Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

A korrektség jegyében - BL, negyeddöntők, 2. láb II.

2010.04.07. 16:16 nou san trafford

A tegnapi slágermeccsből nyíltszíni koncolás lett, a mai rangadón ez aligha lesz így. A Manchester United biztosan, a Bayern valószínűleg legjobbja nélkül kezd, de míg Robben egy félidőt az eredménytől függően biztosan vállal, Wazza nem segíthet a nélküle meglehetősen töketlennek tűnő Uniteden, így minden várható, csak könnyed labdázgatás nem. Az előjelek sem az angoloknak kedveznek, mindkét csapat bajnoki csúcsrangadóból érkezik, de míg a MU-t hazai pályán szkanderezte le a Chelsea, addig a Bayern idegenben verte a Schalkét. A francia negyeddöntőben szerepet cseréltek: most a Lyon lyukasabb, mint egy jó büdös francia sajt, de vajon kap-e kamutizenegyest a Bordeaux is? Este megtudjuk, jó szórakozást mindenkinek!

Hajrá, Manchester United!
Nagy teszt ez, nem vitás, hiszen – nem lebecsülve az ügyefogyott, béna franciákat – nagyjából elmondható, hogy a döntőbe jutás a tét a krautok elleni visszavágón. A félelem oka természetesen nem Robben, és nem is Ribéry, még kevésbé a többi szerencsétlen, hanem Wazza, illetve az ő hiánya. A Chelsea ellen pontosan látszott, mennyire hiányzott, és nem is csak a kapu elől, hanem az egész csapatból: elszállt vele a határozottság, a könyörtelenség, az a bizonyos „előbb-utóbb úgyis elkaplak, kiskancsó”-attitűd, amivel egy legyintésre sem kellene méltatnunk ezt a jó ég tudja mire nagyképű német hordát. Így viszont nagyon is komolyan kell venni őket, most nem fér bele a langyos labdázgatás, amit Münchenben bemutattunk a vezetés után. Giggset és Neville-t semmiképpen nem játszatnám, mert félő, hogy ha eszükbe jut az utolsó mérkőzés, amikor a két csapat találkozott, a röhögéstől nem tudnak megfelelően koncentrálni. Az emléket azért nem szabad elfelejteni, hiszen mivel is bizonyíthatná jobban egy csapat, hogy a világ legjobbja, mint azzal, hogy egy német csapatot az utolsó percekben zúz le. Egyébként megvan Sir Alex első találkozása a Bayern Münchennel még aberdeeniként? Most nem fogunk addig várni, a szünetben kettő, a végén négy góllal leszünk jobbak. Guten nacht.

Hajrá, Bayern München!
Mielőtt még szétárazná a Bundesliga a PL-t, Lajos bá’ vélhetően csendben a padra ülteti Robbenjét – továbbmegyek, a korrektség jegyében nem kizárt, hogy a félidőig Altintop professzorral pótolja a félkopasz futógépet. Előre kuncogunk viszont azon, amint Rooney hiányában társai kigúvadt szemekkel, lemerevedve néznek ki mesterükre, hogy Lovagom, akkor most tényleg Berba-tól várjuk ugyanazt? Az irtózatos csapásszámmal rágózó Sir Alexnek fogalma sincs, hogyan jusson túl azon a középpályán, amelyik Pranjiccsal soraiban is oly’ simán állította meg övéit, ráadásul most a német Xavi által vezetve várja az elképzelést garantáltan nélkülöző manchesteri rohamokat. A skót mester nem tudja még, de Berbatovig földön labda nem fog eljutni, legfeljebb ívelve, de a gomezi transzferdíjat – nem csupán abszolúte, hanem arányaiban is – überelő bolgárt van Buyten csukott szemmel és összekötözött lábakkal is lefejeli. Van Gaal a jelek szerint bizalmat szavaz az odavágón és a Schalke ellen is bizonyító Müller-Olic kettősnek, tehát akár meg is smsezhetné Fergusonnak, hogy a fejesekre legfeljebb pontrúgások esetén kell figyelni. Ebben egyébként van logika, mert mind Ferdinandot, mind Vidicet nehéz lenne levegőben megverni. Laposan azonban aligha jelentenek akadályt, ha Schweinsteiger forintos labdáival Robbéry és Müller elkezdenek háromszögelni.
Okosabb a holland annál, minthogy 0-0-ra játsszon, végignéz védelmén, megakad a szeme Demichelis-en, sóhajt és nyugtázza: egy gólt biztosan kapunk. Mikor elkezdi sorolni az ellenfél kezdőjét, már a második névnél elmosolyodik. Hátradől és beteszi a Lyon-Bordeaux dvd-jét, hogy valami hasznossal töltse az időt.

Hajrá, Bordeaux!
Egyesek temetnek minket, mert nagyon nem megy, ilyenkor pedig méretes butaság, konkrétan amatőrség nem adni a bravúrra. Tény, a Blanc-éra csúcspontjára épp a Blanc-éra legmélyebb gödréből kell felkapaszkodnunk, miközben két kulcsemberünk sérült, a padunk pedig karcsú. Planus továbbra sem igazán csataképes, ami komolyan hátráltatja a válságkezelést, Fernando is már csak zorrósat játszhat az idén - az pedig rég nem elég, ha hátul minden stimmel, középen se maradhatunk foghíjasak. Nem várhatunk mindig arra, hogy a Professzor vagy Gourcuff kifundáljon valami okosságot, nem lehet lelkizni a statisztikákkal - papíron csodacsapat volnánk, bevehetetlen erőddel -, át kell  passzírozunk a lyoniakat a hálón, onnantól meg dolgozzon a természet is egy kicsit a képükön. Ha összejönne a továbbjutás, szinte biztos, hogy a bajnokságban is sikerülne meggereblyézni az arroganciájukat, tömött zsebbel sunnyogni meg mifelénk se divatos. Minél előbb csalogatjuk ki a gólt Chamakh vágyódó kis fejéből, annál hamarabb vehetjük föl a görögöknél letett fonalat, utána meg felkerekedünk, hogy keressünk egy jóféle kispadot a mesternek.

Hajrá, Lyon!
Élénken emlékszem, milyen nehezen sikerült megbarátkozni az állandó variálással kombinált alibizéssel az ősszel, nem elég, hogy a betonketrecből csak úgy süvített ki a füttyszó, még a takonypók ultrácskáink nagyszülei is Puel-t vuduzták. Erre most, hogy itt toporgunk a küszöbön, meg a bajnokságban is az élre kerültünk, kinyílt a csipa - meg az elnök úr bukszája -  és az enyhüléssel lassacskán visszaszivárog a első-számú-francia-klub-vagyunk életérzés. Sokkal közelebb van az elődöntő, mint korábban jópárszor, pedig akkor tételesen jobb csapatokkal próbálkoztunk, igaz, most Lichára és Govoura sem számíthatunk, Whoopinak elég lenne eljátszania, hogy megtépték a bozontját, egy hangyahájnyi tizi is tökéletes lenne. Tényleg csak mi barmolhatjuk el... Amúgy a bordeaux-i zselékommandóról állítom, még őssejtkezelés után se rúgnak nekünk hármat, de azért jó lesz vigyázni az elején. Ha nincs okod arra, hogy miért kéne szorítani a Lyonért, jusson eszedbe emberbaráti jótéteményünk: egy kontinensnyi szurkolót mentettünk meg a higanyszennyezéstől, ezért pedig, valljuk meg, te sem lehetsz eléggé hálás.

833 komment

Címkék: bl beharang

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr921901963

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.04.08. 00:31:29

@Pályaelhagyó autóversenyző:

Na, az tényleg érdekes lesz, hogy Ibra (akit egyébként én is jó igazolásnak tartottam) mennyire érvényesül majd egy esetleges Inter-bunkerben.

Itt jön viszont egy másik (némileg aggasztóbb) gondolat: Eto'o és Milito pontosan azt tudják, ami az utóbbi időben a Barca-védelem sebezhető pontjának tűnt. Beindulni a résekbe a szinte félpályáig föltolt Barca-védelemben.

Nagyon-nagyon-nagyon nehéz lesz az Inter ellen, és van egy olyan sanda gyanúm, hogy Mourinho már egy éve erre a meccsre készül...

Ferguson 2010.04.08. 00:39:55

@TickTickTickBoom: mi az, h "helyre lettek téve"? Annyira "szeretem" az ilyen megfogalmazásokat. Szerintem te sem gondolod komolyan, h EU 4 legjobb csapata között nincs angol általánosságban...

rizla 2010.04.08. 00:41:12

@Pályaelhagyó autóversenyző: "ez tenyleg vicces, mert vieira az egyik legtamadobb szellemisegu vkp volt... "

de nem ez a lényeg. lő egy gólt, és joó már úgy hivatkozik rá, hogy "gólokat lő", és ezért volt hülyeség eladni.

"ennyire nem erti az atlagos barca szurkolo, hogy a sok (hasonlo stilust kepviselo) hobbit koze igen jol jon egy teljesen mast tudo jatekos?"

teljesen mást tudó?? pont, hogy ugyanabban jó, mint a hobbitok, az összjátékokat tekintve. remek passzok, lát a pályán, szupertechnikás, imád szervezni. de a barcelona játékát épp ezért néha már túlbonyolítja, míg eto'o ellenpontozta a brutális egyszerűségével.

"allati ugyes dolog (mert tenyleg jo benne), csak marhara nem latvanyos."

mondjuk ezt pont leszarjuk.

"ha egy csapatnak sikerul levedekeznie a katalanok rovidpasszos jatekat (es most tokmindegy, hogy az ellenfel allati jol vedekezik, vagy a barcanak van szar napja), akkor majd allati jol johet a nem urfocista sved... "

ez viszont igaz. mert egy nagydarab pali, el lehet találni a labdával, és mert a semmiből tud gólt rúgni. de összességében eto'o jobban illett a zseniális középpályához.

rizla 2010.04.08. 00:50:21

@TickTickTickBoom: "Az angol focinak 2-3 évre annyi. "

hülyeség. továbbra is a PL a legerősebb bajnokság, most nem jött ki a lépés, ennyi. jövőre újra lehet 2-3 angol a 4-ben, sőt, fogadni mernék rá, hogy így lesz.

vadkutya 2010.04.08. 00:50:37

Ha Mourinho idén megnyeri a BL-t az Inter-rel, s zsebben ezzel szerződik a Real-hoz, akkor lesz itt ne mulass. Ennek mondjuk nem kéne megtörténnie. :)

vadkutya 2010.04.08. 00:52:00

@rizla: Én sem értem,h miért temetik az angol focit, hülyeség. Nem történt semmi.

Domingo 2010.04.08. 00:52:12

Pár hülye menedzseri döntés és félresikerült meccs után 3 évre leírni az angol csapatokat? Hmm.

apok 2010.04.08. 00:53:04

Az MU a kiállítás pillanatáig oktatott, onnantól sajna esélye nem volt. Amúgy valahol jó ez h. végre nem csak az angolok vannak ott meg a Milan/Barca duo. 5-6 év után megint keveredett a mezőny kicsit. Szegény Rafael egyébként jól játszott, csak hát az a ziccer meg a tök felesleges 2 sárga lap ugye. Remélem a United valahogy behúzza a bajnokságot, mert az volt a prioritás. A BL meg sima címvédés lesz, a Bernabeuban, hehe majd lehet sírni. GO MU.

TickTickTickBoom 2010.04.08. 00:56:46

@rizla: "Szóval összességében sztem vége az angol uralomnak, de csak 1-2-3 évre, nem látom mitől lennének hirtelen ezek ismét nagyon erősek, hacsak a fentiekben nem változtatnak. "

Majd meglátjuk...
Az 1 év már stimmel is.:)

vadkutya 2010.04.08. 01:33:43

@Dr Jozef Vengloš: Ha ez a bordói "csodagyerek", مروان الشماخ tud annyit, mint ma Nani, akkor azt mondom: jöjjön. Kinézetre stimmelnek, talán a mozgásuk is. Abban viszont mindenképpen reménykedem,h ugyan nem olyan magas, mint a jó Nicklas, de lényegesen jobban emelkedik, s remekül fejel.

OJ azt írta,h ha kiszolgálják, akkor egészen jó. Ezzel remélhetőleg nem lesz baj.

vadkutya 2010.04.08. 01:36:35

@vadkutya: ...mármint abban reménykedem,h ezzel kiszorítja Bendtner-t a csapatból.

Ferguson 2010.04.08. 01:40:02

@vadkutya: ugye nem gondolod azt, h egy szál samakh miatt fogtok mondjuk bajnokságot nyerni? Az arsenal-nál sokkal elemibb változ(tat)ások kellenek...

_X_ 2010.04.08. 01:42:40

@apok: ha MU tovább ment volna, akkor is sima címvédés lett volna...

vadkutya 2010.04.08. 01:46:06

@Ferguson: Ezzel még azért várjuk ki a szezon végét. Részben egyetértek, de ha csak azt veszem alapul,h hónapok óta meghatározó játékosok nélkül játszunk, akkor azért már nem olyan drámai a képlet. Nyilván kellenek igazolások pl a védelembe is, de ezekről Wenger dönt, őt meg ismerjük e téren...

Az orvosi stábot viszont ki kell baszni, berendezéssel együtt.

Ferguson 2010.04.08. 01:46:48

@vadkutya: "Az orvosi stábot viszont ki kell baszni, berendezéssel együtt." - na jah, ezt én sem fogalmazhattam volna meg szebben... ;-)

vadkutya 2010.04.08. 01:50:12

@Ferguson: مروان الشماخ pedig részben talán megoldás lehet, Wenger talán ki tud belőle hozni vmit. Ha őszintén nézzük, vhol nektek is az egy szem Roo-ra kell támaszkodjatok idén.

rizla 2010.04.08. 02:03:32

@vadkutya: van persie-vel egyenrangú csatár kell az arsenalba, egyrészt, hogy legyen társa elől, másrészt, hogy pótolni is tudja, amikor menetrendszerűen lesérül. chamakh már 26, kb olyan vétel lenne, mint eduardo volt, nem hinném, hogy nagy előrelépés. de mintha wenger nem is akarna előrelépni. de miért? kevesebb benne az ambíció, mint az elképzelés.

vadkutya 2010.04.08. 02:08:39

@rizla: Eduardo nem volt egy rossz vétel, ezt azért ne felejtsük el. Nem úgy, mint ő a futballt, s ezzel nem tudok mit kezdeni.

A suhancokból személy szerint nekem már elég. Azt érzem Wenger-en,h vhol már csakis az átigazolási politikájának átszervezésén keresztül lehet képes megújulni, egyéb utat jelenleg nem látok nála.

مروان الشماخ pedig Bendtner-nél sztem mindenképp jobb lesz. Ez jutott...

England win The Ashes! 2010.04.08. 05:43:46

@vadkutya: @Ferguson:

Ez az, amit frankón nem értek: a csapatorvos egy bizonyos Gary O'Driscoll (igen, annak a bizonyos O'Driscollnak az unokatesója), aki korábban a Lionsnál és az ír rögbiválogatottnál dolgozott. Hogy a fenébe nem képes a teamje ésszerű korlátok közt tartani a sérüléseket? A rögbi ezerszer keményebb sport, köszönhetően a "full contact"-nak. Ott mégis jó munkát tudott végezni. Most vagy elfelejtette a szakmáját, vagy szar a mostani emberanyag. Ha az utóbbi, akkor az nagy gáz...

rizla 2010.04.08. 05:52:03

@Dr Jozef Vengloš: vicces, hogy értetlenkedsz, hogy ha valaki tök jó rögbiorvos, akkor hogy lehet a fociban szarabb. pont azért lehet alkalmatlan a fickó, mert más sportághoz szokott. bár ez csak feltételezés, hogy alkalmatlan, ki tudja, lehet, hogy tényleg ennyire szerencsétlen lúzer az arsenal, hogy mindig lesérül a fél csapat. amúgy is, ha folyon megsérül valaki, azért nem feltétlenül az orvosi stábot kell elővenni (max. a rásérüléseknél), inkább a fizikai felkészítésben kellene keresni a hibát.. hogy ez mennyiben az orvosi stáb reszortja, nem tudom.

" A rögbi ezerszer keményebb sport, köszönhetően a "full contact"-nak. Ott mégis jó munkát tudott végezni."

egész másféle fizikai felkészültséget igényel a foci. hogy a rögbi "keményebb" az lényegtelen, eleve a sérülések is másfajták. a te logikád mentén ennyi erővel box-edzőket, meg orvosokat kéne alkalmazni, mert az aztán végképp kemény sport.

England win The Ashes! 2010.04.08. 06:29:30

@rizla:

Úgy első blikkre azért a foci és a rögbi közelebbi rokonságot mutat egymással, mint a boksszal, nem?

Én azon gondolat útján indultam el, hogy nyilván lehet némi hasonlóság a sérüléstípusok között, ha a csapat "leigazolta" az orvost. Oké, nyilván nincsenek bokára irányuló becsúszások a rögbiben, de kifordult bokák, elszakadt térdszalagok, lábtörések ott is akadnak. Egy sportdoki meg elsősorban ortopéd orvos (gondolom én), ha én állítanék oda elé, hogy kifordult a térdem, mert tökrészegen rosszul léptem ki a kocsmaajtón, bizonyára ugyanolyan pontossággal állítja fel a helyes diagnózist, mint a sportsérülések esetében.

England win The Ashes! 2010.04.08. 06:39:45

@rizla:

Bocs, kifelejtettem a legfontosabbat:

"ha folyon megsérül valaki, azért nem feltétlenül az orvosi stábot kell elővenni (max. a rásérüléseknél), inkább a fizikai felkészítésben kellene keresni a hibát."

Szerintem is ez lehet a kulcs, az orvos (megint csak az én maszek véleményem szerint) leginkább a gyógyulás időtartamára lehet hatással, vagy arra, hogy mikor engedi edzésbe állni a lábadozó focistát, és nem utolsó sorban arra, hogy időben észrevegye a kisebb sérüléseket, és lebeszélje azt a marhát, hogy félrokkantan a csapatba állítsa a játékost.

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2010.04.08. 07:47:47

no, valamiket így reggel:
1. Runi sérülten játszott. nem futott, nem indult hirtelen, csak passzolt, az is csak jobbal, hogy ne kelljen támaszkodnia rá (az a sérült).
2. a két szélső nagyot nyomott a MU-ban, mivel Runi hiánya miatt végig kellett futni a pályát. egyből kiderült, hogy milyen jó mindkettő (nani, valencia).
3. a Runi varázs kb 10-15 percig tartott, utána már nem is fogták, Parkra lehetett volna cserélni, akkor nem is sérült volna rá.
4. Ribery sehol se volt (emlékeim szerint).
5. Olicról csak annyit, hogy lenyomta Carrickot, és elfűzte VDS mellett a góljánál. hiába, csak szívből tud játszani. a ziccer nem megy :)
6. Robben. b+ :)
7. nem fog a Bayern két félidőt hajtani egy jobb kondiciójú ellenféllel szemben. van Louis-nak esze.
8. kicsit off: ezzel a runi sérüléssel a bajnokságot is kefélheti a MU valószinűleg. 1 hét alatt a mennyből a pokolba lehet kerülni... még jó, hogy a koefficiens-harcban egy meccset azért hoztak a Bayernen :) (ez itt egy rossz vicc). :)

matvely 2010.04.08. 08:07:45

@OJ:
elnézést kell kérjek a pueltől, gonalons rendkívül hasznosan és jól játszott, toulalannal megették a bordeaux támadásai nagyrészét
viszont megint le kell boruljak lloris előtt, csak el ne adjuk!!
közben meg az om átvette a vezetést egy sima 3 nullával, bordeaux 100% ban a bajnokságra nyomul mostmár, lyon jó formában, a padja meg elég nagy ahhoz h vigyék a bl-t meg a bajnokságot egyszerre, csodás végjáték vár ránk, de egy montpellier-auxerre sikernek nem nagyon örülnék, remélem kifújnak
allez les lyonnais!

TBG 2010.04.08. 08:21:19

Csak megjegyzés. A Guten nacht valójában gute Nacht.

avenger13 2010.04.08. 08:36:51

@rizla: @Dr Jozef Vengloš: szerintem az orvosi stáb ott hibázott, hogy nem mondta meg wengernek, hogy te marha darabokban a lába fabregasnak, esetleg nem kéne játszania. lábtörésig játszatni egy játékost szerintem kínzás. akkor is, ha cesc nagyon játszani akart. ha wenger erre úgy figyel oda mint klinsmann, akkor nem lehet az orvosi stáb nyakába varrni a dolgokat, ha persze az orvos mondja, hogy mehet nyugodtan játszani, akkor el kell küldeni a vérbe.

az erőnlét fejlesztése meg nem az orvos dolga, erre általában van külön edző.

United82 2010.04.08. 08:37:36

én csak annyit írok. Platininek sikerült. Gratulálok neki. Nincs angol a 4között. Jól összehozta. A bayern ki volt végezve, erre olasz barátunk a fentről jövő ukáznak engedelmeskedve bevitte a bayenrt az elődöntőbe. Undorító mocskos Uefa. réstemről ennyi volt a BL. Még1 , kedves bayern szurkolók ne izguljatok, esélyetek nem lesz a lyon ellen, most 2x is titeket nyomott a bíró, de a lyon francia csapat.
Tegnap mindenki láthatta hogy melyik a jobb csapat, ha nincs ez a fasz bíró 7-1 a vége.
Újra csak azt mondom , Platini megcsináltad, menj a rohadt qva anyádba.
Innentől a BL le van szarva, de kb örökre. Miért nem mondják meg év elején hogy figyelem angol csapatokat nem akarok látni a 4között, így készüljetek.
Ami pedug bíráskodás címen ment a legutóbbi 2 hazai meccsen, azok után pedig Fergie beláthatja hogy év elején kiadták mindenhol az ukázt, idén a United nem nyerhet semmit. A bírók pedig végrehajtják.
Undorító...

mickeyknox 2010.04.08. 08:44:13

@Rooney82: ennyire azért ne vedd a szívedre.

avenger13 2010.04.08. 08:46:07

robben és ribery mindketten nagyon jó játékosok, és összességében ribery szerintem jobb.
tegnap egyik sem volt jobb a másiknál. ugyanazt nyomták, kevés sikerrel, ribery kapás lövését tudta védeni vds, robbenét meg nem. riberyn viszont egy év után láttam végre azt, hogy játszani küzdeni akar. biztos nagyon betett neki a sérülés ami az eb óta húzódik, viszont a két manu elleni meccsen oda tette magát. nem villogott, lőtt egy gólt, és hajtott. nekem ez pozitívum (lehet ő is úgy van vele mint Terrence: "Ha kicsi a tét a kedvem setét!"). ha megtalálja a régi formáját, a barca vagy a real is sokat nyerhet vele. robbennek az az óriási szerencséje, hogy lahm van mögötte, és nem egy középső védő.

Egyébként jól látszott tegnap, hogy miért kéne a bayernnek igazából a komolyabb ellenfelek ellen 4-3-3-at játszani. nagyon hiányzott, hogy se robben, se ribery nem nagyon tud labdát szerezni.

gomez teljesen felesleges csere volt, maradhatott volna inkább müller, aki kezd újra formába lendülni, az olicnak adott passza nagyon nagy volt. müller sokkal jobb összjátékban meg sok mindenben mint gomez. olic meg végre hozza amit a hamburgban is, és ezért szeretik.

mickeyknox 2010.04.08. 08:50:11

@avenger13: tegnap is írtam, gomez -1 ember. ha labdát kapott, nem tudta lekezelni, vagy kurva sokáig tartott míg befordult vele, lassú is szegény... van gaalnak miért kellett, azt nem tudom.

szferi 2010.04.08. 08:51:10

@Rooney82: hát, van benne valami, múlt héten a benficának kiállítás, megnemadott gól, két tizenegyes kombinációval sikerült kiszenvednie a győzelmet ellenünk, kíváncsi vagyok, ma mi lesz. egyébként szerencséje sem volt idén az angoloknak a bl-ben, de mi jövőre tarolunk! ha máshol nem, az uefa kupában! :)

Amúgy a bajnokságban kegyetlenül nyomnak titeket, úgyhogy befoghatod a szád.

r_magpie 2010.04.08. 08:51:49

valamelyik vörös leírná nekem kerek mondatokban, a mocskosbíró, -platini és -bájern szavak mellőzésével, hogy tulajdonképpen tegnap hol láttak csalást?

könnyebb úgy elviselni a kudarcot, ha csalózunk meg az ellenfelet fikázzuk, csak sokkal inkább személyiségromboló, mint elfogadni, hogy ezt most a csapat kúrta el a Sir vezetésével

montipájton 2010.04.08. 08:54:03

@popp: Ugye érzed, hogy vicces, amit írsz: "az előző három év" szerinted most annulálva lett egyetlen meccs miatt. )) Istenem, ez a szurkolói elvakultság: 3 szezonon át alig engedtek be mást a négy közé, most összejött egy rosszabb év és mindjárt "naugyemegmondtam". Ha kifejtenéd részletesebben, még figyelnék is rá.))

Az angolok továbbra is magasan a legjobb meuzőnyt tudhatják Európában, ezt csak elismerni nem akarod, de te is tudod. JA, az Inter olaszságáról meg szerintem te is mást írtál még nemrég, úgyhogy azt ne vegyüök azért érvnek az olasz foci felfutása mellett.))

Amiben egyetértünk: utálatraméltó mákal jutott tovább a Bayern. Semmi köze a dolgonak a "szokásos bajor küzdőszellem" sztereotípiához (ami kb. olyan, mint a magyarokról a gulyást meg a pusztát felhozni, túlhaladott sablon), ez nem egy Effenberg-Mattheus féle gatyarohadásig kaparó csapat, hanem egy VAn Gall által összerakott nemzetközi brigád. Kurva nagy mákjkuk van, ahogy már másoknak is volt.

A MU meg csak magát okolhatja, az első meccsen a 92.percben ajándékoznak gólt, a visszavágón 3-0 után cseszik el, nem tudták elégszer megnyerni a párharcot ahhoz, hogy ne veszítsék mégis el.))

szferi 2010.04.08. 08:54:31

@Rooney82: félreértés ne essék, tegnap nagyon szurkoltam a mu-nak, de remélem a bajnokságot a chelsea nyeri :)

danesdzsu2 2010.04.08. 08:55:34

@r_magpie: Hogyhogy hol? Hát nem ők jutottak tovább...

United82 2010.04.08. 09:10:42

Csak annyit kérdeznék
Ha Rafaelt kiállította a bíró, akkor VAn Bommel és Badstuber hogyan játszhatta végig a meccset?
VB a sárgája után két nagyobb szabálytalanságot követett el mint amire Rafael sárgát kapott másodikra. VB? Semmit.
Badstuber? Úgy rúgott oda VAlenciának, hogy ha ez egy PL meccs lett volna, akkor jön a sok véresszájú angolellenes, hogy ilyen hentesek hogy lehetnek futballpályán és hogy ezért van a sok lábtörés az angol ligákban. Az a szabálytalanság egyértelmű piros volt, Vale örülhet h nem tört el a lába. Arról nem ebszélve h Rafael első sárgája előtt úgy rúgták ki a lábát hogy ide hallottam a bokasuhintást (nemcsak messi esetében lehet hallani) erre a bíró, semmi..(persze ott is VB volt az elkövető)
Szóval ennyi.
Az persze egy másik dolog h az első meccsen csesztük el, mert ha ott is ilyen attitűddel játszunk akkor ott is nyerünk simán. De ez a visszavágón látszott, ha nincs ez a bíró 6-1 a vége és ennyi. Most örülhet Platini, megcsinálta.

Zsoca87 · http://kilencesterv.blog.hu/ 2010.04.08. 09:12:29

@Rooney82: Azért még mindig nem egy Övrebö szintű összeesküvés részesei letettek. :D

szangye puncog 2010.04.08. 09:13:09

@Rooney82: azért még nézzél a bl-t jövőre is, mert akár nyerhetünk is. Összességében nagyon is megérdemelten jutott tovább a bayern. nem platinin múlott, hanem moncsicsi1 ostobaságán, valamint azon, hogy nincs rooneyn kívül meccseket eldönteni képes játékos a keretben, ami azért baj ezen a szinten.

bakító 2010.04.08. 09:20:43

@Dr Jozef Vengloš: Egyébként nagyobb sérüléseknél a tényleges gyógyító munkát nem is az adott klub szerződött szakemberi végzik, hanem menő nemzetközi specialisták.
Nem is úgy hívják a klubnál az illetékest hogy doctor, hanem physio. Pont itt a lényeg, a komolyabb izomsérülést meg kell tudni előzni, és ebben tényleg alulteljesít az Arsenal stábja.
Egy lábtöréssel értelemszerűen nincs mit kezdeni.

fransancisco 2010.04.08. 09:37:15

@Rooney82:
nono kicsi gyerek, dühösek vagyunk, ha nem mi jutunk tovább??? mi az hogy platini megcsinálta??? boroshordó edzötök kicsit elszarta a taktikázást, nemde? bayern a kiállítás után nagyon ott volt a szeren, (és igeinis a német mentalitás).
hetedik percben 2-0, és innen nem juttok tovább? ez a tipikus angol töketlenkedés
a kiállításról és annak elmaradásáról: ilyesmik azért már volt pár meccsen, és az igazán tökös csapatok túlélték ezt is, a "mu" zidén nem az a kategória
ugyhogy több objektivitást

nordsee 2010.04.08. 09:40:03

@Rooney82: Hozzászoktál a jóhoz, nagyon! A PL-ben elég egy kétgólos vezetés az Unitednek, úgy ülhetnek rá a játékra, hogy egyik aktuális ellenfél sem hiszi el igazán, hogy van még keresnivalója, így nem is forszírozzák. A Bayernnek nem volt ilyen beidegződése.

Ha idén elúszik a bajnokságotok is, akkor könnyen úgy járhattok mint a kis Poolocska (ha nem is akkora mértékban). Ha csak nem lesz egy kiadósabb vérfrissítés, könnyen fásultságba fordulhat a kudarcsorozat.

pattopo · http://100ev.uw.hu 2010.04.08. 09:41:34

ha ha szabbályokat követi a bíró, ki kellett volna még állítani
Vidicet, alattomos, szándékos tökönrúgásért (még Olic lecserélésekor is odament bocsánatot kérni)
Evrát földön fekvő játékosba taposásért.

Sőtt, a brazil első sárgájáért (szándékos utánrúgás) is láttunk már egyből pirosat, nem egyszer...

de mindezek mellett örülök, hogy a bíró nem lépte meg ezeket, mert így volt kézben a meccs

duran6 2010.04.08. 09:56:09

@Rooney82: valahol megértem a mondanivalódat, én is rohadt dühös (és dühösen én is ezeket írtam volna) vagyok mert láthatóan 1 minőségi szinttel lentebb lévő bőrgatyás alibibrigád jutott túl rajtunk. Én viszont azt is hozzátenném, hogy egy ManUnited, hazai pályán (ahol mindenkit ütnünk kéne mint a botot), 3-0-áról, hogy a rákba tudja elcseszni a továbbjutást... Ráadásul úgy, hogy szinte ordított a képernyőről hogy ez a bayern egy gyönge fostalicska szintjét sem éri el, annyira közük nem volt a meccshez! Ezért dühítő, hogy naggyá tettük őket, a United a saját farkába harapott. Nálam ez a szezon legnagyobb égése ez, már ami a klubcsapatok idei ténykedését illeti.
Fergienek meg el kell gondolkoznia azon, hogy néhány szégyenfolttól meg kéne szabadulnia: berba pl, de nálam Carrick esetlen alibifocija is kiveri a biztosítékot (ebben a szezonban volt neki pontos passza egyáltalán?). A bayern fanok meg megnyugodhatnak, a franciák úgy kiverik őket mint a huzat!

Shikaka 2010.04.08. 10:01:00

@Rooney82:
A manchester magának köszönheti az egészet, az idegenbeli meccs második félidejét egyértelműen ignorálta a csapat.

A Platini vezette angolellenes összeesküvést meg hagyjuk már.
A Pool egy jobb Fiorentina és Lyon mögött lett harmadik, az Inter jobb volt, mint a Chelsea, a Barca jobb volt, mint az Arsenal de simán.

És bár a MU jobb erőkből álló csapat, de úgy, hogy félidőket nem akar focizni, nem jutott tovább a Bayern ellen.

Beyonder 2010.04.08. 10:11:43

Vicces, hogy a NÉP szerint pont akkor ér véget az angol dominancia, amikor egy angol középcsapat (Fulham) épp a német bajnokot cumiztatja, miután a Juventus-t is kiverte. :) Szólni kéne Geráéknak is, hogy nekik most nem illik továbbjutniuk.

Titi120 2010.04.08. 10:12:01

Húha, elég savanyú a szőlő egyeseknek ... :)

fraulein praxa 2010.04.08. 10:26:40

@Tika_:
Barcelona.
1. nincs az az isten, hogy olasz csapatnak szurkoljak
2. franciák? höhö... hát nekik sem, mert esélytelen
3. majd pont a Bayernnek, ezek után?!...

Röviden ennyi.:-))

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2010.04.08. 10:47:19

@Rooney82: Ja meg Nani páros lábbal ugrott a szerelő védő mellére, még csak ejnye-bejnye se volt.

Vul-Kahn 2010.04.08. 10:53:16

Úristen, mit csináltuuuuuuunk!!!!!!!! :D:D:D

Fantasztikus amit véghezvittünk, igazi Spirito Bayern, vagy mi... Az öröm amit érzek, leírhatatlan!

Az meg külön megkoronázta a tegnapi estét, hogy még a fogadásom is bejött. Nem találtam a bet365-ön azt a fogadási lehetőséget, h "Manchester továbbjut", úgyhogy megraktam azt, hogy megnyerik a meccset, mondván ha már kiesünk, legalább lesz pénzem leinni magam...
Én hüüüüüüülye, végig se gondoltam, hogy a végén akár mind2 szemem nevethet, csak a Robben gólját követő másfél perces üvöltésem után esett le, hogy hoppáré van... :D

Olvasgatva amúgy itt a kommenteket, hát elég sok a schlechte Verlierer, de hát basszus, erre vártunk már évek óta, hogy jöjjön a sok epéből kommentelő Bayernhasser, nem igaz? :)

9év után jutottunk el újra a legjobb 4 közé, ez egészen döbbenetes. Kicsit visszaidézi az ember gyerekkorát, amikor még igazán jó csapat voltunk. Mert valljuk be, ez a mostani nem az, nagyon nagy szerencsénk van ebben a sorozatban, hogy idáig eljutottunk. De hogy ezt nem érdemelnénk meg, az egyszerűen hülyeség, 9 év böjt után ennyi nekünk is kijár. Állandóan a legerősebb csapatokat kaptuk a 8, de nem egyszer már a 16 között is (ez utóbbi alól is csak az idei meg a tavalyi év a kivétel), és ezeken a meccseken is rendre szopatott minket Fortuna, például mikor a Milan ellen az idegenbeli 2-2 után a hazai meccsre lesérült kb az egész csapat, és Lell játszott baloldali támadó középpályást (ismétlem, Lell, baloldali támadó középpályást).
Szóval lehet itt sokmindent állítani, de hogy ne érdemelnénk meg, azt nem.

Előre tekintve pedig, a Lyonnak egyáltalán nem örülök, névre nagyobbak vagyunk, így valamilyen szintű esélyesség fogja majd nyomni a csapat vállát, ami egészen biztosan rosszat fog tenni. Pedig nem vagyunk jobb csapat, és ez nem csak udvariaskodás, ezt teljesen komolyan gondolom.
Mondjuk abban biztos vagyok, hogy nem fogjuk őket lebecsülni (a Bayern jelenlegi helyzetében a Freiburgot sem lehet), de jó lenne, ha a csapat is úgy látná, ahogy én, azazhogy a Lyon az esélyesebb (százalékosan nálam 48-52, nemide).

De a Lyon elleni meccsel ráér még később foglalkozni, most menjen az örömködés, megérdemeljük!

fransancisco 2010.04.08. 10:55:09

@fransancisco:
"nem adhatok mást, csak mi lényegem" - idézgetik a börgatyások Madáchot,
a tegnapi "mu" ellen ez elég is volt,
minden tiszteletet megérdemelnek

vadkutya 2010.04.08. 10:58:20

@rizla: @Dr Jozef Vengloš: Noh, akkor korrigálok, mert elszabadult...
Orvosi stáb alatt én a konkrét edzői kart búcsúztatnám, akik ezzel foglalkoznak.

Ugyanis van nekünk egy pár "korosabb" focistánk is Gallas, RVP, Nasri, Rosicky, Arshavin. Sehol a világon ennyi 25-35 év közötti, érett játékos nem sérül meg, mint az Arsenal keretében. Kérdezem én: mi ez a rengeteg izomhúzódás, vádlisérülés, ágyékhúzódás, derékhúzódás...?

Felülvizsgálnám, sürgősen,h:

Milyen szakmai munka folyik az edzéseken?
Milyen a bemelegítő edzésterv?
Milyen az izomlazító masszázs és súlyfürdő használat?
Milyen a test-test elleni edzésterv?
Mennyi az edzéseken a labda nélküli fizikális felkészítési idő?
stb

3 év alatt 2 nyílt törés, pedig másoknak is odalépnek, keményen (nyilván, ezek között vol olyan is, ami elkerülhetetlen). Walcott-nak majd egy év kellett,h rendbehozzák a vállát, pedig nem azon szalad...

Szar van a levesben, ha tetszik, ha nem.

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.04.08. 11:03:33

@Vul-Kahn: Lell-re én is emlékszem a középpályán, Karimi meg közben a padon ült. ott jöhetett rá az iráni csoda, hogy annyira nagyon nem az ő terepe ez :)

a lyont azért esélyesebbnek nem nevezném, de nagy előny lesz számukra, hogy münchenben kezdenek

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.04.08. 11:05:57

@vadkutya: sztem ez kb olyan, mintha azt írtad volna, hogy vegyünk játékosokat és akkor PL-t nyerünk. nézz utána az orvosi stábnak, és csodát látsz.

avenger13 2010.04.08. 11:10:11

@mocsing: a lyon csapatként jobb, ez biztos, viszont nálunk vannak olyan játékosok többen, akik el tudnak dönteni egy meccset. tényleg nagy előny, hogy nálunk játszunk először.

egyébként azt még megjegyezném, hogy robben góljánál ribery tökéletesen rakta oda a labdát. magasból lehulló labdát meg robben okosan lőtte meg, nem erőből ki a stadionból. szép volt.

vadkutya 2010.04.08. 11:10:42

@imici77: Most nem értelek, Imi. :S

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.04.08. 11:19:27

@vadkutya: az orvosi stáb vezetője itt van 12-13 éve. az utóbbi években volt olyan, h az angol válogatott elvitt az orvosi karból talán 2 orvosunkat is oda, mert jól végzik a dolgukat.

értem én, h mit akarsz mondani, h lehetetlen, h ennyi sérültünk legyen, de az nem olyan egyszerű.

Januárban Wenger mondta, h kivizsgálják, mert Nekik is feltűnt már. Meg már mintha egy rögbis edzőnk is lenne. Nem hiszem, h a csapatnál minden profi, csak az orvosok nem.

Vul-Kahn 2010.04.08. 11:19:28

@mocsing: hohóóó, a jó Ali :DDDD
Pedig emléxem mennyire örültem a leigazolásának, gondoltam ázsiai Év Játékosa, meg kibaszott sokszoros válogatottként kibaszott sok gólt szerző irányító, és csak 27 éves, a cserepadról előhúzva csodafegyver lehet a nagyok ellen is, aztán hogyne...:)

Az amúgy nem zavar, hogy nálunk lesz az első meccs, már megszoktuk, talán pont az lenne a kizökkentő, ha váltani kéne.
De most már jó lenne kapott gól nélkül megúszni a hazait, és esetleg a 7. perc előtt elkezdeni a meccset...

Stiel 2010.04.08. 11:20:44

Mókás statisztika jön:

Xavi 219-szer passzolt a két negyeddöntő alatt összesen, míg a Lyon csapatára ugyanez a szám összesen 297. Nem rossz. :) (A teljes Barcelona meg 1172-t.)

avenger13 2010.04.08. 11:23:15

@imici77: @vadkutya: nem nézek sok arsenal meccset, de én a barca ellen például azt láttam alapvető problémának, hogy magas volt a tét, és nagyon sokat játszott ezért fabregas, jött gallas is, holott alig edzett előtte. ezt nem szabadna. egy játékos egészsége fontosabb, mint egy bármilyen téttel bíró meccs. az orvosi stábnak és elsősorban wengernek ezt figyelembe kéne vennie. Klisnamnn alatt ribery minden 3. héten játszott kb. mert nem hagyott neki elég időt felépülni. van gaal ezt jobban csinálta. a manu meg schalke elleni első meccsen robben sem játszott, pedig nem volt nagy sérülése, és azonnal jött le, amint továbbjutásra állt a bayern.

real mesterm 2010.04.08. 11:26:19

Régóta olvasom az nst-t, és mostanában a kommenteket is végigolvasom, most is, mind a ~800-at. Nem szoktam sok forumra hozzászólni, de most muszáj. Hihetetlen, hogy vannak MU szurkolók, akik, a látottak után Platini-összeesküvést meg hasonló dolgokat vizionálnak. Nem egyszerűbb beismerni, hogy az a csapat, aki otthon, 3-0ás állás után képes ilyen játékkal és mentalitással előállni, az nem érdemel továbbjutást? Sztem nem az az igazi szurkoló, aki minden vereséget megmagyaráz, hanem aki néha elismeri, hogy ez bizony nem a mi meccsünk volt...
Lehet, az beszél belőlem mert nekem is a Bayern a No. 1 , a No2. és a No3. is. De pl. tisztában vagyok vele, hogy kellett egy-két szerencsés momentum is, hogy itt legyünk, és az, hogy itt vagyunk, nem azt jelenti, hogy a Európa legjobb 4-5. csapata vagyunk. Sokszor temették már a Bayernt idén, kezdődött a Torino kiruccanás előttivel. Tegyék csak most is a Lyon ellen:)

Mailand oder Madrid - Hauptsache Italien 2010.04.08. 11:29:02

A korrektség jegyében:
MU-FCB
Tegnap tényleg a gyengébbik csapat jutott tovább, de nem csalással, inkább szerencsével.
Szerencse?
A Bayern a hétvégén 2perc alatt lőtt két gólt a Schalke-nak idegenben, majd erre lőtt a Schalke 1 gólt és egy Bayern játékos ki lett állítva, de a Schalke nem tudott egy épkézláb helyzetet se kialakítani a 10 bajor ellen egy komplett félidőn át.
Csak leírtam, hogy MU-nak se kellett volna leállni.
A Robben féle "mák gól", pedig érdekes, főleg, hogy lőtt ő az utóbbi hetekben pár ugynevezett mák gólt pl: Fio ellen, Schlake ellen a kupában.
Na, csak azt akartam kihozni, hogy nem csak bírón, ment el az MU-nak a továbbjutás, hanem főleg saját magának és a bajoroknak "köszönheti".

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.04.08. 11:30:22

@avenger13: ha kiesik a bayern, akkor meg az edző fejét veszik, h miért cserélte le robbent... rúni, xavi, iniesta, mit tom én kicsoda mindig játszik, ha egészséges. mi a ligakupát és a fa kupát is beáldoztuk a fiatalok miatt... cesc nem játszik többet a kelleténél.

vadkutya 2010.04.08. 11:31:30

@imici77: Így már értem. Nem azt akartam ezzel sugallni,h "a csapatnál minden profi, csak az orvosok nem". Csupán annyit,h ez kardinális probléma, amit ki kell vizsgálni, nagyon komolyan, mert - többek közt - itt megy el minden szezon. 5 meccs után már nem tudunk egy egészséges, ütőképes kezdőt pályára küldeni, s ez baj...

real mesterm 2010.04.08. 11:32:01

@Mailand oder Madrid - Hauptsache Italien:
"A Bayern a hétvégén 2perc alatt lőtt két gólt a Schalke-nak idegenben, majd erre lőtt a Schalke 1 gólt és egy Bayern játékos ki lett állítva, de a Schalke nem tudott egy épkézláb helyzetet se kialakítani a 10 bajor ellen egy komplett félidőn át."

Uezt akartam felhozni példának:D Csak közbe elfelejtettem. Pedig a MU nem egy Schalke...
A Bayern védelem meg nem egy betonfal...

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.04.08. 11:33:55

@vadkutya: igaz, de sztem a szűk keret az oka a sok sérülésnek például.

Vul-Kahn 2010.04.08. 11:34:56

@mocsing: ja, amúgy annyival még tartozom, hogy meg kell kövesselek ()meg brodit is) Badstubert illetően. Tényleg középső védőben kell majd számatani rá a jövőben, a széléhez nem elég gyors, támadásban nem elég lendületes, meg egyáltalán, teljesen középhátvéd-alkat.
És nagyon jól írtad fentebb, ahogy látom még bőven a meccs közben, hogy Contentoval kellett volna kezdeni, mert ő legalább sebességben ott van a szeren. Csak ezt LvG nem merte meglépni.

Egyébként is tetszik nekem ez a Contento gyerek, kár hogy az egyik (vagy AZ?) első meccsén, a Firenze elleni hazain pont róla kaptuk a gólt egy szöglet után, mert amúgy ügyes gyerek. Csupa olyan dologban szorul fejlődésre, amin simán lehet még javítani, az alkata és az alapképességei viszont kiválóak.

vadkutya 2010.04.08. 11:36:25

@imici77: Természetesen, ahhoz meg igazolni kell, de ennek latolgatásába érett Arsenal szurker már nem megy bele, Te is tudod... :)

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.04.08. 11:39:21

@Vul-Kahn: pont ezzel akartam kezdeni a holnapi bundás poszt kommentjeit, h vajon tartod-e még a korábbiakat a témában :) respekt, h magadtól megelőztél :)

avenger13 2010.04.08. 11:42:45

@imici77: ellentmondásos vagy néha. nekem azt írod, hogy fabregas nem játszik sokat, utána meg azt, hogy szűk a keret, ezért sok a sérült, azaz túl sokat játszanak egyesek. tényleg nem kötekedni akarok, csak nekem fura.

lehet lvg fejét veszik, de szerintem nem. teljesen logikus volt a csere altintopra, aki inkább védekezni tud. látta lvg is, hogy marha veszélyesek a kontrák azokat kell megfogni inkább. aztán lehiggadt a bayern, és tartotta a labdát a végén pláne pranjic behozatala után.

chrisred 2010.04.08. 11:49:00

@vadkutya: az elsődleges oka, hogy a szurkolónak a saját csapatánál történt sérülések sokkal jobban fájnak, mint más csapatoké. A physioroom.com-on volt összesített kimutatás a PL csapatokról 2004-07 között, a sérült játékosok számát, valamint a sérülések miatt kiesett napok számát tekintve, és az Arsenal nagyjából a középmezőnyhöz tartozott.

Vul-Kahn 2010.04.08. 11:50:25

@mocsing: a korrektség jegyében tettem :)

shinigami 2010.04.08. 11:51:24

@vadkutya:
hat a seholt azert ne irjuk mar le
lasd spurs ahol kb egy komplett kezdot lehetne kirakni serultekbol...

federicapellegrini 2010.04.08. 12:00:26

@real mesterm: igen, de ha csalásra is lehet fogni a kudarcot (bár jelen helyzetben szerintem aligha), akkor mit számít ki mit érdemel?! 10-0-ás előnyt is leadhat valaki, ha 10-9-nél egy ordas nagy csalás miatt lesz 10-10, akkor bizony az ordas nagy csalás.

vadkutya 2010.04.08. 12:01:35

@chrisred: Az igazsághoz ez is hozzátartozik, ez így van. A pad is rövid, minőségi játékosokból. Ez is igaz. Fentebb írtam,h én úgy látom Wenger itt tud újítani (ezáltal előrelépni), át kell szerveznie az igazolásait. Vermaelen, Arshavin erre remek példa, de még Eduardo-t is ide venném, a sérülése előttit. Érzi ezt vhol ő is, csak makacs, ő Wenger. Költenie kell, talán már lehet is, franc se tudja.

A sérülések viszont akkor is túl gyakoriak az elmúlt években. Sőt, igazából a felépülési idővel van a baj, azzal,h ha RVP lő egy gólt a MU-nak (aztán Henry fejel még 1-et a hosszabbításban:D), másnap bejelentik,h eltört vmelyik lábujja, s fél évig nem látjuk.

real mesterm 2010.04.08. 12:07:25

@federicapellegrini:

Igen, de ahogy te is mondtad, szerintem semmilyen csalásról nem beszélhetünk a MU ellen:) Főleg hogy a vörösök elég alattomosan játszottak a végén. És mielőtt jönne a Fio elleni lesgól, azt visszakapták otthon. Lehet h nem 3m-es lesgól volt, de les volt.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.04.08. 12:12:27

@avenger13: cesc ha nem sérült, játszon. máshol is játszanak. kevesebb a rotálási lehetőségeink, de lásd ligakupa... ezért mondtam h bonyolult, ne az orvosi stábra húzzuk rá.

neeskens 2010.04.08. 12:13:32

Nekem is meredek a sok MU szurkoló vagdalkozása.

Csalóbíró, csalóplatini, piszokmázli stb. Én nem szeretem a Bayernt, de összességében többet tettek a továbbjutásért, mint az angolok.

Igazából 3-0 után leengedett a MU, a Bayern lőtt egy szerencsés gólt és vérszemet kapott. Ennyi. Ja és Van Gaal óriási.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.04.08. 12:13:35

amúgy meg van 18 középpályásunk és 2 védőnk. ez a baj :)

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2010.04.08. 12:18:16

@imici77: @vadkutya: Hihetetlen, hogy minden thread velünk van tele, de ebbe bele kell szólnom: a BBC csapatfelsorolása tanusága szerint az első 4ből nekünk a legbővebb a keretünk - konkrétan több, mint 40 embert nevezett Wenger az első csapatba, ez a szám a dinamó és a manure esetén is a 30hoz van közelebb. Na erre varjatok gombot.

vadkutya 2010.04.08. 12:31:49

@morphine: Tehát: sok a sérült. :)

fraulein praxa 2010.04.08. 12:50:35

"Giggset és Neville-t semmiképpen nem játszatnám, mert félő, hogy ha eszükbe jut az utolsó mérkőzés, amikor a két csapat találkozott, a röhögéstől nem tudnak megfelelően koncentrálni."

ez a mondat azért akkor is priceless..:-)))
hál' istennek neville-t tényleg nem hozta be, jó hogy nem kotorta elő még valahonnan scholest is vazz...

az a baj, h még mindig kicsit 98-99'-ben élünk, pedig nem kellene már... fasza év volt, meg kell hagyni, de hol vannak már azok az emberek? Én még sírtam azon a bl-döntőn, emlékszem, az utolsó percekig hehe, nade nem lehet arra hazardírozni, hogy majdcsak lesz megint akkora mákunk, és a bayern végig telibeszart nadrággal fog szaladgálni...
fergusonban egy dolgot soha nem bírtam: valahogy a cserékkel mindig elkésett. csak úgy pont 15-20-30-40 perccel később hozta le a már nyílvánvalóan rosszul teljesítő embereket. ezen folyton őrjöngtem.:-DD (vagy le sem hozta..:-DDD )
imádom az mu-t, de tegnap dühös voltam, 3-0-ról hogy a p*csába lehet ezt így?!...
hihetetlen...

Mr.AT 2010.04.08. 13:20:03

@vadkutya: "Sehol a világon ennyi 25-35 év közötti, érett játékos nem sérül meg, mint az Arsenal keretében."

A Juve jelenleg pont 64 sérülésnél tart a szezonban, ez azt hiszem nem csak idény-, és Európa-, hanem egyenesen világrekord.

Nálunk nem csak a középkorosztály (Diego, Melo, Sissoko, Chiellini meg a többiek) sérülgetnek rendszeresen, hanem MINDENKI. Egyetlen felnőtt játékosunk sincs, aki sérülés miatt az idény során ne hiányzott volna már.

márvesztes 2010.04.08. 13:27:00

@real mesterm:
"Nem egyszerűbb beismerni, hogy az a csapat, aki otthon, 3-0ás állás után képes ilyen játékkal és mentalitással előállni, az nem érdemel továbbjutást"

Milyen mentalitásról beszélsz? Arról a tarthatatlanról, hogy megy az ember, oszt focizik és vág egy félidő alatt simán vágtak hármat? Vagy arról a tarthatatlanról, hogy 10 emberrel küzd, de kétszer is komoly helyzetbe kerül?
És milyen játékról beszélsz? Arról a szarról, ami az első félidőben elég volt a Bayaern lemosásához, vagy a másikról, ami majdnam elég volt egy 4. gólra?

Az nem összeesküvés, hogy a Bayern egy kurvanagy lesgóllal jutott el egyáltalán idáig, és egy lagalábbis véleményes kiállítással nyert tegnap. Az összeesküvés az, amikor ezeket a tényeket összekapcsolják a karvalytőkével, a német mentalitással, vagy az orosz hegemonista törekvésekkel.

lük 2010.04.08. 13:42:42

@Mr.AT: www.physioroom.com/news/english_premier_league/clubs/1/arsenal_injuries.html
Itt most számoltam meg juli 20tól kezdve, ami számíthat új idény kezdetének, 79 sérülés volt. Kicsit ugyan sokallom, de azért kb. egy szinten van a két csapat.

BASTi · http://www.borgatya.hu/ 2010.04.08. 13:47:32

hú de szégyenteljes bukás ez a MU-tól: játékostól, edzőtől és szurkolótól egyaránt.
nagyon gáz ez a rinya...

real mesterm 2010.04.08. 13:48:30

@márvesztes:

Lehet, hogy vágtak 3-at, de kaptak 2-t mellé. És olyan mentalitásról, amit az MU mutatott. Mikor nekik kellet VOLNA támadni, a Bayernél volt a labda. Nézd meg mennyi lett a labdabirtoklás a végén...10 emberrel küzdöttek? Ha a Bayern így küzdött volna Münchenben, vagy tegnap, nem továbbjutásról hanem Bayern zakókról lehetne beszélni. Lehet, hogy az első félidőben lemosták a Bayernt, de akkor szólhattak volna nekik, hogy lesz még egy 2. félidő is;)
Fio lesgólhoz meg annyit, ők is rúgtak egyet otthon. Erről hajlamosak megfeledkezni az emberek. Jah h nem akkora les volt? Kit érdekel? Les-les.

vadkutya 2010.04.08. 14:00:46

@lük: 79? Az durva! Nekem nem volt energiám megszámolni, de én is innen néztem.

márvesztes 2010.04.08. 14:02:29

@real mesterm:
1. Mondom "és EGY FÉLIDŐ ALATT simán vágtak hármat? Ez alatt nem kaptak két gólt.
2. Szerintem tisztában voltak tán vele, hogy lesz még egy félidő, azt nem tudták, hogy az 10 emberrel kell végigcsinálni. Tán hallottál már róla, hogy úgy egy kicsit nehezebb.
3. Fio lesgólt megnézem, mert nem láttam.

márvesztes 2010.04.08. 14:08:00

@BASTi:
Hát nem vagyunk boldogok, az tuti. Én pl azért nem, mert volt egy jó meccs, amit tényleg kinyitottak a bajorok az első félidő végén, lehetett volna egy überfasza második félidő is, de nem lett.

A szégyenletestől meg azért messze van, ha egy csapat 43 percen keresztül 10 emberrel játszva csak egy góllal veri a Bayernt.

Jobban belegondolva, ha ez a szégyen, akkor azzal azt állítod, hogy a Bayern olyan szar, hogy így is kellett volna neki rúgni még egy másik hármaost.

real mesterm 2010.04.08. 14:15:24

@márvesztes:
Az első félidő végén kaptak egy gólt, innentől fogva tisztában voltak vele, hogy nem tudnak ráülni az eredményre, mert a Bayern nyomni fog. 10 emberrel nehéz, de közel sem lehetetlen. Főleg otthon, mikor a közönség is velük van. Vért kéne izzadniuk akár az eredmény megtartásáért, akár hogy 4-2 legyen. De sztem az vitathatatlan, hogy többen sem 100%-ot nyújtottak. Sőt...

rizla 2010.04.08. 14:19:44

@Rooney82: "Az persze egy másik dolog h az első meccsen csesztük el, mert ha ott is ilyen attitűddel játszunk akkor ott is nyerünk simán. De ez a visszavágón látszott, ha nincs ez a bíró 6-1 a vége és ennyi. "

tehát nem a bírón múlt...? érdekes. akkor nem lehet, hogy csak egy meccsen volt részrehajló a bíró, úgy amúgy tök véletlenül, hogy általában lenni szokott?

rizla 2010.04.08. 14:26:56

@duran6: berbatov nem alibifocizik, szerintem csak nem MU-szint, legalábbis ha rooney-t, CR-t, giggs-et vesszük annak.

márvesztes 2010.04.08. 14:31:03

Értem, akkor az a vád, hogy nem hajtottak eléggé a második félidőben. Vagyishogy többen (szégyenletes mentalitással) lelazsázták a második félidőt.
Hát ez szerintem nettó hülyeség.

márvesztes 2010.04.08. 14:34:43

@rizla: Igaz. Viszont az jutott eszembe, hogy mennyire örültem giggsy becserélésének, de nem tett csodát. Attól tartok, sokat már nem is fog.

real mesterm 2010.04.08. 14:38:04

@márvesztes:

Az a vád, hogy ennél többet tudott volna teljesíteni a Manchester, ha akar. És nem egyénileg buktak, hanem csapatként.És sztem ebben SAF-nak is jelentős része van,mert az lett volna a dolga a szünetben, hogy olyan akarattal menjenek ki, hogy ezt itt most meg kell nyerni, tovább kell jutni. De valami nem sikerült, amit én nem bánok:D

UI.:Amiket meg nyilatkozik a Sir, az szánalmas...

_X_ 2010.04.08. 17:30:19

@márvesztes: vicces olvasni a kommenteidet.

a kiállítás neked már "véleményes", gondolom holnapra "kamu" lesz.

Rafaelnek át kellett volna gondolnia, h 1 sárgával tovább kellene-e még faultolnia vagy nem. Erről nem a Bayern tehet... Vagy szerinted Bayern a hibás, h Rafael nem tud szabályosan játszani és ezt olyan látványosan csinálja, h a biró is látja?

és a sok "volna" is röhejes... mert a volna = nem történt meg.

MU nem rugott több gólt, erről is a Bayern tehet? Hagyniuk kellett volna, h tessék MU rugjatok még párat és közben megsimizik a MUsok buksiát?

elmyd 2010.04.08. 17:31:37

real mesterm

Nem igazán értem mit akarsz ezzel a morális "nem hajtottak eléggé, nem pörögtek 100%-on" kioktatással.

A bayern csak aszisztált a mérkőzéshez az első félidő végéig, amikor is találtak egy gólt. Itt megváltozott a mérkőzés képe, elkezdett focizni a bayern is. A manchester a második félidőben ugyan ott folytatta ahol abbahagyta, csak hip-hop emberhátrányba kerültek. Véleményem szerint ezután is tette a dolgát a csapat,(mentek előre, meg voltk a a helyzeteik (bőven benne volt a negyedik gól a játékukban) most így sült el a dolog, nem tragédia, ez van. Dehogy megbuktak volna mint csapat?! :)

Ha azt hiányolod, hogy miért nem tudták 10 emberrel is vérben forgó szemmel, jó harci gépezet módjára lemészárolni ezt a harmatos bayernt, pedig volt már ilyenre példa a történelemben akkor szivesen elmagyarázom neked.
süti beállítások módosítása