Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Copa del Rey

2010.01.05. 20:00 Garcia bőrmester

Ideje felvenni a fonalat a Copa del Rey küzdelmeit illetően is, egyrészt mert a legjobb 16 között szerepel egy kifejezetten rangos párosítás, másrészt pedig, az Alcorcón továbbjutását követően érdemes lehet odafigyelni, a szép számban jelen lévő alsóbb osztályú csapatokra is.
Meglepetésekre azért is számíthatunk, mert a kupaküzdelmek esetében manapság minduntalan felmerül a kérdés, hogy a soron következő hétvégi bajnoki élvez-e prioritást és ebből kifolyólag minden csapat a legjobbjait küldi-e pályára. A nyilatkozatok persze arról árulkodnak, hogy mindenki nagyon komolyan veszi a kupafordulót, de hiszem, ha látom alapon elég lesz erről a visszavágókat követően állást foglalni.

A ma esti Barcelona-Sevilla meccs elé annyi kívánkozik, hogy véleményünk szerint ezen csapatok esetében nem is annyira a szándék, hanem a valós forma a kérdéses. Guardiola köztudottan és a tavalyi példával is alátámasztva, komolyan veszi a kupaszereplést is, oly módon, hogy gyakran lehetőséget biztosít olyan játékosok számára is, akik nem az alap kezdő tizenegy tagjai. Este 10 órakor jó eséllyel veheti fel az elé dobott kesztyűt Bojan Krkic, Márquez és Maxwell is valamint a kapuban Pinto. Messi és Ibra játékára azért van sansz, mert a hazai pályán megszerzett előny érdekében mindenképpen érdemes lehet őket bevetni. Iniesta pedig jobb lesz, ha játékba lendül. A cserepadon viszont eddig még nem látott arcok tűnhetnek fel, mint például Gai Assulin vagy Tiago Alcantara. A Sevilla esetében sem a motiváció lehet a kérdéses, hanem a sérülésekkel és hiányzásokkal fűszerezett januári forma. Minden bizonnyal, Capel kezd Perotti helyén a bal szélen és Koné is lehetőséget kaphat Negredpo helyett. A Daniel Alves-Capel párharc érdekessége, hogy míg előbbi a Sevillában vált azzá ami, addig Capel a La Masia növendéke volt, mielőtt Andalúziában vert tábort.

A holnapi nap rangadóját a Mestallában rendezik, ahová a Depor látogat. Decemberben fordított leosztásban 0-0-t játszottak egymás ellen, ami talán csak annyit jelent a kupa szempontjából, hogy most pont ugyaninnen folytathatják egymás gyűrését, lehetőleg helyzetekkel és gólokkal tarkítva. Jó hír a Valencia háza táján, hogy Silva és Vicente is bekerültek a keretbe. A Depor pedig mivel idén kimarad a nemzetközi életből, nyugodtan játszhat teljes csapattal, ez alkalommal is. A korábbi Valencia játékos Mista ugyan hiányzik, de ez már évek óta nem tűnne fel senkinek, a szűk családját leszámítva.

Ha azt kérdezik, mi az: spanyol és világoskék, illetve spanyol és citromsárga? Csak a futballhoz nem konyítók vágnak rá mást, mint, hogy Celta Vigo és Villarreal. A konyítók viszont akár párhuzamot is találhatnak a két alakulat között. A Celta stabil élvonalbeli és mindenkire veszélyes csapatként eltöltött évtized után esett ki, amely állítás első fele a Villarrealra is igaz. Idén a hazaiak a másodosztályban sem vitézkednek, amennyiben a kiesés elleni harcot nem nevezzük annak, míg a Villarrealnak oda kell figyelnie a kupára, mert korántsem biztos, hogy a bajnokságból Európába juthatnak. A Celta már búcsúztatta a Tenerifét és mindent meg fog tenni, hogy újabb első osztályú csapaton jusson túl. Otthonmaradásra ösztönözheti a hazai szurkolókat, hogy a Villarreal B nyolc hellyel, bár csak négy ponttal előzi őket a tabellán.

A feljutásra esélytelen Recreativo Huelva fogadja azt az Atlético Madridot, amelynél továbbra sem látjuk a javulást, igaz nem is romlanak a nullához képest. Itt a lehetőség, hogy bizonyítsák, hogy jövőre helyük lehet a másodosztály élcsoportjában, ha túljutnak a Recrén, amely a Liga Adelante 15. helyén tanyázik és a Celtához hasonlóan első osztályú csapatot búcsúztatott – igaz tizenegyesekkel – a Sporting Gijón személyében.

A harmadosztályú Alcorcón a Racing Santandert fogadja, a semleges szurkolók szemében mindenképpen esélyesként. A Madridtól nem messze fekvő kisváros sportolóinak minden esélye megvan az újabb bravúr véghez vitelére, és nem csak azért, mert porig alázták a királyiakat, hanem, mert jó eséllyel pályáznak a harmadosztályból való feljutásra, és a kupaeredmények arra engednek következtetni, hogy a Primera Division gyengébb csapatainak gondot okozhatnak az alsóbb besorolású gárdák is. Az Alcorcón egyébként a hétvégén a Real Madrid B csapatát intézte el, csak, hogy teljes legyen a Real elleni paletta. Ettől függetlenül a tabellán felfelé kapaszkodó Racing számára nyilván kudarc lenne, ha nem ők jutnának tovább.

Csütörtökre marad a Hercules Alicante meccse az Osasuna ellen, ami az alapján, hogy a hazaiak stabilan a második vonal élcsapatai közé tartoznak nagyjából egyenlő erők küzdelmének vehető. A Hercules egyértelműen a feljutásra törekszik és főleg hazai pályán jók, míg az Osasuna meg idegenben rossz. A Hercules vezeti a másodosztályt és olyan jól csengő nevek alkotják a keretét, mint Calatayud, Farinós, Rufete, Del Olmo vagy a napokban igazolt Javier Portillo. Az Osasunának idegenben valószínűleg jó a döntetlen, így kevés gólos mérkőzésre számítunk, és mindenképpen a visszavágóra marad a döntés.

A Mallorca lehet a meglévők közül az a csapat, amelyet legkevésbé foglalkoztat a Copa del Rey, tekintve, hogy jelenleg negyedikek a bajnokságban. Így a Rayo Vallecano elleni idegenbeli meccsen bőven előfordulhat, hogy a hazaiak szája íze szerint alakul a mérkőzés. A Rayo az előző körben a Bilbaót búcsúztatta és bíznak a hasonlóan jó folytatásban.

Végül egy első osztályú páros a Málaga és a Getafe kerül terítékre. A formák alapján a Málaga mindenképpen hivatott egy döntetlenre, de talán többre nem, még akkor sem, ha a Getafe számára nem a legfontosabb a kupa. Ezek a csapatok valószínűleg akkor fognak elgondolkodni igazán a kupa fontosságán, ha valahogyan eljutnak a legjobb négyig, mert ott már érdemes lehet kockázati számításokat végezni.

124 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr631649526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2010.01.05. 22:52:11

a gól szabályos volt, az aktuális eredmény 0:0.

rizla 2010.01.05. 22:53:34

@de niro: szerintem teljesen mindegy.
mindenesetre a barca ellen lefújtak egy teljesen egyértelmű szituációt lesnek. igaz, bojan kihagyta.

rizla 2010.01.05. 22:54:23

@de niro: mármint nem mindegy, de az megállapíthatatlan volt a partjelző szemszögéből, hogy merre akarta rúgni kone.

nasteey 2010.01.05. 23:01:22

Kommentátortól agyfasz kerülget. Azt hittem a tavalyi Bozsán, Patu szinttől nem adja lejjebb.

Thiago meg durván tolja, nagyon tetszik az eddigi játéka. JdS-t viszont annyiban "megvédeném", hogy a Villarreal egy szinttel komolyabban tolta, és úgy sem vallott szégyent.

de niro 2010.01.05. 23:01:27

@rizla: azért mert megállapíthatatlan volt, attól még szabályos volt

az a dolga, hogy megállapítsa, tévedett, ergo elvettek egy szabályos gólt a Sevillától, míg a Barcától egy kihagyott helyzetet

rizla 2010.01.05. 23:02:30

@de niro: rendben. csak szerintem ez eléggé elnézhető hiba volt, de oké.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.01.05. 23:33:57

Ezt vajon miért nem adták meg? Le vagyok döbbenve, ilyet még nem láttam.

rizla 2010.01.05. 23:39:13

burull bazmeg akkora barom

rizla 2010.01.05. 23:40:02

amúgy nem érdemtelenül vezet a sevilla, de a spanyol bíráskodás ma is letette a névjegyét

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2010.01.05. 23:40:46

jó kis meccsecske lett itt a végére...

omegaman 2010.01.05. 23:42:50

ez a bíró egy barom

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2010.01.05. 23:44:38

tök korrekt játékvezetés, megjegyzem.

rizla 2010.01.05. 23:49:34

anonim: korrekt? ha arra gondolsz, hogy legalább a sevillát is megszopatta egy elvett góllal, akkor talán.
szimplán tragikus a bíráskodás.

halareaal 2010.01.05. 23:54:09

nemtom hogy van a szabály, de sztem az sem biztos, h Koné egyáltalán passzolni akart annál az esetnél, sőt.
a Barcelona gólját viszont nevetséges volt h nem adták meg, lehet a bíró rájött az első hibára (szóltak neki) és kompenzált.

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2010.01.05. 23:54:39

@rizla: akkor legyen korrekt, bár hibákkal tarkított...

rizla 2010.01.05. 23:57:28

@anonim222 [semleges néző]: szerintem meg legyen fogalmatlan.

@halareaal: a kompenzálás nem korrekt játékvezetés, hanem veszett fejsze nyele. a teljesen random módon osztogatott sárgákat, és összevissza fújt mezőnyszabálytalanságokat inkább ne is említsük, mert csak agyfaszt kapok.

a sevilla jó volt, de szerencsés is.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.01.05. 23:58:04

@anonim222 [semleges néző]: A mindkét oldalt egyformán sújtó játékvezetés szerintem nem korrekt, hanem rossz. Elképesztő rossz volt a bíró.

sporttárs 2010.01.06. 00:02:33

@rizla: Ez alapján biztos azt hinném, most sem kapott ki a Barca. :)

Megvan az első komoly kihívás a szezonban.

rizla 2010.01.06. 00:02:59

@sporttárs: hát az első félidőben én sem hittem, hogy ki fog kapni.

d3vnull 2010.01.06. 00:04:27

Na, én "angolos" vagyok de volt olyan szar a játékvezetés mint egy ideje angol bajnokikon, röhej volt szerintem. Egyedül talán a leseket bírták normálisan inteni (de lehet én láttam rosszul), de hogy a barca gólját - bármennyire örülök, hogy nem - miért nem adták meg : rejtély.

Titi120 2010.01.06. 00:07:45

Jó, leszek én az első, aki leírja: katalán gödör 2.0.
:)

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.01.06. 00:11:32

@Titi120: Hát azért 1 döntetlen és 1 vereség után ezt túlzásnak tartanám.

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2010.01.06. 00:19:44

@d3vnull: Ibra elrántott egy védőt, aki a bíró szerint nyilván, a labda megjátszására tett kisérletet. kifelé szabi. tv-n az ilyesmi nem látszik jól, de szvsz minimum odaért volna Bojan elé, aki elkapálta a labdát.

rizla 2010.01.06. 00:28:19

@anonim222 [semleges néző]: csak épp ugyanilyen rántásért ibra ellen nem fújt tizit. érdekes, ugye?

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2010.01.06. 00:45:01

@rizla: ezt láttam. többször is az ismétléseket. Ibra hasalást is láttam. ott még a lelkes barca-szurkesz kommentátor is hümmögött, hogy azért nem az igazi, ha ugyanarra gondolunk.

fentebb összefoglaltad már: a sevilla jó volt, de szerencsés is. (nekem úgy tünt, hogy a bíró egyikben sem vett részt tevőlegesen). szar talaj, két suta belső védő, és egy rakás elpuskázott helyzet, amivel a Barca a Sevillát támogatta (jó, az eső csak ott esett, ahhoz a csapatnak nem sok köze volt).

rizla 2010.01.06. 00:51:25

@anonim222 [semleges néző]: "ott még a lelkes barca-szurkesz kommentátor is hümmögött"

ne sértegesd ezzel a barca-szurkolókat. hethéssy infantilis, nem tudom mire alapozod, hogy barcás lenne.

"nekem úgy tünt, hogy a bíró egyikben sem vett részt tevőlegesen"

figyelj, a lényeg, hogy a bíró megint idióta volt, és összevissza fújt. nem az a lényeg, hogy kinek fújt jobban, bár meg merem kockáztatni, hogy többet szopatta a barcát.
a talaj nem volt szar, ebben biztos lehetsz.

Mourinho már nem a király 2010.01.06. 07:56:03

@rizla: a talaj nem volt szar, ebben biztos lehetsz.

Pedig akkor lenne még egy ok amire fogjátok...egyszer kikap a kedvencetek nem kell rögtön bírózni, ha egy Barcának bírózni kell a 14 hiányzóval felálló Sevilla ellen, nos annak valahol örvendek, csak így tovább.

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2010.01.06. 08:18:12

zuhogott az eső, tehát csúszott minden... nem volt felázva, nem volt göröngyös, gyeptéglák nem röpködtek. csak a labda csúszott, meg néha a játékosok csúszkáltak.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.01.06. 08:18:55

@Anthony - awkward silence: Ha láttad a meccset, nem állíthatod, hogy normális volt a játékvezetés. Tanácstalanul fújt ide-oda, egyik hibájával kompenzálta a másikat, egyáltalán nem csak a Barca kárára.

JClayton · http://bumm.sk/blog/szemtanu/ 2010.01.06. 08:27:44

Rájöttem, hogy Barcelona-szurkolónak lenni a legboldogtalanabb dolog a világon. A győzelmeknek nem lehet örülni, mert nem elég nagy arányúak, a kupáknak nem lehet teljes szívvel örülni, mert már egyszer megvoltak, a világ legjobb játékosa szavazásán az ember görcsölve szorít a triumvirátus sikeréért és meg van sértődve, ha Cristiano Ronaldo felfér a dobogóra, Ibrahimovic hulladék, ha nem produkál 1,5-ös gólátlagot, minden mezei vereség miatt pedig megszívatnak az ellendrukkerek, illetve meg kell próbálni "objektívan" megmagyarázni.

A MU-drukkerek tavalyi sorsa volt hasonló, csak ott legalább mindenki másnak evidens volt, hogy Ronaldón kívül más nem tud focizni, Giggset meg tisztelték.

Der Beste 2010.01.06. 09:58:21

@JClayton: Na , ezért vagyok én Reál drukker!
:D

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.01.06. 10:00:23

Érdekes, annyira nem izgatott (előtte) a meccs, tudtam, hogy úgysem lehet kétszer egymás után triplete, és ha valaminek hullania kell, hulljon a CdR., de utólag van bennem némi szomorúság. Szerintem jól játszott a Barca, kezd csúcsformába lendülni, Messi és Iniesta olykor parádés dolgokat műveltek. Nem is igazán értem, hogy lett ebből 1-2. Talán a gyilkolás ösztöne hiányzott, mindenki mintha kissé túl laza, túl könnyed lett volna.

A bíró igen hülye volt, a "futóbolond" (heinrich) Capelt pedig még nemigen láttam, hogy bárki szabályosan szerelje. Ettől függetlenül hibázott Csigrinszkij, nyilván.

Amúgy nagyon szórakoztató meccs volt.

Tika_ 2010.01.06. 10:35:30

Ez azért kiba idegesítő volt. Ilyen sz*rul játszó Barcát már q rég láttam, talán még R10-zel utoljára. Persze nincs raja csodálkoznivaló, hogy a B csapat nem tudja ugyanazt, mint az A.
Pepp mégis mi a f*szt gondolt??? Nem volt a közelben egy másodedző, vagy akár egy csapatkapitány, aki lerángassa a földre, hogy mester, a 6 kupa miatt még nem lettünk verhetetlenek? Senki, aki elmagyarázza, hogy ez nem jégkorong, a rotáció itt nem 2 sort jelent, hanem a játékosok keverését? Lásd pl. SAF, MU.
Az elején átvillant az agyamon, hogy a lehetőséget kapók vajon bíznak annyira magukban, mint amennyire Pepp bízik bennük?..
A végén Morpheus jutott eszembe, aki vakon bízik Neo-ban. Csak ott valami csodaféle kellett, hogy igaza legyen, olyanok meg a valóságban nincsenek (na jó, Kozmannék bronzérme kicsit az volt..).
Tavaly Pepp egy meccs előtt azt mondta, hogy mindent megtesznek majd, hogy kiszolgálják a szurkolóikat. Nem azt, hogy mindent megtesznek a győzelemért, vagy a továbbjutásért, hanem a szurkolók kiszolgálásáért. Ezért szeretem a Barcát – ha nézhetetlen játékkal kibrusztolt 1:0-kat akarnék, MU szurkoló lennék (no offense, glory urak!). Az utóbbi 2 meccs nem erről szólt. Az előző annyiban még ok, hogy a fiúkat kicsit megnyomta a szilveszter, de itt most Guardiola eltaktikázta magát.
Ami viszont tök pozitív, hogy Thiago tényleg figyelemre méltóan tolta, reméljük nagy játékos lesz!

Tika_ 2010.01.06. 10:42:53

@rizla: ja, hétvégén játszott, előtte meg 2 hétig pihent, minden bizonnyal q fáradt :)
@de niro: és ezt így hogy?
@nasteey: a kommentátort némileg megvédeném. Ahhoz képest, hogy hang alapján valami lúzer lehetett, egész használhatókat mondott, nem húzott látványosan egyik oldalra sem – kicsit a Barcának, de ez számomra bocsánatos bűn :D –, és csak utolsó 10 percben idegesített; de ez szerintem nem az ő hibája, akkor már q mérges voltam, úh bárkire és bármire dühöngtem volna :).
@Titi120: feltűnési viszketegség, he? ;)
@Messi88: nem velem van :)
@Anthony - awkward silence: ja, ezrével fogjuk a bíróra :)
@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: de nem látta – csak kötekszik..
@JClayton: én azért nagyon örültem a kupáknak, és Ibra szerintem q jól tolja, legalább így tovább :) (megvan az a kép, amikor 5 ember közül sarokkal gólpasszt ad? (H)). Az ellendrukkerek meg mindig köcsögök, negálni kell őket, amennyire lehet :vállatvon:.
@Csöncsön: mondjuk az első félidő szerintem néha gálameccsre emlékeztetett, a Sevilla 2. félidős ritmusváltása is biztos az egyik oka a győzelmüknek. Iniesta és Messi valóban gyönyörű dolgokat csináltak, aztán nyilván elfáradtak, mert nem volt társuk.

nasteey 2010.01.06. 10:57:08

@Csöncsön: "Nem is igazán értem, hogy lett ebből 1-2."

Ettól a védelemtől és szűréstől nem lehetett többet várni.
Csigrinszkij kurva lassú, és ha megveri valaki, ő egyből tépi a mezét...
A bíró is egy birka, hibát hibával kompenzálni, naná, hogy kicsúszik a kezőből a meccs.

Engem inkább az aggaszt, hogy alig rúgunk gólt. Meccsek óta az egy gól a tendencia, Alves egyedül kevés és a beadásai sem jók, Messi középen halvány, és már olyan helyen megállítják, ami az ellenfélnek kedvez.

Annak viszont örülök, ha valakit felvidít a hír, hogy "kikapott a csodabarca". :D

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.01.06. 11:13:55

Cruyff a klubvb után kijelentette, az idény lezárult, új fejezet jön és bizony az nem fog így csillogni.
Ha direkt adtuk le a kupát, jó döntés volt. Ha nem akkor szimpla bénaság.
Most persze lehet bírózni meg rárántani hogy a Barca kikapott, de tök felesleges. (azért a bíró egy barom volt, Csirivirinkszkinek pedig remélem már megvan a kölcsönszerződése)

Neil Blender 2010.01.06. 12:46:10

A biro egy segg volt, ez nem jo senkinek de azert mindenkepp figyelemfelkelto hogy a Barca elso 2 2010es tetmeccsen rugott 2 golt es egyszer sem nyert...

@csizsikpizsik: Pepevel kapcsolatosan anno a Madridrol leszedtek a keresztvizet hogy 30 millat adtak erte. Csiga megerte a 25-ot akkor? :)

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.01.06. 13:30:18

@Neil Blender: "a Barca elso 2 2010es tetmeccsen rugott 2 golt es egyszer sem nyert..."
Kitalálom, te is az AS-t olvastad reggel :)))

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.01.06. 13:34:05

@Neil Blender: De azt komoly teljesítménynek érzem, hogy a Barca játszott egy kupameccset és máris Pepe bedobva témának...

nasteey 2010.01.06. 13:40:57

@Neil Blender: Ennyit nyílván nem ér az ukrán, de nem mondanám, hogy nincs jövője. Bizonytalan, keveset játszik, feltűnően lassú, de szerintem van benne potenciál. Egy UEFA Kupa győztes csapat alapembere volt, azért látszott volna, ha tehetségtelen. Fejlődnie kell, tapasztalatot kell szereznie, és bízni kell benne, mert azért egy 23 éves középhátvédet egy gyengébb fél szezon után meredek lenne leírni.

Milito viszont meglepően jó formában tért vissza, csak a kondiján látszódott a másfél évnyi kihagyás.

Neil Blender 2010.01.06. 13:51:47

@csizsikpizsik: nem a kupameccsre dobtam be Pepe-t hanem Csigara, akire joreszt mindenki panaszkodik es valljuk be horribilis osszegert jott (csakugy mint Pepe).

Ja es AS-t nem olvastam magamtól voltam ennyire "okos" :)

@nasteey: "Bizonytalan, keveset játszik, feltűnően lassú de szerintem van benne potenciál"

A mondat első fele gyökeresen ellentmond a másodiknak remélem érzed :) Nem mondom hogy Csiga nem tehetséges csak nagyon meg lett magyarázva hogy miért kellett ennyit fizetni érte anno, és én azért élénken emlékszem hogy a szintén ennyi idős Pepe-n mennyi szájhúzás volt mikor a Real leigazolta. Bár igaz ő is öngóllal mutatkozott be és mostanra elég fasza kis védő lett szal Csiga is beválhat :)

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.01.06. 14:04:14

@Neil Blender: Az AS nem okos, hanem igen-igen szórakoztató, pont mint a Sport. Csapathoz köthető spanyol sportlapnál kevesebb viccesebb dolog van a földön.

Csiriviri pedig nálam az első perctől kezdve kérdőjel, hiba volt elhozni (ennyiért pláne) közvetlenül a Barcába. Egy évre be kellett volna dobni egy kisebb spanyol csapatba, hogy szokja a tempót, a ligát, itt erre nincs idő és nincs lehetőség.

páduaiszentantal84 2010.01.06. 14:08:25

feltűnően bizonytalan volt lábbal pinto egész meccsen, koszta janira emlékeztetett mármár egykét hajmeresztő mozdulatánál..
tényleg meleg lesz andalúziában, még ha nem is nagyon, de összekapja magát a barca A-keret, le tudja nyomni -simán- az afrika kupás, sérülttel teletűzdelt sevillát.
ez a bozsanozás, a legszebb lédereres szerdzsó rámosz időkre emlékeztett.
off: más is látta a vasárnapi real meccsen h vmelyik osasuna szurker nagyban alcorcón sálat lengetett?:-)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.01.06. 15:27:56

@páduaiszentantal84:

Na ne. A "bozsanozás" egyszerűen túlkorrektkedés, olyan, mint Faragu Ricsitől volt a Romáriu. A "szerdzso rámosz", "innyeszta" stb. viszont a minimális műveltség hiányára vall, kb. olyan, mintha Rooney-t valaki "róni"-nak ejtené.

Nekem óriási csalódás, hogy az elvileg spanyolos Horváth Feri is sz-szel ejti pl. az Alcorcónt (e.: alkorkon). C után mély magánhangzó: k. Ez a legelső spanyolóra anyaga minden tanfolyamon/tanórán. Na mindegy.

@nasteey:

Én azt láttam, hogy most megfordult az 1 meccs/gól tendencia, mert ezúttal a _játékban_ jóval több gól volt, csak valamiért nem jött ki. (Plusz ugye Burrull is segített.) Ha folytatódik a javulás, sima sikert várok Tenerifén.

Walmer 2010.01.06. 16:07:06

@Csöncsön:
"túlkorrektkedés, olyan, mint Faragu Ricsitől volt a Romáriu"

Szó végi o, u-nak ejtendő. Ez a legelső portugál óra anyaga minden tanfolyamon/tanórán. Na mindegy:-)

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.01.06. 16:22:09

@Walmer: Ezek után most érdekel, cérinya neve hogy van helyesen kiejtve? Krisztiánu? Meg Ronaldu? :)

páduaiszentantal84 2010.01.06. 16:24:22

@Walmer: akkor nájki vagy nájk ha már itt tartunk?:)
@Csöncsön: Horváth Blanco Ferinek az Alcorcón ellen bánatában már nem a kiejtésen, első spanyol órán járt az esze:)

nasteey 2010.01.06. 16:33:23

@Neil Blender: "A mondat első fele gyökeresen ellentmond a másodiknak remélem érzed :)"

Hát ha te mondod... nem tudom miért ellentmondásos, hogy most szar, de a lehetőség adott, hogy jó legyen. :)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.01.06. 16:40:23

@Walmer:

A portugált az egész világon kb. két országban beszélik, a spanyolt meg majdnem egy egész kontinensen, szóval nem ugyanaz. :-) (Egyébként is hallottam valami olyat portugálul tudó ismerőseimtől, hogy a szabály nem olyan egyszerű, ahogy azt Faragó Ricsi elképzelte, és különben is a brazil portugál más, mint a portugáliai stb. stb., és hogy végsősoron az a helyes, hogy Romárió, de erre most mérget azért nem vennék...)

Tika_ 2010.01.06. 17:34:40

@Csöncsön: Tenerrifén mindenképp sima sikert várok. Az x. helyezett ellen, akikre a mester olyan zseniálisan rápihentette a világverő csapatot (-középcsatár, aki eltiltott), azért csak ne kelljen már izzadni :dohog:

sundin 2010.01.06. 17:47:46

@Csöncsön:
Kicsit el vagy tévedve, csak Angola és Mozambik kiad 30 milliót, Brazília meg kiad egy egész kontinenst. Többen beszélik a spanyolt, de egy több, mint 200 milliós nyelvet azért ne nézzünk le ennyire (még ha csúnya egy nyelv is).
@Neil Blender:
Csiga :D Ez tetszik. Beszélő név.

Negyed óra múlva Celta-Villarreal, ínyenceknek kötelező. Marha rég láttam meccset élőben a Baladíosból.

rizla 2010.01.06. 17:58:09

@Anthony - awkward silence: "egyszer kikap a kedvencetek nem kell rögtön bírózni, ha egy Barcának bírózni kell a 14 hiányzóval felálló Sevilla ellen"

nem fogtam a bíróra a vereséget.

rizla 2010.01.06. 18:00:36

@Csöncsön: "Szerintem jól játszott a Barca, kezd csúcsformába lendülni, Messi és Iniesta olykor parádés dolgokat műveltek."

az első félidőben. a második félidőben a sevilla igazság szerint átvette az irányítást, bár a győzelem így is meglehetősen szerencsésnek mondható.
az első félidőben viszont esnie kellett volna legalább egy barcelona gólnak. az ilyenekből látszik, hogy van azért valamiféle enyhe jóllakottság a csapatban, mert most tényleg remek tempóban folyt a játék, tavaly az ilyen esetekben addig pörögtek, amíg be nem pakoltak legalább egy gólt. most meg békésen levonultak a szünetben, utána meg a sevilla rájött, hogy mit kell játszani.

rizla 2010.01.06. 18:02:15

@Tika_: te kurva okosnak hiszed magad, mert meg tudtad állapítani, hogy a B csapat játszott. hol játszanak a csereemberek, ha nem a legjelentéktelenebb sorozatban? ráadásul az egész okfejtésedet erre építed fel.
a rijkaard-féle szenvedéshez soha nem lesz köze ennek a csapatnak, mert ez mindig küzd, mindig akar, akkor is, ha szarul játszik.

rizla 2010.01.06. 18:04:02

@Tika_: "Iniesta és Messi valóban gyönyörű dolgokat csináltak, aztán nyilván elfáradtak, mert nem volt társuk. "

nem fáradtak el, egyszerűen csak alig kaptak labdát. nem tudom, hogy jimenez mit csinált, de bejött.

Garcia bőrmester 2010.01.06. 18:12:47

Szerintem annyi volt a félidei trükk, hogy bekerült egy valódi belspő középpályás a Sevillába Renato személyében, ahelyett, hogy a soha ilyen poszton nem látott Capel, Navas, Perotti hármas váltogatta egymást.
Utána az vált feltűnővé, hogy többször tudott Capel és Perotti is egy-az-egyezni a szélen. Renato erősebb embernek bizonyult, mint Márquez, amit Guardiola is észrevett és jött Busquets, és utána, meg az eredmény alakulásának köszönhetően is, újra a volt a Barcának több lehetősége. Erre jött Duscher, hogy törje el valakinek a lábát :)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.01.06. 18:59:08

@sundin:

Nyilván túloztam. Talán az se helyes, ha bármilyen nyelv legalapvetőbb kiejtési szabályait nem ismeri az ember, de világnyelvek esetében mégiscsak illő, ha veszi a fáradságot a riporter, hogy alapdolgoknak utánakérdezzen/nézzen. Mi lenne, ha egy angol bajnokit közvetítő riporter pl. arsenalnak (s-sel) ejtené az Arsenalt, vagy manseszternek a Manchestert?

@rizla:

A második félidőben is történt néhány szép dolog, nem mellesleg két gól is esett akkor (egy megadott és egy anullált). Összességében régen láttam már ilyen biztató teljesítményt a csapattól. Az eredmény nagyon csalóka.

Tika_ 2010.01.06. 19:02:59

@rizla: te kurva okosnak hiszed magad, mert meg tudtad állapítani, hogy melyik sorozat fontosabb :)). Sajnálom, ha ennyi ment át, de biztosan meg fogod érteni, hogy szerintem nem a sorozathoz kell igazítani a csapat erősségét, hanem az ellenfélhez. Ne a bajnokság 3-4.-je ellen játszanak a B emberek, hanem a 12-14 ellen - sorozattól függetlenül. Ezt állítottam korábban is. Valamint, hogy A és B keverhető is.
@Garcia bőrmester: ok, ez biztos így volt (meg amit rizla ír)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.01.06. 19:12:38

@Tika_:

Ez inkább egy keverék csapat volt, amolyan A2-es verzió. Nem is lett volna semmi gond, megvoltak a helyzetek, kapufa, guriga, minden. Tény, a védelemben volt kockázat, balul is sült el, de a két kapott gól ellenére ez simán nyerhető meccs volt így is.

sundin 2010.01.06. 19:15:15

@Csöncsön:
Én nem várom el, hogy nézzen utána minden egyes szabálynak, csak azt, hogy legyen következetes.
Itt van ez a H. Zoltán. Bojant "lebozsanozza", mert a katalánok a szó közepi 'j'-t 'zs'-nek ejtik. Ezzel az a baj, hogy a Bojan szerb (szláv) név. Oké, ezt még lenyelem, de akkor Xavit miért "csávizza", miközben katalánul "Sávi" a helyes.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.01.06. 19:25:22

@sundin:

Abban nincs vita köztünk, hogy hiperkorrekt dolog a bozsanozás. Állításom csak annyi volt, hogy nem említhető a szerdzsórámoszozással egy napon, mert az viszont szimpla igénytelenség szerintem.

halareaal 2010.01.06. 20:34:00

@rizla: nem is állítottam, nyilván a bíró szempontjából hatalmas hiba a kompenzálás. sőt ha szőrszálhasogatóak akarunk lenni, akkor ha télleg kompenzál, akkor gyak. csal is, mert úgy ítél, h tudja h nem azt kéne. viszont az is tény, h igazságosabb, ha mindkét oldalra téved. akkor azt lehet mondani, h súlyosan befolyásolta a meccset, de legalább nem ő döntötte el.

Thiago Alcantaratól tartok egy kissé, már évekkel korábban láttam tőle ezt-azt, ami alapján nagy játékos lehet belőle, ráadásul nem is istenítik annyira, mit Krkicet. viszont az is igaz, h bármennyire is rotál Guardiola, ebben a csapatban nem fog túl sokat játszani egy ideig, úgy meg még odébb van a berobbanása. legjobb lenne, ha eloigazolna jó messzire:)

halareaal 2010.01.06. 20:37:05

@Csöncsön: végülis ahogy vesszük, az h magyarként egy szerb nevet katalánul ejt, az kb egy kategória azzal, minth magyarként egy spanyolt portugálul. mondjuk engem is jobban idegesít a Szerdzsózás.

Tika_ 2010.01.06. 20:41:04

@Csöncsön: Alves, Iniesta, Messi. 3 a 11-ből. Ennyien voltak a legerősebb csapatból. Aztán persze jöttek még 3-an, mert futottunk az eredmény után. Szerintem nem 3-mal kellett volna kezdeni, a bajnokság 3-4. (nemtom) helyezettje ellen.

De mindegy, hagyjuk, nem akarok ezen pörögni, szerintem, aki akarja, érti, hogy mit vakerok.

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2010.01.06. 22:03:32

kulonosebben nem banom,ha elmegy a kupa. bajnoksagra es (meg inkabb) a bl-re kell koncentralni. raadasul pocsekul is jatszottunk tegnap,helyzetkihasznalassal komoly gondok vannak egy ideje. perez burullt azert nem szidom nagyon,mert mindket csapat karara tevedett (sulyosakat). viszont egyre inkabb ugy tunik,h csigrinszkij megvasarlasa mellefogas vt. a 20 honapot kihagyo milito is jobban tolta nala,es ez mindent elmond. dontetlenre szamitottam,es osszessegeben arra,h a sevilla idegenben lott gollal megy majd tovabb.

nasteey 2010.01.06. 22:28:38

Jó, és Militonak mekkora rutinja van, és mekkora PD-tapasztalta? Ráadásul nem az a játékos, aki gyorsaságra épít, és mondjuk most látványosan lelassult volna a térde miatt... focizni meg nem fog elfelejteni.
Én azt mondom, felesleges türelmetlenkedni, fiatal, fejlődőképes (bár tény, hogy a hibája sokba kerülhet). Ilyenkor vissza kell emlékezni, a Capitano hogy kezdett, mert ő sem volt a magabiztosság szobra, volt pár hajmeresztő megoldása fiatalon. :)

nasteey 2010.01.06. 22:33:10

Ja, és a Recre 2-0ra megy az Ujfalusi kiállítása miatt 10 emberrel játszó Atleti ellen.
És Barca - Valencia "szuperrangadó" helyett várhatóan Depor - Sevilla lesz, ha az említett csapat nem lúzerkedi el az előnyt jövőhéten.

zsakfos 2010.01.06. 23:29:31

A nyelvtantanároknak: itt mindent szépen meg lehet hallgatni, hogy kell ejteni..
www.forvo.com/languages/

_Maverick · http://newdeal.blog.hu 2010.01.07. 05:14:12

Az Atletinek úgy látszik mindig van lejjebb... Hihetetlen...

_Maverick · http://newdeal.blog.hu 2010.01.07. 05:31:35

Véleményem szerint a Barca idén nem fog trófeát nyerni. Ezt tényleg nem valami ellendrukkerség mondatja velem, nincs bennem semmi Barca utálat, sőt csodálom (irigykedve) amit csinálnak, csak egyszerűen egy ilyen mesés szezon után ez törvényszerű pszichologiailag. A bajnoki címet el tudom képzelni esetleg, de valamiért most úgy érzem, az sem lesz meg. Kíváncsi vagyok tényleg, most jön ki igazán az edző szerepe majd, hogy mennyire tudja életben tartani a motivációt. Óriási feladat egy ilyen év után!

Keelhaul 2010.01.07. 11:58:57

@sundin: Mert azt hiszi, hogy Xavi baszk, és akkor meg csé. Farkas Norbi meg néha Sábi Álonzót mond. Van ez így.

Keelhaul 2010.01.07. 12:04:33

@páduaiszentantal84: Nagyot röhögtem én is, mikor valamelyik vad baszk fater belendítette a madridi kiscsapat szurkolói sálját. Kb olyan kreatív, mint amikor ...

Ilovszky Rudi bácsi halálakor volt egy KTE-Vasas meccs (vagy Vasas-KTE). Ott volt egy elég súlyos balhé, a lightos KTE szektor konfliktusba került a Vasas kemény legényeivel. Kb. ennyi szerepelt a hírekben. Valójában azt történt, hogy az egyik fater előrántotta a brét, majd átkiáltott a szomszéd szektorba: "Itt van nektek Rudi bácsi!" Ezek után tört ki a balhé, szerintem minimum jogos volt. :)

Kissé ízléstelen, ámde annál viccesebb sztori, ha valakit megbántottam vele, annak bocs.
Ja és nem vagyok KTE drukker, de egy igen jó haverom az (és az a haverom nem szopott le egy lovat, és nem, nem én vagyok).

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.01.07. 13:12:28

@halareaal:

Bojan ma már legalább annyira katalán, mint szerb, szóval korrektnek éppen korrekt bozsanozni, csak minek. (Portugálul szerzsó, olaszul szerdzsó, spanyolul szerhio. No de most már lekattanok a témáról.)

Ami a tegnapi eredményeket illeti: ha az Atlético annyira béna, hogy még egy másodosztályú csapattal szemben is kiesik, akkor könyörgök, miért pont a Recre ellen teszi??? Teljesen hülyék. A Valenciát meg sajnálom. Úgy fest, idén se nyernek semmit, hacsak nem az EL-t...

shinigami 2010.01.07. 14:34:14

@csizsikpizsik:
ez legalabb olyan komoly teljesitmeny mint amikor a barca nem jatszott a forduloban (ill elobb) megis mindenkinek kotelezo jelleggel oket kellett szopkodnia a klub vb vagy mifaszom miatt
vagy tevednek?

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.01.07. 14:59:40

Na, kár volt annyit hüppögni, Guti újra a csapatával edz és valszeg kezdő lesz a hétvégén.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.01.07. 15:03:02

@shinigami: Ott a pont, volt külön klubvébé poszt, ahová nagybetűkkel ki volt írva, hogy kötelező a Barca elé térdelni, na oda kellett volna kommentálni, azonkívül minden sz...sf...ú ötödosztályú albán tingli-tangli csapatocska hetente nyer ilyen vackot a nagyi vitrinjébe, szóval tényleg undorító volt az egész.

rizla 2010.01.07. 15:03:46

@_Maverick: "Véleményem szerint a Barca idén nem fog trófeát nyerni. "

már nyert hármat, csókollak.

"egyszerűen egy ilyen mesés szezon után ez törvényszerű pszichologiailag."

némi visszaesés törvényszerű.

"most jön ki igazán az edző szerepe majd, hogy mennyire tudja életben tartani a motivációt"

a motivációval semmi gond. ennek a csapatnak köze nincs a rijkaard-féle krízishez. ennél sokkal összetettebb problémákkal küzd a barca most.

rizla 2010.01.07. 15:06:46

@Tika_: kb a barcáé most a liga legszűkebb kerete létszámra. a cserejátékosoknak is játszaniuk kell valamikor. én örültem, hogy guardiola nem hajtott rá teljes erővel erre a meccsre. idén a kupa kevésbé fontos. azért veszíteni nem szeret, amikor égett a ház, jött xavi is, marquez meg ment vissza a helyére.

rizla 2010.01.07. 15:11:56

@halareaal: "viszont az is tény, h igazságosabb, ha mindkét oldalra téved."

utólag átgondolva capel elvett gólja azért nem egyértelműen szabálytalan, és csak a politikai korrektség jegyében fogalmazok ennyire visszafogottan. az eurobarca pl ezt idézte annak kapcsán:

Leshelyzetben levő játékos csak akkor büntetendő, ha abban a pillanatban, amikor a labda érinti egyik csapattársát, vagy csapattársa megjátssza a labdát, a játékos a játékvezető véleménye szerint aktívan részt vesz a játékban úgy, hogy beavatkozik a játékba, zavarja az ellenfelet, vagy előnyt szerez a leshelyzetből.

capel előnyt szerzett a leshelyzetből. az igazság az, hogy a kipattanóból belőtt gólokat mindig lefújják lesnek, ha a kipattanóra rámozduló játékos lesen állt az elrúgás pillanatában. itt ez történt.
mivel is sújtotta még a sevillát burull?

"akkor azt lehet mondani, h súlyosan befolyásolta a meccset, de legalább nem ő döntötte el."

egyrészt lásd fent, másrészt az ilyesfajta kompenzálás (már ha erről van szó, szerintem már ez is kérdéses) egyszerűen káoszt szül a pályán. pl ibrahimovic úgy gondolja, hogy ha neki nem fújtak, akkor ellene sem fognak egy tökugyanolyan szituációban. aztán meglepődik, hogy de. ez mentálisan befolyásolja a csapatokat, de nem feltétlenül egyenlő mértékben, hanem összevissza. a sevilla ebből jobban jött ki, és maradjunk ennyiben.

azért az sokatmondó, hogy még a marca is egy szép kerek nullára értékelte burull teljesítményét.

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2010.01.07. 15:23:30

@rizla: hogy szerzett volna előnyt, amikor nem is a csapattársától kapta? Milito, vagy ki bökte elé, ő meg köszönte, és berúgta. nem volt les, ennyi.

Mérgező Hulladék 2010.01.07. 15:26:42

@Keelhaul: ebben mennyire vagy biztos? Már nem arra gondolok, hogy Farkas mit hisz :), hanem hogy hogyan ejtik a baszkok illetve a katalánok.
Szerintem nagyjából (szó eleji) x=S és tx=Cs mindkettőben.
Bár neten találtam egy rövid, Xabi Alonsóból és Xavi Hernandezből kiinduló vitát (négy spanyol/baszk között), amiben az összes formáról (S, Cs, plusz számunkra nehezen értelmezhető átmenet a kettő között - és ez mindkét névre!) állítja valaki, hogy az a helyes...

A 'Bozsan' meg akkor OK, ha aztán a vezetéknevét meg 'Krkik'-nek ejtenék; vagy ha ő maga is Bozsanként használja :)

És ismét sikerült beszállnom egy rendkívül fontos vitába :D

Tika_ 2010.01.07. 15:30:43

@páduaiszentantal84: "feltűnően bizonytalan volt lábbal pinto egész meccsen"
Kihez képest, ugye? Nyilván nem egy VdS (asszem ő az etalon ebben a tekintetben), de Valdésnak 5 meccsen nem kell annyit lábbal játékba avatkoznia, mint neki kellett kedden. És szerintem Valdés harmadennyiből összehozott volna valami hajmeresztőt – amilyet Pinto szvsz nem tett.
@rizla: ebben abszolút kiegyezünk

rizla 2010.01.07. 15:49:38

@anonim222 [semleges néző]: "hogy szerzett volna előnyt, amikor nem is a csapattársától kapta? Milito, vagy ki bökte elé, ő meg köszönte, és berúgta. nem volt les, ennyi."

alakul szépen ezt a sztori szájról szájra, mint a népmese. a csapattársa (kone, azt hiszem) rálőtte, illetve megpróbálta, de LEPATTANT milito lábáról (statisztikailag blokkolt lövés), úgy esett capel elé. ha milito nem ér bele, ez nem is kérdés, hogy érvénytelen. mert azt azért ne vonjuk kétségbe, hogy capel lesen állt, volt az jó másfél méter.
csak azért mondom, hogy folyton átköltitek, mert amikor történt, akkor még az volt az érv, hogy nem is capelt akarta megjátszani. ami igaz, hiszen kapura fordult.

rizla 2010.01.07. 15:51:08

@Tika_: hogy egyezünk ki, ha szerinted az ellenfélhez kell igazítani a csapatot, és nem számít, hogy milyen sorozat? és ha valaki nem így tesz, akkor irgumburgum.

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2010.01.07. 16:07:13

@rizla: nem vagyok focibíró, nem tudom, mi lett volna a helyes döntés. szerintem nem volt les, de kár vitatkozni, mert asszem, nem is egyformán emlékszünk rá. videjót meg nem találtam.

rizla 2010.01.07. 16:12:37

@anonim222 [semleges néző]: capel lesen volt, ez tény. a kérdés az, hogy kell-e foglalkozni a lessel, csak mert milito is beleért a labdába, és mert nem capelnek ment a passz (csak militon irányt változtatva esett elé)

Mérgező Hulladék 2010.01.07. 16:37:45

@rizla: a szabálykönyv konkrétan magyarázza, mit jelent az 'előnyt szerez a helyzetéből' kifejezés,
és szerintem van jelentősége, hogy nem ellenfeléről "elé kerülő", hanem "hozzá lepattanó" labda van a szabályzatban.
Azt meg valószínűleg kevesen látjátok úgy, hogy Militóról "lepattant", és nem "rúgta".

rizla 2010.01.07. 16:44:00

@Mérgező Hulladék: miért rúgta volna oda milito DIREKT? kone meg akarta játszani a labdát (méghozzá rálőni a legnagyobb valószínűség szerint), teljesen egyértelmű, milito csak beleért. attól, hogy az a mozdulat militotól, ami után lepattant capel elé a labda, hasonlított egy rúgásra, még nem lesz passz.

Mérgező Hulladék 2010.01.07. 16:45:23

www.youtube.com/watch?v=YJw0aON2TYE
0 :50-nél, emiatt gondolom, hogy ez nem szimplán irányt változtatott a védőn.

Mérgező Hulladék 2010.01.07. 16:50:19

@rizla: oké, szerinted a játékvezető dolga az, hogy betartsa a szabályokat (le van írva, hogy akkor kell lefújnia, ha lepattant a védőről); vagy el kell gondolkodnia, hogy ugyan Milito rúgásra rendkívül hasonlító cselekvést végzett, de talán csak így tudott már beleérni, és amúgy is biztos nem Capelhez rúgta volna, ha tényleg tudja is irányítani a labdát, és akkor ez mégis lepattanásnak számít?

Mérgező Hulladék 2010.01.07. 16:55:16

Amúgy Koné akkor már elvinni akarta Milito mellett, szóval ez nem egy tipikus 'csatár meglövi - védő örül, ha lepattan valahogy róla' szituáció volt.
A lövési kísérletből egy méretes luft lett :)

rizla 2010.01.07. 16:56:16

@Mérgező Hulladék:
pont ez az, hogy nem kell elgondolkodnia a játékvezetőnek, mert arra nincsen ideje. nekünk van, meg kurva sok lassításunk, és kamerafelvételünk a tv-n keresztül, és akkor így lehet vitatni, hogy inkább militotól kapta a labdát capel.
a valóságban ez úgy nézett ki, hogy kone megpróbál lőni, militoról viszont lepattan a lesen álló capel elé. ez szabálytalan.

most így utólag visszanézve meg az látszik, hogy kone rúg egy irgalmatlan nagy luftot, majd megpróbálja megmenteni a labdát, milito azonban "felszabadít" egyenesen capel elé.
hát lehet rajta vitatkozni. de ezt érthető okokból fújták le legalább.

Tika_ 2010.01.07. 16:56:33

@rizla: úgy, hogy amit abban a kommentben leírtál, amire ezt @Tika_: írtam, azzal egyetértek

Mérgező Hulladék 2010.01.07. 17:15:21

@rizla:
"a valóságban ez úgy nézett ki, hogy kone megpróbál lőni, militoról viszont lepattan a lesen álló capel elé"
Ezzel nem tudok vitatkozni, nem láttam a valóságban, de normál sebességgel még videón sem, és azt sem tudom, a bíró honnan láthatta az esetet.

halareaal 2010.01.07. 17:39:59

@rizla: az egyértelmű, h Koné nem lőtt, tehát nem lehet összehasonlítani azzal, amikor a kapusról kijövő labdát lövi be a lesen álló játékos. a mozdulatából az látszik, h meg akarja tolni Milito mellett, aki ezt nem hagyja, hanem próbál felszabadítani. tehát az is egyértelmű, h nem megpattant rajta, hanem ő rúgta el. nyilván nem akart gólpasszt adni, hanem a pillanat hevében azt gondolta h ez a legjobb megoldás, vagy csak simán nem látta h Capel ott kolbászol. de ha nem pont oda akarta rúgni, az sem változtat semmin.
sztem ez tipikus ellenféltől kapott labda, ennél csak az egyértelműbb amikor a védő elrontja a passzt és a csatárnak adja.
süti beállítások módosítása