Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Serie A, 18. forduló - Feltámadás, kamutizik és Cassano-parádé

2008.01.14. 11:17 _benito

Valahogy így kell feltámadni, ahogy a Milan csinálta (nem hiába hívő népség az olasz). A Rossoneri gondjai nem lettek sokkal kisebbek, de hogy tegnap a szezon eddigi legjobb meccsét kerekítették – nem kis mértékben a roppant szimpatikus Napolinak köszönhetően – azt ne vitassuk el tőlük. Eközben az Inter Ibrahimovics duplájával leverte a keményen küzdő Roburt és csak azért nem nőtt tovább a különbség, mert a Roma is győzni tudott Bergamóban. A nagycsapatok közül egyedül a Juventus botlott, és ha már, akkor nem is kicsit, hiszen a Catania ellen a lefújás előtt pontot menteni egy kamutizenegyessel nem kifejezetten hízelgő. A Fiorentina is kiharcolt a hajrában egy büntetőt (Bobo homorított csodaszépen), de Mutu gólja számukra a győzelmet jelentette a Parma otthonában, ami nem elhanyagolható különbség. Az Udinese hozta a kötelezőt (győzelem Cagliariban), csak úgy, mint a Lazio (vereség otthon a reménytelen Genoától) mi pedig pironkodva kérünk elnézést a Sampdoria szurkolóitól, hiszen nagyon rondán mellényúltunk a Palermo elleni meccsük beharangozójában. Serie A, 18. forduló alant.

Kezdjük is akkor mindjárt a Milannal, mely remek vasárnap estét varázsolt nekünk, sőt, azt kell mondjuk, még a Napoli szurkolói is jól szórakozhattak, hiszen csapatuk egyáltalán nem vallott szégyent, ráadásul nekik nem itt kell nyerniük (mint az Empolinak). Kaladze nem tud annyit hibázni, hogy ne kezdjen - lett is böjtje – középen pedig a Milantól meglehetősen szokatlan gyémánt biztosította a kezdőben Pato helyét a Trio della Meraviglie csúcsán. De nem, a Rossoneri nem azért gyalulta a San Siro gyepébe a Napolit, mert ott volt Pato, nem is azért, mert kényszerből csak egy Ambrosininyi emberhátrányt vonultattak fel a középpályán, hanem azért, mert három olyan káprázatos intelligenciával passzoló játékosuk van, mint Ronnie, Kaká és Seedorf (aki szerény meglátásunk szerint nagyon is képes még a legmagasabb szinten játszani). Hátul viszont baj van, hiszen Nesta egyedül képtelen gatyába rázni ezt az öregecske, mégis meglehetősen szeleburdi társaságot, de sebaj, annál jobb lesz nézni a Milan meccseit, ha rámennek erre a lőjünk többet, mint amennyit kapunk taktikára. Ennek első jeleként tegnap este kis híján megduplázták a szezonban eddig a San Siróban szerzett góljaik számát, cserébe hátul az összesen Yoda mesterrel egyidős védelemnek fogalma nem volt, mihez kezdjen az ifjú Anakin szerepét igen meggyőzően alakító Lavezzivel.
Pato egyébként még keresgélte a helyét, több ziccert is elhibázott, viszont ahogy telt az idő, egyre jobban játékba lendült, a gólja előtti csel pedig igazi mestermunka volt, sőt, ha Iezzo nem véd ilyen fantasztikus formában, még ennél is szebb lehetett volna a debütálása. Mégis, ha Milan-szurkolók lennénk, mi Ronaldo visszatérésének sokkal jobban örülnénk a Rossonerik helyében, mint Pato érkezésének... (Milan-Napoli 5-2)

Valamiért kommentelőink között a legelvakultabb Juventus-szurkoló a Calcio di Rigore nevet választotta magának, mely tizenegyest jelent, most pedig egy minimum véleményes büntető miatt kaphat újabb lökést a beharangozó postban kialakult ádáz vita a Juve és a bírók szerepéről. Del Piero a 91. percben a helyére küldte a kiharcolt tizenegyest, de a megszerzett egy ponttal még kitörölni sincs értelme, maximum a betyárkörtéket lehet vele lepöckölgetni. Nem irigyeljük a Bianconeriért szorítókat, mert ezt a Juventust egyszerűen rossz nézni, márpedig az Öreg Hölgy ritkán fordul elő, hogy ne a bajnoki címért harcoljon. Most viszont azzal kell szembesülniük, hogy kedvenc csapatuk a Nocerino, Tiago, Zanetti, Nedved középpályával indul csatába, melytől botorság volna azt várni, hogy méltó ellenfele lehet akár egy sérülésektől tizedelt Internek is. Tiago azért külön fájó pont, mert a Juve ritkán nyúl mellé az igazolásaival, ennyire legalábbis nem szokásuk. A Catania simán győzelmet érdemelt (igen, láttuk mi is, hogy Del Pierót tévesen állították meg lesen), hiszen nagynevű ellenfelük látványosan nem tudott mit kezdeni velük, Spinesi pedig boldog emberként halhat majd meg nagyon sokára, hiszen gólt lőtt a világ legjobb kapusának hálójába. Még annyit, hogy Alex nem véletlenül futott neki úgy a büntetőnek, mint aki egy rozmárral mulatott előző éjszaka, mert Polito tavaly (még a Pescara kapusaként) megfogta egy tizenegyesét. Szar meccs volt, egyébként… (Catania-Juventus 1-1)

Az Inter is megkapta a maga vitatható büntetőjét, de egyáltalán nem ezen múlt. A Siena ugyan próbálkozott becsülettel, öt percen belül össze is jött az egyenlítés, de Cambiasso gyorsan visszavette a vezetést, majd jött Ibrahimovics és hatalmas gólt ragasztott a hosszú felsőbe, ezzel pedig el is döntötte a meccset. A Robur a lefújás előtt még közelebb lopózott Forestieri életerős löketével, és bár korábban egy jogosnak tűnő büntetőt nem kaptak meg és Julio Cesar is mentett néhányszor szoros helyzetekben, az Inter igazából megérdemelten győzött. A meglepően rossz napot kifogó Cruz egymaga hármat lőhetett volna, de ez egy olyan év, hogy a Nerazzurinak semmiért nem kell aggódnia: két csatárából az egyik mindig nagyot játszik. Mivel az ellenfelek elmulasztották kihasználni, hogy az Inter középpályásai sorra kihullottak, azt kell mondanunk, szinte el is dőlt minden, a második félidőre ugyanis már beszállt Sztankovics és a hírek szerint Vieira is szépen javul. Ha pedig a Zanetti, Chivu, Cambiasso, Jimenez középpályával hármat lőnek idegenben és tartják a Roma előtti jelentős előnyüket, akkor mit várhatunk majd a Figo, Vieira, Cambiasso, Sztankovics fedezetsortól? (Siena-Inter 2-3)

Valamilyen furcsa oknál fogva a Serie A legerősebbnek tűnő védelme (Panucci, Mexés, Juan, Tonetto) nem képes rendesen összeállni. Az Atalanta ellen ez még belefért, amihez azért kellett Doni kapus orcájának szebbik fele is, hiszen néhány kritikus helyzetben bemutatott bravúrja nélkül nem távozhattak volna a farkasok három ponttal Bergamóból, bár az is igaz, hogy Mancini győztes gólja mellett legalább három ziccert elpuskázott. A másik oldalról viszont nagyon hiányzott az ő Donijuk, Muslimovics ugyanis egyáltalán nem bizonyult méltó helyettesnek. A győzelem mellett jó hír, hogy a hajrában beszállt kicsit játszogatni Aquilani is, így ha minden igaz, jövő héten a Cataniával már a létező legerősebb Roma néz majd szembe. Meg majd a Reallal is. (Atalanta-Roma 1-2)

El sem kezdjük felsorolni, hányan játszottak volt csapatuk ellen a Parma-Fiorentina meccsen. A hazaiak kezdtek veszélyesebben, egy támadáson belül ötször is kísérletezhettek lövéssel, de nem sikerült betalálniuk, majd kezdetét vette a Vieri-show. Előbb centikkel lőtt fölé ígéretes helyzetből, majd olyan taktikusan könyökölte fecnikre Falconét, hogy a védőt le kellett cserélni (Couto pályára küldésében már erősen benne volt a Viola győzelmének ígérete), ő pedig még egy lapot sem kapott érte, majd a meglehetősen izgalmas meccs hajrájában ő harcolta ki azt a büntetőt, amivel a Fiorentina az összes pontot magával vitte a Tardiniből. A döntetlen talán igazságosabb lett volna, de mivel a Parma célja úgyis csak a sima bennmaradás, ez pedig nagy valószínűséggel meglesz, örüljünk inkább annak, hogy a lilák győzelmével tovább tömörült az élboly. (Parma-Fiorentina 1-2)

Azt írtuk a Lazio-Genoa beharangjában, ha a rómaiak megfogják Borriellót, meglesz a győzelem. (Ez már tényleg vicc: a bemelegítés (!) alatt megsérült Mudingay). Ennek ellenére Mauri góljával megszerezték a vezetést Del Neri Delio Rossi fiai, amivel egészen a második félidő elejéig szépnek is tűnt az élet, de akkor érkezett Borriello és négy perc alatt vágott kettőt, miközben a Lazio körme alá még mélyebbre tolta a sors a tüskét, hiszen Rocchi is megsérült. Valamiért nagyon berágtak odafenn a Sasokra… (Lazio-Genoa 1-2)
Még náluk is rosszabbul áll a Torino, melyet most már egyre erőteljesebben legyezget a kiesés szele is, kivált azután, hogy sikerült otthon kikapniuk a Livornótól. A Toro 16 szerzett gólját csak hárman tudják alulmúlni, míg ellenfelük az edzőváltás óta csodálatos metamorfózison ment át és pillanatnyilag nemhogy a kiesőhelyeket biztonságos távolságba hagyták, de maguk mögött tudhatják többek között a Milant is. Tavano duplájával már nyolcnál jár, ezzel előkelő helyen tanyázik a csatárok különversenyében is. (Torino-Livorno 1-2)

Rengeteg helyzetet, mégis csak egy gólt hozott az Udinese szardíniai vendégjátéka. Azt az egyet Quagliarella lőtte a reménytelenül csüggedő Cagliari hálójába, aztán lendületből kihagyott még két ziccert, amivel csatlakozott a másik hármat elhibázó Di Nataléhoz. Mégsem szólhatunk rájuk egy rossz szót sem, hiszen kerek egy órán át emberhátrányban játszva győztek idegenben, amiért jár a vállveregetés Handanovicsnak is, aki parádés védések egész sorát mutatta be (főleg a hajrában). A hazaiak is képesek voltak egy bravúrra: Larrivey 15 másodpercen belül kapott két sárgát a lefújás előtt. Bravó! (Cagliari-Udinese 0-1)
Cassano hatalmasat játszva vezette győzelemre a Sampdoriát a Palermo ellen, előbb Maggiónak, majd Belluccinak adott gólpasszt, más kérdés, hogy előbbi még kihagyta a (kihagyhatatlant? Olyan gáz ilyet leírni…). A 45 percben Cassano szabadrúgása a lécről pattant le, érkezett Sammarco és máris kettővel ment a Blucerchiati, majd saját teljesítményére feltéve a koronát (nesze még egy közhely) a 77. percben ő maga is betalált, jó eséllyel élete legrandább gólját szerezve. A Samp ezzel egy pontra megközelítette hétvégi vendégét, nagy csata van kibontakozóban az UEFA-kupáért, melybe a Napoli és a Milan (vehehe) lép még be. (Sampdoria-Palermo 3-0)
Aki végigizgulta az Empoli-Reggina meccset, az láthatta, hogy annak ellenére, hogy az ötödik percben kialakult a végeredmény, nem volt eseménytelen a két kiesőjelölt csatája. Az első percben mindjárt Balli kapus gondoskodott a remek kezdésről, hiszen úgy futott ki harminc méterre a kapujából, mint egy szélfútta kalapját kergető kisnyugdíjas, Ceravalo pedig köszönte szépen. Volt azonban egy szövetségese az ellenfél soraiban az Empolinak, Cirillo ugyanis fertályórán belül kétszer rúgta fel az emberét, Saudati viszont csak az első büntetőt tudta belőni, a másodikat Campagnolo kiszedte. Ettől aztán megnyugodtak a csapatok, és hatalmas egyetértésben kerülhetett bevezetésre a Serie A-ban a terzo tempo, mely során a játékosok a kezdőkörben összegyűlve lejattolnak egymással. Micsoda szép gondolat már ez, pajtások! (Empoli-Reggina 1-1)

88 komment

Címkék: olasz videó serie a

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr78296658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szucs3 2008.01.14. 11:29:29

megjegyzem, hogy a Milanban Pirlo is zseniálisan passzol.

dino vercotti · http://bianconeri.blog.nepsport.hu/ 2008.01.14. 11:42:31

Azt ugye tudjuk, hogyha valakit, akkor a Juvét sújtották a bírói ítéletek szombaton. Mert ugye miért is nem volt les a Catania gólja? És miért is nem volt büntető a büntető?

ferenckovacs · www.ferenckovacs.com 2008.01.14. 11:49:34

Forza Inter! :)

Hallottam pletykákat, hogy Spanyolországból hoznának egy 30-as középpályást... hát, hát. Ha már nagyon muszály akkor a Liverpoolból Sisokot, vagy a Primavera-ból Filkort :)

Romanista 2008.01.14. 11:52:46

na akkor én most sajnálom a juvét egy picit. 1-2-3-vége.

Remélem Doni nem ünnepli magát (egyébként jogosan tenné) egy hétig és hozza a hétvégi formát egy darabig még. a Vargasnak a Cataniából meg én venném meg a busz/hajó/vonat/repülő jegyet Rómáig mert igen jól játszott most is. Peter Pan kérjen bocsánatot és a vezetés is tőle és jöjjön vissza.
Spalletti beszólt Tottinak (jobban köll hajtani) és megdicsérte Mancinit (így köll hajtani), az tuti hogy motiválni tud a faszi, kéne neki 2-3 ember(lsd fentebb), akkor lehetne kartávon belül az inter.
így meg marha jók és félelmetesek,casszameg.
a Napoli következő ellenfele helyében pedig rettegnék.

lacikacs 2008.01.14. 11:52:56

Ugyan mit keresett Rómában Del Neri vasárnap délután, neki a Roma ellen kellett biztatnia a tanítványait...Bergamóban :)

rexter 2008.01.14. 11:57:57

bazmeg az nem betyárkörte hanem betyártallér! :D:D
Halleluja Ronaldo, remelem lesz egy jó fél éve most, nagyon jó lenne!

Ramon Serrano 2008.01.14. 12:21:54

Ronaldo hihetetlen, de ne aggodjunk, fog o meg serultet jelenteni iden.

Bar nem lattam iden sok Inter meccset de Jimenez nagyon jonak tunik. Meglehet, helye lenne abban az elso fedezetsorban is.

Asidotus 2008.01.14. 12:27:05

Ronaldonak örülök, remélem valamit mutat még az egykori klasszisából. Úristen L. Ronaldonak írták, nem csak simán, hová jutott a világ?
Ha a Juve 11-est kap, az mindig kamu, egyértelmű, kétség nélkül, minden kétely fölött áll, ezt mondja még az Úr is, csak a bírók tévednek.
A Lazionál megmár el kéne verni az erőnlétieket, mer már hosszú évek óta gondjaik vannak a sérülésekkel.
Forza Juve! Akkor is! Még egyszer Forza Juve!

drani 2008.01.14. 13:05:27

Szerintem az Inter szarabb lesz, ha visszatérnek a sérültek. A kérdés, hogy hullajtanak-e annyit hogy a Roma beérje őket.
De végül is mindegy, úgyis a juve lesz a bajnok

Asidotus 2008.01.14. 13:20:19

Azt sajnos nem hiszem. Annyira nem jó a csapat. A másodosztályt anyagilag megsínylette a gárda, Thuram, Zambrotta, Vieira, Ibrahimovic Cannavaro távozását nem tudták pótolni. Jó a csapat, de annyira nem, legalábbis az Interhez képest. Legfeljebb a Rómát lehet beérni, de az sem lesz könnyű, sőt.

Gabez 2008.01.14. 13:27:41

Még a Milan is lehajrázza a Juve-t, ha a zebrák így folytatják. A 4. hely a tét, és ebbe a Fiorentina is bele fog szólni.

"Szerintem az Inter szarabb lesz, ha visszatérnek a sérültek." - Ilyen még talán egy csapatnál sem fordult elő ;) De az Inter már csak szarabb lehet, ez igaz. Az utolsó 12 tétmeccset megnyerték...

Hispan07 2008.01.14. 13:40:54

drága NST! nem lehetne indítani egy 'Détári - gondolatok önmagamról' rovatot? ma olyan gyönyörűen nyalhatja ki a saját seggét az NS-ben, kár az ilyen kezdeményezéseket nem felkarolni, itt is csinálhatná. de igazán.

emellett pedig forza Milan! ez egy szuper meccs volt, és bár rettegek a köv szűk két hónap védelem nélkül lejátszandó 17(!) meccsétől, de ezért már megérte. viszont Ambrót senki se bántsa, mert jó arc.

ferenckovacs · www.ferenckovacs.com 2008.01.14. 13:51:12

Szerintem Figo helyett Jimenez jobb lenne. Állat amit az a gyerek tud... im memoriam Recoba ... hasonló sítlusú, csak mozgékonyabb.

Az Inter már ideje ki sem kapott a bajnokságban... lehet idén meglesz a 100 pont is :)

drdugo 2008.01.14. 13:52:10

Ronaldot a héten még a kispadra ültettem volna inkább, de szerencsére rámcáfolt. :)
Ha lead még 5 (inkább 10) kilót, és nem fog lesérülni pár meccs után megint, akkor szép tavaszunk lesz.
Pato debütálása pedig Sevcsenkot idézte. Pont ilyen játékosra volt szükségünk előre. Nem statikus befejező, hanem gyors, robbanékony, saját magát is helyzetbe tudja hozni, és egy az egyben meg tudja verni a védőt, nem úgy mint Pippo és Gila.
Hátul nem tudom minek kell ahhoz még bekövetkeznie, hogy Carlo végre elfelejtse Kaladzét kezdőként. Folyamatosan szívunk a hülyeségei miatt. Általában az összes 11-esünket ő csinálja, és a legtöbb lapot is ő kapja. Vannak jó meccsei, de ezen a szinten túl nagy hibaszázalékkal játszik. Csereként ok, de sztem inkább meg kéne próbálni Bonerát betolni oda. Ő középső védő, csak Oddo formahanyatlása miatt kell a szélen játszania.
Jankulovski pedig felépülhetne már. Favallitól is rosszul vagyok. Maldini meg nem bírja már...

Gotama 2008.01.14. 14:04:49

Azért Favalli tegnap elég jó volt...
(persze én is fogtam a fejem, miért kell behozni, de aztán adott két gólpasszt :)

gerbanek 2008.01.14. 14:16:03

drdugo: teljes mértékben osztom a véleményed egy kivétellel: én Bonerát sem tartom Milan szintűnek, tegnap is hajmeresztő volt néha. Zambrotta jön a nyáron, ennek rohadtul örülök! szerintem már csak egy jó belső védő kellene, mondjuk fogalmam sincs, ki lenne oda jó, de Boneránál és Kaladzénél jobb játékos!

drani 2008.01.14. 14:16:59

Hogyhogy Maldini nem bírja már? Tegnap nagyon jó volt. Persze nem szaladgált föl-le, inkább azt mondanám vagy elöl volt vagy hátul. Azt nem figyeltem miért cserélték le, sérülés vagy fáradtság miatt ?

Egyébként tényleg nem értem a juvét miért nem vásárolt valakit most télen? vagy még tart az átigazolás? de az is lehet, hogy nincs pénzük??
Sissokoval meg úgy járnak mint Olisehhel anno

drdugo 2008.01.14. 14:43:32

Bonera ha középen játszik, akkor világklasszis. Szélen sajna nem érzi magát jól, nem az az igazi posztja. Nem túl gyors, így felfutni nem nagyon tud, beadni még úgy ahogy... Viszont védekezésben sokkal stabilabb, mint Oddo. Bonerának ott kéne játszania, ahol Kaladze. A Parmában jobbközéphátvédet játszott, de mivel Nesta miatt ugye ott most esélye nincs bekerülni a csapatba, így meg kellene próbálni Kaladze helyén.
Mivel nem tud folyamatosan játszani, csak akkor ha Oddo helyett a szélen játszik, meglátszik rajta a meccshiány. De pl a tavalyi szezonban, vagy most ősszel, amikor sérült volt pár meccsen Nesta, és tudott folyamatosan középen játszani, akkor mindig nagyon jó volt. Nem véletlen volt folyamatosan válogatott, amikor még a Parmában játszott, pedig akkor sokkal fiatalabb volt. És ősszel, amikor középen tudott játszani, szintén egyből behívta a keretbe Donadoni.
Szóval Bonera kell mindenképp, csak az eredeti helyén kellene játszatni.

"Azért Favalli tegnap elég jó volt...persze én is fogtam a fejem, miért kell behozni, de aztán adott két gólpasszt :)"

Jah, tavaly tavasszal is rúgott véletlenül két gólt. :D Akkor szeretett bele Carlo, még a BL döntőn is becserélte. De ennek ellenére sztem harmat gyenge. Nem tudom minek igazoljuk le állandóan a kiégett Laziós védőket (Pancaro, Favalli, Oddo... bár még Oddo az ok, tavasszal jól játszott, nem tudom mi történik most vele...).

halareaal 2008.01.14. 15:44:26

hm, mostmár elég régóta tudjuk, h itt a többség szerint buffon a világ legjobb kapusa, nem kell minden harmadik postban kijelenteni :P
egyébként mért lenne az a roma védelem a legerősebb? se papíron nem az, se gyakorlatban. ésamugyis akkormár cassetti panucci helyett.

yuuzer_ · http://juventuz.freeblog.hu 2008.01.14. 15:54:25

Abba belegondolt valaki, hogy Maldini simán lehetne Pato apja kor alpján, meg egy páran még a Milanból? Szerintem a gyerek szólni se mer az öltözőben :D

Gotama 2008.01.14. 15:55:14

drdugo!
Csak annyit mondtam, h a tegnapi meccs után nem kéne rosszul lenni senkitől, Favallitól sem (nekem sem kedvencem, én sem értem minek igazoltuk stb...)

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2008.01.14. 15:55:16

biztos más zenét hallgatnak:)

mickeyknox 2008.01.14. 16:00:32

hát pato biztos nem toto cotugno-n nőtt fel :)

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2008.01.14. 16:12:51

Hispan07, nem kellene détárizni, mer ő az, aki magyarországiként valamicskét is jelentett a tényleg számító fociban!

passatempo 2008.01.14. 16:37:52

Szerintem abba kellene már hagyni ezt a "a Juve kamutizit kapott" dumát. Ahányszor a Juve kap egy 11-est azonnal ez megy. A milánói székhelyű (és még véletlenül sem Juve-párti) Gazzetta Dello Sport kielemzte a meccset és a vitás eseteket. Arra az eredményre jutottak, hogy a 11-es teljesen jogos volt (mellesleg ez látszott a lassítás után), a Catania gólja les volt, Del Pierot pedig téves állították meg lesen... Szóval nem kellene sulykolni itt a hülyeséget, hogy a Juvenak fújt a bíró...

Ramon Serrano 2008.01.14. 16:50:39

Udv pancho, spanyol poszt mikorra varhato? (nem mintha a Real hetvegi teljesitmenye - a hiradasok alapjan - barmi okot is adna a varakozasra, de legalabb nyertek)

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2008.01.14. 17:02:13

most nyitom meg a word-ot, haraggal szívemben:)

AndrásPéter7 2008.01.14. 17:18:16

Hát akkor is PATO!!!!!Ez a gyerek JÓ!és a 7-es is jó helyen van!
azt mondom hogy kell egy klasszis jobb oldali védő,ha nagyon maximalisták akarunk lenni akkor egy klasszis középső bekk,Nesta mellé,de Bonera mindíg is jó volt középen,szerintem jó!nem tehet róla hogy azt kell játszania,amit nem tud!Janku visszajön,akkor a balbekk megoldva,és tökéletes a csapat!de a jobb oldali az nagyon kell tényleg és most télleg mondták hogy 1 fiatal védőt igazolnak és most el is hiszem,mert nem igaz hogy nem böki a szemüket,hogy nem jó vmi hátul!
Maldini meg jól játszott!egyébként le merem fogadni hogy az egész csapat véreset fog hugyozni,az érdekében hogy Maldini kupával vonulhasson vissza,mert ez kötelesség,amit teljesíteni fognak!és ha eljön az év vége és Capitano lelép a gyepről akkor bizony én is mint párszázezer szurkesz meg fogom siratni,mégha bármi rosszat is tett mert soha nem lesz még1 ilyen ember a világon!
IL CAPITANO forevör

giacinto 2008.01.14. 17:30:16

Julio Cesar is csuda dolgokat művelt tegnap is, egyre kérdőjelesebb az a Numero Uno titulus szerintem. csak őt nem sztárolják annyira mint buffont

Hispan07 2008.01.14. 17:30:38

mbemba, olvastad vele ma az interjút? amiben arról dumál, hogy őt milyen imádat kéne hogy körülvegye, és most elmegy a görög ötödbe, mert ott majd imádják és az karrier? csak mert ha olvastad, gondolom belátod, még ha igaza is, van, akkor se mondjon ilyet, mert még pár ezer honfitárssal együtt leesek a székről és az fáj. és ehhez semmi köze annak, hogy mekkora sztár volt meg mekkora nem, hogy mennyire szuper edző vagy mennyire nem. ennyi. csocsesz

calcio_di_rigore 2008.01.14. 17:43:37

Bravo benito, nagyon aranyos vagy, hogy megemlítesz a postodban, de azért látni is kéne a dolgokat, nem csak nézni. Néhányan már feltették itt a kérdést, hogy a tizi miért is volt kamu? Mert a kommentátor azt mondta?:) Na mindegy, én már megelégednék azzal is, ha 1(!) idézetet hoznál, ami miatt annyira elfogultnak állítasz be. Hajrá!

Romanista 2008.01.14. 17:46:01

:) most hoztál te magad....:)

rowi 2008.01.14. 17:48:34

ad1 Pato gyerek jó gyerek...a BLben többeknek lesz vele problémája
ad2 ...a Chelseavel is többeknek, hej ha még a kezdőcsapat játszana...a bajnokság még mindig 3 esélyes, minden károgó vészmadár akarata ellenére
ad3 amerikai fociban egyetlen időjárási körülmény esetén nincs meccs, ha villámlik...de ha olyan havazás van, hogy két támadás közt a pálya nem használt részén 10 centi hó keletkezik, és a munkásoknak már 5 yardonként sincs kedve takarítani, plussz a mérsékelt iqju amerikaiaknek ki kell írni playenkét, hogy hol a labda a pályán, mert különben nem látszik az még bőven jó

+1 ha ugyenekkora hóesésben full fehérben játszunk, akkor csak a tvnézőket verjük át, a 40 éves topon lévő öreg rókát nem (brühühűű...)(jójó, persze tudom, hogy amerikában major sportoknál a fehér a vendég mez, de rugalmasság?)
+2 bónusz: ha nyelvvizsgáztam egy egyetemen, ami kijelölt nyelvvizsgáztató hely, attól nekem még vissza kell vinnem hitetelesíttetni a bizonyítványt, még akkor is, ha ők küldték ki...

calcio_di_rigore 2008.01.14. 17:57:53

Ja, most hoztam. Ezekszerint a Gazzetta is híresen elvakult, sőőőt, Juve-bérenc lap!:))))))))

drani 2008.01.14. 18:23:13

rowi, eltévedtél

rexford 2008.01.14. 18:23:27

Állítólag belülről is bomlasztják a Juvét, élen a Moratti-féle bagázzsal bizniszelő Montezemolóval. Az igazolásokat elnézve lehet is benne valami.

drani 2008.01.14. 18:26:54

egyébként ez egy elgondolkoztató kérdés lehet, hogy melyik játékos milyen zenét hallgat(hat).
a Pato biztos valamilyen hip-hoppot, a Maldini meg olasz 80-as évek diszkóját. Az üvölt mindig az öltözőben, a többiek meg kénytelen-kelletlen csápolnak, miközben az öreg Jacko-stílusban mozog a zuhanyzóban. De lehet hogy nem így van.

Ramon Serrano 2008.01.14. 18:56:55

Ugyan pancho, gondolj arra a het pontra es konnyebb lesz :D.

calcio_di_rigore 2008.01.14. 19:07:24

Montezemolo legszívesebben eladná a Juvét, és a nagy szerelmébe, a Ferrariba forgatná a pénzt. Él is az a feltételezés, hogy az egész calciopoli ebből a körből indult ki, azzal a céllal, hogy Moggit és Giraudót el lehessen takarítani az útból. Kik most a vezetők? Az IFIL-hez köthető személyek. Montezemolo abszolút nem állt ki a Juventusért, az ügyvédek akkor ébredtek fel amikor már a Fio, Lazio, Milan hármast visszarakták az A-ba. Gianni Agnelliék idején ilyen helyzet előfordulhatott volna? Kizárt. Már csak gazdaságilag konszolidálni kellett a Juvét (110 milliós tőkeemelés), aztán nyáron lehet is eladni. Lehet hogy a fele sem igaz, mindenesetre az itáliai juventinók jelentős körében alaposan kiverte már a biztosítékot az új vezetés, mind a calciopoli, mind az igazolások kapcsán.

bahrdew 2008.01.14. 19:13:26

Pato ilyen arccal gondolom Matyi és a hegedűst hallgat.

mickeyknox 2008.01.14. 19:16:34

gattuso meg converge-et

Romanista 2008.01.14. 19:17:51

pirlo meg beastie boyst

Romanista 2008.01.14. 19:21:37

seedorf: R-Kelly vagy Barry White.
najóennyi

Gotama 2008.01.14. 19:28:30

De vajon hallgat-e valaki Sex Pistols? :(

Hispan07 2008.01.14. 19:30:15

a milan öltözőjében kizárólag don Berlusconi egyik keresztgyereke énekelhet. azt beszélik, akinek nem tetszik, kap egy lófejet reggelre...

VO 2008.01.14. 20:10:03

Del Piero egyértelmű bukatatása mint kamutizi?

videos.sapo.pt/3hTAO1JFBWphVSMsEI1Q

Egy árva szó nincs arról, hogy Spinesi lesről talált be?

kepfeltoltes.hu/080114/zzzzzzuuzz_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

A gazzetta értékelését olvastátok a bíró ítéleteiről?

kepfeltoltes.hu/080114/zuuuziz_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Látom, az NST-nek sikerült a Matuz Krisztián és Zombori Sándor nevével fémjelzett SportTV színvonalát is alulmúlnia. Mondjuk nem lep meg a dolog...rossz ilyet mondani egy állítólagos Juve-szimpatizánsról, de sajnos az az igazság _benito, hogy nem sok lövésed van erről a sportágról. Ez már több ízben is bebizonyosodott ( Gennaro vs Marco Delvecchio-ügy, Molinaro mint trequartista stb..), de most már tényleg betelt a pohár.
A blogot továbbiakban olvasni fogom (mert a többiek azért produkálnak néha jó írásokat), a te bejegyzéseidet viszont ezentúl messzire elkerülöm.
Nagyon gáz vagy.

Gabez 2008.01.14. 20:48:18

"Állítólag belülről is bomlasztják a Juvét, élen a Moratti-féle bagázzsal bizniszelő Montezemolóval. Az igazolásokat elnézve lehet is benne valami."

Ez tiszta Magdi nénis beszólás volt :))))

mujure 2008.01.14. 21:02:42

nekem személy szerint spinesi gólja nem tűnt lesnek, a juve valóban nem érdemelt győzelmet, sajnos... (amúgymeg benito ezt megkaptad VO-tól:P)

Gotama 2008.01.14. 21:16:44

Gyönyörű belső viszály:D
Forza Milan!

Romanista 2008.01.14. 21:19:40

belsó viszály? itt juve vs a "gonosz többi világ" viszály van :D

Asidotus 2008.01.14. 22:06:17

Aki Juventus szurkoló, legyen bármilyen kiváló vagy szerény képességű, köteles tudása legjavát adni, hogy méltó lehessen a csapathoz. És amikor a százszázalékos teljesítmény párosul a tökéletességgel, akkor az ember Juventussá válik. Legyőzi a világot, mert ő Juventus. És amikor magára ölti a mezt, akkor mindenkinek mutatja, hogy eszerint éli az életét, és az ellenfelei készülhetnek a vereségre. met csak egy csapat van, a Juventus. És minden Juventus szurkolónak kötelessége, hogy utódjának átadja, hogy csak egy csapat van, a Juventus

giacinto 2008.01.14. 22:07:54

meg tudom érteni montezemolot. ha egy ilyen kétes hírű szervezet kötődne a nevemhez bizonyára én is megszabadulnék tőle...

bírom ezt a szar képet a gazzettából, semmit nem bizonyít. a védő EGYÉRTELMŰEN ELRÚGTA a labdát!!! és azonnal ugye nem lehet visszahúzni azt a kifuck-olt nyujtott lábat, delp meg egész "véletlenül" átesett rajta...ezt nem birják felfogni vagy látni a mélyen tisztelt juvésok!

giacinto 2008.01.14. 22:10:10

a lényeg hogy nem delpiero tolta meg a labdát, mert akkor egyértelmű h 11-es! de így tiszta szerelésnek hívják a szitut! mire delpiero elesett már nem az övé volt a labda...

_benito · www.nst.blog.hu 2008.01.14. 22:41:14

calcio, semmiféle bántó szándék nem volt bennem, amikor bevettem a postba a nevedet. ha megbántottalak vele, ne haragudj.

ugyanakkor ez nem volt büntető, a védő elpöcköli a labdát, alex pedig átesik rajta. az pedig, hogy mit mondanak a kommentátorok több okból sem befolyásol.

nem vagy elfogultabb, mint bárki más itt, csak esetleg másnak szurkolsz. de én meg tudok bocsátani, és ennek is több oka van, melyek közül egyet ismersz is.

de ez akkor sem volt büntető! :)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2008.01.14. 22:58:34


Szia VO, Sziasztok Olvasok!

Kedves VO! Nem tisztem senkit sem megvedeni, es _benitot nem is ismerem, de ugy gondolom, hogy igy nem nyilatkozhatsz senkirol.
Ez egy blog, aminek az irasat egy bizonyos kor elvallalta es csinalja. Ha nem tetszik, akkor nem kell olvasni, de az irot - akinek ez a sajat velemenye, hisz blog - nem lehet ilyen stilusban becsmerelni.
Ha gondolod, akkor keress vagy irj szamodra megfelelo irasokat, de a minosites ilyen hangnemben nem idevalo. Ebben biztos vagyok.
Azert nem gondolod, h szamu(n)kra megtiszteltetes, h tovabb olvasod a blog-ot???

"A stilus maga az ember"

Udv, ymy

Romanista 2008.01.14. 23:05:54

respect imici77! +grande _benito!
(nehéz lehet mostanában juve drukkernek lenni-mármint igazán elszántnak,mint pl.:a Nünű leírta- és ebben most tényleg semmi irónia nem volt)

ktn 2008.01.14. 23:17:34

mickeyknox: a gattuso-converge-ért ott a pont:)

sex pistolst szerintem olaszországban kevesen hallgatnak. az angoloknál is inkább a szkinhed-zenekarok lehetnek divatosak (mondjuk a bowyer-féléknél).

amúgy zene szempontból a paks a kedvenc csapatom. salamon miklós kedvence például a slayer és a six feet under (www.paksifc.hu/page.php?35), de a többieknél is voltak csemegék. forza paks.

ktn 2008.01.14. 23:18:46

mondjuk salamon már nem focizik sztem. nem követem a magyar dolgokat, csak egyszer belefutottam. aki a slayert szereti, rossz ember nem lehet:)

calcio_di_rigore 2008.01.14. 23:35:12

_benito, ok nem probléma, bocs ha kicsit túlpörögtem a dolgot. A 11-es témát inkább hanyagolom mostantól, valaki annak látta, valaki nem, elnézhető volt, ahogy a Catania lesgólja is les, mégse hibáztatja igazából senki a bírót, mert nagyon nehéz volt megállapítani.

calcio_di_rigore 2008.01.14. 23:42:07

Romanista, miért nehéz elszánt Juve-drukkernek lenni mostanában? Ok, nincs a mezőnyt legyalázó zsoldoshadseregünk, de van egy igazi CSAPATunk, akik azért csak ott vannak a dobogón, és az utolsó pillanatig végigküzdik a meccseket (szerintem elkapjuk a Rómát is nemsokára, de ez csak egy szerény tipp:)) Mindenesetre ezt a csapatot nagyon lehet szeretni. De ha nem így értetted akkor bocs.:)

Romanista 2008.01.14. 23:46:23

ja én úgy értettem hogy el kell viselnie az olyan szapulásokat mint amilyenekben én is résztvettem a juve ellen. egyébként no problémo,a utsó postoddal meg totál egyetértek.

bahrdew 2008.01.15. 00:23:59

Kit érdekel, hogy tizenegyes volt-e? Nem okozott közvetlen előnyt a Lazionak, és nem okozott közvetlen hátrányt a Romának, tehát mindegy.

(ne tessék ordítani, avantgarde post volt, höhö höhö)

mickeyknox 2008.01.15. 08:30:40

kedves VO!
csatlakozom imicihez, akinek nem tetszik ne olvassa ezt, vagy írjon magának jobbat. _benito jókat ír, és mindenki tévedhet egyszer-kétszer :-)
off:
ronaldo a mostani hajviseletével: jacksons five

sh4d0w 2008.01.15. 10:03:15

Most néztem vissza lassításban, a Juve 11-ese tényleg rossz ítélet - nade mindegy is, vigasztalódhatnak a zebrák majd az 5. hellyel és nézhetik a Milan-t a dobogó alsó fokán :)

Az Inter büntije is erősen véleményes, mert a hátvédnek nyújtva volt a lába, Cruz-é meg a védő fejének magasságában...

passatempo 2008.01.15. 15:35:13

Ez a Juve 11-es vita elég furcsa számomra, mert a védő nem ért hozzá a labdához, nem ő tolta azt meg és ez szerintem látszik a lassításból. A Gazzetta is ezt írta és ezért tette be a képet, az a "szerelés" pillanata, ott látszik, hogy nem éri a labdát a lába, később már nem is érhette el. Szóval 11-es. Sokunknak ez a véleményünk, a Gazzettanak is, van akinek úgy látszik nem és valószínűleg sokan (főleg az interesek) nem is akarják annak látni.
A lényeg nem is ez, hanem az, hogy a cikkből az jön át, hogy ugye a Juve a bírónak köszönheti a pontmentést. Ha már a bírói ítéletekkel foglalkoztok úgy illett volna, hogy megemlítsétek a Catania lesgólját és azt is, hogy Del Pierot ziccerben tévesen állították meg lesen. Azért így már kicsit másképpen fest a dolog... Nem tudom miért kell állnadóan azt szugerálni, hogy a Juvenak fúj a bíró, mikor ezen a meccsen a kárára tévedett.
Az interesek meg talán inkább azzal a tényleg teljesen kamu 11-essel kellene foglalkozzanak, amit ők kaptak, mert azt abszolút nem volt büntető és szerintem nem is lehetett annak látni. A legjobb esetben egy közvetett szabadrúgás a nyújtott láb miatt, de inkább semmi, mert Cruz is nyújtott lábbal ment...

argentin#21 2008.01.15. 16:38:34

mint Interes nem erdekel ez az elcsepelt 11es Juve vita, mert nem latom ellenfelnek az iden... mert amit eddig mutatott - birokkal vagy anelkul - eleg sovany teljesitmeny... s ha arra is gondolnak,h birok segitsegevel vannak ott ahol most vannak, akkor is nyugodtan alszok ejjel. Es most ne kezdjuk az Inter 11es sztorijat sem, mert ahogy a cikkben is emlitve volt, nem attol fuggot az eredmeny.

calcio_di_rigore 2008.01.15. 16:46:01

Szétszedjük ma az Empolit, aztán jövőhéten jöhet a zinter, ez a lényeg.

Asidotus 2008.01.15. 16:54:51

A Juventus idén két vereséget szwenvedett, utoljára a 9. fordulóban kapott ki, azóta 9 veretlen mérkőzés. A Bl-indulásra hajtó csapatok közül csak az Udinese győzött, az Inter, Roma, Milan, Fiorentina négyes csak döntetlenre volt képes. Ha a Milan megnyeri az elmaradt találkozóit, akkor is 6 pontra lesz, a Fiorentina meg 5 re. Szerintem a Bl-induló hely abszolút esélyes. Kicsit sok a döntetlen. Nincs rossz formában a csapat, amely szereintem most igen szerny képességű a klub hírnevéhez képest. De ők nem terhelődnek az európai porondon, ellentétben a Milan, Fiorentina párossal.
Tény, hogy a Moggi érában valóban a Juvénak fújtak a bírók, aki sok olasz meccset látott, annak feltűnt, főleg a BL-meccsek mellett, ahol meg nem nekik fújtak. (Azt nem mondom., hogy ellenük, csak éppen nagy volt a kontraszt a két színtéren megvívott találkozók során.) Ám én idén nem látom, hogy feltűnő lenne. Minden klub javára és kárára születnek téves ítéletek, ezek nagy általánosságban kiegyenlítődnek a bajnokságban, a gond a kupákban lehet, ahol egy meccs dönthet (Lásd 2007. Milan-Manchester, mármint nem tévedés, hanem egy meccs dönt kérdésben.)
Kéretik többet nem sugalmazni a Juve javára bírásskodást, mertt különben rátok uszítjuk a legveszélyesebb magyarországi Juve -drukkert, Győzikét, és akkor aztán lesz nemulass!

drani 2008.01.15. 22:42:42

Juve-Empolit látta valaki?
Nagyon szórakoztató meccs volt. Boumsong egy életveszély a védelem tengelyében. Hol vannak a Juve fiataljai? Miért kell Salihamidzic meg Tiago?

drani 2008.01.15. 22:43:14

ja, és Empoliban Abate nem volt rossz

Count Adyn 2008.01.15. 23:01:51

Jah, durva volt, már kerestem valamierős nyugtatót hogy bírjam nézni. Chiellni lecserélése után védelem az nem volt a pályán kb, szerencsére Iaquinta elől tarolt.
Salihamidzic még el is megy, az hogy nemtud kapura rugni 5m ről se az nem baj, nem az a dolga:D Tiago viszont tényleg nem tudom mit keres még ott. Így utólag tényleg jó meccs volt, de közbe inkább fájt amiket műveltek ott hátul, Boumsonggal meg méginkább...

nalazo 2008.01.15. 23:15:39

A Juve "szétszedte" az Empolit. Biztos, hogy jöhet az Inter?

stonedraider · http://1sor.blog.hu/ 2008.01.16. 01:12:22

maldini jó pár éven keresztül a "codice rap" (rapkód) című műsorban volt dj az olasz radio 105-nél, a látszat ellenére hiphop arc:)

drani 2008.01.16. 08:17:04

maldininek akkora hernyós szemei vannak, hogy nem lepődök meg semmin. az tuti, hogy tol valamit.

BruceWayne 2008.01.16. 10:52:13

na azért a Cruz-os esetnél nem minden úgy történt ahogy itt írta valaki.

kepfeltoltes.hu/view/080116/102793-480_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

passatempo 2008.01.16. 12:04:22

Nerazzurri, azért ez egy nagyon csalóka kép, mert nem rúgta meg a védő Cruzt, csak itt látszik úgy. Gondolom sokáig kerested ezt a képet:) Nem volt az 11-es ne is erőlködj:)

nalazo 2008.01.16. 12:28:34

Nem felesleges olyasmin vitatkozni, ami már úgyis megtörtént? Tizenegyes volt, mert a bíró megadta. Én Inter szurkolóként sem mondom, hogy jogosan.

Nedved11 2008.01.16. 12:30:33

_benitot sajnos már befenyítették az interesek

_benito · www.nst.blog.hu 2008.01.16. 12:32:13

tévedés, a héten a juventinók fenyítettek be éppen. a post címe egyébként elárulja, mit gondolok... :)

Gabez 2008.01.16. 13:46:31

Ennek a tegnapi juvenak az empolinál egy kicsit jobb csapat legalább 6-t rúgott volna. Micsoda védők...

Kíváncsi vagyok, ma este a Roma milyen emberkéket húz elő a 2. vonalból.

kroos 2008.01.16. 14:10:31

kár hogy Cassano még mindig a futbalistatemetö(Emerson,Gravesen,Drenthe,Saviola,stb....)Reál tulajdona.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2008.01.16. 17:47:01

Pato igen! Ronaldo igen! De láttátok Pirlo passzát az első gólnál! :)
Mint a vébén a dajcsok ellen!
És hogy már megint nem odanézett, vagy azt csak Ronaldinho tudja? Ugyan! :)

Többet beszélni Pirlóról! Sokkal többet! :)

rexford 2008.01.17. 10:09:30

A Milan B még nem támadt fel. De hol volt Kacsa meg Kövér tegnap este, nem kell nekik meccsrutin?

kroos 2008.01.17. 13:30:10

A a Dagi játszott volna1héten belül két meccset akkor elszakadna valamennyi szalagja.
süti beállítások módosítása