Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Hétvégi jóslatok - La Liga 38. forduló

2008.05.17. 16:00 pancho_sanza

Az évad utolsó beharangozója következik. Az utolsó fordulóé, amely még mindig tartogat izgalmakat a szurkolók számára. Mivel a táblázat elejének kérdései már régen eldőltek, így csak a kiesést és a legutolsó UEFA kupás hely sorsát övezi bizonytalanság egy mérkőzéssel a vége előtt. Viszont ezt sikerült három mérkőzésbe belezsúfolni, ami azt is jelenti, hogy a Mallorca kivételével mindenkinek a saját kezében van a sorsa. de egy kis imádkozás Güizáékon is segíthet. Mindössze vasárnap estig kell várnunk a végkifejletre, de reményeink szerint felejthetetlen szűk két óra elé nézünk. A hét eseménye az, hogy kihirdették a spanyol keretet. Egyetlen komoly meglepetés van benne, méghozzá a zaragozai Sergio Garcia meghívása. Ez valószínűleg több témát szolgáltat majd a hétvégén, mint a forduló hét senkit nem igazán érdeklő párharca. Esni fog 40 gól, és az igazi küzdelem Mallorcán kezdődik. Tovább után részletek:

Getafe – Betis 3-0
A Betis múlt héten az utolsó presztízsjellegű összecsapását is bebukta. A Getafe egy szerzett pontja, ha nem is a mennyországot jelentette, de az idegeskedés nélküli bennmaradást mindenképpen. A hatalmas kiengedés közepette mindössze egy ember akad, aki a boldogság felszabadító érzésével futballozhat: Ruben De la Red tagja a spanyol EB- keretnek.

Real Madrid – Levante 4-0
Ha ezezn a mérkőzésen múlt volna a Real bajnoki címe, akkor valószínűleg keresve sem találtak volna jobb helyszínt és ellenfelet a Levanténél. Az ünneplésről fog szólni az évet búcsúztató mérkőzés, miközben vannak olyanok, akik már lélekben a nyári Európa bajnokság készülhetnek. A jelen Real Madridát egy kapus és egy jobbhátvéd fogja képviselni a spanyol válogatottban. Elgondolkodtató.

Espanyol – Almería 0-3
Nem adták el az előző mérkőzésüket, csak éppen rosszul játszottak Negredoék. A forduló egyik legkínosabb mérkőzésének lehetünk szemtanúi Barcelonában, mert az Espanyol mélyrepülése addig tartott, míg mindhárom játékosa kikerült a válogatott keretből. Semmiképpen nem érdemtelenül, és a legnagyobb hiba lenne reklamálniuk miatta. Tavasszal többször megmérettettek és minden alkalommal könnyűnek találtattak. A mostani mérkőzés után kezdődhet a hosszú gondolkodás.

Valencia – Atlético 2-2
Kissé szégyenkezve gondolunk arra az időre, amikor még azt gondoltuk, hogy év végén ez lehet a legfontosabb mérkőzés. Ennek megfelelően, talán az egyik olyan mérkőzésnek gondoljuk, amelyet kár megrendezni. Nem érdekel senkit, hogy mire jutnak ezek a csapatok, hiszen az évad során számtalanszor adták tanújelét saját gyengeségeiknek és a céljukat is elérték. Akármelyikük győzelme csak egy gyenge érv lehet az egész éves hullámzásnak. Még akkor is, ha a hazaiak hulláma soha nem érkezett meg, miközben a vendégek néha azért felmutattak valami pozitívumot. Ennyi a különbség BL és majdnem kiesés között.

Sevilla – Athletic 3-1
Elment a kishajó. Múlt héten véget ért a Sevilla negyedik helyért folytatott szélmalomharca. Egyetlen kérdés foglalkoztatja a publikumot, az átigazolások. Kérdés, hogy az UEFA kupaindulás mennyire motiválja a játékosokat, akik egy éve még azt sem tudták, hogy mi a protokoll egy BL mérkőzés kezdetén. Pedig maradhatna mindenki és megpróbálhatnának összehozni egy jó évet.

Murcia – Barcelona 2-3
Nagyon ciki, de nem vagyunk benne biztosak. Ezért aztán nem is tudunk mást tenni, mint egy nagyobb összeggel fogadni a Barcelonára. Annál is nagyobbal. Hogy miért? Ha elbukjuk az összeget, akkor a Barcelonát nyugodt szívvel eltemethetjük, mint valamire való klubot. Egyszerűen a gusztustalanságot súrolja, ahogyan nagyban tesznek a játékosok mindenre.

Deportivo – Villarreal 2-2
Az év győztese a Villarreal. Egyszerűen túlteljesítve minden elvárást sikerült nekik elcsípni az ezüstérmet. Nehéz őket nem szeretni, hiszen igazi csapatként funkcionálnak. Nincsenek egyéni villongások, mindenki megtalálta a helyét. Amikor a nyugdíjas és levezető Piresre tekintünk, akaratlanul is eszünkbe jut, hogy mekkora szívbeli különbség lehet játékos és játékos között. Klub és válogatottbeli karrierje szorosan kötődik egy játékoshoz. Ha valaki látta idén Pirest és Henry-t játszani pontosan tudni fogja, miről beszélünk. Csak az egyiküknek volt idén ajándék a futball.

Mallorca – Zaragoza 3-3
Itt kezdődik minden. Amennyiben a Mallorca győz, három másik csapat lélegezhet fel és mindössze a Racingon lesz győzelmi teher. Ha a vendégek győznek, akkor a Santander könnyebbülhet meg, miközben hirtelen a három kiesés elől menekülő kapkodhatja a lábait a megfelelő eredmény miatt. Jósolni teljesen felesleges, ugyanakkor itt szeretnénk megjegyezni, hogy a spanyol válogatott négy csatára közül kettő pályára lép a mérkőzésen. Sok minden miatt lehet hibáztatni a szövetségi kapitányt, de Sergio Garcia szerintünk jó választás volt. Még Raúl kárára is.

Recreativo – Valladolid 1-2
Mallorcán kezdődik, de itt folytatódik. Ugyanis ha a Zaragoza nyerni tud, akkor mindkét csapat a szakadék szélén találja magát, s bár bízhatnak az Osasuna pontvesztésében, biztosra kell menniük. Tehát adok-kapok van kilátásban. A legvégsőkig. A Valladolid mellett csak egyvalamiért szurkolunk. Ne a bíró döntsön.

Racing - Osasuna 3-1
A záró akkord. Győzelmi kényszer nélkül kezdődik a mérkőzés. Mobiltelefonokkal, rádióval, hordozható számítógépekkel és feszült figyelemmel. Aztán ha változik valami Mallorcán, akkor az egyik kispad egy emberként nyel egy nagyot és megfújja a támadásra buzdító kürtöt. Avagy beköszönt a győzelmi kényszer Santanderben. Onnantól lesz ez egy izgalmas mérkőzés

Na és akkor nem marad számunkra más, mint, hogy felhívjuk a figyelmet rá: amennyiben bárki, bármelyik tévécsatornán is hangoztatja a gólkülönbség fontosságát a kiesés elleni harcban, gyorsan kapcsoljunk el, mert egyszerűen az egymás elleni eredmény számít. Gyakorlatilag a Recreativo – Valladolid kivételével ezek már most ismertek, ami azért fontos, mert ennek a két csapatnak idén már nem lehet azonos pontja. Tehát az esetükben főleg a pontok és a többi konkurenssel már lejátszott mérkőzések számítanak. Egymás elleni eredmények (vastagon a párharc esetleges győztese)

Zaragoza – Osasuna 2-1 és 0-1
Valladolid – Zaragoza 2-1 és 3-2
Recreativo – Zaragoza 2-1 és 0-3
Osasuna – Valladolid 2-2 és 0-0
Recreativo – Osasuna 1-0 és 1-0
Recreativo – Valladolid holnap játszák és 1-3

UEFA kupáért, ahol a gólkülönbség számíthat:
Racing – Mallorca 3-1 és 1-3

28 komment

Címkék: spanyol üveggömb la liga

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr99474082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

IronRock 2008.05.18. 10:12:16

Saját vélemény, de Raul itthon hagyása Aragones balfaszságának ékes bizonyítéka. Ha már valakinek maradnia kellene, az akkor inkább Villa. Sokáig volt sérült, és Raul ebben a szezonban sokkal eredményesebben és veszélyesebben játszott, ő van jobb formában kettejük közül, és évek óta nem lőtt ennyi gólt mint ebben a szezonban. Azért az eléggé ciki lenne, ha a Zaragoza kiesne és Sergio Garcia tagja lenne a válogatott keretnek...
Barca-Murcia nem semmi meccs lehetett; ez csak arra volt jó, hogy a mindkét csapattól távozó rakás játékos a meccen mutatott teljesítményével fentebb srófolja kissé az értékét...
A Zaragoza meg ki fog esni....

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2008.05.18. 10:32:50

szegény raulnak sírásra fog görbülni a szája ma este a meccs után, mert ez az aragones ugyanolyan majom, mint domenech...borzasztó, hogy a két legjobb válogatottnak két segg a szövkapja.

a zaragoza meg ki fog esni, aragones meg a sors miatt, de ezt nem tom megmagyarázni.

hajrá osasuna

popp · http://koncertblog.com/ 2008.05.18. 10:57:30

"mert ez az aragones ugyanolyan majom, mint domenech"- így is van. Egyébként ez egy edzői típus, amelyik annyira arrogáns, hogy ha média nyomást helyez rá, jobb meggyőződése ellenére sem enged. IronRock, nem az a kérdés, hogy Villa vagy Raul, mert mindakettőnek ott a helye a keretben.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.05.18. 11:30:13

Villának, Raúlnak és Sergio Garcíának is ott a helye a keretben!

Szerintem egyszerűen csak arról van szó, hogy túl jók a spanyol játékosok.
:-)

Figyeljünk majd délután, hajrá, Zaragoza!

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2008.05.18. 19:17:08

19:15 - Güiza berúgta, Oliveira kihagyta, Zaragoza pokol kapujában...

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2008.05.18. 19:42:57

19:42 Vezet a Valladolid, elég az egy pont a Zaragozának. A Mallorcának viszont kellene mindhárom

d3vnull 2008.05.18. 19:57:28

Telek Manci meccs utáni értékelés a sportklubon : "...senki nem baszogatta ezért". Bravó :)

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2008.05.18. 20:11:30

20:10 Webo kihagyta, Oliveira befejelte, jó helyen a Zaragoza

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2008.05.18. 20:20:59

20:19 - Webo most megoldotta. Most bukta el a Zaragoza? Valószínűleg.

drdugo 2008.05.18. 20:55:28

amikor már tudta a mallorca hogy úgyse lesz meg az uefa kupa miért nem lehetett volna legalább egy döntetlenre hozni a meccset? jövőre igy tovább élvezhetjuk a ratyi valladolidot, és recrét. csodás....

BruceWayne 2008.05.18. 20:59:55

csóri zaragoza... ráadásul a 4-es kötésem is ez vitte el

"...senki nem baszogatta ezért".
ezt most hogy?

bigchange 2008.05.18. 21:24:37

Nem hiszem el, hogy ezzel a kerettel kizuhantak. Ilyen erős csapat még talán sose esett ki.

Asidotus 2008.05.18. 21:52:07

Atletico Madrid 1999-2000 (19 hely):
Csak néhány név a legtöbbet játszók közül:
Baraja, Molina, Capdevila, Hasselbaink (24 gól!), Valeron, Solari.
Esett már egészen erős csapat. 1995-96-os szezonban bajnok volt. 97-ben BL negyeddöntő, 97/98 és 98/99 UEFA elődöntő.

Bigchange! Ehhez mit szólsz?

popp · http://koncertblog.com/ 2008.05.18. 21:56:34

Na az Atleti kiesését ne is idézgesd ide ;)!

bigchange 2008.05.18. 21:57:02

Atlético-drukkerként ezt igyekeztem elfelejteni. Fájó sebeket tépsz fel:))

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.05.18. 23:53:58

@drdugo:

A Recrét nyugodtan szidhatod, mert a legunalmasabb és legfantáziátlanabb csapat a Ligában. De a Valladolid támadó szellemű alakulat, Madridban is azért futottak bele a 7-0-ba. Szóval, ha már gyászolom a Zaragozát, a Valladolid bentmaradása halvány vigasz az elviselhetetlenért.

Davajmarat 2008.05.19. 00:59:37

@Csöncsön: "A Recrét nyugodtan szidhatod, mert a legunalmasabb és legfantáziátlanabb csapat a Ligában. "- LOL. Ez egy igen kiterjedt mítosz, s biztos pár, Sport1-2-n szocializálódott spanyol drukker be is veszi. (Nem személyeskedésnek szántam.) Ha nem csupán 4-5 találkozót láttál tőlük, akkor azért lehet némi képed arról, hogy a Recre bőven van olyan szinten- igen, kreativitást tekintve is-, mint a Zaragoza. Valladoid detto. Amúgy is egész szezonban azon mosolyogtam, hogy a Valenciát hányan kívánják a másodosztályba, mert a keret dacára, etc. milyen szarul megy nekik. A 'goza meg majd minden szimpátiaszavazást megnyert errefelé...jövőre tovább növelhetik népszerűségüket, ha nem esnek szét - a törvényszerű kereteken túl-, s egyből visszaküzdik magukat a PD-be. Náluk nem játszott a ratyifaktor, csupán pech sújtotta őket?
Mallorca jól nyomta a vége felé, de a Racing legalább annyira megérdemelte az UEFA-t.

Go Celtics!

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.05.19. 01:12:35

Nem tudom, én az Huelva meccsein unatkoztam a leginkább. A Zaragoza mindig rohant, mint az őrült, de a Valladolid is.

Aztán lehet, hogy előítélet. A gólkülönbség meg a kapuralövési arány viszont csak mutat valamit, nem?

Davajmarat 2008.05.19. 01:26:37

Nézd, mindenki másfajta focit szeret...voltaképpen ízlések és ficamok problematikája, semmi több. Jómagam csak azért ragadtam most klaviát, mert közel 30 Huelva-meccset láttam a szezonban, s teljesen más kép alakult ki bennem a csapatról, mint itt a többségnek- ami önmagában persze nem gond, csak úgy gondolom (lehet, hogy ez is inkább előítéletként aposztrofálható)- hogy itt nem sokan követik olyan mértékben a csapat teljesítményét, hogy mérvadónak lehessen nevezni a "színtelen-szagtalan Recre" kliséket.
A felvetésed tulajdonképpen jogos, de, hogy pontosan mit mutat, illetve, hogy az releváns-e...:-) Mint Arsenal-szurkoló, ismerem a problémakört (Woland mindjárt beköszön, s megsemmisít iróniájával)...a kapuralövés önmagában kevés, a gólt fontosabbnak vélem. Gondolom, ebben egyetértünk.:-) Amúgy meg nincs szignifkáns különbség teljesítmény tekintetében a nevezett klubok között, úgyhogy vélhetően tényleg a szimpátia dönti el, merre húz az ember. Az idei játékot tekintve a Recrét jobb csapatnak tartom, illetve szerintem jobban rászolgált a bennmaradásra ( és most nem is említek oylan specifikumokat, mint az egzisztenciális, keretbéli, etc. különvségek).
Mondjuk szerintem egy év pihi után rögtön vissza is jön a Zaragoza, nem hinném, hogy náluk fellép a Vigo-attitűd.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.05.19. 01:47:07

Annak örülök, hogy jó csapatnak tartod a Recrét, mert ez csak erősíti azt az egyfolytában hangoztatott nézetemet, hogy a spanyol bajnokság sokkal erősebb, mint amilyennek beállítják.

Most nincs előttem a tabella, de a Zaragoza biztosan több gólt lőtt, mint a Recre. Egy kiesés persze soha nem véletlen, valami oka biztos volt. De a játékuk nekem tetszett, és nem csak az utolsó öt fordulóban.

Davajmarat 2008.05.19. 01:53:42

Jól tudod, 10-zel több találatot szereztek. Az idegenben szerzett 8 pont viszont egy ilyen csapattól édeskevés.
Egyetértek, erős: nem tudom, pancho volt-e, de valamelyik NST-szerző egyszer ígért egy postot, amiben megpróbálja meghatározni a jó bajnokság ismérveit. Türelmetlenül várom.

Jó éjt, Csöncsön, kösz az eszmecserét!

d3vnull 2008.05.19. 02:02:25

Nerazzuri : "...senki nem baszogatta ezért".
Kokó - Telek Manci - Dodó isteni hármas a meccs utáni összefoglalót beszélték meg és Telek Manci ezt volt képes mondani David Villa kihagyott helyzetével kapcsolatban :) Faarccal ment tovább a műsor, de én majd behugyoztam a röhögéstől :)

Asidotus 2008.05.19. 09:39:31

Azannya!
Itt vannak Atletico Madrid drukkerek is! Már kezdtem azt hinni, hogy csak én várok rá, hogy megint a régi fényében ragyogjon a matracos egyesület!
Most a Bl-ben megmutathatjuk, hajrá!

McDon 2008.05.19. 15:48:01

azért nem ártana, ha (végre:) két egymásutáni csapatban lenne legalább 4 azonos alapemberünk:-)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.05.19. 18:37:30

Ja, ezt még mondani akartam a záró fordulóról (bár biztos lesz róla poszt): ez az eső miatti káosz annyira, de annyira leképezte az egész bajnokságot, mintha csak az Úr akarta volna így. Bolond egy szezon volt.
süti beállítások módosítása