Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Hétvégi jóslatok - Bundesliga, 9. forduló

2007.10.05. 18:42 heinrich

Borussia Dortmund – VfL Bochum 1-1
Furcsa mód, valószínűleg mindkét csapatnak kedvére való az ellenfél. Dede, Kovac, Wörns, Kuba, Degen, Buckley, Frei, Kehl, Petric, Klimovitz - akár a BVB kezdője is lehetne, de ez a sérült játékosok listája, dőlt betűvel a garantált hiányzók. Kringének viszont lejárt a HSV ellen begyűjtött eltiltása, ő ott lehet a kezdőben a pénteki kis Revier derbin (a Revier derbit a S 04 ellen vívják). Csakúgy, mint Weidenfeller, aki eddig minden meccsén legalább háromszor piszkálta ki, Ziegler meg három meccsen húzta le a rolót, de ezt többet nem szajkózzuk. A mostani BVB hajdani önmaguk elnagyolt karikatúrája, élén Dollyval, akinek csúnyán fog festeni az önéletrajzában az itt eltöltött időszak, mikor legkésőbb november elején kirúgják - a keselyűk már megérkeztek az Iduna Park fölé. Beépített emberünk jelentése szerint Klimo mellett bemutatkozhat a Bundesligában a 19 éves Nöthe, hajrá, hajrá. A Bochum még augusztusban nyert utoljára, azóta csak két iksz, azok is otthon. Epalle változatlan sérült, talán nem is nagy baj a csapat szempontjából, az egyre jobb formába lendülő Sestak rohamozhat Bechmann mellett. Mivel a Dortmund meccsek eredményét lehetetlen megjósolni, vagy összekovácsolja őket a nyakig érő trágya, vagy botrányos meccsen hoznak egy ikszet. Mi erre teszünk, hacsak nem lesz a vergődést megelégelő Möller a kezdőben.

VfB Stuttgart – Hannover 96 2-1
Nem vallottak szégyent az év meccsének kikiáltott BL meccsen a hazaiak, a Barca még nem az ő ligájuk. Viszont most kétszer csendül majd fel a Bro Hymn (by Pennywise) a Gottlieb-Daimler-Stadionban, ami tavaly óta a svábok hivatalos gólöröme. Sajnos tartunk tőle, hogy a kezdőcsapat változatlan marad, és ezúttal is a Hilbert-Khedira-Farnerud középpályát láthatjuk, Bastürköt nem hajlandó kezdetni Veh mester. Legyen akkor Balakov, ha már a törököt nem állhatja. Az idegenben egyébként jól szereplő Hannoverből ezúttal a szép napokat látott, de szép csendben megőszült Tarnatra hívnánk fel a figyelmet, aki a Huszti buktatása miatt megítélt szabadból enged el egy vízfakasztó löketet, emlékezve a serdülőkorában hallottakra (Fiam, jegyezd meg, nincs rossz lövés, csak gyenge). Hát megjegyezte. A vörösöknél a kezdőbe várjuk Pintót (Bruggink kárára), aki csereként többször is képes volt lendületet vinni a támadó szekcióba.  

Hertha BSC – Energie Cottbus 1-1
Kétszer is beleszaladt a késbe
Karsten Heine Lucien Favre együttese, megbosszulta magát a sok variálás, ami hétközben is folytatódott. Ezúttal Gilberto kezdhet a baloldalon, középen Grahn vagy Mineiro játszhat a csúnyán lesérült Lucio helyett, és talán az eddig örök csere Okoronkwo is bekerült e kazdőbe. A túloldalon Prasnikar, akit sokan taktikai zseninek tartanak, 4-1-3-2 szerkezettel próbálja stabilizálni a középpályát, hogy ne kelljen már örökké nekik futkosni a labda után, ami igen fárasztó tevékenység. A két csapat még sosem játszott döntetlent egymással (meglepő módon 3-5 a mérleg), de ha az Energie hozza a Bayern ellen mutatott spártai fegyelmet, jók lehetnek egy pontra. Ettől függetlenül, ez a keret nem alkalmas a tagságuk megőrzésére, a téli szünetben be kell szerezniük egy centerhalfot, egy támadó középpályást és egy tisztességes csatárt is. Talán szólni kellene Angela Merkel kancellárasszonynak (a klub tiszteletbeli tagja), hogy juttasson már pártíz guriga ajrót a klubnak okosba, de legalább csábítsa vissza Miriuta Lacit a kezdőbe. Vagy ez csak nálunk divat?

Arminia Bielefeld – Hamburg SV 2-1
Igazi totógyilkos tipp - azért a kosztpénzt nem kell rátenni. Egy 8-1 után okos ember nem keres kifogásokat, nem beszél mellé, nem ígérget és nem magyaráz. Hanem felrakja a fejpántot, varrat egy halál-tetkót, nyers húst reggelizik, majd beélesíti a jobbost, aztán csukott szemmel ami kifér. Middendorp is ezen az álláspontot lehet, várhatóan szakít majd a gyémánt alakzattal középen, és két támadó szélsővel (Zuma, Halfar) erősíti Wichniareket elől. A HSV ugyan egyértelműen jobb csapat, olyannyira, hogy talán már be is könyvelték a három pontot a morál-király van der Vaart vezetésével, és az UEFA csoportkörbe bejutva (vs Lovecs) elégedetten dőlnek majd hátra – vesztükre. Stefan Kuntzot a kezdőbe várjuk, hadd legyen biztos a siker.

Wolsburg – Hansa Rostock 3-0
Az egyénileg nagyon jó farkasok előbb-utóbb csúnyán megrámolnak majd valakit, és elindulnak felfelé – jósoltuk a hetedik forduló előtt. Ím, itt az idő. Több sikerrel kecsegtetne az akció, ha Martin Petrovot vissza tudnák édesgetni, de ez legyen Magath baja. A túloldalon Pagelsdorf szintén szakított a gyémánt rendszerrel, és két védekező középpályást szerepeltet a bekkek előtt, ezáltal kilenc pontot kasszíroztak az utolsó három fellépésen. Sok lesz ez a jóból, Marchelino egyre jobban mozgatja a farkasokat, akiknek élet-halál, hogy megszerezzék végre első hazai győzelmüket.

Schalke 04 – Karlsuhe SC 3-1
A kékek jó úton járnak, ott szuszognak a Bayern nyakán (na jó, lőtávolban), Kurányi és a vonal mellett villanyvasalóként száguldozó Jones vezérletével a Mourinho gyilkos Rosenborgtől is elhozták a három pontot. Hejj, ha még Vaddisznó Vilmots is itt lehetne… Aki biztosan nem lesz, az Hamil Altintop és Kobiashvili, akik még a Hertha ellen szenvedtek sérülést. A Schalkénak az utóbbi években azért nem jött össze a kimagasló produkció, mert nem voltak képesek folyamatosan hozni az eredményeket, de idén stabil a játékuk, egyedül a Valenciától kaptak ki, a keretben sem volt nagy mozgás, ráadásul az újak kiválóan beilleszkedtek. Csakúgy, mint a KSC a Bundesliga 1-be, Hajnal vezetésével (megint őt választották a szurkolók csapatuk legjobbjának) a dobogón tanyáznak, de onnan feltehetőleg a HSV majd letaszajtja őket. Azt várjuk tőlük, amit a München ellen hoztak: nyíltsisakos rohamok, csak semmi beszarás a Veltins Arénában, fordulatos meccs, sok gól.

MSV Duisburg – Werder Bremen 1-2
Ailtont a kezdőbe! Ez a legfontosabb üzenetünk Bommer számára, hadd bizonyítsa a puhos, kár volt őt elengedni Brémából. Ezen kívül sok jó nem tudunk jósolni a zebráknak, a Werder valószínűleg feni a késeket a kínos, felettébb kínos BL kudarc után (1-3 vs. Olimpiakos). Az MSV Arena már a másodosztályban sem volt kimondott erőd (nyolc győzelem 15 meccsből), idén egyedül a Bielefeld ellen tudtak nyerni, mindenki más boldogan távozott. A vendégeknél lassan kezdenek visszatérni a sérültek (Frings, Borowski, Klasnic), Diegó bajnoki formája pazar – kötelező a három pont.

Bayern München – 1. FC Nürnberg 3-1
Nagy hagyományai vannak a baváriai derbinek, kiélezett csatára számíthatunk a délvidéki rangadón. Klose változatlanul nem elérhető, a magunk részéről Elber reaktiválását javasoljuk, de valószínűleg Podolski, a Bundesliga legjobban fizetett nézője kezd majd. Feltéve, hogy a kétcsatáros felállás mellett dönt Hitzfeld, a hétközi UEFA meccsen ugyanis nem ezt tette. Kapus pótlás téren már erősebbek a bőrgatyások, Rensing többször is bebizonyította lehet rá számítani, eddig veretlen a kapuban - tíz győzelem, négy döntetlen mellett. A Nürnbergnél már csak homályos emlék a DFB kupa megszerzése, egyelőre csak keresgélik, merre van az előre. Az okok elsősorban kóros gólínségükben keresendőek, mindössze kilenc gólnál járnak, és ennél is rosszabb hír, hogy a bajorok eddig csak egyet engedélyeztek az aktuális ellennek, valószínűleg nem most fordulnak a trendek. 

Eintracht Frankfurt – Bayer Leverkusen 1-1
Alábbhagyni látszik a kezdeti lendület, mindössze egy pontot raboltak a sasok az utolsó három meccsükön, de meglehet, ez a realitás. Funkel mesternek jelezzük, Döme felszabadult a soproni (l)iga alól, mi még érzünk benne annyit, hogy összecsapjon a szintén nem mai csirke Schneiderrel a középpályán. A Leverkusen beizzadta magát az UEFA csoportkörbe, valószínűleg pompás hangulatban, de némileg fáradtan érkeznek majd Frankfurtba. Jó hír, hogy Kiessling fordulók óta jól mozog, rossz viszont, hogy Gekas helyett Papadopulos kezd. Az iksz mindkét csapatot elégedettséggel tölti majd el, a hazaiak nem veszítenek rangadót, a vendégek meg szusszannak egyet a Bayern és az UEFA után, és idegenből ponttal térnek haza.

6 komment

Címkék: német bundesliga h üveggömb bayern münchen werder bremen

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr47187357

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bishop_a_szintetikus 2007.10.06. 10:49:52

Egyrészt első. :) (életemben először)
Másrészt Möller a BVB kezdőjében? Az egyetlen Möller, akire én emlékszem, az Andi névre hallgató rinyagép a z ősi rivális Schalkéból.
Veh mesternek meg biztos megvan az oka rá, hogy pihenteti még Bastürköt. Mert egy baj van ezzel zseniális török gyerekkel: kettőt lép, és lesérül. :-S
A Herthát meg hónapok óta nem Heine, hanem Lucien Favre edzi.
Egyébként zsír, szeretem a jóslatokot. :-D
Hajrá sporttársak!

rexford 2007.10.06. 11:22:11

Előtte viszont a Dortmundban játszott sokáig, ott is jutott a csúcsra. UEFA-kupát (Juvéval), BL-t (a Juve ellen, sajnos), EB-t és VB-t nyert. Szar arc, viszont príma focista volt. Lehet, hogy tényleg beférne a mai Dorkmundba.

drani 2007.10.06. 18:04:44

hoppáré huszti duplázott és hajnalék is nyertek

kuttor kutya 2007.10.06. 18:43:29

schalke saller, meg is érdemelték, sza*ok voltak mint gép

Rezgrof 2007.10.07. 13:24:37

Ennyi vendégsiker, beszarás... tavaly a Nürnberg hármat vágotta a bemutatkozó Hitzfeldnek, mehet újra a csomag :)
süti beállítások módosítása