Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Premiership: Ausgepreist!

2010.04.08. 13:15 donnelly

A franciák lenyomták egymást, végül árcédula került az angol bajnokságra is, a Bayern még nem találkozott komoly ellenféllel, és valószínűleg nem is fog. A VB árnyékában egy olyan Inter-Lyon döntőt vízionálunk, amire már szeptemberben sem fogunk emlékezni. Ferguson alkonya, sokadik német feltámadás, meg egy kis francia a túloldalon.

A Manchester United félelmetesen kezdett, a Bayern nem tudta túlélni az első félidőt három kapott gól nélkül. Nem győzzük hangsúlyozni: ilyen állásról csak elveszíteni lehet a meccset, a motivátor feladata pedig ennek elkerülése, lásd még BL döntő 2005. A kudarc egyértelműen Fergusoné, és egy héten belül elúszni látszik mindkét nagyvad, a PL és a BL is. Σ: elég ciki otthon 3-0-ás vezetésről kiesni, pláne ha az az otthon az Old Trafford.

Nagy vonalakban az előző mérkőzést láthattuk újból, csak itt egy helyett rögtön három góllal nyitott a United, mivel Butt meg akarta dönteni a legtovábbterpeszbenállás világrekordját, Badstuber szoftveréből meg hiányzott a "Valencia" illesztőprogram. Ami utána jött, az ugyanaz, mint amit az Allianz Arenában láttunk, kiállítás ide, vagy oda - a tökös csapatokat fel kellene hogy piszkálja egy beszopott piros, itt meg nagyon úgy tűnt, hogy Fergie megpróbálja kihúzni kapott gólok nélkül. A Bayern ellen. Megint.

Ez percekig sem sikerült, mivel Olic és Carrick előadták az 1998-as Petrescu-Le Saux kűr remake-jét, és a bőrnacisok máris csak egy gól hátrányban voltak, aminek ledolgozására SAF egy félidőt biztosított nekik.

Valószínűleg körülbelül ugyanilyen kockázatos lett volna egy idióta talpnyalóval kezdeni, mint a nem sokkal értelmesebb Rafaellel, de amikor a szélsőhátvédem - akinek a fő feladata Ribery blokkolása - az első játékrészben benyel egy sárgát, akkor lecserélem a szünetben, vagy legalább átnézetem vele A labdarúgás szabályainak 12-es fejezetét... Ferguson azonban, ahogy szokta, ragaszkodott elképzeléseihez, és ami ritkábban fordul elő vele (de ahogy öregszik egyre gyakrabban), rá is fizetett. Tény, hogy összejöttek neki a dolgok (hiányzott egy egészséges Rooney, Rafael debilként viselkedett, a Bayern volt az ellenfél, Robben visszatért és az árazóját sem hagyta otthon), de azért menedzser, hogy ezeket a dolgokat menedzselje, és félidőben minimum annyit mondok a csapatomnak, hogy "csak így tovább, ne úgy, mint a múlt héten!". Ja, és nem intézem el a dolgot (értsd: az egész meccset és a kizúgást) azzal, hogy ezek "tipikus németek", csak mert azok Manchesterben mertek reklamálni egy jogos második sárgát. Persze van valami tiszteletre méltó félelmetesség a német csapatokban, főleg a Bayernben, ha valóban tudnak németek lenni, és ezzel a fekete szereléssel teljessé vált a kép: Bayern Munich is as German as ever.

Liverpool-szindróma a Unitednél?
A 2000-es évek Pooljára jellemző az őrületes tempó, amit diktálni képesek, az ellenfél saját kapujába préselése és őrületbe kergetése, amit kb. az első 20 percben tudnak, de csak a Kop felé. A United valami hasonlót erőltet mostanában, azzal a különbséggel, hogy ők berúgják a helyzeteiket, és kicsit tovább bírják. Az ilyen iramcsapatok erejét nagyjából az határozza meg, hogy mennyi ideig tudnak a maximumon pörögni, mert a Manchesternek Európában iramcsapatként kell működnie, a milánozás már a múlt héten sem jött be nekik, és ezúttal is rákeféltek. Pedig csak a Bayern volt az ellenfél.

Das ist Bayern!
Üdvözöljük újra a Bayern Münchent az elitben - ez körülbelül akkora visszatérés, mint amikor Villeneuve száz év után ismét dobogóra állhatott. Hogy nem a jobbik csapat jutott tovább? De nem az a jobb, amelyik továbbjut? Fogalmazzunk úgy, hogy az esélytelenebbik alakulat került az elődöntőbe, de egy német csapatot mikor érdekelt az, hogy gyengébben rangsorolják, mint ellenfelét? Ráadásul most nem is megpattanó, begyötört, bepaszírozott gólokrók volt szó - csak az első volt ilyen - itt most a mákot és a játékvezetőt sem érdemes elővenni. A Bayern Robben óriási góljának segítségével kihasználta az ellenfél taktikai és pszichológiai fogalmatlanságát, és érvényesítette akaratát. 3-1-nél, pláne emberfórban meg nem fordult a fejemben, hogy a United ebből jól fog kijönni, az előre jelzettnél többet bíró holland pedig stílusosan vetett véget a Manchester szezonjának.
MANCHESTER UNITED-BAYERN MÜNCHEN 3-2, tj.: BAYERN 4-4-el, idegenben lőtt több góllal.

Bár gyakorlatilag senkit sem érdekelt, de volt egy francia-csúcsrangadó-visszavágó is a Garonne torkolatánál, melyen Claude Puel úgy matekozott, hogy ha kétgólos előnyt nem tudnak megtartani Laurent Blanc emberei ellen, akkor nem is érdemlik meg a továbbjutást - így Lisandro híján a kettős fedezék mögül egy-egy kósza kontrával operáltak a vendégek, a védelmük pedig állta a nyomást. Miután Alou Diarra minden frusztrációját levezette a kapufán, Chamakh még az első félidő vége előtt betalált, ami azt jelentette, hogy 45 perc maradt a Girondins számára egy, a továbbjutást érő gól megszerzésére. Éppen ezért olyan is volt az a második rész (vagy negyedik negyed), amilyennek lennie kellett, de a Lyon állta a Bordeaux rohamait, és még a csodafegyver, a pontrúgásból történő hálóba préselés sem jött be a hazaiaknak, mert amikor elfogytak a védők, ott volt még Lloris, aki a 87. percben óriási védéssel hárította Wendel fejesét. A Lyon három sikertelen kísérlet után jutott az elődöntőbe,
GIRONDINS BORDEAUX - OLYMPIQUE LYON 1-0, tj.: LYON 3-2-vel.

372 komment

Címkék: d összefoglaló bl bayern münchen mu

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr451904061

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fraulein praxa 2010.04.08. 13:18:50

hú de nagy a csönd...:-D

donnelly · http://nst.blog.hu 2010.04.08. 13:22:54

@imici77: Kár a gőzért, én fogom írni:)

vadkutya 2010.04.08. 13:25:09

...és ezzel a fekete szereléssel teljessé vált a kép: Bayern Munich is as German as ever.

Zseniális. :)

Mr.AT 2010.04.08. 13:25:20

Eléggé zavaró, hogy a posztban egy szó sem esik Messi-ről.

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2010.04.08. 13:26:08

sell-out! half prise! 50% off!!!
ez lehetett Robben árazóján.

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2010.04.08. 13:27:14

@imici77: nem EL-t akartál? Pool felvezetővel, esetleg Fulham-mal?

Budlofsky 2010.04.08. 13:28:00

Ezután a kör után kijelenthető, hogy a Barcelona szépen halad a címvédés felé. Csak arra kell figyelniük, hogy útközben be ne árazzák őket.

bmiky31 2010.04.08. 13:30:10

Az 1998-as kűr Petrescu-Le Saux volt, akik akkoriban éppen csapattársak is voltak a Chelseaben. Moldovan az első kést döfte az angolokba aznap.

donnelly · http://nst.blog.hu 2010.04.08. 13:33:47

@bmiky31: Bazz, tényleg, köszi, máris javítom!

Hispan07 2010.04.08. 13:41:53

be van itt már árazva mindenki - következhet az angol gödör :)

Vul-Kahn 2010.04.08. 13:43:14

Szerintem sötétkék a szerelésünk... De amúgy jó cikk.

Boodler 2010.04.08. 13:44:32

Gratula a Bayern-nek.

Szezon elején voltak olyan hangok, hogy nem katasztrófa, ha a MU nem jut a döntőbe, stb.
Hogy a 4 közé sem az már egy kicsit érdekesebb, de nem is érdemel 4 közé jutást az a csapat amelyik nem tud rendesen végigjátszani két meccset.
Engem jobban bosszant az, hogy hajtáskényszerben egy Berbatovot tudott becserélni Sanyi, hogy majd ő fogja tűzbe hozni a csapatot. Na ne már!
Az sem tetszett, hogy Münichben a 90.+ percben olyan gólt kapott amilyet, és megengedhetetlen, hogy a 41. percben nem tudja megtartani a 3-0-át a csapat és helyette 2 percen belül gólt kap.
Ezt a párharcot ugyanannyira (vagy ez külön szó?) a MU vesztette el, mint amennyire a Bayern megnyerte.
Remélem Sanyi összetöri a malacperselyt a nyáron és körbenéz egy kicsit. Tavaly az volt a kifogás (mert szerintem ez nem indok), hogy nagyon drágák a játékosok. Szerintem a Man. City-nél nem fogyott el a pénz, úgyhogy sokkal olcsóbbak nem lesznek most sem a játékosok. Márpedig a csapatban van jó pár játékost akit cserélni / pótolni kell.

Marad a bajnokság. Remélem Rooney-val.

ddrum77 2010.04.08. 13:46:23

@fraulein praxa:
Persze, kit érdekel a Bayern meg az Inter meg a Lyon?
Nem töröm össze magam hogy megnézzem a döntőt, bárki is játssza.

Stoney Hill Billy 2010.04.08. 13:48:26

Már az is kb. tornyi barna szint volt a Lovagtól, amit Rooney játéka kapcsán műveltek: "biztos, h. nem játszik ,de arra rá tud beszélni, hogy a padra ültessem" haha
Úgy látszik télleg öregszik..

bakító 2010.04.08. 13:48:35

Ez most jó lett, és a konklúzió is ül, egy kivétellel. Egy kupasorozatban nem feltétlenül a jobb csapat jut tovább (egy bajnokságot viszont mindig a legjobb csapat nyeri meg). Ezzel nem azt akarom mondani, hogy a Bayern nem érdemelte meg a továbbjutást (szemben a Fio elleni párharccal), hanem hogy egy 38 meccses bajnokságban 99%-os eséllyel a MU mögött végeznének.

fransancisco 2010.04.08. 13:56:59

@ddrum77:
"ha az tigris meghal, a majom lesz a dzsungel királya" mao elvtárs,
persze a tigrisek vessenek magukra

A bukott Madonna a nagy didikkel Van Klomptól 2010.04.08. 13:59:28

@bakító: És az mikor volt releváns egy kupasorozatban, hogy egy 38 meccses bajnokságot melyikük nyerne?

Walmer 2010.04.08. 14:05:41

Bár mostanában kisebb gondom is nagyobb annál, minthogy azon keseregjek, hogy kiesett a MU, de azért pár gondolat.
1.) Nani. 2 gólt lőtt, ami szép, de olyan eszetlenül futballozott végig, hogy az botrány. Az első ordító bayern helyzet is az ő briliáns szabadrúgásából jött.
a második félidőben pedig zsogabonítózni szeretett volna, mikor minél gyorsabban végig kellett volna vinni a kontrákat.
2.) Carrick. nagyon nehéz angol labdarúgót szidnom, de most meg kell tennem. Félek, Michael véglegesen elkallódik. amit az utóbbi 2 évben előad futball címén az nem méltó ahhoz a játékoshoz, ami lehetne. Imádtam a játékát a WHU-ban, szerettem a MU-ban is, de az utóbbi évek, főleg a legutóbbi sérülése óta tragédia amit csinál. tegnap is. Egy nála fejjel kisebb horvát elnyomja. nekem leégett volna a bőr a pofámról Mike.
3.) Emberhártány. lehet, hogy én vagyok már túl öreg és fogalmatlan a focihoz, de 10 a 11 ellen, egy baszott nagy focipályán ne jelentsen már akkor hártányt, hogy nem tud egy csapat kijönni a saját 16-ról. Ez nem jégkorong, basza meg. Hihetetlen, hogy az utóbbi 2 év BL döntőse a második meccsén válik teljesen impotenssé, mikor emberhátrányba kerül. A chelsea ellen még csak megértené az ember, de egy Bundesliga csapat ellen ez megengedhetetlen és érthetetlen.
4.) mostanra azt hiszem világossá vált, hogy a bajok a védelemmel vannak ennél a csapatnál. Rio és Vidic sérülései miatt eltűnt a vörös fal, ami tavaly a sikereket hozta. nem értem azokat, akik szerint Rooney nélkül nem megy a góllövés. megy. A 3 gólnak untig elég kellett volna lennie az OT-n.
5.) A united megérdemelten esett ki. Az a csapat, amelyik nem tud lebirkózni egy (és ezt tényleg minden bántó szándék nélkül) Bundesliga csapatot, akit ennyire kiüt ha emberhártányban kell játszania, amely olyan gyermeteg gólokat képes kapni, mint Olic góljai, az ne legyen elődöntős a BL-ben. A lyon, vagy a Barca ellen mi lett volna? Két számjegy?

bakító 2010.04.08. 14:06:21

@A bukott Madonna a nagy didikkel Van Klomptól: Semmikor, csak a posztíró a melyik a jobb csapat kérdést lebegteti. Erre vonatkozott a megjegyzésem. (Meg a várható beárazásözönre...)

sporttárs 2010.04.08. 14:06:55

Azért sajnálom, hogy kiesett a Manchester, mert ha zsinórban negyedszer is bejut a BL-négybe, amiből ugye kettő döntő volt, egy pedig végső siker, akkor talán a legbrutálisabb Barca-fanok sem hörögnek, ha nem az ő csapatuk kapcsán írnám le: korszakos.
Mert szerintem a mai fociban ez már tényleg az. Főleg a közben megnyert PL-címekkel.

De inkább így is leírom. Ez a Manchester egy korszakos csapat. Lehet, hogy éppen a korszak vége felé, de akkor is.

Az idei csapatuk gyengébb a tavalyinál, egy Cével mindenképpen, nem, hiszem, hogy vele a Bayenen akadtak volna fenn. És még ezzel a minőségi visszaeséssel is bajnokesélyesek otthon és nyolcban voltak a BL-ben.
Éppen ezért max. respekt a Bayernnek. Bár a két meccs alapján ezt tényleg a United baszta el.

sporttárs 2010.04.08. 14:08:31

A Lyont pedig a döntőbe várom.

A bukott Madonna a nagy didikkel Van Klomptól 2010.04.08. 14:09:40

@bakító: Márpedig az a csapat jut tovább, amelyik a két meccsen jobb...

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2010.04.08. 14:10:33

höjj-höjj-höjj!
újraárazás volt már? a beárazás mellé.

effberg 2010.04.08. 14:10:49

1. @Walmer: 4-4 el egyetértek... ( Bár neárazd be ennyire a bundást )

2. SAF "... és ezt a németek kihasználták, utaztak a kiállításra. Ők ilyenek." ... " ...és ezt a németek kihasználták, utaztak a kiállításra. Ők ilyenek. "
Az öreg elfelejtette hogy kell veszíteni... komolyan mondom, ennyire sötét, buta, másokra mutogató nyilatkozatot még nem olvastam... ( pedig itthon megvan rá a táptalaj ) ... számomra: SAF is now an officaly BASTARD!

popp · http://koncertblog.com/ 2010.04.08. 14:11:27

Az idei Bl tavasz legnagyobb lúzere a Real, a 250 misiért összevásárolt sztárjaikkal kizúgnak egy Lyonnal szemben, miközben két elpaterolt hollandjuk négybe lövi az Intert és a Bayernt.

bakító 2010.04.08. 14:12:14

@A bukott Madonna a nagy didikkel Van Klomptól: OK. Nem fogok belemenni egy értelmetlen szofisztikába. Ha nem akarod megérteni a lényeget, akkor nekem úgy is jó.
Amit te írsz nem mond ellent annak amit én írok.

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2010.04.08. 14:13:12

@popp: Robbenre ráadásul szó szernt értendő.

Walmer 2010.04.08. 14:13:23

@A bukott Madonna a nagy didikkel Van Klomptól:
szerintem ezt hagyjuk. A logikád szerint nem volt prímább csapat 1954-ben az NSZK-nál.
Az a csapat megy tovább amelyik a több gólt lövi. és ez általában a jobbik csapat, de nem mindig és nem feltétlenül.

mickeyknox 2010.04.08. 14:13:25

@sporttárs: nyugodtan leírhatod, mert az utóbbi 4-5 év manchestere (főleg cronaldóval) szerintem dominált európában. nem hörgök, igaz nem brutális, csak egy átlagos barca fan vagyok :)

vadkutya 2010.04.08. 14:13:44

@effberg: Szokott furcsákat nyilatkozni az öreg cefrés...

A bukott Madonna a nagy didikkel Van Klomptól 2010.04.08. 14:15:13

@bakító: Így van, csak amit te írsz, az nem releváns.

@Walmer: A logikám szerint az 1954-es döntőn a német csapat hathatós bírói támogatással jobbnak bizonyult - bár két meccsen ott is csak 10-6-ra voltak jók...

bakító 2010.04.08. 14:16:25

@effberg: Nincs hozzá szerencsétek hétről hétre. Az objektivitás és sportszerű nyilatkozat sose volt az erőssége. (A sajtó felé).

Gondolom a játékosainak azért mást mond (ordít).

popp · http://koncertblog.com/ 2010.04.08. 14:16:53

@sporttárs: én is. Mondjuk az hihetetlen, hogy nem tudsz leszakadni a Barcáról ;-).

Walmer 2010.04.08. 14:17:19

@sporttárs:
"Az idei csapatuk gyengébb a tavalyinál, egy Cével mindenképpen, nem, hiszem, hogy vele a Bayenen akadtak volna fenn."

fennakadtak volna, hidd el. eltűnt a védelem idénre. Egy félidő alatt három rúgott góllal tovább kellett volna menni. Két éve a barcelonát verték le úgy, hogy 180 perc alatt lövés nem ment van der Saar felé.

nordsee 2010.04.08. 14:19:02

@mickeyknox: Igen, korszakos, de sajnos pont a Barca és Messi által jelzett korszaknak adják át a stafétát. (Függetlenül attól, hogy az Inter kipicsázza őket majd!)
@donnelly:
A post szenzációs, ismét egy stílusbravúr (kisüveges Coca-Cola sok jéggel).

fraulein praxa 2010.04.08. 14:19:51

@ddrum77:
én azért megnézem, és két dologban reménykedem:
1. az inter nem lesz döntős (ez mondjuk sanszos),
2. a bayern sem, de ha mégis (ez tán sanszosabb), iszonyatosan megszívatja őket a barca.

esküszöm, ha a steauaval játszana bl-döntőt valamelyik, még akkor ez ellen a kettő ellen drukkolnék..:-D

mickeyknox 2010.04.08. 14:22:09

@nordsee: miért is baj ez? (tavaly már félig átadták egyébként) :D

mbm 2010.04.08. 14:25:49

Apropó, lesznek eltiltottak a Lyonnál az elődöntőn? Kaptak vagy öt sárgát, úgyhogy biztosan. Nem tud erről valaki valamit?

bakító 2010.04.08. 14:25:50

@A bukott Madonna a nagy didikkel Van Klomptól:
"Hogy nem a jobbik csapat jutott tovább? De nem az a jobb, amelyik továbbjut?"

A relevancia itt érhető el. Egy kupában továbbjuthat egy szerencsésebb, adott pillanatban jobb formában lévő csapat. Ha jobb szót általában értjük (mint ahogy az emberek 99%-a), akkor érdemes egy szezon alapján értékítéletet alkotni.

pl. jobb a töltött káposzta mint a paradicsomleves, de most ezt anyukám elkúrtad, úgyhogy MOST jobb a pradicsomleves.

Capise?

nordsee 2010.04.08. 14:27:12

@mickeyknox: Nem objektíve baj, valahol én is örülök, hogy láthatom mindkettőt és főleg az őrségváltást.
Szubjektíve: soha nem rajongtam a Barcáért, de idén a Stuttgarti vendégprodukciónál csömörlöttem meg végleg.

apok 2010.04.08. 14:30:49

Vágom h. sok itt a Bayern drukker és még több a United ellendrukker, de a kiállítás nélkül ez izzadság mentes 5-1 lett volna. És továbbjutástól függetlenül, sztem nem kérdés melyik a jobb csapat.

Mr.AT 2010.04.08. 14:31:32

@bakító: Sosem értettem, hogy felnőtt férfiak hogy képesek paradicsomlevest enni.

Ronal-d'oh! 2010.04.08. 14:33:53

Szar érzés kiesni, de ha szezon elején azt mondják, hogy így áll majd a csapat, akkor nagyjából egyezett volna az elvárásaimmal.

Nem értem, hogy mi ez a fene nagy dörgedelem az egész csapattal szemben. Tegnap egy félidőn keresztül emberhátrányban csak 3-2 lett, a 4 kapott gólból 3 ordító egyéni hiba, a 4. meg mák. Itt inkább fejben fáradtak el az emberek, csak nem lesz sokkal jobb, ha majd még vb is becsúszik mondjuk Carricknek.

mickeyknox 2010.04.08. 14:34:03

@nordsee: értem.

egyébként valahol érdekes, hogy ennyire más csapat követ(het)i egymást.

nordsee 2010.04.08. 14:34:13

@Mr.AT: Olaszfan létedre tudnod kéne, hogy amit a férfiak esznek, az nem a betűtésztás verzió. :))

bakító 2010.04.08. 14:34:32

@Mr.AT: Mondjuk ha paradicsomleves az egyetlen kínálat én is inkább éhezem.

A bukott Madonna a nagy didikkel Van Klomptól 2010.04.08. 14:34:52

@bakító: De ezt a logikát követve a BL a Bajnokok Lottója és egy oda-visszavágós párharcot egy tizenegyespárbaj szintjére alacsonyítasz le.

@apok: Ugyanez lett volna az eredmény kiállítás nélkül is, belive me.

A bukott Madonna a nagy didikkel Van Klomptól 2010.04.08. 14:35:54

@nekedX: Robben gólja az egyéni hiba, vagy a mák kategória?

Artsuhtaraz · http://latomasok-arnyjateka.blog.hu/ 2010.04.08. 14:36:30

Ugye erre emlékeztek?

nst.blog.hu/2009/08/25/bundesliga_3_fordulo_lankadt_bajor_kolbasz

Majd akkor is be fogom linkelni, miután magasba emelte a BL trófeát van Bommel.

nordsee 2010.04.08. 14:36:47

@mickeyknox: Hát igen, de úgy érdemes új korszakot nyitni, ha valóban új. :))

bakító 2010.04.08. 14:39:17

@A bukott Madonna a nagy didikkel Van Klomptól: Melyik részét nem érted a mondandómnak?
Egy kupasorozatnak is megvan a maga bája, ezt egy percig sem vitattam. Jó ez a rendszer ahogy van.

hakapesz imi 2010.04.08. 14:39:37

@apok: egy "jobbik" csapat tagjai nem kell, hogy egy rakat sárgát, vagy akár csak kettőt is begyűjtsenek egy untermensch bedarálása közben. Ha sárgát (ne adi isten, sárgáKat!) érő szabálytalanságok kellenek ahhoz, hogy a "gyengébbik" csapat ne érvényesíthesse akaratát, akkor már nem is biztos, hogy helyesen osztottad le a gyengébbik/favorit jelzőket... Röviden, nem jelentheted ki, hogy a gyengébbik csapat jutott tovább, hiszen a ugyanazzal a labdával rúgtak ők is négyet ugyanannyi idő alatt, csak kicsit szerencsésebb leosztásban.

apok 2010.04.08. 14:39:52

@A bukott Madonna a nagy didikkel Van Klomptól: Remélem ezt te sem gondolod komolyan, vagy talán nem láttad a meccset? Nagyobb volt az alázás mint amit a Barca csapott Londonban az első félidőben. Aztán 10 emberrel idióta módjára visszaállt a United védekezni.

Asidotus 2010.04.08. 14:40:50

Azért csak igazuk lett azoknak a hangoknak, akik a szezon elején a PL gyengüléséről értekeztek. Az eredményeket ismerjük, és a Pool esetleges EL-győzelme karcsú lesz, ráadásul ahhoz még meg kéne verni a Benficát, utána meg a Valencia-Atletico Madrid győztesét

ddrum77 2010.04.08. 14:42:41

@fraulein praxa:
Elismerem a Barcat, de nem vagyok rajongójuk, arra meg nem vagyok kíváncsi, hogy gurít Messi bármelyik csapatnak 3-4-5 gólt.

apok 2010.04.08. 14:42:54

@hakapesz imi: Ne haragudj, 2 tök felesleges sárgát kapott egy 19 éves gyerek. Vagy szted Ribery a félpályán hatalmas veszélyt jelentett? Vagy az a törlesztés van Bommelnek? ( amit amúgy le kellett volna fújnia, és akkor ugye nem lett volna sárga ) Én elhiszem, h. jó dolog a továbbjutás, de azért a szemellenzőt vegyük már le.

A bukott Madonna a nagy didikkel Van Klomptól 2010.04.08. 14:43:12

@apok: Láttam a meccset, és azt is, hogy a United a 46. percben kezdett él védekezni, nem a kiállítás után.

rizla 2010.04.08. 14:43:22

@Nűnű: nem a PL gyengült, csak a PL élcsapatok, de ez átmeneti.

Asidotus 2010.04.08. 14:43:31

@Artsuhtaraz:
azt talán azért mégsem kéne...

fraulein praxa 2010.04.08. 14:44:36

@apok:
az a baj, hogy mindig van ilyenkor néhány "ha" meg a feltételes mód..:-(((
már nem tudjuk meg mi lett volna, ha nincs a piros lap, ha rooneyt időben lecseréli mondjuk park-ra (többen ezt vetették fel), stb...

rizla 2010.04.08. 14:44:59

@sporttárs: az elmúlt 20 évben korszakos csapat az MU. ferguson manchestere egész pontosan. ha visszanézünk majd 2030ban az ezredfordulóra, eszünkbe fog jutni a triplázós MU, aztán később a zsinórban 3 PL-t nyerő MU, ami zsinórban két BL-döntőben ott volt, stb.

A bukott Madonna a nagy didikkel Van Klomptól 2010.04.08. 14:45:38

@bakító: Azt a részét nem értem, hogy mért kellett a bajnoki szisztémával összehasonlítani:)
Illetve értem, hogy donnelly konklúziójával vetetted össze ezt az aspektust, de ő meg nyilván arra reagált, hogy jöttek itt a meccs utáni kommentek, mely szerint "nem a jobb csapat jutott tovább". És hakapesz imivel értek egyet.

nordsee 2010.04.08. 14:48:32

@Nűnű: Hát ha kiverjuk a Benficát, akkor azért nem jelenthet gondot a másik ágon lévő bármelyik csapat. Már ha tisztán a Benfica-maradékspanyol erőviszonyt nézzük.

_karmapolice_ 2010.04.08. 14:48:46

@nordsee: de azt nem is paradicsomlevesnek, hanem minestronénak hívják ;-)

apok 2010.04.08. 14:49:11

@A bukott Madonna a nagy didikkel Van Klomptól: Hogy miért? Alázta Riberyt, kb hülyét csinált szegényből. Ezért.

Everred 2010.04.08. 14:50:14

@nekedX: ráadásul mindezt úgy, hogy a Bayern gusztustalanul alattomosan játszott, faragtak végig, és persze a bíró elnézte. Van Bommel sorozatos szabálytalanságai nem számítottak, csak Rafaelnél érezte szükségét a fegyelmezésnek, amikor a kaputól 40 méterre egy kicsit megfogta Ribery kezét. Így meg azért nehéz játszani, ha tudod, hogy az ellenfél bármit megtehet, nálad viszont a legapróbb kis szabálytalanságért is jön a sárga. Meg akkor is lapot kapsz, ha téged rúgnak fel, lásd Rafi első sárgája.

De legalább a teljesítményre büszkék lehetünk. 40 percig egy csapat volt a pályán és a második félidőben is csak nekünk volt helyzetünk, kár, hogy gólt meg ezek a geciládák rúgtak.

A bukott Madonna a nagy didikkel Van Klomptól 2010.04.08. 14:52:35

@Everred: Gratulálok ehhez az elfogulatlan és korrekt hozzászóláshoz!

A bukott Madonna a nagy didikkel Van Klomptól 2010.04.08. 14:53:47

@apok: Két sárga lapig én is aláztam volna.

@Everred: Ezt úgy hívják, hogy férfias küzdelem, bár ez a Naniknak meg Rafaeleknek idegen.

A bukott Madonna a nagy didikkel Van Klomptól 2010.04.08. 14:55:15

Na megjelentek a trollok, elhagyom a threadet...

Everred 2010.04.08. 14:55:38

@A bukott Madonna a nagy didikkel Van Klomptól: ja, ha férfias küzdelem, akkor mire kapott sárgát Rafael? Ő is csak küzdött. Menjél már a hülyeségeiddel.

Örülj neki, a Fiorentina után a United ellen is megkaptátok a 12. embert, mit zavar téged, hogy én mit mondok? Inkább menjél ünnepelni.

hakapesz imi 2010.04.08. 14:55:39

@apok: nem vagyok MU-drukker, nem is érdekelt, ki jut majd tovább, a francia meccs sokkal inkább lefoglalt, de ha valaki két sárgát kap ilyen meccsen, ráadásul feleslegeset, ahogy mondod, akkor az egy pöcs, és mivel a csapat része, a saját csapatát gyengíti kiválásával. Tetszik vagy nem, ez a 19 éves csákó volt a Sir választása, és ha kap 2 sárgát, akkor csókolom. A csapat meg vagy megbírkózik a szituval (superior) vagy kiszopnak, akkor meg nincs miről beszélni. Lehet bírózni, meg nácizni, csak felesleges, ha hazai pályán szopnak kettőt az Álmok Színházában.

A bukott Madonna a nagy didikkel Van Klomptól 2010.04.08. 14:57:02

@Everred: Nem vagyok Bayern szurkoló, úgyhogy felesleges a T/2., de amúgy bájos ez a hiszti:)))

apok 2010.04.08. 14:57:13

@A bukott Madonna a nagy didikkel Van Klomptól: Ez meg mit akar jelenteni? :D Te tényleg nem láttad a meccset sztem.

A bukott Madonna a nagy didikkel Van Klomptól 2010.04.08. 15:00:08

@apok: Azt akarja jelenteni, hogy ugyanaz volt a forgatókönyv, mint az előző meccsen, ahogyan az a posztban is szerepel.

real mesterm 2010.04.08. 15:00:27

@apok: lehet, hogy kiállítás nélkül sima lett volna, de volt kiállítás és 3-2 lett. fölösleges olyanra fogni, ami nem történhet már meg. am én egyáltalán nem vagyok bent biztos hogy tükörsima MU továbbjutás lett vna 11 emberrel is.

Endoscope 2010.04.08. 15:02:17

Jó volt látni a tegnapi meccset, amely dinamikájában és frenkvenciájában elképesztően érdekes volt. Testsúly kilogrammban a német játékosok alkalmazkodtak az ellenfélhez és a horizontálisan valamint vertikálisan tagolt defenzív védekezésükhöz. Pszichopedagógiailag az angol játékosok destruktívak voltak a feladatra és mindezt Ferguson a német gálát követő presszekonferencián is elmondta.

@popp: Értem én, hogy a legszebb öröm a káröröm, de azért a hétvégi bajnokin én Effektív Sportélményt várok. A kirúgott hollandok hiányában is. :)

Ui.: www.youtube.com/watch?v=K9koBYd8uBM

BillyMack 2010.04.08. 15:05:07

@popp: Végre nem csak nekem és Rizlának tűnt fel, hogy nem tud leszakadni a Barcáról:)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.04.08. 15:05:40

@sporttárs:

Tényleg hihetetlen, hogy minden gondolatod a Barcelona körül forog... :-) A MU egy korszak (kb. 2006-2009) egyik meghatározó csapata volt, ezt nemigen vitatja senki. Más kérdés, hogy a nagy siker kapujában egyszer a Milan, egyszer pedig a Barca elég simán elgáncsolta őket; a BL-győzelmüket pedig egy elképesztő véletlennek (Terry elcsúszásának) köszönhették.

@nordsee: "Már ha tisztán a Benfica-maradékspanyol erőviszonyt nézzük."

?

A Benfica, Valencia, Atleti kb. egy szint.

avenger13 2010.04.08. 15:05:45

@apok: rafael utánarúgott mvbnek a fújástól függetlenül. nem sokat várt, nem nézte meg, hogy ezt nem fújtátok le? akkor nesze neked mvb. de mindegy. a united volt a favorit, ugyanakkor elárulom nektek, hogy a ti góljaitok is egyéni hibák miatt születtek, mint az összes gól. szóval ez nem érv semmire. fene tudja mi lett volna akkor, ha... az első meccsen is gyorsan vezetést szereztek, és mégis a bayern nyert.

real mesterm 2010.04.08. 15:06:29

@Everred:
lehet más meccset néztünk, de amilyen alattomosak voltak a manchesteriek, nem egy pirosat kellet volna kiosztani nekik...

apok 2010.04.08. 15:07:20

@A bukott Madonna a nagy didikkel Van Klomptól: Ugye érzed, hogy logikátlan baromságokkal dobálózol és érvelésnek állítod be. 2 sárga lapig aláztál volna te is = ez volt az első meccs forgatókönyve ??? wtf ember? Mit szívtál? Kérnék én is belőle ha van még.

nordsee 2010.04.08. 15:07:21

@Csöncsön: "A Benfica, Valencia, Atleti kb. egy szint."
Valencia még csak-csak, de az is otthon max.

Ronal-d'oh! 2010.04.08. 15:09:45

@A bukott Madonna a nagy didikkel Van Klomptól: Az, hogy Robbentől 10 méterre volt a legközelebbi MU játékos vajon melyik?

avenger13 2010.04.08. 15:11:27

@apok: ez meg baromi nagy túlzás. nem riberyről állították ki az alázós brazilt?

@Everred: nem volt egyáltalán durvább a bayern, mint a mu. nézd meg mit kapott robbery. mvb mire kapta a sárgát? kb. ugyanarra mint rafael a másodikat. szóval a csak mi kapunk sárgát hasonlatod sem áll.

az igazán alattomos köcsög meg ferguson volt.

Tika_ 2010.04.08. 15:12:02

a tegnapira már nem emlékszem, viszont a képen, amit láttam róla, hárman reklamáltak a sárgáért: 1 német, 1 francia és 1 holland, szóval a Sir mit látott :D.

Egyébként, akkor már tényleg érdekel: a Bayernben ki a bajor?? (tehát nem csak német, hanem bajor is). köszönöm előre is

@Mr.AT: komplexusos :). Egyébként Amaurit 10-es skálán hányasra értékelnél? ;)

A bukott Madonna a nagy didikkel Van Klomptól 2010.04.08. 15:12:39

@apok: Ezzel a nagyon erősnek szánt hozzászólással inkább az ostobaságodról teszel tanúbizonyságot, mintsem az érvelési képességedről, továbbá azt sem tudom, miért teszel egyenlőségjelet két egymástól teljesen független megjegyzés közé.

@nekedX: OK, ez igaz, viszont nem ostoba hibák előzték-e meg a MU góljait is? Butt nem tudom, mi a rákot művelt, Badstuber meg nem igazán értette, hogy mit kell játszani balhátvédben...

CaBeL 2010.04.08. 15:13:42

@Mr.AT: szereted a paradicsomlevest? buzi-e vagy?

bakító 2010.04.08. 15:13:53

Egyébként kiszakadva ebből a jobb nem jobb kliséből, azt meg lehet állapítani, hogy mindkét csapatban ordas nagy lyukak vannak, ami a MU esetében szerfölött szokatlan. Rafaelt nem kell agyonszapulni, hiszen ő inexperience (én mint Arsenal szurkoló teljesen tisztában vagyok ennek a jelentőségével), és ez most visszaütött. Mondjuk ha Gery Neville az egyetlen alternatívám, akkor már SAF döntése sem teljesen elhibázott. A szünet után is fennhagyni a csákót viszont ölég nagy hiba (mint ahogy erre donelly is rámutatott).

A Bayern pedig kezd valami fazont ölteni, ha játszik a két világklasszis szélsőjük. Viszont nélkülük sansztalanok egy komoly csapat ellen, ezt akárki beláthatja. A védelmük pedig irtózatos. Ha ez az első számú védelem, akkor ez csak egy kifutott eredmény, és előbb utóbb nagyon meg fogja őket rakni valaki. Szóval az újra itt egy jó Bayern felkiáltásokkal még vigyázni kéne.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.04.08. 15:14:18

@nordsee:

Komolyan nem értelek. (De nem akarok nagyon offolni.) A Valencia minden tekintetben kiállja a hasonlítást a Benficával (szerintem konkrétan jobb csapat); az Atleti meg jelenleg továbbjutásra áll a Valenciával szemben (mint ahogy a bajnokságban is 4-1-re verte). Elismerem, hogy a Benfica nagyon jó idén. De a Valencia is az. (Az Atleti meg tavaszra erősödött nagyon sokat.)

Ronal-d'oh! 2010.04.08. 15:14:21

@avenger13: magyarázd csak, de Evra mikor balfaszkodik egy MECCSEN annyit, mint Olic első góljánál? Ha Carrick felugrik talán fejelni, lehet nincs Olic második gólja sem. Ha valaki fogja Robbent, nincs az a gól sem. Ettől függetlenül Olic és Robben is gyönyörűen csinálta, ezt senki sem vitatja szerintem.

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2010.04.08. 15:15:24

Néztétek az Indexes képet? Sir Alex: "A németek kirerőszakolták a 2. sárgát." A reklámálók: Gomez(!), Ribery(!) és Schweinsteiger. :D

apok 2010.04.08. 15:17:07

@avenger13: De róla állították ki, mert a saját térfelén el tudott menni Rafael mellett, a kis hülye meg megfogta a karját. Tapasztalatlan volt, nagyon akart, hülye volt: tény, lejátszotta Riberyt a picsába: másik tény. Konkrétan szarul játszott a Bayern tegnap. RibRob semmit nem csinált az ominózus szögleten kívül, ha ezt nem látod be elfogult vagy.

szemeteske 2010.04.08. 15:19:33

Ha Robben a kapufát találja el, most mindenki a csodálatos MU-ról áradozna. Ilyen a foci...

avenger13 2010.04.08. 15:19:34

@nekedX: ha demichelis nem csúszik el, valaki fogja nanit, és butt nem áll mint bálám szamara, akkor nincs egyik manu gól sem. szerintem semmi vitatja senki a gólok szépségét, nani két gólja is igen ott volt. csak annyit vitattam, hogy csak nálatok volt védelmi hiba az összes kapott gól.

@Everred: 12. ember? nem tudom hol élsz te. a fio ellen a fio visszakapta a lesgólt, már sokszor kitárgyaltuk. nani kezezését nem fújták le a 16oson belül. evra nem kapott helyből pirosat van buyten szándékos megtaposásáért. se sárgát, se le nem fújták.

Ronal-d'oh! 2010.04.08. 15:19:43

@A bukott Madonna a nagy didikkel Van Klomptól: Hagyjad már Badstubert, kétszer átjátszotta Valencia, ha ezt Ronaldo vagy Messi csinálja, akkor szóba se került volna Badstuber, csak hogy az említettek mekkora király zsugások.

apok 2010.04.08. 15:20:05

@A bukott Madonna a nagy didikkel Van Klomptól: Most komolyan másolgassam vissza miket mondtál? És én vagyok az ostoba? Oké, mind1 rád hagyom. Amúgy nem azt mondtad elhúzol és nem vitázol itt a Trollokkal? Vagy nem tudtál felül emelkedni? hehe

Glory 2010.04.08. 15:20:36

hmmm nehez barmit is mondani :(((. a bayern drukkerek szerintem igen is kussolhatnak. 1 csapat volt a palyan a kiallitasig. utana elkurtuk. teny. de ne fenyezzetek mar azt a szarkupacot. szegyen ami a palyan volt. felhaborito. szidjatok itt nanit a szineszkedesert. hat amit a bayern jatekosok muveltek az volt a botrany.
kerem senki ne valaszoljon erre mert meg mindig szetbasz az ideg (amugy mikor rafael megkapta a sargat orultunk- azt hittuk ribery kapta- mikor meg elkezdett lebandukolni a kolok tudtuk hogy akkor a kalandnak itt vege)

A bukott Madonna a nagy didikkel Van Klomptól 2010.04.08. 15:21:16

@nekedX: "Hagyjad már Badstubert," - ja bocs. Innentől valóban komolytalan ez a vita.
@apok: Igazad van, csá!

Ferguson 2010.04.08. 15:21:52

"Ferguson azonban, ahogy szokta, ragaszkodott elképzeléseihez, és ami ritkábban fordul elő vele (de ahogy öregszik egyre gyakrabban), rá is fizetett." - nem kenném SAF nyakába a vereséget. A MU a kiállításig szinte tökéletesen focizott, a bayern-nek helyzete sem volt, SAF minden húzása és taktikája bejött. A meglepetésre a kezdőbe tett gibson gólt lőtt, rooney pedig úgy beijjesztette a németeket pusztán a jelenlétével, h egyből kaptak két gólt. Rafael kiállítása alapjaiban rengette meg a csapatot. Mit tudott csinálni az edző? Lehozta az amúgy is sérült rooney-t és betömte a lyukat a védelemben o'shea-vel, mást aligha csinálhatott volna.

Azért ne legyünk igazságtalanok, a bayern nem olyan xar csapat, h több mit fél órát emberelőnyben játszva nem találjon egy gólt, ami elég is volt nekik. Rafael felelőtlensége nagyon sokba került. A végén meg hiába hozta az embereket (berbatov pl.), lófaszt nem értek, mert nem elég jók. Rövid a kispad sajnos a sérülések és a xar forma miatt.

A united taktikája a második félidőre tökéletes lett volna, kicsit visszaálltak, h jöjjön a bayern és kontrákkal megölték volna őket, mint tették azt rengetegszer az utóbbi pár évben a BL-ben más ellenfelek ellen. Rafael azonban belerondított a képbe. A Kaiser is elismerte, h melyik a jobb csapat, de a united peches volt ebben a párharcban. Én amúgy elsősorban a manchester védelmét kritizálnám. De kedves NST, mit is kellett volna SAF-nak csinálnia? Mert erre választ nem kaptunk... :S

horas 2010.04.08. 15:23:05

Érzek valami sorsszerűt a Bayern "mentelésében", elég jelentősen a kezükre játszanak a körülmények,ennek oka kell,hogy legyen.Nem lehet hiába való ez az egész,valami nagyon rosszat sejtek...(Hogy megnyerik a BL-t...)
Mint a tavalyi elődöntő is nálam ebbe a kategóriába tartozott,sansza sem volt a Barca-nak,de valahogy az élet lehetővé tette...

Egy Lyon-Inter döntőtől beszarnék...

horas 2010.04.08. 15:25:34

@Ferguson: Az első meccsen nem kellett Eiffel-torony nagyságú arccal játszani...Ez a MU-búcsú főleg az első meccsen kapott gólok fényében vérciki...

donnelly · http://nst.blog.hu 2010.04.08. 15:26:30

@Ferguson: SAF felelőssége, hogy nem ismerte fel a veszélyt, ami abban rejlett, hogy Rafael azon a poszton másfél félidőt sárgásan kell, hogy játszon, ez edzői hiba.

@Glory: "a bayern drukkerek szerintem igen is kussolhatnak." - oszt mért?

Henke 2010.04.08. 15:26:52

@Artsuhtaraz: miért, ő lesz az új Barca elnök? :O :P

CaBeL 2010.04.08. 15:29:06

es gibt nur eine vereinte? am i right? :D

CaBeL 2010.04.08. 15:30:05

vagy vereinigte? sajnos korán van még a ragozáshoz! :)

horas 2010.04.08. 15:30:15

Számomra egyértelmű a dolog az MU elkövette az egyik legelemibb hibát,biztos vezetés tudatában lebecsülte az ellenfelet és azt hitte megvan a meccs.
Ennyi történt.

Viszont szerintem kicsit méltatlan,hogy Van Gaal neve nem említődött még meg egyszer sem.Semmi különlegest,látványosat nem csinált az igaz,de csak ott vannak a 4 között basszus...

Ferguson 2010.04.08. 15:30:24

@horas: na jah, ez igaz. A tegnapi visszavágón mutatott united produkció viszont számomra nagyon is vállalható volt. Rafael-re nagyon haragszom, ennyi...

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.04.08. 15:31:29

@Ferguson: amúgy ahhoz nem kell ész, h robben ne legyen egyedül 16 méterre a kaputól... ügyesen levédekeztétek azt a szögletet.

Ferguson 2010.04.08. 15:31:57

@donnelly: én meg erre azt mondom, h rafael tökéletesen semlegesítette ribery-t. Amikor a pirosat kapta, akkor is valahol a pálya közepén, nem ribery posztján, üldözte a franciát.

avenger13 2010.04.08. 15:32:29

@apok: hol is mondtam, hogy szétalázták ketten a mezőnyt? rafael nem játszotta le riberyt az egész csapat volt gyenge. az hogy kétszer leszerelte utána meg kiállították róla ez nálam nem lejátszás. nem a saját térfelén történt az eset. rafael némi tapasztalattal valszeg nagyon jó szélső védő lesz.

@RAMBO: igazából mindegy, de gomez német, a képen meg van bommel látható aki holland. :D

@Tika_: lahm, contento, badstuber, schweini, müller, ekici, lell, görlitz, a keretből.

Tika_ 2010.04.08. 15:33:22

@apok: bár tegnap este óta valóban az átlagosnál jóval több itt a Bayern-drukker :), azért a blogon az MU-nak van a legtöbb szurkolója. ahogy én számoltam.
@horas: igen, sajnos én is aggódom az esélyesség, valamint a katalán gödör és a lankadt kolbász posztok közti párhuzam miatt... :s

OFF
@BillyMack: nekem már legalább fél éve feltűnt, hogy egy igazi szánalmas troll, nem is idegesítem azóta magam a kommentjeivel :)

Ferguson 2010.04.08. 15:33:45

@imici77: hiba volt, de ez már bőven benne volt EMBERHÁTRÁNYBAN (!!!!!!!!)...

Ferguson 2010.04.08. 15:34:45

@CaBeL: te miről beszélsz? :O Verein-ra gondolsz? :D

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.04.08. 15:35:13

@CaBeL: nem ártana tudni, h mit szeretnél mondani

Henke 2010.04.08. 15:35:18

@Ferguson: nem értem miért kenik a MU szurkerek egyedül Rafaelre a kiesést... szerintem piti dolog és önámítás szaga is van!

(figyelemfelkeltésnek szánom, nem kell elmagyarázni. Köszi!)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.04.08. 15:35:56

@Ferguson: jah, legalább ott voltatok gomez mellett... ugyan, ezt a gólt ne fogd az emberhátrányra. szöglet volt, ne gurigázás.

mickeyknox 2010.04.08. 15:36:38

azt hiszem, bármilyen szurkolót szétbaszna az ideg, ha hazai pályán 3-0-ról kiesik+az első meccset is elszórakozza.

krj 2010.04.08. 15:38:04

én úgy ültem le, hogy tökmindegy, jó meccset akarok látni. ehhez képest a második MU gól után ezerrel drukkoltam a Bayernnek, hogy nehogymá ennyiben hagyják, és meg is lett az eredménye. Sir Fergie :-) mellényúlt, szerintem elég rendesen elcserélte magát azzal, hogy nem hagyott fent épkézláb csatárt. igaza van a korábban szóló(k)nak, a ManU otthon 10 emberrel, ilyen kerettel nem lehet emberhátrányban. a pirosat meg lehetett adni, nem volt azzal semmi gond, ráadásul egy ilyen csapatnak tudnia kell kezelni a helyzetet. semmi tartós bírói részrehajlás nem volt. egyszerűen elbaltázták és a lelkesebb, kitartóbb és szerencsésebb csapat nyert, megérdemelten. nincs ezzel semmi gond. szerintem.

fransancisco 2010.04.08. 15:38:56

de igenis 3-0-ig csak mi voltunk a pályán...
de a bíró...
de már múltkor is a Fiorentina ellen hogy jutottak tovább...
de platini...
de a németek góljait egyéni hibák elözték meg...
de a kennnedy gyilkosságok...
de a kiállítás, mikor...
de nincs kiállítás, mikor...

hát csak megjegyzem: nincs olyan fifa szabályzat, ami tiltaná, hogy három-nulla is rúgna még valaki pár gólt, mint ahogy a Bayernnek is joga volt kihasználni a MU töketlenségeit,
a bíróval, a sérülésekkel és a összeesküvés-elméletekkel kár foglalkozni, elhiszem hatalmas a csalódás - de a sorsoláskor bizony a legtöbben Mu-rajongó örült a németeknek, tetszett volna kihozni a maximumot a két összecsapásból = mint ahogy a bajorok meg is tették
SAF azt hitte, ezzel a rooney trükkel sikerült a kómába rémíteni a németeket, amikor pedig nem, akkor jön a szokásos durca

Ferguson 2010.04.08. 15:38:58

@horas: ez azért nem igaz, mert már a szünetre is 3-1-el mentek. Ha a szünetre 3-0-al mentek volna, akkor talán igaz lenne. Amúgy nevetséges szinte mindig ezzel jönni, h a MU lebecsüli az ellenfelet, ha kikap. Nem csak amiatt lehet kikapni, h lebecsülöd az ellenfelet. Az első meccs tudatában meg főleg aligha becsülte le...

EMU 2010.04.08. 15:39:05

Az öregnek el kellene köszönni, egyre irritálóbb, ahogy mindent és mindenkit hibáztat a rosszabb eredményekért. Bírót, ellenfelet, játékost, mindent, ő nem kaphat ki egyenes csatában, csalás van minden kudarc mögött. Baromi ellenszenves lett mára már. Ráadásul hülyének nézi a világot, azt nyomja, hogy Rooney "ugyanolyan" rúgást kapott a bokájára megint, mint az első meccsen, amiért megsérült. Kár, hogy a világ láthatta, hogy rosszul lépett, a kutya nem bántotta, semmiféle rúgás nem volt ott, kiment a bokája, azt kész. Egyre ellenszenvesebb az öreg, az meg, hogy nem is gratulál az ellenfélnek, az meg egyenesen sportszerűtlen és pitiáner. Nyugdíjba kellene mennie, mielőtt végképp megutáltatja magát, bár már most sem nehéz nem bírni őt.

Endoscope 2010.04.08. 15:39:08

@Henke: Mert baromi nehéz egyenes derékkal kiállni és azt mondani, hogy "Elb.sztuk. Szar ügy, de vállaljuk".

Althedokan 2010.04.08. 15:39:37

@Ferguson: nem kell haragudni Raffaelre, nem tehetett róla, nálánál sokkal tehetségesebb és jobb kollégáját kellett volna hatástalanítania, ez nem sikerült neki (jéééé...) és hát ha lemaradsz akkor lemaradsz... Ez van...

nordsee 2010.04.08. 15:40:17

@Csöncsön:
OFF
Az rendben van, hogy egy (1) spanyolt lepippantanék (Torres), de országot nem ér!
ON

Henke 2010.04.08. 15:42:05

@Endoscope: én még próbáltam kerülgetni, de valaki csak kimondta :)

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2010.04.08. 15:42:19

@Ferguson: runi lutri húzás volt, nagyon bejött, mert a meglepő az volt, hogy oda szaladgáltak felváltva a MU-sok, ahova ő szokott. 2:0-nál le kellett volna hozni (utána már nem is fogták gyakorlatilag, látták, hogy nem tud futni, a lába kb 15 percig bírta). Park sárgás volt, vagy miért nem játszott?

Sobrijóska 2010.04.08. 15:42:20

Nagyon jó volt az MU, Nani félelmetesen játszott, már féltem, hogy leáll valamelyik életfontosságú szerve.
Pedig a Bayernben alig volt meg a továbbjutás lehetősége, csodálkoztam is. De Olic és Robben nagyon szépen játszott.
Bunkó szabálytalanság pedig mindkét oldalon volt, Vidic kimondottan alattomosan játszott, szóval Ferguson csak ne dumáljon.

horas 2010.04.08. 15:42:40

Amúgy az nekem is feltünt,hogy az MU az emberhátrány miat tnem pikírtebb lett,hanem fülét farkát behúzta,ez pont fordítva szokott lenni az előnybe kerülő csapatot megbénítja atudat,görcsössé válik,a hátrányban lévő koncentrációját,összpontosításást,erejét megsokszorozza.

Szerintem is maflaság,Rafael-re meg SAF-ra fogni a meccset,legalább is,hogy a pirosra számítani kellett volna,Van Bommel játékába sokkal inkább benne volt Van Gaal sem hozta,és minden afelé mutatott,hogy az MU majd kontrázgatni fog és a faultokat majd a Bayern-nek kell majd elkövetnie a lendületből érkező piros mezesekkel szemben...ilyen az élet...

Ferguson 2010.04.08. 15:43:00

@imici77: bakker, szögletkor mindenki húzódik a kapu elé, azokat fogni, akik ott állnak, ahová a szöglet érkezik. Ha ott vmi hiba, akkor inkább az, h nem állt senki a kapufánál, mert akkor nem ment volna be. Rafael állt volna ott normál esetben... Az emberhátrány nem csak azt jelenti, h kigurigázzák őket, hanem azt is, h a 16-os előterében jó eséllyel van üres ember mondjuk egy szögletnél v. egy szabinál, aki rá tudja zúzni a kipattanót...

Ferguson 2010.04.08. 15:44:03

@Althedokan: mi az, h nem sikerült hatástalanítania ember? :O Ribery-nak rafael kiállításáig MOMENTUMA nem volt...

blah 2010.04.08. 15:44:11

Az MU játéka kb abból állt a két meccsen, hogy letámadtak és kontráztak. A Bayern mindkétszer hátrányból jött vissza felállt védelem ellen. Ez azért mutatja, hogy nem volt ez annyira véletlen, voltak nagyon tetszetős támadásaik csak a befejezés hibádzott mindig. Fergusonon értetlenkedek egy kicsit, mert ha úgy odatették volna magukat mind a két meccsen mint a Bayern akkor most nem kéne ilyen hülye kifogásokat kitalálnia. Csak magukat okolhatják.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.04.08. 15:45:20

@Ferguson: ok, ahogy gondolod. ha 16ról robben gólt lő úgy, hogy a közelében nincs tehenes, akkor az sztem védekezési hiba. főleg pontrúgásnál.

Endoscope 2010.04.08. 15:45:34

@Henke: Mint sorozatosan a 16 között elhasaló madridista, én könnyen beszélek... mások helyett meg pláne. :)

Ferguson 2010.04.08. 15:45:41

@blah: az első meccsen nem tették oda magukat, a tegnapin a hozzáállással semmi baj nem volt...

Ferguson 2010.04.08. 15:46:38

@imici77: azért ez nem teljesen igaz. Mennyivel mehetett el a vetődő carrick lába mellett a labda? 10 centivel?

Walmer 2010.04.08. 15:47:10

@donnelly:
"SAF felelőssége, hogy nem ismerte fel a veszélyt, ami abban rejlett, hogy Rafael azon a poszton másfél félidőt sárgásan kell, hogy játszon, ez edzői hiba."

nem bírom az alkeszt, de ez tipikusan az utólagosan qrvaokos vagyok fíling.

apok 2010.04.08. 15:47:18

@Althedokan: Eskü a Bayern szurkólóknak másik meccset közvetített a TV.

Endoscope 2010.04.08. 15:49:28

@horas: Most hogy említed a kontrázgatást rémlik is nekem valami emberhátrányban bemutatott manchesteri kontraakció, amikor is egy Nani nevű ember ugrott ki nur mit allein a labdával és vezette kapura...

Öregember lévén a memóriám nem az igazi, ezért nézd el nekem, ha nem vagyok pontos, de fura, hogy ezt nem említi egy MU szimpatizáns se. :)

GGG77 2010.04.08. 15:50:25

Nagyon remélem, hogy a Bayern viszi a kupát.
SAF ettől még remek szakember, csak egy bunkó, de hát rágógumizó embertől ugye ne várjunk sokat... :)

Bayern-Barca döntőt!!!

FORZA MILAN

_karmapolice_ 2010.04.08. 15:50:36

@EMU: sajnos egyetértek, én régen nagyon bírtam az öreget, de most már nagyon ellenszenves. Sokkal becsülendőbb lenne, ha az mondaná, amit @Endoscope írt. Akkor tisztelném, most meg szánom...

_benito · www.nst.blog.hu 2010.04.08. 15:52:09

@Artsuhtaraz: ha ezt tudom, megírom a torinói gödröt már a bordeaux elleni meccs után.

és működik, érted??

nordsee 2010.04.08. 15:52:15

@Walmer: Ha ugyanazt a szabálytalanságot Scholes követi el, lehet, hogy még a síp sem szólal meg. Egy ilyen fiatal játékos elég nagy hendikeppel indul a rigóknál. Ezt tudnia kellett volna a Zöregnek. Pláne, miután narancssárga utánrúgást követett el.

Althedokan 2010.04.08. 15:53:48

@Ferguson: igen de ha egy embert 60 percig tudsz fogni, aztán mivel már másodszor maradsz le róla kiállítanak nálam nem jelenti azt hogy hatástalanítottad...

Endoscope 2010.04.08. 15:53:58

@Henke: Jaja. Elvégre mit mond egy Real drukker a BL 16-ban? - "Majd jövőre!" :)

avenger13 2010.04.08. 15:55:12

@Ferguson: igen de ő már csak kirepült rá, amikor látta, hogy nagy a veszély és még messze volt a lövés pillanatában robbentől. egyszerűen nem számítottak erre.

@apok: felesleges ezen a rafael a király, hogy leszedte riberyt, aztán sajna kiállították mert rutintalan témán rugózni. ahogy már említettem, nem rafael szedte le riberyt, akinál alig volt a labda, és nem azért mert riberytől mindig elvette rafael. jól védekezett a komplett mu a szarul játszó bayern ellen. olic első helyzetéig nem volt pályán a bayern. ezt vélhetően saf intézte el roneyval. aztán megnyugodtak, és onnantól lett volna érdekes a rafael-ribery párharc is, csak az első ribery elfutásnál kiállították róla.

@Walmer: ez nekem abban a pillanatban eszembe jutott, amikor megkapta az első sárgát rafael, hogy ebből még baja lehet a munak. mvb helyére nincs alternatíva (se timo, se pranjic nem az sajnos) meg csk is, így nem lehetett lecserélni, de rohadtul féltem, hogy elkésik és kiszórják őt is.

Henke 2010.04.08. 15:56:30

@Endoscope: és akko nézed tovább a BL-t? vagy kinek fogsz szorítani?

...nem azért mintha ki akarnám erőszakolni a Barcát a válaszodból:P :D:D

Bár belegondolva én nem tudnék 6-7 év böjt után se szurkolni a Realnak csak mert spanyol. akko inkább Manchester

EMU 2010.04.08. 15:56:46

@_karmapolice_: Én is nagyon kedveltem, de mára az MU-t is és őt is totálisan megvetem. Az MU-t azért, mert 700 millió fontos adóssággal nem kunszt döngetni a mellet, hogy világverő csapatunk van, ez sztem nettó sportszerűtlenség a többiekkel szemben, akik a saját gazdálkodásukból próbálják felvenni a versenyt velük, úgy, hogy az MU-nak ha jól tudom 45 körüli profi szerződésű, bármikor bevethető labdarúgója van. Erre mondják, hogy így könnyű. Az öreg meg kifejezetten ellenszenves a bűnbak kereséseivel, a hibáztatásaival, a kifogáskereséseivel és gőgösségével. Az MU mára ellenszenves úgy ahogy van. A játékosaik még csak szimpatikusak is volnának, Ferdinandot kivéve, csak hát az egész ahogy van taszít.

Tévez 2010.04.08. 15:58:24

Azt kapta a MU, amit megérdemelt. Kezdve a hazudozással Rooney-ról, ilyenkor miért nem teszi be a nagyságos Berbatov-ot, aki miatt Tévez-t ki kellett paterolni?
Egy formában lévő Tévez szétküldte volna ezt a Bayern seperc alatt, nem pedig a bicegő Rooney-nak kellett volna játszania, aki hát messze nem tudott jól játszani, de ez érthető is nem volt 100%-os. Ráadásul nem is ált volna le, meg nem is sétálgatott volna, mint Berbatov, hanem 9 percig küzdött volna, ahog mindig is tette.

A bíróra fogni valami fermedvényes buziság, Rafael tökéletesen kiérdemelte a pirosat, de még pár sárga elmaradt a MU részéről is, igaz a Bayern részéről is. Ferguson szokásos dumája ez, amikor valahogy nem ő a kedvezményezett, akkor szépen elkezdi szidni mindenkit, aki mozog, látom már a MU drukkerek is kitanulták a "szakmát".

Idegenben lehetett volna kicsit többet futballozni nem? Nem azt várni, hogy 20 Bayern kapuralövésből vajon van der Sar hányat véd ki, a többi 10 játékos meg csak lézengett a pályán.
Csapategységből, harcolásból megmutatta a Bayern, hogy mi a futball, erre a MU épp azt a Tévez-t engedi el, aki az utolsó pillanatig nem áll le. Remélem a City-ben nagyon megbecsülik, és meg is hálálja a bizalmat, milyen érdekes.

"Egyre ellenszenvesebb az öreg, az meg, hogy nem is gratulál az ellenfélnek, az meg egyenesen sportszerűtlen és pitiáner. Nyugdíjba kellene mennie, mielőtt végképp megutáltatja magát, bár már most sem nehéz nem bírni őt. "

Nem tudom ki bírja amúgy MU drukkereken kívül ezt a vén majmot, remélem a bírók ezentúl direkt ki is basznak vele, amiért mindig megtalálja őket, ha van némi igaza, ha orbitális hülyeségéket beszél, mint legtöbbször.

Aston Villa ellen Liga-kupa döntőben, Vidic piros lapos akciójáért(amit nem kapott meg) valszeg nem sírt ennyit Ferguson, hanem szaladt az öltözőbe ünnepelni.

Remélem Rooney nem faragott rá erre az "vörös ördögi" tervre, hogy sérülten játszott, de mondjuk kapott is 1-2 rúgást, majd ugyanúgy kiestek, tehát felesleges kockáztatás lett előle. Ezért is grat Ferguson-nak.

Bayern pedig parádés küzdést mutatott be mindkét meccsen, két nagyon jó elődöntőt várok, pontosabban 4-et. Olic nagyon nagy fegyver, abszolút Tévez stílusú játékos, végig küzd, nem adja fel, és ha megbíznak benne, akkor termeli a gólokat.

Althedokan 2010.04.08. 15:59:15

@apok: megjegyzem, nem vagyok Bayern fan, sőt kiefejezetten nem szeretem őket:D Milan durkkoló vagyok, és megírtam miért gondolom hogy nem sikerült hatástalanítani...

@nordsee: ????

@_benito: :D:D:D:D szerintem lassan itt az ideje annak a torinói gödörnek... vagy csöbörnek... mindegy, szóval ha most gyorsan megírod lehet, hogy a 4. hely még meglesz...bár a Juve fanok mintha azt szeretnék hogy ne legyen meg, vagy mi...

Walmer 2010.04.08. 16:00:04

@nordsee:
"Egy ilyen fiatal játékos elég nagy hendikeppel indul a rigóknál. Ezt tudnia kellett volna a Zöregnek. Pláne, miután narancssárga utánrúgást követett el. "

nem bírom az alkeszt, de ez tipikusan az utólagosan qrvaokos vagyok fíling.

váév építők (törölt) 2010.04.08. 16:04:17

@sporttárs: szerintem egy csapat korszakosságához kell emlékezetes játék is.
a mu sok címet nyert az elmúlt 10 évben de senki nem emléxik korszakos csapatra, mert semmi különös szépség, stílus nem volt a játékában (ami a barcának 92 körül megvolt és most is megvan, valamint idevehetjük a 20 évvel ezelőtti milan-t is).

ezért azt mondom, hogy akár mennyire is fáj :egy semleges football szurkoló 10 év múlva nem fogja a mostani mu-t korszakosként emlegetni.
ami biztos :a mu az utóbbi 20 év meghatározó csapata és valószínűleg legeredményesebb is.

nordsee 2010.04.08. 16:04:46

@Walmer: "nem bírom az alkeszt, de ez tipikusan az utólagosan qrvaokos vagyok fíling."
Nem bírom a Bayernt, még kevésbé a MU-t de ez tipikusan az a qrvaokos vagyok fíling.

Althedokan 2010.04.08. 16:06:01

@váév építők: egyébként az 5 évvel ezelőtti Milan is ilyen volt...:D Mármint ugyanaz..:D

Endoscope 2010.04.08. 16:06:29

@Henke: Persze, hogy nézem. Még a tegnapi meccset is megnéztem, pedig egyik csapatot sem szívlelem (főként a Bayernt nem).

Szorítani csak a Realnak szorítok (mondjuk görcsben sosem marad a kezem a szorítástól, mert a fiúk ügyelnek az egészségemre és mindig az elején kiesünk). Az már más kérdés, hogy amint 2 nappal ezelőtt leírtam egy másik topicban, én Inter-Bayern döntőre számítok.

De hogy megnyugtassalak, a mostani Barca minden korábbinál szimpatikusabb és mindig szívesen nézem a meccseiket. :)

Tika_ 2010.04.08. 16:07:07

@avenger13: köszönöm a választ (B)
@horas: nem lett "pikírtebb", ez kiba nagy rotfl
@Tévez: a "_vörös ördögi_ terv" azért nagyon illik az nst-hez (B)

Tegap többen kicsit félreértették a kérdésem, ami azóta sajnálatos aktualitást kapott, ezért újra: a másik ágról, tehát az Inter-Barca meccsen kinek fognak szurkolnak az angol csapatok itteni szurkerei? És úgy általában a 4 elődöntő csapatból?

chrisred 2010.04.08. 16:07:19

@imici77: Tőlem lop a fickó? :)

"You have to say that teams who play a similar number of games to us have got a similar injury record. You always see your own team as being worse because that is the team you support."

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.04.08. 16:07:45

@nordsee:

Az nem lepippantás, hogy próbáljuk reálisan megítélni a csapatok játékerejét. (A Valencia Benítez távozása óta nem futott ilyen jó szezont. Külön pech, hogy két hibázni képtelen, szinte tökéletes szezont futó csapattal kellene fölvenniük a versenyt a bajnokságban. A PL-ben idén több esélyük lenne.)

No de részemről (is) vége az OFF-nak. :-)

Walmer 2010.04.08. 16:08:03

@EMU:
"mert 700 millió fontos adóssággal nem kunszt döngetni a mellet, hogy világverő csapatunk van, ez sztem nettó sportszerűtlenség a többiekkel szemben"

baszki ilyen emberek még vannak? Az adósság a Glazer családé, akik réterhelték a csapatra. Úgy számítanak még pár év és eltüntei a MU gépezet az adósságot.

"többiekkel szemben, akik a saját gazdálkodásukból próbálják felvenni a versenyt velük,"

Igen, hogyne. és képzeld el a MU még a szivárványok tövében is szokott keresgélni, mert oda ássák el a kincsüket a koboldok.

vadkutya 2010.04.08. 16:09:45

@Walmer: "képzeld el a MU még a szivárványok tövében is szokott keresgélni, mert oda ássák el a kincsüket a koboldok." :DD

nordsee 2010.04.08. 16:11:07

@Csöncsön: "Külön pech, hogy két hibázni képtelen, szinte tökéletes szezont futó csapattal kellene fölvenniük a versenyt a bajnokságban." +1
"A PL-ben idén több esélyük lenne" –2
:))

Ferguson 2010.04.08. 16:15:27

@Althedokan: ribery utána se volt jó...

Kúrcsány Ferenc 2010.04.08. 16:15:31

Ha a Torghelle Sanyi az MU-ban játszana 6-2 lett volna, és ők jutnak tovább.

motzke 2010.04.08. 16:17:34

Azért az parasztvakítás,hogy a bíró volt a 12. embere a Bayernnek. Az egész MU volt ugyanis az, már nem azért de 3:0-ról kiesni, egy olyan meccsen ahol a németek 7 perc alatt 2-t kaptak, és aztán csak keresték magukat....ezt elszúrták az angolok. De szerintem a kiesés inkább jól fog jönni, mert rájönnek,hogy a Giggs, Scholes duó nem a régi, hiányukban meg karcsú a csapat, mind létszámra, mind minőségre.A Bayern előtt meg le a kalappal, hogy egy ilyen kerettel a BL elődöntőben vannak...!

donnelly · http://nst.blog.hu 2010.04.08. 16:19:32

@Walmer: Nem írtam volna le, ha nem így látom már az első sárgánál, és tudom milyen jobb bekket játszani egy jó szélső ellen.
A meccs közben realtime kéne írni a posztokat, hogy véletlenül se tűnjön utólagos okoskodásnak, mi?;)

MÁS:
Nekem az a rész sántít, hogy "Valencia kétszer zseniálisan átjátszotta a Bayern védelmét, míg Robben üresen állva könnyedén gurított a kapuba":D

Althedokan 2010.04.08. 16:20:43

@Walmer: hát mondjuk az MUnak annyi adóssága van, mint a Bundesliga 1-2-nek összesen.. Azért ez elmond valamit a dolgok állásáról. Szerintem gusztustalan hogy mennyi pénzt tudnak elkölteni... Pl a Real is szétfosta a pénzt, nem keveset, más ebből egy életen át jól él, és mit ért el vele eddig? nem sokat, ehelyett eladott két nagyon jó játékost, akiket szintén ők tettek szarrá, de jé új helyen megint megy nekik... Szerintem az ilyen csapatok megölik a játékosokat... Most ez egy posztot is megérne a Realról pl. de azért akad még ilyen csapat...

madbalee 2010.04.08. 16:20:50

@mickeyknox: "nyugodtan leírhatod, mert az utóbbi 4-5 év manchestere (főleg cronaldóval) szerintem dominált európában."
inkább 2-3 évet lehetne ide írni. 2006-ban, halványabban 2007-ben még bőven tartott Carlo féle Milan éra.

raja ram 2010.04.08. 16:22:46

A MU mindkét meccsen a 70. perc körül totál elfáradt, a Bayern ezt kihasználta. Nani a szögletzászlónál majdnem elájult, ilyet még nem is láttam. LvG újra egy nagy Bayernt fog építeni.

madbalee 2010.04.08. 16:23:07

@Althedokan: Ha kicsit ironikus akarok lenni akkor a REAL-MU pénzszórás másik véglete a Berlu féle mostani fukar Milan, aki lehasznált tehetségek reneszánszát várja

Ferguson 2010.04.08. 16:23:53

@Henke: nem kenném rá, ha nem láttam volna, h mennyire megváltozott a játék képe a piros után. A kiállításban pedig ő is ludas volt, ezt kár tagadni, eszetlen a srác sokszor. Nem csak a tegnapi meccsen, korábban is szinte mindig besárgult legalább. A másik dolog, amit már mondtam, h ezeknek a srácoknak koraérettnek kell lenniük, ha ilyen fiatalon ilyen csapatokban ilyen szinten ilyen tét mellett játszanak. Ilyen hibák nem férnek bele, tanulni fog a hibából (mondjuk már qurvára ideje lenne, mert nem először keménykedik feleslegesen...), de most még nagyon fáj nekem a butasága. Majd túllépek rajta, ő meg remélem befutja azt a pályát, amire hivatott, ha hivatott...

Althedokan 2010.04.08. 16:24:46

@madbalee: sajnos...:S igen, az a baj, hogy nálunk már a tartozás miatt viszont senkit nem vesznek meg... Ennek meg nem reneszánsza van hanem kálváriája...:S

Ferguson 2010.04.08. 16:25:36

@Althedokan: azt, h rafael igenis nem volt rossz, ribery pedig nem volt jó. Te meg azt mondod, h nem tudta hatástalanítani. Azt bizonyítja, h tévedsz... :)

Althedokan 2010.04.08. 16:27:05

@Ferguson: ööö nem, ez azt bizonyítja, hogy Ribery nem volt jó, tehát akkor ezek szerint Rafaelnek nem volt nehéz feladata de még azt is csak így sikerült elvégezni, tehát te tévedsz újfent...

váév építők (törölt) 2010.04.08. 16:27:43

@Tika_: én semlegesként a lyon-t és a barcát szeretnén a döntőben látni.
sok interes haverom van, miattuk nem lennék elkeseredve, ha az inter jutna a döntőbe.
a németeket nem csípem, semmilyen sportban nem drukkolok nekik.

Althedokan 2010.04.08. 16:27:43

@Ferguson: lehet hogy ez egy meddő vita...:D:D:D

Kúrcsány Ferenc 2010.04.08. 16:28:15

@raja ram: "LvG újra egy nagy Bayernt fog építeni."

Ahhoz meg kéne vennie a Torghelle Sanyit.

Ferguson 2010.04.08. 16:28:37

@Althedokan: "Szerintem gusztustalan hogy mennyi pénzt tudnak elkölteni... " - annyit költenek el, amennyit megtermelnek. A MU-nak minden évben van 40 millió font tiszta profitja adósságtól függetlenül ...

Ferguson 2010.04.08. 16:29:35

@Althedokan: v azért nem volt jó, mert nem engedték érvényesülni. Se rafael, se aki utána fogta. Amúgy rafael tényleg remekül fogta a piros lapig, nagyon agresszíven és ügyesen...

Althedokan 2010.04.08. 16:30:28

@Ferguson: szerinted ennyit költenek el? szerintem pl a Real annyit költ, amiből Magyarország adóssága fedezhető lenne... Bár talán annyit senki nem tud elkölteni... Ebben nyertünk... De erről nem szívesen vitatkozok, mert nem teljesen vagyok otthon a témában, csak azt akartam mondani, hogy szerintem gusztustalan, hogy mennyi pénz van a fociban, ennyi, nem több:D

Ferguson 2010.04.08. 16:32:41

@Althedokan: "csak azt akartam mondani, hogy szerintem gusztustalan, hogy mennyi pénz van a fociban, ennyi, nem több:D " - oks, ha csak ennyi a véleményed, elfogadom, nekem végülis mindegy, de a dolog ennél sokkal bonyolultabb, ezt gondolom te is belátod...

Althedokan 2010.04.08. 16:33:01

@Ferguson: a nagyon agresszív csak addig jó, amíg szabályos... Egyébként ezt aláírom, mert Riberyt kb levették a pályáról, csak hát emiatt volt a kiállítás, és szted is ezen múlt minden... És amúgy Robbent viszont nem vették le, ami meg hát a kiesés oka lett.
Sztem egyébként ennek a Bayernnek az az erőssége, hogy a védelemnek két ilyen játékosra kell egyszerre figyelnie, nem csak egyre, mint az MUnal, vagy a Milannal éppenséggel...

Althedokan 2010.04.08. 16:34:39

@Ferguson: igen, hát bizonyára bonyolultabb, csak azt nyílván nem látom át... Meg nem is nagyon érdekel, senki nem ér annyit pl mint amennyit Céért fizetett a Real...

Ferguson 2010.04.08. 16:36:00

@Althedokan: miért ne érne? Van egy régi közgazdasági alapvetés: minden(ki) annyit ér, amennyit megadnak érte...

Althedokan 2010.04.08. 16:37:23

naja... Hát szerintem nem. Mármint ha a dolog erkölcsi, vagy etikai részét nézzük. persze ha a gazdasági részét akkor egyetértek... Ki az a hülye, aki nem fogadja el, és azt mondja, oh, nem mi csak 30 millióért adjuk el... nem akarunk mi sok pénzt...

Ferguson 2010.04.08. 16:38:34

@Althedokan: valóban, szigorúan pénzügyi értelemben...

Althedokan 2010.04.08. 16:39:55

@Ferguson: de ha már a mi kedvenc platinink szerint a videobírót nem lehet bevezetni, akkor már talán ezt is lehetne szabályozni szerintem...

CaBeL 2010.04.08. 16:45:04

@mocsing: csak azt, hogy there is only one united :D

avenger13 2010.04.08. 16:54:14

sportgeza.hu/futball/2010/04/08/tortaval_unnepelte_a_mu_kivereset_ribery/

ez a cikk de szánalmas. uli hoeness exmenedzser az igaz, de jelenleg ő a klub elnöke nem rumenigge. nem az old traffordban köszöntötték fel, hanem a banketten. és nem dugtak el semmilyen golyóstollat, hanem azt kapta ajándékba.

horas 2010.04.08. 16:56:06

@Endoscope: Így van,még írtam is meccs közbe,hogy még így is az MU-nak vannak helyzetei,hogy emberelőnyben volt már a Bayern...
Nem volt benne a BM játékába a gól,szal azt nem mondhatjuk,hogy a Bayern rákényszerítette az akaratát az MU-ra,az MU egyszerűen azt hitte,hogy a bab is hús...pedig nem mindig az...:)
@Tika_: Mi az a rotfl?
Nem jutott más eszembe,de szerintem kitudtam magam fejezni ezel is nem? :)

két duda( . ) ( . )egy csárdában 2010.04.08. 17:02:45

@avenger13: Pff...anélkül, hogy kattintanék, Joó Gáborra tippelek.

Lezuzius 2010.04.08. 17:07:02

@két duda( . ) ( . )egy csárdában: o kovette el a "mit kerult Wenger sirkovere" c. iromanyt is. Az meg gyengebb volt. Nem beszelve az F1 blogjarol, ami annyira pancser.

EMU 2010.04.08. 17:08:03

@Walmer: Felőlem bátran próbálhatod menteni a menthetetlent, meg gálerezhetsz, attól még a tények tények maradnak. Adósságból építenek csapatot, aztán azzal döngetik a mellüket. Ennyi pénzből a szigetszentmiklósból 3 év alatt BL döntős csapat lenne. És igen, vannak ilyen emberek, akiknek ez szúrja a szemét, például akik már tarthatatlannak tartják a folyamatot a PL-ban, meg az uefában is, ahol azon dolgoznak, hogy ezeket a csapatokat hogyan kényszerítsék tisztességes gazdálkodásra és versenyzésre, akár a BL-ből való kizárás árán is. De te innen magyarhonból nyugodtan legyintgethetsz rá, ebben az országban a rendezetlen adósság dicsőség, persze, hogy szimpatikus a magyar átlagnak a MU.

Ronal-d'oh! 2010.04.08. 17:11:27

http://www.manutd.com/default.sps?pagegid={F9E570E6-407E-44BC-800F-4A3110258114}&newsid=6647972

Új csatár, Javier Hernandez. Akkor most van Welbeck, Macheda, Owen, Berba, Diouf, Hernandez és Rooney. Ez hét. Kicsit sok, nem?

Ronal-d'oh! 2010.04.08. 17:16:04

@nekedX: Ja, amúgy a srác beceneve Kiscica. :D

EMU 2010.04.08. 17:18:20

@nekedX: Nem sok, vehetnének fel még a 700 millió fonton felül további hiteleket, és lehetne mondjuk 10 csatáruk. Meg lenne mondjuk egy 80 fős profi szerződéses keretük is, pénz nem számít, adósságból bármit lehet, és döngethetik a mellüket, hogy senki nem bír velük, olyan jók. Aztán ha azzal sem jutnak semmire, akkor az öreg szidhatja a bírókat, rajtuk megy el minden meccsük, amit elbuknak. Meg a rugdosó ellenfeleken. Nyilván. Totál ellenszenves már ez a csapat.

értelmetlen_nevű 2010.04.08. 17:18:33

@EMU: én rühellem az MU-t, de borzasztó demagóg a szöveg, amit nyomsz.

...attól még a tények tények maradnak. Adósságból építenek csapatot, aztán azzal döngetik a mellüket. Ennyi pénzből a szigetszentmiklósból 3 év alatt BL döntős csapat lenne...

Gratulálok.

Tika_ 2010.04.08. 17:20:24

@horas: google a barátod ;)
www.google.hu/search?hl=hu&source=hp&q=rotfl&meta=&aq=f&aqi=g10&aql=&oq=&gs_rfai=
@nekedX: akkor az Arsenalba való - biztos elmúlt már 18, azért nem kellett Wengernek ;)

raja ram 2010.04.08. 17:20:39

Bastian Schweinsteiger: „Wir wollten nach der Halbzeit rausgehen und wie Männer spielen."

Ronal-d'oh! 2010.04.08. 17:21:31

@EMU: mi köze a focinak ahhoz, hogy a csapat tulajdonosai összehoztak egy ekkora adósságot?

chrisred 2010.04.08. 17:23:05

@Nűnű: "Azért csak igazuk lett azoknak a hangoknak, akik a szezon elején a PL gyengüléséről értekeztek."

Éppen ellenkezőleg, az angol BL csapatok gyengébb szereplésében vaskosan benne van, hogy a bajnokságban való helytállás a korábbiaknál több erőforrást vesz el tőlük, ez meg a PL erősödését jelzi.

rizla 2010.04.08. 17:25:38

@EMU: "ez sztem nettó sportszerűtlenség a többiekkel szemben, akik a saját gazdálkodásukból próbálják felvenni a versenyt velük"

haha, abramovics bizonyára azért fizette ki a saját zsebéből a chelsea tartozásait. nyilván a trafalgar square-en árulta a mezeket éjt nappallá téve, és abból gazdálkodta ki.

EMU 2010.04.08. 17:27:38

@rizla: Abramovics hogy jön ide? Ő a saját zsebéből fizet, nem más pénzét tapsolja. Ő rendeli a zenét.

divi · http://weareunited.freeblog.hu/ 2010.04.08. 17:27:54

@EMU: nem, nem és nem. Ha nem vagy tisztában a hátterével, ne írj már butaságokat... Az adósságot nem a klub szedte össze, hanem a tulaj hitelből vette meg a klubot, amit ráterhelt utána, ezért van most rekordadósság. A MU gazdálkodása éppenhogy példás, a Glazer-féle felvásárlás előtt futballgazdasági etalon volt. Nem véletlenül tüntetnek a szurkolók Glazerék ellen. Vannak olyan csapatok, ahol nem számít a pénz, és adósságból lettek/lesznek valakik, de nem a United az.

rizla 2010.04.08. 17:29:02

@EMU: csak arra próbáltam rámutatni, hogy a "saját gazdálkodást" kijelenteni minden klubról az MU-n kívül megmosolyogható.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.04.08. 17:30:00

@chrisred:

:-DDD

Ezek szerint akármi történik, a PL mindenképpen erősödik. Ha a csapatok továbbjutnak a nemzetközi kupákban, akkor azért. Ha meg kiesnek, akkor azért. :-)

dzolutan 2010.04.08. 17:32:21

Szinte mindent elmondtatok, az érzelmekkel nem lehet vitázni, ezért csak annyi, hogy Rafael mellett igen könnyen eltűnt Franck és a Bayern 1 azaz egy darab gólt rúgott emberelőnyben, azt is pontrúgásból.
Illetve visszatérnék a védőkhöz:
DvB Fiorentina ellen 3/4
Micho MU ellen 4/4
Butt ~3/8.

rizla 2010.04.08. 17:33:18

@chrisred: ez így erősen torzít. a PL azért lett kiegyenlítettebb, mert az élcsapatok gyengültek, nem azért, mert a man city és a tottenham is összeszedte magát (bár nyilván az ő felzárkózásuk is számít sokat).
de a kiesésektől függetlenül a PL ugyanúgy a legerősebb bajnokság marad.

divi · http://weareunited.freeblog.hu/ 2010.04.08. 17:35:12

@rizla: ennél pontosabban nem is fogalmazhatnánk meg, +1

vadkutya 2010.04.08. 17:37:57

@EMU: "De te innen magyarhonból nyugodtan legyintgethetsz rá, ebben az országban a rendezetlen adósság dicsőség, persze, hogy szimpatikus a magyar átlagnak a MU."

Ezt vagy rossz blogra szántad, vagy Te tudod. Továbblépve a logikádon, ezek alapján a net előtt tespedő, "vágottszemű" kölök is hajlamos a csokilopásra, mert éppen Rooney-s mezben jár gimibe...

divi · http://weareunited.freeblog.hu/ 2010.04.08. 17:38:31

@EMU: Abra pénze sem a Chelsea saját, kitermelt pénze, szóval az is hitel a klubnak, csak nem banknak kell visszafizetni. Hidd el, a United is jobban örült volna olyan tulajnak, aki nem a bank pénzét költötte amikor megvette.

bocino 2010.04.08. 17:40:10

VÁLSÁGBAN AZ ANGOL FOCI!!!!!!!!!!!!!!!!!
nincs angol csapat a 4ben.....:D:D:D

chrisred 2010.04.08. 17:40:55

@Csöncsön: Miért, ki mondta, hogy a PL erős volt akkor, amikor a MU a tabella második felében lévő tíz csapat ellen húsz mérkőzésből 19-et megnyert? Vagy hogy most a Primera Division erős, amikor a két élcsapat már húsz pontnál többet vert a harmadikra, és majdnem harmincat a negyedikre?

EMU 2010.04.08. 17:41:29

@apok: Felőlem betűzheted is, ha az esik jól, ettől még nem engem kell győzködnöd, szótagolj az uefánál meg a PL-nél. Ott ugyanis kurvára nem díjazzák, hogy egy csapat adósságai révén jut bármilyen előnyhöz, mert erről van szó. 700 millió fontos adósság mellett 150 ezret kereső játékosokra, meg ész nélküli igazolásokra nem telhetne ugyanis tisztességes és sportszerű viszonyok között. Mégha aztán hitelből sikeres is a csapat. Az ugyanis nem teljesítmény, ez bárkinek sikerülne. Csak másnak nincs pofája ezt az utat járni valszeg, pontosabban a Liverpoolnak van. Mert kurvára független az adósság tekintetében, hogy mire vette fel a klub, vagy akár a tulaj is.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.04.08. 17:44:46

@rizla: @divi:

Mindenesetre most jó esély van arra, hogy 2006/2007 után ismét a spanyoloké legyen a legmagasabb UEFA-együttható. (Ezt csak az abból adódó perverz örömből jegyzem meg, hogy divat lett nagyon lebecsülni a La Liga színvonalát, és még nagyobb divat lett egy-egy meccs alapján _beárazni_ egész szezonokat, bajnokságokat, és ez most visszafelé is elsüthető. Amúgy egyetértek azzal, hogy jelenleg a PL összességében erősebb, mint a PD.)

apok 2010.04.08. 17:45:32

@EMU: Én befejeztem, értelmi fogyatékosokat nincs kedvem győzködni. pá

értelmetlen_nevű 2010.04.08. 17:48:09

@dzolutan: a harmadik gól inkább Badstuberé, bár abban az egész védelem benne volt.
A második gól nagyjából rendben van, bár Nani borzasztóan egyedül volt a kapu előtt. A másik kettő viszont dühítő. Engem Gibson gólja idegesített leginkább, Neuer vagy Akinfejev az ilyet mellre veszi (Rensing is fogta volna, persze őt kurvára nem kívánom a kapuba).

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.04.08. 17:49:00

@chrisred:

Nem mondtad, tény, csak furán jött ki. Nyilván nem egy-egy meccs alapján érdemes "beárazni" ligákat. (Ha egyáltalán érdemes.)

chrisred 2010.04.08. 17:49:20

@rizla: Nem az élcsapatok erősségéről, hanem a bajnokság erősségéről volt szó. A PL közép- és alsóházbeli csapatai az utóbbi években a korábban, illetve más bajnokságokban elképzelhetetlen mértékű pénzt kasszíroztak a közvetítési díjakból és azt beruházták a csapataikba, vásárlásokkal és a fizetési keret növelésével.

Az utóbbival jócskán túl is lőttek a célon, a Times-ban volt egy kimutatás, amiből kiderült, hogy főleg ezek a csapatok lesznek bajban, ha esetleg ez a forrás elapad.

extras.timesonline.co.uk/pdfs/moneygame.pdf

divi · http://weareunited.freeblog.hu/ 2010.04.08. 17:49:56

@Csöncsön: ja, nekem sem tetszik ez az egy meccs/párharc alapján "beárazós" szokás. Nyilván a Barca megnyeri a BL-t és ezzel igen, az idei évben a La Liga lenyomja a PL-t (bár nem vagyok teljesen tisztában a számítással, pl mennyit ér, hogy eggyel több angol csapat maradt állva a BL 8-ban, meg persze még nem tudjuk, mi lesz az EL-ben az angol-spanyol mérleg, de kb igazad van).

EMU 2010.04.08. 17:50:44

@divi: de de és de. Ilyen költségvetéssel egy ennyire eladósodott klub nem dolgozhatna, mert ez nem tiszta versenyhelyzet. Ezt meg a sok magyar MU szurkolónak kellene megérteni végre, még ha magyarként az adósság nekik olyan természetes is, mint a tavaszi szellő. És aki abramovicsot idekeveri, az meg végképp fogalématlan, ugyanis a Chelsea gazdasági társaságként a társaság tulajdonosa felé van eladósodva, ami mindössze puszta formalitás. A real szintén beszedi a gazdálkodásához szükséges pénz, ha máshonnan nem, a választott elnökük saját zsebéből. Másrészt a MU adóssága pár évvel ezelőtt még "csak" 500 millió font volt, úgyhogy az sem igaz, hogy az adósságot csak görgeti, nem termeli. Igenis hitelekből tapsol és ér el eredményeket. Erre mondja (nem én!) az uefa és a PL is, hogy nem fair és ezt a gyakorlatot be kell fejezni. Engem lehet demagógozni a futball és gazdasági fellegvár Magyarországról, de kéretik inkább az uefánál hőbörögni meg a PL-nél.

divi · http://weareunited.freeblog.hu/ 2010.04.08. 17:52:10

@chrisred: szerintem a jövő szezon európai kupái adják majd meg a választ arra, hogy mit jelent pl az erős ManCity meg Tottenham a big 4 mellett. Nyilván a PL-ben mi érezzük ennek a hatását, de nemzetközileg majd akkor látszik, ha pl a City lesz a 4. BL-helyen, nem a Pool.

chrisred 2010.04.08. 17:54:08

@EMU: Annyira nem független, mert ha a klub a saját működése alapján nyereséges lenne, akkor más befektetőt is érdekelhet. És ha olyan veszi meg a klubot, aki saját zsebből, és nem banki hitelből fizeti a vételárat, az adósság egy pillanat alatt eltűnik.

CaBeL 2010.04.08. 17:54:33

@EMU: "sajnos" igazad van! Aki nem érti meg, annak felesleges is magyarázni.

chrisred 2010.04.08. 17:57:17

@EMU: A Chelsea adóssága viszont jelenleg tényleg jelképes, de az abból jön össze, hogy a kiadásai jócskán meghaladják a bevételeit. Önmagában ilyen formában teljesen életképtelen lenne, ha Abramovics nem finanszírozná. És abban a pillanatban csődbe is menne, ha Abramovics egyszer elzárná a pénzcsapot.

Adamfark 2010.04.08. 17:57:42

@EMU: Figyu ember!
Szerintem én vagyok a 4.-5. ember aki megpróbálja neked elmagyarázni:
A United 700M-s tartozása nem a játékosvásárlásokból, és a játékosok fizetéséből jött létre!
Hanem egyik pillanatról a másikra, amikor Glazerék megvették a klubbot.
A klub megvásárlásához szükségük volt hitelre, mert nem tudtak kicsengetni annyi pénzt. A bankok örömmel adtak neki, mert már korábban is sikerrel irányítottak sport vállalkozást (Tampa Bay bajnok lett az NFL-ben). A bank egyszerűen betudta zálognak a Unitedet. Ekkor ugye a tartozás a Glázeréké. Majd egy tolvonással ezt a tartozást át is rakták az újjonan megvásárolt klub terhére. Na ezért van a Unitednek 700M tartozása. Ami gyakorlatilag a Glázeréké.
Az UEFA azon csapatok ellen ágálnak, akik olyanok, mint a City meg a Chelsea, akik tulajdonosi kölcsönből vásárolgatnak, mintegy focimanager játékban. Ezenkívül az olyan csapatok ellen, mint a Pompey, akik ténylegesen "túlnyújtóznak a takarón".

_alerob 2010.04.08. 18:01:01

bezzeg mikor mi Juvésok sírtunk a Bayern miatt, miket kaptunk már :):):)

divi · http://weareunited.freeblog.hu/ 2010.04.08. 18:01:17

@EMU: na jó,utoljára ebben a témában... szóval adósságot felvenni mindenkinek szíve joga. Ha adnak neki. Glazernek sajnos adtak és megvett egy rendkívül profitábilis gazdasági vállalkozást hitelből, amely így most hirtelen tartozik, pedig a klub nem azért tartozik, mert pl nem tudja kigazdálkodni a működési költségeit, nincs elég bevétele ami fedezi a kiadásokat, stb, hanem egy ilyen takeover miatt. Inkább azért hőbörögnék az UEFÁnál meg a PL-nél, amiért engedélyezett egy ilyen felvásárlást. Abra Chelsea-je, vagy a Real nincs rákényszerülve, hogy csak addig nyújtózkodjon, amíg a takarója ér, és szerintem meg épp ez nem fair a többiekkel szemben. Ha már minden futballklub vállalkozásként, társaságként kell hogy működjön (ami szerintem abszolút rendben van), akkor Platini azért is felháborodhatna, hogy a két spanyol gigász miért egyesület és nem cég.

rizla 2010.04.08. 18:01:54

@EMU: " Csak másnak nincs pofája ezt az utat járni valszeg"

szerinted ez pofa kérdése? jó isten.

rizla 2010.04.08. 18:07:35

@divi: " Abra Chelsea-je, vagy a Real nincs rákényszerülve, hogy csak addig nyújtózkodjon, amíg a takarója ér, és szerintem meg épp ez nem fair a többiekkel szemben"

a chelsea és a madrid esete egész más. a chelsea-be egy ember tölti bele a pénzt, egy drága játékként, hobbiként kezelve a klubot (mert eddig jóval kevesebb pénzt látott belőle, mint amennyit beleölt), a madridnak viszont hiteleznek a bankok, mert tudják, hogy vissza fogják termelni a zsét (meg mert a madrid a spanyol állam kis kedvence).

rizla 2010.04.08. 18:08:57

@rizla: ja a lényeg kimaradt, a madridnak természetesen nincs tulajdonosa, spanyolországban nem lehet ilyen abra-féle mókákat bejátszani, pedig ha lehetne, bizonyára nem lenne ennyire lemaradva a sevilla vagy a valencia.

EMU 2010.04.08. 18:15:00

@divi: Nem tudja kigazdálkodni a működési költségeit, mert törlesztéseit halasztja, ráadásul az adósság állománya folyamatosan növekszik. Pont. Ilyen körülmények között van a legtöbb játékosa, csak csatárból hét ugye, ahogy egy hozzászóló írta, így vesznek meg akárkit, aki eszébe jut az öregnek, így vesznek 30 millió fölött kanyarodó bolgárt, mert éppen jó ötletnek tűnt. Az adósságuk nem csak a kamattal növekszik, mielőtt még bárki ebe kapaszkodna. És olyan dolgot védtek, amit úgy érzem, - de szóljatok, ha nincs igazam - nálatok fajsúlyosabb emberek komoly szervezeteknél támadnak, és lehetetlennek, sportszerűtlennek és abszolút tarthatatlannak tartanak. Talán nekik kellene szájba rágósan magyaráznotok a bizonyítványt, lehet, hogy ők nem olyan értetlenek, mint én.

heinrich · http://nst.blog.hu 2010.04.08. 18:15:36

@rizla: Perez? Jesus Gil? De már Sanz is saját zsebből vette Sukert meg Mijatovicsot.

Ok, hogy pártoló tagok szavaznak, de persze ők is csak birkák, aki a nagyobb nevet mondja be, arra ikszelnek. Chelsea-hez képest más a mez, de a játék ugyanaz.

WitchKing 2010.04.08. 18:18:39

Szerintem egy szó mint szász, a Bayern verheti magát a továbbjutáson, ezt Ferguson hülyesége miatt teheti meg szinte, de ez a MU "ha" nem is nyer semmit, jövőre elképesztő csapat lesz. Sok játékos már most rengeteget fejlődött és ezek jövőre morbidak lesznek. Ferguson fikázáshoz meg annyit, hogy akárhogy nézzük srácok, letett valamit az asztlara. Kérdem Van Gaal tett ennyit? Olic mitől ekkora játékos? Mert lőtt egy győztes gólt múlt héten?:) jeeszusom ja meg a 30millós Gomez, az se semmi... egy Park dzsi szungot többre tartok.

nasteey 2010.04.08. 18:20:06

@rizla: Pontosan hogyan működik ez? Mert pl. a Betisnek tuti van tulajdonosa, még a stadiont is róla nevezték el. :D

WitchKing 2010.04.08. 18:20:48

Meg ez az adósság felhozás is. Nem értelek titeteket. Mintha mindneki annyira értene mindenhez. Le lesz majd törlesztve, ennyi, mit kell ezen ennyit felhozni. Vezsel egy kocsit, azon vagy h kifizesd, nem?:) A Munál nagyobb a tétel.

rizla 2010.04.08. 18:21:45

@heinrich: perez nem saját zsebből vásárol. az első galaktikusoknál ugye abból lett a sok lé, hogy áron felül adhatták el a régi edzőközpontot az államnak, most meg hiteleket vettek fel.
a többiekről nem tudok sokat, ahogy a betisről sem, inkább nem merek mondani semmit.

Adamfark 2010.04.08. 18:22:13

@EMU:
A United hitelállománya azért nőtt meg az évek során, mert Glazerék olyan hitelkonstrukcióban vettek fel hitelt a banktól, aminek 2 része van. Az egyiknek tudják törleszteni a kamatjait, a másiknak nem, csak a futamidő leteltekor. Ezért van túl a United most egy nagyon sikeres kötvénykibocsátáson, amivel hirtelen 500M körüli összeghez jutott független befektetőktől. Ezt az összeget arra használták fel, hogy letörlesszék az eredeti hitelt, és ezáltal megkezdhessék a leggazdaságtalanabb hitelek visszafizetését.
A kötvények kibocsátásával így tehát nem lett kevesebb/több hitel, csak elkezdhetik csökkenteni a tőketartozást, és ezáltal csökkenni fog az éves kamat is.

rizla 2010.04.08. 18:23:27

@EMU: szerintem itt inkább azon megy a vita veled, hogy az MU-t démonizálod, amikor az adósság nem a klub költekezése miatt alakult ki, nem a klub hibája. hogy az adósság ellenére van költekezés, azt bizonyára lehet ostorozni, de ez már más lapra tartozik.

rizla 2010.04.08. 18:25:45

@heinrich: "Ok, hogy pártoló tagok szavaznak, de persze ők is csak birkák, aki a nagyobb nevet mondja be, arra ikszelnek. Chelsea-hez képest más a mez, de a játék ugyanaz. "

ehhez még annyit, hogy abramovics addig lesz a chelsea tulajdonosa, ameddig csak akar, spanyolországban viszont elnökként max két mandátum egymás után, és el kell köszönni.

rokamoka33 2010.04.08. 18:26:03

ha már előjött ez a hitel téma, engem baromira érdekelne, hogy a Glazer-ék milyen "szankciókat" fognak kifundálni, ha esetleg sikertelen elsz a MU mondjuk 2 évig

mert amikor megvették a klubot, rányomták a hitelt, alighanem az volt a céljuk, hogy a MU minél sikeresebb legyen, hisz ez hozza a legnagyobb pénzt, ebből pörgetik vissza a hitelt, és ebből tesznek zsebre ők is...

na most mittudomén mikor vették meg a Mu-t, talán 2004 vagy 2005-ben?
akkor kisebb hullámvölgyben volt a Mu, majd a 07, 08, 09-es szezonban parádés eredmények jöttek, PL aranyak, + BL döntők/elődöntő, szinte alig gyűjthettek volna több pénzt, mint így...
valszeg a Glazer-ék sem tippeltek arra, hogy na bumm ilyen 3 év fog jönni anno
na de mos lehet hogy 3 másmilyen év jön, az ideiből egy BL negyeddöntő és egy Ligakupa győzelem eddig a mérleg, sztem ez is fog maradni

nem hiszem, hogy szó nélkül fogják ezt hagyni, kérdés belefeccölnek-e újabb pénzt, az erősítésekbe, vagy m más tesznek
bár ezt gondolom a Mu drukkerek sem tudhatják, tehát költői kérdés:)

(mondjuk ilyenek lehetnek esetleg, hogy jegyáremelés, stadion nevének eladása stb.), Glazer-ékből simán kinézek ilyesmit is)

EMU 2010.04.08. 18:26:16

@Adamfark: Figyu ember! Te nem értesz semmit, de nem baj. Illetve te sem. Totál indifferens, hogy az adósság miből van. A jelenlegi eredmények ugyanis az adósságállomány felszámolásának ellentmondó, még a lehetőségét is kizáró, túlköltekező költségvetésből származnak. Ráadásul, mint említettem, pár év alatt 500-ról 700 ment fel az adósságuk. Azt azért remélem senki nem akarja beadni, hogy ez a kamat volt.

Kövi 2010.04.08. 18:41:30

A témához: gratula a Bayern-nek, megharcolták a továbbjutást, és kész.

EMU 2010.04.08. 18:51:06

@Kövi: lehet, hogy én hülye vagyok, de még mindig többre futja, mint neked ezzel a hozzászólással. Biztos vagyok benne, hogy a névelőket sem érted egy olvasott szövegből. Nem csoda, ha fogalmad sincs, mit minősítesz így. Egy ostoba, sötét futballszurkoló vagy. Nagyon.

halihalo 2010.04.08. 18:51:08

@divi: Az igaz, hogy a ManCity (más edzővel) nem 1:0-ra verte volna a Debrecent, és nem is esett volna ki a csoportkörben. De talán többeknek választ ad kétségeikre (remélhetőleg) az árilis 17-i manchesteri derby.

divi · http://weareunited.freeblog.hu/ 2010.04.08. 18:51:59

@rizla: nyilván félreérthető voltam, nem állítom hogy a Chelsea és a Real egykutya, csak abból az egy szempontból, hogy mennyire kell fegyelmezetten gazdálkodniuk.

rokamoka33 2010.04.08. 18:53:13

én azért az angol csapatoknál megemlíteném az extrém sérüléshullámot, ez is benne van a gyengébb szereplésükben, Chelsea, MU, Arsenal-ban sokkal több a sérült, mint a Barca, Real, Inter trióban mondjuk
ez most így hasra ütés persze, de ha rendesen kiszámolnánk, biztos az angoloknál van a több sérült

na meg a mezőny közelebb került egymáshoz, simán belenézhet az Arsenal, Chelsea és MU 1-1 pofonba a Villa, Everton, Spurs és Man City ellen főleg...
bele is néztek nem 1 pofonba a BL szereplő csapatok
(Birmingham otthoni mérlege sem laza az erősebb csapatok ellen!)

Inter-t, Barca-t, Real-t ilyen pofonok sokkal ritkábban érik saját bajnokságaikban

évek múltán ez ismét az angolok előnyét fogja képezni, mert sokkal jobban megedződnek a saját bajnokságukban, pl. nézzük meg az Inter-t, hogy egy milyen mélyponton lévő Milan a legnagyobb ellenfelük a bajnokságban...
30 éves átlagéletkorral, Ronaldinho kedvétől függő Milan kis túlzással
(egy jobb napot kifogó Spurs vagy Man City is becsomagolja díszkötésbe ezt a Milan-t, már csak az iram miatt is)

olaszok még a 4. BL helye is elvesztik, ott van az igazi dráma, nem a PL-ben, ami annyira izgalmas idén, hogy még nagyobb Tv-s pénzeket tudnak majd elkérni emiatt

halihalo 2010.04.08. 18:54:56

@Adamfark: Ez így valahogy nagyon sántít. Miért is rosszabb az, ha valaki a saját pénzét költi egy sportklubra? Az a sajátja, nem? Miért jobb az, és erkölcsösebb, ha az bankkölcsönből van??? Ezt azért tényleg meg kell magyarázni, azt hiszem.

halihalo 2010.04.08. 18:57:57

@WitchKing: Hány éves is SAF, és hány vG?

rizla 2010.04.08. 19:01:39

@halihalo: SAF 68, VG 58. nem sok a különbség.
guardola 39 : DDDDDDDD

halihalo 2010.04.08. 19:02:46

@rizla: Azért 10 év alatt lehet pár dolgot nyerni... :) Nem, mintha a Bayernek ezt kívánnám, csak a tények kedvéért. Guardiola más tészta. Készbe beleülni nem nagy szám.

rizla 2010.04.08. 19:05:46

@halihalo: azért meglepődnénk, ha van gaal 10 év alatt eljutna oda, ahol ferguson van most.

"Guardiola más tészta. Készbe beleülni nem nagy szám."

poénból dobtam fel, de látom így is be kell nyögni valami ostobaságot.

bag 2010.04.08. 19:07:14

Gratulálok a Bayernnek!

Ilyenkor azért ha MU drukker lennék elgondolkoznék, hogy továbbra is olyan magas lóról osszam az észt a többi csapat támogatóinak...

Remélem tanultok belőle és kisebb-sokkal kisebb- arccal folytatjátok.

Néha Ti is kieshettek, most egy hét alatt rájöhettetek, milyen az, amit mi azért a szezonban néhányszor már átéltünk...

Nincs káröröm, mert az nem jó h nincs angol a 4-ben. Csak annyit kérek, sokkal szerényebben és legyetek tekintettel másokra is néha.

Mottó: A békának sem örök a tó...

divi · http://weareunited.freeblog.hu/ 2010.04.08. 19:09:21

@halihalo: OK, tisztázzuk. Kölcsönből élni "erkölcstelen", ha már ezt a szót használtad. Mindegy, hogy bank, vagy Abra. Csak a United nem "megélhetésből" vett fel kölcsönt, hanem az idióta tulajdonosa vette fel a kölcsönt, hogy abból megvegye a klubot. A United nem más pénzén vesz játékost, a Unitednél ha veszteség lenne az üzleti év végén, az baj lenne, a Chelsea-nél meg Abra kipótolja. Ez a különbség. Ezt nem teheti meg az, aki mögött nem áll Abra. Így már jó? :)

divi · http://weareunited.freeblog.hu/ 2010.04.08. 19:10:55

@bag: tényleg van a MU drukkerek között olyan, aki magas lóról beszél, de ha így általánosítunk, akkor sajnos minden csapat szurkolói idióták :)

halihalo 2010.04.08. 19:12:07

@rizla: köszi a bizalmat... :)
Amúgy én is meglepődnék, ha 10 év alatt eljutna SAF "magasságába". Ahhoz sürgősen ott kellene hagynia a Bayernt. Alapjában nem tartom rossz edzőnek, de azért vanak nála jobbak számosan (csak kapásból Murinho, Hiddink Capello).

halihalo 2010.04.08. 19:15:46

@divi: Értem, de itt a felfogásbeli különbség. Abramovics nem kölcsönt ad. Az a klub az övé, és természetes, hogy akinek nincs ilyen tulajdonosa, az nem teheti ezt meg. De továbbra sem látom, mi ebben az ördögtől való.
(Egyébként az elmúlt 2-3 évben épp ő volt, aki nem engedte a klubot költekezni.)

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2010.04.08. 19:16:25

faszomba, heinrich, vagy valaki, ticcsátok már ki ezt a pénzfanatikust. kinek van itt rá szüksége? legalább a wikit olvasd át EMU, az angol csapatok tulajdoni helyzetéről, meg adósságairől. aztán gyere vissza... de inkább ne is, ha lehet.

_alerob 2010.04.08. 19:22:46

"Szerintem egy szó mint szász, a Bayern verheti magát a továbbjutáson, ezt Ferguson hülyesége miatt teheti meg szinte, de ez a MU "ha" nem is nyer semmit, jövőre elképesztő csapat lesz. Sok játékos már most rengeteget fejlődött és ezek jövőre morbidak lesznek."

Egy szó mint száz, ezt mondtam tavaly én is a Juvéra. Ráadásul a zebrák még költöttek is mennyit. És mi lett? - (harc a negyedik helyért.) Az ilyen kijelentések nem érnek semmit. Ez évről évre bizonyosul.

bag 2010.04.08. 19:24:35

@halihalo: Nálam még azért nagyon bejön Hietzfeld
is, rengeteg trófeát nyert a Dortmunddal és a Bayernnel is.

Sajnos most vmi kamu szöv kap a svájci lúzereknél.

Althedokan 2010.04.08. 19:25:45

@bag: carlo ancelotti - AC Milan:D

csak a teljesség kedvéért...:D

EMU, még, még még:D

_alerob 2010.04.08. 19:26:27

@_alerob: a másik, " Fergusson hülyesége" ... A Juve saját hülyesége miatt nem az elődöntőben van, ez kb ilyen. (csak, hogy a saját portémámnál söprögessek. Egyébiránt tudom milyen idegesítő, ha a kedvenc csapat kiesik valahonnan, de nem kéne magaslatokba tévedni. Nyert a Bayern, idézni tudom a mestert :) "elég ciki otthon 3-0-ás vezetésről kiesni, pláne ha az az otthon az Old Trafford."

divi · http://weareunited.freeblog.hu/ 2010.04.08. 19:28:34

@halihalo: nem is nyertek bajnokságot abban a 2-3 évben, nem úgy mint addig :P
komolyra fordítva, persze értem én amit mondasz, nem ördögtől való meg nem is tilos, csak az egyik csapatot kötik a gazdasági realitások, a másikat nem, akkor az egyenlőtlen viszonyokat jelent. Mindegy, hogy ezt MU-Chelsea, vagy Tham-Man City szinten kell nézni. A MU fokozatos munkával és jó gazdálkodással lett meghatározó Angliában, majd Európában, a Chelsea meg azzal, hogy jött egy csilliárdos. Ez a különbség, de amúgy no offense.

clfo 2010.04.08. 19:28:54

@Ferguson: "...A végén meg hiába hozta az embereket (berbatov pl.) lófaszt nem értek, mert nem elég jók"

31 millió font, érted 31!!!!!!!! A UNITED TÖRTÉNETÉNEK LEGDRÁGÁBB IGAZOLÁSA.
Az ilyennek k*rva jónak kellene lennie az isten b*sszameg

clfo, az mu szurkesz

értelmetlen_nevű 2010.04.08. 19:30:38

@halihalo: de miért jobb az, ha egy gazdag tulajdonos zsebből fizeti egy klub extrém költekezéseit, mintha kölcsönt vennének fel? A kölcsönt legalább vissza kell fizetni, tehát hosszú távon a rosszul gazdálkodó csapatok rábasznak.

Ezzel a szemben a Chlesea vagy a ManCity simán megtehetné (a Man City szinte biztosan meg is fogja), hogy sok éven keresztül durván negatív lesz az év végi mérleg, a tulajdonos pedig zsebből pótolja a hiányt. (Az más kérdés, hogy a tulajdonosnak ez miért éri meg...)
Hangsúlyozom, hogy nekem a MU/ Liverpool modell SEM szimpatikus, de nevetséges, hogy a kölcsön felvételre itt néhányan úgy tekintenek, mint valami emberiség ellenes bűntettre. Bazzeg, 21. század, kölcsönt felvenni kb. annyira magától értetődő dolog, mint hogy nem a párnád alatt tárolod a pénzed.

Inkább az a kérdés, hogy Glazerék miből/hogyan fizetik vissza ezt az összeget. Én úgy érzem hogy sehogy, majd megveszi őket is egy arab/kínai tulajdonos. Nekem ez a kurvára unszimpatikus, hogy tradícionális klubokat úgy adnak-vesznek Angliában, mint a sportkocsikat, nagyon könnyen milliárdosok játszóterévé válhat (illetve félig meddig már is az) a PL.

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2010.04.08. 19:30:52

a tradició és a tényleges teljesítmény sokszor köszönő viszonyban sincs egymással. igazi drukkert ezzel él és hal. a néző az aktuális trendre indul be. a hitvallásomat olvashattátok (ez persze nem szurkolás). viszont nincsenek ambivalens ézéseim :). bár ha ilyen drámákat látok, akkor én is vacillálok, melyik tetszik jobban: a félcsapatnyi Bayern, vagy a szétesett MU... végül is, a meccs tetszett.

halihalo 2010.04.08. 19:30:53

@Althedokan: Nem akartam hazabeszélni, no meg meg akarom várni az első szezonja végét. Ha FA kupa és PL cím is, akkor az tisztességes kezdet. :)
(Be kell vallanom, voltak fenntartásaim vele kapcsolatban. Nekem Hiddink és Murinho is jobban tetszett.)

értelmetlen_nevű 2010.04.08. 19:33:28

@bag: kijutott a vb-re a "lúzer" svájciakkal, csoportelsőként (mondjuk elég könnyű csoport volt, az tény). Kiváló edző egyébként.

Althedokan 2010.04.08. 19:34:42

@halihalo: nekem a Milannal mindig jobb ötletek jutottak eszembe, mint neki:D:D:D De persze ettől még lehet hogy jó edző:D Azért már ott is elért ezt azt... De áldottam a napot amikor meghallottam, hogy elmegy a vérbe a Chelseahez...

Althedokan 2010.04.08. 19:38:21

@Althedokan: ja egyébként otthon csak úgy szólítanak: Fabio!

WitchKing 2010.04.08. 19:40:53

jó most mondhatot h 31 millió, a totthenemba jóvolt, a Muba egy szart se ér. Ez van, volt a manunak szar igazoláse nem is egyszer. én már réges régen eladnám, vagy kölcsön adnám.

WitchKing 2010.04.08. 19:42:42

ott van a realba benzema. na még az is egy elbaszarintott igazolása volt péreznek.

2010.04.08. 19:45:22

@rizla: ez a 2 mandátum csak a Barca-ra igaz, szerintem

clfo 2010.04.08. 19:47:55

@Tévez: Tevez mester, Tevezért az MU letette az asztalra a 25 millió fontot + egy zsíros szerződést a szezon végén. It's a fact.

Az is, hogy a City még zsírosabb szerződést adott neki és azért ment oda. Ja, és azért mert nem tetszett neki a padozás. Heinze-nek se, csak annak volt pofája a Liverpoolt feldobni SAF előtt, mint alternatíva...

Köcsögök ezek az argentinok én mondom...

bag 2010.04.08. 19:51:39

@értelmetlen_nevű: pont ez a bajom.

neki egy élcsapatnál a helye nem ilyen futottak még, süllyesztőbe valóaknál.

valamikor emlegették mint lehetséges SAF utód.
minden tulajdonsága megvan hozzá.
kiváló edző!

rokamoka33 2010.04.08. 20:02:42

@clfo: én kicsit másképp emlékszem erre

Tevez simán aláírt volna még a szezon közepén télen, hisz már akkor tudták, hogy lejár a 2 éves kölcsönszerződése...
Ferguson halogatta valamiért, majd a végén beadta a derekát és beajánlotta a pénzt neki, de mi a faszra várt?
mikor egész tavasszal Berbatov-ot favorizálta, vagy még őt sem

ezt nagyon elnézte sztem Ferguson, mármint a Tevez-Berbatov ügyet, főleg hogy a két játékos között nagyon szépen kijönnek a tulajdonságbeli különbségek, Berbatov pl. valóan nagyon technikás, labdakezelése is nagyon jó, de Tevez-től meg alig lehet elvenni a labdát, ráadásul tőle nem az miatt, ami miatt Messi-től is nehéz, mert ő nem tud úgy cselezni meg trükközni...:D
küzdőszellemben is látványos a különbség, attitűdben is

a két játékos ára kb. ugyanannyi lett volna, egy egész éves szopatáson volt már túl Tevez, mikor a City ajánlatát elfogadta (ami lehet kedvezőbb volt, mint a MU-é)

Heinze-t meg nem hozzuk elő, hol van ő már, neki a nyakára hoztak egy Evra-t, aki világklasszis balhátvéd lett közben, Tevez-nek meg egy Berbatov-ot hoztak a nyakára, hisz elég jól el volt a CR-Tevez-Rooney trió az azelőtti szezonban asszem...
ráadásul Ferguson meg az 1 csatáros játékot kezdte el erőltetni idén, tehát még Berbatov-val is kicseszik így...

értelmetlen_nevű 2010.04.08. 20:04:47

@bag: szerintem szándékosan vonult egy kicsit félre. Magath után ő lett a Bayern edző, ha jól emlékszem, már az elején leszögezte, hogy csak egy évig hajlandó maradni.

2006/2007-ben Magath-tal 4. lett a Bayern, 2007/2008-ban Hitzfeld-del simán behúztuk a bajnokságot (az UEFA kupa mondjuk nem jött össze), utána Klinsmann teljesen tönkretett mindent. Ha marad Ottmar, egészen biztos, hogy előrébb tartanánk, a tavalyi szezon után szinte a nulláról indult van Gaal.

England win The Ashes! 2010.04.08. 20:08:05

Ha már szóba jött érintőlegesen a PL erőssége, akkor megjegyezném, hogy a Tottenham fokmérője most lesz beélesítve:

Arsenal (o)
Chelsea (o)
ManU (i)
Bolton (o)
ManCi (i)
Burnley (i)

Egész komoly hónapjuk lesz...

halihalo 2010.04.08. 20:10:58

@Dr Jozef Vengloš: Hát igen. Nem sok esélyük van a 4. helyre ezzel a sorozattal SZVSZ, illetve, ha meglesz, nagyon megérdemlik.

bag 2010.04.08. 20:13:17

@értelmetlen_nevű: így igaz. remélem hamarosan visszatér!

bag 2010.04.08. 20:14:40

@halihalo: köszi a támogatást :)

ebből adódóan

a Pool lesz a 4.!

hakapesz imi 2010.04.08. 20:21:48

@divi: Na, most már a MU-nek is van csilliárdos tulaja, we happy? :)

rokamoka33 2010.04.08. 20:23:04

é azt mondom ez a 4 és ebben a sorrendben jusson a BL-be jövőre:)

Chelsea
MU
Arsenal
Man City

ha nem lesz annyi sérült és nem sorsolják össze őket, és a City megerősödik akár 4 angol is bejuthat a legjobb 8-ba
Tottenham, Pool, Villa már a csoportkörben megakadhat nagyon könnyen sztem

de ha a Pool innen 4. lesz, akkor megérdemelnék hogy vki pumpáljon beléjük némi pénzt, mert rájuk fér

clfo 2010.04.08. 20:23:21

@rokamoka33: Igazad van, pontosan így történt, de nem mond ellent a két komment egymásnak. Inkább azt mondanám, hogy időrendiség szempontjából a Te kommented előrébb való, mint az enyém :>

Azért írtam, mert az TÉVES, hogy Carlitos nem kellett a Unitednek. Kellett, adtak neki szerződést, de igen, jól írtad, kivártak vele, szezon végén kapta. Erről annyit tudok (ne kérj forrást pls), hogy az Öreg megpróbálta lejjebb vinni Tevez Ł25M-ós vételárát. Meg nyögött vmi olyat is, hogy mivel nem klub a tulajdonosa Teveznek, hanem Mr. Kiamiafaszom, ezért a tárgyalások se mennek olyan gördülékenyen (ez változott már 1ébként, azt hiszem teljes egészében a City a tulaja Teveznek). De ez kamu volt sztem, itt az árat akarták lejebb vinni.

Azért tegyük azt hozzá, hogy a 2008-as év végén nem volt az olyan tuti, hogy Tevez megéri a 25 misit, és ezt nem csak a United drukkerek gondolták úgy akkoriban.
Persze azóta Berbatov Tevezt is "beárazta", meg igazából önmagát is :p

halihalo 2010.04.08. 20:24:02

@bag: Hát, szerintem nem, de majd meglátjuk...

clfo 2010.04.08. 20:29:41

Berbatovról annyit, hogy most már leszarom mennyire technikás, mennyire kurva jók a labdaérintései. Csatár vagy mi a tököm, gólt kellene rúgnia, de 31 misiért minimum meghatározónak kellene lennie.
90 perc alatt a chelsea ellen múlt héten semmi. Jó, tegnap kb. 20-25 percet kapott, de tegnap is semmi.

Azért az megvan hogy Torres olcsóbb volt talán 6-7 millió fonttal?
Szerintem leszarják a szkázik, hogy nem annyira technikás, mint a Berbatov.

rokamoka33 2010.04.08. 20:31:09

@clfo: tegnap Berbatov csak 10 percet kapott, de mind1 is:)
tényleg többnek tűnt, mivel semmit se csinált:D

clfo 2010.04.08. 20:41:07

Egyébként engem sokkal, de sokkal jobban felbaszott a hétvégi chelsea elleni vereség, mint a tegnapi.

Az idei szezonban megvan (megvolt?) rá a lehetőség, hogy 2x-esen is történelmet írjanak a 19. bajnoki címmel és a 4. pl győzelemmel zsinorban, ami példa nélküli lenne...

Biztos hülyének néznek sokan, de becserélnék egy 2010-es MU BL győzelmet egy idei 19. MU PL címre :>

Volt múltkor szavazás manutd.com-on, hogy ha választani lehetne... Kb. 70%-al nyert a PL.

Volt alkalmam hosszabb időt írek, velsziek között tölteni. Sajnos púlosok voltak ("bellamy is a fantastic signing" - 2006, lol), de az UK-ban állítólag első és legfontosabb mindig a bajnokság...

WitchKing 2010.04.08. 20:44:53

@clfo: A Cheslea elleni vereség, nemtom biztos láttad, azt kb törölni kellett volna azzal a buzi mike deannel eggyüt, mert a 3 gólból kettő csalás volt. Az UKban viszont télleg a bajnokág nagyon fontos, de azér a BL is kell nekik.
Ha tovább ment volt a MU akkor is A Barca nyeri az idei BL-t, akárki akármit mond. Egyszerűen most jelen pillanatban nincsen jonn csapat náluk, ez van.

clfo 2010.04.08. 20:53:40

@WitchKing: ezen én is filóztam. De ha nem adja meg se a második, se a harmadik gólt, akkor is ugyanúgy 0-1 marad a kékeknek.

Érdekesek azok a szigetlakók foci szempontból. Az teljesen alap, hogy nem bírják ki 5 percnél tovább, hogy ne beszéljenek a fociról, de ezek vmi nagyon elbaszott pool szurkolók voltak:))
Egyiknek pool címeres pecsétgyűrűje volt, james5times@ e-mail címmel, másiknak pool címeres tetkója meg gerrardos válogatott meze :p Ja, a ki nyeri a PL-t jövőre kérdésre (2006) - "surely liverpool now" haha

Azért az furi volt, hogy az ír és a velszi is szurkolt az angol válogatottnak, mint az állat, de amikor a velszire véletlenül azt mondtam, hogy Ő angol, úgy le lettem románozva, mint a huzat, mert Ő aztán kikéri magának, hogy angol...

Harald hardrode 2010.04.08. 20:56:55

Ha szó szerint értelmezzük a szabálykönyvet, akkor a következő emberek mehettek (mentek) volna a hármas fütty előtt zuhanyozni: MVB, Badstuber, Rafael, Vidic, Nani, Evra.
Már kb mindent elmondtatok a meccsel kapcsolatban. Nekem még egy észrevételem lenne: Páran sírnak, hogy Rooney-t faragták. Robben, amikor először kapott labdát Lahmtól, Evratól is kapott, csak nem labdát, hanem egy szép csomagot, persze az véletlen volt (véletlenül sem, hogy "erre számíts haver, ha megint erre jössz").

Rexfelugyelo · http://rexfelugyelo.blog.hu 2010.04.08. 21:07:39

Mire kikerülne az EL-poszt, már vezet is a Fulham. Szép. :)

értelmetlen_nevű 2010.04.08. 21:07:46

Wolfsburg, lol. Nem sikerült kihúzni az első percet.

TickTickTickBoom 2010.04.08. 21:08:24

azt a kurva

németeknek pedig nagyon kéne a Wolfsburg továbbjutás...

Matteo_B 2010.04.08. 21:21:01

Ezért jó a story tv,mert itt meccs közben hasznos információkat szerezhetünk Hugh Grantről és a Bridget Jones naplójáról.:D

Rexfelugyelo · http://rexfelugyelo.blog.hu 2010.04.08. 21:22:43

Gerrard hozza a szokásost, akkora ugrott egy majdnem klasszikus Gojko Mitics fejest. Füvön. Tulajdonképpen valahol becsülendő a bátorsága...

Glory 2010.04.08. 21:22:59

@EMU: lehet mar vki elmagyarazta en most nem fogom. te egy tudatlan kisfiuvagy aki jobban tenne ha elobb szetnezne es aztan magyarazna. teljesen ertelmetlen es logikatlan vagy. egyszeruen hihetetlen.

horas 2010.04.08. 21:24:42

MEnnyit számít az edző személye basszus tavaly a Misimovic-Grafite-Dzeko trió fosta a gólokat és gólpasszokat...szinte átlhetett volna emelni őket bármelyik élcsapatba úgy futballoztak...Nekem külön kiskedvencem voltak a BL-ben,illetve nekik szurkoltam és szurkoltam volna ha eljutnak valahova,Magath-al leeht,most ők elődömtőznének...

Harald hardrode 2010.04.08. 21:25:35

HSV meccsen Labbadia Ptericcel együtt fejjelt óriási felvétel.

Rexfelugyelo · http://rexfelugyelo.blog.hu 2010.04.08. 21:25:50

Nos, a Hamburg is megszerezte a vezetést, eddig ez nem rossz, izgalmas második félidők néznek ki így 20 perc után mindehol.

horas 2010.04.08. 21:26:24

Tavayl hol volt az UEFA-kupa döntő?

halihalo 2010.04.08. 21:28:00

@Rexfelugyelo: Nem az volt szabálytalan, aki mellett elesett, hanem az előtte lévő pöckölte meg a sarkát finoma.
Idézetek a Story TV-ről:
1. (a 7. percben!!): "Duff már teljesen kifutotta magát..". :)
2. "Zamora, a Wolfsburgnak záróra?"

Rexfelugyelo · http://rexfelugyelo.blog.hu 2010.04.08. 21:34:20

A Benfica kapusa töketlenebb volt, mint tegnap Carrick Olic-csal szemben.

halihalo 2010.04.08. 21:34:28

No, ilyet sem láttam még, hogy szögletnél lest intsen a partjelző...

Rexfelugyelo · http://rexfelugyelo.blog.hu 2010.04.08. 21:35:26

@halihalo: oké, Goljko Mitics aka Winnetou is mindig okkal ugrott, csak Gerrard határozottan úgy esik, mint akinek fontos a művészi hatásra adott pontszám.

Rexfelugyelo · http://rexfelugyelo.blog.hu 2010.04.08. 21:38:27

@halihalo: ez melyik meccsen sikerült? Egyébként ha a gólvonalon csak a csatár áll, és a labda az alapvonaltól a legmesszebb áll elvégzéskor, éppen lehet lesen a csatár. Vagyis el tudok képzelni ilyen szituációt, bár felettébb valószínűtlen.

Harald hardrode 2010.04.08. 21:39:36

BAzzz PEtriiiiiccccccccccccc

Rexfelugyelo · http://rexfelugyelo.blog.hu 2010.04.08. 21:39:57

Na, míg ezt megírtam, esett két gól is. Ez volt Lucas Leiva első gólja a Liverpoolban?

Szerk: közben a Hamburg megint vezet, pörögnek itt az események kérem szépen.

macca17 2010.04.08. 21:40:43

juhééé, ez már biztató :)

TickTickTickBoom 2010.04.08. 21:45:16

jólvan a Hamburg már fél lábbal továbbment, de a Wolfsburg most van 1 órája, hogy már idén megváltozzon a németek javára a koefficiens állás...
ha továbbjutnak zsebben a 4. BL hely, de hát egyelőre nem így néz ki...

Harald hardrode 2010.04.08. 21:45:30

Közben balhé Lüttichben, Fulham meg nagyon jó eddig, Zamora nagyon jól mozog

macca17 2010.04.08. 21:45:55

pedig játékban még mindig egy kalap khm...

calciomax 2010.04.08. 21:46:11

@rokamoka33: igazi olaszfoci szakértő vagy látom.

BruceWayne 2010.04.08. 21:46:15

tegnap Jürgen, SPAR tejtermék osztályos alkalmazott levette a polcról a penészes sajtot de Bobby, az angol vendégmunkás ma átárazva visszatette azt. /vezet a fulham wolsburgban/

Rexfelugyelo · http://rexfelugyelo.blog.hu 2010.04.08. 21:46:26

Rájöttem, mire való a két kapu mögötti bírósegéd. Lehet őket (egyelőre) büntetlenül dobálni, ráadásul jó közel vannak a nézőkhöz, legalábbis Liege-ben, könnyű a siker öngyújtóval..

gorszky tivadar 2010.04.08. 21:51:13

elnézve mai meccsek állását, angoloknál nincs válság, csak most kis ideig az unalmas és túlértékelt bl helyett az europa liga-ra koncentrálnak...

halihalo 2010.04.08. 21:53:57

@Rexfelugyelo: A Pool-Benfica meccsen volt, de a bíró felülbírálta, és megadta a gólt. Itt lehetett szerepe a negyedik-ötödik bírónak, mert az láthatta, hogy nem értek hozzá a szöglet berúgása után.

donnelly · http://nst.blog.hu 2010.04.08. 21:56:15

@Rexfelugyelo: Szögletnél semmiképpen sincs les, benne van a szabálykönyvben:)

halihalo 2010.04.08. 21:56:27

Ja, és szintén a Story TV szíves közlése szerint Kászáj vezeti a Fulham mecsét... :)
Gondolom, mi is mondunk érdekes dolgokat idegen nevek kiejtésekor. :)

Rexfelugyelo · http://rexfelugyelo.blog.hu 2010.04.08. 22:02:59

@donnelly: @halihalo: hát, megnéztem az ismétlést, a partjelzőt meg kellene kérni, hogy keressen másik szakmát. Merthogy az egy dolog, hogy ezek szerint bár elvben elképzelhető lenne olyan szituáció (szerintem), amikor maga a helyezkedés megfelel a les-szabálynak, de a szöglet úgy viselkedik mint a bedobás - csak hát Gerrard ténylegesen az alapvonalról végezte el a szögletet, Kuyt meg az ötösön állt

donnelly · http://nst.blog.hu 2010.04.08. 22:04:37

@Rexfelugyelo: A zászlós aszitte, hogy Kirjakosz beleért, még jó, hogy van gólbíró.:)

Rexfelugyelo · http://rexfelugyelo.blog.hu 2010.04.08. 22:07:23

@donnelly: A gólbíró azért van, hogy dobálhassák a bőszült Standard szurkolók... De örömmel látom, közben félidőben megnyílt az aktuális topic. :)

halihalo 2010.04.08. 22:09:40

@donnelly: Hát ja, de ő volt a legtávolabb az összes kösül az egész esettől.
Amúgy a főbírónak meg rossz élménye lehet a labdákkal kapcsolatban,egyszer megrúghatták, mert állandóan 30-40 méterről követi az eseményeket.

donnelly · http://nst.blog.hu 2010.04.08. 22:11:49

@halihalo: Azt hiszi, hogy öt bírónál nem kell futni:)

macca17 2010.04.08. 22:14:55

már megint visszaállunk, és megy a bekkelés. szar taktika

Orvenyhivo 2010.04.08. 22:50:55

AtMa-Vale 0:0, 85. percben nem kapott meg a Vale egy jogos tizenegyest, Emery piros, az indulatok kezdenek elszabadulni...

Ferguson 2010.04.09. 00:01:52

Nem szabad / kell leírni a united-et. A bajnokságot még megnyerhetik. A BL elődöntősök közül egyedül a barca egyértelműen jobb nála. Mindez állítólag szürke játékosokkal és az egy szem rooney-val. Ennek a csapatnak nem a játékosok nevei az ereje, hanem az a hihetetlen versenytapasztalat és győztes virtus, ami bennük rejlik...

BruceWayne 2010.04.09. 00:17:16

Azért Robben tegnapi góljánál erről semmiképp sem szabad megfeledkezni

www.youtube.com/watch?v=nP0eWzMrciA&NR=1

BENIARRIVO · http://forzaitalia.blog.hu 2010.04.09. 00:38:14

@Nerazzurri: úristen, mekkora ez a gól, erre nem is emlékeztem! Mendieta pedig egy isten volt!! Kösz Nerra!!!! Egy romhalmaz nap után némi felüdülés!

Kövi 2010.04.09. 03:22:45

@EMU: naszóval.
Ez úton elnézésedet kérem, ha esetleg megbántottalak volna. Viszont nem tudok szó nélkül elmenni amellett, hogy képtelen vagy felfogni 4-5 korábbi hozzászóló mondanivalóját, még akkor sem, ha azok nem MU drukkerek (pl.rizla).
A problémád abból adódott, hogy hogy szerinted a MU attűl sikeres, mert bankkölcsönből bevásárol, és ez szerinted erkölcstelen dolog. A probléma az, hogy nem fogtad fel, hogy a MU adósságállományát NEM a játékosvásárlások okozták, hanem az új tulajdnos üzleti hozzáállása, miszerint (ahogyan korábban nálam okosabbak is megírták) a megvásárolt klub megvásárlásához szükséges összeget kölcsönből fedezték, majd ezt a kölcsönt kiváltották egy igen kedvező osztalékú kötvénykibocsátással, miáltal a kölcsönt az eladott részvényekből törlesztették, viszont a klubot nlhány éven belüli komoly osztalékfizetésre "kárhoztatták".
És valójában vörös szurkoló vagyok, nem pedig sötét, de ezt sem az eszemre értem, hanem a szívemre.
Béke veled, jóbarát.

Republik of Mancunia 2010.04.09. 08:50:17

No hazaértem. A helyszínen néztem a meccset és utána ott öntöttem sörbe bánatom. Egyszerűen elfogadhatatlan hogy 3-0után ne jussunk tovább. Az pedig vicc hogy a 20.perctől többet foglalkozott a kispad Rooneyval mimt a meccsel. Szinte minden lépése után kérdezték hogy jól van-e. Komolyan mondom ilyen gyermeteg hibát nem lehet elkövetni. Simán kellett volna akárki mással kezdeni és a végére behozni 10percre ha kell. De Roo nélkül is ütni kellett volna ezt a bayernt, ha nincs a piros 6-1 a vége. A meccs utáni ivászat közbeni eszmecsere végső konkluziója az volt a kintiekkel, hogy végülis nem Roo játszatása, de nem is Rafael játszatása volt a kiesés oka (hiszen Ribery labdához nem ért mellette a meccsen, lehet szidni a kis brazilt, de Ribery egy passzt nem tudott megcsinálni mellette, már csak agyat kell neki beszerezni és megvan 10évre a jobbhátvéd). Szóval a végső konkluzió az volt hogy középen vagyunk picsafüstek. Egy szem Fletcherrel nem lehet. Nem tudom a képernyőn mennyire tűnt fel, de Fletcher annyit futott mint mindenki más összesen, egyszerűen nézni fárasztó volt. De Carrick valamint Gibson (a gólja ellenére) nullák voltak. És ha idevesszük hogy Scholes már nem elég jó, plusz Hargraves sérült 3éve és Ando sem megoldás, így egy dolgot kell tennie Ferginek. Kibaszni mindenkit középről Fletcher kivételével és venni vagy 3 belső középpályást. No meg jó lenne egy csatárt is Rooney mellé, mert vicc hogy 40%osan is inkább ő kezd mint a bolgár.
A hangulat az első félidőben eufórikus volt és Robben góljáig is szenzációs. A gól után kissé beletörődő, mindenki érezte hogy gólt nem nagyon fogunk lőni. A kiesés egyértelműen Fergie-é. Hiszen egy jóval gyengébb csapat ellen estünk ki. Ez pedig egyértelműen Fergie hibája. Annak ellenére igaza van abban hogy Rafael pirosa túlzó volt, hiszen Ribery mint egy fürdős kurva picsogott hogy nem tud továbbmenni, ha mondjuk Müllert állítja meg így Rafa akkor lehet le se fujja a bíró, plusz az első sárgája egy vicc volt, ott ültem a kapu mögötti részen ahol ez történt, egyszerűen nem értettem miért nem fujja le a bíró a faultot. Ok az igaz hogy hülye volt Rafa hogy visszarúgott, na de a bíró és főleg a partjelző ott állt 1méterre és nem jelzett. Mocskos digó.
Viszont hihetetlenek ezek az angolok, a kiesés után 1órával (igaz jó pár korsóval is) már arról beszéltek hogy hogyan nyeri meg a PL-t a csapat. Általában pozitiv vagyok, de egy ilyen kiesés után, meg a trónkövetelő elleni hazai zakó után esélytelennek látom a szitut.

Republik of Mancunia 2010.04.09. 10:32:56

@Glory:
East Stand, 234es szektor.
Szinte előttem rúgták fel pumuklit amit persze a bíró nem fújt be, sőt a vége sárga lett Rafaelnek (az jogos volt, de az előzmény:S)

horas 2010.04.09. 15:04:17

@Republik of Mancunia: Nagyon kerek amit írsz.Igen Carrick mostanában,idén valahogy nagyon gyenge,Scholes télleg öreg,Hargreaves jó lenne de sérült és Anderson sem olyan rossz de hát ő se az igazi és ő is sérült ugye....én ezt hónapokkal ezelött megmondtam,hogy az MU-nak nincsenek csatárjai,mindenki lehúrrogott.Azért az télleg szégyen,hogy a világ egyik legjobb csapatában nincs egy olyan ember aki tök sérült Rooney helyett kezdhessen.Mi jó lett volna most egy Tevez,de még egy Saha is...nincs mese nyáron venni kell egy csatárt Rooney mellé egy klasszist,Villa,Dzeko,esetleg Agüero.Középpályára meg Toulalan-t és/vagy Touré-t vagy valami hasonló kalibert.

sh4d0w 2010.04.09. 19:55:29

Ennyi sületlenséget rég olvastam... már megint jönnek az "árazópisztolyok"...

Az Arsenalt a Barca búcsúztatta, a Chelsea az Interrel szemben esett ki, a Mu az, aki gyengébb ellenféllel szemben maradt alul... de hogy ebből hogy jön ki a beárazás, azt nem tudom.

Fentebb meg vki írta, hogy a Spurs is, meg a City is becsomagolná a Milant, pusztán a tempókülönbség okán... na ez megint akkora marhaság, mint ide Nagykáta. Csak olyan írhatta, aki nem látta a Milant idén játszani (arról nem is beszélve, hogy a Milan a 30 éves átlagéletkorral is képes felvenni, sőt diktálni a tempót au angoloknak).

danesdzsu2 2010.04.09. 20:51:18

@clfo: Nagyon jó is volt. Előtte.
Tudod, mint Forlán. Utána:)

Everred 2010.04.09. 20:56:28

@horas: hagyjuk már Tevezt, 30-40 millió fontba került volna, és nézhetnénk, ahogy labdaátvétel után már csúszik is be, mert méterekre pattan tőle a labda... vele éppúgy nem mentünk volna semmire, mint Berbatovval. 29 bajnokin öt gólt rúgott tavaly, és egy sírós faszkalap, aki képtelen volt elviselni, hogy volt nála három jobb támadónk is (Ronaldóval együtt).

Saha, hát igen, ő jól jött volna, de ő meg úgyis sérült lett volna.

Everred 2010.04.09. 20:57:26

@Republik of Mancunia: Gibson ennyit tud, azt hozta is, magához képest kitűnő volt, nem hibáztatom. Carrickkel a faszom kivan, az egész szezonban olyan, mint egy lanyha pöcs, pár hetet leszámítva ott az Arsenal-meccs körül.

Kell középpályás, még akkor is, ha jövőre visszakapjuk az elmúlt három év Carrickjét.

SamS 2010.04.09. 21:52:23

@imici77: "ugyan, ezt a gólt ne fogd az emberhátrányra. szöglet volt, ne gurigázás."

Most veszem csak észre én is, hogy a rövid kapufán Rafael állt volna alapesetben ;)

sporttárs 2010.04.09. 21:56:40

Szerintem egyetlen angol fociban értintett ember van, aki még örül is valahol, hogy nincsenek a négyben a klubok: Capello.

Én az angol válogatott szempontjából nem is tartom rossz dolognak. Ennyivel kevesebb megterhelés a kulcsembereknek, több közös idő a felkészülésre.
A vébén fogják cáfolni az angolok, hogy leáldozott volna nekik. :)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.04.09. 22:10:37

@SamS: és emiatt nem jutott a 16osra ember. értem. mindegy, én elmondtam a véleményem, sztem védekezési hiba, (főleg úgy, hogy a rövid kapufánál nem állt ember.)

Ferguson 2010.04.10. 11:20:10

@sh4d0w: "arról nem is beszélve, hogy a Milan a 30 éves átlagéletkorral is képes felvenni, sőt diktálni a tempót au angoloknak" - óóó hogyne, csak az a baj, h tempót diktálni a hétvégi csoportos hobbikerékpározás közben kell, itt gólt is kell lőni, többet mint az (angol) ellenfél, ami idén se nagyon ment...

sh4d0w 2010.04.10. 18:32:31

@Ferguson: én úgy emléxem, Ti is kaptatok kettőt... ami ugyan most éppen nem volt elég. De Ti jöttök mindig ezzel a baromsággal, aminek az égvilágon semmi jelentősége nincs.
süti beállítások módosítása