Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Dail(y) Africa - Bellende Känguruhs beißen nicht

2010.06.14. 08:45 mocsing

A fokozatosság elvét követve zajlott le a szemünk előtt a világbajnokság harmadik napja és ugyan az első meccs inkább a csukott szemeink és a köldökszőrünkre csöpögő nyálunk előtt zajlott, összességében nem lehetünk elégedetlenek. Elvégre az ismeretlen sportág képviseletében megtekintett Szlovénia-Algéria összecsapást követően a szerb-ghánai találkozón sok érdekességet láthattunk, végül pedig a germán mészárszéken feldolgozott kenguru látványa is emlékezetes maradhat. Utóbbin volt egy kis szaúd-arábiai beütésű déja vu-nk, de Özil sokkal jobbnak gondolta, ha most szimpla fölényes siker születik, nem pedig rekord közeli. Értékmérőnek kevés volt, erődemonstrációnak felemás, szórakozásnak pedig csak semlegesség, vagy német érintettség esetén, de akkor kiváló.

Azt valahol a lelke mélyén mindenki sejtette, hogy Algéria és Szlovénia randevúja nem a világbajnokság fénypontja lesz, de ekkora gatyába fosást (pláne egy randin) akkor se vártunk. Amint az _benito tévés szakértői bemutatkozása alatt is elhangzott, a csoport kvázi kiscsapatairól van szó, akik számára azzal a meccsel kezdődött a vb, ahol van esélyük pontokat lopni az álomszerű továbbjutáshoz – ennek megfelelően számítottunk volna némi lendületre. Ehelyett mindkettő a vereséget szerette volna elkerülni, holott erre ott lesz még két sokkal alkalmasabb meccs.

Tulajdonképpen két nagyobbacska védés tette izgalmassá az első félidőt, először a hájpolás-ügyileg számomra eléggé rejtélyes Handanovics, majd a Liget téri panelrengeteg tipikus bandavezérére emlékeztető Sausi tolt ki egy óriási, a léc alá magabiztosan tartó lövést. Ezen kívül semmi, nulla. Az mindenesetre fix, hogy Gezzalról nem fognak utcát elnevezni odahaza, bár az ő ostoba kiállítására nem szabad fogni a vereséget, mivel az emberelőnyhöz sok köze nem volt a szlovén gólnak. Sausira annál inkább, semmivel nem volt röhejesebb ez a baki, mint Greené, pedig az nem kis szó. Innen üzenjük neki, hogy ha képes lesz a labda (nem létező) fura mozgására hivatkozni, nagyon durván kiröhögjük és azzal eddig még soha senki nem járt jól.

Lószart nem érdemelt volna egyik csapat sem, igazából nem az algériaiakat sajnáljuk, hanem azt, hogy a szlovéneknek innen elég lehet két döntetlen is és ott vannak a tizenhat között. Mindez azért (lenne) bántó, mert elnézve őket ma, az is elgondolkodtató, hogy egy ilyen kvalitásokkal rendelkező csapatnak helye van a vb-n. Ígérjük, ha legközelebb bizonyítanak, megkövetjük őket. Egyelőre abcúg szlovénok, abcúg algériai válogatott.

A D csoportot megnyitó Ghána-Szerbia találkozón kiderült, hogy az afrikaiak a négy évvel ezelőtti tudásukból mit sem felejtettek, sőt, rengeteget fejlődtek. Egyszerűen értik a focit, dőlt betűvel, meg minden. Szeleburdiak még kicsit, persze, azok is lesznek pár évig még, de néha öröm nézni a játékukat, egy erősnek számító európai válogatott ellen pláne. Továbbá fizikálisan elképesztő állapotban vannak – Essienről mondta egyszer az egyik Chelsea-edző, hogy két meccset is végig tudna játszani egymás után és ugyan ő most nem lehet itt, de néhány honfitársánál ugyanezt érezni.

Ami meglepő volt kissé a meccsen, az a ghánaiak támadó felfogású játéka, hiszen a szerbektől is azt várhattuk, hogy inkább a gólszerzésre helyezik a hangsúlyt, ami persze részben meg is valósult, de részemről nem számítottam ilyen offenzív ghánai csapatra. A két Asamoah és Ayew néha félelmetesen járatta a Jabulanit. A szerbeknél nem nagyon volt meglepetésekkel nem szolgáló csapatrész, ami persze nem igaz, mert Sztojkoviccsal semmi bajom. Első körben lépjünk túl azon, hogy mennyire volt vajon jó döntés kihagyni Szuboticsot és helyette a kiállítását bután kiprovokáló Lukovicsot játszatni, de nem tudhatjuk miért lépte ezt meg Antics. Sérült aligha volt a dortmundi, mivel később becserélték.

Nézzük tovább: a középpályán hihetetlenül hiányzott az átütő lendület a szerbektől, Milijasz botrányosan gyenge mérkőzést hozott le, és Sztankovics már nincs abban a formában és korban, hogy egy vb-meccsen – pláne ilyen finom ellenfél esetében – plusz egy ember helyett melózzon. Milijasz semmit nem csinált gyakorlatilag, így nem mondhatjuk, hogy a védekező feladatát csak részben oldotta meg, mivel Sztankovics csinálta azt is helyette. Arról nem is beszélek, hogy amikor végre-valahára levitte Antics Milijaszt, nem a passzairól sokkal inkább hírhedt Kacsart hozta be, hanem azt a Kuzmanovicsot, aki egy mérgezett egér, de az asszisztok osztogatása nem az ő terepe. Mindezt egy fáradó másik belső középpályás mellé.

Ezzel nem értünk a szerb játék furcsaságainak végére, hiszen mind Kraszics-ot, mint a két centert illetően felmerülnek kérdések. Zsigics és Pantelics egyszerre voltak ugye a pályán, de valahogy egyikük sem az igazi játékát játszotta. Mindketten folyamatosan visszaléptek a félpályáig (ugyebár Sztakovicsnak esélye nem volt a támadásokat építeni, amíg Milijasz a bélyeggyűjteményét rendezgette), csak a probléma az, hogy ha létezik klasszikus center, akkor az Pantelics és Zsigics. Egyik sem fér el a másik mögött. Ergo rendszeresen megjelent a félpályánál valaki, akinek nem visszalépegetni kéne labdákért, hanem várni azokat elöl. Viszont ha meg is szerzi, akkor… khm… nem túl hatékony adja tovább. Én értem, hogy Antics nem tudott választani, melyiket hagyja ki, de a németek ellen valamelyiket muszáj lesz. Pantelics nem tud egyszerre labdát szerezni, helyzetet kialakítani és gólt lőni is. Zsigics dettó, ráadásul ő a lapos labdát is szívesen elfejelné.

Mindezek tetejébe Kraszics egy-az-egyezős párharcot nem nyert meg. Ment becsülettel előre, de ez így nagyon kevés. Talán sokkal több értelme lenne őt játszatni Pantelics, vagy Zsigics mögött árnyékékként és a helyére kitolni valakit, aki nagyobb hatékonysággal fut le/ver meg valahogyan egy szélső védőt (például Lahmot). Mindent összevetve nagyot csalódtam a szerb védelemben, és a szerkezeti kesze-kuszaság ellenére a csatároknak is illett volna betalálni abból a néhány helyzetből. A Nationalelf ellen szerencséjükre biztosan Szubotics fog kezdeni, és afelől is nyugodtak lehetünk, hogy fel lesznek tüzelve amolyan balkáni módra, de egyelőre úgy látjuk, egy átlagos német poroltóval ez kezelhető lesz.

Amit a német válogatott az esti meccsen bemutatott, az nem biztos, hogy saját maga minősítésére szolgál, elvégre az auszik értékelhetetlent nyújtottak. Löw egy elég meglepő tizenegyet küldött fel, mert azt ugyan sejtettük, hogy Podolski és Özil kezdő lesz, de Müllerre kevesen számíthattak, mivel azon a poszton, ahova most tette, már tulajdonképpen megbukott a klubcsapatában. Más kérdés, hogy ez a kengurucsorda ellen simán lehozott ő is egy nagyszerű meccset, ráadásul lőtt egy klasszis gólt, méghozzá az elegánsabb fajtából. Megmagyaráznia tehát nem kell a győzelmet Löw-nek, de mindenképp érdekes a vonal mellé két csatárt rakni, akik közül az egyik se nem gyors, se nem ad be az átlagosnál jobban – mindközben legalább két igazi szélső koptatja a padot.



Az ausztrál védelem egy csőd volt, Özillel és Müllerrel ötletük sem volt, hogy mit kéne kezdeni, de valahol igazságtalanság kiemelni ezt a csapatrészt, mert mindegyikükre igaz: irgalmatlanul lassan olvassák ezt a játékot. Így együtt különösen. Schwarzer katasztrofális kijövetelét még csak-csak el tudja homályosítani, hogy Klose ugyan a Bayern padjánál előrébb nem jut, de fejjel érkezni úgy tud egy beadásra, ahogy kevesen, azonban a többi auszi kavargásra hátul nincs mentség. Játékban olyanokat csináltak a németek, amiket csak úgy lehet, ha azt a másik hagyja – akkor is így van ez, ha olykor tényleg pompás támadások futottak a fehér mezesek lábain, olyanok, amiken látszott a remek tehetségek összerakottsága.

Az egész meccset három momentum jellemzett a legjobban:

a) az, hogy Müller ilyen príma tud lenni a szélen
b) az, hogy senkinek nem tűnt fel: egy középső védő a balhátvéd (később fel fog, nyugi)
c) senki nem tudott ideges lenni Özilre, amiért két gólt is elszerencsétlenkedett

Annyit tudtunk meg a német csapatról, hogy egy kötelezőnél kegyetlen, azonban vélhetően ez volt az utolsó olyan meccs, ahol ennyire egyszerű dolguk volt.

AMIRE EMLÉKEZNI FOGUNK
Mindhárom meccsen volt kiállítás, a nap kreténje cím persze Gezzalt illeti - ha azt is nézzük, milyen komolyságú meccsen követték el, mindenképp top10-es kategória volt ez az ostobán kierőszakolt piros lapok világában. Lukovicsé és Cahillé is elég csücskös volt (de befújható), utóbbi talán eltúlzottnak is nevezhető, azonban valahogy egyiket sem éreztem olyannak, ami döntően befolyásolta volna a mérkőzést. Nem emiatt kaptak ki a szerbek (sőt, jobban is kezdtek játszani utána), a német henger meg pontosan ugyanúgy működött tizenegy ausztrál ellen is.

A NAP GÓLJA
Feltétlenül Podolskié, egyrészt a lövése is szép volt, de az előtte lévő jelenet, ahogy Müller lyukra futott, Özil meglátta, tökéletes ütemben adta, Müller pedig nem oda passzolta be, ahova a láma auszi csapat várta - mindez még inkább jogossá teszi a kiváló minősítés használatát.
 


Japán-Kamerun
Hasonlóan az Algéria-Szlovéniához, itt is mindkét gárda úgy gondolja, hogy ha ezen a meccsen pont nélkül marad, letehet a nyolcaddöntős álmokról - illetve leginkább mi gondoljuk ezt. Azonban reméljük, ezúttal a két fél nem a vereséget szeretné elkerülni, megcélozva a csoportharmadikként történő garantált kiesést. Továbbá finoman jelezném, hogy az afrikaiak minden bizonnyal már egy tét nélkül játszó holland csapattal csapnak össze az utolsó fordulóban, ami mindenki tudja, hogy milyen előnyökkel járhat. Küzdelmes döntetlent és Eto’o gólt várok. 2-2

Olaszország-Paraguay
Egyértelműen a legnehezebb csoportmeccs következik az olaszok számára, és bár nem tudjuk megítélni, hogy a támadó, avagy a védekező szekciót illetően vannak érdekesebb döntései Lippinek, azt magabiztosan állítjuk, hogy rettenetesen gólszegény találkozóra van kilátás. A dél-amerikaiak pontosan tudják, hogy nekik az egy pont is kincset érne, de nem látom, hogy a fantáziát totálisan nélkülöző középpályájuk miként fogja eljuttatni a labdát az elöl lévőknek. És ha már a támadók jöttek szóba: három valódi sztárja van Paraguay-nak (Santa Cruz, Barrios, Valdez), szerencsétlenségükre mindhárman  vérbeli csatárok, márpedig az ő taktikájukba aligha fér bele ennyi, védekezésben használhatatlan futballista. Talán a későbbi meccseken meglépik Valdez szélre történő kitolását. Különösen akkor lehet ez aktuális, ha az itáliai csapat behúzza ellenük a három pontot. Szerintünk be fogja. 1-0

166 komment · 1 trackback

Címkék: vb 2010

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr512079771

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mi történik a VB öltözőiben? 2010.06.14. 10:31:08

Az alábbi filmecskét látva ne csodálkozzon senki rajta, hogy olyan ritkán kapcsolnak oda élőben :)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

effberg 2010.06.14. 10:59:15

sweinsteiger - Urban Dictionary
1. Noun. A pecular, facetious yet surprisingly funny in a subtle way to refer to someone's penis. Also a professional soccer player from Germany.
Shut the hell up before i kick you in the sweinsteiger.

OR

Sweinsteiger made a hell of goal the other day, did you see it?

_alerob 2010.06.14. 11:02:25

az olaszoknál mindenkinek van egy gyanúja, hogy kifognak kapni, erre csak csak behúznak egy két meccset, úgy hetet sorban. ;)

fodorlina 2010.06.14. 11:09:38

@csizsikpizsik: na szókincse az konkréten nincs neki
viszont két évvel ezelött majdnem elgázoltam :)))
nem vicc!

Mourinho már nem a király 2010.06.14. 11:13:10

Még szerencse, hogy mondjuk a magyar kéziválogatott is mind őshonos Attilákból és Árpádokból áll.
Perez Carlos, Eklemovics Nikola, Puljezevics Nenad, meg Illyés Ferenc jut így hirtelen eszembe, de gondolom ha utánanézek még lenne vagy 2.

fodorlina 2010.06.14. 11:13:15

@Pályaelhagyó autóversenyző: arra a Booth-ra gondoltam
A buuuuuzásra meg azt hitte valami nagyokos (azt hiszem olasz) sportriporter hogy a fekete szurkerek kífújolják, mert fehér :))))

nordsee 2010.06.14. 11:19:13

@donnelly: Az nem jó, mer' olyan földrajzi csengése van, jobb azt profánul.

Pety91 2010.06.14. 11:24:38

Tök felesleges erről a "nem őshonos játékos" témáról vitázni. Ezelőtt is keveredtek a népek egymással és ezután is fognak és ez így van jól. Elég ha a felettébb belterjes britek hölgyanyagát összehasonlítjuk közép-kelet európai nőkkel... :)
Aki meg definiálni tudja nekem a genetikai magyarság fogalmát kap egy scooby snacket!
Hogy valami focival kapcsolatosat is írjak, ma a dánok rituális feláldozását várom a narancsosoktól, de leginkább támadófutballt, sok-sok góllal!

raja ram 2010.06.14. 11:26:31

@Anthony (kick-ass): Így van. Inkább azzal kellene foglalkozni, hogy a német csapatban 6 U21-es EB győztes van és a csapat átlagéletkora 24 év.

sh4d0w 2010.06.14. 11:26:34

@drosiii: csak egyszer és nem csak Neked: gondoltam froclizok picit (ha már a foci csak elvi lehetőség), ugrottatok is rá :) (Jah, Cacau kimaradt a sorból...:D)

Egyébként Olaszországban válogatott-szinten nem divat az ilyen mértékű honosítás. Camoranesiben sosem láttam azt a potenciált, ami miatt neki olasz válogatottnak kell lennie - de nyilván ez az én bajom, én csak nézem a focit, de nem értek hozzá. Balotelli - na ő tényleg furcsán fest azúrkékben.

HosCincer 2010.06.14. 11:30:36

@raja ram: ennyit arról hogy a fiataokat majd csak szép lassan fokozatosan kell/lehet beépíteni a felnőtt válogatottba, mint azt itt nálunk egy-két "szakértő" már annyiszor kifejtette

Asidotus 2010.06.14. 11:32:21

@sh4d0w:
Camoranesi akkor, amikor honosították (ami amúgy ősi olasz szokás a Dél Amerikába szakadt olaszok leszármazottaival, már a 2-as évek óta csinálják) bizony olasz válogatott szintű volt. Más nem is nagyon került volna be a Juventusba.

donnelly · http://nst.blog.hu 2010.06.14. 11:32:43

@nordsee: Szándékoltan, de ha úgy veszed, egy disznót meghágni sokkal durvább, mint megmászni... ;)

drosiii 2010.06.14. 11:33:56

@sh4d0w: szóval most átmész csöncsönbe? és nem úgy gondoltad, és nem annyira, csak blablabla ?

raja ram 2010.06.14. 11:40:19

@HosCincer: Legalább az utolsó két meccsre ki lehetett volna állítani a fiatalokat, max. Dzsudzsákkal és Juhásszal kiegészítve. Mi vesztenivaló lett volna?

fodorlina 2010.06.14. 11:40:50

@sh4d0w: Cacaut a VfB Stuttgartban, mióta német állampolgárságot kapott, Helmutnak szólítják a csapattársai ;))

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.06.14. 11:41:08

Hozták a németek, amit vártam tőlük, a szervezett, fegyelmezett, kulturált játékot, le a kalappal. Persze az is igaz, hogy Ausztrália rendkívül gyengének tűnt, szóval a meccs igazából csak arra volt jó, hogy lássunk végre kettőnél több gólt egy meccsen.

(Meg hogy lássuk, hogy még egy viszonylag gyengébb német csapatban is több játékintelligencia van, mint a legjobb angolban.)

A nap kellemes meglepetése Ghána volt, bár már a tavalyi U20-as vb-n is üde színfolt voltak, és a vébé előtt is őket tippeltem a legmesszebbre eljutható afrikaiaknak. Nagyon jó mocsing elemzése róluk; brutális fizikumuk mellé még agyuk is van ehhez a játékhoz!

fodorlina 2010.06.14. 11:46:32

@donnelly: meghágni és megmászni mindkettö
besteigen.
disznóhágó vagy -mászó = Schweinebesteiger

sh4d0w 2010.06.14. 11:46:51

@Nűnű: mondtam, hogy ehhez nem értek, ergo elhiszem a focihoz jobban értőknek.

@drosiii: eszemben sincs átmenni Csöncsönbe, esetleg olvasd az ő írásait és vesd össze az általam elkövetettekkel. Mivel az utóbbi időben nincs annyi időm az NST-re, mint korábban, ezért nem is olvastam el tüzetesen néhány száz/ezer kommentet, ahol esetleg páran már megpendíthették a témát, ezért én is megtettem. Ugrottak rá a fórumtársak, ez minden. Elismerem, hogy bele lehet látni többet, de részemről ennyi a téma, nem több.

Neil Blender 2010.06.14. 11:47:10

@Csöncsön: sajnaltam is a szerbeket akiket amugy birok... Rajuk volt igaz ami alapvetoen az afrikai valogatottakra szokott: jo csapat, csak epp agyilag nem tudnak felnoni a feladathoz. Lukovic balfaszsagat azert sikerult Kuzmanovicnak uberelni, egy total artatlan szituacioban. Sajnos szerintem nekik ez a leves lefott...

raja ram 2010.06.14. 11:49:49

@fodorlina:

Bergsteiger - hegymászó (hegyre mászó)
Schweinsteiger - disznómászó (disznóra mászó - igaz, ennek semmi értelme)

fodorlina 2010.06.14. 11:53:17

notabene azt még nem emlitette egy okos se, hogy a német válogatott az egyetlen, amelyiknek minden játékosa a hazai bajnokságban játszik !
Bundesliga rulez!!!

spurs 42+42 2010.06.14. 11:53:39

@Neil Blender: szerintem a szerbek lemásolják a horvátok 2002-es teljesítményét, heroikusan megfordítják a meccset és nyernek a németek ellen, majd kilátástalanul kikapnak az ausztráloktól :)

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2010.06.14. 11:54:39

@fodorlina: @donnelly: a németmagyar szótár szerint a zu steigern = emelni, tehát disznóemelő....?

spurs 42+42 2010.06.14. 11:54:49

@fodorlina: +angolok, olaszok így hirtelen
a másik véglet Nigéria

ddrum77 2010.06.14. 11:55:31

@raja ram: méghogy nincs értelme... =)

England win The Ashes! 2010.06.14. 11:55:41

mocsing, szuper lett a cikk!

Egy apró észrevételt azért hadd tegyek: nem Milijasz, hanem Milijas (nemcsak írva, kiejtve is). Nem piszkálódásnak szánom, de ha a srácok mennek a tévébe szakérteni, ennek tudatában le lehet oltani a hivatásos [röhög] szaktekintélyeket [könnyezve röhög], ha elvétik. ;-)

értelmetlen_nevű 2010.06.14. 11:56:05

@fodorlina: szerintem ez az angolokra és az olaszokra is igaz.

Árpádka 2010.06.14. 11:57:03

@raja ram: Kiváncsi vagyok melyik őse mit követett el:DDDDDDDDDDDDDDD Schweininek

HosCincer 2010.06.14. 11:58:09

@fodorlina: ja, mert a maradékot lemészárolta a csoport ellen (Ballack)

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.06.14. 11:58:57

@Dr Jozef Vengloš: hm, köszi, ez érdekes. azt hittem, szerbeknél a szó végi s kiejtésben mindig sz

raja ram 2010.06.14. 12:00:27

@ddrum77: hát igen, a hegyekben, magányosan élő kondások szerint van értelme :)

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.06.14. 12:00:32

Csatlakoznék az egyik előttem szólóhoz, tényleg jó lenne külön topic mindhárom meccsnek, elég csak annyi hogy címben a meccs és odaírjátok, tessék, ide szórjátok az okosságot, slussz. Az én gépem is nehezen tűri, mikor 1250 kommentet kell betölteni és a sajátom sem könnyen és mindig jelenik meg.

Bízom ma a hollandokban, egy jó Kamerunban és egy nézhető olasz meccsben.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.06.14. 12:01:00

@Neil Blender:

A meccs előtt én is inkább a szerbektől vártam többet, de Ghána meggyőzött. Ha nem hülyéskedik el (mint négy éve), szerintem kiverhetik a C csoport elsőjét is (mondjuk Angliát). Azon azért tudnék röhögni nem kicsit. :-)

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.06.14. 12:01:06

Csatlakoznék az egyik előttem szólóhoz, tényleg jó lenne külön topic mindhárom meccsnek, elég csak annyi hogy címben a meccs és odaírjátok, tessék, ide szórjátok az okosságot, slussz. Az én gépem is nehezen tűri, mikor 1250 kommentet kell betölteni és a sajátom sem könnyen és mindig jelenik meg.

Bízom ma a hollandokban, egy jó Kamerunban és egy nézhető olasz meccsben.

raja ram 2010.06.14. 12:02:41

@Árpádka: A vicc az egészben, hogy a németeknek fel sem tünik, mert ott rengeteg hülye név van, amin nem röhög senki.
Én pl. ismertem valakit, akit Hassdenteufel-nak hívtak, ami magyarul azt jelenti (egybeírva): Gyűlöldazördögöt

donnelly · http://nst.blog.hu 2010.06.14. 12:07:01

@morphine: Halász elődnek egy szavát sem szabad elhinni! Az MTA-nak még annyit se.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.06.14. 12:14:44

lehet h Sollal jobban járt volna Anglia? vicc volt Kinget így kivinni.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.06.14. 12:16:16

@Pályaelhagyó autóversenyző: Ez nagyon ül.

Nem tudom mi értelme van ez alapján ekézni a németeket, szimplán hülyeség. Bár az lesz csak az igazán gyomorsavas átkozódás egyeseknek, értem ezalatt főleg az olaszoknak szorítókat, mikor a németek elkezdenek menetelni, az olaszok meg nem.

England win The Ashes! 2010.06.14. 12:18:00

@Csöncsön: bizony ettől én is tartok. Egyedül az tudna felvidítani, ha CIV vagy Brazília legyalulja Spanyolországot a 16 között.

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2010.06.14. 12:20:11

@donnelly: Különben nekem valamiért úgy rémlik német tanulmányaimból (csak erre netes szótárban nem találtam vonalat), hogy a Steiger -tenyésztőt, -termelőt jelent, tehát Sweinsteiger szimplán disznótenyésztő, malacpásztor, ahogy tetszik. De lehet, hogy ez vakvágány és only in my head ;-p

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.06.14. 12:21:40

@Dr Jozef Vengloš:

Attól meg sajnos én tartok... Mármint CIV-től nem, de a brazilokkal már a 16 között nagyon nem szeretném összeereszteni a spanyoljaimat. Elég lesz a döntőben is.

raja ram 2010.06.14. 12:27:22

@Csöncsön: Igen, az "alapok" még mindég érvényesek a németeknél, de azért a 30-as évek óta náluk is változott a világ

clfo 2010.06.14. 12:30:14

A poszt végén a Trackback pornó nem tűnt föl senkinek? :DD

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.06.14. 12:34:01

@raja ram:

Mondjuk én nem töltöttem náluk összesen sokkal többet egy évnél, de az az Esti Kornél-szöveg maga volt a rádöbbenés: igen, igen, pont ilyenek a németek! Annak a szövegnek minden sora arany.

t.o.d. 2010.06.14. 12:35:24

Srácok, címlapon vagytok az Indexen... :-)

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2010.06.14. 12:37:08

Hajrá Hollandia! Remélem, hogy legalább olyan jó meccset csinálnak mint tegnap a németek.

vadkutya 2010.06.14. 12:38:55

@peter135: Csatlakozom, ORANJE!!!!!!!!!!!!!

clfo 2010.06.14. 12:39:50

@peter135: nagyon nagy aprítást várok én is Sneijderéktől, igazi holland total futballt :>

Az én jóslatom az, hogy ez lesz a VB eddigi legjobb meccse :>

raja ram 2010.06.14. 12:40:57

@Csöncsön: CIV nem fog továbbjutni. Brazilia és Portugália - ebben a sorrendben - lesz a továbbjutó.
A spanyoloknak rögös útjuk lesz a döntőig: POR-ITA-GER

Strigo 2010.06.14. 12:43:03

Eddig 8 meccs, 4 piros lap, pedig egyáltalán nem durva a vébé. Az uruagayi és az algériai első sárga lapja, a szerb második sárgája, és Cahill pirosa is erős volt szerintem. Szólhatnának a bíróknak, hogy néha használják a szóbeli fegyelmezést ahelyett, hogy egyből a zsebükhöz nyúlnának.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.06.14. 12:44:04

@raja ram: Brazília biztos továbbjut, de Portugália nem fog, reménytelenül szar minden megmozdulásuk. Reménykedem Észak-Koreában, bár Elefántcsontpart is szép lenne.

exeaxe 2010.06.14. 12:44:23

@morphine:
Basti nem emeli a disznót, hizlalja. A szaporító jelentést nyugodtan hanyagolhatjuk, ahogy a kekszuális megfejtéseket is - vagy fogadjuk el, hogy a sich steigern (növekszik, hízik, erősödik) önmeghágásként is fordítható.
Ha nagyon el akarunk fajzani, belekeverhetjük a malacos tésztát is (Schwein=röfi; Teig= tészta)

Domingo 2010.06.14. 12:47:27

Na, akkor hajrá Oranje!

blasiusblay 2010.06.14. 12:47:29

Én nagyon meglepődtem a németek játékán, személy szerint nekem eddig mást jelentett a német foci (az EB-n sem ezt lehetett tőlük látni, ha jól emlékszem). Szóval tetszett amit csináltak, bár tény, hogy ehhez kellett egy ausztrál válogatott is, kíváncsi vagyok, hogy Ghána, vagy a Szerbek ellen hogyan fog működni.

A mai mérkőzéseken remélem a Hollandok hozzák a kötelezőt, Kamerun szoros mérkőzésen, de szerintem ha egy góllal is, de megveri a Japánokat. Este pedig iszonyat szoros meccsen döntetlenre hozzák a felek.

Árpádka 2010.06.14. 12:49:34

Csak a Dán Dinamitok .ZÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜMMMMMMMMMM

fodorlina 2010.06.14. 12:49:40

@morphine: utánanéztem!
Kolbermoorhoz közel - ahol a kis Bastian született -van egy Schweinsteig nevü falu.
Schweinsteig (Steig = ól, istálló régiesen) meg annyit jelent, hogy disznóól

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.06.14. 12:50:55

@blasiusblay: Szerintem ennek a jelei megvoltak 4 és 2 éve is, de most biztos, hogy piszkosul szépen játszottak.

sh4d0w 2010.06.14. 12:52:51

@blasiusblay: egy súlytalan ellenfél ellen... De mi lesz, ha komoly ellenfél lesz a pályán?

blasiusblay 2010.06.14. 12:53:07

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Lehet, hogy a jelek megvoltak, de nem sikerült nekik ezt játszani. Már csak az a kérdés maradt, hogy komoly ellenfelek ellen is tudják-e ezt játszani.

vadkutya 2010.06.14. 12:53:08

@peter135: Akkor most Bendő játszik vagy sem?

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2010.06.14. 12:54:42

@vuvukutya:
Nem játszik. Lehet, hogy az egész VB-t kihagyja.

"Denmark could be without Van Persie's Arsenal team-mate Nicklas Bendtner, who has a groin problem."

Árpádka 2010.06.14. 12:55:23

@sh4d0w: Ahogy Csöncsön mondotta az argentin meccs után: jobb csapat ellen többet adnak ki magukból:D

vadkutya 2010.06.14. 12:56:26

@peter135: Szerencsétlen. Pedig most villanthatott volna vmit, illetve megnéztem volna,h mire mennek egymás ellen a csatáraink...

vadkutya 2010.06.14. 12:57:20

@Rico1: @peter135: Ezt most akkor oldjátok meg, vki hazudik. Akinek piros a tenyere... :)

Domingo 2010.06.14. 12:57:53

@vuvukutya: A hivatalos oldalon néztem a line-upokat.

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.06.14. 12:59:08

@vuvukutya: house már megmondta: everybody lies

sh4d0w 2010.06.14. 13:02:04

@Árpádka: jaaa, tényleg, ki is ment a fejemből :DDD

raja ram 2010.06.14. 13:03:24

Most nézem Lőw sajtótájékoztatóját és nagyon érdekes dolgokat mond. Ő nem azt nézi, hogy Podolski és Klose a klubjaiban nem jók, hanem olyan szisztémát keres, amiben jók, mert meg van győződve tudásukról.

clfo 2010.06.14. 13:05:30

Azért Bendtner, mint egy válogatott meghatározó csatára :))

Nagyon kemény!!! Jó persze, itthon sokan örülnénk egy Nicklas szintű hortobágyi parasztgyereknek :>

vadkutya 2010.06.14. 13:06:12

Ismereteim szerint a holland egy nyugodt, szedált nép, viszont ebből a nyugalomból nem engednek. Így aztán virtuális módban üzenem, kérem északi testvéreimet,h ha netán épp mellettük vuvuzelázik vmelyik balcsin barnult, nyugodtan orrnyergen lehet pattintani a klumpával...

clfo 2010.06.14. 13:08:19

Nincs ez a vuvuzela egy kicsit túlreagálva?

Teljesen jogos, hogy nincs lehetőség mellette a "hagyományos" szurkolásra, de most 1 vb-t ki lehet bírni vele, nem?

Következőn majd szambáznak, az nem lesz ilyen hangos :>

Domingo 2010.06.14. 13:09:32

@raja ram: Vagy csak bízik abban, hogy hozzák a szokásos válogatottbeli formájukat, mert ahhoz pláne nincs bőr az arcán, hogy Gómezt tegye be a kezdőbe.

Domingo 2010.06.14. 13:10:59

@clfo: Hát Sanyi honnan származik?

Asidotus 2010.06.14. 13:17:48

@clfo:
nem a hangosságával van a baj, hanem a dallamtalan, ritmustalan, monoton zajjal. Nem zene, nem hangulat.
Egy kultúrának azon része, ami nem érdemel tiszteletet, toleranciát, hanem mindenkinek, aki a civilizációhoz tartozónak vallja magát, küzdenie kell ellene.
Komolyabbra fordítva:
Létezik egy dilemma, legalábbis értelmes emberek esetén elgondolkoznak róla. Miszerint egy másik kultúra bizonyos elemei meddig tartoznak a tolerálandó és mekkortól tartoznak oda, ami ellen harcolni kell. Egyáltalán, egy kultúrának kell-e harcolnia, beavatkoznia egy másikba? Vagy mindenképpen tolerálnia kell azt? Vajon mi tartozik az adott kultúra tagjai számára szabadon választottnak?
Fogadjuk el a vuvuzelát? Fogadjuk el az iszlám csadort? (Mert a nők ragaszkodnak hozzá? Vajon tényelg ők ragaszkodnak hozzá, vagy a környezetüktől tartanak annyira, hogy nem merik nem viselni?) Akkor fogadjuk el az apartheidet is? Hol a határ?
Vagy induljunk ki abból, hogy mi fejlettebbek vagyunk, és mi jobban tudjuk?

raja ram 2010.06.14. 13:20:56

@Rico1: Ne is említsd Gomezt. Bayern drukker vagyok és megőrjít a csákó.

raja ram 2010.06.14. 13:24:41

De jó lenne, ha a dánoknak lenne valamilyen időgépük és a 86-os vagy a 98-as csapatuk futna ki a pályára

HosCincer 2010.06.14. 13:25:42

@Nűnű: azért ezt a tetü zümmögés betiltását ilyen magasságokig nem kéne emelni

lószerafin 2010.06.14. 13:26:45

@Nűnű: Hát igen ez elég bonyolult probléma, ezzel kb úgy vagyok hogy azt tolerálom, amiért a saját szomsédaimat se nézném hülyének, pl a nigiriai zenélünk a pálya mellett tipusu semmi bajom. Ha viszont lepedőbe tekerné a csaját a szomszéd feri bá akkor hülyének nézném, mer tuti nem a csaj akarja...

A vuvuzela meg a fociszurkolást csavarja lepedőbe szval levele.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.06.14. 13:28:17

@Nűnű: Jó gondolatmenet és igazad is van. Népszerű ezzel nem leszek, de egyszerűen itt most azért van igazunk, mert mi jobban tudjuk, ahogy azt te is - kérdőjelesen - felveted.

horas 2010.06.14. 14:02:36

Ezért szeretném,ha az Inter komolyabban foglalkoztatná az utánpotlást,már csak azért is mert a BL-döntő elött játszott egy meccset a két ifi-csapat,ahol az Inter primavera 2-0-ra verte meg azta Bayern ifi-t ahonnan Müller,Badstuber,Contento jött föl és játszott tanárian a BL-ben végig és tegnap szintúgy.

Domingo 2010.06.14. 14:16:07

Kicsit többet vártam a hollandoktól. A dánok viszont jobban nyomják, mint amire számítottam.

England win The Ashes! 2010.06.14. 14:19:45

Pedig én azt hittem, kb. olyan 7-8 góllal jobbak a hollandok. Már ha abból indulok ki, hogy a dánok a Koeman-fiúknál is sz.rabbak. ;-)

avenger13 2010.06.14. 15:39:09

@horas: abból a meccsből nem vonnék le messzemenő következtetéseket, főleg mivel egy éven belül a 4 legjobb játékosát lerabolta a bayern ifinek van gaal. természetesen nem hozták azt a szintet.

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2010.06.14. 15:40:04

Ha Song nem sérült, akkor Le Guen nem normális.
Song csak pados.

2010.06.14. 17:05:25

:)
a németeken már a bosnyákok elleni felkészülési meccsen is látszott a kraft :)
de ha azt mondjuk 3 hét múlva, hogy már megint a németek v brazilok v olaszok, akkor megeszem Diego zokniját jalapenoval

don brada · http://www.sajatwebsite.hu/ 2010.06.15. 10:03:48

A németek tulajdonképpen nem is németek.
Vuvezelát a poppschijukba.
süti beállítások módosítása