Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Serie A, 5. forduló - magabiztos jóslatok

2007.09.27. 10:24 _benito

Na, hát kicsit megcsúsztunk a forduló beharangozójával, de azért remélem, így is elég jó eredményt sikerül majd elérnünk a tippeléseket illetően. Valami azt súgja, most remek százalékkal eltaláljuk az eredményeket, mert közben rájöttünk, hogy kell az üveggömböt használni rendesen és ahogy szakszerűen belenéztünk, óriási meglepetéseket, papírforma eredményeket, meglehetősen sok gólt és mindössze 1 (azaz egy) döntetlent láttunk. Huhh, de nagyon izgulunk, hogy igazunk lesz –e.

Fiorentina – Roma 2-2
Talán még oda is adnánk a Romának, ha nem lenne sérült Totti, így viszont azon vacilláltunk, hogy talán a lilák húzzák be a három pontot a megbokrosodott Mutunak köszönhetően. Ha a két kapus csapatot vált, vendégsiker születik, így azonban remek, fordulatos meccsen megosztozik a pontokon a kétszer is vezető Roma és a mindkétszer egyenlítő Fiorentina. Giuly és Mancini valószínűleg egyszerre lesz a pályán, ami természetesen csak a nagynevű hiányzó miatt fordulhat elő a támadókat zsigerből megvető Spalletti együttesében, és ha már ott lesznek, mindketten beköszönnek. Frey persze még legalább 4-5 biztos góltól megmenti az övéit, ha jól sejtjük, de lehet, hogy az egyik bemegy. Majd meglátjuk.

Catania – Empoli 1-0
Bátor tipp, tudjuk mi is, hiszen az Empoli azért csak európai reprezentánsa hazájának, míg ellenfele Baldinivel a padon sem egy leküzdhetetlen akadály, hát még úgy, hogy az edzőbá még mindig a lelátóról figyelhet csak. Az ilyen, mindkét fél számára meglehetősen fontos meccseken Olaszországban mindig van kiállítás, most a piros lapokon megosztoznak a csapatok (innen Tedesco, onnan Marzoratti – az előbbi a szezon szabálytalansága címért is versenybe száll!), nem úgy a pontokon, amiket nagy csatában otthon tartanak a hazaiak mind egy szálig. Ez már csak azért is így lesz, mert ha valaki, hát Baldini elég jól ismeri az ellenfelet, hiszen pont vele jutottak fel az A-osztályba még 2003-ban.

Lazio – Cagliari 3-1
Mert olyan nincs, hogy ne nyerjen már végre a Lazio is, főleg a kicsit megtorpanó szardíniaiak ellen. Pandev és Rocchi túl jók ahhoz, hogy ez végre ne hozzon pontokban is megmutatkozó eredményt, ráadásul a macedón olyan gólt szerez, mely biztosan előkelő helyen végez majd a forduló góljainak összevetésében is. Az ifjú Acqufresca találata még közelebb hozza a hajrára a vendégeket, de a rómaiak ettől úgy beszarnak, hogy az újabb iksztől való félelmükben góllal tesznek pontot a meccs végére (talán Rocchi dupláz, ki tudhatja biztosan?!).

Siena – Atalanta 1-1
A forduló egyetlen döntetlenjén a bosszúszomjas Mandorlini (feljuttatta az Atalantát, hálából kivágták, mint a gerelyt) megpróbálja ugyan győzelemre vezetni az övéit, de a bergamóiak nem véletlenül vannak ott a tabellán, ahol. Doni egyszerűen képtelen büntetőt hibázni, így hiába szerzi meg a vezetést a hazai csapat, megint csak egy pont lesz a jutalmuk. Búsulásra semmi ok, jönnek még ezeknél könnyebb meccsek is, nem hihetjük, hogy ilyen játékkal valóban kiesési gondjaik lehetnek. Mondjuk azt sem gondoljuk komolyan, hogy az Atalanta helye ott van, ahol most állnak, de még kell egy kis idő, mire kirajzolódnak a valós erőviszonyok.

Napoli – Livorno 1-0
Lehetne ez sokkal meggyőzőbb arányú győzelem is, ha a Livorno nem éppen az Inter elleni hősies pontmentés lendületétől hajtva vizitálna a San Paolóban. Az emberül helytálló kiscsapat aztán pont világbajnok kapusának, Ameliának köszönhetően távozik pont nélkül, hiszen gyermeteg módon a cserecsatár Sosa elé ejt egy könnyű labdát a hajrában, aminek köszönhetően csapata továbbra is kiesőjelölt, viszont a Juventusnak köszönhetően már nem tökutolsó. Orsi nagyon rázza a pofonfát, a következő fordulóban a Fiorentina ellen könnyen leeshet egy szép, érett darab szegény orcájára, ha megint nem sikerül nyerni. (Nem fog sikerülni.)

Parma – Torino 2-0
Igen, a veretlen Toro pont Parmában szenvedi el első vereségét, aminek köszönhetően először szereznek három pontot a hazaiak. Meglepetés ez a javából, főleg úgy, hogy a Torino szinte semmi veszélyt nem jelent majd ellenfele kapujára és a Parma teljesen megérdemelten szerzi meg a vezetést egy órányi játék után, melyet rögtön meg is dupláz majd. Úgy látszik, a manchesteri megaláztatások után régi fényében csillog Corradi is, aki két egymást követő bajnokin szerez gólt.

Juventus – Reggina 4-0
Nem túlzás ez, ha annak tűnik is. A Juve kettőt lőtt idegenben a Romának, ezek után ki merné elvitatni, hogy legalább kétszer ennyit kell szerezniük az ezzel sereghajtóvá előlépő Reggina ellen, sőt, meglátásunk szerint Treze és Palladino centire ugyanoda lövi majd saját gólját. Még ennél is nagyobb vereségbe szaladhatna bele a calabriai együttes, de úgy látjuk, Campagnolo kapus két mesztic stewardess és egy leszbikus hajlamú ápolónő ikerpár társaságában tölti a meccs előtti éjszakát, így ihletett formájának köszönhetően megáll négy gombócból a mutatvány. Jajj, csak nehogy Buffon a térdét tapogatva lesántikáljon a pályáról a 80. perc tájékán!

Inter – Sampdoria 3-0
A Futball Istenei méltó büntetést szabnak ki a Sampra a múlt héten bemutatott futball-horror miatt, az ítéletet pedig az Ibrahimovics által vezetett Intenazionale fogja végrehajtani. Az egyre több játékidőt kapó Cassano (ezúttal csaknem egy teljes félidő jut majd neki) már hoz némi reményt a laposra kalapált genovai játékba, de a bünti, az bünti, kérem szépen, nem lehet kibújni alóla. A győzelemmel egyébként a hazaiak a második helyre lövik magukat, ami az erőviszonyoknak megfelelően teljesen reális, Ibra pedig két góljával utoléri Trezét a gólvadászok versenyében. Ejj, ha még mindig csapattársak lennének…

Genoa – Udinese 3-2
Igen, mi sem értjük, hogy a nekik is vastagon kijáró jogos büntetést hogy kerülheti el a hazai csapat, de elkerüli, úgy látjuk. Sőt, hiába játszanak több, mint fél órán át emberhátrányban, még így is beütik a győzelmet jelentő gólt a 74. percben, egészen pontosan Borriello tesz így, aki minden bizonnyal minimum két kecskét áldozott fel a héten bűnei bocsánatáért. (Ez kevésbé meglepő, tudván, hogy a Genoa eddig összes gólját ő szerezte).Valamiért Di Natale elhallgat egy meccs erejéig (egy véleményes lesgólra futja majd csak), ezen pedig nehezen teszi túl magát csapata és így vereséget hoz az udinei hullámvasút aktuális állomása.

Palermo – Milan 2-1
Iskolapéldáját látjuk felbukkanni az érdemtelen győzelmeknek! Bár a Milan egy kicsit olyan, mint a varacskosdisznó-bébi (csak az anyja látja szépnek), most mégis szánakozva fogjuk végignézni, ahogy lefocizzák a pályáról ellenfelüket, mégis lógó orral és pont nélkül távoznak Szicíliából. Valahol persze ők is hibásak lesznek, mert immár konzekvensen nem húzzák be az agyonyert meccseiket (milánói kapufák tömkelegét jósoljuk), melyekhez talán ildomos volna alkalmazniuk egy olyan csatárt, aki néhanapján gólt is szerez. Amikor baj van, akkor pedig nagy baj van, mert Ancelotti inkább saját metszőfogával kasztrálja magát, mint hogy beküldjön két csatárt egyszerre. Oddo ráadásul nem fut nagy formát, ami egy jobbhátvéd esetében nem különösebben előnyös, főleg, ha ilyen kevés gólt szerez a csapat támadóalakzata. Mindezek ellenére a Palermo teljesen esélytelen játékot nyújtva fogja megszerezni mindhárom pontot, méghozzá Miccoli szinte egyetlen értékelhető megmozdulásával, mely üveggömbünk szerint a 93. percig várat majd magára. A Milan öt forduló után egyetlen győzelemmel áll majd, erre varrjatok gombot!
 

13 komment

Címkék: olasz juventus roma összefoglaló milan üveggömb inter serie a álbölcsesség

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr29178422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Frigo 2007.09.27. 11:01:34

"A forduló egyetlen döntetlenjén"...
Akkor a 2-2 már nem is döntetlen?

_benito · www.nst.blog.hu 2007.09.27. 11:10:28

nem tudhattuk még, hiszen beharangozóról van szó, ne felejtsük el... ;)

FYM13 2007.09.27. 11:11:15

A Milan (sőt egyedül See) tényleg simán hozhatta volna a meccset, mert -amennyire azt a sporttévé párhuzamos közvetítése alapján meg lehetett állapítani - már a meccs elején nagyon lazán rúghatott volna egy hármast. de emiatt siránkozzanak a Milan szurkerek.:) talán venni kellett volna egy rendes csatárt, de mostmár az utolsó remény Drogba sem elérhető, amint az hírlik.

rexford 2007.09.27. 11:11:43

Trez és Ibra rendesen beleléptek a puskaporos hordóba. Amúgy én nem bánom, hogy már nem csapattársak, anno én úgy láttam, hogy a júdásnak nincs nagy kedve nálunk játszani.
Jól pörögtek a fiúk a 2. félidőben, ráadásul tartalékosan (vagy lehet, hogy pont azért), a régi szép időket idéző magabiztossággal. Most megint azt hiszem, hogy ebből még bármi lehet, főleg, ha a sérültek visszajönnek és télen még veszünk 1-2 jó embert. Csak mániás-depressziós ne legyek a szezon végére.

Ronal-d'oh! 2007.09.27. 11:12:57

Szerintem nem túl vicces a tegnapi eredményeket megjósolni.

rexford 2007.09.27. 11:18:30

Egyszer azért vicces, főleg úgy, hogy egyben összefoglaló is.

WallyB 2007.09.27. 11:28:59

Ez mai nagyon ROFL! Kivételesen nem piszkáltad az Intert (piros pont), csak egy kicsit. Egyébként meg igazad van, én el tudnám képzelni Trezeguet Zlatan mellett, kék-feketében. :)

rexford 2007.09.27. 11:29:38

Buffonra aszongyák, hogy "piccoli problemi". Ne is legyen "grandi", kell a hétvégére a derbire.

WallyB 2007.09.27. 11:32:54

Inter szimpatizáns létemre sajnáltam tegnap a Milant, de tényleg. Vasárnap még az Interen röhögött minden ellendrukker (vannak szép számmal), pedig a helyzetek alapján ők is győzelmet érdemeltek volna, csakúgy, mint tegnap a Milan, vagy két hete(?) a Juve az Udinese ellen... dehát nincs mit tenni, ez egy ilyen sport. Amúgy meg messze még a vége, bármi lehet.

FYM13 2007.09.27. 11:37:55

Intert látta vki játszani, milyenek voltak?

Gabez 2007.09.27. 14:54:18

Ibra mellett (aki tényleg csak akkor focizik jól, ha éppen úgy tartja kedve) azért Adriano, Crespo és Suazo is betalálhatna végre, mert lesz olyan meccs, amikor ők játszanak csak.

Hétvégén a Roma ellen azért kiderül 1-2 dolog...még ha sok is van hátra. Hm, 1-2...ez tetszik...:)

drani 2007.09.27. 20:03:22

elnézést kérek minden Milan-drukkertől, de azért kaptak ki, mert kisebb összeggel X2-re fogadtam.
süti beállítások módosítása