Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Hétvégi jóslatok - Serie A, 27. giornata

2009.03.07. 14:26 _benito

Inkább Három Dolog-típusú dolog ez, mint beharangozó, aminek nem az az oka, hogy a Serie A 27. fordulója nem bővelkedik jónak ígérkező meccsekben, hanem egyszerűen a masszív időhiány. Attól viszont nem szeretnénk eltekinteni ezúttal sem, hogy a forduló után minden olaszfoci-fanatik be nem teljesült tippjeinken köszörülhesse a nyelvét, úgyhogy szokás szerint most is elmondjuk, mit várunk a játéknaptól. Az olasz BL-csapatok szerencsére rohadtul nem tehetik meg, hogy letojják a bajnokikat (nem csak azért, mert könnyen lehet, hogy mindegyik kihullik a vérbe), úgyhogy kicsit sajnáljuk is, hogy nem beszélhetünk bővebben az előttünk álló rangadókról. Mert lesz szép számmal.

Itt van mindjárt az Inter genovai vendégjátéka (1-1), ahol a hazaiak is jól tudják: az Intert most el lehet kapni. Meg is van a hazaiakban a potenciál, hogy ezt megtegyék, hiszen hátul Samuel, elöl pedig Ibrahimovic fog hiányozni a vendégektől – és szinte csak a Genoán múlik, hogy melyik lesz látványosabb. Az Inter – ha hihetünk a kezdőjüknek - nem készül semmi meglepővel, a Genoa pedig már elég régen bizonyította utoljára markánsan, hogy milyen célokat forgat a fejében.
A torinói derbi (1-2) a legkevesebbet ígérő városi csatározás a Serie A-ban, bár a se íze, se bűze Toro erre a meccsre biztosan felszívja magát. Ez még egy se íze, se bűze Juventus ellen sem biztos, hogy elég lenne, Ranieri csapata pedig az utóbbi hónapban lényegesen több tüzet lobogtat a szemében, mint korábban. A Juve szívesebben szarná le a meccset, hiszen nekik hét közben kell majd nagyot domborítaniuk, de őszintén szólva a bajnokságban jobbak a Bianconeri esélyei, mint Európában, úgyhogy erre muszáj vendéget mondanunk. Sportfogadóknak mondjuk: ugyanazzal a csapattal kezd a Juve, amelyikkel szerdán is fog.

Az Atalanta idén a nagyvadakra tartogatja kevés lőszerét, a kicsik ellen csak petárdáznak, de - a gyermekded hasonlatnál maradva – a nagyágyú nélkül nem esélyesek a Milan ellen (3-1), Doni pedig várhatóan még mindig nem játszhat. Ancelotti is tudja, ha ezt nem nyeri meg, a népharag elsöpörheti.
A Romára is áll, ami a többi olasz BL-reprezentánsra, nekik is inkább a Serie A-ra kell koncentrálniuk, bár talán nekik van a legtöbb esélyük a továbbjutásra Európában, és az újabban határozott életjeleket mutató Udinese ellen (2-1) nem is alhatnak el. Totti nem csak szombaton nem, de hét közben sem valószínű, hogy játszhat, így egyre égetőbb szükség lenne rá, hogy leteljen Baptista 6-7 meccses tökvakaró-időszaka. Mi Menezre teszünk.

A Napoli-Lazio (2-2) lehetne a forduló legjobb meccse is, de az ősz vége óta az egyik hullámzik a másik meg egyenletesen gyenge, úgyhogy a hazai győzelem lehetőségét ezennel ki is zárnánk. Hetek óta folyamatosan Denist akarjuk ostorozni, de soha nem tudjuk, melyik meccsen kap két zseniális passzt, és látva, mit kapott Pancho Higuain mesternégyese után, csak annyit mondunk: nem baj, hogy felépült Zalayeta. Zaraténak nem volt baja, de kezd visszatérni. A Fiorentina-Palermo (2-0) is lehetne nagy meccs, ha a vendégek nem éppen a szezon meccsén elszenvedett óriási spencer után kóvályognának, a lilákat meg ki lehetne számítani. A 0-4 ellenére nem volt ennyire gyászos a Palermo, de a Mutu-Gilardino kettős hazahozza a meccset, és lehet tovább reménykedni (annál is inkább, mert ugye a legfőbb vetélytárs az Interrel játszik).
A Sampdoriának három dolog miatt kell izgulnia az idény hátralevő részében, de ezek közül csak egyre van ráhatásuk. Először is jó lenne továbbjutni a kupában az Inter ellen, másodszor ki kell izgulni, hogy a Juve legyűrje a másik ágon a Laziót. A harmadik, hogy még van előttük egy derbi, a többi – így a bolognai meccs (2-1) – tökéletesen lényegtelen. Egyáltalán nem az viszont a Chievo-Cagliari (1-1), ahol a hazaiakat az utóbbi időben csak iszonyatos mázlival lehet leverni, a vendégeket pedig egy Chivo-erősségű csapatnak csak akkor, ha ebben partner a szardíniai egylet is.

Mehet az összes klisé: hatpontos kiesési rangadó lesz a Lecce-Reggina (0-0), ahol az Orlandi-vezérelte túlélők számára sem kisebb a tét, mint a szép folyamatos zuhanást bemutató hazaiaknak. Könnyen lehet, hogy mindketten távoznak a szezon végén, ez ellen az ilyen meccseken lehet a legtöbbet tenni, de érzésünk szerint ez a szokásos senkinek sem jó döntetlen lesz.
A Catania ráborította az eget a Palermóra, ezután pedig ölég randán festene egy hazai bukta az időtlen idők óta nyeretlen Siena ellen. Az elefántok a történelmi győzelemmel már biztosan boldogan mosolyognak az utolsó forduló után, és bár nem sokkal erősebbek a Roburnál, ezt most lendületből besöprik. (2-1)
 

171 komment

Címkék: olasz üveggömb serie a

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr55987354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

calciomax 2009.03.08. 13:22:18

dinovercotti:
Én azért nem mert megadták és kész ennyi.

dino vercotti · http://bianconeri.blog.nepsport.hu/ 2009.03.08. 13:23:20

@calciomax: ettől még lehetne róla vitázni. Nosza, el is lehet kezdeni!

Itáliainagysándor 2009.03.08. 13:30:15

Én nem értem az intereseket, van egy nagyon jó kis mondás, hogy akinek nem inge az nem veszi magára.
Lehet a témázgatásban valami, ha így leállnak vitázni.

De tök felesleges, ezt a bajnokságot is behúzzák, úgy ahogy, csalással vagy anélkül, szerintem tök felesleges ezen vitázni a vélemények a szurkolótáborok között mindig ellentmondásosak lesznek.

De nekem is gyanúsak ezek az inter javára ítélt dolgok.
Ha nem is a legújabb Calcopoli, de ahhoz hasonló, csak, hogy idegeskedjenek egy kicsit.:)

kroos 2009.03.08. 13:38:59

amit anno a juve müvelt annak a pályára kivetülése 30%-a volt annak amit most csinál az Inter.
Moggiékban volt valami kontrol-szerü,mig Morattiban nincs,lesgól,kamu11-es,2 kezezös gól után ök simán meghuznak még egy ilyet.

Pampito 2009.03.08. 13:40:52

Az utóbbi pár év BL szereplése megadja a választ a kérdésekre,h mennyire is jó csapat az Inter,az kiderült a BLben,ahol még nem
sikerült megvenni a kupát. De reménykedhetnek az Interesek,mert Moratti biztosan kidolgozta már a tervet :)

*Fata* 2009.03.08. 13:46:39

Így van, vitázhatunk napestig, de senki nem fogja meggyőzni a másikat, ergo parttalan vita.

Én hiszem, hogy a Merdazzurri ismét megérdemelten nyer bajnokságot, saját erejéből és képességeinek köszönhetően.

*Fata* 2009.03.08. 13:48:15

hopp, Nerazzurri, természetesen.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.03.08. 14:52:42

@Itáliainagysándor: "Én nem értem az intereseket, van egy nagyon jó kis mondás, hogy akinek nem inge az nem veszi magára."

Teljesen igaz, de sajnos az is, ha valamit jó sokszor elismételsz magadnak, akkor azt utána el is hiszed.

@kroos: Imádom a kommentjeidet, mindig jót mosolygok rajta. Amúgy a fenti képlet lelkes követője vagy. :)

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.03.08. 15:08:44

Hopp egy aktív lesállás miatt, rossz felszabadításból jött a Milan gólja. Akkor ez most csalás?

Greg36 2009.03.08. 15:17:27

@Nerazzurri:
'Miért a tavalyi mezben játszott az Inter?'

Ezért, szerintem:
'Dátum: 2009. február 27., péntek, 11:40:36
Feladó: inter.it
Tárgy: The return of the centenary shirt
Inter will don the Centenary shirt one more time as the 100th anniversary celebrations come to a close in March 2009.'


Tehát márciusig még párszor ebben futnak ki, aztán lezárul a centenáriumi ünnepségsorozat.:)

keshudioo 2009.03.08. 15:23:57

Pato nagyon nagy gólt akar rúgni

calcio_di_rigore 2009.03.08. 15:31:48

Nézzük a tényeket: a calciopoli nevű bohózat után olyan bírókat tettek parkolópályára, mint a kimagaslóan legjobb Paparesta, vagy a nemzetközi eseményekre is delegált De Sanctis.
Helyettük jöttek az önbizalomhiányos, "jaj, csak baj ne legyen" gondolkodású, abszolút tekintély nélküli, játékvezetőnek nevezett valakik, akik megijednek a nagycsapatoktól, és a közvélemény nyomásának engedve vezetik a meccseket.
Ezután ki csodálkozik rajta, hogy minden fordulóban orbitális bírói hibák vannak? Ugye senki?

_benito · www.nst.blog.hu 2009.03.08. 15:36:01

@calcio_di_rigore: "Helyettük jöttek az önbizalomhiányos, "jaj, csak baj ne legyen" gondolkodású, abszolút tekintély nélküli, játékvezetőnek nevezett valakik, akik megijednek a nagycsapatoktól, és a közvélemény nyomásának engedve vezetik a meccseket."

ezt akár én is mondhattam volna, annyire egyetértek. írtam is róla tavaly, de már nem emlékszem a címére.

füligjimmy77 2009.03.08. 15:55:05

Oké. csak az utolsó3 kommentet olvastamkitalálhatom, miről szólt a többi? A bírók csalnak az Inter jjavára, de valójában nem is, mert a Juventusnak sokkal többet csalnak. Ha nem csalnának, gólt is alig látnánk. Csak így tovább. A Juve-Torino dögunalaom volt, egyébként. Feszültség volt, egy kis rugdosódás, 1-0-ás Juve győzelem. Sissoko miért tűnt olyan fogalmatlannak a Liverpoolban, zebramezben pedig kezd labdarúgóra hasonlítani: passzolni is tud, a labdát is jól meg tudja tartani, mi történt vele?

popp · http://koncertblog.com/ 2009.03.08. 16:13:52

Ha én edző lennék tuti, hogy a videóbíró bevezetését követelném, ha csapatomat méltatlan bírói ítélet éri. A modern technika bevezetése fölszámolná az ilyen partalan vitákat is.

A hétközben megjelent virtuális tabellát csak nemzeti sport képes komolyan venni. Mert egy meccset befolyásoló tévedés elmaradása esetén sem fújják le a meccset és valószínűtlen , hogy pont ugynúgy alakulna játék, mint tévedés megtörténte esetén, tehát kiszámíthatatlan mennyi pontot veszt vagy nyer egy csapat egy hibás ítéleten.

A Roma-Udineséről: vajon mit mondhatott De Rossi a sporinak amiért csapatkapitányi karszalaga ellenére is fölmutatott neki két sárgát zsinórban? A vicces az, hogy a kiállítás jót tett csapatnak, Montella lábában meg ott volt a győzelem!

popp · http://koncertblog.com/ 2009.03.08. 16:18:27

@kroos: én meg azon nem lepődnék meg, ha a Bundesliga fura tavaszi eredményei egy újabb fogadási botrány következményei is volnának, mennyit is fizetnek az élmezőny csapatainak botladozásai?

calciomax 2009.03.08. 16:26:51

@kroos:"Moggiékban volt valami kontrol-szerü" -ez nagyon jó.

Hispan07 2009.03.08. 16:31:24

2009, március. És a Milan góljait még mindi Pippo lövi. Óriási ez az ember.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.03.08. 16:32:36

micsoda kbszt nagy mázlija van a milannak. a cagliari ellen volt ugyanez, a szerencsére nem lehet egy szavuk sem.

ericcartmen 2009.03.08. 16:35:22

@calcio_di_rigore: "Helyettük jöttek az önbizalomhiányos, "jaj, csak baj ne legyen" gondolkodású, abszolút tekintély nélküli, játékvezetőnek nevezett valakik, akik megijednek a nagycsapatoktól, és a közvélemény nyomásának engedve vezetik a meccseket."

Ebből kiindulva minden lest lefújnának inkább, meg nem adnának egy tizenegyest sem, abból kevesebb a baj.
Ja, és ezek szerint a közvélemény nyomja az intert?

Mr.AT 2009.03.08. 16:37:07

Nem mintha nem lenne mkinek tökmindegy, hogy mit játszik a Milan, mert így is, úgyis 3. lesz a tabellán (most is, meg a szezon végén is), de attól függetlenül, hogy most 3:0, abszolút nem érdemelnek itt most 3 pontot.

Az Atalanta meg mindent kihagyott, pedig erős 50 percig lejátszotta a Milant - megjegyzem úgy, hogy se Floccari, se Doni nem játszhatott ma.

Mr.AT 2009.03.08. 16:40:11

@kimikoda: Hát ez qrva yo, b*zmeg... Ezek szerint a Chelsea elleni meccsen biztosan nem játszhat...

Nem gond, végülis csak az egyik legfontosabb játékosunk.

Itáliainagysándor 2009.03.08. 16:41:10

Sissoko sikeresen lesérült, ennek a szezonjának úgy néz ki annyi, a Chelsea győzelmi esélyei megkétszereződtek.

Hispan07 2009.03.08. 16:50:14

a Milan nem érdemel győzelmet, de azért a Pippo féle mesterhármas nem semmi

popp · http://koncertblog.com/ 2009.03.08. 17:12:04

@Itáliainagysándor: Reméljük Poulsen megoldja feleadatot, mindenesetre kedden azért Forza Juve!

sh4d0w 2009.03.08. 17:13:25

Na végre, lehetett látni egy olyan Milant, ami meccs elején nekimegy úgy az ellenfélnek, ahogyan az elvárható tőlük. Az első fél óra rendben volt, aztán jött a szokásos Milan-betegség, amikor bizony csak Abbiatin múlott, hogy nem kaptunk gólt. A végére Pippo Mio rendberakta a meccset - ekkor már a bergamóiak nem érdemeltek még becsületgólt sem, szétestek teljesen.

Sajnálatos módon kétlem, hogy még egyszer látjuk majd így, vagy ennél jobban játszani a Milant, visszatérnek a sérültek, és megint megy majd a totojázás, labdabirtoklás, gólképtelenség. Ezt az iparosokkal teletűzdelt gárdát alig hiszem, hogy látjuk még egyszer.

calciomax 2009.03.08. 17:24:31

Jankulovszki 82.percben 3-0 -nál félpályánál sárgalap igazi klasszis megmozdulás volt. Amúgy a Milannak ma tényleg úgy tünt van tartása kár azért a 2:2 -ért.

sempreLippi 2009.03.08. 17:48:57

azért ez már tényleg nagyon irritáló hogy majdnem minden meccsen adnak az internek egy gólt. nem emlékszem mikor tévedtek utoljára az inter kárára.

nem tudom, gól volt-e, sztem nem. de az biztos hogy a partjelző onnan nem láthatta hogy benn volt.

mindeközben mourinho magyaráz hétről hétre folyamatosan, elképesztő

kroos 2009.03.08. 17:50:17

@popp: videóbíró?
És mit érne vele a Sera A? Ahol ugyanazért a mozdulatért (videoelemzés után) valaki 3 meccses eltiltást kap,van akinek meg gólt?Egyik Fifa tagországban sem történhetne meg hogy kézröl pattant labda legitimen gólt érjen,mert gólbatartó labdánál,nincs vétlen kéz.
Vagy szerinted jobb lenne ha videózgatás után itélnék szabályosnak a nyilvánvalóan szabálytalan gólokat?Mert az lenne.

calcio_di_rigore 2009.03.08. 18:19:10

@ericcartmen: Miért is? Ha egy kétes helyzetben pl. az Inter ellen ítélnek, a Mourinho co. már parádézik, ezek meg a fülüket-farkukat behúzzák. Legközelebb megadják, akkor is ha kézzel ütik.
Az meg csak egy újabb mese, hogy a média és a közvélemény az Inter ellen van. Olvassanak gazzettát, nézzenek Sky-t.

Asidotus 2009.03.08. 18:50:32

Alapesetben a jobb csapatoknak vannak jobb játékosaik. Ők azok, akik több gólt lőnek, akár még leshelyzetből, vagy gyanúsat (gólvonalnál), míg a kisebb csapatok általában gyengébb képességű játékosokkal rendelkeznek, akik nehezebben szereznek gólt, még szabálytalanul is. Emiatt óhatatlan, hogy a több szabálytalan vagy gyanús gólt szerző csapat kap "ajándékba" gólt a játékvezetéstől.
A jobb csapatok rendelkeznek technikásabb játékosokkal, akiktől nehezebb elvenni a labdát, akiket gyakoribb, hogy szabálytalanul, de legalábbis gyanús körülmények között szerelnek. Emiatt gyakrabban ítélnek a javukra szabadrúgást, büntetőt.
A jobb csapatok általában jobb védőkkel rendelkeznek, akik jobban tudnak szabályosan szerelni, emiatt ellenük ritkábban ítélnek a játékvezetők.
Általában emiatt gyakoribb lehet, hogy ránézésre a játékvezetés a nagyobb csapatok javára ítélkezik.

nalazo 2009.03.08. 18:53:58

Nahát! Már ott tartunk, hogy az Internazionale Football Club terrorizálja Olaszországot? Senki nem mer tenni ellenük semmit. Ez már inkább maffia.

A tegnapi meccs lényege nem az, hogy benn volt-e a második gól vagy sem, hanem, hogy a Genoa egyetlen találatot sem szerzett. És valószínűleg nem azért, mert megzavarta őket az igazságtalanság, miután nem 11 elsőbálos leányzó játszik náluk, hanem profik.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.03.08. 19:06:45

@kroos: mert gólbatartó labdánál,nincs vétlen kéz.

Tavaly nem azért reklamáltál, hogy Couto a 92. percben kézzel mentett, az vétlen volt és kamutizi??

legalább következetes legyél.

Mr.AT 2009.03.08. 19:10:26

A magam részéről a "konzervatívabb irányvonalas Anti-Inter klub" tagjaként ünnepélyesen bejelentem, hogy nagy ívből lesz*rom, hogy a tegnapi második Inter gól bent volt-e vagy sem, mert nem 1:2 lett a meccs, hanem 0:2 - ergo se nem oszt, se nem szoroz a dolog. :-)

Egyben szeretnék megkérni minden fórumozó sporttársat, hogy álljon fel, és halk mormogással dúdolja el az "I wanna f*ck you in the *ss" c. nagy sikerű angolszász rigmust a Juve orvosi stábja tiszteletére, akik Sissoko tegnapi lábtörésével sikeresen abszolválták a jubileumi 75. sérülést idén, amelyet a csapat valamely játékosa elszenvedett az idényben.

kroos 2009.03.08. 19:11:31

@Great Cornholio: azért reklamáltam mert nem volt kéz.
Empoli ellen ugyanez.Akkor ugyanez a szövetség mondta hogy jogos a 11 mert gólba tartott a labda.
Következetesség.....ok.
Vannucci-s esetnél te is azt mondtad hogy az 11-es.
Vétlen volt,de gólt akadályozott meg.(az sem volt kéz de tegyük fel hogy az volt),igy jár a 11.De ha vétlen kéz gólt segit elö az ez azelv alapján szintén szabálytalan.

*Fata* 2009.03.08. 19:14:31

"Szerencsés 3-0". Na ezt a fogalmat is megismertem.

@Mr.AT: te valami beépített ember lehetsz, mondd már meg légyszi, hogy ki hol végez majd és hány ponttal.
"Az Atalanta meg mindent kihagyott"- szar ügy, nekünk is volt nem kevés ilyen meccsünk...
"megjegyzem úgy, hogy se Floccari, se Doni nem játszhatott ma"- megjegyzem úgy, hogy se Gattuso, se Borriello, se Kakà, se Nesta, se Ronaldinho, se Seedorf, se Ambrosni nem játszhatott ma.

Mr.AT 2009.03.08. 19:17:05

@*Fata*: Egy a leendő fórumfocin lerovandó sörbe és egy "na ugye"-ba, hogy a szezon végén pontosan így fog kinézni a dobogó sorrendje, mint ma.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.03.08. 19:29:43

@kroos: Ja hogy nem volt kéz azt reklamáltad. Na valami új hír. :)
www.youtube.com/watch?v=Ekpt9FaPnJ0&feature=related 1:25 nél, túlhalad a fején a labda majd visszamegy és belefejel. :)
Egyszer ismernél el hogy tévedsz. :))
Az Emploi meccsen mind2, azaz az Interé és a Empolié is kamu volt.

kroos 2009.03.08. 19:33:13

neked amugy az a tény hogy minden héten magyarázkodnod kell nem jelent semmit?

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.03.08. 19:34:40

@kroos: De, hogy mennyi vak Intergyűlölő van, hogy a saját csapatuk töketlenségét az Interen akarják leverni. Nekem ezt jelenti.

Il Capitano 2009.03.08. 19:36:46

Jubileumi 75? Az kemény...

Én azért a "Cserék Istenének", Ranierinek is dobnék egy pacsit, amikor beküldte Momót az utolsó 5 percre Poulsen helyére, mondom, na most ennek mi értelme? Azonkívül, hogy esetleg megsérül Sissoko. ÉS ERRE NEM LERÚGTA VALAMELYIK BORDÓ BAROM??! De azt ne mondja nekem senki, hogy a dán szecska még nem bírt volna ki pár percet a pályán...

Amúgy amikor az előző szezon Milan elleni hazai meccsén (3-2) ívben hajlott meg Sissoko lába, akkor hittem azt, hogy hónapokra vége, erre most beáll néhány percre, és tessék... Üveglábú Camo is csak papíron a keret tagja, most azt írják, hogy a mali is kidőlhet akár a szezon végéig is... Lassan elfogy a középpályánk! Tényleg lódoktorokkal nyomjuk vagy én nem tudom...

popp · http://koncertblog.com/ 2009.03.08. 19:40:12

@calcio_di_rigore: skynál nem Beppe Bergomi a szakértő? Nála azért bocsánatos bűn, hogy az Internek szurkol.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.03.08. 19:53:23

@kroos: Inkább nézz utána egy-két gyanús bundás eredményre megtett nagy összegű fogadásnak ;-).

Romanista 2009.03.08. 20:23:42

@popp: oh jaj ott volt az öreg Vincenzoban a gól de sajnos rozsádás ő már mint a Titanic, ha talán néha néha nagy ritkán kezdőként kapna bizalmat,mondjuk kupa meccseken akkor tegnap 2-1 legalább. mondjuk a gólpasszt ő szórta ki Mirkonak.
egyébként mióta Mexest felpofozta az a Lazio drukkesz boxoló, össze-vissza játszik sajnos. remélem a tegnapi meccs után beszart annyira hogy szerdán élete meccsét hozza.

na és akkor itt az utolsó csalás nem csalás témakörben tőlem: leszrom hogy csal-e az inter,milan,juve,catania, mert akkor is utálom őket, nagyon.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.03.08. 20:29:51

@Romanista: Azt már kifigyeltem, hogy mikor hátrányba kerülünk Mexi mindig azt hiszi, hogy neki kéne irányítani, nem egy gólt kaptunk már ebből.

Azért volt egy lövése Vincenzonak, amely gólt érdemelt volna. Vucsi viszont nagyon nagyot játszott tegnap. A Bestia megint azt meccsét játszotta tegnap, ahol egy jó passza sem volt. De a második félidő összeségében nem volt tragédia.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.03.08. 20:33:15

@Romanista: Ja és az Inter meg Palermo nagy szívességet tett nekünk, úgyhogy nem is jöttünk ki olyan rosszul ebből a fordulóból.

dino vercotti · http://bianconeri.blog.nepsport.hu/ 2009.03.08. 20:44:25

@popp: Ahogy Olaszországban többször is felhívták Bergomi figyelmét: az Inter Channel már évek óta létezik.

i38.tinypic.com/16gy5it.jpg

Ez a kép nem is túlzás, hiszen Bergomi jószerivel tényleg ezt művel Caressa mellett.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.03.08. 20:49:52

@dino vercotti: De mi van a feliratban?
Amúgy meg az ügyeletes aprító az balotelli. :)

dino vercotti · http://bianconeri.blog.nepsport.hu/ 2009.03.08. 20:59:46

@Great Cornholio:

"Kemény belépő az Inter védőitől, mit gondolsz róla Beppe?

"Szeretném megnézni az ismétlést. Úgy gondolom, hogy Cordoba és Materazzi a labdára ment, a támadó pedig azonnal összeesett, amint hozzáértek. Szerintem feldobta magát."

Romanista 2009.03.08. 21:12:11

@popp: valóban valóban, de azért
1. na nemá hogy az ellenfeleink aktuális ellenfeleinek kelljen hálálkodni,mert azért az még is csak méltatlan.
bár kéccségtelentény hogy nagy segítség volt.
2. Baptista péntekente jár bulizni szerintem.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.03.08. 21:30:01

@Romanista: Rozsdás Riise, nem Vincenzo. :))
De tényleg, ott volt ahol helyzet volt és félpályáiág visszament. Szerintem meccsrutinnal - Mocsai szerint spílprakszis - gólt lőtt volna. Ha az Arsenal megvan, akkor jut ő lehetőséghez a sok meccs miatt és fog még gólt lőni, nem egyet,...

Romanista 2009.03.08. 21:39:19

@mbemba: ámen. bárszerintem, kövezzetek meg, de Johny egész jól csapatja. és nem csak az Inter elleni miatt. hozza amit tud,mindig odateszi magát és ha hibázik is akkor is kapar keményen. kicsit jobban felnézek rá mint pölö a tavalyi Mancinire.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.03.08. 21:53:43

@Romanista: Szerintem is magához tért és már egész jó. A rozsdással a hajára gondoltam.
Csak egyszer rúgjon egy gólt, egy nagyot. Amikor kell. Elődöntő vidékén.

dino vercotti · http://bianconeri.blog.nepsport.hu/ 2009.03.08. 22:21:04

Ha az elmúlt héten azt írtam Mascara góljára, hogy az lesz az év legnagyobb találata, akkor ma, a Sassuolo-Bari (1-3) meccsen megszületett a második helyezett, De Vezze révén. Döbbenetes. Filkor csereként állt be a hazaiaknál.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.03.08. 23:49:31

@dino vercotti: az év gólját ibra még a szezon elején belőtte. ezek a gólok látványosak, de én többre becsülök egy ügyes megoldást, mintha valaki irtóztatóan picsánrúgja a labdát.

ilyeneket rendszeresen rúgott plókai és mracskó is :)

dino vercotti · http://bianconeri.blog.nepsport.hu/ 2009.03.09. 00:52:11

@_benito: én nem azt írtam, hogy a legszebb, hanem, hogy a legnagyobb. Ha akarunk, különbséget tudunk tenni a két jelző között.

Egyébként egészen jó meccs volt, Contét megint elküldték a kispadról (mint a múlthéten, ez már visszaesés). 3000 vendégdrukker ruccant ki Modenába...

_benito · www.nst.blog.hu 2009.03.09. 08:14:24

@dino vercotti: ha kötekedő seggfej lennék, bebizonyítanám, hogy szemantikailag kurvára semmi különbség a kettő között a fogadó oldalon.

de ha tényleg nagyon-nagyon akarjuk, különbséget is tudunk tenni.

dino vercotti · www.dinovercotti.com 2009.03.01. 15:45:36
Mascara belőtte az év gólját.

Klárensz 2009.03.09. 09:21:03

tegnapi Milan meccsen Faragó betolt egy hatalmas poént a szünetben, még mindig ezen röhögök

Várhidi azt ecsetelte, hogy a Milan összes támadása a bal oldalon épült:
-... a Milan játéka bal oldalra tolódott
Faragó: "Ez nem fog tetszeni Berlusconinak"
:DDDD

dino vercotti · http://bianconeri.blog.nepsport.hu/ 2009.03.09. 09:47:49

@_benito: Mascara góljánál lőttek már biztos szebbet is idén, nem erre céloztam.. Nem feltétlenül ugyanaz a szép, meg a nagy gól, csodásan egyetértünk. Mondjuk Mascara, azon túl, hogy picsánrúgta a labdát, nagyon jól kezelt egy szituációt is (ugye, észre kellett vennie, hogy kint áll a kapus), szóval itt a nyers erőn túl azért volt némi kreativitás a dologban. Mint láthatod, Mascaránál sem azt írtam, hogy a legszebb gól, hanem azt, hogy az év gólja. Úgyhogy nyertem.

De ez már megint egy hülye vita lesz, inkább azon kellene agyalni, hogy hogyan szerezhetett lesgyanús góllal győzelmet a Juventus és miért nem állították ki Szalihamidzicset?

RickyTerror 2009.03.09. 10:01:03

@Klárensz: Látatlanban megmondom, hogy nem esett le Várhidinek!

giacinto 2009.03.09. 10:02:21

Montellát nem akarják eltiltani?

Elég szépen szíven rúgta játékon kívül Pasqualet?

Adrianot egy jóval kisebb ütésért elmeszelték 3 meccsre.

dino vercotti · http://bianconeri.blog.nepsport.hu/ 2009.03.09. 10:04:36

Aki tud olaszul, annak egy kis olvasmány a vasárnapi meccsek bírói döntéseiről:

dinovercotti.com/errori.jpg

_benito · www.nst.blog.hu 2009.03.09. 10:47:49

@dino vercotti: "Mascaránál sem azt írtam, hogy a legszebb gól, hanem azt, hogy az év gólja. Úgyhogy nyertem."

megsemmisítettél.

majd kérj meg valakit, hogy olvassa fel neked a beidézett mondatot, hátha...

dino vercotti · http://bianconeri.blog.nepsport.hu/ 2009.03.09. 11:06:50

@_benito: Megkértem valakit. A felolvasás után is úgy érzem, hogy igazam van. Egyébként szerinte is.

kroos 2009.03.09. 11:21:15

látom követed a szinvonalat te is.
pedig nem a ,,ha kötekedő seggfej" kategória vagy de AKKOR AZOK MILYENEK LEHETNEK...?

Dr Keynes 2009.03.09. 11:27:22

A legnagyobb gól vitához: szerintem ezen a találkozón az első gól az év gólja. (Hetente látunk olyat, hogy valaki egy állat nagyot bikázik a labdába, oszt bemegy - egyszerűen nem értem miért ezeket emelik ki mindig a sportműsorok, mint szép gólokat.)

www.youtube.com/watch?v=m4xODqoBlGI

*Fata* 2009.03.09. 11:47:27

@Great Cornholio: Pippo góljai szabályosak, Shevának nem adtak meg egy tizenegyest.

Gabez 2009.03.09. 12:23:54

@dino vercotti: bocs, nem bírtam ki, hogy erre ne válaszoljak :)

"Mondjuk Mascara, azon túl, hogy picsánrúgta a labdát, nagyon jól kezelt egy szituációt is (ugye, észre kellett vennie, hogy kint áll a kapus), szóval itt a nyers erőn túl azért volt némi kreativitás a dologban."

Tehát az a kreativitás szted, hogy felnézett és látta, hogy kint áll a kapus? Ezt most ugye nem mondod komolyan...vagy csak egyszerűen makacs vagy és nem ismered el, hogy az általad feltett videjón egyszerűen belerúgtak egy elég nagyot a labdába és kész, ez történt, előfordul máshol is. Nagy gól volt, de sztem éves szinten kb 129. lehet.

Hol van ez ADP szabadrúgásgóljaitól?!

Mr.AT 2009.03.09. 12:25:27

@kroos: "(...) Ha nem a kötekedő seggfej kategória vagy, akkor azok milyenek?" Respect. :-)

Szerintem az össznépi és amúgy létkérdéseket feszegető vita ("most akkó' a legszebb vagy a legnagyobb gól vót'-e?") megoldására javaslom bevezetni a "g*ci nagy gól" kategóriát, ami jótékonyan elfedi az értelmezési különbségeket, és egy partra sodorja a parttalan vitában a feleket. :-)

dino vercotti · http://bianconeri.blog.nepsport.hu/ 2009.03.09. 12:31:58

@Gabez: ha szerinted Mascara megoldásában semmiféle kreativitás nem volt, akkor nem tudom, hogy miről beszélünk. Szerintem volt. Ha valaki észreveszi a kaputól 70 méterre, hogy kinn a kapus és képes megoldani, hogy onnan gólt lőjjön...

Azt sem értem, hogy ezen én most mit magyarázok.

dino vercotti · http://bianconeri.blog.nepsport.hu/ 2009.03.09. 12:37:03

@Mr.AT: akkor Mascara gólja és a tegnapi gól a geci nagy gól kategóriába tartozik.

Ettől kezdve máskor nem kommentálok gólt, csak legfeljebb felteszem. Aztán majd a finomabb érzékszervvel bírók eldöntik, hogy ezt belőtte volna-e Mracskó vagy Plókai is. A lényege persze az egésznek az lett volna, hogy tegnap játszottak egy remek B-s meccset, magyar szereplővel, rangadó volt, volt egy gecinagy gól is, edző kiállítása, 3 ezer vendégdrukker. Rekesszetek csak ki.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.03.09. 12:50:39

szar egy flame ez, bocs érte. mindenkitől.

Titi120 2009.03.09. 13:16:33

@dino vercotti:
Ugyan, én ilyet ma estére legalább kettőt tervezek. :)

r_magpie 2009.03.09. 13:34:54

nem akarom továbbfűzni, de szerintem azok a legjobb gólok, amikor látszik, hogy egy nehezebb szituációban pont úgy akarta lőni/fejelni/seggelni a játékos, ahogy aztán sikerült is. mondjuk Brehme 90-ben a hollandoknak. meg Mascara.

ilyet a legjobb érzés lőni is, évekig büszke vagyok az így sikerült góljaimra:)

kroos 2009.03.09. 13:45:29

@r_magpie: azona meccsen Guido Buchwald volt az isten.biciklicsel meg ilyenek..2 asziszt...

Gabez 2009.03.09. 14:54:48

@_benito: ugyan, nem flame ez, csak megvitatjuk, ki szerint mi a nagy gól.

Nálam ez benen van az első 3ban:

www.youtube.com/watch?v=8DNfgibZO5o

Fifikás ;)

giacinto 2009.03.09. 15:12:00

@kroos: mindig ezzel jössz hogy kétes esetkeben az Inter javára ítélnek. nem akarok sorolni eseteket, amikor abszolút nem így volt.

meg persze a milan 3 gólja közül egyiksem volt kétes szitu (les szempontból) mégis gyönyörűen elengedték mindet, pedig azokhoz is többszöri visszanézés lassitgatás kellett...

nézzél más meccseket is, ne csak az Interét.

kroos 2009.03.09. 16:02:07

kié a másik nb1-es szavazat?

popp · http://koncertblog.com/ 2009.03.09. 16:17:15

@imici77: Nálunk meg az edzésen lesérülő Cicinhot műteni kell. Egyébként Eduardo is egy életben csak egyszer sarkazhat olyan gólt, mint a hétvégén ;-).

ulver 2009.03.09. 17:10:22

@imici77: Walcott mikor játszott utoljára? Nem hinném, hogy kezdeni fog.

Persze nem mintha mondjuk nálunk Totti annyit játszana manapság...:-(

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.03.09. 17:14:41

@ulver: tegnap játszott utoljára.

igazából, ha beáll a második félidőre és elfut néhányszor, nekem az is jó... mindenesetre egy taktikai variáció, aminek örülök. Ettől még ugye nyerhet a Róma, de pluszt jelenthet nekünk Theo szereplése a pályán.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.03.09. 17:32:39

@imici77: Arra vigyázzatok nehogy Mirko vágjon egy duplát :).

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.03.09. 20:21:49

@*Fata*: www.youtube.com/watch?v=hLOZcqNCtCI

Figyeld csak meg, ahogy a 11. másodpercben kimerevítve lesen indítják a csávót, aki aktív állásba helyezkedik mikor megtámadja a védőt, aki így rosszul fejeli ki és ebből jön az első gól. Amivel döntően befolyásolta a mérkőzést.

De nem szólok érte és nem fakadok ki (most), hogy a 30. ingyen pont a Milané.

giacinto 2009.03.09. 21:30:50

@kroos: inkább válaszolnál. minden csapat minden meccsén van kétes ítélet, de te mindig az interén bohóckodsz itt és jössz azzal hogy mindig tárgyalni kell róla.

rexford 2009.03.09. 22:12:28

@Nűnű: "Alapesetben a jobb csapatoknak vannak jobb játékosaik..."

Van igazság abban, amit mondasz.

Frappánsak az összeesküvés-elméletek és totálisan elfogult drukkerként nem is nehéz hinni bennük, de a valóság valszeg sokkal egyszerűbb.
Moggi nagy geci volt - még azt is el tudom képzelni, hogy a legnagyobb geci Olaszország legbefolyásosabb családjával a háttérben -, de az elképzelhetetlen, hogy a többiek nem gecik vagy sokkal kisebb gecik. Átalakultak az erőviszonyok, adódott egy jó alkalom, és pofán cseszték.
Jelenleg ez a véleményem a calciopoli-ügyről, de a változtatás jogát fenntartom.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.03.09. 23:44:27

@popp: rúgjon 2-t és legyen 2-2 a végeredmény! :)
süti beállítások módosítása