Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Hétvégi jóslatok - La Liga 1. forduló

2008.08.30. 14:00 pancho_sanza

Elkezdődik. Nincs már több idő a nagyhangú fogadkozásokra, nincs lehetőség a mentegetősére, nem lehet tovább fölösleges reményeket kelteni. Minden csapatnak ki kell állnia és megmutatnia, mit is tud valójában. Ilyen szempontból a címvédő számára a legnehezebb a nyitó csörte, hiszen az évtizedes mumusnál kezdeni, aki ráadásul már játékban is van, talán nem feltétlenül szerencsés. Persze, ha a játékosok kihívásként élik meg a mérkőzést, akkor egy győzelemmel megüzenhetik a riválisoknak, hogy nem adják olcsón a bajnoki címűket. A kihívók közül a Valencia, Villarreal és az Atlético léphet pályára könnyebbnek tűnő ellenféllel szemben, miközben a Barcelona és a Sevilla ütközhet komolyabb ellenállásba. Mindenkinek jó szórakozást és szurkolást szeretnék kívánni. Tovább után részletek!

Deportivo - Real Madrid 1-1
Ha olyan optimális helyszíneket keresünk a címvédőnek, ahol érdemes és várhatóan nem túl kellemetlen elkezdeni az évet, akkor valószínűleg az utolsók között merülne fel egy fellépés a Riazorban. Bár a Deportivo szinte minden nemesi szokását levetkőzte az előző évadokban, a Real Madrid ellen azért továbbra is megy nekik, legyen a két csapat közötti, pontban vagy játékban mért különbség bármekkora is. Komoly jóslásokba felesleges belemenni elvégre a vendégek egy hihetetlen szuperkupa győzelemből, míg a hazaiak egy célját elért (UEFA kupa főtábla) Intertotó kampányon vannak túl.

Osasuna – Villarreal 0-2
Amennyiben a trendnek megfelelően alakulnak az idei szezon történései, akkor a pamplonai alakulatot már Vadócz Krisztián sem mentheti meg a kieséstől. Amennyiben a trendnek megfelelően alakulnak a dolgok, akkor a Villarrealt semmi nem mentheti meg a dobogótól. Ebből az következik, hogy a vendégek lendületesen kezdjék az új évet, és ne kegyelmezzenek az idei mázlikártyáját már tavaly elhasználó kiscsapatnak.

Racing – Sevilla 3-3
UEFA kupaindulók rangadója, amelyen egy kicsivel a vendégek tűnnek esélyesebbnek a nyugodt idénykezdetük okán. A tavalyi, két szuperkupával színesített és egy tragédiával terhelt szezonkezdés után most semmi nem zavarta meg a koncentrációban Luis Fabianot és társait. Mindeközben az edzőjét vesztett Santander nyugodtan készülhet a nagy kalanddal tarkított idényre.
 
Numancia – Barcelona 1-2
Nem járt jól a Barcelona sem, hiszen az újoncok lelkesedésénél nincs kellemetlenebb dolog az első mérkőzésen. A játékosok ilyenkor úgy érzik, hogy a feljutás legízletesebb gyümölcse a Barcelona és a Real Madrid elleni mérkőzésük, amelyen mindenáron bizonyítani akarnak még akkor is, ha ez szinte értelmetlennek látszik. Persze attól szép a spanyol futball, hogy a kiscsapatok akarata és lelkesedése az esélytelenség árnyékából is érvényesülhet. A hétvége egyik legizgalmasabb mérkőzése lehet ez, amennyiben a lelkesedés nem csap át indokolatlan rugdosódásba.

Valencia – Mallorca 3-0
A Valencia simán kivédekezte a Real Madrid David Villáért indított támadásait, így már szinte nincs is olyan sok teendője a csapatnak, mindössze az Arango kivételével mindenét elvesztő Mallorca legyőzése. Igazából nem tudjuk, hogy idén mi tarthatja benn a szigetlakókat azon kívül, hogy a legkomolyabb pénzmagot gyűjtötték be a nyáron. A sokgólos győzelem nagyon jót tenne a hazai csapatnak és a Mestalla közönségének egyaránt, mert már régen nem dobogott együtt valenciai játékos és szurkoló szíve.

Athletic – Almería 1-1
Annyira a bizonytalanság homályába vész a várható eredmény, hogy ez az a mérkőzés, amelynek bármelyik kimenetelére fogadhatnak az úriemberek is. Persze papíron a hazai pálya előnyét illene pontokra váltania a baszk csapatnak, de tudjuk, hogy az elmúlt két évben ez többször nem sikerült, mint ahányszor igen. A döntetlen amolyan konfliktuskerülés, s pusztán annak szól, hogy mindkét csapat győzelme mellett annyi érv szól, mint ahány cáfolatot találhatunk.

Betis – Recreativo 3-0
Nagy pénzösszeggel nem fogadnánk a Recreativo bennmaradására, így az első lépés megtételét már most prognosztizálhatjuk a másodosztály felé vezető úton. Nagyon nehéz és kegyetlen szezon következik Huelvában, ahol szinte  csak a szenvedésben és a könnyekben lehetnek biztosak szurkolók, miközben a Betis végre nem csupán a Hector Cúper eladott lufikból, hanem az előző év pozitív tapasztalataiból meríthet.

Sporting – Getafe 2-1
Hiúság lenne bármi ésszerűvel megindokolni ezt az eredményt. Egyszerűen bántana minket, ha a Getafe Laudrup és de la Red nélkül is képes lenne győzelemmel kezdeni az évet, így a vendégek veresége tovább erősítené bennünk a dán edző és az Európa-bajnok középpályás zsenijét.

Atlético – Málaga 4-0
Ha a Schalke nem adta négy alá, akkor nehogy már az újonc kevesebbel beérje, mert még elkezdenénk reménykedni egy jó szezonban. Természetesen nincs problémánk a kiélezett versenyfutással és az izgalmas mérkőzésekkel, de csalódni nem szeretnénk. Erős lesz az Atlético és ez már kellett a La Ligának.

Espanyol - Valladolid 2-0
Meg van még a 7 másodperces gól története? Llorente már a sárga tengeralattjáró torpedóiért felel, így a barcelonai csapat már nem vághat vissza teljes mértékben az akkori megaláztatásért. Persze azért a győzelem kárpótol valamilyen szinten. Csak amikor a bíró megkérdezi Tamudotól, hogy kapu vagy kezdés, reméljük, nem felejti el, hogy most érdemesebb előbbit választani.
 

34 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr45640981

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.08.30. 14:28:50

Magam is az Atleti nagy menetelésére számítok az idén. A Real viszont tényleg ráfzhet a Raizorban. De szerintem a Getafe megveri a Gijont még idegenben, annál is inkább mert jelenpillanatban egy Sporting játékost sem tudnék megnevezni.

horas 2008.08.30. 15:09:39

Sztem a Barca magabiztosan veri a Numanciat,A Real sztem is botlik,a valencia sztem nyögvenyelve győz,igen az Atletico sztem is bedarálja a Malagat.

BruceWayne 2008.08.30. 15:16:02

Atleti menetelés? utóbbi években aki a Barca/Real/Valencia 3-ason kívül bejutott a bl-be csak megszívta a kettős terheléssel. talán a villareal az egyedüli kivétel...mondjuk erős az atletico kerete de egy ilyen sűrű menetrendet még szokniuk kell....

popp · http://koncertblog.com/ 2008.08.30. 15:17:50

Itt az ideje, hogy ez változzon!

shinigami 2008.08.30. 15:19:56

szerintem meg a real nem fog botlani.

halareaal 2008.08.30. 17:27:30

"utóbbi években aki a Barca/Real/Valencia 3-ason kívül bejutott a bl-be csak megszívta a kettős terheléssel. talán a villareal az egyedüli kivétel..."
egyáltalán nem kivétel, sőt. a BL menetelés fantasztikus volt, de utána a bajnokságban olyan jók voltak,h az UEFA-ról is lecsúsztak.

halareaal 2008.08.30. 17:28:13

*de közben a bajnokságban olyan jók voltak...

rizla 2008.08.30. 18:06:31

a real most töri meg az átkot

R-l@nch 2008.08.30. 18:47:18

úgy legyen!:)
Idén sztem is ott lehet az Atletico a tűz közelében, bár a Villarreal-ra és a meggyengült? Sevilla-ra is kiváncsi leszek.
A Barca simán nyerni fog

Keelhaul 2008.08.31. 18:29:46

Kicsit itt talán off, az idénynyitó posthoz kellett volna benyögnöm, de a Mallorcában az értékek között ott van még Tréjo, és szerintem Jurado is elő fog lépni, volt néhány elég formás akció a meccsen.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.08.31. 18:35:23

Ha már Valencia-Mallorca: eddig pancho_sanza hozza az előző szezonban (és az Eb-n is) megcsodált tippelő formáját: két meccs, két találat, az egyik telibe, a másik majdnem telibe.

Egyébként örülök, hogy végre ismét van Valencia!

popp · http://koncertblog.com/ 2008.08.31. 20:03:22

Na királyság 3-0-ra vezet az Atleti a szünetben! A Schalke után a Malaga sem ússza meg szárazon. A Barca viszont a tavalyi "szebb" napjait idézi és Numanciában ég.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.08.31. 21:04:38

Úgy látszik a 4-3-as labdát kiselejtezte Pedro bá az Atleti szertárosa, helyette beszezett egy 4-0-ásat.

Asidotus 2008.08.31. 21:38:27

Popp, de mindig fővárosi csapatnak szurkolsz?

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2008.08.31. 21:51:36

Popp biztos így kompenzálja vidéki mivoltát:)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.08.31. 22:28:37

Ahogy egy Nyugaton jártas ismerősöm mondta nekem, európai léptékkel mérve Budapest is egy vidéki város. Ha ez így van akkor valóban vidéki vok. Ha bármit is kompenzálni akarnék akkor viszont biztos a Realnak drukkolnék, és azt méricskélném ki a Real szintű játékos és ki nem ;-).

chevyfan 2008.08.31. 22:55:48

eszem-faszom megáll, kikapott a ...

papercut 2008.08.31. 23:16:49

Azthiszem nem az lesz az a hét amikor a "La Liga a legjobb bajnokság" kezdetű commentek ellepik az NST-t...

montipájton 2008.09.01. 10:16:10

Az Atletico és Valencia teliért gratula a szerzőnek. A Real és Barca eredményeit ellenben nem találta el, ejnye. Pedig papírforma volt mindkettő. ))

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.09.01. 11:50:20

"Azt hiszem nem az lesz az a hét amikor a "La Liga a legjobb bajnokság" kezdetű commentek ellepik az NST-t..." (papercut)

Pedig ez a hét is pontosan ezt bizonyította.

A Numancia-Barca mecs egyébként elképesztő volt, ilyet tényleg nem láttam még. A hazaiak az egész meccsen kb. háromszor mentek át a félpályán, egyébként megszállták a 16-osuk előterét: volt, hogy húsz játékos volt egy harminc méteres sávban. Tényleg, mint egy kézilabdameccsen.

Egyébként Barca-szempontból én nem látom tragédiának, ami történt: van olyan meccs, amikor semmi, de semmi nem jön be.

hmikey 2008.09.01. 12:37:56

Barca-t meg a Milant nem hittem el... Bakker.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.09.01. 12:41:18

27-4-es kapuralövési arány, két kapufa, 76-24%-os labdabirtoklási arány.

Egy dolog kellett volna: hogy egyetlen egyszer behibázzon a végig tökéletesen koncentráló Numancia-védelem. Ez nem történt meg.

De ilyen meccs csak egyszer van.

halareaal 2008.09.01. 12:41:39

én pedig egyenes meglepődten, a Real játékán La Corunában. nyilván különösebb dícséretet nem érdemelnek, sőt, de az biztos h az elmúlt 5 évben mindig sokkal szarabbak voltak a Riazorban. pedig a Depor szokás szerint valszeg egyik legjobb meccsét produkálta a Real ellen. mindenesetre túl vagyunk az egyik legnehezebb bajnokin,így h a Barca nemtudott ellépni, még talán jól is jöttünk ki belőle.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.09.01. 12:43:37

A Deport én idén hosszú évek után megint az élbolyba várom. Hihetetlen, mennyire összeálltak (már tavasszal is).

popp · http://koncertblog.com/ 2008.09.01. 13:45:31

És a Numanciát hova kalibrálod Csöncsön? ;-)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.09.01. 13:47:56

A Numancia a kiesés ellen fog küzdeni; de tegnapi játékát látva aligha eredménytelenül.

Mondjuk érdekes lesz a következő fordulóban a Real-Numancia...

nasteey 2008.09.01. 14:55:45

A Real sz@rrá veri a Numanciát a következő fordulóban. Ezt a játékot otthon meg tudják majd csinálni többször is, de hogy idegenben, főleg nagyobb csapat ellen semmit nem fog érni, ezt most garantálom. :) Ilyen koncentráltan nem fognak védekezni, ha 50-90.000 ember ellenük drukkol.

halareaal 2008.09.01. 17:19:29

egyébként vdVaart hogy bírt eltiltott lenni, amikor még életében nem játszott spanyol bajnokit? a szuperkupáról bajnokságra áthozni az eltiltást, ilyen egy balfasz szabályt...és Pepe h bírt eltiltott lenni a szuperkupán, az első hivataos meccsen a szezonban?

Keelhaul 2008.09.01. 21:47:35

A szuperkupa össze van kötve a bajnoksággal, az eltiltások öröklődnek. Mondjuk pl. Nistelrooyé nem, mert az két sárga volt, de az egyből piros az igen. Így Vaart eltiltott.

shinigami 2008.09.02. 12:13:23

remelem a kis zidane gyorsan felno, gutit 1 kicsit gyorsabban kene visszaultetni a cserepadra robinho meg rabaszott

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.09.02. 12:27:55

"A Real sz@rrá veri a Numanciát a következő fordulóban." (nasteey)

Mondjuk én is ezt tippelem. De ha mégsem... na az nem lenne egy akármilyen idénykezdet a Numanciának... Akkora önbizalmuk lenne, hogy UEFA-kupás helyig repítené őket...

Egyébként hogy lehet ilyen idióta sorsolást véletlenül megrendezni, hogy egy csapat az első három fordulóban az előző bajnokság első három helyezettjét egyből letudja?

shinigami 2008.09.02. 14:23:22

Csöncsön a fia aki szinten a realban jaccik (ertelem szeruen a korosztalyos csapatokban)
www.youtube.com/watch?v=TZcY_FEzGIs&feature=related
süti beállítások módosítása