Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Mocskos Milan!!!

2007.05.22. 11:01 Bede Márton

(A szerdai nagy döntőre készülve ma azt mondjuk meg, miért nem nyerhetnek a szereplők. Holnap meg azt, hogy miért igen.)

Mi itt Liverpoolban kicsit maradi, fix ideálokban hívő futballbarátok vagyunk. Két dolgot nem értünk csak mostanában. Egyrészt hogy hogyan is drukkolhat épeszű ember az AC Milannak, másrészt pedig hogy ez a csapat egyáltalán mit keres a BL-ben. A mi erkölcsi és jogi normáink helyett az egész bagázsnak Kakától Berlusconiig most épp nem a döntőre kellene készülnie, hanem a börtönben vágnia a centit a 2013-as szabadulásig. Tavaly nyáron feketén-fehéren (ja nem, az Torinóban, itt inkább piros-feketén) kiderült, hogy a Milan eredményei jelentős részben szimpla bűnözésnek köszönhetőek. Komolyan: mit keresnek már megint ezek az utunkban.

Ha valaki esetleg nem emlékezne, a 2006 májusában kirobbant, Moggigate-nek és a Calciopolinak egyaránt nevezett botrányban az derült ki, hogy a velejéig korrupt olasz futballban egyes klubok bonyolult manipulálással elérték, mindig a nekik megfelelő bírók fújják a meccseiket. A legnagyobb bűnös a Juventus volt, de legalább derékig a Milan is belemerült a szarba. A különböző olasz sport- és egyéb bíróságok először úgy csináltak, mintha tényleg igazságot akarnának szolgáltatni, és példás büntetéseket szabtak ki. A Juvét ugye lerúgták a Serie B-be, a Milantól pedig elvették az indulás jogát az idei Bajnokok Ligájában. Sajnos alig néhány hét alatt ismét bebizonyosodott, Olaszországban a foci és a maffia nagyjából ugyanúgy működik, és köszönhetően például annak, hogy a Milan alelnöke, Adriano Galliani egyben a Serie A elnöke is, sikerült elérni, hogy a csapat mégis ott legyen a BL-ben. Lehet erre olyanokat mondani, hogy a pofátlanság csúcsa, de az a helyzet, hogy ezekre a sötét manőverekre az olaszon kívül világ egyetlen nyelvén sincsenek pontos szakkifejezések.

Egyetlen egy dolog miatt nem robban szét a mi liverpooli fejünk ilyen arcátlan csalást látva, nevezetesen hogy ezt a döntőt mi fogjuk megnyerni. A történelem mellettünk szól, a két évvel ezelőtti döntő meg pláne. Hiába játssza most a nagylegényt Maldini meg az a kis vakarcs Gattuso, az a helyzet, hogy az isztambuli döntő óta vörös rémálmaik vannak. Most pedig rettegni fognak Athénban. Nem tudnak olyan előnyt szerezni, hogy megnyugodjanak, és ez bizony bénítóan fog hatni a játékukra. Nyárfalevélként reszketve nem lehet focizni, márpedig ezek a nagyszájú digók már az öltözőfolyosón remegni fognak, amikor Gerrard barátságosan rájuk kacsint.

És ha nem is számolunk a meccs pszichológiai részével, ez a Milan akkor sem valami ijesztő. Kezdve például azzal, hogy mennyire veszi magát komolyan az a csapat, amelyik képes egy brazilt alkalmazni kapusként? Itt már tényleg csak az a kérdés, hogy Dida Riise vagy Gerrard valamelyik furcsán csavarodó lövéséről fog lemaradni, vagy inkább olyan szerencsétlenül üt maga elé egy távoli bombát, hogy Kuytnek csak be kelljen kotorni a kapuba. Egy ilyen bizonytalan kapus előtt pedig különösen szerencsés egy összesen 469 éves védelmet játszatni, tényleg csak az a kár, hogy Cafú nem fog kezdeni, úgy már teljes lenne az Arany Alkony Idősek Otthona. Persze, van olyan támadósor, amelyik ellen elég Maldini tapasztalata, de vajon mit csinál majd, amikor a kis Bellamy pitbullként háromszor körbeszaladja?

Minden tiszteletünk Gattusóé, hiszen eleve Nagy-Britanniában tanult meg ilyen lelkesen harcolni, de Milánóban tényleg senkit nem zavar, hogy a srác a szakma legalapvetőbb elemeit sem volt képes a mai napig elsajátítani? Dicséretes dolog kilencven percen át úgy nézni, mint valami rablógyilkos, valamint minden ellenséges lábra három méterről rácsúszni, de azért néha cselezni egyet, ne adj isten gólt rúgni vagy lebonyolítani egy negyven méteres passzt szintén hasznos dolog tud lenni. És akkor még meg sem említettük a Gilardino-Inzaghi párost, akik az eddigi BL-szezonban összesen négy gólt tudtak lőni. Ha Kaká nem rúgott volna annyit, a Milan még a csoportkörből sem jutott volna tovább (amelynek utolsó fordulójában mellesleg oly szépen és oly olaszosan feküdtek le a Lille-nek, hogy öröm volt nézni).

A Manchester United ellen volt egy jó meccsük, de a Liverpoolhoz sokkal hasonlóbb focit játszó Celtic ellen csak egy hosszabbítással tudták kiszenvedni a továbbjutást. Szerdán gyakorlatilag semmi esélyük nincs. Eleve be lesznek rezelve, Kaká képtelen lesz felnőni a feladathoz, Seedorf és Pirlo pedig pontatlan passzt adnak pontatlan passz után. Nem lesz ez olyan izgalmas, mint Isztambulban.

16 komment · 1 trackback

Címkék: liverpool beharangozó milan bl több mint foci mocskos beharang

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr4085143

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Habituális mixtúra 2007.05.22. 12:19:34

Rafa Benítez februárban megjósoltaMármint a Liverpool-Milan döntőt. És még ennél is tovább ment..Szóval, 2007 február 20.A BL-ben a 16 között a csapatok, a nyolcaddöntők sorsolása már megtörtént.Európa találgatja, hogy a Chelsea, Milan, Inter, M…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Azazello007 2007.05.22. 11:25:47

Na végre! Ilyen cikkek kellenek ide: fantáziadús, humoros, ironikus.

Várom a holnapi kettőt...:-)

Littbarski01 2007.05.22. 11:44:03

Az angol szurkolók nem hinném, hogy fikáznák Gattuso góllövő képességeit, egyszer már csúnyán rá*******, már amelyiknek nem olyan rövid a memóriája, mint a cikkirónak. Amúgy a Rangersben kifejezetten gólerős volt, egy idény alatt 7 gólt vágott, de hát a fos kick&run stilus őshazájában még ő is egy labdaművésznek számitott.

www.youtube.com/watch?v=A2A_vDlKoEI

Gizz 2007.05.22. 11:58:59

Ki is az a Gerrard? Nem ugrik be hirtelen. LLlllOOoOOlllLL

Bojan Krkic Perez 2007.05.22. 12:19:24

Tetszenek a cikkek, bár RSSben a címek láttán néztem egy nagyot :)

voronoi (törölt) 2007.05.22. 13:12:49

KaKan fog mulni a meccs. Ha jo napot fog ki nyer a Milan ha rosszat kikap.

habitang · www.nst.blog.hu 2007.05.22. 13:50:02

voronoi..

Kaka remek napot fogott ki 2005.05.25-én. Az első félidőben félelmetes volt, és az a labda Crespo-nak a második gól előtt..

Hány futballista született valaha, aki akkor azt a helyzetet úgy átlátta volna, és a labdát úgy lábra tudta tenni, ha szimplán "csak" jó napja van?

Egy sem.

Na jó kettő talán. Platini és Michael Laudrup.

habitang · www.nst.blog.hu 2007.05.22. 14:01:11

Természetesen Crespo második góljára gondoltam..

Kotyogó 2007.05.22. 14:28:53

Olaszország, 2006 nyara. Kávézó. Olaszoknak drukkoltam. Hozza a pincér a piát, elmenőben mondom neki, hogy "Hajrá Itália". Mire ő: "Hajrá Itália, az politika, inkább Hajrá azzurik! Ők még egészségesek, meg tudják különböztetni a focit a politikától! Tehát: Hajrá kékek! Nehogymán az angoloknak drukkoljunk! Bunda meg mindehol van, ez is csak egy utazó cirkusz! Kár, hogy most nem kint nézem egy üveg Tocai (olasz bor) és haverok társaságában. Társaság most is lesz, tocai helyett meg Feind Lajos balatonakarattyai borász rozé borát szopogatom majd. De ha nyerünk esküszöm kinyitok egy Villa Quaiar-t is, pedig az nem olcsó.

Beyonder 2007.05.22. 16:54:06

Hajzselé-ország nem győzhet!

pizarro · http://fcbayernmunchen.hu/ 2007.05.22. 17:32:02

1. tökéletesen igazad van: csaló csapatnak nem lenne helye a "legjobbak" között.
2. sokat elárul a futball válságáról az olasz VB-cím és a milán folyamatos döntőbe jutása.
3. mindezek ellenére: nem kéne "mocskosozni". (akkor sem, ha ez egy replika)
4. minden jót holnapra a Poolnak :D

Steppenwolf 2007.05.22. 19:31:55

Nekem egy cseppet fura, hogy a Pool még mindig a két évvel ezelőtti csodával határos eredményfordításból próbál megélni, az pedig enyhén szólva is megmosolyogtató, hogy ezzel riogatja a Milant. :D
Pedig ilyen bravúr, vagy inkább véletlen, BL-szinten száz évben egyszer van, védekezős olasz csapatok ellen pedig még ritkábban. :)
Ha semleges lennék, akkor sem adnék egy garast sem a Liverpool-győzelemre.

Forza Rossoneri!!!

Azazello007 2007.05.22. 22:19:41

Gondoltam, hogy lesznek oly' csökkent értelmi képességű emberek, akik komolyan veszik majd ezt a két cikket.

Akinek nem inge, ne vegye magára.

Corwin 2007.05.23. 09:10:29

Steppenwolf: nekem van 5 fabatkám arra, hogy ma este a vörösök emelik magasba a kupát.
Igaz, én sem vagyok semleges...
YNWA:-)
Komolyan: az általad helyesen védekezősnek nevezett olasz csapatok is nagyjából száz évben egyszer képesek arra, amit a Milan a MU-val művelt (amiért - angol szurkolóként is - utólag kalapemelés nekik:-) )

csehmatyi 2007.05.23. 09:52:00

Gratulálok mindkét cikkhez, meg fogom mutatni a reménybeli unokáimnak 30 év múlva (Látjátok kisunokáim, focijában már nem, de nyelvében még élt a nemzet 2007-ben...)

Egyetlen javaslatom lenne: a döntőről írt elemző cikket Pool-győzelem esetén benito, Milan-siker esetén bede írja meg!

köszi.

vajon 2007.05.23. 17:42:56

"Egykoron egy birodalomnyi harcos, ma egy félszigetnyi divattervező"

vajon 2007.05.23. 17:43:43

"Egykoron egy birodalomnyi harcos, ma pedig egy félszigetnyi divattervező"
süti beállítások módosítása