Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Ligue 1 - #24 Didergés, grimaszok, fagyott fülcimpák

2010.02.13. 18:55 OJ

A franciáknál a kupa kedd-szerdát, nálunk a hétvégét nehezítik hóátfúvások, de ez senkit se tartson vissza attól, hogy a Marseille monacói fellépését vagy mondjuk a Bordeaux renomé-helyreállító műveletét válassza. A tabella vége elég rendesen beállt, elöl viszont tisztes a tülekedés, a helyzetet pedig tovább bonyolítja, hogy napokon belül újra megelevenedik a nemzetközi színtér, ezzel gyakorlatilag a bajnokság is döntő fázisához ér. Tovább után harangozunk.

Úgy tűnik, a hét bukóját a legutóbbi hétvégén bajnokot verő Rennes követte el, talán túlontúl elbizakodottá tette őket a fenti esemény, talán csak simán rossz napot fogtak ki, mert a negyedosztályból érkező ellenfél szépen beásta magát ellenük és onnan csak egy gól erejéig jött ki (Quevilly-Rennes 1-0). Hasonló bravúrból már kettőt is összehozott a Plabennec, miután az Auxerre két élvonalbeli játszótársát is kipöckölte, Jelenék viszont a grenoble-i sokkot korrigálva egy négyessel - a polák triplázott - tettek pontot a falusi menetelés végére. Igaz, olyan rosszul így se jártak a kicsik, mert a Lyon mindenható ura, Aulas meghívta az elnököt, az edzőt és a csapatkapitányt BL-t nézni a soros Real-meccsre. Persze csak miután kitudódott, hogy a plabenneciek sorozatos megkereséseit (egy hírverő meccset szerettek volna összehozni) a tisztelt elnök szarba se vette, na, hát biztos nem volt ideje a titkárnőknek. Szintén ütött a Sochaux (-Beauvais, 4-1) és magabiztos, romboló gólarányú edzőmeccsel a háta mögött készül a hétvégére a Boulogne (-Guingamp, 1-0), a PSG (-Vesoul, 1-0), valamint a St-Étienne (-Vannes, 2-0, Payet- és Riviére-gólokkal).

A hétvégi mutatványhoz viszonyítva nehezen képzelhető, de ahogy látjátok, videós bizonyítékunk is van rá, hogyan picsázták ki a Marseille-t a kupából. Részben önerőből, részben Mandanda jóvoltából, de a kicsit kiszoruló Jemaa már a szünet előtt duplázott, az egykoron OM-es Maoulidáénál - akiről hamarosan külön szólunk majd - már hárommal is ment a RCL, megünnepelve Runje kapus 34. születésnapját. Ez még egy elhalasztott csörte volt, a Lens-nak ott van még a Brest a nyolcbakerülésért. [Lens-OM 3-1]

Ellenben megemlegeti még a védekezés terén emlékezetkiesést mutató Bordeaux a két monacói gólt, ugyanis mindkettő az ötösről esett - előbb Djimi Traoré, aztán a Moszkvából kölcsönvett nigeri fiú, Maazou csapott le, kettejük közt meg a hóvihar -, továbbá mindkettőnél Nené volt az előkészítő. Ouwo Moussa Maazou '88-as születésű, a niamey-i CSZKA-nak megfelelő ASFAN-ban nevelkedett, innen került előbb a Lokerenhez (itt különösen eredményes volt), majd a moszkvai CSZKA-hoz, közben pedig hazája meglehetősen alacsonyan rangsorolt válogatottjában is debütált. Monacóban négy meccse várt arra, hogy bepiszkálja első gólját - és ha már így alakult, hát Lacombe nyakában folytatta az örömködést. Érdekes fordulat ez a monacói kölcsön, egy korábbi interjúban ugyanis erőteljes párizsi érdeklődésről lehetett olvasni.  [Bordeaux-Monaco 0-2]


Tippek

Monaco-OM 2-2 Pont a két kiemelt meccs főszereplői futnak össze mindjárt. Egy-egy fontos láncszem hiányát leszünk kénytelenek elviselni: Park helyén az új fiú kezdhet, a túloldalon Brandao ágyéksérülés miatt hetekre a lelátóra teleportálta magát, így a újjáéledő nemzetközi terepen se lehet az OM segítségére. Az elmúlt három bajnoki látogatás alkalmával a vendégoldalra jutott a pezsgős boldogságból, ugyanerre a hazai öltözőben akkor volt példa legutóbb, amikor Chevantón még itt játszott.  

Montpellier-Grenoble 3-1 Az ötös ellenére is azt mondom, nagyobb meglepetés lenne a Grenoble pontszerzése, mintha kiderülne, hogy Platini (is) lefeküdt Brigitte Bardot-val.

Nancy-PSG 0-0 Köszönjük, a fájdalomból nem kérünk.

Le Mans-Sochaux 2-1 A két gól biztos és ezt inkább a hazaiaknak kéne rúgnia, de kőkeményre fagyott fülcimpával is rámehetnek, ha nem luggatják ki a zsugát. Ha ez se lesz meg, minden további reménytelen.

Lille - Boulogne 2-0  A Boulogne továbbra is tartja bajnoki gólképtelenségét.

Valenciennes-Nice 3-0 A nizzaiak hatalmas felállását (0-2-ről 3-2) elképedve énekeltük meg az ősszel, most pedig ugyanilyet remélünk a túloldalon, ugyanis a Valenciennes-nek is van honnan felfelé néznie, mert sok jóban mostanában nem volt részük.

OL-Lens 1-1 Legutóbb a bajnoki címük évében nyertek a lensiak Lyonban, azóta gólt is csak három-négyévente rúgnak a csilletologatók és a fentiekből kiindulva úgy érezzük, ez lesz az az év, amikor 1998, 2002 és 2005 után újra betalálnak.

Auxerre-Rennes 1-1  Hétközi kupázók és alkalmi tabellaszomszédok randevúznak, a kuszaság a hétvégére alábbhagy és kiegyeznek egy békés ikszben.

Lorient-Toulouse 2-1 Gignac három ilyen meccsen vett eddig részt, kétszer lilaként, egyszer a Lorient mezében, de egyszer sem győztesen. Most nem fog, sérült.

Bordeaux-St-Étienne 3-1 Az októberi odavágón hatalmasat szenvedtek Blanc profék, a zöldek ellenben azóta se találják magukat, egy-két kósza győzelmet leszámítva semmi folytonosságot nem tudnak mutatni. Payet fagyos grimaszok ezreit varázsolja a lelátóra, de nem tart sokáig, bekocog Cavenaghi és több mint valószínű, hogy helyreáll a rend.

Tehát a heti góltipp egy kövér 27-es, a további olvasói jóslatokat várjuk szűnni nem akaró lelkesedéssel.

Pampito tippsora:

Monaco-OM 1-1
Nancy-PSG 0-1
Valenciennes-Nice 0-0
Le Mans-Sochaux 2-2
Lille-Boulogne 3-0
Montpellier-Grenoble 2-1
Lyon-Lens 2-0
Auxerre-Rennes 1-2
Lorient-Toulouse 1-1
Bordeaux-St-Etienne 3-2

5 komment

Címkék: francia videó beharangozó üveggömb tippverseny ligue 1

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr421755381

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BruceWayne 2010.02.13. 21:02:17

bízok kedvenc francia csapatom, a PSG pontszerzésében, bár ebből a szezonból is szokás szerint már megint nem lesz semmi, pedig megint egész jól indult.....

Pampito 2010.02.14. 09:56:18

Eddig nem is rossz ! Látom,h sokszor 1 húrra jár,fejünk eredményjelző része :)
Volt edzőváltás Párizsban?
Bölönit eltudnám képzelni a bohócsereg élén

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2010.02.14. 10:05:11

@Pampito:
Még nem, majd fű alatt váltanak a 35. fordulóban, hogy mentsék a 15.helyet... :)

Pampito 2010.02.14. 10:45:28

@OJ: Szégyen!
A PSG mindig az Athletico Madridot juttatja eszembe.
Szezon előtt,rengeteg pénzköltés,hatalmas igéretek,az év végét meg rendszerint csörgősapkával fejezik be,valahol a 10 hely környékén.Évek óta!
Érthetetlen és szánalmas.....

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2010.02.14. 23:04:54

Wendel megint nyert egy meccset a Bordeaux-nak. Hatalmas forma és még a tippemet is hozta. :)
süti beállítások módosítása