Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Halálvágy vagy halálosztás?

2010.03.10. 17:19 nou san trafford

Nem tisztünk eldönteni, hogy csak udvariaskodnak/hitegetnek a felek, amikor azt mondják a Manchester United-Milan visszavágó előtt, hogy nyílt a továbbjutást kérdése, de annyit feltétlenül szeretnénk jelezni, hogy szerintünk bizony az. Lehull a lepel, Garcia bőrmester is színt vall végre, és elmondja, mi a Milan lényege, donnelly pedig erőt vett magán, és megpróbálta kiemelni a Manchester United jó oldalát. Francia szekciónk vezetője, OJ meglepő végkifejletként csak egy szépítésnyit lát a Real Madridban (már azt is tudja, hogyan születik a szépségtapasz), és még azt is nagy teljesítménynek érzi. Jönnek a nyolcaddöntők visszavágóinak újabb csörtéi, hajtás után újszerű beharangozónk második kiadása érkezik.

Hajrá, Milan!

A Milan továbbjutásához két dolog szükséges: az egyik, hogy ismét elővezessenek egy olyan legalább fél meccset, mint amit a San Siroban, amikor a manchesteriek nem csak a labdát nem találták, de a tempóval sem tudtak mit kezdeni. A másik, hogy a maradék felében ne hagyják Rooneyt őrizetlenül. Mindkét dolog simán előfordulhat, mert az elsőt láttuk két hete, a másikat pedig feltétel nélkül el tudjuk képzelni a Nesta-Thiago Silva kettősről. Bár nem tisztünk megítélni Sir Alex és csapata lelkiállapotát, de abban biztosak vagyunk, hogy ha van ellenfél, amelyről ők maguk is elhiszik, hogy valami olyat tesz le a zöld gyepre, ami még nekik is sok, az a Milan. Időtől, tértől függetlenül van a Milanban valami olyan erő, amely a legnagyobbak fölé képes emelni. Aki most elkezdi számba venni a nevezetes botlásaikat, mint a Liverpool vagy a Depor elleni, az tegye a szívére a kezét, és sorolja fel azokat a meccseket is, amikor azt mondta, hogy na erre a kutya nem gondolt, öreg a Milan meg lassú, meg mindig unalmas a Siena elleni bajnokijuk, hogy van az, hogy mégis szívatják az angol, spanyol bármilyen ellenfelüket? Segítünk, ez úgy van, hogy ez a Milan lényege.
Időrendben a következő lesz: az első negyedórában a MU kezdeményezőbb és legyintenek a szakértők, hogy na ezek nem ússzák meg öt alatt, de gól nem születik. Ekkor is látszik már azonban, hogy a két szélen van keresnivalója a Milannak. A félidő hátralévő részében maga Ambrosini talál egy gólt, amire válaszol a MU, úgy, hogy Rooneynak lesz hozzá valami köze. A második játékrész elején jön az a csodás negyed óra, amikor a Milan legjobbjaiból kijön az a bizonyos dolog, amit még nem tudunk mi, mert senki nem számít rá. Lehet egy Pirlo szabadrúgás a léc alá vagy akár egy Ambrosini betörést követő, gólra váltott tizenegyes. Ekkor már a kommentátorok is elültetik a bogarat a fülünkbe, hogy már csak egy gól kell a Milannak, úgy, hogy közben nem kap. Ez utóbbi lesz a nehezebb, mert 70 percnél megjelenik az oldalvonal mellett Pippo, egy Steven Seagal filmben vérrel a falra mázolt felirattal a pólóján. ’Anticipation of death is worse than death itself’. Sir Alex olyan heves állkapocs-csapásokkal kezd rágózni, mint egy bespeedezett kolibri szárnycsapásai, és ez az utolsó tizenöt perc lesz az, amiben Pippo előbb betalál, majd a Milan iszonyatos erőfeszítések árán kibekkeli a hátralévő időt. (OK, egy esély a MU-nak: ha mégsem bekkeli ki, akkor hosszabbítás, tizenegyes, ott meg már minden lehetséges, csak az nem, hogy ne az angolok veszítsenek.)
 

Hajrá, Manchester United!

Tény, hogy a Manchester United még sosem esett ki nemzetközi kupából úgy, hogy az első mérkőzését idegenben nyerte. Ehhez vegyük még hozzá hogy a Milan már így is tiszteletreméltó helytállást tanúsított a szoros hazai meccsel, tehát Leonardóék hátra is dőlhetnek, Ronaldinho vigyorogva trükközhet, Becksnek meg akár meg is bocsájtható az alamizsna esetleges összekaparása. Az egyetlen kérdés, hogy a United megáll-e hétnél, vagy a Milanra a Románál is komolyabb gangbanget mérnek Wazzáék.
Időrenben a következő lesz: mire kitöltjük a sörünket és már nem szaggat a stream, 1-0, így az első gólról lemaradunk. A tizedik percben természetesen már kettő, és noha óriási góllal két perc múlva visszajön a Milan a meccsbe, húsz se telik le és már három-egy. A félidő végén Dida véd egy tizenegyest, ami pont azért kell, hogy SAF a szünetben kiüvölthesse magát, így a második félidőre olyan ihletett és gólképes állapotban jönnek ki a csatárok, mintha Ole-Gunnar is ott lenne köztük a gyepen. Egy Beckham-kapufa még borzolja az idegeket az első percekben, de a hatvanadikban 5-1-nél már jöhetnek a fiatalok, a hetvenedikben 6-1-nél pedig indulhatnak haza a nyakkendősök.

Hajrá, Real Madrid:

Nem nagyon örülök a Lyonnak, őszintén megvallom. Éppen kezdünk lendületbe jönni, ha kell, brillírozunk, ha kell, harcolva fordítunk, és pont faképnél hagytuk a lilára szopott Barcelonát a bajnokságban, erre jön a Lyon egy BL-nyolcaddöntőben. Ilyenkor kellene erős ellenfelekkel találkozni, akik ellen további önbizalmat gyűjthetnek hófehérben fiaink, és megmutathatnák mindenkinek, hogy már csak egy hely kiadó a nyári madridi buliban. Ehelyett jön nekünk az OL, amit cirka 20 perc alatt elverünk, mint a kétfenekű dobot, és tartok tőle, hogy a mezőnyben egyedül ránk jellemző úriember-attitűd miatt megkopik a lendület, és csak arra fognak figyelni hős fiaink, hogy jobban megverjék a Lyont, mint tavaly a borotvált lábúak. Ehhez pedig csak arra kell figyelni, hogy a négy rúgott mellé ne kapjunk egyet sem. Hát van ennél könnyebb feladat?

Hajrá, Lyon!

Miután Makoun mester masszívan megmogyorózta a magtalan madridiakat, a minimális cél máris teljesült az odavágón - ellenben tiszta sor, hogy Puel a szezon legharsogóbb füttyszavát kapja majd a reptéren hazafelé jövet, ha ezt a kétségkívül biztató helyzetet el meri szúrni valami formabontónak hitt, ámde értelmetlen taktikai húzással. Sajnos felmondólevelet nem adnának a fütty mellé egy valószínűtlennek vélt kiesés (hah!) esetén se, gyönyörűen lehet majd takarni az egészet azzal, hogy "ettől a Realtól nem szégyen...". No de a Raúl-cseréig (87.perc) inkább nem rajzolunk szellemeket a nappali falára, nehogymá' csak a Bayernnel kommentszinten már összeboronált Bordeaux maradjon talpon az ötszögben. Nem túl előnyös, de lyoni részről akad hiányzó: Bastos sajnos nem vigyoríthat a Bernabeu-ban, helyén Delgado futkorászhatja be a királyi védelemben keletkező golfpályányi lyukakat. Lisandro teljesen felkészült, hogy leépítse a védőket: Ramos néz majd akkorát, ha lefordul róla a szakállas, hogy inkább omlana a cellatársak ölelő karjaiba utána, minthogy az örvendező franciákat meg a sápítozó Arbeloa képét nézegesse 0-2-nél. Ha leszakad az ég, még egy Boumsong-öngól is beleférhet.

 

533 komment

Címkék: bl beharang

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr651829034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

váév építők (törölt) 2010.03.11. 07:28:06

azért szép dolog, hogy hiába vagy qrva gazdag, mégsem érhetsz el mindent.
ne gondold, hogy tied a világ...
szép volt Lyon! egy rendkívül szimpatikus csapat vert ki egy rendkívül unszimpatikus klubot a bl-ből.

horas 2010.03.11. 07:38:44

A Real-al kapcsolatban,egyértelmű,hogy itt már pszichés és lélektani problémákról beszélhetünk.
A tegnapi kiesésért valamilyen szinten,hibáztatható Pellegrini bácsi is,mind taktikailag,mind motiváció ügyileg.Az első félidőben mindenképp rövidre kellett volna zárni témát és nem megelégedni,azzal,hgy a játék képe alapján továbbfognak jutni és én úgy gondolom,hogy csapat összeállításban is hibákat követett el.Kaká problémájára már rég megkellett volna találni a választ és egy ilyen fontos meccsen,nem megkockáztatni,egy jó formában lévő és ügyes,de nemzetközi szinten semmit nem mutató és igen csak kétes értékű/megitélésű Higuain-t,mikor ott van a gátlástalan már mindent megnyerő perpillant legjobb támadók egyike a keretben C.Ronaldo.Bátrabban kellett volna cserélnie,nivő,pénz ide-vagy oda Kaká-VDV csere adta magát és a csapat egyszerűen könyörgött érte,bár ekkora már talán veszett fejsze nyele volt mert a csapaton olyan lélektani nyomás volt,hogyha reggelig játszanak se rúgnak gólt.Szummázva PEllegrini hibáztatható mert ezt a lYon-t bekellett volna darálni,és nem lett volna szabad a meccs hajrájához így érkeznie a csapatnak,ez ellen mindent megkövet megkellett volna mozgatni.Pellegrini hibázott.Lehet,hogy érdemes lenne elküldeni,lehet,hogy nem de egy másik edző is valászinüleg ugyanezekkel a dilemmákkal fogtalálkozni és itt már megint nem szakmai kérdések állnak fenn,mert Kaká egyszerűen pl nem lehetett volna kihagyni vagy korábban lecserélni és így tovább...

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2010.03.11. 07:48:34

@horas: itt ha valaki darált, az a Lyon volt. csak ők közbe tudtak játszani is. sokkal stabilabbak is szerkezetileg. egy ilyen piff-paffból gyorsan kiderül, ki a jobb (egyenes kiesés). csak senki nem érti, hogy-hogy a Lyon az.

Ronal-d'oh! 2010.03.11. 07:56:19

@Csöncsön: látom mély nyomokat hagyott benned az Scholes bomba. :D

tbazsi83 2010.03.11. 08:35:07

Én nagyon örülnék, ha madridban laknék... Még kétszer is láthatnám játszani a Barcát a Bernabeu -ban a nyárig :))

viszont azon lassan el kell gondolkozni a Real -nál, hogy mi lesz így a szezonnal... én nem igazán hiszem, hogy a bajnoki cím annyira motiválná a játékosokat, hogy kitartson ez a lendület ami otthon jellemezte őket.. ráadásul most is látszott, hogy győzelmi kényszer alatt nem tudnak felszabadultan játszani, márpedig náluk már csak a bajnokság maradt....

Nem beszélve arról, hogy mindenki láthatja a Barca ennél rosszabb formában már nem lesz az idén, és mégis azonos ponttal állnak a táblázaton ami sok jót nem jelent a következő hetekre nézve...

vsztk9111 2010.03.11. 08:50:50

Az angol második legyalázta az olasz másodikat, a francia harmadik (negyedik?) pedig a jelenlegi spanyol elsőt. (Szerintem nagyon szoros lesz a spanyol végjáték odahaza.) Soha jobb BL-napot!

Papp Sanyi 2010.03.11. 08:58:38

@tbazsi83: Erre gondolok én is, hogy a bl kiesés nem biztos (sőt!) hozza magával a bajnoki címet. Főként, hogy nagy valószínűséggel 1 meccsen (El Classico, Madridban) fog eldőlni.
Nehéz lesz felrázniuk a madridi futballistákat.
A Lyonnak meg respect. Így kell csinálni!

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2010.03.11. 09:09:27

érdekes, hogy a szimpatikus játékos, és a nyerő tipusú játékos, mint tulajdonságok, izé, nem tudnak egy helyen koncentrálódni :). eddigi meccsek alapján a működő csapatszerkezet tarol az egyéni képességek felett.

Mourinho már nem a király 2010.03.11. 09:22:56

A tegnap a bekapott gól után ki is kapcsoltam, de már kb. a 70-ik perctől éreztem, hogy vége. MIT csináltunk a 2-ik félidőben, kik voltak azok, merthogy nem ugyanazok akik az 1. félidőben játszodtak az biztos.

Én már az szezon eleje óta elégedetlen voltam Pellegrinivel, de az esti meccs nem az ő hibája. Nem mintha ártatlan lenne, de nem ebben. Pellegrini az első meccset kúrta el, nem kicsit, nagyon: M. Diarra nem tudom mit keresett a pályán..
Azt kéne megérteni, hogy a kupában egy idegenbeli gólnak óriási jelentősége van, mi meg elmentünk Lyonba 0-0-át játszani. Vagy ha nem is azért mentünk, de a játékunk azt mutatta. NEM lehet ilyent, idegenben kapjál ki 3-2-re, ne 1-0-ra.

Az első meccs után tudtam hogy ez lesz az eredmény, 1-1 vagy 2-1-et tippeltem, aztán a Sevilla elleni meccs után én is optimistább lettem, nem kellett volna.

Az esti meccsről: az első félidei játék remek volt, bár az eredménnyel elégedetlen voltam. Higuain: vertem a fejem a falba. A korai gól igen megnyugtatta a csapatot, a második félidőt nem értem. SÉTÁLGATUNK a pályán a BL egyenes kieséses szakaszban????? Na ott tudtam hogy vége, CR vagy Kaka elviszi szélen de nincs senki akinek beadja? Noooormális, hogy akartak ezek nyerni, a Lyon bevág egy öngólt vagy mi???

Említettem a Sevilla elleni meccset, lehet az sokat kivett belőlük, azért is vánszorogtak a második félidőre. Gutit talán hiba volt kezdetni, 40 percet játszott a Sevilla ellen, nem volt fitt a 90 percre. Sajnos a csapatösszeállításon nagyon nem volt mit variálni, ez már nálunk így megy a BL-ben: sérülések + eltiltás. NEM volt kit becserélni Vaarton kívül.

Teljesítmények: CR, Guti, Ramos aki jó volt, bár Ramos védekezése a második félidőben szétesett. A meccs lúzere Arbeloa, te jószagú ÚRISTEN miket csinált, nem tudja átvenni a labdát, meg a második félidőben miket leműveltek hátul, sírógörcsöt kaptam. Vagdosták ki a labdát mint a mérgezett egerek, nem voltak képesek kipasszolni 2 lyonit, Iker is majdnem gólpasszt adott az ellenfélnek...

Megfogadtam hogyha kiesünk nem nézek több Real meccset a szezonban, már nagyon unom hogy 6 éve márciusban számomra vége a BL-nek, esetleg a Classicot ha megnézem, de ezek után lehet azt sem, nem szeretem nézni ha leégetjük magunkat.

Ezt írtam a hazai fórumra, kicsit ideges lettem na!

halareaal 2010.03.11. 09:28:09

@anonim222 [semleges néző]: " itt ha valaki darált, az a Lyon volt."

ha a darálás abból áll, hogy egy félidőn keresztül csak nyomozod a labdát és közben imádkozol, hogy ne kapj gólt akkor lehet. utána már meccsben volt a Lyon, de a második félidőben sem mutattak semmi extrát, kb 2-3 támadást vezettek, az egyikből gól lett. egyszerűen begörcsölt a Madrid, a játék képe alapján mégis ők érdemeltek volna továbbjutást.

doktor.dikhed 2010.03.11. 09:40:44

Akkor következzen egy kis Nani "bashing":

Hihetetlen, hogy még mindig mekkora fék. Hiába a gólpassz, meg a viszonylagos jó játék 4-0 után, előtte folyamatosan elszórta a labdákat, ráadásul állandóan olyan helyzetekben, amikor a Milan lendületből indulhatott labdaszerzés után.

Arról nem is beszélve, hogy védekezésben Abate - ha jól emlékszem - folyamatosan az ő helyén futott fel, Nani meg bent kolbászolt a pálya közepén. Legalább háromszor került úgy helyzetbe a Milan, hogy Nani védekezési hibája miatt bejátszották mögé a labdát.

Annyi a szerencse, hogy ami a Milán erőssége, az a gyengéje is. Ronaldinho minden passzán - az első félidőben, mert utána nulla volt - látszik, hogy zseni, de ha az ellenfélnél van a labda, néhány társával együtt, átvált sétára. Ez már kevés ilyen szinten. Nincs akkor formában, hogy elbírja a csapat az ilyen lazaságot.

Beckham meg szerintem megmutatta, hogy miért kell az angol válogatottba. Hihetetlenek a beadásai és a szögletei. Egy ilyen jól fejelő Rooney-val - esetleg "Kráuccsal" - főnyeremény. Mezőnyben meg nem nyújtana kevesebbet, mint bárki más, sőt...

Egyébként látva az angolok Egyiptom elleni teljesítményét, az volt az érzésem, hogy azért nem megy az angol válogatottnak, mert a játékosok egyszerűen nem szeretik egymást - néhány gesztusról egyből ez ugrott be - nem tudják félretenni, hogy egyébként riválisok, és együtt nem tudják élvezni a játékot, csak robotolnak...

tbazsi83 2010.03.11. 09:42:16

@halareaal: Szerintem egyoldalú a kritikád és nem is jogos.... Ha láttad a lyon -i meccset akkor el kell ismerned, hogy a Madrid egy szót sem szólhatott volna ha 3-0 -lal jön haza a Franciaországból....

Ezért nem értem, miért nem lehet reálisan elfogadni, hogy a 2 meccsen összesen 1 félidőt nyert meg vita nélkül a Madrid, mégpedig a tegnapi elsőt...

Szerintem ezzel a "mi érdemeltünk volna továbbjutást" szöveggel csak magatokat áltatjátok....

Az tény, hogy az ismert okok miatt a Real -nál mindig magasra van téve a mérce, de azért lehetne néha tárgyilagosnak is lenni....

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2010.03.11. 09:44:27

@Anthony (kick-ass): furcsa módon nagyot játszott a Real (első félidő), különösebb előzmények nélkül. ennyire lehengerlőek még nem voltak az idén. balszerencsés körülmények között ez egy gólra volt elég, amúgy kettő is kevés lett volna szerintem, mert a Lyon nyilván tartalékolt a másodikra. (szerintem el se hitték, hogy esélyük van, de tették a dolgukat). az elsőben mindenki nagyot nyújtott nagyjából a realban... cr-t néha 3-4 ember fékezte le, az se mindig sikerült. kaka is jó volt, de hamar elfáradt. ramossal a fő probléma a védekezés hiánya volt. granero nem tudott villogni a sztárok között. guti az guti, jó labdák, kevés futás, bár odatette magát. higanyt most hagyjuk, ha ez a meccs rámegy a szezonjára (fejben megzavarodik), a real se nyer bajnokságot (magánjellegú tipp, kérem, ne is reagáljanak). a cserék későn jöttek, a francúzok nagyobb sebessége, és frissessége fájó lehetett egy madridistának. a real, mint csapat egyik fele feladta a második vége felé... illetve látványosan nem tudták, vagy csak nem bírták megtenni, amit kellett volna. az meg nem segít, bár látványos, hogy elszaladok a labdáért, és leteszem az ötösre. a la Raul.
még egy valami. ez a Cris fájóan lassú volt... hogy a fenébe nem lehetett mellé állni valakinek, oszt várni a lehetőségre? semlegesként irok.

balu11 2010.03.11. 09:44:28

azért ez elég kemény nyilatkozat (Pellegrini):
"De a Lyon kitartó csapat, mi pedig elfáradtunk, és elveszítettük a lelkesedésünket. Nem tudtuk már irányítani a találkozót."

Ha jól értettem a nyilatkozat egészéből (és persze amennyiben jól fordították) ez a második félidőre vonatkozik. Két dolgot nem értek:

1 - OK, hogy komoly meccset toltak a Sevilla ellen, de _elfáradni_? Azért így március elején, ekkora játékoskerettel (tudom, sérülések - azok mindenhol vannak ám), ez így kicsit erős.

2 - "Elvesztettük a lelkesedést"? Na, ez meg aztán pláne! Még ha esetleg itt már a gól utáni szituációról beszél, akkor is nonszensz. 5 éve nincs BL8, nyáron 128ezercsillió eurós erősítés, idén a Bernabeuban a döntő, és 1 góllal már megvan a hosszabbítás, amire van 20 perc, hogy begyötörjék, és ők _elveszítik a lelkesedést"? Ez nagyon erős.

Ha jól emlékszem Schusternél is a végén vmi negatív színezetű nyilatkozat lett a casus belli...

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2010.03.11. 09:47:14

@halareaal: fentebb jobban részleteztem véleményemet. még1: cr-re 3-4 ember, ha megindul, felé zártak. ilyet pl az angliusoknál sose csináltak, emlékeim szerint. ott egy, esetleg kettő megfogta, vagy felrúgta (csapatfüggő volt).

Mrs Wallace 2010.03.11. 09:48:43

Szerintem felesleges így alázni a Madridot. A helyzetek meg voltak, be kellett volna rúgni őket. Szerintem ennyi a megfejtés. Nem tették, így érthető, hogy a Lyon befeküdt a kapu elé. És persze jogosan jutottak tovább. Én is csalódott vagyok, de azért ez nem az a kategória volt, mint a kupában. Szombaton meg mindenki a csapat egységétől volt elájulva. Akkor most mi van?

heinrich · http://nst.blog.hu 2010.03.11. 09:48:49

@balu11: egy góllal még nem lett volna semmi, csak sima kiesés. Kettő kellett.

halareaal 2010.03.11. 09:51:29

@tbazsi83: "Ha láttad a lyon -i meccset akkor el kell ismerned, hogy a Madrid egy szót sem szólhatott volna ha 3-0 -lal jön haza a Franciaországból...."

??? láttam a meccset, képzeld, és a 3-0 minden lett volna, csak nem reális. az kb azt jelentette volna, h a Lyon az összes nagy helyzetét belövi, mi pedig egyet sem. még egy 3-1re azt mondom, talán, de akkor az itteni félidőnek is 3-0ra kellett volna végződni.
az igaz, hogy csak egy félidő volt, amikor egyértelműen jobbak voltunk, de a Lyonnak még annyi sem. a Lyon 15 percig volt akkora fölényben az első meccsen, mint mi egy félidőn keresztül, a párharc többi része kiegyenlített volt.

balu11 2010.03.11. 09:52:49

@heinrich: hopp, ezt elnéztem, OK

így is tartom, hogy nem ez volt a megfelelő nyilatkozat, és ha Real-drukker lennék, akkor kikérném magamnak

halareaal 2010.03.11. 09:55:37

@heinrich: @balu11:

a "lelkesedés", vagy nemtom mit akar ezzel Pellegrini, már akkor sem volt meg amikor hosszabbításra álltunk.

bakító 2010.03.11. 09:56:11

Elnézve a tegnapi két nagyvadat (MU, Real), érdekes összefüggésekre leltem a klub felépítése és jelenkori eredményei közt.

Ügye mind két klubnak óriási szurkolótábora van mind otthon mind a világon, nagy tradíciói vannak, pénze van szarásig, adóssága csillagászati.

Mégis mindkét klub jövőjével kapcsolatban állandóan kongatják a vészharangot, de eddig valahogy tévesen.

Szóval adott a MU, ami egy gazdasági társaságként működik. Ennek előnye, hogy a döntéshozói kör szűk, és bizonyára nem kéthetente változik a stratégiájuk, az hogy mit ugat a mezei szurkoló csak kicsit számít (ameddig megveszi a bérletet), és ebből adódóan a szakmai munkáért felelős menedzser helyzete meglehetősen stabil. Hátránya, hogy a vezetés nem feltétlenül lojális a klubhoz, és pénzügyi hiénák áldozatává válhat a klub. Ennek eredménye a mostani gigászi méretű (és jelen körülmények közt már finanszírozhatatlan) adósság, amely mellett azért még meglehetősen versenyképes a csapat. Persze egy pénzügyi összeomlást a MU is észrevenne.

Adott továbbá egy Reál Madrid, egy olyan tulajdonosi, működési struktúrával, amit halálom napjáig nem fogok pontosan megérteni, de ha jól látom a dolog lényege, hogy bizonyos szurkolóknak joga van bizonyos időközönként megválasztani a klub elnökét. Ez a szisztéma inkább a politikai irányítási rendszerekre hajaz, annak minden előnyével és hátrányával. Ügye minden demokráciának a legfőbb baja, hogy az emberek többsége kb. 2 hétre előre tud tervezni, nagyobb rendszereket mint egy társasház képtelen átlátni, ezért a populisták (vagyis azt mondom amit hallani akarsz, és részben azt is teszem, de közben csinálom azt is amit nem mondtam el, mert hülyének nézlek) martalékává válhat. Kiváló példa erre a Real Madrid, ahol a kevéssé fejlett stratégiai gondolkodású szurkolók kegyeiért versenyeznek mindenféle gátlástalan szerencselovagok. Ezen alakok képessége többnyire kimerül a hatalom megszerzésében, utána viszont kapkodás, hőzöngés és felelőtlen költekezés következik. A szakmai vezetés persze azonnal felelőssé tehető mindenért, hiszen őt csak kinevezték, míg az elnök urat megválasztották. Ez a nagy múltú klub olyan mély szakmai válságban van, hogy az egészen elképesztő. És minden évben azt tervezik, hogy (a szakmai vezetés teljes leváltása mellett) milyen jól hangzó nevet vegyenek csillagászati összegért. Ez így kívülről látva szinte érthetetlenül nevetséges, belülről bizonyára roppant fájdalmas.

Szóval mi a jobb?

1/ Pénzügyi hiénák áldozatává válni?
2/ Öntelt pojácák áldozatává válni?

Endoscope 2010.03.11. 10:02:43

Real szurkolóként 1995 óta ugyebár megéltem egyet s mást. Nem is igazán tudom mi lenne a megfelelő szó, arra amit éreztem tegnap és amit érzek ma is. Dühös, mérges egyáltalán nem vagyok (ellentétben az elmúlt évek hasonló időszakaival). Szégyenérzet sincs bennem, bár ahogy olvasom a kommenteket, lehet, hogy kellene. :) Igazából talán csalódott és szomorú vagyok. És nem elsősorban a kiesés ténye, módja, időpontja miatt. Sokkal inkább azért, mert azt érzem, hogy ebben a csapatban benne van az, amit várnak tőle. Nagyon is.

Nem dőltem be a nyári médiahypenak és most sem gondolom/érzem azt, amit pl. rizla "szívesen" látna/hallana/várna egy Real szurkolótól. Nem hiszem és hittem azt, hogy 1 év alatt megfordul a világ. Nem gondolom most sem azt, hogy a Real Madrid (akár Pereznek köszönhetően, de) olyan rettentően különleges lenne. Egyszerűen csak hosszú idő után igazán magaménak tudtam (és tudom) érezni ezt a csapatot. 1-2 ponton ugyan erősítésre szorul, de úgy gondolom, hogy nagyon jó alapok lettek lerakva a nyáron. És most az egyetlen dolog ami engem érdekel, hogy mik lesznek a következő lépések. Mert hiszem, hogy ha most mind a vezetőség, mind a szurkolók a csapat mellé/mögé állnak és azt mondják, hogy a nyári költekezés nem a 2010-es évre, hanem az elkövetkezendő évekre/évtizedre szólt (vagy annak első nagy lépése volt) és nem a lábfejünket kell nézni, hanem az utat amerre haladni akarunk, akkor látok reményt (nem is kicsit) a jövőre nézve.

Ha azonban a nyáron megint belekezdenek az értelmetlen edzőváltásokba (pl. Mourinho), játékosvásárlásokba (pl. Ribéry), akkor 15 év után sajnos tényleg végleg át kell pártolnom az NFL-re. :)

tbazsi83 2010.03.11. 10:03:56

@halareaal: Én értem, hogy mit mondasz, de akkor tegnap 3-3 is lehetett volna a helyzetek alapján, ezt Te is tudod... És most kérlek ne gyere majd azzal, hogy az utolsó 10 percre annyira kinyílt a Madrid, hogy ilyen nem lett volna HA berúgják az első félidő, tényleg nagy helyzeteit...

Azt gondolom, hogy az a minimum a Madrid -tól, hogy egy Lyon elleni párharcot nagyobb részben uralni tud... ez nem lehet szempont, mert erre számított a Lyon is.... így erre nem alapozhatod azt, hogy ki érdemel jobban továbbjutást...

Nem mondom, azt, hogy jobban örülök a Lyon továbbjutásának mert ahogy az utóbbi időben a Real játszott az tényleg meggyőző volt (mondom ezt Barcelona drukkerként), de ami tény az tény... 2 meccsből egyszer sem tudták legyőzni a Lyon és összesen 1 gólt tudtak rúgni nekik... Ez pedig a La Liga -n túl úgy tűnik nagyon kevés...

BENIARRIVO · http://forzaitalia.blog.hu 2010.03.11. 10:08:27

Valdano nyilatkozata teljesen megdöbbentő, persze ha tényleg ezt nyilatkozta:

„Voltak helyzeteink az első félidőben, és néhány kedvezőtlen bírói döntés is született. Nagyobb előnyt érdemeltünk a szünet előtt."

Miről beszél ez az őrült? Milyen bírói döntés? Miért érdemel nagyobb előnyt az a csapat, amelyik az ordító ziccereket a kapusba meg kapufába lövi? Beszarás.

Fejlődő Szervezet 2010.03.11. 10:10:46

A kiesés után elszabadultak az indulatok madridi oldalon. A hírek szerint Higuaín és Sergio Ramos az öltözők előtt összeverekedtek több francia játékossal. Kaká sajtószóvívője és a felesége pedig egy közösségi oldalon élesen kritizálták a Real Madrid edzőjét.

Na ez szép...

bonaventura 2010.03.11. 10:18:37

@bakító:
ez jó összegzés szerintem

pl láthatjuk, mennyit költöttek (engedtek elkölteni) cr-ért kapott pénzből

Mrs Wallace 2010.03.11. 10:20:21

@BENIARRIVO: Sajnos tényleg ez van. aki üres kapuba se talál be az ne jusson tovább... Nem értem ezt a Higanyt. Tényleg ekkora különbség lenne a Liga és a BL között???

Mrs Wallace 2010.03.11. 10:22:55

ja és a CRért kiadott pénz, ha lehet ilyet mondani, abból a szempontból nem volt felesleges, hogy a srác fejben nagy rendbe lett rakva. Igazi csapatember!!!!

krysal 2010.03.11. 10:24:58

@BENIARRIVO: gondolom a talán befújható tizire gondolt, de mivel a forrás az nso, őszintén kíváncsi lennék, valójában hogy hangzott el a nyilatkozat.

@Fejlődő Szervezet: forrás?

Piiii 2010.03.11. 10:26:02

@BENIARRIVO: volt egy Higany 11es amit nem adott meg a bíró. befújható lett volna, lehet erre gondolt

vargamma 2010.03.11. 10:44:08

nem olvastam végig a kommentáradatot, de.

ez a 7-2, ez akkora égés, h sztem végérvényesen be kellene látni, h Loenardo gyenge, vagy inkább súlytalan edző, nem mérhető sem Murinnyóhoz, sem fergiehez, sem ancelottihoz.
a szezon fontos meccsein, rendre belehajoltunk nagy pofonokba (kivétel talán a Real elleni meccsek) ld. Inter-Milan: 6-0, MU-Milan: 7-2.

hiába szerethető az idei Milan játéka sokszor, egy ilyen nagy csapatnál ilyen eredményekkel ez égés, qrva nagy égés.

krysal 2010.03.11. 10:47:36

@Fejlődő Szervezet: ajvé:( Sok negatívat lehet elmondani róluk, de az értesüléseik elé pontosnak mondhatók.

Paul Newman Jr. 2010.03.11. 10:49:06

@Mrs Wallace: mire Cé Madridba került, már ezer éve rendbe volt.

Endoscope 2010.03.11. 10:49:09

A meccsről magáról érdemben nem sokat érdemes mondani.

Elsőként azonnal leszögezem (nem revidiálva pancho-t :)), hogy ez a meccs kőkeményen Higuainon ment el. Akármennyire is kedvelem, tegnap rettentően öncélúan és önzően játszott amellett, hogy érzem és értem, mi volt ennek az oka. A görcsössége pedig tökéletes tükörképe volt a csapatnak.

Azt sem tudom figyelmenkívül hagyni, hogy CR milyen hatalmasat játszott tegnap (legalábbis az én szememben). Bár Maverick biztos nem szívesen olvassa, de élmény volt nézni azt a (már-már megszokott) alázatot, küzdeniakarást és küzdenitudást amivel tegnap kilépett a pályára. Rengeteget passzolt, önzetlen volt (miközben min. 2x nem adták le neki a biztos gólt jelentő végső passzt!) és abszolút csapatemberként játszott egy olyan csapatban, amelyből még úgy is toronymagasan kiemelkedik, hogy az a csapat egyébként rengeteg kiváló játékost tud felmutatni.

A Lyon engem abszolút nem győzött meg (mondhatják erre mások jogosan, hogy őket meg a Real nem). 2 mérkőzésen 2 gólt tudtak lőni úgy, hogy gyakorlatilag semmi mást nem csináltak, mint 3 félidőn keresztül aggresszívan letámadtak és a kontrákra építettek. Ez az én olvasatomban a fociiskola 1. osztályának 2. leckéje. Az pedig természetesen a saját csapatom igen egyértelmű és erős kritikája, hogy egy ilyen játékkal is verhetőek ill. egy ilyen alapszintű játék ellen sem tudnak kezdeni semmit. Ezt készséggel aláírom.

De számomra egyértelmű volt tegnap, hogy ezt a meccset/párharcot, a Milan ellenihez hasonlóan nem az ellenfél nyerte meg, hanem a Real bukta el. Csak azért nem mondom, hogy tökéletes első félidőt játszottunk, mert 3-0 helyett 1-0 volt az eredmény. A szünetben kettőt cserélt ugye a Lyon és itt már érezni lehetett, hogy egy tökös forma a franciák vezetőedzője. Gondolom ráérzett a lehetőségre és a szünetben szólt a fiúknak, hogy merő görcs a Madrid és pont elég lesz, ha hozzuk azt amit az 1. meccsen (letámadás, területszűkítés és kontrák). Meg is lett az eredménye. Elvégre évek óta nem láttam olyat, mint amit a meccs utolsó 5 percében... hogy gyakorlatilag 1 szem védő maradt hátul Ikerrel. Ez is tökéletesen mutatta azt a görcsös fejetlenséget, amivel mindent feladva, minden taktikát felejtve, eszetlenül, szívvel tört előre a csapat.

Szelaví. A Realon most vérmérséklet és habitus szerint lehet röhögni/sajnálkozni/fröcsögni, de én bízom abban, hogy az nevet, aki a végén nevet és sosem felejtem a mondást: "Egy lovag a bajban sem hagyja magára szíve választottját". Ugye krysal? :)

Utóiratnak pedig jöjjön egy kis kedélyjavító Belga: www.zeneszoveg.hu/lyrics.php?lc=6071

Paul Newman Jr. 2010.03.11. 10:51:33

@Endoscope: hogyan lehet egyszerre letámadni és kontrákra építeni? fociiskola...

BENIARRIVO · http://forzaitalia.blog.hu 2010.03.11. 10:52:18

@krysal: @Piiii:
tudom én is, mire gondolt. befújható lett volna? igen, lehet, bár én még sehol nem olvastam, hallottam olyan véleményt, amelyik egyértelmű bírói hibáról beszélt volna, Valdanoét kivéve persze.

Látva a tegnapi meccset, nem elegáns ez a nyilatkozat. Nem a bíróval kellene foglalkozni, mert nem 2-3 tuti bírói balfaszságról van szó, hanem egy szerintem védhető bírói fújásról (illetve nem fújásról). Gólt kell rúgni, higanynak konkrétan 3-at, de min. 2-őt kellett volna.

@Fejlődő Szervezet: hát ha ez igaz, akkor az durva!

Mrs Wallace 2010.03.11. 10:53:25

@Paul Newman Jr.:Én úgy emlékszem, hogy nyávogott, szimulált stb. szóval fürdős kurva módjára nyomta. Mostanra ez jobbára kiveszett belőle. Szerintem.

balu11 2010.03.11. 11:05:16

@Endoscope: tudom, hogy nem szép dolog egy korai kiesés után még kötözködni is (+ nagyon igazat adok _benitonak az itteni Real szurkeszek méltatásával kapcsolatban), de

nagyon nem bírom, az ilyen "nem az ellenfél nyerte meg a meccset, mi veszítettük el", mert

1 - tiszteletlenség, és gőg árad ebből a megjegyzésből, még akkor is, ha az írójának nem ez volt a szándéka (mint gondolom, neked sem)

2 - szvsz nettó baromság az esetek 90%-ban, és a maradék 10%-ban is max. féligazság. Rosszul megy a csapatnak a támadás? Persze, hisz az ellenfél erőinek 80% a (tágan értelmezett) védekezésre összpontosítja. Gólpasszt ad a védő az ellenfélnek? Ebben azért benne volt annak a támadásnak az átütő ereje, Pranjic és Lisandro (?) agresszív, ügyes, dinamikus mozgása, gólérzékenysége. Motiválatlan a társaság? Naná, látva az ellenfél erejét. ...

(Természetesen nem vitatom el a szerencse szerepét a fociban, de pl. abban is, ha egy csatár ordító ziccert hagy ki, igenis benne van az ellenfél ereje, felkészültsége. Alapvetően ez egy olyan csapatjáték, ahol az ellenfél minden rezdülése meghatározza a saját játékodat.)

Endoscope 2010.03.11. 11:10:01

@Paul Newman Jr.: jogos észrevétel. :)

Én arra gondoltam, hogy egyrészt aggresszívan letámadták a védőket, már a labdafelhozatalt is kínkeservessé téve (lsd. 1. meccs nagy része ill. a 2. meccs 2. félidejének első fele), másrészt a saját térfelüket gyakorlatilag megszállva, a kispadot is a kapu elé húzva tömörülnek, várva mikor kontrázhatják le az eszetlenül támadó madridiakat (lsd. mindkét meccs utolsó 20 perce).

Mondom mégegyszer én ebben "harcmodordban" olyan hatalmas megoldást/újítást nem látok, ellenben a Real impotenciáját igen. Jelesül, hogy egy ilyen alapvető taktikai megoldás ellen sem tudnak mit kezdeni.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.03.11. 11:14:29

@Csöncsön: Ember...Ha én tegnap benyomom a gépet most már új nicknéven agyalhatnák, mert egy éleltre kizártak volna innen...Céer mint szimpatika...a leborult krisztusra kérlek vagy többet vagy kevesebbet igyál mielőtt ilyeneket leírsz...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.03.11. 11:18:14

@anonim222 [semleges néző]: "furcsa módon nagyot játszott a Real (első félidő), különösebb előzmények nélkül. ennyire lehengerlőek még nem voltak az idén."

???

Már hetek óta így játszanak a La Ligában. A Sevillát (amely szerintem semmivel sem rosszabb csapat, mint a Lyon) 0-2-ről is be tudták darálni.

Igazából tavaly a Barca is egy félidőt nyomott meg nagyon a Lyon ellen (a négyből), és azzal el is döntötte a párharcot. Ugyanezt tette a Real is, és senki egy szót se szólhatott volna, ha szünetre 4-0-lal mennek a csapatok.

Dehát ezt jelenti a nyolcaddöntő-átok: Higany tízből tízszer csukott szemmel is gólt lő olyan helyzetekből, melyeket most kihagyott. Van ilyen.

Endoscope 2010.03.11. 11:19:22

@balu11: Igazad van. Talán nem jól fejeztem ki magam. A gőg vagy a tiszteletlenség legkisebb szándéka sem állt az írott soraim mögött (lsd. "itt már érezni lehetett, hogy egy tökös forma a franciák vezetőedzője"). Minden tiszteletem a Lyoné és megérdemelten jutottak tovább.

Azonban továbbra is tartom, hogy nincs olyan érzésem, hogy megverték a Realt. Hiába az 1. meccs eredménye, én azt is csak 55-45 arányban adtam volna a Lyonnak, hiszen voltak ziccerei a Realnak is. A 2. meccs azonban egyértelműen akkor dőlt el (mondom ezt így utólag, bár már akkor is ez volt az érzésem), amikor 1-0 volt a félidei eredmény. Egy félidei eredmény természetesen nem lehet mentség, sem felmentés a végeredményre. De sajnos valamiért (aminek okát szerintem senki sem/mindenki tudja) a Realnál görcsösséget és kapu előtti totális impotenciát okoz(ott).

Ez pedig nem a Lyon érdeme, ellenben mondjuk egy liverpooli 4-0-al.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.03.11. 11:19:54

@csizsikpizsik:

Ezt mindjárt gondoltam. :-))

CR _önmagához képest_ nőtt a szememben az utóbbi időben. Mondjuk volt honnan. :-)

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.03.11. 11:24:51

Egyébként ha valaki megdöbbent azon hogy a Real kizúgott az én vagyok (nem néztem a meccset, reggel keltem az eredményre, azt hittem viccel az emerkettőpetőfis hírolvasó).
Én bekajáltam a bajnokságban mutatott szuper formát, a rengeteg pöttyöt, a zseniális Higanyt, a mindenkin átgázoló Céert, a meccs előtt acélosan fogadkozó szakállas Ikert.
Nem tudom, többet vártam, simaliba továbbjutást. A Sevilla meccset vízválasztónak tartottam, hogy megtört az átok, a csapat összeforrt és májusban k...a sok programot kell csinálni nehogy időm legyen netezni és címlapokon látni a BL-kupát lengető portugál gyopárt.
Az EL spanyol-égés után bejött itt is pancho jóslata...kezd a nemzetközi helyzet fokozódni...

Fejlődő Szervezet 2010.03.11. 11:29:53

@krysal:
Ha ennek a hírnek a fele igaz, az magában sokkal kellemetlenebb, mint maga a kizúgás.

balu11 2010.03.11. 11:31:22

@Endoscope: nem is gondoltam, hogy nem ismernéd el az ellenfél érdemeit (ahogyan írtam is), és abszolút csak a megfogalmazás szerencsétlen voltára szerettem volna felhívni a figyelmed, és kösz a választ

Egyébként valószínűleg áll is, hogy 55-45 arányban nyert játékban az 1. meccsen a Lyon, de a két meccset tekintve taktikailag kb. 70-30ra, pszichésen pedig min. 80-20ra. És jól látható, hogy ez mennyit ért.

(Egyébként már sokszor meg akartam írni, hogy mennyire nem bírom ezt a mondatot ("nem ők nyertek, mi veszítettünk"), és asszem nem a legjobbkor tettem, tekintettel arra, hogy ez esetben egy kicsit még értelmezhető is, féligazság szinten, + a kommentedből egyértelműen hiányzott az a gőg, ami igazán zavarni szokott ehhez a mondathoz kötődően.)

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2010.03.11. 11:32:09

Megnéztem a derbit még egyszer és Pellegrinit egyértelműen arra büntetném, hogy a következő hazai mérkőzés szünetében, egy szál mikrofonnal a kezdőkörben állva tartson egy 10 perces előadást arról, hogy miért ez az elmúlt 15 év legjobb Madridja, miközben a kivetítőn 5-5 percig játszanak egy-egy összevágott videót Kaká és Ronaldo legszebb BL góljairól/cseleirő,/megmozdulásairól. Mindeközben Higauín élőben az ötös sarkáról a kapufát lövöldözgeti, míg Guti és Granero mélységi passzokal indítgatják egymást a chilei szakember feje fölött.

Röviden ennyi jutott eszembe, bár ha az öreg Manuel egy csillogó Elvis ruhában nyomná napszemüvegben az a helyzet komikumához jobban illene.

rizla 2010.03.11. 11:33:26

higuaint amúgy megvédeném a baszogatástól, azaz menjünk kicsit elébe pancho megkövetésének.
miért is nem igazolt annyi pénzből a madrid egy világklasszis középcsatárt? vettek egy benzemát, akiről kiderült, hogy egyelőre kicsit túlértékelt, de igazából már akkor is tudni lehetett, hogy ő nem fog 20-30 gólt lőni az első szezonjában (eddigi legjobb szezonja a lyonban 20 gólos volt). ezen kívül van egy kiöregedő raúl, és ez a higuain srác, aki egyelőre megijed a saját árnyékától a BL-ben, és addig bizony nem lesz világklasszis, de nem rajta kell elverni a port.
és itt a pellegrini-fikázásra is reflektálnék: azért a szakmai vezetést még nem lehet felmenteni, mert csillió euróért igazoltak játékost. nem érzem jogosnak azt a megállapítást, hogy perezék elvégezték a dolgukat, mert elhoztak két aranylabdást, meg stb, tehát minden adott a triplázáshoz, "csak" csapatot kéne gyúrni belőlük, és ez már az edző feladata, ő nem szólhat egy szót sem ilyen kerettel. pont az a bosszantóan nagyképű a madridban, hogy ha tényleg övék a világ összes pénze igazolni, akkor már miért nem a lehető legprecízebb módon, és AZ EDZŐVEL KÖZÖSEN tervezve állítanak össze egy jó csapatot, aminek nem annyi a koncepciója, hogy tele van kurva jó játékosokkal, ez ugyanis önmagában még kevés, a játékosoknak illeszkedniük is kell egymáshoz egy adott játékrendszerben. ergo kaká lehet aranylabdás, és akár ennél jobb formában is játszhat, de ha egyszer nincs posztja, akkor szar igazolás ennyi pénzért.
persze mindezt csak a BL-re lehet vonatkoztatni, mert a spanyol bajnokságot ettől még röhögve megnyerheti a madrid, mert annyival ütik a mezőnyt a játékosok minőségét tekintve a barcát kivéve.
bár ahogy olvasom, idén talán a szokásos "buktuk a BL-t, a bajnokságban ezért még az eddiginél is többet nyújtunk" mentalitásra kevesebb az esély, mert összeverekednek a játékosok, kaká felesége veri az asztalt, stb, szóval morálisan ez most még csúfabb csapás lehet, mint az elmúlt években.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.03.11. 11:33:43

@csizsikpizsik:

Ezek már nem a régi szép idők, amikor nem az volt a kérdés egy BL-elődöntőben, hogy ott lesz-e három spanyol csapat, hanem csak az, hogy éppen melyik három...

balu11 2010.03.11. 11:37:06

@csizsikpizsik: sztem az egyik nagy hibája az volt a Realnak, hogy náluk is többen így gondolkodtak...

(és talán itt lehet elővenni Pellegrinit, egy Ferguson, Wenger, Ancelotti, Mourinho, akár Guardiola nem engedte volna, hogy akár egy pillanatra is eszébe jusson akármelyik játékosának, hogy "mennyire faszák voltunk a Sevilla ellen")

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.03.11. 11:37:35

@Csöncsön: Kedvellek, de ez a zsúrfiú-szerepkör amiben tetszelegsz számomra értelmezhetetlen.

rizla 2010.03.11. 11:38:38

@Csöncsön: bocs, de a barca az idegenbeli meccsen is dominált végig a második félidőben, ez a madridról nem mondható el. csak egy félidőben volt parádé persze, de hát a lyon régóta az egyik leggecibb ellenfél a BL-ben. most látszik csak igazán, hogy mekkora durranás volt ötöt besöpörni nekik.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.03.11. 11:38:52

@csizsikpizsik:

Zsúrfiú-szerepkör. :-DDD

Na oks, lelőttem magam.

Mrs Wallace 2010.03.11. 11:39:02

@Endoscope: Szerintem az általad említett "harcmodorral" senki nem tud mit kezdeni lsd. Barca vs Chelsea. Pedig akkor a Barca nem úgy nyomta, mint most.
Ez a "harcmodor" alapvető és hasznos, de én ezt a sportág megcsúfolásának érzem... Mondjon bárki bármit, a focinak a gólról kéne szólnia! És ezt nagyon sok csapat feladja a "szent cél érdekében".

Neil Blender 2010.03.11. 11:39:54

1000% ig biztos voltam abban hogy nem fogunk tovabbjutni. Nem sikerult Capellonak, Schusternek, Ramosnak, Pellegrininek sem.

Ez sztem rohadtul nem fugg ossze sem az edzovel sem az individumokkal. Ez egy csapatkerdes, mintahogy a Real is csapatkent mondott csodot, megint. Mikor a 6. percben megvolt a vezetes, a 2 repedt bordamra szarva uvoltottem, ugraltam, tomboltam, akkor elhittem hogy meglehet. Abban biztos voltam ha az elso felido 0-0 akkor vegunk. Erre a Higu mindent kihagy, a masodik felidore kb 80%kal visszaesett mentalis kepessegekkel jovunk ki. Es kiesunk. Jogosan. Szerencsetlenul. Es megint jon majd egy uj edzo, nehany uj jatekos, uj nyilatkozoatok stb.

Innentol kezdve mese nincs, a bajnoksagot be kell huzni, a Barcat otthon meg kell verni, hogy csorbitsa a csapat a tartozasat a szurkolok fele, akik kozul a realisabbja (talan mint en) BL negyed/elodontovel es egy szoros bajnoki 2. hellyel elegedettek lettek volna idenre hogy a csapat taroljon jovore. Viszont innentol kezdve kell a bajnoksag. Perezek pedig remelem okosak maradnak es hagyjak ezt a szerencsetlen chileit dolgozni mert a tegnapi meccs nem rajta ment el.

rizla 2010.03.11. 11:40:35

@balu11: mondjuk igen, függetlenül attól, hogy szerintem hülye lenne perez, ha most visszakézből kibaszná pellegrini-t, bizony elő kell venni az öreget ezért a második félidei rövidzárlatért. ez teljesen nyilvánvaló edzői hiba, hogy ha egy csapat egy félidőn keresztül lefocizza az ellenfelet a pályáról, akkor a második félidőben legalább a felében tartsa ugyanazt a ritmust (mert végig azért lehetetlen úgy játszani). nem értem, hogy mi történt a madriddal, persze a lyon jól cserélt, de hát arra lehet reagálni is.

rizla 2010.03.11. 11:42:28

@Neil Blender: "Viszont innentol kezdve kell a bajnoksag. Perezek pedig remelem okosak maradnak es hagyjak ezt a szerencsetlen chileit dolgozni mert a tegnapi meccs nem rajta ment el."

az a jó döntés, ha hagyják a bajnokság végéig, mert az azonnali kirúgásával megtorpedózzák a maradék egy trófeát is. ettől még nem lehet felmenteni jock ewingot (szerintetek nem hasonlít?) a második félidőért. ilyen nincs, hogy ennyivel jobb egy csapat az első félidőben, aztán a másodikban összeszarja magát.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.03.11. 11:45:14

@pancho_sanza: Azért van aki dolgozik egy mahagónival díszített kriptában, itt nem lehet ám hangosan nyeríteni percekig :DDDDDDDDDDDDDDDDDD

krysal 2010.03.11. 11:47:19

@BENIARRIVO: szerintem is felesleges bírózni, nem olvastam senkitől olyat, hogy ezen ment el a meccs. Nem elegáns, de attól még egy paraszthajszálnyi igazság van benne. De neked jobban, gólt kellett volna rúgni.

@Endoscope: soha. Az örökkön örökké nálam nem egy sima ígéret, sokkal inkább életszemlélet.

@Fejlődő Szervezet: nekem mindebből az mutatkozik meg, hogy TÉNYLEG nagyon akarták. Nyögés lett a vége, remélem a bajnoki szereplésben nem fog ez a fiaskó megmutatkozni.

@csizsikpizsik: te agresszor:)

@rizla: megint egyetértünk nagyrészt.

_Maverick · http://newdeal.blog.hu 2010.03.11. 11:52:31

@Endoscope: Igazad van, Cé utóbbi időben jól tolja és passzol, elismerem. Talán a két idióta piros kicsit észre térítette. Elégedett voltam vele... Mást meg nagyon egyelőre nem tudok hozzáfűzni:(

Számomra az az érthetetlen, hogy szünetben milyen szinten szétesett a csapat, és ez valahol edzői hiba. Nem követelem Pellegrini fejét, de ebben ő is benne van. Ahogy a játékosok is vastagon. Nem volt két passz a második félidőben, csak egyőni bruszt. Óriási csalódás. Ennél még a tavalyi Pool beli égést is jobban viseltem, mert ott legalább nyilvánvalóan köze nem volt a gárdának az egészhez. Most meg begörcsöltek, mint néha a csapatom szokott egy bajnokin újabban, csak a Reallal szemben mi a tabella alján a kiesés ellen küzdünk... Nem mindegy...

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2010.03.11. 11:54:13

@rizla: mi lehetett ott az öltözőben, baszki? gondolom, rögtön előkapták Higanyt a kapufáért... mehetett a mutogatás, anyázás orrba-szájba. pár srácnak biztos elgurult a gyógyszere.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.03.11. 11:55:21

@krysal: Nézd, Céer szimpi? (egy Barca "rajongónak"?) Höhöhö, várom az első Realost aki a nevére veszi Zlatant :)))

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.03.11. 11:57:24

Azért annak aki ráér...as/marca/sport címlapok beszédesek...

rizla 2010.03.11. 12:00:23

amúgy nekem perezről kicsit robert de niro karaktere ugrik be az "ez a fiúk sorsa" filmből. vesz a srácnak egy puskát, aztán a srác kutyát akar, ezért vesz neki egy kutyát, ami hiába iszonyú drága vadászkutya, egyáltalán nem aranyos, hanem egy randa dög, ja és persze a puskát eladta, hogy megvehesse neki. aztán nem érti mi a baja a kölyöknek, semmi sem jó neki, megkapta a kibaszott kutyát.
itt is ez van. perez régen nem vett védőket, az volt a baj, most vett védőket, tehát ő nem tehet semmiről. pedig ugyanott cseszte el mindkétszer: nem egy meglévő szakmai, edzői koncepcióhoz adja a pénzt, hanem fizet, aztán elvárja, hogy az alapanyagból legyen tökéletes koncepció. a szurkolók is könnyen elmennek emellett a tény mellett, pedig pellegrini nyár óta csak mellékszereplő, pedig ő ennek a csapatnak a feje sportszakmailag. vették a kurva jó játékosokat zsinórban, nyomták köréjük a show műsort, a bemutatásaikon ott volt perez, valdano, di stefano, meg aranyos gyerekek, akik beszaladnak autogrammot kérni, hogy igazi családi szórakozás legyen a prezentáció. egy valaki nem volt ott: a csapat edzője. még meg sem volt az edző. de aztán amikor meglett, az első felkészülési meccsig akkor sem kérdezte őt senki, inkább jöttek az izgalmas riportsorozatok kakáékról, a fasza interjúk, hogy "milyen érzés lenne a bernabeuban BL-döntőt játszani?", "mit jelent nektek a real madrid?". ez nem így megy.

neeskens 2010.03.11. 12:04:30

"A Lyon engem abszolút nem győzött meg (mondhatják erre mások jogosan, hogy őket meg a Real nem). 2 mérkőzésen 2 gólt tudtak lőni úgy, hogy gyakorlatilag semmi mást nem csináltak, mint 3 félidőn keresztül aggresszívan letámadtak és a kontrákra építettek. Ez az én olvasatomban a fociiskola 1. osztályának 2. leckéje."

Ez mekkora butaság,már bocs. Ahhoz hogy ezt egy lényegesen magasabbra taksált és egyénileg jóval nagyobb tudással rendelkező csapattal szemben megcsinálják az nem első osztály, rohadtul nem.

rizla 2010.03.11. 12:07:07

@neeskens: csatlakozom, nevetséges. mikor lett volna meggyőző a lyon? ha oda vissza rúgnak hármat a világ egyik legerősebb keretének?

krysal 2010.03.11. 12:17:44

@csizsikpizsik: hidd el, nekem is érthetetlen, de bedolgozta magát Céribi a megbecsülésembe, bár emberileg talán sose fogok megbarátkozni vele, de a munkamorálja, odaadása példás. Viszont annyira nem leszek követezetlen soha, hogy Ibrát vagy a külön kategóriaként rühellt Dani Alvest a száma vegyem (a mellett, hogy mindketten kiváló focisták).

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2010.03.11. 12:22:51

@rizla: Ennek nincs hagyománya. Amikor Capello felépítette az első madridi csapatát nagyjából kapott egy Panuccit, mert mire kinevezték már zsákban volt Mijatovics, Seedorf, Carlos, Ilgner, Suker.
Ugye Del Bosque első évében annyira nem szólhatott bele a keretbe, hogy Toshack volt az edző és olyan összeszokott bagázst örökölt, amelyből akkor ment el Seedorf, Suker, Mijatovics, Panucci, érkezett Anelka, Ivan Campo, Salgado, Helguera, Mcmanaman. Utóbbit még akkor igazolták (ingyen), amikor a Heynckestől Hiddink vette át a stafétát.

Pellegrini azt kérte volna, hogy C. Ronaldo helyett hozzátok nekem Rierát vagy Kaká helyett olyan jól mozogna Simao Sabrosa vagy Romaric?

Azért felmerül a kérdés, hogy egy világban, ahol Wayne Rooney balszellőként játszik az egyik játékosom mögött, akkor mi a fene indokolja szakmailag, hogy egy, a Bl-ben 20 meccsen semmit nem mutató csatárt rakjak az ominózus játékosom elé?

Szerencsére múlt héten voltak ilyen válogatott mérkőzések. Leírtam már megnéztem azt kibaszott Xabi Alonsot és lassan egy év távlatából is olyan labdát adott 30-40 méterről, kettőből kétszer Torresnek,a milyet Madridban senkinek. Szakmai nonszensz, hogy Xabi Alonso idén ilyet egyetlen egyszer nem produkált.

Ott van Kaká kérdése. Mindössze egy Inzaghit vagy egy Fabianot elég elérakni és magától működik. Fél év alatt nem sikerült megtalálni a helyét, pedig ha csak két brazil válogatott meccset, vagy a BL győztes Milan egy-egy mérkőzését megnézte volna Pellegrini, ahelyett, hogy az elmúlt 15 év statisztikáit bújja, akkor most nem lenne ilyen kellemetlen helyzetben.

Az biztos, hogy kilenc hónap alatt azon dolgozott, amit a Lyon ellen láttunk. Ezért teljesen felesleges tovább dolgoznia (jövőre talán egy hosszabbítára jó lenne a francia bronzérmes ellen) és mivel az első 15 bajnokiján az utóbbi három kinevezett edző (Schuster, Juande Ramos és ő maga) pontoka lapján simán jól teljesített, így hátha az új szakember legalább megpróbálná egy kicsit összerakni ezeket a játékosokat.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.03.11. 12:32:19

@krysal: Tőlem Te írhatsz lángoló szerelmes levelet Céernek (és tudod mit, még el is viszem személyesen ha péntekig eljuttatod hozzám), madridista vagy, a te csapatod szekerét tolja. De egy "Barcás" kezdjen lángolni érte???
(egyébként Alvesszel mi a hézag?)

rizla 2010.03.11. 12:37:46

@pancho_sanza: "Pellegrini azt kérte volna, hogy C. Ronaldo helyett hozzátok nekem Rierát vagy Kaká helyett olyan jól mozogna Simao Sabrosa vagy Romaric?"

nyilván nem c. ronaldoval van a baj, és még csak nem is feltétlenül kakával. de például pellegrini marasztalta volna robbent, leszarták. most meg mindenki sír, hogy nincs széljáték.

"Szakmai nonszensz, hogy Xabi Alonso idén ilyet egyetlen egyszer nem produkált."

ott be volt építve rendesen a csapatba, amúgy akkor már évek óta ott játszott, ezt se felejtsük el. majd jövőre ad ilyen labdákat a madridban is. vagy nem.

"Mindössze egy Inzaghit vagy egy Fabianot elég elérakni és magától működik. Fél év alatt nem sikerült megtalálni a helyét, pedig ha csak két brazil válogatott meccset, vagy a BL győztes Milan egy-egy mérkőzését megnézte volna Pellegrini, ahelyett, hogy az elmúlt 15 év statisztikáit bújja, akkor most nem lenne ilyen kellemetlen helyzetben."

na ez egy érdekes kérdés, itt sajnos kijön az, hogy egyikünk sem profi edző, de nekem laikusként úgy tűnik, hogy baromi nehéz egyszerre építeni a csapatot ronaldora, és kakára. a madrid a jelenlegi játékosokkal nem látom be, hogy hogyan tudna úgy játszani, mint a BL-győztes milan. abban a játékrendszerben hol lenne a helye ronaldonak?

"így hátha az új szakember legalább megpróbálná egy kicsit összerakni ezeket a játékosokat. "

ez nem érv a mostani leváltása mellett. egy edzőváltás összezavarHATJA a csapatot. nem azt mondom, hogy tuti, hogy megtörténik, de előfordulhat. minek kockáztatni? a bajnokságban megy a szekér, felesleges azt is kockára tenni egy populista döntés miatt (bár valami marca szavazás szerint az emberek 70%-a nem küldené el pellegrinit). nyáron leváltani más kérdés, az indokolható, de most felesleges rizikózni. végülis hova rakja össze kicsit a játékosokat az edző? a bajnokságban össze vannak rakva, BL idén már nincs. nincs hova kapkodni.

rizla 2010.03.11. 12:39:26

@pancho_sanza: "Ennek nincs hagyománya. "

amúgy ehhez még annyit, hogy mi lenne, ha teremtenének új hagyományt? attól, hogy párszor bejött ez az összevásárlós taktika, még nyilvánvalóan megvannak a hibái. az sem véletlen, hogy a tavalyi barcelona triplázott, és sosem az összevásárolt real madrid.

hakapesz imi 2010.03.11. 12:45:14

@rizla: "...miért nem a lehető legprecízebb módon, és AZ EDZŐVEL KÖZÖSEN tervezve..." - mert Pellegrini feliratú mezből nem jön be 3 hónap alatt 70 milka.
"...higuaint amúgy megvédeném..." - szerintem sem Higuaint kell odadobni a kutyáknak, de azért az üreskapuba betalálhatott volna, mindegy, hogy a Lyon vagy a Getafe kapusa mellet csinálta meg a cselt előtte...
"Benzema" - annyira örülök, hogy nem lett semmi a Barcelona-i transzferből annak idején.
A morális válságra pedig nekem is lenne egy komolyabb fogadásom, de e nélkül is behúzná a Barva a laligát.
@Mrs Wallace: a foci igenis a gólról szól, pontosabba arról, melyik csapat ér el többet. Hogy ki miylen taktikát alkalmaz, vitatárgyát képezheti, de nehogy már azt mondjuk, jó, lehet védekezni is a fociban, de nem ANNYIT meg olyan nagyon KEMÉNYen...
@Neil Blender: szerintem sem Pellegrini a bűnbak, vazze, be kell rúgni üreskapuba... Persze azért lehet, hogy bűnbakot csinálnak belőle.

Neil Blender 2010.03.11. 12:48:44

@rizla: @_Maverick: Miert lenne benne Jock Ewing Pellegrini? (tenyleg baszottul hasonlit :D)

Biztos azt kerte a jatekosoktol, hogy essenek ossze, ne csinaljanak 2 jo passzt es kapjanak egy golt. Ugyanmar. Nehogy mar ilyen CR, Kaka, Higany, Guti fele jatekosok mentalisan osszeessenek mert az edzoba nem magnestablazott a szunetben. En kozel sem latom ennyire Pellegrini felelosseget, a Sevilla ellen a csapat a masodik felido elejen megkapta a 2. dugot, megsem estek ossze, mentek kuzdottek hajtottak, es jol jatszottak egymasert.

Itt a szunetben nem volt tragedia, a meccset uraltuk, a kiegyenlites megtortent, csak be kellett volna fejezni amit az elso felidoben elkezdett a csapat. Nem sikerult es ez tisztan a jatekosok hibaja szvsz.

@pancho_sanza: mivel lesz jobb ha megint jon egy uj edzo? A jatekosok sunyi ekezesen kivul ird mar ezt le pls.

krysal 2010.03.11. 12:50:12

@csizsikpizsik: nem szokásom picsogni, van elég divatszurkesz ehhez. De lecsapok majd rád is, miközben ejakulálsz Xavi egy-egy megmozdulásán:))

Alves meg egy alattomos vérgeci. Hozzáteszem, szigorúan nekem, végletekig szubjektív vélemény.

@rizla: ebben az idényben annyiban menteném Perezt, hogy az igazolásokra igazán nagy szükség volt. Gondolom rémlik a tavalyi idény mindenkinek. Vérfrissítésre volt szükség, és amiben jó, azt megtette. Innentől hátra kell(ene) dőlnie, és hagynia az edzőt dolgozni. Nem feltétlenül ő a hibás mindenért.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.03.11. 12:54:24

Hűűű, nagyon vad hírek terjengenek minden sportlapban kinél merre gurult el a gyógyszer tegnap Madridban. Vajon mi lehet ezekből az igaz?
(és ki a f....om Kaka felesége?)

rizla 2010.03.11. 12:54:43

@hakapesz imi: "szerintem sem Pellegrini a bűnbak, vazze, be kell rúgni üreskapuba..."

na itt álljunk meg egy szóra. semmilyen érvet sem utálok jobban, mint ezt. hogy az edző nem rúghat gólt maga, stb. tehát kb mindegy, hogy ki az edző, mi? nagy lófaszt. ezt a második félidőt bizony ő kúrta el. nem tudott reagálni a lyon lépéseire, és nem tudta fenntartani a játékosok motivációját, ami az első félidő rohamaihoz kellett. elszúrta.

rizla 2010.03.11. 12:56:26

@Neil Blender: biztos azt kérte a játékosoktól... bazmeg, rühellem ezt is, légyszíves ne nyomjátok, faszság. ennyi erővel te is lehetnél az edző, megmondanád nekik, hogy fussatok, lőjjetek gólt, aztán mivel nem teszik meg, nem a te hibád, hiszen te nem azt mondtad, hogy bénázzanak?
második félidő. ilyen nincs, hogy egy csapat ilyen fölény után így visszavesz. ezt az edzőnek kell megelőznie és kiküszöbölnie, pont.

rizla 2010.03.11. 12:58:52

@krysal: "Innentől hátra kell(ene) dőlnie, és hagynia az edzőt dolgozni. Nem feltétlenül ő a hibás mindenért. "

nem ő, csak az a szellemiség, aminek óriási előidézője a személye. az igazolások kellettek, de az edzőnek kellene eldönteni, hogy pontosan melyek kellenek, és melyek nem. a fél csapatot megvették, mire pellegrini egyáltalán leült a kispadra. nyilván nem mondta volna azt, hogy ne hozzátok CR-t, de mivan, ha az ő koncepciójába egy kaká nem fér el? semmi, mert őt is meg kell venni, mert marketing. nem a szakmai munkáé az első számú prioritás madridban, ennyi.
kurvára nem annyi a csapatépítés, hogy te veszel 300 millióért játékosokat, aztán hátradőlsz, hogy na, edzőkém, összerakod őket, vagy repülsz a gecibe. ez kicsit könnyű lenne így..

sporttárs 2010.03.11. 12:59:54

@rizla: De azt aláírod, hogy ha "a bajnokságban megy a szekér" (megy, kétségtelen), akkor az egész spanyol bajnoksággal gond lehet? Hol lenne a tegnapi Lyon a spanyol bajnokságban?

Egyébként ezért nem értem a Barcelonát temetőket sem. Én nem hiszem, hogy a Barca kiesett volna ezzel a Lyonnal szemben.

sporttárs 2010.03.11. 13:02:04

Én ebben annyira járatos nem vagyok, de egyáltalán nem biztos, hogy mindenhol az edző dönti el, kiket igazol egy klub. És nem hiszem, hogy a Real lenne az egyetlen kivétel.

Guardiola akarta Ibrát? Mert elküldeni Eto'ót igen az oké.

Neil Blender 2010.03.11. 13:03:24

@rizla: ha ennyire okos vagy (mint mindig) akkor szted mi tortent az oltozoben?

Szted mit mondott/tett vagy mit nem mondott/tett Pellegrini ami ilyen kaliberu jatekosok ilyen szintu szetzuhanasat okozta? Ismetlem, ezek a jatekosok a Sevilla ellen a szunet utan nyeltek megegyet, majd taktikai ertekezlet, lelkesito szentbeszed nelkul nyomtak harmat, es 1-2 utan a szurkolo egy percig nem erezte azt hogy ez a meccs nem lesz ez.

Tovabba azt is hozzateszem hogy egy 5 eve innen tovabbjutni keptelen, dontetlenre allo, hazai kozonseg elott jatszo csapatot a szunetben motivalni kell akkor az mar regen bunrossz. Tovabbra is tartom hogy a jatekosok total indokolatlanul osszezuhantak amire sztem Pellegrini sem volt es nem is lehetett felkeszulve, egy ilyen elso felido utan.

hakapesz imi 2010.03.11. 13:03:45

@rizla: nem, egyáltalán nem mindegy, ki az edző, de ha már sikerül ajtó-ablak helyzeteket kialakítania a JÁTÉKOSOKnak az adott takitika alapján, akkor bizony arról már nem az edző tehet, hogy Higuain nem szorítja le a lövést vagy nem a pont megfelelő bütykével találja el a labdát... Ha az ilyen esetek pedig nem elvétve fordulnak elő egy adott meccse, hanem sorozatban, akkor azt ne varrjuk már az edző nyakába.
Az más kérdés, hogy mikor és hogyan cserélt Pellegrini tegnap; későn reagált és a látottak alapján nem a legmegfelelőbben. Ez ténykérdés. De azért pl. Higuain balfaszságáért nehogy már Pellegrinit basszák agyon!

rizla 2010.03.11. 13:05:17

@sporttárs: egyszerűen csak arról van szó, hogy a bajnokságban elég az, hogy a madrid kerete 10szer erősebb, mint a barcáét leszámítva akárkié. láthattuk ősszel, hogy a madrid akkor is nyerte a meccseit, nem ritkán sok gólt lőve, amikor csapatként még iszonyatosan rozsdás volt az egész.

én nem temetem a barcelonát, de ennek semmi köze a lyonhoz. viszont a tények azt mutatják, hogy a madrid a BL-kiesés után még sokkal jobban ráfekszik a bajnokságra. és a barcát leszámítva senki sem képes őket megverni. most egyenlő a pontszám, és a madridra várnak a könnyebb meccsek, és nincs kettős terhelés, plusz ott lesz ez a "buktuk a BL-t, a bajnokságban 150%-ot nyújtunk" mentalitás. a barcának meg közben ott lesz a BL is. még ha jobb csapat is, mint a madrid (ami így van, még ha mostanában ez nem is látszik), akkor is több minden szól már a real mellett, nehéz lesz, az tuti.
a BL-lel meg az a baj, hogy annak a megnyeréséhez általában vagy az kell, hogy egy csapatnak szép előnye legyen a bajnokságban, vagy hogy már nyilvánvalóan ne legyen esélye a bajnokságra. nem mondom, meg lehet csinálni máshogy is, csak sokkal nehezebb.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.03.11. 13:05:19

@krysal: Azért nagyon szoktam magamra vigyázni Xavival kapcsolatban, mert én akkora fanja vagyok hogy még a bemelegítését is állva szoktam tapsolni, nekem nem ildomos túlzottan sz..ni őt (pláne nem itten ugyebár)
Alves pedig jó srác. Ez is szigorúan szubjektív és bizonyára addig tart amíg nálunk van :)

rizla 2010.03.11. 13:09:08

@Neil Blender: "ha ennyire okos vagy (mint mindig) akkor szted mi tortent az oltozoben? "

honnan tudjam? de nem az történt, ami ahhoz vezetett volna, hogy a madrid folytassa a jó játékot, pont.

"Szted mit mondott/tett vagy mit nem mondott/tett Pellegrini ami ilyen kaliberu jatekosok ilyen szintu szetzuhanasat okozta?"

honnan tudjam? nem vagyok edző. csak azt látom, hogy nem sikerült megakadályoznia a szétzuhanást. márpedig ő azért van ott, vágod. ki akadályozza meg a szétzuhanást, ha nem ő? ráadásul csak egy lyonról beszélünk, az isten szerelmére.

"Ismetlem, ezek a jatekosok a Sevilla ellen a szunet utan nyeltek megegyet, majd taktikai ertekezlet, lelkesito szentbeszed nelkul nyomtak harmat"

és akkor mivan? az egy másik meccs volt, egy másik sorozat, és nem kupameccs. hogy a francba jön az ide, mit bizonyít ez?

"hogy egy 5 eve innen tovabbjutni keptelen, dontetlenre allo, hazai kozonseg elott jatszo csapatot a szunetben motivalni kell akkor az mar regen bunrossz."

nem értek egyet. egyébként sem azt mondom okvetlenül, hogy nem voltak motiváltak. de elvesztették a fonalat mentálisan, ez tiszta sor.

"Tovabbra is tartom hogy a jatekosok total indokolatlanul osszezuhantak amire sztem Pellegrini sem volt es nem is lehetett felkeszulve, egy ilyen elso felido utan."

ja, hát akkor pech. van ilyen. ugyan már... jól elbasztatok egy megnyert meccset, kész.

rizla 2010.03.11. 13:10:52

@hakapesz imi: nézd, ha a második félidőben is úgy játszik a madrid, és akkor sem lövik be az üreskapus helyzeteket, akkor egyetértenék. az szimpla pech, de nem ez történt. a második félidőben egy szarabb madrid játszott. ha ugyanúgy játszanak, ahogy az első félidőben, akkor sem biztos, hogy a játékosok belövik, és továbbjutnak, de mondjuk hogy nagyobb esélye van annak, aki 90 percig folyamatosan kialakít ilyen helyzeteket (és akkor egy vagy kettő csak bepottyan), mint annak, aki csak 45 percig. a csapat nem tudta megtartani magában a megfelelő feszültség-szintet, és ebben az edző felelőssége óriási, MINDIG.

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2010.03.11. 13:11:01

bementek az öltözőbe, ki tudja mi volt, kijönnek, látszik, hogy baj van, de még mennének, Higany kap egy labdát, kicsit szarul, ollózni próbál (oda jött, 11 pont körül volt), erre eltöri... és dob egy hátast a mozdulatból. ő, gondolom, kapott hideget-meleget. szvsz a játékosok kaptak össze, rosszkor jött ki a feszkó. utána nem voltak már hajlandók egymással normálisan játszani, valami ilyesmi nyilatkozatok is voltak (Gutitól pl.)

sporttárs 2010.03.11. 13:16:07

@rizla: Utolsó mondatodhoz: meg lehet csinálni úgy is, hogy nem találkozik komoly ellenféllel. :)))

Amúgy meg ha a Barcelona jobb csapat (és tényleg jobb), akkor meg kell nyernie a bajnokságot. Hozzá képest nem igaz, hogy a kerete 10szer erősebb a Realnak, csapatként is jobban működnek a katalánok, és azért tapasztalat meg önbizalom hiányáról is nehéz lenne beszélni.
A BL-ben lehetnek minőségi ellenfelek (bár ugye lehetőségként kínálkozik már most egy Bayern vagy egy Lyon :) ), de otthon nem.

Ha pedig a Real meg tudja előzni ezt a Barcelonát, egy oylan sorozatban, ahol nem egy meccs, hanem 38 számít, vagyis ki kell jönniük a reális erőviszonyoknak, akkor tényleg semmi, de semmi magyarázatot nem találkok arra, hogy még a legjobb nyolcba (!) se fér be Európában. Én nem gondolom, hogy esélyes volt a BL-re, de ez a nyolcaddöntő, ez hatalmas gáz.

sporttárs 2010.03.11. 13:17:46

Én egyébként tegnap inkább focizni mentem este, hazafelé egy kocsmában néztem az első félidő összefoglalóját majd a második első tizenöt percét. Akkor felálltam, azt mondtam, ezt már csúnyán elbaszta a Madrid, és hazamentem.

Egyszerre volt nevetséges és szánalmas, ahogy az öltözőben maradtak.

Mrs Wallace 2010.03.11. 13:19:27

@hakapesz imi: Ez egy kicsit a mondandóm kiforgatása. Védekezni kell, régen is alkalmazták ezt a dolgot. Csak az a fura, hogy vannak/voltak olyan csapatok, akik kitaláltak olyan taktikát, hogy megpróbálunk több gólt rúgni, mint amennyit esetlegesen kapunk, és erre az ellen azt találja ki, hogy ez tök jó, lefekszem a kapu elé és egyszer csak sikerül kontrázni egyet 90 perc alatt (mintapélda Serie A). És a nézhető focit játszó csapatok ellen mindig az a taktika, hogy megöljük a játékot. És ez valahol gusztustalan.

rizla 2010.03.11. 13:28:25

@sporttárs: "Amúgy meg ha a Barcelona jobb csapat (és tényleg jobb), akkor meg kell nyernie a bajnokságot."

ez nem ilyen egyszerű. attól, hogy a barcelona általában véve, és bizonyos szempontok szerint jobb csapat, még nem biztos, hogy idén is jobb tud lenni. már csak azért sem, mert most nyertek 6 kupát, ez egész más scenario, mint a madridé, ugye.

"A BL-ben lehetnek minőségi ellenfelek (bár ugye lehetőségként kínálkozik már most egy Bayern vagy egy Lyon :) ), de otthon nem."

eddig is magunkat vertük meg, úgyhogy ne aggódj emiatt, ettől még simán lehet bukni a ligát (és ne feledd, te veretlen bajnoki szezonra tippeltél).
amúgy nem kéne leszólni a lyon-t ezek után, és nehéz nem kárörvendően gondolni azokra a madrid szurkolókra, akik folyton fikázzák a barcát a szerencsés sorsolás miatt. ők is megkaptán a lyont a nyolcaddöntőben, egy gólra voltak képesek két meccsen. a bayernt még annyira sem kéne leszólni, van gaallal azért jobban megy a szekér, mint tavaly, és a ribery-robben páros azért elég kellemetlennek tűnik.

raoul_duke 2010.03.11. 13:29:41

Nem bánom, hogy nem láttam tegnap a Milant. Ne keressek ismétlést, ugye? :)

sporttárs 2010.03.11. 13:41:50

@rizla: A Lyont speciel eszemben sincs leszólni, éppen arra utaltam korábban, hogy a spanyol mezőnyben nem sok ellenfele lenne.

De mégsem hiszem, hogy a BL-ben a legnehezebb falatok egyike lenne.

Neil Blender 2010.03.11. 13:49:43

@rizla: Az utolso mondatot er valamit. "jol elbasztatok egy megnyert meccset" Ebben ketsegtelenul igazad van.

Csak azert gondoltam hogy tudsz valamit vagy van valami teoriad mert annyira megfellebezhetetlenul kikialtottad Pellet bunbaknak hogy siman elhittem van vmi insider infod....

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2010.03.11. 14:25:14

@rizla: Szerintem egyszerűen átbaszták a palánkon Pellegrinit. Amikor volt az Alorcon-os cucc, akkor kurva gyorsan elfelejtett pár játékost (Gago, Guti, Raúl, van der Vaart, Drenthe, Metzelder). Már az is vicces volt, hogy egy ezeket a srácokat minek rotálja és hát Valdanoék szóltak is neki, hogy az újonnan érkezőkből kellene valami csapatszerűséget építeni, amelyik majd jó lesz.

Ekkor egy normális edzőnek két lehetősége lett volna: a saját futballról alkotott filozófiája és taktikai elképzelése szerint próbál a keret tagjaira rákényszeríteni dolgokat. Legjobb példa erre talán Capello vagy Lippi, akiktől nagyjából tudni lehet, hogy nem egy rugalmas csapatot akarnak, hanem olyat amelyben mindenki tudja mi a feladata és azt csinálja. Minden áron.
A másik lehetőség az lett volna, hogy megnézi kik állnak rendelkezésére és a keret adottságaihoz megfelelő, lehető legoptimálisabb taktikát dolgozza ki, fokozottan figyelve a különösen nagy téttel bíró mérkőzésekre. Ennek két nagy képviselője: Hiddink és Del Bosque.

Gondolom senki nem kételkedik benne, hogy utóbbit várták el Pellegrinitől. Aztán valahol az úton elsorvadt a gondolat, mert Ronaldo felépült, Higauín lőtte a gólokat, Marcelo osztotta a zsugákat, a Marca szopkodta a játékosok faszát és az egész milliőbe botorság lett volna belerondítani, meg amúgy sem volt rá szükség, hiszen azt mutatja a tabella, hogy ennél faszább Madrid nem volt soha.
Azok az óvodás gólok, amit Higuaín és Marcelo összehoztak, az, hogy egy madridi támadótól már a beindulás pillanatában három méterre áll a védő minden bajnokin, egyszerűen elsorvasztották a csapatépítésre való hajlandóságot

Pellegrininek egy döntőig jutó csapat ígéretét kellett volna legkésőbb mostanra felmutatnia. Egyszerűen neki van szerencséje, hogy a Lyon jött most szembe, mert az biztos, hogy ma reggel már nem lehetne Madridban, ha este Rooney játszik Lisandro helyén. Lehet dícsérni a Lyont, de már az első mérkőzésen is bántóan csúnyán rontották el a 2-3 vagy 3-3 elleni szituációkat és egy ilyen csapat ellen az volt Pellegrini válasza, hogy beküldi Raúlt meg van der Vaartot, miközben kilenc hónap alatt egyetlen egyszer nem próbálta ki, hogy vajon mi a fenéért játszatta Ferguson Rooney előtt Ronaldot. Guti volt a váratlan húzás? Gutinak a Realnál elég sok és elismert edzője volt, de téthelyzetben még egy Minambrest is hamarabb hoztak be meglepetésnek, mint őt. Nemhogy karszalaggal parádézzon.

Mindezek ellenére tovább lehetett volna jutni a Lyon ellen, de az ugyanúgy nem változtatna a megítélésen, mert egyszerűen primitív, korszerűtlen és minden koncepciót nélkülöző focit játszanak. A játékosokat sajnálom, mert megint tényelg azt hitték, mint tavaly, hogy ők kurva jók. Csak mert kitömték a Villarrealt, meg 48-szor találták el a Sevilla kapuját, meg gyűjtöttek 62 pontot és hetvenpercenként lőnek gólt a bajnokságban, de sajnos senki nem szólt nekik, hogy ez kurva kevés Európában már egy Lyon ellen is. Vajon Mourinho tud szofisztikálni egy Chelsea vagy egy Genoa elleni mérkőzés között? Szerintem jobban, mint Pellegrini.

Neil Blender 2010.03.11. 14:31:15

@pancho_sanza: "Azok az óvodás gólok, amit Higuaín és Marcelo összehoztak"

Erre vagy egy hasonlo mondatra vartam toled mar kurvara. Gyanus volt neked ez a "Higuain jo jatekos" duma.

De ha vki boldog a tegnap este utan az te vagy, hiszen urra lehet rajtad a "naenmegmondtamezeknekahulyenknekmarfeleve" erzes.

rizla 2010.03.11. 14:33:59

@Neil Blender: "Csak azert gondoltam hogy tudsz valamit vagy van valami teoriad mert annyira megfellebezhetetlenul kikialtottad Pellet bunbaknak hogy siman elhittem van vmi insider infod...."

nem kiáltottam ki bűnbaknak, de nem lehet felmenteni a vereség miatt, benne volt ő is.

@sporttárs: nyilván. már csak a madrid fricska miatt is jó lenne őket kapni, meg lehetne sírni megint a könnyű sorsolás miatt. bár amíg egy stuttgart is kemény diónak tűnik, addig sajnos kuss van.

Tika_ 2010.03.11. 14:34:55

@csizsikpizsik: én is bekajáltam, sőt, még most is tartok tőle. és meg is döbbentem
viszont ezt a zsúrfiú-szerepkört nem vágom
@rizla: +1
@pancho_sanza: a kiesés után arra gondoltam, hogy kéne panchonak egy 3 napos ban, különben nem ússzuk meg az ilyeneket...
süti beállítások módosítása