Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Serie A, #17 - Futballgyalázat 3 kiadásban

2009.12.22. 20:00 _benito

Csonka fordulót követő csonka poszttal zárjuk a Serie A eseménykövető naplóját. A nagy havazás miatt négy meccset halasztottak el, a lejátszott haton viszont született néhány olyan eredmény, ami mellett nem megyünk el, miközben készülünk még arra is, hogy a 2009-es évet is méltóképp lezárjuk. A 17. játéknapon barátságos futballgyalázást mutatott be hazai pályán a Juventus, Rómában a Parma, és Milánóban mindkét pályára lépő csapat, ennek köszönhetően Ranieriék feljöttek egykori csapatára, az Inter megnyugtatóvá tette előnyét az év végére, a Juventus pedig eljutott oda, hogy már minden csapatot képes jónak láttatni. Hogy ennek a zuhanásnak hol van a vége, azt is megpróbáljuk kitalálni.

A Ferrarához való görcsös ragaszkodásnak valószínűleg egészen más oka van, mint Liverpoolban a hasonló halogató taktikának. Pedig igazat kell adnunk Várhidinek, hirtelen nem is tudnám megmondani, kire lenne szüksége a Juventusnak a pályán ahhoz, hogy ebből a kilátástalan, egészen elképesztően fogalmatlan időszakból kilábaljon. A keret egyáltalán nem gyenge, de ahogy anno az angol összefoglalóban is megjegyeztem, olyan formában vannak a játékosok, hogy a mutatott játék miatt már a képességüket is megkérdőjelezi az ember. Felipe Melóét feltétlenül, aki az első félidőben cserélt le Ferrara, miután értékelhető megoldás nélkül, a szurkolók folyamatos anyázása mellett rúgatott egy gólt a Cataniával.

Ferrarára nagy ez a kabát, de ha mégsem, akkor sincs idő kivárni, hogy belenőjön. A nyarat megkapta, kapott játékosokat is, akikkel többé-kevésbé teljesíthető lett volna a ki nem mondott elvárás. Nem sikerült. Pont. A téli szünetet is odaadni neki már a legnagyobb baromság, mert egyrészt semmi nem utal rá, hogy sejtené, hol a gond, másrészt ezzel annak az edzőnek is megnehezítik a dolgát, akit legkésőbb márciusban kineveznek a 9. helyen álló Juventus élére, miután az Ajax oda-vissza megalázta. A mostani csapat méltatlan a mezre, amit visel, Ferrara arra a kispadra, amin ül.

Az Inter nagyon könnyen lépett át a Lazión, a két csapat között az 1-0-nál, de még a táblázaton elfoglalt helyüknél is nagyobb a különbség. A rómaiaknál nagyon hasonló a helyzet, mint a Juvénál, ott is az edzőben keresendő a baj forrása, mert a keret sokkal többet tud annál, amit mutat. Az Inter gondtalan, mint egy csecsemő, ami a Serie A-t illeti, még az is bele fog férni nekik, hogy a szezon végére meglesz az a 4-5 vereség, amit jeleztünk. (Inter-Lazio 1-0) A Roma már az első félidőben szétkaphatta volna a Parmát, de csak a másodikban jöttek a gólok. Így sem volt a vendégeknek semmi közük a meccshez, a Roma lefocizta a Parmát, amely nem azért áll(t) a 4. helyen, mert így tud játszani. Utoljára az Inter ellen láttam őket ennyire fatökűnek, a Roma viszont annyira összekapta magát, hogy a lassan szokásosnak mondható botrányos rajt után már teljesen megérdemelten tölti ott a téli szünetet, ahol: BL-helyen. (Roma-Parma 2-0)

Bejött a meglepink, a Livorno tényleg megverte a Sampdoriát, ha nem is könnyen. Rengeteg helyzete volt a genovaiaknak, de a szívósan harcoló Livorno megérdemelte a győzelmet, amit csak 10 ember ellen tudott bebiztosítani. A Samp az év végére pont odáig zuttyant, ahol a helye van, a tavasz már kevesebb villogást fog hozni. (Livorno-Sampdoria 3-1) A Siena bátran nekiment a Palermónak, volt is helyzet bőven mindkét oldalon, de Cavani góljával a szicíliaiak nyertek, és mivel elég régen kaptak ki utoljára, ők is minimum optimizmusra okot adó helyről várják 2010-et. (Palermo-Siena 1-0). A Napoli hiába került előnybe korán, a Chievo nagyon ment, és hihetetlen peches, hogy nem szerzett legalább egy pontot. De Sanctis többet volt a levegőben, mint a földön, Abbruscato kétszer is gólt fejelhetett volna, ha nincs a helyén a nápolyi kapus. A végén már kicsit kellemetlenül törte a hazaiak hátát a háló, amikor Quagliarella kilépett a rosszul lesre játszó védők között, és eldöntötte a meccset. (Napoli-Chievo 2-0)

A Fiorentina-Napoli, a Bologna-Atalanta, a Genoa-Bari és az Udinese-Cagliari átcsúszik 2010-re.

158 komment

Címkék: olasz juventus összefoglaló serie a

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr671616259

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

horas 2009.12.23. 19:12:41

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Jó hát a szarkverésbe nem mennék bele,hogy ki kit...
Szörnyű télleg,hogy ilyenek vannak ahelyet,hogy eladták volna őket,mos lelépnek ingyen és ugyanúgy nem játszottak mintha eladták volna őket.Gratulálok Lotito sok agyad lehet neked is.
Kiváncsi vagyok,hol köt ki...talán az Inter lehet a befútó többe emlegették őket együtt mint a Juve-val,meg talán az is nyom valamennyit a latba,hogy Inter nevelés,kiváncsi vagyok hova kerül,meg szeretném meglesni végre úgy,hogy tényleg nézem is nem csak látom...

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.23. 19:34:44

@horas: Szerintem is az Inter lesz a végállomás, bár így, hogy csak vele kell megegyezni, körülbelül minden csapat kapuja nyitva lesz neki, ritka, hogy ilyen képességű csatárt lehessen ingyen igazolni.

petrov144 2009.12.23. 19:56:25

Inter-Lazio meccs előtti beszélgetés lehetett
KB ~ figyuzzatok má'
Senkinek sem hiányzik egy sérülés ezen a fagyott xaron
Leadjátok ezt nekünk, kicsit ellabdázgatunk hogy ne fázzon senki, tavasszal megháláljuk, ugyis zsebben lesz már akkor a scu'
OK, 'grasso' lesz

horas 2009.12.23. 20:09:12

@petrov144: @Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:
Nem hiszem,vagy csak egyedül Lucio nem akart ebbe belemenni mert annyit kapott azon a meccsen mint egész odáig...

sh4d0w 2009.12.23. 20:15:10

@Nűnű: hű, ne is mondd, Lazio, Parma, Inter, Juve, Milan, Roma, Fiorentina - világklasszis csatárok mindenhol, edzőpápák a kispadokon...

sporttárs 2009.12.23. 21:17:57

@popp: Én ott voltam az Old Traffordon a visszavágón, de esküszöm, hogy két Ibra-ziccerre nem emlékszem, legfeljebb egyre, de 0-0-nál biztos nem volt kettő, mert elég hamar 1-0 lett. :))

Amúgy meg persze, hogy túlreagáltad. :)))

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.23. 21:20:38

A Corierre Dello Sport szerint a Juventus szeretné leigazolni Ledesmát, 5 millió euró ellenében.

halareaal 2009.12.23. 21:40:29

@sporttárs:@popp: Adrianonak volt egy kapufája, azt nemtom milyen állásnál.

horas 2009.12.23. 21:50:39

1.)Volt egy Ibra kapufa-fejes Maicon ívelte be oldalról szabiból.
2.)Középpályán Vidic elpasszolt egy labdát pont Balotelli-hez aki kapásból indította a helyzeti előnybe került Ibra-at aki egyedül futott a kapu felé majd éles szőgből meglötte a hosszút centikel ment mellé
3.)Szélre kipasszolt labda kicsit hosszú Stankovic-nak nem is volt igazi helyzet,aki egyből előtte ivelésszerű lővés centikkel ment el a kapu mellet Van Der Sar újheggyel beleért.
4.)Oldalt húzogatott Ibra majd hirtelen mozdúlattal,erőből középmagasan betekerte ami a két középső védő között elment és pont a lendületből érkező Stankovic elé pattant aki kb 7 méterről lőtt dropból fölé.
5.)Második félidő már 2-0 nél kb 25 méterre a kaputól elvesztett labda Cambiasso egyből Adriano elé tekert aki félfordulatból ballal lőtt kapura újabb kapufa.

Közben volt egy,O'shea ziccer amit laposan Julio Cesarba lött és egy kezezés gyanúős esett Samuel esés közben mintha kézzel ért volna albadához de nem volt szándékos és döntően nem változtatt a labda mozgását.Egy kis szerencsével izgi is lehetett volna a meccs mégtöbbel meg akár tobávv is juthatott volna az Inter,de volt egy olyan érzésem,hogy igazából akkor lő gólt az MU amikor akar.Mourinho is ezt mondta mikor a Porto-val továbbjutottak az Mu ellen sokkal gyengébb játékkal és kevesebb helyzettel tették azt...

horas 2009.12.23. 21:55:01

Azért az számomra hihetelen,hogy egy Adriano Ibrahimovic duóval nem sikerül gólt szerezni...
mondjuk Adriano már nem a fénykorában lévő volt,de akkor is.

giacinto 2009.12.23. 21:56:22

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:

c_d_r és AT nagy örömére gondolom :))

ha jól emlékszem ők fikázták Ledesmát pár hete

egy macedón újság már 1 hónapja lehozta hogy Pandev megegyezett az Interrel, részleteket is irtak, még mezszámot is. 2,5 millás fizut, kétlem hogy ennyit akár a milan akár a juve adna neki. + ugye ott van a Primaverás múlt is.

giacinto 2009.12.23. 21:57:22

@horas: Fogalmazzunk inkább úgy: Adrianonak köze nem volt a fénykorához ekkor már. Kb annyi mint most Toninak.

horas 2009.12.23. 22:03:13

Amúgy én,nyáron úgy agyaltam a Juve helyében,hogy ha Tiago-ra meg Poulsen-re lecsérlik Ledesma-t és Maresca-t akkor nem lenne gyenge pontjuk azon a csapatrészben,jó Melo és Diego hullámszakadékja nem volt belekalkúlálva.És azt sem gondoltam,hogy Del Piero egész egyszerűen számkivetett lesz.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.23. 22:04:56

@giacinto: Ha ez igaz, durva fizetése lesz, a Lazioban 900 ezer euró volt, szerintem is 99%, hogy az Interhez megy, remélem sikeres évek várnak ott rá. Nagy dolog lenne, ha Ledesma a Juventushoz igazolna, csak a mostani rendszerükben nem igazán látnám a helyét. Mindenesetre én is kíváncsi lennék a juventinok véleményére, ha ő húzná ki a slamasztikából a csapatukat.

horas 2009.12.23. 22:06:15

@giacinto: Ledesma,lehet,hogy majd oda tudja rúgni szegény világklasszis Amauri fejére a labdát,már hónapok óta nem kapott egy használható zsúgát se...
Ezek a fránya középpályások csak Trezeguet-nek passzolnak,nehogy Amauri betudja bízonyítani,hogy 10/10-es játékos... ;)

horas 2009.12.23. 22:14:28

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Most,hogy Sissoko és Camoranesi megsérültek így befog férni,de sztem most Melo helyén símán játszhatna ha mindenki egészséges lenne akkor is.Egyébként Poulsen és Tiago egyedül tudná pótolni.Sztem óriásit nem fog előrelépni vele a Juventus lesz egy védekező jól passzol és szervező emberük a középpályán,ami perpillanat nincs,meg egy-egy szabadrúgás góljuk mert az is nagyon abba marad egy Diego volt idén azt csumi ha jól tudom...

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.23. 22:17:41

@horas: Ugyanezt gondolom amit te, előbbi kettő sérülése, és Melo formahanyatlása miatt komoly erősítés lenne, nem beszélve 1-2 nagy gólról.

Rino 2009.12.23. 23:04:22

Dunga szerint a Juve tönkreteszi Diegot és Melot.

Mr.AT 2009.12.23. 23:23:46

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Roppant hálás vagyok érte, hogy akkor is megtalálsz, mikor már 2 napja nem járok erre. Elég silány életed lehet, ha éjjel-nappal velem foglalkozol... :-)

A témáról amúgy pedig már elmondtam a véleményemet, amit nem szeretek ismételni, de úgy tűnik, kell, mert nem nagyon megy át az üzenet. MINDEN cégnél a tulajdonos és/vagy az általa megbízott menedzsment jogosult megszabni, hogy mi történjen a cégnél - mégpedig azért, mert övé a tőke, amit befektet. Az, hogy van jogszabályok által meghatározott környezet (amely a legtöbb országban más és más), nem áthatolhatatlan falat jelent, hanem egy irányadó határt.

Lotito kapcsán is elmondtam: nyilvánvaló tisztában volt vele, hogy kockáztat anyagilag, mikor belement a huzavonába Pandevvel, de úgy volt vele, ennyit megér neki, hogy erőt demonstráljon, üzenve ezzel másoknak a szervezeten belül. Most bebukott egy összeget, na bumm, erős a gyanúm, hogy az a kb. tizeniksz Mio EUR, amit most nem kap majd meg Pandevért, nem teszi taccsra. Minden cég kockáztat néha marketing, direct sales vagy épp HR döntésekkel - amelyekkel néha bukik is. A bírság/kieső bevétel egy kalkulált anyagi faktor.

Én személy szerint MEGÉRTEM, hogy Lotito, aki egy klasszikus olasz szemléletmódú ember, miért csinált ebből presztízskérdést, ami neki nem elsősorban a pénzről, hanem a tekintélyről szólt. Jelen esetben amúgy EGYET NEM ÉRTEK vele, amennyiben én lennék a klub tulajdonosa, nem ezt a megoldást választottam volna, nálam a profit lett volna az első - s Pandev már aug. vége óta mondjuk az Interben játszana.

De szemmel láthatóan egész más tapasztalati tőkével a hátunk mögött beszélgetünk itt üzleti filozófiai alapkérdésekről, én már időtlen idők óta dolgozom olyan szinten, amiről te még csak most kezdesz saját, idealista elméleteket gyártani. Nincs ezzel baj, mert az idealizmus minden fiatal ember életében felbukkan az öntudatra ébredése során - a gond ott van, ha ezt még kellő időben nem váltja fel a realizmus. Ekkor születnek a hajléktalanok, az esztéták és a bölcsészek (bár ezen kategóriák lényegileg ekvivalens fogalmak). :-)

Mr.AT 2009.12.23. 23:26:55

@giacinto: Ledesma 5 Mio EUR-ért jöhet, ha tényleg ennyi az ára. Annak idején még ilyen tizeniksz milliókról volt szó, annyiért kapunk bőven jobb játékost is, de 5 guriga manapság már nagyon 'ákcijós.

touristique 2009.12.23. 23:32:47

@Mr.AT: Nem egy nagy játékos szvsz, de ha Poulsen+Tiago játékperceit kapja, remek fogás.

Mr.AT 2009.12.23. 23:32:50

@horas: Amaurinak nem a fejére, hanem a lábára kellene varázsolni a labdát, de lehetőleg ne úgy, hogy 40 méterre áll a kaputól, a kapunak háttal. Ezt magyarázom egy olyan bő fél éve.
Fejelni minden fogalmatlan tud (lásd. pl. Carsten Jancker), Amauri viszont lábbal erős.

touristique 2009.12.23. 23:34:24

@touristique: hozzáteszem, hogy mindhármuknál jobb teljesítményt viszont C. Zanetti simán hozna kb. egész évben. Dehát na...

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.23. 23:35:10

@Mr.AT: Én foglalkozom veled, mikor legutóbb te találtál meg, hogy jókívánságaid tolmácsold a Levszki elleni meccs után? Ugyan-ugyan, jó vicc volt ez. :) Mellesleg, bár nem áll tőlem távol a bölcselet, teljesen másik irányban folytatom tanulmányaim. Csupán felhívtam figyelmed, hogy a múltkori vitánkban láthatóan nem neked lett igazad, amire most az olasz bíróság is rávilágított. Lotito szerencséje, hogy nem ugyanezt az utat járta Ledesma, Manfredini, Stendardo, vagy éppen Firmani. Az pedig, hogy megint a személyeskedéssel jössz, mikor csak felhívtam valamire a figyelmed, igen mulatságos.

horas 2009.12.23. 23:35:22

@Rino: És fordítva...
Miért amúgy meghívta volna Diego-t akárhova is...
Melo is csak azért volt biztos helye a válogatottban mert nincsen komoly konkurenciája.Fénykorában lévő Emerson,Gilberto Silva,Zé Robertó trióból esélye se lett volna senkit kiszorítani,de ez csak egy vélemény...

horas 2009.12.23. 23:39:43

@Mr.AT: Amúgy te,hogy állsz az edző kérdéshez?Kiváncsi lennék a véleményedre úgy alles zusammen,miért nem küldik el,ki jöjjön,mi lehet a fő gond,kiváncsi lennék a véleményedre...

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.23. 23:40:19

@Mr.AT: De nincs harag részemről, áldott és békés karácsonyt kívánok neked!

Mr.AT 2009.12.23. 23:41:22

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: "láthatóan nem neked lett igazad"

Miben nem lett igazam, Dezsőke? Fentebb leírtam a véleményem, legalább olvasd el, b*zdmeg. :-)

Mr.AT 2009.12.23. 23:47:21

@horas: Az edzőkérdés necces most szezon közben, ráadásul tipikusan belső politikai döntés. Várjuk ki, mit hoz január első pár hete, aztán majd a tényekről beszélgessünk, most jelenleg nagyon nagy még a köd.

A személyes tippem amúgy az, hogy Ferrara marad az év végéig, bármi is marad, ha 9. leszünk, akkor is. Ha sikerül összekapnia a csapatot (=2., max. 3. hely), és megtalálja az utat, maradhat, ha nem, nyáron jön egy nagy név.

Mr.AT 2009.12.23. 23:49:12

@touristique: Tiago a 3. legtöbbet játszatott középpályásunk, btw. Csak felidézem magamban ezt a tényt, és őszülök.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.23. 23:50:35

@Mr.AT: Nézd, én csak arra céloztam, hogy amit pár nappal ezelőtt hosszan fejtegettél, az nem állt meg ez esetben. Azt hiszem erre minden személyeskedés nélkül hívtam fel a figyelmed, sőt, most megint elolvasva a hivatkozott részt, nem értem neked abban mi kifogásolható. De mindegy is, tartom amit fentebb írtam neked, ahogy azt is, a sok személyeskedés nem hozzáad, hanem elvesz a mondandódból.

Mr.AT 2009.12.23. 23:56:10

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: De MI az, ami nem állt meg ez esetben? Konkrétan, mi az, amiben szerinted nincs igazam?

Leírtam a VÉLEMÉNYEM arról, hogy Lotito vajon miért tette, amit tett. Nem azt mondtam, hogy ez JOGSZERŰ, hanem azt, hogy MEGÉRTEM, miért tette. Itt eleve nem is releváns fogalom az, hogy "igazad van/nincs igazad", hisz egy szubjektív véleményt mondtam, nem tényszerű kinyilatkoztatást.

Ma annyi bizonyosodott be, hogy az olasz jogszabályok szerint NEM JOGSZERŰ dolog volt, amit tett - ami az ügy körülményeit ismerve kb. a legjelentéktelenebb körülmény. Megkockáztatom, a konkrét anyagi kiesést leszámítva még jól is jöhet Lotitonak: azt üzeni ugyanis másoknak, hogy még ilyen kockázat esetén is kitart a saját személyes álláspontja mellett. A tekintély és az erődemonstráció költséges dolog. Nézd meg mennyibe kerül mondjuk egy anyahajó.

horas 2009.12.23. 23:56:53

@Mr.AT: Abban biztos vagyok hogy valami marha nagy mahinálás zajlik a háttérben.Kizártnak tartom,hogy Ferrara maradjon a dobogóról való lecsúszás után is,de sztem olyan vészesen nem fog szerepelni a Juve,hullámvölygek és hegyek váltogatják majd egymást mint eddig megállnak valahol 2-4.hely között évvégén...bár ha egy ilyen szintű BL-leszereplés és két ilyen gyalázatos vereséggel évet záárni komolyabb következmény nélkül lehet akor mgé az is mgtörténhet amit et mondtál...

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.24. 00:59:04

@Mr.AT: Tetszetős gondolatmenet, és nem kizárt, hogy ez járt Lotito fejében is. Úgy vélem abban nem lett igazad, hogy ilyet meg lehet tenni pusztán távlati üzleti célok miatt, mert bár próbálkozni lehet vele, de a mostani példa mutatja, hogy eredménye nincs. Valamint nagy szerencse, hogy a már általam említett játékosok nem léptek arra az útra mint Pandev. A törésvonal köztünk főleg ott van, hogy én semmilyen érvet nem tudok elfogadni egy ilyen döntésre, te pedig igen. Nevezz idealistának, de nem hiszem hogy idealista szempont lenne az, amelyiknek nem tetszik, hogy a szeretett klubja milliókkal károsodik meg, illetve hogy kedvelt játékosai karrierje a megfeneklés közelében van, egy számító, hideg, és sokszor gonosz üzletember miatt. Azt sem hiszem, hogy a klubjainkat azért szeretnénk, mert becsüljük az adott üzleti lépéseiket. A foci világától teljesen idegen az, amit Lotito tett, és szerencsére pórul is járt.

calcio_di_rigore 2009.12.24. 01:19:14

@Mr.AT: Végre! Remélem ezzel vége a Tiagók korának.

Lesz dolga Bobbygol-nak, rendet kell tennie a keretben, és pár embernek elmagyarázhatná, mi is az a Juventus.

Mr.AT 2009.12.24. 01:28:44

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Ember, DEHOGYNEM lehet megtenni. Ő az elnök, ÖVÉ a klub, érted? Mint ahogy te is szabadon dönthetsz úgy, hogy az összes pénzed nekiadod az első szembejövő hajléktalannak, ő is dönthet úgy, hogy eltapsol tizeniksz milliót azzal, hogy eltékozolja egy játékos tulajdonjogát.

Az, hogy ez egy drukkernek, vagy akár az összes drukkernek tetszik-e vagy sem, qrvára indifferens. Ő ugyanis a vállalkozás vevője, aki (jó esetben) fizet a jegyért, hogy lássa játszani a játékosokat. Ahogy egy hagyományos cég is dönthet úgy, hogy leépít egy üzletágrészt, s ezzel a vevői egy részét elveszti, Lotito is dönthetett így, ahogy döntött - mert az egész cég az ÖVÉ. Ezt értsük már meg, pls.

Az eljárást, amit választott, az olasz bíróság nem találta jogszerűnek, és? Who gives a fuck? Ez egy kalkulált pénzügyi veszteség, amivel simán együtt él. Ettől még megteheti, amit megtett - s többet mondok, megteheti eztán is, ha holnap úgy dönt, hogy mondjuk Foggiat vagy Kolarovot kezdi ki ugyanígy, megteheti azt is. A játékjoguk ugyanis az ÖVÉ, egy rakás pénzért vette azt. Legfeljebb aztán majd egy bírósági ítélet azt hozza ki, hogy ők is szabadon igazolhatóvá válnak. És? Ettől még a cég az ÖVÉ, ha adott esetben tönkre akarja tenni azt, az ő döntése, senki nem gátolhatja meg ebben.

Ő karizmatikus, egyszemélyi vezető, nem tűr ellentmondást. Megért neki ennyi pénzt, hogy ezt tudatosítsa mindenkiben.

Jó analógia amúgy erre a Rio büntetése itt fent Pesten - kicsit OFF a sztori, de a hasonlóság kézenfekvő. Kaptak egy 5 millást büntetést, mert bizonyos színes bőrű polgártársainkat nem engedték be bulizni. Nyilván az összes kinyúlt pulóveres jogvédő fszkalap magához nyúl most örömében, csak épp két dolgot nem látnak:
1. Ez az összeg egy ilyen szórakozóhelynek aprópénz, pultunként és esténként nagyobb a profitjuk ennél.
2. Tisztában voltak vele, hogy büntetést kaphatnak ezért, de még így is megérte nekik azt, hogy ezt a gusztustalan balhés csürhét távol tartsák a fő fizetővendégeiktől.
A büntetés összege, mint olyan, az üzletmenet kalkulált kiadási oldalának része. Ez itt a lényeg.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.24. 02:30:55

@Mr.AT: Oké, megtehette ezt 5 hónapig. Igen, övé a klub, övé a döntés felelőssége, ő ott a capo di tutti capi. De te, mint futballszurkoló, egyet tudsz az ilyen döntésekkel érteni? Én mindazt értem amit mondasz, és meg is van a maga logikája, kétségtelen, de még egyszer mondom, mint futballszurkoló, aki követi a csapata történéseit napról-napra, nézi a meccseiket, együtt örül és szomorkodik, mérgelődik, ha a szíveddel gondolkodsz, szerinted mindez rendben van? Még egyszer mondom, megteheti, igen, de ez egyúttal azt is jelenti, hogy jó dolog hogy megteheti? Egy hatalom nem csak akkor hatalom, ha visszaélsz vele.
Nem gondolod azt, hogy szomorú, mennyire vált ez a játék üzletemberek csakis a profit miatt végzett tevékenységévé? Biztos vagyok benne, nem azért szerettél bele a játékba, a Juventusba, mert racionálisan gondolkodtál. Én, mint szurkoló, joggal vagyok mérges és dühös, ha ilyen módon intézik a klubom ügyeit. Akkor is, ha megteheti az illető, akkor is, ha joga van hozzá. Akárhogy is, de undorító. És még egyszer mondom, nem ezek miatt a tevékenységek miatt szerettük meg a futballt, és te a klubod nem ilyen racionális okok miatt szereted.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.12.24. 04:25:06

@Mr.AT: Lehet, hogy mint egy vállalat-vezető jól működik Lotito. Lehet, hogy stabilizálta a klub anyagi helyzetét és jól viszi a boltot. Na de épp te írtad a múltkor, azt hiszem tán imicinek, hogy azért egy futballklubot nem lehet összehasonlítani az Ikeaval például.

Így a szurkolók és az utókor arra a Cragnottira fognak inkább és szívesebben emlékezni, aki csődbe vitte ugyan a klubot, de az ő regnálása alatt örökre megszerezték a KEK-trófeát (az utolsó kiírást nyerték meg ha jól emlékszem Vieri győztes góljával) és az ő elnöksége alatt figyelt egy évig a bugyikék mezeken a Scudetto és egy fél világválogatott feszített azokban.

Míg Lotito addig feszíti a bicepszét, amíg a végén kiesnek. Ha meg nem is esnek ki, nem lesz komolyan vehető játékos, aki a Lazioba igazol. Persze bízhat az utánpótlás nevelésben is, de a legtehetségesebbeket, ahogy Macheda példája mutatja úgyis elviszik az angol nagyok és nem is olyan nagyok. Szóval ez a megmutatom ki az úr a háznál mentalitás durván visszaüthet.

Annyi szakmai ráció lehet a nem játszatás dologban, hogy ha már el kell adni őket, akkor legalább nincsenek játékban.

Persze én csak somolygok "az Olimpico szemközti kanyarából", de azt nem szeretném, ha elmaradna az évi két derby.

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2009.12.24. 04:58:21

belekotyogva egy kicsit, kivülállóként: más dolog vezetni egy klubot, ahogy Mr AT utalt is rá... és más szurkolni neki. a két fél véleménye csak a látványos sikerek esetén hasonló (a siker lehetőleg "kevés" pénzbe kerüljön). gyakorlatilag sose lesztek egy véleményen... :)

Rino 2009.12.24. 09:45:43

@horas: Abszolút, I agree. Bár nem akartam belemenni a témába, csak a Gazzettaban olvastam egy Dunga nyilatkozatot, ahol a Milan braziljait dicsérte, erre megkérdezték Diegoról és Meloról is (kétségtelen, h nem egy kategóriások)

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2009.12.24. 09:54:44

szerintem profi edző Dunga is, azokból sok van azért, tudja, hogy Diego és Melo mostani teljesítménye sok körülménynek köszönhető... Melo szvsz biztos ott lesz (hisz nincs igazi alternativája? a la @Rino:), hacsak valamelyik olasz kollegáját fel nem kérik egy kis vendettára. szerintem Diego is megy, bár nem emlékszem Konföd Kupán mennyire alkotott.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.12.24. 10:14:01

@anonim222 [semleges néző]: nincs szükség dungára ahhoz, hogy tudjuk, szar a két brazilunk, de ahhoz is csak két szem kell, hogy azt lássuk, dunga egy rakás szar edzőként.

bettaga jó, de nem edző. márpedig elsősorban az kellene.

spangol 2009.12.24. 11:05:48

@_benito: Bettega pontosan miért és mire jó szted?

---

Diego más kérdés, de ha Melóból nem tudja kihozni a Juve, ami benne van, az hatalmas lúzerség lesz.

spangol 2009.12.24. 11:10:30

@Mr.AT: @calcio_di_rigore: Miért jó, és mi változik attól szerintetek, hogy Bettega alelnök lett?

Eddig is a klubnál volt, 2006-07-ben még az igazolásokba is volt beleszólása, khm. Tényleg érdekel, mit gondoltok.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.12.24. 11:43:04

Kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog Inter sikerekben gazdag új évet kívánok az olasz posz íróinak, olvasóinak és kommentelőinek. :DD

_benito · www.nst.blog.hu 2009.12.24. 11:45:43

@spangol: ezzel seccónak reszeltek, csak ennyi.

@Great Cornholio: köszönjük, viszont mindenkinek. amennyiben az inter-siker azt jelenti, hogy elérik az európa ligát. :)

giacinto 2009.12.24. 11:56:47

@_benito: vmit csúnyán összekeversz. Inter és európa Liga? gondold át még egyszer :)

Scolari jó lesz nektek, brazil fiúkhoz brazil edző kell :))

giacinto 2009.12.24. 11:58:21

Ja és persze Boldog karácsonyt és 3 Inter trófeában gazdag új évet kivánok minenkinek :)

(6 trófea nem kell, megelégszem 3-mal is )

Hispan07 2009.12.24. 11:58:44

Ha ma már nem járnék többet erre: Áldott, boldog karácsonyt minden kedves NST-snek és kommentelőnek.

touristique 2009.12.24. 12:45:54

@Nerazzurri: Ez Moratti karácsonyi ajándéka. Mármint, hogy nem vesszük meg Lüketónit. Megkönnyebbültem. :)

Boldog karácsonyt mindenkinek! :)

halareaal 2009.12.24. 12:48:11

azért azt szögezzük le, h a Juve gyalázatos szereplésének nem Diego az oka, de legalábbis nem a képességei. Melo megítélésébe nem mennék bele, én speciel sosem tartottam olyan sokra mint itt a többség, de Diego annak ellenére h szar mostanában a Juve, még simán a legjobb játékosuk védelemtől felfele.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.12.24. 12:52:40

@halareaal: ebben nem értünk egyet. egyik részében sem. diego miatt szar a juve, és a legrosszabb játékos, mert a saját posztja követelményeinek ő felel meg a legkevésbé (mínusz néhány alkalmatlan csepűrágó)

Mr.AT 2009.12.24. 13:18:12

@_benito: Remember Molinaro... :-)

Mr.AT 2009.12.24. 13:19:18

Én is boldog karácsonyt kívánok mindenkinek.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.12.24. 13:30:39

@Mr.AT: molinaro tavaly isten volt, marchionni jobb példa :)

Mr.AT 2009.12.24. 13:46:48

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Szurkolói szemmel az ember nyilván szükségszerűen elfogult, s tipikus naív-maximalista szemszögből csak a klubjának (sportszakmai szempontból) legoptimálisabb lépéseket/változásokat hajlandó elfogadni. De ettől még látni kell, hogy mindez lényegesen több egy szimpla sakktáblánál - egyrészt emberek alkotják, különböző célokkal/érzelmekkel/tervekkel, másrészt pedig az élet legtöbb területével szemben nem egy bináris kód (siker/bukás) határozza meg, hanem kettő: a másik értelemszerűen a pénzügyi profit/veszteség. A két logika pedig nemhogy nehezen van meg egymás mellett, de általában kifejezetten ellentmond egymásnak. (Kirúgjuk-e a 'csába a 13 millió euróért szerződtetett Tiagot, aki amúgy meccsenként átlag egy gólt hoz össze az ellenfélnek? Sport: Naná, most rögtön. Pénzügy: Hülye'e vagy?)

Én (azontúl, hogy gyerekkorom óta rajongok a fociért) sokkal inkább nézem üzleti szempontból a csapatomnál történő változásokat - s így a fent boncolgatott, Lotito-Pandev csörtének is inkább a felszín mögött lévő motivációit érzem hangsúlyosabbnak. Ettől még nyilván értem, hogy te személy szerint miért fájlalod, hogy elvesztettétek Pandevet, de azt látni kell, hogy ez nem egy Level1 szintű futball manager játék, hanem a valóság maga, ami a játéknál lényegesen összetettebb.

Az (általad írt) "undorító üzletemberi befolyás" pedig nem egyfajta pestis, ami megfertőzi a focit, hanem az az alaplogika, ami lehetővé tette azt, hogy bő 40-50 év alatt ilyen szinten professzionális szórakoztatóiparrá váljon ez az amúgy egyszerű játék. Ez adja mindennek a hátterét, ez teszi lehetővé, hogy olyan stadionok, ifiközpontok, információs hálók, merchandising-rendszerek és sok ezer más dolog olyan színvonalon működjön, mint az már ma történik. Ez ellen küzdeni, ezt kritizálni a saját magunk alatt lévő fa kivágásával egyenlő.

Van néha olyan, hogy a pénzügy (amely nyilván az erősebb kutya) sportszakmai szempontból negatív irányban befolyásolja a sportot (az elnök beleszól a kezdő tizenegybe, kirúg egy amúgy sikeres edzőt, vagy adott esetben szabadon igazolhatóvá kreténkedi Pandevet), de ez egy szükségszerű rossz, amit meg el kell fogadni. Mást ne mondjak, ha Lotito és a pénze nincs, ti most alighanem épp az ötödik osztályban izzadnátok a Pro Vercelli ellen, ami ugye nem épp egy bright future.

Te mint szurkoló, bosszankodhatsz persze - és dönthetsz most is. Ha évek óta ugyanabban a környékbeli kisboltban veszel estére egy üveg bort, már névről ismered az eladókat, szereted a bolt kialakítását, elégedett vagy a választékkal, stb. - de aztán a tulajdonos úgy dönt, hogy holnaptól minden kétszer annyiba kerül, ugyanígy bosszús lennél. Mert hát hogy jön ő ahhoz, hogy belerondítson a te életedbe? Aztán döntesz, hogy mi ér többet: fizetsz többet, vagy keresel másik boltot. Most is ez a helyzet.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.12.24. 13:49:01

@_benito: Kuvva szar volt Diego ebben a szezonban, de ellenünk bezzeg jól játszott a rohadék. Hogy jöjjön rá a szapora. Akkor látszott mit jelenthetne a Juvének, ha egy stabil formát tudna hozni. Amúgy az ilyen maximalistának csak egy Verebes mestert tudnék kivánni és Balog Rókát irányító posztra ;-).

@Nerazzurri: Toniról hónapok óta szó van a nálunk. Mivel ingyen elengedik és alacsonyabb fizuba is bele menne a vébéhez szükséges játéklehetőség miatt. Nekünk csak ő lehet opció. Egy problémám van vele. Egyik nyilatkozatában azt mondta, hogy akkor menne Romába, ha garanciát kap Ranieritől a kezdőcsapat tagságra.

Gondoltam ácsi, harcold ki magadnak colos. A mostani formájában cserecsatárnak tudnám elképzelni. Ugye Tottit nem lehet kihagyni és meg egy ilyen védekezésbe ritkán résztvevő játékost nehezen bírunk el a kezdőben. Ráadásul a csapat szerkezetbe is bele kéne nyúlnia Raninak, ha Tonit a kezdőbe szánja. Totti újabb sérülése esetén viszont volna egy sokkal jobb opciónk, mint eddig.

Végül én is kellemes ünneopeket kívánok!

halareaal 2009.12.24. 13:52:46

@_benito: "diego miatt szar a juve"

miért is? ő miatta is szar, ez ok, de a középpályás és csatártársai mennyivel teljesítenek jobban? amúgysem értem, h lehetne a legszarabb játékos, ha ő határozza meg a csapat teljesítményét. max azt lehetne rá mondani, h a legszarabb formában van magához képest, de azért ebben is akadnak vetélytársai.

Mr.AT 2009.12.24. 13:54:12

@popp: Tonival szvsz qrva yol jártok. Bagóért kaptok egy klasszis csatárt, s nálatok pont itt volt a leggyengébb a keret - szvsz, még mielőtt nekem estek megint. :-)

spangol 2009.12.24. 13:58:21

@_benito: Diego miatt szar a Juve? Na ne már :)

A második felével egyet lehet érteni, de ez nettó faszság. Miatta is / vastagon benne van, de a sort illene Ferrarával kezdeni, meg aki összevásárolta ezt a csatárok nélküli droidhadseregecskét.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.12.24. 14:03:28

@Mr.AT: A karácsony van rád ilyen hatással ;-). Ahogy feljebb írtam szerintem sem járunk rosszul vele. Csak nem látom a helyét a mostani szerkezetben, ha Totti is rendelkezésre áll. Viszont kétségtelenül az a játékos, aki a padról beállva is tud lendíteni az ügyünkön, ha ég a ház.
Toni jóformában áldás, rossz formában istan verése szerintem. Az EB-t is ott baszta el Donadoni, hogy a hitvány formában játszó Lucát erőltette.

giacinto 2009.12.24. 14:10:23

---De Rossi-Pizarro-Brighi----
-----------Totti------------
------Toni-----Vucinic------

Ha gáz van, jöhet Menez és/vagy Guberti szézhúzni a széleket, Perrotta pedig a középpályán bárki helyén játszhat.

giacinto 2009.12.24. 14:12:09

Mourinho kérésére lehet hogy előrehozza a FIGC a BL-csapatok meccseit, péntek estére.

Finom lenne ha nézhetnénk olasz bajnokikat péntek, szombat, vasárnap este.

calciomax 2009.12.24. 14:12:25

Boldog karacsonyt es olaszcsapatok sikereiben gazdag uj esztendot kivanok mindenkinek! Ja es az otodik csillagot a valogatott mezere!!

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.24. 14:12:49

@Mr.AT: Nyilvánvalóan maradnék a bolt vásárlója, az érzelmek miatt, ami bizonyos esetekben megéri azt, hogy ráfizessek. Ahogy azt sem vitatom, és mindig is elismertem, Lotito példamutatóan intézte/intézi a klub adósságának rendezését. Hiszen egy sikeres üzletember. Csak én a focit, és amúgy szinte minden mást is az életben, érzelmi alapon szemlélem. Ez persze nem mindig kifizetődő, de ezért látom azt - elismerve, hogy az üzlet szempontjából igazad van -, hogy itt egy játékos, nem mellékesen egy nagyon szimpatikus játékos karrierje ment majdnem tropára, a keretben több más játékos még mindig ettől szenved, és ez nekem elfogadhatatlan. Reálisan nézve nem sok mindenbe lehet belekötni a mondataidban, mégis, a fentebb leírtak nekem a fontosak, mint szurkolónak.

Én is szeretnék mindenkinek áldott és békés karácsonyt kívánni!

horas 2009.12.24. 14:12:59

Hát 3 Inter címre kevés az esély.Ha kiverjük a Chelsea és utána a döntő elött valahol kiesünk a Barca ellen az már jó lenne nekem ami a BL-t illeti.
A scudetto talán elvárható,Mourinho-re meg egy kicsit haragszom mert tavaly nem azért nem nyertünk olasz-kupa-t mert nem tudtunk,hanem mert nem is akartunk.Idén ezt szeretném másképp.

Melo-nak nem nagyon van konkurenciája,Diego nem fér be a válogatottba már egy jóideje.Dunga pedig egy mindig látványosan futbalozó brazil válogatottból csinált egy szürke eminenciás célfocit játszó gárdát.

Hát ha Scolari eléggé megosztó,Európai klubfutballban megbukott,sztem inkább Benítez,de vele igazolás ügyileg ugyanott lennétek ahol a part szakad,de hogy a BL-ben lenne egy mocskos masszív csapatotok az is biztos.

Ez így lesz jó Toni megy a Roma-ba Pandev az Inter-be.Toni statikus lassú,pontatlan játéka nem illik bele ebbe az új koncepciójú passzolós Inter-be,már ami a támadásokat illeti,sokkal inkább Pandev aki remélem majd tudja érdemben pótolni a sokat hiányzó kulcsember Sneijder-t.
Roma-ból meg réóta egy center hiányzik,szegény Spalletti is az könyörögte már évek óta,de hát tehetséges Sensi-néni nem tudott neki segíteni ez ügyben.

Az ellenlábasoknak sikeres hazai szezont nem kívánhatok,de boldog karácsonyt és nemzetközi sikerekben gazdag új évet igen.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.24. 14:15:47

@popp: Egyébként Nedved lőtte azt a mindent eldöntő, utolsó gólt, de nem is lényeges.

horas 2009.12.24. 14:16:32

@giacinto: Annyira nem lenne az mert sosem vagyok olyankor otthon kivéve vasárnap..

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.12.24. 14:18:05

sosem fogtok abban megegyezni, h diego, vagy ferrara miatt szar a juve, netán ferrara miatt szar diego, urambocsá' diego miatt látszódna szarnak ferrara, mivel elszarja a juvéját. maradjunk annyiban, h ha védelemből hülyét csinál mindenki, aki szembe jön, akkor azt nem biztos, h diego nyakába kell varrni. és úgy is nehéz kormányozni egy csapatot, ha kizárólag tömör fos (formában lévő) vkp-k vannak mögötted (a sérült sissoko-t nem számolva).

tonival szerintem nem fog jól járni a roma. nem fog már abba a formába lendülni sosem, amire mindig emlékszünk vele kapcsolatban. öreg, nem tudom, mi kéne, h motiválja, ez a dél-afrika elég soványnak hangzik. egyébként ez a vb-részvétel mennyire reális nála? egyáltalán ki most az első számú olasz csatár? gila meg jakinta?

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.24. 14:20:45

Na ez lenne még szép: a tuttomercatoweb hírei szerint Spaletti nagyon örülne, ha Rocchi a Zenit játékosa lenne, elvileg a puhatolózás már el is kezdődött. Nyilván szeretne még a karrierje vége felé egy nagyon előnyös szerződést, amit az oroszok gond nélkül megadnak neki, de ha ez bekövetkezne, nagyon sajnálnám.

Rino 2009.12.24. 14:55:01

Buon Natale mindenkinek!
/Igen, még az interistáknak és juventinoknak is :)

giacinto 2009.12.24. 15:10:58

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: csak a pénzen múlik, jó pénzért el kell adnotok :) simán pótolható

popp · http://koncertblog.com/ 2009.12.24. 15:12:55

@giacinto: Nem néz ki rosszul, de Totti, Toni és Vucs se igen szeret védekezni. Ez a bajom ezzel.

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: De betalált Vieri is. Az ellenfél a Cúper-féle Mallorca volt. Az is de jó kis csapat volt.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.24. 15:31:48

@giacinto: Persze, pótolható, meg eddig összesen a bajnokságban 2 gólt lőtt, ami botrányosan kevés, mégis. Nagyon nehezen tudom elképzelni nélküle a csapatot, olyan kevés már az olyan játékos, akihez kötni lehet egy klubot, és bár nincs Rómában olyan régóta, de ő az. Rossz lenne ha elmenne, ahogy szintén rossz lenne Inzaghi távozása. 0 a teljesítménye, ahogy már írtam régebben, a legbiztosabb jele az edző kétségbeesésének ha őt a pályára küldi, újabban sokat sérült is, de hiányozna egyszerűen, ha nem tudnám, hogy a Lazio játékosa. Hasonlóan lehetsz te mondjuk Zanettivel, nem? Messze nem ér már annyit a játéka, mint régen, de egy olyan játékos, aki hozzátartozik a klubhoz.

@popp: Szép idők is voltak azok. Nem beszélve arról, hogy aztán az Európai Szuperkupát is megnyerte a Lazio, a valaha volt talán legjobb United ellen.

giacinto 2009.12.24. 15:40:16

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Hát azért Zanetti klasszisokkal többet hozzátesz az Inter játékához még 37 évesen i mint Rocchi a Laziohoz.

@popp: azért van mögöttük 3, inkább védekező kaliberű játékos.

daneeka 2009.12.24. 16:10:08

@Rino: Szerintem Dunga összekeveri az alanyt a tárggyal...

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.24. 16:14:22

@giacinto: Nem érted a lényeget. Rocchi eddig minden szezonjában sokat hozzátett a csapat játékához a góljaival, legalább annyit mint Zanetti, bár ezt azért nehéz összehasonlítani. Ha csak a gólokat nézzük, Rocchi még több és fontosabb gólt is szerzett mint Pandev. Arról beszéltem, hogy vannak játékosok, akikről tudod, hogy esetleg már sokkal jobb nem lesz a teljesítményük, de fájó lenne, ha nem a csapatod meze lenne rajtuk. Erre volt jó példa az argentin.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.12.24. 16:38:19

@giacinto: Tudod az idén benyalt hatvan dugó után aggodalmas vagyok.

horas 2009.12.25. 14:54:18

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Rocchi jó játékos,de neki már inkább 2.odik 3ik számú csatárnak kellene lennie egy az élbojba vágyó csapatnál.
@popp: @giacinto: Toni-val nem jár rosszul a Roma,de át alakúl a felállásha ő játszik.Totti ugye mindig kezd,Vucinic fog kimaradni valószínüleg,és 4-4-1-1 tudok elképzelni De Rossi Brighi Pizarro Perrotta a középpályán,vesztésre állásnál meg jön Vucinic és átállnak a karácsony fára,de úgy rémlik Ranieri tipikus 4-4-2-ős inkább.Az tény,hogy túl van a zenit-en és védekezni semmit nem fog,abban is van ráció,hogy besül a dolog.

horas 2009.12.25. 14:58:01

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Szeretjük Zanetti-t,meg nem lehet rá panasz,de én szívesebben néznék a helyén egy D'agostino-t vagy egy egézsséges Aquilani-t cserének szélekre,rotálásnál középpályán tökéletes lenne még 2 évig minimum.Csak az a baj,hogy nem ez lesz és azért akármennyire megbízható,egy jó pár gyenge meccs majd kell mire kikerül a kezdőből élete végéig nem játszhat ilyen szinten.

Piiii 2009.12.25. 22:15:35

@horas: szereti a 4-4-2-öt de az év elején nagyon nem ment és egyből visszatért a kopasz féle hadrendre. Totti meg nem fog hátrébb menni egy sorral Toni kedvéért. Én örülnék Toninak mert tavaly is azért ontotta a gólokat a Bayernben, de azt nem szeretném ha emiatt a mostani működő hadrend megváltozna. márpedig sztem ezért nem fog idejönni.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.25. 23:54:03

@horas: Egy jó formában lévő Rocchi nagy erőssége a csapatnak, sajnos messze vagyunk attól, hogy a Lazio esetében élbolyba való törekvésről beszélhessünk.

A goal.com elemzése, kiknek kéne jönnie, illetve kik jöhetnek és mehetnek:
Érkezhetnek: Humberto Rever (Gremio), Mario Bolatti (Huracan), Sebastian Giovinco (Juventus), Marko Arnautovic (FC Twente), Maxi Lopez (FC Moscow), Luca Cigarini (Napoli, kölcsönben)

Távozhatnak: Eliseu, Cristian Ledesma, Christian Manfredini, Goran Pandev, Stephen Makinwa, Julio Cruz

Ebből többé-kevésbé most reális Rever és Lopez érkezése, Eliseu, Ledesma és Makinwa pedig szinte biztos hogy távozik, Pandev ugye már ment is.

Szerintük a legjobb felállás a fentebbi változások tükrében: Muslera; Radu Rever Stendardo; Lichtsteiner Cigarini Bolatti Kolarov; Giovinco; Arnautovic Zarate

Mindez a már megszokott 3-4-1-2-ben. Kétlem hogy mindez megvalósulna, de nem lenne rossz csapat.

horas 2009.12.26. 08:42:17

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Jó,hát én már írtam,hogy a goal.com hülyeségeket ír.
Delio Rossi-val min 5 helyezéssel feljebb lennétek.
Ledesma lenne a legnagyobb igazolás a télen.
Tipikusan az a játékos aki akkor tűnik fel igazán mikor nincs a pályán(C.Zanetti,X.Alonso),erre senki sem számított,hogy ő ennyire fog hiányozni.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.12.27. 17:09:03

Toni egyre közelebb a Romához. A colos csatár valami olyasmit nyilatkozott, hogy bár még nem állapodtak meg mindenben, de csak a Romába akar igazolni és végül oda is fog.

Ha igazak a hírek kölcsönbe jönne és az évi apanázsából hajlandó lenne lemondani egy milláról. Luca bérének kábé 70%-át a Bayern fizetné és a fennmaradó harmincat a Roma.

Hát mit mondjak? - a pénznek nincsen szaga :-D.
Végre egyszer jó helyre kerülne a bajorok lovettája.

Persze ez a konstrukció azt is előrevetítené, hogy fél évnél tovább semmiképp sem marad nálunk. Ha ugyanis tavasszal formába lendül a Romában, akkor Bayern annyi pénzért árulja majd a nyáron, amennyit - hacsak nem lép a képbe egy új tulaj - mi nem tudunk kifizetni.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.12.27. 19:06:21

@popp: nem tudom, hol olvastad ezt, de elég valószínűtlen konstrukciónak hangzik, hogy mást ne mondjak, konkrétan egy baromság így első blikkre, h a Bayern kölcsönad vkit a fizetése megspórolása végett, majd kifizeti a horribilis bér 70%-át.

a transfermarkt.de idevágó cikke transfermarkt.de/de/news/34146/wechselgeruechte-toni-nach-rom-chelsea-will-ribery.html alapján:

"Die Römer sollen bereit sein, Tonis ausstehendes Gehalt bis zum Saisonende in Höhe von rund drei Millionen Euro netto zu übernehmen."

azaz a rómaiaknak át kell vállalniuk Toni esedékes bérét a szezon végéig, amely kb nettó 3 millió euró

popp · http://koncertblog.com/ 2009.12.27. 19:19:26

@mocsing: Nekem is melepőnek tűnik, ezért kezdtem a "ha igaz" kitétellel. Kérdés mikor jár le Toninak a szerződése a Bayernnal.

Ahogy mondtam annyi ráció azért lehet a Bayern szempontjából a dologban, hogy ha formába lendül Romában, akkor drágábban el tudják adni a nyáron.

Az viszont biztos, hogy Toni egy millával kisebb fizetésének a kipengetés is komolyabb nehézséget okozna a Romának.

horas 2009.12.27. 19:48:02

@popp: Sztem rengeteg pénzt nem fognak rajta keresni,konkrétan sztem a kutyának nem fog kelleni egy 33éves Luca Toni egy vagyonért...

popp · http://koncertblog.com/ 2009.12.27. 19:57:36

@horas: Egy húsz gólos fél szezon és egy vébé-gólkirályság után se ;-)?

horas 2009.12.27. 20:00:54

@popp: Után,lehet,de erre annyi sansz van,mint hogy én még ebben a szezonban bemutatkozom az Inter-ben. :D

giacinto 2009.12.27. 20:02:02

@popp: örülhet ha 10-ig eljut és ott lesz az utazó listán.

horas 2009.12.27. 20:10:29

@giacinto: @popp: Sztem nem rossz,húzás Toni a Roma-nak.Modnjuk Suazo-t és Mancni-t elvihetnétek innen,annak jobban örülnék.

ericcartmen 2009.12.27. 23:20:00

@popp: Ez szerintem fél szezonra egy milla minusz, de 6 milla évi nettóval számolunk, akkor is 2-t kap erre a fél évre. Ez nagyon sok, ennyit nem érdemel.

Amúgy ha jól tudom 2011-is van szerződése

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.28. 15:20:41

Pandev ma orvosi vizsgálaton vesz részt az Internél, szóval az a feltételezés, hogy ott folytatja, körülbelül most vált biztossá. Ledesma iránt a Napoli és a Juve érdeklődik továbbra is, Diakitét viszont kölcsönvenné a Catania, a francia örülne is ennek, mert Rómában csak elvétve kap lehetőséget.
Pandev pedig egy nyílt levelet jelentetett meg, melyben leírja, nagyon sajnálja hogy így alakult, boldog volt az elmúlt 4 évben a Lazio csapatában, de sajnos nem rajta múlt hogy így elmérgesedett a helyzet, hanem a hazugságokon. Boldog új évet kíván a Lazionak, és akiben csak vicc szintjén is felmerült, hogy a Romába megy, levelét így fejezi be: "Arrivederci Roma!"

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.12.28. 15:53:27

@popp: következő szezon végén jár le toni szerződése
süti beállítások módosítása