Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Hétvégi jóslatok - Premiership, 32. forduló

2007.04.06. 20:10 Gitár János

Manchester City - Charlton 2-2
A City-vel már kétszer befürödtünk, amikor korábbi béna teljesítményük alapján újabb vereségeket helyeztünk kilátásba számukra. Ha rulettasztal mellett állnánk, harmadszor is azt tippelnénk, hogy szívni fognak, előbb-utóbb-csak-bejön alapon. De mintha a gyakorlatilag a nyugdíjból reaktivált Mpenza személyében találtak volna végre egy csatárt - és fociban az ilyesmi sokat tud számítani. Úgyhogy képzeljünk magunk elé egy fordulatos, küzdelmes, ízig-vérig angol bajnokit a City-t egy kicsit továbbsegítő, a Chartlonnak szinte semmire se jó döntetlennel. Perceken belül kezdődik.

Everton - Fulham 2-1
A Fulham utoljára február 3-án nyert bajnokit, az Everton a végülis iksz ellenére sem nézett ki rosszul a Villa ellen. Szívesebben látnánk az Evertont az UEFA-kupában, mint a Boltont, ahhoz meg ezt a meccset be kell húzni.

Chelsea - Tottenham 0-3
Merjünk nagyot álmodni. A Chelsea mostanában - a nemrégi, szép Sevcsenko-gólokkal szegélyezett jó periódus után - olyan, mint amilyennek elfogult kritikusai szeretik látni (más kérdés, hogy azért csak megnyerték a Watford-meccset és a Valencia ellen is egyenlítettek). Nagy leszámolás lesz ez a meccs, mert az oroszoknál igen feszült a helyzet (az angol sajtó szerint Mourinho most már tényleg lapát, mert a tulajdonosnak nagyon elege van belőle), élő még a két FA-meccs emléke (az odavágó 1-3-as Spurs-vezetés után lett 3-3 a Stamford Bridge-en), plusz novemberben a Tottenham nyert. Ezt a 0-3-at úgy képzeljük, hogy a legelején vezetést szerez a vendég, de a Chelsea nem kap ajándék 11-est, mint a Sevilla, úgyhogy nem egyenlítenek, Mourinho a legvégén csatárokat cserél be, mire fel kapnak még kettőt kontrából. De bőven belefér persze, hogy a Chelsea összeszedi magát és legázolja a Tottenhamet, melynél egy jó napon azért sokkal jobb.

Arsenal - West Ham 0-1
Még egy londoni izé, potenciálisan kitűnő meccs, meg érdekes is lesz (lenne; nem adja a tévé) látni, hogy az Arsenalt mennyire demoralizálta a liverpooli ellenlézer. Maradva a WHU bennmaradását jövendölő vonalunknál azt várjuk, hogy szegény Arsenal nem újul meg, viszont a West Ham egy megpattanó Tevez-lövéssel folytatja valószínűtlen menetelését a megváltás felé.

Blackburn - Aston Villa 3-1
Igazi fel-se-jutunk-ki-se-esünk meccs, ez már a szezonvég, szétszakadt a mezőny (elvben a Rovers simán lehetne UEFA-induló, a Villa meg akár ki is eshet). A Blackburn két fura vereségen van túl (a West Ham ellen egyértelműen bírói hibák miatt nem nyertek, a MU ellen meg olyan jól játszottak, hogy végül nagyon meg lettek verve), de ők egy igazi "jó kis csapat", a Villa meg pont nem.

Middlesborough - Watford 2-1
Szegény Watford nagyon odatette magát a Chelsea ellen, de láthatólag akármit csinálnak, mindenképp kikapnak. Még ettől a se-hús-se-hal Borótól is. Priskin persze gólt lő.

Reading - Liverpool 0-0
Tudjuk, hogy a Liverpool nem tud olyan nagycsapattal játszani mostanában, amit ne verne látványosan szarrá-huggyá. De a Reading - hűséges olvasóink már tudják: kis kedvencünk - nem nagycsapat. Hanem egy kicsi, amit baromi nehéz megverni.

Sheffield United - Newcastle 3-3
Na mi van két egymás felé tartó, meredek csúszda találkozásánál? Vagy egy demotivált, szörnyű 0-0, vagy egy a-becsület-mégis-többet-ér jeligére megvívott véres csata. Mivel jó kedvünk van, az utóbbira tippelünk (bár a poszt írásának megkezdése óta lement a Man City - Charlton első félideje és tojtak a srácok gólt rúgni).

Wigan - Bolton 0-1
A Wigannek a januárja volt nagyon gyenge, a február meg a március relatíve jól sikerült, de ez a meccs - ne legyen igazunk - valahogy mégis olyan formájú, mintha a Sheffield után újabb áldozati bárányt toltak volna a Bolton elé.

Portsmouth - Manchester United 0-2
Annál inkább, mert kikaptak Rómában. Ez a MU, amíg a tíz meghatározó ember közül legalább kettő-három játszik, egyszerűen más kaliber, mint a Pompey, ami kiválóan érvényesülni is fog a rendezvényen.
 

Szólj hozzá!

Címkék: angol üveggömb premiership

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr1455468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása