Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Hétközi beharang és Derby della Molle

2008.02.27. 11:21 _benito

Rendhagyó hétközi beharangozónkat természetesen a tegnapi derbivel kapcsolatos meglátásaink zanzájával nyitjuk, aztán pedig rászabadítjuk magunkat a forduló, a szezon, az év legnagyobb jelentőséggel bíró rangadójára. Az Inter-Roma meccsek ráadásul az utóbbi időben szinte kivétel nélkül sokgólos, jó meccseket és nem ritkán vendéggyőzelmet hoztak (tavaly a Roma bajnokin és Szuperkupa meccsen is győzni tudott a San Siróban, míg idén szeptemberben az Inter gyalázta bele az Olimpico pázsitjába a mérkőzés nagy részében emberhátrányba játszó farkasokat), ezért a tévedés jogát fenntartva most sem az olaszos rangadókra jellemző pöcsölést, taktikázást és rugdosódást várjuk, hanem nyílt, sok helyzetet hozó, igazi rangadót. Lesznek még UEFA-kupás helyekért zajló rangadók, szokás szerint kiesőjelöltek is összecsapnak, ugyanakkor a remek osztalékoktól megrészegülve felkérünk mindenkit, hogy nagyon drukkoljon a Cataniának. Serie A, 25 játéknap hajtás után.

A Derby della Molle sok érdekességgel szolgált. A 0-0 ellenére nem volt rossz meccs, talán csak akkor lehetett volna elégedettebb a semleges néző, ha Del Piero csodálatos szabadrúgása a fizika, a földi lét és az egyetemes futballtörténelem diktálta szabályoknak megfelelően bevágódok a rövid filóba, a másik oldalon pedig Rosina hasonlón szívet melengetően míves lövése nem a lécet döngeti meg a labdát szemmel remekül verő Buffon fölött. Ám a kapufa és Sereni cserben hagyott minket, így nem láthattunk gólt, legalábbis érvényeset nem, hiszen Palladino végre eltalálta a kaput, sőt, be is vette, viszont sajnos valóban lesen volt a helyzetbe kerülését megelőző lövésnél. (Nem úgy a Toro támadói egy 2-1 kontra során a meccs elején, de beintették ezt is.)
Rengeteg hiányzója ellenére a Toro remekül állta a sarat, pedig Trezeguet hiányában ennél támadóbb Juvét nehéz lett volna pályára küldenie Ranierinek: Camo eggyel beljebb, a szélen Palladino, ilyen támadó csapatok mostanában ritkán futnak ki Serie A derbit játszani, valahogy mégsem sikerült a fölényt gólra váltani. A remekül védekező vendégek kontráiban szintén benne volt a gólveszély, kivált a kényszerből beálló Rosina érkeztével, így a lüktető, jó iramú meccsen már tényleg csak a gól hiányzott. Ehhez többször is közel járt a Bianconeri, de hiába kísérletezhetett többször is kecsegtető helyzetből Alex, vagy érkezett a kapu elé egy kicsinyeit védő víziló kecsességével Iaquinta (ilyenkor rendszerint nagyobbegyenlő 3 bábu feküdt a tizenhatoson belül), nem sikerült begyötörni a győztes gólt. A középen a helyét nem nagyon találó Camoranesi és a teljesen heréltnek tűnő Sissoko (hiába szerzed meg, ha aztán elpasszolod, ember!) mellett további elkeseredésre adhat okot, hogy ismét elérkezett az évente egyszer jelentkező teljes agyelborulás Pavelnél, az egyébként nagyot küzdő Furia Ceca ugyanis a bíró orra előtt egy UFC-ben is szabálytalan mozdulattal szerencsésen kiállíttatta magát. A döntetlenért jár a gratuláció – a Torinónak! (Juventus-Torino 0-0)

Internazionale – Roma 1-2
A bajnoki címvédő, idén eleddig veretlen, 49 szerzett gólja mellé csupán 14-et kapó Inter kilenc pont előnyből várja a Roma elleni rangadót. Vegyük akkor rögvest ide, hogy a két csapat római meccsét 4-1-re szintén a Nerazzuri nyerte és már nem is értjük, mire itt a nagy készülődés: tiszta lesz, mint anyánk híre.
Vagy mégsem? A Roma tavaly pont ilyen helyzetben verte meg a pezsgőt már a sósvödörben pörgető Intert (bár az már kevesebbet számított, mint amennyire most fontos lenne), azon kívül az minden kétséget kizáróan az utolsó esély az Inter befogására, hiszen hiába araszoltak az elmúlt hetekben hol közelebb, hol távolabb, a 12 egység már rettenetesen sok lenne 13 fordulóval a vége előtt. Az Inter verhetetlenséget kölcsönző páncéljáról pedig málladozik a varázspor, egyelőre a Serie A-ban még csak kettesével hullajtják a pontokat, de a Liverpooltól kapott lángos már figyelmeztető hangot hallatva posszant bele a milánóiak orcájába.
Sebek mindkét félnél akadnak, de kétségkívül a hazaiaknál tűnnek mélyebbnek: egyrészt ugye Ibrahimovics nem elég, hogy nyilvánosan nekiugrott Materazzinak, de meg is sérült, így ő majdnem biztos, hogy nem játszik, másrészt az említett védő visszatérése óta igencsak rászolgált a nyilvános nekiugrásra. Ha lenne mellette egy idén nagyot játszó Samuel, vagy egy elég régóta nagyot játszó Cordoba, nyugodtabbak lehetnének, de mivel egyikük sincs, vagy Burdisso, vagy Rivas lesz kénytelen kisegíteni Macelazzit, de akár Chivu is behúzódhat középre volt csapata ellen – helyet adva Maxwellnek a balszélen. Sztankovics szintén kérdőjeles, nem fogadnánk rá, hogy sikerül összedrótozni, pedig középen igencsak elkelne a sokat futó és okosan passzoló játékos, hiszen a Zanetti-Cambiasso-Vieira tengely egy döntetlent bármikor szavatol, de 0-0-ra játszani egy Roma ellen nem életbiztosítás. Maniche? Esetleg Figo? Ezt sem tudhatjuk, mint ahogy azt sem, hogy Crespo mellett vajon Cruz, vagy Suazo riogatja majd a farkasok hátsó alakzatát, hiszen ez nyilván függ attól is, hogy ki szolgálja majd ki őket passzokkal hátulról.
A Roma is hátulról hiányol majd játékosokat, Juan bokája jó, ha a Real elleni visszavágóra meggyógyul, ezért Ferrari lesz majd Mexés párja, Cicinho kiesése viszont nem olyan nagy baj, hiszen egyébként sem gondolnánk, hogy ő kezdene egy ilyen meccsen (a támadásokat hatékonyan segítő jobbhátvéd védekezni ugyanis kevésbé tud), Cassettire adjuk a voksunkat a helyén a jó öreg Panucci helyett. Egy másik brazil viszont nagyon hiányozhat: Mancini letöltötte eltiltását, de a hírek szerint nincs olyan állapotban, hogy játékra jelentkezzen (valamiért mégsem lennénk meglepve, ha feltűnne a játékoskijáróban…), így pedig a Taddei-Perrotta-Giuly hármas bevetése tűnik valószínűnek, hacsak Spalletti nem húzza eggyel hátrébb Vucinicet, ami a Fio ellen egészen jól bevált.
Érdekesség, hogy míg az Inter a fentiek fényében egyáltalán nem lenne elégedetlen egy döntetlennel, a Romának győzelemre kellene játszania, mert hiába szép dolog a címvédő otthonában pontot szerezni, ha a bajnokságot is komolyan gondolják, itt bizony nyerni kellene. Tottinak szokása jól játszani és gólokat lőni az Internek, de az utóbbi időben mutatott játéka nem sok optimizmusra ad okot – viszont egy ilyen kiváló játékos nem alibizhet már sokáig és mikor találna magára, ha nem a szezon egyik legfontosabb meccsén?!
Egymásnak feszül a pálya közepén a Serie A (sőt, hittel valljuk, a világ) két legjobb védekező középpályása, Cambiasso és De Rossi, ezért egyik oldalon sem számítunk nagy fickándozásra a fedezetsorban. Többek között ezért is gondoljuk úgy, hogy egyéni villanások, improvizáció dönt majd a két gigász között, hiszen már csak a Serie A becsülete miatt sem tippelhetünk bunkerezős, gólnélküli rangadót.

Fiorentina – Livorno 1-0
A vendégeknél immár csak pislákol az őszi tűz, így még a Mutu nélkül csatába induló Viola ellen sincs esélyük, főleg azért, mert a lilák már kirakták az indexet és a Milan visszaelőzésére készülnek.

Catania – Milan 1-1
A kupában a szicíliaiak megtréfálták a Rossonerit, ráadásul a Milan a hírek szerint Kaká nélkül utazik el. Gourcuff most megmutathatná, ha lenne neki mit. Ha van, nyer a Milan, ha nincs, még a döntetlen is túlzás lehet az ismét a kiesés elől menekülő Elefántok otthonában.

Lazio – Reggina 1-0
Hiába gyűrte maga alá a Juvét az Amaranto, a Laziónak is nagyon kellenének a pontok, hiszen az ilyen meccseken már nem más a tét számukra, mint a nyugodt végjáték. Bianchi most talán hasznosabb lesz, mint legutóbb…

Palermo – Empoli 1-0
A Palermo nem lett jobb, az Empoli viszont az előző három meccsét megnyerte, így elég furcsának hathat jóslatunk, de ne felejtsük el, hogy a vendégek Pozzi és Giovinco nélkül lépnek pályára a Barberában. És persze ott van Jimmy is…

Atalanta – Sampdoria 2-2
Sokgólos lesz, nem csak azért, mert ez a szokásos eredmény, hanem azért is, mert mindkét csapatnál inkább a támadókra építenek. Az UEFA-kupás helyekért zajló csatában X,2 a tippünk, természetesen Cassano és Doni főszereplésével.

Siena – Cagliari 3-2
Igencsak mocorog a Cagliari, mely most már talán maga is elhiszi, hogy meglehet a bennmaradás, a Siena azonban, ha jelenleg nincs is kiesőhelyen, szintén érzi a nyomást, ezért élvezetes, jó meccsen leveri a Rossoblut.

Genoa – Napoli 1-1
Ember a talpán, aki ezt megmondja… A hazaiak otthon bukták a szezon meccsét, majd idegenben bontották szerteszét az Udinesét, a vendégek pedig meglepő vereségek egész sora után legutóbb végre győzni tudtak. Hát, akkor legyen iksz.

Parma – Udinese 1-2
Férfiasan bevalljuk, halvány fogalmunk nincs róla, mi lesz.

140 komment

Címkék: olasz videó összefoglaló üveggömb serie a derbi

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr59356394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

halareaal 2008.02.27. 18:50:30

az egy vicc az Internél, hogy Crespot nem játszatják. suazonál messze jobb lenne, ha kapna lehetőséget. Cruz ugyan befejezőnek jó, de a játéktudása elmarad Crespotól, ha ő játszana, akkor a nehéz meccseken nem kéne csak Ibrától várni a kreativitást/megváltást. sztem összeveszhetett vkivel, mert mielőtt padra került, nem is volt rossz formában, se a copán, se az Interben.

BruceWayne 2008.02.27. 21:08:00

popp: inkább támadó kp... bár semmivel nem durvább mint Angolában Matteus néven focizni :-)

halareaal: előző szezonban Crespo nagyon jó volt, idén voltak sérülései, és utána meg jól ment a Cruz-Ibrahimovic duónak. mostanában megint több lehetőséget kap, és kezd belerázódni, bár egy kicsit mintha lelassult volna, meg már hosszú időkre eltűnik egy egy meccsen, meg lábbal már nem olyan veszélyes mint fejjel....
most is volt egy olyan labdakezelése meg egy passza hogy "üjleeggyes". viszont a kapufára ollázas első osztályú volt

BruceWayne 2008.02.27. 21:09:07

kapuráfa ollózás volt az. közbe totti betalált, kcsit váratlanul

crouchy 2008.02.27. 21:09:25

vezet a cigánybanda!!!!!

crouchy 2008.02.27. 21:10:15

elnézést, ez nem rasszizmus volt.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.02.27. 21:20:12

ez eddig jól alakul: Forza Roma!

popp · http://koncertblog.com/ 2008.02.27. 21:21:15

kussolni is lehet Crouchykám és ez sem rasszizmus!

BruceWayne 2008.02.27. 21:25:24

azt a paraszt gólörömöt tottinak, verjembele, szerintem nem a vendégtábor előtt volt a bunkója.
amúgy szép gól volt

Count Adyn 2008.02.27. 21:27:24

Igazából jobban örülnék ha nyerne ma a Róma, annak ellenére hogy ez nekünk rosszabb:)

BruceWayne 2008.02.27. 22:14:50

IL CAPITANOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!!!!!!

argentin#21 2008.02.27. 22:16:55

behuzta a Traktor :D:D

redcard · http://redcard.tumblr.com/ 2008.02.27. 22:19:11

Ilyenkor sajnálom, hogy nem írtam be 20 perce, hogy úgyis egyenlít a végén az Inter akármilyen impotensen is játszottak végig. Meg persze azt is, hogy nem játszom online fogadást :)

redcard · http://redcard.tumblr.com/ 2008.02.27. 22:22:13

csak én gondolom úgy, hogy burdissonak a második félidő közepén a nickem felmutatása után távoznia kellett volna a pályáról?

Romanista 2008.02.27. 22:23:21

beszélgessünk a bírói kompenzálásról vagy haggyuk?
hm,kedves interesek?

Metgergo 2008.02.27. 22:25:58

10 emberrel senki nem játszik jobban az Internél!!!
Bírói kompenzálás? Talán nem kéne csak úgy beszaladgálni a pályára, és sárga sem lenne.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.02.27. 22:26:14

Most inkább nem írok semmit, majd reggel. Csak annyit , hogy Burdissot rég ki kellett volna állítani.

Leito 2008.02.27. 22:29:55

Én nem tudom... Nagyon valószínű, h Burdissonak idő előtt le kellett volna mennie, de sztem nem ez döntött! Aquilani 2X dönthette volna el végleg, ehelyett(törvényszerűen) jött az inter...
Ezzel sztem el is dőlt a scudetto sorsa és ezt még a legelvakultabb romanista is beláthatja:)

drdugo 2008.02.27. 22:30:04

Mikor lement Maxwell, erősen gondolkoztam, hogy megrakom bwinen, hogy lesz római kiállitás. Annyira éreztem, hogy bármi áron, de ki fognak szórni egy Roma játékost....
Persze Mexes is hülye volt, de a második sárgája vicc volt. 50 ilyen történik egy meccs alatt, ha ez sárgát érne, akkor kb. senki se játszaná végig a meccset....

Leito 2008.02.27. 22:31:47

ja igen.
mexes maga volt a tökély... úgy mint a bíró... Ha nincs az a bámulatos keresztbefutás "sérülten", akkor nincs az teljesen jogtalan piros se...

Metgergo 2008.02.27. 22:32:37

A meccshez még annyit, hogy Zanetti megmutatta, hogy ki is a valódi Capitano. Gyakorlatilag a pálya minden részén játszik (ma is), és folyamatosan ugyanolyan magas színvonalon, ami más Capitánokról nem igazán mondható el. A szerénységre és alázatra pedig nem is akarok ktérni, mert Totti esetében nem értelmezhetőek ezek a fogalmak.

Romanista 2008.02.27. 22:33:53

meg test a test ellen ütközni se kéne?

egyébként így egy cigi után: sajnáltam volna az Inter JÁTÉKOSOKAT hogy az edzőjük hülyesége miatt (tiz perc alatt 3 csatár???) kikapnak, de szerencsére ha Rosetti velünk ki ellenünk felkiálltással megnyertétek a bajnokságot, amihez ettől függetlenül grat.

Metgergo 2008.02.27. 22:34:19

Csak úgy jelzem, hogy Burdisso első sárgája kb ugyanaz volt, mint Mexes második sárgája.

BruceWayne 2008.02.27. 22:35:54

1. sárga jogos volt, másodiknál nem volt a közelbe sem a labda csak crespo, de szigorú volt az ítélet, ha nem ad 2. sárgát szerintem senki nem reklamált volna.... de hát Materazzit is kb ilyenért állították ki az anfielden.... :-)

amúgy ez a 4-5-1 kurva szar volt, Mancininek faszkorbács, mert még szarul is cserélt (3szor is), ráadásul mikor megláttam hogy a 60. percben jön a 3, akkor mondom meg ne sérüljön valaki.... erre tessék, gondolom Maxwellnek bokaszalag.

Leito 2008.02.27. 22:36:00

@bakhere
bizonyos szintig nem számít, h ki mekkora patkány, ld.: Cé. Totti gólja zseniális volt, de zanettivel kapcsolatban max. riszpekt a kommentednek

Romanista 2008.02.27. 22:36:43

már mint megnyertétek a meccset.(pont) és megnyertétek a bajnokságot,amit megédemeltetek a mai meccstől független. namégegycigi.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.02.27. 22:37:21

Még az Inter drukker Nyíl is elismerte, hogy a második sárga előtt nem is volt szabálytalanság. Leitonak is igaza van be kellett volna lőni a másodikat és akkor most nincs miről beszélni. Az Inter szurkolóknak én is gratulálok a bajnoki címhez. Ami pozitívum, hogy Totti megint megmutatta, hogy nem akárki.

Leito 2008.02.27. 22:38:50

@romanista
mégegyszer elmondom, h SZTEM nem számít, h mi volt sárga és mi nem, ha Aquilani 2X nem hibázik ajtó-ablakban!

nalazo 2008.02.27. 22:39:55

Javier Zanetti a legnagyobb király!
Az ellendrukkereknek lóghat az orra.
Lehet megint összeesküvésről beszélni.
Romanista: Kompenzálásról akkor lehetne beszélni, ha a bíró egy korábbi rossz ítéletét próbálta volna feledtetni. Maxwell sérülése és Totti gólja nemigen sorolható ezek közé. Akkor mit kompenzált?
De le a kalappal a Roma előtt, simán megnyerhették volna a meccset. Nekik kell megszerezniük a második helyet, mert sokkal jobbak, mint a Juventus.

BruceWayne 2008.02.27. 22:40:02

Bakhere: Zanetti nagyon nagy volt ma is, rossz helyezkedést, labdaátvételt, paszt, indítást vagy eladott labdát ma se láttam tőle, ráadásl hátul is jól dolgozott, hihetetlen a pali. Figo lassú volt de csinált 2-3 baromi szép cselt..... Stankovic és (meglepetésre) Cambiasso is elég gyenge volt, de azért mindkettőt levinni Figoval együttt és behozni a zöldfülü Pelét és Balotelllit, Crespo és Suazo mellé???? durva

giacinto 2008.02.27. 22:40:46

a roma 25 percig volt jobb, amig emberelőnyben játszott. nem használták ki, persze megint a bíró döntött. az inter kihasználta ősszel elég durván az emberelőnyt, a róma nem ennyi a különbség. az első félidő inkább az interé volt, a romának 1 kapuralövése volt : a gól.

Mufasa 2008.02.27. 22:40:50

Mexes túl sok van Bommel filmet nézett.

Romanista 2008.02.27. 22:42:28

@leito
Valóban nem számít 0-0nál.egy nullnál kb 2percen belül tíz ember ellen tíz emberre hozta a bíró a meccset, úgyhogy az első adandó embert kiállítótta.
Szerintem ez többet számít minthogy mit ír a szabálykönyv arról hoyg mi sárga meg mi nem.

Romanista 2008.02.27. 22:43:40

nalazo: a létszámot kompenzálta. vagy dekompenzálta. ilyen sok latin diplomám még nincs.

BruceWayne 2008.02.27. 22:44:05

amúgy a piroshoz az is hozzájárult hogy az utolsó fél órára eléggé felfokozódott a játékosok hangulata, parázs meccs lett, ilyenkor könyebben villan a lap, és hát Mexes is tett ezért.... nem biztos hogy a 2. félidő alapján megérdemeltük az x-et, de hát a roma se a győzelmet, akármennyire is szimpatikus csapat (na jó, totti arca lehetne kisebb)

Metgergo 2008.02.27. 22:44:47

És még annyit tegyünk hozzá, hogy az Inter a 3 legjobb középhátvéde, és a 2 leggólerősebb csatára nélkül játszott.
Remélem azért jövő héten elkenitek a Real száját, mert én bizony 3 olaszt szeretnék a legjobb 4 között!

Romanista 2008.02.27. 22:44:51

nalazo +1: az utolsó mondatoddal viszont mélységesen jajde egyetértek.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.02.27. 22:44:53

giacinto az első félidőben is mi voltunk a jobbak, de most már mindegy. Magunkat is okolhatjuk meg a bírót is. Ez az Inter erősebb annál, hogy így megnyomják őket.

BruceWayne 2008.02.27. 22:45:43

azért nekünk is volt egy kapufánk 0-0-nál

BruceWayne 2008.02.27. 22:47:41

47 sárga 3 piros/10 meccs az sok olaszban?

drani 2008.02.27. 22:49:02

bög: utóbbi hetek legszimpatikusabb hozzászólója vagy

a róma ideggyenge, a kiállítás után lehetett tudni, hogy egyenlít a zinter.
sajnabajna.
amúgy gratula a tippekhez, nagyon faszán bejöttek

calcio_di_rigore 2008.02.27. 22:49:49

Egyszer lehetne hasznos az Inter, erre azthittem már kikapnak.:))

BruceWayne 2008.02.27. 22:51:28

ja hogy még a 2. helyben reménykedsz?

popp · http://koncertblog.com/ 2008.02.27. 22:53:05

Még annyit, hogy egy paraszthajszál hiányzik, hogy igazán nagy csapat legyen a Roma, remélem Madridban megtaláljuk ezt a hajszálat. Egyébként tiszta szívből szurkolok az Internek a 'Pool ellen, jó éjt mindenkinek!

Romanista 2008.02.27. 22:53:29

popp és a többi Roma drukkesz: egyetlen dolgot mondok ami ha nem is nagy de azért vigasz: SEHOL sincs a lazio.

rexford 2008.02.27. 22:53:30

"Az ellendrukkereknek lóghat az orra.
Lehet megint összeesküvésről beszélni."

Nalazo, téged nagyon nyomaszthat valami, hogy még ilyenkor is ezzel foglalkozol a tapsikolás helyett.

giacinto 2008.02.27. 22:58:02

Perrotta könyököse Zanetti ellen? Crespo lökése a Zanetti-gól előtt? egyébként bírom h mindenki tudja(látta magában) h mexes kiállitása nélkül nem lett volna gól a lövés....végülis csak 3-an vették körül szegény Capitanot, biztos kellett volna még oda a 4. ember is...

BruceWayne 2008.02.27. 23:02:33

mondjuk mikor Cesart meg Vieirát állították ki egy percen belül 2sárgával, vagy Materazzit két Torres homorításért, akkor egyik ellendrukker se hallatta a hangját...most se kéne feleslegesen.....

Romanista 2008.02.27. 23:03:28

giacinto nyertetek és minden bizonnyal megérdemelten. nem meccset bajnokságot. most komolyan azt várod hogy én ennek örüljek? vagy ha ezt nem is, de hogy elismerjem hogy egy ütközés sárgát ér? berohanni a pályára az azt ér. bár a rendkívül kultúrált, visszafogott Inter játékosok sikítva reklamáltak. de ez mindegy azt ér. pont. és hogy ez azért volt mert a kiállítás azért volt mert az 10 emberrel játszotok az tuti.


mondtam gratulálok az idényhez. ehhez a meccshez viszont kellett a bíró. szerintem

popp · http://koncertblog.com/ 2008.02.27. 23:05:20

giacinto, ha nincs kiállítás, nincs eza szitu a kapunk előtt. romanista, mindig is tudtuk, hogy a Lazio merda!

BruceWayne 2008.02.27. 23:08:59

mindig csak ez a "HA"...... :-)
ha az Interből meg nem szórják ki mondjuk anno Cesart akkor ez a vereség most nem is számított volna. HA

BruceWayne 2008.02.27. 23:11:44

HA nem szórják ki materazzit az anfielden akkor lehet ott nem sérül le cordoba aki HA ma ezért tudott volna játszani és HA ő megelőzte volna Tottit a beadás előtt akkor nincs a roma gól
szóva el lehet ezekkel játszani :-)

HA befújják Ronaldo felborítását 98-ban.... :-)

BruceWayne 2008.02.27. 23:12:44

calcio: nem baj, de ajánlott hátrafelé is tekintgetni (bár pont ma a milan erre nem adott okot)

Romanista 2008.02.27. 23:13:06

lehetne. de itt marhára ezen múlt.

BruceWayne 2008.02.27. 23:15:35

szigorú ítélet volt a 2. sárga, ez tény.

BruceWayne 2008.02.27. 23:23:43

hogy ezen az NSO fórumon mennyi buta ember van, főleg ellendrukkerek.... (nem nst)

Romanista 2008.02.27. 23:24:40

minek hecceled magad vele?

BruceWayne 2008.02.27. 23:30:21

kiváncsi voltam a véleményekre, hogy ne csak ezt olvassam, de hát szánalom ami ott megy....

Metgergo 2008.02.27. 23:32:11

Még a meccshez annyit, hogy asszem a braziloknak nem lesznek kapusgondjaik az elkövetkezendő években. Mindkét kapus zseniálisat nyújottt ma. J. Cesar pedig lassan tényleg benne van a top3-ban.

giacinto 2008.02.27. 23:39:53

most van kapusuk, most éppen csatáraik nincsenek, ha durván akarok fogalmazni. :)

MAti 2008.02.28. 00:30:58

Mexes az első sárgájáért pofont érdemelne - ilyen marha nem tudom, hogy lehet valaki...
A másodikért meg a bíró, vicc kategória volt.
Perrotta jobban megérdemelte volna a pirosat akkor már. :)

A Roma amúgy 80-85 percig remekül játszott, megérdemelték volna a 3 pontot. A kiállítás után viszont nagyon magukra engedték az Intert, ennyire nem kellett volna összeomlani. :(

A meccs (számomra) legszebb jelenete a (még mindig) zseniális Crespo kapufája volt...

Asidotus 2008.02.28. 00:40:13

Doninak meg jogdíjat kellene fizetnie, meert ilyeneket védenie caak Buffonnak szabad. Egy jó ügyvéddel már le kellett volna védetnie :)

Hyni 2008.02.28. 06:24:27

Csúnya volt Perotta könyököse Zanettinek a végén, és akár pirosat is kaphatott volna, hiszen láthatóan indulatból tette,de hazudnék ha azt mondanám hogy nem dőltem hátra elégedett mosollyal mikor az inter kapitánya megborult.

Ez a Mancini olyan ostoba edző hogy még a megye 2-es "mesterek" is összeröhögnek a neve hallatára. Most is nem elég hogy szarul cserélt,de egy óra játék után kihasználja mind a 3 lehetőségét... törvényszerű volt hogy vki megsérül.

A meccs pedig nem azon ment el,hogy Mexes ostobaságai közül melyik ért ténylegesen sárgát, hanem azon hogy Aquilani kihagyta a ziccert (vagy Cesar lábbal barvúrral hárított). Azt is bevallom Crespo ollózásánál a képernyőre meredve kussoltam. Az szép volt na....

ferenckovacs · www.ferenckovacs.com 2008.02.28. 06:50:42

"A Roma amúgy 80-85 percig remekül játszott, megérdemelték volna a 3 pontot."

Az Inter volt fölényben egészen a 35. percig, utána meg csak még bátrabbak lettek. Ha a végén marad még 10 perc hozzuk a meccset. Az Inter, ellentétben más csapatokkal, kezdik megszokni az emberhátrányt :)

Szeritnem Mexes második sárgája úgy önmagában nem sárga de ha hozzáveszed mentalitását, amivel a labdáért ment az már szerintem düh volt nem foci.

Az első félidőben azt nem értettem, hogy miért kell sarkazgatni az ellenfél tizenhatosa előtt... ahelyett, hogy megfordulna és berúgná.
Stanko is kapásból elbikázta a tizanhatosról, úgy hogy 7-8 méteren belül senki sem zavarta: azt is ha levette volna és úgy rúgja talán gól.

Ez a sérüléshullám nagyon durva, szerintem nem lenne még egy ilyen csapat aki kibíná ezt.

Egy dolgot azonban újra megtanulhattunk: az Inter képtelen kikapni :)

Forza Inter!!!

ferenckovacs · www.ferenckovacs.com 2008.02.28. 07:20:21

Talán még valamit ki kellett volna emelnem: J. Zanetti arcára kiülő boldogságfaktor akkora, hogy minden egyes góljánál fiatalodik egy évet :D
Nem egyszerűen örült, hogy kiegyenlítettek, szerintem ezt mondta magában: Góltrúgtambazzeg

kroos 2008.02.28. 07:50:31

Nem csak a Juvénak kellene levelet irnia hanem az egész Sera A-nak.Pofátlanság.Kamu 11.lesgólok,és itt a legujjabb fegyver,Crespo nem kap sárgát mert feldobja magát,hanem Mexes-t kiállitják.Ébresztö!!!Meddig mehet ez igy tovább???Multkor páran azt taglalták miért nem nyer az Inter Bl-t.Egyszerü:Nehezebb megvenni a nem olasz birokat!!!!!

kroos 2008.02.28. 07:55:12

És ha veretlenül lesz bajnok az Inter,..és ha valaki párhuzamot vél felfedezni az Arsenal és az Inter szezonja között az nem ért a focihoz.Az Arsenal tisztességes körülmények között csalás nélkül csinált veretlen szezont.

drani 2008.02.28. 08:20:14

hát ezt egyértelműen a roma bszta el. még ha crespo dobálta is magát (2.sárga, gól előtti szitu).
ha pszichikálisan ilyen gyenge a középső védő mint Mexés, akkor az a csapat nem fog nyerni semmit.

kroos 2008.02.28. 08:25:53

Lehet hogy nem nyernek semmit,de az is jobb mint ha csalással nyernek meg mindent.

redcard · http://redcard.tumblr.com/ 2008.02.28. 08:40:51

nem vagyok egy nagy inter fan (sőt), de azért a Roma magának is köszönheti a 9 pontot, lásd Giuly a múltkor és Aquilani most...ha 3 pont van közte, most nincs miről beszélni.
egyébként az az érzésem, hogy a Liverpool nagy falat lesz, de nem követem el még 1x azt a hibát, hogy megnézzem azt a meccset...

nalazo 2008.02.28. 08:46:37

Valaki válaszoljon már Barnettának, hiszen ezért dobta be megint a paranoid téveszméit.
Rexford: Az ilyen Barnetta-félék miatt írtam éjszaka azt, amit kifogásoltál.

Leito 2008.02.28. 08:50:24

@ferenckovacs
nem preferálom különösebben az olasz focit, de halálosan elegem van a "szegény internek mennyi sérültje van, melyik másik csapat bírná ki ugyanezt" című nótából!
dinamo london szurkeszként azt kell mondjam, h az én csapatomat legalább olyan szintű sérüléshullám sújtja mint a Tiédet! Mégis mindkét csapat elég jól elvan!
Szóval sztem hagyjuk ezt...

popp · http://koncertblog.com/ 2008.02.28. 09:02:53

nalazo, ha a te csapatod vesztene pontot, ilyen vitatható körülmények között, te is ki lennél. Ez tök normális szurkolói reakció. Maradjunk annyiban, hogy nem ez az első ilyen gyanús eset az Interrel kapcsolatban az idén , ha nem így lenne nem ezektől harsogna az olasz sajtó. Minősítgetni másokat meg nem fontos és nem is elegáns. Ettől függetlenül, valószínűleg a tietek most Olaszország legjobb csapata, a játékosállományt tekintve mindenképpen. Szerintem ha mindenki egészséges nálatok, akkor két ugyanolyan erős kezdőt ki tudnátok állítani. Én viszont és ezt engedd meg nekem, a Róma játékát sokkal jobban szeretem és leszünk mi még bajnokok, ha csak nem viszitek el a legjobbjainkat.Azon meg, most már lehiggadva jót mulatok, hogy hovatartozás alapján mennyire másképp esik le egy meccs. Az Inter szurkolók állítják, hogy a meccs nagy részében jobb volt a nerazzuri, én viszont a játékidő többségében a giallorossit láttam (sokkal) jobbnak.

nalazo 2008.02.28. 09:17:45

Kedves Popp!

Inter szurkolóként tegnap én is a Rómát láttam jobbnak. Akár meg is nyerhette volna a mérkőzést.
A csapatommal kapcsolatban valóban történtek gyanús esetek, ezt felesleges lenne tagadni és megmagyarázni sem akarom őket. Ami zavar, hogy ezen a fórumon többen úgy viselkednek, mintha ilyenek csak az Interrel kapcsolatban történnének, illetve hogy valami világméretű összesküvés lenne a háttérben.
Minősítgetni valóban nem elegáns, de egy-két ember szinte kikényszeríti ezt, amikor beprogramozott számítógép módjára folyton ugyanazokat az unalomig ismert rágalmakat nyomja ki magából.
A Róma játékát én is kedvelem, bár az Intert 29 év után már semmi sem veszélyeztetheti nálam.
Számomra tegnap pusztán annyi történt, hogy a kedvenc csapatom és a kedvenc városom első számú csapata döntetlent játszott.

pitbaccardi 2008.02.28. 09:18:57

nem az inter "gyanús" eseteitől hangos az olasz sajtó, hanem a juve tematizálja a futball közéletet.

egyébként ez a mexes mennyire lehet buta, de komolyan? én még ilyet életemben nem láttam, hogy valaki így rádzsaljon a gyepre. mégis mit képzelt?

kroos 2008.02.28. 09:22:05

csak ne egy Matreazzi fan mondja meg hogy milyen Mexes...

Leito 2008.02.28. 09:25:21

mexes materazzitól függetlenül egy nagy lőcs volt tegnap.

Gabez 2008.02.28. 09:26:26

Nem az Inter volt impotens, hanem a Roma....egy ilyen szar formában lévő és sok fontos embert nélkülöző csapatot el kellett volna kalapálniuk, de még ezt sem tudták véghezvinni...hogy akarnak így bajnokok lenni?!?

Az Intert pont ez a kiharcolt x fogja továbblendíteni, kicsit feldobja a morált. J. Zanetti a király!

argentin#21 2008.02.28. 09:28:39

De most komolyan , miert nem tudott meg egy golt rugni a Roma mikor emberelonyben volt?? a 16osrol legalabb 4et rugtatok csak hogy teljen az ido!
egyertelmu,h a Roma jatszott jobban, ez nem vitas, Liverpool ota igy megy az Inter,nincs mit csodalkozni, alapemberek hianyaban, felkrizisben es emberhatranyban ez az Inter verheto volt, es raadasul a legmegfelelobb ellenfelnek volt meg az eselye erre.
csak azert mert az olasz bajnoksagban vagyunk nem kell mindent a birokra fogni.tobb golt kell loni, az eselyek megvoltak hozza...

argentin#21 2008.02.28. 09:29:22

na tessek, ugyanazt irjuk....

popp · http://koncertblog.com/ 2008.02.28. 09:29:44

nalazo, nem rád gondoltam, de az itt kommentező Inter szurkolók közül több látta jobbnak.

pitbaccardi 2008.02.28. 09:34:30

a nagy baj az, hogy ez a játék kevés lesz a liverpool ellen. rengetek az eladott labda, nem látszik az összeszokottság, mátrix, dejan, viera, figo formán kívül. ibráról meg tudjuk, hogy ha nem kap jó labdákat hamar elkedvetlenül. ja, a védelemből meg rettenetesen hiányzik café colombia, most meg már maxwell is. nehéz lesz..

ferenckovacs · www.ferenckovacs.com 2008.02.28. 09:43:10

Most komolyan azt hiszitek, hogy Moratti lenne olyan hülye, hogy egy újabb bunda botrányt robbantson ki? Kétlem, hogy ilyen dolgokat tenne, mert ahogy a példa mutatja: klubb-rang ide vagy oda a Juve-t lazán lefokozták. Ennyit nem hiszem, hogy megérne egy-két meccs bundázása.
Azt meg tényleg nem akarom elhinni, hogy azt képzelitek, hogy az egész szezont megbundázták :) ez már bohózat!

"dinamo london szurkeszként azt kell mondjam, h az én csapatomat legalább olyan szintű sérüléshullám sújtja mint a Tiédet! Mégis mindkét csapat elég jól elvan!"

Leito, annyira azért nem kell nekem jönni. Örülj neki, hogy a Lokomotive Londonod ilyen jó, de most gondolj bele egy Milannál, Realnál vagy MU-nál kiesne 5-6 alap játékos...
Ja egyébként az Inter idén még csak 2x kapott ki, a Lokomotive London meg csak a bajnokságban 3x (ahogy így rásandítottam a táblázatra)...

argentin#21 2008.02.28. 09:44:26

keves lesz, de csak Mancinitol fugg,h hogyan allitja fel a csapatot , es nem csak a ket extrem helyzet van 1 vagy 3 tamadoval. csak kis fantazia kell,ami neki gyakran hianyzik.

bög 2008.02.28. 09:50:12

három dolog amit a fordulóban tanultam:
1: ferrari néger
2: balottelli is néger
3. minden olasz néger

Everred 2008.02.28. 09:52:21

Barnetta

"És ha veretlenül lesz bajnok az Inter,..és ha valaki párhuzamot vél felfedezni az Arsenal és az Inter szezonja között az nem ért a focihoz.Az Arsenal tisztességes körülmények között csalás nélkül csinált veretlen szezont."

Hát, sajnos nem találtam videót Pires híres műeséséről a Pompey ellen, ami végül egy pontot ért az Arsenalnak...

youtube.com/watch?v=xksPHkYa5iY
És ez a videó hálistennek megvan. 0:45-től látszik, amint az előemberek, élén Martin "missing link" Keownnal éppen tisztességesek. Sok mindent lehet mondani arra az Arsenalra, de a tisztességet felejtsük el.

bög 2008.02.28. 09:55:57

én olasz vagyok:)

rexford 2008.02.28. 09:58:55

Bög, nem minden olasz, hanem minden szicíliai.

Metgergo 2008.02.28. 09:59:42

Nem kicsit unalmas ez a csaló bíró szöveg, meg a gyanús ítéletek az egész szezonban... Kérek valakit, hogy sorolja fel a 2007-es évben az Inter javára történt DÖNTŐ bírói tévedéseket, hogy alátámassza mondandóját.
barnetta: Megtennéd ezt a kedvemért? Te úgyis szívesen hangoztatod ezt a nézetet.

pitbaccardi 2008.02.28. 10:08:10

valaki erősítse már meg, hogy jól hallottam-e tegnap a közvetítés alatt, miszerint mancini a világ legjobban fizetett edzője. számomra ez elég hihetetlenül hangzik.

bög 2008.02.28. 10:13:26

rexford

ott tényleg vannak olasz fekák? mármint olasz születésű, tősgyökeres taljánok, akik történetesen fekák (végülis az éghajlat megvan hozzá)? Komolyan kérdezem, mert eddig azt hittem, hogy mondjuk másod- vagy harmadgenerációsok. Nem vagyok rasszista, csak kíváncsi vagyok, miért van ilyen olaszos nevük.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.02.28. 10:23:24

Jut eszembe egy zseniális tarantinoi dialóg a Tiszta Románc című filmből, ahol a Biztonsági őr azt fejtegeti a maffiavezérnek, hogy miért sötétebb a szicíliaiak bőre.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.02.28. 10:26:12

bög, például Balotelli afrikai, de kisgyerek korában örökbe fogadta egy olasz család és fölvette a nevüket. Ferrariról viszont eltudom képzelni, hogy olasz papa, afrikai mama.

bög 2008.02.28. 10:35:36

en.wikipedia.org/wiki/Christian_Manfredini

úgy látom tényleg az örökbefogadás dívik

Metgergo 2008.02.28. 10:38:40

Az éghajlat lehet, hogy meglenne hozzá (egyébként az sem), de Olaszország eléggé Európa, és itt bizony európai típusú emberek vannak általában. 4-5 generációnál régebb óta itt lévő afro-európai nem hiszem, hogy sok lenne Olaszországban. Főleg, hogy ki él 4-5 generrációnyit!

rexford 2008.02.28. 10:40:06

Popp, a videóról jutott eszedbe, amit belinkeltem?

popp · http://koncertblog.com/ 2008.02.28. 15:53:11

azt nem is láttam, ha belinkelnéd még egyszer!
süti beállítások módosítása