Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Olaj és gyémánt - ANK Angolából III.

2010.01.12. 19:30 OJ

Harmadik játéknapjára érve két beteg bravúrt, egy élvezetes csúcsrangadót és egy szép adag dögunalmat prezentált a kábán és csonkán rajtoló Afrika-kupa. Mivel az angolai válogatottban nem igazán láttunk tippmixelőket, így a nyitómeccs utolsó negyedóráját illetően még mindig képtelenek vagyunk vállalható magyarázattal szolgálni - inkább rendezzük elmaradásunkat és a mezőny másik felét is mérlegre dobjuk. Egyiptom nem annyira súlyos, de kellően kiszámíthatatlan ágról próbálkozik az újabb döntőbe kerüléssel, ehhez a sokra hivatott, mégis rendre elbukó nigériaiak legyűrésével szereztek muníciót az imént befejeződött csoportnyitón. Kevéske magyar vonal és minden egyéb a C és D jelű kvartettről a tovább után.

C-csoport

A címvédő Egyiptom célkitűzéseit talán nem kell ecsetelnünk. A mezőny talán legeurópaibb stílusú csapata nem a legtökéletesebb kerettel száll harcba, ugyanis abban ott lenne a kontinens egyik legjobb szélsője, Abutrika, továbbá Barakat, Shawky, Zaki és Mido is, de őket változatos okok (sérülés-formahanyatlás-fasírt) tartják Angolától távol. Mint ismeretes, Algéria pokoli nagyot zakózott a minap, így szinte biztos, hogy a vébésorozattal ellentétben az ANK-n a triplázásra készülő Fáraóknak áll a zászló - bár általánosan elfogadott vélemény, hogy ha valamelyik csapat rászolgált a Dél-Afrikába szóló repjegyekre, akkor az az egyiptomi volt. Irtó masszív társaság egy elismert kvalitású kapussal (El-Hadari), összeszokott védelemmel, a 200. válogatottságára gyúró Ahmed Hasszannal, a legutóbbi torna legjobbjával (Hosny), elöl pedig Zidannal és Emad Moteabbel. 

Mindig sztároktól hemzseg, mégse képes robbantani Nigéria és igazából nem értjük, hogy miért, miközben a korosztályos csapatokkal végigrombolja a világot. Nosza, majd most, ugyanis az Elefántok mellé őket lőttem a döntőbe. Shaibu Amodu sokadik nekifutásra próbál némi eredményt kipréselni a sasokból és a préselést vegyük szó szerint - vagy emlékezzünk Nairobira, ahol csak a frenetikus hajrával sikerült begyötörni a vébét érő gólocskát (Martins követte el), vagy az egy hónappal korábbi partira Tunéziával, ahol az utolsó másodpercben csúszott be a győztes gól. Mindig jut a keretbe egy marék játékos, aki apróbb környezet- vagy hangulatváltozásra elmebeteg viselkedéssel és/vagy kriminális hisztivel reagál - bezzeg a legszelídebb, Kanu, inkább csak dísznek van ott - , ettől függetlenül a zöldek minden csapatrészt tekintve a legjobbak közé tartoznak a kontinensen, a támadósor különösen üt.  

Öt kihagyott torna után tér vissza a mezőnybe Mozambik, soraiban az exhonvédos Genitóval és Miróval. Nigériával közös selejtezőcsoportban tevékenykedtek és a nagyok dolgát olykor sikerült is nehézzé tenniük, a válogatott vezéralakjaival leginkább a dél-afrikai ligában (Tico-Tico, Dário, Domingues) lehet találkozni, mivel Európa másodvonalából is csak egy mozambikit ismerünk (Simaót a Panából), a krémben egy darab sincs belőlük. Bár esélyeit tekintve a lista végén szerepel, Mozambikot közösségi kedvencünknek is szánjuk, akik jópofa, lelkes társaságként csalhatnak némi különlegességet az amúgy is színes rendezvénybe, amit rögtön meg is alapoz a tény, miszerint ők nevezték Whiskeyt, a világfutball egyik legjobb nevű játékosát.

Benin illeszkedik a legmenőbbek mögé sunyiban felzárkózó csapatok (például Togo vagy Gabon) sorába: legutóbb se szégyenülten távoztak (pedig bazi erős négyesbe kerültek akkor), most se a tisztes vereségekért jönnek. Hosszútávon  a párizsi légiós Sessegnon, a hazája legjobb csatárának tartott Omotoyossi és a nizzai Poté köré kell építeni egy csapatot teljesen rutintalan, többek közt a francia kettőből és más alig jegyzett bajnokságokból érkező fiatalokból.

Tipp (pontokkal):  1. Egyiptom (7) 2. Nigéria (7), 3. Benin (1), 4. Mozambik (1).

D-csoport

Bár az egyik legutóbbi döntősről és soros vébérésztvevőről van szó, Kamerun ázsiója érezhetően csökkent az utóbbi években, ezért sem sorolnánk őket mondjuk a B- és C-csoport legjobbjai elé, pedig beosztásuk hízelgő. A csoportot ettől függetlenül megnyerik. A keret durván fele (pl. a monacói Nkoulou, a Ligue 2 tavalyi legjobbja, Alo'o, a salzburgi Tchoyi vagy Enoh az Ajaxból) első tornájára készül - itt lehetne a schalkés Matip is, de állítólag nem csatlakozott Le Guenékhez. Már úgy készültem, hogy viszontláthatom a hepciáskodó exlokis Kouemahát, aki belga klubjánál kiverte a balhét, játszani akart, mégse kapott meghívót Angolába - és hát, nagyon hiányzik onnan Eto'o mellől. Apropó Eto'o: rajta kívül Geremi és az öreg Song és Kameni maradt a pár éve sokkal komolyabb játékerőt képviselő csapatból.

Aki esetleg nem követte az afrikai hadszíntér eseményeit vb-ügyben, el se tudja tán képzelni, hogy az egyik leendő házigazda közelebb járt a világelithez, mint történelme során bármikor: volt olyan szakasz, amikor Gabon a csoport élén, Kamerun meg a végén szerepelt - aztán oroszlánék nyertek zsinórban négyszer, Cousinék váratlanul megsokasodó álmai pedig egy oda-vissza vereség keretében szét is estek. Giresse második kapitányi működése ettől függetlenül is bravúros: sikerült feltennie a térképre a kis közép-afrikai ország fociját. Ovono és az egyik Aubameyang neve a francia posztokat látogatók, Copa és Issiémou pedig az enbéeggyel sorsközösséget vállaló olvasóink számára lehet ismerős - előbbi az ETO-ban, másik a Lokiban gyengélkedett, vele akarták pótolni Habit, bár a cipőjét se vehette volna fel -, a szélsőként és csatárként is bevethető zalai viperát, Meyét sokkal jobb futballistának tartjuk.

A marokkóival ellentétben kilábalóban a gödörből Tunézia válogatottja, de egyaránt távol még a vébétől és a 2004-es ANK-győzelem megközelítésétől. Ismertebb arcait (Ben Saada, Jemaa, Mikari, Chermiti, Haggui) nem nélkülözi, mégis inkább a hazai bajnokság fiataljaira épít Benzarti kapitány (hét légióst hívott meg csupán, egyet például Csehországból), ami szimultán jelzi a visszaesést és a viszonylagos ismeretlenséget. Az Ésperance játékosát, Darragit nagyra tartják, állítólag éveken belül odaérhet, ahol Dzsaziri Jaziri fénykorában járt, mégha nem is szerepelnek azonos poszton. Ezúttal erőn felülinek érezzük a továbbjutást.

Zambia tűnik a kiegyensúlyozott csoport leggyengébb tagjának, ez legutóbb csak azért nem így alakult, mert Szudán még náluk is két kategóriával gyengébb volt. Aki ennek a csapatnak tartást adhat, mind a Szaharától délre lévő legversenyképesebb bajnokságban, a dél-afrikaiban nyomja, a támadósorban két európai légiós (Christopher Katongo és Mulenga) és két korábbi próbálkozó (Mbesuma, Felix Katongo) készülődik, bár a támadóprofillal szemben lehetnek fenntartásaink, mivel a vébécsoportban csak két gólt bírtak összeszenvedni - igaz, végig Algéria és Egyiptom hátát nézték, amit elfogadhatunk mentőkörülménynek.

Tipp (pontokkal): 1. Kamerun (7), 2. Gabon (4), 3. Zambia (2), 4. Tunézia (2).

Benguela van abban a szerencsés helyzetben, hogy a címvédőt mindhárom csoportcsörtéjén vendégül láthatja, a Graca képernyőről egész hangulatos létesítménynek tűnik. A D-csoport találkozóit a legkisebb, lubangói helyszín kapta, a zambiai szurkerek majd szépen behangolják, ők ugyanis a szomszédból jönnek.

Program (C):

Január 12. 17.00 Egyiptom−Nigéria
Január 12. 19.30 Mozambik−Benin
Január 16. 17.00 Nigéria−Benin
Január 16. 19.30 Mozambik−Egyiptom
Január 20. 17.00 Egyiptom−Benin
Január 20. 17.00 Nigéria−Mozambik

Program (D):

Január 13. 17.00 Kamerun−Gabon
Január 13. 19.30 Zambia−Tunézia
Január 17. 17.00 Gabon−Tunézia
Január 17. 19.30 Kamerun−Zambia
Január 21. 17.00 Gabon−Zambia
Január 21. 17.00 Kamerun−Tunézia

Negyeddöntők: C1-D2, D1-C2

74 komment

Címkék: afrika beharangozó válogatott kamerun afrika kupa

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr711667358

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Törteli Tivadar 2010.01.12. 20:32:44

nem vág szorosan a témába, de erről a srácról nem tudtok valamit?:) en.wikipedia.org/wiki/Mohamed_Nagy

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2010.01.12. 20:43:42

@golazzo: Semmi köze hozzánk, átírva a Nagy = Nagi (ld. Hoszni, Fathi, Ramzi, satöbbi), így megtévesztő. Geddo néven ismert leginkább, új ember a válogatottban.

nadivereb 2010.01.12. 21:31:01

A mozambiki kapusképzésben, úgy tűnik, komoly lyukak tátonganak. Például a tigrisbukfenc még nem megy tökéletesen.

Asidotus 2010.01.12. 21:34:59

Fáin kis stadionokat dobtak össze Angolában.
Érdekes, eddig 4 csapat szerezte meg a meccs első gólját, és azok közül egyedül Malawi tudott nyerni.

Artsuhtaraz · http://latomasok-arnyjateka.blog.hu/ 2010.01.12. 23:15:00

Sajnos ma egy meccset se láttam, de szomorúan könyvelem el, hogy Nigéria - az eredmény alapján - simán kiszopott Egyiptomtól.
Bárki, csak Egyiptom ne nyerjen, nem játszanak szép focit (a pontosság kedvéért: nekem nem tetszik az "arab foci").
És különben is, még vb-re se tudtak kijutni :)

Shikaka 2010.01.13. 08:13:54

@Artsuhtaraz: Az első félidőben jobb volt Nigéria, aztán egy zseniális kiugratás után egyenlített Egyiptom, kábé semmit nem csináltak addig. Utána ment a védekezés és a nigériai tanácstalanság.

Szerintem Egyiptom a legesélyesebb, látva az elefántok szenvedését. Meg gondolom kompenzálni is akarnak a vb miatt.

szferi 2010.01.13. 08:34:44

@Shikaka: egy elemi kapushibának köszönhetően egyenlített egyiptom.

r_magpie 2010.01.13. 08:47:57

Remélem valaki majd veszi a fáradságot, és összeollózza a kupa "legszebb" kapusjeleneteit egy jó kis youtube-klipben, a tigrisbukfenc volt eddig a legérdekesebb, de az is jó volt, amikor benini kapus 4-5 méterrel nézett el egy beadást a meccs elején. Viszont aztán óriásit védett az utolós percekben. Az exkispestiek nem játszottak rosszul!

Shikaka 2010.01.13. 09:02:35

@szferi: Szerintem az nem volt kapushiba...

de ez zseniális egy védés:
www.youtube.com/watch?v=PZ_RyNBrsv0

Artsuhtaraz · http://latomasok-arnyjateka.blog.hu/ 2010.01.13. 09:42:28

@Shikaka:
Köszi a kimerítő jelentést :)

Zseniális, de majdnem a nyakát törte, én megijedtem inkább az egész láttán.

ZenZo 2010.01.13. 09:44:12

@szferi: @Shikaka:
pedig szerintem is az volt, így nem lehet kijönni vazze, ha akarják, ki is állíttathatták volna a kapust, kicsit elesik benne, vagy valami, az az idióta páros nyújtott lábbal rombolt ki 20 méterre a kaputól...

a meccs egyébként nem volt rossz, Nigéria elbaxta, az első félidőben eldönthették volna, ha mennek hárommal (amire volt esély), akkor nincs miről beszélni. A Chelsea-sek közül Mikel is lejátszotta első mérkőzését, s attól függetlenül, hogy talán eddig ő volt a legjobb, számomra ő is csalódást keltő produkciót mutatott be. Néha volt egy-egy zseniális megmozdulása, de semmivel nem akart többet kihozni magából a minimumnál. Szerintem ez elfogadhatatlan, főleg, ha ismét stabil kezdő akar lenni. Itt robbanthatna, mégsem. Kicsit támadóbb szellemben is játszott, mint nálunk, de annak ellenére, hogy elvileg támadó kp (csak nálunk lett szűrő), ezek a távoli lövések nagyon gyatrák (tegnap is). Jót tenne neki egy gól, de attól nagyon messze van egyelőre.

mickeyknox 2010.01.13. 09:45:32

@Shikaka: basszus, ez nem normális :) jó hogy nem rúgta le a fejét a csatárnak...

ZenZo 2010.01.13. 09:46:37

@r_magpie: "Remélem valaki majd veszi a fáradságot, és összeollózza a kupa "legszebb" kapusjeleneteit egy jó kis youtube-klipben"

Ki néz végig a jutubin egy fél órás klipet? :))))
Lassan tényleg elkezdhetnének valami kapusnevelést is a fekete kontinensen, mert bár humorforrás, valahol ez rémes is.

szferi 2010.01.13. 09:46:47

@Shikaka: volt ott nem messze egy nigériai védő, sokáig nem lehetett volna cipelni azt a labdát. ha az a hülye nem jön ki 25 méterre a kapujából, egy kb. 16ról leadott lövést kellett volna védenie.

nadivereb 2010.01.13. 10:08:54

@ZenZo: Kameni személy szerint a kedvenc kapusom. Más, értékelhető kapus még nem jött Afrikából, de azért ne általánosítsunk.

ZenZo 2010.01.13. 10:13:22

@nadivereb: egy az ezerből. Akkor ki általánosít? ;) Ő egyébként is a szabályt erősítő kivétel, aki kapusnak sem rossz, de azért maradjunk annyiban, hogy a kapusok még messze nem mozognak a mezőnyjátékosok szintjén. Amíg egy ANK mezőnyjátékosok tekintetében rangos esemény, lassan kis VB, addig a hálóőröket tekintve egy amatőr bajnokság harmadosztályának B ligája.

szferi 2010.01.13. 10:39:12

@ZenZo: azér ne essünk túlzásokba. elejétől színvonalas afrika kupát max 8 csapattal lehetne rendezni, de lehet hogy sokat mondtam. nem a színvonalért szeretjük.

Iustizmord 2010.01.13. 11:08:14

@szferi: hanem mert mindég a fekete fiúnál van a labda. emlékeztek még az öreg vitár róbert bakijaira? :o)

Shikaka 2010.01.13. 11:16:00

Tényleg fura hogy milyen kapusok vannak, még a jobb csapatokban is.

Kameni és El-Hadary jók, régebbről még emlékszem Ali Boumnijelre, Tony Sylvára és Hans Vonkra, de kábé ennyi.

Szerintem ez akkor fog változni, hogy ha a franciák/belgák/hollandok egyszer túl sok afrikai származású jó kapust képeznek ki egyszerre, és miután feltöltik a francia/belga/holland keretet, már jut az afrikai válogatottaknak is.

Végülis Mandanda is lehetne kongói.

ZenZo 2010.01.13. 11:17:03

@szferi: jó persze, nyilván túloztam, s igen, talán a 8 csapattal is sokat mondtál.

ZenZo 2010.01.13. 11:24:18

@Iustizmord: nehéz nem emlékezni rá ;) hatalmas volt.

Mérgező Hulladék 2010.01.13. 12:02:33

@Shikaka: az is, csak nem Steve, hanem az öccse... Érdekes egyébként, Steve kongói születésű, de francia válogatott; a tesója meg már Franciaországban született, de Kongó hálóját védi.

És tényleg kevés a nagyon jó afrikai kapus (még Grobelaart mindenképp a listádhoz írnám), de közülük is roppant kevés a fekete-afrikai. Vagy úgy egyáltalán a fekete bőrű.

zsakfos 2010.01.13. 12:17:14

@Shikaka:
Érdekes dolog ez az afrikai kapus kérdés.
Az arab országokra annyira nem jellemző ez a hiányosság, ők hoznak egy közepes átlagot, mint ált. a mezőnyjátékosaik.
A fekete afrikaiaknál viszont tényleg nehéz jó kapusokat találni. A kameruniaknál még viszonylag jó a helyzet: ott van ugye most Kameni, de az N'Kono, Bell, Songo'o háromas se volt rossz, aki még talán az afrikai átlagnál jobb volt az az elefántcsontaparti Gouaméné, és a szenegáli Sylva.
A hollandoknál se jellemzőek a fekete kapusok: a 90es évek elejéről Menzo és most az Ajax 2. számú kapusa az U21es Eb bajnok Vermeer jut eszembe( de ők suriname-iak mivel a hollandoknak nem volt fekete afrikai gyarmata),a franciákól csak Lama és Mandanda, belgáktól igazán meg senki nem jut eszembe.
De úgy általában máshol se nagyon jellemző ( pl. brazilok, portugálok, usa, anglia ).
Na egy kérdés:) Ki volt a világtörténelelm legjobb fekete bőrű kapusa?

szferi 2010.01.13. 12:30:32

@zsakfos : meg is válaszoltad a kérdést: lama. eb-t, vb-t nyert. Fekete afrikait viszont szerintem sokan meg sem tudnánk nevezni, én legalábbis nem.

Shikaka 2010.01.13. 12:45:31

@zsakfos : Én Songo'o-ra nem nagyon emlékszem, Tony Sylva meg egy fura fazon volt, legalábbis nem emlékszem hogy a vb-n baromi magabiztosan védett volna.

Viszont a Monaco Bl-döntőjében nagyon benne volt, arra emlékszem.

Úgyhogy szerintem Sylva.

(egyébként Vonk, de ő dél-afrikai)

nadivereb 2010.01.13. 12:47:57

@zsakfos : Szerintem az egész kulcsa az, hogy Afrikában a gyerekeknél még nem úgy megy, hogy az edző megnézi, hogy ki miben tehetséges és aki jó kapus, az megy a kapuba, hanem úgy, hogy aki béna mezőnyben, de nagyon akar játszani, az áll a kapuba.

Shikaka 2010.01.13. 12:52:40

@zsakfos : OFF. Amúgy Ghána vagy 2-300 évig holland gyarmat volt, de eladták az angoloknak.

elber 2010.01.13. 13:05:59

Ugyan nem a legjobb példák, de Tim Howard apja fekete börű volt, de szerintem David James is felmenői között is kell lennie egy feketének. Ők sem világmegváltó hálóőrök, de azért nem gyengébbek az ANK-s kapusoknál.

USA esetén meg az egész csapatra igaz, hogy alig van afroamerikai játékosuk.Legalábbis Altidore, Onyewu, és félig Howard az aki beugrik. Adu meg tiniként került át Ghánából, szóval ő amolyan kivétel.

Mérgező Hulladék 2010.01.13. 13:06:14

@szferi: a legsikeresebb minden bizonnyal Dida. Vb-címe neki is "csak" kispadról van, de Copa América, BL asszem kezdőként.
Legjobbat nem tudnék, számomra egyikük sem volt kiemelkedő. De azért növekszik a száma a világszinten is jónak mondható fekete kapusoknak.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.01.13. 13:35:10

Most nézem kicsit a Mozambik-Benin meccs ismétlését, és el vagyok hűlve! Valami egészen elképesztő, hogy mit mutatnak a kapusok, én ilyet még nem is láttam. Kétségtelen tény, hogy kizárt addig egy afrikai csapat igazi bravúrja a vb-n, amíg a kapuképzéssel nem kezdenek valamit.

r_magpie 2010.01.13. 13:40:50

fekete kapus: még Al-Deayea ugrik be (igaz ő ázsiai), 1994-ben egészen jól védett (különösen lábbal volt nagyon jó), aztán a következő vébéken lerombolta az amúgy sem nagy nimbuszát

zsakfos 2010.01.13. 13:50:34

@Shikaka: Songo'o futotta be pedig a három 'öreg' kameruniból a legnagyobb európai karriert védett a Metzben meg a Deporban ( Zamora díjas is volt!) és 1990-2002 között mindig kerettag volt a kameruni vb csapatban, de 98-ban volt csak 1.számú kapus.

federicapellegrini 2010.01.13. 13:51:45

@Mérgező Hulladék: hát dida szvsz úgy 2002-2006 között elég kiemelkedő szinten védett. mondjuk úgy, hogy buffon mellett a világ legjobbja volt. aki nézett ekkoriban milan meccseket, nem igazán vonhatja kétségbe

zsakfos 2010.01.13. 13:51:54

@nadivereb: Valószínűleg igazad volt, én is gondoltam erre.

zsakfos 2010.01.13. 13:53:11

És igen úgy elsőre Dida vagy Lama ugrik be az elmúlt 20évből aki legtöbbre vitte.

szferi 2010.01.13. 13:57:02

@Mérgező Hulladék: szerintem ő nem klasszikus értelemben vett fekete (negrid), hanem valamelyik kevert rasszhoz tartozik.

szferi 2010.01.13. 13:58:01

@szferi: mármint Dida.

Ugyhogy őt kizárnám.

szferi 2010.01.13. 14:09:43

@nadivereb: ez a világon mindenütt így van :)

Mérgező Hulladék 2010.01.13. 14:11:10

@szferi: valószínűleg inkább mulatt, mint fekete. És bár ezek összemosása még a brazil parlament kapcsán is élénk vitákat generált, én mégis megtenném az egyszerűség kedvéért :)

Shikaka 2010.01.13. 14:18:56

@zsakfos : Songo'o karrierjére emlékszem, de nagy védésekre meg nagy meccsekre nem igazán.

szferi 2010.01.13. 14:39:48

@Mérgező Hulladék: ok, de hogyan kapcsolódik ő az afrikaiak kapusproblémáihoz? ;)

Mérgező Hulladék 2010.01.13. 15:00:02

@szferi: ahhoz sehogy, de az asszociációs utat le tudom írni :) @zsakfos : "Ki volt a világtörténelelm legjobb fekete bőrű kapusa?"

balu11 2010.01.13. 19:33:15

óóó, a kedvenc nevű sporim (akit varázsló anyja a 2009 őszi magyar futballsikerekre tekintettel nevezett el): Koman Coulibaly

balu11 2010.01.13. 19:36:55

(és ha már a nevekkel viccelődés szánalmas irányába mozdultam:
www.nemzetisport.hu/nso_hirek/schalke-beszart-ibraimi-harom-es-fel-eves-szerzodest-irt-ala-2013246
bocs, Meister Rekordvize, és minden jó érzésű ember)

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2010.01.13. 19:48:22

@balu11:
Úgyisvan. :) Kíváncsi vagyok, mikor tűnik föl a színen egy dán-szenegáli vegyesházasságból születő tehetség, bizonyos Bo Ba. :D

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2010.01.13. 19:49:26

@balu11:
Csak hozzák a szintet, kár felhúzni magad rajta.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.01.13. 20:33:25

Oké, most deklarálom, soha többé nem fogadok ANK-ra, más se tegye! :)

Shikaka 2010.01.13. 21:14:25

Moziban voltam, úgyhogy lemaradtam.

Ez a Kamerun meccs mi volt?! :D

zsakfos 2010.01.13. 21:19:50

@balu11: Igazán igazolhatott volna Kaka mellé a Realba:)

pattopo · http://100ev.uw.hu 2010.01.14. 09:36:37

hát,
a nyitómeccset nem láttam,
de eddig szerintem borzalmasan szar meccsek voltak.

a stadionok viszont szépek.
remélem, a tét növekedésével a színvonal is javulni fog egy kicsit.

Artsuhtaraz · http://latomasok-arnyjateka.blog.hu/ 2010.01.14. 10:02:31

Ha így megy tovább Malawi - Gabon döntő lesz.

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2010.01.14. 10:42:26

ma malira tegyek
vagy algériára
vagy hagyjam a gecibe az egészet
ez a nagy kérdés :DDD

2010.01.14. 15:47:41

Ekkora fuck bunda kupát még nem láttam.
Hihetetlen, aki látta tegnap a Kamerun meccset, az tudja miről beszélek.., meg se próbáltak focizni.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.01.14. 18:03:56

Ez_nem_igaz_! Komolyan, nem igaz, hogy nem direkt csinálják, az agybaj kerülget! Hihetetlen...

_KingJack_ 2010.01.14. 18:16:39

@Nerazzurri: hát most ott lógjanak a szekrényben? Csak el kell valakinek hordani, ilyen ANK-kra meg pont jó lesz - gondolta a jó öreg Emmanuel:)

balu11 2010.01.14. 19:00:16

@Nerazzurri: angol posztban nyomott már a tham-es kollega screenshotot. Sztem zseniális.

viszont a meccsek borzalmasak. Eddig a két 0-0t, meg a mostanit, +összefoglalókat láttam. Most gondolkodom is, hogy maradjak-e a jurósporton...

Mourinho már nem a király 2010.01.15. 19:11:08

Ma az elefántok Ghána ellen játszanak. Ha itt se lesz jó meccs, akkor sehol. Mondjuk Drogbáéknak marha gyorsan javulni kell, mert ezzel a teljesítménnyel a vb-n szarrá verik őket (is).

zsakfos 2010.01.15. 21:24:14

@Anthony - awkward silence:
Engem se kápráztattak el az eddigi meccsek.
Mentségükre legyen szólva 30 fok és 90%os!!!páratartalom van, hát ilyen páratartalomban én egy 30 méteres sprint után oxigénsátrat kérnék...
Kamerun kivételével mindenkinek elég komoly kapusproblémáik lesznek a vb-n, jó kapus nélkül meg nem nagyon lehet 4-be, 8-ba jutni.
A kiscsapatokkal nagyon megszenvednek a nagyok, ami nem mutat arra, hogy taktikailag sokat fejlődtek volna, egy betömörülő védelemmel nem nagyon tudnak mit kezdeni. Mondjuk a vb-n nem ilyen típusú csapatokkal kell majd játszaniuk.
Breaking news: Az elefántok 10 emberrel is elég simán verték Ghánát.

nasteey 2010.01.15. 21:29:59

Gervinho és Kalou büntetésből visel ilyen "frizurát" ?

Mourinho már nem a király 2010.01.15. 22:11:06

@zsakfos : igen, lehet vissza kell szívjam amit a zelefántokról mondtam. De annyi baj legyen :)

A másik dolog egyébként, hogy túl sokat nem készültek a csapatok, örültek hogy elengedték őket a klubcsapatból.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.01.17. 20:58:49

Ez a zambiai kapus nem az Arsenal és az Inter fizetett ügynöke? :)

Aradebil 2010.01.18. 18:32:50

angola-algéria: ellenségeimnek se...

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.01.18. 19:01:04

Ez valami borzalom volt. Borzalom. 0 pont mindkét csapatnak, Meghni ide vagy oda, megérdemelte volna Algéria hogy kiessen.

szferi 2010.01.18. 20:28:41

algéria nulla játékkal, egy rúgott góllal jutott tovább, mali 7tel kiesett. fasság.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.01.19. 18:53:22

Komolyan mondom, ahhoz képest, ahogy indult ez a torna, valami brutális milyen meccsek vannak.

szferi 2010.01.20. 12:37:03

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: így van. épp most olvastam bede cikkét, amiben agyondícséri az afrika kupát. pedig ez egy szar, nem egy eb-hez, de a két évvel ezelőttihez hasonlítva. egyértelműen esett a színvonal. ilyen produkcióval az öt vb-résztvevőnek esélye sem lesz nyáron a továbbjutásra. ennyire gyengék, vagy csak leszarják?

zsakfos 2010.01.20. 17:46:00

@szferi:
Van valami bűbájos romantikája, főleg a már tárgyalt kapus bakik miatt, de a mezőnyben is csinálnak olyan dolgokat, amit Mo-on is csak megye III.ba szoktak. Nekem csalódás eddig, reménykedem benne, hogy az egyenes kieséses szakasz jobb lesz, legalább lesz motiváció.
A vb sztem más tészta lesz. Örök igazság: jó csapat ellen mindig könnyebb jó meccset játszani. V.ö. nem ugyanaz Malawi vagy Brazília ellen játszani. Meg valahogy mindig a nagyok ellen ment jól az afrikaiaknak, ahol nem ők voltak az esélyesek, de ezt lehet, hogy csak belemagyarázom:)

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.01.20. 17:49:43

@szferi: Én se értem ezt a Bede cikket, ilyen színvonaltalan versengést nem tudom mikor látta, és most saját magához is hasonlítom az ANK-t.
süti beállítások módosítása