Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Dail(y) Africa - Német vonalcsatárok, cselező Heskey, satöbbi

2010.06.19. 09:00 mocsing

Van egy óriási csalódásunk erre a napra is, és ez nem Németország, továbbá nem is Joachim Löw, mivel utóbbiról tudjuk, hogy körülbelül annyira áll hozzá konstruktívan önmaga kritikájához, mint Jeanne d’Arc az análszexhez. Ő tehát nem lepett meg senkit, azonban a Capello-féle Anglia impotenciáján nem tudunk mást csinálni, mint röhögünk, és közben kimondjuk, amit bosszús szurkereik – vélhetően – nem akartak: respekt Algériának, stratégiailag járható utat választottak, ráadásul egyáltalán nem a legrondábbat. A júeszéj kezdeti szerencsétlenkedésén meglepődtünk, elvett góljukért sajnáljuk őket, viszont a torna egyik legfurább találatát itt láthattuk. Utóbbihoz kapcsolódóan annyi is egyértelművé vált, hogy a kapusfeladatokról érdekes elképzelésekkel rendelkező Handanovicsot nem szeretnénk a csapatunkban látni.


Lehetett érezni már az elején, hogy annak a felállásnak, amit Löw kitalált a hasára ütve, a szerbek ellen meglesz a böjtje. Pozitívum, miszerint a „modern nagymama vagyok, mobilom is van, wiwet is használok”-kardigánba bújt mester szemmel láthatóan sejtette, ezúttal nem fog menni az, ami Ausztrália ellen, ahol tulajdonképpen ösztönből szétfutották, illetve még inkább szétpasszolták és „szétmozogták” a kengurukat, akik azóta is szédülnek. Ezért nem ment neki a szerbeknek, hanem talán egygólos meccsre akart játszani, mivel – bár ez nem tűnt fel a meccset nézve, de – a szerbeknek elvileg nyerniük kellett. Csak hogy itt, ehhez koncepció kellett volna, ám a (jogos) kiállítás után nem nagyon volt.

A Nationalelf-ben a legnagyobb gond Müllerrel van, akinek két olyan beadását is megcsodálhattuk (még a kiállítás előtt), aminél csak az nem látja, hogy vonal mellé téve meghalt, aki nem néz oda. (Löw odanézett, direkt figyeltem). De hagyjuk is az ízekre szedést, már csak azért is, mert 37 percig volt érdekes, utána sokkal izgibb sztori jött, mégpedig az, hogy mit variál Löw, miután az egy szem csatára elment zuhanyozni, ahol, reméljük, egy beviagrázott gorilla várta.

Iszonyúan érdekelt, mi lesz: feltolja Müllert centerbe és Özil húzódik ki jobbra? Podolski megy fel és Özil oda húzódik ki? Esetleg behoz csatárt, mert annyira jónak látja a „szélsőit”? Löw, meglepve mindenkit, semmit nem csinált, hanem kivárt. Ő tudja, mire, gondolom, a szünetre. Az egy perc múlva érkező gól eléggé lelombozhatta, de alapvetően megérhető, hogy a szünetig 5 perc alatt nem akarta új szerkezetet felépíteni, de hogy a félidő után sem lépett semmit, az gyalázat. A középpályán ott sétálgat öt ember, akik közül három képes a szélen, illetve kettő csatárposzton játszani, de az edző végignézi, ahogy csatárai a vonal mellett rohangálnak, az ötvenkilós irányítója meg rendszeresen centerként találja magát – de legalábbis a csapat legelső embere ő. 4-2-3-1-ből, miután kiszórták a csatárt, meghagyott egy 4-2-3-at, pedig az anyag megvolt fent a pályán, hogy változtasson csere nélkül. A cserék később persze szintén a mennyiségről szóltak, a 77. percre jutott el oda, hogy védőt hozott le.

Igazából, ha akarnám, megvédhetném Löw-öt, mert a helyzeteik megvoltak meccsközben és a félidőben el is határoztam, nem fogok írni róla, hanem betudom Klose marhaságának az egészet, de nem tehetem. Igen, Podolski miatt. Egyszerűen felfoghatatlan, miért hagyta fent egész meccsen a Herceget, aki egy normális szövetségi kapitány mellett aligha rúghatta volna a büntetőt, ráadásul az elhibázott tizenegyes után gyakorlatilag mindent rálőtt ellőtt, hátha rendbe hozza.

Habkönnyű ez a német csapat, mert tökjó, hogy a futballközhely (ambiciózus, tehetséges fiatalok és tapasztalt öregek ideális összetételű elegye) többé-kevésbé megvan, de a fiatalok közül kevesen játszanak a helyükön, a valóban öregek közül a legfontosabb sérült, az edző pedig neveket tesz fel a pályára és akkor sem változtat, ha már az álláig ér a víz. Tartom, hogy döntő biztosan nem lesz ebből.

Amit Antics kitalált a németek ellen, az nem volt egy világmegváltó ötlet, de a körülmények segítségével bevált. Ahogy azt javasoltuk egy korábbi posztban, választott Pantelics és Zsigics között, illetve elfelejtette Milijas-t. Továbbá a középpályát duzzasztotta fel, ahol nyilvánvalóan meg kell fogni a németeket. Kint hagyta viszont a szélen Kraszicsot, akinek sokkal könnyebb dolga volt Badstuberrel, mint Sarpei-jel, többek közt a gól is ebből lett. Meg abból, hogy Zsigics a három labdába érése egyikét egy tökéletes visszafejesként követte el – mondjuk az mókás volt, ahogy részben Lahm-ot elnyomva sikerült ez neki.

Gyakorlatilag az egész második félidőt nyolc, egyfolytában védekező játékossal hozták le a szerbek, erre az szóljon be, aki inkább kitámadott volna – bár amikor észlelték, hogy Özilt és Müllert levitte a kardigános, szerintem megnyugodtak, akár mehettek is volna előre. Gólt egyébként így is kaphattak volna, nem rajtuk múlt, de ez semmit nem von le az érdemeikből. A gól miatt igazolást nyer Zsigics preferálása, más húzását nem is tudjuk kiemelni Radomir kapitánynak, mivel semmilyen gondolkodásra nem kényszerítették. Nem volt ötlete, vagy ha volt, nem kellett használnia. Ez egy kibrusztolt szerb siker volt, a döntetlen reálisabb és igazságosabb lett volna, de így legalább brutális Ghána-Németország várható. NÉMETORSZÁG-SZERBIA 0-1

Másodízben láthattunk négy gólt egy 2010-es vb-meccsen, ráadásul kétgólos hátrányból sikerült felállnia az egyik félnek. Van egy olyan érzésünk, hogy az amerikai fejekben a fordítás is sikerült, és lássuk be, ha őszinték akarunk lenni, mi sem értjük Edu góljának érvénytelenítését.

A mérkőzés első félideje során sok minden nem történt, csak esett két szlovén gól. Az első elől isten biza’ elugrott Onyewu, de ez legyen a Milan-szurkerek problémája, ahogy az is, hogy a második szlovén öröm előtt ő ragadt be.

Az amerikaiaknak sikerült rögtön a második játékrész kezdetén visszajönni a meccsbe, de egyszerűen nem tudok nem hangosan kacagni az amerikai Podolski „bombagólján”, amelyben egyrészt nem volt technikailag nehezen kivitelezhető részlet, másrészt olyan szintű kapus-dilettantizmus kellett hozzá, hogy azt fáj visszanézni. A futballvilág egyik legnagyobb kabarétréfája, az Európában eddig tulajdonképpen mindenhol és mindenhogyan megbukott Donovan további otthoni hájpolását kiválóan szolgáló gól egészen vicces körülmények között született, konkrétan én még sosem láttam olyat, hogy egy csatár a kaputól három méterre tudja úgy ellőni a labdát, hogy a portás a gólvonalon áll, holott előtte 20 méteren át rohant felé. Majd a végén a hálóőr mindezt megkoronázza a kapufa mögé történő beeséssel. Handanovics mérlegelt: ha kijövök, beadhatja középre, ha nem jövök, akkor is. Ha kijövök, elakadhat bennem, így szinte biztosan nem; feltéve, hogy meg tudja emelni a labdát és nagyobb erőt tud beleadni, mint egy lepke. Ok, maradok.

Bár jogos gólt vettek el a nagyot küzdő USA-tól, egyáltalán nem mondhatnánk, hogy kapujukhoz szögezték a szlovéneket, vagy bármilyen egyéb szempont alapján jobban rászolgáltak volna a három pontra. Ráadásul nem volt elég az állandó veszély Novakovicsék (aki OJ egyik állandó jellegű tettestársa szerint a szlovén Horváth Feri – ez lássuk be, zseniális észrevétel) részéről, a végén elég egyértelműen lejöhetett mindenkinek: a tengerentúliak megelégedtek az egy ponttal. Ez némileg csalódást keltő felismerés lehetett, de mindenképp megsüvegelendő a 0-2-ről való felállás. Az, hogy Altidore futatásán kívül sok, alaposan felépített akciót nem láttunk, már kevésbé. SZLOVÉNIA-USA 2-2

Huncutul nevetgélhetett mindenki, amikor az angol és az algériai válogatott kezdőjét elolvasva konstatálta: sem Sausi, sem Green nincs a kezdőkben, tehát egyikük pozíciója sem bírta el a kapitális potyát. Ez valahol érthető, bár amikor Capello-nak választania kell kapusügyben, olyan szituban érezheti magát, mintha döntenie kéne: a szakadt óvszert vegyem meg, vagy a kolbászízű fogkrémet? A rosseb vigye el, nem tudom, melyiket! Mi se tudnánk. Viszont ezen a meccsen nem James volt elkeserítő, hanem a biztos pontok ott elöl, meg középen, ahonnan elvileg árad az okosság.

Amit az első félidőben lehozott a két csapat, arra még keresem a szavakat, egészen semmilyen volt. Érdekesnek – bizonyos aspektusból – érdekes volt, ugyanis Algéria folyamatosan nyomta előre a játékot a középpályára, az angolok pedig annyira ötlet nélkül akarták odaterelni a Jabulanit M'Bohli kapuja (f)elé, hogy esélyük se volt rá. Nem volt tehát catenaccio, az afrikaiak pontosan olyan játékot nyújtottak, amilyet az idei Inter csinált volna egy nála gyengébb képességekkel rendelkező ellenféllel szemben a visszavágón, miután 1-0-ra nyert az odavágón. És ez nagyon nagy szégyen Capollo-éknak, ugyanis egyrészt itt nem ők a gyengébb képességű csapat, másrészt erre semmilyen tervük nem volt azon túl, hogy ha Lampard és Gerrard is ott van a középpályán, akkor csak lesz valami. Nem lett.

Egy motiválatlan, mindenféle fantáziát nélkülöző, szedett-vedett bandát láttunk az angol válogatott mezében, amelynek edzője se állt a helyzet magaslatán, például miért tartotta Lennont vajon 63 percig a pályán és miért csak akkor hozta be helyette Shaun Wright-Phillipset – rejtély. Persze egyes embereken minden kevésbé sikerült meccsen lehetne csámcsogni, pláne utólag, de valahogy en block nem láttuk az elképzelést. Nem a kezdőben, mert azt meg lehet lepni, de momentán ott tartunk, hogy Angliának nincs ellenszere egy kicsit is szokatlan védekezésre, akkor sem, ha azt átlagos, vagy az átlag alatti futballisták mutatják be. A klasszikus wingback-ekkel, illetve három belső védővel játszó Algéria gyakorlatilag eltüntette Heskeyt, mi több, Rooneyt is. A hangsúlyosabb szélsőjáték jó válasz lehetett volna, de egy szélsővel ez nem tud működni, főleg nem, ha az Lennon.

Mindezt tetézi, hogy bunkerfoci és darálás nélkül, kulturáltan hozták az afrikaiak az ikszet, tehát fanyalgásra legfeljebb önkritikus módon van ok brit részről. Ha Mourinho ül a padon, nem Rabah Saadane, akkor ez egy csodálatos taktikai siker, így meg ők maradnak a mázlis-bekkelős berberek. Részemről az első afrikai csapat, amelynek (a szlovén gyalázat ellenére is) drukkolok a továbbjutásért, még ha nem is lesz meg. ANGLIA-ALGÉRIA 0-0

AMIRE EMLÉKEZNI FOGUNK:
Nehéz a választás, de ennyire kilátástalan angol játékot még anno a horvátok ellen sem láttunk, úgyhogy egyrészt kérjük Capello elrablóit, álljanak elő követeléseikkel, másrészt a pálya mellé odaállított viszbábu készítőjének üzeni a Madame Tussauds nevű intézet HR directora, hogy volna egy ajánlata.

A NAP KÍNZÓ KÉRDÉSE:
Vajon a 2010. júniusi Jamie Carragher gyorsabb, mint a 2010. júniusi Paolo Maldini?


Hollandia-Japán
Noha továbbra is Robben nélkül, de most már talán a kezdőbe jelölt Elia-val kezdi meg a rohamozást Marwijk együttese és az első fordulós szenvedése alapján Japánnak nem sok jót jósolunk. Mathijsenben azért lehet bízni, kapott gól nélkül nem ússzák meg, de legalább beindul van Persie. 3-1

Ghána-Ausztrália
Az afrikai csapat óriási sanszot kapott a sorstól, nehezen tudnám elképzelni, hogy ne éljenek vele, illetve nehezen tudnám elképzelni, hogy ez az auszi csapat bármilyen nagyívű tervükben meg tudja akadályozni őket. Szépíteni fognak a végén, meg lesz, aki izgul is, de valójában sima hazai siker. 2-1

Kamerun-Dánia
Aki itt kikap, az vélhetően utazhat haza a csoportkör után, egy iksz esetén viszont még több kapu is nyitva maradhatna. A tejfehérek és a kakóbarnák csatája eldöntetlen marad, de most jelezzük, a tippet arra az esetre értjük, ha Bendtner nem játszhat. Amennyiben ott lehet, úgy gólnélküli remit vizionálok. 1-1

189 komment

Címkék: vb 2010

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr202092919

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Skeeter 2010.06.19. 11:39:25

Nekem a tegnapi meccs után egyböl az ugrott be, hogy ezt a sablonos 4-4-2-t eccerüen el kéne felejtenie az angoloknak. Az egész telejsen koncepció nélküli, főleg annak tükrében, hogy szerintem ez a keret nem is erre a játékrendszerre lenne a legalkalmasabb. Én a szlovénok ellen vmi ilyesmi csapatot tolnék 4-2-3-1ben: James-A.Cole, Terry, Dawson, Johnson - Barry, Carrick - Gerrard, Lampard, J. Cole - Rooney. Így lenne egy stabil, de passzolni is tudó 2 vkp-juk, ill. a 3 tkp is fel tudna érni a támadásokhoz Rooney mögé. Nemkell oda a klasszikus szélső kp, A.Cole meg Johnson felváltva bőven megoldanák a felfutásokat felváltva is. Valahogy ez sztem életképesebb lenne, de lehet csak én vagyok naiv : )

_KingJack_ 2010.06.19. 11:40:43

@horas: Tegnao is ezt akarták, átadni a területet az algíroknak, legalábbis remélem, hogy nem pusztán impotensségből nem támadtak le a középpályán, hanem taktikai utasítás volt. Bár ettől függetlenül megőrített....
A baj az, hogy a gyorsaság szót egy mondatba se lehet írni az angol válogatottal. Így meg hiába van terület....

_KingJack_ 2010.06.19. 11:42:46

@Skeeter: Leírva nem rossz ez a taktika, de enyhén szólva ideges lennék, ha a sorsdöntő (már ez is mekkora égés, atyám) VB-meccsen egy olyan taktikával állnánk ki, amilyet Capello alatt még nem játszott a csapat. Persze ha bejön, epic.

Artsuhtaraz · http://latomasok-arnyjateka.blog.hu/ 2010.06.19. 11:42:56

@_KingJack_:
Előbb jut ki magyar válogatott vb-re, mint hogy Anglia 11es párbajt nyerjen :D

GGG77 2010.06.19. 11:42:58

@horas: hát ez a gáz, éppen! a PL-ben nem angolokkal vannak körülvéve, mert a PL-ben rajtuk kívül nincs épkézláb angol játékos, sőt angol sincs nagyon. majd ha az angol szövetség rájön, hogy a PL-ben talán 1-2 szakmai szempontot is figyelembe kéne venni (már hogy játszanak benne angolok is) az üzletieken túl, akkor lehet valami. addig szívni fognak.

Skeeter 2010.06.19. 11:47:10

@_KingJack_: Hát figy, sztem ezzel sem buknának nagyot az angolok, az alap taktikájukhoz képest, de természetesen a jó öreg Fabio nem valószínű h épp az uccso meccsre dobja majd ilyesmi hadredben meccsbe az övéit, ámbár az elképzelésem ezekszerint mégsem olyan rossz, csak nem időszerű : )

Everred 2010.06.19. 11:47:26

@_KingJack_: Lennon, Rooney, Gerrard, A. Cole, Johnson - ezek korántsem lassú játékosok, nem a gyorsasággal van a gond.

Kéne egy olyan ember, aki képes középpályán összeszedni a labdát, megtartani nyomás alatt és türelmesen, okosan passzolni, aki tudja diktálni a tempót is - erre ugyanis Lampard és Gerrard képtelenek. Kéne egy Paul Scholes, igazából, csak persze nem a mostani. Egy 2007-es Scholes viszont már nagyon jól jönne. Egy 2003-as meg pláne.

_KingJack_ 2010.06.19. 11:48:28

@Skeeter: Szeretnék bízni benne, hogy egy Anglia akkor is megverné Szlovéniát, ha taktika nélkül küldenék pályára, de a tegnapi produkció alapján itt a realitás egy 0-0 és egy veretlen, de nyeretlen angol kiesés a csoportból. De szeretném ha nem lenne igazam....

Vul-Kahn 2010.06.19. 11:48:52

Kissé lehiggadva a tegnapi nap után... Valaki el tudja nekem mondani, hogy VIDIC HOGYAN ÚSZHATTA MEG A PIROSAT?????

Előre is köszönöm a megfejtéseket!

Everred 2010.06.19. 11:50:24

@_KingJack_: Capello alatt szinte végig 4-2-3-1-et játszottak az angolok... más kérdés, hogy Lampard, mint AMC, az valóban erőteljes újítás lenne és őszintén szólva hülyeség is, a Chelsea-ben sem a diamond csúcsán ment neki igazán. Aminek van létjogosultsága, az az, hogy Gerrard játsszon a 10-es, Rooney a 9-es posztján és Joe Cole induljon balról. De Capello úgy van vele, hogy Heskey hozza ki a legjobbat Rooneyból, szóval gondolom, marad a mostani felállás.

_KingJack_ 2010.06.19. 11:54:14

@Vul-Kahn: Te legalább okolhatod a bírót.... Én meg itt ekézem a "saját" csapatomat, akik a saját nagyképűségük, falábúságuk, és akartgyenge teljesítményül miatt sodródtak a kiesés szélére....

Everred 2010.06.19. 11:54:36

@Vul-Kahn: mit követett el? volt még a kezezésen kívül is sárga lapos szabálytalansága?

horas 2010.06.19. 11:54:38

@_KingJack_:
Igen nagyon durva volt látni mennyivel mozgékonyabbak pörgösebbek voltak az algírok,ez is számomr az bízonyítja,hogy az angoloknál totálisan szellemi blokk van,mert látjuk ezeket a játékosokat minden héten a PL-ben jégkorong gyrosaságban futballozni.

_KingJack_ 2010.06.19. 11:57:31

@Ever "Aranylabdát Heskeynek!" red: Háát ez hogy Capello alatt végig 4-2-3-1 volt-e...
Szerintem ellenfél függő, de az tény, hogy a felkészülés során nem erőltette ezt a felállást a Don.
Azt pedig, hogy az angol játékosok alaphelyzetben nem gyorsak azt nem tagadom, de gondolkodásbli gyorsaságuk már-már Vanczák Vilit idézte....

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.06.19. 11:58:01

@Vul-Kahn:

Nem volt piros. Pirosat akkor kell adni, ha tiszta gólhelyzetet vagy gólt akadályoz meg a szabálytalanság. Vidics mögött nem jött senki. Ezért is különösen méltó jelölt a nap hülyéje címre. Teljesen ok nélkül, értelmetlenül kezezett.

@_KingJack_:

Nem is a továbbjutásuk elképzelhetetlen, hanem a játékuk siralmas. Ezzel együtt persze láttunk már csapatot megtáltosodni vébéken, ez igaz. '82 mellett a '90-es argentin csapat is említhető. Vagy a '94-es olasz. (Bár az akkor inkább úgy játszott, mint most a spanyol: igazából rohadt jól, csak semmi nem jött össze nekik a nyitómeccsükön.)

pote · http://nst.blog.hu/ 2010.06.19. 12:00:56

@sporttárs:
lájkolom
legalább egy órával a meccs utánig nem nagyon kellene senkit sem megszólaltatni (edzőt sem)

Everred 2010.06.19. 12:01:57

@_KingJack_: na de pont ezen csodálkozott az angol sajtó, hogy épp a világbajnokság előtti utolsó felkészülési meccseken próbálkozik valami újjal Capello, nyilván részben válaszul Barry hiányára.

A selejtezőkön viszont az volt az alapfelállás, ami tegnap is. Volt, hogy Lennon helyett Walcott kezdett, hátul Ferdinand vagy Upson játszott, nem Carragher, de egyébként a tengely ugyanez: Barry a holding midfielder, Lampard mélységből indulva igyekszik felérni a támadásokkal, Gerrard balról indulva kötetlenül mozoghat, Heskey leköti a védőket és lefejelgeti a labdákat Rooneynak, aki a védelem és a középpálya között igyekszik kárt okozni, a jobbszélső meg ragad a vonalra, és onnan igyekszik jó beadásokat produkálni és összejátszani a felfutó szélső védővel.

_KingJack_ 2010.06.19. 12:03:24

@Csöncsön: Igen, az a fájó (legalábbis nekem, te ezzel gondolom máshogy vagy:)),hogy az angolok játékában egyáltalán nincs benne a javulás lehetősége szerintem. Még elméleti síkon sem. De sokadszor mondom ne legyen igazam. Am valamelyik szerzőtől nem kérhetnénk egy angol-gödör posztot? Donelly, Pöte?

Everred 2010.06.19. 12:03:57

@pote: Rooney-t nem szólaltatta meg senki, ő egy felé közelítő kamerába mondta bele, amit mondott. Ami az adott helyzetben nem volt éppen bölcs dolog.

Egyébként én is támogatom ezt, hogy várjunk a nyilatkozattal, amíg lehiggad az edző/játékos.

Harald hardrode 2010.06.19. 12:06:40

egyébként hallkan megkérdezem, hogy valaki emlékszik még arra a jelentre a német meccsen, amikor a végén feküdt a szerb gyerek és kifele szabad. Ha megnézi valaki a visszajátszást látni, hogy Gomez elpöcköli a labdát, a baromarcú meg izomból belerúg a talpába és abba sérül bele. Ez a tizenhatoson belül volt, ergo büntető.
Nem ezen múlott, hanem húgyolszkin, meg azon, hogy a kihagyott büntető után látványosan megzuhantak a fehér sasok - mi van a német mentalitással????

_KingJack_ 2010.06.19. 12:07:57

@Ever "Aranylabdát Heskeynek!" red: Ez a taktika látváynosan megbukott tegnap este. Kérdem én: hogy lehet hogy ezzel 5-1 re verjük a horvátokat, és Algéria ellen helyzetig sem jutunk?

Vul-Kahn 2010.06.19. 12:08:57

@Ever "Aranylabdát Heskeynek!" red: @Csöncsön: Szándékos kezezés a saját ötösön... Nálam AUTOpiros. Rohadtul mind1, h jött-e mögötte vki, vagy nem. Direkt lekapta a levegőből a beadást bazzeg. Nem tudok mást mondani, normális futballkultúrájú országban ez INSTANT piroslap.

Everred 2010.06.19. 12:11:01

@Vul-Kahn: normális futballkultúrájú országokban betartják a szabályokat. A szabályok azt mondják ki, hogy akkor jár piros lap a kezezésért, ha gólt vagy egyértelmű gólszerzési lehetőséget akadályoz meg. Máskülönben sárga lapos figyelmeztetés. Igazából nagyon egyszerű, Csöncsön teljesen jól mondta.

Everred 2010.06.19. 12:12:19

@_KingJack_: Horvátország ellen jó, de legalábbis elfogadható formában és egészségi állapotban lévő játékosok álltak ki, sokkal kisebb nyomás alatt, hazai pályán.

Mondom újra: ha a játékosok maguk alatt vannak, ha a fejek nincsenek rendben, akkor nincs jó taktika.

horas 2010.06.19. 12:13:04

@Vul-Kahn: Tök mindegy,nem azon múlott,hogy a németek nem egyenlítettek ki,hanem elrontották a helyzeteiket.

Nyakamat rá,fordított helyzetben mindent felhoztál volna,hogy ez aztán semmilyen körülmények között sem piros.

Ne rúgozz ezen a németek most jók,nem lesz gond.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.06.19. 12:13:24

@_KingJack_:

Én az angolszurkeszek helyében egy dologban bíznék nagyon: Capelloban. Nagyon-nagyon ravasz vén róka ez, valamit ki fog találni. (Még ha ennek mi most, egyszerű földi halandók, egyelőre a nyomát sem láthatjuk.)

dzzzzz 2010.06.19. 12:17:04

amúgy nem értem mi bajotok Carragherrel, rohadtul lassú, de megoldja amit kell, koncentrál, akar. Ellenben Terry majdnem adott egy gólpasszt Algériának.

_KingJack_ 2010.06.19. 12:18:54

@Csöncsön: Eddig én is ebben bíztam, ezért mondtam hogy ha most nem jutunk 4be akkor talán sosem. Főleg hogy Lampardék után van egy elég gyenge korosztályunk. Mondom ezt úgy, hogy tavaly azért U23 EB-ezüstöt nyertek...

Szó ami szó, egyben bízom: Capello knows. Mindenesetre sztem ő tegnap is tudta, hogy mit kellene csinálni, de egyszerűen egyetlen épkézláb, magához képest legalább elfogadható formában lévő játékosa sincs. Ebben pedig azért neki is van felelőssége.

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.06.19. 12:23:34

donovan egy akkora LOL, hogy kilóg a pályáról, ebből akkor se engedek, ha csoportosan kivégeztek. (előre szólok, hogy ha leírjátok a hülye szót, akkor se változik ez). mondja meg valaki, hogy mi volt a kunszt ebben a gólban. handanovics még az útból is elugrott. és ő már algéria ellen is szarul védett szerintem, de ok, nála talán korai a sommás ítélet.

@sporttárs: évek óta nem frusztrált ennyire kevéssé szar német csapat, részben azért, mert igazolva látom, amit gondolok és néha itt-ott leírok löw-ről.
amit anticsról írtam, az szerintem a németek kritikája, véletlenül sem az övé.

@horas: ki fikázta mourinhot? most tényleg. azt írtam, hogy ha egy ismeretlen megcsinálja ugyanazt ismeretlen játékosokkal, akkor kevésbé tudunk elájulni. nincs neked véletlenül üldözési mániád, ha valaki leírja mourinho nevét?

@montipájton: jól hallom, egy méterről rúghatták a szeme közé, miközben ő a gólvonalon állt? akkor melyik az a szitu, amikor ki kell jönnie egy kapusnak?

horas 2010.06.19. 12:26:00

@_KingJack_: Egy egész csapat nem lehet rossz formában,ilyen nincs.
Capello lehetséges,hogy támadójátékban nem akkora géniusz...

chrisred 2010.06.19. 12:28:21

@Vul-Kahn: Akkor piros, ha gólt vagy nyilvánvaló gólhelyzetet akadályoz meg. Azt a labdát meg senki nem érte volna el. A szándékosság meg alapkövetelmény, hogy a kezezés egyáltalán szabálytalan legyen.

jozinho 2010.06.19. 12:29:10

"Bár jogos gólt vettek el a nagyot küzdő USA-tól(...)vagy bármilyen egyéb szempont alapján jobban rászolgáltak volna a három pontra."

Nincs egyéb szempont: gólra játsszák.

horas 2010.06.19. 12:29:45

@mocsing: Lehet,hogy van,nekem így állt össze bocs,igazad lehet.

horas 2010.06.19. 12:31:45

Ki lesz ma astúdióban?

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.06.19. 12:32:20

@Zsoca87: szerintem lennont le kellett volna hozni a félidőben, ennyi. nem bukhatott volna vele capello, mert lennon semmit nem csinált, márpedig szélsőjáték nélkül esélyük sem volt. (ez független attól, h ki a jobb játékos, ő, vagy swp)

@Artsuhtaraz: algériának le kellene támadni angliát? tényleg? van még egy meccsük, az egyetlen opció számukra a négy pont, amivel tovább lehet jutni, hátha megverik usa-t. nem fogják, de ez reálisabb, mint az angolok legyőzése

@Tassadar: túl sokan lettek volna :))

gezabá (törölt) 2010.06.19. 12:36:21

@Vul-Kahn: de nem volt gólhelyzet, és nagyon szándokolt se volt.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.06.19. 12:39:31

@mocsing: melóDIA :)

ps: még a bayernbe is beférne az amcsi.

Everred 2010.06.19. 12:41:02

@mocsing: ez így van, Algéria a lehető legjobb taktikát választotta, még az is benne volt, hogy valaki körbefutja Carraghert és megszopatja Jamest, és esetleg nyernek. De így is életben tartották az esélyeiket, és akár előfordulhat, hogy megverik az amerikaiakat, bármennyire valószínűtlen is.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.06.19. 12:43:10

Benito, bár nem fogom hallani, de ha bemondod Bergkamp nevét, akkor jövök egy sörrel :)

Ha összekötöd Wengerrel, akkor a köv nst tornán engedek egy kötényt ellened :) (magas labda, nem lecsapni:))

Ha tényleg összekötöd, akkor felveszek egyszer egy juve mezt :)

Everred 2010.06.19. 12:44:37

@_KingJack_: ha valahogy sikerül továbbvergődni - nem hiszek benne, de talán -, akkor egy játszó csapat ellen, amelyik meg akarja verni az angolokat és nem a döntetlenért megy, egy fokkal talán jobb lesz a foci. Betömörülő védekezést feltörni a jelek szerint ugyanis reménytelen a jelenlegi angol válogatottnak. De hát a spanyoloknak sem ment, a szekérderéknyi kreatív játékosukkal :-)

Strigo 2010.06.19. 12:45:43

Csak azt tudom mondani, amit az első meccs előtt is, ez a keret az utóbbi 20 év leggyengébbike. Ráadásul 4-4-2-t játszatni úgy, hogy egyetlen balszélső sincs a keretben? Meg kellett érnünk azt, hogy pontrúgásokból is teljesen veszélyes az angol válogatott. Nincs egy normális szögletrúgó, és a szabadrúgásoktól sem szarják össze magukat a kapusok. Heskey és Carragher óriási tévedés, mint ahogyan a fiatalok teljes mellőzése is. Kapusposzton nem hozott döntést még a vb előtt Capello, a cséká egy féreg, a kulcsjátékosok fáradtak. Ha az utolsó meccset be is húzzák valahogy, a másik csoportból a németek, és a ghánaiak is simán kivernék őket a 16 között. A szerbek elleni meg a legrosszabb nyolcaddöntő lenne az összes közül.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.06.19. 12:46:05

@Csöncsön: @_KingJack_:

Tényleg, közben eszembe jutott még egy példa: négy éve a franciák. Az első két meccsükön ők hasonlóan nézhetetlenül és kilátástalanul "fociztak", mint most az angolok. Aztán kevés híján vébét nyertek.

horas 2010.06.19. 12:46:36

Valaki tudja mit mondott Rooney a kamerába,lefordították,de kiváncsi vagyok,hogy néz ki angolul,eddig értem,hogy
Nice to see our fans...
www.nemzetisport.hu/foci_vb_2010/rooney-beszolt-az-angolok-szemetre-valo-jatekot-emlegetnek-2033291/

?

chrisred 2010.06.19. 12:47:45

@horas: “Nice to see your home fans booing you. That’s loyal supporters.”

Strigo 2010.06.19. 12:48:00

@Strigo a divatdrukker: pontrúgások teljesen veszélytelenek, persze

Amúgy marhaság Fergusont hibáztatni Rooneyért. Max Brown miatt lehetne, hogy keveset játszatta. Mint Wengert Walcott miatt.

horas 2010.06.19. 12:49:55

@chrisred: THX.
Ezért kellene kiállni egy csapat mellett mert látszik,hogy szenvednek,elhiheti minedki,hogy mindent megtesznek.

horas 2010.06.19. 12:51:15

@horas: A másik felem,meg azt mondja,hogy igen is érezze magát rosszul,azért a tankhajónyi pénzért cserébe...

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.06.19. 12:53:15

@Strigo a divatdrukker: rúúniért is wengert hibáztasd, ne vicceljbolondozz...

CaBeL 2010.06.19. 12:55:33

@Artsuhtaraz: anglia 90 percig húzta az időt- legalábbis az enyémet. le is zárhatjuk a témát.

bakító 2010.06.19. 12:57:41

@imici77: Ahhoz a sörhöz én finanszírozok egy szabadonválasztott picurt is (kivéve unicum, mert az méreg).

fransancisco 2010.06.19. 13:01:11

az nst a legnagyobb észosztó blog, de azt a legundorítóbb módon teszik: a jogabonito nem foci (de ha a brazilok europai focival jonnek ki, az se jó),
robinho vagy higuain nevetségesek, Benitez nem jó edzo, a latinok szinészek, szép lassan kiderul, az angolok a foci igazi muveloi, minden amit az angolok csinálnak nagyon szép, nagyon jó,
hú de fasza lesz az uj dressz, valamely leedsi riphoptekno zenekar mutatta be a zibizaPlaza megnyitóján, hú de retro meg cool, a fiúk naptáron fotozkodtak,
fuuú hát az is milyen fasza de nem? rooney uj nájki reklámját láttad már, lesoport mindenkit, anyám hogy az mekkora poén
próbáltak volna a portugálok fotozkodn, azt szétszedtétek volna darabokra, az algériai dresszbemutatóra nem is merek gondolni, rorsarch teszt kulonszám lett volna minimum
uj kommentelo valahogy ugy jelentkezett be: látja hogy nem lesz nnépszeru, de o a portugáloknak drukkol, hát igen igencsak ovatosan kell ide bekoszonni, az ember megkaphatja a magaet
ja igen egri viktor se jo, mondja ezt olyan valaki aki tuzoltoletrarol is csak epp a bokajáig ér
hát akkor mondok egy meglepot: a premier liguei (igen így!!) azért jó mert játszanak ott idegenek is. pont.
es igy bucsuzásként kapjátok be a benny hill retkes elkorhadt faszát, az jót tesz az anglomán tudatoknak, a commonwealth kupa meg lehethogy meglesz (bár barbados erosodott)

Everred 2010.06.19. 13:03:32

@horas: “Nice to see your home fans boo you. That’s what loyal support is, for fuck's sake."

montipájton 2010.06.19. 13:06:43

Vul-Kahn: lehgetett volna piros is, igazad van, a bíró Klosét sem olyanért küldte le, amiért mindenhol lapot adnak, úgyhogy ez alapján Vidisnek is mennie kellett volna.

De a leggusztusosabb bírói ítélet egyértelműen Edu góljának az érvénytelenítése, még mindig nehezen hiszem el, ha a lassításra gondolok: négy szlovén védő húzott vissza négy USA-csatárt a 16-oson belül, és nem csak úgy tessék-lássék, hanem konkrét birkózás árán, miközben az egy szem valahogy szabadon hagyott csatár hátulról érkezve tisztán a kapuba lőtt. A bíró meg, a 16-os vonalán állva, már a beadásnál gyorsan a sípjába fújt...

Komolyan, nekem ez csak a koreai vb utólag belengetett spanyol góljához fogható belenyúlás.

rizla 2010.06.19. 13:11:54

@mocsing: kapushiba volt donovan gólja, tiszta sor. de a lövés attól még szép volt, már úgy értem, hogy ESZTÉTIKAILAG szép. fogta, bekúrta.

lószerafin 2010.06.19. 13:52:47

@montipájton: Egy darab amerikai is visszarántott egy szlovént, pont azt amelyik kifejelhette volna a beadást.

il Magnifico 2010.06.19. 14:24:04

@rizla: a kapusé csak a harmadik legnagyobb hiba volt abban a helyzetben. ha én lennék az edző Handanovic húszat guggolt volna, de csak miután felhívtam a Suler és a Cesar anyukát, hogy a jövőhéttől inkább a kiütőcske edzésre vigyék a gyerkőcöket.

donnelly · http://nst.blog.hu 2010.06.19. 14:25:32

@fransancisco: Már elkezdtem az angol-helyrerakó posztot, de ezek után hiteltelen lenne...:D

donnelly · http://nst.blog.hu 2010.06.19. 14:27:15

@lószerafin: Négy szlovén meg négy jenkit, az még mindig minimum három tizenegyes...:)

Oarbeaskoa 2010.06.19. 14:44:56

fransancisco!
Ajánlom, ha már ennyire tájékozott vagy, és analizáló, összefoglaló skill-ekkel lettél megáldva, hogy nézzél utánna a klasszikus pszichopatológiában, hogy milyen személyiségszerkezetre utalhat a soraidból áttetsző hipervigilitás, hipothenax, gondolattodulás, anagrammák, rímek, konvenciók nem tartása. Nincs szükség Rorschach-ra. Mert ugyanaz a klasszikus, fórumokon megjelenő kérdés merül fel, hogy miért vagy itt akkor.

lószerafin 2010.06.19. 14:46:24

@donnelly: Igen, persze, csak először nem értettem hogy mi van, aztán megnéztem még párszor és azért nem a semmire fújt szabadot... Persze nem azt mondom hogy jogosan, tizit kellett volna adnia vagy megadni a gólt..

_KingJack_ 2010.06.19. 14:48:27

@donnelly: Ne hagyd abba kérlek, mindenképp kell egy angol gödör! Másban már nem bízom. Illetve dehogynem: Capelloban és abban amit Csöncsön írt a négy évvel ezelőtti francia kezdésről.

lószerafin 2010.06.19. 14:51:11

""Baszd meg a mocskos kurva anyád" - engedett teret gondolatainak Nicolas Anelka a Mexikó elleni meccs szünetében a L'equipe szerint."

:D:D:D

Mrs Columbo 2010.06.19. 14:51:39

szasztok, én is még a tegnapi meccsen vetyengek--- sztem Rooney szövege nem gáz, én magyar angol szimpatizánsként sem fújjoltam őket, és Rooneynak, aki azért gürcölt a meccsen, nem csoda, hogy hirtelen ez jutott az eszébe...

Írta vki, hogy Capello egy ravasz róka, hát remélem, hogy nem csak egy rókaprém boa.....jó, ez nem annyira érthető, szal remélem, ez a "tudja mit csinál igazából, csak úgy néz ki, mintha nem tudná" szitu.....

danesdzsu2 2010.06.19. 14:55:23

@fransancisco: ez mind semmi, a csúzlisok a legrosszabbak.
:)

lószerafin 2010.06.19. 14:56:30

@Mrs Columbo: Az a baj hogy Rooneynak töke ki volt az egésszel.. Persze meg értem hogy ki volt akadva, de ő is megérthetné hogy mi van, még akkor is ha nem rajta múlott a döntetlen... Nagyon nem ezt várták a szurkolók, főleg azok nem akik átutazták a fél világot.

lószerafin 2010.06.19. 14:58:21

@Mrs Columbo: Domenechnek. Azért jött Gignac a másodikra nem ő.

Mrs Columbo 2010.06.19. 15:02:36

@lószerafin:
hehe, erre gondoltam, de azt hittem, csak hülyéskedek.
amál rulez :D

Mrs Columbo 2010.06.19. 15:05:06

@lószerafin:
Rooneyt ismerik a szurkeszek sztem. Nyilván sem volt boldog, és azt mondom most is egy angol ne fújjoljon egy döntetlenen. Még ha kikaptak volna, akkor sem, nemhogy így.
A franciákat sem fütyültem volna ki franciaként, csad Domenechnek mutattam volna fel a középső ujjjamat.

Mrs Columbo 2010.06.19. 15:06:08

jav: nyilván nem volt boldog

danesdzsu2 2010.06.19. 15:07:58

@Mrs Columbo: szerintem a magyar válogatott angol szimpatizánsai se szoktak olyanokat üvölteni, mint mondjuk én az aranylábú fiaink egynéhány produkciója láttán....

_KingJack_ 2010.06.19. 15:09:07

@Mrs Columbo: Sztem meg a szurkolónak joga van fújolni egy ilyen teljesítményt látva. Attól még szeretheti a csapatát, ahogyan valszeg szereti is. De Rooney, aki például egyszer sem ért értelmesen a labdába a meccsen, jobban tenné, ha a teljesítményével foglalkozna, és nem a szurkolókkal.

PaliDrobo 2010.06.19. 15:11:14

ez igazából illeszkedik Rooney B csapatos dumájára, bár korábbi ugye

EASY, mi? hehe:D

cdn.majorleaguesoccertalk.com/wp-content/uploads/2009/12/the-sun-world-cup-2010.jpg

Mrs Columbo 2010.06.19. 15:20:42

@_KingJack_:
jó, igazad van, de most ezzel nem tesznek jót a csapatnak, ha belegondolsz...

Everred 2010.06.19. 15:33:12

@PaliDrobo: mondjuk nem azt mondta, hogy a B-csapattal is megverhetik Algériát, hanem hogy gyengébb játékkal, nem csúcsformában is sikerülhet.

davidmoyes 2010.06.19. 15:58:15

"A futballvilág egyik legnagyobb kabarétréfája, az Európában eddig tulajdonképpen mindenhol és mindenhogyan megbukott Donovan"
Az akkora méteres baromság, hogy reagálnom is felesleges.. :)

Everred 2010.06.19. 15:58:55

@davidmoyes: mocsingnak Európa nem terjed túl Németország határain :-)

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.06.19. 16:14:14

@davidmoyes: tekintélyt parancsoló tizenhárom meccsen van túl az evertonban, még két gólt is rúgott, amellyel hipp-hopp ellensúlyozta a németországi időket ez az amerikai IKON :)

állítólag a legrosszabb fizikai mutatókat produkálta a bayern edzésein :) még klinsmann is kiakadt rá :))

CaBeL 2010.06.19. 17:15:17

Jahogy Everton. Értem. Akkor már mindjárt világsztár:)))))))

macca17 2010.06.19. 17:34:56

@Strigo a divatdrukker: mér is féreg a cséká? ezt nem értem.
amúgy meg sztem az van, h angolok be vannak tojva. félnek, és így nem lehet játszani. a szokásos túlzott elvárások és az elmúlt évtizedek teljesítménye között órási az eltérés. még azt sem tudják értékelni, h 90-ben 4.ek lettek, 96-ban meg 98-ban egész értékelhető focit mutattak be, de mind kudarcként él bennük. most is ez a helyzet, sztárolt, jó futballisták, akik be vannak rezelve, h nem tudnak megfelelni az elvárásoknak: egy cselt nem képesek megcsinálni, ezerszer megoldott rutinpasszokat rontanak el, csak biztonsági játékot adnak elő, mert mást nem mernek. a védekezésük is egy fos:a középpályán csak területet védenek, ugrabugrálnak a labda meg az ellenfél körül, nem támadják meg őket. azok a játékosok, akik hétről-hétre semmi mást nem csinálnak, csak hatalmas iramban nyomást gyakorolnak az ellenfélre, most semmi: alibiznek, mert félnek, h nem képesek megfelelni az elvárásoknak (közvélemény, sajtó, szakma). sehol egy rágyorsítás, egy kis kockázatvállalás, alig van sprint, mozgás semmi. önbizalomhiány, ahogy king jack mondta, de már az első meccsen is látható volt ez, és a potya (meg a döntetlen) csak erősítette

Szergő 2010.06.19. 17:36:33

@montipájton: az volt már,h az amerikai gólt nem érvénytelenítve lett,hanem nem is volt?Mivel sípszó után született ugye

mbm 2010.06.19. 21:56:17

@lószerafin: Ez már mindennek az alja. Félidőben, döntetlennél beszólni ezt, egy kicsit durva.
Mondjuk elképzeltem, ahogy már a gépen Anelka kényelmesen hátradől és azt mondja: "totál megérte!" :D

Woland 2010.06.20. 05:20:19

@mocsing:

meg talan sosem volt olyan cikk az NST-n amivel ennyi mindenben nem ertettem volna egyet. :) (nem mintha ennek zavarnia kellene teged)

az tiszta sor, hogy Handanovics egy rajzfilmbe illoen gyava nyul, meg az is, hogy Algeria nagyon is elegansan alazta meg az angolokat az okos mourinhoista vedekezessel.

viszont:

1. az USA megelegedett a dontetlennel?
alig lehetett lefogni oket a vegen, hogy ne pofozzak fel a birot. es az egyenlites utan teljesen nyilvanvalo volt, hogy egy golt meg legalabb lonek - mas kerdes, hogy ezt nem adta meg a biro, a negyedik golt pedig mar nem sikerult beloni. az, hogy az utolso 5 percre hullafaradtak voltak a vegig az eredmeny utan rohano, fokepp otthoni csapatokban senyvedo jenkik, szerintem nem meglepo. na meg egy akkora, a karukra elkovetett lelekrombolo biroi bolondsag utan, ami tortent veluk nem csoda, ha megtort bennuk a lendulet egy picit.
de, hogy nem akartak volna nyerni - ill. hogy megelegedtek volna a dontetlennel, azt kikerem magamnak a valoban nevetsegesen tulhajpolt Donovan neveben! :)
(Aki egyebkent az Everton-ban jo kis honapokat toltott - egy Spurs-elleni, hibakkal halmozott meccs kivetelevel.)

2. Klose kiallitasa jogos volt?
meg az germanofiliaval kevesse asszocialhato BBC studiojaban is egymas fejet fogtak a nepsegek, hogy mekkora okorseg volt a birotol ezt meglepni. ugye nem kell leirnom azt az orbitalis kozhelyet, hogy hanyan fejeztek volna be a meccset ha kovetkezetesen osztja a lapokat a spanyol? az elso sarga teljesen oke - lehet, hogy csak osszeakadt a labuk, de szerb letamadas szakadt meg vele, es a biro eppen elotte figyelmeztette a nemetet. viszont a masodik sarga teljesen kabare - elkesett, labdat celzo szurka, amikor a szerb srac a teljes nemet vedelem fele igyekezett a tavolbol, meg a sajat terfelen. ez jogos sarga? oszinten?
a nemet csapat tiz emberrel is helyzeteket halmozott - ha az anyaszomorito kurva Podolski nincs a palyan akkor, ahogy te is sugallmaztad, teljesen mas a helyzet. (persze a szerbeknek is volt egy-ket veszelyes kontraja a vege fele.)
mindenesetre en nem huznam le az egesz nemet csapatot - szerintem tipikusan az a helyzet, amikor jogosan lehet ketto embert bunbaknak tekinteni: Low es Podolski tette hozza a szukseges pluszt a szerbek eltokelt teljesitmenyehez.

3. Lennon helyett SWP?
ez a fenntartas tolem nyilvan elfogultan hangzik. de megis mit varhat barki is SWP-tol, amit Lennon nem hoz meg egy ilyenre sikeredett meccsen is? Lennon gyorsabb, jobban/tobbet zar vissza vedekezni, ritkabban cselezi magat emberbe/oldalvonalon tulra, beadni meg egyikuk sem nagyon tud.
mindket angol helyzetecske Lennon beadasaival indult - az elso felido vegen Heskey fejere akarta csavarni, a vedo valahogy elfejelte, de Lampard pont jo helyen allt, a kapus vedett (messze a legnagyobb helyzet volt). a lecserelese elotti beadasanal hatalmasat mentett a berber vedo Rooney elol.
ez nem sok, de pont kettovel tobb mint amit SWP csinalt - hogy csinalt egy szabadot meg egy szogletet azt nem szamoltam bele Lennonnal sem.
Egy valami viszont nagyon feltunt: Lennon legalabb ketszer futott be az algeriai vedok kozott nyilt folyosora ugy, hogy ha Gerrard/Lampard bepasszolta volna neki egyedul vezetheti a kapusra - ketszer tortent ilyen ugy hogy a kommentator velem egyutt orditotta, hogy "aggyadma Lennonnak te kurva!!!!" Altalanossagban elmondhato szerintem, hogy Gerrard es Lampard elvetve jatszik ossze Lennonnal (ill. SWP-vel, itt nem az egyenrol van szo) - ez itt szerintem nem a "legkisebb kiralyfi"-szituacio manifesztacioja, hanem: - a Frankie-Stevie problema miatt, ha nem eppen sajat maguk keszulnek vegigvinni egy tamadast, akkor egybol egymast keresik, mert mindenhol azt halljak, hogy nem tudnak egymas mellett jatszani. ezert ha eppen nem egyedul basznak el egy helyzetet, akkor egyutt basszak el - a fontos, hogy passzoljanak egymasnak neha legalabb. Igy az aktualis szelsonek elvetve jut laszti.
Nincs szelsojatek, es nem Lennon vagy SWP miatt, hanem azert mert a harom kozepso kozeppalyas tul sokat dajkalja a labdat, ill. kozepen akarnak eroltetni mindent.
Ha Rooney egyedul lenne elol, Gerrard mogotte (vagy Defoe/Crouch elol es Rooney mogotte) a ket szelen meg Lennon/SWP es Joe Cole futkarozna az izgalmas dolgokat eredmenyezne szerintem. SWP-vel is jobban mukodne ez mint a 4-4-2, bar szerintem Lennon jobb valasztas.

Mindegy no, csak el akartam mondani a velemenyem - akar szintiszta hulyeseg akar nem. Koszonom a lehetoseget! :)

(Amugy nagyon tetszenek a Bundesliga-cikkeid, ugyhogy danke schon azokert is.)

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.06.20. 15:24:46

@Woland: ne viccelj, építő jellegű kritika? megnyalom mind a tíz ujjamat :)

1. a meg nem adott gól után szerintem az amcsik inkább nem kockáztatták meg, hogy elbukják az egy pontot is. erre aligha érv, hogy de dühösek voltak a hülye sporira, még jóhogy :) valahogy többet volt a szlovén térfélen a labda a hajrában (bár nem sokkal), de veszélyesebbek voltak novakovicsék. épp azért furcsálltam ezt, mert megfoghatónak éreztem a szlovéneket.

2. lehet rajta vitatkozni, de a helyzet akkor is az, hogy _meg lehetett adni_, ráadásul volt már egy durva belépője az elején, amire nem kapott semmit. szerintem ez baszta fel a spanyolt, hogy nem elég, hogy kettőből, csak egyet büntetett, még tovább csinálja. én úgy vagyok vele, hogy lapot akkor kritizálok, pláne pirosat, ha konkrétan jogtalan. ha első sárga lett volna, senki nem vitatná.

a meccs közbeni további következetlenség megint más tészta, a lényeg, hogy abban a félidőben klose szinte kiprovokálta, hogy lezavarják, ami egyébként egyáltalán nem jellemző rá.

3. itt félreérti mindenki, én nem azt mondom, hogy lennonnál jobb swp, hanem hogy le kellett volna hozni, mert nem ment neki. nálam kb ugyanaz a két játékos, bár nem látom annyit, mint ti, ez nyilvánvaló. amúgy meg a fél csapatot le lehetett volna cserélni, úgy látszik, darázsfészekbe nyúltam, hogy pont lennont emeltem ki :))

Woland 2010.06.20. 19:53:43

@mocsing:

nem kritika, csak ellenvelemeny :)

1. az amcsiknal nem a duhon van a hangsuly, hanem azon, hogy foleg szar bajnoksagokban jatszo/nem jatszo jatekosok futottak vegig az eredmeny utan es termeszetesen jobban elfaradtak a vegere mint a meccs nagy reszeben kocogo szlovenek - a meg nem adott gol utan ezert voltak robbanekonyabbak szlavok. szerintem az amcsik mindent kihoztak magukbol - szerinted meg megelegedtek a dontetlennel. itt csak ennyi a nezetkulonbseg :)

2. "ha első sárga lett volna, senki nem vitatná."
en pont vitatnam! :) latszott hogy a labdat akarta elpockolni - nem rugas vagy akasztas volt. de azt, hogy durvasagnak semmikeppen nem lehet nevezni gondolom te is adod. masik, hogy a szerb srac a sajat terfelen vitte a labdat oldalra-elore, es elotte ott volt a komplett, felallt german vedelem. szerintem ez nem sarga - az elso sargat nem vitatom, kulonosen, hogy figyelmeztetes utan esett. az elso eset sem volt durva, Ivanovics nagyobb ugyet csinalt belole mint amilyen volt.

amugy hany szabalytalansaga volt Klose-nek osszesen? ha csak ez a harom, akkor kulonosen vicces a piros szerintem.

3. szerintem nem volt Lennon-nak gyengebb meccse mint a tobbieknek. egyszeruen nem passzoltak neki a labdat amikor helye lett volna futni - ketszer indult kozepen folyosoba tokeletes utemben amikor ki lehetett volna ugratni. a szelen sosem kapta lenduletben a labdat - ha a kozeppalya agyasai (Lamp, Gerrard, Barry) nem hasznaljak a szelsot akkor teljesen mindegy hogy Lennon vagy SWP van ott, ezert ereztem feleslegesnek a cseret.

Amugy Lennon es SWP tenyleg nagyon hasonloak, csak Lennon kicsivel talan mindenben jobb.

Beke veled :)

Asidotus 2010.06.20. 20:09:12

@Woland:
én néhány éve nagyon figyelem Lennont, és drukkolok neki, de most a tavasz vége felé, amikor visszatért, és figyeltem, de nem győzött meg. Még nincs azon a szinten, ahol a sérülése előtt volt. Pont az hiányzott, amit ő korábban tudott..

Iniesta homokozik 2010.06.20. 21:20:18

A BBC Sport értesülései szerint amennyiben az angol labdarúgó-válogatott nem jut tovább a csoportjából a dél-afrikai világbajnokságon, az angol Labdarúgó-szövetség (FA) elvárja Fabio Capello szövetségi kapitánytól, hogy lemondjon posztjáról.
süti beállítások módosítása