Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

La Liga, 9. forduló - az álmodozások kora

2008.11.05. 17:30 pancho_sanza

A Barcelona állt a bajnokság élére, miután megégett a Real Madrid, a Valencia és a Sevilla is. Immáron egyedül a Villarreal őrzi veretlenségét, ami csak azért is bíztató, mert a kupában egy alacsonyabb osztályú ellenféllel szemben maradtak alul. Öt góllal. A katalánok elsősége teljesen megérdemelt, mert még a rendkívüli körülményekkel is meg tudtak birkózni, míg a Valencia beleszaladt egy burundi bicskába, Luis Fabiano szélmalomharcot folytatott jellemével és múltjával, mialatt a Real Madrid mindent alárendelt annak a szent célnak, hogy hatalmas játékosokat neveljen... nem is igazán tudjuk, hogy kikből, de tovább után megpróbáljuk elmesélni. A hétvége a csatárokról szólt: egyikük büntetővel elcsúfított lőlappal vezeti a góllövőlistát, egy amerikai baszkföldön járt, egy horvát parádézik. Esett 35 gól. Na meg az eső is. Részletek.

Vonatkoztassunk el egy kicsit Iker Casillastól és Sergio Ramostól, mivel ha van is némi ruhaféleség a királyon, akkor azért kizárólag ezt a két játékost terheli felelősség. A meztelenségtől Cannavaro, Metzelder, Diarra és Guti nem mentheti meg a Real Madridot. Bár az említett játékosok bevetése évi öt kiesőjelölt elleni bajnoki és pár spanyol kupamérkőzésen túl nevetségessé teszi klubjukat, azért hiba lenne őket főbűnösnek kikiálltani. Bonyolult megfogalmazni, hogy pontosan mi is a legfőbb problémája a bajnoki címvédőnek, de megpróbáljuk leegyszerűsíteni: az argentinok és a hollandok. Az utóbbi  időben mindenki által megalázott Bilbao elleni győzelem még sok embert megtéveszthetett, de egyre világosabb, hogy a dél-amerikaiak és a németalföldiek közül nem sok fogja túlélni a jövő nyári nagytakarítást. Ez esetben nem arról van szó, hogy kinek mennyi játéklehetőség, valamint edzői és szurkolói bizalom szükséges a világsztárrá váláshoz. Ezek a labdarúgók soha nem lesznek esélyesei az aranylabdának. A listára is csak a klubjuk miatt kerülhetnek fel.  Jövő ilyenkor a PSV és a River Plate játékosaiként majd könnyes szemmel nosztalgiázhatnak, hogy 2008-ban ott voltak a tűz közelében. Az egészben az a legszomorúbb, hogy a teljesítményüket látva az emberben fel sem merülhet, hogy valaha világsztárok legyenek. Focihoz értő ember egy pillanatig nem gondolhatja, hogy ha egy 21 éves profi labdarúgó nem érti ezt a játékot, akkor valaha Dombi Tibinél komolyabb szinten űzheti. Márpedig Higuaín nem igazán látja a lényeget. Annyira, hogy még a debreceni esőember játékában is több tudatosság fedezhető fel, mint az argentinéban. Azon kívül, hogy labda nélkül remekül szalad és ellövi, ami elé kerül, nem sok mindenhez ért. Hiba volna azt gondolni, ha Capellonál és Schusternál ilyen komoly stratéga vált belőle, akkor majd rutinnal pótolhatja a nyilvánvaló hiányosságait.
Bele se merünk gondolni, mi történne, ha Gabriel Heinze ügynöke vághatná Vanczák Vili videóját, vagy az NB1-es összefoglalókat. Ez az ember a labdarúgás legnagyobb zsenije, mert pártfogoltját el tudta adni a Manchester Unitednek és a Real Madridnak is. Úgy, hogy az argentin védő minden tekintetben jobban hasonlít Mátyus Janira, mint egy focistára. Érdekképviselet szempontjából - a pöcsét már világklasszis szinten vakargató - Gago sem panaszkodhat, bár a mozgáskultúrája megmaradt valahol a fogócska és az "Adj király katonát!" között. Azért néha ösztönből ráérezhetne, hogy mikor és hova kellene futnia, vagy passzolnia. Hiú ábránd azt gondolni, hogy valakiből világklasszis középpályás lehet, ha ennyire nem képes olvasni a saját csapata játékát sem. Mielőtt valaki argentinutálattal vádolna minket, szeretnénk leszögezni, hogy Saviola remekül végzi a dolgát. Ilyen faszán még senki nem ült kispadon, mióta meccsenként öt kilométernél többet futnak a középpályások.
Az argentinok persze nem vihetik el egyedül a balhét, mert a csapat eszeként a holland kontingens funkcionálna. Nem ismerjük a hamburgi körülményeket, de talán joggal feltételezzük, hogy arrafelé már az is félistenné tesz valakit, ha lekezelés nélkül tovább tudja passzolni a labdát. Van der Vaart a liga leglassabb játékosai közé tartozik. Nem csupán azért, mert úgy fordul, mint Bánfi Jani a jugók ellen, hanem azért is, mert a legbutább pamplonai védő is gyorsabban gondolkodik nála. Robben legalább a lábait sebesen kapkodja, de ha lenne egy kis esze, akkor pár éves pályafutás után rájönne, hogy minden harmincnyolcadik kapura lövéséből születik gól. És azt is Nistelrooy kaparja be. Rá nem lehet különösebben panaszkodni, de gyorsasága és állóképessége már megkopott. Alapozni sok mindent lehet rá, de egy bajnoki szezont nem. Wesley Sneijderre ugyanakkor lehetne pár dolgot. Ő stabil tagja lehetne a csapatnak jövőre is. Hasznos kiegészítő emberként, akit taktikai okokból becserélnek a nyolcvanötödik percben. Főleg azért, mert annyi sincs benne, hogy egy közepes Juventus vagy Almería ellen nyerő ember lehessen. Drenthének nincs mitől félnie. (Almería – Real Madrid 1-1)

A Valencia még a címvédőnél is rosszabbul járt, Viszont, ha eltekintünk a pontoktól, akkor Villáék veresége sok szempontból védhető. Arról nem tehetnek, hogy a Santander négyszer megkontrázta őket az esőben. Tchité élete legnagyobb napjával kombinálva ez több volt, mint amit bármely csapat elviselt volna. (Valencia-Racing 2-4) Villáékhoz roppan hasonló élményekkel gazdagodhattak a Betis játékosai, amennyiben az esélyesként elszenvedett kiadós hazai vereség ilyennek tekinthető. Lafita már-már a Racing burundi-belga légiósát idéző magabiztossággal használta ki helyzeteit, míg Riki keményen büntette az összeszaladó hazai játékosok szerencsétlenségét. A Betis játékára jellemző, hogy Sergio Garcia még egy nyamvadt tizenegyest sem tudott kiharcolni. Sőt a bíró inkább két lappal díjazta az erőtlen próbálkozást. A Deportivo hamvaiból támadt fel. (Betis – Deportivo 0-3) A Valladolid meg kétgólos hátrányból. Ami nagyban köszönhető annak, hogy Luis Fabiano még mindig életveszélyes a saját csapatára nézve. Nem vagyunk rosszindulatúak és nem számszerűsítjük az ő piros lapjai miatt elvesztett pontokat. Előbb-utóbb úgyis megteszi valaki és még annyira sem fogják marasztalni, mint Daniel Alvést és Poulsent. A kiállítást eredményező sárga lapot akár véleményesnek is nevezhetnénk, de aki látta már Luis Fabianot verekedni vagy reklamálni, az nem csodálkozik rajta, ha a kétes esetekben mindig ellene ítélnek. A Valladolid köszönte szépen a lehetőséget és bedarálta a vendégeket. (Valladolid – Sevilla 3-2) A Barcelona is teljesítette a papírformát. Bár az ellenfélen kívül a váratlanul nehéz körülményekkel is meg kell küzdenie a katalán csapatnak. Nem tudjuk, pontosan hány televíziós csatorna közvetítette a mérkőzést, de a kezdősípszó felhangzása arról tanúskodik, hogy nagyon sokan tűzték képernyőre ezt a találkozót. S ha valaki megfizette az árát, akkor semmi nem mentheti meg attól, hogy Messiéket lássa. Még az sem, hogy nem volt olyan pontja a pályának, ahonnan a labda visszapattant volna a gyepnek álcázott tócsából. Utólag persze nagyon mindegy volt. (Malága – Barcelona 1-4)

Bilbaóban megkönnyebbült sóhajjal tekinthetnek a jövőbe. Egyszerűen túl estek a nehezén, hiszen a Sevillától a Villarreal csapata elleni mérkőzésig tartó sorozatban olyan esélytelenül szemlélődtek, mint Casillas Llorente kapufára vágódó lövésénél. Most a Villarreal hozta a kötelező győzelmet ellenük, ami csak egy szempontból érdekes. Az utolsó gólt az amerikai Jozy Altidore szerezte, ami annyira nem is lenne probléma, viszont a csapattársak látható öröme a fiatal támadó sikerének, mintha egy kicsit feledésbe merítette volna a szégyenteljes kupakudarcot. A forduló gólját viszont Yeste lőtte. Csak nem adták meg. (Athletic – Bilbao 1-4) Az újoncok rangadóján otthon tartotta a három pontot a Sporting. Igazából meg is érdemelten, mert a két csapat közötti különbséget nagyon egyszerűen szemléltethetjük azáltal, hogy Bilics egyedül annyi gólt lőtt idén, mint a Numancia. Ezen a mérkőzésen például kétszer annyit, mint a vendégek. S akkor ne is beszéljünk a Gijon többi játékosa által hozzáadott további tíz találatról. (Sporting- Numancia 3-1) Az Atlético éppen visszakapaszkodóban van. Az előző fordulóbeli szerencsés pontszerzés után magabiztosan ütötte ki a Mallorcát, de Agüero duplája  még nem elég a felejtéshez, vagy a megbocsátáshoz. (Atlético – Mallorca 2-0) A Recreativo egyre sebesebben rohan a másodosztály felé, hiszen a hazai döntetlenek mellett lassan minden olyan ellenfelével találkozott már saját pályáján, aki ellen győzelmeket szerezhetne. Ezúttal még szerencséjük is volt, hogy a Getafe nem használta ki maximálisan az emberelőnyben rejlő lehetőségeit. (Recreativo – Getafe 1-1) Tamudo meg a büntetőjét nem használta ki, de szerencséjére volt lehetősége jóvátenni hibáját. Góljával újra győzött az Espanyol és újra elindulhat felfelé a tabellán, mert a közepe és a vége nagyon sűrű. Persze csak azoktól a csapatoktól kell félni, amelyek nem minden harmadik mérkőzésükön találnak be a kapuba. Az Osasuna pedig pont ilyen. Nyeretlen, gólképtelen és kilátástalan. Vadócz Krisztiánnal kiegészülve és a magyar nélkül is. Sokat kell még dolgozni, mert az edzőváltás egyelőre nem hozta meg a kívánt hatást. Vagyis eredményességet. (Espanyol- Osasuna 1-0)
 

123 komment

Címkék: spanyol la liga 2008/2009

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr70750216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ApukadHUN 2008.11.05. 23:16:27

rizla: Messi, Henry, Iniesta, Xavi és Eto'o ennek a Realnak állt sorfalat (mármint nem konkrétan). Gondolom kezded kapizsgálni, hogy ez mekkora szégyen...

rizla 2008.11.05. 23:19:58

"én mindig jobban fogok örülni, ha egy ERŐS Barcelona előz meg egy ERŐS Real Madridot, mintha egy KÖZEPES vagy egy gyenge Barcelona győz le egy KÖZEPESet vagy gyengét."

jogos. de mindezt egy meccsből levonni a szezon elején, ráadásul egy BL-meccsből, és nekiállni szomorkodni... te tudod.

IronRock 2008.11.05. 23:20:51

rizlának van igaza, a Real idén korán kezdte a szenvedős szériát a BL-ben, de tavaly legalább már továbbjutottak a csoportból, és a bajnokságot is vezették. Ha így folytatják, szégyenszemre kizúgnak a csoportkörben, akkor pedig Schustert ki fogják rúgni az fix. Francnak kellett ennyi holland a keretbe, VdV pl. rohadtul nem hiányzott. És hiába játszik jól minden örödik meccsen és/vagy lő gólt Robben-el együtt, ha a többi meccsen csak a pályán vannak... Még jó hogy Van Nilstelrooy ott van meg Raul is hozza a tavalyi formáját és rugdossák a gólokat, mert nélkülük csak bele se merek gondolni hogy hol lennének... Itt a felelősség Schuster-é, volt bőven ideje átgondolni hogy kit igazoljanak le és összerakni a csapatot, hát egyelőre nem sikerült...és ezt a Real Madridnál nem fogják sokáig eltűrni.

rizla 2008.11.05. 23:21:17

apukadhun: hogy jön ide a sorfal? vagy ránéztél a tabellára, és gyorsan elő kellett húzni valamit?

rizla 2008.11.05. 23:24:57

csöncsön (de apukadhunnak is írhatnám) amúgy egy TAVALYI meccset idekeverni a legnagyobb butaság. új szezon, a tavalyi eredmények törölve, nem érnek pontot.
az meg, hogy az ugyanaz a keret mennyire nem jelenti feltétlenül ugyanazt a csapatot, azt szerintem a barca-szurkolók tudják a legjobban (2006/2007 ugyebár). ebből a realból ráadásul elment robinho, és egy kevésbé fantáziadús van der vaart jött a helyére.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2008.11.05. 23:25:54

oh értem, akkor Robinho jelentett 20 pontot:)

rizla 2008.11.05. 23:31:29

dehogy, nem ezt mondtam. pont azt mondom, hogy simán lehet 20 ponttal gyengébb egy csapat, mint az előző, akár akkor is, ha ugyanaz a felállás, és előző évben trófeát is nyert (ráadásul nem is tartunk még itt, közel sem).
akkor hogyne lehetne gyengülés, ha PLUSZ még egy meghatározó játékos is lelép?

ApukadHUN 2008.11.05. 23:35:06

valüójában mit nevezünk gyengülésnek? A Real ugyanúgy kikapott a Deportivotól, mint tavaly. Ugyanúgy kikapott a Juventustól, mint tavaly a Romától, ugyanazok a játékosai vannak, ugyanúgy kizúg a kupából, mint tavaly a Mallorca ellen és ugyanúgy nem lesz első a Bl csoportjában sem.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.11.05. 23:37:26

"de mindezt egy meccsből levonni a szezon elején, ráadásul egy BL-meccsből, és nekiállni szomorkodni..."

Milyen egy meccs? Torinóban is kikapott a Real, és akkor még én álltam ki mellettük, hogy ez semmit sem jelent, mert átaludtak egy félidőt.

Akárhogy nézzük, a Real Madrid Schusterrel MINDEN komolyabb nemzetközi meccsét elbukta eddig...

Az meg hülyeség, hogy másik csapat, mint a tavalyi. Tök ugyanaz a csapat. (A Barca is. Tavaly sem a játékrendszer vagy a keret, hanem a morál miatt volt gyenge a Barca.)

rizla 2008.11.05. 23:37:56

én csak annyit akarok bebizonyítani, hogy egy új szezon az általában megújult csapatokat is hoz (akár pozitív, akár negatív irányba). úgyhogy a tavalyi 4-1 irreleváns

rizla 2008.11.05. 23:38:38

jó csöncsön, 2 meccs, elnézést, ne haragudj!

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.11.05. 23:43:26

Még egyszer leírom, rizla:

"Akárhogy nézzük, a Real Madrid Schusterrel MINDEN komolyabb nemzetközi meccsét elbukta eddig..."

Nem kegyet, nem kettőt: az összeset.

rizla 2008.11.05. 23:46:02

jó, akkor a real szar, hüpp-hüpp, így nem is lesz fun megnyerni a bajnokságot:(

Dzsúd Horse 2008.11.05. 23:48:17

dehogynem fun lesz, csak a Villareal ne keménykedjen, és nyerjünk simán, nincs is annál szebb :)

rizla 2008.11.05. 23:51:16

ez a másik, hogy a realon és a barcán kívül másból is áll az a bajnokság. a villarrealon kívül ott van még a valencia is, bár ők lufinak tűnnek

(láttam pl egy durva statot, magasan a valencia vezeti a gól/kapuratartó lövések arányt, 50%hoz közelítő stattal, a többiek - a barca, vagy a real - 30%on mozog. ráadásul a valencia kevesebb gólt lő, mint az élmezőny úgy anblok.. azért ez sokatmondó)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.11.06. 00:00:39

"jó, akkor a real szar, hüpp-hüpp, így nem is lesz fun megnyerni a bajnokságot:( " (rizla)

Persze, végülis a magyar NB1-et is dicsőség megnyerni, hogyne.
:-)

A Valencia jó lőstatisztikája nem feltétlenül negatív kritika. Azt is jelzi, hogy élesre vannak állítva. A Barcelona például egy csomó helyzetet elszórakoz. Egy rangadón ez pont sokat számíthat még, ahol eleve kevés gólhelyzet van.

Dzsúd Horse 2008.11.06. 00:01:34

Ez a játékstílusuk miatt lehet, mert a Valencia például nem szereti annyira a labdát, mint a Barca. De az fura, hogy a Real nem 50 százalékon van, pedig ők is szeretik rálődözni, főleg a hollandusok :) Messi meg szereti alapvonalig vinni a lasztit. Mondjuk ő csinálja jól, biztos ami biztos.

rizla 2008.11.06. 00:05:16

"Persze, végülis a magyar NB1-et is dicsőség megnyerni, hogyne."

naja, egy primera erős real nélkül az tényleg NB1hez közelít, jó példa.
egyébként ez a real erős. most elbasztak két meccset zsinórban, na bumm.

"A Valencia jó lőstatisztikája nem feltétlenül negatív kritika. Azt is jelzi, hogy élesre vannak állítva."

vagy azt, hogy bemegy minden. hosszútávon nem fog. ugyanis ez egy irreális statisztika, ilyet tényleg csak ideig-óráig lehet fenntartani.

"az fura, hogy a Real nem 50 százalékon van, pedig ők is szeretik rálődözni, főleg a hollandusok"

hát pont ezért nem fura. robbennek pl tényleg kell 30 kapuralövés, mire összejön egy gól, ahogy pancho is mondja

Dzsúd Horse 2008.11.06. 00:05:53

"A Valencia jó lőstatisztikája nem feltétlenül negatív kritika. Azt is jelzi, hogy élesre vannak állítva. A Barcelona például egy csomó helyzetet elszórakoz. Egy rangadón ez pont sokat számíthat még, ahol eleve kevés gólhelyzet van."

Ha így nézed, az se mindegy hogy mennyi helyzetet dolgoz ki, és abból mennyit ront el. Ebben az arányban magasan a Barca vezet, szerintem.

Dzsúd Horse 2008.11.06. 00:07:20

"az fura, hogy a Real nem 50 százalékon van, pedig ők is szeretik rálődözni, főleg a hollandusok"

hát pont ezért nem fura. robbennek pl tényleg kell 30 kapuralövés, mire összejön egy gól, ahogy pancho is mondja

Igaz :) pont fordítva gondolkodtam. Mindegy, öröm a tabellára nézni a tavalyi kiböjtölt év után :)

rizla 2008.11.06. 00:09:06

"Ha így nézed, az se mindegy hogy mennyi helyzetet dolgoz ki, és abból mennyit ront el. Ebben az arányban magasan a Barca vezet, szerintem."

ahogy én látom ez a statisztika (hány kapuralövés kell egy gólhoz) HOSSZÚTÁVON közel azonos a nagycsapatok között, egyszerűen azért, mert jók a játékosaik. persze vannak különbségek, de NEM ekkora, ez irreális, hosszútávon nem fog így maradni.

és az idézett statban az az igazán érdekes, hogy a valenciának viszont lényegesen kevesebb a gólja, mint a barcának, vagy a madridnak, mégis ugyanannyi pontszáma kb. ergo: bement minden. de mivel mindig nem fog, így..

rizla 2008.11.06. 00:09:48

"öröm a tabellára nézni a tavalyi kiböjtölt év után :)"

el ne kiabáld, az isten szerelmére. jönnek a rangadók, iniesta meg sérült. még csak most ugrik a majom a vízbe.

montipájton 2008.11.06. 00:10:58

Henzét Manchesterben a súlyos sérülése előtt (Népstadion) emlékeim szerint még a szezon legjobbjának is megválasztották egyszer. Volt ő kiemelkedően jó védő is.
Gagóról itt az NST-n írta valaki tavaly(előtt?) egy argentin válogatottat méltató posztban, hogy az új redondo.
szóval, Pancho, a JELENLEGI formájukon füstölöghetsz, de azért sárbatiporni nem kell őket. Arról nem beszélve, hogy érveid egy része csak amolyan poénpuffogtatás, más részüket én spec. nem értem. (Mit jelent konkrétan az, hogy gago "nem érti a játékot"? stb.)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.11.06. 00:14:57

"a valenciának viszont lényegesen kevesebb a gólja, mint a barcának, vagy a madridnak, mégis ugyanannyi pontszáma kb." (rizla)

Mondjuk ezt is ki lehet fordítani, mondván: a Valenciának kevesebb gól kell egy ponthoz. Tehát többször nyerte meg az éles meccseket, míg a másik kettő akkor brillírozott, amikor sokkal jobb volt az ellenfelénél.

_benito · www.nst.blog.hu 2008.11.06. 00:16:13

"Gagóról itt az NST-n írta valaki tavaly(előtt?) egy argentin válogatottat méltató posztban, hogy az új redondo."

én írtam a copa américa-posztban, de röhögve, hogy csak azért, mert hosszú a haja, még nem lesz redondo (már akkor sem tartottam semmire gagót), pedig mindenki ezt szajkózta.

monti, ma del piero után te nyújtottad a legjobb teljesítményt. :)

Dzsúd Horse 2008.11.06. 00:19:52

Nem akartam elkiabálni semmit. Csak örülök :) Érdekes, hogy pont a rangadókat említed. Szerintem tök jó a sorsolás. Sevilla ellen idegenben belefér akár egy botlás is, aztán a Camp Nouban Valencia, majd Real. Aztán idegenben Villareal, akik sebészi pontosággal végeznek majd ki minket :) Nem tudom miért, de én tőlük tartok a legjobban.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.11.06. 00:20:43

(Ezzel együtt a Valencia ereje tényleg akkor derülhet ki, amint lejátssza az első rangadóit. Addig csak feltételezéseink lehetnek róla.)

rizla 2008.11.06. 00:26:09

"Mondjuk ezt is ki lehet fordítani, mondván: a Valenciának kevesebb gól kell egy ponthoz."

kevesebb gól kell, az lehet. ennek megfelelően kevesebb kapuralövés. eddig ok.
csakhogy: ha egy csapat 4szer lő kapura, egyszer betalál, és így nyer 1-0ra, akkor ugye 25%-os volt ez a kapuralövés/gól arány. na most a valenciával az a helyzet, hogy mondjuk kapuralőttek meccsenként kétszer, és ebből egy mindig bement. viszont ha ebből a két kapuralövésből egy sem fog bemenni (ahogy az reális lenne), akkor máris 2 meccs kell nekik egy gólhoz.
nyilván egyszerűsítettem a példa kedvéért, de gondolom érthető.

tehát eddig becsorgott minden, ami nem tartható állapot, és tök mindegy, hogy 1-0khoz, vagy 5-0khoz kell ez az arány, mert nem arról szól a fáma, hogy ki lő többször kapura, hanem arról, hogy kinek hányszor lesz ebből gól. és ez még az 1-0zó csapatoknál sem létezhet 50% közeli állapotban. hosszútávon ilyen nincs, irreális.

Dzsúd Horse 2008.11.06. 00:30:12

Akkor hogy ne csak feltételezéseid legyenek a Valenciával kapcsolatban, tessék pár végeredmény: Valencia - Racing 2:4, tudom eső meg minden...Recreativo - Valencia 1:1, tudom a Recre kőkemény otthon lol....Valencia - Osasuna, erre színtisztán emlékszem, kettőt támadott a Valencia, az egyikből gól lett...rangadók sehol még. Lesz még bajuk elég.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.11.06. 00:31:17

"Aztán idegenben Villareal, akik sebészi pontosággal végeznek majd ki minket :) Nem tudom miért, de én tőlük tartok a legjobban." - és sebészi pontossággal kaptak 5 gólt két meccsen az Aalborgtól, vagy négyet az Atletitől otthon.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.11.06. 00:31:35

Ez leegyszerűsítés, rizla. Egy 5-0-ás gálameccsen van mondjuk 20 kapuralövés, és persze, hogy csak a 25% megy be. Egy szoros ki-ki mérkőzésen viszont lehet, hogy összesen van 3-4 kapuralövés, és ha ebből kettő bemegy, máris megugrik a statisztika. Aztán visszaállnak védekezni.

Szóval, értem én, lehet, hogy kipukkad a Valencia, de egyáltalán nem biztos. Az is lehet, hogy még egyáltalán nem adtak ki mindent magukból. Az első rangadójukra (a Sevilla ellen) nagyon kíváncsi leszek.

rizla 2008.11.06. 00:33:22

"Valencia - Osasuna, erre színtisztán emlékszem, kettőt támadott a Valencia, az egyikből gól lett..."

naja, pont ezt mondom. ha valaki kettőt támad egy meccsen, az a természetes, hogy nem lő gólt. persze, vannak kivételek, meg a nagy csapatoknak ez egy jó tulajdonsága lehet, hogy képesek erre, de hosszútávon ezt nem lehet rendszeresíteni.
márpedig ez a stat pont azt mondja, hogy a valencia rendszeresen hasonló bravúrokat csinál (máskülönben nem lehet ilyen kevés góljuk, és ennyi pontjuk ilyen jó kapuralövés/gól aránnyal). ennek vége lesz, és vagy leszakadnak, vagy kénytelenek javulni.

Dzsúd Horse 2008.11.06. 00:33:32

"Aztán idegenben Villareal, akik sebészi pontosággal végeznek majd ki minket :) Nem tudom miért, de én tőlük tartok a legjobban." - és sebészi pontossággal kaptak 5 gólt két meccsen az Aalborgtól, vagy négyet az Atletitől otthon.

Jó, legyen igazad, én örülnék neki a legjobban.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.11.06. 00:34:14

@Pesszimista Pista:

A Valenciának hosszú évek óta mumusa a Racing. Most meg jött ehhez egy irreális pálya, melyhez az esőhöz szokott kantábriaiak sokkal jobban alkalmazkodtak. És még így is csalóka a 2-4, mert 2-2-nél majdnem bedarálták Joaquínék a zöldeket.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.11.06. 00:36:42

(Ja, a Valencia-Osasunára -- Vadócz miatt -- én is emlékszem. Az meg a klasszikus "bedarálás" esete volt.)

rizla 2008.11.06. 00:36:54

"Egy 5-0-ás gálameccsen van mondjuk 20 kapuralövés, és persze, hogy csak a 25% megy be. Egy szoros ki-ki mérkőzésen viszont lehet, hogy összesen van 3-4 kapuralövés, és ha ebből kettő bemegy, máris megugrik a statisztika."

próbáld megérteni amit mondok: hosszútáv. lehet hozni kivételes eseteket, de a normális az nem az 50%-os arány, ez sima tudományos tény. ennek köszönhetően valaki átveheti a vezetést a bajnokságban, de mivel mondom, ez nem tartható, így törvényszerű a visszaesés, HA nem javulnak persze.

"Szóval, értem én, lehet, hogy kipukkad a Valencia, de egyáltalán nem biztos."

ki mondta, hogy biztos? de eddig úgy tűnik, hogy kicsit erőn felül teljesítettek. sehol sem írtam, hogy ettől még gyengék lesznek.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.11.06. 00:37:23

Azt se felejtsük, hogy a Valenciánál sérült az EB egyik legjobbja, David Silva.

rizla 2008.11.06. 00:40:31

kepfeltoltes.hu/081028/s_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

na itt van, kikerestem akkor már. pár százalék el van számolva, de nem az a lényeg, hanem a valencia kiugró előnye. a barcelonának, vagy a realnak rosszabb gólszerzési aránnyal több pontja, és több gólja van.

Dzsúd Horse 2008.11.06. 00:45:54

"Ja, a Valencia-Osasunára -- Vadócz miatt -- én is emlékszem. Az meg a klasszikus "bedarálás" esete volt."

Hát nem hinném, nem volt semmiféle darálás, csak kiegyenlített meccs. 1-0-nál is voltak bőven Osasuna helyzetek. Sőt még a meccs vége felé is. Masouddal például nemigen tudtak mit kezdeni. De mind1 mi volt a meccsen végülis, mert nyert a Valencia :)

rizla 2008.11.06. 00:48:37

pár hetes táblázat amúgy, de sokat mondó:

osasuna 36 kapuralövés 3 gól
valencia 38 kapuralövés 18 gól

david villa nélkül mit érne a valencia? 10. hely mondjuk?

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.11.06. 00:51:36

"próbáld megérteni amit mondok: hosszútáv." (rizla)

Oké, meglátjuk. Mondjuk szerintem David Villa már elég hosszú távon a világ egyik legjobb befejező csatára.

@Pesszimista Pista:

Nekem azon a meccsen az tűnt föl, hogy a Valencia sokkal nagyobb iramot bír mezőnyben, mint az Osasuna. Egyszerűen belefáradtak Vadóczék a futkosásba.

Érdekes statisztika az is -- ha már a statisztikáknál tartunk --, hogy a Valencia a góljainak hány százalékát szerzi az utolsó félórában.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.11.06. 00:53:26

"Mondjuk szerintem David Villa már elég hosszú távon a világ egyik legjobb befejező csatára." -igen, igen a lövés/gól mutató attól is függ ki áll a kapussal szemben.

rizla 2008.11.06. 00:55:37

sorry, a realnak nincs több pontja.

"David Villa már elég hosszú távon a világ egyik legjobb befejező csatára. "

igen. de egy ilyen szintű csatártól önmagában még nem lesz elég veszélyes a támadójáték, és ilyen arányban még ő sem lőheti be mindig a helyzeteket. egyszerűen keveset alakít ki a valencia, villa zsenialitása viszi őket.

rizla 2008.11.06. 00:57:08

"igen, igen a lövés/gól mutató attól is függ ki áll a kapussal szemben."

viszont ha egy valencia annyi lövésig jut - rangadók nélkül eddig - mint a tökutolsó osasuna, akkor vajon mennyire reális, hogy 2 pontra vannak az első helytől? egyedül nem nyerhet villa bajnokságot.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.11.06. 00:57:49

"Érdekes statisztika az is -- ha már a statisztikáknál tartunk --, hogy a Valencia a góljainak hány százalékát szerzi az utolsó félórában."

Saját kérdésemre válaszolva, utánanéztem: 20-ból 12-t, azaz góljai 60%-át a meccs hajrájában lövi a Valencia. Ez is elgondolkodtató.

Dzsúd Horse 2008.11.06. 00:57:59

Ezért kellett volna, még kölcsönt is felvenni David Villa leigazolására :)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.11.06. 00:59:44

(Összehasonlítva: Barca: 28/10, Real: 24/4 gól az utolsó félórában...)

gibson 2008.11.06. 01:00:13

IronRock:

Dehogy Schusteré a felelősség, te jó ég! Szerencsétlennek köze nincs hozzá, hogy kit igazolnak le a csapathoz.

A felelősség Calderoné, aki sem céronáldót, sem Fabregast nem bírta idehozni két év alatt, pedig velük kampányolva nyerte meg az elnökválasztást. Meg a buzi, köcsög, zselézett hajú szerb seggfejé, aki a nyári átigazolási szezon után (miután sem Ronaldót, sem Villát, sem Carlozát, sem Huntelaart, sem gyakorlatilag senkit nem volt képes megszerezni, 100 millió euróval a zsebében) azt bírta nyilatkozni, hogy ez a csapat úgy jó, ahogy van, nem kell idehozni senkit télen.
Két bohóc bazmeg, esténként azért imádkozom, hogy tényleg visszajöjjön Perez 2010-ben, akkoriban (mármint az előző Perez-érában, nem 2010-ben :)) nem nyertünk sok mindent, de legalább élményszámba ment egy-egy jobb meccset végignézni. Ma meg ott tartunk, hogy egy szánalmas juventusz bécsapat, egy mellbergel meg az idióta rasztahajú ámáurival, a nagyfateromnál is töketlenebb rányiérivel 2-0-ra ver minket otthon, úgy, hogy összesen kétszer rúgtak kapura, és mindkettőből gól lett.

Szánalmas, és az a legrosszabb, hogy elsőnek Schusternek kell majd mennie, pedig ő már tavasszal is többször megmondta, hogy nem csak céronáldót kéne hajszolni állandóan, mert több játékosra, például egy befejező csatárra, és egy-két új védőre is szükség lenne a csapat megerősítéséhez.

rizla 2008.11.06. 01:01:54

"Ezért kellett volna, még kölcsönt is felvenni David Villa leigazolására"

hát a realnak lehet. a barcának nem kell csatár.

rizla 2008.11.06. 01:05:55

gibson: szerintem suszter magától fog lemondani legkésőbb a szezon végén.

Dzsúd Horse 2008.11.06. 01:11:32

"Ezért kellett volna, még kölcsönt is felvenni David Villa leigazolására"

hát a realnak lehet. a barcának nem kell csatár.

Ezt mondod akkor is, amikor Eto-ra rájön a kislányos hiszti ? Szerintem igenis beleillett volna a csapatba. Ráadásul Xavi és Iniesta elég hatékonyan tudott vele együttműködni nyáron...bár gondolom te abba táborba tartozol, aki szerint Henry az évtized igazolása volt.

CS0ki 2008.11.06. 01:16:28

"robben egyébként tényleg szar, egyszerűen buta ehhez a játékhoz."

Jéé, egyetértek Rizlával! :) Robbennél hülyébb játékos nem sok rohangál a világ pályáin...

"Érdekképviselet szempontjából - a pöcsét már világklasszis szinten vakargató - Gago sem panaszkodhat, bár a mozgáskultúrája megmaradt valahol a fogócska és az "Adj király katonát!" között. Azért néha ösztönből ráérezhetne, hogy mikor és hova kellene futnia, vagy passzolnia. Hiú ábránd azt gondolni, hogy valakiből világklasszis középpályás lehet, ha ennyire nem képes olvasni a saját csapata játékát sem."

Ez viszont hatalmas melléfogás! Gago a pöcsét vakargatja? Kb minden meccsen ő fut legtöbbet a Madridból! Nem képes olvasni a csapat játékát? Max azért, mert körülötte mindenki negyed olyan sebességgel gondolkodik! Nálam gago az, aki biztos szerepel a jövő reáljában! Elképesztő, hogy ennyi idősen is már ilyen jó egy olyan poszton, ahol a rutin sokat számít!

Heinze tényleg vicc, viszont Higuban van potenciál, mégha nem is lesz világsztár, a jelenlegi Madridban simán kezdőnek kéne lennie, és egy komolyabb csapatba is beférne, mégha nem is fix kezdőként.
Egyébként is, nem mindegy milyen csatárok vannak?? Raúl 5 tonna anaggyal van bebetonozva a kezdőbe...Pár kiló már a lábára is ráragadt jóideje, ezért ilyen tetü lassú...

CS0ki 2008.11.06. 01:17:36

"gibson: szerintem suszter magától fog lemondani legkésőbb a szezon végén. "

Le se kell mondania...Lejár a szerződése, és csodálkoznék, ha hosszabítanának vele. Bár már azon is, ha kihúzná nyáig.

Dzsúd Horse 2008.11.06. 01:21:11

Egyébként a Real Madrid igazán nem panaszkodhat a Barcelonára. A Barca felboncolva küldi neki az enemyket. A hétvégén például a Malagát készítette elő nekik. A sorsolás tehát egyáltalán nem a Barca mellett áll, annál inkább a Real, de leginkább a Villareal ellen. De inkább hagyom is abba mert jön popp és ellentmond :)

Dzsúd Horse 2008.11.06. 01:22:00

"de leginkább a Villareal ellen"

akarom mondani mellett és nem ellen

rexter 2008.11.06. 01:29:15

gibson abszolut egyetertek. + meg ezek a barmok robinhot is elengedtek. legelsosorban Calderonnak es Mijatovicnak kellene tavoznia.

rizla 2008.11.06. 01:32:52

pista: "Ezt mondod akkor is, amikor Eto-ra rájön a kislányos hiszti ? Szerintem igenis beleillett volna a csapatba. "

igen, ezt mondom akkor is. eto'o a kislányos hisztijeivel együtt is a legjobb csatár, jelenleg az egyetlen, aki felveszi a versenyt villával.
beleillett volna a csapatba, csak teljesen felesleges lett volna kibaszni 50milliót az ablakon, amikor eto'o a legjobb megoldás. azt hiszem ezt már bizonyította idén (is). guardiola pedig nagyon jól bánik vele, én nem látok nagy esélyt hisztire.

henry nem az évtized igazolása, de szerintem nem volt rossz sem. eto'o-t nem tudja teljesen pótolni, de azért egy minőségi játékos a padon (mert ugye ebben a mostani barcában nem állandó kezdő; bár olyan kevés van).
plusz ott van még krkic, akinek kell a lehetőség, és már most sem egy rossz csatár, pedig nagyon fiatal, meg az a tény, hogy a barca nem kétcsatáros rendszerben játszik.

ha elment volna eto'o, villára szavaztam volna, de eto'o maradt, és ha továbbra is marad, évekig nem kell még csatár, a legjobb korban van.

Dzsúd Horse 2008.11.06. 01:43:02

Ilyen szemszögből igazad van, de én úgy gondolkoztam hogy Eto megy, Villa jön. Szerintem meg is próbálták ezt, csak nem jött össze, a fránya klubhúség miatt ? :) Ha ez meglett volna, az még a spanyol válogatottnak is simán jót tett volna.

rizla 2008.11.06. 01:46:03

szerintem meg a lehető legjobb végkimenetel volt eto'o maradása. ezekkel a körülményekkel, hogy ott lógott a levegőben, hogy elmegy, talán még jobban alakultak a dolgok, mert ki kellett jönnie annak a feszültségnek, ami az elmúlt 2 év során felhalmozódott. most, többször átgondolva, újraértékelve a helyzetet, újra az jött ki, hogy eto'o-nak a barcában a helye, és tiszta lappal kezd. kellett a megtisztulási folyamat.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.11.06. 01:51:16

És ha mondjuk megsérül Eto'o?...
(Mondjuk Villa cserecsatárnak biztosan nem volna ideális.)

Dzsúd Horse 2008.11.06. 01:52:09

Jó, Eto-t hagyjuk. Kiváncsi vagyok Abidalról mi a véleményed ?

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.11.06. 01:53:12

Abidal szerintem jó. Az egyik legállandóbb csapattag.

rizla 2008.11.06. 02:02:06

ha megsérül eto'o, ott van henry, vagy bojan. nem érik el azt a szintet persze, de azért jobban túl lehet velük élni, mint anno gudjohnsennel és saviolával.
egyébként azért kéne megvenni villát, hogy ha eto'o megsérül, legyen valaki? bocs, nem tudtam, hogy a madridról beszélünk.

abidal: az első pár meccse a barcában kiváló volt, aztán ugyanúgy végigvegetálta a szezont közepesnél kicsit rosszabb produkcióval, mint az átlag. az idei szezont is fosul kezdte, hisztizett kicsit, aztán meglepetésre elkezdett focizni. az utóbbi hetekben mutatott formája szenzációs, nagy pech, hogy épp most sérült le.
a támadásokban nyújthatna kicsit többet, de rutinos, dörzsölt, és elegáns védő alapból.

Dzsúd Horse 2008.11.06. 02:03:05

Érdekes, én eddig kábé kétszer láttam labdához érni :) Védőmunkája meg egy borzalom. De lehet, hogy a hiba az én készülékemben van.

rizla 2008.11.06. 02:06:48

a tiédben van. egy darabig tényleg állt, amit most mondasz, de az utolsó pár meccsen már nagyon a helyén volt, az atletico agyonverése óta kapta el ő is a fonalat (meg dani alves is)

kroos 2008.11.06. 07:42:07

,,Van der Vart a liga leglassabb játékosai közé tartozik"

Pancho én nem szeretem a madridot de ez tényleg tulzás....habár élvezettel olvasom.

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2008.11.06. 07:54:32

a real csapatként nem működik, aminek előttem az oka ismeretlen. ilyenkor a jobb játékosok is visszaesnek (egyedül mam már nem lehet megváltani a világot, fociba se), eltekintek az egyéni minősítéstől (én csak nézni szeretem a focit). azért elhangzott egy olyan mondat is a tegnapi közvetitésben, hogy a juve 10 km-el többet futott... azért ez is elgondolkoztató. mitől lassabb a madrid játéka, mint egy közepes spanyol csapaté... a barcát meg se merem emliteni.

Mourinho már nem a király 2008.11.06. 08:33:28

Leigazolnám Aragonést a Madridhoz edzőnek. Na vajon meddig lenne kezdő Raul? :))
De valami abszolúte nem stimmel velünk mostanában. BL meccsről nem is szeretnék beszélni...

neeson 2008.11.06. 09:16:58

Heinze első angliai évében tényleg az év játékosa lett Manchesterben, de azért látni kell, hogy nem feltétlenül a brilliáns játékának köszönhetően, hanem a küzdeni tudása stb miatt...szóval hajtott mint az állat, soha nem állt le, ezt díjazták, igazából kicsit szubjektíven is egy kicsit, mert pl. támadásokat ilyen rosszul támogató balbunkót még életemben nem láttam :)
Aztán jött Evra, lemosta Heinzét, Heinze dicstelenül távozott a Realba. És én nem a sérülésében látom a visszaesés okát, hanem hogy felvett valami sztárattitűdöt (milyen alapon azt senki nem tudja), elvesztette az egyetlen oylan tulajdonságát, ami alapján bekerülhetne normál körülmények közt egy BL-aspiráns gárdába.
Kár érte, régen bírtam.
Robben meg 2004-2005 óta a világ legjobb szélsőjéből egy tucatjátékos lett, élvezet volt nézni Mourinho alatti első éveiben a játékát. Neki is hülyeség volt a Realba menni, pont hogy szigor kellett volna neki, nem a még nagyobb arc.

kroos 2008.11.06. 09:41:52

,,Neki is hülyeség volt a Realba menni"

felhivnáma figyelmet az ,,IS"-szócskára.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2008.11.06. 10:10:49

Aki nem tudja mire vélni, hogy Gago nem érti a játékot, akkor az nézze már meg az Almería elleni mérkőzést olyan aspektusból, hogy mit csinált az argentin milyen helyzetekben. Az a srác még véletlenül sem helyezkedik elfogadhatóan, ha a Madridnál van a labda.

CS0ki 2008.11.06. 10:51:45

"akkor az nézze már meg az Almería elleni mérkőzést olyan aspektusból, hogy mit csinált az argentin milyen helyzetekben. Az a srác még véletlenül sem helyezkedik elfogadhatóan, ha a Madridnál van a labda. "

Kérte a labdát, próbál mindig megjátszható lenni? Van egy olyan érzésem, hogy Te egy ideje nem is nézel Madrid meccseket!:D Gago-nak az egyik jó tulajdonsága, hogy mindig megjátszható, folyamatosan figyeli a csapat munkáját, állandóan mutatja a hátsó labdás embereknek, hogy merre van a biztos passz, stb.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2008.11.06. 10:56:41

"hogy mindig megjátszható, folyamatosan figyeli a csapat munkáját, állandóan mutatja a hátsó labdás embereknek, hogy merre van a biztos passz, stb."

így már értem, hogy miért sétál állandóan a pálya közepén. Futva nem tudna annyira koncentrálni ezekre a dolgokra.

CS0ki 2008.11.06. 11:05:17

"így már értem, hogy miért sétál állandóan a pálya közepén. Futva nem tudna annyira koncentrálni ezekre a dolgokra."

Mármint hogy Gago szerinted keveset fut? :D

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2008.11.06. 11:25:59

Csoki kockázd már ki azt az Almería meccset. Miután egy éve baszogatom Gagot, így koncentráltan figyelem. Még akkor is őt nézem, amikor a képernyő sarkában van és Raúl éppen gólt fejel. Egyszerűen az a gyerek nem tudja mikor mit kell csinálni, ha a Madridnál van a labda. Egyszer ketten rohantak Ramosra a félpálya előtt valamivel és vazzeg két métert kellett volna szaladni hátra a kezdőkörben, hogy kaphassa a labdát, erre ő sétál a vonal felé. S ez nem kirívó eset nála.

CS0ki 2008.11.06. 11:40:26

" így koncentráltan figyelem."

Akkor már ketten vagyunk! :)

nem azt mondom, hogy mindig, minden meccsen csak jó megoldást választ, csak jól helyezkedik. De ő fut a legtöbbet a meccseken, ő a legharcosabb. És mint írtam, állandóan mutatja magát, próbál mindig megjátszható lenni, figyeli a környezetét( ez is olyan, ami nem sok játékosra jellemző...Állandóan körbe néz, hogy felmérje a többiek helyzetét) Szerintem nem véletlen, hogy a magyar szurkolók körében olyan biztos helye van a kezdőben, egyre inkább őt akarja mindenki a Madrid középpályájának közepére. (mármint a madridista fórumon)
Ami negatívumot tudok felhozni vele kapcoslatban, hogy néha ideges lesz, ha nem megy úgy a csapatnak, ha sok labdát elcsesznek többiek, és nem jól reagálja le.
De újra írom, hogy biztos voltak olyan esetek, amiket Te is írtál, amikor nem jól oldotta meg a dolgot. Csak akkor azt ajánlom, ne kezdj el másokat is kiemelten figyelni a Madridban, mert sírva fogsz fakadni! :)

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2008.11.06. 11:51:30

na akkor, ha annyira megfigyelted Gagot, kérlek helyezd el a futballtérképen, mint belső középpályást.
Mondjuk, jobb-e mint Albelda, Keita, Maresca, Senna, Xavi, Punal, Raúl Garcia, Maniche?

phelan76 2008.11.06. 12:08:58

egészen addig amíg pancho kollega nem látja be hogy jelenleg a leggyengébb láncszem a Realnál az edző és a csk, addig hanyagolni fogom a spanyol posztok olvasását. a szimplán játékosok fikázása nem igazán érdekel ugyanis...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.11.06. 12:13:11

@phelan76:

Én is gondolkodom, hogy jó edző-e ez a Schuster. Viszont az biztosan igaz, hogy a keret tele van (Real-szinten!) középszerű játékosokkal, és hiányzik az igazi klasszis; aki meg van (Raúl, Nistelrooy), az meg már öreg.

Talán Ramos és Casillas, akik mindenkor minden Real Madridba befértek volna.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2008.11.06. 12:15:01

phelan76:
Megosztanád velünk, hogy ez mióta van így?

phelan76 2008.11.06. 12:26:53

a játékosok fikázása már megy eegy jó ideje.
Schu már tavaj se volt meg győző, idén kritikán aluli.
Raul szezon eleje ota botrány.

Egyéb kérdés?

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2008.11.06. 12:30:50

"Talán Ramos és Casillas, akik mindenkor minden Real Madridba befértek volna."
Nem talán. Tutin.

CS0ki 2008.11.06. 12:31:43

"Mondjuk, jobb-e mint Albelda, Keita, Maresca, Senna, Xavi, Punal, Raúl Garcia, Maniche? "

Sennánál , Xavi-nál nem jobb, de ők most vannak kb pályájuk csúcsán.. Gago még nincs ott. Keita remek formát futott tavaly, idén még sokat nem láttam játszani. Túl sokat a többieket sem, de Maniche-nál nagyobb paraszt nem sok van a pályán! :S Úgy néz ki Neked több idő kell, mire elismered gagot! :) 2 év múlva nem lesz kérdés számodra sem, hogy mekkora játékos! ;)
Aztán ki tudja, lehet, hogy tévedek...(sokakkal együtt)

"Megosztanád velünk, hogy ez mióta van így? "

Hát a csk-nkal kapcsolatban jóideje...Áttételesen is(nem hoznak a helyére senkit, mert ő itt van), illetve konkrétan a pályán is jóideje visszahúzó erő...
Schusterről meg sose gondoltam, hogy nagy edző, nem való ekkora csapathoz, ráadásul idén már nagy lett az arca is.

Dzsúd Horse 2008.11.06. 12:57:19

Szerintem jó, hogy pancho kiosztotta a Realt. Gondolom már készenlétben van a Realt temető posztja, mint anno a Barcánál. Nekik mondhatni jót tett :DD

Henke 2008.11.06. 16:21:07

"Schusterről meg sose gondoltam, hogy nagy edző, nem való ekkora csapathoz, ráadásul idén már nagy lett az arca is." - teljesen igaz, főleg a vessző utáni rész.

"Talán Ramos és Casillas, akik mindenkor minden Real Madridba befértek volna." -majdnem jó. De nem "talán", hanem "csak"... :)

Gagoval kapcsolatban: hát ő egy szar. Aki egyéb véleményen van, azoknak címezném -, mielőtt forrófejjel teljes férfias keménységükkel együtt rám vetnék magukat- Panchot levelező tagozaton idézve: a Real nem bölcsi vagy játékosnevelde.

RealFan (törölt) 2008.11.06. 18:24:57

Makelele óta nincs labdaszerző játékosunk. (Redondoról nem is beszélve, bár az ő beillszkedése sem volt zökkenőmentes) s ő se cselezte végig a pályát, ahogy a fennt emítettek között is elég sok "csak passzolj max 5. méterre játékos van"... s hányszor játszanak olyan szarul hogy elképeztő..

RealFan (törölt) 2008.11.06. 18:28:58

Inkább a játék szerkezeti dolgaival van gond. Lassúak körülményesek és szürkék vagyunk. Taktikailag nullák. S ez nem feltétlen a játékos hibálya. Hogy is játszott a Madrid mikor egy tonna aranylabdás kergette a bőrt??? Szóval ne fogjuk ezt a játékososkra. Ez inkább edzői kérdés. Szerintem... Nincs meg a csapatrészek közötti összhang, a társak nem segítik ki egymást. Nincs taktikai repertoárunk. Nincs semmi váratlan húzás. S sajnos ezzel összefüggésben a játékosoknak nincs is önbizalmuk.

horas 2008.11.06. 18:46:15

Nem baj az Uefa kupa nézettségét legalább majd megdobják a real hollandjai

horas 2008.11.06. 18:54:51

Realnál legelöször védelmet,kéne igazolni utána középpályát,a csatársor annyira nem szar mint ezek a csapat részek.Meg Bernd Schuster nek sincs valami hú de nagy taktikai repertoárja.KB ennyi:"támadjunk!!,ha nem megy akkor támadjunk jobban..."
És azon is ellehet gondolkodni,hogy az olasz második,harmadik oda vissza veri őket,meglehetősen símán.Akkor mi lenne egy angol csapat ellen...újabb nagy bevásárlás a láthatáron nyáron...

popp · http://koncertblog.com/ 2008.11.06. 20:04:57

Egyébként az UEFA illetékesei folyamatosan arról nyilatkoznak, hogy fölakarják futtatni az UEFA kupát is. Mi lenne erre alkalmasabb, mint egy Milan-Real döntő.

Persze azért még mindig jók a Real esélyei a továbbjutásra, a Zenitnek bravúr kéne.

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.11.07. 01:23:37

most látom először a Real-Juvét,
kiábrándító a spanyolok játéka...

calcio_di_rigore 2008.11.07. 03:40:07

Azért ennyire nem kell aggódni a Realért. A spanyol bajnokságban nincs olyan csapat, amely ilyen taktikai felkészültséggel és fegyelmezettséggel lehozza ellenük a meccset mint a Juve, vagy tavaly a Roma. Az angolok szintén buták ehhez. Take it easy!:)

kroos 2008.11.07. 08:06:04

,,lyen taktikai felkészültséggel és fegyelmezettséggel lehozza ellenük a meccset mint a Juve, vagy tavaly a Roma"

meg azelött a Bayern......

_benito · www.nst.blog.hu 2008.11.07. 08:13:34

van bommel klasszikussá vált gólörömével :D

kroos 2008.11.07. 09:09:38

a végén kiderül nem is olyan nagy kunc megverni a reál-t.:)

Papp Sanyi 2008.11.07. 09:57:32

Azért Schuster megmutatta a képességeit a Getafe kispadján. Tehát nem egyedül az ő nyakába varrnám a felelőséget.
Az meg hogy Casillas meg Ramos beférne bármelyik Realba, költői túlzás. Szerintem.

kroos 2008.11.07. 09:59:36

Az GETAFE akik csak pároslábbal és térdmagasságban csusztak be belenger vezérletével?
A getafébol Laudrup csinált csapatot.Nem a cipész.

horas 2008.11.08. 10:32:44

Mind1 nagy valószinűséggel nyáron újabb edző és játékos áradat várható...

smartdrive 2008.11.08. 21:36:47

tetszett a higuainos részlet. teee pancser

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2008.11.15. 21:55:52

Ha én pancser vagyok, akkor Te, barátom...
LOL
süti beállítások módosítása