Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

A téli szünetben eldőlt a Bundesliga

2009.01.30. 19:58 heinrich

Persze nem úgy, ahogy Olaszországban szokás, de akkor is. Midőn a Hoffenheim egy veszélytelennek látszó edzőmeccsel térden lőtte magát és Ibisevic szezonjának vége szakadt, ott a bajnokságot is le lehetett zárni, jöhet az eredményhirdetés, tus, salátabár. Ezek után – Sanogóval a csatársorban – a BL hely megszerzése is nagyobb bravúrnak tűnik, mint az őszi elsőség. Mindenhol azt kell olvasni, hogy a Bayern és a HSV között fog eldőlni a bajnokság. Ha ez valóban így van, akkor egyszerűbb lenne világosan leírni: a Bundesliga lefőtt, sanyi, ennek harangoztak. Merthogy jobbára ez így is van, hacsak a Bayern le nem harapja tőből mindkét lábát – de egyelőre pont a Hamburg állt neki a hentesmunkának. Nagytakarított a BVB és a Schalke, a magyarok maradtak a helyükön, a téli szezon nyertese a Hertha lehet. Átigazolások, vélemények, Podolski és Diego ostorozás, Ribéry megsemmisülése, valamint némi távprognózis tovább után.

Azok után, hogy az őszi szezont szégyellni valóan gyenge, és nem kevésbé unalmas játékkal a harmadik helyen zárta a HSV, első dolguk volt eladni két – talán – legjobb emberüket: Olicot és de Jongot, akikkel ráadásul mind az eladó, mind a vevő rettentő rémesen rá fog faragni. Ez vajon milyen távlatokat vetít a klub játékosai elé?

Hoeness szerint a bajnokság szempontjából is igen fontos meccse előtt állnak, hiszen a HSV-ben több a potencia, mint a Hoffenheimben, és hogy a Hamburg igazi kihívója a bajoroknak. Haha, egész biztosan, feltéve ha Petric az összes meccsen megmenti a seggüket, mint ahogy nem fogja, kezdve a mostanival.

A Bayern duzzad az önbizalomtól, bosszúból lehengerelték az év végén okoskodni próbáló svábokat, most sem lesz ez másképp. A kupameccs kapcsán azért megemlékezünk Jensről, ne csak a jól megszokott fikázás kapcsán emlegessük. Öt-egy ide, egy-öt oda, a meccs hőse egyértelműen az öreg Lehmann volt, aki egy tizenegyes kapcsán ritkán látható szinten alázta meg Ribéry barátunkat, akivel egyébként semmi bajunk, de mindig szívesen veszi az ember egy-egy nagyképű, nyegle, az ellenfelet lehugyozó játékos pillanatnyi megsemmisülését. Sebaj, majd okul belőle.
 
Podolski is asszongya: sokat tanult Münchenben, jó játékosokkal edzhetett együtt. Pompás, gondolom Kölnben még többet tanulhat majd és az edzésmunkája is kifogástalan lesz. Persze, a kokaintól vérző orrú, kéj- és pénzsóvár modellek kézzel fogható közelsége, vagy egy 67-es Jaguar E-type roadster is klasszikus motivációnak nevezhető, de velünk születtet idealizmusunknál fogva tételezzük fel, hogy a játék szeretetén kívül minden labdarúgó elsősorban azért küzd, hajt, dolgozik, hogy sikeres legyen, nyerjen mindenféle díjakat, serlegeket, hadd büszkélkedjen majd az unokáknak.

Ehhez elsősorban be kell küzdenünk magunkat egy jó csapatba, például a Bayernbe, de ha már a kispadon ránk rohadt a bőrgatya és a pállott seggszagban már semmiképp sem találjuk a helyünket, valóban érdemes odébbállni – fent említett szempontokat látómezőnk előtt tartva. Podolski nem rossz játékos, Podolski jó játékos. Csak éppen nem nagy játékos, és nem is lesz az soha, amíg inkább a lába előtt heverő koncokat választja ahelyett, hogy levenne valami finomat a felső polcról. Jah, igen, azért fel kell mászni.

Vádlottak padjára szólítjuk továbbá Diegót, akivel kapcsolatban az a legújabb – és egyben legrégibb – hír, hogy a maga részéről megállapodott a Juventusszal. Ugyanakkor a menedzserétől kezdve Allofson át mindenki elmondta, hogy nem, nem megy a Juvéba, érvényes szerződése van, ki is fogja tölteni. Ám legyen. A Juve drukkereknek ez mindenképp jó hír egyébként, mert komoly sansza van, hogy van der Vaarthoz hasonlóan ő is kutyául járna egy ilyen igazolással. Diego belekényelmesedett a Bundesligában, jóleső nyöszörgésekkel dagonyázik a langyos iszapban, ez itt amúgy is az ő territóriuma, itt neki mindent lehet. Pofákat vágni, alibizni, méltatlankodni. Nem más ő, mint a brazil Illés Béla. Félreértés ne essék, ettől még Diego kiváló labdarúgó (természetesen Béla is az volt nekünk), de ugyancsak ódzkodik a heti szinten bemutatott csúcsfocitól, egy-egy betevő szabadrúgás, okos kiugratás bőven megteszi, nem kell a sorsot kísérteni. A probléma az, hogy az itt, szinte takarékon töltött évek rútul visszaüthetnek majd később, amikor mégis a komoly zsuga távozás mellett dönt, mert jelenlegi állapotában egyedül a City-nek tudjuk jó szívvel ajánlani az önmagába szerelmes, alulmotivált gombócot, akinek még csak UEFA helyre sem sikerült vonszolnia a Werdert.

Kihívónak maradt még a Leverkusen, a Schalke és a Dortmund. Sovány kínálat, közepesnek elmegy, de ezt az étlapot kacagva végigeszi a Bayern. Természetesen ez a Herthára is igaz, csakhogy a berliniek – elsősorban az utóbbi időszak remek igazolásainak köszönhetően – a második helyre simán befuthatnak, ráadásul megvan az a plusz előnyük, hogy amíg a Hoffenheimet mindenki le akarja majd szedni, addig a Herthát a harmincadik fordulóban sem veszi majd komolyan senki.

Igazolások €
Természetesen a megszorítások ideje volt a téli szezon – hiszen a világ talán egyetlen racionális bajnokságáról beszélünk. Ingyen megszerezhető játékosok és kölcsöntranszferek uralták a piacot, a Podolski ügylet volt a non plus ultra, de azért akadnak érdekességek.

Hoffenheim
Mindössze Sanogo (kölcsön, € 250.000) és Timo Jólálleahajam Continental Hildebrand érkezett (ingyen), aki egyébként Rangnick alatt mutatkozott be a Bundesligában (VfB Stuttgart) és most a valenciai lebőgés után restaurálná kopottas szépségét. Kapusra amúgy is szükség volt és mivel Királyra végül a Leverkusen csapott le nagy rössel, maradt Timo – minden bizonnyal jó fogás.

Ellenben Ibisevic pótlására Sanogót idehozni a Bréma kispadjáról – ez felér a BL hely feltételek nélküli megadásával, legalábbis nem érezzük a ráutaló magatartást, ennyit tehát Dagobert bácsi milliárdjairól, és a pénz vak bűvöletében duruzsoló ellendrukkerekről.
 
Bayern München
Tavasszal még csak a kikölcsönzött Landon Donovan lesz bevethető, aki egyébként nem mozgott rosszul a téli uli-buli meccseken, de jövőre érkezik ugye Olic is. Lukas biztos sokat dünnyögött a kispadon, kellett egy csendesebb nehezék. A veszteséglistán a sérülések üldözte Sagnol, aki feladta a reménytelennek látszó küzdelmet Achilles inával és csendesen visszavonult.

Hertha BSC
Az ötvenszeres horvát válogatott Marko Babic, a szépreményű Leverkusen ex-tagja érkezett Berlinbe, mellé egy igazi pokolfajzatot, Leandro Cufrét sikerült inkasszálni, aki 2005-ben még a Róma tagjaként volt a Serie A legjobb védője. A németeknek inkább onnan ismerős, hogy a 2006-os VB negyeddöntőjében a meccs után megpróbálta tökönrúgni Mertesackert, így a tulok argentin lett a VB-k történetének egyetlen játékosa, akit a meccs lefújása után állítottak ki. Mindkét játékos ingyen érkezett.



Hamburg SV
De Jong (Mancheter City 19,5M), Olic (BM) és Odjidja Ofoé (Fc Brügges) a veszteséglistán, de mindez semmi, hiszen sikerült Marcel Ndjenget megszerezni a Gladbachtól. Reszkess Bayern jeligére, gondolom.

Leverkusen
A sakálok lakmározzanak az árváitok csontjain, mocskos, drogos banda. Természetesen azért, mert lepasszolták Marcel Rissét a Nürnbergnek, pedig őt hajlamosak vagyunk kiemelten kezelni a német utánpótlás kapcsán. Érkezett Zdebel (Bochum), természetesen ingyen.

B. Dortmund
No, itt végre történtek érdemi dolgok is, Klopp kitakarította az öltözőt, olyan csontvázak estek ki a szekrényből, mint Kruska, Robert Kovac, Klimowitz és Federico, tehát a komplett fingfogó szekciót kiebrudalták.

Érdekes lehet viszont Kevin Prince Boateng érkezése, akinek az EPL még valószínűleg erős volt, de ne felejtkezzünk meg zsenge koráról, és a Fritz Walter Aranymedáljáról sem. Ezt a díjat a német U17, 18, 19 válogatottban nyújtott teljesítmény után kaphatja meg valaki, Marko Marinnak például csak ezüst van, a Bender tesóknak arany+bronz.

Schalke 04
Itt is elindult a rendcsinálás, csak az a fájó, hogy nem nagyobb svunggal láttak neki. Lövenkrands, Ze Roberto és Varela kapott gerely formájú mikuláscsomagot, de könnyedén tudnánk sorolni a neveket, kit kellene még hasonló lendülettel kiebrudalni, hogy legközelebb ne a hetedik helyről kelljen nekifutni a tavasznak.

Werder Bremen
Sanogo lepasszolásáról már szó volt, de mellette sikerrel szabadultak meg a komplett Hanza vidék minden idők legszarabb igazolásától: Carlos Albertótól. Kis lépésekkel a sikerek felé, ugye. A BL-ben már egész közelről is végignézték, mit tud ez a Tziolis gyerek a Panathinaikosból, most hirtelen felindulásból meg is szerezték. Kölcsönbe.

Wolsburg
Magath, aki eddig rendszeresen a keret ipari méretűvé való duzzasztásával tűnt ki, most megszabadult három peremembertől (Santana, Munteanu, Niang) és a minőségi igazolásnak szánt Yoshito Okubo érkezett aus J-league. Kérünk minden kedves japánban tartózkodó NST olvasót, a kommentek között szolgáljanak további információval emberünkről.

VfB Stuttgart
A friss U19 Európa bajnok Timo Gebhart feladata a középpálya felturbózása lesz. Teljes joggal, hiszen amilyen kilátástalan támadásokat a svábok képesek szövögetni, az csak az ETO stadionjában hat félelmetesnek. A keret Pardo távozásával gyengült (?), akinek elege lett Európából és szépen hazaköltözött öreg napjaira.

A Bundesliga jövőjének szempontjából súlyos kérdések fognak eldőlni a tavaszi szezon során, de erről most csak címszavakban emlékezünk meg, részleteinek taglalása külön posztért kiált. Egyelőre megy a pereskedés, TV jogvita, zajlik a pénzek elosztási elvének (Bundesliga 1 és 2) újraértékelése, és hónapokon belül újra napirenden lesz majd az ’50+1’ szabály, ahol a 36 klub képviselőjének arról kell majd döntenie, hogy szerezhessen-e az egyszeri befektető többségi tulajdont a kluboknál. Az eddigi szabályozás módosításához kétharmados többség szükségeltetik.

208 komment

Címkék: német bundesliga h bayern münchen

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr33913020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.31. 18:13:40

@kroos: A csalás nem erős szó kicsit?

kroos 2009.01.31. 18:15:22

de bocsánat..biroi tévedés.

avenger13 2009.01.31. 18:17:30

@popp: ez a hülyeség mindig felhúz. sértegetitek a bayern szurkolót, és ha megvédi magát, és megjegyzi, hogy bunkóság ilyet írni, akkor ez hozzátartozik a bayern érzéshez, hogy mindig mindenen megsértődünk.
mert nem igaz, hogy te nem szívnád mellre, ha kb. 10-20 ember folyamatosan a romát illetné jogtalan vádakkal, meg minden racionalitást abszolút mellőzve gyűlölködne, és azon élvezkedne, hogy végre kikaptatok. csalt a bíró? kit érdekel?

kroos 2009.01.31. 18:17:52

@popp: az lenne mindenkinek a legjobb ha érdemben nem tudsz hozzá szólni az aktuális fodulóhoz akkor nem kommentelsz ide.Mert nem sok értelme van....mindig ide lyukadunk ki és már nagyon unom..és MINDIG te kezded.

halareaal 2009.01.31. 18:18:38

úristen srácok mi ez a dráma már megint? kroos csak nekem tűnik úgy, hogy a Real Madridról szóló kommentjeid kevésbé szentimentálisak?

_benito · www.nst.blog.hu 2009.01.31. 18:20:19

@halareaal: szerencséd, hogy nem barnetta, a 'svájci hóhányó' válaszol erre. :)

kroos 2009.01.31. 18:21:06

@avenger13: továbbra is jelezném hogy

,,azon élvezkedne, hogy végre kikaptatok+"

nem ezen van a hangsuly hanem a hogyanon.

én is örülök ha kikap az inter vagy a reál.de biroi tévedések miatt ne kajon ki senki.
Ellenben popp ha igy kap ki a bayern azt még jobban élvezi mintha megérdemelten kapott volna ki.
Ez milyen?

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.31. 18:21:25

@kroos: megint csúsztatsz és hogy ez szokásoddá vált minden hsz-mmel az már tényleg kiakakaszt ;-).

Én röhögtem azon, hogy valaki Aggert Juanhoz hasonlította és azt mondtam, hogy De Rossi a világ egyik legjobb vkp-ja és az én szememben a legjobb ;-). Elfogadom más ellentétes véleményét, még ha vitatkozom is velük, vagy röhögök rajtuk. Ja és semmiképpen nem küldöm a vitapartnereket a picsába ;-).

kroos 2009.01.31. 18:22:38

@popp: én sem ha megütnek egy szintet.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.31. 18:28:00

@kroos: ma sem én kezdtem csak olvasd vissza. Azt is összeszámolhatod, ha gondolod, hogy hányszor emlegetitek föl a nickem, főleg te, ha nem szólok hozzá. Már hetek óta nem tettem, most se tettem volna, ha mocsing nem emlékezik meg rólam oly kedvesen, akit tényleg kedvelek ;-), Gonoltam azért visszaszúrok egyet.

na de most már tényleg lépek.

2009.01.31. 18:50:46

@_benito: Akár még erre is sor kerülhet, Kroost ugyanis most adtuk épp kölcsön a Leverkusenhez, csak egy szavába kerül és a helvét is beszáll a po(pp)fozkodásba.. ;)

kroos 2009.01.31. 18:53:20

az isteni Tranquillo ma csinált egy olyan biciklicselt mint robinho santosos idöszakában....abból lött golt Helmes.

Roeder 2009.01.31. 18:54:21

@Isarsturm:
na ennek örülök.remélem legalább annyit fejlődik,mint lahm a stuttgartban

kroos 2009.01.31. 18:54:59

a picsába...tényleg.

kroos 2009.01.31. 19:01:26

a gon az hogy ott se középen fog játszani(ha fog egyálltalán) Rolfes, Renato Augusto miatt...ha csak nem vált taktikát a kusen...

BruceWayne 2009.01.31. 19:12:53

"az isteni Tranquillo ma csinált egy olyan biciklicselt ..."

hát bennem ma az maradt meg hogy fölébaszott egy ziccert :-) bár ebben a csapat több tagja is élen járt

füligjimmy77 2009.01.31. 19:31:52

Azért Barnetta nem lesz addig igazán jó játékos, míg a kapu előtt 5 megmozdulásából négy szar. Ahány meccset eddig láttam tőle, mindig nyerőember lehetett volna, de mindig csak a fejét fogta, csodálom, hogy van még haja.

avenger13 2009.01.31. 19:34:58

@kroos: nem baj, legalább játszik.

Titi120 2009.01.31. 20:50:25

@Basti:
" Rensing akkor is hibás, ha csak levegőt vesz..... Amit középre ütött az megpattanó lövés volt, vagyis balra menetből épphogy visszaért jobbra... ami így hatalmas nagy bravúr volt, amihez jön még három Stuttgartból. De Rensingnél ugyebár csak a hibákat számolják :) "

Na végre valaki !

Trochowski kapufára tolt lövése miatt is megszólták páran, pedig pontos, lapos löket volt, amire 10-ből 8 kapus nem ért volna le.

Volt év elején pár rossz meccse, és azóta megbélyegezték sokan, csinálhat most már bármit.

2009.01.31. 21:26:09

@Titi120: Már azelőtt megbélyegezték, hogy bármit mutathatott volna, számomra legalábbis feltűnő volt a különféle fórumok olvasása közben, hogy bizony szép számmal akadtak akik kifejezetten úgy álltak hozzá hogy, nem pótolhatja Kahnt. (Egyébként ilyet elvárni már csak azért is igazságtalan, mert nincsen ember aki őt pótolni tudná, belőle csak egy volt.) Rensingnek megvannak a maga erősségei, és gyengéi, akik kezdettől fogva szkeptikusak irányában, azok hibáiban saját meggyőződésük helyességét látják bebizonyosodni, ezért kevéssé tulajdonítanak jelentőséget azon megmozdulásainak amelyek megingathatnák hitüket vélt vagy éppen valós igazukban. Mert azért az is vitathatatlan, hogy bizonytalanságai mellett, bőven akadtak olyan szituációk amikor már-már biztosnak látszó góltól mentette meg csapatát. Meglátásom szerint Rensing eddig jóval többször volt hasznára a csapatának, mint kárára így megérdemli hogy pozitívan ítéljük meg eddigi munkásságát, noha kétségtelen, van még mit fejlődnie.

avenger13 2009.01.31. 21:30:54

@Titi120: nincs igazad. a visszajátszásból jól látszik, hogy rensing mellényúl állatira, és a felkarjáról pattan a labda a kapufára. szóval rensing bőven leért. annyira, hogy volt ideje mellé nyúlni is.

továbbra is fenntartom, hogy rensing nem elég jó kapus. megpattanó lövés, igaz, de akkor sem lehet így beütni középre semmilyen labdát. tenyérrel belekanalazott, és még fel is adta petricnek. mikor láttatok ilyet utoljára normális kapustól? rémesek a kifutásai is. kahn sok labdát szedett volna össze a tegnapi meccsen is. rensing kb. egyszer sem jött ki úgy a kapujából, hogy összeszedte volna labdát. mindig a védelem tisztázott.

avenger13 2009.01.31. 21:37:45

@Isarsturm: én nem bélyegeztem meg, és nem is számítottam rá, hogy olyan jó lesz, mint kahn. de egy tehetséges kapus ennél többet tud. ez a szomorú igazság. eszméletlen bénán jön ki a kapuból, beadásoknál és a ellenfél játékosiaval szemben is. vannak nagy védései, nem béna. csak a bayernbe nem való. a bayernbe adler való, akiben látszik az a potenciál, hogy nagy kapussá tud fejlődni. A bayernben meg is kapná ezt a lehetőséget.

füligjimmy77 2009.01.31. 22:01:25

Ha elfogadtok egy teljesen semleges véleményt, szerintem Rensing szar kapus. Így egyszerűen. A pofája akkora, mint Kahné volt, ezt megtanulta, de ezen kívűl semmit. Olyan bizonytalan, hogy az valami félelmetes. Kilép, visszatáncolt, toporog, mint a fosógalamb, lepkézik is eleget, ennyire már nem tapasztalatlan. Ha Kahn jött, akkor ott nem volt nemulass, a labda az övé volt. Jók a reflexei, de ha "gondolkodni" kell, rendre rossz döntést hoz.

avenger13 2009.01.31. 22:11:49

@füligjimmy77: egyetértünk. pontosan ugyanez a véleményem.

Titi120 2009.01.31. 22:28:02

@avenger13:
Nem nyúlt mellé, mert elérte.;)
Erő is volt benne és helyezve is volt, de kiszedte, és még ez is kevés ...

A gól alól én se mentem fel 100%-osan, de kimondott potyának se tartom.

A kifutásokról meg annyit, hogy Kahnhoz hasonílatani e téren teljesen értelemtlen.
Senkit nem láttam se azóta, se előtte, aki úgy jött (mit jött ? megszállotan rohant ! ) volna ki a kapuból, mint Oli tette.
Ez egy teljesen egyedi, kamikaze stílus volt, ami jó hatásfokkal működött, mivel rengeteg csatár egyszerűen befosott, amikor látta, hogy ez az őrült német bolond módjára közelít, de megvolt a hátránya is, mert aki nem rémült meg könnyedén elhúzhatta mellette a labdát.

De senki nem várhatja el Rensingtől ennek a stílusnak az adaptálását, amikor Casillas meg Buffon is a kapu lehető legteljesebb lefedésére törekszik az egy az egyeknél.

Ráadásul nem is csinálja rosszul, nem tudom emlékszik -e valaki még Salihovics ziccerére az Allianzban, az utolsó percekben, de volt több ehhez hasonló is.

avenger13 2009.01.31. 22:42:03

@Titi120: ez igaz. nem is ezt várom tőle. de azt igen, hogy ha kijön akkor jöjjön ki határozottan, ne toporogva. tegnap amikor lahm becsúszva mentett tegnap, csak egy példa. de nem üti el az állított beíveléseket, és nagyon határozatlan, minden ilyen szituációban. salihovic ellen rohadt nagyot mentett teljeseen elismerem. nem ezekkel van a bajom, hanem bizonytalanságával. tudom, hogy belefér pár baki. de a kifutásai nagyon nagyon rosszak.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.31. 22:51:47

@Titi120: "de megvolt a hátránya is, mert aki nem rémült meg könnyedén elhúzhatta mellette a labdát." -ahogy Torghelle Sanyi sem fosott be, aki saját bevallása szerint a második gólja után oda is kiáltotta Olinak: "köcsög Kahn!".

Titi120 2009.01.31. 23:15:04

@avenger13:
Igen, a beadásokra való kijövetelekben a leggyengébb, ezen nincs vita.

De a vonalon, illetve a csatárokkal szembeni 1 az 1 elleni szituációkban szerintem elképesztően jó, amit elsősorban annak köszönhet, hogy gyorsan vetődik és jók a reflexei.

Viszont az ívelésekre való kimozdulásokat meg kell tanulnia (ehhez azért nagyon kell a rutin), szerintem képes is lesz rá, ha meg mégsem, akkor én is azt fogom mondani, hogy mást kell keresnünk helyette.

kroos 2009.02.01. 09:25:35

@popp: jó érzem hogy egy téged minösitö enyhe respektácio van az utolsó mondatban amivel bizonyitod hogy Sanyival vagy egy intelektuális szinten?

kroos 2009.02.01. 09:29:40

Renshez.Igen rosszak a kijövetelei,és az a baj hogy ezt érzi Luci Lahm meg Micho is.
Kahnnál sosem kellett ennyit sprintelniük a kapu felé,most meg minden beadásnál azt nézik hova fog pattani a labda.Mert azt ti is észrevehetitek hogy Rens sose fog meg egy beadást se.Mindig üti öket.
Tegnap ahogy Weidenfeller kijött párszor az igen.

Barnettához:sok helyzetet hagy ki de ö a legpechesebb is,senki sem lött nála több kapufát a bundásban.
Adlert ki lehettet volna szórni és akkor jövöhéten Gabi védene.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.02.01. 09:59:54

@kroos: sőt a Café Rádióban adott korabeli nyilatkozatában azt is megjegyezte "a nemzet Sanyija", hogy külön örül a Kahnnak rúgott két gólnak, mert a világ legundorítóbb kapusának tartja a németet. Mindenesetre nagyon jót röhögtem ezen a nyilatkozaton. Ha ebből számodra az jön le, hogy egy intellektuális szinten vagyunk Torghellével, akkor már értem miért érted félre minden második mondatomat.

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2009.02.01. 17:50:05

A H'heimhoz mindössze érkezett még 2 játékos, az egyikük fiatal német tehetség, Fabricio és Sinsheim Rio de Janeironak nevezett külvárosából érkezett.
Tudtam: vége!!, pedig Ibiseviccsel bajnokok lettek volna, 13 pont előnnyel a Bayern előtt. Lehetett volna fityiszt mutatni a nagymúltú (kit érdekel a múlt) Schalkénak, aki 50 nekifutásra sem tud nyerni, nesztek, itt a H'heim, rögtön bajnok. Aztán megint, aztán megint. So geht das. Fogjátok a válságra, hogy rossz kedvem van. Azt tudod, hogy Derdiyokot akarták elhozni Dagoberték, nem ingyen. Csak Derdiyok korrekt srác, elkötelezte magát a Kusenhez, hát nem csinál segget a szájából. A szintén német Ivan Marcanót is le akarták igazolni, de ő csak a tuti BL esetén jön. ;)

De elég a ... izé, savanyú szőlőmből.
Kit raknál ki még a Schalkéból? Csak kíváncsi vagyok, mert többéves élő szerződéssel rendelkezőket nem nagyon lehet kidobni, megvenni meg nem lesz hülye senki.

Mingyá' sorsolnak a kupában.

Mailand oder Madrid - Hauptsache Italien 2009.02.01. 17:55:09

A fordulóról:

A Bayern szerintem kurva erős, ha nem lesz túl sok nekik a "3 Hochzeiton" való táncolás, akkor ővéké a bajnokság.
Rensing nagyon jó kapus lehet, de sokat kell még tanulnia és kell neki a rutin. Lehet, hogy soha nem tanulja meg, hogyan kell kijönni a kapuból, de péteki gólnál nem őt hibáztatom, mert villám reakciója és azért a védők is néha a támadók előtt érhetnének oda, ilyen helyzetekbe(copyr. Helmer).
Hoff pedig, hát Sanogo egy kényszerű vétel lehetett.
(Felix M. mondta ma, hogy nehogy azt higgyük, hogy főleg télen szabad vásár, még neki se:))
Sanogonak mindig van egy jó félszezonja(copyr. Doppelpass)A hoffnak az lesz a legnagyobb baja, hogy a többiek keményebbek lesznek, lásd utolsó fordulók és lásd teszt meccs a Hamburggal és ha ilyenkor elszáll az agyuk, akkor végük, legalábbis a bajnokság megszerzétől búcsút vehetnek.
A kusen kurva erős jó lenne, ha nem lennének annyira töketlenek, mint a múltban, amikor számít elbasszák.
Schalke nem tudom hogy sírjak vagy nevessek, bár az utolsó meccsükön a Hannover felélte a szezon összes rájuk jutó szerencsét.
@popp lehet utálni a Bayernt(van is miért, de mondjuk, akkor egy másik bundás csapattal kéne szimpatizálni, akkor objektíve is jogod lenne hozzá;)), de egy másik ember (sértő)nyilatkozata mögé bújni, mikor éppenséggel a saját véleményed az eléggé idegesítő. De ezt állandóan itt előadni és utánna olyankot írni, hogy nem te kezdted, meg bár osztod a véleményét, de te nem írtál semmit lyesmit és ezt minden bundás portban olvasgatni elég unalmas.

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2009.02.01. 18:17:31

Wolfsburg-Werder
Mainz-Schalke (finom lesz)
Leverkusen-Bayern (Düsseldorfban)
Hamburg-Wehen (micsoda mák)

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.02.01. 18:48:08

@popp: szerinted több alapja van annak, hogy valaki a nemzetiségénél fogva (jobban snem sikerült megfogalmazni) szerencsés, mint annak, hogy a véletlen tévedések (errefele bírót meg bajnokságot is ritkábban vesznek, khm) hosszú távon kiegyenlítik egymást. mondhatni, a földrajzi elhelyezkedés determinálja, mennyire fogad a kegyeibe fortuna.

semmi gáz nincs vele, ha szívből és érvek nélkül utálsz nemzetet/csapatot, de fennkölten ne hirdessük már a hülyeséget.

hamarosan eljutunk oda, hogy ezotériával fogod magyarázni, ha nyer a bayern. vízerek mennek az allianz alatt, meg majd jön a hold állása

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.02.01. 18:53:01

@popp: ezt nem értem. miért érdem, ha egy csapatot sokan szeretnek a világon? szerintem ez pont fordítva van, feltehetően ezért is irtózom a juventustól és a reáltól, no meg a fraditól. ha ez szempont lenne, backstreetboyst szeretnék. de nem az.

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.02.01. 18:56:39

@Rekordvizemeister: Derdiyok - na, ő aztán hatalmas igazolás lett volna. Meglehet, h tehetséges, de a svájci bajnokságból igazolni sima lutri.

Egyébként senki nem mondta, hogy Ibiseviccsel bajnok lett volna a Hoff, de még csak popp sem említette a kommentek között. Ettől még óriási veszteség, nem tudom miért kell ezt vitatni.

S04 alsóhangon: Rakitic, Asamoah, Sanchez, Altintop, Streit (tudom), Kurányit már nem is mondom, még ti is kifütyülitek, az ötösről nem talál még kaput sem. Nem sikk fikázni a Schalkét, csak objektíven mondom.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.02.01. 19:11:03

@heinrich: rakiticet nem írom alá. belőle még lehet valaki. kurányit meg a lista első helyére kéne tenni.

BruceWayne 2009.02.01. 19:50:48

Huszti a Zenithez igazolt

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.02.01. 19:59:55

Arshavin helyére Huszti. Volt az a pénz. Necces.

rizla 2009.02.01. 20:02:14

nincs ebben semmi necces, a ruszki bajnokságban a legjobbak közé tartozhat, világhírű edző keze alatt dolgozhat, neki való futballt játszhat, szerepelhet nemzetközi kupában, és persze rengeteg pénzt kereshet.
nekem is jobban tetszene egy jó bundesliga, vagy egy közepes PL csapat, de ez sem rossz döntés. az uefa-kupában máris nyomulhat.

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.02.01. 20:02:29

@mocsing: Csak tedd fel magadnak a kérdést: szívesen látnád-e a bayernben. Ugye, hogy nem :)
Az a baja, h sajnos nem lát a pályán, amúgy meg lassú, ritkán talál kaput, fejjátéka nincs és cselezni sem tud.

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.02.01. 20:03:13

@heinrich:

ne csináld már te is, elkövettem azt a hibát, hogy beleolvastam az nso-n a primitív kommentekbe, és már ott felhúztam magam... :(

miért lenne neccesebb a Zenit, mint a Celtic lett volna mondjuk???

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.02.01. 20:04:36

@rizla: nem mondtam, h rossz, csak hogy necces. Ha figyelembe vesszük, hogy a játékos is emberből van, akkor ki a tökömnek lenne kedve egy vadidegen kultúrában a szarrá fagyott pályákon gürcölni.

rizla 2009.02.01. 20:08:31

szakmai okok alapján dönt. a szarráfagyott pályák annyira nem tartoznak oda (feltéve, hogy nem lehetetlenítik el a játékot, de a zenit stílusából kiindulva asszem nem).
ennyi erővel menjen légiósnak máltára, ott jó az idő.
nekünk innen távoli az orosz bajnokság, pedig a transfermarkt pl előbbre jegyzi, mint a hollandot.. a skótnál biztos jobb.
pénz van, úgyhogy a következő években csak még jobb lesz.

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.02.01. 20:08:40

"ki a tökömnek lenne kedve egy vadidegen kultúrában a szarrá fagyott pályákon gürcölni. "

hát, van ilyen furcsa madár:

bama.hu/cikk/cikk/201475

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2009.02.01. 20:23:20

@heinrich:
Asa Schalkés, meg szívatja a BVB-t, őt ezért tartjuk. :) Lassú, körülményes, de mégis mindig helyzetbe kerül.
Sánchez esetében teljesen igazat adok, de uaz a kategória, mint Streit, nem érdeklődik felőle senki. Pontosan Streit iránt igen, de keveset kínáltak. Rakitic lassú a BuLi-hoz (ez némiképp kapcsolódik a derdiyokos megállapításodhoz), de észben még fejlődhet (nyitóidényében a 2. legtöbb asszisztot szerezte). Keffin marad örök téma, nyomik fütyülték csak, én kint voltam a csúfos City meccsen, nem kell mindent elhinni az újságoknak. Tartom, van olyan mint Klose/Gomez, akkor is ha ezzel egy szintre helyeztek Kiszel Tündével.
Maradt Altintop: ő is tud focizni, FCK-nál megmutatta, szerintem a fő gond a teljesen impotens középpályás játékunkon van. Engelaar nettó hiba volt, Streitot nem játszatni szintén.

Na meg az évezredes turáni átok.

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.02.01. 20:26:28

"szakmai okok alapján dönt. a szarráfagyott pályák annyira nem tartoznak oda (feltéve, hogy nem lehetetlenítik el a játékot, de a zenit stílusából kiindulva asszem nem).
ennyi erővel menjen légiósnak máltára, ott jó az idő.
nekünk innen távoli az orosz bajnokság, pedig a transfermarkt pl előbbre jegyzi, mint a hollandot.. a skótnál biztos jobb.
pénz van, úgyhogy a következő években csak még jobb lesz. "

Hear, hear. Ráadásul amennyit látok az orosz bajnokságból, Husztinak NAGYON fekszik majd az ottani játék.

rizla 2009.02.01. 20:29:07

ja, de azért gondolom a zsé döntött..

sporttárs 2009.02.01. 20:34:49

Nem temette el magát Huszti ezzel, messze nincs róla szó, de, hogy a Hamburggal szemben a pénz (és Filipovics) döntött, arra mérget veszek.

Majd kiderül, mennyire jön be neki, a válogatott szempontjából én a nagy távolság (onnan akármit lehet mondani adott esetben...) miatt aggódom kissé.

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.02.01. 20:45:36

ja, és ha már felmerült a "futballista is emberből van" kérdés: el tudok képzelni 1-2 elkeserítőbb élethelyzetet, mint fiatal, gazdag és jóképű focistának lenni Pétervárott. :)

halareaal 2009.02.01. 21:01:50

nem rossz döntés, jah, bár azért sztem Huszti erősebb csapatokban is simán elférne. itt most nem a tavalyi UEFA menetelésére gondolok a Zenitnek, hanem a BL szerencsétlenkedésére, és arra, hogy lecsúszott a BLt érő helyekről Oroszoban, majdnem az UEFAról is. de az kétségtelen, hogya Hannoverhez képest előrelépés.

Lojzi_ 2009.02.01. 21:26:30

Huszti eligazolásának örülök. Kurvára utáltam már, hogy mindig ellenünk kell megtáltosodnia.
Legalább ezt abbahagyja.

Viszont jövő héten Schalke-Werder. A vesztesnél jó eséllyel új szakvezető kezdheti majd a munkát.
Nem volt jó érzés, hogy idegenben kikaptunk a HSV-től, pedig jól játszottunk, de így utólag azt mondom, hogy sokkal lehangolóbb lehet hazai pályán kiszopni a Bielefeldtől reménytelen játékkal. Ez még akkor is szar, ha elvileg nem volt Diego és Pizarro.

A Schaaf-éra végét érzem közeledni.

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2009.02.01. 21:34:13

A verebek pedig azt csiripelik, hogy Huszti helyére már el is indult Streit, hogy heinrich is örülhessen. :))

@Lojzi: és ha iksz lesz? ;-)
Ruttent nem fogja elküldeni Müller magától, Rutten csak Müllerrel együtt fog elmenni.
Schaafnál én ezt már egy éve éreztem, asszem ide le is írtam (vagy az indexre?) lassan ott is elfogyhat a türelem, de Schaaf nélkül a Werder vissza fog esni. Mondjuk nem bánnám. De Brémában mindig is kitartottak az edző mellett, miért pont egy gyengén sikerült félév után ne tennék?

füligjimmy77 2009.02.01. 21:36:39

@halareaal: Ezt ugyan miből gondolod? A Zenit évek óta stabil kupacsapat, az, hogy tavaly mutatták őket a tévében, nem jelenti azt, hogy eddig ott nem is fociztak. Nagyon orosz kiszámíthatatlan, színvonalas bajnokság, öntik bele a pénzt, Szentpétervár gyönyörű világváros, a Zenittel játszhat majd az UEFA kupában, és a BL-ben is. Például hova férne még be, amely erősebb csapat? Erősebb bajnokságok középcsapataiba, aláírom, de ha ki akar lépni a nemzetközi porondra, a Zenit tökéletes választás.

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.02.01. 21:45:44

Hol vagy ilyenkor, Toni? Most látom csak, Kroost meg elvitte kölcsönbe a Leverkusen 2010-ig.

JClayton · http://bumm.sk/blog/szemtanu/ 2009.02.01. 22:07:45

A Hamburgot jobb választásnak tartottam volna, mint a Zenitet. Az orosz bajnokság erős, de ahhoz képest nincs szem előtt. A Zenitben jól játszani kifejezetten hálátlan feladat.

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.02.01. 22:12:12

Azt azért magyarázzátok meg, hogy mégis ki az, akinek a szeme előtt kéne lennie Husztinak, és főleg, hogy az illetőt mi zavarja a kilátásban Pétervár felé.

karajjj 2009.02.01. 22:43:20

ma indult az első Hoffenheimmel foglalkozó magyar oldal

hoffenheim.tk/

halareaal 2009.02.01. 23:32:32

@füligjimmy77:

pontosan, erősebb bajnokságok középcsapataira gondoltam. hogy mást ne mondjak, ahogy végignézek a német csapatokon, Bréma, Stuttgart, Schalke, hajlamos vok azt mondani, a Bayernen kívül bárhova beférne. de megállná a helyét Angliában is. a Zenittel sem biztos h BLben fog indulni (ill jövőre biztos nem), pont az orosz bajnokság kiszámíthatatlansága miatt. na meg ugye a csapatuk legjobbja, Arshavin is elmegy. Egyébként ha már itt tartunk, a Celtic is erősebb sztem, mint a Zenit, csak az oroszoknak volt egy kiugróévük.

rizla 2009.02.01. 23:38:04

szerintem erősebb bajnokságok középcsapatai helyett jobban jár gyengébb bajnokságok erős csapataival (több trófea). más kérdés, hogy akkor már egy német élcsapat jobb lett volna.

drosiii 2009.02.02. 00:13:36

elhagyta Huszti a Hannovert. Új csapata a zényit

Lojzi_ 2009.02.02. 07:34:25

Köszönjük drosiii.
Nélküled nem is tudom mihez kezdenénk.

kroos 2009.02.02. 08:24:27

@heinrich: Igen..már fentebb kifektettem a véleményem.
ott se középen fog játszani(ha fog egyálltalán) Rolfes, Renato Augusto miatt...ha csak nem vált taktikát a kusen...

Titi120 2009.02.02. 12:11:27

Állítólag Timoscsuk nyártól a Bayerné 11 millió € ellenében.

Reményeim szerint ez egyúttal azt is jelenti, hogy Van Bommel távozik.

Titi120 2009.02.02. 15:30:06

A wolfsburgi Krzynówekkel pótolja a Hannover Husztit.

Közben a Lúzerkuzen leigazolta Hariszteaszt, a Schalke meg eladta a Besiktasnak Ernst-et.

avenger13 2009.02.02. 16:53:01

kroos köszi.

transfermarkt.de/de/news/25628/sagnol-bestaetigt-karriereende--timoschtschuk-kommt.html

ez van, bár ha uli ilyeneket mond, akkor arra adni kell. mit szóltok a leverkusen kapus igazolási vágyához. jött király. és máűr 4 kapusuk van, igaz egyik sérült, de ettől még nem szoktak kapusokat igazolni, valami sűrűn. Nem gondoljátok, hogy Adler megy?

avenger13 2009.02.02. 16:53:35

egyévbként, ha adler eligazol, akko rremélem hozzánk. :)

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.02.03. 10:07:05

kroos-t egyébként már a nyáron vissza lehet majd hívni a kölcsönszerződésben lévő záradék szerint, nem kell feltétlenül várni 2010 végéig.

Lahm-nál ugye ilyen nem volt

avenger13 2009.02.03. 14:23:55

@mocsing: igen ez jó. bár szerintem csak nagyobb sérülések esetén lehet rá szükség, vagy ha annyira jó lesz, hogy megver minket tavasszal :)

kroos 2009.02.03. 15:00:01

jó de azért elhoztu még Alexander Baumjohann-t is..hogy ö se játszon majd egy percet se,...

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.02.03. 16:17:20

@kroos: "hogy ö se játszon majd egy percet se"

inkább Baumjohann üldögéljen a padon egy szezonon át sérülést várva, mint Kroos

avenger13 2009.02.03. 20:47:23

@kroos: állatira nem értem, minek kell ő nekünk. teljesen elvetemült uli játékos politikája. zarate jó ötlet lenne még, de vagy balszélsőt vegyenek és találjanak ki egy normális formációt, vagy vegyenek védőt és adják már el ezt a sok töltelék szar játékost, vagy adják őket kölcsönbe. (ottl, sosa, lell, oddo) nincs rájuk szükségünk, ha megtanulnak focizni máshol, kapjanak itt is lehetőséget, addig úgyse fognak.

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2009.02.03. 21:09:47

Mindenkinek mi exportáljuk az irányítót, vagy mi a szösz? :)

Mailand oder Madrid - Hauptsache Italien 2009.02.04. 08:00:54

@Rekordvizemeister: ha úgy játszanak vagy nem játszanak és annyi hülyeséget(internes) dumálnak a nyilvánosságban, mint nálatok, akkor szerintem inkább nyertetek ezeken a transzfereken.

Engelaart eladtátok már vagy legalább megtanítottátok neki, hogy futás közben ne a saját lábában bukjon fel.:)

Titi120 2009.02.04. 11:05:14

A transfermarkt szerint a világ 11-dik legértékesebb keretével rendelkezik a Bayern, 242 millió € összértékű állománnyal.

1. Chelsea 410 m €
2. Barcelona 408 m €
3. Real 398 m €
4. MU 383 m €
5. Milan 330 m €

A keret értéke / eredmények mutatóban szerintem előrébb fogunk végezni.;)

avenger13 2009.02.04. 11:13:59

@Titi120: szerintem a jobb helyezés már akkor is megvan, hiszen a bl 16 között vagyunk, és az egyik ha nem a legjobb helyen rangsorolva. szóval, ha kikapunk a sportingtól, és kiesünk akkor is 9. hely, de akkor én ölni fogok. :)

megvan bumjohann 2012-ig. Kihez megy kölcsönbe szerintetek?

kroos 2009.02.04. 11:27:11

@Titi120: ,,A keret értéke / eredmények mutatóban"

Ebben az elmult 10 évben világelsök avgyunk.

kroos 2009.02.04. 11:42:49

én se nagyon...fradi nevelés talán.

avenger13 2009.02.04. 11:55:33

majd meglátjuk. hajrá magyarok!

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2009.02.04. 21:38:36

@Mailand oder Madrid - Hauptsache Italien:

Kikre gondolsz?
Streitot én játszatnám 4-4-2-ben, Ernst meg az egyik kedvencem volt. A többiért nem kár. Igazából Streitért sem. Baumjohann nagyon ügyes gyerek (BMG, H96 szinten), de már 18 éves korában elszállt és ez nem jó jel. Nehezen képzelem el, hogy komolyabb szerepet kapjon az FCB-ben. Podolski, Schlaudraff, Kroos vonal lesz ő is.

Engelaar már idős hozzá, továbbra is el fog esni a saját lábában, de jobb tavaszt várok tőle (na, mondjuk ez nem lesz nehéz)

Vul-Kahn 2009.02.05. 20:49:25

Mesut Özil a német válogatottat választotta a török helyett, Jogi meg rögtön be is hívta a norvégok elleni keretbe. Én örülök neki, egy kreatív középpályás sose jön rosszul.

kroos 2009.02.06. 08:17:26

Martin Kree--de jó volt tegnap látni...

avenger13 2009.02.06. 09:06:17

megyek fél évre münchenbe. ki irigyel? :D sajnos benne lesz a nyári szünet is, de azért az új idény elejét, és ennek a végét is elkapom. megyek ünnepelni májusban a főtérre. :)

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.02.06. 09:41:23

@avenger13:
ugye h az ezüst is szépen csillog
;)

kroos 2009.02.06. 09:46:57

@avenger13: Gratula.
Minimum egy posztot a tapasztalatoktól.

Amugy a Hsv a ,,neves" igazolásai miatt nem lesz bajnok.

avenger13 2009.02.06. 12:45:18

@pote: látom nagyon reménykedsz. én aranyat fogok ünnepelni, aranyló serrel. :D

csak a tévedések kizárása végett a bayern aranyát.

szerinted ki nyer?
süti beállítások módosítása