Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Jornada 22 - A forduló beharangozója

2010.02.13. 17:58 Garcia bőrmester

Papíron és a valóságban is a Real Madrid nézhet nagyobb várakozással a 22. játéknap elé, mint a Barcelona. Az Atléticóhoz látogatnak a katalánok, míg a Real az utolsó Xerezzel találkozik. Most még sokan kételkednek ebben, de amint elkezdődik a meccs, azonnal rá fogunk jönni, hogy ez az Atlético a Barcelona B ellen is kevés és marad az ötpontos különbség a táblázaton. Az üldözőknek karcosabb meccseik lesznek, és van egy középtájt elrejtett rangadószerűség is, amit a Villarreal és az Athletic Bilbao vív majd az El Madrigalban.

Az Atléticonak, jelenleg akkor sem lenne esélye legyőzni a Barcelonát, ha maga Guardiola futna ki a gyepre, három tartalékból felhívott védő társaságában. Való igaz, hogy az Atlético Madrid az előző két alkalommal, hazai pályán 4-2-re illetve 4-3-ra verte a Barcelonát a bajnokságban, most azonban inkább az van bennük, hogy rossz játékkal, egész könnyedén adják meg magukat a listavezetőnek. A Barcelonában a hiányzások ellenére legalább 8 poszton jobb játékos szerepel majd, mint az Atléticónál, és, hogy őszinték legyünk valószínűleg nagyon sok csapat, többek között az Atléticó is szívesen látná a soraiban bármelyik ifjú titánt a Barcelona tarcsiból. Persze a rutintalanságból adódó egyetlen hiba is nagyon sokba kerülhet, de úgy véljük, hogy ha azt a kérdést tesszük fel magunkban, hogy Messiék képesek-e mondjuk 4 gólt rúgni ennek az Atléticónak, ha muszáj, akkor a válaszunk igen. Ez viszont szinte kizárttá teszi, hogy kikapjanak, egyszerűen több gólt fognak rúgni. Atlético Madrid-Barcelona 2-4

Nagy az öröm a spanyol sajtó madridi érdekeltségű felén, mert C.Ronaldo újra visszatérhet az újságok címlapjára. Vicceltünk, eddig is ott volt, de most futballozni is fog a kiesés ellen eredménytelenül küzdő Xerez ellen, ugyanis letöltötte eltiltását.  Arra viszont nem derül fény, hogy melyik az alap Real Madrid, mert most meg Guti és Benzema marad ki a keretből sérülés miatt. A mérkőzés előzetesen arról híres, hogy Iker Casillas 500. tétmérkőzésére készül a Real Madrid kapujában, az eddigi 499-ből 368 bajnoki volt, 101 BL-mérkőzés, 16 Copa del Rey, a többi pedig egyéb kupasorozat. Ősszel úgy rúgtak ötöt az újoncnak a madridiak, hogy az a vendégekre nézve volt hízelgő, a kimenetel most sem kérdéses, legfeljebb az arány. Xerez-Real Madrid 0-3

A Valencia a négy zakóval terhelt és utolsó kilenc meccsén összesen kettő pontot gyűjtő Sporting Gijónhoz látogat, akiknek ez most annyira hiányzik, mint kezdő bálnának a tankhajó, és minden jel arra mutat, hogy az idegenben remekül szereplő harmadik helyezett megszerzi a három pontot, annak ellenére, hogy Villáék sem Tenerifén, sem Sevillában nem tudtak nyerni Sporting Gijón-Valencia 1-2

A Sevilla háza táján megnyugodtak kicsit a kedélyek a kupadöntő elérése okán, ugyanakkor továbbra is zsúfolt a naptáruk, mert lassan folytatódik a BL, amiben reális elvárás, hogy menjenek még egy kört a CSZKA Moszkva ellenében. Kíváncsian várjuk, hogy Manolo folytatja vagy sem azt az utat, mely szerint a sok sérülés és hiányzás okán kicsit hanyagolta a bajnokságot a kupaküzdelmek javára. Az Osasuna elvileg nem ellenfél, gyakorlatilag viszont masszív csapat idén és a Sevilla még adós a lehengerlő játékkal, így szoros mérkőzésre számítunk, hazai győzelemmel. Sevilla-Osasuna 2-1

Az első hétfő esti rangadóra készülnek Tenerifén, ahová az a Mallorca látogat, amely nem és nem tud idegenben rendesen szerepelni és az eddigi eredményeik alapján ez hazai győzelemnek tűnik. Tenerife-Mallorca 1-0 Szintén kellemetlen kirándulás vár a Deporra, akik az Espanyol vendégei lesznek a hétvégén, akik legutóbbi négy hazai meccsükből hármat megnyertek. Espanyol-Deportivo 1-1

A hetedik helyen tanyázó Getafe elnöke új szezon kezdetéről beszélt, a kupából való kiesést követően, ami tizenhét mérkőzésből áll és most már kimondva is a hatodik hely az alapvető célkitűzés, szemmel tartva a negyedik pozíció elcsípésének esélyeit is. Az Almeria valamelyest feltámadni látszik, és az elmúlt hetek jobb erdeményei önbizalommal tölthetik el Lillo embereit. Getafe-Almeria 3-1

A Villarrealnál a Getaféhoz hasonlóan új kezdetről van szó, amelyet szeretnének megalapozni egy Bilbao elleni sikerrel, így csökkentve a két csapat között jelenleg meglévő, hét pontnyi differenciát. Ősszel gólgazdag meccsen nyert a Bilbao 3-2 arányban és nem lennénk meglepve, ha most is szerezne gólt mindkét együttes. Villarreal-Bilbao 2-2

Mindkét csapat számára nagy jelentőséggel bír a Valladolid-Zaragoza derbi, mert egymás közvetlen riválisai a kiesés elleni harcban. Ők még nem tudják, amit mi már igen, hogy a Zaragoza bőven a középmezőnyhöz fog tartozni a szezon végén, míg a lila-fehérek ugyanígy, mint most a szomorú zóna közvetlen közelében vagy konkrétan a vonal alatt lesznek fellelhetők. Valladolid-Zaragoza 1-2

Az olyan csapatokat nagyon szeretjük, mint a Racing Santander. Lényegében tét nélküli meccsen, kizárólag a becsületért és a szurkolókért hajtva megverték hét közben az Atléticót, úgy, hogy az utolsó öt percben fordítottak. A Málagát sajnos vereségre kell ítélnünk, mert a hazaiakban még benne lesz a csakazértis hangulat, amit a sérelmezett bírói döntések és a kupából való kiesés okozott. Racing Santander-Málaga 2-0
 

110 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr491755291

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pavel88 2010.02.13. 22:06:36

Bár az elsőnél Granero valóban mesteri labdát adott, a másodiknál hosszúra sikeredett, az szerintem egyértelműen Kaká érdeme, hogy elérte és tökéletesen meg is játszotta!
Gratulálok az eredmény tökéletes eltalálásához!

Keelhaul 2010.02.13. 22:07:21

Higuaín ma tényleg nem volt jó (fair play). Granero valóban remek volt, bár nagyon pontatlan mondjuk Gutihoz képest.
Darálás volt, bejött. Nem tudom a Lyont be lehet-e így darálni, de a körülmények jobbak lesznek plusz maga a pálya is nagyobb.

krysal 2010.02.13. 22:09:52

@Keelhaul: @_Maverick: a Lyon ellen ezzel a játékkal nem sok jóra számítok.

_Maverick · http://newdeal.blog.hu 2010.02.13. 22:12:56

@krysal: Nem lehet ebből kiindulni. Ha csak abból indulok ki, hogy az én csapatom mit művel a tabella alján lévők ellen... volt már olyan meccsünk, hogy én untam a pályán, olyan gyengék voltunk a kínkeservesen kiharcolt kötelező közepette:)

Szóval szerintem emiatt kár aggódni egyelőre, de lehet kedden 20:55-kor majd mást írok. :) Mellesleg ez a Lyon már nem az a Lyon.

krysal 2010.02.13. 22:18:03

@_Maverick: legyen úgy, komolyan. Nem brillírozást vártam én sem (pláne előre tudva a talaj milyenségéről), de az azért aggasztó volt, mennyire nem tudtunk mit kezdeni a betömörülő hazaiakkal. A második félidő megváltás volt abból a szempontból, hogy a Xerez kicsit feljebb tolta a védekezését (nem is értettem, mért teszi, de nekünk jót tett). Higuain meg tényleg eltűnt ma, nem volt egy deka területe sem, labdát is alig kapott.

halareaal 2010.02.13. 22:32:04

@Keelhaul: hát sztem jobb, mint Alonso a szezonban. a többiekkel meg nem is lehet összehasonlítani ezen a poszton, vagy szted ki nyújt jobbat vkpban? egyébként pedig max a december-február sikerül rosszul neki, ősszel sokáig Cé mellett a legjobbunk volt.
amugy pedig sztem ma sem volt rossz.

Keelhaul 2010.02.13. 22:37:49

@halareaal: Nem az a kérdés, hogy ki nyújt jobban, hanem hogy bűngyenge. Buta szabálytalanságok, rossz szerelések, rengeteg felesleges csel és eladott labda. Tavaly azért volt jó, mert azt csinálta, amihez ért. Most nem azt csinálja.

Keelhaul 2010.02.13. 22:38:48

@halareaal: Alonso pedig az elmúlt meccseken erősen javuló formát mutat, ellentétben Lass-szal, aki ugyan most tért csak vissza, de egyáltalán nem mutatott semmi bíztatót.

Mourinho már nem a király 2010.02.13. 22:47:36

Cé brutálisan termel azért. Nem sok 1gól/meccses játékost ismerek.

halareaal 2010.02.13. 23:41:01

@Keelhaul: hát sztem ha a legjobb vkpnk, akkor nem lehet bűngyenge. de amúgy igenis az a kérdés, hogy ki nyújt jobbat, nem azokat kell fikázni elsősorban, akik jók.
tavalyi önmagához képest télleg messze van az utóbbi időben, de még így is jó, csak magasra rakta a lécet.
mondjuk visszanéztem, és azt írtad h idén, először idei szezont értettem. az pedig igaz, ha naptári évet nézünk akkor Alonso beelőzi.

krysal 2010.02.14. 00:57:18

Iraolát nem fogják megdicsérni:P Nem kis parádé volt a Villareal - Bilbao meccs végén...

rizla 2010.02.14. 03:00:00

@Anthony (kick-ass): meccsenként 57szer próbálkozik kapuralövéssel, és ebből a 17 gólból kb 1 vagy 2 olyan volt, amire azt tudom mondani, hogy ez igen, ezt csak kivételes játékosok tudják. nem akarom elvitatni az érdemeit, tényleg durva amit művel, de annyira droid, hogy már fáraszt.

Mourinho már nem a király 2010.02.14. 11:27:43

@rizla: pff, erre most mit is lehet mondani? :D

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.02.14. 11:30:36

A 80. perc környékén megfogalmazódott bennem a mondat, hogy "ezt elvalensziáskodja a Villarreal" - és lőn! Iraola megmentette őket.

Ezzel együtt tetszett a játékuk, szimpatikus, hogy ennyi fiatalt beépítenek, Matilla az új Xavi ugye... Drukkolok majd nagyon nekik az EL-ben.

Ismét grat Garcíának, majdnem minden tippje tökéletes volt.

luqe 2010.02.14. 15:26:40

@rizla: végülis ha a túlzásaid kiküszöbüljük akkor az jön ki, hogy meccsenként 7-8-szor próbálkozik, a 17 gólból meg 7 volt olyan amire azt lehet mondani, hogy kivételes játékosok tudják.

Ronal-d'oh! 2010.02.14. 20:27:42

A rohadt Valencián ment el a tippmixem...

@luqe: legtöbb gólja kapuba bepasszolás, ami azért önmagában nem nagy kunszt, csak jó helyen kell lenni. Ennél Manchesterben sokkal többet tett.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.02.14. 20:34:37

@nekedX:

Gijónban a Real se nyert, és a Barca is épp csak. García tippjeire érdemes hagyatkozni, de a +/- 1 gól tévedési lehetőség figyelembevételével.

Sokkal szomorúbb, hogy a Sevilla pontosan ugyanazokat a tüneteket mutatja, amiket tavaly. (Mondjuk az Osasunáé a liga egyik legjobb védelme, nem is az a baj. Hanem mintha hiányozna Renatoékból a tűz. Kíváncsi leszek a moszkvai túrára.)

rizla 2010.02.14. 21:25:28

ennyi, mondtam. a Nagy Feltámadás. gusztustalan csapat az atletico, kurva szarok, de ilyenkor persze megy a villogás. a csilivili, méregdrága keretükkel egész évben erre a meccsre készülnek, meg a madrid ellenire kb.

de niro 2010.02.14. 21:30:27

@rizla: ja, gusztustalanok, támadnak meg gólt rúgnak, pedig ezt csak a szuperbarszának szabad..

inkább ez a barcelona szurkolói mentalitás, ami gusztustalan

Titi120 2010.02.14. 21:31:09

@de niro:
Erről nekem is ez jutott eszembe ...

luqe 2010.02.14. 21:51:19

@Titi120: be kell látni, rizlának van igaza. 10-ből 9 bajnoki meccsen lefekszenek a barcának már a meccs előtt. nem csoda hogy meglepő, ha esetleg focizni is akarnak ellenük.

Amúgy ezt az aguero gyereket a vb-re se vinném. Hihetetlen mennyire buta. Már eldönthette volna a meccset.

rizla 2010.02.14. 21:51:23

@de niro: miért van az, hogy ezek a kétségkívül remek játékosok, akik az atleticoban vannak, folyamatosan égnek, mint a bokor? de erre a meccsre felszívják magukat, ami amúgy persze teljesen érthető, csak ez már annyira kiszámítható meglepetés, hogy felkúrja az agyam.
ha így tudnak focizni, akkor ne a 13. helyen szenvedjenek.

ez nem barcelona szurkolói mentalitás, csak szimplán szurkolói mentalitás.

rizla 2010.02.14. 21:52:19

@luqe: "10-ből 9 bajnoki meccsen lefekszenek a barcának már a meccs előtt."

jaj, de kurva okos vagy. biztos azért nyert csak egyszer a calderonban a barca az elmúlt 5-6 évben, ami a bajnokságot illeti.

Messi88 2010.02.14. 21:54:21

ha Xavi észreveszi, hogy már megy a meccs, akkor fordíthatunk, nélküle nehéz lesz...

de niro 2010.02.14. 22:00:39

@rizla: "miért van az, hogy ezek a kétségkívül remek játékosok, akik az atleticoban vannak, folyamatosan égnek, mint a bokor?"

fogalmam sincs, nem is ez a lényeg, hanem hogyan lehet gusztustalannak nevezni egy csapatot, amelyik szépen játszik, szép gólokat rúg? ha vagdalkoznának, durván játszanának, stb. akkor ok, de semmi ilyesmiről nincs szó. elhiszem, hogy idegesítő meg bosszantó, de ez inkább a tiszteletnek tudható be a barca iránt, hogy ennyire meg akarják mutatni, gusztustalannak nevezni viszont érthetetlen

ettől függetlenül még simán behúzhatja a barcelona, ahogy tartok tőle, be is fogja

de niro 2010.02.14. 22:01:26

@rizla: "miért van az, hogy ezek a kétségkívül remek játékosok, akik az atleticoban vannak, folyamatosan égnek, mint a bokor?"

fogalmam sincs, nem is ez a lényeg, hanem hogyan lehet gusztustalannak nevezni egy csapatot, amelyik szépen játszik, szép gólokat rúg? ha vagdalkoznának, durván játszanának, stb. akkor ok, de semmi ilyesmiről nincs szó. elhiszem, hogy idegesítő meg bosszantó, de ez inkább a tiszteletnek tudható be a barca iránt, hogy ennyire meg akarják mutatni, gusztustalannak nevezni viszont érthetetlen

ettől függetlenül még simán behúzhatja a barcelona, ahogy tartok tőle be is fogják

Mrs Wallace 2010.02.14. 22:01:30

@rizla: fáj ugye? :)) Egyébként nem tudom miért stresszelsz, mert abszolút átjátszható az AM... sajnos

rizla 2010.02.14. 22:03:21

@de niro: "fogalmam sincs, nem is ez a lényeg, hanem hogyan lehet gusztustalannak nevezni egy csapatot, amelyik szépen játszik, szép gólokat rúg?"

nem ma gusztustalanok, hanem úgy általában ez baromira idegesítő, és igen, gusztustalan, hogy ezt a meccset leszámítva (ahol összejön minden a barcának, ami a védelmet illeti) általában full szarok.

"ha vagdalkoznának, durván játszanának, stb. akkor ok, de semmi ilyesmiről nincs szó."

aláírom, nem is vitatom. jól játszanak ma.

Leo Decimus 2010.02.14. 22:04:23

Reyes ma este egymaga elviszi a hátán az Atletico középpályát...

montipájton 2010.02.14. 22:04:26

Jó, egyelőre ebben az eredményben a Barca védelemnek alig nevezhető embercsoportja is legalább annyira benne van, mint az Atletico extramotivációja, úgy tűnik, mintha a hátsó alakzat teljes kuszasága a középpályásokat is összezavarta volna, Iniesta is meglepően szánalmas volt az első gól előtt, Busquets meg úgy próbált szerelni, ahogy ma már a kövérek-soványak kispályás fociban se szokás.

A félidő második fele azért mégis igazolta, hogy elöl annyira erős a Barca, hogy hátul akármilyen lehet. Meg tudják fordítani.

Mrs Wallace 2010.02.14. 22:05:48

@rizla: szerintem nem játszanak jól. a barca védelme vérgyenge, de a madrid ugyanolyan kiszámítható fost játszik, mint mindig.

de niro 2010.02.14. 22:08:20

@rizla: értelmezhetetlen ez a jelző az atleticora ebben a kontextusban, az elvakult düh beszél belőled, mert vezetnek, de szerintem megnyugodhatsz, nyerni fog a barca

rizla 2010.02.14. 22:13:19

@de niro: persze, hogy a düh beszél belőlem. amúgy szimplán szórakoztat a lúzerségük. de tegyük hozzá, hogy a liverpoolt is undorítóztam már ilyesmi miatt, pedig rájuk végképp nem voltam dühös semmiféle győzelmük miatt.

rizla 2010.02.14. 22:13:56

@montipájton: "Iniesta is meglepően szánalmas volt az első gól előtt, Busquets meg úgy próbált szerelni, ahogy ma már a kövérek-soványak kispályás fociban se szokás."

igen, de én azt sem értettem, hogy busquets miért nem vágta fel reyest egy sárgáért cserébe.

de niro 2010.02.14. 22:14:27

@rizla: ok, ezt megbeszéltük:)

Leo Decimus 2010.02.14. 22:16:39

...hát, most nem épp "buta" volt Augero.

luqe 2010.02.14. 22:17:06

Jeffren... Ezért Ramost minimum keresztrefeszítik. Jól szórakozom amúgy a meccsen, csak kár, hogy tudom a végét. 2-3.

rizla 2010.02.14. 22:18:22

@luqe: értsd már meg, hogy a calderonba nem nyerni jár a barca. teljesen alaptalan a szöveged. ha ma összejön a győzelem mégis (még x-re sem áll a meccs amúgy, csak szólok), az nem azért van, mert ez a tendencia az általános.

luqe 2010.02.14. 22:19:13

Kész, Simaonak meg sárgát ad :D

luqe 2010.02.14. 22:21:34

@rizla: n+1 ziccert elbénázott már az atletico, helyszíntől és párosítástól függetlenül ez mindig megbosszulja magát. Ráadásul látszik, hogy a hazaiak védelme nem áll a helyzet magaslatán, sorozatban játsszák meg a svédet elől, mindenféle gond nélkül. Idő kérdése, hogy gól legyen belőle. Amint fárad a védelem, meg is lesz.

Plusz a vége felé (75. perc, már ha addig így marad az állás) elkezd csúnyán bekkelni az atletico, ami mást nem is szülhet, mint bekapott gólokat.

luqe 2010.02.14. 22:24:00

Ráadásul az sem "jó" jel, hogy az utóbbi 15 percben folyamatosan minden kétséges szitut a vendégeknek ítél a bíró.

Mrs Wallace 2010.02.14. 22:42:03

húha................... kezd necces lenni a dolog

Mrs Wallace 2010.02.14. 22:46:46

de rusnya Agüero cipője:D

Keelhaul 2010.02.14. 22:50:10

Nem kapcsolom be a tévét mert akkor gólt rúg a Barca.

krysal 2010.02.14. 22:51:14

@Keelhaul: nem rossz elgondolás...

Keelhaul 2010.02.14. 22:52:21

@krysal: Igen gyakran megesik, hogy "na köcsög Barca!" felkiáltással bekapcsolom a tévét, valamelyik rúg egy gólt, aztán kikapcsolom. Így szoktam le a tévéről.

rizla 2010.02.14. 22:52:59

@luqe: akkor ennyit erről, zomborikám.

Mrs Wallace 2010.02.14. 22:53:00

ééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééés...

krysal 2010.02.14. 22:54:03

Itt nyugszunk. Vándor, vidd hírül a madridiaknak, megcselekedtük, amit megkövetelt a haza.

Mrs Wallace 2010.02.14. 22:54:41

Jó meccs volt. Köszönjük athletico! Jó éjt mindenkinek!

Mourinho már nem a király 2010.02.14. 22:54:42

Juhu, hát heppi börszdéj nekem!

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.02.14. 22:55:30

akkor nem lesz veretlenül megnyert bajnokság...

krysal 2010.02.14. 22:56:01

@imici77: az az Arsenal előjoga...

capor_ 2010.02.14. 22:56:09

Jó kis meccs volt, grat az atleticonak!!

rizla 2010.02.14. 22:56:43

@krysal: ahhoz képest, hogy ez volt zsinórban a harmadik szopó a calderonban (és az azelőtti 6-0t leszámítva a bajnokságban régesrég nem győzött a barca itt), sokszor olvasom madridistáktól, hogy az atletico "lefekszik" a barcának (lásd pl luque). remélem most mélyen hallgatnak majd.

Keelhaul 2010.02.14. 22:57:17

Na, mostmár csak két hónapig nem szabad hibáznia a Madridnak ÉS megnyerni a klasszikust... és akkor utána sem lehet hibázni és meg is nyertük a bajnokságot. Jól hangzik, mi?

luqe 2010.02.14. 23:00:19

@rizla: nincs sporttv-m, úgyhogy nem tudom ők mit mondtak (ha egyáltalán zombori volt most bent), mindenesetre az atletico mindent megtett, nehogy nyerjen. Ha a barca hozza a szokásos mákját, simán benne lett volna győzelem a meccsben.

Más kérdés, hogy vajon meddig kell végre egy ilyen mentalitású ellenfélre várni, mire szembekerül velük. A Stuttgart nyilván ilyen lesz, csak hát szegényeknek a képességeikkel van baj. Talán még Sevillában, vagy Valenciában. Azért az édeskevés. Meg hát ugye ennek a versenynek akkor van értelme, ha Madridban győzne a Real, de erre is elég kevés esélyt látok. Pellegrini a "csapatépítéssel" nagyon megrekedt (lehet, hogy a sérülések miatt, persze az is lehet, hogy kapóra jött neki, mert amúgy előbb kiderült volna, hogy nem sok elképzelése van), az egyéniségeken, meg egy kibontakozó CR9-Kaká pároson kívül nincs más a tarsolyban.

krysal 2010.02.14. 23:01:30

@rizla: én sosem írtam ilyet, amit említesz, és ma sem néztem ki a matracosokból, hogy képesek erre. Rám cáfoltak, és hazudnék, ha azt mondanám, nem örülök neki. De ez, azt hiszem, természetes.

@Keelhaul: diszkréten mondjuk azt, hogy van lehetőségünk a saját kezünkbe venni a sorsunk. Nosza!

halareaal 2010.02.14. 23:03:20

na végre szerencsénk van. jó volt ma az Atletico, bár legalább annyira belejátszott, h a Barcából talán Puyolt leszámíva mindenki tudása alatt játszott, Xavi és Iniesta jó mélyen ráadásul.

Leo Decimus 2010.02.14. 23:04:03

"Pellegrini a "csapatépítéssel" nagyon megrekedt..."

Elég magas szinten rekedt meg.

rizla 2010.02.14. 23:08:15

@luqe: "mindenesetre az atletico mindent megtett, nehogy nyerjen."

nevetséges vagy.

"Ha a barca hozza a szokásos mákját, simán benne lett volna győzelem a meccsben."

a szokásos mákját, persze. ezeket a vitákat régóta úgy zárom le, hogy 2006/2007, és pszt.

rizla 2010.02.14. 23:12:13

@halareaal: hát xavit nem nagyon értettem ma, nem is tudom, láttam-e már ennyire zavarodottan játszani. az első gól előtt olyan labdaeladása volt, ami nála nagyjából 250 meccsenként egyszer fordul elő. ehhez hozzájött még a lukas védelem, meg a vérszomjas atletico, és kész is a baj. ugyanakkor én biztos vagyok benne, hogy ezt guardiola szúrta el valahol, mert ő nagyon is jól tudta, hogy egy ilyen atletico lesz ma a pályán (még le is nyilatkozta), és ehhez képest nem tűnt felkészültnek a csapat. óriási fekete pont, hogy a szünet után igazából már jóval kevésbé volt veszélyes a barca, míg az első félidőben azért mi is lőhettünk volna kettőt-hármat. nem sikerülhetett túl jól az öltözői speech.
igaz, arról nem nagyon tehetett, hogy még keita is lesérült.

luqe 2010.02.14. 23:16:15

@rizla: én meg úgy, hogy 2009, bl.

rizla 2010.02.14. 23:22:09

@luqe: kár, hogy az a mák semmilyen módon sem sújthatta a szegény peches, elátkozott real madridot, mert ők már a nyolcaddöntőben elhullottak szokás szerint.

Keelhaul 2010.02.14. 23:27:35

@rizla: Ez a vita sajnos meg sem közelíti sem hevességében sem színvonalában a múlt hetit, úgyhogy most egyet dobtam, 2 körből kimaradok.

Annyit még hadd tegyek hozzá, hogy aki nem látja, hogy Pellegrini remek edző, az egy barom.

Ez igazi Keelhaul trademark hozzászólás volt, le se tagadhatom. Legalább 1 embert megbántottam vele, remélem.

T.F.E. 2010.02.14. 23:39:17

Igazság szerint csak 30 percet láttam az Atletico Madrid - Barcelona meccsből, de nekem az jött le, hogy 2 nagy gond volt a vendégeknél. 1. Nagyon hiányoztak a felfutó hátvédek (főleg Alves és a beadásai) 2. Keita kiválásával gyakorlatilag nem maradt igazi védekező középpályása a Barcelonának. Ezért ha középen a visszatámadással nem sikerült megszerezni a labdát, az Atletico könnyedén átjutott a térfelükre, vagy hosszan indíthatott. Például Reyes az első gól előtt két Barcelonás középpályás mellett ment el, ha Keita lett volna ott, keményen akadályozza a passzolásban.

Minden csapat életében van ilyen meccs, amikor kulcsjátékosok (még ha korábban nem is tudatosult, hogy Alves és Keita azok) hiányoznak, eddig a Barcelona Messi vagy Iniesta hiányát elviselte, most másokét nem. De ez a vereség csak annyit jelent, hogy ismét nyílt a bajnokság, semmi többet.

Orvenyhivo 2010.02.14. 23:39:22

Tudom, hogy a jövő héten az Almeria hülyére fog pofozni minket, de akkor is! Nem erre számítottam, még csak nem is ebben reménykedtem, de JUHÉ!

_Maverick · http://newdeal.blog.hu 2010.02.14. 23:47:03

Nem láttam sajnos a meccset. Bár láttam volna, mert akkor kimaradok abból, ami helyette volt... Na mindegy.:) Ahogy ítam is, számítottam erre azért, és persze örülök, de azért továbbra is a Barcanak áll a zászló nagyon is.

És megértem rizla-t, mert magam sem értem az Atletico jelenséget... Már korábban beszéltünk róla: klassz csapat, jó játékosok, az összes oda kerülő edző sem lehet hülye, és a liga legjobb közönsége a bilbaoi után, legalábbis, ami átjön a TV-n. És évente kb. 1-szer mutatják meg mire képesek... Mi van a többi meccsen? Nem érekli őket vagy mi? Én bevallom a városi rangadó ellen egy kicsit sem izgulok. Barca, Sevilla idegenben, Valencia bárhol, Depor idegenben, Getafe, Villareal, ezek felemelik a vérnyomásom már előző nap, de az Atleti valahogy nem. És tényleg jót tenne a ligának, ha mindig így játszanának. Érthetetlen...

rizla 2010.02.14. 23:48:22

@T.F.E.: hát alves simán kulcsjátékos, az más kérdés, hogy 1-1 meccsen lehet pótolni, de az már eleve a játék átszervezésével jár. most viszont nem csak ő esett ki, hanem a pótlása is, mivel puyolra középen volt szükség, mert onnan is elhullott mindenki. szóval totál destabilizálódott a csapat, ettől függetlenül én győzelmet vártam, de legalábbis ennél nagyobb harcot a 3 pontért, pep tudta, hogy ez lesz, és volt egy hét felkészülni. ehhez képest a szünet után még szarabbak voltunk.

rizla 2010.02.14. 23:52:15

@_Maverick: engem azért idegesít az atletico, mert nem arról van szó, hogy nincs pénzük a BL-ért harcolni. azért ők viszonylag nagy klubnak számítanak a bajnokságban most is, és egy ekkora csapat nem teheti meg, hogy ilyen rapszodikus, szerintem ez vérciki, és állati idegesítő, főleg, ha végül az én estémen csattan az ostor : DDDD a liverpoolt is ezért utáltam eddig, de tényleg. a hülye utolsó percbeli feltámadásaikkal, a szar, összevissza játékukkal, ami csak akkor lesz állati káprázatos, és lehengerlő, amikor valami hihetetlen akadály tornyosul előttük. van ebben valami tiszteletlenség nekem a sportág iránt, ami nem tetszik.
de mindegy, nem az atletico mai győzelmét szeretném ezzel kisebbíteni, jobbak voltak, kész.

_Maverick · http://newdeal.blog.hu 2010.02.14. 23:53:59

@rizla: Igen, egyetértek. Ez a megvan a képesség, csak "kit érdekel" vagy nem tom... Kíváncsi lennék tényleg mi van a háttérben.

luqe 2010.02.14. 23:57:56

@rizla: a terelés kit érdekel már? 2009, bl, mák. + ezáltal még három kupára a lehetőség...

@Keelhaul: biztos remek edző Pellegrini, de nem sok elképzelése van. Annyit mellette persze megjegyzek, hogy - bár kényszerű okokból, eleinte - Ramost középre rakta, de most stabilan újra ott játszott, annak ellenére, hogy nem lett volna muszáj. Persze ez egy ördögi kör, mert középen hiába jobb mint puyol meg piké, ott nem fog a válogatottban játszani (már csak az összeszokottság miatt sem).

Viszont, hogy katasztrófálisan (illetve sehogy sem) bánik a cserékkel, ill. kiegészítő emberekkel, az visszaüthet. Drenthe nem játszik, M.Diarra nem játszik, VDV nem játszik (ha felépül, akkor sem), fiatalokat nem próbál ki. Pedig (főleg hazai meccseken) lett volna rá lehetősége. Így hiába - elvben - nagy a keret, ha játékban 13 játékos van. Pazarlás. Van, amiben előrelépés Pellegrini az előző 2 edzőhöz képest, de átütő sikereket nem hinném, hogy el fog érni.

rizla 2010.02.15. 00:00:03

@luqe: volt EGY mákos meccs. ennyit tudsz felhozni arra, hogy "szokásos" mák? tényleg? muszáj erőltetni itt is a debil, irracionális rögeszméket? ez a madridista.hu-ra való. ha olyan lennék mint te, meg a hozzád hasonlók, még beírtam volna, hogy "bezzeg a real madridnak majd lefekszenek". de nem vagyok, szerencsére.

sporttárs 2010.02.15. 00:40:44

Na, tényleg elképzelhetőnek tartottam a veretlen bajnoki címet, tévedtem. Legalább lesz egy kis izgalom, na nem olyan sok.

rizla 2010.02.15. 01:13:46

@sporttárs: lesz az bőven, amennyiben egy semleges nézőnek két klub versengése egy amúgy 20 fős mezőnyben izgalmasnak mondható.

sporttárs 2010.02.15. 08:39:17

@rizla: Erről Pancho spanyol bajnokság-analízise jut eszembe, amit nem volt divat szeretni. Pedig, ugye.
Jó, most jelenleg az van, hogy ha a Real megveri a Bernabeuban a Barcát, akkor helyzet van. Csakhogy ha komplett Barcelonából indulunk ki, nem a tegnapi szedett-vedettből, erre a vereségre se fogadnék, és akkor még ott van, hogy melyikük hajlamosabb fos csapatoktól kikapni/pontot veszíteni.

Nem tudom, mi számítana nagy izgalomnak, ezért inkább csak azt mondom, a Barcelona be fogja húzni a szezont és nem az utolsó fordulóban.

luqe 2010.02.15. 09:44:23

@rizla: dehogy egy mákos meccsük volt, ebben a bajnoki idényben is már több. (espanyol, xerez, villarreal). amúgy meg nem véletlen, hogy az én szemem az a chelsea meccs böki. gyakorlatilag azon a meccsen múlt a "nagy idény". persze utána meg kellett nyerni a bl-t, azt nem vitatom, ettől függetlenül a véleményem nem változik.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.02.15. 11:11:14

@imici77:

Várjuk meg a PSV-t és a Leverkusent az ítélkezéssel.
:-)

A tegnapi meccsben egy jó dolog volt: Ibra végre megtörte a gólcsendjét. Egyébként az egész csapatot valahogy destabilizálta a fölforgatott összeállítás + Keita sérülése a 2. percben. Megnézném azt a csapatot, amelyik 4-5 kulcsemberének eltiltása/megsérülése után kellene, hogy játsszon egy olyan pályán, ahova egyébként is kikapni jár, egy fullmotivált, keret alapján nagyon erős ellenféllel. Ebből csak az lehetett, ami tegnap lett is.

@sporttárs:

Ilyen alapon nincsen izgalmas bajnokság. Az első helyért csak a PL-ben és a BuLiban folyik hasonlóan szoros küzdelem (bár ki tudja, utóbbiban meddig?), Spanyolországban viszont finoman szólva sincs még lerendezve sem a BL-, sem az EL-, sem a kieső helyek kérdése.

Henke 2010.02.15. 12:56:39

A hátvédsor meg volt tizedelve, és megint 10 emberrel játszotta végig a meccset a barcelona...

ui.: Busquets végig a pályán volt... -.- :D

Henke 2010.02.15. 13:00:28

@luqe: ne kezdjük el újból... de azon a meccsen Ballack kezezett elsőként a 16oson belül... de erre több szót nem fogok vesztegetni, mivel neked sokkal nagyobb öröm sározni és puffogni -hogy hát mégse volt olyan nagy csapat a Barcelona, hál istennek, találtam valamit amit fújhatok 80 éves koromig...

CS0ki 2010.02.15. 13:29:35

@sporttárs: és akkor még ott van, hogy melyikük hajlamosabb fos csapatoktól kikapni/pontot veszíteni.

Na melyik? Szerintem egyikre sem igazán jellemző.

@Csöncsön: Megnézném azt a csapatot, amelyik 4-5 kulcsemberének eltiltása/megsérülése után kellene, hogy játsszon egy olyan pályán, ahova egyébként is kikapni jár, egy fullmotivált, keret alapján nagyon erős ellenféllel. Ebből csak az lehetett, ami tegnap lett is.

Láttad a depor ellen a Madridot? Vagy akár a Atletico, Valencia ellen? :) Ok, voltak hiányzói a Depornak is, viszont 20 éves átok volt.
Így is hozhatta volna barca a tegnapi meccset,de nem ment az elől lévőknek...Van ilyen.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.02.15. 13:44:55

@CS0ki:

Keret alapján a Depor (pláne Guardado és Felipe Luis nélkül) sokkal gyengébb, mint az Atleti, és a Madridból nem 5 kulcsember hiányzott, csak kettő (és ők sem a védelemből).

Lehetett volna persze jobb eredményt elérni, de szégyenkezni szerintem nincsen ok, hogy 21 veretlen forduló után most becsúszott egy ilyen meccs.

Fog még kikapni idén a Real is. És nem a clásicora gondolok.

CS0ki 2010.02.15. 14:21:11

@Csöncsön:
Azért nem csak két ember hiányzott...A két fő gólfelelős mellett nem volt Lass, és igazából a védelem is új felállásban volt Garay hiánya miatt. (persze az más kérdés, hogy így végre kénytelen volt az edző Ramost bevezényelni középre, ahol kb háromszor jobb, mint szélen...) De hoztam két másik példát is,de hogy legyen ellen példa: a Sevilla ellen semmi esélyünk nem volt győzni, ők tényleg vért ittak a meccs előtt, ha van CR, Lass, valszeg akkora is szívtunk volna.
Igazábólcsak arra reagáltam, hogy nem kellettvolna csoda ahhoz, hogy nyerjen a barca, győztekmár csapatok ennél nehezebb körülmények között is,és persze vesztettek is jobb kilátások ellenére is. :)

"de szégyenkezni szerintem nincsen ok, "

Persze,hogy nincs.

"Fog még kikapni idén a Real is. És nem a clásicora gondolok. "

Van rá esély. Épp tegnap volt társalgás arról, hogy szerintem a bajnoki címhez jó eséllyel 90 pont fölé kell menni. Ami ugye rekord lenne.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.02.15. 14:43:31

Nebassz...4 hét után kivakarom magam Ázsiából erre ez a hír fogad, hogy az Atleti lelépett minket. Félve nézem meg ezek után a tabellát, hogy mi történt a többi, nem látott meccsen...:(

Henke 2010.02.15. 15:28:33

xavi is kihalt egy hónapra... :D röhej...

rizla 2010.02.15. 17:43:06

@Henke: "csak" két hétre. azért ez hihetetlen, KETTŐ darab bevethető középpályása van guardiolának jelenleg.

rizla 2010.02.15. 17:44:25

@luqe: és az MU hogy triplázott 99-ben? ne csinálj már hülyét magadból ezzel a gyerekes féltékenykedéssel. az ilyen idényekhez MINDIG kell szerencse. egyébként akkor is 4szer lett volna jobb a barca szezonja a madridénál, ha "csak" a kupát és a bajnokságot nyerik meg.

csimpokomin 2010.02.15. 18:41:41

Jól rémlik, hogy Gutinak eddig bokaficama volt?
Most látom, hogy jelenleg ágyéksérülésben szenved. Időpont: február 14. (Valentin-nap) Vajon ez összefüggésben lehet olyan dolgokkal, amikre én gondolok...?

luqe 2010.02.15. 18:49:48

@rizla: Ja bocs, ha a MU-t nézem 99-ben, akkor máris minden rendben. :) Én kérek elnézést ...

rizla 2010.02.15. 18:57:02

@luqe: madridista.hu, eurobarca.hu, jó szórakozást

krysal 2010.02.15. 22:33:59

Mivel annyira nagy a csend, csempészek egy kis vidámságot az estébe. (Megjegyzem, totál véletlenül akadtam rá, de ha már...)

32.img.v4.skyrock.net/324/antibarca/pics/753729911_small.jpg

rizla 2010.02.16. 06:22:01

nyugtalan barca-szurkolóknak egy 10 perces vadiúj relaxációs videó iniesta idei megmozdulásairól

www.youtube.com/watch?v=kco7sjz3dd4

ilyen labdavezetési technikával csak egy ember rendelkezik rajta kívül. amíg a három törpéből (xavi, iniesta, messi) legalább kettő megvan, addig nincs miért aggódni.

krysal 2010.02.16. 11:49:27

@rizla: motivációs tréning?

Endoscope 2010.02.16. 13:48:24

Az megvan mindenkinek, hogy a Xerez-Real Madrid meccs szünetében Perez összeállt egy vidám fotóra egy, a VIP páholy elé furakodó, láthatóan nagyon vidám és jókedvű (feltehetően katalán érzelmű) szurkolóval, aki magasba (a fotón Perez nyaka alá) emelte az "FC Barcelona - Copa Del Ray Champion 2008/2009" feliratú sálját? :)

Kerestem valamit, ami dokumentálta a történéseket, de én is csak a tegnapi sporttv-s spanyol összefoglalóban láttam felvillanni a jelenetet.

Az igazán meglepő az volt, hogy Perez mindehhez tökéletes úriemberként, mosolyogva asszisztált. Bár erős fenntartásokkal kezelem a megalomán törpe elnökünket, de jó érzés, hogy nem csak a Barcelonának van (a külvilág felé) mosolygó úriember kinézetű főnöke.

rizla 2010.02.16. 14:20:20

@Endoscope: egy komoly imázsú úrnak tartom perezt amúgy, de speciel ebben az esetben az lett volna a kirívó, ha nem csak szimplán mosolyogva reagál.
süti beállítások módosítása