Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Hétvégi jóslatok, Serie A 37. forduló

2007.05.18. 16:27 _benito

Atalanta – Inter 1-1
A rendelkezésre álló löncshúsból stroganoff bélszínérméket gyártó edző, Colantuono a pletykák szerint jövőre a Palermo csapatához igazol, minden bizonnyal szeretne szépen búcsúzni jelenlegi csapata szurkolóitól. Ehhez a legtöbb segítséget a volt csapata ellen bosszút forraló Bobo Vieritől kaphatja, ha már elsőszámú csatára, Doni kiesett az idény végére. Az Inter a kupadöntő visszavágóján szebbik arcát mutatta, kikapni talán most sem fognak.

Cagliari – Roma 1-0
A szardíniaiak 13 találatnál járó gólfelelőse, Suazo éppen azon van, hogy eltemesse magát. Na, nem úgy, hogy kiesik a Cagliarival, hanem úgy, hogy az Interhez igazol a szerencsétlenje. Sajnos a Roma második helye betonbiztossá tétele óta hullámzó teljesítményt nyújt, így remek esélyt kínál hétvégi ellenfelének, hogy megverje őt és ezzel minden valószínűség szerint kiharcolja a bennmaradást néhány nálánál sokkal szimpatikusabb csapat kárára.

Chievo – Ascoli 2-1
Féltjük Verona sárga csacsijait, hogy lesznek olyan hülyék és elintézik magukat egy döntetlennel, ugyanakkor bízunk Pellissier és Semioli kiemelkedő játéktudásában, és ez összességében elképesztően fontos három pontot jelenthet egy fordulóval a vége előtt. Az Ascolinak már semmi nem drága, Nedo Sonetti mester a múlt heti, hátrányból elért győzelem után bizonyára támadásra buzdítja majd az övéit. Fogcsikorgató pánikfoci a felszabadult örömjáték ellen? Meglátjuk, hajrá Füles!

Empoli – Reggina 1-1
Hiába veretlen a Reggina már több, mint egy hónapja, egyetlen vereséggel azonnal a süllyesztőben találhatja magát. Múlt héten elhúzhattak volna a mezőnytől, de nem sikerült legyőzni az így szintén életben maradt Chievót, úgyhogy ha nem akarják az utolsó fordulóra hagyni a döntést (a Milant fogadják…), most kell valamit alakítani. Az Empoli parádés szezont cseszhet el a végjátékban, ha nem figyel nagyon, hiszen komoly tülekedés van az UEFA-kupás helyekért. Szívünk szerint a Chelsea-formációban pályára lépő toszkánokat támogatnánk, ha épp nem Campagnolo kapuját rohamoznák.

Lazio – Parma 2-2
A dobogó legalsó fokának boldog birtokosa saját stadionjában nem engedhetné meg, hogy a kiesőkhöz még mindig vészesen közel tanyázó Parma ponttal távozzon. Mégis muszáj lesz neki, mert a legutóbbi öt meccséből négyet nyerő sárga-kékek bombasztikus formában vannak, a manchesteri ifjonc Rossi a dicsőséges tavaszi hadjárat élére állt, így bent is fognak maradni. A Lazionál ráadásul sérültek és eltiltottak garmadája nehezíti a felkészülést, amit a legmagasabbról az edző, a Juventushoz tartó Delio Rossi szarik le.

Messina – Fiorentina 1-2
Bruno Bolchi, a Messina idei harmadik edzője úgy tervezi, hogy a fiatalok kapnak bizonyítási lehetőséget az utolsó két fordulóban. Igaza is van, ennél kijjebb már nem lehet esni, sokkal rosszabbak sem lehetnek a felnőtteknél, mi pedig zsigerből támogatunk minden fiatalítást. Így azt is, hogy Toni menjen el a Bayernbe és vegye át a helyét az olasz U-21 válogatott csillaga, Pazzini. Ha a múlt héthez hasonlóan most is beköszön, azzal egyúttal kibérel egy helyet az európai kalandtúrára a liláknak.

Milan – Udinese 2-0
A forduló szombat délutáni meccse csak azon Milan-szurkolók számára lesz érdekes, akik kíváncsiak csapatuk közvetlen utánpótlására. Nem lennénk meglepve, ha a komplett jövő szerdai kezdőcsapat pihenőt kapna az ellen az Udinese ellen, mely ugyan a tabella első felében végez, de szemernyi esélye sem maradt az UEFA-kupás helyek elérésére. Dögunalom és siralom, vesszenek a tét nélküli meccsek!

Palermo – Siena 1-1
A Palermo elnöke sajátos hitvallását követve megint kivágta az edzőjét, mint a gerelyt. Mivel január óta csak kétszer nyertek, a presidente azt találta ki, hogy mostantól minden meccs előtt kirúgja az aktuális edzőt, mert csak olyankor szokta hozni a három pontot a csapat, ha új mester dirigál a padról. Viccet félretéve, ha valakinek nincs oka nevetésre, az a Siena, ahol a múlt heti győzelem a helyi vetélytárs ellen nagyon jókor jött, de ha nem szereznek több pontot, nagyon simán kieshetnek. Nem tervezik, de hát a Palermo sem tervezte, hogy tavasszal szinte egy meccset sem nyernek.

Sampdoria – Catania 0-0
Sajnos ezt le kell játszani, szépen kérjük, ne nézzen oda senki.

Torino – Livorno 2-1
Torino rendőrfőkapitányának imái nem találtak meghallgatásra, jövőre lesz városi derbi az Alpok lábánál, úgy néz ki. A Livorno is bennmarad, ha jól sejtjük, de csak azért, hogy jövőre legyen kit miszlikbe aprítania a komplett mezőnynek. Ennek a meccsnek külön pikantériát ad, hogy az őszi találkozásukkor egygólos hazai vezetésnél Lucarelli labdáját a gólvonal mögé tenyerelte Abbiati, a bíró azonban nem ítélt gólt, Cioffi pedig később kiegyenlített. A visszavágás azonban nem fog sikerülni, mert az életveszélyes gólundorban szenvedő Toróban Rossina kétszer is beköszön. Kell még mondanom, a Livorno gólját ki lövi?

1 komment

Címkék: olasz üveggömb serie a

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr4379819

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Romanes eunt domus 2007.05.19. 19:13:40

Annyi "izgalom" mégis van a Milan-meccsen, hogy utoljára láthatjuk a nagy Tasotti - Costacurta - Baresi - Maldini négyes Alessandro névre hallgató tagját.

GRAZIE BILLY!!
FORZA MILAN!! Szerdán a rossonerók visszaülnek Európa trónjára!!!
süti beállítások módosítása