Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Premier League, 28. - Sólyom végveszélyben

2010.03.02. 13:00 pote

Mindhárom jelentős fronton megmaradt, vagy még tovább fokozódott, az izgalmi szint a hétvégén. Jelen állás szerint a bajnoki címért hármas versenyfutás lesz, az utolsó BL-helyért négyen szállnak harcba, míg a kiesés elleni küzdelem miatt hét csapat szurkolóinak lesznek álmatlan éjszakái az elkövetkezendő hetekben.
Mégis teljesen másról maradnak emlékezetesek február utolsó napjai az angol foci ismerőseinek. Rooney fejesével a MU megszerezte első (egyetlen?) trófeáját az idényben, Shawcross meg eltörte Aron Ramsey lábát a Stoke-Arsenal-on. Főleg ezekről, de természetes a City londoni diadaláról is olvashattok a tovább után.

Sikerrel járt gerillakampányunk, melyben pocsék játékot vizionáltunk a kupadöntőre, így sikerült olyan szintre felcukkolnunk a csapatokat, hogy egészen elviselhető meccset rittyentettek a képernyőre. Mondjuk hasra nem estünk tőle. Vagyis csak annyira, hogy hason szundikáltunk el a második félidőben.
A Villa jól mérte fél az esélyeit, hogy csak akkor nyerhet, ha az elején meglepi a kissé tartalékos Unitedet. Ez tíz percig működött is. Azonban Dowd sporttárs elfelejtette magával hozni a szabálykönyvet, és előbújt belőle a tapasztalt apuka: megadtam a tizenegyest, legyen elég ennyi, gyerekek. Még el lennétek kényeztetve, ha Vidicset is kiállítanám, jogosan.
A MU túlélt még pár Villa-rohamot, majd az első adandó alkalmat kihasználva ki is egyenlített. Innen már mindenkinek tiszta volt, hogy a manchesterieknél van a lélektani előny. Nagyobb a rutin, és ha minden megy a megszokott kerékvágásban, akkor bedarálják Milneréket. Ezt a folyamatot erősen gyorsította az is, hogy Owen még az első félidőben megsérült. Ergo, Rooney nem csak a hajrára érkezett. Akkor stukkolta be a győztes találatot, amikor csereként be kellett volna szállnia.
Az angol válogatott szerelmeseinek ambivalens érzései lehettek. Egyik oldalról óriási önbizalmuk lehet, látva Rooney formáját. A másikról meg mérhetetlenül szomorúak, mert Owen ismételt sérülése egyértelművé tette, hogy a világbajnokságon való szereplése erősen konvergál a nulla irányába. Nem tudunk nyugodt szívvel egyetlen angol támadót sem mondani, akit szívesen elnézegetünk helyette Dél-Afrikában. Mire lesz elég Rooney egyedül?
Visszatérve a kupadöntőre, a MU megérdemelte a győzelmet. Az első negyedóra után átvette a játék irányítását, és az egyetlen zseni is az ő oldalukon lépett pályára. Azt azonban nehéz elfelejteni, hogy Vidicset már az ötödik percben ki kellett volna állítani. Soha nem tudjuk meg, mi lett volna ha. Így azonban megvédték a legkisebb kupát. Csak a gratuláció maradt hátra.
Aston Villa - Man Utd 1-2

Írhatnánk, kicsit ferdítve, hogy a City megtette azt a szívességet nekünk, hogy háromesélyessé tette a bajnoki címért folyó csatározást, csakhogy a dolgok oroszlánrészét Hilario végezte el. Semmi jel nem mutatott arra, hogy akár csak helyzete is lesz a City-nek a Stamford Bridge-en. Oszt az első félidő végén - megérdemelt Chelsea vezetésnél - Tevez beültette Carvalhót a hintába, majd rábikázta az ötös sarkáról. Tényleg nem tudunk olyan kapust mondani, aki ezt nem fogta volna meg. Sőt! Joli néni - a Lehel téri piacról - is utolérte volna vetődés nélkül a lasztit még a gólvonal előtt - cekkerestül, kerekesszatyrostul, csirkefarhátastul, mindenestül.
A második félidő elején Mikel kísérte le Bellamy-t a mágikus ötös sarkáig. A velszi ekkor észlelte, hogy Hilario most jobban koncentrál, így erősebben szúrta rá, mint Tevez. Ez is bement. A meccs meg eldőlt, mert a hazaiak olyan szinten összezavarodtak, hogy a játékosok este a saját barátnőikkel/feleségeikkel aludtak. Bellettire és Balalckra különösen nem panaszkodhatott az asszony, mert ők már jóval korábban hazaértek.
Megígértük, hogy a Terry-Bridge dologgal nem foglalkozunk, de a meccs előtti történések minket is felkavartak. Már a játékos kijáróban a drámát kutatták a kamerák, azonban említésre méltó affér csak a kötelező kézfogósdinál volt. A City felszarvazott balbekkje azonban olyan elegánsan kezelte a helyzetet, hogy azt még Sólyom László is megirigyelte volna.
Chelsea - Man City 2-4

Ha nem lett volna az a szörnyű sérülés, akkor valószínűleg Bendtner fejeséről, Delap újabb gólt érő bedobásáról, és Wengerék bajnoki esélyeiről elmélkednénk. Így azonban ezek háttérbe szorulnak.
Hiába nem ismételték más kameraállásból (megsüvegelendő magatartás), így is szörnyű látvány volt, ahogy Ramsey lábfeje lefegett a levegőben. Akárhányszor nézzük vissza, mindegyik alkalommal úgy tűnik, hogy ez egy iszonyatosan balszerencsés ütközés, összerúgás volt. Shawcross nem csúszott páros lábbal, nem tartott rá a tini lábára. Egyszerűen keményen érkezett egy labdáért. Az eset utáni viselkedése is azt támasztja alá, hogy semmiféle szándékosság, vagy alattomosság nem volt a mozdulataiban.
Ramsey-nek gyors felépülést, Shawcrossnak pedig minél több válogatott szereplést kívánunk. Annak a kommentelőnknek meg, aki szerint ez a sérülés belefér a káröröm elegáns kifejeződésébe, kívánunk sok szépet és jót.
Stoke - Arsenal 1-3

A City még szombat kora délután feladta a leckét a negyedik helyért küzdőknek. A feladatot a Pool és a Spurs is megoldotta. Ha nehezen is, de 2-1-re nyert mindkét BL-be vágyó csapat. A Tottenham-Everton meccs elég látványosra sikeredett. Tizenkilenc kaput eltaláló lövés volt, és az iramra sem lehetett panasz.
Liverpool - Blackburn 2-1
Tottenham - Everton 2-1


A kiesés elkerüléséért küzdő heteknél megmaradt a négy pont differencia, csak egy kicsit megkeverték a sorrendet. A forduló győztese egyértelműen a Bolton volt. Otthon tudták legyőzni a Farkasokat. Fel szeretnénk hívni a figyelmet a boltoniak dél-koreai középpályására. Hetek óta figyeljük Lee-t, s meg kell állapítanunk, hogy igazán faszipántos játékos. Gyors, jól cselez, lát a pályán, csapatember, és még csak huszonkét éves.
Birmingham - Wigan 1-0
Bolton - Wolverhampton 1-0
Burnley - Portsmouth 1-2
Sunderland - Fulham 0-0

Hétvégén FA kupameccsek jönnek, így egy ötnapos forduló elé nézünk, mert akik már nem érdekeltek, azok letudják a meccseiket a hétvégén, a többiek meg hétközben próbálják meg ugyanezt. Persze, akkor már BL is lesz. Szóval lesz itt káosz, meg vesztett pontok tekintetében.

106 komment

Címkék: angol lee premier league pl ramsey shawcross

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr891802484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nils_h 2010.03.02. 13:25:40

@anonim222 [semleges néző]: Mit kell ezen annyira meglepődni? hallottam már olyanról, aki autót dugott. Hátulról!

nils_h 2010.03.02. 13:30:51

@szferi: vagy Joli nénire a Lehel téri piacról :)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.03.02. 13:55:07

@pote: mostanában nem történt meg a tippek kiértékelése közted és ellenfeled között. vagy nem vettem észre?

pote · http://nst.blog.hu/ 2010.03.02. 13:57:03

@imici77:
el vagyok vele maradva rendesen,
kellene egy szabad hétvége, amíg átrágom magam az összesen. kb egál szerintem...

jawbone 2010.03.02. 13:58:11

ezt a Bridge gyereket oszinten nem ertem bzm
Terry a VOLT csajat rakta meg, raadasul mint kiderult, addigra mar a fel Chelsea-nek alafekudt a kis artatlanka
akkor most mi a f@szert pont Terryre haragszik ?

amugy az angolok a legjobb uton vannak hogy kivegezzek a vb-csapatukat, Bridge+Terry utan most azt is elerte a bulvarsajto hogy A.Cole is kapott egy valopert, mar csak a Gerrard-Lampard kettosbol kellene valamelyiket tonkretenni es akkor akar ki se utazzanak Afrikaba
mekkora nemzet lol

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2010.03.02. 13:59:38

végül is, az Ahico-s kismamás reklám nem rossz. ott van egy hölgy. más is azt látja?

vsztk9111 2010.03.02. 14:02:07

Szegény Villa, sajnálom őket.

vsztk9111 2010.03.02. 14:04:26

Viszont Hilario tényleg kabaré volt, jókat nevettem rajta. Az első gólnál tényleg NEM HITTEM EL, hogy ezt nem direkt csinálta. Elképesztő jelenet volt. A Lehel teres hasonlat nagyon megállja a helyét!

Pityesz 2010.03.02. 14:04:46

nils_h! Kitalálhatom, ugye Te tűzoltó vagy? Roham 1?

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2010.03.02. 14:05:51

@jawbone: Terry állítólag még akkor kavart vele, amikor még együtt voltak (legalábbis Bridge aszitte). azé milyen má, a fél cselszivel sógorságba keveredett.

Asidotus 2010.03.02. 14:16:23

Aki Hilario helyett lenne a Chelsea kapujában, az milyen kapus?
Lassan kezdem azt érezni, ha a Man City hozza az elmaradt meccsét, akkor beáll a bajnoki címért versengők sorába.

Leon Osman 2010.03.02. 14:22:32

Köszönöm szépen a jókívánságokat , igazán megtisztelő, hogy belekerültem a posztba. Még ha így is. Szeretném megköszönni imicinek, nélküle nem jöhetett volna létre egy ilyen szégyenteljes komment tőlem.

Kisvárosi Fojtogató 2010.03.02. 14:32:09

A City nem várt és pokolba kívánt győzelme kicsit megbolondított mindent. Igen, a bajnoki cím háromesélyes lett, a legkevesebbet az Arsenálnak adnám, de nem azért, mert utálom (dehogyisnem), onnantól meg vagy-vagy, ahogy Kergekór mondaná az audmaxban.

Egyelőre ennyi mélyelemzés elég is, a többire még van idő visszatérni.

jawbone 2010.03.02. 14:36:49

en ugy latom (akarhogy is faj..) hogy a united a vegen iden is csak behuzza, nagyon erosek szoknak lenni ilyentajt minden evben

arrol nem beszelve hogy a cselszki hatul szetesofelben

Kisvárosi Fojtogató 2010.03.02. 14:43:20

@jawbone: ja ja ja, csak nem akartam ezt így kimondani, hogy a bocisok örülhessenek.

Ronal-d'oh! 2010.03.02. 14:49:47

@jawbone: Miért, az MU is szépen lassan sérülget lefelé, Anderson, majd Owen és Rafael, Berba térde már a pattintott kőkorszak óta műtétre vár, Ferdinand hol játszik, hol nem, de főleg utóbbi... Idén az nyer, aki a legkevesebbet bénázik.

Ferguson 2010.03.02. 14:50:02

@szferi: v inkább a te avatar csajodra... :P

wil 2010.03.02. 14:52:02

elég klassz forduló volt összességben

Stoke-Arsenal 2. félidőt láttam csak, azt sem kellett volna inkább, szörnyű "baleset" volt, ami után viszont az Arsenal nagyon felpörgött, Stoke meg kicsit feladta a meccset fejben, nem tudták hova tenni ezt a sérülést, Arsenal pedig behúzta nagyot harcolva, ami nagyon fontos 3 pont lett

Villa-MU úgy alakult,ahogy vártam, kicsit megszorítja a Villa a MU-t, de a végén nyernek Rooney-ék
az mondjuk érdekes volt, hogy a city elleni elődöntőnél erősebb kezdővel próbálkozott Ferguson,a mi éppen csak, de bejött, itt lazábbra vette kicsit, de ez is bejött, sőt lehetett volna több gól is a MU-nak, nemcsak 2
a Valencia szélen elmegy, és bead pontosan Rooney fejének, ez tényleg "unalmas" már:D, rengeteg ilyet láttam már az elmúlt hetekben, Rooney szinte legtöbbször pedig üresen fejelhet, nem értem, hogyan helyezkedhet vki ilyen jól, a védői meg ennyire sehogy...
komolyan lassan több fejes gólja van, mint "lábas":D
ha a VB-n is tud hozni egy kis hasonló formát, sztem az aranylabda nem lesz kérdéses nagyon, persze 1-2 trófea kell még a MU-nak is ehhez

Chelsea-Man City volt a legjobb meccs, nagyon összeomlott a Chelsea, ezt ritkán csinálják meg, nem véletlenül voltak veretlenek hazai pályán annyira sokáig
védők közül Ivanovic volt még a legjobb, bár néha ő sem volt a helyén, Hilario teljesen vak, aztán 1-2-nél már gy átszabták a védelmet + emberhátárny is, hogy a City-nek csak át kellett rohanni rajtuk
asszem Bellamy 2. gólja volt az, amikor saját 16-osának előteréből passzolta Tevez-nek, és kb. 10 másodpercbe sem telt, mikor bepasszolta a kapuba felsprintelés után:D
brutális nagy verést kapott a Chelsea, Ancelotti kezéből kezdenek kicsúszni a dolgok, sok a sérültjük is, ez a bulvárhacacáré is sújtja őket, közben az Arsenal meg jön fel, MU sem nagyon hibázik, úgy tűnik...
pedig fogadni mertem volna pár hónapja, hogy a Chelsea bajnok lesz, mondjuk még így is van esélyük jócskán

4. hely meg még izgalmasabb, ott az utolsó 2 fordulóra marad majd a döntés sztem, a Chelsea elleni bravúr talán ad 1 lökést a Man City-nek, de kiszámíthatatlanok, lehet hogy jönnek megint az X-ekkel újra...
kicsit velük vagyok e téren, mert a BL-ben messze nekik lenne sztem a legnagyobb esélyük jövőre a másik 3-mal szemben, pénz miatt is, keret miatt is...
viszont van egy olyan érzésem, hogy más lesz a 4.

ahogy néztem hétvégén vmi szétcseszett forduló lesz csak, viszont van meccs majd hétfőn, kedden, szerdán is, de hétvégén csak 3-4 db
gondolom a FAkupa miatt

nils_h 2010.03.02. 15:00:58

@Pityesz: nem nagyon értem, úgyhogy valszeg nem én vagyok. Utoljára akkor oltottam tüzet, amikor a tábortűznél egy kocka sör után hajnalban a holland kemence egy speciális változatát próbálgatták a srácok, és kellett nekik az anyag a gőzhöz.

Azazello007 2010.03.02. 15:20:47

@nils_h: ha már holland kemence, akkor sajnos muszáj megjegyeznem, hogy egy barátomnak Berbatovról mindig a berbetelés jut az eszébe.

jawbone 2010.03.02. 15:38:58

amugy egy nagyton erdekes fevetes egy szuletett angol haveromtol:
(serulesek, Arsenal temakorben)
Wenger hibaja!!

erre en is csak neztem, ez azert talan kicsit eros

-nem, nem, gondolj csak bele: itt lassan 150 eve jatszanak egy bizonyos stilusban
Wenger erre idejon es osszerak egy csapat torpet ( szo szerint "hiring midgets" LOL) aztan csodalkozik hogy rendszeresen kiskanallal szedik ossze oket a gyeprol
azt mondja az emberem: ez a vedo mult heten a nem kicsit brutalis Drogba v Rooney ellen lehet h megcsinalta ugyanezt a belepot, es SEMMI sem tortent, Rooney ugyanugy ment tovabb, Drogba esetleg feldobta magat, de aztan persze folytatta
magyarul a Stoke jatekos volt a legjobban meglepve mikor a Ramsey gyerek varras menten..

tudom hogy sarkitott velemeny, es (hinnetek?) nem pont Arsenal szurker a tag, de szerintem azert van benne igazsag is

Romaban mint a romaiak..ugye, ne akarjunk mar "brazil balerina" kerettel PL-t nyerni, mert rosszul fog elsulni, ilyen csapatot rakjunk ossze a spanyol bajnoksagban pl., ha mar nagyon muszaly

nna, lehet savazni:P

(amugy Ramsey-t termeszetesen nagyon sajnalom, o aztan pont nem tehet semmirol)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.03.02. 15:47:52

@jawbone: csak annyi, hogy a PL-ben nincs olyan szabály, hogy csak 180cm feletti, 95kilónál nehezebb játékosok szerepelhetnek.

ez kőkemény szabálytalanság volt, ha megnézed a felvételeket. ha nem Ramsey áll ott, hanem mondjuk Rooney, akkor lehet, hogy az Ő lába törik el - sztem, de sztem Berba lába sem bírta volna ki.

Azért az is érdekes kérdés, ha egy csapat taktikája az, hogy erő(szakosan), csomó szabálytalansággal őröljük fel az ellenfelet, sok-sok kemény belépővel, akár sérülést is okozva, stb, akkor a focit játszó csapatot miért nem lehet védeni a megfelelő módon? - lásd 3 meccses eltiltás tavalyelőtt egy szándékos belépőért, ami Eduardonak jobban fájt, mint 3 meccs. Tessék gondolkodás nélkül a sárgákat, pirosokat kiosztani, hisz az egyik cél, hogy a sérüléseket megakadályozzák.

Én így látom.

Üdv, ymy

jawbone 2010.03.02. 15:54:17

@imici77:
nem erre vonatkozott a hozzaszolasom:P

igen telleg nincs ilyen szabaly
olyan sincs, hogy 40kg alatti tudobeteg torpekkel kellene jatszani a vilag elismerten legkemenyebb bajnoksagaban

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.03.02. 15:57:44

@jawbone: azért ezek a tüdőbeteg törpék elérnek néhány eredményt.

Lezuzius 2010.03.02. 16:03:56

@jawbone: ilyet mar en is olvastam, tipikus angol duma, nem tudom mi lett volna a ha kis hazi kedvenceik (Ronney, Lampard, Gerrard)-al tortenik ez, raadasul ha egy kulfoldi rugta volna le (kb nacizas vagy).
Csak osszefogalom mi tortenik: Fergie Shawcross-t hivja fel es tamogatasrol biztositja, Nem a masik csavot hivja fel ha mar telefonalos kedveben van aki labtoressel fekszik a korhazban.
Wenger a hibas mert a csapat "tul gyorsan" jatszik es akkor benne van az elkesett belepo. Raadaul o kerjen bocsanatot Showcrosstol, mert megbantotta a kis frissen bevalogatott angol gyerek lelket, aki amugy "nem olyan" srac, az anyjaval lakik meg minden.

Azota elokerult meg egy labtorese (akkor sem "ugy gondolta"), ahhoz kepest hogy fiatal jol nyomja.

Amugy a videot elnezve, max egy elefant laba birta volna ki ezt az esetet, nem Drogba vagy Rooney.

_benito · www.nst.blog.hu 2010.03.02. 16:06:00

@jawbone: a haverod iskolapéldája annak, amit egyébként is jól tudunk: az angolok egész egyszerűen ostobák a futballhoz. :)

ravanelli 2010.03.02. 16:14:21

@jawbone: A csaj a gyereke anyja, Terry pedig a legjobb barátja volt. Ez a gáz benne

bakító 2010.03.02. 16:51:18

@jawbone: ostobaság amit írsz.
Diaby nem törpe, mégis eltörték a lábát, aztán jött Eduardo, most meg Ramsey. Ha jól emlékszem Diaby még Vieraval is játszott egy csapatban, de a lábeltörős tahót ez sem zavarta.
A Stoke "nem olyan rossz srác" hentese, pedig 22 éves korára már két embernek törte el a lábát focimeccsen. Úgy tűnik, hogy az FA nem fog felébredni, amíg Rooneynak nem töri szilánkosra a lábát valaki. Szégyen...

Senderos 2010.03.02. 16:52:09

nem akarta shawcross eltörni ramsey lábát, viszont akkor is hibás, mert a belépő vakmerő és kockázatos volt. a gyerek sebessége nincs egy dimenzióban az Arsenaléval. ilyen magas szinten veszélyt jelent a többiekre. mi lesz ha kiviszik a vb-re és szembejön messi és megint két ütemmel később csúszik be?
tényleg sírt utána szegény shawcross és látszott, hogy nem ezt akarta, de nem kell őt félteni. ugye ő volt az aki tavaly megtorlásként lerúgta adebayort 3 hétre(az oldalvonalon kívül!).
ez meg hogy az arsenal játékosok azért sérülnek le, mert kicsik, az év faszsága. diaby 192 centi, mégis kettétörték a lábát, ramsey is pont két centivel magasabb rooney-nál.
még allardyce alkotta meg annak idején az "Arsenal don't like it up'em"(mintha bárki is szeretné) taktikát. a favágó kiscsapatok direktbe azzal jönnek ki ellenünk a pályára, hogy odapörkölünk kicsit a külföldi geciknek. focizni nem tudnak, ezért inkább akadályozzák a folyamatos játékot, befélemlítenek, lesérítenek. egyenes út az olasz anti-foci felé.
shawcross lelki sérülésére visszatérve: sajnos ez benne van, ha eltörjük valaki lábát. ha nem szereti, ahogy veszik a kamerák bőgve lebandukolni a pályáról, akkor legközelebb nem kell lábat törni. ilyen egyszerű ez. anyucit innen is puszilom

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.03.02. 16:54:21

@Senderos: Marginális probléma a téma szempontjából, de egy favágó kiscsapat taktikáját ne említsük már egy lapon az olasz - negatív szemmel nézve - "antifocival".

Senderos 2010.03.02. 16:58:09

itt jön ki amúgy annak a hátránya, hogy sok nálunk az idegenlégiós. ha egy angol válogatottat rúg le így 100 nappal a vb előtt, a gyereket a falkland szigetekre száműzik örök életére. így hogy csak egy walesi kissrác volt az, még szegény kis shawcross lett az áldozatka.
de hiányzik az arsenalból most egy tony adams, keown, vieria, aki rendett tenne a pályán a sok kis favágó köcsög között:)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.03.02. 17:09:52

tényleg csak zárójelben: ebből amúgy kijöhetünk rosszul, nem jönnek majd az eredmények, kiesünk a BL-ből simán, és sima bronzérem a vége. A másik esetet meg láttuk Veszprémben, egy kis szerencsével elkezdünk darálni, a bíróktól megkapjuk a kétes tiziket, bejön 1-2 váratlan győzelem, s odaérhetünk a végén a PL felső fokára dacból, mázlival, akarattal...

várjunk 2-3 fordulót és kiderül.

Senderos 2010.03.02. 17:16:02

a másik meg, hogy az fa helyében kizoomolnám a gyerek arcát a becsúszás pillanatában. ha csukott szemmel ment bele, akkor az perdöntő, hisz azért csukta be a szemét, mert ő se tudta, hogy mit fog eltalálni és félt, valamint csukott szemmel nem is látja, hogy mit talál el.
ebben az esetben legalább 10 meccsre elmeszelném shawcrosst.
csak ugye sajnos az FA-től felesleges várni ilyen összetett elemzést és döntési mechanizmust:)

azon se lepődnék meg, ha eltörölnék az automatikus, piros lapos eltiltását, mert a bíró a sérülés súlyossága miatt álította ki

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.03.02. 17:19:39

@Senderos: sztem ilyen feltételezéseknek nincs alapja.

Senderos 2010.03.02. 17:21:32

@imici77: a csukott szemes becsúszás már önmagában veszélyes játék mint a magas láb, viszen a védő nem tudja kontrolálni

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.03.02. 17:24:48

@Senderos: sztem is "vagy a labda, vagy a baba" érzésem van, de hogy nézzék a csukott szemet, hááát, nem értek egyet. mindegy, megtörtént, nézzünk előre.

majd Aaran megjelenik a stadionban, nézi a meccset, góloknál meg lehet mutogatni rá, s menni kell "előre". a többin már nem lehet változtatni.

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2010.03.02. 17:28:20

nekem régi mániám, hogy a becsúszó szerelést storno a szabálykönyvből. azaz pontosabban betiltani, pl a játékos egyik lába mindig a talajon, vagy aféle mozogva (normális futómozgással) legyen. így is lehet keménykedni, csak nehezebb lábat törni. ezzel persze egyedül vagyok :). futsalban van valami hasonló szabály.

danesdzsu2 2010.03.02. 17:30:46

@imici77: Az már önmagában felháborít, és kézremegést vált ki, hogy egy arsenalos divatdrukker a szájára veszi a veszprémi csapatot. A többit hagyjuk is...

jawbone 2010.03.02. 17:33:19

@imici77:
telleg nem akarom ezt tovabb feszegetni, csak egyszeruen beadtam azt a nezopontot ami ideat divik

egy felmondatodon azert fennakadtam:D
"azért ezek a tüdőbeteg törpék elérnek néhány eredményt"

pont hogy semmit sem ertetek el vagy 5 eve, lof@szt sem nyertetek

vannak akik szerint azert mert fizikalisan sehol sem vagytok

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.03.02. 17:36:42

@jawbone: "pont hogy semmit sem ertetek el vagy 5 eve, lof@szt sem nyertetek
vannak akik szerint azert mert fizikalisan sehol sem vagytok "

ebbe nem megyek bele :)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.03.02. 17:38:46

@danesdzsu2: szegedi vagyok, ha érted mire gondolok:) a divatdrukkerezést hagyjuk. lezártam ezt a veszprémi divatdrukkerezéses témát is :)

jawbone 2010.03.02. 17:41:05

abba hogy miert, jobb ha nem is:P

de attol a nulla meg nulla marad:D

najo, nem ragozzuk, jobbulast Ramsey-nek!

danesdzsu2 2010.03.02. 17:43:50

@imici77: Mondjuk úgy, hogy a legszigorúbb rizla-szabály szerint sem vagyok veszprémi divatdrukker. :)

És arra célozgatni, hogy Cosma halála miatt nekünk fújtak a bírók, különben a Szegedet sem verjük meg, háááát....

gamtab (törölt) 2010.03.02. 18:24:40

@imici77: haha ugy látszik bírod az örök vesztes csapatokat

danesdzsu2 2010.03.02. 18:26:49

@imici77: A legszigorúbb rizla-szabály sem számítok veszprémi divatdrukkernek. :)

Miért is kapott a veszprémi csapat kétes büntetőket?

wan2bee 2010.03.02. 18:48:08

hahhaaa. index fooldal hatasvadasz cim :)

Mr. Acid 2010.03.02. 18:52:30

@danesdzsu2: Kétes büntető?! Ember, tudod, hogy a csapat hány büntetőt kapott a Celtic meccs óta?

Asidotus 2010.03.02. 19:53:56

@anonim222 [semleges néző]:
nem vagy vele egyedül, én is büntetném a becsúszó szerelést. Haszna nem sok van, mert ritkán sikerül szabályosan, ám borzasztó balesetveszélyes, még szabályosan is.

pote · http://nst.blog.hu/ 2010.03.02. 20:08:48

@wan2bee:
mingyá' át is rakom 'vendégszerző'-re :)

Strigo 2010.03.02. 20:47:51

Agbonlahor 10 méterre a kaputól lőni készül, ez mióta gólhelyzet? :)

szferi 2010.03.02. 20:56:48

egyrészt nem volt semmi gond azzal a belépővel - ezer ilyen van, hogy lábat találnak labda helyett, ramseynak óriási pechje volt. (különben én sem vagyok híve a becsúszó szereléseknek, annak meg pláne nem, hogy ha egy kicsit is hozzáér a becsúszó láb a labdához, akkor már mindegy hogy tarolja le az ellenfelet is)

másodszor, aki már játszott gyorsabb, technikásabb csapat ellen, annak felesleges mondani hogy ilyenkor nem kell hagyni hogy az ellenfél tetszés szerint játszadozzon, hanem igenis keményen rá kell menni minden labdára. ugyhogy nem értem wenger (meg az arsenal drukkerek) állandó picsogását, ha a nagy arsenal játszik akkor az ellenfél álljon díszsorfalat nekik a kezdőkörtől a kapuig, vagy mégis mi felelne meg neki?? foglalkozna inkább röplabdával, ott nincs testi kontaktus. ramseynak jobbulást, sikeres karriert.

Woland 2010.03.02. 20:58:24

nehez ilyet leirni, de jelenleg siman kozepes eselye van az Arse-nak a bajnoki cimre. konnyu es finom a szezon vegi sorsolasuk, a Man City (otthon) es a Spurs (idegenben) a ket hatralevo nehez meccsuk.

a Chelsea es a ManU meg egyszer gyomoszoli egymast, na meg ha jol emlekszem a Liverpool-lal is randiznak meg mindketten. a ManU az Eastlands-re is hivatalos, a Spurs-szel mindketten jatszanak (a Chelsea a Lane-en ahol 4 vagy 5 eve nem nyert).

a Chelsea-nek a BL mellett meg ott az FA kupa is.

meginkabb depressziv gondolat hogy a Tottenham negyedik helye is egyre valoszinutlenebb. azzal hogy a Chelsea ugy osszeomlott mint a Burnley rosszabb napjain szokott idegenben, hatalmas bonuszt adott a ManShitty-nek. mar-mar akkora eselyt adok nekik a negyedik helyhez mint a Pool-nak.

az ManC-Everton meccsen nem is tudom milyen eredmenynek szurkoljak. a Citeh hatralevo meccsei csak picit konnyebbek mint a Spurs-e. az Evertonnak viszont ezekutan egy karib-tengeri setahajokazas jon. minden egyes hatralevo meccsukon eselyeskent lephetnek majd palyara. siman benne van az is hogy 8 pontot hozzanak a Tottenham-en.

a Villa, ha minden jol megy kep most maga ala egy fasza kis hullamvolgyet, de lehet hogy ez sem lesz eleg ahhoz hogy magunk mogott tartsuk oket, mivel a sorsolasuk nagyon komfortos.

a Liverpool favorit.

szoval... a legjobb ami tortenhet a szezonban az egy FA-kupa gyozelem. ami kibaszott jo lenne : ) a negyedik hely meg majd jovore, egeszseges Modriccsal es Lennonnal.

Woland 2010.03.02. 21:05:21

fucking brilliant...

Lennon meg hat hetig nem jatszhat. Huddlestone bokaszalag serules Heitinga vasarnapi belepoje utan. Bentley is a doktornal, Jenas is. Woody lehet hogy mar vissza se jon.

pedig Kaboullal Palacios mellett elegge szarok voltunk az Everton ellen. onnantol kezdtek szallitani a helyzeteket. basszus.

rizla 2010.03.02. 21:21:33

oké, hogy rooney idén aranylabda-esélyes lehet, és hogy briliáns, meg minden, nem is vitatom, de egy szimpla fejesgól miatt ennyire hangsúlyozni megint, hogy csak az MU-nál volt a csapatban zseni.. úgy hallottam, azon kívül nem játszott túl jól.

Strigo 2010.03.02. 21:29:52

@rizla: nem hallani, látni kell, egyébként meg cseréld ki rooney nevét a mostani aranylabdásra, a mai dátumot meg a bl döntő másnapjára, és egyből megérted

rizla 2010.03.02. 21:33:42

@Strigo a divatdrukker: a bl döntő másnapján nem is az volt hangsúlyozva a posztban, hogy van egy zseni a barcában, fejelt egy gólt..

nem láttam a meccset, oké, de alapvetően nem tetszik az a tendencia, hogy csak azért kell zseniként ünnepelni minden pillanatban rooney-t, mert most több gólt rúg. egyrészt zseni volt az eddig is, csak valamiért jóval kevesebben vették észre (mert nem talált be ennyiszer - igazi szalonfocibuzi hozzáállás), másrészt ez kissé sekélyes, és nem hiszem el, hogy mást nem lehet észrevenni ebben az MU-ban. pl szintén hallottam azt is, hogy valencia már megint szép kis beadást rittyentett wayne fejére, és hogy eléggé mocorog a srácban valami.

Strigo 2010.03.02. 22:20:03

@rizla: ezzel még mindig az a gond, hogy csak hallottad.ó, és nem láttad. Nem is egy, hanem két beadást tett oda Valencia, és Rooney második fejese is gyönyörű volt(kapufa), mint ahogyan a gól előtti Berbatov-sarkazás is. A meccs emberének is Valenciát választották, bár szerintem Park volt a legjobb

rizla 2010.03.02. 22:33:43

@Strigo a divatdrukker: tulajdonképpen nem értem, hogy most mit nem értesz.. ha valencia lett a meccs embere, akkor talán némiképp jogos lehet az észrevételem, hogy ne annyi legyen a meccs játékosainak a megemlítése, hogy rúniegyzseni, és ennyi, nemde?

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.03.02. 22:40:34

@danesdzsu2: "
És arra célozgatni, hogy Cosma halála miatt nekünk fújtak a bírók, különben a Szegedet sem verjük meg, háááát.... "

absz nem erre gondoltam. úgy értettem, h egy tragédia összekovácsolta a csapatot, hátha nálunk is megtörténik. bocs, ha félreérthetően fogalmaztam.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.03.02. 22:41:10

@batmag: "haha ugy látszik bírod az örök vesztes csapatokat "

haha, nem értelek, haha... haha

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.03.02. 22:45:08

@szferi: sztem senki nem mond ilyeneket, h álljanak sorfalat...

starfucks 2010.03.02. 22:53:09

nem bírsz aludni imici77?:)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.03.02. 23:02:12

@starfucks: unatkozol otthon vagy alszik már a kisMalacka? :)

starfucks 2010.03.02. 23:17:23

@imici77:
Alszik a kicsi is, meg az Anyukája is, a Paprika Tv-n meg vegetáriánus műsor van...:)))

Woland 2010.03.02. 23:17:30

mivel pote mester atsiklott a szezon egyik legszebb golja felett, kotelessegemnek tartom hogy megosszam Obi van Modric goljat azokkal akik meg nem lattak:

www.soccerclips.net/videos/tottenham-2-0-everton-modric

Ferguson 2010.03.02. 23:27:45

@starfucks: jó nicks, régen a ceu-n láttam egy srácot mindig starfucks hotties polóban... :P :D

K_dako 2010.03.03. 08:15:26

Remélem egy kis reklám belefér:
Ahogy ZenZo kolléga említette egy korábbi írásában, szombaton Budapestre érkezik Kerry Dixon, a Chelsea legendája, a klubtörténet második legjobb góllövője. A március 6-i eseményre vannak még szabad helyek, akit érdekel, jelentkezzen az info@chelseafc.hu címen. A videózással (nehezen elérhető felvételek a 80-as évekből) egybekötött beszélgetés délután 3-tól lesz a budapesti Box Utca étteremben.

Off vége.

pote · http://nst.blog.hu/ 2010.03.03. 08:19:44

@Woland:
hú, azt meg kellett volna említeni

@rizla:
"úgy hallottam, azon kívül nem játszott túl jól"
ezért zseni, nem?

kben meg én láttam a meccset (bár, be is aludtam rajta) és még ennyit se akartam róla írni...

danesdzsu2 2010.03.03. 09:54:04

@imici77: Bocsi, én voltam inkább túl ingerült. (Persze, ha valaki egyszerre Szeged és Arsenal drukker, az meg is érdemli, ez már több mint bűn... ;) )

mann 2010.03.03. 12:00:55

@danesdzsu2: Az Arsenal fanság szerintem is extra kemény állapot ebben a kötésben, főleg ha mellé FK1899 Szeged elkötelezettség is társul :)

balu11 2010.03.03. 14:23:42

"Nem tudunk nyugodt szívvel egyetlen angol támadót sem mondani, akit szívesen elnézegetünk helyette [Owen helyett, ha jól értem] Dél-Afrikában."

Én több ilyet is tudok: Defoe, Zamora, esetleg Crouch.

Rooney mellé talán Defoe passzol a legjobban, bár elég hullámzó a formája (már amennyire én látom), de mindenképpen jobb választásnak tartom Owennél. Zamora meg az elmúlt 1 évben személyes kedvencem lett, vele az egyetlen gond, hogy igazából center, és nem hinném, hogy Capello Rooney-t mögé rakná árnyékéknek - annál többet ér legelöl.

Szóval Bobbyt első számú csatárcserének kivinném mindenképpen, de alapjáraton sztem jó a Rooney-Defoe páros. A legboldogabb akkor lennék, ha Capello valahogy kifundálná, hogyan tud együtt játszani Wayne és Zamora.

Okosabbak leszünk az Egyiptom elleni meccs után nyilván. (Remélem, végül a keretben ott van Bobby, tudom, hogy szó volt róla, de hogy végleg bekerült-e, azt nemtom.)

(Heskey-t nem erőltetném, Owen sztem nem fog hiányozni, Crouch meg jöjjön, ha belefér a keretbe negyediknek)

szferi 2010.03.03. 14:32:32

@balu11: zamorával az az egyetlen gond, hogy nem jó játékos. az ő beválogatása a vassell "érát" idézné, legalábbis az én szememben. akkor már sokkal inkább bent vagy agbonlahor, és ahogy írtad, defoe is jó alternatíva. Owennel viszont egyikük sem veheti fel a versenyt. nagyon nagy kár, hogy ennyire sérülékeny - hétvégén is egy teljesen ártatlan mozdulat miatt kellett lehozni, - capello biztosan nem viszi ki. viszont a többiek a kanyarban sincsenek az ő zsenialitásához képest, sajnos.

pote · http://nst.blog.hu/ 2010.03.03. 14:37:39

@balu11:
defoe-t elfogadom.
másik kettőt nagyon nem

és owent továbbra is rohadtul sajnálom.
f.sznak ment el a reálba :(

balu11 2010.03.03. 14:43:24

@pote: ilyen értelemben (real) én is nagyon sajnálom, és kétség nem fér hozzá, hogy a tehetsége a jelenlegi angol csatárok közül csak Rooney-val említhető egy lapon (ill. napon, ahogy tetszik)

viszont mostanában nincs formában, nem játszik, láthatóan nem is annyira motivált (pl. a válogatottal kapcsolatos - sérülése előtti! - eléggé lemondó niylatkozata)

@szferi: Vassel azért túlzás. Zamorával kapcsolatban én sem azt mondom, hogy megnyeri egyedül a VB-t, de láthatóan egyre jobb, fejlődik, gólerős, és van esze a játékhoz. Én nagyon bízom benne!

(Crouch nem teljesen volt komoly...)

balu11 2010.03.03. 15:31:33

na, megnéztem, Zamora nincs az Egyiptom ellen nevezett keretbe
www.thefa.com/England/MensSeniorTeam/Players.aspx

most őszintén, C. Cole, Heskey és Crouch jobbak, illetve hasznosabbak jelenleg az angol válogatott számára? (talán a Heskey/Crouch párosból az egyik, a nemzetközi rutin miatt)

kétlem, személy szerint

(már pedig sok edzőmeccs nincs hátra a VB-ig, és ha most nem próbálják ki Zamorát, akkor ő nem fog utazni, ami sztem hiba lenne)

pote · http://nst.blog.hu/ 2010.03.03. 15:34:50

@balu11:
ahogy elnézem a belső fejlődésedet a mai nap,
holnap már "zamorát a válogatottba" pólóban fogsz feszíteni.

azért nem akkora ász ő,
bár tény, h c.cole szintjét simán üti, és kevesebbet támaszkodik, mint crouch

szferi 2010.03.03. 15:40:48

@balu11: szerintem c.cole van olyan jó. heskey fölött eljárt az idő. crouch jó csere lehet, jól tudja tartani elöl a labdát (angol-portugál 2006), és lehet rá építeni egy taktikát, de szerintem is túl kellene már lépni ezen, illene egy kicsit kreatívabban támadni.

megnéztem a linket, én mondjuk walcott beválogatását sem nagyon értem, a védelem pedig erősen kísérleti jellegűnek tűnik, legalábbis remélem hogy az :)

szferi 2010.03.03. 15:41:58

@szferi: ... van olyan jó mint zamora.

szferi 2010.03.03. 15:45:37

mondjuk ha kiviszi beckhamet (amivel nem igazán értenék egyet), viheti hozzá crouchot is.

balu11 2010.03.03. 15:49:30

@pote: nem hiszem én sem, hogy ász, de egy jó bubi benne van (vagy egy stüszi vadász, esetleg)

többet nem is állítok, mint hogy Cole és Crouch előtt kellene meghívót kapnia (kb. Heskey-vel egyszerre)

(kicsit azért is zavar a dolog, mert 1-2 hete kitaláltam magamnak, hogy ha lesz "jósoljanak a kommenteleők a VB-re" poszt majd, akkor bedobok egy extrém tippet, miszerint Bobby és Bendtner összesen min. 4 gólt rúgnak a tornán - ha meg Capello itthon hagyja Zamorát, akkor vagy ki kell találjak mást, vagy Nicknek nagyon össze kell szednie magát :))

((egyébként erre a hónapra más feliratú poló gyártatását tervezem: "3. hónap = 3ból 3!" - nem focival kapcsolatban...:)))

pote · http://nst.blog.hu/ 2010.03.03. 15:53:16

@balu11:
(bölcs mosoly)
majd
(legyint)

Woland 2010.03.03. 17:21:54

@pote:

ugye milyen szep volt : )

Woland 2010.03.03. 17:51:08

@balu11: @pote: @szferi:

Zamora szerintem teljesen komolytalan. a mostani az elso _turheto_ szezonja miota a PL-ben jatszik. ez ne legyen mar eleg. semmit sem latok amiben jobb lenne a Heskey-Cole-Crouch trional - sajna inkabb gyengebb.

Rooney es Defoe a ket tuti utazo, ezt szerintem sehol sem vitatjak.

Owen, isten tudja mikor jatszott vegig tetmeccset. persze hatalmas jatekos volt valamikor, regen. Beckham bevalogatasaban tobb raciot latok mint az oveben.

Heskey-t szereti Capello, ugyhogy szerintem o bennragad. Carlton Cole a Heskey 2.0 vagy inkabb 1.2

Crouch a magassaga, Agbonlahor a sebessege miatt kerulhet szoba. De engem egyikuk sem gyozott meg. inkabb betennem a vadallat Kevin Davies-t.

bar, ha Walcott-ot behivta a keretbe akkor tenyleg minden elkepzelheto... vicc... bar ha Lennon felepul akkor marad a szigeteken.

Upson es meginkabb Lescott erthetetlen kategoria nekem. nem azert mert haza akarok beszelni, de Dawson mindkettejuknel kenyelmesen jobb.

Slice 2010.03.03. 19:51:06

@Woland: Zamora nem lenne valami nagy húzás ha kivinné Capello szerintem sem. Ha már egy torony kell előre akkor mindenképpen Crouch.
Walcott nevezése szerintem nem hülyeség, bár én kivinném Lennont is mellé simán. Walcott 1 rakás szar idén ez tény, de egyrészt még van idő a VB-ig és addig akár formába is lendülhet, másrészt pedig hasznos lehet csereként beállva a meccs hajrájában amikor az ellenfél már levegőt sem bír venni. Lennonnak mondjuk ugyanez a szerepe lehetne szerintem, úgyhogy necces lenne 2 ilyen játékos is elvinni, de tennék rá egy nagyobb összeget, hogy valamelyikük sérült lesz a VB alatt.

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2010.03.03. 19:56:52

@Slice:

Walcott hátha jó lesz a VB-n és 20 millióért elviszi a Liverpool. :)

Slice 2010.03.03. 20:21:30

@peter135: Hát annyiért vihetnék is:D Mondjuk én Walcottal várnék még egy évet, aztán ha jövőre is csak ezt a szintet lesz képes hozni utána mehet ahova akar, mert ez nagyon kevés. Viszont én többre tartom őt annál, mint amit idén produkál.

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2010.03.03. 21:02:18

Néztem ezt az Angol U21-es meccset. Hát elég botrányos volt szvsz. Az angoloknak kb 2 helyzetük volt jóindulattal. Az egyiket Wilshere csinálta meg magának egy esernyővel, a másik meg egy kipattanó távoli lövés amit Delfouneso berúgott. Les volt egyébként, de ez mellékes. Elég érdekesnek találtam, hogy Wilsheren kívül nem volt olyan Angol játékos aki előre 5 méternél távolabbra jól tudott volna passzolni.
Rodwell is Denilson stílusban nyomta, sokszor még az 5 méteresek sem jöttek össze. Lansbury persze nem játszott, mert minek. A 2. görög gólnál fogalmam sincs, hogy mit akartak Smallingék, de azért elég vicces volt.

papercut 2010.03.03. 22:19:29

Az Anglia - Egyiptomot nézi valaki? Walcott csinál valamit?

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2010.03.03. 22:36:59

@papercut:

" Walcott makes way for Manchester City winger Shaun Wright-Phillips. Was a frustrating evening for the Arsenal speedster."

d3vnull 2010.03.03. 23:13:23

Walcott olyan "jól" játszott, hogy talán jobb is, hogy nem láttad. Helyére jött Wright-Phillips, azonnal belendült a dolog :)

Woland 2010.03.04. 00:01:09

SWP es Crouch utaznak, hacsak nem jon kozbe serules.

Walcott szerintem marad otthon, hacsak Lennon serulese nem javul.

a csatarsor ugy nez ki kialakult: Rooney, Defoe, Heskey, Crouch (+C. Cole ha otot vinne Fabio esetleg).

valahol meg remenykedem abban hogy Defoe, Crouch es Lennon mellett meg Dawson es Huddlestone is szamitasba johet. de lehet hogy tul keso van mar ehhez. (mondjuk Dawson nem lenne kockazat semmi teren.) King-et nagyra tartja Capello de ketlem, hogy abbol lesz valami.

bag 2010.03.04. 20:46:17

köszönöm a postbeli megerősítést! :)

szószerint idéztem Zomborit aki elmondta amit mindenki lathatott amúgy....

Vidicet ki kellett volna állítani, kérdés és komment nélkül pont.

Kaptam érte rendesen, sajna csak a tényről nem beszélt senki...

Viszlat 2010.03.04. 21:48:49

@bag: csak a pontosság kedvéért, nem azért "kaptál rendesen", mert Vidicet ki kellett volna állítani (ezzel egyetlenegy United drukker sem vitatkozott), hanem a mellécsatolt röhejes rohamod miatt. :)

Tika_ 2010.03.05. 13:36:31

a Chelsea-meccses rész jó lett :) Leon Osman említése király, több ilyet (többiektől is)
@anonim222 [semleges néző]: +1
ez az elsőzéses dolog komoly?
süti beállítások módosítása