Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

La Liga, 29. forduló - Csatársorsok

2008.03.26. 18:00 pancho_sanza

A visszaszámlálás megkezdődött, immáron csak kilenc mérkőzés áll a csapatok rendelkezésére, hogy egymás között döntsék el az esetleges vitás kérdéseket. A hajrára a leimponálóbb formában a Valencia érkezik, amelyik a kupasiker után a Real Madrid otthonából távozott győztesen. A Barcelona hazai pályán aratott magabiztos győzelmet a főleg a kapufával hadakozó Valladolid felett, miközben a tavasz eddigi leggusztustalanabb produkciójával előrukkoló Sevilla megérdemelt pofont kapott. A végrehajtó szerepét a közvetlen rivális Atlético gárdája vállalta magára, miközben az Espanyol saját magát törölte képen teljesítményével, Jobban mondva a szurkolóit, s ez az igazi baj. A Levante még matematikailag nem, de már közel van hozzá. Raúl duplázott, lehetséges utódja David Villa szintén. Fabiano, a herével történő gólszerzés nagymestere, gólkirály várományos, végre használta a lábát is: mindenkibe belerúgott, aki arra járt. Ugyanakkor az Osasuna már egy olyan támadónak is örülne, aki legalább az ellenfelet képes lerúgni. A Villarreal szurkolók sárgába öltöztették Valenciát, esett 27 gól és nem a rúgkapáló Fabiano lett a hétvége tahója.

A Valencia a túlélés és az adódó lehetőségek kiaknázásának céljával látogatott a fővárosba, ahol a közelmúlt eredményeit és főleg produkcióját feledtetni kívánó Real Madrid várt rá. A vendégek helyzete nem volt könnyű, hiszen egy hétközi kupamérkőzéssel a lábukban, ráadásul egy láthatóan feltüzelt ellenféllel szemben kellett felvenni a kesztyűt. Egyelőre még nem tudjuk biztosan, hogy az esélytelenségnek, esetleg a beérő edzői munkának köszönhető a Valencia felszabadult játéka. Hajlunk az utóbbira, mert a csapat nem tört meg egy pillanatig sem, amikor a vezetés megszerzése után mind eredményben, mind játékban felülkerekedett a királyi gárda. Az akarati tényezők fontosságát még Koeman mester hangsúlyozta spanyolországi edzőkarrierje kezdetén. S ha - Zigic mellőzésén túl - valamitől jó a mostani Valencia, akkor azt mindenképpen ki kell emelnünk, hogy kellő alázat mellett egyetlen pillanatig nem álltak le. Hasonlóan a hazai csapat játékosaihoz, akik először gondolták komolyan, hogy illene úgy igazán odatenniük magukat, s fogjuk Higuaínra a szerencsére, hogy most nem sikerült berúgniuk a mindent eldöntő gólt, miközben Casillas elfelejtette kivédeni Arizmendi pimasz gurítását. (Real Madrid – Valencia 2-3) A forduló másik rangadóján is vendégsiker született, azonban annyi különbséggel, hogy focizni csak a végül győztes vendégek szerettek volna. A Sevilla játékosai inkább rugdalózásban élték ki magukat, s ezt Maresca még egy szégyenletes fejeléssel is megtoldotta. A kiállítás jogosságát nem lehet megkérdőjelezni, de nem is ezzel van a probléma, hanem az adalúzok játékosainak agresszivitásával. Érthetetlen és értelmetlen dolog, mert ezáltal az olyan sportszerű játékosok is bűnhődnek, mint Kanouté. Akit látszólag jobban bántott a kiállítást megelőző cselekedet, mint a bűnt elkövető Marescát valaha is fogja. Ráadásul Fabiano alattomos rugdalódását és Poulsen arrogáns viselkedését látva egyértelmű, hogy mentálisan valami nincs igazán rendben a Sevilla játékosaival. Pedig, ha kizárólag a focira koncentrálnak, akkor talán pontot is gyűjtöttek volna ellenszenv helyett. Focizni jött és focizott is, így nyert az Atlético. Megérdemelten. (Sevilla – Atlético 1-2) A Recreativo is a pontszerzés reményével utazott Santanderbe. Védekezésbeli erősfeszítéseit majdnem siker is koronázta, de egy kapu előtti kavarodás - s egyúttal a mérkőzés - végére Orteman tett pontot tizennyolc méterről. Ez a gól pontosan három pontot, két helyezést jelentett a Racingnak. Míg a huelvai bennmaradásának esélyeit jelentős mértékben csökkentette. A második találat már nem osztott, nem szorzott. (Racing - Recreativo 2-0)

Négy pontra csökkentette a hátrányát a Barcelona, s a katalánokért szurkolók legnagyobb örömére, újra fennáll a kiélezett bajnoki végjáték lehetősége. Reméljük ez szórakoztatóbb lesz, mint a gránátvörös-kékek mostani mérkőzése, mert igazából jókat derültünk, amikor egy támadás során három hazai védő is kötényt kapott, majd a labda a lécen csattant, de valószínűleg pont az ilyenek miatt van a hátrányban a Barcelona. Pontosabban amiatt, hogy vannak olyan csapatok a ligában, amelyek a kapufa helyett a hálót veszik célba. Mindenesetre a védelem sebezhetősége mellett mindenképpen fontos kiemelni, hogy Henryék végre nem kizárólag a trikójukkal riasztgatják az ellenfelet. Hanem gólokkal, s ez már a Valencia elleni kupakudarc alkalmával is látszott, mert két idegenbeli találat általában elég a továbbjutáshoz. Ha a védelem nem csinál maga alá, amikor David Silva és/vagy Mata átlépi a félpályát. Persze könnyű azt mondani, hogy holnaptól stabil védekezés kell, ha Thuram és Zambrotta világbajnoki címeiket meghazudtolva szaladgál össze-vissza, hogy a többi védőjátékosról ne is beszéljünk. Pedig egy jó Barcelonára midig szükség van. Mindössze az izgalmak miatt is. (Barcelona – Valladolid 4-1) A nagy testvér árnyékában élni roppant kiábrándító lehet. Különösen, ha pár hónappal ezelőtt még az onnan való kitörés gondolata foglalkoztatott. Akkoriban jogosnak tűntek az erre irányuló kísérletek, de a 2008-as év valamit elvett a barcelonai kék-fehér csapattól, de főleg a szurkolóitól. Már az a kellemetlen pár másodperces gól is megalázó volt, de akkor senki nem gondolhatta, hogy ezt még tetézheti valami. Pedig a Murciától kikapni mostanában nem túl nagy dicsőség. Főleg nem négy góllal. Mentségnek nagyon jó a bíró által befújt büntetők felemlegetése, de azért nem gondolja senki komolyan hogy egy gólnélküli döntetlenért utaztak Tamudóék. Az biztos, hogy hosszú hét elé néznek az Espanyol játékosai, mert nyugodtan aludni nem lesz könnyű, amikor a támadóteljesítményről csak nemlétezése okán beszélhetünk. Miközben a védekezés mélypontjaként Ivan Alonso hat vendégjátékos élénknek nem mondható érdeklődése közepette is befejelt egy labdát. Újra remény pislákol a vörös mez közelében, avagy menekülés a győzelembe. (Murcia - Espanyol 4-0) Menekül a Mallorca is, csak éppen nem a Murcia, hanem például a Deportivo elől. Kell nekik, mert a 40 pont nem biztos, hogy elég lesz, miközben a 60 már biztosan UEFA kupát érhet. Gyors fejszámolás után kijön, hogy a szigetlakóknak meglesz a szükséges pont, a Deportivonak nem biztos, de ha jól imádkoznak a Huelva vereségéért, akkor talán. Most mindössze egy gól jutott a közönségnek, meg egy rosszra sikeredett mérkőzés, de legalább nem a Deportivo nyert.(Mallorca – Deportivo 1-0)

Kihasználva a város igazi urának távollétét a Villarreal szurkolói sárgába öltöztették Valenciát. A futball ürügyén nem sok Fiestát szerveztek a városban idén, így nem csoda, hogy ösztönzőleg hatott hazai és vendégjátékosra egyaránt a régen látott táncoló, ugráló és láthatóan boldog embertömeg. Persze a vége nem is lehetett más, mint vendéggyőzelem, amelynél kevesebbet nem, de valamivel fölényesebbet érdemelt volna minden vendégszurkoló. (Levante – Villarreal 1-2) Egy, kettő és három csatárral is kipróbálták Pamplonában, de valószínűleg tizenegy bika is nagyobb sikerrel járt volna az ellenfél kapujának bevételét illetően. Azt persze eddig is tudtuk, hogy a magyar válogatott szempontjából is mindegy, hogy egy vagy három Dombi Tibi szaladgál elől. Gól nem lesz több. Ugyanez igaz, Solára, Portillora (aki pedig nem így indult) és Pandianira is. Pedig az Osasuna nem érdemel kiesést, viszont gólok nélkül könnyen sírás lehet a vége. (Osasuna – Betis 0-1) A Getafének mindegy volt. Amennyiben a valenciai Mata mostani remeklése nem lenne elég nagy pofon a Real Madrid vezetőségének, De la Red esetleges Európa bajnoki szereplése, biztosan gondolkodóba ejt pár embert. A Getafe játékmestere elég univerzális ahhoz, hogy megérje elvinni őt, mint bárhol bevethető játékost. A mostani mérkőzés viszont nem róla szólt, sokkal inkább a baszk csapatról, amelyik magabiztosan, megérdemelten győzött. A vendégek a Bayern és a Valencia ellen vigasztalódhatnak.(Athletic - Getafe 1-0) A játéknap egyetlen döntetlenje Zaragozában született, ahol a hazai csapat magabiztos győzelmi reményeit Gabi kiállítása redukálta egy kicsit, de még így is meglehetett volna a három pont. Negredo azonban büntetett a pontosztozkodással meg egyik cspat sem járt igazán jól. (Zaragoza - Almería 1-1)

51 komment

Címkék: spanyol összefoglaló la liga

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr38397796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2008.03.26. 18:03:36

Néhány dolog, amit a spanyol sajtó szedett össze Schusterről:
- eltaktikázza magát
- rosszul cserél
- nem kommunikál a játékosokkal

Ezen túlmenően csináltak egy elemzést, minden eddigi csapata 8-9 győzelmes szériákkal kezdett és a szezon végére mind megzuhant és elvesztette a kitűzött célt. (Cuper szindróma?)
Egyszóval ő még nem idevaló, lehet hogy már most el kéne zavarni.

Hala Madrid!

Ronal-d'oh! 2008.03.26. 18:12:27

Ez Bojan, ez még egy mocskos nagy zseni lesz.

Asidotus 2008.03.26. 18:34:58

Szerintem a Valencia rosszul játszott, csak a Realnak volt két nagyon gyenge pontja, emiatt nyertek. Normális esetben egy 5:1-es madridd győzelemnek kellett volna lennie a meccs képe alaján. A Valenciának alig volt néhány helyzete, csak éppen azokat mind belőtték, mind a Real rendre ziccerig játszotta ki, csak Hildebrand nagy napot fogott ki, és a madridiak meg szinte mindent kihagytak, amit még nem lehetett, azt is. Ha én lennék a Valencia edzője, ezért a meccsért nem dícsérném meg a gárdát. Szar védelem, gyenge támadók. Csak a helyzetkihasználásban voltak jobbak.
Még nem érik Koeman munkája. Szerény véleményem szerint.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.03.26. 18:40:11

Hadrian, én is így melékszem. A Levante volt az első csapata, nagyon jól rajtoltak (a magyar sajtó meg büki edzőtábor csodálatos hatását elemezte), még veztték is a bajnokságot, tavaszra viszont kieső helyre csúsztak és a cipészt ki is rúgták. Hasonló történt vele a Getafe edzőjeként, bár ott csak a középmezőnybe zuhantak vissza.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.03.26. 19:01:26

Bükön a Getafe edzőjeként volt itt.

Visszazuhanás sem volt, ellenben a kupadöntőbe a bajnokság tavaszi szezonjában jutottak.

Engem különben a Real hétvégi meccse arról győzött meg, hogy az utóbbi hetek botladozása csak hullámvölgy volt. Akár 7-2-re is nyerhettek volna, nem csak 5-1-re, ahogy Nűnű írja. :-)

népszolga · http://valenciacfhu 2008.03.26. 19:42:17

kedves nünü a szar védelem a real ixezer helyzetéből csak kettőt engedett(és igen kétszer nem is hildebrand védett a gólvonalról tehát együtt volt nagyon a gárda. a csatársor meg annyira szar volt h minden helyzetét belőtte. bár a tényen nem változtat kúman munkája nem fog látszódni. ezt kikével is elérte volna csapat.
AMUNT VALENCIA

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.03.26. 19:49:23

Schusterhez: mindenesetre érdekes a cikk...

A Valenciához: én valami olyasmit éreztem Koeman első néhány tucat meccsén, hogy a Valencia nem is akar játszani, le se szarják (bocsánat), mi van a pályán. Először a Barca elleni kupaelődöntőn a Nou Campban láttam, hogy tényleg KÜZDENEK. Mintha a bajnokságról már teljesen lemondtak volna, de a kupában még meg akarnák mutatni, hogy tudnak valamit.

2008.03.26. 20:22:33

Raul és Villa duplázott, a Barca védőket megint szopatták. A mákos Barca győzött, pedig ha az ellenfél kapufái bemennek... A szerencsétlen Real viszont 3 helyzetből 3 gólt kapott. tiszta sor

nasteey 2008.03.26. 20:35:53

A mákos Barca év elején nem egy döntetlent játszott, amikor csak a kapufát találta el Henry. Ha az ellenfél kapufái bemennek, akkor anno az Atleticó elverte volna a Madridot. Ezért szép ez a játék. Tiszta sor.

halareaal 2008.03.26. 21:25:19

"A hajrára a legimponálóbb formában a Valencia érkezik", "...köszönhető a Valencia felszabadult játéka"

hát erről lemaradtam... a Valencia a félpályát sem sokszor lépte át, és ha egy kicsit balszerencsésebb, illetve a Real csatárai nem ilyen bénák, nagyobb zakó is lehetett volna, mint ősszel. egy szó, mint 100, a Valencia hiába vitte el a 3 pontot, a játékuk minden volt csak imponáló nem.

halareaal 2008.03.26. 21:32:16

"kedves nünü a szar védelem a real ixezer helyzetéből csak kettőt engedett(és igen kétszer nem is hildebrand védett a gólvonalról tehát együtt volt nagyon a gárda."
a Valencia védelme valóban egy kalap fost sem ért, attól ha Raul csak 2 gólt rúgott nekik. az a jó védelem, ami nem enged komoly lehetőségeket az ellenfélnek, nem pedig az, amelyet a kapusuk és a vakszerencse ment meg a nagy zakótól. Villa egyébként valóban nem volt rossz, viszont érdemes megnézni a Valencia középpályát. gyakorlatilag folyamatosan olyan passzokat rontottak el, amilyenből ilyen szinten 1-2t is ritkán látni. még most sem értem egészen, ezen a meccsen hogy tudott kikapni a Real.
az a 3 helyzet meg csak 2 volt, a 2.ikat (egyben a legfontosabbat) Cannavaro és a bírók hozták össze.

MAti 2008.03.26. 21:53:33

A jó védelem az volt, amelyik tavaly az MU-t 90 percre kiherélte. :)

Ettől függeltenül úgy érzem, a jó csapat az, amelyik nyer. Ha úgy nyer, hogy 2 helyzetből 3 gólt lő, és közben 25-ből csak 2-t kap, akkor is... Sajnos. :(

A helyzeteket be kell rugdalni, és van Nistelrooy borzasztóan hiányozni fog nekünk.
Ő az egyetlen igazán jó gólrúgó csatár Madridban, néha Raúlnak és Robinhonak összejön még. De RvN-nak megbízhatóan.
Ha ott van... ha, ha. Kit érdekel.. :(

MAti 2008.03.26. 21:55:21

Ettől függetlenül a nézhető játéknak és a küzdelemnek örülök.
Ha a Madrid így folytatja, bajnok lesz.
Ha megint elfelejtenek harcolni, akkor nem.

BruceWayne 2008.03.26. 22:33:25

nem vagyok hívő de ha létezik a labdarúgásnak istene akkor ezt nem engedheti:

www.nemzetisport.hu/cikk.php?cikk=174090&

halareaal 2008.03.26. 23:39:40

azért az utóbbi időben Raul termel inkább, RvN sajna nem fut olyan jó szezont. az kéne h Robinho formába lendüljön, vagy legalább még 1-2en felnőjjenek Raulhoz.

nasteey 2008.03.27. 00:36:46

halareal: te miért mindig a bíróval foglalkozol? :)

Nerazzuri: Szintén. Pedig nem rossz edző, de annyira, de annyira nem szeretném, hogy hihetetlen.

gibson 2008.03.27. 07:31:23

szerintem nem lenne rossz leosztás, ha Mourinho jönne a Realhoz, Benitez meg a Bercelonához. Mi minden évben megnyernénk a bajnokságot meg a kupát, a Barca meg kétévente nyerne egy BL-t vigaszképpen... :)

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2008.03.27. 07:37:35

ha az érdekes Chelsea- Liverpoolokra gondolok, akkor nem szeretném ezt a párost...

montipájton 2008.03.27. 08:04:10

"Bnitez? Atyaúristen, csak őt ne!
Mourinho? A köcsög londoni tolmács...?
Riijkard persze menjen a pi...ba."

Mostanában sokszor foglalkoztat a kérdés, hogy vajon a (magyar) Barca-szurkolóknak ki lenne jó edző?

Még nem találkoztam a nevével egyetlen fórumon sem. )))

gibson 2008.03.27. 08:16:46

pancho: ez mondjuk igaz :)

IronRock 2008.03.27. 08:31:27

Most nem tudom, mit fanyalogtok Benitez miatt, nézzétek a dolog jó oldalát! :-))) Bajnokságot nem nyerne a Barca az fix, a 4. helyre ami még BL-selejtezőt ér, nagynehezen odaérne. De a BL-ben minden második évben bejutna a döntőbe és meg is nyerhetné! :-DDDD Valamit valamiért! :-)

2008.03.27. 08:47:09

Szegény Cannavaro tegnap este megint szopott David Villával, pont neki szabadított fel és jött a gól belőle :)

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2008.03.27. 09:26:50

magyar barca szurkolo vagyok - nekem rijkaard jo edz,de ha esetleg (remelem,erre nem kerul sor) elmenne,akkor egyedul laudrupot tudnam elkepzelni a helyere. egy klubnal az is szamit,h mien arcok reprezentaljak - ne a palya szelen ordibalo,gesztikulalo faszkalapok,ne ripacsok,stb,hanem uriemberek. frankie az (laudrup is az). benitez jatekrol alkotott elkepzelesei meg kb oan messze vannak a barca,laporta es cruijff futballfilozofiajatol,mint pl a mostani angol vaslogatott a joga bonitotol. ezert nonszensz a blikk-szintu nemzeti sport irasa (ami marca-kitalacio termeszetesen).

mickeyknox 2008.03.27. 09:29:14

benítez... ájjáj. nem biztos, hogy ő a legjobb :-) mondjuk azért a barcelona keretével többre menne, mint a liverpooléval

Ramon Serrano 2008.03.27. 09:40:32

Szerintem a blog eddigi magas szinvonalanak megorzese erdekeben tartozkodjunk a Nemzeti Sport cimu kacsamagazin cikkjeinek belinkelgetesetol. :)

mickeyknox 2008.03.27. 09:58:41

az a baj, hogy ezt már máshol is olvastam :-)

krysal 2008.03.27. 10:09:48

Ez volt az a Madrid meccs, amin kijött, a fejben van a hiba. Nem mondom, hogy remekbeszabottan játszottunk, de normálisabb öszpontosítással meglett volna az idegenbeli meccs eredménye.
Bár nem tudom eldönteni, hogy szívizom-, vagy rekeszizom-görcs lesz a végén belőle...

Murinnyó-papával visszatérne a Capellós harc, Benitez meg cifra rotálásba kezdene. Mi jó van ebből? Hjaj. Így legalább van két fix edző, akin lehet kiadósat röhögni, és imádkozni, hogy legalább egyszer húzzon jó lapot...

Ramon Serrano 2008.03.27. 11:05:34

mickey: ajjaj.. :)

E ket mester legendas, 2005-06-os meccseinek hatasara nem neztem egyetlen Chelsea es Loverpool merkozest sem az utobbi evekben.

Ad abszurdum Mourinho-t el tudnam kepzelni az Inter kispadjan. Szerintem vele egy jol jatszo es sikeres Intert lathatnank a kovetkezo evekben. Pont a vele erkezo plusz kell annak a csapatnak.

Aztan ki tudja, mibol lesz a cserebogar? Lehet, hogy a Real hihetetlenul szep jatekkal legyalazza Europat, Mourinho meg a joga bonito szinonimaja lesz :)).

gibson 2008.03.27. 12:25:50

javítsatok ki, ha tévedek, mertrégen volt már, és annyira nem emlékszem, de a Porto annak idején kifejezetten szépen játszott Mourinhoval, nem? még emlékszem is, hogy mondták az egyik meccsen (asszem tán Hajdú B. volt), hogy a Porto a BL legszebb futballját játszó csapata....

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2008.03.27. 12:33:16

én láttam a Deportivo- Porto és a Manchester- Porto párharcokat. Monduk úgy, hogy nem a szép játék dominált, s ez nem a spanyol és az angol csapatnak köszönhető.
De egy Portotól nem is várta senki, hogy izomból megnyerje a BL-t. Ők megtehették, hogy kizárólag eredményre koncetrálnak. Na ez az, ami nem megy Madridban/Barcelonában.

_benito · www.nst.blog.hu 2008.03.27. 12:34:08

azt hiszem, mondta, csak a deportivóra :)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.03.27. 12:43:23

A Manchester Utd-Porto nem volt rossz, de a Depor-Porto összecsapáson látszott, hogy kivételes lehetőség előtt áll mindkét klub és ezért kellőképpen teli is volt a gatya. Abban az évben egyébként a nem mondhatott olyet a Hajdú Béla se a Portora, se a Deporra, mert egyértelműen a Guily, Rothen, Morientes, Prso-féle Monaco játszotta a leglátványosabb focit. A csoportkörben 8-3-ra verték a Deport és gólgazdag csatákban jutottak túl a Madridon és a Ranieri-féle Chelsea-n, a döntőben viszont a Porto focizta le őket (3-0).

mickeyknox 2008.03.27. 13:38:27

úbbizony, azt a bl-t a monaconak kellett volna nyerni, ha a látványos játék számítana. érdekes viszont, hogy guily-rothen-morientes-prso négyesből azóta talán csak guily-nek jött ki a lépés (neki se oly nagyon), morientes állandóan sérült, prso elment a rangersbe (wtf) rothen meg a psg-be (5x akkora wtf!!!!!). szegény a francia b-csapatban játszott kedd este, mali ellen.... pedig milyen király szélsőjátékos volt már !!??

mickeyknox 2008.03.27. 14:31:46

igaz! evra és adebayor is felmutatott ezt-azt azóta :-)

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2008.03.27. 15:50:14

mu-porton mu hamar vezetest szerzett,kihagyott meg par helyzetet,azert raultek az eredmenyre,1-0lal tovabbmentek vna. portonak koze nem vt a meccshez vegig,de a 88. perc kornyeken 1 szabadrugashoz jutottak,es vhogy bekapartak. mu kb. magat verte meg. ha nem allnak le,siman nyerhettek vna kb. 3-0ra,4-1re addig vt erdekes a meccs,amig eroltettek a tamadast,de miutan nem,ok tudtak vna,csak nem akartak szepen jatszani mar,mig a porto ugyan akart vna,de nem tudott.

gibson 2008.03.27. 17:10:46

"azt hiszem, mondta, csak a deportivóra :)"

könnyen lehet :)

amúgy most, hogy így mondjátok, én is láttam a Depor, az MU és a Monaco elleni meccseket is, és a 3 meccsből összesen annyi maradt meg bennem, hogy Ferguson magából kikelve ordít, miután kikaptak - tehát valószínüleg nem a szép játék dominált egyik meccsen sem.

kukonyalori 2008.03.27. 17:16:10

ferenck: de a Porto-MU 2-1, az nem volt egy rossz meccs.

Asidotus 2008.03.27. 17:37:25

Én sosem értettem ezt a Rikaard dolgot. KÉtségtelen, hogy nagy focista volt, de játéko karrierje után szinte egyből fölbukknatz a holland válogatott élén, akikkel a 2000-es, hollandiai EB-n elődöntőig mentek. Majd jött a Barca. Két olyan gárdával az általa elért eredmények eléggé evidensek számomra, nem érzem azt, hogy hozzátett valamit. Persze el sem rontotta a lehetőséget, és ez is nagy szó.
Amit Klinsmann művelt 2006-ban, azzal a német válogatottal, az igen! Szerintem őt kellene megnyerni egy nagy eredményt elérni szándékozó klubnak.
Szegény Capello, megkapta élete első olyan csapatát, amivel nem fog nyerni semmit.

-LinoSonego- 2008.03.27. 19:24:01

sztem klinsmannak nem nagyon kellett erőlködnie, hogy egy német csapat a hazai vb-n (egyik leggyengébb vb volt ráadásul) mindent odategyenek. ettől függetlenül nem akarom klinsi érdemeit kisebbíteni, bár arra kíváncsi vagyok mire jut münchenben.

viszont alakul az ATLETICO jövőre! megvan már újfalusi, most olvastam jön heitinga meg valószínű egy 18 meg egy 16 éves srác a vélezből, elzavarják azt a léhűtő reyest (pedig de jó volt ágyútöltelékként) és -sajnos- hazamegy benficába simao.
csak egy jó cserecsatár kellene, mert forlán-agüero mögött nincs senki. de ha okosak ebből jó csapat lehet! pl miért nem szerzik meg dos santost kölcsönbe, jó a viszony a barcaval és állítólag lemondanának róla. az mindenkinek jó, megnézik mit is tud a kis üres tekintetű egy erős csapatban.

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2008.03.27. 20:57:58

Nunu: holland valogatott azota sem jatszott annyira szemet gyonyorkodtetoen,mint rijkaard csapata a 2000es eb-n. sot,a 98as vb-n hiddink gardaja sem. az,h az elodontoben felborult a palya,es kihagytak egy csomo helyzetet meg mar a rendes jatekidoben ket 11est (a 11es rugasoknal tovabbi harmat),nem rijkaard hibaja vt. a barcelona meg kb a kozepmezony elejen vt,amikor atvette 2003ban,a gaspart-erat kovetoen. egyertelmuen o hozta fel a csapatot.

klinsmann 2008 oszetol mar a bayerne.

nasteey 2008.03.27. 21:53:07

ferenck: Igazad van, amikor sikeréhes volt mindenki, és olyan adu volt nála, ami senkinél sem (Ronaldinho). De most, amikor a játékosokban nincs tűz, és az edzőnek kéne virítani, és kihoznia a csapatot a gödörből...

fatan 2008.03.28. 00:36:00

A ma délutáni futópadon eltöltött idő alatt elgondolkodtam egy kicsit, mit b.sznak el Madridban.

Az az igazság, hogy a vezetőség b.szni is akar meg szűz is maradna. És mint tudjuk a kettő nem megy. Nekem örök fájdalmam ez az évenkénti/félévenkénti edzőváltás meg klasszikus "mindentmegkellnyernünkmindig" felfogás. Jó lenne most már kiállni valamelyik irány mellett, mert ez a pöcsölés nem visz sehova.

Sajnos? Madridban olyan a mentalitás, a focihoz és az eredményekhez való hozzáállás, hogy Drentheket, Higuainokat, Gagokat, De La Redeket nem igazán tűrnek meg. Ennek megfelelően két dolgot tehet a vezetőség. Vagy irdatlan összegekért telerakja a csapatot világsztárokkal (vagy a sztárság küszöbén toporgó tehetségekkel) vagy határozottan kiáll a nép elé és elmondja, hogy "Nézzétek barmok. Egy generáció kifutott. Most új szemlélet lesz és világsztárok vásárlása helyett világverő csapatot építünk. Ehhez megszerezzük a legtehetségesebb fiatalokat és a megfelelő szakembert. 2-3 éven belül pedig beérik a gyümölcs, aminek a magjait most együtt, közösen vetjük el."

De nem. Ehelyett kapkodnak össze-vissza. Megvesznek olyan tehetséges fiatalokat, mint Sneijder, Drenthe, Higuain, Gago és aztán ezeket a fiúkat egy edzői szinten hozzájuk hasonlóan képzetlen és tapasztalatlan személy gondjaira bízzák. Ez így nem működhet.

A fiatalok nevelésére talán a 2 öreg szaki a legjobb példa, akik olyan tehetséges srácokból faragtak világsztárokat vagy zseniális csapatembereket, mint Céronaldo, Evra, O'Shea, Eboué, Flamini, Fabregas, Hleb, hogy csak az új generációt említsem. De kétségem sincs Nani, Anderson vagy épp Sagna sorsa felől sem. (Most csak és kizárólag a legnagyobb klubokról beszélek.)

A Realban sajnos nincs erre mód. Nincsenek se évek, se megfelelő vezetőedző (az utolsó talán Del Bosque lett volna) és legfőképp nincs türelem.

Nem tudom melyik lenne az üdvözítő megoldás. Én pártolom a fiatalokat, a tehetségeket, de ehhez egy megfelelő vezetőedző és szakmai vezetés kellene. Sajnos a Castillaból csak akkor van esélye bekerülni bárkinek is, ha jó időben hiányposztot tölthet be (lsd. Casillas vagy Raúl).

Egy szó mint száz várom az üdvözítő megoldást a madridi vezérkartól, mert nem rosszak a fiatalok, csak szerintem nem Suszter a megfelelő ember ehhez a projekthez.

Köszönöm a szót.
Üdv. fatan

nasteey 2008.03.28. 14:40:41

Nekem nem igazán szimpatikus a kisebbségi komplexusokkal küzdő bátyja, és a sz*rkavarása. Mellesleg én más forrásból úgy informálódtam, hogy úgy került egy mondatba Ronaldinho és a Real, hogy megkérdezték a bátyját, hogy miért nem viszi el a saját csapatába az öccsét (vmi kisebb brazil team), mire ő azt mondta, hogy "mert Real, Milan szintű világklasszis".

Mindesnesetre remélem, hogy soha nem látom habfehérben.

BruceWayne 2008.03.28. 14:45:05

jön ő is Milánóba, de nem a piros-fekete részébe :-)

szmrmszrzt 2008.03.28. 18:35:24

szeretnék kérdezni:
a madrid mezre ki ragasztotta rá a "habfehér" kifejezést?
talán egy korszakos jelentőségű antimadridista? mert akkor gratula.

gibson 2008.03.28. 21:50:19

én is úgy tudom, hogy a bátyja azt nyilatkozta, hogy miért menne Dinho az ő csapatába, ő egy világklasszis, és Real Madrid vagy Milan szintű csapatokkal kéne egy lapon emlegetni. Gondolom, innen jött, hogy akkor biztos a Realba akar igazolni, egy okos újságíró meg gyorsan rákérdezett. Mondjuk, Real Madrid helyett mondhatott volna Chelsea-t vagy Intert is a bratyó - biztos így akarta megkavarni kicsit az állóvizet....

btw.: a "habfehér" szótól én is a falnak megyek :)
süti beállítások módosítása