Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Hétvégi jóslatok - La Liga (Madridista)

2008.02.16. 08:47 Vendégszerző

Elment pancho_sanza a messzire. Csókoltat mindenkit. De mielőtt nekivágott volna az útnak, úgy határozott, ha már folyamatos téma a blog szerzőinek elfogultsága, legalább legyen ennek valami alapja is, és nem kisebb személyiségekre bízta a spanyol bajnokság ügyeinek rendezését, mint az eurobarca.hu és a madridista.hu reprezentánsaira - akiket (mindkettőjüket ugyanúgy) egyébként sok szeretettel köszöntünk az NST soraiban. A lényeg, hogy némileg rendhagyó lesz ugyan a következő két hét La Liga tálalása, de nem maradnak szeretett olvasóink spanyol foci nélkül addig sem, míg panchito ópiumbarlangok sikátoraiban nőnek látszó férfiakat kezelget a messze. A hajtás utáni beharangozó tzoli munkáját dícséri, fogadjátok hát szeretettel ti is!

Almería, Sevilla. Közös bennük, hogy mindketten andalúz illetőségűek, és ebben a szezonban mindketten megverték a Real Madridot hazai környezetben (2-0 ill. 2-0... még a végeredmény is stimmel). Az andalúz csapatok elleni negatív szériáját szombat este 8-tól törheti meg a bajnoki címvédő, amikor ismét Sevillába, ám már nem a Sánchez Pizjuánba, hanem a Ruiz de Loperába vezet a Real Madrid útja, az ellenfél pedig az a Betis lesz, amely csapattól a szezon kezdete előtt mindenképp többet lehetett várni, mint amit eddig felvonultattak a pontvadászatban.
 
A Real Madrid legutóbbi, Valladolid elleni 7-0-s győzelme sokakat késztetett arra, hogy némiképp játszadozzanak a számokkal, s kapcsolódva a fölényes gólkülönbségű győzelemhez, találó képleteket állítsanak fel. Most a Betis elleni mérkőzés előtt ugyanezt tesszük mi is, igaz csak nagyvonalakban, s nem is leszünk annyira szellemesek, mint azok, akiket a Valladolid elleni hetes ihletett meg: ha a Madrid ma nyer, akkor ideig-óráig 11 ponttal fogja vezetni a pontvadászatot, a Barcelona ugyanis csak közvetlenül a fővárosiak meccse után, este 10-től lép pályára Zaragozában. Döntetlen vagy egyéb eredmény esetén a Madrid lehetőséget biztosítana az üldözőknek a közeledésre, szerencsétlen esetben a forduló végére akár 5 pontra is olvadhat az előny, melyet már korántsem illethetnénk tetemes jelzővel. Meg amúgy is: bőven van még vissza a bajnokságból...
 
De ne a számok beszéljenek az összecsapás előtt, sokkal inkább a csapatok. Amíg a Madrid rekordtempóban halad a harmincegyedik bajnoki címe felé, addig a Betis jelentősen alulmúlja a szezon eleji várakozásokat, olyannyira, hogy csak 1 ponttal előzik meg a legjobb kieső Deportivót. Pedig a nyáron Lopera klubelnök rendesen a pénztárcájába nyúlt, igaz ahhoz képest, hogy mennyivel tette rövidebbé a családi kasszát, meglehetősen rosszul igazolt, hiszen a portugál válogatott kapus Ricardón kívül nem nagyon érkezett meghatározó játékos, az amúgy sem túl acélos keretbe. Más a helyzet a Madridnál:
úgy fest, hogy a sokat bírált vezetőség projektje egyre inkábbb kezd gyümölcsözni, s erről nem csak a szurkolók, hanem maguk az alkotók is így vélekednek. Történt ugyanis, hogy Ramón Calderón klubelnök a minap Casillasszal és Raúllal is megegyezett abban, hogy pályafutásuk végéig mindketten Madridban maradnak, s a hírek szerint azon fáradozik, hogy Bernd Schuster szerződésén is javítson, elsősorban az anyagiakat és a kontraktus időtartamát illetően. Kérdés persze, hogy nincs-e mindez túl korán, hiszen a Madrid valóban meggyőző volt eddig, ám még nem nyert semmit, s ha esetleg a Roma ellen ideje korán búcsúzna a gárda a Bajnokok Ligájából, az azért mindenképp egy intő jel lenne mindenki számára: csak csínján a hozsannázással. Feltűnő lehet, hogy konkrétan a
mai találkozózó esélyeiről még nem nagyon esett szó, ezért nem is nagyon akarjuk tovább csigázni a kedélyeket, most már ténylegesen áttérnénk arra, hogy mi várható szombat este 8-10 óra között.
 
Meghatározó lehet, hogy a Real Madridból ismét több kulcsember fog hiányozni, továbbá bizonytalan, hogy Bernd Schuster vajon alárendeli-e ezt a kilencven percet a keddi, roppant nagy jelentőséggel bíró Roma elleni találkozónak. Magyarán: alkalmazza-e a rotációt, vagy megkockáztatja, hogy mind szombaton, mind pedig kedden a lehető legerősebb tizenegy fusson ki a pályára. Jelen állás szerint egyébként nagyon nehéz megmondani, hogy tulajdonképpen melyik is a Real Madrid legerősebb tizenegye, mert például a Valladolid elleni 7-0 alkalmával az a Royston Drenthe volt a mezőny egyik legjobbja, aki eddig csak elvétve kapott játéklehetőséget, pedig adottságait és képességeit elnézve mindenképp szép jövő előtt álló játékosról van szó. A Betis már nincs ilyen jó helyzetben, ettől függetlenül hazai pályán szinte biztos, hogy megnehezítik majd a fővárosiak dolgát. A zöld-fehérek legutóbbi két bajnokijukat elvesztették, nem sokkal korábban pedig búcsúztak a spanyol-kupától is, ráadásul az sem épp mellettük szól, hogy a Real Madridot legutóbb a 2001/02-es szezon első felében tudták megverni, akkor 3-1 arányban. Ebben a szezonban egyszer már összefutottak a felek, akkor a Bernabéuban 2-0-ra nyert a Madrid, ami első olvasatra egy viszonylag sima, s magabiztos győzelemnek tűnik, ám a valóságban ez egyáltalán nem így volt. A Betis számos gólhelyzetet puskázott el, kicsivel jobb koncentrációval és több szerencsével azon az este akár pontokkal is elhagyhatták volna a spanyol fővárost. A Betis részéről Damía, Juanito és Pavone is felszólalt az esélyekkel kapcsolatban, persze túlságosan sok részletet azért egyikük sem árult el csapatuk taktikáját illetően. Damía szerint a Madrid ellen "a döntetlen sem lenne rossz eredmény", Pavone pedig leginkább Iker Casillast dicsérte, akit a világ legjobb kapusaként definiált. A spanyol válogatott Juanito nyilatkozatáról még nem esett szó, ő elmondta, hogy véleménye szerint ez a Madrid sokkal jobb, mint a tavalyi: "Ez a Madrid sokkal jobb, mint az elmúlt szezonban volt. Nagyszerű formában vannak, de nem legyőzhetetlenek. Ez az elmúlt évek legjobb Real Madridja, sokkal jobbak, mint az előző évi bajnokcsapat, ehhez kétség sem férhet" - vélekedett. Pikánssá teszi egyébként a találkozót, hogy a Madridban minden bizonnyal két ex-Sevilla játékos is a pályán lesz, Sergio Ramos valószínűleg a kezdőcsapatban fog helyet kapni, és Baptistának is jó esélye van a csapatba kerülésre. A Betisnek feltehetően akkor van esélye legyőznie a Real Madridot, ha hozzáállásban és elszántságban megközelíti mondjuk az Almería csapatát, amely végig pressziót tudott gyakorolni a Real Madridra, egy pillanatra sem vettek vissza a tempóból, s így gyakorlatilag hibára kényszerítették a fővárosiakat. A Madridiak viszont minden bizonnyal tanultak abból a találkozóból, a Valladolid ellenében ennek már láthattuk első jeleit, ezért ha mindkét csapat azt hozza, ami egyébként elvárható tőle a jó eredmény érdekében, akkor egy élvezetes, és jó mérkőzés elé nézünk.

47 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr17341223

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

VGL 2008.02.16. 09:19:39

Csak remélni tudom, hogy a Madrid nem azt a "béna" focit mutatja be, amit az Almeria ellen, és akkor tényleg lehet egy jó meccs ebből. Persze kérdés, hogy a Betis mennyire mer majd játszani, azok után, hogy látta, szegény Valladolid mire ment a bátor játékával.
Damía szavaiból kiindulva ez a
Betis ma este 10 emberrel fog védekezni, ami nem sejtet sok jót a szép foci iránt fogékonyaknak.

gyedmatroz 2008.02.16. 09:37:51

Akkor ma 3 spanyol beharangozó lesz?

gyedmatroz 2008.02.16. 09:50:06

Hát, a többi meccs azért hiányozni fog.

Aradebil 2008.02.16. 09:50:13

de ugye nem csak a barca meg a real meccsekről?ezek kb senkit sem érdekelnek xDD

szmrmszrzt 2008.02.16. 10:27:45

2 meccsről? bede márton, gyere vissza!

_benito · www.nst.blog.hu 2008.02.16. 10:45:13

nagyon (NAGYON) érik egy post arról, hogy épül fel az nst...

kicsit el vagytok tévedve, komolyan mondom! ne gondoljátok, hogy az itt elhangzó kritikák nem érintik igen kellemetlenül azokat, akik mindenféle ellenszolgáltatás nélkül, munka mellett, lelkesedésből, tisztán fociszeretetből jegyzik az nst posztjait.

azért, hogy nektek legyen kit anyázni! azért kel hajnalban, azért nem fekszik le adott esetben, hogy te idejöhess, és elmondhasd, hogy faszkalap, nem ért hozzá, elfogult köcsög és egyébként is, hányingert kapsz tőle!

és igen, ezért nincs hétvégéje sem, mert meg kell írni ezt, meg kell csinálni azt, képeket és videókat keres, pubokba rohangál, hogy lássa a meccset, amiről ír.

mindezt miért is? igen, azért, hogy megkapja a fentieket a pofájába. hangsúlyozom, ellenszolgáltatás nélkül, úgy, hogy van munkája is, amiből él!!! mert ugye mondanom sem kell, hogy egy post megírása némileg nehezebb, de legalábbis időigényesebb feladat, mint a magas ló nyergéből beletörölni a taknyot a szerzőbe, ha elír valamit, emlékezetből tényt téveszt, vagy (uram bocsá') csak eltér a véleménye a tiédtől.

én tudom, a szerzők közül kinek mennyi energiáját viszi el ez a blog, ennek ellenére egyiküknek sem fordul meg a fejében, hogy abbahagyja. találkozunk rendszeresen, ötletelünk, megbeszéljük, mi lenne az, aminek örülnétek, szívesen olvasnátok róla, érdekesnek találnátok. néha betalálunk, néha hibázunk. a lelkes amatőrök élete ilyen...

azért csináljuk, mert szeretjük és úgy látjuk, sokan közületek szintén megkedvelték az oldalt. de kérek mindenkit, vegye a fáradtságot, és gondoljon egy picit bele a mi helyzetünkbe. a jogos kritika jöhet, mivel hibázunk is eleget, ez ellen butaság is lenne tiltakozni, raádásul hozzásegít minket ahhoz, hogy jobbak legyünk - és így ti is jobban szórakozzatok, ha ránk kattintotok.

na, már nem is kell posztot írnom róla :)

jó hétvégét, jó pihenést, jó szurkolást mindenkinek!

krysal 2008.02.16. 10:53:03

_benito!

Szerintem ezt a legtöbbeknek nem kell magyarázni:) A többieknek meg (már bocsánat) falra hányt borsófőzelék...

VGL 2008.02.16. 10:56:18

_benito for president!
Szép beszéd volt.

gyedmatroz 2008.02.16. 11:06:38

Én csak azt kérdeztem, a többi meccsről is lesz-e összefoglaló. Egy sima nem is elég lett volna. Hiányozni fog, de azért kibírom, megértem a szerzőhiányt.
És remélem, a barcás beszámoló is lesz ilyen szintű, mint ez.

kukonyalori 2008.02.16. 11:47:26

Madridista,

Jól látja bizony szerdához két hétre nagy sírás lesz a Bernabeuban. Lehet, hogy még a fehér zsebkendők is előkerünek. Schuster távozását követelendő. Mert bizony a Roma kiveri a Madridot. Bár nekünk hétvégén is a legerősebb csapatunkkal kell szombaton is a Juve ellen pályára lépni. Dehát ahogy mondeni szokás, teher alatt nő a pálma.

Forza Roma, Forza Luppi!!!

Benito,

Szerintem ennek a blognak az egyik erénye, hogy a szerzők elfogultak, és szubjektívek. A foci amúgy is sokunk számára érzelmi kérdés. Csak így tovább. Sok sikert. Köpködők meg mindig lesznek, azokkal nem is igen kell foglalkozni.

krysal 2008.02.16. 12:07:27

"nagy sírás lesz a Bernabeuban. Lehet, hogy még a fehér zsebkendők is előkerünek. Schuster távozását követelendő." - azért ez egy "picit" erős, nem?

Szerintem nem lesz sírás - még ha kiesünk se. Minden tiszteletem a Romáé, ellenük nem lenne szégyen kiesni (ppláne, hogy messze nem az elméletileg legerősebb csapattal tudunk kiállni), bár nem ez az elvárás.

gibson 2008.02.16. 12:18:18

_benito!

Én csak azt nem értem, miért veszitek ennyire a lelketekre ezeket a beszólásokat - illetve, végülis megértem. De biztos ismered a mondást, aki kurvának áll, ne csodálkozzon, ha... Ti egy blogot írtok, ami kint van az Index címlapján állandóan, elég nagy olvasótáborral rendelkezik, persze, hogy van pár hülye, aki beszólogat. Én javasoltam már többször is a moderálást, de ha ti ennyire vajszívűek vagytok, lelketek rajta (én személy szerint az ilyen szmrsztszstszstszmrsztszsz-féle hozzászólásokat egyből törölném, amint meglátom, egy kurva anyáddal egyetemben). Szerintem a rendszeres olvasók 90%-a szereti a blogot, többek között én is, nagyon. Úgyhogy csak így tovább, jó munkát!
(A kurva Index meg igazán fizethetne valamit, ha már hivatalosan is Index-blog vagytok, de mindegy...)

halareaal 2008.02.16. 12:28:49

remélem pancho nem a kritikák miatt pihen, egyrészt mert amennyire én meg tudom ítélni, még csak nem is voltak jogosak. onnantól kezdve, hogy tudvalevő volt, Madrdid drukker, akkor ha leírta, h a Real 7-0ra nyer, vagy összes ősi riválisát odavissza veri, már elfogult volt a post. én pl _benito írásait is nagyon kedvelem, pedig ő egy olyan csapattal szimpatizál (legalább annyira, mint pancho), amit én nem nagyon bírok. szal csak azt mondom, ez a blog messze van olyan jó, hogy csak a a télleg építő kritikát kelljen meghallani.

egyébként meg azért nehogy már féltsük a Realt a Roma ellen. majd ha az olimpicoban legalább 2 gólos vereséget szenvednénk, akkor már lehet.

krysal 2008.02.16. 12:40:23

halareal!

Azért ez is benne van a pakliban... Rühellem ezt mondani, de egy nyögvenyelős döntetlennek nagyon tudnék örülni. Nesze neked madridizmus, szép játék - de azt hiszem, egyetértesz, ha azt mondom, ezt mind kitehetjük az ablakba, ha kiesünk mellé...

Én sem értem ezt az elfogult-dumát egyébként. Tavaly bede legalább ennyire (hanem jobban) elfogult volt a Barca részére, mégsem lehetett állandóan a sírás-rívást látni. Az a baj, hogy néhányan nem tűrik az igazságot, és részrehajlást feltételeznek mögé.

Így jó ez a blog, ahogy van. Ne hagyjátok magatokat, fiúk:) Max respekt!

szmrmszrzt 2008.02.16. 12:44:49

most vagy ki van moderálva néhány hozzászólás vagy nem értem, hogy mi ez a felzúdulás. hol volt itt egyáltalán negatív kritika a vendégszerzővel kapcsolatban? 2 meccs az nem a la liga, ennyit jegyzett meg balka, ez b@ssza az én csőrömet is.

gibson 2008.02.16. 13:00:00

krysal: igen, ez meg a másik, hogy tavaly bede cikkei legalább ennyire elfogultak voltak, volt jó pár erős beszólása (pl., hogy szerinte érthetetlen, miért drukkol valaki a Realnak; ki a pöcs az a Roberto Carlos?; a Real Madrid a világ legellenszenvesebb csapata, stb.), míg a Barcelona szép góljairól külön posztokban emlékezett meg (pl. Messi Maradona-gólját az évszászad góljának nevezte, erős túlzással - érdekes, a Maradona-kezezéséről nem volt külön poszt). Az utolsó forduló után is, amikor egy jó iramú és izgalmas meccsen a Madrid fordított a második félidőben 0-1-ről, és megnyerte a bajnokságot, az volt a verdikt, hogy unalmasan, rondán, és ötlettelenül játszott, és miért nem a Sevilla vagy a Barcelona nyerte meg inkább.

MINDEZEK ELLENÉRE nem ment folyton a rinyálás a madrid-drukkerek részéről, hogy jaaaajjj, elfogúúúúúlt a bedeeeeeeee, léccci, nemááá, barszelóna-klúúbbbb, legyen madridós íííss, lécciléccilécci, meg kurvaanyátok, elfogultak vagytok, többet nem jövök ide (ld. emre például)...

Én személy szerint például nagyon élveztem a cikkeit, azokat is, amikben a Madridot fikázta. (mondjuk a tény, hogy mi nyertük a bajnokságot a végén, sokat segített ebben :))

gibson 2008.02.16. 13:04:11

szmrmszrzt: szerintem nem a ti beszólásaitokra volt válasz benito irománya, itt már hónapok óta megy ez a hülye "elfogult köcsögök vagytok!"-duma egy-két-három ember részéről, eddig nem nagyon foglalkozott a dologgal, gyűlt-gyülemlett benne a feszültség, és most, a "bede márton, gyere vissza!" kommentedet olvasva nem bírta tovább, és elszakadt a cérna... :)

szmrmszrzt 2008.02.16. 13:17:31

nekem bede írásai jöttek be leginkább. ennyi.

az viszont egy újabb érdekes adat, hogy pancho madrid-drukker. esküszöm eddig azt hittem, hogy blaugrana.

gibson 2008.02.16. 13:20:09

"az viszont egy újabb érdekes adat, hogy pancho madrid-drukker. esküszöm eddig azt hittem, hogy blaugrana."

:)))))

halareaal 2008.02.16. 13:34:27

krysal: igen a döntetlennek énis örülnék kinnt. csak 1xüen én a meccs előtti esélylatolgatásokba úgy szeretek belemenni, hogy verem a mellem és a csapatom biztos sikerét hangoztatom. a Romát ettől függetlenül nagyon jónak tartom, de a Real az esélyesebb. egyébként meg abban bízom, hogy a Roma támadó stílusa fekszik a Realnak, és idegenben talán nemis olyan nagy baj, ha Robinho helyett a gyorslábú Robben v Drenthe van elöl, ha csak párat sikerül megismételniük a Valladolid elleni kontrákból, abból csak 1-2 gólt tudnak rúgni, az Bernabeura valszeg elég is lenne. ha meg a Roma ezt tudva visszaáll, és óvatosan játszik, akkor nem szedhetünk össze komolya vereséget.

krysal 2008.02.16. 13:35:38

szmrmszrzt!

Ok, hogy neked az jött be jobban, de ez miért tartozik ide???????????????????????????????????????
Azt ne írjuk le egyből, ha valakinek pisilni kell??

krysal 2008.02.16. 13:36:50

halareal!

Neked legyen igazad! Komolyan. Én azért félek tőlük. Mondjuk én a Valladolid meccset is döntetlenbe gondoltam - és mi lett a vége? :P

Aradebil 2008.02.16. 13:53:03

ne haragudj _benito de hol használtunk mi ilyen stílust?...

szmrmszrzt 2008.02.16. 14:01:50

krysal: 2 perce voltam vizelni. egy órán belül szerintem ismét űrítek.

gibson 2008.02.16. 14:24:26

Most akkor lesz ma eurobarcás La Liga jóslat is, vagy most ez, az meg a jövő héten? Vagy hogy lesz?

kukonyalori 2008.02.16. 14:58:17

Szerintem jövő héten lesz a barcás post.
Monnyuk a spanyol bajnokságban nekem az Atletico a csapatom. Zokon is veszem, hogy az ő nevükben nem szólalhat fel senki. De már megszoktam, hogy a G14-en kívül senkit sem vesznek ember(csapat)számba.
Remélem az Athletico megcsípi azért a bl-t érő 4. helyet. Nagyon sok az a 10 szűk esztendő.

krysal 2008.02.16. 15:00:00

kukonyalori!

Ha hiszed, ha nem, én madridistaként szimpatizálok a matracosokkal:) Ilyen eszementül csak a madridiak tudnak védekezni:D
Szólalj fel, legalább nem aggatjánk ránk, hogy ez egy real-fórum...

rizla 2008.02.16. 16:37:42

jaj benito ne rinyálj már. az nst az index.hu égisze alatt fut, az emberek joggal várnak el tőle minőséget. ha nem tetszik neked ez bazmeg, akkor ne csináld. főleg, hogy még pénzt sem kapsz érte. bár ha nem kapsz érte, akkor őszintén szólva nem értem minek minden egyes meccsről írni, még arról is, amit nem láttatok.
tök felesleges mártírkodni, mert meglehetősen ellentmondásos.

rizla 2008.02.16. 16:40:40

de amúgy egyáltalán, hadd legyen már véleménye (még ha csak annyi is, hogy "ez szar") az embereknek arról, amit az interneten olvasnak.. ha csinálok egy blogot, kirakom 10zsillió ember elé, és még kommentelési lehetőség is van, akkor utána nem fogom mellreszívni, hogy lesz, akinek nem tetszik.

na, további jó munkát.

mujure 2008.02.16. 17:57:39

én nagyon szeretem az oldalt, rendszeres olvasó vagyok, élvezem amit csináltok, ráadásul pont azokat a csapatokat nyomatjátok, amelyikeket szeretem:) de! rizlával is egyetérted, mert nem értem, hogy mért veszed a szívedre a kurvaanyázást, ez egy blog, bárki azt ír, amit akar, ha ilyen a véleménye, nincs mit tenni, sajnálni kell. amúgy én személy szerint nem nagyon vettem észre, hogy a hozzászólások olyan durván kritikátlanok lennének, mint mondod. persze nyilván igazad van, nem nézem meg mindig. szóval minden tiszteletem a tiétek, megértem a felháborodásodat, de teljes mértékben egyetérteni nem tudok.

gibson 2008.02.16. 20:49:34

Marcelo mostanában nem nagyon veszi ki a részét a támadásokból, de cserébe legalább védőnek is kurva szar...

CS0ki 2008.02.18. 00:42:47

"Marcelo mostanában nem nagyon veszi ki a részét a támadásokból, de cserébe legalább védőnek is kurva szar... "

Halareaal-t kérdezd a dolgról! :) Talán 2-3 év múlva beérik, de most még csak tini, nem csak korban, hanem focitudásban is. Tehetség, ez nem kérdés, de még messze nem az igazi!

"hogy a Roma támadó stílusa fekszik a Realnak, és idegenben talán nemis olyan nagy baj, ha Robinho helyett a gyorslábú Robben v Drenthe van elöl, ha csak párat sikerül megismételniük a Valladolid elleni kontrákból, abból csak 1-2 gólt tudnak rúgni"

Robinho Neked nem gyorslábú?? Nem nagyon van olyan összeállítás vagy olyan ellenfél, ahol egy Robinho nem hiányzik!
A Valladolid elleni "kontragólokra" meg ne számíts. Azok nagyrészt csak kontrának álcázott Valladolid hibák voltak... A Roma nem fog a félpályánál védekezni, hogy a gyors szélsőinket Guti-Gago lazán kiugrathassa...

"Rühellem ezt mondani, de egy nyögvenyelős döntetlennek nagyon tudnék örülni."

Egy 2-1es vagy 3-2es vereségnél se húznám nagyon a számat...

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2008.02.18. 07:09:51

nem szivunk mellre semmit. IP-k megvannak, cimek megvannak. este elrabolunk, felteszunk egy repulore 300 kenyabol erkezo kinaival, akik imadjak a muszalas zoknit, s elso dolguk a cipojuk levetele. 10 ora utan mindenki atertekeli az elet dolgait...

Romanista 2008.02.18. 09:44:47

éljenek az elfogult posztolók. sokkal jobb mintha behazudnának egy képmutató objektivitást. akinek ez nem tetszik csináljon blogot, ugy ahogy benito is megírta- munka mellett, egyéb mellett etc. csak ne mondja hogy kaki, anélkül hogy legalább egyszer belekezdett volna, hogy (számára) jobbat csináljon.

(+1 ha nem tetszik hogy nem objektiv akkor csak az nem teszik hogy úgy szubjektiv ahogy. ergo szubjektivet akarsz csak éppen más irányba.)

a Roma-Real-hoz meg nem szabad tippelnem,de nagyon félnék Panuccitól a Realosok helyében... ;D

CS0ki 2008.02.18. 11:08:37

"a Roma-Real-hoz meg nem szabad tippelnem,de nagyon félnék Panuccitól a Realosok helyében... ;D "

Hát, azért csak nem olyan embertől kell tartani, aki nem is játszik! :) (sérülés)

Romanista 2008.02.18. 11:15:01

nála ez semmit sem jelent.... :D
egyébként nem tudtam hogy sérült, szóval jogos

halareaal 2008.02.18. 17:01:32

Robinhonak nem a kontrázás az erőssége, emellett azért Robbennél és Drenthénél jóval lassabb. ettől függetlenül a Betis ellen megmutatkozott, h Robben még nem a régi, és Drenthe is max annyira van kiforrva mint Marcelo. A Roma pont ugyanúgy képes elkövetni azokat a hibákat, mint a Valladolid. nem akarok megint a tavalyi United meccsel jönni, ezért inkább azt mondom, sztem lesznek annyira támadóak, mint a Valladolid. ilyenkor meg nem szükséges ordító védelmi hibákat elkövetni, h mondjuk egy Guti-gyors játékos közti összjáték, esetleg gól meglegyen. főleg h gyakorlatilag az összes védőjük fel-fellép néha.

Marceloval kapcsolatban soha nem mondtam, h nem kéne mé gnagyon sokat fejlődnie. amugy lehet gyengének mondani, de jelenleg még mindig ő a legjobb megoldás.

CS0ki 2008.02.18. 17:19:31

"Robinhonak nem a kontrázás az erőssége, emellett azért Robbennél és Drenthénél jóval lassabb. "

Erre már tényleg nem tudok mit írni... Robinho gyors játékosnak számít, nem hinném, hogy Drenthénél sokkallassabb lenne. Robben persze a liga egyik leggyorsabb játékosa.(bárcsak ne lenne egylábas...)De ez nem futóverseny! Én szó nélkül cserélném bármelyikre Robinhot, bármilyen ellenféllel szemben. Aztán remélem Robben olyan formába lendül, hogy ne ezt gondoljam. Drenthénél ha lesz ilyen, az még 2-3 év...

" A Roma pont ugyanúgy képes elkövetni azokat a hibákat, mint a Valladolid. "

Ne számíts rá! Spalletti jó edző! Nem félpályánál fognak védekezni! Meg azért nem ugyanaz, amikor Totti-Manchini-Guily támad, mint amikor a valladolid támadósora! :)

"Marceloval kapcsolatban soha nem mondtam, h nem kéne mé gnagyon sokat fejlődnie. amugy lehet gyengének mondani, de jelenleg még mindig ő a legjobb megoldás. "

Már nem! Heinze felépült végre! Remélem nem fog látszani rajta a sok meccskihagyás!

Na, összességében nem a Madridot tartom esélyesnek, egy döntetlnennek örülnék, de egy egygólos vereség is belefér, ha mi is lövünk 1-2 gólt.

halareaal 2008.02.18. 18:36:21

mért ne számítanék? a fontos meccseken hajlamosak elkövetni, ha elején találnánk 1 gólt, Spalletti nem arról híres h megoldja. a Roma nem a védekezése miatt jó csapat. ez tény. ez pedig a Real esetében csak jó lehet.

Robinhot énis szó nélkül lecserélném bármelyikre, a világ egyik legjobb játékosának tartom... hol itt a kérdés? azt mondtam egy kontrákra alapulóó játékban nem jelentene olyan hátrányt, hogy pl Robben játszana helyette, mint egyébként. ezt mondjuk Valladolid elleni után írtam,azóta mármondtam, h anyira mégsem jók, bár Robben fiatal még, előbb utóbb megtalálja magát és akkor szép dolgokat látunk majd tőle.

CS0ki 2008.02.18. 19:33:36

"mért ne számítanék? a fontos meccseken hajlamosak elkövetni, ha elején találnánk 1 gólt, Spalletti nem arról híres h megoldja. a Roma nem a védekezése miatt jó csapat. ez tény. ez pedig a Real esetében csak jó lehet. "

Úgy értem olyanra ne számíts, mint a Valladolid meccs. A már eleve rossz taktikán nem változtatott az ellenfél edzője, pedig volt rá neki oka. A végére már 7 darab. A Roma amikor kapta a hetest, akkor egyszerűen szétestek. Doni meg olyan szinten szerencsétlen volt...De a Valladolid a 7. gól után is ugyanúgy játszott kb, mint 0-0nál. Csak 7szer mögéjük lett könnyedén játszva a labda. Spalletti ha taktikai hibát lát, akkor változtatni fog.(ha szétesne a Roma, ő már semmit nem tehet)
Persze bármi megtörténhet a meccsen! :)

Ezt a Valladolid elleni meccset hagyni kéne már...Lehet jobban jár a Madrid, ha az ellenfél normálisan védekezik,és egy sima 2-0 vagy 3-0 lesz. Túl sokan túl komolyan vették annak az eredményét.

halareaal 2008.02.18. 21:47:43

de CS0ki, mindenre, amit írok, visszaírsz vmit, aztán énis és ígytovább, és elkanyarodunk az eredeti dologról. nyilván nem feltételezem, h 7 gólt rúg a Real a Roma-nak, és ezt nemis mondtam. hanem pont, hogy elég 1x elkövetniük azt a bizonyos taktikai, vagy egyéb hibát, vagy elég lehet csak a saját játékukat játszani, ami sztem fexik a Realnak. és az ebből szerezhető gól, esetleg gólok elég lehetnek. mert, ha a Real rúg 2t idegenben, akkor annak elégnek kell lennie a továbbjutáshoz. ettől persze lehet h a Roma nyer 1 v 2-0ra, de sztem a Romának tanulságos lehetett, ha megnézték akár a 7-0s meccset. mert idegenben, sőt talán még otthon is nagy fegyver lehet ez a Real kezében.

CS0ki 2008.02.18. 22:28:40

"de CS0ki, mindenre, amit írok, visszaírsz vmit, aztán énis és ígytovább, és elkanyarodunk az eredeti dologról."

Ja, nem ez a fórumozás lényege? :S Legalább van élet a blogon! :)

"nyilván nem feltételezem, h 7 gólt rúg a Real a Roma-nak, és ezt nemis mondtam. "

Nem mondtam, hogy mondtad...

Mindegy, lesz ami lesz! Remélem jó meccs! :)

Romanista:
"egyébként nem tudtam hogy sérült, szóval jogos"

Már nem jogos! :) Mégis vállalja a játékot úgy néz ki! :)
süti beállítások módosítása