Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Három dolog a BL-döntő elé

2010.05.22. 20:00 nou san trafford

A futball sötét ősatyjának két deformált gyermeke valahogy úgy érezzük, az utóbbi évek legérdekesebb döntőjét fogja játszani. A mezei szurkoló számára egyik sem szimpatikusabb lényegesen a másiknál, vagy bárminél, amit a kutya talált az  árokparton, egy frottírtürcsibe tekerve mégsem mondhatjuk, hogy közömbös, ami történni fog, és persze nem csak azért, mert a Bajnokok Ligája döntőjéről beszélünk. Az NST-szerzők jobbára büntetőket várnak, és két kivétellel mindenki az Inter győzelmére tesz. A kommuna egy része jó szórakozást kíván a döntőhöz mindenkinek, az okosságokat ide tessék ontani. Hosszú idő után újra három dolog hajtás után:

OJ
1. Mourinho a szokásosnál is meredekebb tekintettel készül a meccsre, az öltözőfolyosón végigpásztázza a müncheni kezdőt, akik ennek hatására öt évet öregednek.
2. Egy litván jósnő szerint vasárnap újrajátszásra került sor, miután a negyedik számú játékvezető hotelszobájában a takarítók nagy mennyiségű nyugtatót találnak.
3. Van egy bayernes jókomám (hallod, G?) - interes viszont egy szál se. Logikus, hogy azt az egyet szeretném jó sokat oltani, a büntetőpárbaj így elkerülhetetlen.

donnelly

1. Az Inter szerzi meg a vezetést, és szünetre is előnnyel mennek. A második félidőben érkeznek a nyerges vontatók a kék-fekete tizenhatosra.
2. Lesz tömegjelenet a mérkőzésen, vélhetően egy meg nem adott Inter gól után. José és Luis  is összekapnak, a negyedik játékvezető feje fölött anyázzák egymást.
3. Tizenegyespárbajra kerül a sor, és Butt hibájának köszönhetően nyer az Inter.

Pöte

1. Még mindig erősen tartom magam előzetes elhatározásomhoz, hogy én bizony nem nézek végig egy bájerninter-t. Annyit finomítottam, hogy félidei Inter-vezetésre felraktam egy ezrest, vagyis 45 percet fogok vállalni a meccsből.
2. Bár tényleg baromira nem érdekel, de ha csak a játéktudást és a kereteket nézzük, akkor az Internek ezt a meccset sétagaloppban kell megnyernie.
3. Nagyon tudnék örülni annak, ha félidei olasz vezetés után tömegverekedés alakulna két a két csapat között, aminek következtében a spori lefújná a meccset. A zöld asztal mellett mindkét csapatot kizárnák, s mivel az Inter vezetett, így a BL-cím a Serie A második helyezettjének, az AS Romának a  birtokába kerülne. Forza Roma!

mocsing

1. a Bayern gólt kap az első húsz percben, mondanom se kell, a bal oldalról (Holgeréről), de ezt az 50. és 60. perc közt kiegyenlítik a bajorok
2. 1-1-gyel mennek hosszabbításra, amely során Alaba be fog állni Altintop helyére, megdöntve ezzel minimum egy rekordot
3. nem lesz tizenegyespárbaj, a 115. perc környékén egy védő fejese dönt (Micho, ma mindent jóvátehetsz)

heinrich
Szürreális döntőt várok, már az első fél órában legalább két gól esik majd.
Az Inter sem a Barca, sem a Chelsea ellen nem volt egyértelmű esélyes, így most nehezebben érik majd el az üzemi hőfokot, a Bayern viszont tovább nyomhatja a sötét ló szerepet.
Rengeteg hibára bazírozok, a Bayern védelme pedig egyénileg és összjátékkal is verhető,  így 4-2-es Mourinho gyalura teszek.

_benito
ha szoros lesz, annak mourinho, és az 1-0 utáni verrou lesz az oka.
mert az 1-0 az jönni fog, jó gyorsan.
a vége meg 2, vagy 3. és nem lesz hagyományos értelemben véve jó meccs.

AHB
1) 2009. június 11. - "Itt jegyeznénk meg, hogy kollektívánk egy - itt
pontosabban meg nem nevezendő - tagja egy szerényebb összeget készül
feltenni a bajorok BL-sikerére."
2) 2010. január 8. - "A BL-t a Bayern nyeri."
3) 2010. március 20. - "Inter-Bayern döntőt várok. "

+1) 2010. május 22. - A ma esti lottószámok: 9, 34, 36, 76, 90.

402 komment

Címkék: bl bayern münchen inter három dolog

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr372023086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bakító 2010.05.23. 10:33:01

Az egyébként megvan, hogy 2008 MU 3. serleg, 2009 Barca 3. serleg, 2010 Inter 3. serleg.

Most akkor jövőre kéne hogy jöjjön a Porto, Benfica, Nott. Forest, Juventus közül valaki. Úgy érzem hogy a sorozat meg fog szakadni.

vadkutya 2010.05.23. 10:38:54

@bakító: Nah, akkor jövőre mi triplázunk! :)

@danesdzsu2: Nem lesztek ti ott, ez a baj. :D

horas 2010.05.23. 10:39:50

@Árpádka:
Nem volt túl szép és bátor amit az Inter csinált,de ezen meccsen is kijött,hogyaz Inter zsebkednőnyi területeten rendkívül jól védekezik és támad is...
a kis csiki-csukik ültek tegnap is,más kérdés,hogy nem arra játszott az Inter.

Árpádka 2010.05.23. 10:45:17

@horas: "A Byyern sokkal több nem volt egyik meccsén sem" Simán nyert az Inter az tény de a második gólig veszélyes volt a Bayern.
Ha mondjuk Schweinsteiger egy kicsit kombinativaban tudott volna játszani több lett volna a meccsben a Bayern szempontjából

sporttárs 2010.05.23. 10:47:25

Ha tényleg azt írta az Index, hogy a Bayern jobban játszott, az erősen a no comment kategória. Írathatták volna valami szakértővel is mondjuk, nem egy szurkolóval.
Persze lehet, hogy viccnek szánták, annak közepes.

vadkutya 2010.05.23. 10:50:03

@sporttárs: Márpedig ezt írta. Annál a cikknél nem tudtam eldönteni,h ez most véresen komoly, vagy csak egy ízetlen tréfa. Mert ízetlen tréfának durva...

horas 2010.05.23. 10:51:17

@Árpádka:
Igen,ha a Bayern rúgott volna 3 gólt akkor nyernek :)

Volt egy ziccerük,de Sneijder is kihagyott egy ziccert,illetve a ziccerrel reagáltak Müller helyzetére...
sok sansza nem volt a a Bayern-nek,ahogy várható volt,hogy az Inter a világjobb támadószekciót kikapcsolta(Chelsea,Barca) valószinü volt,hogy bírni fognak Müller-Olic-Robben trióval is...Robben-t leszámítva pályán sem voltak a többiek...

Piiii 2010.05.23. 10:56:46

amúgy kíváncsi vagyok, h a madridban oly várt mourinhot mikor fogják elővenni és kritizálni a mutatott játék miatt, mert ok, h hozza a sikereket, de a realnál a mutatott játék van olyan fontos szinte mint, az eredmények.olyan mint pl a brazil válogatottban. és lássuk be, mourinho focija kegyetlen hatékony, de azért nem olyan látványos. márpedig könnyen elképzelhető, h ez nem fog tetszeni nekik. én mondjuk örülök, örülnék, ha elmenne oda. annak meg főleg, ha a fogalmatlan mihajlovics jönne a helyére. a romának újra lenne esélye jövőre bajnokságot nyerni:)

gamtab (törölt) 2010.05.23. 10:58:34

Az első gól kicsit bayernes volt nem????
Amúgy a hőzöngőknek: Ti csak akkor néztek BL döntőt ha a Manchester játszik a Barcelona ellen?
Kicsit ciki

dzolutan 2010.05.23. 10:59:32

Szerintem Mou tegnap már a meccs előtt közölte a csapatával, hogy ez az utolsó játékuk együtt, ő már nem megy vissza Milánóba, de a kupát akkor is megynyerik. Kíváncsi leszek az interre nélküle, és kíváncsi leszek a Realra, még néhány meccsüket meg is fogom nézni. :)
Bayernhez: Igen, Müller kevés még 20 évesen, de így is mind a 2 gólhelyzetünk neki volt köszönhető, elsőnél hiányzott a rutin, másodiknál Robbennek kellett volna még egyet tolni a labdán. Ezért hiányzott Franck, mert neki szeme és esze is van a focihoz, míg Robben egy droid, a jobbik fajtából. Amit szeretnék a következő szezonra: 1 klasszis belső védő, mellé Holger, Contento szélre, Yaya Touré MvB helyett, Svájni csapatkapitánynak, egy jó kispad és a sokat emlegetett 4 úriember az osztrák második ligába.

touristique 2010.05.23. 11:00:43

Tripla, hát ezt év elején nem gondoltam volna, pláne mikor 3 forduló után 3 pontunk volt a csoportkörben. Történelmet írt a csapat tegnap, bár azt hiszem inkább azoknak volt igaza, akik azt mondták, a Barcelona elleni elődöntő az igazi döntő.

Mourinhot sajnálom kicsit, ugyanakkor köszönök neki mindent. Akármi lesz, hiányozni fog a csapatnak (az biztos, hogy Ibrahimovicnál nehezebb lesz pótolni), és az egész olasz futballnak. Hiszen ő kavarta fel az állóvizet, és az elmúlt években lesajnált Serie A bajnokcsapatát Európában is a csúcsra vitte. Pont a Nazionalét. Jól esik ezt leírni. :)

FORZA INTER!!!

Azazello007 2010.05.23. 11:02:50

Azt hiszem, lassan itt az ideje egy hiánypótló Zanetti-cikknek is.

horas 2010.05.23. 11:07:53

A tegnapi napon sok kiváló képességű játékos hányatottnak mondható karrierje egyensenedett ki.
Samuel,Cambiasso,Sneijder,Milito,Lucio,Zanetti.
És eddig a posztjukon csúcson lévő játékosok értek visszavonhatatlanúl révbe.Julio Cesar,Maicon.

touristique 2010.05.23. 11:08:16

@batmag: Hehe, amúgy ez van, nagyobb hype=nagyobb döntő. Nekem pl. pont a tavalyi döntő volt dögunalom ezzel a Man U - Barcelona párosítással. A Barcelona röhögve lesimázta a Unitedet, az mitől is lett volna izgalmasabb? Mert pályán volt Messi meg Ronaldo? :)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.05.23. 11:10:01

Nagyon jó volt az Inter.

Kicsit kárörvendtem is meccs közben, hogy na most a Bayern is megkapja, milyen az, amikor ezt a védelmet kell megpróbálni föltörni; ha Xavinak, Messinek és Pedronak sem sikerült (csak kétszer), hogyan sikerülhetne Müllernek meg Olicnak?

Mourinho ezzel végképp odaemelkedett a legnagyobbak közé. Két BL-t nyerni két különböző klubbal: egészen kivételes munka.

Akik miatt kifejezetten örülök, hogy nyert az Inter: Zanetti, Cambiasso, Milito. Ez a három ember nagyon-nagyon megérdemelte, a szívüket kitették a pályára.

Hát föl kell kötni jövőre a spanyol csapatoknak a gatyát, ha csökkenteni akarják azt a 25 pont különbséget második és harmadik között... Meg persze a Barcának is, ha újra meg akarja nyerni a PD-t. De őket egyáltalán nem féltem. :-)

HosCincer 2010.05.23. 11:12:24

Gratulálok az Internek, a jobbik csapat nyert és gratulálok a Bayernnek is mert messze túlteljesítették a reális elávársokat.

Diego Milito elött pedig le a kalappal (kiváncsi vagyok, hogy jövőre is tudja-e tartani a formáját, vagy ez csak egy egyszezonos fellángolás volt)

van Gaal kétszer hibázott a meccsen szerintem, Badstubernek kellett volna kezdenie középen Demichelis helyett baloldalt hátul pedig Contentonak kellett volna játszania, valamint az Altintop - Klose csere teljesen értelmetlen volt.

krysal 2010.05.23. 11:14:25

@Piiii: talán jobban kiáll majd mellette a spanyol sajtó, nem veszik annyira össze velük, mint az olasszal.

Capellot sem kezdték ki "annyira" legutóbb, pedig az aztán gyenge fos játék volt (karácsonyi ajándékként 0-3 a Bernabeuban a Recrétől...omg). Ha meg hazahozza a tizediket, akár 8 védővel is játszhat.:P

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.05.23. 11:15:04

@HosCincer: "vagy ez csak egy egyszezonos fellángolás volt"

Milito már a (végül kiesett) Zaragozában is ugyanilyen jó volt, például volt egy kupameccs, amelyiken négy gólt lőtt a Realnak (!), csak akkor még nem kísérte ekkora médiafigyelem. [Mert néhány buta ember a spanyol bajnokságból csak a Realt és a Barcát nézi. :-)] Fantasztikus játékos, és főleg a szíve miatt.

horas 2010.05.23. 11:15:05

@Csöncsön: Igen,ezért voltam magamban biiztos a meccsben,azért majdnem hogy csakk megmosolyogtató,hogy Olic-Müller-Robben triótól valaki komolyan várt valamit ez a már-már emberetlen Inter védelem ellen mikor Drogba-Messi-Lampard-Xavi-Malouda-Ibrahimovic überklasszisok nemtudtak tenni szitne semmit tenni ellene...

Hispan07 2010.05.23. 11:19:12

A tegnapi meccs elképesztően nézhetetlen volt, a legfőbb szórakozásunk az volt, hogy rájöttünk, a Bayern balbekk valójában Badstrudel, és a Fürdősrétes mekkora királyság a Kondással és mr. Al Tiptoppal egy sorban, mögöttük meg ott a kapuban herr Segg...

Ettől függetlenül nagy gratula az Internek, egy percig nem volt kérdéses, hogy ők nyernek. Viszont abban is biztos vagyok minden rosszindulat nélkül, hogy jövőre ennek a csoda szezonnak Mourinho nélkül, esetleg Mihajloviccsal meg lesz a böjtje.

Egyébiránt a fanyalgó Manchester drukkereknél csak azokat értem kevésbé, akik itt az Inter-Bayern páros elitba való "végérvényes" visszatéréséről beszélnek... OMG, most fejtsem ki, a végérvényes mit jelent, és hogy hol vannak azok a csapatok, akikről az elmúlt években ilyeneket mondtak...?

dzolutan 2010.05.23. 11:22:39

@halihalo: A goólpontkom írta Villa megvásárlása után órákkal Rooney-t, Torres-t a barca céljaiként. Míg nincs előtte, hogy Official, addig nem érdekel.

vadkutya 2010.05.23. 11:33:08

@horas: @Csöncsön: Egyetértek. A védekezés szempontjából óriásit billent a mérleg nyelve az Inter felé, lehetett ezt már tudni bőven a meccs előtt is. JM tökéletesen összepakolt egy kisebb hadsereget, akik ha kell, a fogukkal szántják fel a gyepet. Mindazonáltal ez jellemző volt az akkori Chelsea-re is, de még a mostani sem elhanyagolható, ebből a szempontból. Ez egyfajta Mourinho-termék.

Vagy ahogy _benito is írta a Barca elleni 3-1 után:
"THIS IS SPARTA!!!!"
:)

halihalo 2010.05.23. 11:35:47

@dzolutan: De azért lehet, mást igen. Bocs, hogy zavartalak.

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2010.05.23. 11:36:10

jövöre az inter nem lesz sehol, meghatározó játékosok fognak távozni (az edző már tova). szvsz a bl-ig nem jutnak helyezés alapján. viszont nagy lesz a hirig. Balo felteszi koronát viselkedésére... és valami extrémet villant az tuti. szétesnek, mit az első kismalac szalmaháza.
a bayern viszont elgondolkodtató: vG ezt a meccset fogja minden edzésen a pofájukba üvölteni. egy évvel idősebbek lesznek a most betliző fiatalok, és annyit fogják hallgatni puhapöcsűségüket, hogy vagy bolondokháza (természetes veszteség), vagy BL-serleg.
a reált egyenlőre hagyjuk... Murinnyótól az is kitelik, hogy két hónap múlva dúlva-fúlva elrohan valami mondvacsinált ok miatt...

Árpádka 2010.05.23. 11:39:40

Azért meg kell említeni hogy Webb hiba nélkül hozta a meccset. Még bírózni se lehet pedig mostanság divat lett.

Mourinho már nem a király 2010.05.23. 11:44:52

Én nem akarok itten beszólni a Bayern szurkeszeknek, de ha szerintetek jövőre előreléptek azt kicsit keménynek érzem. Duplázás + BL döntő, ennél szinte biztosan nem lehet jobb szezonotok jövőre.
Nem tennék nagy összeget arra, hogy a BM jövőre is döntős lesz (még az elődöntőt is erősnek érzem)

Valetudox 2010.05.23. 11:48:15

@Piiii: "mutatott játék van olyan fontos szinte mint, az eredmények.olyan mint pl a brazil válogatottban"

Alapbol igaz lehetne, de Dunga ota nem az

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2010.05.23. 11:50:47

a meccsen amúgy mit csinált Eto'o? néha mutatták, jobb-bekkbe. elől labdát 1-2x kapott. helyzete se volt. Murinnyo mit művelt vele? leszedálta?

Árpádka 2010.05.23. 11:51:08

@Anthony (kick-ass): München-ben van pénz a bevásárlásra.Ellentétben nincs az MU-ban Arsenalban. A kér Milánói csapatból a pirosaknál sincs sok della. Míg a kékeknél elment José. LvG nagy edző, és még egy két fiatalt be tud építeni. Az Inter kezdőjében hány saját nevelés volt?
Lehet hogy nem jövőre de szerintem 3 éven belül BL-t nyerhet a Bayern. :)

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2010.05.23. 11:51:37

@Árpádka: volt tizi, nem adták meg, 0:0-nál, inter ellen.

sh4d0w 2010.05.23. 11:52:41

@Árpádka: frászt volt veszélyes. Egy helyzetük volt, semmi több.

Schweinsteiger meg annyira nem mutatott semmit, hogy már-már kétségbe vonom azt, hogy jó húzás volt középre húzni. Persze én nem nézek német meccseket, a rosseb sem kíváncsi az übersz.r német focira, de még a 4 évvel ezelőtti vb-ről nekem úgy tűnik, ott is a bal szélen játszott a csóka és talán onnan indulva rúgott vmelyik meccsen talán mesterhármast...

Árpádka 2010.05.23. 11:57:49

@sh4d0w: Müller ziccere, Robben lövése v amikor Cambiasso kifejelte Müller lövést, amit talán! fogott volna J. Cesar
Mer asztán az Olasz foci az kurva izgalmas ;)
Az nem mester hármas volt hanem 2,5 fél gól az egyiket Petitnek adták. És bronzmeccs volt.
Nem is értem miért nem tűzte rá egyszer sem 30-ról.

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2010.05.23. 11:58:20

@Árpádka: lehet. kézkontakt volt, ami miatt nem tudtak tán fejelni. tárgytalan most már...

rudig. 2010.05.23. 11:59:21

bárki bármit mond, megérdemelten nyert az Inter, és főleg ez az ember. www.daylife.com/photo/09FdfsD82g6lX. (Mondom ezt Milanosként)

dzolutan 2010.05.23. 12:00:03

Nem találtam meg normális méretben, de ez egy szép pillanat.
www.fcbayernmunchen.hu/images/stories/fcb.hu2/384.jpg

@halihalo: nem zavarsz, csak az említett oldal cikkeinek hihetőségét próbáltam bizonyítani.

_X_ 2010.05.23. 12:02:11

Azért nagyon sokan lesajnálják eléggé rendesen a Bayernt...

Jövőben remélhetőleg lesz erősítés Bayern oldalán is (védő, kapus, MVB utod) + Kroos is jön vissza hozzájuk (Leverkusenben erős volt), így lehet tényező még BLben... Idejük az van még bőven, ha megnézzük hány évesek:
Robben 26, Gomez 24, Sweini 25, Ribery 27, Müller 20, (Alaba 17), Kroos 20, Lahm 26, Contento 20, Badstuber 21

Ők még 6-7 év múlva is játszhatnak a BLben, (5 akár még 12-13 év múlva is:)) hány csapat mondhat ilyet magáról?

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2010.05.23. 12:02:28

@anonim222 [semleges néző]: LOL

Másrészt nem tudok mosolyogni azon, hogy Ibra elment a Barcaba mert ő BL-t akar nyerni. :D

madbalee 2010.05.23. 12:09:16

@montipájton: " Azért lássuk be: ahhoz, hogy valaki karrierje során világbajnok és BL-győztes is lehessen, akkora klasszisnak kell lenni, mint

Materazzi."

Vagy Baresi;) a lényeg, hogy milánói csapatban van esélye rá;)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.05.23. 12:15:55

@_X_:

Egyet biztosan tudok mondani, Katalóniában. ;-)

Nem lebecsülve a Bayernt, az azért látszott tegnap is, hogy kreativitásban van deficitjük. Mondjuk Kroos ezen lehet, hogy segít majd.

horas 2010.05.23. 12:16:34

@anonim222 [semleges néző]:
Mindkét gól Milito és a belső kettő védő páros(Demichelis,Van Buyten) egy az egyezéséből született.Hiába nézik meg szászor attól még suta marad mindkettő és a Bayern támadójátéke nulla Robben megcsinálja az emberét aztán valami lesz.
Ez a taktika konkrétan.
Ki-ki meccsen csak a Lyon ellen győzött volna a Bayerm a kiesési részben sorsolt ellenfelei közül.

Benne van,hogy visszaesik az Inter Maicon és Mourinho utóbbi fix elöbbi nagy valószinüleg megy.
minmális célkitűzésekt kell kitűzni,a keretet felkell frissíteni sok új játékos jön új edző,a bajnoki címet megkell probálni megvédeni jövőre,más nem lehet nagyon terítéken.

horas 2010.05.23. 12:19:51

@dzolutan: Durva kép,Lucio emgcsókolja a Bayern sálat!!?? Állat!

horas 2010.05.23. 12:21:07

@anonim222 [semleges néző]:
Eto'o szolgai alázatossággal védekezik,illetve ő adta a második gólpasszt.

madbalee 2010.05.23. 12:22:33

Ha Berlu papa nem lenen ennyire takarékon, akkor most nagy klasszisedző vadászat lenne Milánóban;)

Hispan07 2010.05.23. 12:29:16

@madbalee: a Milanba jön Allegri, jó lesz ő nekünk.

_X_ 2010.05.23. 12:30:04

@Csöncsön: Kroos+Ribery sem volt ezen a meccsen, sztem mindkettő lendített volna a kreativitásban + lendíthet a jövőben.

Mindenesetre a meccsről, grat Internek jobbak voltak idén, jobban kihasználták a helyzeteiket és ez is a csapaterősséghez hozzátartozik. Kiváncsi vagyok jövőre mennyire fognak teljesíteni...

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.23. 12:30:09

@horas: Nagy hiba így lenézni a Bayernt. Tegnap teljes mértékben lelépte az Inter, de ehhez kellett a világ jelenlegi legjobb csapata, a világ jelenlegi legjobb edzőjével. A bajorok éppen elég bizonyítását adták idén annak a ténynek, hogy nem csak szerencsések, de jók is. Van Buyten az egész szezon során megbízható volt, akár csatárként is lehetett vele számolni, most volt egy szar meccse megint, pont a BL-döntő napján, ilyen a foci.
Ott van Robben, ott lesz egy összeszedett Ribery, ott lesz Kroos, ott van egy csomó ügyes fiatal, lehet hogy a vb után még Klose is meghajt egy szezont, szóval ez a Bayern minden, csak nem gyenge.

horas 2010.05.23. 12:37:23

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:
Nem gyenge,de ez egy kifutott eredmény.
NEm értünk egyet van ilyen.

Amúgy új csapatot kell építeni mindenképpen ez a játékosállományt már nem lehet úgy motiválni,a csapat gerince mostmár végérvényesen túl van a pályája csúcsán korban is sikerben is.
Sikeréhes klasszisokat kell szerezni most nyáron,kezdjék Torres és Silva megszerzesével.
Most perpillanat Deschamps-ot szeretném a legjobban a padon látni.

horas 2010.05.23. 12:40:55

Ebben a képben benn van az Inter elmúlt 15 éve.
Óriási!
www.inter.it/aas/news/reader?N=33975&L=en&CAT=2

horas 2010.05.23. 12:41:42

Mármint a legelsőben.

vadkutya 2010.05.23. 12:46:32

Azért Eto'o is gyűjti szépen a kupákat. Remélem, a nyáron leigazolja a Madrid. :))

dzolutan 2010.05.23. 12:48:43

@horas: Abban a képben benne van egy hibátlan és nagyszerű pályafutásra utolsó pillanatban feltett korona minden szépsége.

vadkutya 2010.05.23. 12:53:19

@dzolutan: @horas: Elnézve 1-2 képet ezekből, egy pillanatra mindenki tud sztem azonosulni, kellett ez már ezeknek az embereknek.

horas 2010.05.23. 12:53:21

@dzolutan: Igenigen.
Benne van az a rengeteg kudarc fájdalom szenvedés kínlódás,harc küzdelem és a végén a mennybe jutás.Óriási kép.Szeritnem.

vadkutya 2010.05.23. 12:56:48

Mellesleg 1:20-nál van egy jellemző kép JM-ről - nem az a lényeg,h éppen mit csinál, hanem az,h mindezt mennyire magabiztos tekintettel...
www.youtube.com/watch?v=MpU57jJnRuQ

_benito · www.nst.blog.hu 2010.05.23. 13:01:00

nevelésem termékeny talajra hullik. öcsém facebookon:

"de legalabb nem a bayern. a pohar felig tele. sajnos huggyal."

horas 2010.05.23. 13:04:10

@vadkutya: Igen ezen a videón is rajta van a második gól elött rinyálnak a Barca-sok,hogy Messi-vel szabálytalankodtak,azt a hülyék már viszont nem írták,hogy utána Pandev kb 40 méteren keresztül kicselezte az egész Barca-t...

horas 2010.05.23. 13:08:50

@vadkutya: Most identitástól függetlenül félelmetes egy csapat lett ez az Inter,feltörhetetlenül embertelenül védekeznek és valami hihetelen az a vehemencia is amivel az a kevés támadás zajlik,szinte megsemmisítő az a swung ahogy a támadásokat vezetik.Ezen a videón is látszik.

horas 2010.05.23. 13:12:47

És amit eddig pofáztam beigazolódott,pedig sokan támadták,Milito a Massimo Moratti-éra legjobb csatára az Inter-ben.

madbalee 2010.05.23. 13:15:56

@Hispan07: Nem mondtam, hogy nem örülnék neki;)

_Maverick · http://newdeal.blog.hu 2010.05.23. 13:16:43

Ez egy remek videó Joséról tegnap:

www.youtube.com/watch?v=sYsG9wDkZUI&feature=player_embedded

Fantasztikus, amit véghez vitt ezzel a csapattal... is! Határtalan boldog vagyok, hogy Madridba érkezik!

vadkutya 2010.05.23. 13:20:31

@horas: Erőfutball. Nem a legszebb, de hatékony, ez JM alapelve, de nem szopkodom tovább. Megmutatta,h a megfelelő emberekkel igenis felül lehet írni, a Barca nevével fémjelzett "korszakot". Nagyrészt ezért pityergett sztem ő is, nem a tegnapi meccs okozott neki fejfájást, ez tuti.

madbalee 2010.05.23. 13:23:34

@horas: "Milito a Massimo Moratti-éra legjobb csatára az Inter-ben. " Nem vitatom nagyon jó, de azért játszott Moratti alatt 1-2 nagy klasszis azért. Talán 2-3 diadalittas szezoni után. Ami viszont vitathatatlan ő az aki BL győztesnek mondhatja magát:)

rizla 2010.05.23. 13:31:08

@_Maverick: eto'o-s rész a legjobb. "emlékszel még, amikor szar embernek neveztelek? nehari!!"

horas 2010.05.23. 13:31:56

@vadkutya: Mourinho csodát tett.Az Inter -t visszahozta a semmiből és ez a játék amit játszottak maga a csoda.Megyek is majd Milánóba fényképeszkedni a Mourinho szoborral a San Siro elött.
@madbalee: Jó Ronaldo-hoz nehéz hasonlítani mondjuk az igaz.Nyílván Ronaldo és a többi csatárklasszis aki az Inter-ben játszott nem tehettek arról,hogy az akkori aktuális csapat nem volt ilyen erős mint ez a mostani.
De Milito-ról nem lehet elmondani,hogy egy meccses vagy pár meccses ember.Az összes sorsdöntő meccsen az góljával nyert a csapat és rendre egyéni akciók voltak,nem bekotorások meg iylenek.Ha nem is a legjobb de a legnagyobb mindenképp.

Mr.AT 2010.05.23. 13:32:48

Azt hiszem, az a csapat, amelyik friss olasz bajnokként egymás után legyőzi az aktuális angol, spanyol és német bajnokot is, elvitathatatlanul megérdemli, hogy Bajnokok Ligája-győztes legyen.

Valahogy kódolva volt ez a milánóiak szezonjába, onnantól, hogy a második meccsen is legyőzték a Chelsea-t. Mostanra értek tökéletesen össze, minden játékos hozzá tette a magáét a mesterműhöz.

Mourinhonak pedig teljesen igaza van, hogy vált, a csúcson kell abbahagyni, innen Milánóban már nincs feljebb.

horas 2010.05.23. 13:36:32

@Mr.AT: Brutális év volt.
Megmondom öszintén alapvetően nem éreztem ebben a csapatban ezt.Egy esetleges BL-címet talán eltudtam képzelni,de ezt,hogy ennyire kontroll alatt tudja tartani a játékot az Inter ez számomra is meglepő volt évvégére egy teljesen más csapat lett,egy ilyen magabiztos BL-címet egyszerűen álmodni sem mertem volna.

Idén nyáron a szakmai-stáb újra vizsgázik!

horas 2010.05.23. 13:39:30

Attól tartok egy pár rossz indulatú Milan-os gondolatnak van alapja,hogy ennek jövőre komoly bőjte lesz.Benne van.

_Maverick · http://newdeal.blog.hu 2010.05.23. 13:42:08

Olvasgatom itt-ott a kommenteket nemzetközi oldalakon, a nyilatkozatokat, meg nézem a fentebb linkelt videot... Mourinho nem is attól a Special One, hogy nyer, hanem attól a hihetetlen atmoszfértáól, ami körülöleli... Inter szurkolók köszönik meg nekik mindenhol, és kívánnak neki sok sikert Madridban, mások azt írják, hogy csak miatta néznek jövőre Madrid meccset... Nem árulózzák, nem szidják, egészen kivételes az egész valahol.

Mr.AT 2010.05.23. 13:44:05

@horas: Militoban én a szerénységét és az alázatát tisztelem leginkább. Mindahányszor látom a pályán, olyan érzésem van, mintha még maga sem hinné el, hogy ilyen csapatban, ilyen meccseken játszhat. Nyoma sincs benne ilyen Ibra- vagy Ronaldo-féle arroganciának, kivagyiságnak.

Minden góljának úgy örül, mintha a csapatba frissen felkerült vidéki srác első gólja lenne az új helyen. Alighanem ez is a titka, hogy nagyon akar bizonyítani, minden meccsen, függetlenül attól, hogy milyen pályafutás van már mögötte.

_Maverick · http://newdeal.blog.hu 2010.05.23. 13:45:22

Azt hiszem ez kifejező komment:

"simply the best manager! some people are a fan of one club. but i'm a fan of this man. i'll support any club that he manages hehehe :)"

Mondjuk évek óta én is így vagyok. 1. a Madrid, 2. José mindenkori klubja. Nagy öröm, hogy ez összeér:)

_Maverick · http://newdeal.blog.hu 2010.05.23. 13:46:03

@Mr.AT: Ez nagyon találó, nekem is ez volt az érzésem a tegnapi góljai utáni örömét látva:)

horas 2010.05.23. 13:50:12

@Mr.AT: Igen amúgy Milito-ban minden megvan egy ami egy klasszis csatárhoz kell,viszont a klasszis csatárok rendre sztárok,ő az abszólút antisztár figura,semmi nyilatkozat,semmi arcozás.
A játékra koncentrál és kész.
Óriási figura,egyszeűen elképzelhetetlennek tartottam,hogy ő ilyen kulcsfigurája lehet egy ilyen címnek.

gabenito 2010.05.23. 13:56:42

ezután átvenni az intert! na az egy szar feladat. ehhez embert kell találni.

Milito meg nekem is a legszimpatikusabb sztár.

A klasszikus jófejek Messi, Ronaldinho mindig addig mosolyognak ameddig ad a gép, aztán keződik a sunyulás.
Kakában meg engem irritál ez a végtelenítet hittgyüli de ez csak a személyes preferenciám.
A többiek nem is próbálnak kis arcot eladni.

Mourinho már nem a király 2010.05.23. 14:11:08

@Mr.AT: most nem azért, de milyen pályafutás van mögötte? 2010-ig nem nyert kb. semmitse. A többit adom, igazad van, csak eddig nem volt mitől sztár legyen. A Genoában meg a Zaragozában játszott, eddig nem volt sztár...mostmár az, de csak most.

Mr.AT 2010.05.23. 14:15:43

@Anthony (kick-ass): Azért aki 152 gólt lőtt eddigi klubcsapataiban, annak azért már lenne mire arcoskodnia, szvsz.

Piiii 2010.05.23. 15:02:40

@Valetudox: kap is a fejére rendesen emiatt. na meg a válogatási elvei miatt

raja ram 2010.05.23. 17:59:27

Most nézem az N-TV-n, hogy a Bayernt 20000-en fogadták a Városháza előtti téren. Mindenki ünnepel.Az Inter megérdemelten nyert, a Bayern ott van, ahol az elmúlt 40 évben mindég volt - a világ élvonalában. A csapatban saját nevelésű játékosok vannak, megnyerték a bajnokságot, a kupát, tele a stadion, süt a nap. A Bayern a legjobban vezetett klub a világon. Most nem nyertünk, majd máskor.

Minarik Ede bácsi 2010.05.23. 18:04:10

@madbalee: Könyörgöm, ne említsük a két embert egy lapon!

Minarik Ede bácsi 2010.05.23. 18:09:50

@dzolutan: Látszik, még azt a gyilkos gépezetet is emberek alkotják. Emlékezetes volt Riu Costa jelenete is, miután hazatért Portugáliába, de összesorsolták a Milannal...

danesdzsu2 2010.05.23. 18:15:17

@gabenito: Avram Grant szerintem elhozható:)

touristique 2010.05.23. 18:40:49

@horas: Na igen, ők már csak tudják, hisz pont a Milan a példa arra, hogy mit nem szabad csinálni. Olyan mintha mi 4 év múlva is jóllakott Cambiassoktól, Lucioktól meg Eto'októl várnánk az újabb sikereket. Jövőre már el kell kezdeni egy új csapat építését, mert egy triplázás után nincs akkora eredménykényszer.

Minarik Ede bácsi 2010.05.23. 18:46:27

@batmag: Tévedsz, az elmúlt 30 évben bárki játszott, mindig néztem BEK illetve BL döntőt, csak most nem.

raja ram 2010.05.23. 21:57:22

Most olvastam a legrosszabb hírt. Azért rossz, mert reménykedtem, hogy a Bayer fogja megvenni. A hír: Jose Mourinho Madridba viszi Dzekot. Már régóta kiszemelte és a háttérben már megegyeztek.

horas 2010.05.24. 14:19:36

@touristique:
Igen.Olyan játékosokat kell hozni aakik világklasszisok de még nem igazán nyertek semmit.
Torres,Silva,Fabregas,Vucinic és így tovább.
És elkell gondolkodni ki az akit ellehet engedni.
Guardiola-t is megemlítették mint Mourinho utódját.
Azért ennyire ne legyünk már megörűlve...

danesdzsu2 2010.05.24. 14:38:50

@horas: :D

Szerintem Morattinak nincs annyi pénze, hogy augusztusban Inter edző legyen Guardiola:)

Kövessétek a Chelsea-t, és hozzátok el Avram Grantot. A Portsmouth-nak már úgyis vége:)

raja ram 2010.05.24. 19:15:20

Én Otmar Hitzfeldet hoznám el az Inter helyébe.

horas 2010.05.24. 19:39:50

@danesdzsu2:
Avram Grant nekem is eszembe jutott,franc tudja.
De bekerült a képbe Hiddink is,de ő most a Törököket írányítja nem?
Capello jövője erősen függ a VB-től.

Nekem most Deschamps tűnik ideális választásnak,van olasz és BL-rutinja,lényegesen koncepciózusabbnak tűnik mint Benítez,Magath-nál pedig nálam bizonyítottabb.

Benítez nagy stratéga de kicsit megtört a karrierje a Livepool-nál kis rzikót érzek benne,főleg úgy,hogy relatíve soik játékost kell majd a következő egy-két évben az Inter-be szerződtetni.

Magath látványos munkát végez a Bundesliga-ban,talán ő is bejöhetne.

Spalletti-t emlegetik ő is jó edző,de az a 7-1 nekem nagyon él a fejemben,nem szeretnék valami hasonlót átélni.

Ottmar Hitzfeld is jó edző jó lenne ide,de ő már talán öreg a napi rutnihoz,ahogy egy kicsit Hiddink is szerintem azért vannak válogatott élén.

Mihajlovic borzasztóan zöld ülű egy triplázó csapat élére és elég tehetségesnek sem tűnik.Ha kisebb nevekben gondolkodunk akkor olyanokat kellene akikben megvan a spiritusz,Allegri,Gasperini,Prandelli.

Hodgson minőségi edző,csak nálam kicsit Ranieri karakter,hogy remek edző és szakembert de hiányzik a győztes mentalitás belőle.

Rijkaard lehtne még jó,bár nemtudom mit tudna kihozni egy defenzívebb csapatból,mindesetre olaszországot ismeri nemzetközi szinten bízonyított kicsit megégett egyszer de alapvetően ő is belefér a kritériumokba.

Más hirtelen nem vetődött fel.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.05.24. 19:45:28

@horas:

Rijkaard mikor égett meg?

Az én szememben az utóbbi húsz éve legjobb (egyben legpechesebb) holland válogatottjának kapitánya, a Barcelonával meg abszolút csúcsra ért.

Nagyon alulértékelt edző szerintem.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.24. 19:48:20

@Csöncsön: Mikor égett volna meg, hát mikor lámát játszott Völlernek. :)

horas 2010.05.24. 19:48:44

@Csöncsön:
Hát az utolsó szezon azért nevezhető gáznak főleg a bajnokság része a BL-anynira nem.
Ott is váltani kellett volna a csúcson,Mourinho az ehhez hasonló szitukat szeretné szerintem elkerülni.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.05.24. 19:56:53

@horas:

Így van, előbb-utóbb elkerülhetetlen a hullámvölgy, a kapcsolat megfáradása, a motiváció elvesztése, én azt nem tartottam soha valamiféle megbocsáthatatlan edzői hibának. Pláne, hogy az a szörnyű és rettenetes év is hozott egy BL- és egy kupa elődöntőt, illetve egy bajnoki bronzot...

horas 2010.05.24. 20:07:45

@Csöncsön: Te nem,de a NOu CAmp-ban ülő nagycsaladások szószerint mghurcolták és szinte az egész csapatot.Nagy részük van abban,hogy szinte száműzte magát Eurüpából.
Az a szezon a Barcelona-nak egy óriási kudarc volt.

raja ram 2010.05.25. 02:32:37

Hitzfeld 61 éves, kétszeres CL győztes (nem sztárcsapatokkal), bajnoki címeit nem számoltam és simán kivitte Svájcot a VB-re. Nem sok jobb edzőt ismerek nála - talán egyet sem.

értelmetlen_nevű 2010.05.25. 02:46:34

@raja ram:
Egészen biztos vagyok benne, hogy Ottmarnak semmi kedve nincs az olasz iszapbirkózáshoz. Nem hinném, hogy elvállalná. Szerintem a svájci válogatottat is levezetésképpen edzi.
Én esetleg valami nyugis BuLi középcsapatnál tudnám elképzelni. Mondjuk kíváncsi lennék rá a Nationalelf élén.

raja ram 2010.05.25. 18:15:45

@értelmetlen_nevű:

De talán ahhoz lenne kedve, hogy a 3. csapattal nyerjen egy CL-t.
süti beállítások módosítása