Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Hétvégi jóslatok + Roma-amoR (vendégszerző)

2010.05.07. 15:28 _benito

Inkább az utolsó fordulóban orrantunk izgalmat a leglényegesebb kérdést illetően, a borzasztó gusztustalan kupadöntő két résztvevője a 37. fordulóban behúzza hazai meccsét, hogy a lehető legtovább húzzák a szurkolók idegeit. Az utolsó BL-hely viszont valószínűleg eldől, méghozzá a lehető legjobb módon: a Palermo és a Samp egymás ellen fenekedik, ahogy a kiesőket illető kérdőjel is kiegyenesedhet ebben a körben. A Juve és a Napoli azért megy, hogy ne július végén kelljen elkezdenie a következő szezont, és lesz egy toszkán derbi is, már amennyire a már kiesett Siena rángatni fogja az istrángot Firenzében. Rendhagyó beharangozónkat egy visszatérő vendégszerző, romanista tollából olvashatjátok, aki még mindig szerelmes kedvenc klubjába. Ehhez mi már csak a tipjeinket tesszük hozzá, idén már majdnem utoljára.

Jelen sorok szerzője a tavalyi év szeptemberében vendégszerzőként posztot publikált Nevelj Te is Roma-szurkolókat címmel. A poszt tartalma röviden: szerző minden idegszálával és erőfeszítésével Roma szurkolót igyekszik nevelni akkor két és fél éves kislányából.

Szerző családi állapotában azóta jelentős változás állt be: tavaly október óta nem él együtt feleségével és kislányával. Az esetlegesen cinikus NST olvasók vitorlájából ezennel kifogjuk a szelet: a különélés nem szerző (Roma) szurkoló mivolta miatt következett be, az esetlegesen aggódó olvasókat pedig megnyugtatjuk: szerző heti minimum két alkalommal találkozik kislányával, és a szurkolóvá nevelést továbbra is fontasnak tartja. Itt kell megemlíteni, hogy kislánya a futball iránt az utóbbi időben határozott érdeklődést mutat: a közvetítések alkalmával minden esetben a kapust keresi a tévé képernyőjén, ugyanakkor a Romát egyedül szerző „Angyalom, kinek is drukkolunk mi?” kérdesekor említi: a Jómának. (Szerző ezt jelen életkorban elégségesnek tartja, de továbbra is elszánt, azonban Márai Sándor szavaival élve egy angyal és egy szent türelmével halkan és csendben várja a rajongás egy magasabb fokát)

Szerző családi állapotában további fejlemény: újra találkozott és azóta párkapcsolatban él fiatalkori szerelmével, akivel a kapcsolat kezdetén nyomatékosan közelte: számára a Roma nagyon fontos, illetve finom és diszkrét módszerekkel a hölgyben és annak nagyobbik fiában is megpróbálta elültetni a Roma iránt rajongás magját – szerző szerint sikerrel –, bár saját állítása szerint a szóban forgó gyerek esetében még türelmesebb, mint saját gyermekével: „mégsem az én gyerekem, mégsem én vagyok az apja…” És ami nem történt meg a házasságban, megtörténni látszik a párkapcsolatban: szerző némi önző érdektől vezérelve római hosszú hétvégét javasolt, az utazást az utolsó hazai meccsre – Roma-Cagliari – időzítve. A javaslat pozitív fogadtatásra talált, sőt, egy rövid és tényszerű SMS érkezett nemrég az útitárstól: a jegyeket az utazási iroda a szállás recepciójára szállítja majd. Távolságtartó, szikár hímsovén közlés: dicséretes asszonyi proaktivitás, illetve itt kell kiemelni a jegyek intézőjének megállapítását: „ez az egész, ami a Romát körülveszi, engem is mélyen megérint…” Szerző, aki egyébként az NST-nek helyszíni jelentést ígért a meccsről, e ponton azt érezte, hogy itt egy újabb alkalom, hogy valaki – ráadásul a másik nem képviselője – a Roma iránti rajongását (?) és a futball iránti szeretetét világgá kiabálja, így egy vendégposzt megírására bátorította jegyek lelkiismeretes gazdáját, hátha lesz olyan jó az NST, és leadja. (És lett - a szerk.)

Roma – amoR

Úgy játszom ezzel a két szóval a fejemben, mint Örkény az Egypercesekben A fűre lépni tilossal tette. Roma, amoR vagy amoR, Roma. Egy nő agyának működése amúgy is sokszor nehezen érthető a férfiak számára, de hogy jön ez az egész a focihoz? Már e három sor felejthetővé tenné ezt az egészet, de kérem Uraim, ne tegyék, ne adják fel ilyen könnyen, ha már vettem a bátorságot és próbálok a fociról írni.

Kezdjük ott, hogy 2010. május 9-én A.S. Roma - Cagliari összecsapás lesz Rómában. A tárgyra térvén én már biztosan ott leszek és velem együtt ő is, aki „csak miattam” ment bele, hogy tavaszi szerelmetes utazásunk alatt a lelátón üljünk, megszakítva a római városnézést.

Mert itt jött amoR, aki rávett egy lányt, hogy több napi kemény munkával jegyeket szerezzen erre a meccsre. (Csak halkan jegyzem meg, hogy ő beérte volna egy kávéházi szurkolással is, legalábbis ezt mondja…) A lány azonban még a római Szent István Ház tiszteletreméltó nővéreitől sem röstellt segítséget kérni, hogy meglepje lemondásra hajlamos Kedvesét. A lelke mélyén álmodozó kisgyereknek szeretett volna örömöt szerezni, és persze ezzel egyidejűleg halhatatlanná tenni magát a férfi emlékezetében. Talán ez utóbbi megbocsátható.

A lány nagyapjától hallott először a fociról, aki egy vasárnap délután Apáról mesélt neki. A fiúról, akit nem lehetett felcsalni a Stáhly utcai grundról, mert ő volt a kis vézna kapus bátyja csapatában. A fiú később gombokat kezdett összeragasztani és órákig csiszolgatva, szépítgetve készítette fel csapatát a gombfoci meccsekre. Ahol immár nem számított a sovány alkat, és bajnokká nőtte ki magát. A bátyból egy piros kétkazettás magnó maradt, amelyet a nagyapa 1986 nyarán, 30 évvel fia eltűnése után vett magának Új-Zélandon a viszontlátás örömére. És utána mennyivel szebb hangon szólt a közvetítés!

Az évek során a rádió mellett televízió fronton is biztosította az egyre jobb és jobb körülményeket magának a nagyapa: mint minden magyar család, a hatvanas-hetvenes években ők is fekete-fehérben nézték a közvetítéseket, majd az első színes TV megvételétől a meccsek már zöld fehér színben tükröződtek az új TV képernyőjén. Az új készülék a félszobában kapott helyet, és a kiszűrődő hangok már a nagymamát sem zavarták.

Idővel azonban egyre hangosabban hallatszott a sportriporter hangja: már az egész házat zavarva különböző elfoglaltságai közben. Az idős ember felháborodva hárította el a fülhallgató elzárt, magányos világát, amely számára a közvetítések halálát jelentette volna.

Az Apa mellől – miközben ő a rendszerváltás nyújtotta új lehetőségeket próbálta megragadni – el-elmaradozott a futball szeretete. Eltűnni azonban ezek a dolgok sosem tűnnek el, hiszen Apa 9 éves unokájának vetődéseit látva, újra lábában érzi azt az ismerős Stáhly utcai bizsergést. S bár az újabb rendszerváltás elfoglaltságai még mindig nem teszik számára lehetővé, hogy engedjen a belül már dübörgő hívó szónak, múltkor már majdnem igent mondott egy családi meccsnézésre.

A lány nem mondott nemet a hívó szóra, és fia első meccsén, ahol mint nézők szerettek volna részt venni, egy hosszan kígyózó Fradi tábort vett rá, hogy engedjék előre gyermekével, hogy ne kelljen csalódottan távozniuk, ha már nem tudtak az új szurkolói kártyáról. Az eset a foci nevelőerejét is bizonyította, miszerint a nők és a gyerekek előreengedése nem lehet kérdés. A meccs közben előjöttek a gimnáziumi évek emlékei. A lány akkoriban egy másik fiúval járt, aki Fradi szurkoló volt. Egy narancssárga kis Polszkival igyekeztek eljutni a meccsekre, amelynek ablakában ott feszült a zöld sasos zászló. Tóth Bence gólja mosolyt csalt az arcára, de ez a mosoly nem csak a gólörömnek szólt. Melegség öntötte el a szívét és egy gondolat, hogy lám, lám a foci, a szerelem és Róma talán valóban örök.

Az út, amely Rómáig vezet, így ível át évtizedeken és nemzedékeken a jelenig, ahol a lány esténként szívdobogva várja Kedvese közvetítéseit és SMS-eit a budai kiskocsmából, ahol az óra ketyegését az óriás kivetítő és a vendégek szavainak morajlása nyomja el.

Ezek után nincs nő a földön, aki minden, a közelmúltban történt esemény (Roma – Sampdoria, Lazio – Inter) ellenére úgy várná ezt a mérkőzést, mint én. Bízzunk Claudio Ranieriben, aki az utolsó pillanatig való küzdésre buzdítja csapatát. Eredetileg május 9-én szerettem volna részt venni egy olyan ünneplésen, amilyeneket Carlo Zampának köszönhetően láthattam és hallhattam a neten, de a helyzet, ami türelemre tanít, talán még nagyobb örömet hozhat egy héttel később. A élmény, amely akkor még teljesen friss lesz, átsegít majd azon, hogy csak a képernyőn keresztül élvezhetem a győzelmi mámor felemelő perceit. 

Férfiak! Róma igaz fiai! Kérlek Benneteket, hogy Ti lépjetek a fűre!

Ehhez mi már csak a fordulóra rendelt tippjeinket tudjuk hozzárendelni, és persze jó utat, jó szurkolást kívánunk. És persze várjuk a beszámolót sok képpel, még több videóval.

Roma-Cagliari 2-1
Inter-Chievo 3-1
Palermo-Sampdoria 2-0
Juventus-Parma 2-1
Genoa-Milan 2-2
Napoli-Atalanta 1-1
Fiorentina-Siena 1-0
Bologna-Catania 1-1
Livorno-Lazio 3-2
Udinese-Bari 0-0

 

396 komment

Címkék: olasz serie a beharang vendégszerző

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr401981904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.05.10. 00:20:36

@Matteo_B: bizony a mi Davidunk. Legalábbis minimum félvér.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.10. 00:21:59

@Mr.AT: Vajon a pénzen kívül ugyan mi a fenét lát Kurányi Kevin az orosz lehetőségben?

popp · http://koncertblog.com/ 2010.05.10. 00:28:44

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Nem rossz bajnokság az orosz. Amúgy avatarom, Spalletti Zenitje nagyon faszán megy. Kilenc forduló után hat győzelemmel és három döntetlennel vezetik a bajnokságot.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.10. 00:33:30

@popp: Nem rossz, nem rossz, de le merném fogadni hogy maximum a pénz motiválja. Spalletti meg szintén túl jó szakember oda és bár nem vagyok képben, de remélem játszatja Husztit.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.05.10. 00:46:19

Szerintem alá becsülöd az orosz ligát. Két éve ugye a Zenit parádés meneteléssel nyerte meg az UEFA-kupát. Idén a CSZKA Moszkva ott volt a legjobb nyolc között a Bl-ben, a Rubin Kazany meg kishíján továbbjutott bivalyerős csoportjából a Barca és az Inter közül.

Pénz is van az orosz fociban, Spallerti például sokkal többet keres, mint Romában. Szerintem az orosz liga további fölzárkózása várható a következő években.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.10. 01:19:37

@popp: Azt nem kétlem hogy többet keress, gondolom azért van főleg ott. Pénz van dögivel, ez nem kérdés. Sokat fejlődött nyilván a bajnokság, tényleg sokat, de nem hiszem, hogy Kuranyi a Dinamo Moszkába azért menne, mert trófeákat tud szerezni, gyengébb csapatba és gyengébb bajnokságba megy szerintem.

giacinto 2010.05.10. 11:27:19

Kevinke legalább őszinte, bevallotta hogy "nagy szerepet játszott a pénz a döntésében."

Korrekt.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.10. 11:32:18

@giacinto: Tényleg az. Pedig most lett volna lehetősége még komolyabb csapatba igazolni, de miután belátta, hogy válogatott már soha többet nem lehet, baszik a sikerekre, nincs miért elérni azokat, marad a lé. Te tetted ezt Jogi!

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.05.10. 11:36:43

hogy soha többé ne lehetne a 28 éves kuranyi válogatott, az egy erősen eltúlzott nézőpont, löwön kívül majdnem mindenki behívta volna, jogi távozása a vb után meg nem lenne túl nagy meglepetés. de persze moszkvából senki nem fogja behívni.

giacinto 2010.05.10. 11:42:46

Siena-Inter megint a végén.

06-07: 33. fordulóban találkoztak, Inter 13-mal ment a Roma előtt. egyidőben játszott a 2 csapat. a farkasok kikaptak 2-1-re Bergamoban, az Inter Sienában Mátrix góljaival nyer, 5 fordulóval a vége előtt bajnok.

07-08: Inter-Siena 37. forduló. Az Internek elég lenne nyerni és bajnok. emlékezetes meccs, 2-2, Mátrix tizit ront, előny 1 pontra olvad és izzadni kell Parmában. (Harcsa szarjon sünt)

08-09: Inter-Siena, sorsdöntő meccsnek igérkezik a 36. fordulóban, az Internek csak nyerni kell, de a milan elvette az örömöt, mert előző este kiszopott udinében, játék nélkül bajnok az Inter, de nyernek 3-0-ra, Ibra flegmázva rúg egy gólt, miközben a lecserélésért rimánkodik Josénál.

09-10: Siena-Inter utolsó kör, 2 pont előny, csak nyerni kell a bajnoki cimhez. :)

Jó hir hogy jövőre nem lesz ilyen párositás :)

popp · http://koncertblog.com/ 2010.05.10. 12:15:49

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Mit tehetnél, ha már igazi kedvenceid rendszeresen a hátsó traktusban helyezkednek ;-)

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.10. 12:19:07

@popp: Ez így van sajnos, még egy rasszista, rugdosódó Capitanóra se futja, mint a város boldogabbik felében.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.10. 12:28:16

@popp: Hajaj, mi lenne itt, ha egy Lazio játékos niggerezett volna, lenne itt a nagy önigazolás, hogy ez csak egy Lazio játékos, jóhogy' niggerezik a barma! BEZZEG a mieink. Lehet mosdatni persze Tottit, megnézném mi lenne itt ha ezt Rocchi tette volna. Szerinted mi? ;)

Dias teljesen megérdemelten a hét Seria A csapatában. Jó igazolás volt!

vadkutya 2010.05.10. 12:28:20

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: @popp: Mindig nagy kedvvel olvasom, mikor oda-vissza passzolgattok... :)

vadkutya 2010.05.10. 12:34:22

@vadkutya: Amúgy meg:

Miért nem tud Stevie Wonder olvasni?
...
Mert néger.

horas 2010.05.10. 14:05:04

@vadkutya: Miért nem tud úszni a süket?
Mert nem hal...

popp · http://koncertblog.com/ 2010.05.10. 14:07:28

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Húúú, belegondolni is rossz, tényleg. Én sem vagyok paranoiás, de tényleg üldöznek.

@Great Cornholio: Hogy elfelejtetted már az utolsó fordulóban ellúzerkedett címeket, na majd jövőhéten eszedbe jutnak .-).

horas 2010.05.10. 14:11:20

@popp:
Megtörténhet,de Mourinho nem az a tipus aki egy ilyen félbarátságos meccsen fogja az egész éves kőkemény munkáját elbaszni.
Ahogy az Inter is túl erős ahhoz,hogy egy már kiesett Siena-t nem győzzőn le egy ilyen fontos meccsen.

Amúgy hasonló lesz mint tavaly elött,ahogy az Inter vezetése biztossá és elég egyértelművé válik a Roma szépen apránként majd feladja...szerintem.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.05.10. 14:21:00

@horas: Azért azt ne feledd, hogy a Siena zebra csapatként jelentősen szívni fogja magát az Inter ellen, ellentétben a Lazioval és a Chievoval.

Ráadásul a Robur a soraiban tud majd két extra motivált római gyereket Curcit és Rosit. szóval ne hidd, hogy félbarátságos meccsetek lesz.

Nyilván az Inter sokkal jobb csapat, mint a Siena, meg ők az esélyesek, de előfordulhat, hogy fejben már Madridban járnak majd embereitek. Persze mi is botolhatunk Veronában.

horas 2010.05.10. 14:34:20

@popp: Nem voltak könnyű meccsei az elmúlz szezonban az Inter-nek a Siena-val,az biztos.
De most ebben a meccsben manifesztálodik a bajnoki cím.
Nem hiszem,hogy Madrid-ban lennének már,ahogy a kupa döntőn is tejesen koncentrált volt a csapat.

Más.A Juventus,Iaquinta-t és 45 millió euró-t adna Ibrahimovic-ért,30 m most 15-t jövőre.Benítez-el való tárgyalásol pedig megakadtak,Benítez teljes körú kontroll szeretne a nyári átigazolásoknál a Juve-nálé pedig direktr e-célből hozott Marrota-ra bízzák ezt a feldatatot,egyértelmű,hogy nem bíznak Benítez-ben ez ügyben valószinüleg.
Ha Benítez mégsem jönne lehetséges variácókban felmerült Allegri?Del Neri,Spalletti és Prandelli neve.

Eközben egyre többet hallani Mourinho utódjáról is,most Zdenek Zeman irogatják,de elötte szóba került már Mihaljlovic,Zenga és Capello.Legutóbbit leszámítva mindegyik jelentős visszalépést jelentene Mourinho-hoz képest.Ja és Moratti úgy néz ki megakarja szerezni Fabregas-t.

horas 2010.05.10. 14:40:19

Totti 4 meccses eltiltást kapott,emelett
Balotelli és Chivu is kapott egy-egy meccs eltiltást mert inzultálta a bírókat,és Oriali június 30-ig nem vehet részt hivatalos szerepkörben az olasz szövetség által szervezett eseményeken,ugyan ilyen ügyből kifolyólag.

A végén az Inter több büntetést kapott mint a Roma,azon a meccsen.

Elmennek ám jóbüdös mocskok,tetves,szarházi,buzi anyukkba az összes.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.05.10. 14:50:52

@horas: A jó öreg Zdenek Zeman, na csodálkoznék, ha ő még egyszer komoly csapatot kapna Olaszországban. Néhányszor dopping és egyéb ügyekben nem hallgatta el elég sarkos véleményét. Azóta nem nagyon kap komoly feladatot.

ericcartmen 2010.05.10. 15:01:44

@popp: Edzősködik ő mostanában valahol? Utoljára a Leccénél hallottam a nevét.
Meg az is rémlik, hogy 2004-ben felmerült a Románál is.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.05.10. 15:06:49

@ericcartmen: Igen. A Lecce nagyon jó focit játszott az ő keze alatt, Bozsinovval és Vucsiniccsel. Asszem volt azóta Serie B-s csapata, de meg nem mondom melyik

Gabez 2010.05.10. 15:16:42

@popp: sztem a simán Roma kikap Veronában - azok ott vérbeli Inter szurkolók, pláne a prezidente...;)
Amúgy szép volt ez a kezezés hétvégén, amiből a büntető lett, alig volt átlátszó - kb olyannyira, mint a Lazio meccs egy hete. ;)

Azért persze a Roma jobb csapat, mint a Cagliari.

"egy tucat feka gyerekkel játszott együtt, most is akad Romában feka, de még indián is. " - a fokozással mit akartál kifejezni pontosan? ;)

Gabez 2010.05.10. 15:17:23

A "Roma simán", akarni mondanom.

Piiii 2010.05.10. 15:35:14

húha mit indítottam el evvel a kijelentésemmel... csak az uccsó 3 fordulóban 2 csapatnál azt hallani a meccsek 2. féidejében a kommentátoroktól, akiknek a szavára nyilván nem kell 100%-ig adni, de azért nem suták az olasz focihoz, és értenek azért hozzá, h 0-2nél hihetetlen h még a félpályát se lépik át, meg tegnap azt h kínosan ügyelnek, h nehogy támadjanak 4-3as hátrányban. kicsit frusztráló. főleg ha hozzáteszik h jövő 7en a Roma ellen biztos jobban fognak küzdeni mint ma..annak fényében h a Chievo-s elnök inter drukker. hál Isten a Siena-s meg Roma-drukker, úgyh jövő 7en remélem vért isznak a játékosok. nem hiszem h innen az Inter elveszíti, de hát a remény hal meg utoljára...
@horas: nem értem mit vártál. h egy évig eltiltják?vagy a bajnokikról? az nevetséges lett volna.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.10. 15:39:05

@vadkutya: Szerintem ezt még sokáig teheted, mindannyiunk nagy örömére. :) A vicc pedig: ÁÁÁÁÁ! :D

horas 2010.05.10. 16:28:23

@Piiii:
Azt nem vártam,hogy ismét lesz két Inter eltiltás úgy,hogy Burdisso és Taddei is utólag símán kaphatott volna eltiltást.Erre valószinüleg jogosan reflektáló Inter játékosok kapják az eltiltást.Na mindegy,igazából szerintem ezt már nevezhetjük,szokásosnak is,hogy Inter játékos dumálása az mindennél nagyobb vétség,jelen esetben más testi épségek veszélyeztetése...

horas 2010.05.10. 16:30:49

Most igazából Ibrahimovic-on is gondolkodok...
Lehet,visszakéne hozni.
Amúgy helyében,vagy maradnék Barca-ban még egy évet vagy angliába venném az irányt az MU-ba és a Chelsea-be is szerintem totál passzolna.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.05.10. 16:31:53

@horas: Azért ha jól emlékszem Vieira olcsón talán büntetés nélkül úszta meg De Rossi arcának összetörését.

Piiii 2010.05.10. 16:39:01

@popp: meg Chivu is Toni szándékos megtaposását áprilisban

horas 2010.05.10. 16:39:03

@popp: És kapott eltiltás a reklamáló Roma játékos?

horas 2010.05.10. 16:41:59

@popp: @Piiii:
Vieira szabálytalansága nem volt teljesen tudatos,
Chivu megkapta a sárgáját,és jól emlékszem az az egy kirivó szabálytalansága volt,most ezt Burdisso és Taddei egész meccses porduktumáról nehezen mondható el.
Nem baj...

popp · http://koncertblog.com/ 2010.05.10. 16:42:09

@horas: Mondjuk az szerintem is vérlázító, hogy előbb büntetnek és adnak lapot dumáért, mint szándékos emberölésért.

horas 2010.05.10. 16:55:10

Visszatérve Zeman-ra,sokat nem tudok róla,ő inkább kb 15 évvel ezelötti volt keresett név,egyértelműen látszik ez a visszaesés a munkaadó csapatai sorából.
Hasonlóan nem tudták követni a futball változásait pl Cúper vagy Eriksson.

Piiii 2010.05.10. 17:02:47

@horas: amúgy Taddeit még adom, neki elgurult a gyógyszere, de Burdisso belépője sztem nem volt annyira brutális Sneijderrel szemben, szándékos meg főleg nem, igaz Balotellivel szemben megkaphatta volna a 2.at is, ott szerencsénk volt h nem állították ki

popp · http://koncertblog.com/ 2010.05.10. 17:03:57

@horas: Zemannál inkább azt suttogják, hogy nem engedik padhoz a nagyszája miatt. Mindig látványos megalkuvás nélküli támadó focit játszatott csapataival, például a Romával a kilencvenesek második felében.

horas 2010.05.10. 17:04:11

@Piiii: Brutálisnak brutális volt,Sneijder nem játszik a Siena ellen sem...
Szándékosnak teljesen télleg nem lehet nevezni.

horas 2010.05.10. 17:05:52

@popp: Ezt nem tudom megmondom öszintén.
Lehet valami az egyéni játékstilusával mert a wikipedia külön foglalkozik vele.
Nemtudok ról semmit megmondom öszintén.

Piiii 2010.05.10. 17:22:41

@popp: én úgy tudom a Romához eléggé kötödött, nem hiszem h ennek fényében leülne az Inter kispadjára.bár lehet rosszul tudom

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.10. 17:44:59

@Piiii: Annyira kötődött, hogy a Lazióból ment a Romába. Ez profi világ, ilyen nincs. Ranieri például a Roma előtt Lotióval is tárgyalt és csak a pénzen nem tudtak megegyezni.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.10. 17:54:21

@horas: Sajnos ilyen világ ez. Amúgy nem egy lényegi kérdés, csak tény. Sokan emlegetik, hogy Ranieri milyen nagy romanista, közben igen kicsin múlt, hogy nem a Lazio padjára ült le. Nem vitát akarok ebből, csak arra célzol, itt szinte mindenkit a pénz mozgat, ezért duplán megbecsülendők azok, akiket nem csak az.

horas 2010.05.10. 18:05:01

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:
Nem én Lotito-ra gondoltam,nem régóta ismerem,de vele szinte lehtetlen egy nevezőre vergődni...mi volt itt januárban?
Emlékszel,Ledesma-ért ennyit ad Moratti,nem jó,tárgyalás napján Lotito elfogadja,Ledesma pert veszít akkor megint többet ajánl Moratti az se jó...
Meg ami az egészet megelőzte...kicsit sajátosan intézi a dolgait az egyszer biztos és nem feltétlenül jól.Ranieri-vel Pandev-el és egész évben Ledesma-val szinte biztos,hogy 4 között lenne idén a Lazio.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.10. 18:20:34

@horas: Lotito egy aljas gazember, ez teljes mértékben igaz. Az első hatban lehetett volna normális körülmények között a Lazio, ezt én is így látom. Reménykedjünk a 2010-2011-es szezonban! :)

gasbert 2010.05.10. 18:29:50

@horas: "Ranieri-vel Pandev-el és egész évben Ledesma-val szinte biztos,hogy 4 között lenne idén a Lazio. "

Akkor megvan kit kell megvegyen jövőre a Juve :D

horas 2010.05.10. 18:48:32

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:
Arról nem beszélve,hogy Delio Rossi-t is faszé kellet elküldeni Olasz-Kupa-val a zsebben?Ha jóé tudom a Szuperkupa elött metn már nem?
Vele sem itt tartana a Lazio.

@gasbert: Amúgy évközben én ajánlottam az akkor még szabad Delio Rossi-t a Juve-nak....
Szerezni kell egy normális edzőt nem kell,hogy nagyon nagy név legyen jól kell zárni az igazolásokat és odaérni a negyedik helyre.

Más.Amúgy remélem Maccarnoe bennragad az első osztályban simán beférne komoly csapatokba is,jó játékos.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.10. 19:25:18

@horas: Nagyon rossz viszonyban volt Lotitóval, ki hinné? A Szuperkupát hivatalosan már Ballardinivel nyerte a csapat, de az még bőven Rossi munkája volt. Ballardini "munkája" meg látszott ősszel.

touristique 2010.05.10. 19:25:47

@popp: De azért azt nem hiszem, hogy te azt gondolod, hogy akármelyik faragás az őszi meccsen egy kategória lenne Totti ámokfutásával. Még Vieira sokat emlegetett mozdulata sem. Ha utána mondjuk Totti a már földön fekvő Balotellit nem rúgja fejen suttyomban, akkor még talán... Na mindegy, szerintem túl van tárgyalva.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2010.05.10. 21:41:15

Jó hír gyerekek, a sport döntőbíróság, még a BL döntő előtt tud dönteni Ribery sorsáról, hogy 3 piros lappal súlyosbított eltiltását 0 meccsesre csökkentse, amit a Bl döntőn el is kezdhetne.

ForzaBianconero 2010.05.10. 21:54:24

@horas: "és odaérni a negyedik helyre."
Ha jövőre is a negyedik helyért fogunk harcolni akkor szerintem Tibetbe költözök. Normális edzővel(mint írtad) idén is minimum az ezüst lett volna.

De hogy jó hír is legyen:www.nemzetisport.hu/olasz_labdarugas/juventus-a-torinoi-csapat-lemondott-rafa-benitez-megszerzeserol-2028225/
:)

popp · http://koncertblog.com/ 2010.05.10. 22:03:10

@touristique: Jó de mondjuk egy meccsecskét kaphatott volna volna az öreg francia zúzógép. És mondjuk mikor Chivu a tavaszi meccsen megtaposta Tonit, azért az is ritka gusztustalan volt.

Mondjuik Christianra nem tudok öklendés nélkül gondolni, mikor nálunk volt úton-útfélen nyilatkozta, hogy ő mekkora nagy romanista, aztán mikor Barca többet is fizetett volna mint az Inter és a klub inkább oda akarta adni mint a milánói közvetlen riválishoz, akkor hisztizni kezdett, hogy ő Olaszországba maradna.

Szerencsére a helyére sokkal olcsóbban hozott a Juannal nagyon jól jártunk szerintem jobb játékos is a brazil

ForzaBianconero 2010.05.10. 22:06:53

@ForzaBianconero: Tehát pl: ha Zaccheronival kezdjük a szezont szerintem a 4.-ik hely akkor se lenne kérdés. Persze a "ha" az nem játszik.

G_P_T 2010.05.10. 22:31:52

@horas: Ezt honnan veszed? Én azt olvastam, hogy szinte biztosan játszhat.

Budlofsky 2010.05.11. 10:10:00

Tottit 4 kupameccsről tiltották el. Biztos enyhítő körülmény volt, hogy Balotellibe rúgott bele. :)

giacinto 2010.05.11. 11:35:53

Zemant Moggi nyirta ki anno a doppingos kijelentései miatt, azóta nem igen kap csapatokat. A juvénál sem mennek a szomszédba pofátlanságért.

Ibra pedig bomlassza az öltözőt máshol, ne az Internél, amúgí sem illik bele a mostani rendszerbe.
egyébként Zeman mániája a 433, lehet ezért merült fel a neve.

giacinto 2010.05.11. 11:39:01

@popp: Chivu nyilván nem volt hülye hogy a spanyol bajnokságban menjen védőnek. Ott minden Itáliai védő megégett az utóbbi időben (Samuel, Canna, Zambrotta stb.)

Piiii 2010.05.11. 12:20:25

@mocsing: sajnos nem, én is olvastam. csúnya lenne...

popp · http://koncertblog.com/ 2010.05.11. 12:41:08

@mocsing: Ha Ribery játszhatna a döntőn és most ne kezdj Totizni, mert azt már kibeszéltük.

montipájton 2010.05.11. 12:43:14

@popp: Ha Ribery játszhat, akkor Mottának is játszania kell.

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.05.11. 12:46:45

@popp: öö, nemtom, hogyan jön ide Totti, de nekem ehhez egy indoklás sem ártana gc baromságán kívül. (de lehet, h poén volt, ezért kérdeztem, h tudjam).

tehát miért lenne csúnya?

totti amúgy sztem egy köcsög, szted?

@montipájton: ribéry már letöltött egy meccset, azt vágjátok mind, ugye? motta meg most kezdi majd.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.05.11. 12:49:59

@mocsing: Én fölülemelkedem azon, hogy Totti egy köcsög és így mint kedvenc csapatom Capitanoját és korszakos zsenijét tisztelem. Na?

Simán belefér több is, azért amit Ribery csinált.

sh4d0w 2010.05.11. 12:54:31

Nah, lesz BL-győztesként Serie B?

sportgeza.hu/futball/2010/05/11/a_juventus_edzot_keres_az_intert_tamadja/

Ha tényleg bizonyítást nyer a dolog Nápolyban, akkor vissza lehet adnia címeket... Mindet, a calciopoli óta.

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.05.11. 12:56:28

@popp: erre nem is számítottam :) meggyőztél :)

popp · http://koncertblog.com/ 2010.05.11. 13:13:26

@sh4d0w: Az egész pontosan négy Scudettot jelentene nekünk, az ideivel együtt.

Adriano87 2010.05.11. 13:29:58

Luciano Moggi azt bizonygatja, hogy nem volt semmilyen csalás, illetve összeesküvés. Másrészről azt állítja, hogy a bírókat kijelölő emberek bátorították a vezetőket, hogy telefonáljanak nekik.

A következő tárgyalás kedden lesz, ahol a védelem azt szeretné bebizonyítani, hogy sem Moggi, sem a többi klub nem követett el bűnt, és nem vétett a fair-play szelleme ellen.

„Nápolyban arról próbáljuk meggyőzni a bíróságot, hogy sosem volt semmiféle összeesküvés, és a csapatok mindig a pályán mutatott erények alapján nyertek, a bírók pedig ember létükre követhetnek el hibákat.” – mondta a Gold Sportnak.

„Én azt mondom, hogy mindenki ártatlan, mivel a bíróküldő bizottság tagjaival való kommunikáció általános volt. Ezek pedig ugyanazok az emberek voltak, akik arra kértek minket, vezetőket, hogy hívjuk fel őket.”

„Mindenki hívogatott mindenkit.”

Adriano87 2010.05.11. 13:30:52

Luciano Moggi azt bizonygatja, hogy nem volt semmilyen csalás, illetve összeesküvés. Másrészről azt állítja, hogy a bírókat kijelölő emberek bátorították a vezetőket, hogy telefonáljanak nekik.

A következő tárgyalás kedden lesz, ahol a védelem azt szeretné bebizonyítani, hogy sem Moggi, sem a többi klub nem követett el bűnt, és nem vétett a fair-play szelleme ellen.

„Nápolyban arról próbáljuk meggyőzni a bíróságot, hogy sosem volt semmiféle összeesküvés, és a csapatok mindig a pályán mutatott erények alapján nyertek, a bírók pedig ember létükre követhetnek el hibákat.” – mondta a Gold Sportnak.

„Én azt mondom, hogy mindenki ártatlan, mivel a bíróküldő bizottság tagjaival való kommunikáció általános volt. Ezek pedig ugyanazok az emberek voltak, akik arra kértek minket, vezetőket, hogy hívjuk fel őket.”

„Mindenki hívogatott mindenkit.”

Adriano87 2010.05.11. 13:32:04

mindenki ártatlan.nem lesz itt semmi kizárás.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.11. 17:27:53

Szombaton lesz a Milan-Juve és a Lazio-Udinese, a szurkoló balhéktól félve hozta előre a szövetség ezt a két meccset.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2010.05.12. 07:51:41

@mocsing: Miféle baromség, a tárgyalás meg lesz tartva, pont a bl előtt. Kicsit ironizáltam, de egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy ribéryt engedik játszani. Hát milyen lenne már ha nem a teljes csapattatl állna ki mind2 együttes. ja bocs nálunk Lucio meg a mostanában csillogó Motta hiányozni fog. Ejnye no.

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.05.12. 13:03:42

@Great Cornholio: a baromság az volt, hogy ribéry 3 meccséből nullát csinálnak, amikor egyet már letöltött. (lyon-visszavágó, tudod)

nem nagyon látom át, hogy motta, akinek ha egyre mérséklik (az alá nehéz lenne), akkor is hiányozni fog, vagy lucio hogy jönnek ide.

te szerinted van összefüggés? kifejthetnéd

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2010.05.12. 21:35:55

@mocsing: nonono, az egy alapból jár a piros miatt. Ő a szabálytalanság mértéke miatt PLUSZ 3 meccset kapott, amit szvsz annulálni fognak.

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.05.12. 21:40:20

@Great Cornholio: nem.

egyet letöltött, ahhoz jön még kettő, így lesz meg a három. ebből a háromból lehetne egy és így játszhatna a döntőn.

szerintem nem fogják mérsékelni, de ez nem fontos.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2010.05.12. 21:57:41

@mocsing: de, a pirosat letöltötte, most jönne a 3 meccses eltiltása, ezen megy a vita, hogy eltöröljék-e v nem.

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.05.13. 00:29:44

@Great Cornholio: ne őrjíts már meg, GC, attól hogy utólag mondta ki, nem tölthetett le belőle már egyet?

piros után egy jár automatikusan, aztán hármat adtak neki, de ETTŐL MÉG EGY LEMENT MÁR.

hol itt az ellentmondás?

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.05.13. 00:30:53

@Great Cornholio: eltörölni senki nem akar semmit, ne csináld már, csökkenteni akarják egyre

horas 2010.05.13. 00:33:21

@sh4d0w: @popp:
Az a bajnoki cim amit a zöld asztalnál kapott az Inter azt adom,de a másik 3-nak mi köze van a Calcoploihoz?
A Roma és a Milan mit és mennyit gyengült a bundabotrány miatt azt azért elolvasnám,ahogy felsoroljátok.A Milan kapott 8 pont levonást,de azóta se csináltak semmit a bajnokság,és a Roma is maradjon szépen csöndben.
Miért nem ti vettétek meg Ibrahimovic-ot?
Mert nem tudtátok?
Jaaaa...

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2010.05.13. 11:24:48

@mocsing: Lassan írom, hogy te is megértsd Ribery 4 meccses eltiltást kapott, amiből egyet kötelezően le kell töltenie (letöltött), de a maradék 3 ami még hátravan eltörölhető? Capische?

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.05.13. 13:02:11

@Great Cornholio: akkor én szótagolom. vagy inkább idézek. az uefától. ehhez mit szólsz?

www.uefa.com/uefa/footballfirst/matchorganisation/disciplinary/news/newsid=1482249.html

"The French international was banned for last night's second leg in Lyon, which means that the suspension now remains in place for two further games – the UEFA Champions League final in Madrid on 22 May and the following match in any UEFA club competition for which he is eligible."

VERSTANDEN?

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2010.05.13. 22:17:14

@mocsing: Akkor plusz 2 meccset kapott, mert amit letöltött alap.

Pályaelhagyó autóversenyző 2010.05.13. 22:53:46

off
@Great Cornholio: ha mr.at-ot kiosztottam, teged is ki foglak: capisci (elvegre tegezitek egymast. ha nem, akkor meg capisce)

Mr.AT 2010.05.14. 00:59:21

@Pályaelhagyó autóversenyző: A kiosztástól nagyon messze voltál, konkrétan okoskodni próbáltál, aztán pofára estél, as usual. :-)

De hogy rád is ragadjon valami: nincs olyan kiejtés, mely alapján helyes lenne a "Mr.AT-ot" forma.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2010.05.14. 07:50:24

@Pályaelhagyó autóversenyző: Arról nem hallottál, hogy az arisztokraták néma H-t használnak? :)
süti beállítások módosítása