Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Bundesliga - Bánki Dodó Challenge

2009.03.06. 08:00 heinrich

Ki tud többet a Bundesligáról? – avagy aki most bemondja, ki lesz a bajnok Bundi-földön, ahhoz év végén hozzávágunk egy dedikált Diego-mezt. Nem vicc, vérkomoly. Annyit azért nehezítünk, hogy a dobogós helyezetteket is ex-katedra meg kell nevezni. Magunk is sorba vesszük pro és kontra szubjektív meglátásainkat, és a poszt végén érvényes szavazatot adunk le. Meine Damen und Herren, kedves Halfejűek, tegyék meg tétjeiket.

Egyes számú napirendi pontunk szerint az a csapat lesz a bajnok, melynek csatárai legalább egy ötös-hatos győzelmi sorozatot fel tudnak építeni, egy ilyen mezőnyben egy ilyen szériával akár haza is lehet érni. Tizenkét forduló van vissza, itt a lista, ezennel nullázzuk és árgus szemekkel figyeljük, igazunk lesz-e, a Wolfsburgot mindenesetre nem féltjük.

Helmes (16) + Kiessling (9) = 25

Grafite (14) + Dzeko (11) = 25

Klose (9) + Toni (9) = 18

Demba Ba (11) + Obasi (6) = 17

Petric (9) + Guerrero (6) = 15

Gomez (13) + Cacau (2) = 15

Voronin (7) + Pantelic (6) = 13 

Pro secundo: a kandidáló csapatok közül mindössze a Hamburg és a Bayern érdekelt még a nemzetközi kupában, a HSV ráadásul még a DFB kupában is áll a Leverkusennel együtt. Már a korábbi posztban is céloztunk rá, Magath akármit is hadovál az ötödik hely megszerzéséről, az UEFA után a kupából is simán leépítették magukat. 

Pro tertio: a Bayern nyakán ott a kés, ez lassan már egyértelmű, nem szívesen lennénk most hangulatfelelősök a bajoroknál. Megkezdődtek a tüntetések Klinsi ellen, és ugyan a nyilvánosság előtt eddig Hoeness kiállt érte, de tudni való, hogy egyáltalán nem kedveli az utolsó német csatárt, nem is őt akarta a kispadra, Rummenigge forszírozta az egészet. Ribéry most már folyamatosan morcos, a töke tele van, hogy otukkal van körülvéve és egyértelműen a BL szerepléstől tette függővé a következő lépését, miközben Alain Migliaccio - a játékos ügynöke - hivatalosan is bejelentette: a Barca mellett a MU-tól is egyértelmű ajánlatuk van. Mindeközben Schweini továbbra is szabotálja a játékot, és bár agyon van hallgatva az ügy, de a szerződéshosszabbítása óta egy sprint nem sok, annyit sem csinált. Ha bukik a Bayern, a főkolomposok között lesz a listánkon. 

Negyedjére: a lassuló piacon csak a motivált eladók győzhetnek. A Bayern jóllakott, a Bayern tunya. A Leverkusen el fogja izgulni, a Hoffenheimnél sokasodnak a problémák, ráadásul ők már most nonpluszultra túlteljesítettek. A Hamburgnak előbb utóbb dönteni kell a sorozatok között, de ezzel a lépéssel a pad alá is zuhanhatnak. A Hertha a klub töténetének legjobb szezonját futja, a huszadik forduló után még sosem vezették a Bundesligát. Megvan az az előnyük, hogy teljesen komolytalannak tartja őket mindenki, másrészt ez egyenes dacreakcióhoz vezethet (vezetett?). Namármost: a dacmagatartás Metzger féle ismertetőjele, hogy az ellene irányuló akarat ellen agresszíven, viharosan és ellenállhatatlan erővel lép fel – ez ugye motivációnak sem utolsó. Ellenük szól viszont, hogy még hétszer játszanak idegenben, ami nem erősségük. A Stuttgartban nincs tartás, komolyan nem merülhet fel a nevük, különösen, hogy Gomez mellett még egy közepes csatáruk sincs. Maradt a hátulról mellbe támadó, fű alatt sompolygó, bő kerettel megáldott Wolfsburg, és igencsak gyanús, hogy Magath nem adná egy vak lóért, hogy sértett önérzetét helyreállítsa.  

Ezzel el is érkeztünk az ötödik passzushoz: a kondihoz. A Wolfsburg ebben a tekintetben is állja a versenyt, a pad hosszú, és ahogy Jan-Aage Fjörtoft megmondta vala: Ob Felix Magath auch die Titanic gerettet hätte, weiß ich nicht - auf jeden Fall wären alle Überlebenden topfit gewesen! (Lehet, hogy akkor is elsüllyedt volna a Titanic, ha Magath a kapitány, de a túlélők igen fittek lettek volna, az szinte bizonyos) Ebből a szempontból a hetventagú edzői stábbal bíró Bayern nem maradhat alul, bár jó néhány kulcsjátékosuk túl a harmincon (Toni, Klose, vBommel, Lucio, ZéRoberto + vBuyten, Oddo) már a B oldalt hallgatja. A Hertha kipukkanása is valószínűtlen, elég energiatakarékos koncepcióval nyomják. 

Mint az eddigiekből is kiviláglott, és ahogy már az előző posztban is pedzegettük, ezennel a Wolfsburg mellett (51%) foglalunk állást a Bayern (49%) ellenében – tehát más csapatot nem tudunk elképzelni a trónon. A tavaszi forma is a VW mellett van, idén még veretlenek, gólt is alig kaptak, lenyomták a HSV-t és a Herthát is, hét meccsük van otthon (9-1-0, 27:7), szigorú, fegyelmezett rendszerben, de kreatív játékosokkal játszanak, egy Grafite, Dzeko, Misimovic, Josue, Gentner, Schäfer, Benaglio vázon elfér egy salátástál. 

A sorsolást tekintve (papíron) a Hamburg áll a legjobban, a tucatnyi meccsük közül csak hármat játszanak majd olyan csapat ellen, aki jelenleg az első hétben van. Ez viszont azt is jelenti, hogy nyomnak még Hanza-derbit a Brémával, utaznak Gelsenkirchenbe és sorra találkoznak majd az életükért küzdő kiesőjelöltekkel. 

Ami még dönthet: Klinsmann fohászkodhat Buddhához, Rangnick kiszámolhatja kockás papíron az összes meccset, Favre az egekig emelheti a morált, Labbadia és Babbel lehet az év újonca, Jol lehozhatja a tizedik minimál-győzelmét is, az esélyesek edzői közül egyedül Felix Magath tudja, hogyan kell Bundesligát nyerni. 

Schalke 04 - FC Köln 2-0

Brr. Egy vödör jeges víz kezdetnek.  

VfL Wolfsburg – Karlsruher SC 3-1

Ezek után csúnya égés lenne. 

Bayern München - Hannover 96 3-0

Vasaló. 

VfB Stuttgart - Borussia Dortmund 1-1

Amikor a kopasz ember azért küzd, hogy fésűket gyűjtsön. 

TSG Hoffenheim - Werder Bremen 2-1

Egy régi indiai mese szerint a kisegér, a macskától való félelme miatt, állandó szorongásban élt. Egyszer egy varázsló megszánta, és macskává változtatta. De akkor meg a kutyától felt, ezért aztán a varázsló kutyává változtatta. Ettől kezdve meg a párductól kezdett el félni. A varázsló ekkor párduccá változtatta. Erre meg a vadásztól reszketett. Itt aztán a varázsló feladta. Visszaváltoztatta kisegérré, mondván:

- Bármit is tennék, úgysem segítene rajtad, hisz a szíved egérszív. 

Energie Cottbus - Hertha Berlin 1-1

A hagyomány kötelez, avagy újra lesújt a Birodalmi-átok. 

Borussia Mönchengladbach - Hamburg SV 1-1

Mondd, fiam, Baumjohann, akarsz-é mennybe menni? 

Bayer Leverkusen -VfL Bochum 3-2

Gyerektápszer – orvosi rendelvényre.  

Arminia Bielefeld - Eintracht Frankfurt 0-0

Uram, tekints le könyörülettel a te alázatos és méltatlan szolgáidra. 
 

Az NST képviseletében heinrich, a bátor szívű jósol: 

  1. Wolfsburg
  2. Bayern München
  3. Hamburger SV

A kommenteket 2009-03-13-án lezárjuk. Azonos tippek esetén közjegyzőmentes, de becsületes sorsolás útján döntünk a trófea sorsáról. A jóslatok leadhatók az nstbundesliga@gmail.com mailcímre is.

240 komment

Címkék: játék bundesliga h diego

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr81984623

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

east_london 2009.03.07. 10:22:37

1. Wolfsburg
2. Hamburg
3. Hertha

east_london 2009.03.07. 10:27:50

Tényleg a Bundesliga a legizgalmasabb bajnokság.
Amúgy hajrá Leverkusen!

east_london 2009.03.07. 10:28:39

legalábbis remélem az 5. hely azért meglesz nekik

east_london 2009.03.07. 10:30:11

Bayern helyében leigazolnám a Grafite-Dzeko párost

ycool 2009.03.07. 11:16:30

Az még nem tűnt fel senkinek, hogy a megadott emailcím hibás?

Balla-S 2009.03.07. 11:49:59

1. Hamburg
2. Wolfsburg
3. Bayern

robill760 2009.03.07. 11:53:45

Ekkora ziccert nem hagyhatok ki, íme a tuti tipp :)

1. Bayern.
2. Hamburg.
3. Hertha

Lojzi_ 2009.03.07. 12:47:30

A Schalke tegnapi gólja szenzációs volt.
(Pláne, ha megnézzük, hogy mindhárom résztvevő játékos messze a tőle elvárható szint felett ért a labdához az akcióban.)

Diego mezre nagy szükségem nincs, de van haverom, aki örülne neki, úgyhogy a Bundesliga végeredménye:
1. Bayern München (behúzzuk)
2. Wolfsburg
3. Leverkusen
A következő 3 hely a Hoff, HSV, Hertha trióé, majd a Dortmund, S04, Stuttgart hármas következik.
Ez egyben azt is jelenti, hogy a Werder Bremen Diego felíratú mezeit sietősen vásárolja, akinek kell belőle, ne hagyatkozzon erre a játékra.

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.03.07. 12:48:00

@ycool: Nem. És valószínűleg azért, mert nem hibás :)

Ipa 2009.03.07. 12:56:46

1, Hamburg
2, Bayern
3; Hoffenheim

_KingJack_ 2009.03.07. 12:59:24

1. FC Bayern München
2. WfL Wolfsburg
3. Hamburger Sport Verein

ycool 2009.03.07. 15:56:40

@heinrich: Akkor bocsánat! Nekem visszajött az email, hogy kézbesíthetlen. Utána átküldtem még egyszer a .com-ra. De akkor mégis a .hu-ra kéne mégegyszer, igaz? :) Nem tudtam, hogy a gmail-nek van .hu-s verziója is.... :S

kroos 2009.03.07. 16:22:59

azért az elsö gól elött szolt az ,,auf Wiedersehen jürgen a közönségtöl...
kicsit gáz hogy mostmár a meccseink több mint 60% -nál hátrányból indulunk...

avenger13 2009.03.07. 16:31:16

@kroos: sajnos igaza van a közönségnek. ezt gy nem lehet csinálni. fontos a támadó foci, de ha több gólt kapsz és a kontra elleni védekezés gyenge, akkor szart sem ér. De legalább megpróbált valami okosat kihozni a sérültekből, végül is nem küldött föl tök szerencsétleneket a pályára, és ha micho beválik középen, akkor nem muszáj van bommel állatságait néznünk. van buyten meg gólt fejelt. miért nem játszhat soha?

east_london 2009.03.07. 17:10:55

akik a Bayern meccset nézik/nézték azoktól kérdezem, hogy hogy játszik Podolski? Mert az eredmények.com-on láttam, hogy gólt lőtt.
Én a Hoffenheim-Werdert nézem.

Roeder 2009.03.07. 17:21:02

1. Bayern
2. Wolfsburg
3. HSV (bár ha hozzák a mai formát ezután is...)

kroos 2009.03.07. 17:25:24

Na akkor most legalább a fulham -mu alatt kiolvasom a mai sportot....

danesdzsu2 2009.03.07. 18:39:02

1. Hoffenheim
2. Hertha
3. Wolfsburg
A nyereményt felajánlom az elkeseredett kroosnak, vigasztalásul:)

sörbarát 2009.03.07. 18:40:31

Mai meccsek utáni formából ítélve:
1. Hertha: lassan lehet meg kell barátkoznunk ezzel a gondolattal, mert már 4p előnyük van!
2. Bayern: mai formával már lehet vlmit kezdeni...
3. Wolfsburg: tavaszi fordulóban eddig (bundásban) 5gy 1döntetlen 0 vereség

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.03.07. 19:51:32

@ycool: teljesen igazad van, egy állat vagyok. Természetesen .com a vége. Azért furcsa, hogy így is jöttek levelek, szóval lehet, h mindkettő jó.

danesdzsu2 2009.03.07. 19:53:48

heinrich: biztos nem, legfeljebb az olvasók maguktól javítottak:)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.03.07. 19:58:20

@kroos: rem, azért belenéztél :) ez egyfajta foci.

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.03.07. 20:04:49

1. Hertha 46p.
2-4 Hoff, Bayern, Wolfsburg 42p. (12-6-5, +18 gólarány mindenkinek, vicces)
5. HSV a 42 pont itt is stimmel

A Bundásban a fair-play táblázat fog dönteni :D

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.03.07. 20:14:37

@heinrich: lassan megteszem tétjeimet. a bundáshoz van olyan predictor valahol, mint a BBC-n az angol ligákhoz, hogy csak bepötyögöd az eredményeket és kiadja a végső táblázatot?

Basti · http://borgatya.hu/ 2009.03.07. 20:24:55

hehh...tetszik :D

egy sima( 5 gólt vágunk) egy fordított ( megszopatnak)
aztán megint egy sima és megint egy fordított...

A 3-as holtverseny meg már szinte komikus.

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.03.07. 20:26:17

@bedobásnál nincs les, ezt használta ki: nem tudok róla, csak az üveggömbbel tudnék előhozakodni... Persze ha találnál valamit, ne habozz közkinccsé tenni.

Lojzi_ 2009.03.07. 20:50:59

Német nyelven "tabellenrechner" a neve.
A hivatalos oldalon:
www.bundesliga.de/de/liga/spieltagsrechner/index.php
sport1.de oldalon (Kiváló, naprakész online sportújság. Átigazolási hírekben véleményem szerint sok más hírforrást előznek.):
www.sport1.de/de/fussball/fussball_bundesliga/artikel_60194.html

A holtverseny meg csak látszólag az. A Wolfsburg kevesebb gólt lőtt, mint a Bayern és a Hoff, köztük pedig dönt az egymás elleni eredmény.
A helyes sorrend tehát:
1. Hertha
2. Bayern
3. Hoffenheim
4. Wolfsburg
5. HSV

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.03.07. 21:17:23

@Lojzi_:

köszi szépen! mondjuk ha a Gladbach jött ki bajnoknak, akkor valamit elronthattam, nem?

Lojzi_ 2009.03.07. 21:25:55

Végülis 27 pont a hátrányuk a Herthához képest és még 33 gyűjthető pont van.
Ahhoz, hogy kijelentsük, hogy ez matematikailag lehetséges-e, ahhoz persze komoly számításokra van szükség, hogy valaki nem csúszik-e 52 pont fölé mindenképpen abban az esetben is, ha minden mérkőzés a Gladbach számára kedvezően alakul.

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.03.07. 21:36:44

na jó, akkor a tippem:

1. Hertha 66p
2. Hamburg 66p
3. Wolfsburg 65p
(4. Hoffenheim 65p)
(5. Bayern 64p)

a 4. és 5. helyezettért egy Mirjuca-kártyát szeretnék majd.

Lojzi_ 2009.03.07. 21:58:29

Sikerült.
Kihoztam bajnoknak a Gladbachot, de úgy, hogy még arra is volt erőm, hogy a nemzetközi helyekre odaérőket és a kiesőket is alakítsam, de ennyire kompakt lett a mezőny:

1 M'gladbach 34 52 39 83:44
2 FC Bayern 34 51 11 52:41
3 Wolfsburg 34 50 10 48:38
4 Dortmund 34 50 2 39:37
5 Hoffenheim 34 49 13 51:38
6 Werder 34 49 11 52:41
7 Bayer 04 34 49 8 49:41
8 Hertha BSC 34 49 3 39:36
9 HSV 34 47 -6 36:42
10 Stuttgart 34 46 4 44:40
11 Schalke 04 34 46 1 34:33
12 Bochum 34 46 -7 35:42
13 Eintracht 34 45 -9 35:44
14 1. FC Köln 34 45 -9 31:40
15 Hannover 34 45 -13 35:48
16 Karlsruhe 34 40 -21 28:49
17 Arminia 34 39 -15 28:43
18 FC Energie 34 36 -22 26:48

Kicsit nehéz volt még 6 csapatot a Gladbach és a Hertha közötti 3 pontba betuszkolni, de csak összejött.
A Gladbach minden további meccse 5:0-al volt az övék, otthon-idegen, nem számít, de így is csak +39 lett a gólkülönbségük...

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.03.07. 22:13:21

@Lojzi_: vigyázat emberek, ez a készség a sátán bibliája, az imént végigtippeltem és a Bayern-Hoff-Wolfsburg dobogót hozta volna, de sikerült két milliszekundum alatt resetelnem :)

Lojzi_ 2009.03.07. 22:41:05

Én most végigtippeltem komolyan és a Hertha nálam 6 pontot tett még hozzá a mostani eredményéhez....
Érdekes, hogy hiába vezetnek 4 pöttyel nem nagyon tudtam olyan meccset találni, aminek olyan abszolút esélyesei lennének.
Nagyon meg lennék lepve, ha a dobogón tudnának végezni.

Mondjuk a foci attól szép, hogy ez a Hannover ősszel értékes 3 pontot szakított a Bayerntől, és többek között ennek köszönhetően is van most értelme számolgatni.

A kiesés elleni harc sem lesz akármi. A Cottbus nagy menekülő, a Karlsruhe is nagy küzdő, a Bochum és a Gladbach is jobbak annál, mintsemhogy simán kizúgjanak.
Legkevésbé a Hannover-Bielefeld páros hiányozna.
A Köln meg csak gyűjtse szépen a pontokat, neogy a nyakunkon maradjon miattuk ez az ártány.

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.03.07. 23:00:37

@Lojzi_: "Kihoztam bajnoknak a Gladbachot, de úgy, hogy még arra is volt erőm, hogy a nemzetközi helyekre odaérőket és a kiesőket is alakítsam, de ennyire kompakt lett a mezőny:"

ááááá, te teljesen kész vagy!!! :DDD

Stiel 2009.03.07. 23:03:29

1. Hertha
2. Bayern
3. Hamburg

Hoffenheim 6-7. hely környékén végez.

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.03.07. 23:03:43

"vigyázat emberek, ez a készség a sátán bibliája, az imént végigtippeltem és a Bayern-Hoff-Wolfsburg dobogót hozta volna, de sikerült két milliszekundum alatt resetelnem :)"

nekem mondod, én a BBC oldalán még a múlt hét közepén sem tudtam olyan szcenáriót felépíteni, hogy ne a Liverpool legyen a bajnok. :)

avenger13 2009.03.08. 00:27:35

a hertha 4 pontos előnye ne tévesszen meg senkit. szurkolok nekik, hogy meglegyen a második hely, bár bunker focit játszanak, de az semmi ebben a mezőnyben. ez vár még rájuk:

Hertha BSC : Bayer Leverkusen
VfB Stuttgart : Hertha BSC
Hertha BSC : Borussia Dortmund
Hannover 96 : Hertha BSC
Hertha BSC : Werder Bremen
1899 Hoffenheim : Hertha BSC
Hamburger SV : Hertha BSC
Hertha BSC : VfL Bochum 1848
1. FC Köln : Hertha BSC
Hertha BSC : FC Schalke 04
Karlsruher SC : Hertha BSC


ez igen komoly, rangadók is akadnak benne, szóval az a 4 pont semmi, nem kell semmilyen gondolattal barátkozni. ha a hoff, hamburg meccsekig mindent nyernek és azokat is, na majd akkor elgondolkodom, vagy ha ők mindent nyernek, és a többiek semmit.

rowi 2009.03.08. 00:35:50

ha már egy korábbi posztban a kimitváraszezontól kérdésre a Hoffot BL helyre vízionáltam, akkor részemről
1. Hertha
2. Bayern
3. Hoffenheim

kroos 2009.03.08. 11:37:09

mostmár legalább tudjuk miért kell bastit játszani...
@Lojzi_: érdekes hogy emlitetted a cottbust...a szlovén capello mintha váltott volna.sokkal nyiltabban játszanak,felvállalnak többmindent,egy-egyben is,nem csak az iveléses kiugratások mennek.
És jó meccseket játszanak.

Botond42 2009.03.08. 12:31:44

1.Bayern
2.Hertha
3.Hamburg

Lojzi_ 2009.03.08. 13:11:45

Hát bavallom, hogy kb. két Cottbus meccset nézek meg évente szándékosan és idén sem láttam sokat.
De nekem azért hiányoznának, pláne ha a színtelen szagtalan Bielefeld maradna bent helyettük, vagy a bűnrossz Hannover.
A tippem kb. 16. hely és osztályozós bentmaradás.

Egyébként nem tetszik nekem ez az osztályozósdi. Legalábbis így nem. Megtartottam volna a három kiesőt és a 15. és 14. helyeken játszattam volna osztályozót, ha engem kérdeznek.
Kicsit emelte volna a tétet az alsóházban is.

acdcisti 2009.03.08. 13:50:51

1.Bayern
2.Wolfsburg
3.HSV

Pampito 2009.03.08. 14:27:55

1.Bayern
2.Wolfsburg
3.Leverkusen

Chokero 2009.03.08. 14:39:41

1.Herta
2.Bayern
3.Wolfsburg

The_Evil 2009.03.08. 15:06:29

1. Wolfsburg
2. Bayern
3. Hertha

acdcisti 2009.03.08. 17:45:25

@kroos: Úgynézem kapsz 60percet a Bochum ellen:)))

kroos 2009.03.08. 18:54:37

Nem értem én ezt a kusent...ekkora talányt mint ez a csapat....
Kroosnak nem fekszik a jobbszélsö poszt,föleg ha olyan a balbekk mint most az osztrák Fux...akimellett aztán Renato se ment el egyszer se.

kroos 2009.03.08. 18:58:33

@kroos: az biztos hogy gólarány szempontból vezethetnék a bundesligat,ahhoz képest 8.-ok.

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.03.08. 19:26:26

Egy újabb classic Leverkusen meccs... egyébként gólarány szempontból is csak negyedikek.

BruceWayne 2009.03.08. 20:37:57

meg is baszhatják magukat hogy megint nem bírtak nyerni, 4 meccsből csak ez ment el.... asszem fel is kerülnek lassan a tiltólistámra a PSG az Atletico és a Dortmund mellé...

Vul-Kahn 2009.03.08. 20:50:15

Valaki, aki látta a Leverkusen-Bochum meccset, megmondaná, hogy miért ütött bele a bochumi gyerek kézzel? A labda már rég elment Kießling feje előtt, teljesen érthetetlen számomra a dolog. Amúgy Fuchs tényleg kiváló játékos, a kapusuk, Fernandes pedig parádézott, főleg az Henrique-féle helyzetnél voltam ledöbbenve.

redcard · http://redcard.tumblr.com/ 2009.03.08. 22:14:17

1. Wolfsburg
2. Bayern
3. Hamburg

acdcisti 2009.03.08. 23:02:53

Sajnálom hogy a Leverkusen nem nyert a Bochum ellen. Nagy kár lenne ha ismét nemsikerülne a nemzetközi szereplést kiharcolniuk. Valahogy zseniálisan ráéreznek a fiatal tehetségekre. Tudnak venni Vidalt, Renato Augusto-t, Henrique is telitalálat (remélem meg tudják tartani).
Mi meg bénázunk Sosa-val. Brenot padoztatjuk. A kedvenc délamerikai vásárom amúgy Julio Dos Santos... benne mit láttak a játékosmegfigyelőink sosem fogom megérteni.
A listavezetőről: a Herthát szeretném legkevésbé európai kupában látni. Jövőre (szerintem) Pantelic meg Voronin nélkül maradnak, nélkülük meg kegyetlenül elkalapálja őket mindenki. A bundesliga szégyene lenne ha egy ilyen csapat bl-be kerülne. Szerencsére kemény meccseik jönnek, érzésem szerint szezon végére hatodikok lesznek.

Érdekes fordulók elé nézünk. Hajrá Bayern!

kroos 2009.03.09. 07:36:01

@Vul-Kahn: Mavraj volt...akinek voltak jó meccsei azért,de ez tényleg érthetetlen volt..22 a srác,még lehet belöle valami.Amugy Fux is 22.
@heinrich: nyilván ugy értettem hogy akár vezethetnék is hisz az 1. herthánál jobb a gólarányuk.

etxxhun 2009.03.09. 11:24:43

Bayern
Hertha
hamburg

avenger13 2009.03.09. 11:26:37

@kroos: ennyire jól nyomta? sajnos nem néztem meg még a meccset, mert nem tudtam, de majd holnap talán lesz rá időm. kíváncsi vagyok nagyon, mert elég váratlan volt a kezdő :)

kroos 2009.03.09. 11:28:22

@avenger13: kedves barátom ..miröl van szó?
Milyen kezdö?

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.03.09. 11:43:31

:)
gondolom, a Bayern kezdőcsapatára gondolt. és gondolom - a hivatkozott komment alapján - schweiniről beszél a kolléga

kroos 2009.03.09. 11:46:12

vidal 1 honapra kidölt ugyhogy szabad az ut elöttem....hamitrol tudtok valamit?

Iwi 2009.03.09. 11:50:41

1. Wolfsburg
2. Hertha BSC
3. Bayern München

avenger13 2009.03.09. 12:05:27

@kroos: @mocsing: mocsingnak van igaza. schweinire gondoltam, és a bayern kezdőcsapatára. őszintén téged nem lepett meg a kezdő felállás? de végre valami okosat próbált klinsi. :) és annak csak örülök, hogy basti végre jó teljesítményt mutatott megint.

kroos 2009.03.09. 12:10:24

@avenger13: azért az tulzás.jóp csavarta be a szabikat,amik igy fél gólt érnek,de pl a másik oldalon hamit,sokkal jobb volt.
Klinsi okosat probál?hisz nem is volt más lehetösége a sérülteket figyelembe véve....

kroos 2009.03.09. 12:11:34

ja és még valami:de kurva gyenge ez a hannover...

avenger13 2009.03.09. 12:19:57

@kroos: igen, gyenge nagyon. de azért lehetett volna más lehetősége is. a szokásos szar középpálya stb. ez így utólag nagyon bejött, ezért lehet ők dicsérni. megmentette ideiglenesen a saját seggét. nem láttam a meccset, csak a te kommented alapján gondoltam, hogy jól ment neki végre.

kroos 2009.03.09. 12:32:47

@avenger13: magához képest jól ment neki.
De hamithoz képest (megkerülöscsel,gyönyöru gól stb..) sehol sem volt.

avenger13 2009.03.09. 12:56:55

@kroos: jó. de én nagyon szeretném ha kicsit összeszedné magát, és hasonló teljesítményt tudna nyújtani, mint általában a válogatott színeiben.

avenger13 2009.03.09. 13:20:22

na altintop is kiesett. lassan elfogynak az értelmes embereink. ki fog kimenni a sporting ellen?

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.03.09. 13:37:01

akinek kell. az isteni Sosa pl elég nagy ziccert kapott a sorstól, hogy bejátssza magát a Sporting kezdőjébe és végre elhelyezkedjen a saját szintjén. én drukkolok neked, Ernesto.

kroos 2009.03.09. 13:43:11

6-0 ra csak nem kapunk ki...*aggódik*

avenger13 2009.03.09. 13:51:36

@kroos: szerintem sem, a védelmünk az rendben van sérülések szempontjából, így azért nehéz dolga lesz a sportingnak, a támadó szekciót meg kicsit fel kell tüzelni, ha a sporting megpróbálkozik, és felveszi a kesztyűt, akkor úgyis csak a kontra fog menni.

idiotapocs 2009.03.09. 15:27:08

1. Hertha
2. Hoffenheim
3. Bayern München

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.03.09. 16:49:39

Nem mintha Rutten jobban megérdemelné a maradást, de Müllernek nagyon kinézett már - tök jogosan.

kroos 2009.03.09. 18:34:12

@mocsing: @heinrich: És azt tudjátok hogy engelar leigazolása meg ernst elzavarása a fö okok között vannak,?
Nézd pl. lövenkrands-ot hogy nyomja a newcastleban,a schalkéban meg perceket se kapott....és lehetne még sorolni,sanchez,grosmuller stb....

Lojzi_ 2009.03.09. 19:54:59

Sanchez pénteki beadása világklasszis mozdulat volt, le a kalappal.
Ha tud ilyet, akkor rossz játékos nem lehet.

kroos 2009.03.10. 06:53:55

@Lojzi_: szerinted Gera nem tudja megcsinálni?
Belesarkazott egyet a labdába mert nem volt más választása.

kroos 2009.03.10. 07:10:47

Azért huzós volt ez a Hertha gyözelem...0-1-nél Jula a tök üres kapu mellé....voronyin-ról meg nem tudom mit gondoljak....

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.03.10. 09:14:17

@kroos: fő oka minek? hogy szar lett a csapat, vagy hogy kirúgták? (tudom, a kettő összefügg)

Voronyin pedig az ukrán Saviola.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.03.10. 09:21:29

mondanám, hogy a hét fő híre, miszerint Zé aszonta a kickernek, az egy év hosszabbítás még talán kevés is, de nem, a hét híre (ok, kacsája) Kevinhez kapcsolódik:

www.sportbild.de//de/sportbild/generated/article/fussball/2009/03/09/11951200000.html

SzuperCsiga 2009.03.10. 10:21:32

1. Hertha
2. Bayern München
3. Hamburg

kroos 2009.03.10. 10:52:32

@mocsing: mindkettö.
De játszana Kevin helyett?

Vul-Kahn 2009.03.10. 11:35:24

@kroos: Hát ez az. Faszért kellett Lövenkrandsot elengedniük. Amúgy örülök, hogy Müller eltakarodott, kell már a megújulás a Schalkénak. Emlékszem például, amikor Appiah-t akarták leigazolni, Müller addig szarakodott, hogy lecsúsztak róla. Pedig ha ő van ott ősszel a pályán, és nem Engelaar... Akkor talán nem veri ki őket egy Twente az UEFA-ból például.

kroos 2009.03.10. 11:46:32

@Vul-Kahn: Nem hiszem hogy Müller egyedüliként hibás mindenért...ö viszi el a balhét és kész.
De a schalke az schalke akkor is.Ezt meg remélem tudjátok hogy értem.

Vul-Kahn 2009.03.10. 12:01:27

@kroos: Tudjuk:) De szerintem egy jó Schalke sokkal jobbat tesz a német focinak, mint egy jó Hertha, remélem ez is érthető. Szóval én szurkolok nekik, hogy jövőre is nemzetközi kupában legyenek, és talán, egyszer még az életben bajnokságot is nyerjenek.

kroos 2009.03.10. 12:09:15

@Vul-Kahn: bajnokságot?
Nem ismered a dalt ami ugy szól ,,sose lesztek bajnokok"?
Schalkeval kapcsolatban a legnagyobb tévedésem Rakitic...mekkora alibi mester az is...
És az megvan hogy Krisztajics hogy kiintet a közönségnek a meccs végén?
Nem hiszem hogy szüksége van ilyen csapatra bárkinek is.

Vul-Kahn 2009.03.10. 12:27:37

@kroos: Azért a stadionjuk és szurkolótáboruk miatt igenis szükség van rájuk. És ha nem ilyen fogalmatlanokat igazolnak, mint az általad említettek, akkor azért rászolgalhatnak egy-két trófeára a jövőben, legalábbis feltétlenül jobban, mint mondjuk a Hertha. A felfogáson kell változtatniuk, ehhez pedig ki kellett rúgni Müllert. Aztán a pályán folytatódhat a megújulás, Krsztajicsot pl el kéne felejteni örökre, és Höwedest játszatni, no meg a fiatal Zambranot, akit én még csak a perui válogatottban láttam, az S04-ben nem, és nem értem miért nem játszik néha. Aztán Grossmüller, Sanchez (attól a sarkalástól még nem lett jobb játékos) és társai eltávolítása, helyettük normális igazolások, és már lehet is egy szerethető csapatról beszélni. (Ruttent egyszerűen nem tudom hova tenni, bár talán ő is mehetne.)

kroos 2009.03.10. 12:33:14

@Vul-Kahn: szerinted a schalek mennyivel játszik jobb focit mint a Hertha?
Cicero,Voronyin,Rafael,Pantelic,Kacar....sokkal inkább szükség van Herthára mint schalkera.

Vul-Kahn 2009.03.10. 12:47:09

semmivel nem játszik jobb focit, de ezért írtam, hogy a felfogásukon kell változtatni, Valami olyasmire gondolok, mint ami az Arsenallal történt Wenger érkezésével, persze tudom, ez elég nagyívű elképzelés. Mindenesetre azt továbbra is tartom, hogy "európai szinten nagycsapatnak" sokkal jobban beillene a Schalke, mint a Hertha. Az általad felsorolt játékosok közül talán Kacar lehet majd tényező Európában, ő is csak néhány év múlva. Mondom ezt annak ellenére, hogy Pantelic és Voronin is személyes kedvencem.

Zigi 2009.03.10. 14:05:18

1.Hamburger SV
2.Hertha BSC
3.Hoffenheim

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.03.10. 14:37:33

@kroos: nem akarom provokálni Rekordvize-t, de: nem mindegy?

amúgy az új Martin Max:)

ha esetleg mindenki heinrichje megfontolná múltkori javaslatomat és postot írna "a német csatárhelyzetről Klinsmanntól napjainkig", jelzem, Martin Max is volt válogatott. és ez nem vicces.

kroos 2009.03.10. 14:38:55

@mocsing: én se akarom provokálni öt.de nehéz ugy irni a schalkéról hogy egy schalkésnak ne legyen provokativ.
Tronfolok egy olaf marshall-al.

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.03.10. 14:40:20

"Martin Max is volt válogatott. és ez nem vicces."

jó, hát néha van olyan, hogy fiatal reménységeket korán beválogatnak, aztán mégsem válnak be. :D

avenger13 2009.03.10. 17:12:27

na megnéztem a hannover elleni meccset. nagyon gyenge volt a hannover. altintop jó volt, de én basti játékával is meg voltam elégedve. jó szabdrúgásokat lőtt, és aktívan játszott. demichelisnek nem volt semmi dolga a támadásokból úgyse nagyon veszi ki a részét, a hannover meg nem nagyon támadott. Örülök, hogy pontrúgáokból is sikerült eredményeket elérni, mert nagyon idegesítő, hogy röhejesek a beadásaink, oddo még mindig rém gyenge ebből a szempontból (is). a sporting ellen kell egy kicsit védekezni az biztos.

avenger13 2009.03.13. 11:27:06

na kezdődik a buli. nagyon nagy meccsek lesznek a hétvégén. már a schalke wolfsburg nagyot szólhat, a hertha-bayer pedig eszméletlen lesz. hajrá bm

kroos 2009.03.13. 13:15:45

@avenger13: a sorsolást figyelembe véve elkezdheti a leszakadást a wolws és a hertha.

2009.03.13. 13:18:27

1. Wolfsburg
2. Bayern München
3. Hertha
süti beállítások módosítása