Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Hogyan is nem lettem vb-önkéntes?

2010.06.07. 07:30 OJ

Már ott kéne lennem. De minimum úton. Na jó, valójában irreális ötlet volt. Nem is gondoltam komolyan igazán, csak mentem az árral, majd lesz valahogy. Sokan minden vagyonukat feltennék, hogy akárcsak lótifutizva, promócuccokat osztogatva vagy a pályának háttal állva is részesei legyenek annak, ahogy a futballtörténelem megírja önmagát. Nem jött össze, csalódott meg pláne nem vagyok: néhány pillanatát kifejezetten élveztem. Ezekről szól ez a bejegyzés. Minden sztori megéri, ha születhet belőle egy-két személyes hangvételű poszt - most például arról, hogyan is nem lettem vb-önkéntes.

 

Csalódást nem érzek - pedig tényleg a küszöbig jutottam -, mivel elvárásaim, terveim sem voltak. Nem leptek meg a részletek, nem volt zsákbamacska, pontosan tudatában voltam annak, hogy ez az egész önkéntes program alig különbözik egy pályázattal egybekötött mastercard reklámtól. Utazás? Fizesd. Szállás? Intézd. Egyebek? Oldd meg. De az élmény felbecsülhetetlen. Önkéntesnek lenni klassz dolog, a kijelölt sportszergyártó egyenruháit és az aznapi étkezést leszámítva viszont lényegében egy önköltséges nyaralás Dél-Afrikában. Csak egy kirándulás, a vébére.

Úgy is mondhatjuk, adtam magamnak egy esélyt, bár (eddig) nem bíztam a szelekcióban. Arra se igazán emlékeztem, melyik helyszínt és területet jelöltem be a júliusi jelentkezéskor (kiderült végül: Durban, Spectator Services) és az interjúra is puszta érdeklődésből - meg a nyelvgyakorlás céljából - mentem el. Elcseréltem az óráimat, kértem egy szabadnapot és felmentem a budai nagykövetségre, ahol egyébként a listára felírt, interjúra hívott hét jelentkezőből (emlékeim szerint kettő horvát volt) csak négyen jelentünk meg. A várakozás órái alatt az engem elkísérő _benito-heinrich párossal kibeszéltük utóbbi aktuális Mészöly-posztját, _benito pedig a késő téli dugó idegét leküzdve újságíróra váltott és körbekérdezősködte az összes jelenlévőt.*

Valamivel dél után kerültem sorra: két dél-afrikai diplomata (egy hölgy és egy úr), valamint egy asszisztens alkotta a bizottságot, pár perc általános érdeklődés - a foglalkozásomról kérdeztek bővebben - után egy sor protokollkérdést tettek fel a programmal kapcsolatban, pár szituációs játék is belefért (Mit tennék, ha a stadionba érkező néző nem találja a helyét?), a válaszokat pedig mindhárman buzgó újságírók módjára jegyzetelték. A meghallgatás húsz-huszonöt percet tartott, gyorsan beszéltek, de rendkívül barátságosan viselkedtek - távozás előtt a kezembe nyomtak pár összetűzött lapot a program zanzájával és mihamarabbi választ ígértek. Végül március közepén értesítettek: az interjú sikeres volt, benn vagyok. Ezt az emailt még vagy féltucat másik követte, szinte hetente jött egy-egy, az online training module-tól az akkreditáción, az utazás-érkezés részletein át a Dél-Afrikába való belépés feltételéig.

 

Önmagamnak kissé ellentmondva, de itt el kellett gondolkoznom. Ötletbörzéztem munkatársakkal, iskolavezetéssel, szerzőtársakkal és néhány dologban a cikkben elmondottakkal ellentétes álláspontra jutottam. Volt, aki telefonbeszélgetés után azt javasolta, nyissunk egy folyószámlát, ha neki megérne pár ezrest a kalandom, tán másoknak is. Bele se gondoltam igazán, pedig istentelen nagy lett volna kintről blogolni egy vébét - habár vébénaplónk így is lesz -, ráadásul az egyik legszínesebb helyszínről, hát nem mindennapi élményekkel dobta volna fel az NST táborát, mégha a többség fülébe csak szellős kocsmateraszok vagy sörrel-ropival feltuningolt nagyszobák eszköztárán át költözik majd be a vuvuzelaszó. Gondot igazán csak az okozott volna, hogy a várhatóan könyvnyi élményből kiválogassam a legjobb pillanatokat. Bár valójában az NST szerzői sem látják pontosan, mekkora is lehet az olvasótáborunk keresztmetszete - a pedig-én-szívesen-adtam-volna-bele tartalmú kommenteken majd lemérjük -, nincs kétségem, hogy jelképes összegek mellett is összeugrott volna minimum a repjegy ára. Egyrészt, az nem úgy megy, hogy kipakolunk egy Donate!-gombot a twitter alá, aztán teret adunk a jószándéknak, másrészt, a kalapozás ötletét sem tartom tisztességesnek - így ezt a vonalat azon melegében elvetettem. Remélem, soha nem kerül arra sor, hogy olvasói adományra forogjunk - inkább posztokat küldjetek!

Hiába kerül a mérleg egyik serpenyőjébe a kalandvágy, ha a biztonság és a civil meló kötöttségein túl még az anyagi fedezet is a másikat húzza. Költségelemzés híján, felületes tájékozódás mellett is alsó hangon a félmillát karcolta az útiköltség önmagában. Akadt olyan munkahelyi kolléga, aki azt ajánlotta, a vészterhes idők ellenére rendezzem a túrát hitelből, a vébé után pedig maradjak kinn a nyárra és melózzam össze a hazaútra valót. Nem vagyok a vakvilágba menős fajta, se életművész, csak egy földhözragadt közalkalmazott. Amiért nem gondoltam bele jobban az egészbe, az, hogy nem engednek. Nem neheztelek, mert ez így korrekt. A legengedékenyebb munkáltatóval szemben sem lett volna az, de itt konkrétan közoktatásról beszélünk, ami végképp mellőzi a kívánságműsor-jelleget. Nyolc hónapig húztuk-nyúztuk egymást napközben, délután, nem kevés energiát pakolva a felkészülésbe - és akkor mondjam azt közel harminc érettségizőnek, hogy bocs, másnál vizsgáztok, mert tanár úr a vébére megy? Ez elvi kérdés. Maradok és igyekszem mindenkiből kihozni a legtöbbet, mert ezért fizetnek - de már szervezem a tévét a tanáriba, hogy a délutáni meccsekről se kelljen lemaradni. Legfeljebb együtt nézzük a vizsgatehertől megkönnyebbült diákokkal - annak is megvan a hangulata, és aki ismer, tudja, azt pláne nem cserélném másra.

Pénteken jutott a fülembe, hogy egy rokon főnöke pár nap múlva utazik. Meghívták, fizetik. Kicsit irigy vagyok.

 

* A cikket egy másik, szintén tanulságos interjú követte, Lantos Gáborral beszélgettem az országról, a vébéről, az önkéntesekről, a rádióról. Meghallgatni már aligha lehet, a műsortárból csak egy hónapra visszamenőleg tudom kibogarászni az adásokat. Akinek sikerülne, jelezze, február 25., csütörtök.

 

Az önkéntesprogramról bővebben itt:

http://www.fifa.com/worldcup/organisation/volunteers/index.html

 

51 komment

Címkék: több mint foci vegyes izé kisszínes fwc tort

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr482060143

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

JClayton · http://bumm.sk/blog/szemtanu/ 2010.06.07. 08:08:30

Ömm... ha jól értem, akkor elfogadták a jelentkezésedet, egyeztettek veled, és most visszamondod, mert előre látott események (érettségiztetés) miatt amúgy se lenne időd? Szerintem az mindenkinek szívás, mert most a szervezőknek a föld alól kell előkeríteniük valakit, hogy feltöltsék a keretet.

(ez nem barátságtalan megjegyzés akart lenni, csak egy nagy wtf az egész posztra)

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2010.06.07. 08:14:28

@JClayton:
Egyeztetés nem volt, csak behívtak, beszélgettünk, részleteket ők sem tudtak, csak az interjút bonyolították. Semmiben nem állapodtunk meg, semmit sem írtam alá, még azelőtt visszamondtam, hogy erre sor került volna. Kezdjük ott, hogy március végére derültek ki a dolgok. Annyira nem kaptak a lehetőség után nálunk, máshol többszörös túljelentkezések voltak, problémát nem jelenthet nekik plusz embereket keríteni.

Walmer 2010.06.07. 08:38:46

@OJ:Önkéntes munkánál mindent neked kell állnod, azért önkéntes. Szerintem ez evidens.
Mondjuk tőlem tuti nem kaptál volna pénzt, mert elveimmel ellenkezik, hogy úri huncutságokat anyagilag támogassak.

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2010.06.07. 09:05:37

@Walmer: Az első feléhez idézem magam: "pontosan tudatában voltam". A másik feléhez: :) .

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.06.07. 09:10:51

@Walmer: Miért van az, hogy te soha nem tudsz megnyilvánulni sugárzó fennhéjázás és pökhendiség nélkül?

@OJ: Remek poszt és teljesen megértem az aggályaid, nagy kár, hogy az én érettségiztetőim között nem volt több ilyen tanár. :)

Radio Free Aberrania · http://radiofa.blog.hu/ 2010.06.07. 09:25:56

nagy kár, hogy az érettségim alatt nem volt vb :)

mondjuk, ha tudtad, hogy úgy se mégy, akkor kicsit feleslegesnek tűnt a macera, de te tudod. ma már nem kell ilyen szpesöl alkalom, hogy nyelvet gyakorolj (ha csak nem valami helyi nyelven társalogtál a követségiekkel, mert akkor le a kalappal :)

Shikaka 2010.06.07. 09:45:48

privát:
Bezzeg az én matektanárom az érettségi évében lelépett, három hónapig sorban maradtak el az órák, és csak Decemberben kaptunk egy újat, aki úgy-ahogy felkészített a szűkös idő alatt.

A beugrónak azóta is respekt és tisztelet, a másik rohadjon meg.

@OJ:
Nehéz döntés lehetett, de szerintem nagyon korrekt, hogy a tanítványokat választottad!

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.06.07. 09:48:57

sztem rosszul döntöttél, az élmény megfizethetetlen.

Endoscope 2010.06.07. 10:06:08

Bár egy korábbi kommentemben leírtam, hogy a te írásaid (stílusod) olvasom a legszívesebben, most mégis WTF fejjel csatlakozom JClaytonhoz. :)

A lényeget természetesen értem, de szívesebben olvastam volna arról, mi is lett volna a meló és hogyan kellett volna végezni. Ennek megfelelően egy "élő" közvetítés lett volna az igazi. :)

A tanári hivatáshoz pedig kitartás és tisztelet.

@Walmer: Gondolom ha a VB alatt OJ Afrikából tudósítana, te egy sorát nem olvasnád. Remélem méltó és megfelelő helye van/lesz az általad fel nem ajánlott összegnek. :)

marvin__42 2010.06.07. 10:20:27

Nekem tetszett a cikk, és részemről respect az egészért, mármint a döntésért a maradásról. (A közoktatásban dolgozni, ráadásul elkötelezetten, az eleve respect...)

Walmer 2010.06.07. 10:30:42

@Endoscope: ha csak ő írna az angol meccsekről, akkor olvasnám. De amúgy is szíveseben olvasok elemzéseket a MECCSEKRŐL.
Meccstudósítás nem érdekel, mert inkább megnézem a tévében. A kis színesekből meg már 10 éve kinőttem.
A helyszíni tudósítók kora szerintem lassan lejár amúgy is.
2010-ben akinek van internetelérhetősége, legyen bármely messze az adott eseménytől, beszél angolul, az sokkal gyorsabban képben van mindenből, mint a helyszínen tudósító.
Szerintetek mennyien fognak blogot írni a vébé alatt mondjuk Johannesburgból? vagy pretoriából? Kismillióan.

Egyetlen ember profitált volna ebből az útból. Az pedig OJ. Ő azonban úgy döntött, hogy a költségek és az elfoglaltságai miatt ezt most nem válalja be.

Szerintem bölcsen döntött.

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2010.06.07. 11:10:06

@Walmer: "Szerintetek mennyien fognak blogot írni a vébé alatt mondjuk Johannesburgból? vagy pretoriából? Kismillióan."

Csak nem magyarul és nem nektek. Számodra a szakmai megközelítés vonzóbb, másoknak pedig a kisszínes, ez teljesen rendben van.

@Radio Free Aberrania: Érdekes módon azon csodálkoztak, mennyire jól beszélek, azt gondolták, már éltem külföldön, az egyik interjúztató lekísért az emeletről és újra megkérdezte, hogy most tényleg nem éltem nyelvterületen? Nem hitte el. (Nem fényezés, csak a teljesség miatt.) :)

popp · http://koncertblog.com/ 2010.06.07. 11:11:39

Ne csak a tanáriba szervezzetek tévét, hanem a kölyköknek is ;-).

@Walmer: Nem értek egyet, az eseményt körülvevő hangulatot, az egész atmoszférát csak egy helysznről tudósító tudja megmutatni igazán. Én szívesen olvasnék vébé gonzókat.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.06.07. 11:24:08

Az MTV-sek már nagyon készülnek, azért ez a danolászás kicsit erős.

zsakfos 2010.06.07. 11:26:49

Szerintem OJ menj el Brazíliába tanítani. 2014-re át tudod hidalni a problémát:)

2010.06.07. 11:27:10

Bocs, hogy offolok, de ezt értelmezze már nekem valaki:
"A szűkre húzott nadrágszíj kevesebb mozgásteret adott az átigazolási piacon is: a Liverpool inkább eladott (Riise, Kewell, Le Tallec, Crouch, Scott Carson, Finnan), mint vásárolt, bár a kiadási oldal megint többet mutatott (38,5 millió font) mint a bevételi (20,5 millió), köszönhetően Robbie Keane érkezésének, akit ráadásul nem is Rafa, hanem a tulajdonosok akartak megvásárolni. Benitez játékrendszerében az ausztrálnak nem sok babér termett, a 19 millió fontért megvásárolt csatár nem szokott össze a Gerrard-Torres duóval, és 11 meccsnek kellett eltelnie, hogy első gólját megszerezze."

2010.06.07. 11:27:40

Melyik ausztrálnak nem termett babér?

2010.06.07. 11:33:02

Éljen a gyorsreagálású szerző! :)

Walmer 2010.06.07. 11:41:37

@OJ: Így igaz, de erre a kérdésre reagáltam:

"Gondolom ha a VB alatt OJ Afrikából tudósítana, te egy sorát nem olvasnád."

De igazad van, kinek a pap, kinek a papné;-)

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2010.06.07. 11:42:04

@zsakfos :
Nem rossz gondolat. Akkorra lehet, hogy már külön honlap leszünk kellemes jövedelemmel és már csak másodállásban tanítok majd. :)

Walmer 2010.06.07. 11:46:53

@popp: de régen találkoztunk.
Qrva jó tollú újságírónak kell lenni ahhoz, hogy átadd a vébé hangulatot.
legalább egy Karinthy, leglább egy Kösztler Artúr.
Hegyi Ivánok, Sinkovicsok, Jakab Józsefek, levitézlett Nemzeti Sportos kövültetek erre genetikailag alkalmatlanok.

De bevallom nincs még meg az "OJ összes" úgyhogy bármi lehet(ett volna):-))

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.06.07. 11:49:19

A szép álmokban nem is az a legfontosabb, hogy megvalósuljanak.

Szép poszt, gratula, OJ!

popp · http://koncertblog.com/ 2010.06.07. 11:55:27

@Walmer: Azért én nem említeném egy lapon Sinkoviccsal, de szerintem feltétlenül Karinthy sem kéne a melóhoz.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.06.07. 11:58:38

@popp: mármint az nst-s srácokat nem említeném egy lapon, na.

vsztk9111 2010.06.07. 12:48:26

OJ-nek nagyon imádom a posztjait, a nyugat-román bajnokságot csak miatta követem. Jó lett volna kintről is olvasni az írásait, de szerintem is ez a korrekt döntés, ezért támogatom (még ha tudom, ez semmit sem jelent)
UI: Én lehet csak azért nem dobtam volna pénzt, mert mostanában az árvízkárosultaknak adakozok. Fáj a szíve,m értük, de békeidőben simán adnék ilyenre.)

rowi 2010.06.07. 12:51:00

az én érettségim alatt volt a koreai-japán vb. ez aztán meg is látszott...a matekon konkrétan ment a fogadás, hogy ki adja be hamarabb, mer menni kell meccset nézni...1 óra néhány perccel már csak helyezett voltam, igaz utána a tanárnő több napon át kereste a 60 pontomat a 80ból...megjegyzem megtalálta:D

nadivereb 2010.06.07. 14:01:13

Ez most meghozta a kedvem az ukrán-lengyel eb-n önkénteskedéshez. Oda akár autóval is ki lehet menni, a szállás se vészesen drága.

_karmapolice_ 2010.06.07. 14:27:17

Csatlakozom azokhoz, akik szívesen olvasták volna OJ-t a vb-ről, de ugyanakkor megértem a döntését.
@popp: ez a videó viszont egy szánalom, mindannyiunk nevében kívánom, hogy a közvetítések ne ilyenek legyenek.

Eki 2010.06.07. 14:52:36

OJ, tök jó post! És tényleg, 2 év múlva az EB-t meg lehet célozni...végül is.

Althedokan 2010.06.07. 16:00:20

én adtam volna:D:D:D:D nem azt mondom, hogy álltam volna az utat, de azért egy-két ezrest megért volna hogy onnan közvetíts:D

Hajrá NST!

Dr. Remus Moody 2010.06.07. 17:39:25

@Walmer: Na te aztán egy pökhendi, beképzelt alak vagy. Nagyon kíváncsi lennék, h milyen magasztos élet emelvényéről szólsz le másokat ilyen magabiztosan...

Szép post, jó tudni, hogy van ilyen lehetőség, klassz h vannak még felelősségteljes tanárok, több kéne belőlük Mondjuk meggondolhattad volna előtte is, ha már érettségiztetsz

danesdzsu2 2010.06.07. 17:43:26

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Nyugi, Walmert már megbüntette a sors a barátnőjével.

mentalista, te jó ég.....

:)

2010.06.07. 20:08:50

@imici77:
"...az élmény megfizethetetlen."

Az élet árán is? Mielőtt ilyen élményes dolgokat leírsz, előbb tájékozódj Dél-Afrika közismerten botrányos közbiztonságáról. Tuti, hogy a VB alatt lesz elég rablás, verés, sőt még gyilkosság is. (hm, rablógyilkosság... :( )Jó kis ország. Fegyver nélkül ki nem lépne normális európai ember a szállodából, ha kedves az élete. Johannesburg, Durban, stb. - mint a nyócker Pesten, vagy Bronx, vagy Quandahar.
Higgyétek el, jobb a biztonságos magyar otthonotokból tévén nézni, minthogy méregdrágán odamenni és hagyni, hogy vuvuzelét dugjon a jegyüzér a seggünkbe a stadion előtt.

vadkutya 2010.06.07. 20:29:27

@Selkath: Szép. Párhuzamot vonni Johannesburg, a nyócker és Bronx között...
Imi is biztos örülni fog, minden bizonnyal Tőled hallotta most először,h Dél-Afrika milyen veszélyes.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.06.07. 20:30:05

@danesdzsu2: Na, hát most jön a bevallás, én az első évadot szépen végignéztem, nem is volt rossz, de a másodikból maximum csak szemezgetni fogok. :)

progvog 2010.06.07. 20:50:50

@Selkath: a nyócker sem a régi már amúgy :/

mellor 2010.06.07. 21:13:54

Szerencsére nem maradunk helyszíni blogok nélkül. Cattania utazik és sztorizik ezerrel. 34 napot tölt Dél-Afrikában, és több mérkőzésen - a nyitómeccsen is - ott figyel majd:
www.fourfourtwo.hu/fft-blog/Cattania

progvog 2010.06.07. 21:52:19

@mellor: "Ahhh :) akkor megyek is a bandákra szavazni... izé először csokipapírt gyűjteni. Jól értem hogy minél több csokipapírt gyűjtök, annál többet szavazhatok?"
:)

2010.06.08. 10:01:54

@vadkutya:
Azért valljuk be, hogy nem ugyanaz, mondjuk Johannesburg egyes kerületeiben sétálgatni, mint egy svájci hegyivároskában. Én ezzel a Bronx, nyócker, stb.-vel csak azt akarom érzékeltetni, hogy "jobb félni, mint megijedni".
Azért érdekesen dönt a FIFA a VB-rendezésekről, egy ingatag közbiztonságú ország után egy hasonlóan szar közbiztonságú országban lesz a világbajnokság (Brazília). :-OOO Na ja, hát nem lehet minden Európában (sajnos...).

Walmer 2010.06.08. 10:04:46

@danesdzsu2: a mentalista igenis egy jó kis sorozat:-)
Ok. a második évad már nem tetszik. De az első jó volt.

Walmer 2010.06.08. 10:14:05

@Selkath: ha nem tudnád imy 5 évet húzott le az idegenlégióban, kiképezték gyilkolásra, ott érzi jól magát, ahol állig felfegyverkezve léphet csak ki az utcára, rettenetesen sajnálta, hogy nem lett pakisztán-afganisztáni közös rendezésű vébé, a bronxi fekákat és digókat már lerendezte, a szegedi koccintóba és a jászberényi sziget büfé-falatozóba viszont még nem mert bemenni.

vadkutya 2010.06.08. 10:56:38

@Walmer: Arról is tegyünk említést,h emberünk szexuális deviáns, ergo csak seggbe, csak szemből és csak szárazon...

progvog 2010.06.08. 12:11:12

@Selkath: jó, de azért nem egész Johannesburg egy gettó, és Rio sem mindenhol olyan, mint az isten városában (gondolom :D), a neten rengetegfelé lehet tájékozódni, melyik részekre ne menjél, az igazán parás helyekre asszem be se engednek

bár ezzel a nickkel és avatárral megértem, h ódzkodsz az ilyen dolgoktól :D

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.06.08. 12:19:22

Tehát, akkor az önkénteseket jól seggbeb?sszák a vb ideje alatt Dél-Afrikában. Ezt sikerült levezetnetek, ügyes. Meg Szegeden is. :)

vadkutya 2010.06.08. 12:21:58

@imici77: Önkéntes = bevállal. :)

why-att (törölt) 2010.06.08. 15:11:53

Sajnálatos, hogy végül nem mész ki, ugyanakkor meg bárcsak több ilyen hozzáállású tanár lenne!
A VB nézés a tanáriban jó ötlet. :)

KoppányiG · http://www.azbennvolt.blog.hu 2010.06.09. 16:42:51

Pár tanítási módszereddel nem értek egyet, és ezzel sem. :D
Még arra a fránya Donate!-gombra is rányomtam volna. :)

Leguanember 2010.06.10. 10:47:28

Szervusztok!

Talán három éve olvasom rendszeresen a blogot, és remekbe van szabva, gratula hozzá és köszönet érte.

Azért írok, hogy szót emeljek a szerzőnél a diákok meccshez jutásának érdekében. Ha érvre van szüksége a tantestületnél, akkor elmondhatja, hogy a belvárosi Apáczai gyakorlógimnáziumban 2000-ben az olimpia alatt a folyosóra toltak ki több tévét is, azon néztük, ami ment épp, persze kiváltképp, ha magyarok is érintve voltak. (Persze nem óra alatt. Na jó, általában nem óra alatt.:-))
Kicsit csökkenti az érv erejét, hogy magyar érintettségnek Kassai Viktort kell eladni, de azért hajrá.

Most is amúgy, holnap este lesz ott "utcabál", kivetítős meccsnézéssel, ha minden igaz. Ha elfér itt, linkelem is: meridian.apaczai.elte.hu/utcabal/
Asszem ez nem reklám, mert ingyenes és nyilvános, és még a Pamela Anderson Band is fellép, remélem, még mindig a tanári felállásban ;-)
süti beállítások módosítása