Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Bundesliga, #34 - Nem csoda, ha átaludtad

2010.05.13. 07:00 mocsing

Ez persze nem a bajnokságra vonatkozik, de a fordulóban az egyetlen meccs, amin szerettük volna tövig rágni az ujjainkat, az első félidő közepén nagyjából eldőlt, a félidő végére meg végleg. Maradt amúgy minden, hiába vártak a csodára Leverkusenben, ha nem tudták letenni az asztalra a minimumot se az ügy érdekében. A Bochum nem tudom, várt-e rá, viszont meg se próbált csinálni érte bármit – a látottak alapján ötletük nem volt a köztudottan bivalyerős Hannover ellen. Hajtás után rövid áttekintő a szezonzáró fordulóról, az idény értékelése úgyis későbbi poszt(ok) témája lesz.

A hétvége kínzó kérdése egyértelműen az, hogy vajon van Gaal alapból ekkora showman, esetleg ennyire örült, vagy ennyire talajrészeg volt a performansz alatt, netán ezek kombinációja, de attól tartok, erre mindannyian sejtjük a választ. A beszéd priceless, mélységében egy átlagos IQ-val megáldott kérész memoárjához hasonlítható. Azért nem baj, hogy nincs felirat hozzá, mert a Meister és a Bayern szavakat nem kell lefordítani, ergo minden érthető benne.



Mivel a Hertha elleni 3-1-ről nem tudok sokat mondani, (legfeljebb annyit, hogy respekt a kiesést gyászoló berlini drukkereknek, amiért kicsit meghasonulva, de tiszteletteljes kussban nézték végig a salátástál átadását,) inkább beágyazom a bajorok ünneplését a Marienplatz-on:

 

A Mainz-Schalke (0-0) összefoglalójába kizárólag Neuer-bravúrok fértek be egy gelsenkircheni kapufán kívül, plusz a Kicker is hozzávágott egy egyest, úgyhogy nyugodtan elhihetjük, ő volt a meccs embere. Mindezt ugye csak egy picit árnyékolja be a tény, miszerint a tizenegyesnél ki kellett volna állítani, de mivel manapság teljesen rapszodikus, ilyenért mikor, melyik bíró, melyik kapust küldi zuhanyozni, lendüljünk túl ezen.

Pizarro gólja után nem tudtunk nagyon izgulni a Werder-Hamburgon se, azonban a perui gólja élményszámba ment és nem úgy, hogy bárkinek az élménye a számba ment volna. Tor des Spieltags, na:



Ezzel utolérte Elbert, akkor is, ha én korábban megelőlegeztem neki az előzést is. Nistelrooy gólja arra jó volt, hogy gól/perc mutatóján javítson valamelyest, momentán 7 meccsnyi pályán töltött perc alatt 5 gólt rúgott a bajnokságban. Semmi egyébre, dugja fel magának a hamburgi keret ezt a szezont, a Fulham elleni szopóálarccal együtt.

Az, hogy a Stuttgart sem tudott nyerni Hoppéknál és a Dortmund is keményen kiszopott a Freiburgtól (megvan mindenkinek, hogy Löw ott volt a lelátón? kit vizslatott, Weidenfellert? jajj, nem, csak ott van délen…), valamennyi bizonyítékot felülmúlóan igazolja, mennyire beleszart a bravúros őszt produkáló két gárda az utolsó fordulóba és persze valahol igazuk van. Idrissou-ékat és a végére lájtosan formácskába lendülgető Hoff-ot meg vitte előre a lendület. A szerencsétlenkedő nagycsapat témában feltétlenül megemlítendő még a Leverkusen, amely legalább picit elhihette volna, hogy megverheti öt góllal a Gladbachot. Azt a Mönchengladbachot ugye, amelyet a Hannover is lezúzott öttel.



A lendülettel, méghozzá a Gladbach elleni hatos lendületével tudom magyarázni a Hannover ellentmondást nem tűrő eredményét azon a meccsen, ahol elvileg a Bochum _mindent beleadott_, mert ezt a nagyon kínos folyamatot, amely az elmúlt tizenkét meccsüket öleli fel, nem akarták kieséssel lezárni. Csalódtunk, sokkal nagyobb birkózást vártunk, de remélhetőleg megkapjuk majd a Nürnberg-Augsburg osztályozón (első körben ma, csütörtökön fél 9-től!).

A nürnbergi siker végül feleslegessé vált, hiszen a hajráig fennálló 0-0-val is bennmaradtak volna, de azért Ottl bevágott egy szabadot. Szép volt, örülök, de – az egyébként bravúrokra sűrűn képes – Mondragónon kívül ezt inkább fogták volna az átlagon felüli kapusok. A Säbener Strassen azért ettől se fogják indokoltabbnak gondolni, hogy Andreas jövőre piros-fehérben ütközze le a BL-ellenfeleket.

Volt még egy Wolfsburg-Frankfurt is, ahol Dzeko góljával egyedüli gólkirállyá lépett elő. (Igazából tavaly is ő volt, csak a köcsög Grafite lőtte a tizenegyeseket.)

A bajnokság végeredménye:


A góllövőlista végeredeménye:


A kanadai táblázat végeredménye:


Mielőtt még valaki caps lock-stílusban elmondja, mekkora állat vagyok, kattintásra természetesen mindhárom kép nagyobb lesz.

79 komment

Címkék: német bundesliga összefoglaló van gaal

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr801998016

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

HosCincer 2010.05.13. 08:02:21

Azért Müllertől az a 13/11-es mutató nem gyenge az első szezonjában. Persze azért van még hova fejlődnie.

2010.05.13. 09:02:06

Aztán a góllövő lista fejléce hun van? Azért lehet állatozni-e?

Lojzi_ 2010.05.13. 09:12:34

Az EL döntőjében spanyolok ünnepeltek Németországban.

Lesz még ez fordítva is a BL döntőn remélem.

avenger13 2010.05.13. 09:14:22

www.fifa.com/worldfootball/clubfootball/news/newsid=1209722.html

hát ha ez bekövetkezik, akkor nerlingerékkel nem tudom mit tesznek ezek az állat szurkolók. schweinit elengedni a legnagyobb baromság lenne, de mivel 2012ig szerződése van, ezért bármi lehet még. Ugyanakkor ha nerlinger elköveti azt a hibát, amit uli 2001ben, hogy szélnek ereszti a csapatot, miután nyerünk valamit, akkor megint 10 évig nem lesz itt semmi. ezért kár volna bl döntőt játszani. remélem schweini majd a bayernen kívül csak a New York csapatában játszik.

avenger13 2010.05.13. 09:17:26

@avenger13: az meg külön vicces, hogy a szurkolók nem fütyülnek angliában. :D azért minden meccsen amit én láttam biztatták a csapatot münchenben, aztán amikor már annyira szívtunk állandóan akkor a 85. perc végén, amikor kedvetlenül rugdosták a labdát előre, akkor kezdtek néha fütyülni, a közgyűlésen nem voltam ott. megnézném a manu szurkereket, egy ilyen idénynyitóval mit kezdenének. mert más egy whu vagy bochum fannak a rossz szereplés, meg más egy manu chelsea meg bayern esetében.

r_magpie 2010.05.13. 09:57:50

ez a Van Gaal-beszéd óriási, tényleg olyan, hogy az ember csak pislog döbbenten, és nem talál rá szavakat, hogy akkor ezt most hogy?

a táblázatokban pedig az a legdöbbenetesebb, hogy Robben adott 7 gólpasszt:)

r_magpie 2010.05.13. 10:23:49

komment működj, vagy hogy is kell

ChelseaFC 2010.05.13. 10:57:17

Európa legjobbjai na neeee :) Gratula a bajnoki címhez de ettől, a hangvételét tekintve Hitleri beszédhez kisértetiesen hasonlító van Gaal speach-től kirázott egy picit a hideg... kár hogy nem a schalke nyerte sztem megérdemelték volna.

avenger13 2010.05.13. 11:33:39

@r_magpie: kicsit hergelte a népet, nem kicsit benyomva. nagyon szereti ugyanis a francia vöröbort, gondolom volt elég. Meg már írtam, kb. 6-7 felé került hajnalban haza, másnap 13.30kor meg már prezentálni, és inni kellett.

robbennek meg biztos csak lecsúszott egy lövés, így lett gólpassz. szerintem a kirúgásokat is megpróbálná kapura rúgni, aztán mutogatna, hogy de kinn állt a kapus.

ChelseaFC 2010.05.13. 11:45:44

Bayern-nek nicsen ellenfele Németországban. De Európa az más, oda még nem verekedték vissza magukat mert eljutottak a döntőig. Nem hiszem, hogy mivel döntőt játszanak, jobbak lennének mint a Barcelona, Real Madrid, Man United vagy Chelsea. Egy jó szezont kifogtak és igen nagy szerencse is kellett ahhoz hogy idáig eljussanak. Klose aprócska lesgól, Rooney hiány stb... A beszéd meg gáz

Titi120 2010.05.13. 11:55:05

@ChelseaFC:
:DDD
(mióta vártam már az ilyen kommentekre ... :)

HosCincer 2010.05.13. 12:01:28

@ChelseaFC: "Rooney hiány" -> ellenetek sem játszott tavasszal...

r_magpie 2010.05.13. 12:01:33

@avenger13: van karizmája az ürgének, el tudom képzelni, milyen lehet egy elcseszett félidő után az öltözőben

ChelseaFC 2010.05.13. 12:48:25

@HosCincer: Persze jó volt hogy nem játszott a mi szemszögünkből, de én más aspektusból nézném a United PL szereplését 13!!! gólt rugatott az ellenfél hátvédjével, ebben az idényben, ami elkerülte volna a kaput csakhát fortuna velük volt és nem velünk.
Feltételezés: 86 (gól) -13 (rugatott gól) = 73 ki tudja hogy hol végzett volna. De a hozzászólásom nem a Bayern szereplésére Európában akart rávilágítani, hanem hogy részegen nem tartunk előadást 20 000 ember előtt mert hülyét csinálunk magunkból :)

Radio Free Aberrania · http://radiofa.blog.hu/ 2010.05.13. 13:19:21

talajrészeg?? ez még annál is több. rumenigge a zöld mellénykében szerintem ugrásra készen nézte, mikor esik ki lajos az erkélyről :)

Radio Free Aberrania · http://radiofa.blog.hu/ 2010.05.13. 13:19:59

@ChelseaFC: gratula nektek is, de kár hogy ti nyertétek, a stoke sokkal szimpibb volt nálatok idén.

_X_ 2010.05.13. 13:59:27

@ChelseaFC: "Egy jó szezont kifogtak és igen nagy szerencse is kellett ahhoz hogy idáig eljussanak. Klose aprócska lesgól, Rooney hiány stb... A beszéd meg gáz"

1. MU elleni odavágón Rooney végig játszott, de Robben + Schweini egyáltalán nem. Szóval kinél nem játszott mikor a legjobb játékos? Visszavágó több mint felén is játszott a "nemjátszó" Rooney...

2. ha döntőben van, akkor igenis az elíthez tartozik. Arról nem a Bayern tehet, hogy Real nem bírt el a Lyonnal... Vagy már ez is az ő hibájuk? :D

3. Lesgól meg ki lett egyenlítve, de erről is votl már szó. Mindkét csapat kapott 1-1 lesgólt...

4. ez nem egy jó szezon, mert a csapat nagy része még fiatal, még jobbak is lesznek ennél :P

5. Chelsea kiesett a nyolcaddöntőben: MUHAHAHA :DDD

mickeyknox 2010.05.13. 14:03:52

a videó tényleg priceless :)))

az meg hogy hitlerre hajaz a beszéd, nem meglepő, mivel azon az ocsmány nyelven ha valaki elkezd üvölteni, az hátborzongató :D

avenger13 2010.05.13. 14:18:52

@r_magpie: hát nem szívesen hallgatnám. bár az is igaz, hogy teljesen korrekt, ezért jó lehet a csapatában játszani, mert tényleg az kerül be, aki jó. és edzésen meg sehol nincs lazsálás. ez teljesen pozitív benne. és úgy látszik ez a siker receptje, legalábbis eddig jól ment.

r_magpie 2010.05.13. 14:32:30

LOL, az első videón 1:53-tól Ribery majnem ledobja azt a vicces kedvű ürgét (bocs, nem tudom ki) a teraszról, aki fülét meg a hegeket simogatja

Komlósy Cs 2010.05.13. 14:43:54

@ChelseaFC: Az ilyen számolgatások meg feltételezések az idiotizmus netovábbjai, már bocs. Ez pont ugyanolyan mintha azt mondanám, hogy "ha C Ronaldo marad akkor 86gól + 30 nyugisan összejön". Ez máris hülyeség lenne - ha C.Ronaldo maradt volna, Rooney nem rúgott volna ennyi gólt.. Ha azok az öngólok nincsenek, akkor születnek helyettük nem-öngólok. Erre még nem gondoltál?

Radio Free Aberrania · http://radiofa.blog.hu/ 2010.05.13. 14:55:22

@r_magpie: az hagyján, de 2:19-nél sunyi módon frankie ad neki egy tockost is, kölcsön kenyér visszajár alapon. szerintem a faszi lehet az, akivel a szerződés-hosszabbítást tárgyalja...

szferi 2010.05.13. 16:03:46

Ez mi a fasz lesz, tudja valaki? tényleg lesz ma valami meccs? amúgy port.hu-n találtam.

20:30
Labdarúgás (élő) Bundesliga, Németország, Nuremberg (Németország) - FC Augsburg (Afganisztán) - élő

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.05.13. 16:08:03

@szferi: nürnberg-augsburg osztályozó lesz ma este, meg németo-málta felkészülési meccs 6-tól

szferi 2010.05.13. 16:11:50

@mocsing: köszi, gondoltam h valami ilyesmi
(meg is akartam osztani veletek, csak hogy tisztán lássuk hová való sanyi)

Harald hardrode 2010.05.13. 16:36:01

skecher-t nem lehetne kitiltani? Ez már a sokadik blog, amiben látom a spam-jét... Van Gaal természetesen csodálatos, de meg is érdemli!:) Persze kíváncsi vagyok mi lesz, ha triplázik a csapat. Akkor már le is esik majd?

ChelseaFC 2010.05.13. 17:37:22

@Komlósy Cs: Kérlek vedd fel mégegyszer az ironizálás II-t. Azt hiszem megbuktál belőle, ugyan is nem igazán jött át amit mondani akartam. Logikai hiba: a be nem rugott gólok helyett nem teremnek rugott gólok.. MÉGEGYSZER csak van Gaal "évértékelőjéhez" szerettem volna hozzászólni és mellékesen megjegyezni hogy szerintem még nem tért vissza a football elitjéhez (szeretném hogy visszatérjen, mert minél több csapat van az elitben annál szebb focit látunk majd) Én véleményem, más aspektusbból (bayern szurkolók szemszögéből) már ott van.

acdcisti 2010.05.13. 19:15:00

@worldofpoker.hu: csak óvatosan azokkal az 5 év s mindig ottleszünk kijelentésekkel.
Egyeseknek nagyon rövidtávú és szelektív memóriája van. Ne félreérteni: természetesen örülök a csapat sikerének, DE: még nem felejtettem el a szezon eleji problémákat.
A keretünk (főleg a védelem) továbbra is vékony. Ne feledjük: eléggé elkerültek a sérülések az idén. Szezon végére elkaptuk a fonalat, de korántsem világverő ez a keret. Kell ide még erősítés meg kiegészítő ember. Az út amin elindultunk jó, csak nem szabad letérni róla.

heinrich · http://nst.blog.hu 2010.05.13. 19:20:39

@worldofpoker.hu:

ha szeretnél itt kommentelni, akkor akkor lécci hozz létre egy alternatív nicket a profilodon belül, mert ezzel mindig ki fogunk moderálni - mint ahogy most is történt.

avenger13 2010.05.13. 20:07:17

@acdcisti: azért volt sérülés elég. ribery meg robben nem sokat játszott ősszel.

a németek lenyomták máltát 3-0ra. cacau sajnos kétszer is betalált, mert azon kívül összjátékban, (hiába tartja löw jó szélsőnek) nagyon gyenge volt.

Vul-Kahn 2010.05.13. 20:42:11

Cacau aranylabdájára lehet vhol fogadni? És ha igen, mekkora oddszal?

Micimedwe 2010.05.13. 22:01:07

Jentzsch extázisban véd, mondaná kassai-Tóth Csaba, ha ő lenne a Nürnberg-Augsburg osztályozó kommentátora, de nem ő az.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.05.13. 22:04:49

Mi történt? A németek Máltával játszottak, és Poldi egyetlen gólt sem lőtt?

avenger13 2010.05.13. 22:25:20

@Csöncsön: de egyet bepattintott egy máltairól. :D ő annyira jó szélső és egyben CSAPATKAPITÁNY, hogy ezen a meccsen nem a góllövésre koncentrált.

a nürnberg augsburg eldőlni látszik. annyira súlytalanok voltak az augsburgiak, hogy hihetetlen. annál többet vártam tőlük, mint egy srác előre rohan a labdával, amíg el nem veszik tőle. a nürnberg meg minden szart képes volt kihagyni.

horas 2010.05.13. 23:35:10

@heinrich:
Ajánlhatnál nekem ilyen kimondottan száraz és taktikákkal foglalkozó és ehhez kapcsolódó témákat boncolgató direktben szakmázós könyveket,írokat,forrásokat,akármiket.
Előre is köszönöm.

szferi 2010.05.14. 07:38:15

@horas: ez engem is érdekelne

agymosott 2010.05.14. 07:48:46

a "köcsög" grafite tavaly hét meccsel kevesebbet játszva lett gólkirály dzeko előtt. úgy látszik azt a bauern alázást sokan nem tudják megbocsátani neki. és az asszisztjainak a száma is több volt mint dzekonál.

ih bín ájn bájener 2010.05.14. 09:38:27

@Vul-Kahn: Szerintem csak ha egy 100-ast teszel rá, már milliárdos vagy! :D
Idén jó kérdés, hogy ki fogja kapni. Eddig senki nem mutatott olyat, amivel megérdemelné. Mondjuk én bárkinek odaadnám, csak hogy ne az a kuglifejű tarr kopasz mencseszteri bunkó tajparaszt kapja, de ez csak szubjektív vélemény. :D

ih bín ájn bájener 2010.05.14. 09:55:33

@ChelseaFC: Ne haragudj, ti miért is tartoztok Európa elitjéhez? Mit értetek el? Néhány bajnoki cím, meg egy BL döntő? 8 év alatt? Szép, szép teljesítmény, még akkor is ha "megvásároltátok". De azért, ha tartanánk egy vitrin mustrát csúnyán leszerepelnétek, miért is 4 BEK győzelem, további 4 nemzetközi kupa, meg a 22 bajnoki cím. Mi kb. 40 éve vagyunk Európa elitjének a tagjai. 2001-ben nyertünk utoljára BL-t, de azóta szinte mindig a legjobb 8 között voltunk.
Idejöhetet volna bárki dumálni, mus, barcelonas, még akár madridos is, de te ne verd a melled a kirakat csapatodra, mert nem sokat tettek le az asztalra. Szóval egy kedvelt liverpooli rigmussal zárom a vitát: " Fuck off chelsea fc,
You ain't got no history.
5 European Cups n 18 Leagues,
That's what we call history. "

heinrich · http://nst.blog.hu 2010.05.14. 10:05:00

@Flasche leer!: köszönöm az együttműködést :)

Flasche leer! · http://worldofpoker.hu/ 2010.05.14. 10:05:39

@acdcisti: Persze, alap h erositeni kell, kozepsovedo, jobbvedo, vmi nagyon buta kvk, jon vissza Kroos, Lajcsi felhoz meg par junget es keszek is vagyunk, kezdhetik vesni jovore, h:CL sieger 2011!
Na kb ez lenne a terv:)
Persze a keretet egyben kell tartani, es mindig erositeni, de ez alap:)

heinrich · http://nst.blog.hu 2010.05.14. 10:15:12

@horas:

Csanádi Árpád 3 kötetes könyve: A labdarúgás technikája, A labdarúgás stratégiája, A labdarúgók edzése

Aztán a magyar szakirodalom nagyjából ennyi, egyébként angol forrásokat tudok még mondani, ha az jó.

szferi 2010.05.14. 10:56:38

@heinrich: ha beleszólhatok,nekem jó lenne, ha fellelhetők a neten is

avenger13 2010.05.14. 11:05:15

sportgeza.hu/futball/2010/05/14/a_fantom_vegleg_visszavonult/

makaay visszavonult, és a feyenoord ifiknél folytatja a munkát. a bl történetének leggyorsabb góljára mindig emlékezni fogok. Nagyon jó csatár. Sok sikert neki edzőként is!

@Flasche leer!: a legjobb az lenne, ha 2012ben nyernénk az arenaban. persze addig megnyerhetjük még 2x engem nem zavar. :)

Flasche leer! · http://worldofpoker.hu/ 2010.05.14. 11:37:07

@avenger13: Amen!

Minden jot Roy!
Egyik kedvenc csatarom volt.Azert sajnalom, hogy a valogatottban sose vettek komolyan, nagy nevek voltak elotte, pedig......:(

Azert igy is csodalatos karrier!

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.05.14. 13:27:36

@agymosott: nem nagyon értelek. elmondani sem lehet, mennyit köszönhet a bayern annak az 1-5-nek, ahogy egyébként a barcelonai 0-4-nek is. ezeken a meccseken, de főleg a wolfsburg ellenin (azt mindenki sejtette, hogy az a barca gázolni fog, a tartalékos védelem ellen pláne) is lettek nyilvánvalóak olyan dolgok, miszerint rensing, oddo, lell, ottl nem ez a szint, klinsmann pedig semmilyen szintet se képvisel.

kellett még 3, vagy négy meccs és a schalke elleni szopás, hogy heynckest megtalálják, de ha ezek nincsenek, ez a pancser marad a jóga óráival meg a buddha-szobrokkal. rakétaként ível azóta felfelé a klub életgörbéje.

nagyon jól tette grafite, hogy megalázta azt a védelmet. ha nem alázzák meg az egész klubot ennyire két meccsen is, klinsmann megmagyarázza, hoeness meg elhiszi.

avenger13 2010.05.14. 13:44:55

@mocsing: @agymosott nekem semmit nem sikerült kihámoznom a kommentből. max. annyit, hogy a bayern hibája az is, hogy grafite nem is olyan jó csatár, mint azt sokan (köztük dunga) gondolják.

horas 2010.05.14. 14:09:51

@heinrich: Ezeket meglehet szerezni valahonnan?
Az angolt inkább kihagyom ahhoz elég süket vagyok...
Amúgy köszönöm.

horas 2010.05.14. 14:13:40

@mocsing: Amúgy nálam már a Getafe és Zenit elleni meccseknél elásta magát az akkori tervezett prognózis a Bayern-nél...

avenger13 2010.05.14. 14:18:25

@mocsing: agymosott kommentjéből.

agymosott 2010.05.14. 14:58:47

@avenger13: az van, hogy grafite idei szar szezonja miatt most lehet köpködni, holott nyilvánvalóan ő a jobb játékos, legalábbis képességek szintjén biztosan. az, hogy kell egy magath ahhoz, hogy kihozza magából a tudását, az igaz, de nem változtat a tényen. dzeko sem rossz játékos persze, neki ráadásul még jövője is van. tökéletesen érkezik, tökéletesen fejel, gyors, ügyes, technikája is van, de olyan szlalmozásokat mint grafite, sosem fog csinálni.

avenger13 2010.05.14. 15:03:28

@agymosott: szerintem meg dzeko a jobb játékos. más stílusú csatárok, pont jól kiegészítik egymást. azért grafite se egy nagy cselgép. nagyon jó csatár, de az sem véletlen, hogy nem érte, hanem dzekoért állnak sorban a klubok.

horas 2010.05.14. 15:08:31

@avenger13:
Grafite -ért azért nem állnak sorban a nagyklubbok mert már "idős".
Dzeko fiatal is úgy néz ki jobb is,saját stílusában,ez a szezon ezt támasztja alá,míg Grafite visszaeset.

Amúgy a tavalyi Grafite engem a fénykorában lévő Adriano-ra emlékeztetett néztem is a srácot nagyon,tavaly nyáron,beférne-e az Inter-be....

agymosott 2010.05.14. 15:10:43

pusztán a számok szintjén pedig: tavaly grafite-nak 99.6 perc kellett egy akciógólhoz, dzekonak pedig 101.

és nem mellesleg, azt a 7 tizenegyest sem olyan egyszerű belőni. hétből ötöt belőni az, de hétből hetet kurvára nem.

és a már említett gólpasszok száma is azt mutatja, hogy tavaly grafite volt a Csatár.

horas 2010.05.14. 15:19:40

@agymosott: Talán nem is az a kérdés melyik a jobb játékos,hanem melyikőjüknek van jövője,és ez erősen korközpontú kérdés.

agymosott 2010.05.14. 15:21:10

annyival kiegészítve, hogy grafite visszaesése egyértelműen mentális okokra vezethető vissza, olyan típusú játékos, akit vezetni kell a helyes úton, és magath képes volt erre. adriano sem azért bukott meg, mert nem volt jó játékos. ez viszont független a képességektől, és szerintem nem annyira stílusban tértek el egymástól, hanem abban, hogy grafite széleskörűbb (volt).

agymosott 2010.05.14. 15:22:12

@horas: ezt aláírom. de a cikkben a tavalyi gólkirályi címet vitatták el tőle, ami egyszerűen csak tipikus megmondós jólbeszólós faszság.

horas 2010.05.14. 15:22:30

Amúgy nálam sokban nem marad el a Misimovic-Grafite-Dzeko trió a Robben-Olic-Ribéry-től.

horas 2010.05.14. 15:24:10

@agymosott: Azt nemtudom,de tavaly szinte lehetetlen lett volna sorrendet állítani Grafite és Dzeko között idén már lehet.Sajnálom nekem nagyon bejön Grafite játéka,majd a VB-n!

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.05.14. 15:24:26

30 évesen hozni egy 10-es szezont, 23 évesen hozni egy 9-est, aztán köv évben a 30 éves hoz egy 4-est mondjuk, a 23 éves meg még egy 9-est, egyértelművé teszi, hogy még véletlenül sem az idősebbnek jött ki a lépés egy szezon erejéig, hanem "nyilvánvalóan ő a jobb játékos", mert 2 percenként sűrűbben talált a kapuba

agymosott 2010.05.14. 15:33:56

@mocsing: az újságírós kisarkítósdi már jól megy, azt látom, mindenesetre kicsit több dologról volt itt szó, mint a két (másfél) percről. te voltál először demagóg azzal, hogy azzal jöttél, hogy csak tizenegyesekkel előzte meg grafite dzekot, tehát neki kellett volna gólkirálynak lennie. én erre jöttem azzal, hogy jobb a gól/perc aránya, több gólpasszt adott, és rendelkezik olyan skillekkel, amikkel dzeko nem, fordítva viszont nincs ilyen skill, ha csak a tartós mentális stabilitást nem vesszük annak. szerintem vehetjük annak, de csak idényen belül nézve. és a tavalyi idényben grafite volt a stabilabb.

amúgy grafite idei 11 gólja távol van a négyes osztályzattól. 11 gól az egy erős hatos. ha több gólpasszt adott volna, lehetne akár hetes is.

tavaly grafite volt a gólkirály és megérdemelte. nem dzeko érdemelte meg, hanem ő. pont.

horas 2010.05.14. 15:39:40

Jó hát ebben a köcsög Grafite-ozásban elég látványosan tettenérhető egy számunkra ismeretelen tényező által előidézett már-már komikusan ható de inkább szánni való frusztráltság...

Amúgy Va Gaal beszédénél csak én asszociáltam helyenként a jó öreg 3.ik birodalom "szóvivőjére"? :)

Istenem ez a Ribéry egy igazi faszkalap lehet,egész évben rinyál,hogy menni akar meg felsőbbrendűsködik meg mindenki levan nézve,de a salátástálat úgykell kiműteni a kezéből,meg ilyenkor ugye ott kell parádézni az első sorban...holott ebben idén most több mindenkinek is nagyobb szerepe volt,mint neki...

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.14. 15:42:05

Van Gaal ezen a videón valami olyan megdöbbentően Andy Kaufman gesztusaival beszél, hogy az hihetetlen. Gyanús volt mindig is az a hirtelen rák.

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.05.14. 15:50:47

@agymosott: nem értem, szerinted mit sarkítok. dzeko szerintem képességekben jobb. tök fasza, hogy grafite szlalomozik, mert ottl-t akárhányszor leszopatja vele, egészségére. dzeko meg olyan gólt nem rúgna, de csodálkoznék, ha te grafite-t előbb kérnéd a csapatodba, mint dzekot. ha mondjuk a kor mint tényező nem játszik.

az, hogy dzeko sokkal több akciógólt rúgott, tény marad, ahogy a régi véleményem is megmarad, miszerint a büntetőket a tökömsetudja, miért kell beleszámolni a góllövőlistába.

a gól/perc aránynak (és a gólpasszoknak) sem látom, mi köze ehhez a versengéshez, egyszerűen több akciógólt lőtt dzeko (HATTAL TÖBBET), ami miatt nekem bassza a csőrömet, hogy a tizenegyesek miatt grafite lett a gólkirály.

hogy ez szerinted faszság, nem izgat, ahogy az sem, ha csak ilyen formában megy a kifejezése.

remélem, a "pont" nem azt jelenti, hogy többet nem írhatom le, ha igazságtalannak látok valamit, mert annak nem örülnék.

"fordítva viszont nincs ilyen skill"

gyakorlatilag mindenben jobbnak látom dzeko-t, kivéve a cselezést és a váratlan, trükkös megoldásokat.

ja, tőlem lehet az idei idénye hatos is, nem látom, min változtat. lófaszt nem tudott megtartani abból, amit egyszer felmutatott, dzeko meg ebben a fos wolfsburgban is hozta, amit kellett, pedig magath neki se maradt.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.14. 15:57:02

Amúgy pedig valami hatalmas tényleg a videó, kifejezetten szimpatikus benne van Gaal, bár ez oximoron. Köszi mocsing!

avenger13 2010.05.14. 15:58:18

a grafite vitában mocsinggal értek egyet. dzeko szerintem jobb csatár. azok alapján, amit @agymosott: mond is. ha grafitet vezetni kell, akkor nem olyan jó. dzeko magathtól függetlenül tudja azt amit. ez már elég ahhoz, hogy dzeko jobb legyen. ezenkívül dzeko fiatalabb, és fiatalon nyomta le grafite-t. és még fejlődni is van esélye. szóval nem tudom min megy a vita. tavaly kb. ugyanolyan jók voltak. (tényleg az döntötte el a gólkirályi címet, hogy ki lőtte a 11eseket, gondolom ez sem vita tárgya, azt hogy dzeko belőtte volna-e soha nem tudjuk meg)

@horas: mivel németül mondja, így nem nehéz. ennyi erővel, bármi ilyen lelkesítő, meg morál növelő beszéd a 3ik birodaloméra hajaz. csak más nyelven mondják. németül persze igen hasonlít.

a misimovic-dzeko-grafite trió tényleg nem sokban marad el eredményességben, de a játékstílus más, mivel az egyik trióban két szélső van, a másikban meg két csatár.

horas 2010.05.14. 16:35:25

@avenger13: Részben túlzás volt,igazából csak egy pillanat volt amikor teljesen olyan szögben állt Van Gaal,hogy egy pilalantra még hasonlított is AH-re.
Amúgy alapvetően elüt csak minimális áthallásokat éreztem.

A két trió-t én jtátékszínvonal szempontjából hasonlítotam összem egyértelmű,hogy más stílus.

avenger13 2010.05.14. 17:27:06

@horas: szerintem épp ez az, hogy alapvetően nem üt el. ah is motivációs céllal mondta ezeket a beszédeket, és jól csinálta (legalábbis hittek neki). van gaal, mourinho és minden edző mondd hasonlókat az öltözőben. nem tudom, hogy hol hogyan ünneplik a bajnoki címet münchenben így szokás, a nagyobb összecsengés csak a helyszín, és a nyelv miatt érezhető. Aki nem tud így beszélni az szerintem nem is olyan jó edző.

horas 2010.05.14. 19:48:52

@avenger13:
Egy edző egyik legfőbb erénye,hogy szuggesztív ez egyértelmű,Ranieri,Hodgson,Redknapp tipusú arcok ezért nem fognak az elit vonalba tartozni sosem.

horas 2010.05.14. 22:28:22

Amúgy Bundesliga bennfentesektől kérném,hogy Magath-ról meséljenek nekem egy picit.
Amit felszínesen lehet,róla tudni azt tudom.
Milyen focit játszat a csaptaival,mik a fő jellegzetességei?
Taktikailag mennyire sokoldalú,rugalmas és reakció képes?
Képes lehet-e ő egy világ elit színvonalú keretettel rendelkező csapattal komoly eredményeket elérni?

avenger13 2010.05.14. 23:35:16

@horas: hát magathnak pont az egyik előnye, hogy mindig van annyi esze, hogy a kerethez igazítja a játékot. ezért tudott sikeres lenni wolfsburgban és gelsenkirchenben is, ahol teljesen mást játszatott a csapattal. alapjában véve, szerintem támadószellemű focit játszat, ahol ezt a keret megengedi, aztán a schalket is szép lassan erre fogja formálni, erős védekezéssel. ugyanakkor nekem az volt az érzésem, hogy a nemzetközi szinten picit súlytalan (ezért is küldték el münchenből), de szertintem nagyon sok mindenre képes lehetne az interrel. azóta eltelt 4 év neki is több a tapasztalata. összességében nagyon jó edzőnek tartom, aki bármit elérhet egy jó csapattal.

Flasche leer! · http://worldofpoker.hu/ 2010.05.15. 10:18:27

Sy@horas: szerintem egyike a legjobb edzoknek!
Minden csapatanak eloszor azt tanitja meg h h kell meghalni a palyan, tokeletesen felkesziti oket fizikailag, meg a szart is kihajtja beloluk, es ez az ami nagyon tetszik, a 95.percig hajtanak, es a bajnoksag vegeig birjak a csapatai, sot altalaban akkor nyernek bajnoksagot, kivetel sch, de ha azt nezzuk h nekik az EL lett volna realis hely, akkor ok is nyertek.Tipikus nemet mentalitas.utana, ha a keret isengedi, johet egy, talan ketto passz is.
egy világ elit színvonalú keretettel eleg erdekes.
attol fugg, realbol kb c.-n es higanyon kivul csak diarrakbol alna a csapat tobbit kirugna, es talan nyerne veluk mident.
de neki szerintem pl Manu illene, veluk verne mindenkit darabokra, v el tudnam kepzelni a Poolnal is, felepitene az uj csapatot ugy, h utana 10 evig megint nem kellene a kieses ellen kuzdeniuk, mint jovore kb.
Ami meg nagyon tetszik, h jo manager, ingyen igazol jokat, es max jo penzert tovabb adja oket.
szerintem PLben a helye, csak hat scht meg legalabb 3 evig viszi.

Bocs, lehet kicsit osszevisszairtam, de masnapossag nagyur:)

_X_ 2010.05.15. 10:32:40

@horas: amit az utobbi 2 évben mutatott az véleményem szerint eléggé kecsegtető. 2 különböző stilusú kerettel (Schalke inkább védekező stilusú, Wolfsburg inkább támadó) eredményes lett.

Kis statisztikák: tavaly Wolfsburg 1., Schalke 8.
Idén: Wolfsburg 8., Schalke 2. Edző váltáson kivűl Wolfsburngál tavalyhoz képest elvileg erősítettek a kereten...

Stílusa: nevezték néha Quälix-nek is (quälen = kínozni), diktátornak stb... magyarán eléggé keménykezű. Ha a játkosok tudnak alkalmazkodni a stilusához (kemény edzések), akkor kb 100%ot ki tud belőlük hozni... Igazolásokban is érdemes hallgatni rá.

Én remélem, hogy marad Schalkeban, mert az jót tenne annak a csapatnak hosszabb távon is.

mbm 2010.05.15. 15:16:45

OFF
Nem lesznek beharangozók a kupadöntőkről?
ON
süti beállítások módosítása