Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Dunga, az én emberem

2010.06.15. 18:20 heinrich

Valamilyen érthetetlen oknál fogva mindenki azt gondolja, hogy a brazilok a futballvilág bohócai, létezésük célja nem lehet más, mint a nyálcsorgató tömegek felhőtlen szórakoztatása. Ronaldinho így, hol van Adriano, Ronaldo meg Pato, pfejj, mocskos Dunga. Nem tudom, hogy végül működni fog-e az új típusú brazil válogatott, de én mocskosul drukkolok majd nekik. Egy edzőnek legyen stílusa, higgyen az elképzeléseiben, vállalja a felelősséget még akkor is, ha az egész világ gyalázza is miatta.

Ez minimum egy külön poszt témája, de összességében logikus azt feltételezni, hogy a legjobb edzők a védők/védekező középpályások közül kerülnek ki (Ancelotti, Jock Stein, Cesare Maldini, Jimmy Hogan, Guardiola, A. Ramsey, Bill Shankley, Bob Paisley, Beckenbauer, Herrera, Ernst Happel stb.). Egyszerűen azért, mert játéktapasztalatuk teljesebb, minden csapatrésszel szoros a kapcsolatuk, a támadásnak és a védekezésnek is fontos részei. [Persze brutális ellenpéldák is vannak: Lobanovszkij, R. Michels, Cruyff, Brian Clough, Ferguson, de itt azért nincs akkora stb. a végén]

Dungának nem a fotelben tespedve kell marha okosakat mondani, hanem a brazil válogatott szövetségi kapitányaként kell eredményt elérni, ami persze a vb-győzelemre korlátozódik. Minden más bukta. A lehetőségekhez képest szerintem a lehető legjobb utat választotta, a mostani brazil generációnak nincsenek extraklasszis csatárai, zsonglőrködő irányítói.

Hogyan lehetne nekimenni egy tornának úgy, hogy Ronaldinhónak az elmúlt három évben gyakorlatilag egy olyan periódusa sem volt, mikor 6-7 meccsen keresztül folyamatosan jól teljesített? Cserének használhatatlan, viszont ha a keret tagja lenne, a média nem bírna leszakadni a témáról, hogy miért nem játszik. A braziloké a világ legjobb kapusa, és stílusokkal kiegészülve a világ egyik legjobb védelme is. Dunga erre épít, és részemről mindenképp jár az ordas nagy riszpekt, simán elháríthatta volna a felelősséget a nép akaratának teljesítésével.Ronaldinho teljes mellőzésének valószínűleg pszichológiai okai is vannak, Dunga üzenete elég egyértelmű: csak alázatos és a csapat érdekeit szem előtt tartó játékosokkal akar dolgozni.

Lucio mellett valószínűleg Luisao játszik majd, de ez nem egy kardinális kérdés. Bal oldali védőként a Lyon szélső középpályása, Bastos nyomul, ez már kulcspont, a túloldalon természetesen Maicon. Van tehát két megbízható középső védő, mellettük két gyors, technikás, felfutó hátvéd (wingback).

A középpályán Melo és Gilberto Silva tanyázik főleg utóbbi feladata fontos, de erről később. Elano (Ramires) nem egy klasszikus szélső, ezt a feladatot inkább Maiconnak kell megoldani, de sokoldalú játékos, nem ügyetlen, összjátékban jó, és a védekezésbe is be tud segíteni. Kaka irányít, Robinho vagy kiszolgálja Fabianót, vagy első szándékból kapura tör.

Az életem nem tenném rá, de nem lesz meglepetés, ha a brazilok odaadják a labdát az ellenfélnek, ami kb. történelmi újdonságot jelent majd. A selejtezőkön legalábbis ez volt a trend, Uruguayt például úgy csapták meg 4-0-ra idegenben, hogy a szögletarány 15:2 volt az ellenfélnek.

Az igazán zseniális húzás a védelemben várható. Adott, hogy a két hátvéd bejátssza a pálya teljes hosszát, ilyenkor a két belső védő kissé kifelé húzódik, G. Silva feladata pedig az, hogy visszazárjon kettőjük közé. Ez ~ a régi beállós pozíciójának felel meg.

Labdavesztés után a három csatár a labda irányába tolódik, duplán zárják a széleket, ahol az egyik játékos gyors, a másik kemény, erre bazi nehéz lesz vinni a labdát. A pálya közepén területet véd a bejelölt rombusz, és bár darabra nem valami félelmetes védő egyik sem, nekik elég összhangban mozogni, és kisegíteni a másikat.

Én ebből azt hámozom ki, hogy a brazilok térfelén/védőharmadában nagyon keveset lesz a labda, ebből kevés lehetőségek lehet kialakítani, és ha mégis sikerül, akkor még mindig ott van Julio Cesar, aki az idei szezonban a világ legjobbja volt.

Ha a keret összetételét nézzük, ott is remek az egyensúly, elöl a vélhető kezdők, mögöttük az azonos poszton/feladatkörben bevethető cserék.  

Lucio/Luisao – Juan, T. Silva
Bastos – Gilberto
Maicon – Dani Alves
Elano – Ramires
G. Silva/Melo – Josué
Kaka – Baptista (ez itt nagyon szűk keresztmetszet)
Robinho – Nilmar
Fabiano – Grafite (láttunk már jobbat)

Kaka az egyetlen igazi kérdőjel, ha neki nem megy a játék, nincs alternatívája. Ha Diegónak nem is volt valami nagy szezonja, a padra le lehetett volna ültetni a vb-n.

Arra is fel kell készülni, hogy lesznek csapnivaló brazil meccsek, mikor az ellenfél egyszerűen nem hajlandó kimozdulni a tizenhatosáról. Ilyenkor persze nagyon jól jönnének a hiányzók, de azért a mostani keret sem analfabétákból áll. Be lehet hozni Grafitét Fabiano mellé (dupla centerjáték), és a Robinho-Kaka-Elano szekciót is lehet ekézni, de szinte kizárt, hogy egyérintős összjátékuk ne lenne hatékony fegyver.

A klasszikus brazil stílus jelenleg nem hiszem, hogy működőképes lenne anélkül, hogy ne esnének az Arsenal/Real Madrid hibájába, Barcelona szinten pedig nem tudnák megcsinálni.

Leegyszerűsítve: tartsd távol az ellenfelet a kapudtól, ha közel jönnek, vedd el a labdát, kontrázd le őket, és rúgass gólt Fabianóval. Dunga az egyetlen racionális megoldást választotta, és ettől még bőven van esélyük, hogy megnyerjék a vb-t. Pato kihagyása azonban még így is érthetetlen. 
 

667 komment

Címkék: h ember taktika vb 2010

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr62083164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.06.15. 12:04:39

Egészen remek összefoglaló!
Nem mondhatok mást, hajrá Csollima!

Salvatore Bonanno 2010.06.15. 12:05:14

Hm. Kíváncsi vagyok, a pályán mennyi valósul meg ezekből. Az azonban biztos, hogy nem a KNDK lesz a brazil csapat fokmérője.

Salvatore Bonanno 2010.06.15. 12:05:47

@imici77: mármint az első troll? :-)))

IronRock 2010.06.15. 12:06:57

Mestermunka ismét heinrich, remek elemzés! A baj akkor lesz szerintem, ha Kaká pocsék formája tovább tart vagy netán lesérül. Nincs helyettese, Baptista-t azért ne soroljuk már ide. Ha ez bekövetkezne mégis, akkor Maicon-ra és a másik szélen az éppen közlekedő felfutó hátvédre még több munka várna, mert akkor a széleken kellene több támadást vezetni. Pato-t szerintem azért hagyta otthon Dunga mert sokat volt sérült.
Viszont dacára annak hogy a Juventusszal pocsék idényt futott, én elvittem volna Diego-t is Baptista helyett. Mert talán ő lehetett volna az egyetlen aki tudta volna helyettesíteni/pótolni Kakát.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.06.15. 12:07:02

@Salvatore Bonanno: az Arsenal sárga meze szebb, mint a braziloké. Üdv:)

heinrich · http://nst.blog.hu 2010.06.15. 12:08:59

@IronRock: ezzel teljesen egyetértek, csak rajtam nagyobb a szemellenző a juvésokkal kapcsolatban, tkp eszembe sem jutott, de tök igazad van.

Salvatore Bonanno 2010.06.15. 12:12:34

@imici77: hogyne, hogyne.
És persze az irigységtől sárga. Üdv! :-)

2010.06.15. 12:13:50

Nagyon jó kis írás. Ez az csapat, amelyik 3-1 megütötte Argentínát:
Julio Cesar - Lucio, Luisao, Maicón, Gilberto Silva, Kaká, Melo, Elano (Dani Alves, 68.) Andre Santos, Robinho (Ramires, 68.), Luis Fabiano (Adriano, 77.)
szinte ugyanaz

és a számításaim szerint a Brazilok útja döntőbe Holland és Angol/Francia úton keresztül vezet a spanyolokig, simán meglehet ezzel a csapattal :)

Walmer 2010.06.15. 12:14:40

Lazaroni szerintem már próbált ilyen nemtrükközünkbrazil csapatot összeállítani, be is szart a gépezet.
Remélem most is így lesz. Én ugyanis a brazilokat, játszanak bármilyen futballt is, mindig utálni fogom.

heinrich · http://nst.blog.hu 2010.06.15. 12:16:50

@Walmer: a 82-esek meg mekkorát akasztottak, mi? :)

Persze, lehet őket utálni, sokáig én is így voltam velük a kurva nagy hype miatt, aztán Ronaldo mindent megváltoztatott, most meg kimondottan melléjük sodort a nemzetközi utálkozás.

Walmer 2010.06.15. 12:17:15

@heinrich: igazad van, mert én sem kedvelem az álszerénységet:

"Mestermunka ismét heinrich, remek elemzés!"
by ironrock

"@IronRock: ezzel teljesen egyetértek,..."
by heinrich

Walmer 2010.06.15. 12:20:06

@heinrich: a '82-eseknek pechjük volt, hogy Rossi éppen akkor ellenük játszotta élete meccsét.

Egyébként a nagy csönd miatt az én ellenszenvem is csak pislákolt, de aztán valamikor a múlt hét közepén a tv-ben belebotlottam Hegyi Ivánba, aki dobott a tűzre rendesen.

heinrich · http://nst.blog.hu 2010.06.15. 12:20:08

@Walmer: nem jelent meg a kommented csak az utolsó 20 között, de azért el tudtam olvasni.

Gondolom egyértelmű neked is, hogy a Diego felvetésre válaszoltam, ha pedig csak fikázni akarsz, ahhoz ennél sokkal jobb eszközöket szoktál választani, szóval nem értelek.

rowi 2010.06.15. 12:21:33

egyéb

ezeknek az iylen-oylan Planeknek, ami itt is van legfelül, van-e vmi közös gyűjtőhelye?

heinrich · http://nst.blog.hu 2010.06.15. 12:22:23

@Walmer: sztem nagyobb pech volt, hogy nem tudtak védekezni :)

Ivánt nem hallottam, de kurvára meg vagyok lepve, ha ő dicsérte Dungát.

Egyébként nem mondtam, h tarolni fognak, csak azt, hogy van esélyük a győzelemre, és hogy sztem a legjobb utat választották.

BENIARRIVO · http://forzaitalia.blog.hu 2010.06.15. 12:22:45

A brazilokat én sosem komáltam, így remélem nem lesznek döntőben, ezt csak úgy előljáróban.

Pato otthonfelejtését én sem értem. Én ugyanakkor Ronaldinhot is kivittem volna: idén voltak jó meccsei, és a szélen vagy akár beljebb is nincs igazi alternatívája Kakanak és Robinhonak. Ha Kaka befuccsol, akkor nagy bajban lesznek. Diego erre lehetett volna vészmegoldás, de tényleg nagyon szar volt idén.

Walmer 2010.06.15. 12:23:28

@heinrich: bohóckodni akartam.
aszittem smiley nélkül is érthető, de a kedvedért:-))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Tudod, hogy odáig vagyok érted:-))))))))))))))))))))))))) (a félreértések elkerülése végett)

heinrich · http://nst.blog.hu 2010.06.15. 12:25:09

@Walmer: ez a beszéd, minden világos :)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.06.15. 12:25:35

@heinrich:

Na ezzel én is pont így vagyok. Mármint hogy Ronaldo óta nem tudom annyira utálni őket. Igaz, most nem lesz Ronaldo [de miért nem? még 150 kilósan is a vébé egyik legjobbja lenne], szóval lehet, hogy menni fog. :-)

A csoportkörben mindenesetre drukkolok a braziloknak, nehogy elbénázzák az elsőséget, aztán már a 16 között létrejöjjön a spanyol-brazil, mert annak viszont igen nagyon nem örülnék. Bőven elég, ha ez a két válogatott először a döntőben találkozik.

Walmer 2010.06.15. 12:26:50

@heinrich: annyit mondott, hogy ha a spanyolok csúcsformában játszanak, akkor őket SZINTE nem lehet megverni, ha a brazilok játszanak csúcsformában, akkor őket LEHETETLEN legyőzni.
Biztos mondott tovább is okosságokat, de ennyit bírtam belőle.

BENIARRIVO · http://forzaitalia.blog.hu 2010.06.15. 12:29:31

@heinrich: @Walmer:

Ivánnal nagyobb, széles nyilvánosságot kapó focisuttyó kevés van a környéken, talán idősb Mészöly.

2010.06.15. 12:30:01

@Csöncsön:
hát a portugálok felkészülési meccseit nézve, ha 8 állnak ki, akkor talán elbénázzák :), de valóban, az nem lenne jó, de én egy Arg-Bra döntőt néznék meg, asszem az mindent ütne, és mert arg-spa elődöntő már most nagyon lóg(hacsak a németek nem trappolnak bele) :):)

Mourinho már nem a király 2010.06.15. 12:30:49

Nekem ez a felállás tetszik, a Real-nak is ezt kéne nyomatni szerintem, de majd a MESTER kitalálja, az miatt mostmár nem annyira aggódom :)

@heinrich: tetszik, meg logikus amit írsz, de a szívem akkor is a Dinho-Pato-Ronaldo hármast szeretné.

Skeeter 2010.06.15. 12:32:02

Nekem kissé érthetetlen, amivel látom nem vagyok egyedül, ill. amit heinrich is említett, h Pato nincs, de van Grafite. Vhogy ebben nem látok túl sok rációt, bár létezik h ebben az esetben Grafite lenne az "erőcsatár", ha létezik a braziloknál ilyen???

heinrich · http://nst.blog.hu 2010.06.15. 12:37:13

@Skeeter: igen, ez a helyzet, Patót Nilmar helyén lehetett volna behívni.

mickeyknox 2010.06.15. 12:40:28

@Csöncsön: annak sanszosan egyik edző sem örülne túlságosan. valamelyiküknek nagyon hosszasan kellene magyarázkodni otthon a korai búcsú miatt :)

ZenZo 2010.06.15. 12:47:19

Én Pato és Diego mellett Alexet is igencsak hiányolom. No mind1. Tartom, hogy nevek alapján ez a garnitúra messze elmarad az elmúlt évekétől, ami persze nem feltétlen von le az eredményességből. Nem tudok olyan csapatot elképzelni, ahol a brazilok ne minimum esélyesként lépnének pályára.

r_magpie 2010.06.15. 12:47:28

Dunga elképzelése rendben van, nyilván ez a legracionálisabb. Viszont ha brazil lennék, nem nyugtatna meg, hogy ennyire sok múlik Kakán és Robinhón. (Ráadásul nagyon helyettesük sincs.) Ha már csak egyikük is az idei fost hozza, majdnem minden teher Maicon vállán lesz. Mondjuk azok elég széles vállak.

paralelokocka 2010.06.15. 12:47:57

Robinho-ban érzem azt, hogy nagyon kiugorhat most, a gólok többségében benne lesz, akár meg is lövi a maga 6-7 gólját, ha eljutnak későbbi körökig nyilván

ha minden jól alakul, akkor már a 16 között tesztelheti Dunga ez a kissé "új stílust" a spanyolok ellen:D

United82 2010.06.15. 12:48:28

Remek elemzés és nagyon egyezik a véleményünk. Sosem voltak a kedvenceim a brazilok, de minden változik és igenis szurkolok Dungának , és annak hogy ez a koncepció beváljon, bár azt is mondhatjuk hogy már bevált mert a Copát és a Konföd Kupát megnyerték, és bizony azokon a meccseken is , amikor olyan ellenfél volt akik játszani akartak azokat nagyon megverték, míg akik beálltak sündisznóba azok ellen szenvedtek. Na most itt is nagy szerencséje van a braziloknak , mert a Korea meccsen ugyan bekkelés lesz, de őket fel fogják törni,viszont az Elefántoknak nem lesz elég az 1 pont és támadniuk kell, és az utolsó fordulóban a portugáloknak is kell majd a pont(ok), így a brazilok szerintem 9pontot szerezve mennek tovább. Ha a nyolcaddöntőben Chile jön, akkor megint csak jól járnak mert egy olyan csapatról van szó aki szeret játszani, így ismét csak ülhet a kontrajáték, aztán jönnek a hollandok, akik labdatartóak, és a védelmük a gyors ellenakció esetén sebezhető...elődöntő?..ott nem tudom ki lesz az ellenfél..eredetileg Angliát várom oda, náluk csak szimplán jobbak egyénileg és ez elég lehet , a döntőben pedig jöhetnek a spanyolok, és ha valaki meg tudja verni a spanyolokat akkor az ez a brazil csapat (márcsak ezért is szurkolok nekik:D). persze a legnagyobb kérdés az hogy Kaka milyen formában lesz.

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.06.15. 13:01:15

alapvetően kuncogásra ad okot, hogy a csapatjáték koronázatlan királyaként majd mindenféle történelemkönyvbe bevonuló, freestyle-os robinho előbb van ott a vbn, pláne EBBEN, a megszokotthoz képest sokkal inkább a racionalitásra épülő csapatban, mint diego. és akkor még hol vagyunk attól, hogy legalább a cseréje legyen, ha épp durcizik, mert az első negyven bicikli nem jött be. (diego simán tud csatár mögött játszani akár árnyékéket is).

az mindenképp jópont, h ronaldinho nincs ott.

horas 2010.06.15. 13:04:04

@heinrich: Remek a cikk,de szerintem ez a meccs lesz amikor:
"Arra is fel kell készülni, hogy lesznek csapnivaló brazil meccsek, mikor az ellenfél egyszerűen nem hajlandó kimozdulni a tizenhatosáról."

Neil Blender 2010.06.15. 13:05:53

Nem kulonosebben szimpatizalok a brazilokkal (ertsd nem szeretem oket) foleg, hogy az egyetlen eddig szimpatikus dolgot, a jatek oromet, az otletes tamadasokat, a zsenialis huzasokat Dunga egycsapasra kiirtotta a csapatbol egy korbeporgorugassal.

Abban egyetertunk hogy EZ a keret amugy sem lenne kepes egy Ronaldo, Rivaldo fele oromfocira. Viszont kerdes hogy ez mennyire fogja zavarni oket magukat? Ha Kaka nem szedte ossze magat akkor baromi nehez lesz, mert odaig rendben van hogy Lucio remek vedo, JC a legjobb kapus, naluk jatszik a vilag 2. iranyito-jobbekje (az elso a priceless Srna) de ki fogja lodozni a golokat? Fabiano nem rossz csatar de ot ki kell szolgalni, Robinhot meg el lehet tuntetni azt mar korabban is lattuk.

En ennek a brazil csapatnak a gyengeseget ott latom amit te is boncolgatsz: mi van ha futni kell az eredmeny utan es az ellen csak vedekezik? Vicces lesz latni, hogy Maicon es Bastos kegyetlenul ivelgetnek kozepre mert Kaka kivonja magat a jatekbol, Gilberto Silva csak egy keresztpasszra jo (csak ha jo napja van), Fabianot 2en fogjak, Robinho bebujik vki hona ala...

Persze sarkitok kicsit, de az egyetlen ember aki egyemberkent meccseket donthet el ebben a csapatban az Kaka, ha neki nem megy akkor nem hogy vb nem lesz de meg legjobb 4 sem szvsz.

Szent.J. 2010.06.15. 13:07:18

Csak dicsérni lehet az írást! Szép munka!

mickeyknox 2010.06.15. 13:10:22

kis túlzással olyan ez a csapat, mint a 2006-os olasz. világklasszis védők, védekező középpályások, világklasszis irányító, a csatárok meg nem ugyanaz a szint. de az tuti, hogy esélyesei bármelyik meccsnek bárki ellen.

Skeeter 2010.06.15. 13:11:38

_benito mester nem szimpatizál nyúzélanddal...:D

Skeeter 2010.06.15. 13:12:40

Viszont Bognár Gyuri nemlett most sem okosabb, bár mitőle lett vna...:D

HosCincer 2010.06.15. 13:33:08

jó poszt, kiváncsian várom mit mutatnak majd a brazilok

Iustizmord 2010.06.15. 13:37:36

fenntartom h a betömörülő ellenféllel szemben 1-1 ronaldinho-féle flikflakk és passz hiányozni fog

Iustizmord 2010.06.15. 13:43:48

ja az meg milyen már hogy a brazil posztot a Bundásliga avatott szakértője írja

contradiction in terms :o)))

értelmetlen_nevű 2010.06.15. 14:33:16

Csak egyetérteni tudok az előttem szólókkal, nagyon jó írás. Tényleg Kakán áll vagy bukik minden. Diego tűrhető alternatíva lenne, de ő is hangulatember, és nincs nagy formában.

Már írtam korábban is hogy nekem nagyon tetszik Dunga hozzáállása, betolta az all-int Roni, Pato és Diego (és a fiatal brazil kedvencek: Neymar, Ganso) otthonhagyásával. (vö. Maradona, aki bevallottan a közvélemény nyomására játszatja a semmit sem mutató Tevez-t)

horas 2010.06.15. 14:43:44

@értelmetlen_nevű:
Amúgy ez sosem ilyen egyszerű,hogy Maicon felfut,Kaká jó vagy sem,Diego is kellett volna...
Dunga nyílván sok esehetőségre tud reagálni meccs közben és rengeteg olyan,ilyen aprócska dolog van amihez nem kell sem alakzatot váltanai se semmit,taktikailag mi is csak a felszínt kaparásszuk szerintem.
Az Olaszokból sem néztünk volna ki semmit és a teljesen haszontalan és posztidegen játékosok valamennyire mégis gyakorlatot csináltak az elméletből...

paralelokocka 2010.06.15. 14:47:57

@értelmetlen_nevű:
Maradona, aki bevallottan a közvélemény nyomására játszatja a semmit sem mutató Tevez-t

lol

horas 2010.06.15. 14:59:44

@paralelokocka: @értelmetlen_nevű:
A megalol inkább Higuain vs Milito...
Higuain mibe,hogy következő meccsen is Milito helyett játszik...

balu11 2010.06.15. 15:07:29

úgy 80-90%-ban egyetértek a cikkel

alapvetően örülök, mert én magam a taktikai és ütközős részével együtt szeretem a focit, szóval abszolút pozitív a változás ilyen szempontból

azért is tetszik a dolog, mert tényleg okosnak tűnik Dunga döntése, stílusa

viszont továbbra sem értek egyet Ronaldinho otthon hagyásával - sztem igenis el kellett volna vinni, tökéletes csere lett volna. Egyszerűen nem lehet kihagyni a legjobb _focistát_ - minden poszton vannak kifejezetten használható játékosok, de ha becsődöl az okos taktikázás, akkor igenis kell egy zseni, még ha mostanság kevésbé zseni is, mint 2-3 éve.

és bizony minden ilyen szépen felrajzolt taktika egyszer be fog csődölni, tekintettel arra, hogy embereknek kell megvalósítani, mégpedig 6-7 mecsen, úgy, hogy az ellenfelek padján is ül általában egy heinrich, aki ezt felrajzolja az aktuális hadvezérnek

erre az esetre kell az extra, aki kihúzza a saját hajánál fogva a csapatot a kátyúból - ez jelenleg leginkább a 200-as csávó, aki valljuk meg idegileg nem biztos, hogy alkalmas a szerepre, Kakának meg Dinnyénél is gyengébb szezonja volt

(mondjuk a rossz szezon is véleményes, Roninak van vagy 12+12es mutatója a SerieA-ban)

a túlzott médiaérdeklődéstől való félelmet sem érzem _annyira_ nyomós érvnek... nem értem, miért jobb, ha azt kérdezgetnik az újságírók, h miért hagyta otthon, mint hogy miért nem kezd... egyébként is, azért az nem egy nehezen védhető álláspont, ha csereként számítana rá. Plusz a brazil válogatott, az brazil válogatott (hoppá!), szóval egy már-nem-csúcson-lévő Ronaldinho sokat nem dob azért a médiafigyelmen.

a poszt egyébként mesteri, érdekes, nagy köszönet érte, de a zsenik legyenek ott a VB-n!!! nem a nyakukon labdát táncoltatni, hanem nyerni, gólt lőni, gólpasszt adni, szépen mosolyogni :)

horas 2010.06.15. 15:17:41

@balu11:
Ronaldinho-nak nem volt rossz szezonja,legalább láttunk tőle valamit,hosszú idő után lelkesedést is láttunk rajta,lendületesen játszott a mutatói sem rosszak,jönnek a dumák ,hogy a Siena ellen meg így meg úgy.
Sneijder sem úgy focizott a Real-ban mint az Inter-ben,magyarán a Milan idén szar volt és Dinnye felfele lógott,kibelőle.
Meglehet idnokolni Dinnye és pato kihagyását is,de Doni vagy Baptista behívóját már nehezen...

Iustizmord 2010.06.15. 15:19:17

@balu11: hiába így érvel egy jogász...

Valetudox 2010.06.15. 15:19:27

"ha a spanyolok csúcsformában játszanak, akkor őket SZINTE nem lehet megverni, ha a brazilok játszanak csúcsformában, akkor őket LEHETETLEN legyőzni."

Ez igy is van. De majd az ido megmutatja. tudom tudom most hirtelen mindenki divatspanyol lett igy ciki a brazilok tartani a legjobbnak

BruceWayne 2010.06.15. 15:23:31

@Rooney82:
"Sosem voltak a kedvenceim a brazilok, de minden változik és igenis szurkolok Dungának"

vajon miért :)
villaminterju.blog.hu/tags/dunga

Papp Sanyi 2010.06.15. 16:00:14

Én sem értem, hogy ha Kaká ott van akkor Dinho miért nem? Főleg úgy, hogy nagyon nagy teher van Kaká vállán és egy ilyen idény után semmi jel nem utal arra, hogy hipp-hopp formába fog lendülni.
Ha pedig a Robinho-Dinho párost nézzük, akkor is Dinhot kellett volna kivinni.
Maicon pedig nem fogja minden egyes meccsen kirángatni a szekeret a kátyúból. Főleg, hogy számítanak is rá.
Mindenesetre kíváncsi leszek mit érnek el.

neeskens 2010.06.15. 16:03:41

Könyörgöm Kaká vagy a Pappista, vagy Melo milyen szezont futott?

Szóval ezzel lehet vitatkozni.Mi van, ha Kaká vagy Robinho betlizik, vagy megsérül?

neeskens 2010.06.15. 16:11:09

Nem beszélve arról, hogy Fabiano és Gafite a két klasszikus csatár van csak a keretben.

Egyik sem extraklasszis.

nikodémus 2010.06.15. 16:40:59

Great jobb, az egyetlen veszély tényleg Kaká gyenge formája, netán sérülése. Irtó kíváncsi vagyok.

Keelhaul 2010.06.15. 16:44:27

Kaká nem irányító. De egyébként ezt beszéljük meg egyszer s mindenkorra: a Dunga-féle szerkezetben nincs playmaker.

neeskens 2010.06.15. 16:49:02

@Valetudox: Nálam az argentinok a favoritok.

Egyébként szokás a 94-es csapatjoz hasonlítani ezt a gárdát. Csakhogy ott volt elöl egy zseniális Romárió, aki a hátán vitte a csapatot a góljaival.

Vajon most lesz ilyen?

Valetudox 2010.06.15. 17:30:26

@neeskens: Sztem fabiano bevallalja. Ha jol mukodik mogotte a kozeppalya akkor o befogja vagni a helyzeteket. (Nem ugy mint Higuain:) )

FFeri 2010.06.15. 19:17:00

én azért helyet szorítanék a kezdőben Dani Alvesnek... foggalmam sincs pontosan milyen, de irtó durva lenne a maicon-alves jobbszél

Zete · http://sikeresmagyarok.blog.hu 2010.06.15. 19:19:18

A braziloktól a ma esti meccsen a vébén eddig csak a németek által bemutatott szép és kombinatív játékot várok. Amelyben Felipe Melo is hasznos láncszem lesz (ha játszik) (sokkal jobb, mint az idén a klubcsapatában, mint Klose vagy Podolski). Továbbá Kaká szerintem sem kimondott irányítót fog játszani.

FFeri 2010.06.15. 19:20:21

nem'tom egyébként, az élcsapatokban valahogy mostanában egyre kevesebb a brazil

FFeri 2010.06.15. 19:22:37

de az is lehet, hogy ma kifejezetten más focit láttunk, mint amit a "komolyabb" meccsekre szánnak, mert a KNDK-t mindenképp megverik, és nem kéne feltárni a kártyákat

raja ram 2010.06.15. 19:38:56

Dunga mindent megnyert ezzel a csapattal, azt a Konföd. kupát is, ahol a spanyolok kikaptak.

spangol 2010.06.15. 19:44:22

+1 a cikknek. Remélem este lesz legalább 2-3 brazil gól, egyébként még erősebbek lesznek az R10 vuvuzelák :)

balafánt · http://csakakorrekt.blog.hu 2010.06.15. 19:56:06

MAjdnem mindennel egyetértek, s jó elemzésnek tartom a cikket, bár nem vagyok akkora kutya: kevés teljes mérkőzését láttam a cspatnak az elmúlt 2 évben.

De azzal - és csakis azzal - nem értek egyet, hogy Ronaldinho ne játszott volna idén folyamatosan jól. Kevés nála kiegyensúlyozottabb támadó feladatokkal megbízott játékos lépett folyamatosan pályára a serieA-ban idén.

rizla 2010.06.15. 20:01:36

korrekt a poszt teljesen. ettől függetlenül nem éreztem elég jónak a brazilokat a komolyabb ellenfelek ellen, de elnézve az eddigi vb-t, most már én is a 4-be tippelném őket, talán.

@raja ram: hát az túl sokat nem számít, hogy egy fosgyenge konföderációs csoportból valahogy vért izzadva megnyerték a kupát az usa ellen. a copa america meg végképp nem precedens.

Everred 2010.06.15. 20:04:30

Nagy +1 a braziloknak, by the way, azért, hogy 1-11-ig van számozva a kezdőcsapat. Pedig pont tőlük várná az ember, hogy 99-essel meg 4+7-essel játszanak emberek.

Everred 2010.06.15. 20:05:27

@Ever "Aranylabdát Heskeynek!" red: (természetesen tisztában vagyok vele, hogy vébén ilyen extrém számok nincsenek, de akkor is tetszik, hogy a legerősebbnek gondolt csapatot beszámozták 1-11-ig)

horas 2010.06.15. 20:05:27

"Arra is fel kell készülni, hogy lesznek csapnivaló brazil meccsek, mikor az ellenfél egyszerűen nem hajlandó kimozdulni a tizenhatosáról."

Ez lesz az a meccs.

tominho 2010.06.15. 20:05:43

Valóban szakértő poszt, de egy valamiben vitatkoznék! Ronaldinho kihagyása meg fogja bosszulni magát, ha nem is eredményességben, de látványban már biztos. Technikailag nincs ma a világon hozzá fogható játékos, lehet itt Messit v. C.Ronaldot is emlegetni, egyszerűen nincs. Amit ő tud a labdával más nem tudja, Káká sem! Már pedig a jogo bonito szerintem legalább annyira a brazil játék sajátja, mint az eredményesség. És még egy dolog, R10 javuló formát mutatott korábbi - 2 éve elhúzódó - formájához képest, és ha megnézzük a nagy csapatok elleni BL meccseit, mind a MU, mind a Real ellen, messze a legjobb volt! Tehát igenis össze tudja szedni magát fontos meccsekre. A VB jó esetben 7 meccs, és nem egy hosszú szezon. Ronaldinho varázsolt volna. Dunga igenis ezt elkúrta... ! Nem kicsit, nagyon!

lószerafin 2010.06.15. 20:07:40

@Ever "Aranylabdát Heskeynek!" red: Én C-böl is kinézek egy 69et azér. xD
Egyébként jogos. Ritka az ilyen, kicsit jobb hangulatú lesz tőle az egész meccs.

rizla 2010.06.15. 20:08:26

@tominho: "ha nem is eredményességben, de látványban már biztos. "

ez kit érdekel amúgy?

"Ronaldinho varázsolt volna"

egyébként én sem hagynék ki valakit a keretből, aki dög lassú játékkal is minimum 2 gólpassz-értékű labdát ad meccsenként, az ilyen jól jöhet csereként. viszont heinrich indoklása a média hörgéséről teljesen jogos és megalapozott, engem meggyőzött.

petergriffin 2010.06.15. 20:08:30

a baj ott van a válogatottal, hogy a középpályán van 2 átlagfutballista(elano, silva) egy bukott játékos(melo) és egy, talán mindenidők legjobban túlértékeltebb játékosa egy jó bl szezont produkáló, és azóta abból élő, kifejezetten labdaügyetlen(ilyen szinten) sztrájuk (kaká)

raja ram 2010.06.15. 20:08:58

@rizla: Akkor ezt úgy kell értelmeznem, hogy a spanyolok direkt kaptak ki az USA-tól?

horas 2010.06.15. 20:11:13

Juhász Roli ugyan azt mondta amit,Heinrich a BL-döntő után vagy elött nem is tudom,hogy a csatár mögötti emberrel nagyon nehéz mit kezdeni,sok zavart tudnak kelteni ketten.

"Tavaly Ibra, idén viszont Milito ÉS Sneijder mozoghatott kötetlen szerepkörben az alázatos csapatmunkának köszönhetően. Ez így elsőre nem tűnik olyan veszedelmes dolognak, de ha a védők fejével gondolkodunk, akkor rögtön a pokolba kívánjuk a rendszert, hiszen még egy szabadon játszó, és bármely pillanatban potenciálisan gólveszélyes játékos mozgását is nehéz lekövetni, nemhogy kettőét, nemhogy kettőjük kiváló összjátékát.

Kilépjek, ne lépjek, átadjam, kövessem, hátráljak vagy esetleg megszegve a fekvő védő nem védő alapelvet becsússzak? Olyan kérdések ezek, melyeket három nagy liga bajnokcsapata, sorrendben a Chelsea, a Barca és a Bayern védelme sem tudott megválaszolni."

rizla 2010.06.15. 20:11:32

@raja ram: a spanyolok előtte és azóta sem kaptak ki évekig. becsúszott ez az eredmény, van ilyen. ettől még az USA nincsen sem a spanyolok, sem a brazilok szintjén, érted, messze nem.

Bedinger · http://teamusa.blog.hu 2010.06.15. 20:14:44

Azta, Gundi milyen hímsoviniszta:DDD

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2010.06.15. 20:14:44

@petergriffin:
"labdaügyetlen (ilyen szinten) - Kaká"
Hűha, sok badarság kis helyen.

raja ram 2010.06.15. 20:16:52

@rizla: Nem is erről van szó, hanem a Konf.kupáról, amit megnyertek a brazilok.

oltarczy 2010.06.15. 20:16:58

jó elemzés.nagyon tetszik. annyit tennék hozzá hogy pato azért nem játszik mert szar.

rizla 2010.06.15. 20:21:16

@raja ram: nem, arról volt szó, hogy mit jelent a konföderációs kupa megnyerése a vb-hez viszonyítva egy vérszar csoporttal, és az usával a döntőben. szerinted azért jelent valamit, mert a spanyolok kikaptak az usától, szerintem meg ez tökéletesen irreleváns, ettől még az usa csak az usa.

lószerafin 2010.06.15. 20:21:44

@oltarczy: Haha, ezzel teljesen egyetértek. A poszt jó, Pato meg már majdnem Kákái szinten túlértékelt.

raja ram 2010.06.15. 20:21:54

Azért ez kemény lesz. 3 fok van és 1800 méter magasan játszanak. Kahn most mondja, hogy ezen a magasságon 20%-kal gyorsabb a labda.

horas 2010.06.15. 20:23:09

A legkiváncsibb Bastos-ra vagyok mennyire védekezik jól a szélen.
Egy jó balszélsőt lekéne szakítani valahonnan.

raja ram 2010.06.15. 20:23:30

@rizla: Én csak annyit írtam, hogy Dunga ezzel a szisztémával mindent megnyert, többek közt a Konföd.kupát is. A spanyolok ebből a szempontból irrelevánsak.

a Figyelööö 2010.06.15. 20:23:44

én sem értem Pató vagy diego mellőzését, hiszen Kakának is gyenge szezonja volt Baptistával együtt...

Kelljen nekünk, hogy lesérüljön Fabiano, és lassan vége....

Szerintem nem egy verhetetlen csapat, majd a pályán eldöl, hogy mi az igazság :)

heinrich · http://nst.blog.hu 2010.06.15. 20:24:11

@raja ram: voltak ilyen jellegű adidas tesztek, 3% körüli eredményeket kaptak.

oltarczy 2010.06.15. 20:25:43

pato majdnem olyan szerencsétlen mint gilardinoD: nem is érdemes rá több szót vesztegetni

rizla 2010.06.15. 20:26:28

@raja ram: ragozzuk a semmit.

"Én csak annyit írtam, hogy Dunga ezzel a szisztémával mindent megnyert, többek közt a Konföd.kupát is."

a vb szempontjából nem jelent semmit, mondom. mikiegér kupák. de tény, hogy össze van rakva a csapat, és meg van csinálva a szisztéma hatékonyra.

horas 2010.06.15. 20:27:09

De durva,az egyik koreai pityergett...

Pety91 2010.06.15. 20:27:31

A koreaiaknál szerintem most figyelik ki nem énekel... :)

IronRock 2010.06.15. 20:27:54

@oltarczy: Talán neki se kellett volna a Milan-ba mennie rossz időben...bár Gilardino-nál azért többet tett le az asztalra.

rizla 2010.06.15. 20:28:28

@horas: persze, mert a komcsik fegyverrel kényszerítették, hogy itt játsszon

heinrich · http://nst.blog.hu 2010.06.15. 20:28:48

@raja ram: Kahn szerintem kurvára mellényúlt, és nem képes megjegyezni az adidas prospektus szövegét.

Gondolod, h 20%-ot engedélyezne a FIFA, mikor grammra meg milliméterre van előírva minden? Lehet, h nem emlékszem tökéletesen, de a 20% durván soknak tűnik.

ddrum77 2010.06.15. 20:28:49

@Pety91: ők szünetben nem cserélnek, hanem deportálnak és előléptetnek =)

O'Sullivan 2010.06.15. 20:30:02

És ne feledjük az esti meccsen bemutatkozik Kassai Viktor sporttárs is. Kíváncsi leszek szerinte milyen a duruzsolás apáyláról.

nadivereb 2010.06.15. 20:30:03

Nem lesz ez gólzápor. Észak-Korea rém masszív.

rizla 2010.06.15. 20:30:12

"majdnem azt mondtam vezére"

a Kedves Vezér nevét szádra ne vedd!

dzzzzz 2010.06.15. 20:30:17

@ddrum77: vagy vannak cseréik akik teljesen hasonlítanak az alapcsapat játékosaira, és félidőben a teljes csapatot lecserélik. Mindenki csodálkozik majd milyen gyorsan kipihente magát a koreai csapat.

TickTickTickBoom 2010.06.15. 20:31:22

nem bánnék egy 5 gólos brazil sikert, csak hogy lássunk már pár akciót is ezen a kurva VB-n

ddrum77 2010.06.15. 20:31:27

szünetben a Kedves Vezér jelentkezik műholdon az ötözőbe, mindenkinek 1 perce van frizurát igazítani, és vigyázba állni

IronRock 2010.06.15. 20:31:28

"Piros mezben kezdi a játékot" Hát ezt akár egy focit nem ismerő ember is megmondta volna látatlanban...

horas 2010.06.15. 20:32:08

Jó lenne,ha a brazilok nem Chile és Hondurason keresztül akarnának túljutni,mindent felraktam a győzelmükre máshogy nagyon nem tudok nyerni ezen a meccsen,koreai győzelem vagy x eléggé kizárt...

ddrum77 2010.06.15. 20:32:35

@originalBalintos: lehet... =) a bőröndökben nem a mez meg a cipő volt, hanem a csereember összehajtva =))))

dzzzzz 2010.06.15. 20:33:43

@IronRock: csúnya rasszista vagy xD

IronRock 2010.06.15. 20:34:10

@TickTickTickBoom: Akkor az kb. olyan lenne mint Zaire szereplése, az 1974-es VB-n...ha kikapnak következő meccsen 3 gólnál többel, akkor nekik reszeltek... sajnos nem lenne elképzelhetetlen, csak max a média nem szerezne róla így tudomást.

raja ram 2010.06.15. 20:35:08

@heinrich: nekem is nagyon soknak tűnik, de ezt mondta

IronRock 2010.06.15. 20:35:29

Mondjuk én nem hiszem hogy a brazilok, főleg az a csapat, 4-5 góllal nyer. Max 2-3-al.

ddrum77 2010.06.15. 20:38:39

"nyugalomra int a koreai kapitány" gondolom mennyire nyugodt mindegyik...

1116001 2010.06.15. 20:38:52

Robinho playoff szakállt növeszt?

Cadaver!! 2010.06.15. 20:38:54

Bassza meg lemaradtam a koreai himnuszról, a nagyon vörös országoknak fasza himnusza szokott lenni, az övéket még nem hallottam.

danesdzsu2 2010.06.15. 20:39:43

Nagy vezetőnk, Kim Dzsong Il megmutatja a nyamvadt kapitalistáknak!

ddrum77 2010.06.15. 20:40:11

@1116001: különben kérnék a személyijét a kocsmában

rizla 2010.06.15. 20:41:15

10 perc alatt 4 kapuralövés! szóhoz sem jutok

ddrum77 2010.06.15. 20:42:09

@rizla: korea még engedi játszani a brazilokat, azért. még...

Kaputykin · http://kittenberger.blog.hu 2010.06.15. 20:42:10

Ez a John Tesze-Tosza nem tűnik bénának, szépen beindul a labdákkal.

rizla 2010.06.15. 20:42:13

@ddrum77: ha kihagynak egy helyzetet, utána 50 botütés? ha nem jutnak tovább, akkor meg kivégzik az edzőt. azért egy észak-koreai gólörömöt megnéznék.

horas 2010.06.15. 20:42:46

Azért az brutális,hogy 10-ból 7 labdát Maicon hozz fel és sok támadást ő is szervez.

ddrum77 2010.06.15. 20:43:26

ezek a brazil gyerekek úgy adnak kötényt, mint ahogy én alibipasszot a középpályán 2 méterre...

ddrum77 2010.06.15. 20:44:33

@rizla: koreai gólnál fél óra melegvíz egész Phenjannak

horas 2010.06.15. 20:44:39

Bastos oldalán azért virgonckodnak,ezért voltam én kiváncsi Bastos-ra min.3 éve nem játszik balhátvédet a srác...

rizla 2010.06.15. 20:44:53

@ddrum77: még ez a szürkébb brazil csapat is kurvára tud bánni a labdával, elképesztő hogy mennyivel finomabb a mozgásuk a vb-n megszokottakhoz képest. persze az ellenfél nem valami izmos.

vadkutya 2010.06.15. 20:45:19

Köszönöm Brazília, nektek még a vuvu is jól áll! :)

England win The Ashes! 2010.06.15. 20:45:39

@Ever "Aranylabdát Heskeynek!" red: Azt ugye tudod, hogy az angoloknál is így lenne (ált. mindig ;-) így van), de Rio sérülése borította a képletet.

IronRock 2010.06.15. 20:46:06

@rizla: utazási lehetőség nyugatra a góllövőnek 1 napra, erős kísérettel. A gólpasszt adó meg nézheti majd az útról készült video-t.

Keelhaul 2010.06.15. 20:46:30

Kaká szenzációsan irányít, labda nélkül.

ddrum77 2010.06.15. 20:46:39

olvastátok a magyar edzővel a riportot, aki koreát edzette 20 éve kb? érdekes... a válogatott egész évben együtt, és amikor szólt, hogy kéne némi éles meccsrutin a fiúknak, a keretet be akarták nevezni a bajnokságba...

Kaputykin · http://kittenberger.blog.hu 2010.06.15. 20:46:43

valljuk be, jól nyomja a Nép Csapata

rizla 2010.06.15. 20:47:03

ez eddig focinak néz ki, már csak a kaput kéne eltalálniuk

IronRock 2010.06.15. 20:47:26

Mondjuk az valószínű hogy ha esetleg nagyon megzakóznák őket a brazilok, a fél csapat politikai menedékjogot fog kérni.

danesdzsu2 2010.06.15. 20:47:50

Figyelitek a Legea-s mezt? Van még ilyen valakinek a VB-n?:)

horas 2010.06.15. 20:47:55

@rizla: De amúgy van egy tipikus brazil skill ez a futás közben befele ad kötényt a mellette futó ellenfélnek ezt csinálta Robinho az elöbb és Maicon is sokszor indúl így befele írányt változtatáskor...
Brutálisan jó ütem érzék és technika kellhozzá.
Ezek a Koreaiak,megfognak baszni szerintem mindenkit a csoportban a brazil kivételével,persze.
Aztán a franc tudja...

1116001 2010.06.15. 20:48:09

@ddrum77: Csernai Pállal volt a riport

ddrum77 2010.06.15. 20:48:14

@rizla: jaja, a pirosakban benne van a gól

Keelhaul 2010.06.15. 20:49:38

Ez a brazil csapat kábé sokkal érdektelenebb, mint a német.

ddrum77 2010.06.15. 20:49:39

@danesdzsu2: nem nagyon, sztem nekik sem, mezcsere nem lesz, este a szálláson mindenki szappannal mossa a cuccot, és stoplit fényez

IronRock 2010.06.15. 20:49:46

@rizla: tök jó. Kellett hozzá a FIFA által a világranglistán legelöl és a VB-re kijutottak közül a leghátul rangsorolt válogatott...

ZenZo 2010.06.15. 20:50:02

Nem bátortalan nép ez a népi (ezt ki találta ki?!) Korea, na.a 18 perc alapján persze továbbra sem kérdés a 3 gólos brazil győzelem, de meg fognak szenvedni a sárgások.

horas 2010.06.15. 20:50:37

Amúgy Maicon kiváncsi vagyok mikor fog megrogyni,elképesztő mezőny és szellemi munkát végez,rengeteg fut,minden meccset végig játszik az Inter-ben és a brazil válogatottban is min.2 éve.

Chicagoi 2010.06.15. 20:51:06

Simán beférne ebbe a brazil válogatottba Ronaldinho! Szánalams Dunga. Meg fog bukni.

England win The Ashes! 2010.06.15. 20:51:10

@Ever "Aranylabdát Heskeynek!" red: Tegnap Paraguay leosztása viszont 1,6,21,14,3,15,13,16,17,18,19

Keelhaul 2010.06.15. 20:51:55

Egy igazi midfield maestro ez a Kaká

ddrum77 2010.06.15. 20:52:04

a brazil 10es előtt nagy jövő áll sztem, de a passzokon még csiszolnia kell

sztividzsi 2010.06.15. 20:52:11

én, bár csak akkor leszek elégedett, ha a brazilok nyernek, azért egy pöppet drukkolok a koreaiaknak. biztos h keményen dolgoznak majd, és ha szarul is jáccanak, legalább megerőltetik magukat, és ezt manapság már lájkolni kell.
arról meg nem ők tehetnek, h az országuk egy szarhely. amugy meg csak kapjanak ki, azért h ne igazolodjon a pöcs vezetőjük ideologiája.

horas 2010.06.15. 20:52:12

Kaká,igen jó nagy szar eddig...de látszik,hogy fusztrálja is...

danesdzsu2 2010.06.15. 20:53:24

Az eddigi pályára lépő csapatok 70-80%-a szerintem már kapott volna egy gólt a braziloktól...

ddrum77 2010.06.15. 20:53:32

én koreától kicsit több futást, és sokkal több ütközést vártam...

horas 2010.06.15. 20:53:39

Brazilok,nehogy beleesenek abba,hogy későn kezdjenek komolyabban játszani,a 70.ikperc körül angyon görcsös lesz...

Keelhaul 2010.06.15. 20:53:39

@horas: Eddig csak a spanyol középcsapatok ellen játszott szarul, de legalább pénzt kapott érte, a többi meccsen meg sérült volt. Most ország világ látja, hogy nem több, mint egy hátravont csatár, a labdazsonglőrtől pedig igen távol van.

spangol 2010.06.15. 20:54:30

@Keelhaul: mondjuk a KNDK bunkert nehéz összekeverni az ausztrálok fejetlen rohangászásával.

Keelhaul 2010.06.15. 20:54:36

@horas: Nem kell találgatni, egyelőre ennyi van ebben a brazil csapatban. Nincs itt takarék, ilyenek lesznek végig.

IronRock 2010.06.15. 20:55:03

@ZenZo: Én nem fogadnék a 3 gólos győzelemre, az eddig mutatott játék és színvonal alapján már egy 2:0-s brazil siker is élményszámba menne. Észak-Korea nem fogja úgy megadni magát mint az auszik a németeknek.

ddrum77 2010.06.15. 20:55:14

@Keelhaul: ezzel most azt akarod mondani, hogy szar vagy azt h nem jó poszton játszik?

Keelhaul 2010.06.15. 20:55:41

@spangol: Való igaz, de ez azért van, mert a brazil csapat támadójátéka sematikusan hasonlatos az ausztrál védelem játékához.

Illetve nem, a brazilok sematikusabban támadnak, mint ahogy az auszik védekeznek.

IronRock 2010.06.15. 20:57:06

Dunga elbaszta: tudom hogy Diego-nak szar szezonja volt a Juve-ban, de el kellett volna hozni Baptista helyett, mert ő az egyetlen aki képes Kaka-t helyettesíteni. Ronaldinho, Adriano kihagyása érthető, még Pato-é is, de Diego-nak itt lenne a helye, pláne ha Kaka szar formája állandósul vagy meg is sérül.

spangol 2010.06.15. 20:57:42

@Keelhaul: vettem, nem a braziloknak drukkolsz, de feleslegesek ezek a vádló túlzások.

Kakának meg sosem volt igazi posztja, nem klasszik 10-es, nem trequartista, nem csatár, ez mind, és közben egyik sem. Lelkis a csávó, kéne neki egy kis önbizalom.

Semmi baj nincs vele, szerény gyerek, nem értem, miért ustorozod ennyire.

Keelhaul 2010.06.15. 20:57:55

@ddrum77: Idén szar volt, és bár most a posztján játszik (nem irányító), de nem kell tőle sokat várni. A fiú csak előrefele tud játszani, az a helyzet.

Egy brazil válogatottat az idén mutatottak alapján nem kéne rábízni semmiféleképpen. Persze lehet, hogy rám cáfol, de azért azt a vak is látja, hogy kegyetlen passzív. Így nem lesznek szervezett brazil támadások, kontracsapat lesz Brazília. Alap, hogy nem is drukkolok nekik.

Keelhaul 2010.06.15. 20:58:30

@spangol: Mert évi bruttó 12t rabol a csapatomtól a semmiért?

viaggiatore 2010.06.15. 20:59:03

nem túl meggyőző ez a brazil csapat, Észak-Korea viszont többet mutat mint a délutáni két csapat...csak én látom így?

ddrum77 2010.06.15. 20:59:28

"...és nem áll távol tőlük az olyan kiképzési gyakorlat sem, amikor a kedves kollégák egy szál gatyában és kínai gyártmányű atlétában elássák őket a hóban (ők vannak így öltözve, nem azok, akik ásnak!), majd 6-10 óra múlva értük mennek – és láss csodát: a főként akaraterővel, mentális energiával és hasonló, számunkra kicsit talán megfoghatatlan technikákkal felvértezett legény egy kicsit elgémberedve, de amúgy jó egészségben a teáját és a napi betevő fej fokhagymáját követeli." plusz labdás edzés, én így képzelem el őket =)
lemil.blog.hu/2008/11/24/kulonlegesek_del_korea

spangol 2010.06.15. 20:59:41

Amúgy kibaszottul látszik, amit heinrich ír, tényleg G. Silva a középhátvéd, ha támadnak a brazilok.

Salvatore Bonanno 2010.06.15. 20:59:53

A népi demokratikus Korea játékosai vajon hogyan viselhetik a gaz imperialista Nike, adidas és Puma cipőit?

calciomax 2010.06.15. 21:00:02

Maicon messze kiemelkedik ebből a brazil csapatból.

spangol 2010.06.15. 21:00:24

@Keelhaul: az nektek apró, nem illik visszakérni :)))

Keelhaul 2010.06.15. 21:01:34

@spangol: Adják nekem akkor :) Ennyit én is le tudok tenni, szar a térdem, viszont jó lesz az öltözői hangulat, igazi mókamester vagyok.

IronRock 2010.06.15. 21:01:37

@viaggiatore: Észak-Koreának nincs vesztenivalója, nekik tényleg minden itt eltöltött perc felér egy megváltással, szóval ők mindhárom meccsen apait-anyait bele fognak adni. A portugálok ellen még nekik is fogok szurkolni.

rizla 2010.06.15. 21:02:06

20an valahogy kiszöktek az országból szurkolni, vagy ezeket felbérelték?

Malachi 2010.06.15. 21:02:11

még korai, de ha így marad É-Korea lesz a meglepi csapat.

Keelhaul 2010.06.15. 21:02:22

@Kaputykin: Viszont elég kemény, hogy É-koreai állampolgár AKART lenni

ddrum77 2010.06.15. 21:02:28

@Salvatore Bonanno: azok kínai hamisítványok, stoplinként egy szög az imeprializmus koporsójába =)

Matteo_B 2010.06.15. 21:02:55

Gondolom a koreai küldöttséget csak jóelvtársak alkotják.

danesdzsu2 2010.06.15. 21:02:58

@Keelhaul: Könnyek szöktek a szemembe...

ddrum77 2010.06.15. 21:03:25

@rizla: többnyire kínai protekciósok asszem

rizla 2010.06.15. 21:04:15

kis geci robinho jól játszik

horas 2010.06.15. 21:04:24

@Keelhaul: Én bírom Kaká-t,de látszik,rajta,hogy nem emgy és zavarja is,valahogy megkéne probálnia kicsit beleszarni,ebből görcsölés lesz vagy lehet már most az van.

Nem tudom,hogy mennyi van bennük,a koreaiak valószinüleg jobban védekeznek mitn Honduras és Chile.
Félidőben megbeszélik a meccs eleje fasza volt.
Azt viszont adom,hogy cserélni nemtud mit Dunga(a barom).

ddrum77 2010.06.15. 21:04:53

odáig fajult ez a VB és az itteni kommentelés, hogy nem attól félek h a kommentelés miatt nem tudok a meccsre figyelni, hanem fordítva =)

Keelhaul 2010.06.15. 21:06:05

Kakáról egy kolega kiváló meglátása:

"Irányító, de most inkább a széleken játszanak a brazilok :))))"

mavo · http://polmavo.blog.hu 2010.06.15. 21:06:09

ami nagyon tetszik, hogy az eddigiekhez képest nagyon sportszerű mindkét csapat

Keelhaul 2010.06.15. 21:06:58

@rizla: Ja, bár szerintem szélső védőt a legnehezebb nevelni. Plusz Robinho aktivitásával sosem volt baj.

Kaputykin · http://kittenberger.blog.hu 2010.06.15. 21:07:31

próbálom elképzelni, ahogy ez a brazil válogatott megveri Elefántcsontpartot... hát, nem tudom

1116001 2010.06.15. 21:07:44

@ddrum77:
Én már tegnap délután feladtam a küzdelmet. TV csak alapzajnak megy:)

lószerafin 2010.06.15. 21:07:46

Ez a kóreai kilences jöhetne Anelka helyett.. Abra biztos le tudná zsírózni Kim-dzsong bácsival az üzletet.

IronRock 2010.06.15. 21:08:00

A brazilok a prémiumért küzdenek, míg a koreaiak az "életükért". Nem ugyanazt a mentális energiát mozgatja meg...

mavo · http://polmavo.blog.hu 2010.06.15. 21:08:33

mondjuk azért én megnéznék egy németország-népi demokratikus korea meccset ...

Lacóka 2010.06.15. 21:08:53

@horas: mintha másodszor írnád le, ezért szólok, h brazilok nem chilével meg honduras-szal vannak egy csoportban

Mac_KAPUFA 2010.06.15. 21:09:08

@rizla: én úgy tudom, fizetett kínaiak :D elég rövid ideig mutatták őket, hogy meg tudd állapítani hogy kínaiak vagy koreaiak...amúgy meg egyformák :)

Malachi 2010.06.15. 21:09:27

@Dr Jozef Vengloš: számomra van, szívemben a Kedves Vezér képe lobog fel csillagfényes éjszakákon.

a brazilok zsenik és szenvednek. jó! :)

ecky 2010.06.15. 21:09:57

azt azért figyeljétek h a húzott szemű komcsik nem lépnek 1-et se feleslegesen és mégis mindig 4-5-en vannak a labda vagy a labdás ember körül

IronRock 2010.06.15. 21:10:12

Visszavonom amit először írtam: a brazilok örülhetnek, ha egy góllal tudnak nyerni...a koreaiak fizikailag biztos bírni fogják, a fegyelmet meg gyerekkorukból verik beléjük, tehát ha lesz helyzet esetleg a meccsen, annak már örülhetünk...

Keelhaul 2010.06.15. 21:10:38

@IronRock: Franc tudja... én nem vagyok benne biztos. Szerintem annyi van, hogy ezek a srácok egész nap együtt vannak, csapatként működnek. Kábé klubcsapat vs válogatott fílingje van az egésznek. Nagyságrendekkel szervezettebb ÉK. Egyébként mocskosul sportszerűen nyomják, ha nem lenne a politikai rendszer, valszeg a kedvenc kiscsapatom lennének.

England win The Ashes! 2010.06.15. 21:10:46

@Malachi: Félreértetted. É-Korea nincs, csak Koreai Népi Demokratikus Köztársaság. ;-)

lószerafin 2010.06.15. 21:10:56

Kassai korrekt. Mondjuk nincs nehéz meccse.

danesdzsu2 2010.06.15. 21:11:01

@Keelhaul: Akkor kalapozzunk közösen a szegény, szerencsétlen Real Madridnak, hogy valamelyes kárpótlást kapjon a csapatot kiszipolyózó Kaka után, aki addig tererorizálta a Milant, míg végül köveztelésének megfelelően a Real vállalta magára a játékjogával járó felelősségeket, a világ megmentésének érdekében....

mavo · http://polmavo.blog.hu 2010.06.15. 21:11:38

lehet, hogy én látom rosszul, mert kezd túl rokonszenves lenni a népi demokratikus csapat, de úgy érzem, többük is egész jó bajnokságban játszhatna, ha pechjére nem születik diktatúrába. sajnálom őket. :(

Keelhaul 2010.06.15. 21:11:48

@Malachi: Szerintem jelenleg egy zseni sincs a pályán.

Everred 2010.06.15. 21:11:54

Elanónak mi a célja vagy a funkciója?

ecky 2010.06.15. 21:11:54

várom a brazilokat a legjobb 4be de most a komcsiknak szurkolok :D

Keelhaul 2010.06.15. 21:12:49

@danesdzsu2: Te sem szereted, ha egy játékos lóf*t se csinál. Lehet, hogy a Madrid tehetős, de azért Kaká megítélésén semmit sem változtat, hogy nem teszi le azt, amiért megfizetik.

England win The Ashes! 2010.06.15. 21:13:02

@Ever "Aranylabdát Heskeynek!" red: megtéveszteni a későbbi potencionális ellenfelek megfigyelőit. Eddig jól csinálja.

sh4d0w 2010.06.15. 21:13:53

A brazilok baromira nem találják a fogást. Elhiszem, hogy 11 védekező játékos ellen nehéz, de hát mégis csak a barzilokról van szó...

Keelhaul 2010.06.15. 21:14:45

Maicon előtt le a kalappal.

Malachi 2010.06.15. 21:15:10

@Dr Jozef Vengloš: az más.

@Keelhaul: akkor zsonglőrök? tudtam, hogy valami zs-betűs...

calciomax 2010.06.15. 21:15:46

Nem igaz Dunga nem tudna valami posztot dani alvesnek tiszta pocsékolás padoztatni.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2010.06.15. 21:15:54

@Keelhaul:

"ha nem lenne a politikai rendszer, valszeg a kedvenc kiscsapatom lennének"

én úgy vagyok vele, nem ők tehetnek arról a szemét diktatúráról, java részük inkább inkább szenvedő alanya. aki esetleg a _pályára lépők közül_ besúgó lenne ... hát nem tudom: kárpáti gyuri attól még egy zseni marad a szememben, hogy besúgó volt ...

ddrum77 2010.06.15. 21:15:55

döntetlenre tettem a meccset tegnap... hm

ecky 2010.06.15. 21:16:08

vki számolja már meg h nem 14-en vannak a koreaiak??

Keelhaul 2010.06.15. 21:16:26

@Malachi: Hát , ez olyan jó jellegtelen semmi, amit a brazilok nyomnak. Mennek előre, aztán elfogy a tudomány.

rizla 2010.06.15. 21:18:14

ez egy jó félidő volt. korea azt csinálja amit kell, és nagyon faszán, tökéletes védekezés, aztán gyorsan felépülnek a támadásaik, keresik a lövőhelyzetet, semmi alibi. a brazilok meg próbálkoznak, az akciók jó részét lövéssel fejezik be, ezen a vb-n már az is valami. kaká persze gyenge, de ziccerig egy ilyen csapat ellen nem lehet jutni sehogyse.

tuono 2010.06.15. 21:18:15

Ennek a táncnak mi a neve, amit a brazilok a pályán csinálnak? mert nem szamba az tuti.

MUfanatic 2010.06.15. 21:18:17

Halljak meg, nekem tetszik ez a meccs! Abszolút elnyerte a szimpátiám a vörös csapat! Ebben a Dzsongban mocorog valami! Érdekes megfigyelni, hogy amint megszerzik a labdát 2 elkezd sprintelni a kapufelé! Meg nagyon jól tolódnak!

danesdzsu2 2010.06.15. 21:18:57

@Keelhaul: Persze, igazad van, de egy realostól ez olyan, mintha egy arsenalos panaszkodna, hogy a többiek kevés angol játékost játszatnak a bajnokságban. Pedig neki is igaza lenne:)

nadivereb 2010.06.15. 21:19:31

Kaká egészen katasztrofálisan játszik, ha becserélnének helyette valakit, aki esetleg tud passzolni, lőni és helyezkedni, akkor lehet esély a brazil győzelemre.
Korea viszont elképesztő kulturáltan védekezik.

IronRock 2010.06.15. 21:19:57

@Keelhaul: szerinted hogy fogják otthon azt kezelni, aki gólt lő, vagy továbbjuttatja a válogatottat?? Egy diktatúrában ez másként működik mint a világ többi részén. Nekik ezt nevelték beléjük gyerekkoruktól, hogy küzdjenek, harcoljanak a hazájukért. Mindannyian a dicsőségért nyomják, és abban biztos vagyok, hogy futball szakértőik, edzőik megfigyelték az összes ellenfelet és az alapján dolgozták ki ezt a nem túl látványos, ám hatékony és eredményes stratégiát. A játékosokat meg motiválni kell, és az egy darabig megy "mert különben mentek kényszermunkára" , de sokkal vonzóbb az hogy mehetsz esetleg külföldre...rohadtul pofára fog esni az aki itt lebecsüli őket, és biztos hogy egy győzelem ellenük majdnem lesz annyira értékes mint a csoport többi nagyágyúi ellen.

Azazello007 2010.06.15. 21:20:35

Ez egy kézilabdameccs, de nagyon szórakoztató!

drosiii 2010.06.15. 21:20:53

@rizla: @MUfanatic:

Csak annyit tudok mondani én is, hogy maximális tiszteletem Észak-Korea csapatának.

Sajnálom hogy a mai foci nem erről szól már. Nem emlékszem a részükről se szabálytalanságra, se színészkedésre.

Ennek következtében nem semmi ahogy a brazilok is viselkednek (pedig őket nem kedvelem), rég láttam ennyire sportszerű mérkőzést.

Matteo_B 2010.06.15. 21:21:50

Valaki megmondja hogy a hőtérképet hol tudom megtalálni?

ddrum77 2010.06.15. 21:22:13

Juhász a stúdióban, sztem hiba volt nem kivinni a VB-re... Koeman takarodj!

nasteey 2010.06.15. 21:22:33

Ez a mezszponzor és cipőszponzor hogy működik a koreaiaknál? :D Én kajak azt vártam, hogy full noname minden, erre a honosított japán frankó csilli-villi lépőben nyomja.
Mellesleg szimpatikusak, mert van tudatosság a játékukban, ha megindulnak előre, látszik rajtuk, hogy van elképzelésük.
Most nem tartom lehetetlennek, hogy 0-0 legyen. Bár arra kíváncsi lennék, hogy 1-0 után mi lenne a koreaiak taktikája.

England win The Ashes! 2010.06.15. 21:23:58

Itt a követendő példa! KNDK-s edzőt a magyar válogatott élére! A magyar játékosokat hozzák haza külföldről, zárják őket egy betonfalakkal, szögesdróttal, árammal, aknamezővel bekerített, fegyveres őrökkel, dobermanokkal őrzött táborba, no tévé, PS3, mobil, fűtés, melegvíz, szauna, kurvák és egyéb burzsuj luxus, csak fabarakkok faágyakkal, persze matrac nélkül, és egy-két edzőpálya. Két évig ott tartani őket, ezalatt lemondani az EB-selejtezőket, majd a 2014-es selejtezőkre nevezni. Nem lenne garantált a kijutás, de hogy betartanák a taktikát, hajtanának és fizikálisan/mentálisan nem fáradnának el, az egyszer biztos.

rizla 2010.06.15. 21:24:01

juhász roli??? ha ezt tudom, nem muteolom a félidei szakértést

poolfanati 2010.06.15. 21:24:02

úgy látszik korea húzott egy határvonalat a 16osánál és telepített oda 1 millió aknát.

Keelhaul 2010.06.15. 21:24:04

@IronRock: Nyilván nagyra fogják becsülni, de azt hiszem nem lesz hiszti, ha kiesnek. Nem lenne reális.Bár lehet, hogy azért fiatal a csapat, mert kivégezték az előző garnitúrát. Fingom sincs, hogy megy ez ott, és neked se.

Strigo 2010.06.15. 21:24:28

@rizla: "20an valahogy kiszöktek az országból szurkolni, vagy ezeket felbérelték?"

Szerintem csak minden emberre jut egy titkosügynök, hogy a játékosok vissza is térjenek Észak-Koreába :)

Egyébként jól tolják, látszik rajtuk, hogy ők élvezik a vb-szereplést, nem úgy mint sok másik csapat.

_alerob 2010.06.15. 21:25:00

@Kaputykin: mármint ez az egész VB?

raja ram 2010.06.15. 21:25:51

Ez a Korea egy nagyon jó, szimpatikus csapat. Brazilia ellen ezt kell játszani. Most már nagyon várom az Elefántcsontpart és a Portugália elleni meccsüket, mert ha valaki, akkor ők (az eddig látottak alapján) meglepetést okoztak. Engem nagyon megleptek.

Keelhaul 2010.06.15. 21:26:01

"Maicon már a tizenhatosra is befutott" Szép teljesítmény.

Engem az érdekelne, hogy Kakának hány 2 méternél hosszabb, pontos passza volt.

rizla 2010.06.15. 21:26:08

sallói mi a faszért vág bele folyton roland szavába?

ddrum77 2010.06.15. 21:26:17

@rizla: szted mennyit beszél a "tanítom fetrengeni a fiamat" mellett?

nasteey 2010.06.15. 21:26:30

Ja, ami kimaradt. Jól pofán tudnám verni, aki kitalálta, hogy majd a 10 gólos magyar sikerrel promózza ezt a meccset. Semmi realitása nem volt, max. a kocanézőre hatott - gondolván koreában senki nem tud focizni. Pedig ha valamit lehetett tudni, az az, hogy erőnlétben és taktikai fegyelemben biztos jók, közel sem lesz itt 10 gól.

Hispan07 2010.06.15. 21:27:00

Eddig elképesztően jó ez a VB, zseniális egyéni és csapat teljesítmények, rengeteg gyönyörű gól, szimpatikus helyiek egy igazán fantasztikus hangszerrel, remek hangulat, véget nem érő szórakozás, állandó izgalom!!!!!!!! Csak így tovább!!!!!!!!

paralelokocka 2010.06.15. 21:27:29

@Matteo_B: fifa.com, matchcast...

amúgy most már remélem kihúzza a komcsi 11:D
nem gondoltam volna, de ha van némi esély, hogy Portugália csoport 1. helyén menjen tovább, akkor az komcsi pontszerzés a mai napon:D

de megnézném a spanyolok ellen is őket...

Lacóka 2010.06.15. 21:27:54

ha brazília veri a másik kettőt, akkor 3 0-0 elég lehet a komcsiknak

ecky 2010.06.15. 21:28:05

@Dr Jozef Vengloš: ugyan ezt csináld meg 25-30 10 és 14 éves közötti gyerekkel és amíg ki nem öregednek (35-40 éves korukig) lesz magyar csapat az eb-ken vb-ken... vagy az kegyetlen lenne már? :D

Pityipű (törölt) 2010.06.15. 21:28:08

off: nagyon jó ez a sólyom:) európában erre kiírtak volna egy 3 millió eurós tendert valami high-tech cuccra:D

reader613 2010.06.15. 21:28:09

hol van az a bizonyos hőtérkép, amihez csakazértse árulták el a linket?

nikodémus 2010.06.15. 21:28:28

A meccs eddig csalódás, egyetlen pozitívuma - valóban - a sportszerűség. Ja, és Kassaiék jól vezetnek.

Juhász Roli jókat mond, Sallói bólogat, Gundi statisztika-fetisizmusa meg kiakaszt.

Keelhaul 2010.06.15. 21:28:31

@paralelokocka: Én szeretném, ha továbbmenne Elefántcsontpart és ÉK, és a két nagyképű banda kiesik.

Endoscope 2010.06.15. 21:28:32

@rizla: ...és az megvan mikor meccs előtt ez a "nagytudású" Sallói odafordul a Rolihoz, hogy "Roli! Te mint EURÓPA EGYIK LEGJOBB VÉDŐJE hogy látod?"

Már 2 napja is szívfájdalom nélkül rúgtam volna ki a széket ez alól a barom alól mikor büszkén mesélte, hogyan tanítja a fiának a műesést, de ez?

A következő lépcsőfok mikor majd jönnek, hogy Roli a magyar Puyol vagy a balkáni Lucio... istenem.

Everred 2010.06.15. 21:28:59

ez a meccs legalább leköt, mert nagyon viccesnek találnám, ha a brazilok nem tudnának nyerni.

Keelhaul 2010.06.15. 21:29:25

@nikodémus: Nem lenne baj a statisztikákkal, csak amiket használnak, azoknak pont 0 információtartalma van, és viszonyítási alapokat sem közöltek.

ddrum77 2010.06.15. 21:29:26

@Hispan07: kihagytad a köztiszteletnek örvendő stúdiós szakértőket

CaBeL 2010.06.15. 21:29:45

ez brazíla?! A POFÁM LESZAKAD!

Kaputykin · http://kittenberger.blog.hu 2010.06.15. 21:29:46

@Pityipű: ja, a bejáratnál meg oroszlánok motoznak :)

simoo · http://artissimoon.blogspot.com 2010.06.15. 21:30:34

szerintem braziliában fenik a késeket...
simán nyolcvan nullát vártak erre a meccsre

rizla 2010.06.15. 21:30:40

@nikodémus: gundel olyan mint egy mindenlébenkanál öregasszony. az a hanghordozás, az az okoskodó, de egyben finomkodó duma, csípőre tett kéz hiányzik még.

ddrum77 2010.06.15. 21:31:02

@Dr Jozef Vengloš: és TISZA cuccban játszanának!!! =)))

paralelokocka 2010.06.15. 21:31:35

egyezzünk ki:
1.Portugália
2. É.-Korea
:D
de most egy kalappal a komcsiknak a köv. 45 percre, sőt rúgjanak kettőt, ezen a VB-n már alig lepne meg vmi

ddrum77 2010.06.15. 21:32:11

@rizla: meg a "szervuszkérlek" köszönés

ecky 2010.06.15. 21:32:17

@Pityipű: egyébként nem nagy újdonság... több helyen is alkalmaztak már ilyet. pl reptereken a sirályok/galambok ellen.

nikodémus 2010.06.15. 21:32:22

@Keelhaul: Pontosan, erre akartam célozni.

Hispan07 2010.06.15. 21:32:40

@ddrum77: az már csak koktél cseresznye a szervezők által minden rajongó számára ingyen és kérés nélkül biztosított 18 körüli biszex, nimfomán, kifejezetten franciázásra hajlamos escort lányok tejszínhabbal befújt jól fejlett emlőjén

Pityipű (törölt) 2010.06.15. 21:33:06

Aki komcsizik az abba is gondoljon bele, hogy ilyen erővel az Aranycsapat is komcsi volt. Ezek sportolók.

ddrum77 2010.06.15. 21:33:08

ilyen nincs, szélről NINCS beadás a 16-osnál, kedves vezér kiadta parancsba, fiúk meg betartják

nikodémus 2010.06.15. 21:33:40

@rizla: Oké. Ha Gundi egy házsártos vénasszony, akkor Sallói egy önelégült zugfirkász? (Rolihoz: "Te mint Európa egyik legjobb védője..." - hát ezen kifeküdtem én is...)

IronRock 2010.06.15. 21:33:53

@Keelhaul: Szerintem néhány. Van valami analógia az 1994-es és a mostani brazil válogatott között: Akkor Parreira Rai-ban nagyon bízott, neki szánta a karmesteri szerepet, stb. Aztán kb. a második csoportmeccs után Rai a padon találta magát és ott is maradt, és a csöppet se zseni, Zinho-Dunga-Mauro Silva-Mazinho középpályával tolták végig a VB-t és nyerték meg. Nem szánom Kaka-t erre a szerepre, de amit most mutat és amennyire most hasznára van a csapatnak, nem tudom miért van a pályán. A zsenialitása nem érvényesül, passzai pontatlanok, stb... Kellene egy helyettes, de a csapatban nincs ilyen.

ddrum77 2010.06.15. 21:34:12

@Pityipű: de akkor volt még 12 ilyen ország kb., most meg egyedül vannak

ddrum77 2010.06.15. 21:34:40

korea tudja, hogy nem ezt a meccset kell megnyerni =)

England win The Ashes! 2010.06.15. 21:35:55

@ecky: Nyilván viccesnek tűnik, annak is szántam, de működne. A szigor és a fegyelem bizonyos foka sosem káros, csak újabban divatba jött az eltúlzott liberalizmus. Egy példa: régen (és most nem a sportra gondolok) egy gyerek csak egyszer szólt be a tanárnak, mert kapott egy akkora pofont, hogy leokádta a saját hátát. Manapság a tanár már a hangját sem emelheti fel, mert a) megrovást kap (mármint a tanár), b) a gyerek és/vagy családtagjai megpicsázzák.

Kaputykin · http://kittenberger.blog.hu 2010.06.15. 21:36:03

Kassai segítség a braziloknak, műesés és sárga

IronRock 2010.06.15. 21:36:24

Azt bírom ebben a koreai csapatban, hogy őszintén reklamálnak. Kaká szerintem is durván rájátszott.

England win The Ashes! 2010.06.15. 21:36:33

@ddrum77: Tisza Tibi ajánlásával. Őt úgyis mindenki ismeri Belgiumban.

simoo · http://artissimoon.blogspot.com 2010.06.15. 21:37:09

@ddrum77: ééés... attól rosszabbak h szar helyre születtek?

sőt mi több imádnám ha egy vörös kontra gólba érne

CaBeL 2010.06.15. 21:37:13

kajak azért izgulok, hogy ne legyen gól. számomra nem maradtak szerethető játékosok a brazil csapatban. 0.

lószerafin 2010.06.15. 21:37:47

Korea valahogy mintha más játékot játszana. Nem csak a védekezése teljesen más, de a kontráik is egészen mások mint amit megszoktunk...

danesdzsu2 2010.06.15. 21:37:57

@IronRock: Ja, amikor mutogatta Kassainak, hogy "de hát kezeztem!":D

ddrum77 2010.06.15. 21:38:15

@IronRock: mi lesz majd C-vel korea ellen? már a délutáni meccsen is nevetségesen dobálta magát, korea ellen nemtom mit fog játszani

IronRock 2010.06.15. 21:39:10

Ha ebből a brazil csapatból valakinek is komoly szerepe lesz a gólban, az Maicon lesz. Dacára annak, hogy rohadt pocsék a támadójátékuk.

CaBeL 2010.06.15. 21:39:15

kakának volt jó passza előrefele ezen a meccsen?

Lacóka 2010.06.15. 21:39:27

hát, ha ilyen a brazil célfoci, akkor ennyi erővel játszhatnának szépen is

rizla 2010.06.15. 21:39:31

@Pityipű: egyrészt nekik mindegy szerintem, másrészt ma már kicsit durvábban kivitelezhető egy diktatúra, mint akkor. de emberileg nem feltételezek rosszat egyik játékosról sem, nem ismerem őket. mindenesetre jól játszanak.

ddrum77 2010.06.15. 21:39:37

@simoo: nem azt mondom h rosszabbak, csak hogy unikum h egyszerre ennyi koreai határon kívül tartózkodik legálisan, pláne a vb-n =)

Lojzi_ 2010.06.15. 21:39:55

@Dr Jozef Vengloš: Hát igen. Ha engem pofonvágott a tanár, akkor eszem ágában sem volt elmondani apámnak, mert tőle kaptam volna a következőt, hogy miért nem tudok az iskolában viselkedni.

IronRock 2010.06.15. 21:40:50

@ddrum77: Mi lenne? Kap még egy sárgát és nem játszhat a brazilok ellen, és kiesnek oda ahol a helyük van.

horee6 2010.06.15. 21:41:03

van a braziloknak kifejezetten jó szabadrúgás lövőjük? Mondjuk olyan, aki fele olyan jó, mint Junhinho volt?

ddrum77 2010.06.15. 21:41:09

ezt láttátok??? koreai védő a szöglet rúgása alatt VISSZA SE NÉZVE futot vissza - ez már focigyilkolás

Matteo_B 2010.06.15. 21:41:10

picsába,már komolyan szurkoltam nekik.attól még szép volt

England win The Ashes! 2010.06.15. 21:41:13

@ddrum77: Cét elrabolják és Phenjanban bíróság, majd fal elé állítják.

Közben ki más, mint Maicon.

rizla 2010.06.15. 21:41:28

röhejes gól, a kapust kivégzik

simoo · http://artissimoon.blogspot.com 2010.06.15. 21:41:29

@ddrum77: értem... de pl 56 elött mi is unikumnak számítottunk...

na gól :(

nikodémus 2010.06.15. 21:41:40

Hol volt a rövidről a kapus?

ecky 2010.06.15. 21:41:42

fenébe... de legalább maicon aki jól is játszott...

paralelokocka 2010.06.15. 21:41:43

jabulani potya megint:D

Pety91 2010.06.15. 21:41:46

Maicon nullszögből! :O

CaBeL 2010.06.15. 21:41:57

ha valaki bemagyarázza nekem, hogy maicon ezt így akarta...

vadkutya 2010.06.15. 21:42:08

Atyasságosúristen!

Everred 2010.06.15. 21:42:08

ehh, kár érte, túl korán jött, így most vége a meccsnek :-(

IronRock 2010.06.15. 21:42:19

Az a brazilok kurva szerencséje, hogy Maicon náluk játszik...mindenesetre ha a koreai kapus családját nem végzik ki ezért, akkor hálát adhat az égnek...

ddrum77 2010.06.15. 21:42:27

na igen, ez gól, az ilyen kapushibát így kell büntetni

rizla 2010.06.15. 21:42:51

@CaBeL: mit akart volna? egyértelmű lövés volt. látta a rést a törpe és a kapufa között.

horee6 2010.06.15. 21:42:51

na, a koreai kapus családjánál már kopogtatnak az egyenruhások. :(
Maicon: bravó

raja ram 2010.06.15. 21:43:13

@IronRock: már csöngetnek is náluk

rizla 2010.06.15. 21:43:22

na lássuk van e B terve a kedves vezetőnek

ZenZo 2010.06.15. 21:43:25

Jóóóó ég vazze... a kapus persze ezt csúnyán benézte, de akkoris wáááááááá. A torna gólja címre már most esélyes.

CaBeL 2010.06.15. 21:43:40

@danesdzsu2: minden edzésen gyakorolják, nem? :D

IronRock 2010.06.15. 21:43:50

@rizla: talán Észak-Korea ügynöke vagy? :-D Mert én is ezt akartam írni a gól után, de te gyorsabb voltál :-)))

rizla 2010.06.15. 21:44:03

@horee6: micsoda geci ez a maicon:DDD

értelmetlen_nevű 2010.06.15. 21:44:44

@CaBeL: miért, szerinted ki akarta rúgni a stadionból? Egyértelmű, hogy kapura szúrta.

simoo · http://artissimoon.blogspot.com 2010.06.15. 21:45:20

@Lojzi_: én mindjárt negyven leszek, de bizony apámnak elmondtam amikor egy segg tanár viccesnek találta h pofozva nevel...orrom vére is elindult...
meglátogatta és beszélgetett vele..

hozzáteszem apám két diplomás és jégkorongozó volt...

több pofon nem volt... és nem csak nekem senkinek az osztályban... régen rossz ha egy tanár pofonnal tud rendet tartani... tekintély nem innen jön

rizla 2010.06.15. 21:45:23

@ZenZo: ne vicceljetek már. a kapus persze ezt csúnyán benézte. PONT. maicon szemfüles volt, jó lövés volt, de ilyen gól soha nem lehet semmiféle év gólja. csak attól nem lesz nagy gól, hogy erősen lőtte. ráadásul 7-8 méterre volt max.

CaBeL 2010.06.15. 21:45:58

vicces, hogy kakánál ki kell emelni, hogy át tudta venni a labdát.

calciomax 2010.06.15. 21:46:01

egyébként nem volt olyan kurva nagy hely amit a kapus ott hagyott, nagyon jól célzott és geci erőssen.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2010.06.15. 21:46:21

@CaBeL:

hátsó visszajátszáson látszott, hogy lecsúszott
ettől még kapushiba. nem olyan nagy, de kapushiba.

horee6 2010.06.15. 21:46:47

@rizla: majd küld csomagot az árváknak... :(

tuono 2010.06.15. 21:46:59

vb gólja majd egy spanyol tikitaki lesz, amikor a lenullázott védelem és fekvő kapus mellett Torres az orrán pörgetve a labdát, besétál a kapuba...

ddrum77 2010.06.15. 21:47:05

@rizla: amennyiben felismerte a helyzetet, és oda akarta lőni, és így... na ezért a VB gólja nálam eddig

rizla 2010.06.15. 21:47:06

@calciomax: persze, csodálatos lövés volt és baromi okos. de sokat elárul a vb-ről, hogy valaki már most kikiáltja a torna góljának: DDDD

CaBeL 2010.06.15. 21:47:08

szerintem középre akarta bikázni a tömegbe, ennyi. én nem látok bele többet. főleg nem maiconba. pedig szeretem, de ennyi esze nincs.

lószerafin 2010.06.15. 21:47:12

Ez a VB gólja? Hát szerintem ez alig kisebb potya mint Greené. Jobb helyeken az ilyet két kézzel fogják.

Malachi 2010.06.15. 21:47:49

egy titkos koreai bázison már pötyögik a kódokat, hamarosan indul a ballisztikus rakéta taktikai csapást mérni a brazil tangagyárakra.

szerintem remek meccs, olyan jó látni egy alibizést hírből sem ismerő csapatot. Kaká meg kapja be, Céroni csak egy van.

rizla 2010.06.15. 21:48:11

@ddrum77: ha ennél nem születik legalább 5-6 jobb gól, akkor ez a vb minden idők legszarabbja lesz hivatalosan is.

raja ram 2010.06.15. 21:48:16

@rizla: A 66-os VB-n a németek lőttek egy ilyen gólt a spanyoloknak

rizla 2010.06.15. 21:48:44

@CaBeL: sajnállak, komolyan.

Matteo_B 2010.06.15. 21:48:58

hát,ezt Juan is beverhette volna...ha van olyan lövőtechnikája

simoo · http://artissimoon.blogspot.com 2010.06.15. 21:49:11

@rizla: sajna a B, csupán h ne kapjunk gólt
és valószín a CDEF..etc is

ddrum77 2010.06.15. 21:49:15

@rizla: EDDIG a legjobb gól... g*ci, kegyetlen, megalázó, demoralizáló, nagyszerű, szép, hihetetlen

Kaputykin · http://kittenberger.blog.hu 2010.06.15. 21:49:34

ne már, hova mennek ezek a lövések

Matteo_B 2010.06.15. 21:50:13

és nem fújták volna be lesnek,pedig nem volt

rizla 2010.06.15. 21:50:18

mi a fasz ez a nyikorgás? a koreaiak válasza a vuvuzelára?

calciomax 2010.06.15. 21:51:12

@lószerafin: hét méterről full bika, kézzel fogják mi?
@CaBeL: "nem látok bele többet. főleg nem maiconba" kb. 3-at lőtt idén ehhez hasonlót azt is mind középre akarta bikázni....főleg Maicon...

CaBeL 2010.06.15. 21:51:27

@rizla: kösz, megvagyok nélküle. attól még a vélményem nem változik, hogy ez egy lecsúszott beadás/középre lövés.
ha ronaldinho lötte volna, vagy ronaldo spiccel, azt mondom oké. de maicon. hagyjad már...

ecky 2010.06.15. 21:52:01

@rizla: én előző vb-n lahm első meccsen lőtt góljára /1. volt az egész vb-n/ mondtam h a legnagyobb és aszem az első 5be be is választották. ezen a vb meg eddig a délafrikaiak gólja a best!

ddrum77 2010.06.15. 21:52:12

tartsatok ki STOP. braziloktól nem szégyen gólt kapni STOP. következő két meccsen 6 pontot szerezni kell STOP. melegvíz STOP. áram STOP.

ZenZo 2010.06.15. 21:52:48

@rizla: @lószerafin:
Én csak azt írtam, esélyes. És az is. Attól, hogy a kapus benézte, még nem lesz kisebb gól. Greené alig vánszorgott be a kapuba, meg ne magyarázza már valaki, hogy ez a kettő ugyan olyan... 50 perc után a brazilok belátták, hogy középen nem fognak áttörni a koreaiakon, szél, elfutás, passz, és egy gecinagy, jól eltalált lövés, ami gól...

CaBeL 2010.06.15. 21:52:57

@calciomax: linkelj már be a 3ból 1et. kösz.

rizla 2010.06.15. 21:53:04

@CaBeL: hmm, nem nagyon értesz hozzá, nehari.

England win The Ashes! 2010.06.15. 21:53:33

@simoo: én konkrétan csak arra céloztam (és Lojzi arra reagált), hogy nem volt régebben szokás a tanárnak beszólni, mert bajod eshetett. Én az általánosban kaptam a 8 év alatt összesen kettőt. Mind a kettőt megérdemeltem. Ennyi. Időnként van értelme a makarenkói módszereknek is, mert a gyerekben rögzül, hogy "hoppá, ezt nem szabad, mert ettől fájni fog a pofám". Persze nem a brutalitást értem, hanem az ún. "atyai pofon"-stílust. (Apám sulijában volt egy tanár, sőt még öcsémet is tanította, aki olyan brutális barom volt, mint a te tanárod. A fater mesélte, hogy egy alkalommal a végzősök, akik között volt pár keménykötésű arc, éjszaka megvárták, majd helybenhagyták.)

Malachi 2010.06.15. 21:53:50

@rizla: a kispadon már fenik a bozótvágókat meg a sarlót.

CaBeL 2010.06.15. 21:54:38

felnézett, hogy kinek adja = metakommunikációs félrevezetés. hát így tényleg puskás díjas gól már. visszaszívtam mindent.

ddrum77 2010.06.15. 21:54:48

@CaBeL: eddig gyenge VB, aláírom, de ezt a lövést azért ne szarozzuk már le

giacinto 2010.06.15. 21:54:57

@CaBeL: te nagyon sok Maicon-meccset láttál már, gratulálok.

danesdzsu2 2010.06.15. 21:55:24

@rizla: Minek válaszolgattok neki? Ennyiből már rég egyértelmű, hogy felesleges.

rizla 2010.06.15. 21:55:27

lecsúszott 100 km/h-s sebességgel :DDD

horee6 2010.06.15. 21:55:50

@CaBeL: sztem, ha belövi középre ilyen erővel, akkor nincs olyan csatár, aki normálisan bele tud érni, és irányítani tudja, merre menjen a labda. Látott egy jó nagy rést a röviden és bezúzta erőből. Szemfüles, okos, ügyes.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2010.06.15. 21:56:15

@mavo:

helyesbítek. ebből a visszajátszásból látszott a megfelelő szögből, és nem csúszott le. így viszont gratula.

rizla 2010.06.15. 21:57:19

én még azt is elfogadnám, hogy szerinte lecsúszott, szíve joga vaknak lenni, de ez a "nem nézem ki maiconból" olyan vérgyenge érv, hogy azon csak nevetni lehet.

hopp hopp ez szép volt. észak-koreának meszeltek.

simoo · http://artissimoon.blogspot.com 2010.06.15. 21:57:23

@Dr Jozef Vengloš: én nem hiszek a makarenkói pofonban... nekem volt egy kb egyötven magas max harminc kilós akkor kb 50 éves, láncdohányos irodalomtanárnőm... atom fegyelmet tudott tartani, gondolhatod nem izomból..

na szegény vörösek

lószerafin 2010.06.15. 21:57:38

@ZenZo: Igazábol jogos, csak nem volt ez csúnya, de (remélem) pont annyi köze van ahhoz a gólhoz mint ahhoz hogy ez legyen a vb gólja. Legalább 3 szebb már volt..

Everred 2010.06.15. 21:57:40

na ez igen, emmán gól a javából.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.06.15. 21:57:59

ennyit tippeltem, fújják le a picsába :)

tuono 2010.06.15. 21:58:03

yesok Elanoval most nyertem egy fogadást :)

England win The Ashes! 2010.06.15. 21:58:04

A braziloknak most ugrott a 2014-es vébé és a 2016-os olimpia. ;-)

Kaputykin · http://kittenberger.blog.hu 2010.06.15. 21:58:04

na, egy németes passz, és máris kettő :)

Matteo_B 2010.06.15. 21:58:08

nem Kakának kéne ilyen labdákat adnia?

IronRock 2010.06.15. 21:58:08

Na, ennyi lesz a vée...2:0, és kb. reális is.
Ennyivel többel senki nem fogja megverni Észak-Koreát.

ddrum77 2010.06.15. 21:58:14

@mavo: beadást valszeg belsővel rúgja, ezt megrúgta ahogy kell

lószerafin 2010.06.15. 21:58:32

Szép gól. Most már tudjuk mire van Elano.

horee6 2010.06.15. 21:58:36

Meg van a koreai ellencsapás: zavarják a tv-adásokat. az M1 legalábbis tök hangyás.

Na, Elano, itt vége. Az adásnak is. A sárgák lelövik a műholdakat.

CaBeL 2010.06.15. 21:58:37

Robinho a Santos sztárja behúzza a meccset a Selecaonak.

ZenZo 2010.06.15. 21:58:40

A fél vörös mezes válogatott már húzza a lábát, de ilyenért ott nem jár a csere... minimum hordágy :)

Közben Frodó beveri a másodikat. Kár érte. Innen akár mégis meglehet a csúnya verés, amit jelen állás szerint valahogy nem érdemelnek meg a koreszok.

nikodémus 2010.06.15. 21:59:05

Brasil begins to play.

vadkutya 2010.06.15. 21:59:14

Szopatják rendesen ezt a kapust. Mit fog kapni otthon, hja...

értelmetlen_nevű 2010.06.15. 21:59:33

Szép passz volt, csak Denilson csinálhatta volna szebben.

England win The Ashes! 2010.06.15. 21:59:40

@simoo: Ne offoljuk nagyon szét a topikot, maradjunk annyiban, hogy én sem szeretem, de vannak szituk, amikor elengedhetetlen.

ddrum77 2010.06.15. 21:59:43

nademost a kapus miért nem él együtt a játékkal??? ha figyeli a labdás embert, és elindul időben, odaér erre a kiugratásra

1116001 2010.06.15. 21:59:49

Ugyan még nem joga, de már bonito:)

Irapuatótól Szuezig 2010.06.15. 22:00:08

fáradni látszik észak-korea, és emlékeim szerint dél-korea is a 70. perc környékén fáradt el annyira, hogy a görögök átvehették a kezdeményezést. érdekes.

sh4d0w 2010.06.15. 22:00:49

Szegény kis vörösök, picit sajnálom őket, szimpatikus kiscsapat, igen kulturáltan adják elő, amit a futballról tudnak.

IronRock 2010.06.15. 22:01:33

Mekkorát röhögnék, ha Észak-Korea behúzná a második helyet! De nem fogják, a portugálokat megverhetik, de Elefántcsontpart bedarálja őket fizikailag.

ddrum77 2010.06.15. 22:01:47

most látsztott közelről hogy az egy PLIMA cipő =)

ZenZo 2010.06.15. 22:01:49

@Matteo_B: Kaká egész családja jól láthatóan Korea vörözs felében vendégeskedik, mást nem tudok elképzelni.

lószerafin 2010.06.15. 22:02:38

@ddrum77: Elindult időbán, nagyon jó helyre ment az a labda. Robinho a nyerő ember. Kíváncsi leszek meddig viszi a brazilokat.

rizla 2010.06.15. 22:02:42

ez egy teljesen jó meccs volt. szuper kiscsapat ellen szenvedő nagycsapat, majd egy góllal magárataláló nagycsapat, jól bevett, szórakoztató dramaturgia.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.06.15. 22:03:04

kaka annyira szar formásban van, hogy sztem csak wenger zsenialitás tudná visszahozni őt a fodball világába.

ZenZo 2010.06.15. 22:03:42

@Irapuatótól Szuezig: az, hiszen Korea csak 1 van. Szerintük is :D

ddrum77 2010.06.15. 22:03:53

@ZenZo: vagy Perez már eladta egy é-koreai csapatnak =)

danesdzsu2 2010.06.15. 22:04:23

szerintem most láttuk utoljára ezen a vb-n a pályán Kakát.

Kaputykin · http://kittenberger.blog.hu 2010.06.15. 22:04:43

mégse a labda szar, Dani Alves ugyanilyen beadásokat nyomott egész évben

ddrum77 2010.06.15. 22:04:52

@imici77: ja, Denilson cseréje lenne =)

ZenZo 2010.06.15. 22:05:27

@danesdzsu2: ááá, a 86. percben Dunga visszacseréli 4-0-nál, s az ötödiket ő vállalja ;)

értelmetlen_nevű 2010.06.15. 22:06:44

@Kaputykin: hehe, nekem is ismerős volt a mozdulat

England win The Ashes! 2010.06.15. 22:06:52

@imici77: épp ezért Wenger menjen Madridba Josénak szekundálni Kaka újjáteremtésében.

danesdzsu2 2010.06.15. 22:07:00

@imici77: Támogatom, fizettek 40millát, meg adjátok a katalánt cserébe, és szerintem mindenki boldog lesz.:)

IronRock 2010.06.15. 22:07:06

@rizla: nem túl pozitív amit mondasz...eszerint örüljünk a két lőtt gólnak, mint majom a farkának..??

ZenZo 2010.06.15. 22:07:12

@Kaputykin: ezen hangosan felröhögtem. Annyira gyűlölöm ezt az embert, mint focistát, hüh. Még valahogy CR-t is jobban beveszem. A beadásai meg tényleg ilyenek.

CaBeL 2010.06.15. 22:07:36

@danesdzsu2: majd jöhet helyette Julio Baptista. Dejó lesz. Ettől független adom, hogy Kaká szar egész évben.

rizla 2010.06.15. 22:08:10

@IronRock: egyrészt az eddigiek fényében igen, másrészt nem a gólok mennyiségétől lesz jó vagy rossz egy meccs. itt végig voltak helyzetek, volt feszültség, voltak tényleg jól játszó játékosok, voltak ismeretlen, de szimpátiát keltő játékosok, volt dráma, volt eleje, volt vége. ennyi. nem az év meccse ez sem, de abszolút vállalható szórakoztatás.

@danesdzsu2: és ki fog a helyén játszani?

ddrum77 2010.06.15. 22:08:29

Robinnyo megkapta a felhatalmazást az önzőzésre

nikodémus 2010.06.15. 22:09:02

Brasil begins to play.

nikodémus 2010.06.15. 22:09:48

Brasil begins to play.

England win The Ashes! 2010.06.15. 22:10:02

@danesdzsu2: én benne lennék! Kakáért 40 milla plusz Mérida nem sok...

CaBeL 2010.06.15. 22:10:09

még holnapig izgulhatunk, focizik-e valaki a csoportkörben. talán a spanyolok. reméljük.

ddrum77 2010.06.15. 22:11:59

uhh, 85. percben milyen gyors az elvtárs

danesdzsu2 2010.06.15. 22:12:47

@rizla: Nyújthat valaki rosszabbat ott Felipe Melon kivül?

simoo · http://artissimoon.blogspot.com 2010.06.15. 22:13:52

Melo nem rúgott senkit feketére, vagy csak nem vettem észre??

nagyon kiváncsi vagyok ebben a csoportban mi lesz még, nem látom ebben a brazil csapatban a világverést és mégis meggyőzően játszottak ma... miközben elég szarul, olaszokkal ellentétben viszont nyertek

portugál buktát érzek itt

rizla 2010.06.15. 22:13:57

hihetetlen, eddig majdnem mindenki aki gólt lőtt, benne van a fantasy league-es csapatomban. dempsey, honda, de rossi, maicon, kár hogy előbbi kettőt elfelejtettem becserélni ;[[

dzzzzz 2010.06.15. 22:14:15

ezt megérdemelték :D

Lacóka 2010.06.15. 22:14:23

na! hajrá elvtársak!!

Everred 2010.06.15. 22:14:23

hohohohohohohóóóóóóóóóóóóóó

ddrum77 2010.06.15. 22:14:27

namost Kassai ráhúz 5 percet, és megvan a 2-2

danesdzsu2 2010.06.15. 22:14:29

@Dr Jozef Vengloš: Egy másikra gondoltam, de én ennek is örülnék.

Hajrá, még egyet!!!

simoo · http://artissimoon.blogspot.com 2010.06.15. 22:14:40

oooooooo igeeeeeeeen ez nagyon járt nekik

horee6 2010.06.15. 22:14:43

ezt megérdemelték a vörösök

mavo · http://polmavo.blog.hu 2010.06.15. 22:14:50

megérdemelték.

de a brazilok is a győzelmet ...

Malachi 2010.06.15. 22:14:52

én annyira boldog vagyok.

nem érdekel, ez egy jó meccs. csak annyi kell, hogy játszani akarjanak. basszus, hajrá KNDK!!!!

ecky 2010.06.15. 22:14:58

JJJJJEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!! kommunism forever!!!!

paralelokocka 2010.06.15. 22:15:01

holnap este Dél-Afrika-Uruguay meccsel megkezdődik a 2. kör, remélhetőleg egyre többen feladják "csak ki ne kapjunk" taktikát

jön Csabalala, Forlán és a többi nagy mágus:D

England win The Ashes! 2010.06.15. 22:15:08

Erre varrj gombot! Amúgy eddig amely csapat ezen a vébén gólt lőtt, az nem kapott ki. Úgyhogy hajrá KNDK.

rizla 2010.06.15. 22:15:10

és még a végére is marad valami extra. eddigi legjobb meccs, én azt mondom. bravo észak-korea.

raja ram 2010.06.15. 22:15:47

A híres Árilis 25 nevű klubban játszik.

rizla 2010.06.15. 22:15:55

és halljuk a közönséget, HALLOTTUK A CSALÓDOTT MORAJT

CaBeL 2010.06.15. 22:16:13

@ddrum77: ha nem húz rá, akkor meg nincs meg Kassai :D

paralelokocka 2010.06.15. 22:17:55

@Dr Jozef Vengloš:

June 16 20:30 South Africa vs. Uruguay

micz 2010.06.15. 22:18:07

Úgy nézem szépen lassan mind a vörösök mellé álltunk...

ddrum77 2010.06.15. 22:18:14

BUNDA!!! kedves vezér vajon mit üzen a srácoknak? sztem le a kalappal előttük

rizla 2010.06.15. 22:18:15

eddigi legszimpibb csapat észak-korea. LEHETNE-E ENNÉL PERVERZEBB A VB

Kaputykin · http://kittenberger.blog.hu 2010.06.15. 22:18:34

Tudtam, hogy Kassai nem hosszabbít eleget az egyenlítéshez

simoo · http://artissimoon.blogspot.com 2010.06.15. 22:19:26

nem mert eleget hosszabítani... ejnye

ez a meccs nekem korea miatt marad emlékezetes..

szép munka volt vörösök

brazilok meg, hááát

calciomax 2010.06.15. 22:19:43

ez az első elfogadható meccs volt.

England win The Ashes! 2010.06.15. 22:19:51

@Kaputykin: Kassait a meccs után egy fekete Volga várja a kijáratnál.

ddrum77 2010.06.15. 22:20:27

erőnlét oké, egy kicsit több merészség, plusz egy ember a középpályára, és henger

ecky 2010.06.15. 22:20:46

összesítsünk: jó ez a brazil csapat. jó ez a koreai csapat. kaka lehet h többet tényleg nem lesz kezdő a vb-n. kiesnek a portugálok. már csak azért is mert a koreai kapus nem akar talicskát tolni egész további életében és össze fogja szedni magát. és a brazilok ott lesznek a legjobb 4ben.

értelmetlen_nevű 2010.06.15. 22:21:26

Azért a koreai edző nem az a gratulálós típus. Tényleg fasza meccs volt, az tetszett a koreaiakban, hogy nem keménykedtek, próbáltak tisztán játszani, a zselébárók ellen nagyon szurkolok nekik.

Kakával meg mi a faszom történt Madridban? Egyszerűen rossz nézni szegényt.

nadivereb 2010.06.15. 22:21:42

Nem lehetne, hogy innen három csapat menjen tovább (Elefántcsontpart továbbra is a titkos favoritom), a paraguayi csoportból meg csak egy?

ddrum77 2010.06.15. 22:21:46

@calciomax: a többi kóválygó-lődőrgő csapat szégyellheti magát... csóka hogy bevarrta, ezek lőni is tudnak, nemcsak falat játszani

1116001 2010.06.15. 22:22:02

@rizla:
ha ehhez hozzá vesszük, hogy a némtek játsszák a joga bonitot, teljesen igazad van:)
De bízom a spanyolokban, hogy hátha a az 1.kör végére helyére kerülnek a dolgok.

megvagy hadnagy 2010.06.15. 22:22:12

hány csapat hajtana így 0:2-nél Brazilia ellen a 87. percben?

Everred 2010.06.15. 22:22:30

Ez egész jó foci volt.

vadkutya 2010.06.15. 22:22:43

@rizla: Új szintre lépett az emlegetett szürrealitás.

ecky 2010.06.15. 22:23:02

ja! és kassai is jó volt! megérdemli a tapsot mindenki aki ezen a meccsen pályán volt! szerintem a legjobb meccs eddig. sportszerű, izgalmas. kíváncsi leszek hondurasra is :D

simoo · http://artissimoon.blogspot.com 2010.06.15. 22:23:13

@micz: 1:2 brazilia ellen... akik pár moslék meccs után, ezt mi is hoznánk mantrát tolták elgondolkozhatnak vajon ez a korea mennyire zúzna le minket... nagyot küzdöttek megérdemlik a kalapemelést

szar de ez a meccs tetszett legjobban az eddigiek közül

dávid nem győzte le góliátot, de nem is adta meg magát

ddrum77 2010.06.15. 22:23:14

@megvagy hadnagy: és ki futná le a brazil védőt??? valszeg senki

megvagy hadnagy 2010.06.15. 22:23:36

elképesztő. már előtte is volt egy helyzet, amikor Juan becsúszva mentett. aztán a gól. és ha még van 5 perc, egyenlítenek...

mondjuk a brazilokon is látszott, hogy felkapták a vizet és rohamoztak :)

tök jó volt!

ZenZo 2010.06.15. 22:23:52

@rizla: a kicsik közül mindenképp, de talán a brazil válogatott, mint olyan tényleg arra jó kezdő meccsnek, hogy azt mondd: itt nincs értelme feltett kézzel kimenni a minél kisebb vereségért. Csak bátran. Nyilván ebben van némi népi ideológia is, azon csodálkozni nem kell. Az tény, hogy a legbátrabb játékot és ezzel a legjobb meccset ők produkáltak az esélytelen(ebb) csapatok közül. Viszont Dél Afrika játéka nekem ugyanilyen szimpatikus volt például.

England win The Ashes! 2010.06.15. 22:24:26

@megvagy hadnagy: ismerünk csapatokat, akik Málta ellen, 0-0-nál a 3. percben feleannyira sem hajtanak, mint a múltkor a görögök.

rizla 2010.06.15. 22:24:39

@ddrum77: mindhárom gól jó volt. az első kapushiba, de szép akció, szép lövés, másik kettő szintén szép akció. első tényleg csinos meccs, volt minden, ami kell egy jó meccshez.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2010.06.15. 22:24:53

@simoo:

"ez a meccs nekem korea miatt marad emlékezetes.."

ditto.

és ha valaki ezt mondja nekem előtte, én kiröhögöm, bevallom, hajtós kis favágókat vártam. az első tíz percet, meg az első gól utáni kb. szintén tíz percet leszámítva hatalmasat küzdöttek a vörösök, és ami még váratlanabb: végtelenül sportszerűen. amiben egyébként a brazilok is partnerek voltak, előttük is le a kalappal!

a német meccs és ez volt eddig a legjobb, nincs mese.

nadivereb 2010.06.15. 22:25:37

A portugálokat elpicsázzák a koreaiak, nagyon érdekes lesz az Elefántcsontpart-Korea meccs.

rizla 2010.06.15. 22:25:45

@ZenZo: igen, dél-afrika még jó volt valóban, de itt most világsztárok ellen ment egy noname csapat, ez plusz dráma.

Tassadar 2010.06.15. 22:26:09

@megvagy hadnagy: A törökök, és valszeg nyertek is volna 3-2-re:)

megvagy hadnagy 2010.06.15. 22:26:16

@Dr Jozef Vengloš:

jaja, ezt nem is akartam már mondani

('96 Atlantában Brazilia ellen 1-3-nál Vili a veréb utánrúgással, piroslappal vétette észre magát az utolsó percekben)

Roeder 2010.06.15. 22:26:19

@simoo: nso fórumon százak bizonygatták,hogy az ázsiai selejtezőkből a magyar válogatott is kijutna a vb-re...na azok az okosok remélem látták ezt. lószart jutnánk ki

ZenZo 2010.06.15. 22:27:43

@megvagy hadnagy: a Vörös Köd sokakat megsegített már...

ddrum77 2010.06.15. 22:28:33

@megvagy hadnagy: meg kellett mutatni, hogy "kurva pipa vagyok, g*ci bazz" =))

mavo · http://polmavo.blog.hu 2010.06.15. 22:28:53

@Roeder:

jogos. ezek a koreaiak ezzel a játékkal szénné vernék a magyar bohócválogatottat.

England win The Ashes! 2010.06.15. 22:29:30

@Roeder: már egyszer írtam, de egy egyfős konföderációból sem jutnának ki.

ddrum77 2010.06.15. 22:29:36

@Roeder: érdekes, itt mindenki azt mondta, hogy csak a kifogások lennének egzotikusabbak, a játék viszont maradna ugyanolyan

megvagy hadnagy 2010.06.15. 22:29:39

@Tassadar:

nem tettem hozzá, de az ún. kiscsapatokra gondoltam, ill. ahogy Dr Jozef Venglos érzékelte, a magyar válogatottra is részben.

A törökök az más tészta.

calciomax 2010.06.15. 22:29:45

azért ezek a keletiek eddig odab@szósak 3 meccs két győzelem és egy erkölcsi csőzelem...nem rossz

simoo · http://artissimoon.blogspot.com 2010.06.15. 22:30:22

@Roeder: jutnának ám...

talán majd ha a fiatalok beépülnek, akkor lesz egy jó csapatunk... de kijutás... álom álom

ecky 2010.06.15. 22:30:53

görögök a portugálok mexikó meg kicsoda??? miről beszél ez???

calciomax 2010.06.15. 22:31:56

@nadivereb: várjunk még azzal egyenlőre még nem tudni a brazilok voltak-e szarok?

Cadaver!! 2010.06.15. 22:32:37

Sokan felvetették a vb előtt, hogy mégis mi a répát keres Piros Korea a vb-n. Hát hölgyeim, uraim több joguk van itt lenni, mint Franciaországnak, Görögországnak, Nigériának, Algériának, Szlovéniának, Ausztráliának, Kamerunnak, Olaszországnak, Új-Zélandnak, Szlovákiának az eddig bemutatott játék alapján.

értelmetlen_nevű 2010.06.15. 22:33:26

@calciomax: az lesz kemény, ha majd a kínaiak is megtanulnak játszani (vagy elég népszerű lesz a foci). Elég nagy ott a merítés, hogy úgy mondjam.

micz 2010.06.15. 22:33:29

Párhuzamosan néztem az Indexes szöveges közvetítést. Nem tudom ki volt ma az ügyeletes vicces "szakkommentátor", de egész idő alatt nem tudott lekattanni a különböző kommunista poénokról a Volgától a bőrkabátig. Na most értem én hogy ő ebből az egészből ezt nézi ki, de mér a faszér nem szarik inkább sünt a köcsögje...

Artsuhtaraz · http://latomasok-arnyjateka.blog.hu/ 2010.06.15. 22:33:33

Büszke vagyok az elvtársaimra. Brazília is tapsot érdemel.

rizla 2010.06.15. 22:33:41

milyen F csoport, atyaég

ddrum77 2010.06.15. 22:34:13

@Cadaver!!: egy percig nem volt kérdéses, hogy é-korea szórakoztató meccset fog játszani, ellenben a többivel

ecky 2010.06.15. 22:34:24

gundi is fasza ember... azért mert ő buta gondolja h egy koreai válogatott focista nem tud angolul vitatkozni a bíróval???

nadivereb 2010.06.15. 22:34:32

@calciomax: Teljesen mindegy, hogy a brazilok szarok voltak-e (nem voltak), az a csapat, amelyik Brazília ellen ilyen kulturált és a végletekig sportszerű játékot nyújt, és 0-2-nél se adja fel, az nekem szimpatikus.

ih bín ájn bájener 2010.06.15. 22:34:33

Ez eddig nem volt túl meggyőző, mondjuk eddig szinte senkivel nem lehet megelégedni, kivéve a németeket. Dunga helyében kerülném a holnapi brazil sajtót. Amúgy Észak-Korea már is szimpatikusabb, mint déli szomszédja. Sok mindennek kéne történie, hogy elfelejtsem a 2002-es pofátlanságot.

simoo · http://artissimoon.blogspot.com 2010.06.15. 22:34:35

@calciomax: szarok nem voltak (sajna) de lehet h ez a rosszabbik varia és nyomnak egy olaszos menetet

persze én olaszoknak szurkolok, egy brazil fan tuti nem így látja

értelmetlen_nevű 2010.06.15. 22:34:46

@calciomax: az lesz kemény, ha majd a kínaiak is megtanulnak játszani (vagy elég népszerű lesz a foci). Elég nagy ott a merítés, hogy úgy mondjam.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2010.06.15. 22:35:58

@Cadaver!!:

"Sokan felvetették a vb előtt, hogy mégis mi a répát keres Piros Korea a vb-n. Hát hölgyeim, uraim több joguk van itt lenni, mint ..."

az ide ma este beírogatók reakciói alapján ez nem is kérdés. ekkora virtuális szimpátiakinyilvánítás egy csapattal szemben ezen a vébén ... volt egyáltalán? kétlem ...

danesdzsu2 2010.06.15. 22:36:46

Nekem ez csodás volt. Inkább ezt a meccset nézem meg háromszor, mint Materazzi brutalitását, vagy C.Ronaldo színészkedését. Ez a FOCI! Őszintén, szívből.

Gyönyörű.

Roeder 2010.06.15. 22:37:05

@ddrum77: mert ide nem agyhalott emberek írnak. de azoknak magyarázhattam,hogy nemhogy a két koreát és japánt,de még iránt,bahreint és kínát se tudnánk megverni. max sokkal több pénzbe kerülne az utazás

calciomax 2010.06.15. 22:37:06

@nadivereb: nekem is szimpatikusak voltak absz. de hogy mit kezdenek a portugálokkal és az elefántokkal az más tészta. Lehet jobban jártak volna ha egy ötöst kapnak és lebecsüli őket a másik kettő mert igy most tuti odafigyelnek mindketten.

Mala Suerte 2010.06.15. 22:37:34

@mavo: "bevallom, hajtós kis favágókat vártam"

ez be is jött, de azért csak találtak 2 gólt... :|

mavo · http://polmavo.blog.hu 2010.06.15. 22:38:10

és ami még fontos

maicon gólja körül volt egy kis perpatvar, egy csipetnyi trollkodási próba is volt, de ezeket leszámítva ennyire egységes még nem volt a tisztelt publikum véleménye

szerintem ...

Ronal-d'oh! 2010.06.15. 22:38:50

Koreát félreismertem(tük?). Sőt, valójában maga az ország miatt eleve elítéltem őket, de itt az látszott, hogy van 11 faszi, akinek ez élete lehetősége, és tényleg úgy is léptek pályára. Ennek tetejébe akkor tisztelettel játszottak, legyen szó bíróról vagy ellenfélről, ami példaértékű lehet akármelyik másik csapatnak.

Ezért gyönyörű játék a foci, nem?

ddrum77 2010.06.15. 22:39:18

@mavo: egymillió légy nem tévedhet? =)

nadivereb 2010.06.15. 22:40:50

@calciomax: Az elefántok ellen én se tudom, hogy mire jutnak, az szoros meccs lesz. Viszont ha tudják hozni a mai játékukat, akkor a zselébarbikat le kell, hogy gyalulják.

raja ram 2010.06.15. 22:40:52

Ez egy halálcsoport. Eddig azt hittük 3 szuper csapat van, de kiderült, hogy 4. Ilyen erős csoportot már rég láttam VB-n, sőt talán még nem is.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2010.06.15. 22:40:52

@matthe07:

favágók alatt én azokat értem, akik azért nem sajnálnak szabálytalankodni. lásd szerbek.

volt vagy 10-15 szabálytalanság az egész meccsen, a két csapattól összesen, és a brazilok szabálytalankodtak többet

favágók? ugyan ...

és a góljuk is nagyon szép volt

calciomax 2010.06.15. 22:41:00

@danesdzsu2: b@szod amit ma CR kapott attól 4 játékos is lesérült volna.....

simoo · http://artissimoon.blogspot.com 2010.06.15. 22:41:14

@calciomax: azért az lenne szép ha a halálcsoportban kórea lenne a hóhér... az meg pláne ha zselatinfiúkat végeznék ki (szvsz a portugálok ezek után is lenézik koreát.. most csak annyi változhatott bennük h a brazilokat is verhetőnek hiszik)

lószerafin 2010.06.15. 22:41:28

@Ronal-d'oh!: Ugyanezen gondolkodtam én is, fölösleges nekem is leírni. +1. :)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2010.06.15. 22:41:46

@matthe07:

jaj bocs, ezt benéztem :-D

de amúgy a brazérók se voltak favágók szerintem

Asidotus 2010.06.15. 22:42:16

ajjaj, alakul számomra is egy szimpátia :)
Múlt héten láttam az észak-koreaiaknak a görögök elleni barátságos meccsének összefoglalóját, az alapján valami hasonlóra számítottam, de jobbat kaptam.
Amúgy, elég sokára esett le a braziloknak, hogy amit előzetesen elterveztek, és Heinrich is olyan jól megfogalmazott, az most nem lesz célravezető. Egyéniben kell megverni az ázsiaiakat, méghozzá úgymond joga bonitóval. A lefutós, kipasszolós, kitaktikázós játékban partnerek voltak a koreaiak is, akkor fogyott el a tudományuk, amikor az egyéni képességbeli fölénnyel próbálkoztak a brazilok.
Ez egy nagyon jó meccs volt.

lószerafin 2010.06.15. 22:42:59

@calciomax: Hát ha mind a 4 játékos Robben akkor lehet. De emelett azért dobálta is magát szépen. Nézd mondjuk kezdésnek Zokora sárgáját, de volt ott még pár.

nadivereb 2010.06.15. 22:43:05

@calciomax: Jaj, nagyon nehéz lehet állandóan homorítani a minimális kontaktus után, aztán utána 70 percig sértődötten semmit se csinálni.

England win The Ashes! 2010.06.15. 22:43:32

@mavo: távolálljon tőlem a trollkodás, meg nekem tetszett a gól, csak megjegyzem a polkorrektség jegyében, hogy a meccs végén Vieira azon a véleményen volt, hogy Maicon beadást akart, hozzátéve, hogy a gól szép lett és megérdemelt volt.

raja ram 2010.06.15. 22:44:10

@mavo: Sőt. Jó volt nézni, amikor felsegítették a koraiakat, kezet fogtak velük. Úgy látszik a sportszerűség "ragadós"

mavo · http://polmavo.blog.hu 2010.06.15. 22:44:44

@ddrum77:

egymillió nst kommenter?

bloggazdák: itt a következő cél. én veletek vagyok, a tívíbe mindketten jól nyomtátok! :)

Ronal-d'oh! 2010.06.15. 22:45:36

Ja, és remélem azt a pillanatot választjátok a meccs jelenetének, amikor a kopasz csatár (Tae Se asszem) elsírta magát a himnusz közben...

danesdzsu2 2010.06.15. 22:45:37

@raja ram: Én is pont arra gondoltam itt a végén, hogy most kéne mutatni Queiros fejét. Szerintem már intravénásan kapja a nyugtatókat.

ddrum77 2010.06.15. 22:45:39

@nadivereb: Cé játékának az alapja hogy senki ne menjen hozzá nagyon közel, mert akkor borul, hagyják csak futni, meg biciklizni

calciomax 2010.06.15. 22:45:49

@nadivereb: hát azt láttuk hogy hősiesen védekeznek és ebből ügyes kontrákat vezetnek (a brazilok b@sztak védekezni) de hogy ők irányitsanak egy meccset 90 percik és hogy legyaluljanak bárkit is.......mondom várjunk még ezzel. A brazilok nagyon töketlenek voltak a kapu előtt lehet a portugálok rutinból bevernek kettőt az első negyedórában aszt jóccakát ez is benne van.

Everred 2010.06.15. 22:46:57

@simoo: szerintem a portugálok senkit nem néznek le, az egy szánalmasan görcsös csapat, nulla könnyedséggel, az a legnagyobb bajuk.

Cadaver!! 2010.06.15. 22:46:57

Nekem egyedül az nem volt szimpatikus, hogy a meccs legvégén a japán-dél-koreai-észak-koreai (nehezen jegyzek meg neveket) előtte a faszba, pedig volt 2 társ a 16-oson belül, ha belövi középre akármi is történhetett volna. Értem én, hogy nagyon akart bizonyítani az egész világnak, de a lövésnek semmi esélye nem volt, míg egy passz...

Na mindegy, lényeg, hogy másfél órára megállt a világ focikedvelő népsége, most lehet visszatérni a szokásos szarhoz.

danesdzsu2 2010.06.15. 22:47:19

@Nűnű: Heinrich tökéletesen írta le a brazil csapatot.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2010.06.15. 22:47:43

@Dr Jozef Vengloš:

a harmadik (szemből vonalból) visszajátszás alapján én úgy érzem, ez nem csúszott le (majdnem telibe, pár milliméterrel inkább a cipő jobb felével találta el), tehát nekem belefér az így akarta részbe.

ecky 2010.06.15. 22:47:47

@Ronal-d'oh!: ezért volt jó anno pl az aranycsapat is...

SamS 2010.06.15. 22:48:51

@ddrum77: Aha, ezért volt a világ legjobb játékosa és alázott szét mindenkit Angliában 3 szezonon keresztül :D

Olyanokat képesek leírni egyesek, hogy kettéáll az ember füle :D

ZenZo 2010.06.15. 22:49:37

@értelmetlen_nevű: Áhh, persze-persze. Kína. Várták már ezt Kanadától, az USA-tól, ott van persze India is... sok helyen megtanulhatnak még focizni, ahol nagy a merítés. Lényegében Európa is fejlődik a maga módján, egyre több csapat van :)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2010.06.15. 22:50:05

@raja ram:

igen, ez nekem is feltűnt, meg szerintem mindenkinek. ilyen szempontból egyszerűen példaszerű volt a meccs. és nem volt törlesztés sem (!), sőt, egy darab brazil homorítást leszámítva nem volt felesleges fetrengés sem.

hat's off!

ddrum77 2010.06.15. 22:50:12

@mavo: éles a különbség a belsővel történő beadás, és a külsővel meglőtt labda között, EZT ÍGY AKARTA

nadivereb 2010.06.15. 22:50:15

@calciomax: A brazilok alig voltak a kapu előtt. A koreaiak tökéletesen tolódtak, nem engedték magukat kisakkozni, ezért kellett a braziloknak távolról lődözniük. Kétszer tudtak villanni a brazilok az egész meccsen, pedig próbálkoztak tisztességgel.
Egyébként a brazilok nem nyíltak ki, végig védekezték a koreai csatárokat, de ott is volt egy ügyes összjáték, amit nem sikerült levédekezni. Állítom, hogy majdnem bármelyik eddig látott csapat ellen (-németek, dél-koreaiak és Paraguay) ez 1-0 az elvtársaknak.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2010.06.15. 22:51:21

@DimitarSuperstar:

ez igaz, de eddig a vébén valóban a homorítós formáját adta inkább. és a bíró párszor be is zabálta :(

ddrum77 2010.06.15. 22:51:28

@DimitarSuperstar: oké, de ma mit mutatott? olyat homorított, hogy vihogva álltam fel a tévé elől... érdekes h a koraiak oda tudtak szegezni

calciomax 2010.06.15. 22:53:26

@nadivereb: én meg úgy láttam a brazilok végig egykapuztak és hosszú percekre a kapuhoz szoritották az ellent csak nem tudtak valódi golhelyzetig jutni, mert nem voltak elég jók ennyi.

Cadaver!! 2010.06.15. 22:53:52

Ja, még valami. A meccs elején volt egy jelenet, Fabiano lökéssel indult, mire Somos X megjegyezte, hogy a koerai könnyen összecsuklott. Hát khmm, lassítva is nagy lökésnek látszott, de érdekelne, hogy Somos mit reagálna a portugál meccs egyik jelenetére, amikor is az egyik elefánt rátette a kezét Cé hátára (nem meglökte, nem megmarkolta, amolyan kézrátétellel meggyógyítom a lapockád stílusban), mire a portugál primadonna olyan mozdulattal terült el, mint amikor egy 250 kmh-val közlekedő felfüggesztett acélgerenda tarkón vágja Tomot a klasszikus Tom & Jerry rajzfilm egyik felhőkarcoló építési területén játszódó jelenetében.

Remélem az előző mondat értelmes volt, így is sokági tartott megfogalmazni. :D

ddrum77 2010.06.15. 22:54:06

@DimitarSuperstar: sajnos én naívan a sportszerű, őszinte játékot szeretem, és a koreaiak ezt képviselték, jó volt látni egy csapatot, akik máshogy akartak győzni mint a többiek, nekem az az egy mai C villanás elég volt az egész VBre

mavo · http://polmavo.blog.hu 2010.06.15. 22:54:09

@ddrum77:

no, azért láttam már beadásra szánt lasztit, amit külsővel a lelátóra küldött a szélső - szerintem te is :)

de ez valóban szép volt. :) még ha a kapuson is múlt: rutintalan volt egyértelműen, de az a kapus vesse rá az első követ, aki nem nyelt be ilyet.

England win The Ashes! 2010.06.15. 22:54:55

@ZenZo: Kanada? 34M emberből, ha nem számítod azokat, akik aggastyánok, csecsemők, nők, hokisok és curlingesek, akkor marad egy <1000 fős halmaz.

raja ram 2010.06.15. 22:56:07

Senki nem tudja mi történik Észak-Koreában. Ezek egy internátusban egész nap fociznak, a szakvezetők meg elemeznek. Mást fognak játszani az elefántok és mást a portugálok ellen.

calciomax 2010.06.15. 22:56:26

@Dr Jozef Vengloš: Vieira nem is mondhatott mást, mindenki magából indul ki....

horas 2010.06.15. 22:56:30

Nekem rohadt szimpatikus ez az Demokratius Koreai csapat,elbaszták mondjuk a telitalálatomat ermt 2-0-ra tippeltem,de nekik elnézem,mert szimpik voltak,szurkolok nekik.
Megkockáztatom a portugálokat megverik.

Maicon góljáról nem tudom eldönteni,hogy tudatos vagy nem,a kettő között nálam valahol,viszont az nálam egyértelművé vált,hogy talán a elgfontosabb eleme ennek a brazil válogatottnak,ha őt kikapcsolják nagy bajban lesznek,főleg így,hogy Kaká továbbra sincs.

A második ex Manchester City-s összjáték zseniális volt,Robinho már-már Xavi szintű labdát adott Elano-nak,tudtam,hogy hülyeség volt elengedni a City vezetőinek a sokoldalúságával szinte beférne bárhova.

Koreaiak nekem kellemes meglepetés,nagyok jók voltak a második félidőben szépen szétestek koncentrációban Maicon gólja egy rossz emberváltás múlott amit röhögve oldottak meg szalagon az első félidőben.

Brazil nagyon komolyak voltak a második félidőben,egyértelműen a legesélyesebbek eddig.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2010.06.15. 22:56:34

@Cadaver!!:

na ácsi, akkor hogy rosszat is mondjak: a meccs leggyengébb pontja a közvetítés volt

az említett cé jelenetet én is láttam, a gyomrom forgott tőle :(((

lószerafin 2010.06.15. 22:56:35

Azért ezt a meccset tanítani kéne sportszerűség szempontból, máshol ez már gyakorlatilag olyan szinten elkoptatott klisé, de itt még egy félresikerült szabálytalanság után, is úgy álltak egymáshoz a játékosok mintha az a nagy fairplay könyvben meg lenne írva. Jó volt nézni. Mindenki más tanulhatna belőle...

ddrum77 2010.06.15. 22:56:45

@mavo: ez a lövés nem vita tárgya, persze kell hozzá mázli is, de akkor is összejött

raja ram 2010.06.15. 22:59:54

@ddrum77: Maicon nyilatkozott a ZDF-nek: a lövés szándékos volt, látta rést és bevágta.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2010.06.15. 22:59:59

@calciomax:

nem cseszegetésből, de ha egy csapat órákig passzolgat a tizenhatos előtt, egy centi valódi helyzet nélkül, az nem az ellenfél kapuhoz szorítása, hanem meddő mezőfölény.

kutyacica 2010.06.15. 23:00:22

Foglaljuk ossze az eddig latottakat. A nemetek hengereltek, az angolok csalodast keltettek, a hollandok joiparos munkaval lenyomtak egy vedekezo beallitottsagu europai csapatot, a brazilok nyogvenyelosen osszekapartak egy minimalis golkulonbsegu gyozelmet, Argentina helyenkent latvanyos, de osszessegeben pazarlo tamadojatekkal verte afrikai ellenfelet, Portugalia pocsekul jatszott afrikai ellenfele ellen. Holnap meg a spanyolok felresopornek egy kozepes europai ellenfelet.... BAZDMEG EZ A 2006-os VB!! :((((

Az olaszok ugyan elneztek egy meccsnappal a osszebenazott dontetlent, az a masodik meccsnapon jott volna fiuk!

SamS 2010.06.15. 23:00:57

@ddrum77: Ez még nem jogosít fel arra, hogy égbekiáltó baromságot írjál le ;)

England win The Ashes! 2010.06.15. 23:01:13

@calciomax: Lehet. Igaz, megteheti, mert már súlyzózott azzal az aranysárga izével, ami a legutóbbi Rorschach központi figurája a gnóm mellett. ;-)

A korrektséget fokozandó, azt is illik megemlíteni, hogy Southgate és Davids szerint tudatos lövésnek tűnt.

England win The Ashes! 2010.06.15. 23:03:49

@raja ram: Mi mást mondana, nem mindenki egy Goykoetxea (1994-es vb).

calciomax 2010.06.15. 23:04:58

@mavo: ok. mondjuk de ha ez a tizenhatos előtt zajlik az akkor is odaszögezés, de mondom töketlenek voltak.

raja ram 2010.06.15. 23:04:59

@Dr Jozef Vengloš: Kahn szerint is tudatos volt és egyértelmű kapushiba

drosiii 2010.06.15. 23:05:16

@Dr Jozef Vengloš: NST kupán én is lőttem egy ilyen gólt a németeknek a rosszabbik lábammal. És tudatos volt. Maicon-nál is lehetett az mert azért ügyes a srác.

ih bín ájn bájener 2010.06.15. 23:05:32

Most azért felütött egy gondolat a fejemben? Lehet hogy a brazilok voltak gyengék? Arra is gondoltam, hogy az első félidőt megtették x-re, de az már egy kicsit erős volt. Szép kis szorzója lehetet ennek az eredménynek. Sikerült Afrikában összehozni a leggólszegényebb vb-t, ezért kit lehet vajon okolni?

mavo · http://polmavo.blog.hu 2010.06.15. 23:06:19

@kutyacica:

nekem eddig ez a 8. vébém, amit látok élőben tévén (lehetne a 9. is, de nem volt tévénk (: ), és azt kell mondanom, mindegyik ilyen fanyalgással indult, a csoportmeccsek első fordulója eddig sok orgazmust nem okozott a nézőknek ...

és mit ad isten, az elsőt (82) számomra soha egyik sem fogja felülmúlni. no way. pedig ...

mavo · http://polmavo.blog.hu 2010.06.15. 23:08:01

@raja ram:

kahn nem hiába volt jó kapus, jól látja :)

raja ram 2010.06.15. 23:08:26

@Dr Jozef Vengloš: 1966-ban Lothar Emmerich ugyanilyen gólt lőtt a spanyoloknak. Nem is jutottak tovább a csoportból.

micz 2010.06.15. 23:08:45

Valahogy végig követve az idén a topligákat, a BL-t egy néhány egyéb kisebb-nagyobb kupát nem voltam ráhangolódva a VB-re, nem nagyon hatnak meg az "alkalmi" formációk, furcsán nézem hogy egy csapatban játszik Messi, Heinze, meg Higuain, és megértően bólogatok hogy alacsony színvonalról fanyalognak egyesek. Persze, jobb dolog híján, követtem a meccseket, de úgy nem tudtam átérezni az egész VB fílinget.
Eddig... Úgy érzem kezd maga alá gyűrni az egész! Lement (majdnem) az első csoportkör, és már nincs visszaút! Király ez a VB!!!

horas 2010.06.15. 23:08:52

@Lacóka: Igen,nem tudom ezt emgint honnan sikerült ide kevernem:(

simoo · http://artissimoon.blogspot.com 2010.06.15. 23:09:55

@mavo: 82 az mindennek a teteje... de hát nekem Rossi Zoff Bettega az istenek :)

calciomax 2010.06.15. 23:10:00

@mavo: azért az a '82-es tömör gyönyör volt már az első meccsektől kezdve.(10-1)

raja ram 2010.06.15. 23:11:33

OFF: a ZDF riportere, aki a meccset is közvetítette, Réti Béla. Most csinál épp egy interjút Elanóval portugál nyelven.
ON

mavo · http://polmavo.blog.hu 2010.06.15. 23:12:17

@raja ram:

továbbá sándor csikar neve, ha még mond még valakinek bármit is, meg a róla elnevezett szög vagy szegecs vagy gemkapocs, vagy mi ... még él ám jó öreg ...

England win The Ashes! 2010.06.15. 23:14:21

@raja ram: @drosiii: Nem vitatom, Maicont ismerve lehetett tudatos, magam is annak gondolom.

De ha nem az volt, akkor sem vallaná be.

Goikoetxeára azért céloztam, mert a németeknek akasztott egyszer egy baszott nagy gólt, a meccs végén pedig őszintén elmondta, hogy beadásnak szánta.

www.youtube.com/watch?v=mSk0ggtYzEU

Ronaldinho egy hasonlót tudatosnak állít a mai napig.

kutyacica 2010.06.15. 23:14:41

@mavo: en nem fanyalgasnak szantam, a 2006-os VB szerintem nem volt rossz, volt egy rakas kifejezetten fasza meccs a csoportkor masodik-harmadik napjan es a kieses szakaszban is. ami nem tetszett szemely szerint az az eredmenye, tokkal-vonoval, ezert kesernyes kicsit a szajizem, h mintha azt neznem megint.

na de ez persze csak vicc, nehogy komolyan vedd azert, majdnem biztos vagyok benne hogy nem a 2006-os vb-t adjak dvd-rol :)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2010.06.15. 23:17:55

@simoo: @calciomax:

főleg azért, mert a spanyol vébé ritka tisztességesen ment végig, pfaff ki nem állításán kívül szinte nem jut eszembe igazán felháborító bírói ítélet, és hát igen. a 80-as évek labdazsonglőr brazil aranycsapata, a franciák alakuló eb csapata, a németek átmeneti, mégis ütős csapata a 80-as alázós eb győzelme után, maradona szárnypróbálgatásai, a lengyel bronzérmes csodacsapat latoval és smolarekkel ... jaj, ne ... csodálatos vb volt, hüpp, hüpp ...

raja ram 2010.06.15. 23:19:34

@mavo: Sándor fantasztikus játékos volt, még láttam az MTK-ban és a válogatottban.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2010.06.15. 23:20:19

@simoo:

ó, és rossi meg zoff ... hüpp, hüpp ... meg rummenigge, az örök alulértékelt, meg az első modern kapus, a sokak által gyűlölt schumacher, de utáltam én is, amíg rá nem jöttem, hogy más megoldás nem volt ott

Zete · http://sikeresmagyarok.blog.hu 2010.06.15. 23:20:33

Az észak-koreaiak szervezett és hajtós focija a déli testvéreik erényeit hordozta, s nem engedte kibontakozni azt a brazil játékot, amit előzetesen vártam. Mindenesetre az azért játszott, hogy a braziloknak széles a támadásrepertoárja, amely még veszélyesebb lesz, ha még Kaká is formába lendül. Az észak-koreaiaknak pedig minden elismerésem, jól játszottak, a csoport másik két csapata is tarthat tőlük. Dzsong Te Sze pedig kifejezetten jó játékosként mutatkozott be előttem.

lószerafin 2010.06.15. 23:22:56

@kutyacica: Egy Francia-Olasz döntő most eléggé odabaszna :)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2010.06.15. 23:24:07

@raja ram:

én sajnos már csak felvételről :-(

England win The Ashes! 2010.06.15. 23:24:27

@mavo: És a német-osztrák megnemtámadási egyezmény.

horas 2010.06.15. 23:24:48

@imici77: De sajnos Wenger Tshabalala-t és Jonh Teszé-t fogja leigazolni.

raja ram 2010.06.15. 23:26:18

@mavo: Ne sajnáld. Kiszámíthatod, hogy én hány éves vagyok.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2010.06.15. 23:27:42

@Dr Jozef Vengloš:

jaja :)

egyébként az egyértelműen a (bár foltozgatott, de csúnyán) elavult a lebonyolítási rendszer hibája volt, ez van, jé, meg is változtatták. ha egyszerre megy a két meccs, akkor persze ausztria elbúcsúzik a picsába, a németek voltak annyival jobbak.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2010.06.15. 23:29:03

@raja ram:

hát, ha az emlékek mennyiségét és szépségét nézem, akkor csodálatos korom van nekem is, ha az egyebet, akkor ... ööö ... vannak problémák ...

horas 2010.06.15. 23:29:24

A portugálok ennek a Koreaiaknak nem fognak gólt lőni,sanszos,hogy John Tesze akaszt ott egyet.Elefántcsontparttal meg játszanak egy 0-0-t,
és ott is vannak a 16 között.Hogy kiejtsék az argentínokat...

mavo · http://polmavo.blog.hu 2010.06.15. 23:30:16

@mavo:

és csak jelzem, algériát megsirattam én is, nem érdemelték meg a kiesést

raja ram 2010.06.15. 23:31:56

@horas: ez így lenne tökéletes

raja ram 2010.06.15. 23:33:42

@mavo: de akkor először a spanyolokat is kellene ejteniük - merész

horas 2010.06.15. 23:34:31

Aztszem rizla írta,hogy ennél perverzebb nem lehet egy vb,és tényleg,az Észak-Koreai válogatott rendesen megmozdított bennem valamit érzelmileg...

_Maverick · http://newdeal.blog.hu 2010.06.15. 23:35:05

Először is a másik meccsről: CÉ ismét igazolta amit mindig is tartottam róla: egy hisztis zseni, aki komoly tét esetén tökéletesen egyéni sportnak tekinti a focit és hasznavehetetlen... Egy lövés 35-ről, bravúr ezzel a labdával, oszt jó napot... Sajnáltam, hogy az Elefántok nem nyertek.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2010.06.15. 23:36:10

(hát bakker, ha lenne egy nst-s "mi még láttuk, és soha nem felejtjük a 82-es vb-t" találkozó, én esküszöm, arra kivételesen elmennék. nem vicc)

upsz, és mert én (is) reklamáltam a minap: köszönöm a meccsenkénti komment lehetőséget, igen, ezt szerettem volna, és így sokkal, de sokkal jobb!!!

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2010.06.15. 23:36:23

Én csak azt szeretném mondani, anélkül, hogy el merném olvasni a gól körüli korábbi vitákat, hogy anyám, Maicon mekkora gólt lőtt!!!!

Nem sokat láttam a meccsből, de a két brazil gól megvan, és hát igen, Robinho is igen jól tolta. Sok nem derült azért ki braziliáról, a népi korea viszont igencsak rákészült erre a tornára.

Még azt néztem, bár ez lehet, hogy csak belelátás, hogy a kndk focisták a mezőny egyetlenjei, akikről nem süt a jólét. Merthát azért a válogatott focista még Ghánában is az, elég az arcára nézni. Viszont ahogy a szatócstanuló képű és soványságú kapusukat elnéztem, hm. De mondom, lehet, hogy only in my head....

raja ram 2010.06.15. 23:36:52

@_Maverick: Cé szerintem nem hibás. Ilyen gyenge portugál csapatot én még nem láttam.

horas 2010.06.15. 23:37:08

Maicon a mai napon kicsit még tornászott az eddig sem alacsony vételárán....Perez-ben biztos felemás érzelmek dolgoztak a góljánál...

mavo · http://polmavo.blog.hu 2010.06.15. 23:37:44

@raja ram:

szerintem félreértjük egymást. én 82-ben sirattam őket. :) most? ugyan már. ez a foschpunepa soha nem győzné le alemanniát :(

_Maverick · http://newdeal.blog.hu 2010.06.15. 23:43:04

Másodszor az estiről, de ezt nem is írom egy kommentbe az előzővel.

Teljesen meg voltam hatva, nagy élmény volt. Olvasom a blogokat, fórumokat, és figyeltem az embereket a koreai himnusz alatt és a helyzetek közben a Szabadság téri kivetítőn... és valahogy ambivalens érzéseim támadtak.

Még a TV-ben is poénkodnak a "komcsikon", mi is kedves vezérezünk, és valahogy szegények a világ szemében csak valami groteszk, abszurd viccek... És valahol ez szomorú, vagy szívszorongató. Én még soha nem hatódtam meg ennyire sporteseményen, mint amikor a himnusz alatt a kezdésnél (!!!) zokogni láttam a koreai srácot. Vagyük észre, hogy Észak - Korea lakosának lenni tragédia! Ezek az emberek, ez a nép szinte semmit nem tud a világról, amit meg igen, azt valami kifordított görbetükrön keresztül... Milliók halnak éhen, és ki tudja még mi történik velük, a világ pedig vállat rántva mosolyog rajtuk, hogy jézusom, ezek még így élnek? Kedves vezért meg stb.? Eljönnek a VB-re bohóckodni? És most itt vannak, és odatették magukat! Nagyon boldog voltam, hogy betaláltak, és tényleg, valami vegyes, szívszorító érzés lett úrrá rajtam nézve a srácot, aki gyermeki örömmel rohan köszönetet mondani edzőjének. Ezek a fiúk büszkék lehetnek magukra, és a világ egy jelentős része csak a kalapját emelheti meg előttük, ahelyett hogy néha ízléstelen vicceket gyártana róluk...

Eszembe ötlött édesanyám gondolata is - aki mellesleg jobb oldali, semmi sem köti szimpátia terén az előző rendszerhez -, hogy azért a kommunizmusnak meg voltak a maga értékei... Talán kevesebb hype, kevesebb zselé, arc, több alázat és munka, gyermeki öröm célra vezetőbb néha...

Remélem ilyen lesz a folytatás is, és ponttal térnek haza!

mavo · http://polmavo.blog.hu 2010.06.15. 23:43:32

@raja ram:

na várjál, akkor szerintem előbb te fejtsd ki, mire gondoltál, mert lehet, én értettelek félre

mavo · http://polmavo.blog.hu 2010.06.15. 23:45:33

@_Maverick:

igazából azt akár le is szarhatnám, hogy milyen szar körülmények közül jöttek. a játékuk. a sportszerűségük. no igen, az már döfi! és számomra más nem számít.

raja ram 2010.06.15. 23:47:06

@mavo: hagyjuk. összekeveredhettek az idézések.nem tudom, miről szó :) késő van

horas 2010.06.15. 23:47:45

@_Maverick: Ugyan ezt írtam,feltett pár sorral,engem is megérintett ez a koreai csapat,komolyan.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2010.06.15. 23:48:01

@_Maverick:

ja, és ugyan már. amit ezek a srácok előadtak, abban a komcsi diktatúrának semmi pozitív szerepe sincs. sőt. ha nem lenne komcsi diktatúra, a többségük sokkal jobb bajnokságban fejleszthetné magát még jobbá. és erre esélyük sincs sajnos. :(((

mavo · http://polmavo.blog.hu 2010.06.15. 23:50:12

@raja ram:

én arra gondoltam, hogy 82-ben mennyire sajnáltam az 1:0-ás nszk-ausztria miatt kieső algírokat.

ha te másra, majd elmeséled. :)

raja ram 2010.06.15. 23:52:29

@mavo: A focitudásukhoz nincs köze a diktatúrának, de ehhez a sportszerűséghez, küzdeni tudásnak, van. Ilyet én még nem láttam. Ezt beléjük nevelték.

raja ram 2010.06.15. 23:53:40

@mavo: Ezért nem értettem, mert én ehhez nem fűztem kommentet :) Valaki más volt

mavo · http://polmavo.blog.hu 2010.06.15. 23:58:10

@raja ram:

visszakerestem, teljesen jogos. :)

ps: a 82-es vébé rajongói klub alapítását ki vállalja? :)

Artsuhtaraz · http://latomasok-arnyjateka.blog.hu/ 2010.06.15. 23:58:34

@_Maverick:
A gólöröm bennem is megmozgatott valamit. Összevetettem magamban azzal a pusztán agresszióból álló üvöltéssel, amit leggyakrabban látni "örömként". Ég és föld.
Észak-Korea játékosai emberiek voltak, nem az a nagypofájú "én vagyok az alfahím" magabiztosság sugárzott róluk, ami egy "átlagos" focistáról sugárzik.

raja ram 2010.06.16. 00:02:03

(sajnos) én 66-tól láttam az összes VB-t és a legjobbnak az 1966-ost 1970-est 1982-est és 1998-ast tartom

nadivereb 2010.06.16. 00:04:33

@mavo: Ebben nem vagyok biztos. Ilyen magas szintre fejleszteni a csapatjátékot csak nagyon sok gyakorlással, szinte klubcsapatszerűen lehet. Az egész csapat olajozottan mozgott, mindenki illeszkedett a játékba, nem volt egyénieskedő. Hogyha szétszélednének, akkor pont ezek a tulajdonságok vesznének oda.

nadivereb 2010.06.16. 00:06:01

@nadivereb: Ja, és persze ezzel egy percig nem mondom azt, hogy a diktatúra és elnyomás pozitív dolog. Csak azt, hogy ahhoz, hogy ilyen csapatjáték alakuljon ki, ahhoz nagyon sokat és nagyon kontrolláltan kell edzeni, a diktatúra pedig ezt nyilván megkönnyíti.

raja ram 2010.06.16. 00:07:30

@Artsuhtaraz: OFF /OFF
belenéztem a blogodba és volt egy rejtvényed. a megfejtés: iron maiden - the number of the beast?

mavo · http://polmavo.blog.hu 2010.06.16. 00:18:41

@nadivereb:

értem én, de ha magyar párhuzamot keresek, az 50-es évek elejének fantasztikus ferencvárosi csapatának szétverését is a diktatúrának "köszönhetjük" az akkori csodálatos honvéd létezéséért cserébe.

szóval érted .. :(

Hefe 2010.06.16. 02:44:31

A brazilok elso meccse utan megkaptuk a valaszt ezen blog cimere. A valasz pedig egyszeru: dunga egy balek.
Varhato volt, hogy felallt vedelem ellen jatszanak majd, es oda eppen a kreativ jatekosok kellenek. Azokat meg otthon hagyta. Ebbe a csapatba nagyon kellett volna Ronadinho, Pato, de mindenekelott Ronaldo.
A brazil tamadoszekcio nagy nulla volt, mert Kaka gyengelkedik, igy nem tudta kiszolgalni oket. Ide kellett volna Ronaldinho, hogy kicsit megkavarja a lapokat. Ha Maicon nem huz egy varatlant, lehet hogy pontot sem szereztek volna a brazilok.
Leginkabb Ronaldo hianyzott, akit nem kell kiszolgalni labdakkal, o meg mindig kepes arra, hogy a kapuba gyalogoljon a labdaval.
Meg egyszer: dunga akkorat bukik majd a VB-n mint az olajto, es remelem hogy a nevet is elfelejtjuk majd.

Ceres 2010.06.16. 06:02:25

Remek poszt, taps!

rizla 2010.06.16. 06:08:04

@Hefe: "Leginkabb Ronaldo hianyzott, akit nem kell kiszolgalni labdakkal, o meg mindig kepes arra, hogy a kapuba gyalogoljon a labdaval."

te, miattad megnéztem a naptárt, mert reménykedtem benne, hogy 98at írunk, tehát biztosan jó vb-meccsek lesznek ma, de baszki, 2010 van, ledöbbentem.

egyébként dungában szerintem is benne van a van basten-féle bukás lehetősége. de ezen a parádés vb-n azt is kinézem belőlük, hogy 4ig mennek.

rizla 2010.06.16. 06:09:58

@Artsuhtaraz: azért kezd átcsapni az az észak-korea iránti - tök jogos - belezúgás agyonidealizált szerelembe. jaj persze, nem az az agresszív üvöltés, hanem milyen emberi volt, atyám.. mintha egy európai nem tudna harmincháromféleképpen örülni a góljának, beleértve a "letépem a mezem és a világba üvöltök" verziót éppúgy, mint a "kiskölyökként tapsikolok" változatot.
maicon meg majdnem elsírta magát a gólöröménél, csak mondom.

@_Maverick: "egy hisztis zseni, aki komoly tét esetén tökéletesen egyéni sportnak tekinti a focit és hasznavehetetlen..."

a zsenisége nem tudom miben nyilvánul meg, amikor teljesen feleslegesen sarkazgat folyton ellenfélhez. a csapata hibája amúgy, hogy nem sikerült kihasználni őt. quieroz egy szar edző, de ki számított tőlük másra? minket is csak 1 góllal bírtak megverni budapesten úgy ahogy.

madbalee 2010.06.16. 07:16:43

@Hefe: "Meg egyszer: dunga akkorat bukik majd a VB-n mint az olajto, es remelem hogy a nevet is elfelejtjuk majd. " Nem vagyok brazil fan, de ezt amondatot majd úgy 3-4 hét múlva is olvassuk vissza

_benito · www.nst.blog.hu 2010.06.16. 07:34:45

én nemtom, megbukik-e dunga ezzel a rakás fossal, csak nagyon remélem, hogy igen. ha nem, az annak lesz köszönhető, hogy a többiek még gyengébbek, és majd jól elsiratjuk a szép futballt.

a tegnapi alapján pedig nem biztos, hogy megnyerik a csoportot, ami a legszebb lenne, mert a spanyolok egyből kiraknák őket.

a nagy taktikus meg hajszálra azt csinálja, mint amit ők csináltak 94-ben, csak most nincs a csapatában bebeto meg romario. nekem kurvára nem tetszik, ahogy az sem tetszett. és nagyon remélem, hogy a sors megbünteti őket.

Hefe 2010.06.16. 07:47:47

@rizla:
"te, miattad megnéztem a naptárt, mert reménykedtem benne, hogy 98at írunk, tehát biztosan jó vb-meccsek lesznek ma, de baszki, 2010 van, ledöbbentem."

Dobbenet, hogy olyan dolgokrol irsz amirol nem tudsz semmit. Ezek szerint az elmult egy evben nem lattal egyetlen Corinthians meccset sem. Javasolnam hogy nezz meg egyet, aztan meg nezz a naptarra: igen, 2010 van.

Hefe 2010.06.16. 07:49:22

@madbalee:
"Nem vagyok brazil fan, de ezt amondatot majd úgy 3-4 hét múlva is olvassuk vissza"

En brazil fan vagyok, ezert irtam. Igen, javasolnam hogy 3 het mulva olvassuk vissza amit irtam.

váév építők (törölt) 2010.06.16. 08:04:36

@_benito: qurvára ugyanezt gondolom a tegnapi mutatott után. tegnap mondtam a csajnak, hogy cica, figyelj ezt a meccset még nézzük meg, a drazsék biztos mutatnak vmi szépet, hidd el megéri még 90 percet footballal tölteni 5 nap fos után. hát nem jött be. bocsánatot kértem, és megígértem, hogy napi 1 meccset fogok ezután csak nézni. és tényleg így lesz a nyolcaddöntőig.
hogy tudott dunga egy ilyen elbaszott játékot ráerőltetni a játékoaira? nem szóltak neki, hogy ők ezt nem akarják?

Keelhaul 2010.06.16. 08:29:00

@váév építők: Én eleve nem is éreztem késztetést, hogy nagyon nézzem a vébét, aztán persze mindig ráfanyalodok, de nem az igazi. A brazilokat meg rühellem, szóval reménykedem, hogy ez volt a legjobb produkciójuk. Elefántcsontpart meg Portugália majd beárazza a koreai védelmet.

lecsó73 2010.06.16. 08:45:04

VB-t lehet nyerni úgy is mint 94-ben, ami egy rakás hányás volt, és úgy is, mint 2002-ben, aminek az egész világ örült.... csak az edzőn múlik, hogy milyen taktikával küldi pályára a csapatot. a brazil fociban ma ugyanúgy megvannak az egyéniségek, mint korábban, volna rá lehetőség, hogy őróluk szóljon a VB, és nem a taktikáról. foci egyfelől valóban sport, másfelől viszont szórakoztatás is, és az igazán nagy edzők a kettő eredményességét együtt tudják biztosítani... szerintem

ecky 2010.06.16. 08:57:03

vissza olvastam a 2008as eb előtti spanyol keretről szóló posztot és a hozzászólásokat. hát mit mondjak... ha annyira van igaza itt minden brazil fikázónak mint akkor a spanyol fikázóknak akkor brazilia simán lesz világbajnok még 4 év múlva is... egyébként szerintem egy brazil csapatot sose lehet leírni. pont ahogy egy argentínt se. azért volt rá példa maiconon kívül is h a braziloknál a "takarító személyzet" is technikásabb mint néhol a csapat sztárja. nem lepnének meg ha megnyernék a vb-t. asszem a sorsolásuk se lenne olyan nehéz ha megnyerik a csoportot. és ha "szakértők" az angolokat is várják a döntőbe akkor a brazilokat simán. nekem nem hiányzik ronaldinho pl. inkább 1 otthon vagy vmi kevésbé ismert bajnokságban játszó eddig hírnevet nem szerző kreatív támadó aki bizonyítani akar. szerintem...

töröltprofil (törölt) 2010.06.16. 09:40:15

@Hefe: Az a gond hogy lehet hogy a dagi jól nyomja a hazai bajnokságban ahol még másnaposan is jó lehet játszani, de a válogatott-ban nem működne jól, pláne 33 évesen.
Akkor inkább Neymart vitte volna ki....

Artsuhtaraz · http://latomasok-arnyjateka.blog.hu/ 2010.06.16. 09:49:05

@raja ram:
találtsüllyedt

@rizla:
Rosszra hegyeztem ki a mondanivalómat, a mérhetetlen alázat ébresztett bennem még nagyobb tiszteletet.
Pl 4 éve mit művelt a togói válogatott? Mindenkinek hatalmas pofája volt és a pénzen veszekedtek.
Egyértelmű, hogy melyik csapat szereplése szól inkább a fociról.

2010.06.16. 09:57:15

Tegnap beszéltem egy olasz sráccal, kérdeztem mit szól a csapathoz. Azt mondta, a Lippi tudja mit csinál, 4 éve igaza volt, 3 hét múlva kell jónak lenni. Hihetetlen, mennyire másképp áll a focihoz egy olasz, mint mi :) Aszondja, jók nekünk a hollandok is, lényeg a továbblépés :):)
Ezt csak azért mondom, mert tegnap nem tűnt jónak a brazil csapat, dehát ebből a csoportból elsőnek kell továbbmenni,az a lényeg, és Észak-Korea sötét ló megint. Dunga-nak abban igaza lehet, hogy erre a vb-re 22 egyforma képességű, erejű játékos kell, szerintem a brazilok belelendülnek, és kitart az a végéig. Ha Kaká feltámad, akkor meg nincs miről beszélni, úgyis nyernek :):) Hát ha nem, akkor baj van

Malachi 2010.06.16. 10:01:03

@_Maverick: a viccek, a fricskák az elbaszott rendszernek szólnak, a tisztelet és a dicséret a csapaté és a játékosoké. itt senki nem szólta le a csapatot sem a játékosokat, csupa pozitív hsz. jött. ja, hogy elképzelhető, hogy nem kapnak kenyérjegyet ha nem jutnak tovább a csoportból? hát, ez van. az biztos, hogy mostantól minden meccsükön nekik szurkolok, egy tisztes helytállásért.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.06.16. 10:07:37

@rizla: "agyonidealizált szerelem" mint a spanyolok iránt egyeseknél? ;)

fraulein praxa 2010.06.16. 10:14:48

@_Maverick:
az index.hu-s közvetítés alatt többször kinyílt a bicska a zsebemben, amikor többen gyapotszedőztek meg niggereztek, de ami igazán feldűhített, az az ostoba, tudatlan gyökér viselkedés, ami a korea-brazília meccs alatt volt.. a "jajj gól kapott a koreai kapus, mehet munkatáborba haha" volt még a legenyhébb. érdemes beleolvasni, de igazából csak az agyadat kúrod fel mocskos módon. ezt a sok gyökeret mind-mind összepakolnám, és kiraknám valahol sierra leone kellős közepén, vagy angolában (aki niggerezik és gyapotszedőzik), aki meg a koreaiakon élcelődik, azt ott. óriási szerencse ám, hogy európába születtél, ez egy hatalmas lutri, mert a világ igen jelentős része szegénységben él. olyan nyomorban, hogy azt a sok hülye, amelyik az lcd-tévére felvett hitele miatt nyavajog, fel sem tudja fogni.
ki lehet röhögni őket, de hogy mi max. egy ütőképes vizilabda-válogatottat vagyunk képesek felmutatni (akiket nem lebecsülök, de ugye a vizilabda max. a szerbeket meg minek tud infarktusközeli állapotba sodorni) velük szemben, az szerintem elgondolkodtató. nekem is elszorult a szívem többször a meccs alatt, óriásit nőttek a szememben ezek a srácok, és sajnálom azt, hogy onnan jöttek, ahonnan. jobb országot érdemelnének. sőt, ha javasolhatnék valamit, cseréljünk velük fociválogatottat. nem muszáj örökre, csak néhány évre.

neeskens 2010.06.16. 10:20:42

@Hefe: Bizony, a Dagi még most is eszetlen jó.

10-15 méteren még most is nagyon gyors, de a fő erőssége mindig is az volt, hogy remekül látja meg a kínálkozó lehetőséget és mindig a legjobb megoldást választja.

"Az a gond hogy lehet hogy a dagi jól nyomja a hazai bajnokságban ahol még másnaposan is jó lehet játszani" - Robinho is ott bohóckodik mégis rá épül a brazil támadójáték.

Artie 2010.06.16. 10:23:12

@váév építők: idéznék egy tegnapi baráti SMS-t: Dunga sokat dolgozott, hogy kiölje a focit a brazilokból. Sikerült.

Hát, sikerült. Ez minden volt, csak nem foci.

Az utolsó négy percre Észak-Korea ellen egy brazil csapatnak be kell állni bekkelni, döbbenet.

Ez a Lúcio meg egy hatalmas nulla. Mou ezért nagy edző, mert nála a világ legjobb belső védője, de mindenki másnál (Bayern, válogatott) totálisan használhatatlan, előre járkál, elbassza a labdákat, hátul meg hülyét csinálnak belőle.

Brukk 2010.06.16. 10:37:03

@Artie: Nem tudom, akkor nem ugyanazt a meccset néztük. Maicon azért meglőtte a VB eddigi vitathatatlanul legszebb gólját, kevesen tudnak/mernek ehhez foghatót. A játék is meglehetősen rendben volt.

Ha valamiben beleszólhatok a "nagyok" dolgába az a következő. Szerintem Thiago Silva messze a legjobb brazil középső védő, nem értem, hogy a kintlévők közül miért nem ő játszott. Plusz egy szubjektív dolog, Milan drukker lévén, nekem igen is hiányzik a kis Pato, az ilyen statikus, bunkerfutballt játszók ellen az ő játéka kellett volna.
Kaka egyelőre nem tudja hozni a saját szintjét, talán majd később. Vagyis inkább később se. Legalább is a 8 között az olaszok ellen már ne.

sanche_ 2010.06.16. 10:59:08

Maicon gólja: ne szórakozzunk már, hogy kevesen tudnak és csinálnak olyat. maradjunk annyiban, hogy olyan helyzetben A LEGTÖBBEN rászúrják.
Amúgy maicon semmit nem csinált a meccsen, de nem is tud. Egy rohadt csele sincsen, tényleg nem tud cselezni. És gyorsabbnak sem gyorsabb az átlagnál. A gólja semmivel nem volt jobb, mint Elanoé. Szóval továbbra is istenítik Maicont, Dani Alveshez képest nulla, mert Alves legalább képes cselezni(ez nagyon kellett volna a meccsre. Ha Robinhon kívül lett volna még egy technikás játékos a csapatban, simább lett volna..)
Amúgy totál szándékos volt a Maicon gól, de mondom, ez egy tök rutintalan kapus gólja volt..rengetegen lövik rá ilyen helyzetben onnan. Nem bántanám a kapust persze, nem tehetet erről.

Dungát is érdekes jó edzőnek mondani. Mert egy dilettáns, hozzánemértő. Amióta edző itt, nem volt brazíliának egy normális meccse kb. Telepakolja a csapatot védekező játékosokkal, akiket amúgy MÉG egy koreai csapat is kb három emberrel nem egyszer megzavart. Ezeknek a játékosoknak már egy egyszerű passz is nehézséget okozott. És még nem is az a legrosszabb, hogy lehetetlen, primitív taktikát alkalmaz és katasztrofális "zs" játékosokat tesz be a keretbe. De elintézte magának, hogy még a meccsbe se tud belenyúlni! Csak Dani Alves tud középen színt vinni a csapatba csereként(persze nem kezdő, mert túl jól cselez és azt Dunga nem szereti..). Szóval még a kispadra sem tesz be tehetséges TÁMADÓ fiatal középpályásokat és csatárokat, mint Neymar és a többiek. Mi értelme van egy Elano-Ramires cserének??? Ha vesztésre állnak majd akkor beküld még két védekező középpályást? Ezt nevezik edzőnek? Hát remélem már készítik Dunga koporsóját Brazíliában...

Artie 2010.06.16. 11:13:44

@Brukk: Ugye ezzel nem azt akarod, mondani, hogy igen, ez foci volt, főleg brazil foci? Ez a csapat sokkal rosszabb, mint a 94-es, még ha az vb-t is nyert. A 82-es brazil csapatot élmény volt nézni, de ezt a mostanit gyötrelem. Egy brazil válogatott ne úgy álljon fel, hogy biztos védekezés, aztán majd csak rúgunk egy gólt. Ezt egy bizonyos Inter vezette be, és mindenki szidja is érte az olaszokat.

És??? 2010.06.16. 11:52:11

tegnapi meccsen ket dolog hianyzott a brazilokbol.A Dagi nagyon meg Ronaldinho.Ebbol nem lesz vb cim.

miskagyerek 2010.06.16. 12:05:22

Ostoba parasztok módjára közvetítették , illetve kommentálták a meccset minálunk. A koreai csapatról kvázi kártékony kerti rágcsálóként, vagy meztelen csigaként nyilatkoztak, és arról okoskodtak, hogy miképpen lehetne eltaposni, kiirtani ezt a betolakodót. A szünetben az önkéntes brazil edzők csak azt firtatták, hogy kellene a mi braziljainknak feltörni ezt az ostoba reteszt. Az, hogy a kis komcsik milyen példásan sportszerűek voltak (amitől a brazilok is elfelejtettek fetrengeni), és mennyire a focira koncentráltak, az hogy milyen technikásak voltak és mennyire szép góllal fejezték végülis minimális hátránnyal be ezt a meccset, a kutyát nem érdekelte. Én idén is a brazil, vagy hasonló latin foci győzelmet óhajtom, de nem ilyen kirekesztő tapló módon. Úgy eszembe jut a magyar csapat, mikor kijutott valami VB-re az ötvenes években. Biztos háborogna a sok nemzetvédő, ha így kezelték volna őket.

Endoscope 2010.06.16. 12:07:55

@_Maverick: Tudom én, hogy megragadsz minden lehetőséget ahol CR-t ostorozni lehet, de pár apró dolgot elfelejtesz illetve egyet mindenképp: ebben a húgyfos portugál brigádban egyetlen egy darab épkézláb ember nincs mellette. A 'hasonló kvalitású' kérdéskört nem is boncolgatnám. Mégis mit kellene tennie (hogy elismerd)?

A Realban is kizárólag akkor egyénieskedett, amikor rajta kívül senki másnak nem ment a játék. Amint valamelyik társa (Kaká, Marcelo, Higuain) elkapta kicsit a fonalat, azonnal tette nekik a bogyókat. A színészkedései gyomorforgatóak voltak a meccsen ezt elismerem. Ez azért is meglepő, mert az utóbbi időben ezeket rendre hanyagolta.

@horas: Höhö pont ez jutott eszembe nekem is tegnap. Ez egy jópár millás gól volt. :)

@kassa: "Amúgy maicon semmit nem csinált a meccsen, de nem is tud." ROTFL. Trollokat nem etetünk, de szerény - kéretlen - tanácsom számodra, hogy inkább válassz másik sportágat (pl. tenisz). Egy bányaló hozzád képest rétisas.

Pályaelhagyó autóversenyző 2010.06.16. 12:16:20

dinnyenek ket momentuma volt az idenyben, a dagi messze a csucsformajatol (plusz a vb nem a brazil bajnoksag) - gyerekes ez a ragaszkodas a nevekhez. a franciaknal meg hianyzik zidane, nem?

egy vb-n nagyon ritkan lehet totalis tamadofocival nyerni, persze porkoltfoldrol lehet osztani az eszt, milyennek kellene lenni egy igazi brazil csapatnak

dunganak vannak erdekes dontesei (kaka pl. miert kezd, pato miert nincs ott), de van elkepzelese es eddig eredmenyei is.

a "lucio, maicon, alves" mondakorhoz tartozo kommentek meg onmagukert beszelnek...

Brukk 2010.06.16. 12:21:28

@kassa: Én 86 óta követem a főbb foci eseményeket, hát mit mondjak, most így hirtelenjében két ehhez hasonló gólra emlékszem, de egyik sem volt ehhez fogható.
98-ban a nigériaiak gólja egyértelműen Zubizarreta potyája volt.(amikor fel akarta szedni, de a kapuba gurult) De sem erősségében, sem tudatosságában meg sem közelítette Maiconét.

A másik Ravanelli BL győztes gólja a Juvéban. Ott a kapus már verve volt.
Ha van még, akkor írd le, vagy küldd el.

Brukk 2010.06.16. 12:26:46

@Artie: Te mondjuk hány bicikli csellel, hát mögött sarkazással stb, vagy hány perc folyamatos, sziporkázó jó játékkal lennél elégedett a brazilok részéről? Mert tegnap azért ezekben sem volt hiány.

Hogy ez a brazil csapat védekezett volna? Én nem ezt láttam.

_Maverick · http://newdeal.blog.hu 2010.06.16. 12:35:36

@Endoscope: Tudom, hogy sok mással szemben ebben nem értünk egyet. Nekem az hiányzik belőle, hogy a vállára vegye a csapatot egy igazi tétmeccsen! Amikor nagyon kell a siker. Mert sokakat ezért marasztalunk el akár a Realban, akár máshol, hogy ok, hogy kiscsapatnak rúg 3-at, na de mi van a nagy meccsen. És Cé ugyanúgy adós ezzel, egyszerűen eltűnik az ilyen meccseken, nem tud hozzá tenni mentális okok miatt.

Minden egyebet elismerek, a képességeit, azt hogy egyedül van, stb. Ebben igazad van. Nekem az kellett volna, hogy tegnap felszántsa a pályát, ehelyett - miként 2008-ban a németek ellen, vagy a Realban a Barca ellen - hiszti, és labdába sem érés jött.

Artie 2010.06.16. 12:48:42

@Brukk: Nem értjük egymást. Nem azon múlik, hogy hány bicikli van egy meccsen. De olyan húzás, mint a második gól előtt, nem volt talán még egy ez egész meccsen. Az a gól 95%-ban Robinhóé volt. Ezen kívül nem nagyon volt kombináció, csak tilitoli. Ezt hiányolom.

Brukk 2010.06.16. 12:49:23

@Brukk: Ja, aki még "cimbalom-szögből" nagymeccsen rálőtte volna az Van Basten 88-ban az EB-döntőben. Nem volt ennyire éles a szög, nálam az a non plus ultra.

Brukk 2010.06.16. 12:51:30

@Artie: Értelek. Nekem a csapatból hiányzik elől Pato.

Artie 2010.06.16. 13:02:19

@Brukk: Nekem nem tudom, hogy konkrétan ő-e, de az biztos, hogy ebben a csapatban nincs csatár, egy sem. Luis Fabiano csak egy vicc, legalábbis ha végiggondolom, milyen brazil csatárok voltak az elmúlt években, évtizedekben.

A van Basten-gólról nekem mindig az jut szembe, amikor Vitray elkezdte magyarázni, hogy mekkorát hibázott annál a gólnál Daszajev. Hát, ott az egyetlen hiba, amit elkövetett, az az volt, hogy nem nőtt négy méter magasra. Nálam az minden idők legnagyobb gólja. Valami elképesztő, hogy milyen magasan megy át a kapus fölött, és a hosszú oldalon mégis lecsapódik.

Joe Cole lőtt egy hasonló ívű gólt, de azt vagy 25-ről, majdnem szemben a kapuval, az a labda is 6 méterre a kaputól még vagy 4 méter magasan járt.

Endoscope 2010.06.16. 13:30:59

@_Maverick: Értelek és igazat is adok. Ezt a részét én abszolút az edzőnek tudom be, bár ez az 'edző' dolog nekem amúgy is vesszőparipám. Úgy gondolom CR olyan, akit adott esetekben ütni-vágni kell ls akkor hozza amit kell. Ha hagyják, ha aládolgoznak, ha erősítik ezt a 'tevagyalegnagyobbkirály' énjét, akkor meg annak megfelelően viselkedik.

Most per pillanat nem tudtam jobban megfogalmazni, de szerintem érted mire gondolok. :)

sanche_ 2010.06.16. 13:32:42

@Endoscope: És mondja ezt egy Maicon istenítő. :) De ezért utálom ezt mert nem tudtok közben értelmeset mondani, hogy miért olyan jó... Hát a gólon kívül, nem volt semmi. egyszer nem tudott lecselezni embert...Mondhatsz, mutathatsz ellent, de nem fogsz tudni. És nem csak a tegnapi meccsen, hanem mást se nagyon tud lecselezni... Nem extra gyors se, pedig csak lefutni lenne esélye a védőket. A tegnapi meccsen egyszer sikerült.. Emellett volt néhány teljesen használhatatlan(és amatőr, levegőbe felküldött..) beadása. Maicon istenítése csak egy marketingfogás..jól el lehet adni majd. És ezt szajkózza a nép.

@Brukk: Nem kezdek neked keresgélni ilyen gólokat, de elhiheted, hogy vannak.

De nem is azt mondtam, hogy minden nap lőnek onnan gólt, hanem hogy az esetek felében olyan helyzetből kapura lövik bizony. És azért nincs sok ilyen gól, mert erre egyértelműen fel van készülve mindenki(ráadásul kevésszer jut el olyan helyzetbe a támadó). Tényleg nem bántanám, nagyon sajnáltam a koreai kapust..egyszerűen rutintalan volt. Koreában nem próbálkoznak ilyennel, máshol viszont igen. Amúgy még a magyarok is kaptak hasonló gólt Ibrától(Bár ibra kevésbé volt kisodródva,Király is jobban zárta a szöget, de cserébe máshogy is rúgta)
Szóval gólból azért látsz ilyenből keveset, mert ez kapushiba egyértelműen. 99%ban a picit beljebbálló kapusba lövik csak a labdát és szöglet és mindenki elfelejti az esetet, vagy oldalháló és társai. Az USA-brazil meccsen a harmadik szintén maicon gól is ilyesmi éles szög volt.
de itt van egy csokor hasonló gólokból:
www.youtube.com/watch?v=GlmaZ8fRB-I
Tavaly Marcelo is lőtt egy hasonlót... És tényleg ezek csak a gólok...mai futballban egy gólratörő játékos rálövi. Amúgy az ilyen gólok látványosak és mindig alapvetően kapusbakiról van szó, de a koreai meccsen ott különösen. Annyira kint állt, hogymár a gól előtti pillanatban érezhető volt, hogy gól lesz...Nyilván tanult az esetből :)

Brukk 2010.06.16. 13:37:53

@kassa: Azért akkor is szép volt tegnap, ahogy előbb "benézett" középre, és csak utána rúgta el, na.

sanche_ 2010.06.16. 13:38:10

Ja és szerintem Patonál sokkal nagyobb hiány Neymar. Bár Fabianohoz képest tényleg mindenki csodacsatár... Illetve őt sem bántanám. Egy braziltalan erőcsatár,, sőt, befejezőcsatár. Ha olyan a rendszer, a társak gólt lövetnek vele... De ez sosem nagy csatárteljesítmény.

sanche_ 2010.06.16. 13:44:33

@Brukk: Jó, szóval túlzásba sem akarok esni. Ügyes gól volt, eltalálta a kaput, lesipuskás volt, szép volt. Tény és való.. Csak azt mondtam, hogy ez elsősorban kapushiba volt és ezenkívül Maicon nem csinált semmit. És nem csak most, hanem általában nem. Állított helyzetből nagy gólt tud rúgni, de ez azért édeskevés. A jól védekező csapatokat főleg cselekkel lehet megverni, ahogy Robinho rendszeresen kicselezett két koreait. Maicon, Fabiano és a többi viszont egy darabot nem tudtak 1vs1ben megverni. És ez fájdalmas...
És tényleg az a bosszantó, hogy maiconnak erős a marketingje, lő egy ilyen góólt és akkor hátradől mindenki, hogy mekkora klasszis. Pedig Alves sokkal jobban meg szokta kavarni a védőket és ezáltal sokkal hasznosabb is.

Ja ezt láttátok már? www.youtube.com/watch?v=Mes2LJcg5Tk
A kölyök ronaldinho oda-vissza alázza a Dungát. Asszem ez mindent elárul, hogy Dunga miért gyűlöli a technikásabb játékosokat és a cseleket...

rizla 2010.06.16. 13:45:12

@Hefe: corinthias aztán óriási tényező az elitfutballban.

sanche_ 2010.06.16. 14:33:30

@rizla: ez a mondat is a foci hozzánemértés kategória. Az, hogy a tv mit mond neked az egy dolog. Igen, világválogatottak vannak európában, többekközt a corinthiasból rabolják össze az embereket, szóval én nem nézném le őket.
Egyik másik dél és középamerikai csapat ellen nagyokat égnének a legnagyobbak is. Más stílus, más játék és nincs sok meccsük sem közösen..ezért nem kéne arrogánsan főleg egy jó brazil csapatról írni. lehet, de az egyértelműsíti, hogy csak annyit értesz hozzá, amennyit a nyugati sajtó bemagyaráz neked.

Endoscope 2010.06.16. 14:59:35

@kassa: Isteníteni max. magamat szoktam meg "természetesen" azokat a játékosokat, akik vagy a kedvenc csapatomban játszanak vagy oda tartanak. :)

Amit én szóvátettem a hozzászólásodban az az, hogy jelen esetben - sportnyelven szólva - erősen véleményes megkérdőjelezni Maicon teljesítményét valamint tudását. A tegnapi meccsen egyértelműen ő volt a meccs legjobbja, védekezett, támadott, bejátszotta az egész jobb oldalt, benne volt szinte minden támadásban és lőtt egy tudatos gólt. (Megjegyzem ez szinte egész évben/elmúlt 2 évben így volt). Te meg látványosan ekézed, mintha ezzel akarnál kitűnni és olyan dolgokat kérsz rajta számon, hogy jobbhátvéd létére nem cselez (ez amúgy sem értem miért fontos értékmérője egy hátvédnek) és nem fut gyorsan. Ráadásul Dani Alveshez hasonlítod, akinél semmivel sem (vagy nem sokkal) lassabb és akinek a beadásai közül átlagban a fele többnyire a kapu mögötti lelátón köt ki (a másik fele viszont a csapattársak fején/lábán).

Nem mondom én azt, hogy Maicon a valaha volt legjobb jobbhátvéd és az is jelzésértékű, hogy a brazil csapatban ő a legjobb ember, de azért azt el kell ismerni, hogy napjaink egyik legjobb szélső hátvédje, aki rendkívül fontos láncszeme minden olyan csapatnak amelyiknek tagja. A tegnapi teljesítményét pedig abszolút nem érheti szó.

rizla 2010.06.16. 15:03:08

@kassa: te maicon-nal kötekszel és közben hozzánemértésről pofázol (egyébként szerintem is jobb alves, ez igaz). szóra sem érdemes a kommented, de nagylelkűen válaszolok.

"Igen, világválogatottak vannak európában, többekközt a corinthiasból rabolják össze az embereket, szóval én nem nézném le őket."

ettől még a corinthias elég távol van a BL-csapatok szintjétől, légy erős. hogy a brazil bajnokságból elhozott játékosok közül hány bukik meg európában, arról persze nem beszélsz. más szint. ronaldo öreg, kövér és lassú már ahhoz, hogy egy vb negyed- vagy elődöntőjében tudjon segíteni a csapatnak.

sporttárs 2010.06.16. 22:21:01

@_benito: Spanyolok egyből kiraknák őket?
No, összejöhet, csak hát nem olyan úton, ahogy azt te képzelted. (Rakás fossal is jobb nyerni, nem? Persze betudom költői munkásságod részének. :)) )

rango 2010.06.16. 22:26:21

bár a fifa.com Maicon-t választotta a meccs emberének, a legtöbb értékelésnél magasan Robinho volt a legjobb játékos

fél év szabadság után meg is értem, hogy nem látszott kifacsartnak...
süti beállítások módosítása