Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Ligue 1 - #28 Durva dolgok jönnek

2010.03.13. 16:10 OJ

Miután a Bordeaux négy napon belül kétszer vesztett pontokat az utolsó percben, kicsit masszívabbá vált az élboly: négy ponton (!) belül tolakodik az első hat, ez pedig durva dolgokat vetít előre, kár lenne tagadni. Nemcsak azt reméljük a mezőnytől, hogy megint az élbajnokságok egyik leghúzósabb befutóját prezentálja, az is elvárható, hogy a Real- és Pool-veréstől szikrázó francia hetet hasonlóan tartalmas tételekkel zárja le. A Lyon-St-Étienne vagy a Montpellier-Auxerre se kutya ám, de leginkább a kora esti Monaco-Bordeaux-ra gondolunk, elvégre a csörte előélete - a Bordeaux utóbbi két látogatása tizenhárom gólt hozott - szinte kiabált, hogy röpke fapados időutazást szerveztünk elé.

2008. december: Hárommal a zsákban hatalmas győzelem felé totyog az ASM, de a tetszhalott Bordeaux feltámad, drámázik, fordít és végül csak az úri miliő miatt marad egyben a stadion.

2008. február: Negyven perc színtiszta alázás, még egy másik Yohan felügyelete mellett aprítják miszlikbe a kishercegek önbecsülését - az ufófejű Obertan se kímélte őket.

2010. március: Négy nap alatt kétszer bukott pontokat a bajnok. Mint az köztudott, Carrasso hősből antihőssé avanzsált a Montpellier-meccs hajrájában, de legalább a pont megmaradt, ellenben az Auxerre-től még ennyit se tudott elvenni Blanc. Tremoulinas elcseszett beadásában sokáig nem csak az volt a jó, hogy végülis gól lett - nem is akármilyen, besztofba vele -, hanem hogy a matematikus kinézetű balbekk bajnokin először talált a hálóba. Sertic-nek nem segített be a léc - bezzeg Jelennek a végén. Nem érdemes a balszerencsén lovagolni, ez a polák-román lerohanósdi nagyon nem ízlett a menet közben Planust elveszítő védelemnek. [Bordeaux-Auxerre 1-2]  Piszok kemény két hét vár a bajnokra - szerdán BL, aztán Lille, majd Ligakupa-döntő következik -, tehát nagyon nem mindegy, hogy a fentiek után milyen hangulatban érkeznek a tavaszi robogás kapujába.

Tehát: Monaco-Bordeaux 1-2 1-2

A másik kilenc tipp

Montpellier-Auxerre 2-0 1-0   Az ominózus Jelen-duplával sunyiban egy pontra kenuztak föl a Montpellier mögé a vendégek, kizárólag megérzésekkel lehet alátámasztani, miért nem gyűrik le a másik éllovast is.

Lorient-Lens 2-0 1-0  Audard-ra lehet számítani, most a jó ideje visszafogott támadósor a soros.

Nancy-Boulogne 0-0 0-0  Csak a bérlet vagy egy állhatatos nyugdíjas rokon viheti meccsre a Nancy-drukkert, mert önszántából egy ökör se áldozná az estéjét olyan bandára, akiknél kevesebb gólt egy csapat se szerzett a saját népe előtt...

Le Mans-Nice 1-0 2-1  Vonalderbi és szent meggyőződésem, ha a Le Mans élvonalban akar nyomulni a vébé után is, ezt a ziccert nem hagyhatja ki. Szemtanúk állítják, hogy a fél nizzai keret könnyezve kísérte a leváltott edzőt az első munkaerő-kölcsönző irodáig.

PSG-Sochaux 1-1 1-0  A sárga-kékek még mindig azon csapatok közé tartoznak, akikről viszonylag nagy merészség nélkül állítható, hogy nem veszik be Párizst. Biztosan sokan mennek majd megcsodálni, hogyan szórja meg Erding egykori társait, de a kerületi Playstation-bajnokság után inkább kocsmában folytatják.

Lyon-St-Étienne 3-0 2-0  A legutóbbi tíz lyoni meccsből kettő pontot tudott kisajtolni a St-Étienne, most viszont egy felemelő, ámde megterhelő túra után találkozik az OL-lel, ami kicsivel növeli a ponszerzés arányát. Apropó, ha már itt tartunk, morzsoljunk el egy könnycseppet az önhitt madridiakért, majd azzal a lendülettel húzzuk be hazaira.

Lille-Grenoble 1-0 3-0  Őket nehezebb lesz megtörni, mint az alkonyzónás Liverpoolt, de a hajrában felszakad a védelem és Hazard három gólpasszal üzen a spanyolnak: "Talán majd máskor."

Valenciennes-Rennes 1-0 2-2  1970 óta csak egy árva Briand-gólt tud felmutatni a Rennes, amikor erre látogat. Marveaux az egyetlen, akibe bizalmunkat fektethetjük - különben bizony nem valók a tízbe.

Toulouse-OM 0-1 0-2  Szegény lilákok, mint egykori EL-résztvevők, csak a nyálukat csorgatták a fotel karfájára a Marseille lisszaboni meccse közben. Hatalmas élmény volt, még a streameléshez is plusztüdő kellett, arról nem is szólva, hogy egy Ben Arfa-fejesgólnál (micsoda ív s technika!) bármi gyakoribb.

A tippelésnél most is hölgyvendégünk van, hajasbaba amolyan megkésett nőnapi ajándékként tippelhet...ne, ha nem küldött volna egyébként helyes megfejtést a legutóbb feltett kérdésre. Tippjei pirosban díszelegnek.

18 komment

Címkék: francia videó beharangozó üveggömb tippverseny ligue 1

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr641836895

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bjoe0502 2010.03.13. 17:25:00

erősödik a francia pontvadászat szép tavasz elé néznek az európai kupákban

_benito · www.nst.blog.hu 2010.03.13. 17:54:25

alkonyzónás liverpool :)

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2010.03.13. 21:06:37

Úgy érzem, picit mellé lőttem a Párizs-meccsel.
PSG-SOC 4-1 (Erding 3) :)

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2010.03.13. 22:08:35

@OJ: ah, mester, rá se ránccs :))
ma a dortmund vót a nagy király, főleg, hogy a lyon is szívásban van egyelőre :)

amúgy: Erdinç-nek kell írni, de mindegy ...

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2010.03.13. 22:43:22

@ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget:
A török írásmód szerint, ez teljesen korrekt és köztudott. De franciáknál mindig is g-vel írták, nyilván így egyszerűbb (nekik), ezt szokták/szoktuk meg és a mezén is így szerepel, így nem variálok. :)

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2010.03.13. 23:07:36

@OJ: így van, de én meg modorosch vok, érted :-)

no, az élboly leikszelt, végül is az a biztos ...
kérdés, hogy a marseille berobban-e a dobogóra holnap, avagy megremegnek a lábak az atombunker tfc védelem előtt ...
lehet, hogy inkább a valenciára kéne tenni
vagy a schumi bahreini győzelmére :DDD

ZenZo 2010.03.13. 23:08:11

@OJ: csak azzal? :)

FT ' Le Mans 0 : 1 Nice
FT ' Lorient 1 : 0 Lens
FT ' Monaco 0 : 0 Bordeaux
FT ' Montpellier 1 : 1 Auxerre
FT ' Nancy 1 : 3 Boulogne
FT ' Paris Saint Germain 4 : 1 Sochaux
FT ' Lyon 1 : 1 Saint-Etienne

jó kis totógyilkos forduló...

ZenZo 2010.03.13. 23:10:30

@OJ: "nyilván így egyszerűbb (nekik)"...

a franciának, aki azt mondja, hogy kefe és úgy írja, hogy kád.... na persze ;) ők csak ne spóroljanak semmivel má' eszküzémoá :D

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2010.03.13. 23:33:27

@ZenZo:
Úgyisvan, adjad csak nekik, elitista betűpocsékló népség. :)

ZenZo 2010.03.13. 23:53:37

@OJ: ugyehogy :)

Én nem vagyok egy nagytudású franciából, inkább a német, meg valamelyest az angol, kicsi francia, kicsi orosz, kicsi spanyol, kicsi minden, de esküszöm előbb tanulnék meg koreaiul, mint franciául írni...

ettől függetlenül annyi jutott nekem is, hogy a drága magyar kommentátoraink baromságai bátcsák a fülemet, mint például aszongya <nikolász ánnyelká> - hát ezen sírni tudnék néha...

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2010.03.14. 00:27:47

@ZenZo:
Én csak annyit tudok franciából, amennyi a focival rám ragadt az évek alatt, ami egy sörözéshez elég, minden máshoz kevés. :)

ZenZo 2010.03.14. 00:34:11

@OJ: "egy sörözéshez elég"

Akkor az elég nem? :) Mellesleg annyira rossz nem lehet az a nyelv (na jó, dehogynem), ahol a pálinka szó szerinti fordítása "az élet vize" :D

más kérdés persze, hogy a parfüm meg egyenlő a klozetvízzel... de hát ki érti ezeket

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.03.14. 13:28:48

@ZenZo: @OJ: az meg van, hogy a Forma1-ben milyen csapatnevek vannak??? :) Van egy ferraris csapat, ami nem is az... :) ehhez képest a francia nyelv tanulható :)

ZenZo 2010.03.14. 14:10:12

@imici77: Jam, kérem, az szimpla szóhasználati baromság. Ellenben az, hogy 4 betűt használ (eaux) egy helyett (ó), az nem védhető ki ezzel.

(mellesleg a forma1 világa azért más kicsit, ha nézted az időmérőt, erre ki is tért a kommentátor, hiszen van egy adott keret, amit úgy osztanak fel, hogy minél régebbi F1-es csapatról van szó, annál nagyobb százalékban részesül ezen összegből. Ezért az új menedzsment meghagyta a régi nevet, mert így kihasználhatja ezt kiskapuként. A hülyének is megéri, nem? Ez kb olyan, mint eladni a stadion nevét. Téged sem nagyon érdekel, hogy Emiratesnek hívják, s nem Highburynek, ha már adtak érte egy valag pénzt.)

Pampito 2010.03.14. 15:33:12

@OJ: Azért leirhatnád,h mi volt a helyes válasz a tippverseny kérdésre,h tanuljunk 1 kicsit,mi tudatlanok is :)
Örömmel látom,h a Saint-Étiennenek ezzel a pontocskával,meglesz a bentmaradás.A nagyok ellen jól megy a Zöldeknek :) Hurrá!

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2010.03.14. 15:40:16

@Pampito:
Jacquet volt a megfejtés, bár maga a kérdés se sokakat izgatott fel, a válasz meg aztán pláne.

Pampito 2010.03.14. 16:11:31

Túl nehéz volt azért :)

ZenZo 2010.03.14. 17:43:39

@OJ: mondjuk a francia posztokat általában elolvasgatom, mert jó stílusban írsz, egyszerűen kedvet tudsz csinálni a franciákhoz. Meccsig azért ritkán jutok, inkább az összefoglalókat szoktam nézegetni, azt is csak azért, mert ennyi balf*sz gól és védelmi hiba, mint idén a francia bajnokságban :) Lényeg a lényeg, ha tudnám is a választ a kérdésekre, sem merném tippelésre ragadtatni magam.
süti beállítások módosítása