Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Újra van olyan, hogy INTERnazionale

2010.05.23. 13:04 heinrich

Kicsit amerikai focisra sikerült az idei BL, hiszen a szezonban legnagyobbat alkotó edzők vívhatták a döntőt, sőt egyiküknek még quarterbackje is akadt. Extra tétként a BL-szereplést érő negyedik helyért is megküzdöttek a csapatok – végül az Inter mindent megnyert Olaszországnak – teljes joggal. Olaszországnak, hiszen régi kérdés, hogy akkor a labdabirtoklás, vagy a helyesen felvett pozíció ér-e többet a futballban. Tavaly a Barca az előbbivel iskolázta le Európát, most pedig a másik véglet csúcsra járatott változatát láthattuk, Sacchi után először.

Mourinho idén két csapatot épített fel. Egyet a bajnokságra, egyet a BL-re. Ez utóbbit azonban nehezebb volt beazonosítani, hiszen az egyenes kieséses szakaszban rendre indokolt volt, hogy az Inter nagyon mélyen, a saját tizenhatosát megszállva védekezzen. Egyedül a döntő mutatta meg, hogy Mourinhót nem igazán érdekli az ellenfél személye, oda-visszavágós párharcokban az Inter egyértelmű kontrajátékot választott, miközben magasan tett a labdabirtoklásra, Eto'o-t és Pandevet is kötőféken tartotta, emiatt játékuk is inkább volt 4-4-1-1, mint a megszokott 4-2-3-1.

Már csak azért is így gondolom, mert látszólag Van Gaalt is meglepte az Inter újabb sündisznóállása. A Bayern kezdőcsapatának jobban feküdt volna, ha nyitottabb játékot hoz a döntő, és Schweini mélységből, Müller pedig az ellenfél térfelén tudja mozgatni a csapatot, elsősorban Robbennel és Oliccsal keresve az összjátékot.

Ehelyett viszont az történt, hogy a Bayern – a többi BL-csapathoz hasonlóan – megkapta ajándékba a labdát, de adott körülmények között hasznosabb lett volna Gomez és Klose centerjátéka, mint Müller ál-középcsatár, és Olic árnyékék szerepe. Azt egyébként szintén nem értettem, hogy Van Gaal miért várta meg a meccs végét azzal, hogy mindkét támadóját centerre cserélje, hiszen már szünetben látni lehetett a meccs forgatókönyvét. Valószínűleg bízott benne, hogy a helyzeti hátrány ellenére sikerül egyenlíteni, és nem akarta megkockáztatni azt, hogy ha a meccs későbbi szakaszában mégis vált az Inter, és beszorítja a Bayernt (amire kétségtelenül bármikor képes lett volna), akkor ott maradjon Gomezzel és Klosével ötven méterre a kaputól.

A másik nehezen érthető kérdés Eto’o teljes mellőzése, sokszor bántóan egyedül ácsorgott, előtte negyven méter üres terület, mégsem kapott labdákat, gyakorlatilag két Badstuber-Eto’o párharca emlékszem az egész meccsről, miközben Robben percenként csapott össze Chivual.

Talán egyszerűen az az oka, hogy az Inter még csak nem is játszott különösebben jól tegnap. Maicon felfutásait betiltotta Mourinho, a védekezés pedig nem a legerősebb oldala. Lucio is többször hibázott, Chivu nagyon kikapott és a saját szememmel láttam Zanettit két labdát is csúnyán elveszíteni, ez minimum szokatlan. Pandev alázatos hangyaszorgalommal gürcölt, de előre játékban egy értelmes megoldást nem mutatott, azt leszámítva, hogy rendszeresen elrángatta Lahmot a helyéről, így Sneijder sokszor szabadon tűnt fel a bal oldalon.

Tegnap elég volt, hogy a döntő párharcokat azért így is megnyerte az Inter, Julio Cesar a legkisebb bizonytalanság nélkül, bravúrosan védett, és ezúttal Samuel nőtt védőtársai fölé. Szép türelmesen kivárták, míg a Sneijder-Milito páros megnyeri a meccset.

A Bayernt kár lenne bármiért hibáztatni, hiszen a sorozatban értelmet adtak az egyébként bosszantóan ostoba 120%-os közhelynek, hiszen többször is vert helyzetből álltak fel, a MU kiverése elképesztő bravúr volt részükről, magasan túlteljesítettek. Mourinhóhoz hasonlóan Van Gaalnak sem maradt semmi, amit jövőre bizonyíthatna. Ha csak az nem, hogy két-három okos igazolással, Kroos visszatérésével és Müller beérésével újra az igazán nagyok közé sorolhatjuk majd a Bayernt, tehát hónapok alatt elérte azt, amit Magath, Hitzfeld és Klinsmann évek alatt sem tudott megközelíteni.

Ha mégis mondanom kellene valamit, amivel a Bayern eredményesebb lehetett volna, az Schweinsteiger és a két szélsővédő játéka. Lahm és Badstuber fellépett ugyan a támadásokkal, de játékuk a középpályás emberfölény kialakítására korlátozódott – amit az Inter egyébként is engedélyezett számukra – pedig ha olykor még tovább nyomultak, akkor a visszafogottan teljesítő Maicont, és a csapnivalóan futballozó Chivut – főleg Müller bevonásával – meg lehetett volna kerülni. Már csak azért is, mert szép-szép Eto’o és Pandev védőmunkája, de minél közelebb kényszerülnek  a saját tizenhatosukhoz, annál önveszélyesebbé válnak.

Megoldást csak Cambiasso és Zanetti kikeresztezése jelentett volna, viszont a helyükön benyomuló Schweini-van Bommel páros veszélyes lövőhelyzetekhez juthatott volna – utóbbi pont így szerzett gólt a Fiorentina elleni idegenbeli meccsen. 

A bajorok közül mindenképp ki kell emelnünk Robbent, aki idén a müncheni Céronaldóként fungált. Lehet firtatni, hogy akkor magáért, önmaga egójáért teszi mindazt, amit tesz, de a csapat szempontjából teljesen lényegtelen a motivációja. Az egész szezonban agresszíven, és látványosan játszott, döntő gólokat lőtt, lejátszotta Ribéryt a pályáról. Tegnap sem tologatta a felelősséget, szinte minden labdájával gólra, gólhelyzet kialakítására tört, a végén még passzolt is, bár ez teljesen váratlanul érte a csapattársakat, így ezekből nem alakult ki veszélyes szituáció. Ettől függetlenül így kell egy csapatot szolgálni, és egy BL-döntőn pályára lépni.

Többször is felmerült a kérdés, hogy mi a különbség a tavalyi és a mostani Inter között. Ez elég egyszerű: szinte minden másképp működik, a két csapat sem nevekben, sem játékban nem hasonlítható össze.

Az első évében Mourinho élből nekiment az olasz focinak, majd ő megmutatja a 4-3-3-at, vett hozzá Quaresmát meg Mancinit (borzalmas ötlet volt), a csapat játékát pedig – mintha valami olasz középcsapat lenne az Inter – Ibra centerjátékára és kiszolgálására építette fel. A leszállóágban lévő olasz bajnokság behúzására az elég is volt, de ez minden.

A viszonyok felmérése után azonban alapjaiban változtatta meg a csapatát, és mégis csak letuszkolt az olaszok torkán egy eddig sosem látott szisztémát, miközben minden igazolása telitalálat volt.

Luciót bagóért szerezte meg Münchenből, már szinte mindenki kiégett vulkánnak tartotta, erre tanári játékot egész évben, Drogba és Ibra csak senyvedett mellette. Motta a szezon kulcsmeccsén eltüntette a pályáról Messit. A legnagyobb húzása mégis az volt, hogy Eto’o-val és Pandevvel, vagyis két támadóval játszatott… ööö, mit is? Szélső középpályásnak nem mondhatjuk őket, mint ahogy szélsőnek (winger) sem, ami rendszerint megoldhatatlan taktikai feladat elé állította az ellenfeleket, hiszen ilyen  feladatkör/poszt nem is létezik a futballban, ezért még nincs is kialakult ellenszere. Különösen úgy, hogy Eto'o a szezon során számtalan alkalommal cserélgette helyét Militóval, Pandev pedig Sneijderrel – ez utóbbiból született például a Barca elleni hazai egyenlítés – , és mindennek a tetejében Maicon felfutásaival is foglalkozni kell.

Tavaly Ibra, idén viszont Milito ÉS Sneijder mozoghatott kötetlen szerepkörben az alázatos csapatmunkának köszönhetően. Ez így elsőre nem tűnik olyan veszedelmes dolognak, de ha a védők fejével gondolkodunk, akkor rögtön a pokolba kívánjuk a rendszert, hiszen még egy szabadon játszó, és bármely pillanatban potenciálisan gólveszélyes játékos mozgását is nehéz lekövetni, nemhogy kettőét, nemhogy kettőjük kiváló összjátékát.

Kilépjek, ne lépjek, átadjam, kövessem, hátráljak vagy esetleg megszegve a fekvő védő nem védő alapelvet becsússzak? Olyan kérdések ezek, melyeket három nagy liga bajnokcsapata, sorrendben a Chelsea, a Barca és a Bayern védelme sem tudott megválaszolni.

Sneijder pazar, világklasszis szezonja némiképp váratlan, de kirívó meglepetésnek nem lehet nevezni. Ugyanakkor Diego Milito evolúciójára nincsenek szavak. Összjátékban, taktikai képzettségben, egyéni adottságokban is a legjobbak között van a helye, de ő mindezt olyan magabiztos helyzetkihasználással fejeli meg, amit talán Ruud van Nistelrooytól láttunk utoljára, de Milito játéka sokkal szellemesebb, ebből a szempontból olyan, mint Gombóc Artúr, mindenféle gólt szeret, mindenféle gólt tud rúgni. Okosat, erőset, váratlant, ütemtelent – gurít, passzol, emel, pörget, ahogy a helyzet megkívánja. Emellett rendkívül szerethető figura, még csak műmájer gólörömet sem láttam tőle, régóta nem lelkesedtem ennyire játékosért. 

Egy év után aligha nevezhető korszakosnak egy csapat, erre az Interre mégis sokáig emlékezni fogunk. A legjobbak legyőzésével húzta be a BL-t, méterre megszervezett csapatjátékukat kimagasló egyéni teljesítményekkel fejelték meg minden csapatrészben, a kapustól a centerig.

Nem lehet kérdés, a 2009/10-es Bajnokok Ligája sorozat legjobb csapata az Internazionale volt. 

339 komment

Címkék: h bl bayern münchen inter

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr462024986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

slowmotion 2010.05.23. 13:55:20

csak nyomokban láttam a meccset (második gól körüli 10 perc plusz még egy-két villanás), de gratula az Internek. természetesen a Bayernnek is, BL-döntőt csak úgy veszthet egy csapat, ha el is jut odáig.

Murinnyó meg egyszer még látogasson el az Anfield Road-ra (és maradjon úgy két-három évig), aztán méresse meg magát ott is.
annyi ideig kibírnám, ha cserébe ott is szerezne egy bajnoki címet.

poolfanati 2010.05.23. 13:57:18

tegnap este a legizgalmasabb az új 3 perces nike reklám volt még a meccs előtt.

giacinto 2010.05.23. 14:00:25

GRANDE INTER RELOADED!

1964, 1965, 2010...

gabenito 2010.05.23. 14:06:07

jézusom! nemfogok bírni nem szorítani a reálnak jövőre! ÁÁÁÁÁÁ

Hispan07 2010.05.23. 14:07:10

horasnak, az előző postban felvetett "rosszindulató milanos gondolatokra" reagálva, immár ide:

Az Internek jövőre szembe kell nézni a papíron remek, de már kiöregedő csapatgerinccel, a jövő sztárjainak sohasem egyszerű keresgélésével, a csúcsra érést követő jóllakottsággal - és mindezt a világ jelenlegi legjobb edzője nélkül. Mi milanosok már jól ismerjük ezeket a problémákat - ezért tapasztalatból mondhatjuk: kemény év(ek) vár(nak) az Interre.

És ez nem rossz indulat, még akkor sem, ha az interesek évek óta szánakoznak a hasonló dolgokat átélő Milanok; ha a legfőbb rivális sikerét nézni nem könnyű, és nyilván jobban örülnénk, ha a Milan lenne épp csúcson.

vadkutya 2010.05.23. 14:10:57

@Hispan07: Egyrészt egyet értek, másrészt:

Mourinho-ban meg van az a zsenialitás (többek közt ezért is ő a jelenlegi legjobb),h képes nyomot hagyni, képes felépíteni vmit, amit utána részben csak fenntartani kell. Nézd meg a Chelsea-t, a csapat gerince valójában 5 éve változatlan. Kell az Inter-nek találni egy olyan edzőt, aki ezt képes átlátni.

real mesterm 2010.05.23. 14:20:28

Grat az internek. Megérdemelten nyertek. Mint bayernes, leginkább az zavar, hogy tényleg egyszerűen jobbak voltak tegnap, és nem tudok mibe belekötni, hogy ejj, ezen ment el a meccs:D de egy MU, Real vagy egyéb szurkoló fröcsögésére se vagyok kíváncsi, hogy megérdemelte a Bayern...

csabber-18 (törölt) · http://www.csabber.fw.hu 2010.05.23. 14:23:12

Remek cikk, a videó pedig egészen felkavaró.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.23. 14:31:32

Szép összefoglaló. Istenem, hány juventino ismerősöm röhögött ki, mikor elmondtam nekik azt a télen puhatolózásig jutó tervet, miszerint sor kerülne egy Pandev-Trezegol cserére. Aztán most tessék, nem tudom fordult-e már elő valaha is egy játékossal, hogy egy kiesés ellen küzdő csapatból volt kizárva, még az edzésmunkából is, jórészt a nyári alapozást sem végezhette a többiekkel, pár hónappal később pedig BL-döntőben kezdőjátékos. Goran, nagyon megérdemelted!

sporttárs 2010.05.23. 14:35:40

Milito valóban hihetetlen klasszissá érett. Szimpatikus is, teljesen egyetértek. (Meg is kapja a válogatott kispadját, Palermo mögött...)

Mourinho után is van élet, nyilván, de akárki azért nem fogja tudni átugorni ezt a magasságot. A chelsea-s példa talán jó, valóban adva van egy gerinc, és még az is lehet, hogy nem lesznek Manchester-szintű kihívók az olasz ligában. Mégis, Mihajloviccsal elég nehezen képzelek hasonló folytatást.

Az meg különösen érdeklődve várom, Mourinho Madridban elsőre mire megy, mert a Realnál aztán végképp nem szokott türelem lenni. Igaz, a Special One, a világ legjobb edzője és a világ első számú gigaklubja találkozásakor, egy olyan bajnokságban, ahol a harmadik huszonöt pontra van a másodiktól - nincs is miért türelmesnek lenni. Nyerni kell.

blasco 2010.05.23. 14:36:41

Hát, Mou az interből BL győztest csinált, tehát ezentúl már nincs lehetetlen :D
egészen fura lehet ez az érzés egy inter szurkolónak:P

danesdzsu2 2010.05.23. 14:40:31

@vadkutya: Ne reménykedj, nem engedjük nekik Wengert:)

horas 2010.05.23. 14:42:10

Mourinho felismerte,hogy cölöplábú védekező emberek hadával nem lehet érdemben mit kezdeni a labdával.Ellenben védekezni hozzávetőleg egy támadó szellemű futballista is tud.

Azt,hogy Ő Eto'o-ban hogy látta meg és hozta ki a jobbhátvédet,azt nemtudom az már talán a zsenialitása és ez részben igaz Pandev-re is.

A rombusszal túl defenzív volt a csapat saját dolgát nehezítette az Inter plus védekező emberek beállításával,a 4-3-3-ban nincs igazi posztja Sneijder-nek,igazából a 4-3-3 közepébe tette be Sneijder ezzel eltünt egy védekező szellemű korlátolt játékú játékos a pályáról (Stankovic),lett helyette egy támadó.A csapat kb felét rettenetesen képzett játékügyes technikás játékosok alkották így már,Milito,Sneijder,Pandev,Eto'o,Maicon 5 ember,a csapat fele.

Az Inter azon kevés esetekben mikor támadott rendre tudott mit kezdeni a labdával 5 helyzetből 4 ből gól vagy ziccer volt.A kulcs momentum volt,hogy a Eto'o és Pandev eltudja-e végezni a tölük rendkívül idegen és sok védőmunkát amire az egyensúlyhoz szükség van.Itt jön Mourinho.

Mourinho nem csak Van Gaal-t de még engem is meglepett ezzel a játékkal,nem azért mert hú de okos vagyok vagy hozzáértő csak kb 3 meccse van idén az Inter-nek amit nem láttam.Úgy érzem az Inter ezzel azt lépte emg,hogy egész egyszerűen oda a Bayern-nek az irányítás és egész egyszerűen arra vártak,hogy mikor hibáznak.Félelmetes.Helyzeti előny mert egész egyszerűen a szerint fognak játszani amit a Bayern csinál.Az Inter egész végig szinte ezt játszotta a BL-kiesési szakaszban.Egyszerűen várnak,hogy hibázzon az ellenfél,nincs ellene módszer mert a albdát csak nem fogja odaadni nekik az ellenfél,hogy mi is ezt akarjuk játszani támadjatok ti.

Ez lesz talán a következő lépés jövőre a futball egyedfejlődésében a "nem játszásra" érdemben reagálni.Idén nem lehetett.

horas 2010.05.23. 14:47:41

@horas: Az eszméletlenül végletekig tökeletesített labadabirtoklásra ez volt a reakciója a futballnak.
Bár nem hiszem,hogy ebből bármi is lesz az Inter ebben a formájában soha nem fog többé létezni.

Parraghramma. · http://torrance.freeblog.hu/ 2010.05.23. 14:47:47

www.daylife.com/photo/0frQbgV3H14kT

Ebben a pillanatban dőlt el végleg a döntő. (Csak két tanúm van rá, de én megmondtam.)

vadkutya 2010.05.23. 14:49:51

@danesdzsu2: Pedig akár még cserélhetnénk is. :)

biohouse 2010.05.23. 14:57:12

Amit Diego Milito művelt az elképesztő. De Higuain még nála is jobb lesz a Realban. Argentin csatársor a VB-n : Messi-Milito (Higuain)- Tevez. Jól hangzik.
Kiváncsi vagyok miért nem Van der Vaart-t adta el tavaly a Real és mit fog vele Mourinho csinálni.

horas 2010.05.23. 14:58:52

@Parraghramma.: Demichelis hozta amit lehet tőle várni lehetett,elöbb elvesztette a nála alacsonyabb nem a fejjátékáról ismert Milito elleni fejpárharot majd a helyzeti előnyét és sikerült 2 méteres hátránnyá kovácsolnia.Van Buyten annyira nem hibáztatható a második gólnál,Milito egy-az egyben rettenetesen jó,idén Terry-t is elég szépen hintába rakta ...

montipájton 2010.05.23. 15:16:02

Gratula a posztért, Heinrich, hibátlan elemzés. És pont amiben szubjektív, azzal értek egyet legjoban (Mourinho, Milito).)))

Sneijder szezonjára az égvilágon senki nem gondolt volna. Most leszek nagyon kíváncsi a hollandokra a vb-n. Van egy olyan dolog, hogy a klubjukban jó szezont futó klasszisok nem mutatnak sokat a válogatottban (inkább ez jellemző, mint az ellenkezője), és nyilván nem mindegy, hogy egy egész évben összerakott gépezet helyén lévő fogaskereke vagy, vagy a pár hetet együtt töltő válogatottban kell mást játszanod, esetleg gyengébb társakkal. Mégis, vannak, akiknél azt érzem, a szezon teljesítményét tovább viszik a vb-re, és akkor nagy torna lesz!

montipájton 2010.05.23. 15:20:53

Milyen remek meglátás az is, hogy Milito tökéletesen híján van minden színpadias, mesterkélt gesztusnak - de nem csak a gólörömben, a játékban is. És szerintem nem azért, mert így határozott, vagy mert ilyen csendes gyerek, hanem azért, mert az a munkája, a góllövés rovására menne. Nem tudom, mikor láttam ennyire gyilkosan hatékony, mégis látszólag tökéletesen egyszerű játékot, amit ő csinál centerben.

(Zárójelben csak kis napi gonosz: a túloldalon, amikor Klose után Gomes is beállt, akkor éreztem úgy, hogy végképp lement a Bayern egy kategóriával az Inter alá, és minden eldőlt.)

Piiii 2010.05.23. 15:31:39

soha nem kedveltem mourinhot az arroganciája és a nagyképűsége miatt, ami ezután sem fog változni , max csak rosszirányban, de ez a videó ez egyszerűen iszonyat jó és most nagyot nőtt azért a szememben. végre megmutatta az emberi oldalát, és ez nem show volt, megható volt tőle ez a reakció

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.05.23. 15:34:44

Milito nekem is nagy kedvencem már a zaragozai idők óta. De csak most hittem el én is, hogy ekkora játékos.

[Van egy kis hasonlóság Higany és közte. Csak Higanynak még nem érkezett el az az edzője, aki elhitesse vele, hogy a BL-ben, nagy csapatok ellen is jó játékos ő.]

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2010.05.23. 15:35:33

@horas: Mikor balról becselez milito, (mivel csak jobblábas)jobbra elhúzza és beadja középre, 10-ből 8x ezt csinálta a meccsen is. Mikor elhúzta balra a bal lába fele, azt mondtam mit csinálsz középen várják a labdát, erre berúgta :)

biohouse 2010.05.23. 15:49:05

Elnézést, hogy argentinozok, mentségem, hogy 5 argentin is játszott tegnap.

Nálam Demichelis nem utazna a VB-re, Burdisso, Samuel kezdene és Gabi Milito lenne a tartalékuk.

Egy Inter-Bayern játékszisztéma mixben mind a 4 csatár elférne. Higuain és D. Milito Olic- Müller helyén, Messi Robben, Tevez pedig Eto'o posztján.

Endoscope 2010.05.23. 15:51:52

Egészen elképesztő ez az ember. Született vezér, akinek egyszerűen félelmetes a csapatépítő képessége. Meg lehet nézni a csapatokat ahol dolgozott "Előtte" és "Utána" . Síró, zokogó, boldog szurkolók, akik bármit megtennének csak maradjon. Borzasztóan kíváncsi leszek mire fog jutni szeretett klubomnál. Én mindenesetre az elmúlt 15 évben nem vártam ennyire embert a csapathoz, mint őt. Nyilván szerepe van ebben a napról napra növekvő - talán már túlzott - hozsannázásnak, de bárhogy is, én ha tehetném minden erőmmel azon lennék, hogy egy életre a Realhoz kössem Josét.

Mindig is a szép játék és a Joga Bonito nagy rajongója voltam és leszek. Emiatt is néztem/nézem Real drukkerként is élvezettel a Barca meccseit, de amikor ilyen szintű csapatjátékot, szervezettséget, taktikát és fegyelmet látok a pályán, akkor bizony kész vagyok fejet hajtani előtte. Nyilván nem lehet egyértelműen azt mondani erre a stílusra, hogy szép és látványos, viszont kegyetlenül hatékony. És amikor az ember olyan megmozdulásokat lát, mint Milito 2. gólja (vagy egyébként az egész Inter tökéletes és precíz csapatjátéka), akkor nem lehet rásütni a 'defenzív' és 'játékölő' jelzőket sem.

Diego Militora egyelőre keresem a szavakat. Azzal tisztában voltam, hogy egy nagyon jó csatár és meglepődve néztem, hogy a Zaragoza kiesésekor nem csapnak le rá az európai sztárklubok (hiszen zsinórban hozta a 20+ gólos szezonokat), azt azonban nem gondoltam volna, hogy ennyi potenciál van benne.

A cikk tökéletes és a videó csak megerősíti bennem, hogy bármit megadnék azért, hogy egy olyan Realt lássak a pályán, melynek tagjai ilyen tökéletes alázattal küzdenek egymásért. Ha már nem élünk olyan időket, amikor legendás Raúl-Morientes párosok születhetnek (és élhetnek), akkor legalább a bajtársiasság és a csapategység ragadjon magával.

Hatalmas gratula az Internek! Nekem nagyon kellemes élmény volt a döntő.

BruceWayne 2010.05.23. 16:13:24

Inter³ Campioni al cubo

\o/ \o/ \o/

Ronal-d'oh! 2010.05.23. 16:18:13

Az milyen lesz már, hogy annál a Realnál, ahol hagyományosan tömve van sztárokkal a csapat, egy emberről fog szólni a történet: az edzőről!

Vul-Kahn 2010.05.23. 16:23:17

Gratulálok az Internek, teljesen megérdemelten nyerték az idei BL-t!

Fúú de retek egy érzés ez...
Ha ellopnak tőled egy 100milliót érő ékszert, ha a csajod a legjobb haveroddal csal meg, ha szájbabasz egy aids-es víziló - ezek a dolgok mind eltörpülnek amellett, hogy egy olasz csapat ellen elveszítesz egy focimeccset. Nem kell feltétlenül BL-döntőnek lennie, elég egy mezei meccs is. Mert ez a legalja mindennek, de tényleg.

Azt viszont el kell ismerni, hogy ez a Bayern nem érdemelte volna meg a triplázást. Ez a csapat még csak épül, a tokmányfejű niederlander-nek is ez volt az első éve nálunk (ellentétben ugyebár a milánói scheißportugieser-rel), szóval abszolút siker a döntős szereplés is. És biztos vagyok benne, hogy az elkövetkezendő években egyre jobbak leszünk, és kevesebb mákkal is BL-döntőbe tudunk majd jutni, sőt, meg is nyerjük (4 éven belül meglesz, szerintem).
Addig is tovább kell építeni a csapatot, a védelmet kőkeményen megerősíteni (favoritjaim Ivanovic, Höwedes), és jó lenne egy csatár is, aki esetleg a padozást is tűri, de azért képes termelni a gólokat (az auxerre-i Jelent én nagyon szívesen látnám). Meg persze majd egy van Bommel- és Butt-utód jövő nyáron, meg minden évben 1-2 apró finomítás, de ezek természetes dolgok mindenhol.

Akiktől pedig meg kell szabadulni a rendszeresen játszók közül, az Demichelis, Klose, Tyimoschtschuk és Mario "der Manöken" Gomez.
Utóbbit egyébként nagyon sajnálom, mert egy rendkívül szimpatikus srác, igazi szívember, de egyrészt az ő képességei - most már be kell látnom - ide kevesek, másrészt a csapatszerkezetbe sem illik bele. Sokáig védtem, mert nagy fanja vagyok, és ráadásul pont úgy néz ki, mint a legjobb spanom, de sajnos ez még nem jogosítja fel arra, hogy a Bayern csatára legyen. :)
Egyébként szerintem simán bennevan, hogy marad, és nyilván az lenne a legjobb, ha nálunk találna vissza a helyes útra, de én szinte biztos vagyok benne, hogy ez nem fog megtörténni. Ő igazából egy kontracsatár, abszolút tévhit, hogy egy állócenter, és mondjuk nekünk nem is volt idén szükségünk centerre, de azt a mennyiségű területet, amit ő igényel, a Bayern ellenfelei nem szokták megadni. Stuttgartban ez ment, nálunk viszont halálra van/volt ítélve.

De a lényeg, hogy mindent egybevetve optimistán látom a jövőt, a fiatalok majd beérnek, a nemzetközi respektünk megnőtt, pénzünk eddig is volt, szóval na... Jó lesz ez!

Végezetül pedig köszönet ezért a fantasztikus szezonért, azért, hogy hosszú évek után újra öröm volt Bayern-szurkolónak lenni! Mindent bele jövőre!!!

Integető hajbókoló lufiember 2010.05.23. 16:31:37

Azért Mourinhonak is megvan a maga kézjegye:

Olyan csapatokkal tudott nyerni, akik intelligensen és kőkeményen védekeztek (Ricardo Carvalho, Lució, Samuel), diesel-középpályával rendelkeztek (Costinha, Alenyicsev, Cambiasso, Zanetti) és egy ideig nem érezted ki kicsoda a saját térfélen, annyira egységes, fullasztó módon csavarták ki a kést a ellenfél kezéből.

Efölött viszont adott bizonyos kreatív szabadságot egy güriző karmesternek (Deco, Snejider) és gyors, tudatosan mozgó csatároknak (Milito, Eto'o, Derlei, McCarthy).

Így pedig összeáll egy csapat, ami villámgyorsan elspriccel az ellenfél kapujáig. Ezek a srácok szerintem másfélszer annyit edzettek, mint a többi topcsapat tagjai, annyi munka látszik mögöttük.

Ami tényleg tök érdekes, hogy a szélsők valójában csatárok, akik többet védekeznek, mint provokálnak, viszont az (maradva a teljes képi zavarnál) ejakulálás nem elhanyagolható mozgatórugói.

corrado 2010.05.23. 16:38:11

@Piiii:
és a videóban még nincs is benne amikor nem sokkal a lefújás után Zanetti odamegy hozzá és valamit a fülébe súg
Mourinho majdnem el is sírta magát
ejj de szeretném tudni, hogy vajon mit mondhatott neki Zanetti...

Harald hardrode 2010.05.23. 16:40:25

Grat az Internek.

Mint Bayern drukker csak egy dolgot akarok írni: David Villa 40m, Gomez 30m.... Tegnap a nevét nem halottam, csak amikor flegmán sarkazott egyet a tizenhatosnál, bele a vakvilágba.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.05.23. 16:46:45

Azért Milito gólsorozata alighanem párját ritkítja: győztes gólt vágott a kupadöntőn, bajnokságot döntőt zúzott Sienában (hogy bassza meg a veressegű ördög), majd egy duplát vert a Bl-döntőn. Ha nem lenne vébé, én neki adnám az aranylabdát.

brodi 2010.05.23. 16:49:02

grat az internek.

A legnagyobb hozadéka az a szezonnak, hogy végre visszaszerezte a klub a presztízsét. Megint van tartalma a "Mia san Mia" mondatnak, még ha most fáj is az a döntő. Lerakott Gaal egy olyan alapot, melyre bőven lehet építkezni és akár olyan imponálóan megnyerni majd egy sorozatot, mint ahogy tette azt idén az Inter. Idén még mint abszolút outsider sikerült Madrid, de ha Gaal levetkőzi egy kicsit a korlátait egy szezonig mi is lehetünk korszakos csapat. Nem akarom kritizálni a vastulipánt, de most nagyon fontos lenne, hogy átlépjen a nyilvánvaló hülyeségein (és egy kicsit Uliék is), főleg a védelemben és lépjenek egy nagyot majd. Nem szabad, hogy elaltassa a vezetőket a szezon eredményei, tovább kell okosan építeni a keretet, és be kell látni, hogy van, akivel már nem lehet megnyerni egy BL döntőt, bármennyire is jó nő Micho felesége. Ha, ezek megtörténnek, akkor a következő 5-6 évben könnyen kinézhet egy, akár két döntő is. Lajossal, meg majd az utódjával. :)

((Ribery hosszabított.))

pacino 2010.05.23. 16:57:51

Van abban valami egészen abszurd, amikor arra kelsz, hogy tényleg az inter a bajnok.

Rino 2010.05.23. 17:01:04

@pacino: szóval te sem nézted:)

sporttárs 2010.05.23. 17:08:01

@popp: Pont ezt mondom én is. Aztán majd kiderül, a vébé átírja vagy esetleg aláhúzza ezt. :)

sporttárs 2010.05.23. 17:15:18

Még hivatalosan nem erősítették meg a Real-Mourinho házasságot, de gyakorlatilag készpénznek veszi mindenki. Jelenleg én is, nyilvánvaló, hogy mind a szakmai, mind a lélkektani, mind az anyagi motivációk efelé mutatnak.

Akkor pedig talán a legbrutálsiabb kettős versenyfutás várható majd a következő szezonban, minden bajnokságot és minden időt beleértve. Két, már-már mérhetetlen összegekből felmumpált gigacsapat, elképesztően intenzív, világszinten is zajló szimpátia-verseny résztvevői, vélhetően világklasszisok sorával. Két karizmatikus edző. Ősi szembenállás. Futballszakmailag két merőben eltérő filozófia és stílus, a régi idők focijának mai, zsenikre írt reinkarnációja vs. klasszisokra hangolt gyilkos szervezettség.

Már most fizetnék a megfilmesítés jogáért. :))

(Mit fognak fanyalogni a Realtól még mindig Puskásék fociját váró öregfiúk a Mourinho-féle gépezeten...)

montipájton 2010.05.23. 17:23:29

@popp: Még megnyerheti a vb-vel együtt is, persze, ha csak Maradonán múlik, nem fogja.

bakító 2010.05.23. 17:24:28

Ez a Zanetti a védekező középpályás dolog engem borzasztóan meglepett. Aztán rájöttem, hogy az egész arról szól, hogy Mourinho felfedezte a Bayern egyetlen csodafegyverét, a szélről befelé törő Robben személyében. Erre odarakja az útjába Zanettit.
Egyébként tényleg az a zseniális ebben a kis Portugálban, hogy szinte bármelyik posztra be tudja rakni egy játékosát, ha szükség úgy kívánja. Aki a felfuvalkodott Eto'o-ból ilyen alázatos focistát tud csinálni, az tényleg tud valamit.

Nagyon kíváncsi vagyok mit fog kezdeni a Reallal, akinél a világ legundorítóbb pojácája az elnök. Nem lesz sétagalopp...

Parraghramma. · http://torrance.freeblog.hu/ 2010.05.23. 17:32:08

@horas: 98763289475 méterről arrább orbitális pályára indított labdát a társ rüsztjére fejelni még akkor is nemgyengén süvegelendő, ha csak ők hárman vannak látótávon belül. Ahogy Sneijderhez "lekezelődve" érkezett meg a labda, onnan már lényegében cumi volt a Bayern védőinek.

értelmetlen_nevű 2010.05.23. 17:42:29

@Parraghramma.: Az a szomorú, hogy már a meccs előtt is teljesen nyilvánvaló volt, hogy Demichelisen fog múlni. Ha jó napot fog ki (kb. 1% valószínűség), akkor van esély, ha hozza a szokásosat, akkor nem lesz semmi keresnivalónk.
Nagyon remélem, hogy a klubvezetés levonja a megfelelő konzekvenciákat.

Pesti24 2010.05.23. 18:32:27

Hmm.....
Kicsit furcsállom azt a kijelentést hogy a Bayern egyetlen fegyvere Robben lett volna, tény és való hogy messze neki van a legjobb szezonja de azért Altintop is jól nyomta, hülyeség volt lecserélni. Klose behozatala meg pláne, nem tudom hogy ért e labdába egyáltalán. De ez nem is gáz Van Gaal-nak erre volt ideje, úgy egy év alatt nem tudott olyan csapatot kialakítani aminek megfelelő kispadja is legyen, szóval legyen lehetősége egy jó cserére.
Tény és való hogy jobb volt az Inter, de egy jobb védőpárossal másképp is alakulhatott volna.
Akit egyszerűen öröm volt nézni szerintem az Lahm volt. Volt egy két olyan szerelése hogy apám az világklasszis.
Ja és még valami Nem érdekel hogy Robben mitől volt ilyen jó, de egész évben alázattal hiszti nélkül hozta le a szezont. És pont az ellentétje volt a kis ribanc francia Ribéry, aki nem érdemli megy hogy német csapat játékosa legyen, mennyen a Real-ba nyavajogni. Akinek ennyire látványos motivációs problémái vannak az mennyem máshova. Kapunk érte jó pénzt az lehet belőle védőt igazolni. PÁÁÁ....

dzolutan 2010.05.23. 18:38:38

@Pesti24: El kell szomorítsalak, most írt alá 2015-ig. Ami persze a csapat szempontjából jó, mert lesz végre 2 játékintelligens focista is a csapatban. A másik Kroos.

értelmetlen_nevű 2010.05.23. 18:39:06

@Pesti24:
Ribery most írt alá 2015-ig. Meg nem is kapnánk már érte jó pénzt. Realnak, Barca-nak nem kell, Angliába, Olaszországba nem akar menni.

Állítólag már Mourinho is beszélt Dzeko-val, sajnos nem lesz Bayern játékos a bosnyák.

Greg36 2010.05.23. 18:51:30

Az mindenkinek megvan, hogy Zanetti mester az 500-ik és a 700-ik Inter meccsét is a Bayern ellen játszotta!?

Bumpi 2010.05.23. 19:13:21

nem kedvencem az Inter, de nagyon gratulálok nekik.

rizla 2010.05.23. 19:30:24

@ForzaBianconero: én ezt a kommentelők közül is kinézem néha egy párból : DDDDD

Greg36 2010.05.23. 19:38:00

Mármint természetesen úgy értettem, hogy az 500. és a 700. meccsét is kék-feketében nyomta a bajorok ellen.
@ForzaBianconero:
Sajnos simán lehet igaz.

montipájton 2010.05.23. 20:03:22

@bakító: Azért Zanettit csak Chivu lecserélése után küldte rá a hollandra, addig az volt az egyetlen pont a pályán, ahol többnyire a bajorok nyertek.

giacinto 2010.05.23. 20:41:01

@poolfanati: Senki nem mondta hogy ird be a Liverpool legközelebbi bajnoki cimének dátumát. köszi :)

giacinto 2010.05.23. 20:55:25

@bakító: Zanetti kb 4 éve játszik középpályást, Maicon érkezése óta. igaz néha, ad-hoc jelleggel balbekk is volt.

giacinto 2010.05.23. 21:00:38

Az Inter magasztalásához annyit még, hogy 2 külön módon kellett játszania a szezonban, egyik ez a behúzódós, játékátengedős, gyilkos gyorskontrás BL-produktum.

Viszont abajnokságban támadni is kellett a betömörülő kisebb csapatok ellen, mert azoktól nemigen várhatott Mou kezdeményezést.

És ez igy együtt sokkal nehezebb és értékesebb mint aki mindig ugyanazt játssza, mindeneki ellen. szándékosan nem mondok most csapatnevet :)

_benito · www.nst.blog.hu 2010.05.23. 21:02:04

@Nerazzurri: hahaha, hát ez nagyon jó, csapkodom a térdemet. marco, komolyan, és ezt egyedül...?? istenem, könnyezek, de télleg!! hogy ez micsoda jópofa srác.

BruceWayne 2010.05.23. 21:04:08

azért van humorérzéke na! ki mástól látni ilyeneket?

_benito · www.nst.blog.hu 2010.05.23. 21:06:30

@Nerazzurri: a patkányok között is a legnagyobb, ezt meg kell adni. nem is vitatom :)

volt ideje kitalálni, mert a játék nem sok idejét vette el idén.

vadkutya 2010.05.23. 21:21:41

Marco a leleményes. Legalább naprakész...

y Azevedo 2010.05.23. 21:40:35

Ez a video überbefosás, nem találom a szavakat, a zene alatta is nagyon ott van, még nálam is nagyobb Inter fan csinálhatta! :)
Aki megmondja mit mondott Zanetti Mou-nak az vendégem qrva sok sörre!

Pályaelhagyó autóversenyző 2010.05.23. 22:19:51

@giacinto: a tortenelmi huseg kedveert tegyuk hozza, hogy zanetti eredetileg is kozeppalyas volt a 3-5-2 rendszerben. sot, akkoriban meg nem volt goliszonya, uefa dontoben es elodontoben is szerzett golt.

@y Azevedo: sztem ez lesz a kovethezo ro--- teszt kerdese :)

giacinto 2010.05.23. 22:23:09

mondjuk én Marco helyében vmi 3-2 BL-trófea szöveget nyomattam volna, de az túl elegáns lett volna, szóval megértem :)

Pályaelhagyó autóversenyző 2010.05.23. 22:23:49

beni, ha mario erosen rasszista kepet nem tudtad kihagyni, mert akkora poen, akkor matrac polojan is lehet egyet kuncogni...

bög 2010.05.23. 22:32:57

@y Azevedo: lehet, hogy csak behaluztam, de mintha az előző poszt kommentjeinél írta volna valaki, hogy Z. megköszönte mourinhónak, hogy feltette pályafutására a koronát (vagy valami ilyesmi).
A sörről lemondok az ominózus kommentelő javára, ja és nagyon fasza a nicked.

dzolutan 2010.05.23. 22:41:14

Gösser vagy Becks. Köszi! De ha hű akarok maradni a Bayernhez, akkor Löwenbrau.:D

calcio_di_rigore 2010.05.23. 22:52:01

@_benito: Én teljesen megértem, hogy ragaszkodik a 20 évig várva-várt karácsonyi ajándékhoz, még ha lopott, akkor is. Nincs ezzel semmi baj az ő szempontjából.
De hogy miért kellene nekünk az Inter megérdemelt BL-címe, azt már nem tudom, tényleg. Mondanám hogy zrika, de annak van alapja.

Lojzi_ 2010.05.23. 22:57:12

@dzolutan: Legyen inkább Paulaner, ha a Bayernhez és nem az 1860-hoz, akarsz hű maradni...

dzolutan 2010.05.23. 23:00:19

@Lojzi_: akkor az, annyit tudtam, hogy a löwen bajor.

Lojzi_ 2010.05.23. 23:11:27

@dzolutan: Ha emlékeim nem csalnak, akkor a bajnoki győzelmek után Paulaner sörrel megy a locsolkodás.

A Löwen valóban bajor, de az 1860 München mezszponzora volt jó ideig.

dzolutan 2010.05.23. 23:17:16

Jogos, igazad van. :D

gabenito 2010.05.23. 23:27:31

@Pályaelhagyó autóversenyző: +2
szerintem vicces. ha nem is nagyon, de örüljünk, hogy marco valami humorszerűvel próbál virítani, és a másfél győztes perc alatt nem rugott senkit nyomorékra

és a balotellis szvsz tényleg nem kellett volna. egyrészt valakit lemajmozni nem nagy mutatvány, másrészt itt némileg jogos virágnyelv rasszizmust feltételezni.
És te nem is mondhatod ibolyka módjára h nem értessz a focihoz

ZenZo 2010.05.23. 23:54:29

@y Azevedo: lehet, hogy pont ezt. (I mean vendégem vagy qrvasok sörre :) )

micz 2010.05.23. 23:55:27

@gabenito: hát szerintem meg Balotelli nem azért majom mert fekete. És kicsit óvatosabban ezzel a rasszisztázással, bármekkora divat is...

neeskens 2010.05.24. 00:02:38

Milyen érdekes azért a foci, a szezon előtt Milito és Gomes körülbelül hasonlóan taksált csatár volt, aki kisebb klubból szerződött a nagyhoz.

Sőt, Gomezt többre is taksálták sokan, aztán Milito szupersztár lett, Gomez meg egy nagy csalódás.

Pedig nyilván megvannak az alapképességei, nem hülyék ülnek a Bayernnnél, hogy a semmire fizessenek ennyi pénzt.Az egyszerű válasz, hogy csak így jött ki a lépés, de biztos van azért más is. Azon filózok, hogy mi?

Illetve, hogy Milito ezt tudja-e folytatni, vagy csak ebben a szezonban jött ki neki ennyire a lépés.

értelmetlen_nevű 2010.05.24. 00:29:48

@neeskens:
Gomez mellett a legfőbb érv az volt, hogy fiatal, "bármi lehet még belőle". Sohasem fogja beismerni a klubvezetés, de nyilvánvalóan azért vették meg, mert tavaly még nagyon úgy nézett ki, hogy ő lesz a válogatott első számú csatára. Rá is basztak a hiúságukra.

Szerintem az elejétől kezdve nyilvánvaló volt, hogy nem Bayern szintű a srác. Persze egy próbát megért volna, ha nem ilyen irreális összegért igazolják.

Ettől függetlenül nem rossz játékos, az idén mutatottnál sokkal többre képes. Csak teljesen elment az önbizalma, és a játékrendszerbe sem igazán illeszkedik.
Nekem egyébként nagyon szimpatikus mint ember, de mindenkinek jobb lenne, ha jövőre már máshol próbálkozna. Még egy ilyen szezon a Bayern-nél, és gyakorlatilag derékba törik a karrierje.

kyalami 2010.05.24. 00:39:43

a döntő alatt mondták hajdú b.-ék, hogy valamelyik német médium (kicker?) szerint a mostani bayern 6 poszton jobb, mint a 2001-es volt.
bár csak bl meccseken láttam anno azt a csapatot, de meg merem kockáztatni, hogy ez orbitális faszság.
kahn alap, hogy jobb volt, mint most butt. sagnol, vagy lizarazu helye szintén biztos lenne egy vegyes csapatban, attól függően, hogy lahm jobb-, vagy balhátvéd. a középső védők közül szvsz kuffour, patrik andersson és linke is jobb volt, mint a mostaniak közül bárki. bár teljesen más felállásban játszottak hitzfeldék, de effenberget nincs ember aki kihagyná. schweinsteiger valószínűleg jobb mint hargreaves (van bommel már nem). az állás így 5-2. robben és ribery azért alap (bár utóbbi nem az idei teljesítménye miatt), de elber is. ekkor marad egy hely, és bár a védekezés szempontjából a középpályával kapcsolatban lehetnek kételyeink, de maradjon ki school? de tulajdonképpen mindegy, mert -legalábbis nálam- ellenkező esetben hargreaves élvezne prioritást.
szóval ez 7-4, ezek után érdekelne, hogy jött össze az 5-6?

raja ram 2010.05.24. 00:52:08

@kyalami:

A 2001-es csapatban ott volt Kahn és Effenberg. Két vadállat, aki űzte, hajtotta a csapatot és - nem mellesleg - világklasszisok voltak. Az ilyen típusok hiányoznak a Bayernből.
A hasonló típusú Augenthalernek is nagy szerepe volt a 90-es VB győzelemben. Rettegtek tőle az öltözőben.

daneeka 2010.05.24. 04:48:42

@sporttárs: Én is nagyon várom a Fradi-Ute versenyfutást...

sporttárs 2010.05.24. 07:27:19

@_benito: Savanyú a szőlő? :) tök jó poén, ki se néztem a Mátrixból. :))

sporttárs 2010.05.24. 07:31:55

@kyalami: Talán a szimpátiára gondoltak. Bár abban inkább 11-0 lenne a mostani csapat javára. :))

_benito · www.nst.blog.hu 2010.05.24. 07:42:44

@sporttárs: de mennyire kell ahhoz fasszopónak lenned, hogy egy ilyen pillanatban is egy másik csapattal foglalkozz??

nagyon.

váév építők (törölt) 2010.05.24. 07:57:31

el ismerem az inter kiváló csapatjátékát, szervezettségét, de nagyon nem szeretném, ha világ football-ja példát venne róluk. mert ez igenis anti-foci, élvezhetetlen, max a legnagyobb calcio-fanok tudják értékelni, én inkább zuzu petals-t választom.
mourinho meg az egyéniségének megfelelő helyre megy dolgozni. arrogáns edző arrogáns klubba.

horas 2010.05.24. 07:58:12

@_benito: Nincs igazad,oda vissza megy a szurka piszka,nehogy már Balotelli lemajmozását mindenki értse,Materazzi pedig abszolút kalkulálható fikája meg a világlegnagyobb köcsögsége legyen...
Ez elég óvodás most így...

horas 2010.05.24. 08:04:45

@váév építők: Ez az Inter tud mindent.Mourinho pedig tudja,hogy mikor mit kell játszani.
Butaság lenne azt mondani,hog az Inter nem tud felállt védelem ellen játszani Guardiola Barca-ja senkitől nem kapott ki két góllal úgy,hogy ráadásul ők vezettek...

Szerintem a Barcelona már már erőltetett labdanyálazása majdnem annyira fárasztó...
Ettől az Inter-től sosem tudhattad,hogy mit kapsz.
A Barcelona-tól?

váév építők (törölt) 2010.05.24. 08:17:44

@horas: nem állítom, hogy a vasárnap délutánjaimat a serie a kötötte le, de láttam néhány inter bajnokit az elmúlt két évben, de egyikre se tudtam mondani, hogy jól szórakoztam. de ez ízlés dolga. kíváncsi lenék az olasz fanok közül elfogultság nélkül ki melyik csapatra mondaná, hogy a legélvezhetőbb játékot nyújtotta idén.
amúgy kénytelen voltam szombaton az inter felé húzni: azért egy 5x bek-győztes bayernre még nem csak én, hanem a világ sincs felkészülve....

_benito · www.nst.blog.hu 2010.05.24. 08:22:14

@horas: na, jó, a fészer kevésbé éles szerszámai kedvéért:

az egy inter-fikázó poszt volt, kapis?
ez meg egy inter-ünnepség, kapis?

montipájton 2010.05.24. 08:39:42

@_benito: Miért, ez speciel tényleg kurva jó poén, én se néztem ki belőle. )))

_X_ 2010.05.24. 09:22:55

@értelmetlen_nevű: jaja abban egyetértek, hogy marketing miatt vették főleg... Németeknél eléggé közkedvelt volt, nevezték is Super Mario-nak is.

Vul-Kahn már említette, h ő elvileg kontra csatár inkább. Ez sok mindent megmagyarázna (sok Stuttgarti meccset anno nem néztem meg), hogy Bayernnél+DFB-nél is miért ilyen gyenge.

Szerintem akkor Schalkehoz kellene mennie, ott úgyis lelépett Kurányi. + ők is jövőre sztem ezt a védekező játékstílust fogják képviselni a BLben.

simoo · http://artissimoon.blogspot.com 2010.05.24. 09:23:53

@montipájton: idegen tollak de alapvetően igaz:

Materazzi ezek szerint sajátjának érzi a zöld asztal mellett összehozott bajnoki címet. Gratulálok neki ahhoz és a tegnapi címhez is, mindkettőből vastagon kivette a részét a suttyója.

by: s4tch

simoo · http://artissimoon.blogspot.com 2010.05.24. 09:24:45

Mou meg egy kibaszott zseni.. hála az égnek h elmegy a nemzetköziektől

Oblio 2010.05.24. 11:29:10

Állítólag felmerült egy Milito-Higuaín csere gondolata. (Mai hír.) Nem is tudom, rossz lenne-e vagy jó. Militot jobbnak tartom (hasonló stílusúak, de Milito hatékonyabb), viszont 30 éves, míg Higuaín csak 22... Hm. Persze, lehet, hogy csak egy lehetőség, és nem lesz belőle semmi.
Mondjuk, az Ibra-Eto'o csere lehetőségétől is ideges lettem, de heppienddel végződött.
Leginkább az a bajom, hogy Milito sokkal inkább a szívemhez nőtt, mint Ibra.

rizla 2010.05.24. 11:33:00

@simoo: csak azt magyarázza el nekem valaki, hogy ha az intertől el is vennék, miért kapná vissza a juve? attól, hogy az inter IS csalt, attól még a juve is.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.05.24. 11:39:05

@Oblio:

Tudom, hogy egyelőre minden csak pletyka, de ha megtörténik, sok függhet az edzőtől is, lásd @Csöncsön:.

horas 2010.05.24. 12:24:16

Milito-t ellehet engedni de én kb Torres érkezésével nyugodtnék meg.
Maicon szinte fix,hogy megy szerintem.
Ramos hol fog játszani?
Középen?

simoo · http://artissimoon.blogspot.com 2010.05.24. 12:31:05

@rizla: én ugyan nem kérem vissza... ha jól tudom a klub azt kommunikálja h senkié se legyen...
ha viszont valami csodálatos kavarás után kiderítenék h senki nem volt bűnös (na persze) akkor a miénk..pályán azért csak a juve nyerte...
itt most a vagy mindenki sáros vagy senki se kérdése játszik, de a vége az h kb mindenki benne volt a bíróküldözgetésben... ergo senkinek se jár...
ez akkor se menti azt h a flusztráltság nemzetközi oldalon akkora h mindenképpen kell az ünneplés mellé egy kis juvézés... számomra ez érthetetlen...

simoo · http://artissimoon.blogspot.com 2010.05.24. 12:32:50

@horas: nagyobb kérdés h ki lesz az edzőtök... a portugál hiánya gondolom minden játékosnál nagyobb lesz

dzolutan 2010.05.24. 12:54:01

@[bs]: Tegnap írtuk értelmetlen_nevű-vel, 2015-ig szól az új szerződés. :D

krysal 2010.05.24. 13:10:45

@horas: Állaítólag (!!!) Maicon-Ramos-Pepe (vagy Albiol, vele jobban járnánk) Marcelo. lenne a védelem.

Egyébiránt, az átigazolások közt már most annyit olvastam, hogy ihaj. Dzeko, Milito, Ibrahimovic, De Rossi,Gerrard, Aguero, Tevez, Lahm, Silva, Ashley Cole, ... és ezcsak néhány név. Miközben Perez-közeli forrás azt állítja, összesen 80 milliót szán idén átigazolásra. Persze már eladtuk Higanyt, Van der Vaartot, Kakát, Xabi Alonsót... annyi a kamuhír, hogy hihetetlen. Először írják alá a szerződést, és majd meglátjuk.

calcio_di_rigore 2010.05.24. 13:22:28

@simoo: Igen, az vicces, hogy miután ellopják a bajnoki címünket, még van képe egy ilyen pólót felvenni. Mintha mi lennénk a tolvajok.:)
Szegény, buta Mátrix.

_benito · www.nst.blog.hu 2010.05.24. 13:25:51

@krysal: logikus, hogy viszi maicont, de biztosan vesz egy megbízható balhátvédet, és szerintem egy durva vkp-t is, mondjuk nem kizárt, hogy essient, vagy keitát.

és igazán mourinhós húzás lenne, ha visszavinné robbent :)

_Maverick · http://newdeal.blog.hu 2010.05.24. 13:28:53

Szóba került az aranylabda már többször. Nyilván idén is valamelyik labdafényező, vagy gólvágó kapja meg, akár akkor is ha a szezonban egyet lőtt és a VB-n vág egy 10-est... De ha végignézünk az európai szezonon, a megnyert trófeákon, az abban játszott szerepeken, akkor szerintem egy korrekt, szakmai alapokon nyugvó, nem a hype-okat szem előtt tartó bizottság csak Cambiasso-nak adhatná... Dehát VB nélkül esélytelen, meg az ő postján nem tudom valaha kapott-e valaki...

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.05.24. 13:29:11

@_benito: robbent? vele támadni lehet, azt meg minek?

Titi120 2010.05.24. 13:35:49

@mocsing:
Én azt hallottam, hogy Maicon helyett Robbent tervezi Mourinho - amolyan eto'o-s mintára - jobbhátvéd posztra.
Robben - Albiol - Ramos - Cé védőnégyes a legvalószínűbb jelenleg.

horas 2010.05.24. 13:44:32

Meglátjuk Én Kolarov,Maicon és valami nagyobb csatár érkezésést várom.M.Diarra egy időben a legjobbak között volt,Mourinho lehet újra kihozza belőle.

És azt is kinézem belőle,hogy Higuain-ból és Benzema-ból klasszist csinál,ha Eto'o-ból sikerült egy védőt csinálni akkor...
Bár szerintem támadó nagyon nem jön,és biztosra veszem,hogy C lesz a center nála.

horas 2010.05.24. 13:55:01

Maicon Ramos Pepe Kolarov
..........Diarra Alonso
........Higuain Kaká X
...........C.Ronaldo
Valami ilyesmire számítok ha az Inter-ből és a Real keretéből indulok ki.

Védelemben L.Diarra és Arbeloa-val a szélekre megvannak a cserék,középhátvédekből jól állnak Albiol,Pepe,Garay,Ramos

Akik szerintem mennek:
Gago,Drenthe,Metzelder,Raúl,talán Guti és Granero.
Akárhogy is Mourinho miatt szurkolni fogok a Real-nak és sok számomra szimpatikus játékos játszik ott.

elber 2010.05.24. 13:59:15

@horas: Metzelder már tuti a Schalke tahja lesz jövőre és, mintha olyasmit is olvastam volna, hogy Guti már konkrétan el is köszönt volna a publikumtól.
Raúlra azért tényleg kiváncsi leszek, hogy mi lesz vele.

sporttárs 2010.05.24. 14:19:39

@_benito: Á, szerintem max. az a meglepő, hogy nem a Milannak üzent valami szépet. :)

andree 2010.05.24. 14:35:36

Hát ezt akartam írni: Nem kedvelem az Intert, de ezt a BL-t adom nekik. Az összes egyenes kieséses szakaszban játszott meccsüket láttam. Nagyon jól csinálták amit. Grat nekik. Az olasz focinak se tett rosszat, igaz sok köze nem volt hozzá az olaszoknak(Ha a maffiát nem számoljuk ide). Még mindig jobb, mintha angol drukkerek vernék a mellüket, hogy övék a foci.

Aztán eljutottam a kommentekben Materazzi pólójáig, és inkább erre koncentrálnék: sportgeza.hu/futball/2010/05/23/egy_inter-szurkolo_halalra_szurta_egy_tarsat/ Ideális kezdet a leépülés felé vezető úton.

ih bín ájn bájener 2010.05.24. 14:37:11

Még nem szóltam BL-döntő ügyben, így késve de megteszem. Gratulálok az Internek (ti nyomorult macskazabálók) a taktikai győzelemhez (70 percen keresztüli bekkeléshez és foci gyilkoláshoz), Diego Militio nagyszerű (asszitot kapott a két ütődött középső bekkünktől), ahogy mourinho is (napóleon komplexusos, beképzelt egoista törpe). Az inter jobb volt két belső védővel (te is fiam Lúció) és egy értelmes csatárral (klose kiégett szar, mehet levezetni a tuskólauternbe, Gomez meg irány követ törni, mert nagyon messze még a 30 milla). A zárójeles részeket éretik nem figyelembe venni azok csak poénok (a bennem lakozó legádázabb Bayern fanatikus felszínre törése).

popp · http://koncertblog.com/ 2010.05.24. 14:41:25

@váév építők: Én meg arra lennék kiváncsi, hogy te mit mondanál a sommás előítéleted nélkül. Rengeteg jó meccse volt az Internek az olasz bajnokságban. Kisebb csapatokat és hártrányban élcsapatokat olyan szorítás alá tudják helyezik az ellenfél védelmét, hogy azoknak belelilul a feje. (Szerintem ha kedvezőtlenül alakul az eredmény, akkor Bayernre is be tudták volna nyomni.) A bajnoki kicsik ellen ugyanolyan aggresszívan támadnak, mint mondjuk az MU Angliában.

Aztán 2008-as Barca elleni elődöntőben játszott annyira defenzív játékot az MU, mint idén az Inter. Roooney ott ugyanúgy "szélsőhátvéd" volt, mint most Eto. Csak mondjuk az Inter hazai pályan rúgott három gólt szép támadásokból, míg a Manchesterből Scholes egy kósza távoli lövésből talált be.

Aztán hiába szajkózzák a digi tévé és a TV2 igentisztelt szakkommentátorai, hogy nem egy nézhető játék, azért Milito megoldásaiban, Sneider zsugáiban Maicon játékában Cambiasso eleganciájában. Lucio és Samuel védőmunkájában, Cesar védéseiben bőven akad látvány. Az persze igaz ugyanakkor, hogy Barcát jobb nézni jó napjain, mint az Intert, de ezt a tételt kiterjeszthetjük Európa, sőt a világ összes csapatára.

(egyébként most ismétlik a digin, megnézem józanul is.)

Akit érdekel: www.digisport.hu/live_matches/elo_kozvetitesek/87/

popp · http://koncertblog.com/ 2010.05.24. 14:44:48

@popp: Na kicsit fésületlen a szöveg, nézzétek el nekem.

Mr.AT 2010.05.24. 14:53:30

@_benito: Vigyázz, mindjárt érkezik az olasz nyelvészzseni kolléga, aki fennhangon kioktat téged is a capiche-capisci-kapis vonalon. :-)

Én amúgy nem lepődtem meg ezen, Marco sosem volt egy agysebész, tőle mire lehetne számítani? Rosszindulatú féreg volt, az most is, és az is lesz mindörökké. :-)

Mr.AT 2010.05.24. 14:55:54

@popp: +1

Hullott a hajam a tv2-ösök hozzá nem értő szenzációhajhász demagógiájától. "Antifoci", meg "nézhetetlen bekkelés", stb., miközben a meccsen az Internek volt vagy 6 ziccere.

Mintha ez egy cirkusz lenne, ahol csak az számít, hogy hány labdát az orrán pörgető fókát tudsz egyensúlyozni a töködön. Röhej.

vadkutya 2010.05.24. 14:58:51

@Mr.AT: Csak azt érteném meg,h egy ekkora kretén, mint Materazzi, hogyan lehet kedvenc Milánó kékebbik felén? Annyi értelmes ember futballozik még abban a csapatban...

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.05.24. 15:12:06

@ih bín ájn bájener: Muhaha, köszönöm a meccs korrekt összefoglalását, legalább nem kell még az összefoglalót sem megnéznem :)))))
(Luciohoz meg annyit, hogy mit vártál pajtás, Münchenbe honnan is érkezett?)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.05.24. 15:12:39

Egy érdekes adat. Tavaly a BL-szezonban a 13 meccset figyelembe véve a győztes Barcelona összgólkülönbsége 32-13 volt, idén az Interé 17-9. Csak az egyenes kieséses szakaszt figyelembe véve 14-5, illetve 10-3 (!).

De ami ennél is érdekesebb: az Inter az idei BL-sorozatban beszedett 9 góljából 4-et a Barcelona ellen kapott. Az összes többi meccsén összesen 5-öt. Az egyenes kieséses szakaszban kapott 3 góljuk: Kalou, Pedro, Piqué. Ez egészen kivételes védekezésre utal.

horas 2010.05.24. 15:18:37

@Mr.AT:
Igen,igen Vincze Ottó rendesen megvolt sértve,hogy nem a Bayern nyert,nagyon probálta derogálni az Inter-t,de hát sok esélye értelme nem volt.Buzsáky sokkal racionálisabb és objektív volt.
Elmondta,hogy az Inter sokkal erősebb csapat és most ezt a taktikát választották.MEgtudták volna verni a Bayern-t hagyományos értelemben,csak Mourinho egyszerűen semmi kockázatott nem volt hajlandó felvállani.Igaza lett.

Mr.AT 2010.05.24. 15:32:10

@csizsikpizsik: A Camp Nouban 10 emberrel védekezték ki a világ talán legjobb támadó csapatát. Lehet fikázódni, meg huhogni, hogy antifoci, de nem véletlen, hogy gyakorlatilag ez egy másik csapatnak sem sikerült nagyon régóta.

horas 2010.05.24. 15:40:39

Részben ez az antifoci azért nem állja meg a helyét nálam,merrt az Inter nem ilyen agyongyötört 1-0.kal lépkedett tovább,hanem mindenhonnan gól előnnyel.

A Chelsea ellen már a harmadik percben vezettek,
A Barcelona ellen hátrányból rúgtak 3 gólt,úgy,hogy nem nem nyíltak egyszer sem.Ez mind mind kivételes támadó játékot is predesztinál.Amúgy a Barcelona ellen hazai pályán lehet valami mást játszani?
Tisztelt szakértő anti-focit emlegető kolléga urak?

A Bayern ellen meccs egy ki-ki meccs volt az Inter tudta,hogy védekezésben verhetetlen,rágyúrtak arra és tudták,hogy egyéneként is jobbak,bíztak a fellazuló egy az egyekre kerülő szituációkban.

Pont ez a pláne ebben az Inter-ben,hogy labda nélkül lövik a gólokat,ezt kellene felfogni.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.05.24. 15:41:51

@Mr.AT:

Sajnos ez annyiban nem igaz (szeretném, ha igaz lenne), hogy kapott gól nélkül megúszta a Camp Nouban a Milan is (2005/2006-ban), a MU is (2007/2008-ban) és a Chelsea is (2008/2009-ben), de a különbség az, hogy:

1. A Milan ellen tökéletes volt a Barcának a 0-0.
2. A MU ellen egy tökéletesen impotens Barcelona játszott, amely még a Racing Santandernek sem tudott gólt rúgni.
3. A Chelsea kapott viszonylag jelentős bírói segítséget (Henryt tisztán lerántották a 16-oson belül), és amúgy a 0-0 ott se volt éppen rossz eredmény.
+1. Emberhátrányban egyik említett csapat sem volt.

Szóval tényleg az Inter volt az, amelyik egy teljes vértezetben kiálló, mindenképpen győzni akaró Barcelonát ki tudott védekezni.

2010.05.24. 16:07:45

Elolvastam a "Szeretned nem kell, tisztelned muszáj" c. cikket, és nagyon tetszik a spártai falanx hasonlat, igaz én azt hittem a makedón falanx a híresen hírhedt, de sosem késő tanulni!

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.05.24. 16:16:37

@horas: Az a gond hogy abból a 3ból 2 vitatható, (gondolom ezen megjegyzés után kapom az "överbrööööcsalóbárszászegénycselszi" kritikacunamit). Amúgy teljesen korrekt, hősködni máshol kell, van abban szépség hogy a kispad is védekezik, pláne hogy BL cím lett a vége. Az aranylapokon úgyis a legfontosabb fog szerepelni, Murinho nyert valami olasz vagy milyen csapattal...

Oblio 2010.05.24. 16:20:19

Azt hiszem, egy ideig nem olvasok átigazolási pletykákat. Az utolsó: Mourinho vinni akarja Maicont, Militot és Sneijdert. Meg persze a másik, hogy Mihajlovics a legesélyesebb átvenni a csapatot.
Ez így együtt kicsit sok(k).

danesdzsu2 2010.05.24. 16:39:46

@vadkutya: Mint például?

Ps: igen, ma nagyon gonosz hangulatban vagyok:)

Pályaelhagyó autóversenyző 2010.05.24. 16:42:11

@Mr.AT: hello, lattam korabban is, csak gondoltam nem rugok bele, megis jo gyerek o, csak agyara ment a gyozike show, es azota zebrasat almodik...

amugy szerencsere az emberiseg azok kisebbsegehez tartozok, aki meg van gyozodve az igazarol, igy eleg csak felideznem, hogy osztottam mar az eszt arrol, hogy olaszposztban az olasz szavakat tanuljuk mar meg hasznalni, mert az igenyesseg meg minden, szoval ilyenkor eszembe jut, hogy igazam van, es kesz.
---

amugy tenyleg nem ertem a fanyalgokat, a nou campban neki kellett volna ugranunk a barcanak es 10 perc alatt kiesni? de szombaton a bayern se rugta ide a labdat, hogy "belattuk, hogy impotensen tamadunk, most labdazzatok egy kicsit ti is..." (csak halvanyan kerdezem: a bayern milyen szep dolgot csinalt?)

raadasul semmifele materazzi-vieira-fele elveboncolas nem volt, motta 1-2 megmozdulasan kivul nem is emlekszek nagyobb szabalytalansagra.

na mind1. iden visszairtuk magunkat a nagycsapatok koze, jovore ki is derul, hogy ott is ragadunk-e... (a bl cimhez a tudason kivul szerencse is kell, ez nyilvanvalo)

vadkutya 2010.05.24. 16:52:13

@danesdzsu2: Mint pl Zanetti, nah, vele gonoszkodj... :)

ZenZo 2010.05.24. 16:56:55

@Csöncsön: ugyan ebbe talán felesleges újra belemenni, de vicces dolog Barca részről bírózni bármilyen Barca-Chelsea ütközést figyelembe véve is. Tessék, itt egy stat: amióta a BL BL, a Barca még nem tudta megverni a Chelsea-t 11 a 11 ellen... mellesleg az említett meccs teljesen jogos döntetlent hozott. Más kérdés, hogy végül a 0-0-lal ti jártatok jobban ;) hiszen a Hiddink féle alakulat is kivédekezte a teljes vértezetben kiálló, mindenképpen gólt lőni akaró Barcelonat, a végén egy szerencsétlen hibából adódóan aztán 1-1-el a katalán csapat ment tovább. Az Inter annyival tudott többet, mint az említett Chelsea, hogy rúgott neki hármat otthon.

vadkutya 2010.05.24. 17:02:10

@ZenZo: Igazából az nem is hiba volt, "csak" 1 jól eltalált lövés, ami a Chelsea vesztét jelentette...

popp · http://koncertblog.com/ 2010.05.24. 17:07:31

@ZenZo: Csak a korrektség kedvéért, a Chelsea egy még szerencsésebb lövéssel szerzett vezetést azon a londoni meccsen. Mondjuk bő egy év után már le is szakadhatnánk arról a meccsről.

ZenZo 2010.05.24. 17:21:21

@popp: nem értem ez hogy jön ahhoz a témához, hogy ki/melyik csapat hogy védekezte le a Barcat... én arra reflektáltam, hogy a bírózás erős és fölösleges. Meg hogy a Chelsea megcsinálta ugyanazt oda-vissza, amit most az Inter, védekezésben, csak otthon baszott rúgni hozzá hármat.

ericcartmen 2010.05.24. 17:53:40

@ZenZo: Még annyit azért hozzátennék, hogy mig az Inter 60 percet játszott emberhátrányban, addig a Chelsea 30at emberelőnyben.

Iustizmord 2010.05.24. 18:07:43

grat az internek, nem volt nagy meccs, az inter se játszott jól, de a bayernben nem volt benne a gól, az inter meg szépen tud kontrázni, már a milan ellen is igazolta.

ami militot illeti, interes kollégák hegyezzék szemük-fülük, ilyen dícséret milan-dukkertől ritka: van basten jut róla eszembe, aki látszólag könnyedén és teljes magabiztossággal rugdalta a gólokat: odakerül, ellőtte, bement, ennyi.

az meg hogy murinyó lelécelt a kupa után a realhoz, nem szép húzás. ez még nem korszakos (grande) inter, csak annak a jó alapja.

megjegyzem, mou is a mancini féle alapokra épített s azt fejlesztette tökélyre, de megnéztem volna tud-e címvédeni u.a. csapattal. mert az lett volna a kihívás. tapasztaltak szertint nem megnyerni nehéz hanem megvédeni, és a BL-re ez nagyon is áll... na még1x grat az internek, tényleg megérdemelték.

calciomax 2010.05.24. 18:07:53

Nagy szive van Marconak de ez már túlzás. Egy köcsög az akinek egy ilyen pillanatban is iyeneken jár az agya....ahhh

Iustizmord 2010.05.24. 18:11:24

@dzolutan: ha hű akarsz lenni a bayenrhez akkor augustiner vagy inkább erdinger ....

Iustizmord 2010.05.24. 18:13:51

@Lojzi_: meg erdingerre. erding müchen elővárosa. mintha lenne is előttem ahogy effe egy kb 5 literes búzasörös korsval (vázával) rohangál a pályán salátástálnyerés (vagy BL-cup?) után. augustinert meg helyben főzik, egyes helyiek szerint az a legjobb búzasör.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.24. 18:25:35

Zseniális kép: kepfeltoltes.hu/100524/30843_398222233356_646418356_4001770_3553612_n_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Kéretik figyelembe venni, hogy nem hangulatot akarok kelteni és nem "kárörömködni", csak egyszerűen nagyon passzol minden ezen a képen, vicces.

Iustizmord 2010.05.24. 18:26:46

@horas: szerintem militot elengedni max nagyon sok pénért érné meg, bár a one season wonder cím is összejöhetb még neki.

@vadkutya: hát azért lehet matrix kedvenc a kékfekete oldalon (a sötét oldalon) mert az övék. más kedvelhető nincs sok benne.

Iustizmord 2010.05.24. 18:29:16

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: megalol, tényleg vicces, kitehetné vmlyik inetrista háttérképnek,

DE szerintem mindhárom faszinger interszurker, loptak 3 mezt, kikukáztak pár sörösüveget és csináltak egy (mű)"realista" képet

szóval hoax.de ez nem von le az értékéből.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.05.24. 18:30:05

@Iustizmord: Én inkább úgy mondanám, hogy megnyerni nagyon nehéz, de megvédeni szinte lehetetlen. Tehát igazad van, maradni legalább akkora kihívás volna.

Az még hagyján, hogy Mou elmegy, de magával rángatni Maicont, Sneidert, Militot az tényleg nem volna szép. Meg ha már ezzel az új kihívás dumával jön, akkor kezdjen más játékosokkal.

értelmetlen_nevű 2010.05.24. 18:42:45

@Iustizmord:
Látszik hogy photoshop.

@calciomax:
Nekem is pont ez jutott az eszembe. Azért ahhoz már durva komplexus kell, hogy egy ilyen pillanatban is az ellenféllel foglalkozz. Mondjuk tőle nem meglepő.

Iustizmord 2010.05.24. 19:09:35

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: hm dereng,de nem biztos h arra gondolok. te mire, pontosan? (i mean, what's the plot?)

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.24. 19:11:35

@Iustizmord: Konkrétan ez vagy a filmből egy jelenet vagy egy promóciós kép, mindegy is. Ha nem láttad a filmet, akkor lényegtelen, ennyit magyarázva pedig nem poén. :)

horas 2010.05.24. 19:13:07

@Iustizmord: @popp:
Mikor Mourinho az Inter-hez jött akkor is ez ment,hogy elhozza Lampard-ot,Essien-t,Drogba-t
legelső majdnem aláírt és úgy emlékszem Drogba-ra is volt némi sansz.
Maicon szerintem elmegy,Milito-t ellehet engedni jó pénzért,Sneijder az első között jelentette ki,hogy ő biztos marad,Milito pedig azt mondta szeretne maradni,de meglátják mi lesz.Maicon azt mondta,hogy szerződése van,ha Mourinho hívja meglátjuk Moratti elengedi-e.Szal Maicon túlzottan nem akar maradni.

Iustizmord 2010.05.24. 19:13:33

@értelmetlen_nevű: eegen, olyan mint amikor megdugod életed legjobb nőjét s azon gondolkodsz hogy legalább nem a haverod kapta meg :o)))

@popp: akkor most sneijder csillapítatlan rezgőmozgást végez a real és az inter között?

vhol azt írtam 1x hogy a bayern nevetséges játékospolitikája. nahát a realé meg hiszterikus :o)

touristique 2010.05.24. 19:20:06

@értelmetlen_nevű: Vagy csak ő is túl sokat hallgatta már "scudetto-lopás" sztorikat, és a győzelem pillanatában kijött belőle a feszültség.
@popp: Kihívásnak jó lett volna, csak ha nem sikerül a címvédés, akkor nem a csúcson hagyja abba, ami nem illik Mourinho imidzséhez. Ez nála döntő ok.

horas 2010.05.24. 19:28:12

Szerintem egyszerűen felesleges lett volna maradni.
Minek?
Azért hozták Mourinho-t,hogy a BL-ben újra tényező legyen a csapat,nemhogy tényező lett,hanem a legjobbak közé emelkedett a munka második évére,és mind emelett a bajnokságot és az olasz kupa-t is behúzta ebben a szezonban.

Hasonló a sztori mind Ronaldo-val,az aranylabadás év után csak Ferguson iránti tiszteletből,és talán azért maradt igazából mert a Real-nál még nem volt megágyazva ennek az új galaktikus projektnek,teljesen feleslegesen,egyértelmű volt,hogy ő neki visszaesés fog következni,új kihivásokat akart.

Most mi értelme lenne maradni,újra megprobálni behúzni a scudetto-t kiesni boztos,hogy korűbban mint a döntő,és elkezdeni egy új csapat építését,úgy hog nem is tudja befejezni a munkát.

Az Inter-ben már nincs kihívás.

vadkutya 2010.05.24. 19:37:06

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Én láttam, a képen látható "Roma-mezes" a legnagyobb arc benne, főleg, amikor a gyerekkel imitálja a faszverést.... :)))

montipájton 2010.05.24. 19:38:35

Még Mourinho se írt alá, de oké, ezt már vehetjük kb. biztosra. Minden más viszont egyelőre nettó ötletelés, pletyka meg lapeladás, ember nem gondolja komolyan, hogy a még el se ment edző már elvitte magával a fél csapatot. )))

Én speciel Maicont látnám szívesen Madridban, az ex-mourinhósok közül meg Essient, több nem is kellene. (Drogba persze bármikor bárhányért, de hát ő oda most felesleges lenne, sajna.)) )

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.24. 19:47:07

@vadkutya: Alan és Carloska hatalmasak! :D Az utóbbi évek legjobb felnőtt vígjátéka.

Iustizmord 2010.05.24. 19:50:23

@touristique: eegen, a feleségem is szólt már h ne a csúcson hagyjam abba... csak hát kinek mi a csúcs...:o)))

Oblio 2010.05.24. 19:51:03

@horas: "Az Interben már nincs kihívás."

Hogyne lett volna. Sőt.
Iustizmord tökéletesen megfogalmazta: "megnéztem volna tud-e címvédeni u.a. csapattal. mert az lett volna a kihívás. tapasztaltak szerin nem megnyerni nehéz hanem megvédeni"

Iustizmord 2010.05.24. 19:53:30

@horas: ne viccelj már, sir alex miért marad a mu-nál, maldini miért nyert 5 bek-bl-t a milannal, a zetor miért van a interben 1x éve, na és akkor guy roux-ot hoá teszed? a klubhűég meg a vándormadár-effektus közül szerinted az utóbbi a kóser???

vadkutya 2010.05.24. 19:55:30

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Valóban, az egy naonjó film, még Mike Tyson is szerepel benne. :)

Akinek kell a múvi: myvideolinks.us/the%20hangover.php

De ne offoljunk tovább... :)

horas 2010.05.24. 19:55:41

@Oblio:
Nekem ez a megközelítés kicsit kifogás jellegű és erőltetett.
Mindent megnyert az Inter-rel ez a csapat ennél már soha nem lesz jobb,de ha igen nem is abban az egy évben amelyikben maradt volna.
Amiért jött azt elvégezte,megvédeni a BL-címet más kávéház mint megnyerni.

horas 2010.05.24. 19:59:34

@Iustizmord:
Mourinho mióta mondogatja,hogy nyerni akar spanyolosrszágban is bajnokságot és mindig beszélt a terveiről jövőről.
Mourinho-t nem lehet összehasonlítani Feguson-al vagy Zanetti-vel.Mindkettő kiugór eset példa.
Azért nem lehet haragudni valakire mert nincs egy életre elkötelezve egy csapathoz.
Szakmailag indokolt a váltás és érzelmileg is mert Mourinho nem egyszer akaszották ki Olaszországban.

Klárensz 2010.05.24. 20:01:26

@touristique: Materazzi egy provokátor, ezt már sokszor bizonyította. Ha a győzelem pillanatában jött volna ki belőle a feszültség, akkor nem készült volna rá külön pólóval.

értelmetlen_nevű 2010.05.24. 20:01:27

@Iustizmord:
De épp ez a lényeg, hogy Mourinho nagyon nem Zanetti, vagy Maldini típus. Inkább CRonika. Óriási tehetség, óriási arc, óriási becsvágy.
A Serie A már nem pálya neki. A szarból kikaparni a Realt, lenyomni a szuperbarcát, na az igen.

Szerintem már a Valdeses, öntöző bekapcsolásos afférnál egyértelműen eldőlt, hogy a Realban fog kikötni.

Iustizmord 2010.05.24. 20:12:32

@horas: szvszmeg nagyobb munka korszakos csapatot faragni mint 2-3 helyen is magasra jutni. utóbbi is nagy kihívás, ill másfajta, de része lenni olyannak mint a milan a 80-90-es évek fordulójn (AtoMilan) vagy mondjuk a bayern, inter a 70-es évek közepén, pool a 70-80-asokban, szal az valami. nekem szimpibb. bár így is lehet legenda, sőt tán már az.

nem vitatom h szakmailag indokolt (lett volna 2 év múlva) (bár a pillanat most adott) , de nekem derogál h megnyeri oszt megy. kb mintha éppen megreszeltél volna egy ó csajt, akivel hoszú távon is lehet, majd még hajnalban elosonsz.

horas 2010.05.24. 20:19:54

@Iustizmord: Mourinho nem akar korszakokat írni,ő címeket akar.

Egy bizonyos idő után sokkal többet kell melózni azon a csajon,hogy az ember a csúcsra érjen...

Iustizmord 2010.05.24. 20:32:54

@horas: Egy bizonyos idő után sokkal többet kell melózni azon a csajon,hogy az ember a csúcsra érjen...

alapvetően tévedsz, látszik hogy nm vagy nős.

egy bizonyos idő után sokkal többet kell dolgozni hogy UGYAN AZ a csaj a csúcsera érjen. a csapatok is ilyenek, hajamosak kicsit befásulni, a kezdeti izgalom eltűnik, csak a napi robot, főzés, mosogatás, tanulás a gyerekkel, esti tv, utána (s nem közben!) lanyha szex, anyu elégedett mert apunak megvolt és békén hagyja most 2 napig... tavaj is megnyertük meg azelőtt is, sztárok vagynk, kiküldjük a pályára a mezt az is ölég lesz, ilyesmi.

tapasztalat :o)

calciomax 2010.05.24. 20:49:12

Szerintem meg ez kihagyhatatlan volt Mou-nak. Most van a csúcson! A Chelsea-ből úgy emlékszem nem jött hanem küldték ezt ne felejtsük el! Továbbá bármakkora királyság is volt nyerni két PL-t azért a BL amit annyira akart Abramovics nem jött össze.A Porto-s sikerek belépő volt a nagyok közé de a Real az igazi óriás és ha nem is nyer bajnokságot tutira beviszi a Real-t minimum az elődöntőbe és az már egy védhető év.

Valetudox 2010.05.24. 21:23:21

@krysal: "Állaítólag (!!!) Maicon-Ramos-Pepe (vagy Albiol, vele jobban járnánk) Marcelo. lenne a védelem."

Nincs az az Isten, hogy Murinho Marcelot jatszani fogja. Ugy repul a kezdobol mint a huzat.

horas 2010.05.24. 21:26:58

@Iustizmord:
Ahogy írtam már itt arról volt szó,hogy az Inter-t jutassa vissza az élbojba megtörtént,ez már mind mind plus,hogy marad és probálja meg újra...
Mourinho vándor madár a munkát elvégezte,nem lát perpspektívát ebben többé ami érthető.

Ha meg másztam a Mont Blanc-ot nem fogom még egyszer mikor ott van még a Himalája is.

giacinto 2010.05.24. 21:28:34

@Iustizmord: "mou is a mancini féle alapokra épített s azt fejlesztette tökélyre"

an ez sem igaz. első évében igaz hogy amancini féle rombuszt hozta, kezdőben 10 korábbi emberrel+Muntarival, de mivel az totál bénaság volt Európában, eladta a legnagyobb sztárnak nevezett szarházit és vett a kezdőbe 6 (!!) embert és egy teljesen más, sokkal támadóbb csapatott hozott össze.
az idei Internek semmi köze nincs Mancinihez.

horas 2010.05.24. 21:32:55

@giacinto:
Annyi köze talán van,hogy azért az Inter masszívitását Mancini alapozta meg,Mourinho finomra hangolta a védekezést és felhúzott egy addig semmillen formában nem létező támadó strutkturát.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.05.24. 21:38:13

@horas: Istenem, szerelmes levelet nem írsz Josénak? Azt meg hagyjuk már mennyiszer akasztották ki szegényt. Az úgy kezdődött, hogy jött egy portugál edző Angliából, aki az élő fába is belekötött korábban is. Az olasz újságírókban csak embereire talált.

Mourinho nagyon nagy edző, de a szavakat is kíválóan csűri. Ez a duma, hogy az Interben már elvégezte a dolgát ott már nincs számára kihívás egyszerűen mellébeszélés. Azt régen tudjuk a portugálról, hogy képes egy csapatot a csúcsra jutatni, de azt talán sohasem tudjuk meg, hogy ott is tudja-e őket tartani.

krysal 2010.05.24. 21:39:12

@Valetudox: az majd még kiderül. Csak egy, a pletykák szerinti kezdő védelmet írtam le. Mourinhótól meg sok minden kitelik, még azt is kinézem belőle, hogy klasszis védőt csinál Marcelóból.

krysal 2010.05.24. 21:43:05

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: jujj. Sírva nevettem vagy öt percig. Ennél nagyobb már csak az lehetne, ha azt a jelenetet készítik el, mikor a kis sárga gengszer kiugrik a csomagtartóból. Mondjuk Mourinho fejével, és péppé veri a többieket:D

horas 2010.05.24. 21:44:53

@popp:
Mit akartok még Mourinho-tól?
Idén midnekit legyőzött egy örök lúzer csapattal.
Kit érdekel,hogy ott tudja tartani-e vagy sem...
Ez titeket miért érdekel?
Csak zavarja a szemeteket,hogy nem találtok rajta fogást.
Az a Chelsea amit ő rakott össze szinte 2-3 posztot leszámítva egy az egyben ugyanaz a csapat ugyanazt játszák...
Ha találnak egy jó edzőt ez az Inter is fogja tartani ezt a szintet közelítőleg.

Engem te ne derogálj Mourinho miatt nulla címet szerző Ranieri-t fényezed,akkor egy mindent megnyerő embert hadd isteneítsek már lépten nyomon.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.05.24. 21:52:26

@horas: Én a Roma edzőjét mindig fényezni fogom, főleg ha megérdemli. Ebből a Romából a nagy Mou se hozott volna ki többet.

Amúgy én nem akarok semmit Mourinhotól csak egyszerűen nekem nem szimpatikus ez az utánam a vízözön hozzáállása. A magyarázkodása meg még kevésbé. Sakkban vagy kártyában is adunk revansot a nyertes party után.

calcio_di_rigore 2010.05.24. 22:07:22

"Szakmailag indokolt a váltás és érzelmileg is mert Mourinho nem egyszer akaszották ki Olaszországban."

Aranyos ez az érvelés, miután kéretlenül is mindenkit elküldött a k. anyjába.
Ha megy, akkor jobban akar a Real Madrid edzője lenni mint az Interé, ennyit az érzelmekről. Nem kell sztorikat kerekíteni köré, h szegénykét mennyire kikezdte a közeg.

ih bín ájn bájener 2010.05.24. 22:17:39

@vadkutya: Rómában ünnepelnek az éjszakai lokálok, Brazília piás kurvája visszatér. :D
Mennyibe volt, 2 karton konyakos meggy?

petyace 2010.05.24. 22:17:53

heinrichhez egy kérdés! a barca elleni első meccs után ezt írtad:
"Guardiola hibát követett el, mikor szembefordult az utóbbi időszak meghatározóan sikeres szisztémájával, a center nélküli játékkal. Ibra most szedte össze magát sérüléséből, ráadásul azt is látnia kellett, hogyan tüntette el Drogbát 180 percre az olaszok védelme."
a következtetés tehát az, h ez ellen az inter ellen, nem érdemes a centerjátékot erőltetni, hiszen megették a világ 5 legjobb centere közül kettőt reggelire. ezt a következtetést egyébként máshol is olvastam, szóval lehet benne vmi.
a mostani(egyébként szuper) posztban lvg hibájaként felrovod:
"de adott körülmények között hasznosabb lett volna Gomez és Klose centerjátéka, mint Müller ál-középcsatár, és Olic árnyékék szerepe."
én érzek ellentmondást, v csak egyszerűen hülye vagyok?

vadkutya 2010.05.24. 22:22:52

@ih bín ájn bájener: Adriano nem lenne mindenkinek kardinális probléma, ha minden reggel feltolnának neki egy dianás-cukorkát végbélbe, ezzel ellődörögne egész nap. Később lehetne emelni a dózison, de csak felügyelet mellett... :)

Iustizmord 2010.05.24. 22:25:15

@giacinto: horas kommenjére gondoltam, ill kb úgy ahogy ő kiegészített, de én ugye ehhez nem értek, mármint az interhez, mélységében.

giacinto 2010.05.24. 22:27:51

José egyszerűen okos ember. ezt az évet lehetetlen megismételni, tehát a köv. év már rosszabb lesz mint az idei.
+nem mindennap van esély a RM edzőjének lenni. már az érkezésekor is mondta hogy spanyol bajnok is akar lenni, meg portugál kapitány. az is lesz még, biztosak lehetünk benne. meg angliai edző is.

Iustizmord 2010.05.24. 22:28:31

@horas: az intert már mancini isvisszatette az élbojba, tavaly meg nem emlékszem h az inter akkorát játszott volna a bl-ben, szal, nem elvitatva h nagyon megérdemelték, mou már soha nem fogja igazolni hogy nem csak egy "kicsúszott" szezon volt-e ez neki az interrel.

mellesleg, analógia, nem mindig a legmagasabb csúcs a legnehezebb, állítóla pl a k2 nehezebb mint a csomolungma. bár a számokban meg abszolútumokban való gondolkodás azz kétségtelenül real-védjegy

Iustizmord 2010.05.24. 22:30:31

@giacinto: okosnak okos, de egyben opportunista is. ez most kifejezetten pejoráló jelző részemről. MEGÉRDEMELTE volna az inter h még min 1 évet maradjon.

és igen, féig beleült a készbe mert mancini interje azzal együtt se volt szar h olyan volt a bl-ben mint az angol konnektordugasz a kontinensen: használhatatlan.

giacinto 2010.05.24. 22:32:24

@Iustizmord: OK.

Adrianon jól fog állni a Roma feszülős meze :D:D:D:D:D

midurvamár? új edző lesz mindenhol. Inter, Milan, Juve, Samp, Fio, Catania, Siena, Parma, Udinese

ih bín ájn bájener 2010.05.24. 22:33:33

@vadkutya: Brazíliában gólkirály, mi a szar? Annyi karton Bacardi, ahány gól? Amúgy nem figyelem a Seria A-t, mit ivott amíg ott volt? :D
Ilyen szarul fizetnek az olaszoknál a 2. helyért, hogy a pénzből csak ilyen kocsmatündérek jönnek ki? MEnnyit van pofájuk kérni érte? :D

Iustizmord 2010.05.24. 22:37:54

@giacinto: ezt úgy értsem h szerinted is emgérdmelte volna s most szipogva integetsz a vonat után a telesírt zsepivel? :o)))

apropos, ki jön, szinisa? mert akkor sikerült egy újabb legendásan ellenszenves pasit találnotok :o)

amúgy igaz, ha már a serie a játékoskereteit nem lehet lecserélni, akkor az edzőket cserélik? kis számok törvénye? s ez csak a kezdet, nézd meg úgy a 10. forduló körül...

Iustizmord 2010.05.24. 22:38:45

@Iustizmord: mármint az inter a mou+1 évet

vadkutya 2010.05.24. 22:41:41

@giacinto: Nah, akkor már tényleg csak az Arsenal-nak kellene egy új edző...

Amúgy - h egy picit hozzászóljak a vitához - aki JM-t most kritizálja, abból két dolog szólhat: szokásos antipátia a személyisége miatt, illetve (s leginkább) irigység. Az előbbi elfogadható, utóbbi megmosolyogtató.

Tény,h maradhatott volna még 1 évet az Inter-nél, ezt én is aláírom. Viszont nem mindenki és végképp nem minden nap lehet úgy az edzője a világ legnagyobb (és egyben leggázabb) klubjának, ahogy ő teheti ezt meg, jelenleg.

Megint megmutatta,h ha úgy gondolja, akkor mindenki leszophatja. S ezért kijár neki némi tisztelet. Mindez természetesen magánvélemény.

Iustizmord 2010.05.24. 22:44:09

@giacinto: "+nem mindennap van esély a RM edzőjének lenni."

dehogy, úgy szezononként 2x. júliusban és januárban.

"már az érkezésekor is mondta hogy spanyol bajnok is akar lenni, meg portugál kapitány. az is lesz még, biztosak lehetünk benne. meg angliai edző is."

meg akasztott ember is, és a végén a portugál kapitányág után megkapja élete vágyott csapatát, a MU-t is. hgy aztán élete álmát valóra váltva, a spanyol válogatott után, immár a juvét gardírozza. a mancityt csalk az olasz kapitányásg után, végül a német kapitányás után a pool-t erősíti.

local roots, ugye.

ih bín ájn bájener 2010.05.24. 22:49:12

@Iustizmord:
"dehogy, úgy szezononként 2x. júliusban és januárban"
Lol, ez kurva nagy! :D
Amúgy lelki szemeim előtt látom, hogy a torkán akad a nagy real és ettől totál kiszenved az egója, vagy ő is úgy jár mint capello. Bár még mindig mellette szólnak az eredményei, mondjuk ez igaz volt capellora is.

vadkutya 2010.05.24. 22:54:47

@ih bín ájn bájener: JM előbb fogja bebaszni az ajtót a Real-nál, mintsem bármi is úgy történjen,h őt helyezze negatív megvilágításba. Ennél nagyobb arc José...

Iustizmord 2010.05.24. 22:56:19

@ih bín ájn bájener: capellot ne vedd ide, őt érdemtelenül küldték el 2x is. meg se érdemelte az RM don fabiot.

bezzeg az FA és az összes (az ÖSSZES) angol újság capello f@szát szopta amikor odaszerződött (pedig ez ottan nem jellemző), s azóta is (ez még kevésbé).

vadkutya 2010.05.24. 22:56:22

@vadkutya: Jáájdeértelmetlenmondatszerkesztés. A lényeg benne van... :)

Iustizmord 2010.05.24. 22:57:17

@vadkutya: én egy másik testrészre gondoltam...

Iustizmord 2010.05.24. 23:03:27

@giacinto: osé egyszerűen okos ember. ezt az évet lehetetlen megismételni, tehát a köv. év már rosszabb lesz mint az idei.
+nem mindennap van esély a RM edzőjének lenni.

amúgy,

1. ez az opportunizmus, mert olyan "nem dugom meg még1x mert hátha nem lvez akkorát és akkor nem is vagyok olyan jó az ágyban" jellegű

2. szvsz gáz ha örülsz h elmegy az RM-hez mert:

2.1. EGY JÓ EDZŐ ELHAGY, ÉS JOBB NEM JÖHET --> miért jó ez nektek

2.2. EZEK SZERINT , ILL SZERINTED AZ RM SZAKMA ELŐRELÉPÉS AZ INTERHEZ KÉPEST --> nekem milandrukkernek ez sértés lenne, mert

2.3. EZEK SZERINT AZ RM NAGYOBB CSAPAT MINT AZ INTER --> amit én milanistaként soha el nem fogadnék.

nem személyes, de ez olyan provincialista hozzáállás az interisták (jelen kommentelő) részétől, @horas, pl, de no offense.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.05.24. 23:10:34

@ih bín ájn bájener: Nyilván ingyen jön, amint olvashattad május 31-gyel lejár a szerződése Rióban. Egyébként szerintem több gólt fog lőni, mint a harminc millás spanyol nevű német csodacsatár ;-).

vadkutya 2010.05.24. 23:11:45

@Iustizmord:
"2.2. EZEK SZERINT , ILL SZERINTED AZ RM SZAKMA ELŐRELÉPÉS AZ INTERHEZ KÉPEST --> nekem milandrukkernek ez sértés lenne, mert

2.3. EZEK SZERINT AZ RM NAGYOBB CSAPAT MINT AZ INTER --> amit én milanistaként soha el nem fogadnék."

-> Pedig ezek tények. Elfogadni nem muszáj, ergo lehet az árral szemben úszni, csak belefulladni nem kötelező.

Iustizmord 2010.05.24. 23:12:53

@popp: én a faszi árának 10%-ért megmondtam volna, amit kőcserepy bankár üzent d'abroni bárónak:

NE!

Iustizmord 2010.05.24. 23:15:47

@vadkutya: az RM perpill a szakma szégyene. báemyik tizenix éves műkedvelő öszeűllítja a kezdő titit, alap taktikával, és odaér a dobogóra, a bl-ben meg 8-ba. tizedannyi fizuért én is vállalom.

arra utaétam hogy SÉRTÉS az inter szurkerekkel szemben ilyen angolosan távozni (bárha angolul: take a French leave)

popp · http://koncertblog.com/ 2010.05.24. 23:16:27

@Iustizmord: Én meg is mondtam, de későn érkezett meg az üzenet.

heinrich · http://nst.blog.hu 2010.05.24. 23:20:33

@petyace: nem, sőt jó a kérdés.

A Bayernnek most meglett volna az az előnye, hogy két centert is fel tud tenni, míg a Chelsea vagy a Barca csak egyet tudott (viszont mikor felment Pique is csatárnak, abból mindkét meccsen adódtak gondok).

Ráadásul Robbennek is egyszerűbb lett volna, mert a kettős centerjáték miatt a belső védők nem tudtak volna kisegíteni az ő oldalára.

Ez persze csak filozofálás, nem biztos, hogy ettől bármi jobb lett volna, ez mindenképp nyerhetetlen meccsnek tűnt a Bayern szempontjából.

vadkutya 2010.05.24. 23:23:40

@Iustizmord: Ezzel abszolút egyet is értek, mármint a második bekezdéseddel.

A Real-t én is lenézem, mint egy veszett kutyát. Szakmailag pedig pont azért előrelépés egy edzőnek - HA SIKERÜL - amit Te is írsz, csak picit megfordítom:
- JM elsődleges célja,h ez legyen a sokadik ország, ahol bajnokká tesz egy csapatot (ez előrelépés szakmailag)
- JM másodlagos célja,h behúzza a 3. BL serlegét (ez is előrelépés szakmailag)
- JM-nek kell megmentenie a Madridot, az előtte lévőknek nem sikerült, igaz, túl sok időt sem hagytak nekik. (ha mindkettő sikerül, szintén szakmai előrelépés)

Iustizmord 2010.05.24. 23:29:15

@vadkutya: erről az jut esze,be amior jean alesi, a faszt, szóval david a faszt, szal eddie irvine volt schumi cspattársa a ferrarinál és schumi silverstone-i (?) bukása után reálisn (érted: REALisan) előrelépett vb-cím-esélyessé. AZ lett volna a ferrari ELSŐ vb címe kb 20 éve, de schumi NEM engedhette meg h ne Ő legyen a megmentő. ha jól tévedek, irvine 2. lett., schumi meg a következő évben weltmeister.happyness, wohlfühlung.

"a faszt" = odaírt de áthúzott szöveg ami itten nemtom hogy műkszik.

Iustizmord 2010.05.24. 23:31:43

@vadkutya: A Real-t én is lenézem, mint egy veszett kutyát.

azért tegyük hozzá h belusconinak a real volt a mintapéla amikor a grande milant építette, mint szervezetet.

emellett talán berlusconi volt az első aki azt mondta h nei 2 egyforma csapatra van szüksége: egyet a serie-re, egyet a kupákra akar.

ma ezt úgy hívjk h rotáció meg minőségi csere posztra :o)

méghogy mou úttörő, hehe, a Lovag nagyot alkotott, mielőtt elhatalmasodott rajta a kór... ;o)

vadkutya 2010.05.24. 23:42:28

@Iustizmord: A Ferraris részhez nem szólnék, pedig tudnék mit McLaren fanatikusként... :)

Én egy szóval nem állítottam,h JM úttörő, de az eredményeit nehéz elvitatni tőle. Ami viszont szintén tény: a váltás mindkét fél számára (RM, JM) a legjobb választás volt.

petyace 2010.05.24. 23:54:17

@heinrich: "A Bayernnek most meglett volna az az előnye, hogy két centert is fel tud tenni, míg a Chelsea vagy a Barca csak egyet tudott (viszont mikor felment Pique is csatárnak, abból mindkét meccsen adódtak gondok)"

mikor piqué felment mindkét meccsen, akkor már nem volt ibra! én a mozgékony törpéket favorizáltam volna. miután bejött bojan, két nagy helyzete is adódott (a fejes és a meg nem adott gól).

petyace 2010.05.24. 23:57:30

még annyi, h piqué szvsz azért okozott gondot mindkét meccsen, mert nem volt embere(védője), aki rá lett volna állítva. az ő felhúzásával szerintem meglepte pep mou-t, csak erről nem sokat beszélnek, mivel kiestünk...

popp · http://koncertblog.com/ 2010.05.25. 00:01:02

@vadkutya: Persze lesz Hegy Iván, aki szerint a habfehér balettel nem fér ossze Mourinho.

horas 2010.05.25. 00:12:07

Nem Mourinho-t akartam védenia azzal,hogy kiakasztották csak a legkörre utaltam,hogy abból állandó nyavalygás volt és vita ez is szól Mourinho távozsa mellett.
Nekem továbbra is az jön ebből a Mourinho-zásból,hogy valamit azét húzzunk már rá mert utáljuk.
"Most megnyerte a BL-t,de megvédeni sokkal nehezebb,biztos nem mer itt maradni,meg ez sokkal nagyobb kihívás bla bla bla..."
Ehhez a távozáshoz azért kellett az is,hogy a Real-nál nem jöttek ösze a dolgok.

Adriano szerintem sokat zülött tovább Braziliában egy-egy meccset láttam megmondták,hogy már nem is szólnak neki ha nem megy egy-egy edzésre,meg rendre előfordul,hogy valami kamu indokkal nem megy edzeni és látják a tenger parton a haverokkal.Arról nem beszélve fizikálisan is visszaesett már az Inter-ben is látszott rajta,hogy már nem helyes a hozzállása a sporthoz,már ott is súly feleslge volt,de msot van vagy 100 kló az arc és szerintem ez az egy év Brazil lötyögés a formájának sem tett jót.MIndenesetre a góljai számából látszik,hogy kvalitásai egyedülállóak,hogy még így is az átlag felett van játékerőben,szerintem a Roma-ban is bizonyítja majd,hogy az átlag jobb játékos még mindig így szétzüllve,de egy csúcs Adriano-ról szerintem ne is álmodjunk.Amúgy elég levágós,hogy a pénz áll a döntsésnek hátterében tavaly szinte haza menekült msto emg jönne vissza,kicsit gáz az arc azt valljuk be.

Mikor meghalt az apja és összezuhant már vagy féléve nem szerzett gólt és nagy nehezen betalált emlékszem együtt könnyeztem vele.Akkoriban kezdte visszanyerni a formáját amikor a Valencia elleni meccs jött,cak hát akkor is nem jelent emg az edzésen vagy elkésett Mancini kirakta a capatból,vele talán továbbjutott volna caspat mint így mert az az Inter is mocsok kemény csapat volt 1 vereséggel és zsínorban 17 győzelemmel hozták a szezont.

Nekem nagy kedvencem volt,imádtam őt,nem szép dolog így visszajönnie vagy nem is tudom,hogy mondjam.De meglátom valahol valahogy nemtudok rá haragudni.

heinrich · http://nst.blog.hu 2010.05.25. 00:18:06

@petyace: igen, Piquéval kapcsolatban igazad van, az ő jelenléte azért is zavaró volt, mert nem volt egyértelműen leosztva.

Persze, Ibra már nem volt fenn, de akkor már annyian álltak a tizenhatoson/belül, hogy nehéz lett volna posztokról beszélni.

Klose meg Gomez váltogathatta volna a helyét, és olykor Müllerrel is cserélhettek volna, ami elég zavaró.

ih bín ájn bájener 2010.05.25. 00:28:53

@popp: Hát ez kimaradt, fél üveg teszkós viszkit nem adnék érte... :D
Vigyázz mit kívánsz, az olasz Bayern csatár nálatok nem termelt 5-nél többet se.Pedig nem piás mégis tokkal vonóval eladó... :D

horas 2010.05.25. 00:28:57

@heinrich: @petyace:
Annyi biztos,hogy Ibrahimovic használhatatlan volt az Inter ellen,ott nem szimplán az volt a helyzet,hogy Lucio és Samuel eltüntették,hanem plusban ráadásul annyira kilátástalan játékot mutatott,hogy egyszerűen muszály volt lehozni a center játék és minden további kalkuláció ellenére is.

Van Gaal a végén már inkább iylen minden mindegy alapon kicsit már feladva a meccset rutinból cserélt nekem az volt inkább a gondom ezekkel a cserékkel,hogy Klose és Gomez is inkább állócsatár,Altintop lehozásával szinte végérvényesen megnyugodtam mivel nem maradt játékügyes futballista a Bayern-nél Robben-en kívül,odáig sem tudtak sok mindent kezdeni onnantól meg aztán végképp.Egy centert hoztam volna és még valaki olyat aki azért tud valamit kezdeni a labdával nemtudom volt-e iylen ember a Bayern padján.

De ahogy leírták már itt egy páran az első gól után minden akkraktív változtatás a Bayern-nél az Inter kezére játszott,így szinte lehetetlen belenyúlni jól a meccsbe Van Gaal is érezte,hogy nem nagyon lehet,ezért van ez az ad hoc jellege is a cseréinek.

horas 2010.05.25. 00:30:55

akkraktív=attraktív

értelmetlen_nevű 2010.05.25. 00:34:46

@heinrich:

Van abban valami, amit írsz, csak Klose és Gomez is gyíkfing volt egész évben. Ráadásul Ribery hiányában csak Lahmtól lehetett veszélyes beadásokra számítani.

A gól után nagyon feladta a szopóálarcot a Bayernre Mourinho. Az külön zseniális volt, hogy középen rendre Bommel került lövőhelyzetbe (persze ő sem olyan sokszor), Schweinsteiger előtt mindig összezártak.

Szerintem szögletre kellett volna játszani, illetve pofátlan műesésekkel operálni a 16-os közelében.

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.05.25. 00:45:53

elég védhetetlen lépés lett volna gomezzel és kloséval kezdeni szerintem. a történet ennél sokkal egyszerűbb, olyan csatár kell a bayernnek, illetve kettő is, akik egy akkora helyzetet berúgnak, mint amit müller belelőtt cesarba a 46. percben. irreleváns, hogy _még_ nem tud megfelelően koncentrálni egy ilyen helyzetben, vagy soha nem is fog tudni. makaay, elber a hálóba lőtt volna. meg dzeko is. de talán pizarro is.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.05.25. 01:40:56

@ih bín ájn bájener: Így is rúgott győztes gólt az Internek az idén, amit a többi Bayern csatár nemigen mondhat el magáról ;-).

@horas: Túl magyarázod ezt te, nem utálom én Mourinhot, de ahogy hajtogatja, hogy neki már nem kihívás az Inter számomra nem szimpatikus, ennyi.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.25. 01:53:04

@krysal: Ugye? :)

Az Imperátor Rómában? Ennek szerintem romanista kollégáink sem örülnek, nem értem hogy mi a fenét látnak benne. Ha Mourinho is belátta hogy kezelhetetlen, akkor nem Ranieri fogja megzabolázni. Viszont az éjszakai élet tényleg nem rossz az Örök Városban. Nem értem kinek jó ez, Adrianón kívül. Amúgy is baromira szomorú vagyok, mert visszavonhatatlanul véget ért a Lost.

ih bín ájn bájener 2010.05.25. 07:00:10

@popp: Ez is kijött abból az 5-ből? Hűha! :D
Még se bajnok a Roma, mondjuk ekkora come backkel lehet megérdemelték volna.

Iustizmord 2010.05.25. 08:31:58

@horas: nem tálom murinyót, az túlzás volna, mondjuk nem a szívem csücske, mert nem elvitatva edzői kvalitásait, egy arcoskodó kis pöcs. van még pár jó edző a szakmában, aki sokkal szerényebb. szal nem mindenáron fogást akarok rajta találni, de tkp azt látom hogy az ő megközelítése szerint a mindenkori cspata játszik az ő személyes dicsőségéért, s nem ő van a klubért. máskülönben fel nem merülne h lelécel a csapattól, pont annak az utsó 35 évben aratott legnagyobb didala után. mondjuk ha a pistoiese-t felviszi az 1. osztáylba és utána leül roma kispadjára, akkor igen. de így....

horas 2010.05.25. 08:44:36

@Iustizmord:
Memgondom öszintén nem érdekel,hogy a csapat az ő sikereiért dolgozik vagy Mourinho az Inter-ért.
Az Inter ebben a szezonban megnyert mindent csak köszönettel tartozik neki a klub és Helenio Herrara után a legfontosabb személy lett az Inter történetében és abszolút mellékes,hogy Mourinho mit érez az Inter iránt.

Ahogy mondtam,ehhez kellett,hogy a Real-nál nem jöttek össze a dolgok,ha Pellegrini esetleg bejött volna most nem hiszem,hogy erről akár szó is lehetne.De mivel az Inter-nél a csúcsra ért,és a Real-nál nagyon akarják őt ez a kettő dolog találkozik és teljesen érthető,hogy Mourinho megy.

MAti 2010.05.25. 08:46:18

Mourinho zseni.
És ez lassan ordas nagy közhellyé fog nemesedni... :)

touristique 2010.05.25. 08:54:08

@Klárensz: Láthattuk már Gattusot "Dugjátok fel a scudettot" felirattal ünnepelni BL címet, akkor ki volt ennyire felháborodva?

horas 2010.05.25. 08:57:31

@touristique: ÓÓÓ.télleg!!!
Erre valhogy nem emlékeznek most a szerintük méltán megsértődött erkölcs csőszök...

_benito · www.nst.blog.hu 2010.05.25. 09:15:12

miért is menti fel az egyik ordas taplóság a másikat?

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2010.05.25. 09:17:39

@touristique: Az más tészta ott nem volt érintett a Juve itt igen.
Mellesleg már összeállt nálam egy mocskos Juve összeállítás, ha valaha az életben szükség lenne rá (nem hiszem) akkor nyugodtan szóljatok. :)

G_P_T 2010.05.25. 09:31:33

@touristique: Ambrosini volt, a történeti hűség kedvéért.

vadkutya 2010.05.25. 09:58:33

@popp: Hegyi Iván az hagyján, 5 meccs után le fogja hozni a spanyol sajtó,h ez a Real unalmas...

Klárensz 2010.05.25. 10:10:47

@touristique: Ambrosini volt az, köcsög volt nem vitás, nem is védte senki. De te úgy próbáltad beállítani Materazzi pólóját mintha ez csak valami olyasmi lett volna, mint ahogy Zanetti elsírta magát.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.05.25. 10:44:40

@vadkutya: A spanyol sajtó még hagyján, de az nst úri közönsége is hajlamos végletes következtetésre jutni, egy-két meccs alapján.

vadkutya 2010.05.25. 10:56:23

@popp: Haha, mi lesz itt szeptembertől a spanyol posztokban. 1-2 komment-morzsát majd érdemes lesz bedobni a tűzbe, olajként... :)

ecky 2010.05.25. 11:03:32

nem szeretem murinyót... de pár dolgot nem vitatok. 1- hatalmas pedagógus. megmutatta ezt már a koránsemviláglegjobbja portónál is ahol bl címig motiválta őket /persze az ellenfél egy szintén egy szezonos csoda a dechamps féle monacó volt.../ és megmutatta eto'o fegyelmezésével is /hogy militóból meg snejderből kihozta a maxot az szerintem nem akkora csoda/ 2- remekül megszervezi a védelmet.
DE: csak nekem tünik úgy h ugyan az a sablont használja mindig? portóra annyira nem emlékszem de ott robbant be egy deco és az egész védelem, chelsea-nél volt ugye 1 lampard (deco 2) egy drogba akire épült minden támadás és a védelem most pedig az internél van egy snejder (deco 3 és lampard 2), mondjuk itt a csatár dolog már több emberre épül. milito és eto'o is lehetne drogba 2. és a védelem.
nekem az a meglátásom h murinyó 2 azaz 2 bl címet szinte ajándékba kapott. oké nem kis teljesítmény eljutni egy döntőig főleg a mostani chelsea barca duón keresztül de a döntőbe most se és a portóval se találkozott igazán ellenféllel. a bayern nagyon buta focit mutatott az egész meccsen amit igazán egyszerű kibekkelni ha mindenki teszi a dolgát. olic és müller harmatgyenge volt. robben sablonos, kiszámítható, van bommel-t elkapta a vére és reklamált rugdalózott, schveini lassú, körülményes és ötlettelen. lassú és körülményes volt mind2 középhátvéd is. talán ha a török maradhat és kicsit köépre tolják ő átlőhette volna a saját tizenhatosán(!) tömörülő intert. a barca már megmutatta h a tilitoli hatástalan viszont egy altintop, robben, shcveini, van bommel 4esből kinézem h 20-25-ről eltalálja a kaput és abból akármi is lehet. akkor talán olic harcossága is jól jött volna a kipattanó labdáknál. talán. én ebben látom murinnyó ellenszerét.
kíváncsian várom h az általam régen /del bosque idején/ szeretett "elég ha a kapus védekezik" reálnál mire megy a "van egy ember aki 40-ről is rálövi talán bemegy de védekezzen a szertáros is" murinnyó. adok neki egy szezont. bizonyítson! én várom. igaz nem szeretem murinnyót... és egy ideje a reált se...

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2010.05.25. 11:15:29

@ecky: csak pár észrevétel, ha ilyen szar a bayern, hogy juthatott a döntőig?
Na ne már a Barca legyen a szar mert az Inter kiverte.
Porto meg nem találkozott ellenféllel mikor nyert, hát a MU tényleg nem volt az. :)

Iustizmord 2010.05.25. 11:25:13

@Great Cornholio: én bármikor szívesen látok egy mocskos-juve vendégposztot :o))))

Iustizmord 2010.05.25. 11:26:30

@ecky: ne csodálkozz ha itten most megskalpolnak , tabukat feszegetsz :o)))

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2010.05.25. 11:32:12

@Iustizmord: Ha van rá igény megpróbálhatom formába önteni. :P

ecky 2010.05.25. 11:32:34

nem a döntőig vezető út az amit véleményezni akartam /le is írtam h barca és chelsea kiverése nem ki szó és ez igaz a másik oldalon is pl a mu-ra/ hanem maga a döntő. tartom magam ahhoz az állításomhoz h a döntőben vagyis a döntőben murinnyó nem találkozott még igazán ellenféllel. előtte igen. barca kiejtése nem kis tett volt. ami zavar az igazából az h van gaal nem volt a helyzet magaslatán a döntőben /ugyan úgy mint tavaly sir alex/ meg h murinnyó szerintem /szerintem!/ túl van kicsit sztárolva. nem akkora újítás amit csinál. igaz nem az idei de kb hasonló stílusban és már akkor is a döntőbe várt barcát benitez és azt hiszem hiddink is ejtett már ki. benitez tuti hasonló taktikával. és ne feledkezzünk meg a "hú de csúnya anti foci" görög válogatottról se akik az európa csúcsára várt portugálokat 2szer verték el. hasonló focival. egyetlen kérdésre nem kaptam még senkitől se választ: akkor ez anti foci volt most meg zseni aki kitalálta? ez zavar csak. de várom h a reál leiskolázza a barcát jövőre úgy h a labda is náluk legyen. nekem az a foci...

_benito · www.nst.blog.hu 2010.05.25. 11:38:25

@Great Cornholio: én pártolom, ahhoz ugyanis bl-döntőbe kell jutnia a juvénak. na, az nem jövőre lesz.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2010.05.25. 11:40:19

@_benito: Ok, ha Inter Juve döntő lesz ígérd meg hogy enyém lehet a Mocskos Juve. :)

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2010.05.25. 11:42:48

@_benito: Amúgy lehetne használni ezeket, ilyen szoros bajnoki finálénál mint ami most volt. Hátha jövőre a Juve is csatlakozik a bajnokesélyesekhez akkor elsüthetném :)

ecky 2010.05.25. 11:46:48

@Iustizmord: egyébként mi számít itt tabunak???

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2010.05.25. 11:47:12

@ecky: tegyük hozzá, hogy az Inter a döntőben a kiesési szakasz leggyengébb védekezésével rukkolt elő. Chivu sorozatos vereségei robbennel, ziccer müllernél, 20ról rálőtt labdák kifejelése, ennyi helyzete a Barcanak sem volt a nou campban.

vadkutya 2010.05.25. 12:01:12

www.nemzetisport.hu/olasz_labdarugas/nem-vagytok-sztarok-mourinho-uzenete-a-realosoknak-2030069/

José "máris elkezdte szokásos lélektani hadviselését". Nah, ettől kurva kemény ez az ürge, tökmind1 mit nyilatkozik, azt az emberek nem felejtik el...

horas 2010.05.25. 12:03:44

@ecky: Ez az Inter kiválóan támad,nem csak azért mert 4-5 kiváló támadó van egyszerre a csapatban,hanem a támadásokban rendre van koncepció is,ez az ÍItner felállt védelem ellen is tud játszani,a Barca-nak hátrányból löttek 3-at nemtudom a Görög válogatott rúgott 1-nél több gólt,és nekik nem odavisszavágos meccseik voltak,ők találtak egy gólt és kibekkeltek mindenkit.Az Inter-nek otthon váltania kellett a Chlesea és a Barca ellen is mert kiesésre áltak mind kétszer előnnyel utaztak,ha továbbjutásra áll a csapat nem valószinű,hogy támadni fog.

Komolyan mondom ennyi hülyét,nehogy már azt is felrójjuk az Inter-re,hogy miért nem támad még továbbjutásra is állva.Az Inter addig támadott amíg meg nem szerezte a vezetést majd megtartotta.
Meggyöződésem,hogy ez az Inter tudna támadó focit is játszani birtkolni a labdát.Azzal viszont ne biztos,hogy megnyerték volna a BL-t.Mourinho így gondolkodott.Nehogy azt hidd,hogy azért volt a Bayern-nél a labda mert az Inter nem tudta megszerezni tőlük vagy nem tudta megtartani velük szemben.Ezt a takitkát választotta Mourinho,abban a pillanatban nekem se tetszett de bejött.Mourinho idén legyözte a jelenlegi sztáredzők nagyrészét.Ancelotti,Guardiola,Van Gaal.

horas 2010.05.25. 12:13:03

@mocsing: Sneijder is kihagyott egy ziccert,illetve erre a Müller helyzetre szinte egy percenbelül reagált az Inter Pandev tekert-nyesett lövésével..

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.05.25. 13:27:02

@_benito: és Szervezők!

Van vmi infó a tornával kapcsolatban?
Beharangot kell(ene) írnunk?

Milyen ország csapatai lesznek jelen a tornán?

Köszi, Üdv, ymy

touristique 2010.05.25. 13:47:43

@Klárensz: Nemm, persze, hogy megtervezte. De ez akkor is egy replika volt egy bizonyos jelenségre.

mickeyknox 2010.05.25. 13:52:05

namármost: mit fognak kezdeni a blanco hívek csozé busz/repülőparkolós real madridjával, amikor még capellot IS (aki kicsit nagyobb edző azért) elzavarták a nemtúlszépen játszó, amúgy bajnok margit padjáról...
ez a nincs több kihívás itáliában pont akkora hülyeség, mint az hogy mekkora köcsögök az olasz újságírók. szerintem spanyolországban sokkal több baromság van az újságokban, ők a valós alap nélküli újságírás császárai... az meg milyen már, hogy vissza se ment a csapattal ünnepelni milánóba...

Tika_ 2010.05.25. 13:52:46

Az utóbbi időben egészen kiváló elemzéseid voltak, heinrich; sorry, ez most szvsz messze elmarad azoktól. Ha jól értem, az Inter látványos felemelkedésének kulcsa a taktika és néhány új játékos? Tehát az az állítás, hogy az Inter azért lett sokkal jobb, mert
- Etoo és Pandev védőt játszottak csatár létükre
- Milito és Sneijder cserélgették az oldalakat
- Lucio még mindig nagyon jó
- Mottának volt egy jó meccse
Tudtommal Rooney rendszeresen játszott védőt, és a Barcában standard, hogy a támadók cserélgetik az oldalakat – meg biztos sok más csapatban is, csak én ezeket tudom.
Akkor az lenne a nagy újítás, hogy az Interben 2 játékos is, és a 2 megoldás együtt? (Lucio szintű középhátvéd és Motta szintű nemtudommilyenposztú „focista” gyak. minden nagycsapatban van.)

(újra elolvastam a Mocskos Inter posztot :) – benito odatette magát. Ritkán mondok ilyet; epic!)

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2010.05.25. 14:06:49

@Tika_: Azért a mocskos Bayern klasszisokkal jobb. :)

Neil Blender 2010.05.25. 14:18:39

@mickeyknox: konkretan ha jovore BL gyoztes csapatot csinal a Madridbol akkor egy Iljusin, Tigris tank + olajtanker kombot is leparkoltathat akkor is imadni fogjak.

Meg lehet nezni azert hogy kik fanyalognak Mourinho stilusan... kezdjuk a sort Schusterrel, aki beszolt Ramosnak, Pellegrininek es lenyilatkozta hogy a Barca ellen nincs eselye a csapatanak....

Nem azt mondom hogy oromunnep lesz ha 10 emberrel vedekezos focit jatszik a Madrid, de a Barca elleni 3-1es celfocit barmikor alairom es asszem jelenleg sincs az a fasza joga bonito csak epp cimek nelkul...

A sajtoval egyetertek, talan csak az angol sajto akkora tufa mint a spanyol... foleg ha a Realrol van szo.

sporttárs 2010.05.25. 14:27:16

Jajj, mi lesz, ha Mourinho nem szép focit játszat a Reallal, jaj, jaj. Mi lenne, ha nyernek, legfeljebb győztesen küldik el, Capello esetében sem az edzőn röhögött a világ...
De nem kell félteni Josét, egyébként is, erősen véleményes ez a szép foci dolog, maradjunk annyiban. Aki a jó focit szereti, megtalálta a szépséget a Chelsea meg az Inter játékában is, ha valaki szerint mondjuk az Inter-Barca idén nem volt szép, az nézzen tényleg Real-Valladolidot vagy Barca-Tenerifét, esetleg Debrecen-Kaposvölgyét, majd ott sok gól lesz

heinrich · http://nst.blog.hu 2010.05.25. 14:36:36

@Tika_: ha elbagatellizálod és leegyszerűsíted a dolgokat, akkor igen. Ha próbálod értelmezni is, akkor nem. Amit Mourinho csinált, azt még ~ soha senki nem próbálta meg szezonális szinten.

Egyébként ez Van Gaalra is igaz, nem tudok mondani egy csapatot sem, ami 4-4-2-t játszana fordított szélsőkkel.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.05.25. 14:42:24

@sporttárs: Szerintem ember nem volt az univerzumban aki azzal a felkiáltással állt volna fel Chelsea/Inter meccs után, hogy Real/Juve/MU/Loki rajongó vagyok, de hát ebben is mi szépség volt. Általában a Chelsea/Inter rajongók találták meg ezeknek a meccseknek a szépségét.
A Real ha győz a kiskutyafarka tornán is és két év alatt 12589 db kupát felhalmoz a rajongóik ugyanúgy fogják osztani az észt védekezés felsőbbrendű nagyszerűségéről mint ahogy az interes kollégák teszik mostan. (legfeljebb Hegyi Iván a habfehér balett helyett habfehér airbust fog emlegetni)

calciomax 2010.05.25. 14:51:51

Megnéztem tegnap józanul is a meccset, hát ez tükörsima volt. Az egy-egy elleni párharcokat rendre hoztuk többször volt hogy annyira belejött az adott játékosunk hogy utána még vagy kettőt befűzött. Sztem azért védekeztünk gyengébben mert egyszerűen zavarta az Intert hogy védekezésre utasította őket a mester egy ilyen csapat ellen, duzzadtak az erőtől és a magabiztosságtól. De Jose már csak ilyen, mindig a tutira megy.

vadkutya 2010.05.25. 14:59:59

Néhány friss hír az átigazolási piacról. Állítólag:

1. José Mourinho idei legnagyobb igazolása az FC Barcelona lesz.

2. Wenger sem tétlenkedik, szenzáció-számba menőleg leigazolja Roman Abramovics-ot.

3. A tulajdonos nélkül maradt Chelsea-t átsorolják az orosz bajnokságba, Dynamo Blú néven.

4. A Bayern megszűnik, mert mindenki így látja helyesnek.

5. A kérges arcú Moratti - a különös helyzetre való tekintettel - egyesíti az Internazionale-t és a Juventus-t, s Öreg Tölgy néven indulnak a Serie A-ban.

6. A munka nélkül maradt Guardiola átveszi a Manchester United-et, de ők vélhetően még a bajnokság kezdete előtt pénzügyileg összeomlanak.

7. Sir Alex Ferguson örökre egy cefrés skót marad.

szemeteske 2010.05.25. 15:06:28

Gyakorlatilag a világ egetlen csapata amivel Murinho bukhat az a Real Madrid. Nem is értem.

Valetudox 2010.05.25. 15:09:27

Ennel jobban mar csak akkor fogjak utalni Murinhot miutan megnyerte a Reallal a BL t. :)

Divat lett utalni a Realt. Kivancsi vagyok ha megindul a szeker hany divat drukker lesz megint....

horas 2010.05.25. 15:25:59

@Tika_: Itt azért szépen összekeverted a dolgokat.
Mourinho jól igazolt minden igazolás bejött.Miért ?mert Motta levette Messi-t amikor kellett,Lucio nem volt egy kiegétt Dinosaurus,Pandev és Eto'o a remek támadó játékuk mellett kiváloan védekeztek.
Milito és Sneijder pedig olyanok voltak mint a "borsó meg a héja".
Egyszerre 3 csatárral is makulátlanúl védekezett az Inter mindemelett támadásban kijött a sok támadó játékos szerepe a felállásban.

Neil Blender 2010.05.25. 15:30:29

@vadkutya: 5. és 7. es pont priceless...

LOL

Mr.AT 2010.05.25. 15:46:26

@Tika_: "(Lucio szintű középhátvéd és Motta szintű nemtudommilyenposztú „focista” gyak. minden nagycsapatban van.)"

Kérlek nevezd meg az idei Lúció szintjén teljesítő középhátvédet a Bayern Münchenben. (Ha lett volna ilyen, valószínűleg nem így alakul a döntő.)

heinrich írása pont arról szól, hogy Mourinho posztokra igazolva tette tökéletessé a csapatát:
1. Samuel mellé hozott egy másik középhátvédet, aki sorozatban képes megbízhatóan biztosítani földön és levegőben egyaránt, nem a néha betliző Cordoba kell hogy sertepertéljen az argentín mellett.
2. A gyakran öncélú, és látványra törekvő Ibra helyett hozta az "argentín Eto'o" Militot, aki nem bonyolult játékos, megkapja, megtolja és belövi. Ezt viszont 50ből 48szor, és valami olyan hihetetlen alázattal és mezőnymunkával, hogy az vkp-knak becsületére válna.
3. És végül becsempészett egy kis fantáziát az Inter középpályára, ami éveken át kizárólag az amúgy nem erre hivatott Stankovic feladata volt - Sneijder személyében, aki már az Ajaxban is hihetetlen rugótechnikájával tűnt ki, mind a szabadokat, mind a mélységi passzokat centi pontosan lövi bárhova. Felismerte, hogy a hollandot nem cseleztetni, meg 1vs1 párharcoztatni kell, mint Madridban akarták, hanem osztogatni hagyni, mert azt nagyon tud. (Két kezem sok lenne, ha meg kellene számolnom, Sneijder egy meccsen hány métert fut labdával.)

Ezen három kulcsjátékos mellett a szintén új Motta, Eto'o vagy Pandev szerepe már akár elhanyagolhatónak is tekinthető, illetve valóban könnyebben behelyettesíthető - az ő szerepük, és Mourinho zsenialitása abban volt, hogy egységes csapattá sikerült gyúrni őket, ahol mki tette a dolgát sallangok és önfényezés nélkül, profi módon, mint egy gép.

Az én olvasatomban erről szól a poszt, amely amúgy egy igen színvonalas és jól összeszedett írás, nem osztom a kritikádat.

mickeyknox 2010.05.25. 15:49:20

@horas: igazad van, meg minden, csak nekem, akinek az egyik kedvenc játékosom a barcából eto'o volt, és 100x elmondtam már itt, hogy mekkora faszság elcserélni ibrára, nem valami nagy öröm samut védekezőben látni. kb. olyan, mint amikor rooney volt a jobb bekk.

samutól a 47 meccsen lőtt 16 gól nem kiváló támadójáték, az a 200/130, amit azon a poszton lőtt a katalánoknál, ahova való.

de ettől függetlenül igazad van, az inter így tudott bl-t nyerni. és savanyú a szőlő is.

Mérgező Hulladék 2010.05.25. 15:59:49

@szemeteske: valószínűleg épp ezért megy oda.

Azért hozzátenném, hogy ebben a kategóriában. Én nagyon szívesen megnézném, mire megy mondjuk - ahogy írta itt valaki - a Pistoiese kispadján. És tényleg azért, mert kíváncsi vagyok; nem azért, hogy utána fikázhassam, "na, ez is csak ott jó, ahol pénz van". Vagy ha elment volna 2007 őszén a QPR-hoz, amikor épp kirúgták a Chelsea-től, a Rangers-höz meg megjött a "nagy pénz".

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.05.25. 16:01:17

@vadkutya: :)))))
Azért most látom Messit fehérben, védőposzton rombolva Gomes csatárjátékát :))))

horas 2010.05.25. 16:06:30

@mickeyknox:
Eto'o Milito egyszerűen kiszorította Eto'o ablak ajtó ziccereket rontott nemtudott olyan kombíntavív sziutációkat parádésan megoldani mint Milito.
Eto'o kikerült a szélre sokat kellett védekezni,de a Barca ellen az ő passzából lett lényegében az első gól ahogy most a döntőben is adott egy gólpasszt.A Chelsea ellen ő szerezte a mindent eldöntő gólt Londonban.Ahogy a Rubin Kazan ellen a továbbjutást kiharcoló meccsen is létfontosságú gólt szerzett.
Ez már pedig kiváló támadójáték.Arról nem beszélve,hogy lehet,hogy nemtámadtak annyit és rengeteg védekező feladatuk volt,de ahogy Heinrich is írta már maga a jelenléte két ilyen kaliberű támadónak a pályán már óriási rizikó,ami csapatrészeket köt le és bénít meg csak azzal,hogy figyleni kell rájuk,ha nem is rajtuk van a fő hangsúly.

horas 2010.05.25. 16:08:45

@Mérgező Hulladék:
Istenem tavaly ilyneket miért nem vetett fel senki,hogy megnézném Guardiola mit csinálna a Xerez kispadján...

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.05.25. 16:11:38

@horas: Olvasd vissza a tavalyi bejegyzéseket ember (ha lusta lennél: Pep egy odarakott, katalánul beszélő dísztárgy, ezt a Barcát a kutyám is 6 kupás csapattá tette volna, méghogy edző, phűűűű, egy taktika, szar cserék, üresfej, blabla)

ericcartmen 2010.05.25. 16:17:21

@mickeyknox: Milito egyszerűen jobb középcsatár Eto'o-nál, ezért szorult a kameruni szélre

mickeyknox 2010.05.25. 16:19:55

@horas: persze, írtam, hogy az internek ez kellett, senki nem kérdőjelezi meg, hogy a csapatod érdemelte meg legjobban a bl címet. csak szubjektív véleményem, hogy samuból egy szürke csatár lett a terminátor helyett.

és itt nem csak az isteni mourinhora vagyok mérges, hanem a barca vezetőségre, amelyik tavaly elcserélte a svédre.

mickeyknox 2010.05.25. 16:20:53

@ericcartmen: ezt nem biztos, hogy így le merném írni.

essien 2010.05.25. 16:37:44

vicces ,h erről komoly párbeszéd de még nem komolytalan se folyt.
sportgeza.hu/sport/marodiaklistaja/2010/05/25/ha_a_biro_befujja_a_bayern_nyer/
az már más kérdés,h az indexnek is 3nap után esik le, h ilyen is volt a meccsen.
máskor kevésbé egyértelmű szabálytalanságok miatt is torokmetszés folyik itten :)
mondjuk az interesek passzívitása nem meglepő, a bayerneseké már érdekesebb.
a post 5* amúgy ,de ennek említését hiányoltam

essien 2010.05.25. 16:40:15

@essien: "vicces ,h erről komoly párbeszéd de még nem komolytalan se folyt."
ez természetesen "NEM" nélkül értendő:)

Mérgező Hulladék 2010.05.25. 16:40:43

@horas: volt rengeteg ilyen :)
Paranoiád alaptalan, ahogy írtam az előbb is, egyszerűen kíváncsi vagyok.

értelmetlen_nevű 2010.05.25. 16:43:34

@essien:
Jobb volt az Inter, ettől az esettől függetlenül. Az más kérdés, hogy fordított esetben mi ment volna itt...

vadkutya 2010.05.25. 16:54:07

@popp: Azóta jött egy hír csak Neked:

"Az fuzionálás hatására visszatért a futball térképére Moggi, s élve újonnan vásárolt szavazati jogával, valamint a közös múltra való tekintettel előterjesztette a névváltoztatást Calcio Póni-ra. Elfogadták, no lám."

Ennyi, ez van, nincs PL poszt, most mit csináljon az, aki kretén? :)

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.05.25. 16:54:16

@essien: A poszt/a posztok/a hónap/a hónapok arról szólnak Murinyó zseni, kéretik ezzel foglalkozni, nem azzal, hogy bírói tévedések hová sípolták őket.

Pályaelhagyó autóversenyző 2010.05.25. 17:29:14

@essien: talan a cikkironak a szabalykonyvet is el kellene olvasni...

(meg ugy altalaban mindenkinek)

(ja, nyugodtan le lehet hulyezni, a gazzetta szerint is bunteto. a jv gyakorlat szerint lehet, de akkor irjak hozza a szabalykonyvet is...)
---
miert nincs hiszti?
talan a bayern szurkolok is belattak, hogy a csapatuk egyszeruen gyengebben jatszott azon a meccsen. sneijder is hibazott, olic is, meg a jatekvezeto. ennyi.

ecky 2010.05.25. 17:39:42

@horas: nem hiszem h az inter nem tudna támadó focit játszani. nem mondtam h nem volt koncepció a támadásban /volt olyan a döntőben h létszámfölényben kontrázott az inter kb 5 a 4 ellen/ megjegyzem kontratámadásban a görögök se voltak rosszak csak gyengébb képességűek mint pl snejder vagy milito. DE változatlanul tartom magam ahhoz h murinnyó ettől még nem jó vagy ahogy sokan gondolják nem a legjobb edző!!! nem az intert akarom lehordani csak nem értem murinnyó sztárolását. én nem látom h tudna alkalmazkodni a játékosaihoz. én azt látom h a jó pár éve kitalált /ellesett?/ és bevált taktikát alkalmazza mindig. persze tökéletesedik a dolog de könyörgöm. nincs senki aki el tudná verni??? azt hiszem leírtam egy lehetséges taktikát a bayern számára ami nem biztos h nyerő de egy próbát megért volna... még egyszer mondom: nem az interrel vagy a mutatott játékkal van bajom hanem az egész túlsztárolásával és azzal h a világ többi edzője csak aszisztál hozzá és senki nem mer meghúzni váratlan esetleg kockázatos lépéseket... ennyi

danesdzsu2 2010.05.25. 19:00:18

@értelmetlen_nevű: Istenem, szerintem 10 év múlva is azt hallgatnánk....

essien 2010.05.25. 19:52:02

@Pályaelhagyó autóversenyző: akkor kihirdethetjük a következő versenyt: ki lesz az első interes, aki elismeri,hogy ez tizi volt?:)
/nota bene: én nem vitatom, h megérdemelte az inter a serleget, csak így már nem annyira egyértelmű, mivel más a játék, ha ők kapnak előbb gólt./

Pályaelhagyó autóversenyző 2010.05.25. 20:22:00

@essien: van neked halvany fogalmad arrol, hogy mit jelent a szandekos kezezes a szabalykonyv szerint?

az, hogy maicon a 16-on belul kezezi a labdat, nem szabalytalan. a szandekossagot meg nem kisujjszopogatassal kell megsejteni, hanem a szabalykonyv ad erre utmutatast: az egyik elem a puhl altal allandoan idezett a "kez keresi a ladbat es nem forditva", de van meg par.ha mar ennyire ezen rugozol, akkor indokolj is

amugy nem tudom, mit kell fesztivalozni allandoan a birokon, nekik egy adott kozegben, a pillanat tort resze alatt kell donteni. szerintem meg igy is kevesebbet hibaznak, mint barmelyik sztarcsatar (legyen az messi vagy milito)

szandekosan csalo birot en korea ota nem lattam - a tobbi meg rizsa.

a fegyelmi testuleteket mar jobban erdemes piszkalni, olaszban az intert folyamatosan szopattak (pl. ha mou mondta volna a jatekvezetesrol, amit van gaalnak sikerult a meccs elott, le se ul mar a padra...)

ui. raadasul semmifele nehezseget nem okoz szamomra, hogy egy bennunket segito iteletre azt mondjam, hogy SZERINTEM hibas volt. keita kezet en ugyanugy nem fujtam volna le (a latottak alapjan), ahogy maiconet sem.

na, ennyit a finghamozasrol, inkabb almodozzon mindenki az atigazolasi szezonrol

értelmetlen_nevű 2010.05.25. 20:36:00

@Pályaelhagyó autóversenyző:

Rátapintottál a lényegre: senki sem bírózott a meccs után, és most sem akarja senki erre fogni a vereséget. Csak említés szintjén került szóba, egy indexes cikk kapcsán.

Puhl Sanyival ne viccelj már... Nekem fogalmam sincs, hogy a SZABÁLYKÖNYV mit mond erről az esetről, de tapasztalatból tudom, hogy az ilyet be szokták fújni (mondjuk az esetek 80%-ban)

Az nagyon szép, hogy személyesen te nem fújtad volna le Keita kezezését, de kérdezd meg erről a többi Inter szurkert ist : )

Szerintem egy kis szerencséje volt az Internek hogy ők szerezték meg az első gólt, utána viszont focisuli következett, ha nem is a látványos fajtából. Megérdemlik a győzelmet, de nálam elsősorban nem a döntőben mutatott játék alapján, hanem a Chelsea és a Barcelona kiejtése miatt.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.05.25. 22:28:02

@értelmetlen_nevű: Pedig játékvezetúi kérdésekben igenis autentikus Puhl, csak a fociba nem kéne beleokoskodnia.

ericcartmen 2010.05.26. 13:05:34

@mickeyknox: Idén szerintem ez mindenképp igaz volt

mickeyknox 2010.05.26. 16:09:26

@ericcartmen: IDÉN tényleg jobb volt, de ez is azt támasztja alá, amit mondtam már nemtudomkinek, hogy eto'o idei támadójátéka a kiválótól elég messze volt, azt barcelonában hagyta, ahol most is játszania kéne.
ebben az idényben higuain, di natale, miccoli is sokkal több gólt rúgott samunál, mégsem jobb csatár nála egyik sem....

ericcartmen 2010.05.26. 18:03:43

@mickeyknox: Mivel szélen játszott nem is tudott volna annyi gólt szerezni, szóval nem biztos, hogy kell ez az összehasonlitás a többiekkel.
Viszont Milito nagyonnagy idént futott, kevesen szoritották volna ki.

horas 2010.05.26. 20:41:02

@mickeyknox: Eto'o-t egyszerűen kiszorította Milito ennyi történt.

@ecky: "még egyszer mondom: nem az interrel vagy a mutatott játékkal van bajom hanem az egész túlsztárolásával és azzal h a világ többi edzője csak aszisztál hozzá és senki nem mer meghúzni váratlan esetleg kockázatos lépéseket... ennyi "

Valószinüleg azért mert nemtudtak rá mit lépni.Most nem gondolod komolyan,hogy végig nézik ahogy kikap a csapatuk miközben van még valami a tarsolyukban.Ha meg télleg volt valami az meg ismét Mourinho erényeit dicséri,hogy nem merték vele szemben meglépni.Mourinho is egy ember őt is lelehet győzni ahogy le is győzték már nem egyszer és le is fogják de idén odabaszott és nemtudott rá lépni senki semmit.

@essien: Valószinüleg azért édesapa mert mindeki látta a meccset és tudja,hoy nem ezen múlott.

horas 2010.05.26. 20:44:19

@essien: Meglehetett volna adni,vétlen kezezés volt de meglehetett volna adni.
De szerintem inkább húzzuk be Klose gólja mellé mit szólsz?

értelmetlen_nevű 2010.05.26. 20:49:17

@horas:

Kezdem úgy érezni, idén az Inter lesz az új Barcelona az nst-n. Mourinho meg új Messi. Te meg az új Csöncsön. :))

(no offense)

A tizenegyesről:
Azt kijelenteni, hogy nem ezen múlott, azért egy kicsit merész. Éppen ez az, hogy elég sok múlott az első gól megszerzésén. Inkább úgy fogalmaznék, hogy jobban megérdemelte az Inter, a kezezéstől függetlenül.

horas 2010.05.26. 20:55:43

Bajnokok Ligájához szerencse is kell.
Volt egy Samuel-Kalou tizi eset és volt egy Sneijder-D.Alves eset mindkettőt belehetett vona fújni.
Ellenben legalább ennyire durva bírói hiba volt Motta-t kiszórni Barcelona-ban.
A Bayern idei BL-döntőéhez is jócskán kellett szerencse,sőt...
Ahogy a Barca sem vitatható itéletektől mentesen jutott tavaly a döntőbe és nyerte azt meg tejesen jogosan.
Ugyhogy ha kérhetem erről a témáról cuppanjunk le,mert szerintem teljesen egyértelmű volt,hogy a Bayern-esek nem azért nem rinyáltak ez miatt mert valami hihetelen nagy uriemberek.Ugyhogy külsős ként az iylen felesleges szarkeveréseket keressük mellőzni.

horas 2010.05.26. 20:57:02

@értelmetlen_nevű: Ennyi,köszönöm szépen.Szerintem maradjunk ennyiben.

horas 2010.05.26. 21:05:23

@értelmetlen_nevű: Én elszoktam ismerni,ha valami jogos volt vagy sem.Ellenben ezt nem érzem jogosnak mert szerintem idén,olyan nagy égbe kiáltó csalásnak nevezhető tévedés nem volt az Inter javára ebben a BL-szezonban.
"no offense" de a Bayern javára viszont volt.
Ezért nem kellene szerintem egy elég egyértelmű meccset elterelni egy ilyen szituáció felé.

De télleg hagyjuk ezt a témát.Nem veled volt itt a gondom.

raja ram 2010.05.27. 00:17:18

Az a gáz ezzel az egész Ch.League-gel, hogy az elmúlt cca. 20 évben gyakorlatilag 3 "szegény" csapat győzött. De ez sem igaz, mert:

- Marseilleben utána lecsukták Tapie-t adócsalás (vagy valami hasonló miatt)
- a Dortmund évtizedekre lenullázta magát, mert túlköltekezett
- Marad a Porto, amit persze utána 10 perc után szétszedtek

Ez nem az igazi foci, ez olyan, mintha az IMF küzdene az OPEC-kel. Mennyivel jobb volt nézni egy Fulham-Atletico döntőt.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.05.27. 09:45:19

@raja ram: A Bajnokok Ligája így lett kitalálva, a szegényeket nem is nagyon engedik oda a húsosfazékhoz. Így megy ez! A sorozat tulajdonképpen tovább mélyíti a szakadékot kicsik és nagyok között. Az EL-ben még jutnak morzsák a kisebbeknek.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.05.27. 09:53:48

@raja ram: @popp: a "nagyok" megdolgoztak azért, h ott legyenek a húsos fazék körül. Tessék a "kicsiknek" is megdolgozni ezért a húsos fazékért.

horas 2010.05.27. 10:31:54

@raja ram: Ez inkább már gazdasági kérdéseket is fel vet.
Most utáljuk a Real-t mert,több pénze van mint a Sevilla-nak.
De a Sevilla-t nem utáljúk mert több pénze van mint a Tenerife-nek?
A Sevilla-nak nincs esélye BL-t nyerni a Tenerife-nek meg nincs esélye bejutni se a BL-be...
és így tovább

Egy csapatnak az esetek többségében azért van több pénze mert valamit jobban csináltak mint a többeik.Lehet,hogy ez már nem korlátozódik a futball pályára,de egy elnöknek valószinüleg azért van több pénze mint egy másiknak mmert alapvetően az életben valamit jobban csinál és ebbe hullára felesleges belemenni.Ha nem mozogna a pénz a fociban ennyire,akkor rengeteg játékos még mindig a nyomor negyedekben rohangálna kezdve Ronaldinho-tól Drogba-ig...

Igaz,hogy az igazibb foci lenne ha nem lenne egy iparág és mindenki a sajátnveléseivel állna ki,de iparág lett és én ezt nem sajnálom különbségek akkor is lennének mert egy márkáns arculattal,stílussal rendelkező csapat akkor több szurkolót szerezne mint egy kevésbé és az ugyanúgy megteremtené az anyagi különbségeket,ahogy annak idején ez a dolog valhogy így alakúlhatott ki,nem véletlenül tart itt a foci meggyöződésem.

horas 2010.05.27. 10:41:16

@raja ram:
Ahogy annak is megvan az oka,hogy Abramovic nem a Fulham-et vette meg annak idején és az Atlético Madrid szerintem szinte mindenkor sokkal gazdagabb csapat volt a Porto-nál...

popp · http://koncertblog.com/ 2010.05.27. 12:23:36

@imici77: Épp arról van szó, hogy bele is gebedhetnek a melóba, akkor sem fognak a nagyok közé férkőzni. Kialakultak már a fociban a brandek. Nem vélezlen, hogy itthonról nem a QPR-nek, a Tenerifének vagy a Grossettonak kezdünk szurkolni, hanem bejáratott intézményeknek. Ezeknek a nagy brandeknek a szurkolói már egy Roma, Sevilla vagy Tottenham drukkert is lenéző mosollyal intéznek el. Vagy ezer kilométerről okoskodnak, hogy Romának most már lépnie kéne, mert ez így egy helyben toporgás.

Olyan lazán lelúzereztük annak idején a kétszer Bl-döntőbe jutó Valenciát vagy az egy évben három ezüstöt hozó Leverkusent. Pedig az igazán nagyoknál lényegesen szűkösebb anyagi lehetőségeik ellenére érték el a bravúrjaikat. Tehát olvasatomban nem a trófeát bukták, hanem az ezüstöt nyerték. Ha aztán időnként odaér egy kisebb csapat, az vagy belegebed, mint a Dortmund vagy a Valencia, vagy ki kell árusítania az értkeit, mint a Portonak vagy a Leverkusennek..

Lehet ezt a helyzetet átkozni vagy üdvözölni - tény, hogy így van. Aztán ha egy Real Madrid vagy egy Barca szarba kerül, akkor vagy az állam vagy a magántőke segítségükre siet hitelekkel vagy másképpen. A kisebb csapatokat viszont benne hagyják a szarban, oldják meg maguk. A Milan és Juve is perc alatt kijön majd rosszabb helyzetéből, de egy St. Etienne, egy Stade Reims, de még egy Leverkusen sem kerül még egyszer a bl-serleg közelébe.

@horas: "Egy csapatnak az esetek többségében azért van több pénze mert valamit jobban csináltak mint a többeik." - nem ilyen egyzerű ez tehát.

horas 2010.05.27. 23:53:05

@popp: Most azon kívül,hoy felsoroltál a 3 általad megnevezett "brand" közül egy párat és leírtad,hogy azokkal mi történt igazából semmi féle rávilágítást érvet konkrét kézzel fogható dolgot nem írtál.
Amikor a klubbok elkezdtek müködni mikor pénz nem volt ennyire domináns dolog,mikor nem volt mögötte egy iylen iparág,sok különbség nem volt a csapatok közöt ezért van rengeteg oylan csapat akinek a címeik az őskorból származnak.Aztán egyszer csak elkezdtek a hozzáértőbbek rátermettebbek kiemelkedni.

Amúgy a Barca példáúl sokáig nem volt ekkora monolit mint manapság.A régi patináns klubbok eltűnése mind mind saját vezetőségi vagy egyéb kudarcaik miatt van,egy klubbot végig a csúcsközelében tartani -vagy odajuttatni mert ezek a gigaklubbok sem csak úgy lettek egyik napról a másikra-ugyanúgy egy csoport feladata mint a játékosokat igazolni vagy edzeni.

Most arról ki tehet,hogy a Dortmund egy kiugróbb siker után elintézte magét évtizedekre?
Arról megint ki tehet,hogy a Valencia eladósodott?
Arról kitehet,hogy a Tottenham egy elég tehetős klub(kb az Inter-rel egy szinten vannak anyagilag)
képtelen egy ütőképes csapatot összehozni már isten tudja mióta?
Az Atlético Madrid sokkal gazdagabb csapat mint a Porto isten tudja mikor jutottak tovább akár a csoportból is...erről ki tehet?Ja a Real,A Barca az MU,Abramovic,Moratti...
Azért mert vannak gyengébbek nem a nagyokat kell utálni.Más dolog,hogy most nagyon elmentek a határok,de hát ez van.

Most okoskodás vagy sem a Roma már évek óta stagnál,és szerintem a konkrét okát te sem tudod,csak bítol abban,hogy nem valami emberi dolog,hanem valami komolyabb gond.

horas 2010.05.28. 00:14:12

A Barcelona 1992-ben nyerte az első BEK/BL-t.
Berlusconi a másodosztályban vette át a Milan-t.
A Lyon az elmúlt 10 évben nyerte az összes címét.
Honna tudod,hogy 10-15 év múlva nem újra a Notthingam Forest a Mönchengladbach a St.Etienne lesz újra Európai élcsapat?

"Aztán ha egy Real Madrid vagy egy Barca szarba kerül, akkor vagy az állam vagy a magántőke segítségükre siet hitelekkel vagy másképpen."

Ki síetett a Juventus a Milan az Ajax megsegítésére?
Ki fog segíteni a Liverpool-on?

Arról megint kitehet,hogy az egyik csapat nivósabb tehát hitelképesebb mint a másik?

popp · http://koncertblog.com/ 2010.05.28. 00:20:00

@horas: Nem érted amit írok, nem baj!

horas 2010.05.28. 07:37:15

Jó nagy ecet ez a Perez az egyszer biztos.
Tavaly szirre-szarra szorták a pénzt.
Most olyan játékosokra akik bizonyítottak és telleg koncepciózusan érkeznének azokra már sajnálja a pénzt.

Számomra több mint nevetséges,hogy azt a pénzt (35 m) amit egy fiatal kétségtelenül tehetséges de azért zsákba macska játékosért (Benzema) kiköhögetek azt egy bízonyított perpillanat a toppon lévő posztján number one játékosért (Maicon)már vonkodik az arc.

Ahogy Mourinho szaros 16 millióján is megy a rúgózás.
Nyomorékok.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.05.28. 11:43:43

@horas: A ma létező és emlegetett giga csapatok többsége már az európai kupa vetélkedések első évtizedeiben jelentkezett, ahogy a Real, az Inter, a Milan, a Juve, az MU, a Bayern, a 'Pool és igen állításoddal szemben a Barca is.

Azért mert csak 1992-ben nyeretek először BEK-et a katalánok, még nyertek egy valag európai kupát és bajnokságot. (jelzem az UEFA és a KEK múltbeli jelentősége összehasonlíthatatlan a mostani EL-ével.)

Hiába jössz azzal, hogy honnan hozta visze Berlusconi a Milant. Ő nem egy új brandet épített, hanem egy már létező sikereset épített újra .

De a Celtic és Benfica is meghatározó csapata saját bajnokságának és a nemzetközi porondon is jelen van folyamatosan. Nem háborgok én ezen, de így van.

Annyit állítok, hogy a Bl mai rendszere újratermeli (amúgy ez közhely és nem a spanyolviasz), sőt növeli a különbséget a kicsik és a nagyok között. Szóval az úgy jelentős leegyszerűsítése a dolognak, hogy akik jól dolgoznak fönnmaradnak, akik nem azok elsüllyednek. A történelmi, kulturális és gazdasági okai is vannak, hogy miért nagycsapat, a nagy és kicsi a kicsik.

Amúgy ki mondta, hogy nagy csapatok tehetnek, egy Valencia, egy Dortmund vagy egy Roma anyagi válságáról? Ne magyarázz már félre.

Ami a Romát illeti, Franco Sensinek volt egy kisérlete a 2000-esek elején, hogy a legnagyobb klubok közé emelje a Lupi-t. Összevásárolt egy fél világválogatottat nyertünk egy bajnokságot. de nem tudta befejezni a projektjét, mert részint eladósodott és nem is nagyon tetszett az északi nagyoknak a római csapatok megerősödésének gondolata. A bajnoki cím megnyerése után Sensi újabb sztárokat akart igazolni, Emersont és Cassanot sikerült is, de a náluk nagyobbak megszerzését blokkolták az északiak.

Az viszont kész csoda, hogy a Sensi projekt bukása óta többé-kevésbé tartjuk a helyünket az olasz élmezőnyben, sőt még a Scudettora is nyílik esélyünk.

Amúgy szerinted véletlen, hogy mikor fölmerül a Roma eladása, Berlusconi olyanokat nyilatkozik, hogy szeretné, hogy a frakasok olasz kézbe maradenának, sőt a pletykák szerint nyomást gyakorol a klub idegeskedő hitelező bankjára, hogy legyenek türelmesek?

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2010.05.28. 12:06:50

@popp: biztos volt már, de: brand-nak, és sportszakmai teljesítménynek ritkán van köze egymáshoz. a brand pénzt hoz, és egyfajta befogadó közeget biztosít, nagycsapatnál jó nagyot. magasról meg jó nagyot lehet zúgni. ezek az erőviszonyok még Olaszhonban is megváltozhatnak igen gyorsan, hogy siránkozik a juvés szurkolósereg... egyfolytában igazolnának. ott a hoffeinheim. némi munka, é nagy kaszálás, lásd akár Fradika. nagyvárosban meg mindig megtelik a stadion, kivéve, ha a szurkolók berágnak a csapatra. szóval: ne keverjük a brand-séget, meg hogy épp milyen jó egy csapat. néha köszönő viszonyban sincsenek egymással. (uram bocsi, még azt is megsaccolom, hogy nagyobb biznisz középcsapatot futtatni egy jó bajnokságban, ha ügyesen nevelsz/igazolsz - relatív számokban, persze: kevesebb pénzt is kell mozgatni, ami többet fial).

horas 2010.05.28. 13:45:56

@popp: "Amúgy szerinted véletlen, hogy mikor fölmerül a Roma eladása, Berlusconi olyanokat nyilatkozik, hogy szeretné, hogy a frakasok olasz kézbe maradenának, sőt a pletykák szerint nyomást gyakorol a klub idegeskedő hitelező bankjára, hogy legyenek türelmesek? "

És akkor mivan,ha Berlusconi ilyeneket nyilatkozik.Szerinted ez döntő befolyással volt arra,hogy a Roma-t nem vette egy arab sejk mint a City-t? Vagy bármilyen más tulajdonos aki potenciális veszély a Milan-ra?Ugyanmár...

" Franco Sensinek volt egy kisérlete Összevásárolt egy fél világválogatottat nyertünk egy bajnokságot. de nem tudta befejezni a projektjét, mert részint eladósodott és nem is nagyon tetszett az északi nagyoknak a római csapatok megerősödésének gondolata."

Jaj mindenki a Roma-t akarja megakadáylozni,nehogy nagycsapat legyen...

"A bajnoki cím megnyerése után Sensi újabb sztárokat akart igazolni, Emersont és Cassanot sikerült is, de a náluk nagyobbak megszerzését blokkolták az északiak."

Mindenki probál erősödni,egyértelmű,hogy
mindenki megakarja szerezni az aktuális sztárjátékosokat a másik elől.Úgy írod "Északiak"
,mintha bármilyen minimális összefogás is lenne a Juve a Milan vagy az Inter között.

Érzek egy elfogult szentimentális pátoszt a Roma-val kapcsoltaban az írásodban,körül belül úgy jön le az egész,hogy van a Roma meg vannak a nagy ronda gonosz északi csapatok...akik a Roma minden rezdülését figyelik és minden kis kibújó hajtás azon nyomban vágnak le.Mindenki erősödni probál ahogy a Roma is.Ki miylen sikerrel.

Az említett csapatok (Milan,Juve,Inter,Barca,Real)nem a BL-miatt lettek iylen gazdagok a kiscsapatok(Porto,Dortmund) meg nem lesznek gazdagok a BL-től,ugyhogy ezt hagyjhatjuk szerintem ismét,hogy a BL így meg úgy.A pénz mozgat mindent,és jellemző rá,hogy általában összpontosúl valahol.

Annak idején mikor a Roma összevásárolt egy fél világválogatottat Capello-val a padon,szerinted egy a jelenlegi Roma akkori megfelelőjének szurkolója szemémben az a Capello féle Roma nem azt testesítette meg amit te most csalódott sóhajjal probálsz lebecsteleníteni,hogy azok a fránya nagyok?
-Dehogynem.

horas 2010.05.28. 14:04:10

@popp: "Hiába jössz azzal, hogy honnan hozta visze Berlusconi a Milant. Ő nem egy új brandet épített, hanem egy már létező sikereset épített újra ."

Aha,értem hogyha valaki vissza hozza az Európai elitbe St.Etiennie-t és nyer velük majd 1-2 BL-t akkor nem egy új brand-et épített,hanem egy már sikereset épít újra,értem.
Ahogy a Nottingham Forest is ezek szerint egy létező sikeres brand,csak a másodosztályban bohóckodnak 10 éve,aha.

Akkor a most BL-elődöntőzött Lyon mi?
Új brand,régi vagy egyáltalán nem is brand?

horas 2010.05.28. 14:16:17

Annyit állítok, hogy a Bl mai rendszere újratermeli,sőt növeli a különbséget a kicsik és a nagyok között.

Ez a logika szerint egy kicsi nemtud elérni komolyabb sikert a BL-ben tehát nem tud lényegében pénzt keresni,nemtud erősödni nem tudja felvenni a versenyt a nagyokkal.

Hol van a Bl-döntőt játszott Monaco?Hol van a nemrég elödöntőzött Villarreal?Hol van a Leeds United?Hol van a Porto?A PSV?Ugyanannyi pénzt keresnek mint a nagyok egy-egy jobb BL-szezonnal.A kicsiknek több pénzt kellene adni?

A logika szerint egy kiscsapatnak ha megnyeri a BL-t vagy messzire jut benne erősödnie kellene,de nem ez történik,a nagycsapat meg mindenképpen csak erősödik.Ez nem a BL-miatt van.

Ahogy már írtam,egy gazdag csapat nem ettől lesz gazdag és szegényebb csapat nem ettől lesz szegényebb.

horas 2010.05.28. 14:20:58

"Annyit állítok, hogy a Bl mai rendszere újratermeli,sőt növeli a különbséget a kicsik és a nagyok között."

Mlg annyit hozzá,akkor a felsorolt csaptok,hogy érték el ezeket a sikereket,hogyha a BL mai rendszere mélyíti a különbséget két régió között.
A Lyon,hogy előzte meg idén,hogy ment messzebb mint a Juventus,Real,MU,Chelsea,Liverpool,Arsenal,Milan.
Jövőre a Lyon lesz erősebb vagy a felsorolt csapatok?
Na ugye.
Részemről mindent elmondtam lezárva a téma,bocs a sokadik kommentért.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.05.28. 14:56:50

@horas: "Hol van a Bl-döntőt játszott Monaco?Hol van a nemrég elödöntőzött Villarreal?Hol van a Leeds United?Hol van a Porto?A PSV?Ugyanannyi pénzt keresnek mint a nagyok egy-egy jobb BL-szezonnal.A kicsiknek több pénzt kellene adni?" - Juthat messzebb egy-egy évben a Lyon , a Porto, a Monaco, a Leeds, a Valencia, mint a giga csapatok, de ez hosszútávon nem lehetséges, épp erről beszélek. Amúgy meg Porto és a Lyon tartja magát az élmezőnyben, szinte mindig ott vannak a kieséses körben, ők maguk szintjén kuffa jól dolgoznak, de a te értelmezésedben egy helyben topognak, akár a Roma.

Megint oda lyukadunk vissza, hogy hosszútávon nem versenyképesek a legnagyobbakkal dolgozzanak akármilyen jól. Értsd már meg, hogy én folyamatokról beszélek nem egy-egy évről.

Azt nem tudom, hogy van intézményes összejátszás az északi nagyok között Olaszországban, de tény, hogy szent teheneknek tekintik őket és ez sok mindenben megnyilvánul. Ézt sok szurkolójuuk is belátja. Ezzel persze nem degradálni akarom az Intered sikereit, csak helyére tenni. Nagyon nagyot mentetek az idén. Azt meg soha nem tagadtam, hogy elfogult vagyok a Romával, ez az én megfejtésem az utsó tíz évről, nem kell egyetérteni. Aki a Capello-féle gigacsapat miatt szurkolt a Romának, az már rég elpártolt, aki viszont megszeretett valamit a klubban a nagy lehetőségek idején az még mindig a Romának drukkol.

Amúgy bőven túlragoztuk ezt. Egyszerűen csak az újabb sommás megállapításodon akadtam meg, miszerint ahol jól dolgoznak, ott jönnek az eredmények (amelyeket te csak bajnoki címekben és bl trófeákban mérsz, szerintem megint hibásan.), ahol meg nincs ilyen magasszintű eredmény ott szarul dolgoznak. Csak annyit akartam jelezni, hogy vaszottul nem ilyen egyszerű ez ám.

@anonim222 [semleges néző]: Oké, rossz szót használtam, az intézmény helyesebb lett volna, Bár azzal azért vitatkoznék, hogy sportszakmaisikernek nincs sok köze a brandhez. Először a sportszakmai sikerek az alapjai egy nagy brand kiépítésének.

Ami meg Juvét illeti, előbb fognak visszakapaszkodni Európa közvetlen élvonalába, mint hogy a Palermo, a Samp, a Napoli vagy akár a Roma meg Lazio odaérhet.

Amúgy nincs semmi bajom a nagycsapatokkal, meg ezekkel a folyamtokkal sem feltétlenül, de szerintem valahogy úgy mehet az, ahogy írom.

horas 2010.05.28. 15:42:33

@popp: Iegn kicsit túl színeztük.

Endoscope 2010.05.28. 17:44:15

@horas: A legtöbb (multi)milliárdos nem az utcán találta a lóvét. Ennek megfelelően Perez sem hülye és mint látható végül a 16 millió helyett "csak" 8 milliót kell fizetnie.

Te is pontosan tudod, hogy ezek kőkemény pénzügyi alkudozások, amik mögött biztosan vannak egyéb háttéralkuk. Most még csak május 28-a van és baromi hosszú még ez a nyár. Persze mind a klubok, mind a játékosok szempontjából az lenne a legjobb, ha még a VB előtt megtörténnének a szerződéskötések, de hidd el ha Mourinho azt mondja neki kell Maicon és az Inter hajlandó lesz eladni, akkor Perez ki fogja köhögni akár Benzema árát is.

Ezek egyelőre parasztvakító tiszteletkörök. Olvasom a hozzászólásaid és tudom, hogy nem vagy te olyan hülye, hogy ezt ne tudnád pontosan. :)

horas 2010.05.28. 18:52:28

@Endoscope: Néha hajlamos vagyok ellszállni iylen bolhapiacos hírekkel az igaz.
:)

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.05.28. 20:03:24

Na befejezhetitek az aggódást, hivatalos murinyó kinevezése.

danesdzsu2 2010.05.28. 21:05:51

@imici77: Befizették magukat az első osztályba?;)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.05.28. 21:09:25

@danesdzsu2: értem én a célzást, 100 év alatt eljutottatok odáig, hogy végre BL főtábla is lehet, ha a sors kegyes hozzátok a sorsolásnál :)

danesdzsu2 2010.05.28. 21:18:31

@imici77: Arra gondolsz, hogy mi már akkor európai kupát nyertünk, amikor ti még csak magömléses kamaszálmaitokban álmodozhattatok ilyesmiről?;)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.05.28. 21:20:50

@danesdzsu2: mikor nyertetek utoljára európai kupát vagy játszottatok döntőt? az időgépen tekerj vissza picit :) egy ezredet :)

horas 2010.06.01. 13:35:38

"A viszonyok felmérése után azonban alapjaiban változtatta meg a csapatát, és mégis csak letuszkolt az olaszok torkán egy eddig sosem látott szisztémát, miközben minden igazolása telitalálat volt."

Így nagyon utólag,a második szezon igazolásaiból inkább az jön le,hogy Mourinho engedett,és összedugták a fejüket szakmai stábbal,az első szezonról nagyon az jön,hogy teljesen szabad kezet kapott az igazolásokhoz.Branca-ék kötve hiszem,hogy bármit is láttak volna a leszállóágban lévő és fénykorában sem klasszis Mancini-ben.Quaresma más tészta őt szinte mindenki szerette volna ő a totális mellé nyúlás tipius esete.Muntari pedig a bekkelős lassabb Inter-ben ellébecolt következő szezonban a felgyosrult passzolós csiki-csukis Inter-ből már ordított.

Ezért gondolom,hogy Benítez bejöhet.Az aktív edzők közül azon kevesek egyike aki Mourinho szintjét megüti.Az ellenfél jáékának megüléséhez szinte annyira ért mint Mou.Más kérdés,hogy a Liverpool-nál a kapcsolat fáradt el vagy ténylegesen van valami gond vele.Szal ha Benítez is "belehúz" az igazolásokkal első évben nem hiszem,hogy utána szónélkül megveszik akiket mondd,ahogy egy nála talán még öntörvényübb Mourinho-nál sem történt meg.Nem utolsó sorban az érkezésével megszerezhetővé válik Torres úgy érzem Milito most kell elengedni.Torres 3 év mólva is klasszis Milito már nem feltétlen.
süti beállítások módosítása