Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Lesz-e mire feltenni a pontot, Louis? - DFB-Pokal, das Finale

2010.05.15. 18:00 mocsing

A van Gaal-hadjárat második mérföldkövéhez, azaz a Német Kupához érkeztünk, amely bizonyos szempontból a legkönnyebben behúzható, de hát Berlinben a Werder ellen motiváltnak lenni, meg a Bernabeu-ban az Interrel farkasszemet nézve transzba esni egész más kávéház. Körülbelül hasonló esélyekkel indul itt is a bajor alakulat, mint egy hét múlva – najó, kicsit jobbakkal, de a Német Kupa-specialista Schaaf vezetésével a Werder egy elfogadható szezonból csinálhat olyat, amire tényleg büszke lehet utólag. Harapni fognak, az fix, meg az is, hogy a címvédés nagyon ritka a kupában, 57 éves történelme során eddig hétszer fordult elő, márpedig tavaly Özil gólja után a brémai Baumann emelhette fel a trófeát.

Ha elkezdjük végignézni a két döntős útját a fináléig, akkor az első körben olyat láthatunk, hogy ihaj – kérem szépen, az SpVgg Neckarelz ellen Mario Gomez két gólt lőtt. Egy meccsen. Idén először tette ezt és apró fájdalom, de utoljára is. Szívbemarkoló fájdalom továbbá, hogy egy augusztusi meccsről beszélünk. Lendüljünk túl SuperMario-n és nézzük meg, hogyan jutott el idáig a Bremen.

Schaafék szintén egy elég könnyed házifeladattal indították a kupaszereplést – érdekesség, hogy az Union Berlin bucira verése (5-0) során az azóta már eladott Boubacar Sanogo, illetve az akkor kölcsönjátékosként Brémában szereplő, de már régen távozott Marcelo Moreno játszották a főszerepet összesen négy góljukkal. A második körben kis híján véget ért a Werder kupamenetelése, a nemrég feljutott St. Pauli a 82. percig hosszabbításra állt ellenük, de Naldo megmentette a valagukat egy jókora égéstől (2-1). Ezt követően, noha a sorsolásnál biztosan nem ugráltak örömükben a Kaiserslautern láttán, sima nyolcaddöntő (3-0) következett – csak hogy el tudjuk helyezni elménk időfiókjában a történéseket: ugye ekkoriban játszott még Marin csatárt. A legnehezebb dió (2-1) a negyeddöntőben várt a brémaiakra, amikor a Hoffenheimen kellett átlépniük és a havas pályán majdnem pofára estek, de többek között egy ilyen Naldo-góllal sikerült megszerezni a vezetést,



majd egy ilyen Almeida-bomba



jelentette a belépőt az Augsburg elleni halál unalmas elődöntőre (2-0).

A Bayernnek egyetlen nehéz meccse volt a kupasikerek során, méghozzá a Schalke elleni elődöntő. Ezt megelőzően két tükörsima győzelem alsóbb osztályú ellenfelekkel szemben: Neckarelz 3-1, Rot-Weiß Oberhausen 5-0 – előbbinél (a Gomez-duplán kívül!) kezdtünk el komolyan félni, hogy van Gaal Rensinget favorizálja, utóbbin cserélték le idén egyetlen alkalommal Lahm-ot. A tizenhat között dettó rommá verték a kupába látványosan belekakáló Frankfurtot (4-0 mit Klose-dupla, szintén az egyedüli a szezonban), és hát a Greuther Fürth-nek sem kegyelmezett a gépezet, még ha nyögvenyelősen is indult a találkozó (vezetett a Fürth 2-1-re), végül gála lett belőle (6-2). A negyeddöntőhöz annyit szeretnék hozzátenni, hogy ezen a meccsen lépett ebben a szezonban először – és nagyon reméljük, utoljára – pályára Lell, illetve muszáj megjegyezni, hogy a kupában gyakorlatilag végig Rensing védett, persze, amikor komolyra fordult a dolog, már nem.

A Schalke-val megvívott, hosszabbításos elődöntő emlékezetes maradt mindenkinek, itt olyat láttunk, amit nem sűrűn: 112 perc játék után egy játékos körülbelül hatvan (de lehet, hogy hetven) méteren keresztül lefutott egy fél másik csapatot:

Figyelembe véve, hogy egyrészt a két érintett csapat lőtte a legtöbb gólt (72, illetve 71) a Bundesliga-ban, másrészt miután ehhez kapcsolódva örömmel nyugtázzuk támadóbrigádjuk bevethetőségét, megalapozottan számítunk gólokban gazdag mérkőzésre. Egyébként nem csak a gólok, illetve az azok előkészítéséért felelős játékosokat kerülte el a sérülés, hanem mindkét mester teljes kerettel készülhet.

Három dolgot várok a mérkőzéstől:

  • van Gaal rájön, hogy Badstuber nem elég jó szélsővédőként – talán még nem késő
  • a mentálisan nagyon erősnek tűnő Bayern egyáltalán nem sziporkázó játékkkal, de végül érvényesíteni tudja a rendelkezésre álló képességekben fellelhető fölényét (3-2-es, vagy 4-2-es végeredmény)
  • brutális Frings-van Bommel csatát és Pasanen élete meccsét Robben ellenében


Két dolgot szeretnék a mérkőzésen:

  • Marin rúgjon/rúgasson két gólt, mert hígvelejű Löw-nek üzenni kell
  • ne sérüljön meg senki - elsősorban a bajor középpályáról, de leginkább - sehonnan


És végül két dologtól félek nagyon:

  • korán gólt szerez a Bayern, félidőig nem egyenlít, majd hitét veszti a Bremen és rohadt langyos lesz minden
  • egyik csapat sem azt akarja majd erőltetni, amihez jobban ért, hanem folyton attól fosik, hogy ugyanazt a másik oldal is jól csinálja
     



Sporttársak, 20.00-ig fejezzük be a vasalást és kapcsoljunk a Sport2-re, avagy keressünk streamet a világ  leghasznosabb honlapján.

190 komment

Címkék: német beharangozó bayern münchen werder bremen dfb kupa

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr422003496

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Radio Free Aberrania · http://radiofa.blog.hu/ 2010.05.16. 12:04:58

@értelmetlen_nevű: adott ő "gólt érő passzt" eleget, csak az év nagy részében gomez volt ugye elöl, neki meg passzolhatsz bármennyit, bármilyen helyzetben.
(remélem jövő ősszel klasszisokkal javul vagy télen megy a rákba)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.05.16. 12:23:19

@raja ram: @Radio Free Aberrania:

Ez a számítás teljesen fals, hiszen a bajnokságokban nem csak hazaiak játszottak, illetve a hazaiak nem csak a saját bajnokságban játszottak.

Például a '90-es vébégyőztes NSZK-t az Inter meg a Roma legalább annyira "termelte", mint a Bundesliga; mint ahogy a La Ligában való edződés olyan vébégyőzelmeket készített elő, mint a '86-os, '94-es vagy 2002-es.

horas 2010.05.16. 13:05:00

@ih bín ájn bájener:
Igazából Van Gaal-on múlik.Meglepi-e Mourinho-t.
Benne van.

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2010.05.16. 13:22:28

@Radio Free Aberrania: pontosan, mint ahogy a Westfalent is akkor építették közpénzből.
De ez nem tagadja azt, hogy UH nem a semmiből építkezett és azt sem, hogy a Bayernnek sokkal nagyobb hátszele volt, van és lesz is.

raja ram 2010.05.16. 13:32:32

@Csöncsön:

1989-ben a Bundesliga nevelés Mattheus és Brehme tette 10 év után (aztán 16 évig megint semmi) bajnokká az Intert és nem fordítva. Ugyanez vonatkozik Völlerre és Haesslerre is. A Roma is többet profitált a német mentalitásból, mint fordítva.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.05.16. 13:45:49

@raja ram:

Értem, nyilván ott is kettőn állt a vásár, csak ez a német felsőbbrendűség hangoztatás csípte a szemem. Kicsit nagyra duzzadt itt néhányak arca müncheni oldalon.

Emlékszem, a 2008-as Eb-n is mekkora össznépi olasz-német összeborulás volt, amikor ez a két válogatott továbbvergődte magát a csoportból, mentek az "egyenes kiesés nem a kispályásoké", "jöjjön hát a német-olasz döntő" szövegek. Nagy elégtétel volt aztán, ami történt utána. És szép lenne, ha ugyanez megtörténne most nyáron is majd.

horas 2010.05.16. 13:48:00

@Csöncsön: "Kicsit nagyra duzzadt itt néhányak arca müncheni oldalon."

Igen-igen...

horas 2010.05.16. 13:50:48

@Csöncsön: Amúgy a németeknek nagoyn esélyük van idén nyáron,a nyerésre nem,de a döntő közelébe jutni igen...
argetninok,porutgálok,franciák az elit vonalból elég gyengék...
hollandoktól várok villantást az angolokkal is talán számolni kell és Dunga iparos braziljai is komolyak bármilyen felállásban,a spanyol magasan a legjobbnak tűnnek viszont belőlük én hiányolom a kellő agrreszivitiást rátatriságot

raja ram 2010.05.16. 13:52:03

@Rekordvizemeister: Bayernnek sokkal nagyobb hátszele volt, van és lesz is.

1963 óta bajnok volt: Köln, Bréma, 1860 München, Braunschweig, Nürnberg, Gladbach, HSV, Stuttgart, Kaiserslautern, Dortmund, Wolfsburg.

Teljesen érthetetlen, hogy a Schalke miért nem lett egyszer sem bajnok, hiszen minden feltétel adott. Legalább egyszer, 47 év alatt!

raja ram 2010.05.16. 13:54:20

@horas:

Szerintem ezt a VB-t Capello nyeri.

horas 2010.05.16. 13:58:17

@raja ram:
Egyértelműen a legösszerakotabb válogatottnak túnik az angol,de nálam már Capello sem régi és a válogatott tornák sokkal rapszódikusabbak kiszámithatatlanok mint a klub tornák.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.05.16. 13:59:07

@horas:

Argentína sötét ló. Képességek alapján csak a spanyolok és brazilok veszik föl velük a versenyt, de teljesen kiszámíthatatlan, hogy Maradona mit lesz képes kihozni belőlük.

A németeket SOHA nem szabad leírni. Alap, hogy mindig, minden vébén az esélyesek közé sorolandók (csakúgy, mint az olaszok).

Én mindenesetre természetesen Xaviéknak szurkolok majd. Ha sikerülne hozniuk, ami bennük van, az csodálatos lenne.

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2010.05.16. 14:13:47

@raja ram: ezt kérdezd meg Merktől.

Persze ennél komplikáltabb a kérdés, de azt hiszem a Buliban összeszedett 6 db 2. hely mutatja, hogy igenis ottvagyunk, de hiányzik vmi. Ez szerencse, maximális elhatározás, stb. Én jókora pechet látok bele, illetve, hogy a média már szándékosan nyomást helyet a klubunkra, ezzel nagyon nehézzé téve a győzelmet. És nyilván a belső elvárások is igen nagyok, ami szintén megremegteti a lábakat (ne ecseteljem, milyen amikor egy 80 éves bácsi kint van minden edzésen és a fiatal játékosoknak mesél '58-ról és hogy azóta arra vár, és hátha megéli még). Mindig elképesztő tehetségeink voltak (pl. '72-ben), de sosem voltak győztes játékosaink, vagy nagyon kevés. Rosszul bántak a pénzzel és sokáig nem látták a klubban az üzletet, mint ahogy a Bayern elég hamar felismerte. Mondjuk úgy, hogy ami az '50-es évekig működött, az már a mai modellben nem működik.

A klub ráadásul mindig is viharos, kaotikus, különleges volt, amikor lerakta az alapjait a mai Bayernnek UH, akkor meg pláne (bundabotrány, nevetséges összegért lebukott hatalmas tehetségek).

De abban biztos vagyok, ha egyszer megtörik az átok, akkor onnan könnyebben fog menni a dolog, nem mondom, hogy egyenes ellenfele leszünk a Bayernnek, de az eddigi legkeményebb ellenfél hosszútávon. Ha meg nem törik meg, visszakerülünk oda,ahol voltunk a '90-es évek elején/közepén. Magathon múlik minden.

horas 2010.05.16. 14:15:24

@Csöncsön:
Amúgy én még 2006 ban kezdtem szurkolni a spanyoloknak,mióta ennyire "előtérbe" kerültek úgy érzem már nincs rám szükségük.
Én aműgy mindig a képességeik alapján tehetős,de amúgyí úzer csapatoknak szurkolok,innen jön az Inter szeretet is.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.05.16. 14:19:45

@horas:

2006 óta? Én '90 óta. :-)

Annyiszor csúsztak már el banánhéjakon, apróságokon, kapushibákon, kihagyott ziccereken, tizenegyeseken, hogy a tavalyi Eb-t afféle varázsütésnek éreztem, amely megtörte az átkot. Nem is a döntőt, hanem az olaszok kiverését, az csoda volt.

raja ram 2010.05.16. 14:22:43

A brazilok sokkal erősebbek, mint az argentinok, vagy a spanyolok. A németeknek nincs vezéregyéniségük (Augenthaler) és csatársoruk. Capello csodát művelt Angliában. De azért ne írjuk le az olaszokat sem. A szerencsétlen hollandok is megérdemelnének már egy világbajnoki címet.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.05.16. 14:24:47

@raja ram:

Normál körülmények között (vagyis ha ez nem VB lenne) a spanyolok sokkal erősebbek, mint a brazilok (a két legjobb brazil csatárnál legalább 5-6 jobb spanyol van, és ez csak az egyik poszt ugye...). De a brazilok sokkal jobban tudják, hogyan kell vébét nyerni.

raja ram 2010.05.16. 14:31:16

@Rekordvizemeister:

Magath a német Capello. Ha valaki, akkor ő bajnokot csinálhat a Schalkéből. Ebben az évben lett volna esélye, hiszen a Bayern fél évig nagyon gyenge volt. Külön pech, hogy nyáron nagyon meg fognak erősödni. Rengeteg pénzt kerestek, plusz, ha van eszük eladják Klosét és Gomest, így azt vesznek meg, akit akarnak.
Ettől függetlenül én örülnék, ha a Schalke bajnok lenne, mert ez csak jót tenne a BL-nak. Nincs unalmasabb, mint egy 2 csapatos bajnokság.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.05.16. 14:33:56

@raja ram: "Nincs unalmasabb, mint egy 2 csapatos bajnokság."

Dehogynem: egy egy csapatos. :-)

raja ram 2010.05.16. 14:35:48

@Csöncsön:

Nagyon dühös voltam, amikor az idióta amerikaiak kiverték a spanyolokat a Conf. kupán és elmaradt a spanyol-brazil meccs, ott sok minden kiderült volna. A spanyolok jelenleg a legjobbak a világon, de már volt ilyen. Én örülnék neki, ha nyernének, mert így bővülne a világbajnokok száma.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.05.16. 14:39:07

@raja ram:

Valóban nagy kár, hogy elmaradt akkor az a spanyol-brazil. Azt én is nagyon vártam. [A spanyolok a világ összes elitválogatottját legyőzték az utóbbi években - a brazilokat kivéve, mert velük ugye nem játszottak.] De talán a világbajnokságra tartalékolt a sors.

raja ram 2010.05.16. 14:39:24

@Csöncsön: Dehogynem: egy egy csapatos. :-)

Melyik az egy csapatos?

horas 2010.05.16. 14:40:28

@Csöncsön:
Pedig az az olasz válogatott szerintem szánalmas volt.
Az a meccs remek példa a spanyolok kishitűségére,skruplusára.
Annál az olasz válogatottnál nem ennyivelíbvoltak jobbak,hanem ennyire tartottak tőlük.
Régebb óta szimpatizálok velük mint 2006 természetsen,de igazából akkor szurkoltam nekik...
Szerintem már az1994-es válogatott
is minimum dobogó erősségű volt.

raja ram 2010.05.16. 14:44:29

@Csöncsön: Melyik a kettő?

spanyol
skót
angol

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.05.16. 14:45:34

@horas: "Az a meccs remek példa a spanyolok kishitűségére,skruplusára.
Annál az olasz válogatottnál nem ennyivelíbvoltak jobbak,hanem ennyire tartottak tőlük."

Tökéletesen egyetértek. Ezért éreztem azt, hogy "most vagy soha". Ha még ekkora tudáskülönbségnél is erősebb lesz bennük a kisebbrendűségi érzés, mint az önbizalom, akkor vége. Akkor reménytelenek. Vicces volt utána azt olvasni mindenütt, hogy milyen unalmas meccs volt, miközben én halálra izgultam magam. :-D

Ja, ja, a '94-es is egy sokra hivatott társaság volt, igazából a '98-as is (ó, Zubi...), a 2002-es meg egyenesen vébéesélyes lett volna, ha nincs Gandhur...

No de van egy olyan érzésem, hogy kezdünk offolni. :-)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.05.16. 14:47:01

@raja ram:

Akkor az egy csapatosra példák: német, olasz. :-)

raja ram 2010.05.16. 14:47:57

@horas:

nem néztem utána, de úgy emlékszem, hogy az EB győztes spanyol válogatottba a legtöbb játékos a Liverpoolból jött

raja ram 2010.05.16. 14:51:06

@Csöncsön:

- 2006-07 Stuttgart, 2008-09 Wolfsburg
- az olasz bajnokságban általában 4 csapat indul győzelmi eséllyel

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.05.16. 14:51:45

@Csöncsön: @horas: nagy szerencse, srácok, hogy tavaly, illetve idén mindkettőtök visszafogottságát és szerénységét megcsodálhattuk

horas 2010.05.16. 14:53:48

@mocsing: Köszönjük,főokos.

horas 2010.05.16. 14:55:20

@mocsing: Inkább az ecseteld mi lett ezzel a majdem BL-cim esélyes Werdre-rel ahogy belőtted őket...
:)
istenem....

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.05.16. 14:57:40

@horas: ki és hol lőtte be bl-címre esélyesnek a werdert?

horas 2010.05.16. 14:59:40

"Körülbelül hasonló esélyekkel indul itt is a bajor alakulat, mint egy hét múlva – najó, kicsit jobbakkal"

a te szavaid...

zsakfos 2010.05.16. 15:00:29

@Csöncsön:
[A spanyolok a világ összes elitválogatottját legyőzték az utóbbi években - a brazilokat kivéve, mert velük ugye nem játszottak.]
A hollandokat se verték meg, mondjuk velük se játszottak. Majd a vb döntőben.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.05.16. 15:02:17

@raja ram:

A BuLiban egyetlen tét van: vagy elbénázza a Bayern, vagy nem bénázza el. Ezért nevezhető egycsapatos bajnokságnak, hiszen egy csapaton múlik az egész. Van olyan is, hogy elbénázza, aztán mégis bajnok lesz. Ilyen bajnokság lett az utóbbi években az olasz is.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.05.16. 15:04:23

@zsakfos :

Jogos. (Egyébként nem is emlékszem az utóbbi húsz évből sem spanyol-holland meccsre. Te igen?)

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.05.16. 15:10:10

@horas: sőt, a schalke elleni elődöntőben még rosszabbakkal indult. szerinted akkor a schalke bl-címre esélyes?

szerinted a frankfurt meg is nyerné? néha az az érzésem, valami rekordra hajtasz

horas 2010.05.16. 15:12:33

@mocsing:
Akkor mit akartál mondani azzal a mondattal?
A te érzelmi világod,hát....
Miféle rekord mesélj?

raja ram 2010.05.16. 15:13:04

Amíg minden csapatban csak 3 külföldi játszhatott, addig egy Werder is ott volt Európa élvonalában és egyenlő eséllyel vette fel a versenyt bárkivel. A Rehagel korszakban óriási meccseket játszottak. De ugyanez vonatkozik a Deportivora, a PSV-re, Celticre, Anderlechtre és még 30-40 csapatra. De ez még nem elég. Van kiemelés, "kalap", elő-előselejtező, stb.
Ez így biztos nagy üzlet, csak pont a labdarúgás lényege veszett el, ami a sorolásos, 2 meccses BEK-ben még megvolt.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.05.16. 15:13:39

@mocsing:

Az a lényeg, hogy német klub az utóbbi évtizedben (2001 óta) nemzetközi szinten semmit az égvilágon nem nyert, szóval lenne miért picit legalább halkabbnak lenni. Ez nyilván nem feltétlenül rád vonatkozik.

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.05.16. 15:14:59

@horas: pontosan azt akartam mondani vele, amit leírtam. elolvasod és vagy megérted, vagy nem.

horas 2010.05.16. 15:16:18

@mocsing: Érvelés:elégetlen.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.05.16. 15:16:30

@raja ram:

Igen, ez így van. Azért szeretem az EL-t, mert sok minden átmentődött oda abból, ami az egykori BEK-ben jó volt: lelkes, nem nagyarcú, szerethető csapatok, őszinte játék, drámák, nagymúltú, de valamiért kissé lemaradt klubok stb.

horas 2010.05.16. 15:20:50

@mocsing: Amúgy meg úgy derogálsz másokat,hogy közben te simán vagy annyira arrogáns és nagyarcú.
Más különben be sem szóltál volna....

avenger13 2010.05.16. 15:23:53

@horas: @Csöncsön: szerintem senki nem volt valami baromi nagy arcú, csak ti szeretnétek annak látni a népet. megjelent pár német ellendrukker aztán elkezdte szítani az indulatot, nekik meg megmondták. nincs egy bayern drukker sem itt, aki ne állítaná, hogy messzemenően elégedett a szezonnal, madridban meg nincs vesztenivalónk. sehol nem írta le senki, hogy mi vagyunk a legjobbak. de ha valaki beírja azt a hülyeséget, hogy nem érdemeljük meg a bl döntőt, azzal nem nagyon lehet mit kezdeni.

raja ram 2010.05.16. 15:24:46

@Csöncsön:

Ezzel 100%-ig egyetértek. Fulham-Atletico döntő, az igazi foci. BEK győztes Steaua,CZ,Celtic,PSV,Feyenoord,
Nothingham,Aston,Dortmund,Marseille (manager:Beckenbauer) - az igazi foci.
Sajnos ez még nem minden. Belátható időn belül lesz egy Európa Liga is.

SamS 2010.05.16. 15:27:32

@Rico1: "a MU pofátlanul amatőr viselkedése és játéka, amit még soha nem láttam tőlük, csak két héttel (?) később a visszavágón. A kiállításba nem megyek bele, mert nem azon dőlt el a dolog."

Ebből egy szó nem igaz, már ne is haragudj ;)

horas 2010.05.16. 15:27:49

@avenger13: jogos.
de ha irtam is volna akármi ilyet szertintem megkéne nézni,hogy mire.

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2010.05.16. 15:28:09

Látom, megy itt az adok-kapok.

Ami a Schalke a Bundesligának, az a Bayern a BL-nek. Ezt fejtsétek meg. :))
Ezért (ha nem is szurkolok nekik, arra azért nem visz a lélek), azért max a Barcelonával lehetne összevetni az idei Bayernt. Persze, nyilván, akinek az Inter, Chelsea, Real szimpatikus, azokhoz nem szóltam.

Árpádka 2010.05.16. 15:30:57

Érdekes módon egy csapatnak akkor lesznek ellendrukkerei amikor az a csapat elér valamit, ezzel semmi gond sincs. Pl én is utáltam (om) a 2006-os meg a mostani Barcelonát, meg az AC Milan-t. De a mostani Bayernben meg Nationalelf-ben tól sok kivetni való nincsen.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.05.16. 15:31:20

@avenger13:

Ez egy ilyen összbenyomás volt, de visszavonom, ha igazságtalan. [A Barcelonát is már két éve mindenki ezért találja meg, szóval átérzem a problémát, sorry.*]

*Valószínűleg arról lehet szó, hogy sikerek esetén sokan megjelennek, és a sok komment között nyilván akad egy-egy "erősebb" is a nagy számok törvénye alapján.

horas 2010.05.16. 15:33:57

Nekem semmi bajom a Bayern-nel.Van Gaal-tól meg egyenesen tartok is.
Túlkapások akarva akaratlanul is vannak.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.05.16. 15:36:11

[Legalább egyébként idén a bayernesek pontosan átérezhetik, amit tavaly a barcások. Ellendrukkerek, fröcskölődők, övrebőzők... a nagycsapatok sorsa, bár még nem a korszakosoké. :-))]

raja ram 2010.05.16. 15:39:20

OFF
Ha én lennék pl. a Real elnöke, kirúgnám az összes külföldit és összevásárolnám a spanyol válogatottat, max. Iniesta,Puyol és Xavi helyére kellene más, mert ők nem eladók. Egy szimpatius és erős csapat lenne.

avenger13 2010.05.16. 15:58:16

@horas: @Csöncsön: kösz, a pozitív megnyilvánulást. így máris kulturáltabb mederben folyik a vita. @Árpádka: ezzel meg nem véletlenül egyet tudok érteni. :D ugyanakkor azt el tudom fogadni, ha valaki utálja a bayernt. szabad, azt nehezményezem, ha valaki az eredményeinket és a játékainkat vitatja. lehet utálni a chelseat is meg mondani, hogy összevásárolt zsoldos banda, de azt hogy idén domináltak a plben és megérdemelten nyerték meg az fa kupát, nehéz vitatni. ugyanez igaz a bayernre is.

Lojzi_ 2010.05.16. 17:57:36

Amint mindenki kultúráltan rendezte mindenkivel a nézeteltérését, azóta komment sincs.
:o))))

Lag_Operator 2010.05.16. 18:22:45

Ma a doppelpassban elhangzott egy félmondat Waldemar Hartmanntól amiben Gomez és Dzeko neve szerepelt a Hoeneß-Brüder mellett, érdekes lenne...

zsakfos 2010.05.16. 19:41:27

@Csöncsön:
2000-ben és 2002-ben volt 2 barátságos meccs. Sevillában 2-1-re,Rotterdamban 1-0-ra nyertek a hollandok. Érdekes, hogy összesen 9-szer játszottak egymással. Kurva kevés.
A 2002-es holland összeállítás elég komoly: van der Sar-Reiziger, Stam, F.de Boer, Numan-Cocu, van Bommel,Overmars-Makaay, Kluivert, Hasselbaink. Megnézném a videót, hogy a faszba játszottak 3 középcsatárral...

raja ram 2010.05.16. 19:50:05

@Lag_Operator:

De jó lenne: Dzekót elcserélni Gomezzel, Klosét megvenné egy tizesért a Klautern. Még a Tonival kell valamit kezdeni, mert a Romának nem kell.

értelmetlen_nevű 2010.05.16. 20:01:06

@raja ram:
Miroért nem ad már senki 10 milliót pláne egy frissen feljutott csapat.
A Gomez-Dzeko biznisz gyönyörűen hangzik, nem tudom mennyit kellene ráfizetni.

Radio Free Aberrania · http://radiofa.blog.hu/ 2010.05.16. 20:18:00

@raja ram: kloset odaadjuk egy tízesért, sőt, már 9 euro 99 centért is :)
a lautern ugyanakkor soknak tartja az árat, állítólag nincs ennyijük, csak valami 6-7 millió. (én ennyiért is adnám)

a gomez-dzeko cserére pedig dzeko árát még rá kell tenni...

toni jó nagy marha volt, hogy összeveszett lajossal. most mehet haza mozarellát árulni.

fcb23 2010.05.16. 20:39:26

Breaking news:
Ribery biztosan marad legalább 2011 ha nem hosszabit, megszavazta a vezetőség

raja ram 2010.05.16. 21:29:16

A Rh-Pfalzi Lottótársaság állítólag kifizetné Klose árának nagy részét, Gomezra még egy 10-est kér a Wolfsburg és mehet Dzeko

horas 2010.05.17. 11:08:04

Van Gaal télleg csapatot fog csinálni ebből a Bayern-ből.

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.05.17. 11:55:42

Ballack nem lesz ott a vb-n.

asszem, át is írhatjuk elvárásainkat a nationalelffel kapcsolatban.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.05.17. 12:03:51

@mocsing: jó vgay rossza németek szempontjából, hogy nem lesz ott?

avenger13 2010.05.17. 12:20:15

@mocsing: én speciel ezért vezetném b, hogy egyes szabálytalanságok esetén, az okozott kárt vegyék figyelembe. tudom, hogy ez lehetetlen, de k-p boateng, megérdemelné, hogy ő se mehessen (azon meg ne lepődjön meg, ha esetleg a 85.percben 3-0-s német vezetésnél a becserélt beck kicsit megadjusztálja). ráadásul akármekkora köcsög ballack, ez lett volna az utolsó vbje, és azért mindenképpen a karrierjének egy fajta megkoronázása.

fringset ebben az esetben viszont egyértelműen nem szabadna otthon hagyni. bár nem tudom a bő keret hirdetése után van-e erre egyáltalán lehetőség. schweini így viszont vagy császár lesz, vagy egyedül nem lesz elég és szívó ág van.

@imici77: azért a csk kiválása semmiképp sem jó hír. khedira fogja valszeg pótolni. sok sikert kívánok neki ehhez.

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.05.17. 12:22:36

@imici77: sztem kurvaszar, de biztos lesz ellenvélemény is.

lehet választani, khedira, vagy träsch...

avenger13 2010.05.17. 12:36:04

@mocsing: khedira ballack helyett... vicc. persze ne legyen igazam. vagy ha fringset nem is lehet megszerezni, lehet löw kijárja, hogy a htévégn gólt is szerző kalapács ugyan már had uazzon inkognitóban dél-afrikába...

balra 2010.05.17. 15:05:21

Ha most a németek megnyerik a vébét, Ballack agyonlövi magát, utána meg Boatenget.

Radio Free Aberrania · http://radiofa.blog.hu/ 2010.05.17. 15:50:10

@balra: remélem boateng meg fog halni, pont úgy,ahogy írod :)

Mailand oder Madrid - Hauptsache Italien 2010.05.17. 15:57:16

@balra: Én a helyébe Boatenggel kezdeném és csak utána gondolkodnék el a további teendőkről:)

balra 2010.05.17. 17:15:14

@Mailand oder Madrid - Hauptsache Italien: Á, előbb lő, aztán gondolkodik, mert most mérges.

raja ram 2010.05.17. 17:45:16

Hihetetlen volt látni, hogy Boateng szándékosan, bosszúból széttaposta Ballackot. Szerencsétlen Riberyt ennél sokkal kisebb vétségért 3 meccsre (közte egy CL döntőre és egy esetleges Világkupa döntőre) tiltották el. Ballack jó játékos, de nem lenne pótolhatatlan, ha nem a német, hanem mondjuk a spanyol, brazil, argentin válogatottban játszana. A németben azonban pótolhatatlan, csak klasszisokkal rosszabb játékosok jöhetnek szóba.

Lag_Operator 2010.05.17. 18:50:22

Ribery sajnos nem játszhat szombaton...

raja ram 2010.05.17. 19:06:27

Ha a Contento/Altintop balszárny úgy fog játszani, ahogy a Lyon ellen, akkor nem lesz probléma

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2010.05.17. 20:00:50

úgy látom, geczók, hogy csak én izgulok a rostock-ért :)

értelmetlen_nevű 2010.05.17. 20:52:48

Azért ez tényleg hihetetlen, hogy mekkora lúzer Ballack. Nem kedvelem különösebben, de azért most nagyon sajnálom szegényt. A vb előtti utolsó meccsen kidőlni 2 hónapra, elképesztő.

Én nem hittem, hogy maradandót alkot a vb-n, de így hogy Rolfes és Kehl is sérült, tényleg hiányozni fog. Van egy olyan érzésem, hogy Löw bepróbálkozik a Kalapáccsal :((

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2010.05.17. 21:27:53

@értelmetlen_nevű: ha Ballack is lúzer, akkor már tudom, hol fog játszani augusztustól :)

avenger13 2010.05.17. 23:30:03

@Lag_Operator: én úgy tudtam holnap lesz erről döntés. forrás vagy ilyesmi? egyébként így fognak dönteni, de szerintem még hivatalosan nem mondták ki.

avenger13 2010.05.17. 23:31:26

Torghelle a fortuna düsseldorfba igazolt.

avenger13 2010.05.17. 23:37:13

@Lag_Operator: most már én is láttam. igazából rohadékok és a tököm tele van ezzel. pláne azt tekintve, hogy boateng semmit nem kapott. őt nem akarja a pl eltiltani egy évre??? szánalmas.

raja ram 2010.05.18. 02:49:42

@avenger13:

Akkor a Düsseldorf visszajut az első osztályba (lol)
Látta valaki 79-ben a Barcelona-Düsseldorf (4:3) KEK döntőt? Az egyik legjobb meccs volt.

Lojzi_ 2010.05.18. 07:19:37

@raja ram: Szerintem akkor még az itteniek többsége egy gatyában járt az apjával.... :o))))

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.05.18. 13:29:23

@értelmetlen_nevű: az van, h be kéne hívni azt a tahó frings-t. khedira össze fogja fosni magát a pályán, träsch meg már a melegítés alatt.

értelmetlen_nevű 2010.05.18. 15:17:10

@mocsing: szerintem nem fogja. Annyira magától értetődő lenne, mint betenni Neuert a kapuba, Gomez és Cacau helyett Kurányit+Müllert kivinni, stb.

Kíváncsi vagyok ki kerül így a keretbe. Én még mindig a Kalapácsot tartom befutónak, de most Hummels is képbe jön. Esetleg Bender, Reinartz. Lassan nincs +25 játékos a kezdőben. Kinéz egy komolyabb bukta.

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2010.05.19. 13:29:47

@mocsing: nehezen menne, mivel Frings virágnyelven elküldte már Löwöt az anyjába, tegnap vagy mikor

A végén úgyis erre fogja fogni a Nivea mAn, de attól még zúgva száll majd.

Harald hardrode 2010.05.19. 23:17:09

Bazz: az megvan, hogy David Villa 40 milla volt a Barcának. Cseréjük el Gomez plusz 10 misire, szerintem mindenki jól járna :-D

értelmetlen_nevű 2010.05.24. 22:12:15

A HSV új edzője pedig nem más, mint...

Armin Veh!

Na akkor Labbadia meg megy a Wolfsburgba? Nagyon örülök, hogy nem lett meg egyik csapatnak sem a nemzetközi szereplést jelentő helyezés.
süti beállítások módosítása