Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Bundesliga rückrunde - Hoeness üti Hoenesst

2009.02.06. 14:27 heinrich

Sajnos egyelőre nem a sztárboksz keretei között, de így sem utolsó látvány a Bundesliga második helyén tanyázó Hertha. Továbbra is vezet a Hoffenheim, mostantól lehet vagdosni a centit, ráadásul a táblázat első hat csapata közül csak a HSV tudott nyerni rajtuk kívül. Elbúcsúztattuk ugyan Huszti Szabit, viszont máris nagy örömmel köszöntjük Futács Márkót, akit igen szellemesen gulyás-ágyúcskának kereszteltek a német lapok, Király Gabi érkezésével pedig máris sűrűbben vagyunk. Tovább után nyilatkozatokkal és eunuch fricskákkal borzoljuk az idegeket.

Hamburg – Bayern München 1-0
A szezon egyik legjobb Bundesliga meccsén kijózanító vereségbe nézett bele a Bayern, mely legalább annyira köszönhető a Hamburg meglepően konstruktív támadójátékának, mint Knut Kircher sporinak és a München első félidőben bemutatott nyálcsorgató szundikálásának. A szokásostól eltérően ezúttal nem spirázták túl a dolgot a bajorok, Hoeness rövidre zárta a témát:

Igaz, a Hamburgot tekintjük első számú kihívónknak, de mindannyian tudjuk, kié lesz a salátástál a végén.

Az igazolások intézése és a Bundesliga mellett Hoenessnek arra is marad energiája, hogy kedélyesen kommentálja a nemzetközi futball történéseit:

Nemrégiben megnéztem a Stoke – Manchester City meccset. Úgy vettem észre, hogy itt bizony rendkívül rossz befektetéseket eszközöltek bizonyos emberek. Ez a csapat semmire sem képes, az irracionális pénzek ellenére. Ha 100M-t ajánlanának Ribéry-ért, még csak el sem gondolkodnánk.

(A City ettől függetlenül is hathat a Bundesligára, igaz, csak áttételesen. Ha eddigi marhaságaikat megfejelik azzal, hogy Roque Santa Cruzt is leigazolják, a Blackburn világtalan scoutjai Kevin Kurányit szemelték ki a pótlására. Ugyanakkor a Schalke érthetetlenül kijelentette: a csatár (?) nem eladó)

Aki egyelőre szintén nem búcsúzik, az van Bommel – további egy évre szóló hosszabbítást kapott a klubtól, bár még nem írta alá. Nem csoda, hiszen ezzel egy időben 14M-ért érkezik Timoscsuk a Zenittől.

Aki viszont biztosan búcsúzik, az Willy Sagnol.

Itt a vége. A fájdalmaim túl nagyok ahhoz, hogy folytassam – ezt el kell fogadnom. Le vagyok sújtva, nehezen dolgozom fel. Nem így képzeltem el a visszavonulásom, szerettem volna még egy évig játszani. Az elmúlt hetekben mindent megtettem, de az orvosok véleménye egybehangzó: ennyi volt. Kilenc gyönyörű évet töltöttem a Bayernnél, különleges kapcsolatom alakult ki a szurkolókkal, a Sabener Strasse volt az otthonom. Búcsúzom, de a szívem itt marad.

Hamburgban is pörögnek a mindennapok, a sikert pedig az öltöző felduzzasztásában vélik megtalálni. Last minute érkezett Khalid Sinouh (aus Kasimpasa, Rost mögé), Gravgaard (Nantes) a védelembe, Rincon (Deportivo Tachira) és Mickael Tavares (Slavia Praha) a középpályára, és Streit sem váltotta be a fenyegetését Schalkéban, feladta jól kiépített harcállását a kispadon és szintén Hamburg felé menekült. Hova ennyi underdog? - fel nem foghatom. 

Bochum – Karlsruher SC 2-0
A Bochum lezárta 13 meccse tartó kínszenvedését és csak sikerült behúznia egy győzelmet. A megszokott Azaough löket helyett ezúttal Fuchs vállalta a szabit, a győzelmet pedig az eleddig gól nélküli Klimowitz biztosította be.

Werder Bremen – Bielefeld 1-2
Miről ismerszik meg az eunuch? Talán arról, hogy minden idők legdrágább brémai keretével a tizedik helyet képes elfoglalni, ami egyben az utolsó is a nagycsapatok között.

Ok, rendben, máris soroljuk az okokat, nem volt ugye Diego, sem a nagytiszteletű Pizarro, sőt hiányzott a Baumann-Pasanen-Naldo trió is, bár őket nagyszerűen helyettesítették a társak, nekik sem okozott gondot kettőt zabálni a rendszerint teljesen kilátástalan Bielefeldtől. Az lesz ennek a vége, hogy Wichniarek minden ármánykodásunk ellenére benntartja az Arminiát.

A Bréma meg… Schaaf végleg eltemette a bajnokságot és a BL helyeket – amúgy dicséretes önbizalomra vall, hogy eddig komolyan hitt benne. Persze, megvan az esély, csak minket néz hülyének.

Allofs sajátosan közelítette meg a problémát: néha előfordul, hogy a vadász reményekkel telve indul neki a vadonnak, de keserű csalódással tér vissza.

Még dicséretesebb őszinteségre vall bevallani: bezony-bezony, mi szopni járunk a medvéhez. Meg kellene próbálkozni a gyűjtögetéssel. Igaz, ez asszonynépnek való, de a stuttgarti spanok úgy is kint lesznek, majd megmutatják a fortélyokat.

Valószínűleg Sanogo pótlására a Bréma megszerezte a Fradiban nevelkedett, pompás fizikummal rendelkező csatárt, Futács Márkót az AS Nancy-tól. Willkommen.

Stuttgart – Mönchengladbach 2-0
A DFB kupában elszenvedett arcpirító verés után megemberelték magukat a svábok, bár Brouwers öngólja is kellett az induláshoz, amit Gomez fejelt meg eggyel. A bajnokságban négy meccse veretlenek Babbellel, ami nekünk azért is jó, mert külön erősíti a fiatal Bundesliga edzőkkel kapcsolatban felállított elméletünket. A Gladbach zsinórban az ötödik gyufáját húzta ki és továbbra is tökutolsó.

1. FC Köln – Wolfsburg 1-1
Ez tulajdonképpen mindenkinek megfelel. Daum gyakorlatilag bebetonozta csapatát a középmezőnybe, magabiztosan vezetik az alsóházat, Magathéknak meg már az is élmény, ha nem pofozzák le őket idegenben – továbbra sincs egyetlen nyomorúságos győzelmük sem. Yoshito Okubo egy gólpassz-bedobással és egy döngő kapufával mutatkozott be Németországban.

B. Dortmund – Leverkusen 1-1
Hiába söpörték le a vendégek a pályát, három dolog újra bizonyítást nyert ezen a meccsen: 1) Hajnal nélkül csak fertelmes produkcióra képes a Dortmund 2) ellenben a százlövetű mázlitáruk továbbra is kifogyhatatlannak tűnik 3) A Lever és a Lúzer előtag nem véletlenül felcserélhető.

Hertha – Frankfurt 2-1
Idén olyan a Hertha, mint valami teleshop termék: mindennek ellenáll, mindent lebír, szuperolcsó, csak az esztétikai megjelenés hagy némi kívánnivalót maga után és a berliniek esetében sem tudjuk, hol van elrejtve a buktató. Az biztos, hogy nem az elvágyódás nem hivatalos világcsúcsát tartó Pantelicben, aki duplázással zárta rövidre a meglepően agilis Frankfurt vigéckedését.

Hannover – Schalke 1-0
Miről ismerszik meg az eunuch? (…)

A már említtet Streit mellett az öregecske Ernst is távozott az utolsó pillanatban, fogjuk rá, hogy nekiláttak a keret átalakításának, amit elsősorban a középpályán kellene megkezdeni, hiszen ennyire fantáziátlan jeleneteket csak pornófilmek intrójában szoktunk látni. 

Az orosz-holland kapcsolatoknak újabb kézzelfogható jele van: a Schalke szerződtette a sokáig Guus Hiddink mellett szolgáló erőnléti edzőt, Arno Philipset. Ártani biztosan nem fog, de eddig nem tűnt fel, hogy fizikálisan gyenge lenne a Schalke, szóval erre csak annyit tudunk mondani: power is nothing without control.

Hoffenheim – Cottbus 2-0
Az egészségre teljesen ártalmatlan ellenfél tökéletes nyitány volt a Hoff számára, zsebre tett kézzel is simán hozták a meccset. Nem tudni, hogy csak a várható bunker ellen találta ki Rangnick a két centerrel játszott, légifölényre törő 4-4-2-őt, vagy Sanogo érkezésével ez lesz a tavaszi harcmodor.

Timo Hildebrand bemutatkozása gyászos véget ért, medencesérülése miatt ki kell hagynia néhány hetet.

Bundesliga, 19. Forduló

Péntek
Arminia - Hertha BSC

Szombat
Karlsruhe – HSV
Leverkusen – Stuttgart
M'gladbach – Hoffenheim
Eintracht - 1. FC Köln
Wolfsburg – Bochum
Schalke 04 – Werder

Vasárnap
FC Energie – Hannover
FC Bayern - Dortmund

82 komment

Címkék: német bundesliga h összefoglaló

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr46926617

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Titi120 2009.02.06. 15:09:42

Van Bommel elé tudtommal már régóta odarakták a szerződést, ami csak 1 évre szólna, amibe a holland nem nagyon akar belemenni, és lassan a Honessék által megszabott türelmi idő lejár.

A Hamburg után most a pletykák szerint a Stuttgart is vinné, csak vinnék már tényleg !
Lehmannal amúgy is szép párost alkothatnának. :)

szeme közé, laposan! 2009.02.06. 15:42:45

Ha már egyszer Bundesliga, akkor ne underdog, hanem Unterhund legyen az a bizonyos...:):)

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.02.06. 16:01:48

kíváncsi vagyok, hogyan lát neki a werder nyáron az újjáépítésnek.

azon kívül, hogy szinte biztosan schaaf nélkül. csak aztán nehogy gelsenkirchenben kössön ki.

kroos 2009.02.06. 16:29:52

Obasi meg Ibisevic nélkül még a Hoff. se áll fel 3 catárral.
erre a 4-4-2.Amit amgy is játszani fognak mert visszatér még carlos edu,akinek szintén kell hely.
Szoval nem a számháboru a lényeg hanem hogy a legjobb 11 fusson ki a pályára.
Az pedig l.gustavo,carlos edu,salihovic,weis obasi+ba lesz.

rattenfanger 2009.02.06. 20:10:17

Szeintem belefér egy szar év a werdernél, évek óta dobogón volt a csapat, lassan a BL-ben (nem bundás, bajnokok :) ) is törzstagnak számít, a Bundás meg igencsak kiegyenlített erőviszonyilag. Szal jövőre a Werder jön megint, no para :)

avenger13 2009.02.06. 20:55:35

szerintem is jön majd a werder, de lassan felfejlődhetnének odáig, hogy a blben is tényezőnek számíthatna. ezen kéne igyekezniük, és nem a 10. helyen. a bayernnek is volt egy nagyon gyenge éve, a 4. hely lett a vége. ezt várnám a werdertől is.

Basti · http://borgatya.hu/ 2009.02.06. 21:09:34

Ugye, hogy a szezon egyik legjobb meccse volt a háeszfau-Bayern. Mindeki siránkozik a bajoroknál, hogy így meg úgy, pedig két jó csapatot láttunk (meg 3 vakaegeret síppal és zászlóval)..és csak az egyik győzött.

----
btw: Képzeljük csak el, ahogy a Kuranyi - van Bommel csodaduó rohamoz a ManCityben ... ;))

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2009.02.06. 21:15:04

Udo Lattek, a német futball atyja (khm, én kérek elnézést) szerint belefáradtak egymásba a Werder és Schaaf. Ha belegondolunk, hogy asszem 10(?) éve edző ott, akár elképzelhet. Szerintem a Werder nagyon sokat köszönhet Schaafnak, egyetlen komoly hibáját tudom csak kiemelni, nagyon gyenge a reagálásban, meccs közben nem tud mit kitalálni. Ha megy a szekér, ok, ha gáz van, kintről nem tud segíteni.
Szerintem viszont a Werder lassan vissza fog esni, Diego 99%, hogy elmegy, Frings már egyre gyengébb, a védelem erőtlen, Pizarro sem fiatal és Özil nem tudja mindezt kompenzálni. Borowski nagyon hiányzik a gyémántból. A posztjukra a Labaddia-féle Leverkusent szánnám, nagyon jól igazolnak, szép focit játszanak és (a H'heimmel ellentétben) szimpatikusak (ezért is elnézést kérek, valaki ellopta a jelszavamat). Bár elég lúzerek ők is. Még fekete-fehér képen sincs Meisterschaléjuk. :)

@mocsing: que, Schaaf GE-ben??

MvB eldöntötte: nem fog hosszabbítani, nagyon rossz előérzetem van... :S

avenger13 2009.02.06. 21:24:38

@Basti: neked nem fáj így a vereség? :) engem ez bosszant a legjobban. jó meccs volt, csak felbosszantott. igaz az első félidően aludtunk, de utána mi voltunk a jobbak.

MvB nem azt döntötte el, hogy nem marad, hanem hogy nem dönti el még, hogy marad-e. Schaafnak mennie kell, a többit meglátjuk. Ha megy diego akkor kell igazolniuk, ki tudja, hogy sikerül neki.

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2009.02.06. 21:38:40

@avenger13: A Spox és a Stuttgarter Zeitung infója szerint _BIZTOS_, hogy elmegy szezon végén MvB. Az újság szerint nem is akar újabb haladékot kapni az átgondolásra. A Stuttgartnál is felvetődött a neve különben.

avenger13 2009.02.06. 21:41:01

@Rekordvizemeister: igen, de a bayern oldalon nem ez van, egyelőre azt tekintem hivatalosabbnak. én sem zárom ki, hogy megy a fenébe. egy dolgot nem értek csak. végre visszafogja magát, és néha még játszik is, és ilyenkor tesszük ki a csapatból. igaz jön tymo, de szeritnem őt akarta klinsi és MvBtől megválni. nem baj, remélem tymo jobb lesz.

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2009.02.06. 21:48:55

@avenger13: én elhiszem neked, a Schalke oldalon meg azt írják, hogy nincs fegyelmi probléma, a csapat együtt van, bíznak a csatárokban, és a cél továbbra is a 3. hely. ;-))) Mást nem írhatnak.
Egyébként tényleg nem annyira állat, mint általában.

Basti · http://borgatya.hu/ 2009.02.06. 22:59:09

@Rekordvizemeister: hehe..ez jó volt ;)).. a hivatalos oldalak sava-borsa, ugyebár.

Én spec csak lestem, mikor MvB ügyében megjelent a hivatalos terelés az fcb.de-n. Ilyet nem sűrűn szoktak prezentálni.
Kicsit (az átlagnál is)szappanoperás(abb):
"Kedves Mark, reméljük nem hagysz el minket, de ha elhúzol, kegyetlenül nem fogunk sírni utánad"

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.02.06. 23:46:37

@Rekordvizemeister: A Stuttgartot nem érdekli van Bommel, egyszerűen azért, mert öreg. Bár ők más szavakat használtak :)

avenger13 2009.02.06. 23:53:24

@Rekordvizemeister: @Basti: persze teljesen igazad van. de ugyanígy nem szabad hinni a többi újságnak sem. ami a fcb oldalon kijelentésként olvasható az a biztos. a többi megérzés. ez a szóba hozták mindennel ez még semmi. de én is valószínűnek tartom, hogy megy. vagy megint két csapatnyi középpályásunk lesz. :) egyébként érdekes ez az igazolási mód, elpasszoljuk kroost, veszünk baumjohannt, tymoschukot... jobb hátvédünk nincs, ha csak altintop nem az. igaz MvB valszeg elmegy de akkor is elég érdekes névsorunk lesz. Tényleg kéne még pár "sztár" minden posztra, ahogy ribery és lahm kérte.

a schalke-nél tényleg nincs semmi gond. szépen muzsikálnak, ahogy kell. :D

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.02.07. 00:10:10

Ezeket az idézeteket olvasva van-e még, aki nem tartja Uli Hoenesst egy bárdolatlan, beképzelt bunkónak? :-)

avenger13 2009.02.07. 00:22:27

@Csöncsön: miért? láttam a stoke-mancity meccset, és teljesen igaza van ulinak. :)

az meg, hogy miénk lesz a tál a végén nem is kérdéses. :D

uli realista nem beképzelt bunkó. :D :D

füligjimmy77 2009.02.07. 11:17:10

Hoeness beképzelt bunkó, de az az apróság megkülönbözteti a többi beképzelt bunkótól, hogy neki van mire beképzeltnek lenni. Ha van Bommel elmegy, végre újra végig tudok nézni egy Bayern meccset epeömlés nélkül.

Ronal-d'oh! 2009.02.07. 12:02:53

A Bayern azon csapatok egyike, amelyeket szívesen megveretnék 6-0 arányban. Ennyire nagy pofája egyik másik csapatnak sincs, hihetetlen az az arrogancia, amit képesek bemutatni.

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2009.02.07. 13:07:17

Hoeness esetében nem is az a lényeg, hogy van-e mire beképzeltnek lenni, hanem hogy egy jelenség (Phänomen). Amit mond, nagy részben igazság, és amikor hülyeséget mond, akkor meg célja van vele.
Minden porcikájában egy olyan menedzser, aki elpusztítja, tönkreteszi, ellehetetleníti az ellenfelet, pedig nem is tud pályára lépni egy ideje.
Assauer és Calmund, akik közelébe emelhetőek, Allofs, Beiersdorfer óvodások még. Meier meg egy majom, most éppen a Kölnt fogja sírba vinni.
Kahnt nem lehet pótolni, még Adlerrel sem, de még mindig kevesebbet fog bukni az ügyön a Bayern, mint Hoeness hiányával.
(Ez persze mind szigorúan szvsz.)
---------------------------------------
Viszont az is igaz, hogy nincs is jobb dolog sör+bratwurst mellett az Arenánál "Du bist ein Hoeness"-t énekelni. :)))

www.autolyrics.com/lyrics/for/Du_Bist_Ein_Hoeness/by/Ingo_Appelt

Ronal-d'oh! 2009.02.07. 13:52:17

@mexicola: Á, ennyire egyik csapat se nagyképű, legalábbis nem nyíltan.

Basti · http://borgatya.hu/ 2009.02.07. 14:17:04

@Rekordvizemeister: "Minden porcikájában egy olyan menedzser, aki elpusztítja, tönkreteszi, ellehetetleníti az ellenfelet, pedig nem is tud pályára lépni egy ideje."

pontyosan. Ezért bírom én annyira a buráját :D

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.02.07. 15:56:43

@Rekordvizemeister:
"@mocsing: que, Schaaf GE-ben??"

valószínűnek én se tartom, de olyan lehetetlennek se. a kötődéseket hagyjuk, emiatt nem valószínű ugye, de feljebb németo-ban most nem tud nagyon lépni ('heimben a professzor elvan a laborban:), a s04 idénye minimum szar, schaaf az egyik legjobb német edzőnek számít most. pénz lenne, kihívás is bőven;)

a lehető leglogikusabb lépés lenne, ha a lírát nem nézzük. kíváncsi vagyok, rutten meddig húzza. véleményed? kifelé áll a szekérrúd?

A bukott Madonna a nagy didikkel Van Klomptól 2009.02.07. 15:59:24

Asamoah hogyan lehet még mindig kezdőember ebben a sportágban?:)

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2009.02.07. 16:30:09

@mocsing: végülis Müller személye "dönt". Nem bíznak már benne a vezetőségnél, tulképpen próbaidőn van, szerintem pár meccs még, ha nem megy. Hogy Rutten marad-e, csak a vezetőségen múlik. Az a szcenárió hogy Rutten megy, Müller marad, jelenleg elképzelhetetlen.
De ez a mai produkció nézhetetlen.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.02.07. 17:16:29

baumjohann góljával vezet a gladbach a 'heim ellen. pár perc van a meccsből.

ha így marad, már megérdemli a lehetőséget :)

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.02.07. 17:21:08

KSC - HSV meg még muhahább

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2009.02.07. 17:22:59

Nem tudom, hogy jó csatornát néztem.
Ez focimeccs volt, vagy jégkorong???

kroos 2009.02.07. 17:52:18


assauer meg uli egy mondatban....DDDDD

Basti · http://borgatya.hu/ 2009.02.07. 18:35:54

GladB.-TSG: ...mondanám, hogy mák, de az bajor privilégium. Meg aztán a 'Johann gyerek mír csak egyet lőtt?? Remélem Hoeneß felhívja, és lebassza ezért ;))

KSC-HSV:A Hoff mákja kárpótolva.. Muhaha!!! :O

VfB-LEV: he-he-he!!

...és még pályára se léptünk, hi-hi-hi!

sporttárs 2009.02.07. 19:54:51

@Csöncsön: Mindenki tudja, hogy Hoeness egy beképzelt bunkó, csak a Bayern-szurkolók azt hiszik, az, hogy van mire, az egyben mentség is. Még nem láttak sikeres, ám szerény sportembert, de hát Münchenben ritka is az ilyen. :)))

Basti · http://borgatya.hu/ 2009.02.07. 23:25:29

@sporttárs:

tudatlanság fél egészség :)))

avenger13 2009.02.07. 23:50:29

@Rekordvizemeister: www.youtube.com/watch?v=AZ4x5PX2GDY

itt van hozzá a link. majdnem meghaltam a röhögéstől, köszönöm. persze mielőtt még kroos veréssel fenyegetne, nem értek egyet vele. :)

nem uli a legarrogánsabb. és nem is csak egyedüli, ahogy mourinho, alex, rafa meg wenger egymást osztja... hagyjuk. a bayernt is lehet utálni, hoenesst is csak bátran. csak ne próbáljatok meg racionálisan megindokolni. :D

avenger13 2009.02.07. 23:51:20

ha holnap kikap a bayern tökönszúrás az egész csapatnak. ennyit a mákról kedves hoffenheim... meg a jajj a bayerntől utolsó pillanatban gólt kapni, nem igazságos az élet, ugye ragnick úr?

Titi120 2009.02.07. 23:59:58

Ereszt már az a hoff -os lufi, ide érzem a hélium szagát, mégha nincs is neki. :)

Azt is örömmel látom, hogy dacára a múlt heti remek játékuknak, a HSV se habozik lábon lőni magát.
Holnap nyerni kell, aztán elnyúlunk a mezőnytől, mint Schumacher tette fénykorában. ;)

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.02.08. 00:02:34

@Titi120: ha jól rémlik a Bayern is pontot rabolt Gladbachból :)

IronRock 2009.02.08. 00:22:33

heinrich te meg ereszd el a Bayern lufit. :-) Egy kissé elhamarkodott volt a jóslatod, mert a Bayern van olyan balfasz hogy kétlábon+tökön lője magát és így is elbukja a bajnoki címet, vagy ha nem is, de sokkal keményebb csatában szerezze meg mint amennyire előzetesen kilátása lett volna. Én ebben a Bayern-ben semmit nem látok (Ribery - de ő úgyis elvágyódik, Klose és Toni meg Schweini a kivétel), és ha elmennek a kreatív fejek, ez a csapat nem lesz arra képes hogy európai színtéren is megmutassa mire képes. A Bayern-nek az a szerencséje hogy a többi vetélytársa még nála is szerencsétlenebb/lúzerebb....

avenger13 2009.02.08. 00:57:05

@IronRock: lahmot kihygatad. és minden csapatból ha a kezdőből kiveszel 5-6 embert, akkor tényleg nem fog semmit se érni. köszönjük. egy meccs alapján, amit a bírók vettek el, tényleg okos ezt kijelenteni.

Lojzi_ 2009.02.08. 01:43:21

A Hoff azért újabb két fordulóval beljebb van, ráadásul szerintem a Gladbach nem a leggyengébb csapat a Bundesligában, hiába állnak, ott, ahol.
Szóval kár temetni őket, meg kipukkadásról beszélni.

A Hamburg a múlt heti orbitális mázliját el is játszotta, sőt Petric élből pirosat kapott. Ő akkor is nagyon fog hiányozni, ha csak egy meccsre tiltják el.

A Leverkusent viszont kicsit sajnálom, szegények nem igazán kapták el a tavaszi rajtot, pedig szimpatikus csapat látványos támadófocival. (remélem a Bayern nem múlja alul őket holnap szerzett tavaszi pontok tekintetében...)

A Schalke meg szüljön sünt. Ilyen passzív játékkal végigtolni 90 percet az több, mint felháborító. Remélem utoljára nyertek mérkőzést 2009-ben.

IronRock 2009.02.08. 02:49:47

@avenger13: Ha a Bayern komolyan akar valamit, bírók ide vagy oda ezt a HSV-t be kellett volna gyűrniük, vagy minimum egy döntetlen. Most megint kapaszkodhatnak és reménykedhetnek hátha a többi vetélytárs hibázik. Bocs hogy ezt mondom, de én azért többet várnék egy első számú bajnokesélyestől... Ettől függetlenül a Bayern-nek vagy a legnagyobb sansza a bajnoki címre, mert a Hoff-ból már kidőlt a legjobb játékos, a HSV pedig képtelen a jó formát állandósítani, a Hertha meg egy vicc mint bajnokesélyes, max. megnehezítheti a Bayern dolgát.

kroos 2009.02.08. 08:31:43

és a nagy adleretek mit csinált Hitz szabarugásánál?

kroos 2009.02.08. 08:40:52

kár hogy csak alexnél számit a 20 év az hogy Uli 30 éve tolja az nem baj...és ezalatt volt 4bek/bl döntö.
Mig a sokkal jobb potenciálokkal rendelkezö skótnak kettö.
Uli lehet hogy nem lesz béke-nobeldijas.De!
Az hogy a Bayern ott tarthat ahol az neki köszönhetö a leginkább.
Meg lehet nézni hogy mit ért el az Inter ,roma,chelsea mikor több mint 100 milliot költöttek.
Mig Uli ált. negyed ennyiböl megoldotta.
Jó szeme van és elörelátó.
Persze neki is vannak hibái (rau,görlitz,karimi)
de kinek nincsennek?
Ohatatlan hogy ennyi idö alatt ne kövessen el.
Szerintem a világ legjobb menedzsere.
Mert 100 milliobol bárki tud (pl.chelsea 5 éve) csapatot csinálni.Akár a semmiböl is.
Hasonlo jelenségnek tartom Wengert is.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.02.08. 13:37:03

Mintha Bundesligában törvénybe volna foglalva, hogy a Bayern előtt álló csapatok nem nyerhetnek kétszer egymás után.

Heinrich türannosz metafórája jutott eszsembe megint, a többiek nagyon félnek a zsarnoktól, maguk alá is szarnak lehetőség adtán. Tavaly tavasszal is vertélytársak töketelenkedései miatt tudott meglépni a bajor briganti brigád.

@kroos: Bist du ein Hoeness?

kroos 2009.02.08. 14:53:54

Kár lenne a Bayern a Lyont vagy akár csak a Rosemborgot is utálni mert egyedruralkodoak a bajnokságukban.Nem az ö ,,hibájuk".Ök a legjobbra törekszenek és kész.

kroos 2009.02.08. 17:46:34

Minden kempter hülye....
Nem adtak meg 1 11-est bvb-nek+lesgólt löttünk.
Fasza.
Mondjuk megfogjuk dönteni a 35-ös kapuralövés/meccs rekordot.

kroos 2009.02.08. 17:53:53

Lehetne 6-0 is és akkor egy szava se lehetne senkinek.
Ehelyett csak a bironak köszönhetjük hogy x van.
Klosét ilyenkor le lehet hozni ugyse lö gólt.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.02.08. 18:42:15

@kroos: Na látod máris visszakaptátok a múlthetit.

Titi120 2009.02.08. 18:53:59

"Klosét ilyenkor le lehet hozni ugyse lö gólt. "

:))))

Lojzi_ 2009.02.08. 18:54:35

Na végre.

Már kezdtem azt hinni, hogy ma nem lesz happy end.

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.02.08. 18:54:39

Összességében ordenáré nagy meccs volt ez megint

kroos 2009.02.08. 18:54:42

Továbbra is fenttartom amit Kloséról irtam és rohadtul idegesit hogy 10 ziccer kell neki egy gólhoz.
Megérdemeltük volna ma hogy ne nyerjünk.ennyi helyzetet kihagyni...
és azt is unom hogy a meccsek felénél hátrányba kerülünk.
Amugy most legalább láthatta Rens hogyan kell kijönni Romantol.(meg multhétenis a Kusen elle.)

Lojzi_ 2009.02.08. 18:55:15

Viszont a Hannovernek sem megy annyira.

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.02.08. 19:00:05

tényleg vicces, hogy az a Klose lett a meccs hőse, aki 85 percen át új értelmet adott az "árnyékék" kifejezésnek.

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.02.08. 19:03:48

Ugye Altintop azért a padon kezd, hogy szünetben segíthessen a kebabárusnak?;)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.02.08. 19:40:33

Na, azt nagyon utálom, ha így nyer a Bayern ;-)!

Lojzi_ 2009.02.08. 19:45:35

Árnyékszéket akartál mondani.
Legalábbis erre a fos helyzetkihasználásra az a találóbb.

Miért nem Lell helyére jött Altintop? Mondjuk az ünnepélyes kezdőrúgást megelőző percek kiváló alkalmat jelentenének erre a cserére.

Lojzi_ 2009.02.08. 19:46:50

@popp: Anna külön örülök, hogy a többi fajta Bayern győzelmet már egész megszeretted.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.02.08. 19:51:34

@Lojzi_: Annának én is külön örülnék ;-). Nagyon utálom és az égeszen megszeretem között akad még néhány árnyalat ;-).

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.02.08. 19:54:32

@Lojzi_: nem, arra gondoltam, hogy árnyékként, szoros emberfogást alkalmazva követi éktársát, és mindent megtesz, hogy (őt is) megakadályozza a gólszerzésben.

Lojzi_ 2009.02.08. 19:55:32

Én optimista vagyok.

Basti · http://borgatya.hu/ 2009.02.08. 19:57:37

Ez járt az elmúlt hétről. :))

Titi120 2009.02.08. 20:48:39

Én is meglepődtem, hogy a 85-dik percig kiváló szabotőr munkát végző Klose volt az, aki a hajánál fogva kirángatta végül a Bayern-t a szarból (az X szerintem az lett volna), de végül csak ő nyerte meg a meccset nekünk, ez a nagy büdös igazság.

Amúgy az elmúlt 3 meccs bizakodásra ad okot számomra, noha változatlanul sok múlik Ribery improvizatív játékán, de a középpályás játékunk érezhetően feljavult.
Több formás, egy - két érintős lapos passzokból álló akciókat mutattunk be az ellenfél tizenhatosa előtt, néha öröm nézni, csak az utolsó passzok, illetve a befejezések azok, amik nem nagyon mennek.

2009.02.08. 21:36:19

Namármost a méhecskék zsigereitől teli, véres szájjal kellett volna a szünetre vonulniuk a bajoroknak, ha már hentesbárdal estek neki a gyors ám meggondolatlan csípésük után, elég megszeppenten döngicsélő társaságnak. No de hát nem-e épp az apró lények legyilkolásához erősen túlméretezett hentesbárd volt az oka, hogy ily gyér eredménnyel találtak célt az egyébként jól irányzott csapások? Miro a végére rájött, hogy itt az egyszerű rovarírtó hatásosabb, s bizony 2 apró ám szakszerű fújással lemészárolta a konok kis rajt. Béka poraikra.

Basti · http://borgatya.hu/ 2009.02.08. 22:01:52

@Titi120: ja wohl! Én is észrevettem.. mintha egy kicsit pofásabbak lennének a támadásainak, és sehol az izzadságszagú beívelések sorozata. Mondjuk momentán a szépségbe halunk bele (ahogy Sturm fan-kolléga kiválóan ecsetelte), bár ezt valahogy jobban elviselem :D

avenger13 2009.02.08. 22:44:50

@IronRock: igen, én is győzelmet vártam. de pár dolog. igazából bírók ide-vagy oda, 2 gólunkat nem adták meg, és ennyi erővel a barca is csak x-elt volna ma a sportinggal. 2 gól rohadtul sok. a hsv, ahogy uli is mondta akkor is az első számú kihívónk ha szar csapat. ellenünk mindenki készül, mint valami ünnepre. kapaszkodás, reménykedés? mert 3 ponttal megugrott az ellenfél? ez semelyik bajnokságban sem előny. máris csak 1 pont a hátrányunk, és még játszunk is a hoffal. szóval minden a saját kezünkben van még bőven. ha a bayern mindenkit szétver, akkor az a probléma, ha meg nem ver szét mindenkit, akkor meg az.

tavaly pedig nem az ellenfelek bénázása miatt húztunk el, bár ha xeltünk ők kikaptak, de azért a legkevesebb kapott gól rekordját megdöntöttük, és annyira egyértelműen jobbak voltunk mindenki másnál, hogy nem volt a helyzet valami meglepő.

avenger13 2009.02.08. 22:46:15

@Basti: sokkal jobb a játék, végre látszik a klinsi féle változtatások eredménye. már csak a gyors játék, gyors és jó befejezés kombinációt kéne eltanulni. sok helyzetet kihagyunk, de csak akkor igaz a nem érdemel győzelmet szlogen, ha a másik csapatnak is vannak helyzetei, és ő berugdossa őket. :)

kroos 2009.02.09. 07:59:58

Tudtam ha Kempteren mulik akkor nem lesz baj.
Az öccsi elvett tölünk 3 pontot,ö ezt nagyon jól tudja.
Már tavaly amikor a hertha ellen vezetett nekünk akkor is megadott 2 érdekes 11-est.Most meg .......
Na mindegy.Nem vagyunk mi erre rászorulva Her Kempter.

kroos 2009.02.09. 08:12:07

A játék képe alapján valami ilyesminek kellett volna történnie


2004/05 Bayern-Dortmund 5-0 (4-0)
Gól: Makaay 3, Salihamidzic, Pizarro


2000/01 Bayern-Dortmund 6-2 (3-1)
Gól: Salihamidzic 2, Elber, Paulo Sergio, Scholl 2, ill, Herrlich, Addo


1997/98 Bayern-Dortmund 4-0 (0-0)
Gól: Scholl, Matthäus, Elber 2

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.02.09. 11:10:27

@kroos: A játék képe alapján 1954, Bern, VB-döntő, Magyarország-NSZK 4-2...

popp · http://koncertblog.com/ 2009.02.09. 12:14:45

@donnelly: Jaja, a játékot nem képre, hanem gólra játszák.

kroos 2009.02.09. 12:27:20

@donnelly: ha csak az eredmény számitana akkor senki se nézne meccset.
Vagy neked elég csak a livescore?

avenger13 2009.02.09. 17:41:51

@popp: @donnelly: @kroos: nem mindegy? a gólok alapján meg 3-1 nekünk. engem nem izgat annyira. örülnék ha klose többször talált volna be tegnap, de nekem így is mindegy. ha az első két helyzetét teszi be, akkor szerintem sima a meccs, így izgalmas volt a végéig. :)

füligjimmy77 2009.02.10. 10:28:37

Ha már Klose... Én azt hittem, a Bayernnel Aranycipős, aranygatyás, aranzokni, szóval minden lesz, szezononként 30 góllal. Mi a fenéért esett vissza ennyire, ha nem is annyira a gólok számában, mint inkább a mutatott játékban? Bár mondjuk ő se pelyhesállú ifjonc már, valószínűleg túl van a fénykorán.

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.02.10. 14:39:48

@kroos: Ja, én livescore alapján szoktam posztot írni, meg beveszek előtte egy varázsgombát;)

kroos 2009.02.10. 17:57:40

@donnelly: akkor nem értem mit akartál mondani.

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.02.10. 19:28:46

@kroos: Tudod, vannak ezek a közhelyek, hogy "mi játszottunk jobban, de az évkönyvekbe csak az eredmény kerül", "csak az eredményekre/győztesre fognak emlékezni" stb., tehát a játék képével rövid távon lehet vigasztalódni, de hosszú távon nem nagyon érdekel senkit.

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.02.10. 19:29:57

@donnelly: Jah, meg hogy a focit gólra játsszák:)))

kroos 2009.02.11. 07:50:49

@donnelly: pont te hoztad fel 54-et.
Ezzel is alátámasztod amit én mondok.Hogy az eredmény nem minden mert akkor kikaptunk de nekünk az a csapat a világbajnok.

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.02.11. 08:44:13

@kroos: De csak nekünk, mindenki másnak berni csoda...
süti beállítások módosítása