Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Dail(y) Africa - Elfogytak a jelzők

2010.06.27. 10:45 OJ

Nem is kezdődhetett volna jobban a kieséses szakasz, mint egy hatalmas zuhéval és egy óriási, hosszabbításos hősavatóval, ahol az Egyesült Államok csapata vélhetően a torna legszimpatikusabb kiesőjeként maradt alul a földrész energiáit magába gyűjtő ghánaiakkal szemben. Ellentétes félidők meccseit láthattuk, az elfáradó urukat egy csodálatos Suárez-csavar mentette, a jenkik pedig nem tudtak akciógólt lőni Kingsonnak, a csillagok viszont két nem is akármilyet. Az összefoglaló végén a német-angolra is készülünk, némi bizodalommal, hiszen az előző posztban közölt tippek is majdnem bejöttek.

Úgy látszik, hogy már a guruló Jabulanival sem menekülhetünk a kapusbakik elől, szerencsétlen koreai kapus azt hitte, a kapufa mellett állva kiengedheti a labdát, csak mire megfordult, egy örömében rohangáló - továbbá néhány, rekeszizmát fogva röhögő - kékmezest láthatott. Az első tíz percben ritkán dőlnek el meccsek, de a malőr keltette sokk végigkísérte a koreaiak első negyven percét - Suárez már itt duplázhatta volna az előnyt -, Uruguaynak pedig félidőnyi lehetősége volt arra, hogy a csoportkörben betört, kitapasztalt játékát gyakorolhassa. Szünet után persze már nem volt mód erre: a bekkelésen túl sokáig momentuma nem volt az uruknak, szépen beleültek a meccsbe, ellenben a brutálisan feljavuló két szélsőhátvéd - most látszott, mekkora haszna is lehet, hogy Csa Du Rit átnevelték a bundásban -, Li Csung Jong, később Li Dong Guk komoly próbának tették ki az eddig gólt sem nyelő védelmet és Muslera idegrendszerét.

A latin uralom okozta átrendeződés miatt bele se mertem gondolni, minek kell történnie ahhoz, hogy Dél-Korea jusson a nyolcba. (Na igen, arra speciel nem gondoltam.) Még egy-egynél sem lehetett kitapogatni a koreai győzelem lehetőségét, pedig ahogy szakadt az eső, úgy pörögtek egyre jobban, a stabilitás a játékrész közepére feloldódott a zuhéban. Mert Pak Dzsi Szung remekül irányít, Pak Csu Jung pedig az a fajta támadó, akit meg is találnak a lehetőségek, ügyes tag, de rajta kívül igazából nincs kivel befejezni a támadást. E tekintetben pedig klasszis különbség mutatkozik az uruk javára.

És itt most nyilván nemcsak a háttérben hatalmasat robotoló Forlánra és a kicsit szürkébb Cavanira gondolok: Suárez sorban a második meccsről is egymaga döntött, egy szerencsés és egy klasszis megmozdulásnak köszönhetően, rögvest ki is nyílt a Mire lehet képes egy nagycsapatban? fiók a kommentek közt. A rövid, de minőségi támadósor teljesítménye pedig a tornát felvezető cikkek tartalmát visszhangozza: Forlán és Suárez már öt gólnál járnak - miközben ha Muslera nem hozza a csoportkörben hiányolt bakiját, hátul nullán maradnak. A klasszis különbséget a védelemnél is tartjuk, a kapott gólok beszélnek: egy áll szemben nyolccal (a két Korea egyébként összesen húsz dugóval a zsákban tér vissza a hétköznapokhoz). A középpálya dolgos, de nem konstruktív: Pérez olyan, mint egy türelmetlen háziasszony, nem tűri a kényelmeskedést, Arevalo Ríos gyorsabb és kicsit cizelláltabb, de ennyi, Álvaro Pereirának van egyedül támadóvénája. Pedig ha valamire igazán szüksége lenne majd Tabareznek a negyeddöntős rivális ismeretében, az pont a gördülékenyen átjátszott középpálya és a többirányú támadásszervezés - jelenleg Forlán energiáitól függ a dolog sikeressége, neki pedig se végtelen készletei, se valódi alternatívái nincsenek a padon. Uruguay-Dél-Korea 2-1

Mert a házigazda földrész egyetlen életben maradója lesz majd az ellenfél. A heroikus küzdelem leírásának jelzőigényessége okoz ilyenkor problémát a szerzőnek, hiszen mindenkit szeretne nagyon megdicsérni. Amerikai oldalon a felvezetés a 2006-os történések és a ghánaiak állóképességétől való enyhe rettegés jegyében zajlott - bár egy dolog elismerni a rivális izomzatát, egy másik meg megismerni.  Azon viszont kicsit csodálkoztam, miért nem lett téma a ghánai születésű Freddy Adu, meg az ő majd' megszakadó szíve, de a feledés gödrében kecmergő ex-tinisztárt egyszerűen jobbra-balra tologatták az elmúlt években, egyetlen esélye az lett volna a keretbe kerülésre, ha Bob bácsit Maradonára váltják a guruk.

Bradley alapcsapatából továbbra is hiányzott a szakállkirály, bekerült viszont Clark, teljesen indokolatlanul, hiszen a Ghána ellen megkövetelt fizikai szinthez ő nagyon kevés. Igaz, sok opciót nem adott a keret: az eddigi legkeményebb kondicionális harchoz Torres meg Holden mondjuk egybegyúrva se lenne elég. Harminc perc és a korai K.O. veszélye kellett, mire a coach korrigálta első szakmai melléfogását és az egyébként is potenciális pirosesélyes Clarkot a jóval értelmesebb, nem mellesleg jó kötésű Edura cserélte - aztán a szünetben elöl is variált egy kicsit, így bejöhetett Feilhaber, a Feil-cserélő manőver pedig hamarosan ziccerek sorában mutatkozott meg. A második félidőben uralta először a játékot az USA és Donovan kicentizett tizije után a ghánai bekkekkel versenyképes Altidore tovább is lőhette volna magát, de a jenkik nem bírták badival, az ún. őserő - kiegészülve a parádézó Kingsonnal és Asamoah Gyannal - a ráadásra egyszerűen bedarálta a belüket is kifacsaró amcsikat.

Ghána ötvédősként feltüntetett felállása csak a rutintalanokat ijeszthette el, természetesen szó sem volt a túlbiztosított védekezésről, éppen az ellenkezője valósult meg: Pantsiltől kezdve ugyanis mindenki beljebb húzódott, hogy az eddig jegelt futógép Inkoom szabadon nyargalászhasson a jobbszárnyon, ezzel Rajevac embertelen sebességi fölényt pakolt a ghánaiak eddig sem lassú - de olykor azért körülményes - játékába. Nem pont az új fiúnak, de épp a gyorsaságnak, a korábbi meccseken hiányolt felszabadult, ötletgazdag játéknak - és az ettől néha megzavarodó amerikai védőknek - köszönhetően szereztek két akciógólt, ráadásul két micsoda gólt... Boateng szólója parádés kezdetnek bizonyult, de a későbbi győztes találat, ahogy Asamoah Gyan egy rennes-i edzőpálya mindennapjait idézve futotta le Bocanegrát, pattant le róla, aztán ragasztotta be középre, nahát erre mondják Baltimore-ban, hogy quite impressive

Amerika hatalmas comeback-művészként, nagyszerű gólokkal, makulátlan hozzáállással és végtelen szimpátiával kísérve kényszerül távozni Dél-Afrikából, megkockáztatom előre, a legjobb kieső csapatként. Erre az amcsi csapatra nem lehet nem büszkének lenni, Ghánára szintúgy, hiszen egy kontinens álmát tartja életben - és Uruguay testén átrobogva akár a négy közé is viheti Afrikát. Az a benyomásom, hátrányból az uruk képtelenek lennének amerikásat játszva visszajönni a meccsbe - Ghána ellen meg ki garantálna egy hasonlóan megnyugtató korai gólt? USA-Ghána h.u. 1-2

A NAP MAGYARJAI

Kassaiék hibátlanul dirigálták ezt a meccset is, a trió imponáló határozottságának jutalma lehet egy negyedik megbízás.

A NAP FUTÓMENNYISÉGE

A kapitány csemetéje megint nagyot alkotott, nagyon régen lehetett látni ennyire szabadon mozgó középpályást, Bradley mindenhol feltűnt és mindenhol üresen, a labdát várva - a kispadra rogyva aligha közölték vele, de tizenhat (!) kilométer volt a lábában.

A NAP CSERÉJE

Külön élvezet nézni, ahogy Rajevac a szakmaiság maszkja mögé bújva próbálja betörni - szívatni? - a nagypofájú Muntarit. Pár nappal ezelőtt már volt erre példa, de olyan ez, mint a tiramisu, sosem lehet elég belőle.

MAI PROGRAM

Szlovénverés ide vagy oda, ennyire homály angol válogatottra nem is emlékszem. Három meccsükből egy értékelhető öt percest is csak akkor lehetne összevágni, ha mellétennénk a valamelyik posztnál linkelt Capello-videót. Don Fabionak most se lesz kevesebb oka az őrjöngésre, mert ebben a háborúban minden Dajcsland mellett szól*, még akkor is, ha Gerrard még két rész tüdőt, Crouch meg egy plusz lábat növeszt magának a kezdésig. Schweinsteigert maga SAF rángatja le a csapatbuszról a szállodába indulás előtt, majd elkéri tőle Özil számát. Németország-Anglia 2-0

* Még a tévedhetetlen polip is ezt mondja!

Egy csúcsformában futballozó mexikói válogatott képes arra, hogy előcsalogasson néhány rejtegetett ötletet Maradona respect-szakállából. Blanco sörhasát pont annyira látom kevésnek a projekthez, mint a bongyori Giovanit és a többi fiatalt, és ezt akkor is tartom, ha mondjuk ez sem Messi napja lesz. A sombrerósoknak komoly hálával tartozik a vébé közönsége a franciák elporolásáért, de erre a meccsre taktikai bravúrok és elképedt gauchók helyett csak egy szöglet után bekotort becsületgólt vizionálunk a legvégén. Argentína-Mexikó 2-1

87 komment

Címkék: vb 2010

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr772113020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mala Suerte 2010.06.27. 10:58:20

Lesz külön poszt a német-angol örök klasszikushoz? :)

BruceWayne 2010.06.27. 11:02:00

remélhetőleg. addig is hagy offoljam már be ide ezt, csak hogy az angolosok képbe legyenek milyen terror alatt játszik majd a csapatuk :)
sportgeza.hu/futball/2010/vb/cikkek/senki_nem_bazmegol_ugy_mint_capello/

Mourinho már nem a király 2010.06.27. 11:09:30

Kassainak volt néhány véleményes ítélete. Szerintem,

Maradóna végülis úgy néz ki nem bukik szöv. kapitányként a vb-n, a csoportot megoldották, Mexikó szerintem sem lesz gond, utána az angol/német/spanyol/portugál ágon már nem szégyen kiesni.

slowmotion 2010.06.27. 11:12:06

érdekes volt nézni, ahogy tegnap az uruknak néha percekig nem volt két egymást követő jó passzuk. pedig azért ott lent Dél-Amerikában szvsz kicsit nagyobb az égszakadásos mérkőzések száma, szóval ismerősek lehettek volna a körülmények...
ennek ellenére csak kétfajta passzt nem bírtak adni: 0-5 métereset és 15+ métereset.
Suarez meg nagyon érzi a gólt, de fejben még nincs annyira ott - legalábbis ebben a válogatottban. majd egyszer össze kellene számolni, hogy hányszor megy tőle tovább a labda, ha van jobb helyzetben levő játékos. tegnap ez a kaputól 20 méteren belül kb nulla volt.

BruceWayne 2010.06.27. 11:15:15

@Anthony (kick-ass): pont annyi volt neki hogy ne nyerjek vele sportingbeten....

zsakfos 2010.06.27. 11:19:15

Én csak azt nem értem, hogy az angoloknak miért ilyen levetett ( amúgy kishazánk számos piacán kapható) bundeswehres melegítőjük van:) kurva gáz:)

bakító 2010.06.27. 11:21:16

A tegnapi nap tényleg nagyon faszipántosra sikerült, az USA pedig elnyerte a legszimpatikusabb csapat címet. Maximális respect.
A második ghánai gól egészen embertelen volt. Bocanegra akkorát taszajtott A. Gayanon, hogy egy kétajtós hűtőszekrény is felborult volna, de fickó tovább tovább robogott (még most sem értem hogyan), és egy hatalmas gólt ragasztott. Parádés teljesítmény! Ezzel együtt szerintem Ghánának game over, védői kisárgultak, és nem látom ki fogja tartani az ihletett formában játszó uru csatárokat.
Az uruk játéka helyenként bekkelős, de mégis van egy stílusa, arca ennek a csapatnak. Nyilván csak ilyen képességű csatárokkal lehet ezt a játékot jól játszani, de nem baj az ha végre a támadói visznek tovább egy csapatot. Mostanában ez nem volt nagyon jellemző. Én a négy között látom Forlánékat, de tovább már semmiképpen. Addigra már kellően jóllaknak a történelmi sikerrel.
Meg kell dicsérni Koreát is, és Park nem csak a marketing miatt játszik a világ egyik legerősebb csapatában. Nagyon jó kis játékos. Ázsia feljövőben.

Kassaiék pedig hibátlanul hozták le a meccset. Nyilván lesz ennél nehezebb mérkőzés is (bírói szempontból), hiszen azért mindkét fél meglehetősen sportszerűen játszott, ami külön emelte nálam a szimpátia faktort. Mivel nem nagy nevek, nem biztos hogy a negyeddöntőben is kapnak meccset, de a teljesítményük alapján mindenképpen megérdemelnék.

krysal 2010.06.27. 11:26:46

Bár a látszat azt mutatja, hogy minden a dojcséknak kedvez, egy VB-n igazából most kell elkezdeni jól játszani. Nem írnám le az ángliusokat.

PaliDrobo 2010.06.27. 11:28:39

jaja minden idők világ legszimpatikusabb csapata: USA

talán csak az Aranycsapathoz tudom mérni őket, de nem, még náluk is szimpibb volt az USA ezen a tornán

teljesen mind1, hogy innentől mi lesz, ki megy tovább ki nem, ki nyeri a Vb-t, ezt a Vb-t igazából az USA nyerte meg

megmutatták, hogy mi a foci, az a harcos játék

bárcsak még játékban lennének a ronda védekező angolok helyett vagy a szaros spanyolok helyett, a szexi focijukkal, mi?

számomra a világbajnok 2010-ben az USA, a többi csapat le van fosva magasról

Walmer 2010.06.27. 11:47:26

"ebben a háborúban minden Dajcsland mellett szól"

ha a minden a vébétörténelmet jelenti, akkor igen.
A többi meg nem.
Jobb játékosok az angoloknál vannak, jobb edző az angoloknál van, idén már verték meg a németeket. Özil meg ki a faszom azon kívül, hogy egy szaros török? Azért ne emeljük már matthaeusi magasságokba, úgy hogy még szart sem csinált a válogatottban. Az lehet, hogy ma varázsolni fog és szétszopat mindenkit, de szerintem a szopatás esélye akár Rooney-nationalelf relációban is simán fennállhat, annak ellenére is, hogy szegény Wazza még nem nagyon csinált ezen a tornán semmit.

Véleményem szerint az angol válogatott az esélyese ennek a meccsnek és ez akkor is így van, ha a krautok esetleg simán nyernek majd.

Mourinho már nem a király 2010.06.27. 11:50:02

@Walmer: szemüveg. le kéne venni mert nem látsz tőle.

Everred 2010.06.27. 11:51:14

@Anthony (kick-ass): bővebben? Mert ő legalább megindokolta a véleményét.

Fejlődő Szervezet 2010.06.27. 11:52:02

Az hatalmas pillanat volt, mikor Bocanegra az alulméretezett taszajtás után fölnézett az égre, ő már akkor tudta.

@PaliDrobo: ezt azért gondold át mégegyszer szerintem

Walmer 2010.06.27. 11:52:25

@Anthony (kick-ass): szájzár.
fel kéne venni, mert hülyeségeket beszélsz.

PaliDrobo 2010.06.27. 11:52:54

@Walmer: remélem a fiatal németek jól szétverik az angol aranygenerációt, aminek még a tisztességes helytállás nem sikerült a válogatottban, nemhogy az arany...

Capello ma megbukik, és hát ha még ő sem tudja gatyába rázni a PL sztárocskákat, akkor majd az utódja se fogja...

pote · http://nst.blog.hu/ 2010.06.27. 11:54:24

@Anthony (kick-ass): @Walmer:
befejezni,
mert a várva várt meccshez nem fogtok tudni kommentelni... ;)

Everred 2010.06.27. 11:54:43

@PaliDrobo: tizenegyesekkel való kiesés két világverseny negyeddöntőjében nehogy már ne férjen bele a tisztes helytállás kategóriájába.

Walmer 2010.06.27. 12:01:53

@PaliDrobo: remélem az angolok jól szétverik a "német" fiatalokat.
Angol aranygenerációról én egyről tudok, Bobby Charlton is benne volt. Te miről beszélsz?

nasteey 2010.06.27. 12:02:27

@krysal: Főleg Capelloval. Bár én is a németeket érzem esélyesebbnek, de Capello-t sosem fogom tudni leírni. 2007-ben, a bajnokság végén azt mondta, 11 döntőjük van hátra, és megnyerik a bajnokságot. Nem fogok meglepődni a 0-1-en.

Everred 2010.06.27. 12:02:48

@Walmer: nézd el neki, hogy ő is használja az angol bulvársajtó által kitalált bődületes baromságot. Ennyi még belefér.

England win The Ashes! 2010.06.27. 12:04:18

@Nerazzurri: Az megvan, mit művelt az 1994-es BL-döntőn? A 3. gól után még csak el sem mosolyodott, az öklét sem rázta. Igazából csak a 4. találat után ezdett lehiggadni, addig végig üvöltött. Viszont azóta sem láttam olyan jó Milant.

Walmer 2010.06.27. 12:09:11

@Everred (Ballon d'Or Winner 2010: Jermain Defoe): Az angol bulvársajtónál szánalmasabb, undorítóbb képződményt jelenleg nem ismer a tudomány. Nem szeretem az olyat, mikor olyan dolgot adnak a vitapartner szájába, ill. olyannal érvelnek, amivel maga a partnert sem ért egyet.
Úgy látszik, kemény napunk lesz, mert megjelentek a "nekünk semmi sem drága" futballtrollok.

Mindegy. lelépek, mert feszült vagyok és ilyen állapotban nem vagyok képes nyugodtan kommentelni. inkább behűtöm a söröket, csinálom a jeget a szkaccshoz, aztán 4-től eksön.

Az Isten legyen velünk elvtársak.

Mr.AT 2010.06.27. 12:20:32

@Nerazzurri: Ez konkrétan qrva yo. :-)

Sir Alex F. 2010.06.27. 12:21:10

@Walmer:
egy próféta beszélt belőled:)

Mr.AT 2010.06.27. 12:21:21

Amúgy a mai angol-német meccs olyan, mint egy klasszikus román-szlovák rangadó: csak jó vége lehet, mert az egyik tuti szív. :-)

ddrum77 2010.06.27. 12:22:33

olyan érzésem van, hogy az angolok mennek tovább...
és Özilt elviszi a Real =)))))

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.06.27. 12:24:47

Jó kis meccs volt a Ghána-USA, de a jobb focit a délutáni meccs hozta. Ahogyan arra Bölöni is rávilágított.

Összességében eddig, ahogy mondani szokás, "faszipántos" az egyenes kieséses szakasz, két jó meccs, mindkettőn fordulatok, 6 gól, köztük szépek is, eső, dráma, volt már minden, és hol van még a vége?!

Ma például két óriási presztízsrangadó, amely akkor is izgalmas lesz, ha 0-0 marad mindkettő.

ddrum77 2010.06.27. 12:25:32

@Nerazzurri: Capello úgy viselkedik, mint általában a legnagyobb suttyók a pókerasztalnál, és persze nem lehet rendre utasítani... =)

Everred 2010.06.27. 12:32:00

ámberek, tudja-é valaki, hogy a millenárison van-e most is nagykivetítő avagy sem?

Illetve ha nem, akkor ajánljatok már valami jó helyet, ahol szabadban, szép nagy kivetítőn, emberi sörárak mellett lehet labdarúgást nézni ma.

horas 2010.06.27. 12:34:06

@nasteey:
Capello egyértelműen,már nem a régi,de én is erre számítok,nulla foci,nézhetetlen meccs,angolok szögletből kontrából akármiből találnak,lőnek egy gólt,és kibekkelik.

OFF

Gratulálok Juve-s kollegáknak,megszerezték Bonucci-t,hivatalos,a srác nagy tehetség és mellesleg Inter nevelés.

ON

HAnonymus 2010.06.27. 12:39:34

@Mr.AT: Ez csak akkor nem jó ha francia-olasz VB döntő van, mert azt meg valaki megnyeri.

_karmapolice_ 2010.06.27. 12:42:23

@Everred (Ballon d'Or Winner 2010: Jermain Defoe): Két kisebb lcd tévé van egy sátorban, nem érdemes odamenni, inkább a Jégkert, ha már arrafelé vagy.

Orvenyhivo 2010.06.27. 12:56:45

@Walmer: Özil meg ki a faszom azon kívül, hogy egy szaros török?

Sarkosan szoktál fogalmazni, ha az angolokról vagy a nem-angolokról van szó, rendben van - de ez szerintem akkor sem tolerálható. :(

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.06.27. 12:58:35

OFF

Hehe, most már tudományosan is beigazolódott, hogy Messi, Xavi és Sergio Ramos a világ legjobb futballistái:

index.hu/tech/szoftver/2010/06/27/algoritmus_elemzi_a_labdarugok_kepessegeit/

ON

Shikaka 2010.06.27. 12:59:20

Úgy látom kisebbségben vagyok, de mitől annyira szimpi mindenkinek a jenki csapat?

Jó, darálnak, meg baromi elszánt fejjel futnak folyamatosan, tényleg jól felépített atléták.
De semmi extra.

A ghánai csapat nekem sokkal jobban tetszik, jól játszanak, offenzív felfogásban, ráadásul nem annyira robotgépek mint az amerikaiak.

Shikaka 2010.06.27. 13:00:57

@Shikaka: azt nem emeltem ki eléggé, hogy a legnagyobb bajom ez a robot mentalitás.

fraulein praxa 2010.06.27. 13:05:04

@Shikaka:
elszántak. akarnak. játszanak, élvezik, tisztelik a játékot. az utolsó másodpercig hajtottak, minden meccsen.
ghána meg két tizivel élte túl a csoportköröket. rúgott gól nélkül. ez eléggé olaszos.
ettől függetlenül a tegnapi meccs hihetetlen jó volt, és mindkét csapat kellett hozzá, hogy az legyen.

fraulein praxa 2010.06.27. 13:08:05

délután pedig hajrá anglia, 96'-ért bosszút kell állni.:-D

CaBeL 2010.06.27. 13:09:20

Uruguay még nem találkozott komoly csapattal. Ghána ellen ki fognak esni, pedig Ghána sem egy komoly csapat.

England win The Ashes! 2010.06.27. 13:10:10

@Csöncsön: A cikkből emelnék ki egy aprócska passzust:

"Meglepő módon, Amaral a játékosok megítélésénél általában fontosnak tartott tények közül többet figyelembe sem vesz: sárga és piros lapokat, lövéseket, eladott labdákat, gólpasszokat. Helyettük a csapatot hálózatként, a játékosokat csomópontokként kezeli, és elsősorban nem egyéni teljesítményeket, hanem egymás közötti passzokat, a folyamatosságot elemzi."

Ez alapján tényleg jogos. :)
Szopás, hogy a focit gólokra játsszák, nem pontokra, mint a ritmikus sportgimnasztikát.

CaBeL 2010.06.27. 13:10:55

@Everred (Ballon d'Or Winner 2010: Jermain Defoe): Szabadság téren van nagy led fal, asszem 400 a sör, de ugye hozhatod bolti áron is, mert szabadtér. Pokróc ajánlott, vagy vmi, amin ülsz! Tegnap nagyon jó volt a hangulat a Ghána-USA-n, minden helyzetnél őrjöngés, taps... stb. Jobb, mint a helyszínen, ott csak a vuvuzelát lehetett hallani.

England win The Ashes! 2010.06.27. 13:12:20

@CaBeL: "Jobb, mint a helyszínen, ott csak a vuvuzelát lehetett hallani."

Miért, voltál a helyszínen? ;-)

krysal 2010.06.27. 13:21:02

@nasteey: ugye-ugye? Ha kell, akkor nem csak "bazmegolni" tud az öreg. Én mondok rá egy 50-50 %ot, szerintem nincs egyértelmű esélyes ezen a meccsen.

fraulein praxa 2010.06.27. 13:28:06

@CaBeL:

ghánánál kisárgult egy-két védő, nem?...

nagyon halott 2010.06.27. 13:28:46

@Shikaka: én abszolút egyetértek. @fraulein praxa: nem unod még ismételgetni ezeket a marhaságokat?

fraulein praxa 2010.06.27. 13:38:10

@nagyon halott:

kérdésre válaszoltam, nyilván nem tőled várt választ, aki nem komálja az usa-t. nem kötelező reflektálnod amúgy, én sem küldöm el a halálba azt, aki szerint a fritzek milyen királyak, csak mert utálom őket és unom ezt olvasgatni...

CaBeL 2010.06.27. 13:41:11

@Dr Jozef Vengloš: Nem, de az emberek 99%-a, aki nézi, nincs ott a helyszínen, és rohadt idegesítő, hogy megöli a focimeccshangulatot a vuvuzela. Aki mást mond az hazduik :)

Iustizmord 2010.06.27. 13:41:32

magam is úgy vélem hogy az angolok poszt/poszt egyénileg jobbak mint a germánok, hirtlennem ugrik be mely poszon lehetne jobb a német mint az angol csapat. esetleg herr disznómászó /malachízlaldás. angol továbbjutást várok.

@pote: látom diktatórikus cenzúra van, már ezt a szuttyongatást se lehet? :o)))

CaBeL 2010.06.27. 13:43:36

Walmer, miért jobb edző az angol válogatottnak Capello, mint a németnek Löw? Egyelőre ezt nem látom. Ha meg fikáztad a vb történelmet, akkor meg a klubcsapatoknál elért edzői eredményekkel se példálózzál majd, amikor Capello mellett érvelsz.

Iustizmord 2010.06.27. 13:54:30

@fraulein praxa: igaz, de a kapus nem is focista, ahogy a brazilok tartják :o)

fraulein praxa 2010.06.27. 13:56:02

@Iustizmord:

ez egy hülyeség sztem... :-)

Iustizmord 2010.06.27. 13:57:55

@CaBeL: mert az angolok úgy szét voltak esve ericson meg mclaren alattmint az mszp a kampány után, onnan segítette őket talpra capello, aztán hogy mennyire is sikerült , az részben ma dől el. de az eb-kvalifikációs kudarc után a vb-kvalifikció hm, nem sikerült túl rosszul. mindezt egy számára idegen futball-kultúrában míg löw azért otthon volt otthon. na ezért.

nagyon halott 2010.06.27. 13:57:56

@fraulein praxa: félreértesz, nem arról van szó, h nem komálom usát, csak nem értem, miért baj az, h kiveri egy olyan csapat, amelyik szerinted olaszosan jutott ugyan tovább, de tegnap nagyrészt lefocizta 2 AKCIÓgólt lőve az 1tizivel szemben? ennyi. szimpik, küzdenek, de mindez ghánára is igaz. azt a jóslatodat meg végképp nem vágom, h mért lett volna usa esélyesebb uru-val szemben, mint az afrikaiak?

Iustizmord 2010.06.27. 13:58:32

@fraulein praxa: valamivbel miuszály volt riposztolni, de a kapusra tényleg nem gondoltam.

dzzzzz 2010.06.27. 13:59:23

@fraulein praxa: azért amikor Neuer kifut 30 méterre a kapujából, ő sem életbiztosítás

fraulein praxa 2010.06.27. 14:08:49

@nagyon halott:

látod, megy ez másképp is..;-)
mert nálam egy jó meccs nem érvénytelenít három korábbi nem túl élvezeteset. tehát ha ma anglia valami isteni csoda folytán vág 2 gyönyörű akciógólt németországnak, és továbbmegy, nem fogom azt mondani,hogy fú, ezek aztán kurva jók. akkor fogom ezt mondani, ha majd legyűrik jó játékkal az argentínokat is, meg utána aki jön a sorban. pedig elhiheted, én aztán odavagyok értük, de itt vissza szoktam fogni magam..:-)
azért lett volna érdekes és jó meccs az uru-usa, mert mivel usa erőszakos, hajtós, és ha beledöglenek is, mennek és próbálkoznak, így urunak végképp nem lett volna esélye pihizgetni, ha mennek egy-két góllal pl., ghánában meg sztem benne van, hogy leül a játékuk, megzavarodnak ettől, forlán pedig nem az a fajta, aki ne használná ezt ki, suarezzel együtt. szóval egyszerűen hatalmas lett volna látni őket. nem becsülöm le az afrikaiakat, csak már azzal is számolok, hogy kisárgult pár játékos tegnap. persze adhat nekik óriási erőt, hogy afrikában bizonyíthatnak. de továbbra is tartom, hogy uruguay fog nyerni.

fraulein praxa 2010.06.27. 14:09:18

@originalBalintos:

:-D ezt adom. remélem ma is megteszi ezt a szívességet..:-)))

fraulein praxa 2010.06.27. 14:11:06

@Iustizmord:

hát lehet green-ről megfelednezni?.. :-DD

mbm 2010.06.27. 14:23:56

Az urak elfeledkeztek a legfontosabb kérdésről, vagyis hogy Schweinsteiger játszhat-e. Szerintem konkrétan ezen múlik, hogy ki az esélyes. Tud róla valaki valamit?

nagyon halott 2010.06.27. 14:29:45

@fraulein praxa: ne oktass ki barátom, h mit h lehet. én végig normálisan szóltam hozzád, te vagy arrogáns. rossz az analógia - angliának 3 szar meccse volt korábban, míg ghánának 3 élvezetes.

fraulein praxa 2010.06.27. 14:43:38

@nagyon halott:

hát ha te azokat élvezted...:-/
nem vagyok arrogáns, a barátod meg végképp nem. ne kezelj úgy, mint egy havert a kocsmából légyszi, sosem tudhatod, kinek szólsz be.:-)
sehol nem állítottam, h angliának 3 jó meccse volt, elismertem én is, hogy nem játszottak jól. más fogalmaink vannak az "élvezetes meccs"-ről ezek szerint, mert én sehol nem láttam tegnapig a klasszis ghánát... nem vagyunk egyformák, nem tragédia.:-)

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2010.06.27. 14:44:08

@mbm: A legutolsó hírfoszlány szerint játékra kész - és ha ez tényleg így van, valószínűleg kezdő lesz.

lószerafin 2010.06.27. 14:47:53

Nem a malacon múlik szerintem, az a kérdés kinek pontosabbak a csatárai, nem hiszem hogy az egyik oldal sokkal több támadást tudjon vezetni mint a másik. Ebben meg szerintem jobb anglia.
A krautoknak szar estéje lesz.

Domingo 2010.06.27. 14:48:01

@mbm: Tegnap teljes edzést végzett.

Nincs egy kicsit túlmisztifikálva Schweinsteiger? Jónak jó, de annyira talán nem, hogy az ő szereplése legyen a legfontosabb kérdés, nem? Persze abból a szempontból valamilyen szinten érthető a németeknek szurkolók aggálya, hogy nem igazán van arra a posztra megfelelő helyettes.

lószerafin 2010.06.27. 14:56:17

A Capellós videoról jut eszembe hogy kéne egy angol argentín, csak azért hogy lehessen egy Maradona vs Capello videót összevágni arról , hogy ki mit reagál ugyanarra a szitura. :)

nsz! 2010.06.27. 14:58:38

@OJ: Jól ráéreztél Suarezre tegnap, nekem meg pontokban annyira nem adta a háttérben hatalmasat robotoló Forlan :/

Domingo 2010.06.27. 15:01:37

Hivatalos kezdők a német - angolon:
Neuer, Friedrich, Khedira, Schweinsteiger, Özil, Podolski, Klose, Müller, Lahm, Mertesacker, Boateng

James, Johnson, A. Cole, Gerrard, Terry, Lampard, Rooney, Barry, Upson, Milner, Defoe

Malachi 2010.06.27. 15:01:57

forrnak az indulatok, hűl a sör, hajrá Anglia. kell a nagy feltámadás.

Sir Alex F. 2010.06.27. 15:02:35

@lószerafin:
érzelemdús kisfilm lenne:)

mbm 2010.06.27. 15:05:53

@Domingo: Schweinsteiger fogja össze a középpályát, hihetetlen mezőnymunkát végez, és mellette Khedira van, aki a harmadik számú (lenne) a posztján, csak ugye a sérülések. Szerintem így is kissé lyukas a német csapat, de ha játszik, messze nem annyira, mint az angol.

@OJ: Köszi, azóta kiderült, kezdő lesz

Iustizmord 2010.06.27. 15:17:48

@Domingo: istenem, millner konkrét emberhátrány.

CaBeL 2010.06.27. 15:32:42

Valaki megszámolta, hogy az angolok hány "elképzeléssel megtöltött" támadást tudtak vezetni ezen a vb-n? Azt kijelenteni, hogy ők többet fognak, mint a németek, elég erős elfogultság.

Iustiz: hát, ha ez eredmény, hogy kivitt egy angol válogatott a VB-re, akkor hajrá! De szerintem a németek mennek innen tovább.

Iustizmord 2010.06.27. 15:41:37

@fraulein praxa: ezt most mire? a múlt meccsen nem láttunk tőle olyan marha hasznos játékot... elindult a szögletzászlóü felé oszt ha elé álltak tanácsatalanul visszatette johnsonnak, ennyi. a beadása szerintem teljesen véletlen volt, megnézte h nincs mögötte johnso azt belerúgott egy nagyot alasztiba, az meg eltalálta defoe-t... kis túlzással

Iustizmord 2010.06.27. 15:43:04

@CaBeL: az eb-re mclarennel nem jutott ki ugyan ez a brigád, tehát sajna igen ez is eredmény már. mondom az angolok úgy szétestek mint a monarchia1918-ra...

neeskens 2010.06.27. 15:49:59

Őszintén szólva némileg kaján vigyor ül az arcomra az uruk menetelése kapcsán.

Néhány hete a BL döntő, EL döntő környékén ment itt az osztás, hogy Forlán nem egy szinten van Militoval. Páran írtuk, hogy valószínűleg de, erre jól le lettünk hülyézve. Muhaha. :)

CaBeL 2010.06.27. 16:01:52

@Iustizmord: az mszp-s hasonlat is tetszett, de ez még jobb :D

Iustizmord 2010.06.27. 16:21:26

nabassz, 18 perc után azt kell m ondanom:

1 vagy már a hosszabbításra készülnek
2 vagy egyiknek sincs nagy elképzelése
nabassz, közbe ezt a gólt...

rooney meg hígfos, a végén tényleg egy karaván-parkban köt ki bozontos szakállal

Iustizmord 2010.06.27. 16:26:32

baszki csak én nem látom h az angolok széjjel akarnának szakadni igyekezetükben????

Mourinho már nem a király 2010.06.27. 17:50:48

@Walmer: remélem most már érted apafej. Szurkolj továbbra is a sztároknak, mert kiafaszom az az Özil, Wazza az igazi.

mojoking77 2010.06.27. 20:34:32

@CaBeL: Oooo... En mar voltam par meccsen, es egyaltalan nem zavaro a vuvuzela... Ez van. Viszont TV-ben sokkal monotonabb is..

2010.06.27. 21:25:37

kicsit off:
Magyarázza meg valaki okos, hogy az angolok gólját miért nem látták a helyszínen a játékosok, most meg hogy reklamálhattak egyből a kivetítőre mutogatva a mexikóiak? Gundi mondta, hogy csak élőkép van a stadionokban... na de akkor most mi van?
süti beállítások módosítása