Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Hétvégi jóslatok - Serie A, 36. forduló

2007.05.11. 23:01 _benito

Ascoli – Palermo 1-0
Amikor egy csapat alatt kinyílik a csapóajtó és egy utolsó sóhajtással alábukik, mindig felszabadulnak a tartalékok, amelyek a bennmaradásért folytatott görcsös harc során inkább béklyót kötöttek a játékosok lábára. Most, hogy a piacképes játékosaik mindegyike sérült (Di Biaggio, Delvecchio, Bjelanovic), még nagyobb meglepetés lesz az Ascoli győzelme. A Palermo helye viszont pont ott van, ahol most látjuk őket, ne tévessze meg éleslátásunkat a káprázatos őszi szezonjuk. Az UEFA meglesz, a BL álom marad, és ez így van rendjén.

Catania – Milan 1-1
A Bolognában hazait alakító csapat helyzetében már minden pontnak őrületes jelentősége van, hiszen hiába vannak sorrendet tekintve messze a kiesőktől, pontszámban minimális a különbség. Spinesi azt találta ki, hogy mostantól minden meccsen gólt lő és eddig tartja is magát, összesen 16-nál jár, amivel negyedik (!) pont annyi találattal, mint Herr Luca Toni, das Torjager aus Fiorentina. A Milanban nem lesz Kaká (semmi baja, nyugi),  Ronaldo és Gattuso, utóbbi helyén megnézzük a nagy ígéret Gourcuffot. Hasonlóan hülye névvel jelenlegi csapattársán kívül csak Redondónak sikerült nagy játékossá válnia, íme tehát a Torghelle-rejtély megoldása.

Fiorentina – Cagliari 2-0
A milánói pontszerzést ne lihegjük túl, firenzei testvéreim, lévén Isteni segítség, Kaká kihagyott büntetője, egy érvénytelenített, de szabályos gól, valamint az ihletett formában védő Frey kapus áldásos tevékenysége kellett hozzá. A Cagliariba kulcsjátékosok egész sora tér vissza, a csapat mégsem lesz képes pontot szerezni Firenzében, egész egyszerűen azért, mert még a lilák számára is téttel bír a meccs, adott esetben ugyanis akár az 5. helyre is feljöhetnek. A hajukra kenhetik azt is, mondjuk...

Inter – Lazio 1-1
Ha a Lazio kényelmes pozícióból várja a meccset a negyedik (BL-t érő!) helyről, akkor mit mondjunk az Interre, akik a létező legmagasabbról tojnakk már az egész szezonba bele. A Roma elleni gyalázat valamelyest nyilván felrázta őket, de ha én Inter-bérletes lennék, tutira belekulcsolnám a monogramomat Mancini kocsijába. Nem azért tippelünk döntetlent, mert ez az olasz rangadók típus-eredménye (idén amúgy sem így van), hanem azért, mert visszatér a kapuba a szezon végén visszavonuló Peruzzi, aki megérzésünk szerint parádés védések sorozatával teszi emlékezetessé utolsó rangadóját.

Livorno – Sampdoria 1-1
A Livorno, ha nagyon hülye, akár még ki is eshet. Szerintünk nem fog, mert nem olyan nehéz a sorsolása és nem is rosszak, valamint Lucarelli mellett ott ügyeskedik a jövő nagy ígérete, Cesar. Az olasz sajtó már most nagy ígéretnek tartja, mi egyelőre kíváncsian várjuk, mire mennek egymással, ha a pályán találkoznak Koman Vladimirrel. Aki ugyan az előzetesek szerint nem fog játszani, de ha ez igaz lenne, le kellene szarnunk ezt a meccset, ilyet pedig nem tehetünk!

Parma – Messina 2-1
A már kiesett Messinára azért nem lesz igaz, amit az Ascoliról mondtunk, mert itt bizony az ellenfél is erősen érintett a Serie B elkerüléséért folytatott harcban. Olyannyira, hogy míg egy győzelemmel akár a 11. helyig is előreosonhat a Tardini népe, egy vereséggel azonnal beelőzheti őket az egyelőre egy ponttal mögöttük álló Siena. Parádés izgalmak várhatók, a Messina saját sorsát már eldöntötte, várjuk tehát, hogy különös kegyetlenséggel kinyírják –e a szomszéd tehenét is, ha már az övék fölött múlt hét óta legyek köröznek.

Reggina – Chievo 3-0
Bizony, három. És bizony, nulla, merthogy az égő farokkal repülő szamaraknál a komplett védelem kidőlt vagy eltiltott, két épkézláb csatárukból az egyiket meg eladták a télen, így Pellissier hiába lőtt nagyon fontos gólt múlt héten a Parma ellen, ezt a meccset elbukják. A Regginában egymást múlja viszont felül a két csatár, Bianchi és Amoruso együtt 31-et vágtak a csapat 46 góljából. Nem győzzük hangsúlyozni, hogy -15 pontról indultak, ha a mezőnnyel startolhattak volna, ez a meccs arról döntene, hogy megelőzik–e a Palermót az utolsó UEFA kupás helyen. És megelőznék.

Roma – Torino 2-0
A múlt héten ugyan vért izzadva sikerül leverniük az Ascolit, de még így sem hozza a frászt a rómaiakra a Torino, hiszen a kiesőnek bepasszírozott gólocska mindössze a 26. találatuk volt. És nem állnak kiesőhelyen! Őrület, nem?! Ezzel szemben a Romának semmiféle gondja nincs a gólszerzéssel, ha a hétközi Coppa Italia-felbuzdulás kitart vasárnapig, akkor jajj szegény Torinónak. Amúgy meg sajnálja őket a rák, fáj nézni a bordók küszködését, essenek ki és gondolkodjanak el!

Siena – Empoli 2-1
Nagy szívás a Sienának, hogy bizony jó kis csapat az Empoli. Nem mázlis, vagy precíz, hanem tényleg kulturált, szerethető és nézhető játékot nyújtó, bombasztikus szezont futó kiscsapat. Ezzel szemben lehet, hogy az olasz szövetség még egy utolsót belerúg a kifingatott 2006/07-es bajnokságba, hiszen bár a fekete-fehérek nem voltak érintettek a Calciopoliban, mégis 1 pont levonással sújtották őket anyagi természetű gondjaik miatt. Ha most pont azzal az egy fával esnek ki, meg fogjuk érteni őket, ha morcosak lesznek. Mi még mindig azt mondjuk: vesszen a Cagliari vagy a Torino, a többieket valamiért sajnálnánk.

Udinese – Atalanta 0-0
Ja, hát le kell játszani, ha már benne van a naptárban. Ha lesz gól, azt nem az Udinese lövi, hiszen mindkét csatáruk eltiltott, hanem a Bergamóba hazatérő Vieri köszön be ismét. Ha mégsem, akkor sem történik semmi.

3 komment

Címkék: üveggömb serie a

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr8274205

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

balu1030 2007.05.12. 10:16:21

Ez a Delvecchio rúgott gólt az EB-döntőben, vagy az egy másik volt?

csabax · http://www.bacskaisport.hu 2007.05.12. 10:27:49

Szerintem azért a Palermo és a Miian nyerhet idegenben. Egyébként pedig engem kitiltottak a magát a "Magyar Triatlon Szövetség Hivatalos Fórumának" nevező fórumról. Nem indokolták, hogy miért, de nagy valószínűség szerint azért, mert belinkeltem ezen szövetség egyik legeredményesebb duatlonistájának honlapajánlóját.
süti beállítások módosítása