Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Régen verték meg ennyire az Intert

2009.01.21. 09:09 _benito

Az utolsó őszi fordulóig kellett várnia a kárörvendők mezőnyének, hogy kifektetve lássa az Intert (a Milan csak megverte őket), mégis csak egy pontot tudott hozni Mourinhóékon a bolyhos nyuszitappancsban Rómába utazó Juventus. A Milan gyengén játszva, Pato és Abbiati közreműködésével szerzett egy megérdemelt pont helyett további két érdemtelent, a Napoli a (z ex-)tökutolsó Chievótól kapott ki, a Genoa leccei győzelmével meg is előzte Lavezziéket. Baptista ollózása és Zampa szívrohama a mikrofon mögött még nem gerjeszt minket komoly következtetések levonására, azt már azonban egyre biztosabban érezzük, hogy nem lesz a kedvenc csapatunk a Bologna - Di Vaio 14. gólja ide, idegenbeli siker oda. Féltávnál vagyunk, és ha nem csal az orrunk, komoly befutó lesz idén is, csak inkább három szereplővel.

Ha valaki a vasárnapi Interben próbálta beazonosítani az elmúlt három szezon bajnokát (egyeduralkodó, állandó éllovas, verhetetlen izé), annak nehezebb dolga volt, mint szegény Cordobának, aki Bergamóban ólommadár-üzemmódba kapcsolt. Az Atalanta, a vagdalkozó kiscsapatok zászlóvivője, az egyemberes csapatok mintapéldánya megcselekedte azt, amire jobbára esélye sem volt senki másnak a Serie A-ban: kifektette az Intert. Az eddigi egyetlen vereség (jóhogy rohadtul fájt a Milan ellen azért) során sem, meg évek óta szinte egyáltalán nem fordult elő, hogy az Inter ennyire esélytelen legyen valaki ellen, a hőstett végrehajtójáról pedig hiába tudott, hogy hazai pályán felfújja az arcát, erre akkor sem számított senki. Mourinho sem, a második félidőre pedig ezúttal teljesen hiába vezényelte harcba az összes látótávolságon belül helyezkedő támadóját, most ez még egy pontot sem hozott a konyhára – sőt, az Atalanta vághatott volna még kettőt. Lassan kijelenthetjük, a dagadó vitorlával hasító Nerazzuri megmihálylott (a kifejezésért köszönet Yetinek), hiszen a Cagliari után az Atalanta (egyik sem élcsapat) is lefocizta őket, közben pedig volt egy kupameccs is, ahol a Genoa (igenis élcsapat!) Milánóban bosszantotta hosszabbításig az Intert. Persze, az is lehet, hogy csak a szokásos évkezdetet látjuk, hiszen az év végi átállás tavaly sem ment zökkenőmentesen Milánóban, igaz, akkor legalább reménytelen játékkal is megvertek mindenkit, aki eléjük került. Ha ez a tulajdonság kikopik az Interből, Mourinho kezdhet aggódni, mert játékban eddig sem villogtak – csak nyertek. Márpedig a bajnokságra kell koncentrálni, mert a BL-nek csúnya vége lesz. (Atalanta-Inter 3-1)

A futball nem halt meg. Milánó másik felében sem, pedig ott azt hitték, meg fog. Azóta kiderült, Kaká valószínűleg marad, azt pedig soha nem tudjuk meg, mennyire volt komoly a thread bármely része. Ha pedig a Milan játékával foglalkozunk a fülünk mellett fütyülve elzúgó pénzeszsákok és világsztárok között elhajolgatva, akkor egy másik brazilt kell kiemelnünk. Pato az utóbbi hetekben egészen zseniális játékot mutat, a Fiorentina ellen ő, egyedül ő, és csakis ő jelentette a különbséget a döntetlen és a győzelem között (a vereség és a döntetlen közötti különbséget pedig Abbiati). A csatárral igazságtalanok voltunk, vagy talán inkább kicsit türelmetlenek. Azt vártuk, megmutatja egyből, miért várták annyira a tavaly teljesen fogalmatlan csapatnál, aztán amikor láttuk játszani, úgy gondoltuk, nem lesz jó. Egy az öltözőfolyosóról is kapura törő csatár rohadt hasznos dolog (a padon ül egy ilyen), főleg akkor, ha az összjátékban is használható, vagy iszonyatosan sok gólt lő, sőt, még helyzet sem kell neki hozzá. Azt láttuk, hogy kapura tör, és azt is, hogy az összjátékban hasznavehetetlen, mivel azonban a kapu előtt sem volt meggyőző, kimondtuk az ítéletet. Tévedtünk, Pato egyszerűen jó csatár – Milan-léptékkel mérve is. Hogy szükség van rá, azt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a Milan egyelőre gyenge – mindenféle léptékkel mérve. (Milan-Fiorentina 1-0)

A Juventus a startpisztoly eldördülésére mind a 22 lábával elkezdte gyalázni a játékot Rómában. A komoly gyakorlat ebben már profikká tette a játékosokat, nem is történt semmi váratlan, egészen addig, míg az önbeteljesítő jóslat közhelye ismét igaznak nem bizonyult. Történt, hogy Tanult Kollégám egy könnyű Manninger-védés után így szólt: „Megkaphatná már azt a menetrendszerű potyát, amit úgyis meg fog, csak nem mindegy, hogy a Lazio ellen, vagy kiejt vele minket a BL-ből”. Egyelőre nem tudjuk, mit tervez a Chelsea ellen Manninger, de hogy többeknek segített nagyot a Lazio vezetését eredményező lepkével, az biztos. Először is a csapatának, amely a bekapott gól után elkezdett játszani (túlzásba nem vitte, de legalább csinált valamit), és öt perc múlva jött is az egyenlítés, amivel pedig a meccsnek tett jót, mert előtte a hazaiak szárnyaszegett próbálkozásin kívül semmi nem történt a pályán. Aztán jót tett Ranierivel is, aki így rossz szájíz nélkül vághatja ki a kezdőből a Buffont kiválóan helyettesítő osztrákot. A torinóiak a második félidőben jobban játszottak, mint a Lazio, ott volt a lehetőség, hogy valami igazán szépet villantsanak, de Ranieri és a beharangozóban említett bátor húzás változatlanul csak úgy szerepelnek egy mondatban, hogy nincs köztük alany-állítmány viszony. Mi gondoljuk rosszul, vagy valóban szart sem ér az egy pont, mióta a győzelemért hármat adnak? Az őszt három ponttal lemaradva második helyen záró Juventust eredményeiért egyetlen percig sem érheti kritika, de az a két csillag a címer fölött kötelez is, nem kerülhet gyáva csapat mezére. Leegyszerűsítve: akit meg lehet verni, azt meg kell verni, mert a döntetlen közelebb van a vereséghez, mint a győzelemhez. Sérültek, tartalékos védelem, bla-bla. (Lazio-Juventus 1-1)

Baptista azért más, mint Pato, vele kapcsolatban még nagyon messze vagyunk attól, hogy visszavonjuk véleményünket, bár a Roma valóban az a csapat, ahol meg tudja közelíteni sevillai teljesítményét. Egyelőre ettől még messze van, de most már pontokat szerez csapatának a góljaival, ami egy Totti és Vucsinics nélkül felálló csapatnak még a teljesen reménytelen Torino otthonában is szép megfejtés. A Roma – mely egyébként mindössze öt pontra van az utolsó BL-helytől – annyiban biztosan bele fog tudni szólni a bajnoki címért folyó versenybe, hogy tavasszal megfingat mindenkit emberül. (Torino-Roma 0-1)
Ráéreztünk a veronai meglepire, de még annál is nagyobbat csattant a lángos, mint vártuk, a Chievo ugyanis két kiállítást és ugyanennyi meg nem adott gólt hozó meccsen megverte a Napolit. A vendégek az első félidőben sehol nem voltak, a Chievo háromszor is átgyötörte a labdát a gólvonalon, mire egy góljukat megadták (pedig az első minimum vitás volt), mégis izgalmas lett a vége, pedig a Napoli mindent megtett, hogy ne legyen az. Hamsik kireklamált magának egy pirosat, Denis pedig a lecserélése utáni jaguárhisztivel bontotta tovább az éledező csapat morálját, de Lavezzi az első gólja után a második hasonló akciónál csak a kapufát találta el. (Chievo-Napoli 2-1)

Izgalmas kis meccs lehetett a Bologna szicíliai vendégjátéka, ahol a vendégek óriási meglepetésre legyőzték a Cataniát. A teljes vértezetben rohamozó hazaiaknak csak Antonioli tudott ellenállni, a kapus tartotta meccsben a csapatát, de a 37. percben Izco a középpályán széttaposta ellenfele bokáját, nem sokkal később Ayroldi sporttárs a játékosa után küldte Zengát is, a Bologna pedig két támadásból két gólt szerezve (Di Vaio már 14-gyel vezet) eldöntötte a meccset. Illetve nem, Mascara döntötte el, amikor kihagyta a hazaiak büntetőjét, ami pont elég lett volna egy ponthoz, mert a lefújás előtt Paolucci óriási gólt ragasztott a hosszúba. (Catania-Bologna 1-2)

Az őszi szezon utolsó fordulójáig eljutottunk arra a pontra, ahol már nem is meglepetés, hogy az egykori listavezető Udinesét simán legyalulja az egykori tökutolsó Cagliari. Egy szerencsés és egy szép góllal vezetett az Isolani, a vendégeknél Pepe volt aktív, aki egyszer a kapufát döngette meg, kétszer pedig Marchetti védett szépen, így még a becsületgól sem jött össze az udineieknek. Helyet is cserélt a két csapat. (Cagliari-Udinese 2-0)
Nem sikerült Pazzini bemutatkozása a Sampdoriában, pedig a kiváló csatárnak tényleg mennie kellet Firenzéből, a Doriának pedig tényleg csatár kellett. A Palermo genovai győzelme azért mindenképpen meglepetés, a vendégek semmivel nem mutatnak többet, mint tavaly, mégis a középmezőny élén állnak. Az összefoglaló alapján pontosan ugyanaz maradt Pazzóval is a Sampdoria baja: a helyzetek megvannak, csak nem lesz gól belőlük. Jellemző, hogy Pazzini négy méterről a léc alá küldött fejesét is ki tudta szedni Amelia. (Sampdoria-Palermo 0-2)

A Genoa tényleg ennyire jó, a Lecce pedig tényleg nem jó annyira, mint az sejthető volt a Fiorentina idegenbeli legyőzése után. A hazaiaknál Rubinhónak elég volt egyszer kitalálnia, merre viszi a labdát ziccerben Tiribocchi, több dolga nem nagyon akadt, a Grifoni pedig Jankovics csodaszép, és Sculli csodaszabálytalan (les volt előtte) góljával simán nyert, és már 4. a tabellán. (Lecce-Genoa 0-2)
Szerintünk kezd mindegy lenni, kit ültetnek a Reggina kispadjára, Pillon első idegenbeli meccsén az első blikkre verhetőnek (de legalábbis megfoghatónak) tűnő Siena is megrakta a calabriaiakat, akik így az utolsó helyre szálltak alá a Chievo bravúrja miatt.(Siena-Reggina 1-0)

306 komment

Címkék: olasz összefoglaló serie a

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr93892631

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Quentin Montargis-ból 2009.01.21. 09:46:47

Mihajcsuhajra érdemes lesz odafigyelni, pár év és a Lazioval vagy a Romával harcol a dobogóért. Még veretlen vele a Bologna.

Az Inter a "neccesebb" ellenfelek kárára igenis mutatott jó játékot: Roma 4-0, Lazio 3-0, Palermo 2-0 - mind idegenben - , míg az egyetlen otthoni rangadón is korrektül tolták a Juventus ellen. A gond akkor van, amikor az élete meccsére készülő hátul betonozó kiscsapatot kell legyalázni.

kroos 2009.01.21. 09:47:37

,,Az Atalanta, a vagdalkozó kiscsapatok zászlóvivője,"
ez nem igazán igaz...a széleken garics padoin(ok neki most ne ment) floccari és doni...pinto....

Calogero 2009.01.21. 09:50:58

Bárcsak itt is divat lenne elsőzni :-) egyébként nem hinném, hogy Baptistát bármikor is ostorozni kellett volna, max az róható fel neki, hogy szinte egyből Rómába kerülése után megsérült. Bár persze ki mit várt tőle, én nem hittem leigazolásánál, hogy majd megváltja a világot. A többivel I agree, jó lett megint.
Ha valakit érdekel jobban a Kakás sztori olvasgathat nálam is

giacinto 2009.01.21. 10:02:13

"Márpedig a bajnokságra kell koncentrálni, mert a BL-nek csúnya vége lesz."

miért van olyan érzésem, hogy ezt még vissza fogom párszor idézni neked? :)

Romanista 2009.01.21. 10:05:31

az atalanta egy nagyon-nagyon bosszantó csapat. mondom ezt annak ellenére hogy számomra örömteli eredményt értek el.

Baptistáról meg annyit hogy ha a derbin gólt fejel, Vucinic és Totti hiányában meglövi a győztest, és nem nagyon tűnik el mezőnyben (kirúgásnál tessék figyelni rá és hogy hányszor veszti el,apróság,demégis) akkor már megérte.
egyébként a római Chelsea verés óta a bajnokságban 6 győzelem,2 döntetlen egy vereség, BL-ben Chelseat odaszámolva 3 győzelem meg a Bologna elkaszálása a kupában. szerintem ha valaki emlékszik szept végétől a Juve elleni vereségig a Roma dance macabre-jére akkor ezt mindenképpen feltámadásnak nevezi. pláne hogy már nem Panucci a legjobb csatár.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.01.21. 10:05:38

@giacinto: előre gonoszkodunk? nem szép :)

@Quentin Montargis-ból: igen, volt ilyen is, de az átlag azért nem ilyen volt.

@kroos: én is fel tudom sorolni a kezdőjüket, de attól még - hiába kedvelem donit - az atalanta pont az, aminek látszik.

és bocs a késésért, a kézilabda körül forognak a napjaim mostanság.

Weah_ 2009.01.21. 10:06:03

_benito,

pedig Pato már tavaly is ilyesmi formát mutatott, és ha nem jött volna az a fránya bokaficama pár meccs után, talán már év végén mea culpazol.
nagy király lesz a srácból, a képességei alapján tényleg a legnagyobb lehet.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.01.21. 10:07:46

@Weah_: sok gólt lőtt tavaly is, de a legtöbbjét öt méterről, vagy úgy, hogy megcsinálták neki. ez is skill, nem mondom, de nem világmegváltó.

amit most csinál, az egészen más. az előtt már meg kell hajolni, mert hetek óta a milan legjobbja.

Hispan07 2009.01.21. 10:08:11

- az Inter meccset volt szerencsém végignézni, és döbbenetes volt, ahogy a kék-feketék lefocizták a fehéreket... (aki nem látta: az Atalanta volt kék-fekete ezúttal) asszem utoljára a Milan ellen láttam az Intert játszani, de egy ilyen teljesítmény alapján ott is valami komoly kaki van a palacsintában...

- láttam a Milan meccsét is, teljesen jogos amit _benito ír. Pato nagyon jó, mondtam eddig is, lesz még jobb is. Abbiatiról általánosan elmondható: megbízható, jó kapus, szombaton nagy formában védett. minden más fronton a helyzet változatlan: a védelem tragikomikus, a középpálya hevenyészett. de legalább Károly nem rakta be Dinnyét is haknizni - bár ahogy elnéztem, Seedorf papa sem fut többet. Pirlo még mindig nem, Beckham próbálkozik - én meg miután kiörültem magam Kaká miatt (neki van igazolása, miért játszott most szarul), ismét követelem Galliani és Ancelotti eltávolítását.

- a Juvét nem néztem, de szerintem remek eredmény a döntetlen és pont elég volt nekik: ezzel is csökkent az előnyük a Milan előtt - amit ugyan néhány kissé (?) nagyképű zebrás kolléga figyelembe sem akar venni, de én még hiszek a feltámadásban. amúgy sincs más választásom :)

_benito · www.nst.blog.hu 2009.01.21. 10:09:52

@Hispan07: "amit ugyan néhány kissé (?) nagyképű zebrás kolléga figyelembe sem akar venni"

direkt csinálom, hogy ne fulladjon unalomba a fórum. :)

Itáliainagysándor 2009.01.21. 10:11:46

Azért nem olyan gyenge az a Lazio, velük nem szégyen x-elni. Amúgy behozta Giovincot és Marchisiot, nem tudom, de szerintem a gyenge pont erőteljesen Marchionni jelenléte. Remélhetőleg, ha végre Buffon is visszatér akkor tudja a régi formáját hozni.

giacinto 2009.01.21. 10:15:40

én gonoszkodtam? ugyan. te jelentetted ki már előre hogy szerte-szét veri a MU az Intert. az a MU aki manapság 2 naponta játssza a meccseket szinte. sok lesz az. tavaly ugyanez volt a milannal is, mire odaértek az arsenalhoz lépni sem birtak :)

egyébként jó hirem van, nagy szerencsétek van a cselzivel. őket még a fogalmatlan játékotokkal is képesek lesztek kiütni. hacsak ki nem rúgják addig scolarit.

kroos 2009.01.21. 10:17:15

@_benito: én nem tudom felsorolni a kezdöjuket viszont láttam már öket játszani.

Romanista 2009.01.21. 10:19:35

na hát mondjuk az is kérdés hogy mit tud a Viola majd a Juve ellen mert a Roma ellen is hasonlóan bukták el mint a Milan ellen (mondjuk Rómában volt Mutu,de nem Gila).

és Totti bár felépült de nem teszik be az Inter ellen amiért én több mint hálás vagyok az új orvosi teamnek.

giacinto 2009.01.21. 10:19:57

azt elsimerem :) hogy nem mi vagyunk az esélyesei a párharcnak, de egy legyintéssel azért nem kéne elintézni a dolgokat? még 1 hónap van a meccsig, addig bőven lehet formába lendülni, pl. ma este a Roma ellen, remélem kiköszörülik a fiúk a csorbát és kettéharapják a farkasok torkát

Hispan07 2009.01.21. 10:21:57

@_benito: ez természetesen nem vonatkozik rád - az Egyedüli és Igaz Juventus Szurkolók Szakszervezete már rég bevonta a tagságidat ;) hazátlan-csapattalan renegát vagy e forrongó fórumon :)

Romanista 2009.01.21. 10:23:40

@giacinto: szerintem (és ez nem jóslat vagy vita indító) de nektek sokkal kevésbé fontos a kupa mint a Romának.
bár ha azt nézem hogy az Inter hétvégén otthon játszik a fatökű Samp-pal a Roma pedig a Sao Paoloba látogat akkor mindjár máshogy látszik az egész.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.01.21. 10:26:49

@giacinto: aaamen! és halleluja!

@kroos: igazából én sem :)

@Hispan07: szomorú sors az enyém, igen. :)

Azazello007 2009.01.21. 10:29:33

@giacinto: az MU-nak minimum két, hasonló erősségű kezdője van; ez a párharc nem a fáradtságon, hanem nüanszokon múlik majd. Mondjuk én jobban örülnék, ha ledarálnák az Intert:-)

Gabez 2009.01.21. 10:30:06

Hispan07: jó sz@r az Inter, de még így is 6 ponttal a Milan előtt álldogál, ahol minden rendben, Pato szuper, az igazolások bejöttek...;)

Éljétek ki magatokat most az Inter vereségén, mert x éve(!) nem volt ilyen, és remélem nem is lesz x évig megint. :P

Hispan07 2009.01.21. 10:35:44

@Gabez: olvasd már el mit írtam...

terstyánszky 2009.01.21. 10:53:45

Engem picit bosszant, hogy az Ata-Inter kapcsán, csak az Inter rossz formáját, silány játékát említik mindenhol és szeretik elfelejteni az olyan örökérvényűeket, hogy mindenki úgy, ahogy hagyják neki. Az Atalanta nagyon jó kis csapat, aki látta őket játszani Palermóban, vagy a Milan ellen Bergamoban ( ahol a vége lehetett volna hasonló verés a 0-1 helyett ), de említhetném a Napoli elkalapálását is, az semmikép nem mondhatja, hogy egy alapvetően halvány,gyengécske brigád az élete meccsét játszotta. Az meg, hogy egy beton védelem mellett a kontrákból próbálnak élni...,tényleg bocs, de nagyon nem igaz.

kroos 2009.01.21. 10:57:30

látod benito már ketten vagyunk.

Mr.AT 2009.01.21. 11:29:09

@993bela: Most akkor kicsit hadd védjem meg _benito-t, bár nem az én tisztem: azért nem könnyű 8 bekezdésben tökéletesen, teljesen és minden részletre kitérően bemutatni 10 meccs párhuzamos történéseit, úgy, hogy az még szórakoztató is, és ne Fülöp Laci Sport1-es közvetítéseihez hasonló színvonalú legyen.

Az Atalanta-Inter meccsen a szenzációt nem az jelentette, hogy az Atalanta képes jól játszani, mert azt már láttuk többször is, hanem hogy a nagy verhetetlen és háromévebajnok Inter simán kikapott - nyilván ezzel kell elsősorban foglalkozni, mert ez érdekel mindenkit.
Floccari már a Juvénak is rúgott kettőt tavaly, Donit pedig anno szintén mi kerülgettük vagy 2 éven át, úgyhogy nem nagy csoda, hogy kijön nekik néha a lépés - az (számomra legalábbis) nagyobb csoda, hogy ezt az amúgy hírhedten elég strapabíró Inter-védelem ennyire simán hagyta.

Szóval nem könnyű a cikkírók élete, s még kevésbé könnyű mindenki igényeit kielégíteni - ezt tartsuk szem előtt.

Itáliainagysándor 2009.01.21. 11:31:20

@Hispan07: És akkor még nem beszéltél a szintén hasonló kvalitásokkal rendelkező milan szurkolókat, akik ráadásul net huszárok 3cm-es SZTK szemüveggel:-)

Itáliainagysándor 2009.01.21. 11:34:53

Ha már a burkolt személyeskedéseknél tartunk kisfiam. Bár tudom nem nekem szólt, de leállhatnál végre, jobb lesz mindenkinek.

horas 2009.01.21. 11:46:38

Mu-Inter párharccal kapcsolatban,továbbra is tartom,hogy az Inter támadó játékából messze van a mai top csapatokétól.Hiányzik a gyorsaság a lendület és a kreativitás.Ibra egyedül kevés..Bár abból igaza van Mourinho-nak,hogy a BL-ben nem mindig a legjobb nyer.

terstyánszky 2009.01.21. 11:50:23

@Mr.AT: ok,értem.
Nem támadni akartam, csupán felhívni a figyelmet.Igyekeztem nagyon disztingváltan fogalmazni, köszönöm a hasonló hangvitelű választ.

horas 2009.01.21. 11:58:19

Nem egyszerű ez a fórum az tény!:)hehehe...Itt is mindenről van szó csak a fociról nem...állat...

Hispan07 2009.01.21. 12:02:15

bocsánat mindenkitől, off következik

@Itáliainagysándor: na egyszer és mindenkorra:

1) miért üzengetnék pont Neked burkoltan, személyeskedve?? bármikor nyíltan a szemedbe mondom (amennyire nyíltan a szemébe lehet mondani bármit bárkinek a neten): amióta csak megjelentél ezen a helyen, két dolgot csinálsz: direktbe beszólogatsz vagy mások véleményét szajkózod - egy nulla vagy. még reagálni is fölösleges a dolgaidra, nem hogy személyeskedni.

2) ha NEM TUDOD, miről van szó, minek dumálsz bele? vasárnap este a Juve meccs után páran azt mondták, nem számít, hogy ez a hétvége a Milannak jött ki jól, mert úgyse vetélytárs már. nekik szólt a 'burkolt személyeskedés', szmájlival a végén. így már érted, sanyika? vagy eddig is értetted már, csak gondoltad, kicsit azért kötekszel?

3) teszek rá, hogy mi és ki vagy élőben. le-sza-rom. ideírjam, hogy élőben egy 195 centis, 100 kilós ex-vizilabdás vagyok? vagy egy 180 centis, 90 kilós kéköves jitsus? nem baromi mindegy? nem találkozunk élőben (hál istennek), itt mindenki csak nethuszár, és te vagy legfőképpen az, aki még próbálja is eladni, 'amúgy mekkora ember élőben'.

nna, részemről ennyi, lezártnak tekintelek sanyika. én azért járok ide, hogy elolvassam mások véleményét az olasz fociról, és elmondjam a sajátom, ha úgyérzem. fog a halál farka egy ilyen szerencsétlen kisstílű provokációival foglalkozni. szevasz

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.01.21. 12:05:49

@Hispan07:
azé' csak foglalkoztál vele :)

drosiii 2009.01.21. 12:08:16

@Hispan07: nahát én akkor pont az arany középutat képviselem, egy 185 centis, 90 kilós ex-vizilabdás személyében :D:D

Mr.AT 2009.01.21. 12:09:48

@horas: Én már ősz közepe óta ezt mondom: az az Inter legnagyobb baja, hogy az amúgy tényleg zseniális Ibra mellett nincs senki, aki csak megközelítőleg is hasonló teljesítményt nyújtana a támadók közül.
Mi azért vagyunk szerencsések, mert mind Amauri, mind Alex nagyon jó formában játszotta végig az őszi szezont - ha az egyik kicsit halványabb volt, villant a másik.

A vicc az, hogy mind minőségben (papíron, legalábbis), mind mennyiségben az Interé a legbőségesebb csatársor az egész ligában - képességei alapján mind Adriano, mind Crespo, mind Cruz könnyedén lehetne ez a kvázi "második", de mindegyiküknek csak egy-egy meccsen sikerült villanni, tartósan egyiküknek sem.
Figo már felfelé, Balotelli pedig még lefelé lóg ki (életkorilag) ebből a szerepkörből, a két bohóc (Quaresma és Mancini) meg szerintem egyszerűen nem Inter-szintű, legalábbis stabil kezdőként biztos nem.

Szóval az Internél itt van a kutya elásva, nagyjából minden Ibrán múlik - s (tekintve, hogy az emberanyag adott) ez egy kicsit szvsz Mourinho felelőssége is.

Mr.AT 2009.01.21. 12:12:51

@drosiii: Ez qrva yo. :-) Most pedig kezdjetek képeket is beküldözgetni magatokról, hogy milyen jóképűek, izmosak és elrettentőek vagytok - javaslom az Antonio Banderas, George Clooney fényképalbumokat válogatásra. :-)

Amúgy szervezni kellene egy blogfórum talit valamikor, zártkörűen (belépés csak nicknévvel, számgépen ellenőrizve), ahol full contact módon mindenki pofánverhet mindenkit, akit gondol. :-) El lehetne mondjuk évente egyszer, s addig mindig lehetne gyűjteni a sérelmeket. :-)

horas 2009.01.21. 12:13:55

993bela.amúgy abból a szempontból igazad van az elmúlt pár fordulóban télleg jó formát mutat az Atalanta,és bajnokság elején is volt egy jobb szériájuk.Inter-re visszatérve utólag belegondolva ez már érett...

drosiii 2009.01.21. 12:15:46

@Mr.AT: hát ha más nem, de akkor szívesen néznék BL meccseket interesekkel.. (persze csak ha nyerünk :D:D)

Amúgy amit multkor beszéltek, tényleg jó lenne egy műfüves meccset nyomni.. NST vs kommentelők vagy valami hasonló felállásban. Én lefoglalnám akkor magamnak a középhátvéd/irányító posztot..

_benito · www.nst.blog.hu 2009.01.21. 12:27:33

@drosiii: ellenünk nem kell annyi hátvéd, sztem, bár a hétvégén nyertünk 2-0-ra :)

horas 2009.01.21. 12:31:49

Mr.AT.Ami még közre játszik,hogy a bizalom se akkora mint Ibra felé,mert a többiek egymás után 2szer nem nagyon voltak kezdőek,Ibra meg már tünt el 2-3 meccsre...nem is egyszer...és ebben benne van Mourinho ez is igaz.

drosiii 2009.01.21. 12:33:07

@_benito: na de inkább azt mond, hogy ti, a szerkesztők benne lennétek-e egy ilyenben? :)

mickeyknox 2009.01.21. 12:33:42

nem jön drogba, vagy mi lesz?

_benito · www.nst.blog.hu 2009.01.21. 12:35:29

@drosiii: ezért kezdtünk el együtt focizni.

drosiii 2009.01.21. 12:43:23

@_benito: ennyire nem akartok kikapni? :P

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.21. 12:49:37

Atalanta ügyben kroos-szal és belával értek egyet, még Mr. AT önmagát meghazudtoló szónoklata ellenére is, persze a Juventus-szal kapcsolatban már nem ilyen megértő a Mr.

Baptista ügyben is megmondom a tutit ;-). A Lazio elleni pazar produkció utáni gyengébb két hónapjában én is hajlottam _benito véleményére, kicsit elhamarkodottan.

Mi foci szurkolók szeretünk elhamarkodottan sommás, így sokszor nem teljesen méltányos és igazságos véleményt alkotni (én Riisét követhetem meg sokadszor), de figyelmébe ajánlok néhány körülményt a Fenevaddal kapcsolatban az úri közönségnek.

Szóval a spanyol bajnokságból érkezve nem olyan könnyű megszokni a Serie A-t, főleg egy támadónak, hosszan sorolhatnám azokat klasszisokat akiknek ez nem is sikerült. Ráadásul Bestiánk saját bevallása szerint sem túl jó fizikai állapotban érkezett Rómába az átigazolási időszak vége felé, tehát nem sokkal a bajnokság kezdete előtt.

Aztán hamarjában le is sérült. De azért a csapat legrosszabb heteiben is eldöntött egy Bl meccset Bordeuxban, amely nélkül necces lett volna a továbbjutás, ezután újabb apróbb sérülés következett, majd a Lazio elleni remeklés.

Azt is látni kell, hogyha Totti és Vucsinics játszik, akkor nem ő az elsőszámú gólfelelős. Ennek ellenére tény, hogy voltak pocsék meccsei decemberben, de tragikusan rosszul csak a Catania ellen játszott, ahol vagy tucat támadás akadt el nála. Szóval valószínűleg ő lesz a következő akivel kapcsolatban megimétli _benito a mondatot: "A csatárral igazságtalanok voltunk, vagy talán inkább kicsit türelmetlenek."

Eddig Baptista góljainak 12 pontot köszönhet csapat, szóval ha nem is szarja a dugókat, azért fontos pillanatokban talál be.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.01.21. 12:57:01

@popp: A csatárral igazságtalanok voltunk, vagy talán inkább kicsit türelmetlenek

legyen igazad, a romát kedveljük testületileg.
de nem lesz. :)

Count Adyn 2009.01.21. 13:02:46

Én 193 cm vagyok és 92 kg, van egy Chiellini-s orrom, és egy Ronaldo-s pocakom!:DD

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.01.21. 13:05:59

@popp:
"a spanyol bajnokságból érkezve nem olyan könnyű megszokni a Serie A-t"
ezért ment előtte az Arsenalba.
az ottani formáját tökéletesen átemelte őszre!

remélem marad az elmúlt hetek színvonalán

Mr.AT 2009.01.21. 13:07:22

@drosiii: Az NST vs. kommentelők focimeccsel szvsz az a baj, hogy kispályán max. 5+1ben lehetne játszani - na most sztem nem hogy 6, de inkább 60 kommentelő tuti jönni akarna, s akkor mi alapján teszel rendet? Egész napot végigfocizni, körmérkőzéseket rendezni meg nem nagy élmény (nem is biztos, hogy ideális, elfoglalt emberek vagyunk, hiába), ha meg kieséses rendszert csinálsz, mi meg mondjuk az első meccsen kiszórjuk az NST-t 8:0al, akkor unalomba fullad az egész. :-)

Úgyhogy vagy
1. focitornát rendezünk, és az NST megkeni a bíró(ka)t, amúgy "juvésan" (hogy interes kommentelőtársaimnak is idebökjek egy kis vizuális orgazmust),
2. mondjuk csocsótornát rendezünk, ahol nem 30 perc egy meccs, és fizikális értelemben is megőrizzük úriember mivoltunkat (nem csatakzik mki az első meccs után, s meccsek után le lehet ülni mondjuk sörözni),
3. sima kocsmai pofozkodóestet rendezünk, a szemmel láthatólag felgyülemlett feszültségek levezetése érdekében. :-)

danesdzsu2 2009.01.21. 13:08:04

Teljesen felesleges minden nethuszárkodás, nekem van a legnagyobb farkam, és a legerősebb apukám.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.21. 13:08:44

@pote: de tavaly már megint a Realban játszott!

Romanista 2009.01.21. 13:11:03

@_benito: hát igazságtalan nem is leszel (szerintem a nagy rövid távú semmiből jön elég nagy lutri faktorral Baptista) így nem vársz el tőle sokat vagy inkább semmit akkor nem türelmetlenkedsz,tehát igazad lesz. ettől még lehet jó. és legyen is csak olyan mint az elmult meccseken.

este meg interesek figyelni Menezre mert rajta még én is nehezen igazodok ki.

u.i.: tavaly ilyenkor hány ponttal voltunk az Inter mögött másodikak?

Mr.AT 2009.01.21. 13:13:47

@danesdzsu2: Hát ha ennyi, akkor bajban vagy, mert focitornán egyikre sem lesz szükség. :-)

Romanista 2009.01.21. 13:14:29

ja meg a nethuszár témában: szerintem engem bárki leverne élőben de nem azért mert gyík vagyok hanem mert általában nem figyelek.

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.01.21. 13:15:31

@popp:
de az ágyús formája azóta egyenletes volt, sztem.
mindkét szezonban 3-3 gól, már most többnél tart.

nem kedvencem az biztos, de hasznos lehet!
sosem felejtem el, amikor 4 éve egy 17 éves sevillai sráccal laktam együtt pár hetet Winchesterben.
Egy szót nem bezsélt angolul, de vette a helyi lapokat, hogy tudjon hírt Baptistáról: megy-e a REalba.
talán még pityergett is egyet a végén :)

danesdzsu2 2009.01.21. 13:16:07

@Mr.AT:
Pedig jó lenne egy ilyen bajnokság. Mi volna, ha indulna egy olasz, egy német, egy angol, egy spanyol, és egy egyéb szurkolói csapat, mindegyikben az adott bajnokság blogírói játszanának (olaszban benito, németben heinrich, angolban pote, egyébben donnelly), majd a győztes csapat játszhatna az NST válogatott ellen?

danesdzsu2 2009.01.21. 13:17:04

@Mr.AT:
dehogynem, ha lelógatom, azzal erősen redukálom a területet, ahol kötényt lehet adni:D

Romanista 2009.01.21. 13:17:26

@danesdzsu2: jajaja, szerintem ugyis lehetne hogy: Nst,spanyol,német,angol olasz kommentelők+ rest meg amennyi még össze jön.

drosiii 2009.01.21. 13:17:42

@Mr.AT: Szerintem meg lehet oldani, hogy legyen négy csapat azt csá. egy NST, egy olasz, spanyol, angol ha összejön. Ez emberben kb az NST szerkesztőség, illetve 3 x [(5+1)+3] cserékkel együtt, ami = kicsit több mint 30 ember. simán meg lehet oldani, hogy amíg két csapat játszik addig a többi sörözik meg szétveri egymást :) Ez 6 meccs és ha 2 x 20 perceket játszanak a csapatok, azzal kb 4-5 óra.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.01.21. 13:17:53

@calcio_di_rigore: nem lődözünk le meglepetéseket :)
(bocs.)

drosiii 2009.01.21. 13:19:37

na közben hasonlókat írtak...

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.21. 13:20:16

Mondjuk szerintem Juvésekből meg Interesekből kijönne egy -egy külön csapat, mert őket egy csapatba rakni nem biztos, hogy jó ötlet ;-).

Romanista 2009.01.21. 13:21:50

@popp: aha akkor mi meg lennénk a Milanosokkal meg Oyleval? na az is szép :D

drosiii 2009.01.21. 13:21:55

sztem meg hadd irtsák egymást ;) Én pl szívesen centereznék be Csöncsönnek is...

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.21. 13:25:07

@Romanista: Pedig Oyle technikás csatár, igaz tesó?

calcio_di_rigore 2009.01.21. 13:28:17

@_benito: semmi baj. még jó, hogy résen voltál.:))

Mr.AT 2009.01.21. 13:31:24

@popp: Dehogynem. Csapatépítőkön is mindig egy csapatba rakom azokat az embereimet, akik kezdetben utálják egymást, mert a közös szenvedések általában összehozzák őket.

Én továbbra is a nagy létszámban látom az alapvető gondot, bármilyen struktúrát is választunk a focihoz: egyszerűen qrva sokan vagyunk. Azt mondjuk, hogy olaszos kommentelők egy csapat: hát szvsz csak ilyen van vagy 30, de aztán lehet, hogy kétszer ennyi, s akkor a többi ligáról még nem is beszéltünk. Ebből rögtön következik: mi alapján szelektálsz?

Inkább menjünk el inni, és párhuzamosan nézzük meg az NST egy meccsét vmi verhető hycomat csapat ellen, ahol mondjuk csak vakok vagy féllábúak játszanak, hogy meglegyen a közösségi sikerélmény. :-)

drosiii 2009.01.21. 13:35:59

@_benito: reagáltál egy kommentre, majd moderáltad? nocsak, nocsak...

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.21. 14:16:03

@Mr.AT: Azért arra neszámíts, hogy mindenki eljönne.

Romanista 2009.01.21. 14:17:32

szerintem az ideális az lenne ha kitűznénk egy próba időpontot aztán meglátnánk hogy mi merre.

de jó lenne ez tény,csak lenne már,mert szándék van.

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.01.21. 14:59:00

@Mr.AT:
vasárnap lehet jönni szurkolni.

úgyis az egyik posztírónak lesz szülinapja.
meg lehetne hívni egy pohárra sörre a közeli vendéglátóipari egységben!

Mr.AT 2009.01.21. 15:15:00

@pote: Miért van az az érzésem, hogy ez a posztíró véletlenül pont te vagy? :-)

nalazo 2009.01.21. 15:28:51

Még jó, hogy vasárnap nem egy riválissal játszottunk, és "csak" az Atalantától kaptunk ki.
A Roma és az Inter szurkolóknak is jó szórakozást ma estére.

Hiszek a fociban,
Hiszek Moratti papában,
Hiszek az Inter gyors feltámadásában.

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.01.21. 15:42:48

jó lenne ez a közös foci, de én ha ma kezdeném az alapozást, akkor is kábé májusra tudnék lefutni 100 métert egyben.

Calogero 2009.01.21. 15:45:19

Talán az Inter az egyetlen nagy csapat a bajnokságban, aminek a neve mellé a Gazzetta idén még nem bigyesztette oda, hogy krízisben van. Már csak pár óra és ez is a múltba vész.. Mourinho kezdheti holnap törni a fejét, hogyan szedje össze majd csapatát a Bl 8-ad döntőre. Persze ez lehet már pszichikai probléma, a nerazzurrik hozzászokhattak az utóbbi években, hogy év eleje, akkor csúnya kiesés az európai porondról, aztán nekik esik egész Olaszország.. érzik a közeledtét a hátukon

dzolutan 2009.01.21. 16:19:43

Hogy benitót ne érje kellemes meglepetés a szar játék miatt a fio ellen: Buffon lefertőzte az összes kapust + Mellberget, Sissoko és Molinaro eltiltva. Lehet, hogy nem fogjuk annyira erőltetni a támadásokat és ölni fogjuk a focit. Botrány! :)

halareaal 2009.01.21. 17:03:53

sztem nem lenne probléma a létszám, egyrészt ugye ahogy popp mondta nem vszínű hogy mindenki el tud jönni, másrészt meg miért ne lehetne több csapat? ha már lenne egy ilyen összejövetel, nyilván úgy lenne értelme, hogy nem csak 1-2 meccs megy le összvissz, egy délelőttöt/utánt/estét simén megér a dolog.

Mr.AT 2009.01.21. 17:18:21

@dzolutan: Jah, dzolutan, ezt mondjuk lassan már én sem hiszem el.

Védőnk gyakorlatilag nem maradt egy klasszikus négyes védősorra való sem...kész. Zebina, Knezevic, Andrade és Salihamidzic ugye időtlen idők óta sérült, Chiellini meg Mellberg most frissen esett ki, Molinaro meg el van tiltva. Legrottaglie meg Grygera maradtak ketten a felnőttcsapatból, meg az ifik.

Sissoko nem kell mondani mennyire fog hiányozni, remélem Ranierinek lesz töke Marchisiot berakni Zanetti mellé középre, és nem a favágó Poulsent erőlteti majd. (Camoranesi Tiago-val együtt persze továbbra sincs, pedig mindkettőre azt mondták, már a Lazio ellen játszhatnának...lassan ideje lenne vmi folyóba lőni az orvosi stábunkat.)

Kész vicc, komolyan - így felállva jó, ha nem kapunk ki a liláktól. Átigazolás terén meg lassan nem minőségi, hanem mennyiségi kritériumokat kell felállítani - a megszokott 25-28 fős kerettel szemben az idei szezon tükrében kellene egy bő 40 fős keret... a két frissen belázasodott kapussal együtt pillanatnyilag 15 (!) hiányzónk van.

BruceWayne 2009.01.21. 17:57:31

adja ma valami a meccset?

BruceWayne 2009.01.21. 18:06:29

meg azérdekelne még hogy miért nem kezdett Samuel vasárnap(eltiltás?) és ha már nem játszhatott miért 170 centis védelemmel álltunk ki a lóbaszó atalanta csatárok ellen ahelyett hogy Mátrixot küldte volna be José?

BruceWayne 2009.01.21. 18:08:21

kösz popp, mondjuk a "kick-off" az 20:45

kavics30 2009.01.21. 18:28:20

kicsit off

@_benito: (vagy bárki más) szombaton kimennénk a vb középdöntőre zágrábba, a vb honlapja szerint 400 kuna egy zsuga? ez lehet, vagy van vmi olcsóbb is vajon? ha vki tudna infót, akkor előre is kösz.

on

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.21. 18:35:30

20.45-kor kezdődik végül is.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.01.21. 18:37:25

@kavics30: ide írj: gaborkakuszi@freemail.hu, ők ott vannak a helyszínen, mindenben tudnak segíteni.

és jó fejek is, nem ment az agyukra a rengeteg ezüstérem :)

horas 2009.01.21. 18:41:32

Samuel állítólag belázasodott.Én sem értem mért kell a Burdisso-t erőltetni,Materazzi meg sérült.de sztem ezen a meccsen mind1 ki játszott volna...Mentálisan kell változnia az egész csapatnak,itt nem egy-két emberről van szó.Február 15-től egy hónapon belül játszanak majd a Milan-nal,Genoa-val,Fiorentina-val meg az MU-val.Idő van addig,reméljük a legjobbakat.

angerfist 2009.01.21. 19:31:27

én nem értem mért nem adtuk el kakát.. gyanítom nem is volt rá semmi esély csak egy szokásos berlusconit szerettessük meg az ultrákkal történetet láthattunk ujra. kár, mert nekem már kezd elegem lenni kakából. nem értem mi történhetett vele, mert nemcsak nem tud át venni egy passzt, de nem is akar. ami még durva, h kb elfutnak mellette és dobja magát. elég szomorú. ettől függetlenül szimpatikus gyerek maradt emberként. de mint játékos egyre kevésbé tudom tolerálni. seedorf, pirlo meg kb komédia: ) durva h a világ legjobb bajnokságában, a világ legnagyobb csapatában ennyire ne legyen kedve valakinek futbalozni. ancelotti szintén leválthatná magát, de legalább a 4321et 4222re főleg ha boriello visszajönne. pato 3 éven belül top 5 labdarúgó a földön. dinho meg most az. abbiati meg ugy néz ki mint egy aidses naná h nem mernek gólt rugni neki. remélem jó lesz eza brazil gyerkőc. jankulovski meg jó lesz seginhocserének (80.perc gólpassz) seva-kijev. jövőre miénk a BL. idén, főleg ha nesta levágja a bal lábát és mankóval visszajön a pályára, akkor meglesz az uefa is. bár talán favallival is meglehet. nemtom senderost mért nem küldjük. sztem forma. vagyük meg skrtelt és aggert : ) ellensúlyozzák kicsit beckham reklámértékét. beckhamet sem vágom mért szidja mindenki. sztem jól pörög. azért 13k-t lekocogott az első meccsén, bár látszik nincs meg a meccsszám ami kéne. majd belejön. rinot nem hiányoljuk. flamini kéne. gourcuff is: )
forza milan campiones

Ylaya 2009.01.21. 19:50:12

@giacinto: talan mert SZarra verik az intert az old traffordon?

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.21. 19:57:25

@Ylaya: Abban a párharcban egy valami nem lesz, szarrá verés!

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.01.21. 20:07:32

@popp: Ez egymeccses találkozó lesz? Azt hittem, ez már oda-vissza. Pazzini pedig már élesíti a góllövőcipőjét úgy látom. :)

Romanista 2009.01.21. 20:13:31

@Great Cornholio: egymeccses és valamiért tizenegyesek szagát hozza a szél.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.01.21. 20:18:20

@Romanista: @popp: rendes csapattal álltok ki? érdemes megnéznem, vagy B csapatoztok?

Count Adyn 2009.01.21. 20:18:24

Rájöttek, hogy úgyse megy ki a meccsre sok ember, nem éri meg oda-visszavágót rendezni, jobb is ez így sztem:)

kavics30 2009.01.21. 20:19:20

@_benito: ezüstérem és zágráb egy mondatban, ez nekem nagyon fájó sebet tépett fel...azért köszi:)

Romanista 2009.01.21. 20:23:27

@imici77: elvileg lesznek olyanok mint Vucinic Aquilani és co. gyakorlatban Tottin kívül mindenki kb. ez A-nak minősül,Tottival A+ lenne.

@Great Cornholio: hát hamár választani kell akkor legyen,de fordított arányokkal.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.01.21. 20:24:55

@Romanista: kösz, akkor belenézek, hasonló taktikával jöttök az Emiratesbe is... :)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.21. 20:25:16

az előzetes összeállítás alapján, nem B-csapatozunk, nekünk fontos a kupa. De ahogy nézem Mourinho is presztízs kérdést csinál a dologból, főleg az Atalanta zakó után, szóval ők is teljes csapattal lesznek, így esélyesebbek, nagy meccset várok.

Az előzetes összeállítások:

INTER (4-3-1-2): Toldo; Maicon, Burdisso, Samuel, Chivu; J. Zanetti, Cambiasso, Muntari; Stankovics; Adriano, Ibrahimovic

ROMA (4-3-2-1): Artur; Cicinho, Mexes, Juan, Riise; De Rossi, Taddei, Brighi; Perrotta, Baptista; Vucsinics

Romanista 2009.01.21. 20:26:31

hopp pontosítva:
XI: Artur; Cicinho, Mexes, Juan, Riise; De Rossi, Taddei, Brighi; Perrotta, Vucinic; Baptista.

A DISPOSIZIONE: Julio Sergio, Loria, Cassetti, Pizarro, Aquilani, Greco, Menez.

aztmá mondjuk nem tudom ez mennyire hivatalos.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.01.21. 20:28:21

@popp: kösz, Neked is! :) ki az a szélső akit Riberyhez hasonlítottál?

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.01.21. 20:33:27

RAI UNO is közvetít, ha jól értettem, meg ha nem kódolják a latrok:)))))

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.21. 20:35:41

Menez, a padon van, volt egy kisebb sérülése és egyelőre még nem is állandó kezdő. Szerintem az utsó fél órára jön, megrángatni kicsit a szélét.

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.01.21. 20:37:01

@kavics30: "ezüstérem és zágráb egy mondatban, ez nekem nagyon fájó sebet tépett fel.."

nem csak neked... ráadásul AZT a meccset nekem a stadiontól 150 méterre, a norvég csapattal kellett néznem...

@Great Cornholio: ööö... ezt még megfontolom. :)

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.01.21. 20:39:19

A livescore szerint már megy a meccs. 8 perce

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.01.21. 20:44:20

Rühellek meccset felvételről nézni, remélem a nem lesz szünet és a második félidő real timeban fog menni.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.01.21. 20:44:54

Mire leírom a kommentet már átjavították a Livescoret az agyam eldobom.

kavics30 2009.01.21. 20:49:14

@bedobásnál nincs les, ezt használta ki: akkor kb. 150 méterrel beljebb voltam, de az érzés hasonló volt.

a sportingbet szerint is megy a meccs

Romanista 2009.01.21. 20:57:44

na ha ezt megtudja inter szurkloó magyarázni.

drosiii 2009.01.21. 20:59:16

bazki, úgy látszik importálták a madridi meccs bíróját... :(

Count Adyn 2009.01.21. 21:00:34

Így kell 0-1 helyett 1-0 t csinálni bíró sporttárs:D
Mert az ott vagy gól, vagy 11 es, dehogy sárga Vucsinicsnak?D:DD MErt miután beledarálták a gyepbe a kezéhez ért a labda?D:DDD szánalmas:D

mann 2009.01.21. 21:00:58

A Roma védelem az évvégi Wattsra gyúr?

redcard · http://redcard.tumblr.com/ 2009.01.21. 21:01:56

flameszagot érzek ma estére/holnapra, mindenesetre a bíró nem volt normális az tuti

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.21. 21:08:03

De ez faccom Világi milyen nagyvonalúan átlépett a tizi fölött. Mondjuk utána adtunk nekik egy ajándék gólt, az is igaz.

Romanista 2009.01.21. 21:09:54

talán off de én azt hittem mi vagyunk a fogyasztók,tehát akkor miért büntetnek egy ilyen kommentátorral?

redcard · http://redcard.tumblr.com/ 2009.01.21. 21:11:54

popp ezt (szerencsére) nem tudom, én patakoztatom :) a két angol eléggé csodálkozott, nem hiszem, hogy lett volna kifogásod ellene

sporttárs 2009.01.21. 21:12:35

Remek észrevételek, mint mindig, Benito, de azt egyszerűen nem értem, mi bajod Baptistával, ez alighanem a legbrutálabb tévedésed. Vagy csak nem szimpi?
Biztos nem számítanak olyan apróságok, hogy az utóbbi góljai miatt érdemes focit nézni, hiszen szakértőknél a rendszer, fegyelem, balabla mindig komolyabban esik a latba (nemtom mért, a focit nem szakértők kledvéért játsszák :) ), de ne fanyalogjatok már, ha valaki varázslatra is képes.

Na, mindegy, kivárom, míg Alex lő ilyet, és majd törölgetem a monitort. :)) (Tudom, szokott, helyén is van kezelve olyankor. Ő.)

rizla 2009.01.21. 21:14:36

"azt egyszerűen nem értem, mi bajod Baptistával, ez alighanem a legbrutálabb tévedésed"

baptista évek óta súlytalan játékos. egy-egy felvillanás, amúgy egy rinyapina. a madridtól nem véletlenül küldték el, az arsenalnál nem véletlenül nem marasztalták, aztán a madridtól nem véletlenül küldtél el MEGINT. pedig még a clasicon is gólt lőtt.

redcard · http://redcard.tumblr.com/ 2009.01.21. 21:16:02

az a baj, hogy egy ilyen eset sokszor megfog egy csapatot mint például most a Romát. persze nem biztos, hogy emiatt, de nem nagyon vannak benne a meccsben a gól óta

rizla 2009.01.21. 21:16:39

"az utóbbi góljai miatt érdemes focit nézni, hiszen szakértőknél a rendszer, fegyelem, balabla mindig komolyabban esik a latba (nemtom mért, a focit nem szakértők kledvéért játsszák :) ), de ne fanyalogjatok már, ha valaki varázslatra is képes."

ez is vicces meglátás. baptista a csapata győzelméért, és a szurkolók öröméért focizik. a szurkolók akkor örülnek, ha lehet rá számítani. egy-két gyönyörű mozzanat ehhez kevés. az arsenalban volt, hogy 4et rúgott egy meccsen, mégsem szerette senki.
persze lehet, hogy a romában stabilan jó, nem tudom, mostanában nem figyelem. ettől még áll amit fentebb írtam.

Count Adyn 2009.01.21. 21:17:12

Épp most rúgott egy szép lyukat a julio:D

drosiii 2009.01.21. 21:23:47

nahát romában is lassan annyi olasz lesz, ahány angol az arsenalban: 5 brazil, 1-1 norvég,montenegrói,francia...

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.01.21. 21:29:06

Udinese elvérzett itt is, 11-esekkel a Samp jutott tovább.
Ez már kivérzés!

Romanista 2009.01.21. 21:37:56

hát jobbaz inter az kéccségtelen tény de orsatto is jobb és ez talán a nagyobb baj.

még mindig várom a "gól előtti"szituáció magyarázatait,bárkitől. (Világitól hiába,meg egyébkéntis sz*pjon lovat)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.21. 21:39:50

Azért az utolsó negyedóra a mienk volt! Nem játszunk gyengébben, mint az Inter. Orsatto sporit meg inkább nem minősíteném.

Minden csapatot megfogna egy ilyen. Mi a tizenegyes, ha nem az, amit Vucsi ellen műveltek? Aztán meg egy hosszú előre rúgásból be is szoptuk a dugót. De nincs ennek még vége.

Rizla, a súlytalan játékos nem is nagyon kapott lehetőséget a Realban!

redcard · http://redcard.tumblr.com/ 2009.01.21. 21:43:09

ja, nincs még vége, az inter elmulasztotta begyötörni a másodikat, erre visszajött a meccsbe a Roma
legalább lesz egy kis izgalom

mann 2009.01.21. 21:44:48

A tizit mondjuk nem magyarázzák meg, de legalább van kétéltű szárnyashajó :D

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.21. 21:48:03

Világi: az egyetlen tag aki halott Flamingo (lol) nevű foci csapatról.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.21. 21:50:16

Világit és Orsattot fölpofoztatnám a bákterommal!

Count Adyn 2009.01.21. 21:51:38

@popp: Biztos ilyen rózsaszínmezes, hosszú lábú focisták klubja:D

Romanista 2009.01.21. 21:52:02

@popp: én mortal kombatosan verekedtetném őket össze.
orsattonál lenne a sárga-lap dobás, Világi meg fejhangon üvöltene

rizla 2009.01.21. 21:54:56

@popp: "Rizla, a súlytalan játékos nem is nagyon kapott lehetőséget a Realban!"

ja, persze.

mann 2009.01.21. 22:01:24

@popp: Inkább Gerrarddal ;)
Vagy tedd melléjük Riise-t is és mehet rájuk Bellamy egy golfütővel :)

Count Adyn 2009.01.21. 22:12:36

Ezis csak méteres les volt mind1, belefér:D

drosiii 2009.01.21. 22:13:27

ez Világi sztem címeres Inter szurkoló :D

micz 2009.01.21. 22:13:52

Ááh, les volt ez!

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.21. 22:14:44

Persze, hogy lesen volt Samuel!

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.21. 22:16:36

@drosiii: Az még hagyján, hogy Világi, de ahogy nézem Orsatto spori is Interista!

drosiii 2009.01.21. 22:22:52

remélem amit itt megkap az Inter, azt majd a BL-ben elveszik tőle. Romaval meg fordítva.. Jó lenne egy MU-Roma negyeddöntő megint.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.21. 22:43:25

Az ilyen meccsek miatt kéne bevezetni a videobírót mihamarabb, fordított eredmény született volna. nem érdemeltünk vereséget, szép volt fiúk!

Romanista 2009.01.21. 22:44:51

@popp: egyet értek és többet egyenlőre nem is tudok mondani.

az interesek együtt mentek kocsmázni vagy céges buli van?
vagy egész estés bant kaptak?

Count Adyn 2009.01.21. 22:45:57

@Romanista: Még ők is szégyellik magukat a játékvezetői team helyett:D

WallyB 2009.01.21. 22:48:42

Hát jah, akkora les volt, hogy még a Róma védői sem reklamáltak... igaz, attól még lesnek tűnt nekem is. jó volt látni, hogy az Inter azért annyira mégsem töketlen, csak már megint nem zárták le a meccset akkor, amikor simán le lehetett volna. Mexes barátunk újabb magánszámához nem lenne kommentárom, a visszajátszás önmagáért beszél. (attól, hogy Zlatan egy arrogáns f'szkalap még nem biztos, hogy az ember kettérúgása az egyetlen fegyver arra, hogy féken tartsák)
A Zlatan Riise affér nem volt 11-es, viszont Aquialni első labdaérintéses "majdnem góljánál" a kapu előtti kavarodásban egy karaterúgást láttam Samuel feje felé irányulni, ami a labdát továbbsodorta, ha gól, akkor megadja... szóval ennyit arról, hogy a bíró Interista-e. Persze az lesz, mert megint győzött az Inter...

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.21. 22:49:49

Világi szerint Aquilani csatár, újabb lol!

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.21. 22:52:00

@WallyB: Figyelj, egy videóbírózásból nem jönnétek ki jól és nem is játszottatok jobban, de azért gratulálok!

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.01.21. 22:52:50

Spallletti a Róma-gól után mondta a kispadosoknak, hogy: ,,Ugy-e jól cseréltem volna?"
Szóval, le akarta venni Taddeit!:))))))))))))
Több Spallettit!!!!!!!

Romanista 2009.01.21. 22:55:06

csak hogy ne Roma szurkoló szájából halld:
"However, replays showed that Samuel was clearly offside in the original phase, and the goal shouldn't have stood."

az gáz ha vigasztal hogy a Roma-szurkolók jobban hallatszottak? máramikor nem azt hallgattam hogy "ihi-hIbrahimovicccsö,micsoda figura...........de hát tudjuk"

drosiii 2009.01.21. 22:55:55

@WallyB: Szerintem az első gólon gondolkozz inkább, nyilván az zavarja leginkább a Roma szurkolókat. Igaz arról szépen megfeledkeztél az összegzésedben. Ja és remélem te sem azok közé tartozol, akik a "törjük el C.Ronaldo lábát, mert egy féreg"-et szajkózzák.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.01.21. 22:56:13

Mellezsleg, Huszti gólt rúgott a Milánnak. Hann-Mil 2-3
Inzaghi 2

WallyB 2009.01.21. 23:01:59

@popp: én ezt nem is állítottam. Csak mondom, itt is volt, ott is volt. A miénk bement, a tiétek nem...

mann 2009.01.21. 23:04:17

Lehet, hogy a romanisták haragját hozom saját fejemre, de nekem Vucinic esete nem tűnt tizinek. Elestek és kézzel beütötte a labdát a kapuba. Persze elkelne néhány visszajátszás még, azt nem tagadom.
Viszont a második Inter gólt leshelyzet előzte meg, az nem vitás.

halareaal 2009.01.21. 23:04:37

Samuel egyértelmű lesen volt, ráadásul pont a partjelző oldalán, nemis volt takarásaban. a gól előtti szitu viszont nem volt 11es, mert bár fellökték Vucinicet, addigra már beleért a labdába kézzel 2x (azis necces, hogy eleve kézzel vette le, de legalábbis benézhető). igazából ennyi erővel maga előtt is pattogtathatta volna. amúgy még ő reklamált a legkevésbé, ami azért jelez vmit. viszont abszolút nem tűnt szándékosnak, úgyhogy sárgát se kellett volna adni.

WallyB 2009.01.21. 23:08:26

@drosiii: Sajnos az első félidőről, és vele együtt a gólról lemaradtam, majd megnézem az ismétlést valahol. Arról nem is nyilatkoztam, csak arról, amit láttam. Persze mindig attól függ a megítélés, hogy milyen színű szemüvegben nézed a meccset. De hogy jön ide CR7? Jah, Mexes-Zlatan affér? Én nem mondom, hogy el kell törni a lábát bárkinek is, akkor talán félreérthetően fogalmaztam. Senkinek nem kell eltörni a lábát, még CR7-nek sem, de Mexes elég eszement módon lépett oda, egy sárgával a tarsolyában. Meg aztán törlesztett is, ezt sérelmeztem egy kicsit, bár az eredményt ez nyilván nem befolyásolta. Nyert az Inter, de ezek szerint megint nem egyértelműen kerekedtek a fiúk az ellenfél fölé. Tényleg Totti miért nem játszott? Mintha bezengték volna a játékát.

WallyB 2009.01.21. 23:09:30

@Romanista: első félidős lehetett, mert nem rémlik, hogy láttam volna.

drosiii 2009.01.21. 23:12:05

@WallyB: Így viszont jogos. Bocs, ha kissé nyers voltam.

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.01.21. 23:13:13

@WallyB: & mindenki "az Inter azért annyira mégsem töketlen..."

kulcs-szó: töketlen...
ma este ez volt a lényeg, kedves publikum...

Romanista 2009.01.21. 23:13:27

@WallyB: Spallettivel megegyeztek hogy inkább teljes felépülés mint hogy újra rásérüljön,ami szerintem még az eredmény tudatában is okos volt. mármint Totti.

a Vucinic esetet én még megnézném egyszer,mert ha nem is tizenegyes akkor is elég kérdéses hogy a bíró honna látta hogy szándékosan kezezett ha legalább két inter védő volt mögötte.
az meg szerintem nem érv hogy nem reklamált. mutathat valamit de nem érv.

WallyB 2009.01.21. 23:19:20

@drosiii: Semmi gáz, hosszú nap volt a mai... Egyébként sajnálom, hogy a Roma már most összekerült az Interrel, azt meg elhihetitek, hogy nem nagy élmény egyrészről azt nézni, ahogy szenvedni tud a csapatom, másrészt meg az, nem múlik el meccsünk olyan eset nélkül, amin ne lenne vita. Persze nem azt mondom, hogy ezek vitatható dolgok. A les az les, a durva belépő meg csúnya dolog. Még ha Cé kapja akkor is.

WallyB 2009.01.21. 23:19:54

@ufó: ööö... én a MÉGSEM-re gondoltam...

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.21. 23:21:10

@WallyB: Mexest ki kellett volna állítani, bár én úgy láttam, hogy Ibra rátérdelt a hátára előtte.

WallyB 2009.01.21. 23:22:22

@Romanista: aha, köszi az infot. Akkor miért nem hozta be előbb Aquilanit Spalletti? Baptistának ma éppen nem volt valami jó napja.
A Vucinic esetet nem láttam, de nem is találok most még fenn videót, talán majd reggel. nah, nézem a Sport2-t, mert tán csúnyán ég(ett) ma a Tottenham.

Romanista 2009.01.21. 23:22:52

@WallyB: "@ufó: ööö... én a MÉGSEM-re gondoltam..."

az mindegy.

egyébként megérdemelten megy tovább az inter,de hát azért fáj hogy pont így. pláne hogy lehetett volna egy egy és jó kis tizenegyesek és akkor most nem kéne kezdenem újra átnézni a szociálpszichológiát holnapra.

Romanista 2009.01.21. 23:24:51

"az mindegy" után az előbb ez -> :D

WallyB 2009.01.21. 23:25:57

@popp: szerintem megegyezhetünk abban, hogy egyiket sem kell félteni. Zlatan mindig is sunyi volt egy kicsit, bár mostanában talán nem surmóskodik (bakker, van ilyen szó?) annyit talán. Mexes meg őszintén kifejezte érzéseit... ennyi. Rátérdelt? Én nem láttam ilyesmit, de rajtam kék-fekete szemüveg van. Semmiképp nem volt annyira látványos, mint a belépő és az utánrúgás.

WallyB 2009.01.21. 23:28:27

@Romanista: nem tán vizsgafellépés? Egy kalappal, ha igen. A 11-es párbajokat nem szeretem csak semleges szemmel nézni, általában az a csapat veszít, amelyiknek én drukkolok.

Romanista 2009.01.21. 23:33:23

@WallyB: kösz...rámfér... :D remélem én behúzom,nem úgy mint a Maggica.

WallyB 2009.01.21. 23:38:26

@ufó: miért, nem? Mondjuk az ismétlést nézem, most vágta a Burnley az elsőt. Nem volt kicsi, de ilyet még a magyar bajnokságban sem kaphat egy csapat...

WallyB 2009.01.22. 00:03:44

@ufó: lehet, hogy goal.com lesz belőle, mert csukódik a szemem... 3-0-ig vágom az eredményt, meg, hogy hosszabbítás volt, mivel itt az idegenben lőtt gól nem számít.

WallyB 2009.01.22. 07:19:54

Csak végignéztem... jó meccs volt. Ellenben remélem most, hogy itt a jó(?) idő az nst is frissül, mert már régen volt, hogy pénteken el lehetett olvasni a hétvégi jóslatokat.

giacinto 2009.01.22. 10:03:21

Ibra milyen kis higgadt srác lett, simán tűri hogy francia parasztgyerekek rugdalják sunyin, hátulról, összevissza, csak mosolyog rá egyet :)

Gabez 2009.01.22. 11:20:45

No, igen, elég pulyakakas lett megint ez a Mexes, egy pirosat megérdemelt volna. Persze gyértelmű, hogy mi a baja: nem tudtak az Inter fölé kerekedni és ez elég bosszantó mindekinek, főleg .

Nem lesgóllal kellett volna nyerni :(...hanem azzal a gyönyörű Sztankovics bombával, ami sajna nem ment be.

giacinto 2009.01.22. 11:29:00

vagy ibra kapus-átemelésével

giacinto 2009.01.22. 11:29:59

ezek szerint arthur jobb kapus mint doni. őt át tudta emelni, sokkal távolabbról is. ez egyértelművé tesz ia 2 kapus közti különbséget :)

slobodan 2009.01.22. 11:52:33

@Gabez: Na jó, ennyi erővel Brighi lövése is bemehetett volna.

sporttárs 2009.01.22. 12:00:53

@rizla: Hát akkor Baptista kapcsán nem értünk egyet, van ilyen. Vélemények.

Gabez 2009.01.22. 12:17:07

@slobodan: csakhogy az Toldon múlott, nem Brighin, míg Sztankovicsnál a kapufa mentett. Persze, minden nézőpont kérdése. :)

Count Adyn 2009.01.22. 12:51:00

@giacinto: Meg az orrát beletörölte utána Mexes hajába, jó jelenet volt:D Ám tényleg hülye aki egy sárgával ilyet csinál.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.22. 13:40:08

@giacinto, @Gabez: Hej de nagy vonalúan elfeledkeztek a meg nem adott tiziről, miközben szajkózzátok a meccs végi Mexes baromságot. Az meg sem történek ha korrektül fúj a bíró, mert akkor valszeg Ibra agya durrant volna el

Aztán az utsó húsz percben több volt szerencsétek, de ahogy érzitek ;-). Végül is továbbjutotatok, járhat a szátok. De hogy tegnap meccsen a döntetlen sokkal igazságosabb lett volna a 90 perc után az is tuti.

Romanista 2009.01.22. 14:14:34

ibra annyira higgadt volt hogy öt perccel utána egy szögletnél még azt magyarázta hogy nem szándékosan térdelt rá Mexesre. ja és most nem Philout mentem.

giacinto 2009.01.22. 14:37:00

meg nem adott tizi? hát jah, riise valóban a labdát elrúgva szerelte Ibrát a 16-oson belül. erről tényleg elfeledkeztünk.

Romanista 2009.01.22. 14:51:30

@giacinto: tegnap hol voltál? :D de tényleg, szeretném hallani az összes kétes eset vázlatát a te nézőpontotból,mert egyre inkább azt hiszem,te Világi Péter vagy és ezért nem tegnap írtad be ezeket.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.01.22. 16:03:20

@Romanista: Fúú, ilyen kommentet csak Mr.AT szokott adni. Mégis hogyan lehetséges az, hogyha a jobb térded nyújtva van, bal térddel rátérdelni valakire?

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.22. 16:04:55

giacinto, az Ibra esetén lehet vitatkozni, szerintem rájátszott, de Vucsinics esete egyértelmű volt.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.01.22. 16:08:58

Nos megkövetem magam, de Ibra azért "térdelt" mivel Mexes kirúgta a lábát és megroggyan, érdemes nézni, Ibráéba nem volt szándékosság, Mexesnek viszont elgurult a gyógyszere. :)

www.youtube.com/watch?v=IVvHfdxBtRk

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.22. 16:09:15

@Great Cornholio: Vajon miért lovagoltok a meccs kimenetele szempontjából jelentéktelen Mexes-Ibra (ahol utóbbi sem volt ártatlan bárány, nézd csak meg a lassítást) eseten, mikor mérkőzés döntő hibákat követett el a javatokra spori. Ja, hogy muszáj kompenzálni, mivel nektek is büdi volt kicsit, így már értem ;-).

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.01.22. 16:11:33

@popp: Bizony meg nem adott tizi, ki nem állított ellen, más esetben ez mind döntő jelentőségű. :)

Amúgy a ti legnagyobb helyzeteitek a kapura rúgom flipperezik a védőkön a labda majd valahova menni fog szerű szitukból jött ki. :)

Amúgy végre játszottunk is. Láttam szándékos támadáskombinációt is. :)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.22. 16:13:16

Az Ibra-Mexes-szituval kapcsolatban nézd csak meg a lassítást többször. A meccs befolyásoló ítéletekről meg volt már szó bőven.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.01.22. 16:15:41

@popp: 4:50nél van többször néztem, Ibra megtehette volna, hogy elesik, akkor teljes tesétvel esett volna Mexesre. Akkor mi lett volna feldarabolja? :) Nem akart elesni ennyi. Viszont a beléő min sárga kellett volna hogy legyen a fairség jegyében. Csak akkor jött volna kroos és a ...Miért van szüksége az Internek...monológot előadja.

Én az eredménynél jobban örülök, hogy végre JÁTÉKot láttam az Intertől, egy komoly ellenfél ellen.

Viszont kell egy középső végő ez tuti.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.22. 16:20:26

@Great Cornholio: Ezzel együtt szerintem nem voltatok jobbak, sőt.

Romanista 2009.01.22. 16:29:08

@Great Cornholio: Nézd én csak azt nem értem, hogy mindkét inter gólt erős bírói tévedés előzte meg,de a másodikat mindenképp komoly,az első vitatható meg nézőpont kérdése, de ennek ellenére tegnap a jobb csapat tovább jutott. ezt leírtam tegnap este is, még kevésbé higgadt fejjel is.elismertem, kész.

erre lassan 12órára rá jön hogy elesett Ibrahimovics is a tizenhatoson belül, meg hogy Mexes és örüljek hogy nem állították ki a 87. percben mert akkor jövőre nme játszhatott volna Cesena ellen.
nem mentem Mexest,csak nem értem miért nem lehet annyit ideírni hogy bocs bazki,nem így lesgóllal kellett volna tovább mennünk. na jó azért ilyen sokat én se kérek.... :D

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.22. 16:40:56

@Romanista: Bocsánatot azért mi sem kérnénk fordított esetben ;-). De én azért elismerném, a lesgólt, mielőtt teli pofával Mexesezni kezdenék. Egyébként Vucsi szerintem egyértelmű tizenegyese mellett, Perrottának is volt egy hasonló szituja az ellen tizenhatosán belül, mint amilyenre az Interesek hivatkoznak Ibra esetében. Csak a világtalan Világinak legalábbis szelektív a látása. Ibra eseténél neki állt ugatni, Perrottáét meg észre sem vette.

Mr.AT 2009.01.22. 17:05:58

@Great Cornholio: Az a baj veled, hogy akkor is beszólsz mindenkinek, amikor nem kellene, ráadásul hülyeségeket. Romanista és popp is teljesen világosan leírta: az erősebb csapat jutott tovább, csak épp vitatható körülmények közt.

Az amúgy miért van, hogy mindahányszor az Inter vitatható módon szerez gólt (ami, lássuk be, az utóbbi időben a góljainak az erős 3/4edére igaz - ez persze lehet szerencsétlen véletlen is, de ez van), akkor te (és csak te) habzó szájjal elkezdesz fröcsögni, hogy "de ők is, ők is"?
Ezzel nem csak te válsz egyre antipatikusabbá mindenki számára, hanem a csapatod megítélésére is rányomod a bélyeget.

Az meg, hogy engem is belekeversz ezekbe a megjegyzéseidbe, mikor egész eddig hozzá sem szóltam a "vitádhoz", csak téged minősít.
Csak egy tipp mindehhez: először praktikus lenne felfognod, miről is írok (mint a közelmúltban is többször bebizonyosodott, ez gyakran nem sikerül), s csak ezután tegyél majd fölényeskedő megjegyzést a tartalomra vonatkozóan.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.01.22. 17:07:26

@Romanista: Na már az első is szabálytalan volt gondoltam, gyerekek, olyanok vagytok, mint a Juve szurkolók.
@popp: Mondjuk ezzel nem szállok vitűába veled, mert parttalan lenne, Veled aki az egyetlen ember voltál a világon aki szerint a Roma lemosta a MU-t csak véletlen kaptak ki 2-0-ra. :)

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.01.22. 17:10:07

@Mr.AT: Köszönjük. A 2. gólon és a kiállításon kívül semmi kétségen nem volt a meccsen, MI voltunk a jobbak, és összességébe megérdemelt volt a továbbjutás. Tessék rövid összefoglaló.

Te beszélsz vitatható gólokról, amikor pl a Juve a góljai 3/4ét lesről lövi a maradék 1/4-et meg szabiból ami előtt nem volt szabálytalanság, mimt a Siena ellen. grat, hogy te oktatsz ki.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.01.22. 17:12:11

@Mr.AT: Plusz hozzátenném, nem kívánok senki számára szimpatikus lenni, ha csalózzák a csapatom, akkor feljogosítva érzem magam, hogy a VÉLEMÉNYEM elmondjam, plusz azt, hogy én láttam. Tudtommal szólásszabadság van, még Inter szurkolóknak is.

Romanista 2009.01.22. 17:17:12

@popp: höhö,persze a bocsánatot...na mindegy érted te is. de hogy "fairségről" rimánkodik egy interes ez után a meccs utánaz...najó

@Great Cornholio: akkor a csak a második volt szabálytalan. de Samuel lesen volt. ezzel jutottatok tovább. remélem Mexest eltiltják egy meccsre a kupából utólagos pirossal.
de komolyan nem láttad ezeket szabálytalannak? nem láttad döntő szituáció(k)nak?

Romanista 2009.01.22. 17:19:15

@Great Cornholio: ja és az intert senki nem csalózta. 'a hazai csapat' szerepében tartotta őket a bíró,akiket mi is szidtunk popp-pal.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.01.22. 17:19:42

@Romanista: Ezt az összefoglalót találtam. Samuel lesen volt, oks, de sztem Riise egyszerűen felöklelte Ibra-t. Lehet utálni, de nem ő játszott rá. Amúgy a Perrotta esete nincs benne, és hogy őszinte legyek nem is emlékszem rá, ha adsz valami linket megnézném. Egyéb kirívó dolog nem tűnt fel, márpedig hidd el én inkább benito vagyok a csapatommal, mint AT. bírom a kritikát ha JOGOS:

Mr.AT 2009.01.22. 17:20:04

@Great Cornholio: First of all, nem "köszönjük", hanem "köszönöd", legjobb esetben is - nem úgy tűnik, hogy bárki is osztozna az alacsony színvonalú megjegyzéseidben.
Second off all, ha köszönöd, jól teszed, mert rád fér - nagyon úgy tűnik, hogy a szüleidtől nem kaptál megfelelő neveltetést.

Ami a lényeget illeti:
1. Nem kell összefoglaló, tőled pláne nem, s nem csak azért nem mert színvonaltalan és elfogult, hanem azért, mert fent van a neten, bárki megnézheti, aki akarja, aztán majd véleményt formál róla.
2. Ha konkrét számokról beszélünk ("a Juve a góljai 3/4ét lesről lövi"), tekintve, hogy a Juve csak a ligában eddig 32 gólt lőtt, várok tőled 24 különböző linket, amelyekkel bemutatod a Juve góljainak 3/4ed részében fennálló leseket.
3. A Siena ellen Alex szabadrúgás gólját megelőző szitunál jobbról teljesen tisztán felrúgták Nedvedet, méghozzá annyira tisztán, hogy még csak nem is reklamáltak utána. De te a kis tv-d előtt kuporogva nyilván jobban láttad, mint a pályán lévők, meg hát amúgyis jobban értesz hozzá, ugye.
Mindez egyben jól példázza a hisztis kisfiús magatartásod - az Inter meccsről van szó, de te máris másra mutogatsz. ("Anyaaa, de ő kezdteee!")
4. A gratulációdból pedig kösz, de nem kérek, messze nem tartasz ott (és még egy jó darabig nem is fogsz az itteni megnyilvánulásaid stílusa alapján), hogy te bármihez is gratulálhass nekem - méghozzá azért nem, mert szimplán nem ütöd meg azt a szintet, hogy bármilyen értékítéletet hozhass bármiről/bárkiről.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.01.22. 17:22:16

@Romanista: Ami nem szokott tetszeni, hogy egy ilyen eset miatt mondják, hogy elcsalta a bíró a meccset, és ha tizit rúgunk, akkor meg mert 11es volt, azért csaltunk. Nem tudok és nem is fogok elmenni ilyen beszólások mellett, spec. nem rátok értem.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.01.22. 17:28:05

@Mr.AT: Nem közölte veled benito, hogy húzz el innen.

De szívesen reagálok neked, én és az Interes berátaim köszöntük meg neked, szóval beszívtad. Az Inter 33 gólt rúgott (többet, mint a Juve) szóval neked szarabb lesz min 24. Kétes gólt produkálnod. Beszívtad. Nedvedet metg nem rúgta fel senki, a becsúszó láb vele párhuzamosan volt, így mint mindig ( a legtöbb Juve játékos) egyszerűen feldobta magát.
Ha már stílus, ugyan kit töröltek többször innen. Ezt is beszívtad.

Mr.AT 2009.01.22. 17:41:25

@Great Cornholio: Na, csak kiugrott a kis Hitler a kisfiúból. :-) A stílus maga az ember, szokták mondani, ezzel a kiváló hozzászólással mindezt jól sikerült alátámasztanod.

De tudod mit, csak hogy épülj is valamit itt, és valami esély legyen rá, hogy jövőre a 16. szülinapodon már kicsit színvonalasabb hozzászólásokkal örvendeztess meg minket, a közösség érdekében megtisztellek azzal, hogy tényszerűen válaszolok az általad írtakra.

1. Nem, nem közölte velem. Ha esetleg tudsz idézni ilyen tartalmú hozzászólást tőle, tedd már meg pls.
2. Csak a te nicked és a nicked alatt megjelenő hozzászólásaid látom itt fröcsögni, az "Interes berátaidtól" (ez olyan mint a barát, csak be is jön neked?) nem láttunk hozzászólást.
3. Én egy szóval sem írtam, hogy az Inter a góljainak a 3/4edét lesről szerzi - ezt te írtad a Juvéról. Ha nem akarsz légbőlkapott vagdalkozó hírébe kerülni (bár attól tartok, ezzel elkéstél), akkor neked lenne illő tényekkel alátámasztanod az általad írtakat.
4. Még egyszer mondom: a Siena játékosai nem reklamáltak az általuk elkövetett szabálytalanság kapcsán. Mivel úgy tűnik, ezt az egyszerű magyar mondatot sem sikerült értelmezned, elmagyarázom: az, aki elkövette a szabálytalanságot, maga is belátta, hogy ez tényleg szabálytalanság volt, méghozzá annyira tiszta, hogy teljesen felesleges vitatkozni, még Olaszországban is, ahol tradicionálisan azt is meg szokás kérdőjelezni a focipályán, hogy az ég kék, a fű pedig zöld. Comprende?

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.22. 17:44:46

@Great Cornholio: A csalás szót szándékosan kerültem el én is és szerintem Romanista is.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.22. 17:46:31

@Great Cornholio: Persze, hogy nem mondtam, hogy lemosta a Rom 0-2-re az Unitedet, csak annyit , hogy az a meccs nem volt olyan egyértelmű, mint ahogy azt sokan beállították.

Paul Newman Jr. 2009.01.22. 17:46:50

@Mr.AT: A 'közösség' majd megvédi magát, ha akarja, nem kell előadnod a rend őrét, különösen nem ilyen alacsony támogatottsággal. Köszi.

Mr.AT 2009.01.22. 17:49:26

@Paul Newman Jr.: Great Cornholionak válaszoltam, nem neked, kedves Paul Newman Jr. Köszi.

Romanista 2009.01.22. 17:53:22

@Great Cornholio: az interre rossz szavam nem volt. szívből gyűlölöm őket de azt hogy csalónak nevezzem már elnőttem asszem. legalábbis igyekszem kerülni.

megkeményedett a bőröm az utóbbi két évben. :D

bag 2009.01.22. 17:55:10

Hogy mi az én véleményem az Interről az közismert, de hagyjuk is most ezt, nem ez a lényeg.
az már sokkal érdekesebb, hogy a ma reggeli beszélgetést olasz -bár udine szurkoló -kollégáimmal hát...
szóval nem bírná el a billentyűzet.

Interesek, szóval ne csodálkozzatok ha mindenhol kifütyülnek benneteket!
és akkor nem idéztem a kollégákat...:)
magyarázhatjátok ahogy akarjátok az egy dolog hogy én mit gondolok, a lényeg hogy olaszhon polgárai enyhén szólva sem veletek szimpatizálnak!

Romanista 2009.01.22. 18:05:38

ja és hogy ne hogy buddhista papnak maradjak meg a beletörődésemmel az azért milyen hogy továbbjuttok egy lesgóllal és akkor még egy tizenegyest meg egy késői kiállításért ugráltok. (és akkor nem mondom a Vucinic esetet mert az nem játszik mert áá az túlzás lenne mit is akarok én aki egy kis déli csapatnak szurkolok)

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.01.22. 18:28:23

@Mr.AT:
Az amúgy miért van, hogy mindahányszor az Inter vitatható módon szerez gólt (ami, lássuk be, az utóbbi időben a góljainak az erős 3/4edére igaz - ez persze lehet szerencsétlen véletlen is, de ez van), akkor te (és csak te) habzó szájjal elkezdesz fröcsögni, hogy "de ők is, ők is"?

Saját magadat hazudtolod meg, ha nem tudod értelmezni a saját magad által leírtakat, azon senki sem lepődik, meg, hogy a te szavaiddal éljek, a műveltségeden látszik.
Nem fogok válaszolni a személyeskedő írásaidra, nem megyek le dedóba a te szintedre, hogy a személyedet degradáljam, mint te teszed. ez egy focifórum a fociról, a csapatokról fogok vitatkozni.

Az, hogy te akarsz engem itt negatív hősnek beállítani, azt jól jelzi Paul Newman barátunk kommentje. :)

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.01.22. 18:34:52

@slobodan: Ha gólt rúg az Inter, akkor a 2 perccel ezelőtti szabálytalanságot is veírják a fórumbe, hogy bebizonyítsák, az a gól is csalás volt. :))
De ez csak a szűk "elitre" igaz, akik sajnos sokat fórumoznak errefele. Picit olvass vissza, nem nehéz találni egy aktívat. :P

Mr.AT 2009.01.22. 18:40:59

@Great Cornholio: Úgy látszik van, aki semmiből nem tanul... :-)

1. "Vitatható módon" nem egyenlő "lesből". Érted, ugye? Vagy ragozzam még? A les beletartozik a vitatható mód kategóriájába, viszont nem csak a les a vitatható. Érted, ugye? Vagy ragozzam még?

2. Itt most egy kis OFF, de ez annyira tetszik, hogy nem tudom kihagyni. :-) Tekintve, hogy szerény becslésem szerint olyan erős 20 év van köztünk életkor terén, s (többek közt ebből is fakadóan) végzettségben is minimum 2 szint, viszonylag vicces a te szádból irányomban hallani műveltséggel kapcsolatos kritikát - különösen azután, hogy az elmúlt pár napban többször is látványosan közröhej tárgyává váltál a fellengzős stílusban, csak épp teljességgel értelmetlen módon használt idegen szavas megfogalmazásaid kapcsán. :-) A mai hozzászólásaidban is tükröződő szemantikai és grammatikai hibák sorát már nem is említem, mert hát aquila non captat muscas. :-) ON.

3. Ha te annyira a csapatokról akarsz vitatkozni, akkor pls áruld már el, hogy került ez a tematikába egyáltalán nem illő, előzmény nélküli, és hát félreérthetetlenül személyeskedő megjegyzés a 16:03kor írt szigorúan szakmai elemző kommentedbe? :-)

Mr.AT 2009.01.22. 18:46:33

@Great Cornholio: A tegnapi esti meccs során, s azóta sem írtam egyetlen egy hozzászólást sem a fórumra, egész addig, míg 16:03kor minden előzmény nélkül a rád jellemző primitív és kicsinyes módon be nem szóltál nekem - se az Inter-meccs kapcsán, se más témában. :-)

Ennyit a tényszerűségekről, bár ezek téged soha nem zavartak. :-)

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.01.22. 18:47:05

@Mr.AT: Te kezdted, hogy az Inter vitatható a góljai 3/4-e, én meg, hogy a Juve góljai 3/4-e les. Mindkettőnknek bizonyítania kell az igazát. TE kevered a szezon a fazonnal.

2. Akkor ha jól sejtem, neked Doktori végzettséged van és közel állsz a nyugdíjhoz.
2,5, ÉN nem teszem a közlendőmet, Microsoft Word helyesírás ellenőrzőbe, hanem gyorsan gépelek, és elütök, ennyi. De lovagolj csak rajta nyugodtan nem idegesít a személyeskedésed.

3, Miért lenne személyeskedő, nem ilyen kommenteket szoktál írni. ( Aminek a témája, rendszeresen, az Inter csal.)

Remélem minden igényt kielégítő választ kaptál.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.01.22. 18:49:03

@Mr.AT: primitív és kicsinyes módon.

Erre csak azok reagálnak úgy, akik érintettek a témában. :)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.22. 18:53:12

Off, hajrá magyarok, hajrá fijúúúg. On.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.01.22. 18:57:19

@Mr.AT: Nem tudom kihagyni, de a 2. hozzászólási pontod, azt sugallja, hogy gyerek ill. tinédzser korodban nem voltak barátaid, akik inkább kiközösítettek, ezért a tanulásba menekültél, hogy így próbálj meg kitűnni. Ami gondolom sikerült is, mert hülye nem vagy, csak sajnos a szocializációt amit az ember már az oviban elkezd elsajátítani, neked nem sikerült. Ezért folyamatosan az interlligenciádra és az arrogáns nekem van igazam, neked kuss-szerűek a hozzászólásaid. Meg merem kockáztatni, hogy vezető beosztásban dolgozol.

De javíts ki ha valamit elanalizáltam volna. :)

Romanista 2009.01.22. 18:59:45

@popp: ezt a legutóbbit, főleg ahogy itt mennek most a dolgok, kurvára nem kellett volna. olaj a tűzre már megint tőled.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.01.22. 19:00:02

@Great Cornholio: Ezért folyamatosan az interlligenciádat próbálod fitogtatni ezért vannak ez az arrogáns, nekem van igazam, neked kuss-szerű hozzászólásaid.

javítva, igen ezt sem tettem be Wordbe, sem lektoráltam elküldés előtt. :)

BruceWayne 2009.01.22. 19:07:49

valamelyik Rómás kérdezte tegnap este hogy hol volt az Interesek. Jelentem hogy a magam részéről mivel meccs volt, a Tv előtt ülve/fekve néztem és nem itt rontottam a levegőt mint a juvésok és a Rómások.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.01.22. 19:09:51

@Nerazzurri: Van elírás a kommentedben, te 10 éves tudatlan Interes. :P

Mr.AT 2009.01.22. 19:13:17

@Great Cornholio: Lassan kezd fárasztani a dolog, de hát legyen...

1. Én reagáltam a beszólásodra egy hozzászólásodra, amiben ezt írtam (17:05kor): "az Inter vitatható módon szerez gólt ami (...) az utóbbi időben a góljainak az erős 3/4edére igaz". Az utóbbi időben, érted, ugye. Nagy különbség. Maicon kétméteres lesgóljától Siénában, most meg Samuel lesétől is hangos az egész sajtó - s ez nem az én véleményem, meg az "elfogult juvésok" véleménye, hanem az összes sportújságíróé.

2. Történetesen igen, doktori végzettségem is van (kisbetű, de hát who cares), ha már így kérdezed - nem mintha ez most számítana. Ami viszont számít, hogy nem kell helyesírásellenőrző ahhoz, hogy ne írj igénytelenül - bár a formai és a tartalmi igénytelenség tökéletesen koherens módon jelenik meg nálad. :-)

3. Ami a kommentjeim témáját illeti, egyrészt viccesnek találom, hogy ezeket egy olyan ember boncolgatja, aki minden előzmény nélkül velem szemben kezd személyeskedni a saját kommentjében, másrészt megemlíteném azt a tényt, hogy a mai napot megelőző hetekben gyakorlatilag egyáltalán nem foglalkoztam az Interrel - nagyrészt a Juvéról vitatkoztunk elsősorban _benito-val. Persze, mint említettem, a tények téged soha nem zavartak.

4. Egy kis OFF a végére: a te hozzászólásaid attól tartok még hosszú évekig, évtizedekig nem érik el azt a szintet, hogy minden igényt kielégítsenek. :-)

Sajnos most mennem kell, mert a családdal is foglalkoznom kell, neked további kellemes orrturkászást és gyalázkodást - irányomban pedig csak mértékkel. Au revoir.

Romanista 2009.01.22. 19:13:18

@Nerazzurri::D

én voltam a szemérmetlen,és nem hiányoltalak,csak feltűnt hogy nem nagyon jönnek azt "aztaaaa ibraa megin micsináált"-ok. de nem baj. :D

BruceWayne 2009.01.22. 19:14:33

ja bocs, amúgy nem olvastam végig ezt a sok baromságot de mr.at megint kitett magért, hallod haver te akkor fasz vagy hogy két effel kéne írni, szerintem lassan a nem létező barátaid után az itteni juvésok is kiközösítenek oszt egyedül maradsz mint "MÉRTÉKADÓ JUVÉS", na ennyi személyeskedés elég is volt, szevesztok

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.01.22. 19:19:54

@Mr.AT: Nevelni kell az asszonyt, hogy szintén mértékadó Juvés legyen. :)

BruceWayne 2009.01.22. 19:21:00

honnan tudod hogy asszony? :-P


/na jó ez már sok/

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.01.22. 19:23:12

@Nerazzurri: De ne személyeskedjünk. És vedd ki a kezed az orrodból!!4

Romanista 2009.01.22. 19:28:41

.... egyre jobban várom hogy legyen foci...

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.22. 19:37:05

@Romanista: A kézi meccsre utaltam, hátha leülnek meccset nézni a fölhevült felek. Mocskos jók ezek a franciák. on.

Romanista 2009.01.22. 19:41:23

@popp: gondoltam popp,de meg is nézheted mekkora parázs vita lett itt belőle,megin :D

hallottad hogy Mancini nem boldog az internél,egyem aszivét?

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.22. 19:46:19

@Romanista: Nem kellett volna odaszarni, ahol szerették egykor!

BruceWayne 2009.01.22. 19:58:41

pedig Világi Péter azt mondta hogy José dícsérte Quaresmat és Mancinit is és egyre több lehetőséget ad nekik újabban. én hiszek neki :-)

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.01.22. 20:19:53

@Nerazzurri: Mancininek meg Queresmat free role csatárnak kéne nyomatni. Érdekes lenne. :)

Mr.AT 2009.01.22. 20:55:22

@Nerazzurri: Akkor megint egy kis OFF, a többiektől sorry. (Bár kérdés, mennyiben kell egyáltalán offolni, tekintve, hogy ez a két kiváló Inter-tini itt minden következmény nélkül direktben faszozik és anyázik.)

Nerazzuri, egyetlen társadalmi közösség van, ahonnan TE közösíthetsz ki ENGEM, az pedig a játszótéri homokozó, ahol a kis ferde hajlamú barátaiddal játszadoztok, élen GC-vel.

Hamvas Béla írta az egyik könyvében: "A közönséges embernek is megvan a feladata a létezésben, mégpedig az, hogy ne zavarjon."
Igyekezz kicsit jobban megfelelni ennek a feladatnak.

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.01.22. 21:17:49

@Mr.AT: & a többiek & benito

nem annyira OFF

Hamvas Béla rulez...

nem tisztem megvédeni Mr. AT-t...
tegnap este az interért szorítottam...
értelemszerűen, ha nem rájuk fogadok akkor másért szorítok, akár az inter ellen is szurkolok, ha ott a pénzem...

lényeg, benito, hogy ez ami föntebb ment Great Cornholio kommentelésében, nos, ez belefér a blog-ba?

ha igen, akkor küldöm a köv. stirlitz viccet...

de OFF nélkül...

Hispan07 2009.01.22. 21:22:57

nem tudom ki kezdte az egészet, de jó lenne, ha abbahagynátok egymás mocskolását, buzizását, faszozását.

tegnap nagyon felhúzott ugyanez, leírtam már egyszer: miután itt mindenki arctalan - és az is marad, teljesen lényegtelen, mivel kérkedik, végül úgyis csak az általa leírtak alapján lehet majd megítélni.

írhatom én magamról, hogy akadémikus vagyok és roppant művelt, hét nyelven beszélő arisztokrata, ha a szövegeim alapján csak arrogáns, rasszista, agresszív bunkó sejlik fel, aki más szemében a szálkát is, saját szemében a gerendát sem veszi észre.

nem tudom, közületek ki gimis, ki doktor, ki ovis, de a fenti irományok alapján egyikőtök sem különb a másiknál.

a fociról: nyilvánvalóan igazságtalan döntésekkel, de összességében megérdemelten ment tovább az Inter. a Roma számomra nem volt annyira meggyőző, amennyire az Inter otthonában meggyőzőnek kellett volna lennie, hogy továbbjuthason

_benito · www.nst.blog.hu 2009.01.22. 21:45:29

@ufó: teljesen igazad van, nem fér bele. ezennel felszólítom a két renitenst, hogy fejezze be egymás nyektetését.

a következő másiknak címzett üzenetért egy napos kizárás lesz a büntetés.

dino, jó utat :(

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.22. 22:22:43

@Hispan07: Figyelj ez nem boksz ;-), nem elég a döntetlen is a bajnoknak és arra bizony volt esélye Romának nem is kevés. Másképp mondva szerintem az Inter semmivel nem volt meggyőzőbb a Románál (még akkor sem, ha különben jobb csapat). Sőt lehet, hogy kissé elfogultan, de azt mondom, hogy a hosszabbítás kiharcolásában a spori téves ítéletei akadályoztak meg minket.

Hispan07 2009.01.22. 22:27:40

@popp: egyfelől teljesen igazad van - másfelől látod mi lett... aki Intert akar verni, az A) tegye úgy mint az Atalanta: egyértelműen B) tegye úgy mint a Milan: a saját fegyverével ;)

WallyB 2009.01.22. 22:29:06

Hűha, tegnap este óta mennyi mindenről lemaradtam, nem gyenge. Tisztára náthásodni kezdtem, úgyhogy nem tudom meddig a hat a forralt bor, ezért gyors leszek, a válaszokat, ha lesznek, reggel majd megnézem. :) Tenkes.
1. Minden bizonnyal én vagyok alul-informált (nah, ilyen szó sincs), de mi van az olasz kupában a Juve-Napolival? Nem ma van január 22.? Jah, most látom, hogy február 4. Tudja valaki, hogy miért? Én teljesen rákészültem, hogy azt adják ma.

2. Ki ez barom a SportKlubon? Mauri bombagóljánál, hogy lehet ekkora f'szságot mondani, már elnézést, hogy "mehetett volna 5-6 centivel feljebb". Nem vagyok Lazio-drukker, de ha az lennék, tuti zokon venném.

3. Romanista! Hogy ment? (Nem mondom, hogy szorítottam egész nap, de azért most eszembe jutott. :P)

WallyB 2009.01.22. 22:42:13

Jah, és akkor lassan, hogy én is értsem. Azt már tegnap este elismertem (mivel akkor láttam), hogy az Inter második gólja előtt Samuel lesen volt. A bíró azzal, hogy megadta Zlatan gólját, ezek után döntően befolyásolta a meccs végeredményét - eddig egyetértek a Roma szurkolókkal, és azokkal, akik ezt zokon vették. DE! Én csak most láttam az első Inter gólt, és nem vágom, hogy ott min akadtatok fenn. Lehet, hogy késő van, hosszú nap volt, vagy mégsem kellett volna forralt borral kúrálnom a náthám, de nem vágom, hogy miért írta - azt hiszem UFO - hogy inkább az első Inter gól miatt háboroghatnak a rómaiak. Nekem az tisztának tűnt, így háromszori visszanézés után is...

WallyB 2009.01.22. 22:44:47

Tyű, az nem "a hat a forralt bor", mert csak egy volt...

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.22. 22:46:12

@WallyB: A gólotokat megelőző támadás előtt a bíró nem adott meg egy szerintm/tünk egyértelmű tizenegyest, de Vucsinics ominózus akciójánál még a labda is begurult a hálóba. Ehelyett szabadrúgást kapott az Inter kifelé, amit Toldo fölívelt a tizenhatosunkig, ebből lett a gól. Tehát, ha megkapjuk az ítéletet, ami járt volna, nem indul el az akció.

calcio_di_rigore 2009.01.22. 23:06:12

Az megvan, hogy Mourinho hogy osztotta a csapatát a zakó után?

"You won a Scudetto in the court, the second because there was no competition and the third was won at the last minute. You are all a pile of s**t," Mourinho is quoted as saying by La Repubblica."

Ezt magyarázzuk már a szurkereiknek mióta, remélem a "Joséjuknak" már elhiszik.

gabenito 2009.01.22. 23:13:44

Popp: elfogulatlannak tartom magam, és szerintem a meccs jól volt vezetve, egyik tizigyanús szitu sem volt az. a les nagyonpici volt, nem könnyen észrevehető az életben. de ami a legfontosabb az inter sajnos megérdemelte a győzelmet (szvsz)

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.01.22. 23:24:40

@popp: Értem mire gondolsz. Amikor összezártak Vucinic elől, aki nem tudott kibújni a 2 védő között és szándékosan beütötte kézzel a labdát.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.01.22. 23:26:38

Hú Popp, megnéztem még párszor a lassítást, ha neked ez tizi volt, akkor , huhh, nem is tudom...

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.22. 23:27:03

@gaben_: videobíró! Ezzel együtt tiszteletben tartom a véleményedet csak nem értek egyet. Egyébként nem volt az olyan kicsi les, bár azt elismerem, hogy 35 métert, nehezen fog fókuszba az emberi szem, de videobíró!

@calcio_di_rigore: Persze ezt mondhatja saját maga fényezése miatt is.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.01.22. 23:29:22

Szóval amit ÉN látok, Vuci leveszi az átadást, a Burdisso Vucinic testére rúgja a labdát, Samuel beáll vuci elé, a lábak összeakadnak, mivel Samuel volt elől, inkább Vuci rúgta fel Samuel, majd Vuci szándékosan beüti kézzel a labdát.

De írd le hogy te mit látsz, hogy egyeztessünk.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.22. 23:29:28

@Great Cornholio: szerintem tizi volt, harpóba fogták Vucsit, aki nem tudott állva maradni. Élek a gyanú perrel, hogy Ibrának befújták volna.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.01.22. 23:31:13

@popp: www.youtube.com/watch?v=IVvHfdxBtRk

Pont ezzel kezdődik, beállni valaki elé nem szabálytalanság, viszont szándékosan ellökni, mint Riise tette inkább az. Itt megkockáztatom test test elleni csata volt, semmi kézzel lökés, vagy gáncsolás.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.01.22. 23:32:46

@popp: Ezt most nem mondhatod, hogyha összezárnak előtted az szabálytalan? Ilyen a szögletzászló körül, ill, a kiguruló labdát kísérő védő, esetből legalább 40 van egy meccset, ott fel sem merül a gyanú, hogy szabálytalanság.

ha azt, mondod, hogy a les miatt kaptatok ki, ok, de ez?? Ugyan popp. :))

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.01.22. 23:34:33

Megmondom én a frankót:))
11-es nem volt szerintem a Vucsinincsé.
A lest meg nem tudom, hogy lehetett itt elnézni. Nem nekünk, hanem a partjelzőnek, akinek csak arra kell figyelnie.
Amúgy, ahogy elnéztem a nyilatkozó Spallettit, baromira nem volt mérges, hogy kiestek. És én megértem.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.01.22. 23:35:02

@popp: Ha már gyanúper, akkor a labdalevétel Amit Vuci csinált, ha Ibra tette volna, már 200 komment lenne itt hogy kezezés volt. :)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.22. 23:35:59

Samuel berakta Vucsi elé a lábát szerintem buktatta, szerintem be lehetett volna fújni. De túlragoztuk már ezt a témát. Továbbjutott az Inter, sajnos ennyi.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.01.22. 23:38:58

@popp: Sőt a seggét is, de pont ez a megelőzés a pozíciófogás lényege. De ezután, sztem akkor Ibáé "véleményes" :)

na jó ne feszegessük a témát. .)

rizla 2009.01.23. 02:21:42

belepofázok, legyen egy független álláspont is. NEM volt tizenegyes, a hátulról jövő védő a LABDÁT találja el, tehát az nem szabálytalan. az elől lévő védő nem feltartja a csatárt, hanem megelőzi, a gól pedig kezezés, tehát nem lehet érvényes. már csak ez utóbbi miatt is kifele jár a szabad.

WallyB 2009.01.23. 11:19:27

Kellett nekem kérdezni, megint volt termés rendesen.
Popp, én nem hiszem, hogy az az eset 11-es lett volna, mert akkor egy meccsen befújhatnának hasonló ütközések miatt akár 5-5 büntetőt mindkét oldalon. Vágom én is, hogy persze, rossz kikapni, az mindig rossz, de én továbbra is inkább a második gólunk miatti kötözködést érzem jogosnak, szerintem az első egyértelmű eset volt. Kicsit off, de láttam én már Vasas meccset Szegeden a Vízmű klubban, ahol mindenki Vasas-drukker, és olyat borultam, amikor a labda még az ellenfél 16-osánál sem járt, de 2 ember már felugrott, hogy "TIZENEGYES!". Szóval csak azt akarom mondani, hogy mi mindannyian saját szemüvegünkön keresztül látjuk kedvenceink meccseit, és persze hajlamosak vagyunk túlzásokba is esni, de amikor sokan vannak ellenkező véleményen, mint mi, akkor talán érdemes elgondolkodni, hogy tényleg mi láttuk-e jól.

Mr.AT 2009.01.23. 11:44:42

@mbemba: Spalletti nagy taktikus, a kommunikáció meg most sem más, mint PR.

Kiestek, nyilván a meccs után már ha a feje tetejére áll, sem tud változtatni ezen - ha most hisztizik meg őrjöng, azzal csak felhívja a figyelmet arra a szomorú tényre, hogy nekik itt a vége ennek a sorozatnak, márpedig ez edzőként nyilván nem kis mértékben az ő felelőssége is.

Szépen csendben maradt, és elbújt a "jobb csapat győzött" klisé mögött - talán ez a leghelyesebb megoldás, amit választhatott. Hogy belül mit érezhetett, azt nyilván csak ő tudja, de erősen kétlem, hogy nem fájlalta a kiesést - bár mostanában nekik is voltak kifejezetten jó meccseik, de a pocsék bajnoki ősz miatt könnyen lehet, hogy csak egy jó kupaszerepléssel menthették volna meg a szezont.
(A negyedik hely sztem erősen kérdéses, és a BL-ben sem hiszem, hogy elérhetnek a végelszámolásig, persze ez utóbbi kevés meccsen múlik, és akár kijöhet nekik a lépés.)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.23. 12:43:06

@WallyB: "mi mindannyian saját szemüvegünkön keresztül látjuk kedvenceink meccseit" -ez teljesen így van ráadásul az enyémen jó vastag az üveg ;-).

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.23. 12:47:45

@Mr.AT: Gazdasági szempontból óriási veszteség lenne a, ha nem fognánk Bl helyett. Ebből a szempontból a vasárnapi Napoli elleni meccs sokkal fontosabb nekünk, mint a szerdai volt. Egyébként már csak öt pontra negyedik hely és van még tizenkilenc forduló. A játékerőket tekintve semmivel sem vagyunk esélytelenebbek a negyedik helyre, mint a riválisok, a pár pontos hátrány ellenére sem.

Mr.AT 2009.01.23. 13:07:22

@popp: Mit akartok fogni a BL helyett? :-)

Nem vagytok esélytelenebbek, sőt, játékerő alapján ti vagytok a legesélyesebbek, szvsz, csak épp messze nem egyértelmű a helyzet. Ott vannak a lilák meg Lazio is, hogy a két kicsiről ne is beszéljünk. Van tülekedés rendesen.

Romanista 2009.01.23. 13:34:54

@WallyB: vizsga behúzva,idegenben jó az iksz alapon... köszi

Zici 2009.01.23. 14:51:56

_benito a napokban eszembe jutott, hogy nem lesz már xy iq és futballkvíz soha többé??
Pedig nagyon jó lenne....

Count Adyn 2009.01.23. 14:54:44

Én mernék fogadni rá hogy jövőre indul a Roma a Bl ben:)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.23. 16:25:41

@Mr.AT: upsz egy t-vel több lett ;-), de ezen túl én utazom az elütéseidre, vigyázz.

Mr.AT 2009.01.24. 01:33:16

@popp: Akkor mostantól igyekszem nem elütni senkit... :-)

Más: úgy néz ki, Buffont és Iaquintát is összefoltozták annyira, hogy meccsképesek legyenek. Velük együtt is összesen 19 játékost hívott be a meccsre Ranieri, köztük három ifit (Nocchi, Ariaudo és Yago), meg a fél-ifi Ekdalt.
Ha minden jól megy, Buffon kezd, előtte a Grygera, Ariaudo, Legrottaglie és Mellberg négyes. Kelleni fog Gigi, ez a négyes még soha nem játszott így együtt tétmeccsen.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.01.24. 03:11:44

@Zici: nagyon hosszú idő megcsinálni, és nem állok jól idővel. nincs elfelejtve, örülök, hogy valaki hiányolta.

@Mr.AT: de cegliének baja van? mert ha nincs, akkor ő lesz a balhátvéd.

Mr.AT 2009.01.24. 03:47:26

@_benito: Ranieri valami ok miatt nem játszatja hátul. Biztos vagyok benne, hogy Mellberg kezd majd - ha egészséges lesz, és nem esik ki a láz miatt a keretből.

De Ceglie Nedved cseréje lesz, as usual. Hogy jó-e így, az persze más kérdés.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.01.24. 03:55:51

@Mr.AT: úgy emlékszem, amikor nem volt molinaro, de ceglie játszott balhátvédet.

Mr.AT 2009.01.24. 04:31:46

@_benito: Utánanéztem, mert engem is elkezdett érdekelni a dolog. A helyzet a következő: az 1. fordulóban a Fiorentina ellen Molinaro kezdett, a helyére jött be csereként.
A 2. fordulóban az Udinese ellen Molinaro helyén kezdő volt, majd a 4. fordulóban Catania ellen megint Molinaro helyén kezdett, végül a 6. fordulóban a Palermo ellen szintén kezdő volt - ott ugye az egész csapat kvázi csődött mondott (gyengék voltak a szélsők, Knezevic középen, s egyszer és utoljára a szezonban 3 szűrővel játszottunk, Giovinco meg irányított).

Innentől De Ceglie eltűnt hátulról. (Meg Gio is a kezdő közeléből.) Nagyon úgy tűnik, hogy az a vereség mélyen szíven ütötte Ranieri mestert.

VO 2009.01.24. 06:46:00

@Mr.AT:

A Catania elleni kupameccsen balhátvéd volt. Ma is az lesz.

VO 2009.01.24. 06:53:25

Mellberg pedig Legro mellett fog játszani, középen.
Ha nem így lesz, megbomlik a naprendszer egyensúlya.

Zici 2009.01.24. 09:33:05

@_benito: Elhiszem hogy nem egyszerű dolog megcsinálni, de szeretettel várjuk ha netán rád szakadna az idő.

Mr.AT 2009.01.24. 13:47:52

@VO: A próféta szóljon belőled, de sztem nem fogja középen játszatni Mellberget, aki így marad a szélre, Ariaudo meg középre. Két fix pont van a védelemben ma, Legro meg Grygera.

Amúgy a szezonnyitó meccsen pont a Fiorentina ellen éppen Mellberg hibájából egyenlítettek a lilák, aki akkor középen játszott. Ranieri nem egy lángész, de ha végre feltűnik neki vmi problémás, azt nem egyhamar felejti el.

(Más kérdés, hogy Ariaudo se lenne egy életbiztosítás pont a firenzeiek ellen - most épp a "szegény embert az ág is húzza" effekt van rajtunk.)

calcio_di_rigore 2009.01.24. 13:49:25

@Mr.AT: Biztos lehetsz benne hogy De Ceglie lesz a balhátvéd.
süti beállítások módosítása