Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Ligue 1 - #31 Főnixmadár landolásra kész

2010.04.03. 12:10 OJ

Nyolc-tíz meccsel a vége előtt a francia bajnokság egy adrenalintól pumpáló hajrá küszöbén tántorog. A forduló párosítása kellően érdekes ahhoz, hogy egyben tartsa a három ponton belül mozgolódó élbolyt - ellenben kellően tragikus ahhoz, hogy véglegesítse a kieső trió kilétét, bár sok titok és remény már nem maradt a tabella végén. Hagyományok és formák újjáéledését várjuk, így bedobtunk egy főnixmadarat a mezőnybe, hogy intézkedjen a megújhodásról, ahol jónak látja.

Akár Bordeaux-ban is: utóbbi két meccsén hatot kapott a társaság, ezzel az egyik címvédésnek és a bravúros BL-mérlegnek is oda - a Gerlandban szerzett gólból és az ismeretek összegzésből persze simán kinőhet az elődöntő, mégha aktuális formáját tekintve két legyőzője, a Lyon és a Marseille is előrébb tart. Ha a szavakon lovagolva továbbgondoljuk a még nem találkoztak igazi ellenféllel szlogenszerű megjegyzést, akkor eljutunk egy kérdéshez: a Lyon más kategóriát képvisel-e (illetve: miben képvisel mást), mint a Bordeaux? A 3-1 alatt két dolog derült ki a lyoniakról - egy: prímán tudnak élni a ki-kimeccsek tapasztalatával, kettő: mind egy szálig látták, mit művelt a Marseille a ligakupa-döntőn. A korrekt válaszhoz ennél több inputra van szükségünk - addig is tippek a hétvégére.

Bordeaux-Nancy 2-0  Tisztességes hentelést rendeztek a vendégek egy hete, ezt nyilván csak a kevésbé érdeklődő olvasók kedvéért jegyezzük meg. Blanc aligha készül külön okossággal a mesterhármast gurító Dia kiiktatására és a keret eddig kevesebbet serénykedő részének se nagyon kell elmagyarázni, miért kéne most bedobni mindent a fazékba.

Rennes-Lyon 2-2  Az aranyra gyúrók közül a lyoniak feladata lehet a legmostohább, Rennes ugyanis csak ritkán jó hely egy vendégcsapatnak, most meg, hogy Briand elkapta a fonalat, kicsit feljebb kúszik a piros csík a veszélyességi skálán.

Grenoble-Lorient 1-3  Amikor már beállni látszana a semmiresejó döntetlen, Gameiro két perc alatt miszlikbe tépkedi a hazai nyugdíjasok szelvényeit.

Nice-Sochaux 2-1  Általában hasznos dolog csapatépítő túrákat, frissítő programokat szervezni, sok klub él is vele. Nizzában pár hete kirúgták az edzőt. Az eredmény ugyanaz.

St-Étienne-Le Mans 1-0   Payet átadja a vendégek jegyét a másodosztályba, bár csöppet ironikus, hogy egy igazán igazságos bajnokságban együtt kellene sorban állniuk a jegypénztárnál.

Valenciennes-Lille 1-3   Hazard, mielőtt Monsieur Zidane bemenne Perezhez, hogy kivásároltassa őt egy cipősdoboznyi euróért, körbeickázza párszor a kicsiket, hogy biztosan érmes legyen a búcsú.

Montpellier-Monaco 2-0  Kettejük rövid történetében az első három meccset a 'Momp' nyerte, 88 után viszont elfelejtette, hogyan is kell ezt csinálni. Camara paff, Montano nyissz - és 22 év után a hagyomány újjáéled.

Boulogne-Toulouse 1-1  Győzködöm magam, hogy a Boulogne menthető lenne. Nyolcból ötször odahaza játszanak, de a mutatók szerint helyszíntől függetlenül gyengék (12 pont, -11 otthon, 11 pont, -17 idegenben). Zömében az alsó harmadból kikerülő csapatokkal kerülnek szembe a hátralévő időben, sőt, a kiesésre jogosultak között ők szedték össze a legtöbb pontot - és még csak azt se mondhatnánk, hogy alig tölt föl a kispad, mert akkora kerete van, mint a Lyonnak. A probléma az, hogy hátulra összpontosítanak mindent - energiát és sorsdöntő hibákat egyaránt -, a támadószekcióról meg harminc forduló alatt világosan kiderült, hogy csak noteszlapokon létezik, még akkor is, amikor az egyébként egymást váltogatva sérült kulcsfigurák épp játékban vannak. A két hónap tökélyben meg tán heinrich se hisz, pedig sokat látott ember, legalábbis Wolfsburg-meccsek tekintetében biztosan.

OM-Lens 3-0  Eszünkbe sincs megsérteni Mamadou Niangot, de ő a marseille-iek Rooney-ja: a legkisebb sérülése is bőséges ok több szektornyi stream-szurkoló sápítozására, holott mögötte elég jó gép mozog ahhoz, hogy megoldják nélküle is. A kupában megleckéztette DD-éket a Lens - most harminc percet kap, mielőtt kiterül.

Auxerre-PSG 1-0  Annyira elszoktak a hangtól az elanyátlanodó párizsiak, hogy a legapróbb szitkot hallva tócsát sírnak a tizenhatosra. A felázott büntetőterületen kisodorják Niculae alól a bokáit, a tizivel pedig gyönyörű revansot vesz az Auxerre a kupameccsen történtekért.

Az egyszerűség kedvéért az első tippelővel játszunk, előre bátran a vadabbnál vadabb ötletekkel.

 

5 komment

Címkék: francia beharangozó tippverseny ligue 1

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr341891631

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pampito 2010.04.03. 12:43:31

Bordeaux-Nancy 2-0
Rennes-Lyon 1-1
Grenoble-Lorient 0-0
Nice-Sochaux 1-0
St-Étienne-Le Mans 4-1
Valenciennes-Lille 1-2
Montpellier-Monaco 1-0
Boulogne-Toulouse 0-0
OM-Lens 3-1
Auxerre-PSG 1-0

füligjimmy77 2010.04.03. 16:19:37

Én egy fél éve vároma montpellier kipukkanását. Pukkanak rendesen, meg esnek pofára is, szóval nem én vagyok a hülye, hanem akik nem tudják kihasználni a botlásaikat. De engem jelenleg a francia bajnokság a Jég veled című filmből arra a jelenetre emlékeztet, amikor a sorsdöntő pillanatban az egyik megbotlik, a másik három pedig keresztülzuhan csórikámon. Szóval a Lille lesz a bajnok.

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2010.04.03. 18:09:23

@füligjimmy77:
Érdekes okfejtés. Szerintem nem pukkanás lesz, csak "eresztés". :)

füligjimmy77 2010.04.03. 22:49:06

Ez is egy jópofa forduló eddig.

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2010.04.04. 17:06:42

A Marseille meccse most kezdődött, ha valaki unná magát - sport1.
süti beállítások módosítása