Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Premiership: Ausgepreist!

2010.04.08. 13:15 donnelly

A franciák lenyomták egymást, végül árcédula került az angol bajnokságra is, a Bayern még nem találkozott komoly ellenféllel, és valószínűleg nem is fog. A VB árnyékában egy olyan Inter-Lyon döntőt vízionálunk, amire már szeptemberben sem fogunk emlékezni. Ferguson alkonya, sokadik német feltámadás, meg egy kis francia a túloldalon.

A Manchester United félelmetesen kezdett, a Bayern nem tudta túlélni az első félidőt három kapott gól nélkül. Nem győzzük hangsúlyozni: ilyen állásról csak elveszíteni lehet a meccset, a motivátor feladata pedig ennek elkerülése, lásd még BL döntő 2005. A kudarc egyértelműen Fergusoné, és egy héten belül elúszni látszik mindkét nagyvad, a PL és a BL is. Σ: elég ciki otthon 3-0-ás vezetésről kiesni, pláne ha az az otthon az Old Trafford.

Nagy vonalakban az előző mérkőzést láthattuk újból, csak itt egy helyett rögtön három góllal nyitott a United, mivel Butt meg akarta dönteni a legtovábbterpeszbenállás világrekordját, Badstuber szoftveréből meg hiányzott a "Valencia" illesztőprogram. Ami utána jött, az ugyanaz, mint amit az Allianz Arenában láttunk, kiállítás ide, vagy oda - a tökös csapatokat fel kellene hogy piszkálja egy beszopott piros, itt meg nagyon úgy tűnt, hogy Fergie megpróbálja kihúzni kapott gólok nélkül. A Bayern ellen. Megint.

Ez percekig sem sikerült, mivel Olic és Carrick előadták az 1998-as Petrescu-Le Saux kűr remake-jét, és a bőrnacisok máris csak egy gól hátrányban voltak, aminek ledolgozására SAF egy félidőt biztosított nekik.

Valószínűleg körülbelül ugyanilyen kockázatos lett volna egy idióta talpnyalóval kezdeni, mint a nem sokkal értelmesebb Rafaellel, de amikor a szélsőhátvédem - akinek a fő feladata Ribery blokkolása - az első játékrészben benyel egy sárgát, akkor lecserélem a szünetben, vagy legalább átnézetem vele A labdarúgás szabályainak 12-es fejezetét... Ferguson azonban, ahogy szokta, ragaszkodott elképzeléseihez, és ami ritkábban fordul elő vele (de ahogy öregszik egyre gyakrabban), rá is fizetett. Tény, hogy összejöttek neki a dolgok (hiányzott egy egészséges Rooney, Rafael debilként viselkedett, a Bayern volt az ellenfél, Robben visszatért és az árazóját sem hagyta otthon), de azért menedzser, hogy ezeket a dolgokat menedzselje, és félidőben minimum annyit mondok a csapatomnak, hogy "csak így tovább, ne úgy, mint a múlt héten!". Ja, és nem intézem el a dolgot (értsd: az egész meccset és a kizúgást) azzal, hogy ezek "tipikus németek", csak mert azok Manchesterben mertek reklamálni egy jogos második sárgát. Persze van valami tiszteletre méltó félelmetesség a német csapatokban, főleg a Bayernben, ha valóban tudnak németek lenni, és ezzel a fekete szereléssel teljessé vált a kép: Bayern Munich is as German as ever.

Liverpool-szindróma a Unitednél?
A 2000-es évek Pooljára jellemző az őrületes tempó, amit diktálni képesek, az ellenfél saját kapujába préselése és őrületbe kergetése, amit kb. az első 20 percben tudnak, de csak a Kop felé. A United valami hasonlót erőltet mostanában, azzal a különbséggel, hogy ők berúgják a helyzeteiket, és kicsit tovább bírják. Az ilyen iramcsapatok erejét nagyjából az határozza meg, hogy mennyi ideig tudnak a maximumon pörögni, mert a Manchesternek Európában iramcsapatként kell működnie, a milánozás már a múlt héten sem jött be nekik, és ezúttal is rákeféltek. Pedig csak a Bayern volt az ellenfél.

Das ist Bayern!
Üdvözöljük újra a Bayern Münchent az elitben - ez körülbelül akkora visszatérés, mint amikor Villeneuve száz év után ismét dobogóra állhatott. Hogy nem a jobbik csapat jutott tovább? De nem az a jobb, amelyik továbbjut? Fogalmazzunk úgy, hogy az esélytelenebbik alakulat került az elődöntőbe, de egy német csapatot mikor érdekelt az, hogy gyengébben rangsorolják, mint ellenfelét? Ráadásul most nem is megpattanó, begyötört, bepaszírozott gólokrók volt szó - csak az első volt ilyen - itt most a mákot és a játékvezetőt sem érdemes elővenni. A Bayern Robben óriási góljának segítségével kihasználta az ellenfél taktikai és pszichológiai fogalmatlanságát, és érvényesítette akaratát. 3-1-nél, pláne emberfórban meg nem fordult a fejemben, hogy a United ebből jól fog kijönni, az előre jelzettnél többet bíró holland pedig stílusosan vetett véget a Manchester szezonjának.
MANCHESTER UNITED-BAYERN MÜNCHEN 3-2, tj.: BAYERN 4-4-el, idegenben lőtt több góllal.

Bár gyakorlatilag senkit sem érdekelt, de volt egy francia-csúcsrangadó-visszavágó is a Garonne torkolatánál, melyen Claude Puel úgy matekozott, hogy ha kétgólos előnyt nem tudnak megtartani Laurent Blanc emberei ellen, akkor nem is érdemlik meg a továbbjutást - így Lisandro híján a kettős fedezék mögül egy-egy kósza kontrával operáltak a vendégek, a védelmük pedig állta a nyomást. Miután Alou Diarra minden frusztrációját levezette a kapufán, Chamakh még az első félidő vége előtt betalált, ami azt jelentette, hogy 45 perc maradt a Girondins számára egy, a továbbjutást érő gól megszerzésére. Éppen ezért olyan is volt az a második rész (vagy negyedik negyed), amilyennek lennie kellett, de a Lyon állta a Bordeaux rohamait, és még a csodafegyver, a pontrúgásból történő hálóba préselés sem jött be a hazaiaknak, mert amikor elfogytak a védők, ott volt még Lloris, aki a 87. percben óriási védéssel hárította Wendel fejesét. A Lyon három sikertelen kísérlet után jutott az elődöntőbe,
GIRONDINS BORDEAUX - OLYMPIQUE LYON 1-0, tj.: LYON 3-2-vel.

372 komment

Címkék: d összefoglaló bl bayern münchen mu

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr521904061

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

halihalo 2010.04.08. 19:12:07

@rizla: köszi a bizalmat... :)
Amúgy én is meglepődnék, ha 10 év alatt eljutna SAF "magasságába". Ahhoz sürgősen ott kellene hagynia a Bayernt. Alapjában nem tartom rossz edzőnek, de azért vanak nála jobbak számosan (csak kapásból Murinho, Hiddink Capello).

halihalo 2010.04.08. 19:15:46

@divi: Értem, de itt a felfogásbeli különbség. Abramovics nem kölcsönt ad. Az a klub az övé, és természetes, hogy akinek nincs ilyen tulajdonosa, az nem teheti ezt meg. De továbbra sem látom, mi ebben az ördögtől való.
(Egyébként az elmúlt 2-3 évben épp ő volt, aki nem engedte a klubot költekezni.)

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2010.04.08. 19:16:25

faszomba, heinrich, vagy valaki, ticcsátok már ki ezt a pénzfanatikust. kinek van itt rá szüksége? legalább a wikit olvasd át EMU, az angol csapatok tulajdoni helyzetéről, meg adósságairől. aztán gyere vissza... de inkább ne is, ha lehet.

_alerob 2010.04.08. 19:22:46

"Szerintem egy szó mint szász, a Bayern verheti magát a továbbjutáson, ezt Ferguson hülyesége miatt teheti meg szinte, de ez a MU "ha" nem is nyer semmit, jövőre elképesztő csapat lesz. Sok játékos már most rengeteget fejlődött és ezek jövőre morbidak lesznek."

Egy szó mint száz, ezt mondtam tavaly én is a Juvéra. Ráadásul a zebrák még költöttek is mennyit. És mi lett? - (harc a negyedik helyért.) Az ilyen kijelentések nem érnek semmit. Ez évről évre bizonyosul.

bag 2010.04.08. 19:24:35

@halihalo: Nálam még azért nagyon bejön Hietzfeld
is, rengeteg trófeát nyert a Dortmunddal és a Bayernnel is.

Sajnos most vmi kamu szöv kap a svájci lúzereknél.

Althedokan 2010.04.08. 19:25:45

@bag: carlo ancelotti - AC Milan:D

csak a teljesség kedvéért...:D

EMU, még, még még:D

_alerob 2010.04.08. 19:26:27

@_alerob: a másik, " Fergusson hülyesége" ... A Juve saját hülyesége miatt nem az elődöntőben van, ez kb ilyen. (csak, hogy a saját portémámnál söprögessek. Egyébiránt tudom milyen idegesítő, ha a kedvenc csapat kiesik valahonnan, de nem kéne magaslatokba tévedni. Nyert a Bayern, idézni tudom a mestert :) "elég ciki otthon 3-0-ás vezetésről kiesni, pláne ha az az otthon az Old Trafford."

divi · http://weareunited.freeblog.hu/ 2010.04.08. 19:28:34

@halihalo: nem is nyertek bajnokságot abban a 2-3 évben, nem úgy mint addig :P
komolyra fordítva, persze értem én amit mondasz, nem ördögtől való meg nem is tilos, csak az egyik csapatot kötik a gazdasági realitások, a másikat nem, akkor az egyenlőtlen viszonyokat jelent. Mindegy, hogy ezt MU-Chelsea, vagy Tham-Man City szinten kell nézni. A MU fokozatos munkával és jó gazdálkodással lett meghatározó Angliában, majd Európában, a Chelsea meg azzal, hogy jött egy csilliárdos. Ez a különbség, de amúgy no offense.

clfo 2010.04.08. 19:28:54

@Ferguson: "...A végén meg hiába hozta az embereket (berbatov pl.) lófaszt nem értek, mert nem elég jók"

31 millió font, érted 31!!!!!!!! A UNITED TÖRTÉNETÉNEK LEGDRÁGÁBB IGAZOLÁSA.
Az ilyennek k*rva jónak kellene lennie az isten b*sszameg

clfo, az mu szurkesz

értelmetlen_nevű 2010.04.08. 19:30:38

@halihalo: de miért jobb az, ha egy gazdag tulajdonos zsebből fizeti egy klub extrém költekezéseit, mintha kölcsönt vennének fel? A kölcsönt legalább vissza kell fizetni, tehát hosszú távon a rosszul gazdálkodó csapatok rábasznak.

Ezzel a szemben a Chlesea vagy a ManCity simán megtehetné (a Man City szinte biztosan meg is fogja), hogy sok éven keresztül durván negatív lesz az év végi mérleg, a tulajdonos pedig zsebből pótolja a hiányt. (Az más kérdés, hogy a tulajdonosnak ez miért éri meg...)
Hangsúlyozom, hogy nekem a MU/ Liverpool modell SEM szimpatikus, de nevetséges, hogy a kölcsön felvételre itt néhányan úgy tekintenek, mint valami emberiség ellenes bűntettre. Bazzeg, 21. század, kölcsönt felvenni kb. annyira magától értetődő dolog, mint hogy nem a párnád alatt tárolod a pénzed.

Inkább az a kérdés, hogy Glazerék miből/hogyan fizetik vissza ezt az összeget. Én úgy érzem hogy sehogy, majd megveszi őket is egy arab/kínai tulajdonos. Nekem ez a kurvára unszimpatikus, hogy tradícionális klubokat úgy adnak-vesznek Angliában, mint a sportkocsikat, nagyon könnyen milliárdosok játszóterévé válhat (illetve félig meddig már is az) a PL.

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2010.04.08. 19:30:52

a tradició és a tényleges teljesítmény sokszor köszönő viszonyban sincs egymással. igazi drukkert ezzel él és hal. a néző az aktuális trendre indul be. a hitvallásomat olvashattátok (ez persze nem szurkolás). viszont nincsenek ambivalens ézéseim :). bár ha ilyen drámákat látok, akkor én is vacillálok, melyik tetszik jobban: a félcsapatnyi Bayern, vagy a szétesett MU... végül is, a meccs tetszett.

halihalo 2010.04.08. 19:30:53

@Althedokan: Nem akartam hazabeszélni, no meg meg akarom várni az első szezonja végét. Ha FA kupa és PL cím is, akkor az tisztességes kezdet. :)
(Be kell vallanom, voltak fenntartásaim vele kapcsolatban. Nekem Hiddink és Murinho is jobban tetszett.)

értelmetlen_nevű 2010.04.08. 19:33:28

@bag: kijutott a vb-re a "lúzer" svájciakkal, csoportelsőként (mondjuk elég könnyű csoport volt, az tény). Kiváló edző egyébként.

Althedokan 2010.04.08. 19:34:42

@halihalo: nekem a Milannal mindig jobb ötletek jutottak eszembe, mint neki:D:D:D De persze ettől még lehet hogy jó edző:D Azért már ott is elért ezt azt... De áldottam a napot amikor meghallottam, hogy elmegy a vérbe a Chelseahez...

Althedokan 2010.04.08. 19:38:21

@Althedokan: ja egyébként otthon csak úgy szólítanak: Fabio!

WitchKing 2010.04.08. 19:40:53

jó most mondhatot h 31 millió, a totthenemba jóvolt, a Muba egy szart se ér. Ez van, volt a manunak szar igazoláse nem is egyszer. én már réges régen eladnám, vagy kölcsön adnám.

WitchKing 2010.04.08. 19:42:42

ott van a realba benzema. na még az is egy elbaszarintott igazolása volt péreznek.

2010.04.08. 19:45:22

@rizla: ez a 2 mandátum csak a Barca-ra igaz, szerintem

clfo 2010.04.08. 19:47:55

@Tévez: Tevez mester, Tevezért az MU letette az asztalra a 25 millió fontot + egy zsíros szerződést a szezon végén. It's a fact.

Az is, hogy a City még zsírosabb szerződést adott neki és azért ment oda. Ja, és azért mert nem tetszett neki a padozás. Heinze-nek se, csak annak volt pofája a Liverpoolt feldobni SAF előtt, mint alternatíva...

Köcsögök ezek az argentinok én mondom...

bag 2010.04.08. 19:51:39

@értelmetlen_nevű: pont ez a bajom.

neki egy élcsapatnál a helye nem ilyen futottak még, süllyesztőbe valóaknál.

valamikor emlegették mint lehetséges SAF utód.
minden tulajdonsága megvan hozzá.
kiváló edző!

rokamoka33 2010.04.08. 20:02:42

@clfo: én kicsit másképp emlékszem erre

Tevez simán aláírt volna még a szezon közepén télen, hisz már akkor tudták, hogy lejár a 2 éves kölcsönszerződése...
Ferguson halogatta valamiért, majd a végén beadta a derekát és beajánlotta a pénzt neki, de mi a faszra várt?
mikor egész tavasszal Berbatov-ot favorizálta, vagy még őt sem

ezt nagyon elnézte sztem Ferguson, mármint a Tevez-Berbatov ügyet, főleg hogy a két játékos között nagyon szépen kijönnek a tulajdonságbeli különbségek, Berbatov pl. valóan nagyon technikás, labdakezelése is nagyon jó, de Tevez-től meg alig lehet elvenni a labdát, ráadásul tőle nem az miatt, ami miatt Messi-től is nehéz, mert ő nem tud úgy cselezni meg trükközni...:D
küzdőszellemben is látványos a különbség, attitűdben is

a két játékos ára kb. ugyanannyi lett volna, egy egész éves szopatáson volt már túl Tevez, mikor a City ajánlatát elfogadta (ami lehet kedvezőbb volt, mint a MU-é)

Heinze-t meg nem hozzuk elő, hol van ő már, neki a nyakára hoztak egy Evra-t, aki világklasszis balhátvéd lett közben, Tevez-nek meg egy Berbatov-ot hoztak a nyakára, hisz elég jól el volt a CR-Tevez-Rooney trió az azelőtti szezonban asszem...
ráadásul Ferguson meg az 1 csatáros játékot kezdte el erőltetni idén, tehát még Berbatov-val is kicseszik így...

értelmetlen_nevű 2010.04.08. 20:04:47

@bag: szerintem szándékosan vonult egy kicsit félre. Magath után ő lett a Bayern edző, ha jól emlékszem, már az elején leszögezte, hogy csak egy évig hajlandó maradni.

2006/2007-ben Magath-tal 4. lett a Bayern, 2007/2008-ban Hitzfeld-del simán behúztuk a bajnokságot (az UEFA kupa mondjuk nem jött össze), utána Klinsmann teljesen tönkretett mindent. Ha marad Ottmar, egészen biztos, hogy előrébb tartanánk, a tavalyi szezon után szinte a nulláról indult van Gaal.

England win The Ashes! 2010.04.08. 20:08:05

Ha már szóba jött érintőlegesen a PL erőssége, akkor megjegyezném, hogy a Tottenham fokmérője most lesz beélesítve:

Arsenal (o)
Chelsea (o)
ManU (i)
Bolton (o)
ManCi (i)
Burnley (i)

Egész komoly hónapjuk lesz...

halihalo 2010.04.08. 20:10:58

@Dr Jozef Vengloš: Hát igen. Nem sok esélyük van a 4. helyre ezzel a sorozattal SZVSZ, illetve, ha meglesz, nagyon megérdemlik.

bag 2010.04.08. 20:13:17

@értelmetlen_nevű: így igaz. remélem hamarosan visszatér!

bag 2010.04.08. 20:14:40

@halihalo: köszi a támogatást :)

ebből adódóan

a Pool lesz a 4.!

hakapesz imi 2010.04.08. 20:21:48

@divi: Na, most már a MU-nek is van csilliárdos tulaja, we happy? :)

rokamoka33 2010.04.08. 20:23:04

é azt mondom ez a 4 és ebben a sorrendben jusson a BL-be jövőre:)

Chelsea
MU
Arsenal
Man City

ha nem lesz annyi sérült és nem sorsolják össze őket, és a City megerősödik akár 4 angol is bejuthat a legjobb 8-ba
Tottenham, Pool, Villa már a csoportkörben megakadhat nagyon könnyen sztem

de ha a Pool innen 4. lesz, akkor megérdemelnék hogy vki pumpáljon beléjük némi pénzt, mert rájuk fér

clfo 2010.04.08. 20:23:21

@rokamoka33: Igazad van, pontosan így történt, de nem mond ellent a két komment egymásnak. Inkább azt mondanám, hogy időrendiség szempontjából a Te kommented előrébb való, mint az enyém :>

Azért írtam, mert az TÉVES, hogy Carlitos nem kellett a Unitednek. Kellett, adtak neki szerződést, de igen, jól írtad, kivártak vele, szezon végén kapta. Erről annyit tudok (ne kérj forrást pls), hogy az Öreg megpróbálta lejjebb vinni Tevez Ł25M-ós vételárát. Meg nyögött vmi olyat is, hogy mivel nem klub a tulajdonosa Teveznek, hanem Mr. Kiamiafaszom, ezért a tárgyalások se mennek olyan gördülékenyen (ez változott már 1ébként, azt hiszem teljes egészében a City a tulaja Teveznek). De ez kamu volt sztem, itt az árat akarták lejebb vinni.

Azért tegyük azt hozzá, hogy a 2008-as év végén nem volt az olyan tuti, hogy Tevez megéri a 25 misit, és ezt nem csak a United drukkerek gondolták úgy akkoriban.
Persze azóta Berbatov Tevezt is "beárazta", meg igazából önmagát is :p

halihalo 2010.04.08. 20:24:02

@bag: Hát, szerintem nem, de majd meglátjuk...

clfo 2010.04.08. 20:29:41

Berbatovról annyit, hogy most már leszarom mennyire technikás, mennyire kurva jók a labdaérintései. Csatár vagy mi a tököm, gólt kellene rúgnia, de 31 misiért minimum meghatározónak kellene lennie.
90 perc alatt a chelsea ellen múlt héten semmi. Jó, tegnap kb. 20-25 percet kapott, de tegnap is semmi.

Azért az megvan hogy Torres olcsóbb volt talán 6-7 millió fonttal?
Szerintem leszarják a szkázik, hogy nem annyira technikás, mint a Berbatov.

rokamoka33 2010.04.08. 20:31:09

@clfo: tegnap Berbatov csak 10 percet kapott, de mind1 is:)
tényleg többnek tűnt, mivel semmit se csinált:D

clfo 2010.04.08. 20:41:07

Egyébként engem sokkal, de sokkal jobban felbaszott a hétvégi chelsea elleni vereség, mint a tegnapi.

Az idei szezonban megvan (megvolt?) rá a lehetőség, hogy 2x-esen is történelmet írjanak a 19. bajnoki címmel és a 4. pl győzelemmel zsinorban, ami példa nélküli lenne...

Biztos hülyének néznek sokan, de becserélnék egy 2010-es MU BL győzelmet egy idei 19. MU PL címre :>

Volt múltkor szavazás manutd.com-on, hogy ha választani lehetne... Kb. 70%-al nyert a PL.

Volt alkalmam hosszabb időt írek, velsziek között tölteni. Sajnos púlosok voltak ("bellamy is a fantastic signing" - 2006, lol), de az UK-ban állítólag első és legfontosabb mindig a bajnokság...

WitchKing 2010.04.08. 20:44:53

@clfo: A Cheslea elleni vereség, nemtom biztos láttad, azt kb törölni kellett volna azzal a buzi mike deannel eggyüt, mert a 3 gólból kettő csalás volt. Az UKban viszont télleg a bajnokág nagyon fontos, de azér a BL is kell nekik.
Ha tovább ment volt a MU akkor is A Barca nyeri az idei BL-t, akárki akármit mond. Egyszerűen most jelen pillanatban nincsen jonn csapat náluk, ez van.

clfo 2010.04.08. 20:53:40

@WitchKing: ezen én is filóztam. De ha nem adja meg se a második, se a harmadik gólt, akkor is ugyanúgy 0-1 marad a kékeknek.

Érdekesek azok a szigetlakók foci szempontból. Az teljesen alap, hogy nem bírják ki 5 percnél tovább, hogy ne beszéljenek a fociról, de ezek vmi nagyon elbaszott pool szurkolók voltak:))
Egyiknek pool címeres pecsétgyűrűje volt, james5times@ e-mail címmel, másiknak pool címeres tetkója meg gerrardos válogatott meze :p Ja, a ki nyeri a PL-t jövőre kérdésre (2006) - "surely liverpool now" haha

Azért az furi volt, hogy az ír és a velszi is szurkolt az angol válogatottnak, mint az állat, de amikor a velszire véletlenül azt mondtam, hogy Ő angol, úgy le lettem románozva, mint a huzat, mert Ő aztán kikéri magának, hogy angol...

Harald hardrode 2010.04.08. 20:56:55

Ha szó szerint értelmezzük a szabálykönyvet, akkor a következő emberek mehettek (mentek) volna a hármas fütty előtt zuhanyozni: MVB, Badstuber, Rafael, Vidic, Nani, Evra.
Már kb mindent elmondtatok a meccsel kapcsolatban. Nekem még egy észrevételem lenne: Páran sírnak, hogy Rooney-t faragták. Robben, amikor először kapott labdát Lahmtól, Evratól is kapott, csak nem labdát, hanem egy szép csomagot, persze az véletlen volt (véletlenül sem, hogy "erre számíts haver, ha megint erre jössz").

Rexfelugyelo · http://rexfelugyelo.blog.hu 2010.04.08. 21:07:39

Mire kikerülne az EL-poszt, már vezet is a Fulham. Szép. :)

értelmetlen_nevű 2010.04.08. 21:07:46

Wolfsburg, lol. Nem sikerült kihúzni az első percet.

TickTickTickBoom 2010.04.08. 21:08:24

azt a kurva

németeknek pedig nagyon kéne a Wolfsburg továbbjutás...

Matteo_B 2010.04.08. 21:21:01

Ezért jó a story tv,mert itt meccs közben hasznos információkat szerezhetünk Hugh Grantről és a Bridget Jones naplójáról.:D

Rexfelugyelo · http://rexfelugyelo.blog.hu 2010.04.08. 21:22:43

Gerrard hozza a szokásost, akkora ugrott egy majdnem klasszikus Gojko Mitics fejest. Füvön. Tulajdonképpen valahol becsülendő a bátorsága...

Glory 2010.04.08. 21:22:59

@EMU: lehet mar vki elmagyarazta en most nem fogom. te egy tudatlan kisfiuvagy aki jobban tenne ha elobb szetnezne es aztan magyarazna. teljesen ertelmetlen es logikatlan vagy. egyszeruen hihetetlen.

horas 2010.04.08. 21:24:42

MEnnyit számít az edző személye basszus tavaly a Misimovic-Grafite-Dzeko trió fosta a gólokat és gólpasszokat...szinte átlhetett volna emelni őket bármelyik élcsapatba úgy futballoztak...Nekem külön kiskedvencem voltak a BL-ben,illetve nekik szurkoltam és szurkoltam volna ha eljutnak valahova,Magath-al leeht,most ők elődömtőznének...

Harald hardrode 2010.04.08. 21:25:35

HSV meccsen Labbadia Ptericcel együtt fejjelt óriási felvétel.

Rexfelugyelo · http://rexfelugyelo.blog.hu 2010.04.08. 21:25:50

Nos, a Hamburg is megszerezte a vezetést, eddig ez nem rossz, izgalmas második félidők néznek ki így 20 perc után mindehol.

horas 2010.04.08. 21:26:24

Tavayl hol volt az UEFA-kupa döntő?

halihalo 2010.04.08. 21:28:00

@Rexfelugyelo: Nem az volt szabálytalan, aki mellett elesett, hanem az előtte lévő pöckölte meg a sarkát finoma.
Idézetek a Story TV-ről:
1. (a 7. percben!!): "Duff már teljesen kifutotta magát..". :)
2. "Zamora, a Wolfsburgnak záróra?"

Rexfelugyelo · http://rexfelugyelo.blog.hu 2010.04.08. 21:34:20

A Benfica kapusa töketlenebb volt, mint tegnap Carrick Olic-csal szemben.

halihalo 2010.04.08. 21:34:28

No, ilyet sem láttam még, hogy szögletnél lest intsen a partjelző...

Rexfelugyelo · http://rexfelugyelo.blog.hu 2010.04.08. 21:35:26

@halihalo: oké, Goljko Mitics aka Winnetou is mindig okkal ugrott, csak Gerrard határozottan úgy esik, mint akinek fontos a művészi hatásra adott pontszám.

Rexfelugyelo · http://rexfelugyelo.blog.hu 2010.04.08. 21:38:27

@halihalo: ez melyik meccsen sikerült? Egyébként ha a gólvonalon csak a csatár áll, és a labda az alapvonaltól a legmesszebb áll elvégzéskor, éppen lehet lesen a csatár. Vagyis el tudok képzelni ilyen szituációt, bár felettébb valószínűtlen.

Harald hardrode 2010.04.08. 21:39:36

BAzzz PEtriiiiiccccccccccccc

Rexfelugyelo · http://rexfelugyelo.blog.hu 2010.04.08. 21:39:57

Na, míg ezt megírtam, esett két gól is. Ez volt Lucas Leiva első gólja a Liverpoolban?

Szerk: közben a Hamburg megint vezet, pörögnek itt az események kérem szépen.

macca17 2010.04.08. 21:40:43

juhééé, ez már biztató :)

TickTickTickBoom 2010.04.08. 21:45:16

jólvan a Hamburg már fél lábbal továbbment, de a Wolfsburg most van 1 órája, hogy már idén megváltozzon a németek javára a koefficiens állás...
ha továbbjutnak zsebben a 4. BL hely, de hát egyelőre nem így néz ki...

Harald hardrode 2010.04.08. 21:45:30

Közben balhé Lüttichben, Fulham meg nagyon jó eddig, Zamora nagyon jól mozog

macca17 2010.04.08. 21:45:55

pedig játékban még mindig egy kalap khm...

calciomax 2010.04.08. 21:46:11

@rokamoka33: igazi olaszfoci szakértő vagy látom.

BruceWayne 2010.04.08. 21:46:15

tegnap Jürgen, SPAR tejtermék osztályos alkalmazott levette a polcról a penészes sajtot de Bobby, az angol vendégmunkás ma átárazva visszatette azt. /vezet a fulham wolsburgban/

Rexfelugyelo · http://rexfelugyelo.blog.hu 2010.04.08. 21:46:26

Rájöttem, mire való a két kapu mögötti bírósegéd. Lehet őket (egyelőre) büntetlenül dobálni, ráadásul jó közel vannak a nézőkhöz, legalábbis Liege-ben, könnyű a siker öngyújtóval..

gorszky tivadar 2010.04.08. 21:51:13

elnézve mai meccsek állását, angoloknál nincs válság, csak most kis ideig az unalmas és túlértékelt bl helyett az europa liga-ra koncentrálnak...

halihalo 2010.04.08. 21:53:57

@Rexfelugyelo: A Pool-Benfica meccsen volt, de a bíró felülbírálta, és megadta a gólt. Itt lehetett szerepe a negyedik-ötödik bírónak, mert az láthatta, hogy nem értek hozzá a szöglet berúgása után.

donnelly · http://nst.blog.hu 2010.04.08. 21:56:15

@Rexfelugyelo: Szögletnél semmiképpen sincs les, benne van a szabálykönyvben:)

halihalo 2010.04.08. 21:56:27

Ja, és szintén a Story TV szíves közlése szerint Kászáj vezeti a Fulham mecsét... :)
Gondolom, mi is mondunk érdekes dolgokat idegen nevek kiejtésekor. :)

Rexfelugyelo · http://rexfelugyelo.blog.hu 2010.04.08. 22:02:59

@donnelly: @halihalo: hát, megnéztem az ismétlést, a partjelzőt meg kellene kérni, hogy keressen másik szakmát. Merthogy az egy dolog, hogy ezek szerint bár elvben elképzelhető lenne olyan szituáció (szerintem), amikor maga a helyezkedés megfelel a les-szabálynak, de a szöglet úgy viselkedik mint a bedobás - csak hát Gerrard ténylegesen az alapvonalról végezte el a szögletet, Kuyt meg az ötösön állt

donnelly · http://nst.blog.hu 2010.04.08. 22:04:37

@Rexfelugyelo: A zászlós aszitte, hogy Kirjakosz beleért, még jó, hogy van gólbíró.:)

Rexfelugyelo · http://rexfelugyelo.blog.hu 2010.04.08. 22:07:23

@donnelly: A gólbíró azért van, hogy dobálhassák a bőszült Standard szurkolók... De örömmel látom, közben félidőben megnyílt az aktuális topic. :)

halihalo 2010.04.08. 22:09:40

@donnelly: Hát ja, de ő volt a legtávolabb az összes kösül az egész esettől.
Amúgy a főbírónak meg rossz élménye lehet a labdákkal kapcsolatban,egyszer megrúghatták, mert állandóan 30-40 méterről követi az eseményeket.

donnelly · http://nst.blog.hu 2010.04.08. 22:11:49

@halihalo: Azt hiszi, hogy öt bírónál nem kell futni:)

macca17 2010.04.08. 22:14:55

már megint visszaállunk, és megy a bekkelés. szar taktika

Orvenyhivo 2010.04.08. 22:50:55

AtMa-Vale 0:0, 85. percben nem kapott meg a Vale egy jogos tizenegyest, Emery piros, az indulatok kezdenek elszabadulni...

Ferguson 2010.04.09. 00:01:52

Nem szabad / kell leírni a united-et. A bajnokságot még megnyerhetik. A BL elődöntősök közül egyedül a barca egyértelműen jobb nála. Mindez állítólag szürke játékosokkal és az egy szem rooney-val. Ennek a csapatnak nem a játékosok nevei az ereje, hanem az a hihetetlen versenytapasztalat és győztes virtus, ami bennük rejlik...

BruceWayne 2010.04.09. 00:17:16

Azért Robben tegnapi góljánál erről semmiképp sem szabad megfeledkezni

www.youtube.com/watch?v=nP0eWzMrciA&NR=1

BENIARRIVO · http://forzaitalia.blog.hu 2010.04.09. 00:38:14

@Nerazzurri: úristen, mekkora ez a gól, erre nem is emlékeztem! Mendieta pedig egy isten volt!! Kösz Nerra!!!! Egy romhalmaz nap után némi felüdülés!

Kövi 2010.04.09. 03:22:45

@EMU: naszóval.
Ez úton elnézésedet kérem, ha esetleg megbántottalak volna. Viszont nem tudok szó nélkül elmenni amellett, hogy képtelen vagy felfogni 4-5 korábbi hozzászóló mondanivalóját, még akkor sem, ha azok nem MU drukkerek (pl.rizla).
A problémád abból adódott, hogy hogy szerinted a MU attűl sikeres, mert bankkölcsönből bevásárol, és ez szerinted erkölcstelen dolog. A probléma az, hogy nem fogtad fel, hogy a MU adósságállományát NEM a játékosvásárlások okozták, hanem az új tulajdnos üzleti hozzáállása, miszerint (ahogyan korábban nálam okosabbak is megírták) a megvásárolt klub megvásárlásához szükséges összeget kölcsönből fedezték, majd ezt a kölcsönt kiváltották egy igen kedvező osztalékú kötvénykibocsátással, miáltal a kölcsönt az eladott részvényekből törlesztették, viszont a klubot nlhány éven belüli komoly osztalékfizetésre "kárhoztatták".
És valójában vörös szurkoló vagyok, nem pedig sötét, de ezt sem az eszemre értem, hanem a szívemre.
Béke veled, jóbarát.

Republik of Mancunia 2010.04.09. 08:50:17

No hazaértem. A helyszínen néztem a meccset és utána ott öntöttem sörbe bánatom. Egyszerűen elfogadhatatlan hogy 3-0után ne jussunk tovább. Az pedig vicc hogy a 20.perctől többet foglalkozott a kispad Rooneyval mimt a meccsel. Szinte minden lépése után kérdezték hogy jól van-e. Komolyan mondom ilyen gyermeteg hibát nem lehet elkövetni. Simán kellett volna akárki mással kezdeni és a végére behozni 10percre ha kell. De Roo nélkül is ütni kellett volna ezt a bayernt, ha nincs a piros 6-1 a vége. A meccs utáni ivászat közbeni eszmecsere végső konkluziója az volt a kintiekkel, hogy végülis nem Roo játszatása, de nem is Rafael játszatása volt a kiesés oka (hiszen Ribery labdához nem ért mellette a meccsen, lehet szidni a kis brazilt, de Ribery egy passzt nem tudott megcsinálni mellette, már csak agyat kell neki beszerezni és megvan 10évre a jobbhátvéd). Szóval a végső konkluzió az volt hogy középen vagyunk picsafüstek. Egy szem Fletcherrel nem lehet. Nem tudom a képernyőn mennyire tűnt fel, de Fletcher annyit futott mint mindenki más összesen, egyszerűen nézni fárasztó volt. De Carrick valamint Gibson (a gólja ellenére) nullák voltak. És ha idevesszük hogy Scholes már nem elég jó, plusz Hargraves sérült 3éve és Ando sem megoldás, így egy dolgot kell tennie Ferginek. Kibaszni mindenkit középről Fletcher kivételével és venni vagy 3 belső középpályást. No meg jó lenne egy csatárt is Rooney mellé, mert vicc hogy 40%osan is inkább ő kezd mint a bolgár.
A hangulat az első félidőben eufórikus volt és Robben góljáig is szenzációs. A gól után kissé beletörődő, mindenki érezte hogy gólt nem nagyon fogunk lőni. A kiesés egyértelműen Fergie-é. Hiszen egy jóval gyengébb csapat ellen estünk ki. Ez pedig egyértelműen Fergie hibája. Annak ellenére igaza van abban hogy Rafael pirosa túlzó volt, hiszen Ribery mint egy fürdős kurva picsogott hogy nem tud továbbmenni, ha mondjuk Müllert állítja meg így Rafa akkor lehet le se fujja a bíró, plusz az első sárgája egy vicc volt, ott ültem a kapu mögötti részen ahol ez történt, egyszerűen nem értettem miért nem fujja le a bíró a faultot. Ok az igaz hogy hülye volt Rafa hogy visszarúgott, na de a bíró és főleg a partjelző ott állt 1méterre és nem jelzett. Mocskos digó.
Viszont hihetetlenek ezek az angolok, a kiesés után 1órával (igaz jó pár korsóval is) már arról beszéltek hogy hogyan nyeri meg a PL-t a csapat. Általában pozitiv vagyok, de egy ilyen kiesés után, meg a trónkövetelő elleni hazai zakó után esélytelennek látom a szitut.

Republik of Mancunia 2010.04.09. 10:32:56

@Glory:
East Stand, 234es szektor.
Szinte előttem rúgták fel pumuklit amit persze a bíró nem fújt be, sőt a vége sárga lett Rafaelnek (az jogos volt, de az előzmény:S)

horas 2010.04.09. 15:04:17

@Republik of Mancunia: Nagyon kerek amit írsz.Igen Carrick mostanában,idén valahogy nagyon gyenge,Scholes télleg öreg,Hargreaves jó lenne de sérült és Anderson sem olyan rossz de hát ő se az igazi és ő is sérült ugye....én ezt hónapokkal ezelött megmondtam,hogy az MU-nak nincsenek csatárjai,mindenki lehúrrogott.Azért az télleg szégyen,hogy a világ egyik legjobb csapatában nincs egy olyan ember aki tök sérült Rooney helyett kezdhessen.Mi jó lett volna most egy Tevez,de még egy Saha is...nincs mese nyáron venni kell egy csatárt Rooney mellé egy klasszist,Villa,Dzeko,esetleg Agüero.Középpályára meg Toulalan-t és/vagy Touré-t vagy valami hasonló kalibert.

sh4d0w 2010.04.09. 19:55:29

Ennyi sületlenséget rég olvastam... már megint jönnek az "árazópisztolyok"...

Az Arsenalt a Barca búcsúztatta, a Chelsea az Interrel szemben esett ki, a Mu az, aki gyengébb ellenféllel szemben maradt alul... de hogy ebből hogy jön ki a beárazás, azt nem tudom.

Fentebb meg vki írta, hogy a Spurs is, meg a City is becsomagolná a Milant, pusztán a tempókülönbség okán... na ez megint akkora marhaság, mint ide Nagykáta. Csak olyan írhatta, aki nem látta a Milant idén játszani (arról nem is beszélve, hogy a Milan a 30 éves átlagéletkorral is képes felvenni, sőt diktálni a tempót au angoloknak).

danesdzsu2 2010.04.09. 20:51:18

@clfo: Nagyon jó is volt. Előtte.
Tudod, mint Forlán. Utána:)

Everred 2010.04.09. 20:56:28

@horas: hagyjuk már Tevezt, 30-40 millió fontba került volna, és nézhetnénk, ahogy labdaátvétel után már csúszik is be, mert méterekre pattan tőle a labda... vele éppúgy nem mentünk volna semmire, mint Berbatovval. 29 bajnokin öt gólt rúgott tavaly, és egy sírós faszkalap, aki képtelen volt elviselni, hogy volt nála három jobb támadónk is (Ronaldóval együtt).

Saha, hát igen, ő jól jött volna, de ő meg úgyis sérült lett volna.

Everred 2010.04.09. 20:57:26

@Republik of Mancunia: Gibson ennyit tud, azt hozta is, magához képest kitűnő volt, nem hibáztatom. Carrickkel a faszom kivan, az egész szezonban olyan, mint egy lanyha pöcs, pár hetet leszámítva ott az Arsenal-meccs körül.

Kell középpályás, még akkor is, ha jövőre visszakapjuk az elmúlt három év Carrickjét.

SamS 2010.04.09. 21:52:23

@imici77: "ugyan, ezt a gólt ne fogd az emberhátrányra. szöglet volt, ne gurigázás."

Most veszem csak észre én is, hogy a rövid kapufán Rafael állt volna alapesetben ;)

sporttárs 2010.04.09. 21:56:40

Szerintem egyetlen angol fociban értintett ember van, aki még örül is valahol, hogy nincsenek a négyben a klubok: Capello.

Én az angol válogatott szempontjából nem is tartom rossz dolognak. Ennyivel kevesebb megterhelés a kulcsembereknek, több közös idő a felkészülésre.
A vébén fogják cáfolni az angolok, hogy leáldozott volna nekik. :)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.04.09. 22:10:37

@SamS: és emiatt nem jutott a 16osra ember. értem. mindegy, én elmondtam a véleményem, sztem védekezési hiba, (főleg úgy, hogy a rövid kapufánál nem állt ember.)

Ferguson 2010.04.10. 11:20:10

@sh4d0w: "arról nem is beszélve, hogy a Milan a 30 éves átlagéletkorral is képes felvenni, sőt diktálni a tempót au angoloknak" - óóó hogyne, csak az a baj, h tempót diktálni a hétvégi csoportos hobbikerékpározás közben kell, itt gólt is kell lőni, többet mint az (angol) ellenfél, ami idén se nagyon ment...

sh4d0w 2010.04.10. 18:32:31

@Ferguson: én úgy emléxem, Ti is kaptatok kettőt... ami ugyan most éppen nem volt elég. De Ti jöttök mindig ezzel a baromsággal, aminek az égvilágon semmi jelentősége nincs.
süti beállítások módosítása