Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Jornada 15 - A forduló összefoglalója

2009.12.22. 17:03 Garcia bőrmester

A naptári év utolsó fordulója után óhatatlanul némi számvetést készít az ember. Történik ez annak ellenére, hogy a spanyol bajnokság csak az ünnepek idején szünetel, és az újesztendő első hétvégéjén már folytatódnak is a küzdelmek. Természetesen mindenki azt latolgatja, hogy a Real Madrid nagyarányú győzelme előre vetíti-e a Barcelona utolérését, és ezen most nem feltétlenül a pontszámokra értjük, hanem a saját szurkolói szemében a játékkal való megelégedettséget, a semlegesek számára pedig a klub nevéhez méltó megbecsülést. A szoros követők kicsit lemaradtak és inkább a középmezőny felső részével hadakoznak az elérhető legjobb helyekért, míg az alsó régióban kezd kialakulni a mondhatni szokásossá váló massza, amelyben egy-egy győzelemnek vagy vereségnek is egyre nagyobb jelentősége lesz.

Real Madrid szurkolónak most nem csak azért lehet jó lenni, mert az állandóan meglévő lehetőség mellett, hogy összehasonlítsák csapatukat a fő rivális Barcelonával, egymás erősségeit, gyenge pontjait felmérve, vitatva vagy éppen elismerve, most csak úgy, magában is van értelme beszélni a csapatukról. Persze ez egyébként is így van szurkolói szemmel, de most azzal kecsegtet a 2010-es év, hogy talán a Real Madrid régi híréhez lesz méltó és visszacsatlakozik a közvetlen európai élvonalhoz, amit pár éve csak tisztes távolból figyel. A Zaragoza 6-0-ás legázolása és a Valencia idegenbeli legyőzése azért volt két nagyon fontos eredmény, mert olyan játékosok is vezető szerepet tudtak vállalni, akik néha okkal, néha ok nélkül válnak a szurkolók céltáblájává. Most úgy tűnik, hogy mindenkinek oda kell tennie magát a csapatba kerülésért és azért, hogy nélkülözhetetlenné váljék. Aztán, hogy ez a lendület és a keret jó formája meddig tart, az más kérdés, de ha az olyan eddig kevésbé sztárolt játékosok, mint van der Vaart, a balbekk posztján már a puszta fegyelmezettséggel elég sokat hozzátevő Arbeloa, az első számú csatárrá előlépő Higuain, a Valencia ellen győztes gólt és ezzel magabiztosságot szerző Garay felveszik a ritmust azt nyerheti a Real, ami mostanában nagyon hiányzott. Kétszeresére nő azon játékosok száma, akiktől elvárható, hogy meccseket döntsenek el. Persze össze van zuhanva a Zaragoza, azt tudjuk, a Valencia meg idegenben jobb, mint otthon, de ha csak az ezeken a meccseken jól szereplő játékosok szemszögéből nézzük, akkor ez kevésbé számít. Így, hogy van megfelelő formában lévő pótlás volt értelme a nyári „befektetéseknek”. Mielőtt bármit elkiabálnánk azért halkan jegyezzük meg, hogy egy-két rossz meccs és ugyanúgy Pellegrini feje és az átigazolások kerülnek majd szóba, de most ez egy olyan pillanat, amit igen faszán ki is lehet használni. Pepe időleges pótlása és a balhátvéd poszt továbbra is aktuális téma, a legutóbbi jelölt a Chelsea védője Braniszlav Ivanovics, de szóba került Evans (MU) Gonzalo Castro (Leverkusen) és Maicon neve is.
A januári szebb folytatásban bízó Gay valószínűleg csak átmeneti megoldás a Zaragoza kispadján, bár most is sikerült lelket vernie a fiúkba, de valószínűleg Victor Munoz, aki korábban már ült a Zaragoza kispadján, veszi át a csapat irányítását. (Real Madrid-Zaragoza 6-0; gólszerzők: Van der Vaart 2, Higuain 2, C. Ronaldo, Benzema)

A pár héttel korábban emlegetett szakadék újfent tágulni látszik, mert a Barca és a Real folyamatos győzelmei mellett egy-két meccse hullámvölgy is megengedhetetlen a Sevilla és a Valencia számára. Luis Fabiano kiválásával esik egy időbe a Sevilla visszaesése. Manolo szerint a koncentráció hiánya okozta a vesztüket a Getafe ellen, amit igazolni látszik a 25-7-es kapura lövési arány is, de meg kell említsük a Getafe kapuját Örző Codina nevét is, aki például Kanouté fejesénél hatalmasat védett. Soldado duplájára csak a második félidőben érkezett érdemi válasz Negredo jóvoltából, aki Navas beadását értékesítette. A vendégeknél két gólja ellenére sem biztos, hogy Soldado – aki úgy döntött nem kíván a Blackburn Roversbe igazolni - volt a legjobb, hanem inkább a stabilan jó formát futó Pedro León, aki a forduló egyik legszebb gólját lőhette volna, ha Palop nem hárít a cselsorozata után. (Sevilla-Getafe 1-2; gólszerzők: Negredo ill.: Soldado 2)

A Valencia mestere szerint egyáltalán nem jelentett csalódást, hogy nem tudtak nyerni a Depor otthonában. Ez valóban így lehet, tekintve, hogy a legnagyobb gólszerzési lehetőségek a hazaiak előtt adódtak, főleg Valerón két nagy helyzeténél, amiből az egyik kapufa lett. A Depor uralni tudta a játékot, köszönhetően annak, hogy a Valencia játékosai közül többen is gyengébb napot fogtak ki és így Villa minimális alkalommal tudott csak helyzetbe kerülni. A széleken Mata és Joaquín halványabb volt az elvártnál és ez azt jelentette, hogy nem csak a Valencia támadásainak megfékezésére maradt erő, hanem Manuel Pablo és Filipe is tudta támogatni az építkezést. A Valenciánál mindenki az átlagot tudta csak teljesíteni, ami például Bruno esetében elég szerény, ő teljes vakvágánynak tűnik. Kérdés, hogy mi történik majd a Valencia keretével az átigazolási időszakban, mert a jelek arra utalnak, hogy az anyagi gondok újfent sokkolják a vezetést. A Rubin Kazanytól ingyen megszerzett Chori Dominguez érkezése mellett, a költségek csökkentése várható, ami a hírek szerint még olyan ősrégi játékosok eladását is jelentheti, mint Baraja vagy Vicente. Nem beszélve a mindig „kilógó” Zigicről vagy Del Hornoról. (Depor-Valencia 0-0)

Az Athletic Bilbao Osasuna elleni győzelmével a hetedik helyre lépett a táblázaton, ami annak tudható be, hogy átlendültek az ősz közepén rájuk törő holtponton és az otthoni meccseiket ismét biztosan húzzák be, míg idegenben sem esélytelenek. Úgy találjuk, hogy Caparrós mester érdeme, hogy a Bilbao szerkezete idén alapvetően jónak tűnik. A szélső védőik, különösen Iraola a támadásokban is sokat segítenek, míg a középpályán három olyan játékos szerepel Gurpegui, Orbaiz és Javi Martinez személyében, akik nem csak szűrni, de futballozni is tudnak, és így beadásokból, indításokból többször tudják helyzetbe hozni az elől tartózkodókat. Az első hármas pedig szintén jól muzsikál, főleg akkor, ha a karrierje elején sokkal nagyobb tehetségnek tűnő Yeste is jól pörög. A két csatár közül nyilván Llorente az erősebb, de Toquero meg az a fajta, aki egy ilyen szintű csapatban második ékként hozzá tud tenni bőven a támadásokhoz. A három napja tizennyolcadik életévébe lépő Muniaintól pedig egyelőre csereként, de már most igen sokat várnak a baszk szurkolók. Az Osasuna sok hiányzóval esélytelen volt és ezt igazolták is. A 12. percben lényegében el is dőlt a mérkőzés, amikor már 2-0 volt az eredmény. Jó hír, hogy Vadócz Krisztián eggyel növelhette bajnoki mérkőzései számát, a 82. perctől játszott Oier helyén. (Bilbao-Osasuna 2-0, gólszerzők: Yeste, Llorente)

Az ötödik helyen „telelő” Mallorca a kiesés ellen menekülő Málaga otthonában kapott ki és így mindenképpen elmondható, hogy kizárólag parádés otthoni mérlegének köszönheti előkelő helyezését. Mindkét gólnál az izraeli Aouate hibázott, hozzásegítve ezzel a hazaiakat idei második győzelmükhöz. (Malaga-Mallorca 2-1; gólszerzők: Fernando, Forestieri il.: Julio Alvarez)

A Villarreal zsinórban aratott harmadik győzelmével, reménykedve tekinthet a januári folytatás elé, miután gond nélkül legyőzte a támadásban teljesen veszélytelen Racing Santandert. A sárgák a félév végére összeállni látszanak és már a kilencedik helyen tanyáznak, csatlakozva a nemzetközi kupáért harcoló felsőházhoz, míg a Santander, ha szokás szerint nem veszi kölcsön Zigicet, aki csak ebben a csapatban tud gólt szerezni, végig a kiesés ellen fog küzdeni. (Villarreal-Racing 2-0; gólszerzők: Llorente, Rossi,)

A Valladolid Sporting Gijón elleni mérkőzésén a bosnyák Medunjanin megismételte az Espanyol elleni teljesítményét és ismét az utolsó percben szerzett gólt, amivel a kilencedik fordulóban pontot mentett, most pedig győzelmet szerzett csapatának. (Valladolid-Sportin Gijón 2-1; gólszerzők: Nivaldo, Medunjanin ill.: Luis Morán)

A Espanyol öt góltalan mérkőzés után kettővel terhelte a gyengélkedő Almeria hálóját, ami azt eredményezte, hogy a lélektelenül játszó vendégek szakvezetőjét Hugó Sanchezt el is bocsátották így Karácsony előtt, hogy ne fájjon többé a feje, a néha tényleg reménytelennek tűnő csapata miatt. Az Espanyolnak nagyon kellett már egy siker, még ha nem is egy nagy skalpot gyűjtöttek be. A hangulat náluk is erőteljesen az edzőváltás irányába mutatott, most talán van egy lélegzetvételnyi szünete Pochettinonak. (Espanyol-Almeria 2-0; gólszerzők: Marquez, Coro)

A forduló záró mérkőzésén, egyik beigazolódott jóslatunknak megfelelően az Atlético Madrid nem tudott nyerni Tenerifén, ahol viszont legalább rövidujjús idő volt. Csak a létszám miatt mondhatjuk, hogy egyenlő felek küzdelme volt, mert a mérkőzésen mutatott játék alapján a Tenerife érdemelt volna inkább győzelmet. A hazai alakulatot nem látni túl gyakran „tévés meccsen” és bár a matracosok korántsem védekezésükről híresek, a meglepetés erejével hatott a fehér-kékek helyenként tényleg ötletes támadójátéka. A két szélen Komé és a csapatkapitány Ayoze egész jó dolgokat csinált, míg Nino a gólja mellett is veszélyes tűnt. Az Atléticonak Asenjo hozta az egy pontot, aki egy tizenegyes hárításával tűnt ki a félidő végén. Az első gólnál a már-már szokásos jelenet zajlott a vendégek kapuja előtt, sem azt az embert nem fogta senki, aki egy beadás után visszafejelte a labdát, sem azt a kettőt, aki a hosszún érkezett. Mindezt úgy, hogy egyébként létszámfölényben voltak a tizenhatoson belül. Míg a Tenerifének eredmény, hogy három pontra van a kieső zónától, az Atlético számára nyilván sírás, hogy ők meg kettőre. (Tenerife-Atlético Madrid 1-1; gólszerzők: Nino ill.: Jurado)

A spanyol másodosztályban a hétvégén olyan rangadót rendeztek, amelyet az első osztályban szoktunk meg, ugyanis a Betis látogatott a Real Sociedad otthonába. A második vonalhoz képet erős kerettel rendelkező csapatok közül a hazaiak örülhettek, akik győzelmüknek köszönhetően vezetik a táblázatot, míg a Betis, kilenc ponttal lemaradva az ötödik helyen áll.
(Real Sociedad-Betis 2-0; gólszerzők: Carlos Bueno, Xabi Prieto)

Táblázat

Góllövőlista

 

162 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr471616187

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

krysal 2009.12.24. 02:50:59

@horas: @halareaal: én annyiban még továbbmegyek, Cambiasso Madridi teljesítményére nem emlékszem vissza szívesen. Itáliában focistát csináltak belőle, vagy mondjuk úgy, jobban fekszik neki az a liga. Ég és föld a teljesítménye.

@_Maverick: az ilyen Marca-féle hülyeségeket nem is illik komolyan venni. És ezt nem hasraütésből mondom:)

@rizla: ez viszont igaz. az MUban is megfigyelhető volt.

krysal 2009.12.24. 02:53:30

Amúgy karácsony örömére senki nem tud aludni?

_Maverick · http://newdeal.blog.hu 2009.12.24. 19:06:37

@horas: Nézzük ezt, ha már nagyon elmegyünk extrémbe:

Casillas - M.Torres, Ramos (jó-jó, de őt már magunkénak érzem), Pavon, Arbeloa - De La Red (szegény, ő még a mostani csapatban is ott lehetne:(), Javi Garcia - Granero, Parejo - Soldado, Negredo

Ez lenne talán egy teljesen saját nevelésű, máshova eladott játékosokból álló kezdő. Hát, első 4 hely talán meglenne, főleg a 4., de nem tudom. Érdekes összeállítás:)

rizla 2009.12.24. 20:22:40

@_Maverick: "de őt már magunkénak érzem"

ja, saját nevelés 30 millióért, he he

_Maverick · http://newdeal.blog.hu 2009.12.24. 20:29:48

@rizla: persze, csak régóta itt van:D Egy belefért:)

Keelhaul 2009.12.25. 01:45:27

@rizla: A marca gyermeteg, ennyi. Mondom ezt Madrid drukkerként. Most be kell bizonyítani, hogy Cé jobb, nem mintha nem lenne kurvára mindegy. Mindkettő nagyszerű játékos, nem hiszem, hogy érdemes őket hasonlítgatni.

spangol 2009.12.25. 13:07:31

@Keelhaul: erre sül el, mester? Kezd uncsi lenni a pancho-tévedésein történő lovaglás, különösen inkorrekt úgy, hogy azokból az esetekből, amikor viszont igaza volt (csak egy példa: Raul tök felesleges az EB-csapatba), elfelejt csemegézni a jónép, pedig lehetne, mint ahogy a T. fórumozók is heti szinten kiontanak magukból valami ökörséget, csak azt a kutya nem jegyzi meg. Olvass nso-t, abban semmi vélemény nincs, nem is tévednek (nem, mi? :) )

Higany életében kb harmadszor átemelt egy kapust, naccerű. Nyilván jobb játékos lett, mint pancho látta, de vajon hányan szeretnék a csapatukban látni? Jah, hogy senki?

Ez a Marca pontozás egy kabaré, nem tom, kiknek tartogatják a tízeseket, bár abban egyetértek velük, h CéRinya valamivel komplettebb játékos.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.12.25. 14:53:52

@spangol:

Nem tudom, mennyire a karácsonyi szeretetlégkör mondatja velem, mindenesetre én kimondottan kedveltem Panchot. Remélem, visszatér majd még posztolni alkalomadtán.

Egy Higany-szintű játékost én szívesen látnék a magyar válogatottban, az biztos. De a Barcelonán kívül szerintem jelenleg a világ összes klubcsapatában kezdő volna.

Keelhaul 2009.12.25. 16:20:23

@spangol: Erre sülök el. Higuaínnal kapcsolatban teljesen nyilvánvalóan te is feliratkoztál az ökrök közé, ehhez ezúton is gratulálok. Ha elolvastad volna a szóban forgó vitát, akkor egyrészt tudnád miért sülök el, másrészt nem osztanád itt az eszet, hanem szépen csöndben bejglit eszegetnél.

Az nso-ról, a spanyol sportsajtóról, a magyar sportsajtóról, a sport tv és a sportklub szakértőiről pedig csak annyit, hogy hozzá nem értő, gondolkodni nem tudó, a játékot nem értő léhűtő társaság, és nem csoda, hogy itt tartunk.

A "komplett"ség fogalma és értéke pedig ad 1) nehezen definiálható 2) nehezen értékelhető.

Panchoval kapcsolatban annyit, hogy rengeteg ökörséget szokott összehordani, indokolni a dolgait nem tudja. Ha az ember sokat beszél, néha el is talál dolgokat. Raúl felesleges a válogatottba? Aki ezt nem tudja/tudta, az kész csoda, hogy írni-olvasni megtanult. 2004 óta Raúl nem való a válogatottba. 2005 óta a Madridba sem lenne szabad beférnie. Nyilasi Tibi meg a hétvégén is a csapatba követelte. Én fontosnak érzem, hogy az ilyen emberek hozzá nem értésére felhívjam a figyelmet, még akkor is, ha történetesen Nyilasi Tibi nagyságrendekkel jobb focista volt, mint pl. én. Ettől még lehet hülye. Az is.

Keelhaul 2009.12.25. 16:31:00

@Csöncsön: A két kezünket összetehetnénk egy olyan csatárért, mint Higuaín, megjegyzem én nem látok most (ez nem jelent sokat) sok olyan csatárt a világon, aki olyan lesz vagy lehet, mint Higuaín. Az index fórumon is volt erről egy vitám, kicsit utánanéztem, jelenleg ebben az idényben a bajnokságban 78 percenként szerez gólt. Összehasonlításképpen: Ibrahimovic 86 percenként, Villa 104 percenként. Ha bevesszük a BL-t is, ahol valóban visszafogottabb, akkor is 90 perc körül. Ez kegyetlenül durva statisztika, és jóval több annál, mint hogy "életében harmadszor átemelte a kapust". Teszi ezt úgy, hogy nem rúg, mint a tüzérló, és sokat dolgozik mezőnyben és összjátékban is hasznos. Amikor Panchoval a vitám volt, akkor azt rótta fel, hogy "de ha még fejlődnie kell, akkor most nyilván nem olyan jó". Fonák érvelés, mert amennyiben értékeljük egy focista (csak rövidtávra előretekintő) növekedési lehetőségeit is, akkor Higuaín a nyáron szenzációs volt - egyelőre engem igazol az év eleji rosszabb forma után. Nem mondom, hogy innen már sokkal többet fog előrelépni, de a rutinnal, meg a csapatjáték javulásával egyre több gólhelyzete lesz és egyre inkább be fogja verni őket. Ha tartja, amit eddig csinált, akkor nem agyonhasználtan (elég sokat csere vagy cserélik a 60. perc táján rotációs megfontolásokból) is el fogja érni a 30 gólt a bajnokságban, aztán utána lehet olvasni, hogy ez milyen nímandoknak sikerült rajta kívül elit bajnokságban.

_Maverick · http://newdeal.blog.hu 2009.12.25. 20:24:29

@Keelhaul: Ezzel szivembol szoltal! A 78 perc kemeny! Mar en is kerestem statot, es hasonlora szamitottam, mert tenyleg sokat csere... Arra meg, hogy ki latna szivesen csapataban? En maximalisan orulok neki! Torekvo, alazatos, szereny, szeretheto jatekos minden fonak dolog nelkul!

spangol 2009.12.25. 21:05:39

@Keelhaul: aztán miért kellene bejgliznem, koma? Mert nem ájulok el a lótlan, sótlan, ötlettelen, sivár, elképzelés és csel nélküli Higanytól (általában), akinek idén különösen jól meg a Zaragoza-félék ellen, BL-ben meg aztán nem annyira.

Nem kell átmenned keresztes háborúba, Pipike igen messze van egy klasszis csatártól, spanyol bajnokságba vagánykodni pont jó, de semmi több. Ha ez ökörséget jelent, akkor büszkén vállalom.

Raul meg csak egy példa volt (min ahogy bátorkodtam is jelezni), egyébként nem posztom pancho faszát szopni, voltak idegesítő dolgai bőszen, de hogy ne magyarázott volna - ráadásul halálra - dolgokat, az sima hazugság.

A komplettségbe nem mennék bele, de definiálni azért igen könnyen lehet, mérni tényleg kevésbé, de az is működik.

Keelhaul 2009.12.25. 21:17:04

@spangol: Oké kibújt a szög a zsákból. Nekem ennyi elég is.
Én higgadt voltam, felsoroltam néhányt tényt - a gyengébb idegzetűek ezt ne olvassák el - neked meg ömlik a szar a szádból. Itt akár be is fejezhetjük, a "mert csak" és hasonló érvek a homokozóba valók, a körteforma mellé (finom utalás a Belga zenekar remekművére).

rizla 2009.12.25. 21:39:55

pancho beégett higuainnal, ennyi, csókolom. keelhaul egyébként egy kivételesen racionális fajtája a madridistáknak az indexes munkássága alapján, maradhat.

krysal 2009.12.25. 21:51:24

@spangol: @Keelhaul:
Higuainnal kapcsolatban szerintem valahol köztetek félúton van az igazság. Kifejezetten hasznos játékos, akinek azért többször jön ki jól a lépés, mint rosszul ebben az idényben. Bőven benne van a fejlődés lehetősége, de (Még) nem mondanám én sem klasszis csatárnak. De nagyon könnyen lehet belőle az.

@Csöncsön: ha már rád is rádjött a szeretethullám, bevallom, én is szerettem az írásait, még ha néha agybajt is tudtam kapni egy-egy kirohanásától.

(bede farokságaitól bőven rosszabbul voltam, pancho csak "simán" önismétlővé vált, mantrázta úgymond az igazád vdv, meg a többiek ellen. A gáz igazán ott van, hogy beleesett a "gödörbe", és a sors nem épp őt igazolta - és ebből kiindulva kevésbé tudják komolyan venni.

spangol 2009.12.25. 22:03:26

@Keelhaul: néhány? egy tényt soroltál (amennyire az egyet lehet sorolni), mégpedig hogy Higany hány percenként rúg gólt. Én ugyan nem kerestem ki, hogy a BL-ben meg kb 400. A szar, nem tudom pontosan hol dőlt belőlem, csak leírtam HIgany játékát, ami pontosan ilyen. Iparoslegény.

Ja, igen, biztos ott dőlt belőlem, mikor leökröztelek, meg elküldtelek bejglit enni... te ténykirály.

Keelhaul 2009.12.25. 23:09:20

@spangol: A többes számba joggal kötsz bele, olvasd el az indexes fórumot, épp ott volt egy hasonló vitám, kicsit utánanéztem ennek annak (4 évre visszamenőleg meccslogok, stb.). Higuaín valóban nem lő sok gólt a BL-ben. A Madrid se'. Ott leírtam, hogy _statisztikailag_ amennyiben átlag 60 percet játszik, benne van, hogy ha 92 percenként lő gólt, akkor ne nagyon lőjön a BL-ben. Nívós csapatoknak betalált: Barca, Sevilla, Valencia. OK, a Milannak, a Marseillenek és tavaly a 'pool-nak nem, de ez előfordult rajta kívül már néhány játékossal. Ezen kívül Higany döntő fontosságú gólokat szerzett. Bajnokok lettünk vele. Sorsdöntő meccset fordított Capellonál. Tavaly a Getafe ellen olyan irtózatos bombát eresztett, amivel (ideig-óráig) harcban maradtunk a bajnokságért.

Higuaín nem cselkirály, de ha a szükség úgy hozza, azért ezt-azt el tud intézni. Most lusta vagyok linkelni, de majd keresek neked egy nagyon frankó válogatás videót (úgyis az ilyenek alapján szoktak játékosokat jónak vagy rossznak kikiáltani). Tavaly volt pár irgalmatlan cselsorozata. Azt meg elvárni bárkitől, amit pl. Cé művel, felesleges. Cé sem a cseleivel van előre, hanem a fizikumával. Higuaín flikkflakk nélkül csinálja ugyanazt huszad pénzért, fele egóval. Cé jobb még, de annyira nem sokkal mint gondoljátok - Higany nincs hájpolva, nem nagyképű, nem magamutogató, egy olyan iparos akinek történetesen néha klasszis megoldásai is vannak. Kíváncsi lennék, hogy a biztosan sokkal jobb agüero, güiza, hüntelár, negrédó, (soroljam még, kiket mondott pancho jobbnak?) hol tart. Negredoról tudom. 1100 perc fölött játszott, 4 gólt lőtt.
Bajnokságban lőtt gólok száma alapján spanyolban jobb Villa és Ibra. Ezek viszont többet játszanak. Ibra idény hányat ollózott a kapuba, átemelés, sarkazás? Neki is 1-1 nagyszerű gólja volt, a nagyképű céltalan lazázások alapján meg ugyan már ne legyen valaki nemzetközi klasszis.

Keelhaul 2009.12.25. 23:19:04

@rizla: Az a problémám, hogy Pancho szajkózta, hogy Higany szar. Egy 20 éves játékossal ezt megtenni ... nos asszem ez a Madrid hibája, illetve eddig ez volt. A sznob szar közönség, akivel a tököm tele van, ha nem sikerül egy labdalevétel, akkor a játékost le kell lőni, el kell földelni, reménytelen, alkalmatlan, tragikus. Érdekesmód azok a csapatok, ahol valamifajta türelmet tanusítanak a játékosok, főleg a fiatalok felé, eredményt érnek el. Pl. a te kedvenc csapatod is asszem ebben nőtt magasan a Madrid fölé. Fütyülni irtó könnyű, támogatni a fiatal tehetségeket nem. Itt nem az a probléma, hogy néha téved, hanem a stílus, amiben teszi. Gagóval kapcsolatban pl. igaza volt - a kérdés az, hogy mennyire súlyos dolog a két karaktert egy kalap alá venni. Szerintem nagyon - és mondom nem az a gond, hogy tévedett, hanem az, ahogy tette. Spanyolban is pont így csinálják, tönkre is b*tak nem egy alapvetően nem rossz játékost a Madrid háza táján.
Őszintén szólva kissé ki is vagyok ábrándulva mostanában a Madridból, és pl pont ez az "iparosgyerek" az, aki miatt még leülök mostanában, és tudok a Madridnak drukkolni.

halareaal 2009.12.25. 23:57:04

@spangol:

ez a Higuain iparosgyerek duma szimplán nevetséges. nyilván nem láttad eleget játszani. persze nem a cselezőkészsége a legfőbb erőssége, de a játéka nem kevésbé látványos, mint a klasszikus középcsatároknak általában, sőt. amúgy nem is az a feladata, hogy flikkflakkoljon, hanem h gólt lőjjön, abban pedig elég jó.

nem kell elmenni a másik irányba se, én pl bármennyire is egyik kedvencem, nem osztom Csöncsön véleményét, miszerint a Barcán kívül bárhova beférne jelenleg (legalábbis egyértelműen biztos nem jelenteném ki), de hogy inkább előbb, mint utóbb eljut arra a szintre is, az sztem biztos. nem is a képességei, ill. a teljesítménye miatt gondolom, h még legalább egy szintet feljebb kéne lépnie, hanem mert még nem bizonyított eleget, elvégre ez a második igazán top szezonja lesz.

viszont azt érdemes megnézni, h a jelenlegi topcsatárokhoz viszonyítva (legalábbis a többség esetében) sián előrébb tart, mint azok tartottak 22 évesen (gondolok itt Drogbára, Ibrahimovicra, Villára, akik mára top 5ös csatárok lettek).

spangol 2009.12.26. 00:44:13

@Keelhaul: na, ha pancho tényleg jobbnak mondta Agüerót, akkor megérdemli :)

"Higany nincs hájpolva, nem nagyképű, nem magamutogató, egy olyan iparos akinek történetesen néha klasszis megoldásai is vannak." - ebben simán meg tudunk egyezni.

Egyébként nem is Higanyról akartam vitatkozni, hanem untam pancho rendszeres/felesleges/inkorrekt basztatását.

@halareaal: bammeg, itt mindenki handzsárral jár kommentelni. Az iparos nem feltétlenül degradáló, kis túlzással vNistelrooy is az, góllövésen kívül szart sem tud > góllövő-kisiparos :) Szóval megfeszülhetsz, de Higany is az.

halareaal 2009.12.26. 00:56:44

@spangol: tudom, h nem feltétlen negatív. azért reagáltam rá így, mert 1xüen nem igaz amit írsz. az iparosoknak nincsenek olyan megoldásai, nem olyan stílusban játszanak mint Higuain. vNistelrooy (és ezzel nem hasonlítgatni, vagy szapulni akarom) kis túlzással egész pályafutása alatt ne lőtt annyi klasszis gólt, mint Higuain az elmúlt 3 évben. és akkor még nem beszéltem az összjátékról.

Keelhaul 2009.12.26. 01:52:12

@halareaal: Na azért Nistelrooy is csinált ezt-azt. Persze mindenkinek az maradt meg, hogy lesipuskás, de tudnék mutatni 20-22 olyan gólt tőle, hogy beszarsz. A trükk: a májer fiúk 2 max 4 évig tudják a májerságot hozni, utána szétrúgják őket. David Villa góljainak nagy része egyszerű. RvN góljainak nagy része szintén az. A zseniális Negredo (őt is jobbnak mondta pancho, de még sorolhatnám a viccesebbnél viccesebb neveket) nem csak hogy nem laza, de gólt se lő.

Egyébként régi idők focija: Puskást hányszor láttad végigcselezni a pályát? Vagy Pelét? Egy-egy csel, amikor kell. A majomkodás inkább a Robinho félék sajátja, minden út Manchesterbe vezet nekik.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.12.26. 12:22:21

@krysal:

Azt én sem állítom, hogy soha nem jött rám idegrángás egy-egy szövegének olvastán...

@halareaal:

Engem is meglepett, amikor leírtam, de mégis. Ha Sneijder és Robben szinte sztár lett jelenlegi csapatában, akkor Higuaín, aki Madridban mindkettejüknél többet mutatott, ráadásul tavaly óta még sokkal jobb lett, hova ne férne be? Például a MU-ban játszó csatárok közül Berbatovnál és (a jelenlegi) Owennél biztosan jobb. Az Arsenalba pont elkelne egy támadó. A Juventus támadójátékát is föl tudná frissíteni stb. stb. Talán a Chelsea-ben tényleg padozna Drogba és Anelka mögött. De a Chelsea-Barca szint alatt eggyel szerintem bárhol kezdő lenne. Persze ez, hangsúlyozom, az én véleményem. Lehet, hogy tévedek.

@Keelhaul:

Teljesen egyetértek azzal, amit a madridizmusról írsz. Nekem pont ezért sokkal szimpatikusabb klub a Barcelona, noha amúgy a Real Madriddal se volna különösebb bajom.

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2009.12.26. 12:51:24

szinten sajnalom,h pancho nem ir mar ide,rendkivuli modon szorakoztattak a rogeszmei. mondjuk,ha tortenetesen madrid-drukker lennek,akkor nyilvanvaloan idegesitett vna,de az ellenlabasnak szurkolva naon sok boldog percet okozott a folyamatosan visszatero hulyesegeivel. persze az is teny,h holland-drukkerkent kifejezetten irritalt,h spanyolorszagrol mindig ugy beszelt,mintha 5szoros vb- es 10szeres eb-gyoztes csapat lenne,hollandia meg valahol macedonia-szinten. ezzel 1utt ude szinfolt vt. bedetol messze jart mind irasban,mind mondanivaloban,viszont teny,h valamivel objektivebb. higanyrol meg annyit,h barcelona-drukkerkent a mai madridban kb. 4-5 ember van,akiknek szeretem nezni a jatekat,az 1ikuk termeszetesen higany.

krysal 2009.12.26. 13:39:10

@Csöncsön: na, igen. De attól még az egyik legjobb volt a posztján:)

@ferenck: "bedetol messze jart mind irasban" miért járt volna messzebb? sokkal hangulatosabb írásai voltak, mint bede barca-szopkodásai. Agyfaszt kaptam, annyira nem tudta elismerni az ellenlábasokat, és mikor látványosan pofára esett a barca, hipp-hopp elment a kedve az egésztől. Mondjuk én ezt nem bántam, sőt...

Kettejük közt írásban is volt különbség, meg abban is, pancho legalább a helyén kezelte a Barcát, még ha a gödörrel mellé is lőtt. Bedétől csak azt olvastam, hogy a madrid egy hulladék, még akkor is, mikor épp odafagyasztotta a mosolyt a Barca szurkeszek önelégült képére.

nasteey 2009.12.26. 13:43:49

Én is úgy vagyok ezzel a mai Madriddal, ha látom, hogy CR és/vagy Higuaín kezdő, 90%-ben biztos vagyok, hogy győzni fognak. És lehet, hogy ez a BL-ben kevés lesz, de nekem pont elég lenne, ha a bajnokságban előzne a Madrid...

magic kefír 2009.12.26. 13:57:59

@ferenck: @krysal: hihetetlen, egyszer valaki egy messzi, messzi galaxisban kitalálta, hogy Bede ért a focihoz, aztán elterjedt. Gegparádé az ember, pofába vágott torták rémlenek fel a szemem előtt, ha Bede és a foci viszonyáról hallok. Azt sem bírta megjegyezni vagy egy évig, hogy a Villarreal az KÉT ERR, fel lehet lapozni a kezdeti bejegyzéseket az NST-n.

krysal 2009.12.26. 14:03:39

@magic kefír: figyu, nem lehet azt mondani, hogy panchonak "olvasói" szemmel nem voltak meg a maga hibái, de kb aláírom, amit bedéről írsz.

Más kérdés, hogy egy átlag Barcás jobban szereti, ha a poszt "hazabeszél". Őket lehet kielégítette annó ez.

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2009.12.26. 15:44:36

@krysal: valszeg igazad van,h bede es en ugyanannak a csapatnak szurkolunk. egyebkent a nem focitargyu irasait is szeretem. hozzateszem,h barcaval kapcsolatban neha pesszimista - a bl-donto elott vt az index 10 eves szulinapja,megvitattuk a donto eselyeit,es bizony (velem ellentetben) nem barca-gyozelmet vart,de legalabbis nagyon felt a mu-tol. bede es pancho: bede osszehasonlithatatlanul jobban,szorakoztatobban ir.
@nasteey: azert a bajnoksagban se elozzenek be,ha lehet. viszont teny,ha valasztanom kellene a bl es a bajnoksag kozott,a bl-gyozelemre voksolnek. egyreszt,mert meg senkinek nem sikerult a duplazas,masreszt a helyszin miatt.

rizla 2009.12.26. 15:52:56

@krysal: "Bedétől csak azt olvastam, hogy a madrid egy hulladék, még akkor is, mikor épp odafagyasztotta a mosolyt a Barca szurkeszek önelégült képére."

ez egyszerűen hazugság.

spangol 2009.12.26. 16:05:39

Bede témában itt igencsak sok igazság van megfogalmazva: text.freeblog.hu/files/bede_vs_tomcat/bede_vs_tomcat.htm

Nem tom kit izgat, hogy esetleg szórakoztatóan ír (amúgy sztem nem), ha egyszer marhaságokat, különösen fociból homály.

shinigami 2009.12.26. 16:11:56

@spangol:
a link vicc
a rosszabb fajtabol

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.12.26. 16:18:01

Szerintem Pancho nagyon jól írt. Bedének én csak a nem-NST-s szövegeit ismerem; összeszedett, kellemes olvasmányok. De Pancho sokkal metszőbben tudott vitriolos is lenni. Igazából pont az lett a "veszte", hogy sokszor túltolta, és hiteltelenné vált.

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2009.12.26. 16:19:14

olyan miért nincs, aki fikázza/nem szereti/gyűlöli/nem tiszteli a realt és a barcat sem? ha van, légyszi szóljatok!

lexx 2009.12.26. 16:39:27

@Bastille: szokas szerint en, az orok ellenpont :)
annak idejen a Mallorca(Roa,Nadal,Luque,Ibagaza,Etoo felekkel nagyon megfogott foleg, amikor a Bernabeuban alaztak a Real Madridot pl) meg a Celta Vigo(Karpin,Mostovoi,Juanfran,Cavallero) tetszett a spanyol bajnoksagbol.Azota kisse kiszakadtam a kovetesebol.Aztan tavaly majdnem voltam egy Salamanca-Celta meccsen is :)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.12.26. 16:48:50

@spangol: A 2006-os magyarok a világbajnokságon sorozata nagyon ott volt azon rengeteget röhögtem. A vélemény cikkeit manapság meg leginkább le se szarom. Én már a matulát sem szerettem, de azzal, hogy létrehozta ezt a blogot már biztos, hogy maradandót alkotott ;-).

Higu: szerintem is méltánytalanul nyektette pancho (akit leginkább a szakkommentátor bajnokság miatt várok vissza). Valaki fölvetette, hogy előrébb jár, mint a mai topcsatárok 22 évesen. Szerintem csak annyival, hogy a Realban jobban szem előtt van. Mert például Van Nistelrooy szarta a gólokat a PSV-ben, Ibrahimovics elképesztő dolgokat művelt az Ajaxban és Eto is bőven kiemelkedett a Mallorcából. Fernando Torres meg biztos, hogy jobb volt három éve, mint most Higu.

krysal 2009.12.26. 16:49:46

@rizla: nem. vedd a fáradtságot, olvasd vissza. rühelltem olvasni a posztjait abban az idényben, mert mind ugyanarra volt kihegyezve: nyugi, gyerekek, a hülye madrid nem nyerheti meg a bajnokságot, helyre fog állni a szent igazság. Vedd le a barcás szemüveged, és máskor gondold meg, kit nevezel hazugnak. Hülyézhetsz, de a hazugozást nem viselem jól.

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2009.12.26. 16:50:12

@lexx: akkor már ketten vagyunk, én a bilbaoval jól meg vagyok már pár éve, de vhogy télleg kiráz a hideg a két nagytól.

amúgy bede tetszetősen ír, de közel sem ért annyit a focihoz, mit pancho, de felsorolhatnám az egész nst-stábot.

krysal 2009.12.26. 16:51:09

@Bastille: miért ne lenne? csak akkor ne azt írja ki, hogy La liga poszt, hanem azt, Barca/real szopkodás. Akkor el se olvasom.

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2009.12.26. 16:53:47

@krysal: én most, ha végig nem is, de elolvastam vagy tizet-tizenöt posztját és télleg antimadridista szellemben született az egész. télleg az egyetlen érdeme, hogy létrejött a blog. klasszisokkal profibb már az egész.

Keelhaul 2009.12.26. 16:58:07

@popp: Nem. Nyáron is belinkeltem, de megnéztem a hétvégén, mit is csinált Fernando Torres. Már most jobb Higany, illetve nem jobb csak hatékonyabb, több gólt lő, kevesebb idő alatt. De asszem ettől lesz jó egy csatár. Azt meg tudjuk, hogy van a holland bajnokság, meg van a spanyol bajnokság. A két bajnokság sokkal távolabb van egymástól, mint a két válogatott.

krysal 2009.12.26. 16:58:34

@Bastille: ezt rizla kollégának mond, aki szerint hazug vagyok a kijelentésemmel. bede anti-madridista. így is ír, sikít minden soráról. Nem érdekel, ha van, akinek ez tetszik, de ne állítsa már az ellenkezőjét, pláne ne állítsa be bedét a la liga professzornak. Ha választanom kell, hogy elolvassak-e egy bede véleményezést a fordulóról, vagy 6000 bejegyzést panchotól, miért is szar Higany, hát fix, hogy az utóbbit választom.

rizla 2009.12.26. 16:58:41

@krysal: számtalanszor olvastam vissza. hogy utálja a madridot, és szereti a barcát, az lejött a cikkekből, igen. ettől még abszolút objektív volt a madriddal szemben (ami panchoról és a barcáról már nem mondható el).

rizla 2009.12.26. 16:59:50

@krysal: naná, hogy anti-madridista. ettől még kevesebb baromságot írt le a madridról, mint pancho.

krysal 2009.12.26. 17:02:03

@ferenck: "bede es pancho: bede osszehasonlithatatlanul jobban,szorakoztatobban ir. " erre csak azt tudom mondani, hogy ez tényleg ízlés dolga. nekem bede írásai a gyengék, de nem veszünk rajta össze. Én jobban élveztem pancho kritikus, vitriolos stílusát, mint bede (nemmminősítem) stílusát.

Összehasonlításként vannak emberek, akik szerint a Vad Angyal jó.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.12.26. 17:02:11

@Keelhaul: Azért Ibra és RVN idejében még kettővel jobb volt a holland liga, mint manapság. Az tény, hogy a gól a legobjektívabb mutató, de azért vannak más szempontok is. Semmi bajom Higuval - ki is mondom amit egy éve még nem hittem volna, jobb mint Kun - és remélem, hogy jó lesz a vébén is. De Fernando Torres jobb játékos volt huszonkét évesen, nekem.

krysal 2009.12.26. 17:03:17

@rizla: "ettől még abszolút objektív volt a madriddal szemben" szerintem ezt itt lezárhatjuk. Nem értek egyet, messzemenően.

rizla 2009.12.26. 17:05:23

@krysal: az a baj, hogy te ott tartasz, hogy az antipátia az egyenlő az igazságtalansággal.
aki kedves hozzád, az igazat szól, aki bunkó, az ostoba. így korcsosul el a modern ember értékrendje
: DDDDD

krysal 2009.12.26. 17:10:38

@rizla: ezt de szépen mondtad.

Hozzá vagyok szokva a bunkó beszólásokhoz, ha rémlik, sokat válaszolok neked is, még ha a stílusod néha hagy is kívánnivalót maga után. :)

HA viszont szerinted úgy korcsosul el az emberi értékrend, hogy egy szubjektív vélemény a másik szerint "egyszerűen hazugság", akkor felvilágosíthatnál, melyik világegyetemben élsz te. Hülyézz le, azt el tudom viselni, de a kettő azért messze nem ugyanaz.

spangol 2009.12.26. 17:14:58

@shinigami: aztán miért? tomcates részt le se szarom, az irreleváns, elég bedét nézni. Egy túlkompenzáló, overachiever, pökhendi wannabe fasz. Kifinomultabban: ismeretterjesztő, nárcisztikus izé. Focihoz nincs köze, csak a kirakatokat nézegeti, ha érted.

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2009.12.26. 17:20:13

@krysal: miért a vad angyal? akkor inkább szöllőssy!

rizla 2009.12.26. 17:20:46

@krysal: én csak úgy gondolom, hogy az emberek sajnos túl gyakran nem azt nézik, amit a másik mond, hanem azt, AHOGY mondja. SZERINTEM nálad is ez a helyzet. a hazugot visszavonom, mivel nyilvánvalóan hiszel abban, hogy amit mondasz, az igaz.

erre épít amúgy a politika is. pl kennedy megnyerte nixonnal szemben a tv-vitát, miközben a rádióban elveszítette. szebb, szimpatikusabb, meggyőzőbb ember volt, így mindegy volt, hogy esetleg ő mond nagyobb hülyeségeket (amúgy nem tudom melyiküknek volt igaza, igazából lényegtelen).

amúgy visszaolvastam most, és teljesen korrektek azok az írások. sokat kritizálja a real madridot (volt is miért), és még annál is többet a barcelonát (őket főleg volt miért), ellenben nagyon dícséri a sevillát, teljesen megérdemelten, hiszen ők kihoztak magukból mindent a szezonban, jóval kisebb költségvetéssel dolgozva alaposan megszorongatták a két töketlenkedő nagyot.
a szuperválogatottba mindenesetre 3 real madrid játékost rakott szemben 2 barcelonással (sergio ramos, beckham, van nistelrooy vs. iniesta, messi).
nem nagyon fukarkodik a pozitív jelzőkkel:

nst.blog.hu/2007/06/27/spanyolorszagi_szupervalogatott_2006_2007#more107423

rizla 2009.12.26. 17:23:26

de amúgy hozzál példát nyugodtan rá, hogy mikor érezted úgy, hogy hülyeséget ír a madridról, csak mert barca-drukker. keelhaul pl egy pillanat alatt felhozta panchoról az ostoba higanyos beszólását, de nekem sem kellett sokat izzadnom, hogy megtaláljam a katalán gödör című örökbecsűt a 6-2, vagy a római 2-0 után.

rizla 2009.12.26. 17:24:22

@spangol: ebben amúgy van igazság. de most a spanyol posztjairól beszélünk.

rizla 2009.12.26. 17:31:04

"Épp ezért maradhatna még egy szezont Zambrotta és Alves is a helyén, aztán mehetne Alves a Barcába :) Azt hiszem az Alves-Messi oldalon ellenük felálló hátvédek rémálmoktól gyötrődnének a meccs előtti éjszakán :)"

azért ezt milyen szórakoztató így utólag olvasni.

krysal 2009.12.26. 17:37:39

@rizla: rizla, engem nem zavar, ha valaki tahó módon ír egyáltalán, csak azt sem mindegy, hogyan tesszük - ez valamelyest igazolhat téged, de azt is tartom, hogy ha valakinek valamiben igaza van velem szemben, nem tartom szégyennek elismerni azt. Viszont még mindig irrelevánsnak tartom azt az érvelést, hogy valaki attól hazug, ha van egy véleménye. (a visszavonást köszönöm, értékelem)

bedével kapcsolatban nem csak az idény végi vesszőfutása, hanem az írásainak összessége volt a problémám. (Per pillanat nincs időm összeszedni az összeset, mert le kell lépnem, de a napokban bepótlom ezt, csak neked, tételesen, nem hasra ütés-szerűen)

Még csorsan egy reflektálás a példádra: ha valaki az idény válogatottjába kerül, van is miért dicsérni, és szép is lett volna, ha a látványosan pofára eső Barcából több kerül be. (tartom a maximális respectemet a Capello-féle Reallal szemben, de tény, azt a bajnokságot a Barca rettenetesen elkúrta. Ez nem kisebbíti a Real érdemeit, csak még jobban alázza a Barcát.)

Példák hamarosan, szép estét!

spangol 2009.12.26. 17:38:41

@rizla:

- "Roberto Carlost a futballistát sokáig lehetett szeretni, Roberto Carlost az embert viszont saját csapata drukkereinek is bajosan. Sajnos ő egy köcsög." (Mivan?)

- "Az a helyzet, hogy ez az elkényeztetett portugál ficsúr egy magánrepülő segítségével tudott ilyen gyorsan Spanyolországba érni. Ezért jó, ha egy orosz milliárdosnál van a kasszakulcs."

(Nem mellesleg az elmúlt 10 év egyik legnagyobb edzője, nem mellesleg mit hablatyol itt pénzről, bármelyik Cruyff, Rijkaard, Beckham bármikor megengedhetik maguknak a repülőt, nevetésges és képmutató dolog ebbe kapaszkodni.

Csak két példa, amire konkrétan emlékeztem az ökörségei közül, bár nem klasszikus futball-hülyeség, az tény.

rizla 2009.12.26. 18:21:53

@spangol: hát rühelli roberto carlost. és? nem hiszem, hogy ez hozzánemértésről tanúskodna, maximum az ízléséről. hogy a saját drukkerei szeretik-e, vagy nem, az megint csak részletkérdés a madrid szereplésével kapcsolatban.

a ficsúrozás ugyanez. kit érdekel?

rizla 2009.12.26. 18:22:49

egyébként mourinho hogy is jön a real madridhoz?

Glory 2009.12.26. 18:25:45

@Bastille: en gyulolom mindkettot. alapvetoen mindenkit gyulolok. 1 csapat van: MANUNITED :D

rizla 2009.12.26. 18:26:46

@krysal: "tartom a maximális respectemet a Capello-féle Reallal szemben, de tény, azt a bajnokságot a Barca rettenetesen elkúrta. Ez nem kisebbíti a Real érdemeit, csak még jobban alázza a Barcát"

az is tény, hogy az minden idők egyik leggyengébb bajnokcsapat madridja volt. féltávnál alig volt szurkoló, aki ne látta volna sötétnek az egész helyzetet, capello fejét követelték, mindenki röhögött és/vagy vagy értetlenkedett cannavaron, fikázták a játék stílusát, a csúfos, megmagyarázhatatlan vereségeket, az újabb kiesést a BL-ből.
a barcelona bukott igazán persze, hiszen nekik meg kellett volna nyerniük a bajnokságot, de a kritikákkal nem volt miért spórolni a madrid kapcsán sem.

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2009.12.26. 19:36:41

@Glory: had tiszteljelek meg ezzel a poszttal: gyuloltellensegeink.blog.hu/2009/05/26/a_manchester_united
kevés csapat van, ami ellenszenvesebb a mu-nél, talán a milan....:D

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.12.26. 19:51:29

@Bastille:

Ez tetszett. :-) És a hozzáfűzött megjegyzésed is...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.12.26. 20:22:38

@Bastille:

Ez is tetszett, jót mosolyogtam. Hozzátartozik az identitásomhoz, hogy engem soha életben nem látó, egyáltalán nem ismerő emberek (nézz át a PL-topikba) lekorlátoltozzanak.

Ez a szurkolók sorsa. :-))

nasteey 2009.12.26. 22:38:24

@ferenck: "azert a bajnoksagban se elozzenek be,ha lehet."

Pont erről beszéltem (ill. akartam, csak szerencsétlenül fogalmazhattam).
Tehát Higuaín szr, mert csak a Zaragozákat tömi... Engem igazából ez hidegen hagy, én azt látom, hogy a Barca idén még nem kapott ki, és így is csak kettő pont előnyük van, szóval Madridban sem lehet olyan gáz a helyzet.
Egy sérüléshullám alkalmával akár előzhet is a Real. Szóval nekem pont elég lenne, ha a "csakaspanyolbajnokságbanjó" Higuaín vezérletével előznék a Barcát. (remélem így "átmegy" :D)

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2009.12.27. 06:34:09

Egyszer valaki összeszedte (popp), hogy van-e harminc játékos, akik jobb csatárok, mint Higauín. Talált harmincat.

Azt hiszem Gagot is Capello fedezte fel, sőt amikor Madridba érkezett három játékost szeretett volna az öreg:Diarra, Diarra és Diarra. Aztán ebből lett: Diarra, Marcelo, Cassano, Cannavaro...

Bár Marcelo olyan zsugákat osztogat az elmúlt pár hétben, hogy magam is csak tátott szájjal nézem.

10 éve három csapat játszott a BL elődöntőjében, de egy negyedik győzött a bajnokságban. A bajnokcsapatnak 11 veresége, 66-44-es (+22) gólkülönbsége, 69 pontja volt. A még éppen nem kieső, 17. helyezett Numanciának 25-tel kevesebb pontja (45), mindössze 15 veresége és 47-59-es (-12) gólkülönbsége.

A mostani tabellát meg sem merem nézni 15 forduló után.

rizla 2009.12.27. 06:44:21

összefoglalom pancho kommentjét tömören:
higuain gyenge. a bajnokság szar, brühühü.

megakadt a lemez.

rizla 2009.12.27. 06:46:06

@pancho_sanza: amúgy pancho, te el tudod képzelni, hogy higuain kap egy labdát a tizenhatos sarkánál, vele szemben védő, lendület nincs, passzolni nem igazán lehet és egyszer csak átemeli a kapus felett, mint güiza tette?

Keelhaul 2009.12.27. 09:53:09

@pancho_sanza: Jól van, örülök, hogy itt vagy. Akkor szembesítelek a tényekkel.

Popp 2009.06.28-án a következőket írta (sajnos utána kellett néznem, mert abban a hitben élek, hogy popp nem egy segg,, és tényleg!)

"Hát ha a csatárt kiterjesztjük mindenféle támadó vagy támadó szellemű játékosra, akkor lehet, hogy találunk nála harminc jobbat. De ha az almát hasonlítjuk a körtéhez, akkor is a görögdinnye a legnagyobb."

Illetve:
"Hátha a csatárt kiterjesztjük mindenféle támadó vagy támadó szellemű játékosra, René Higuitára és Chilavertre noch dazu, akkor lehet, hogy találunk nála harminc jobbat. De ha az almát hasonlítjuk a körtéhez, akkor is a görögdinnye a legnagyobb, mármint sok sorolt játékos között kábé ennyi értelme van a hasonlítgatásnak."

(Valamiért kb ugyanaz a komment két bevezetővel ment el.)

"ha jól számolom popp kolléga szerint öt argentin támadó biztosan előtte van a rangsorban (Tevezt és Militot is idevettem még). ferenck elmondja neked, hogy van-e Higuaín olyan jó, mint Nistelrooy, van Persie, Robben, Huntelaar vagy Kuyt és Babel.
popp megosztja velünk, hogy Higuaín van-e olyan jó, mint Totti, Cassano, Toni, Ibrahimovic, Milito, Gilardino, Trezeguet, Pato, Sevcsenko vagy Rossi. De lehet ide venném még Kakát is, mert ha kéne egy csatár és választani lehetne, hogy Higauín vagy Kaká, akkor most ki és hogyan döntene."

Ezt te követted el. Erre válaszul Popp kolega:

"Ha konkrét általad fölsorolt játékosokat vesszük mégis, meg a tavalyi évet, akkor viszont az argentin fölsorolás többé-kevésbé rendben van, a hollandok közül Kuytnál, Babbelnél feltétlenül jobb, Huntelaarnál legalábbis nem rosszabb, Trezeguetnél, Sevcsenkonál, Toninál már jobb és a fránya számok azt mutatják, hogy Rossinál is, Gilánál sem rosszabb. Afrikára pillantva Adebayornál jobb, ahogy az esős szigeten szaladgáló Anelkánál, Walcottnál és Santa Cruznál is, vagy német gomeznél, a spanyol brancsból csak Henry, Villa és Forlan egyértelműen jobb nála manapság."

Fűzzek még hozzá valamit, vagy jó így is?

Keelhaul 2009.12.27. 09:54:38

@Keelhaul: Jelenleg a számok azt mutatják, hogy volumenben csak Villa és Ibrahimovic jobb, hatékonyságban senki. Itt tartunk.

Iustizmord 2009.12.27. 11:24:54

képzeljétek, végigolvastam a kommenteket.

a személyeskedés kissé szánalmas volt néhány helyen... azt hiszem itt ún "hívek" póbálták saját igazukról meggyőzni a többi "hívőt", ami kb az a kategória, mintha Benedek pápa meg akarná keresztelni a jeruzsálemi főrabbit.

spangol 2009.12.27. 11:53:11

@Keelhaul: Kuytnél biztosan nem jobb, amúgy ő nem is csatár, Babel meg egy kalap szar.

Totti, Milito, Eto, Pato, Anelka, Ibra, Messi, Torres, Adebayor, Henry, Villa, Forlan, Dzeko, Cassano, Kaká, Cé, Rooney - csak kapásból, és csak aki biztosan jobb, mint Higany.

Jó iparos, olykor klasszis megoldásokkal.

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2009.12.27. 11:55:25

@pancho_sanza: "A mostani tabellát meg sem merem nézni 15 forduló után."

inkabb annak orulnel,h - hosszu evek utan - a csapatod vegre elkezdett futballozni is,es h csak ket ponttal vagytok lemaradva,ami ha tetszik,ha nem higanynak is koszonheto. nemcsak ne3ki,de a madrid 4-5 azon jatekosanak egyike,akiken all vagy bukik a jo szereples. hozza kepest az agyondicsoitett benzemad igencsak halovany. es az a helyzet,h ebben a mostani madridban a szinten lesajnalt van der vaart is sokkal jobban erzi magat,mint a tavalyiban,ami annak ellenere,h keveset jatszott,meglatszik a teljesitmenyen.
az altalam felsorolt holland csatarok mindegyikenel jobb most. kepessegeket tekintve robben es van persie ugyan elotte jarnak,de semmire nem mennek a kepessegeikkel,ha orokke serultek. de legyen benzema a kezdo,meg kaka is,aztan bukjatok el mindent... neha nem art elismerni,ha tevedunk: nyaron rendkivul modon elleneztem a samu-ibra cseret,es nem mondom,h ibra feledtette samut,de tevedtem,mert bevalt,es vitt valtozatossagot a csatarjatekba. ez nem azt jelenti,h szuimpatikusabb szamomra a kameruninal,de jatekaval es a tole nem vart alazatos hozzaallassal elfogadtatta vele a dontest. miert nem vagy kepes elismerni,h tevedtel higannyal szemben,es teszed folyamatosan nevetsegesse magad? komolyan mondom,lassan az az erzesem,h otthon legyartottal 1 higany viaszbabut,es ronto varazsfoprmulakat ("qrva anyad te mocskos argentin" stb.) mormolva szurkalod sziven napi 10 alkalommal

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2009.12.27. 12:08:11

akik jobbak higanynal: eto'o,villa,drogba,ibra,torres,rooney. messit,c-t azert nem emlitem,mert nem uaz a poszt. ez 6 jatekos es nem 30.

@spangol: sokszor lattad az oszi henry-t? mert ha igen,akkor meglep,h jobbnak veled higanynal (meg ha pedrot irtad vna,rajta lehetne vitazni). sztem itt most nem a tortenelmi szerep,hanem a jelenlegi helyzet szamit. minden bizonnyal batistuta is nagyobb vt nala,de attol meg most higany a jobb. uez ervenyes a henry-higany osszehasonlitasra is.

spangol 2009.12.27. 12:18:19

@ferenck: jó, akkor Henryt cseréljük ki Drogbára :)

Ha ezt a formát állandósítani tudja Higany, majd akkor lehet róla beszélni, h mekkora játékos. Egyelőre volt pár jó hónapja a BAJNOKSÁGBAN, válogatottban, BL-ben egyelőre sehol sincs.

Keelhaul 2009.12.27. 15:48:50

@spangol: Szép lassan vonulsz vissza, tetszik ez nekem.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.12.27. 16:09:12

Megtisztelő, hogy az én ezer éves hozzászólásaim szolgálnak ütős érvként ebben a vitában, de csöppet sem lep meg. Higu meg már lassan gyakoribb vitatéma itten, mint a CR vs Messi. Ez alkalmasint azt is jelenti, hogy a srác tesz ezt-azt a pályán, drukkolok neki a házi gólkirályságért folytatott harcban.

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2009.12.27. 16:32:09

@popp: az is roppant szorakoztato,h madrid- es barca-drukkerek ritkan ertenek barmiben is annyira egyet,mint higany megiteleseben. sot,barca-oldalrol lenyegesen kevesebb higany-fikazast lehet olvasni,mint madridista reszrol. persze utobbiban Pancho mester elevulhetetlen erdemeket szerzett

_Maverick · http://newdeal.blog.hu 2009.12.27. 20:09:00

@popp: Pontosan ezt akartam írni a kommentek elolvasása előtt, aki ennyire beszéd téma, az valamit csak tesz érte.

Valahol feljebb olvastam, azért Adebayor a kanyarban nincs szerintem Higanyhoz képest.

A statisztika ugyan nem minden, de egy csatárt nagyon is minősítenek a góljai. Persze ez függ a csapattársaktól is, és távol álljon tőlem, hogy ha A x gólt lő és B ugyanabban a bajnokságban y-t, akkor x>y esetén A jobb mint B kijelentésre ragadtassam magam, de ha csak a spanyol bajnokságból vesszük a neveket, akkor Higuain jelenleg jóval kevesebb játszott perccel 3. a góllövő listán Ibra és Villa mögött, akik természetesen jobbak is nála, nem vitatom. Ez 2 darab Spanyolországból. Persze, elvileg könnyebb a Madridban gólt lőni, mint az Almeirában, de azért mégiscsak figyelemre méltó, főleg ha nevekkel akarunk dobálózni.

_Maverick · http://newdeal.blog.hu 2009.12.27. 20:10:11

És egy teljesen OFF téma:

Sports Interactive, Football Manager 2010...

Ti mennyire vagytok a sorozat függői?:)) Ez már szinte karcolja a tökéletest, erősen függést okozó a cucc...

rizla 2009.12.27. 20:19:17

@_Maverick: sose értettem a menedzserjátékbuzikat.

emberek, pro evolution soccer. tisztességes focibuzi nehogymár kis pöttyöket bámuljon felülről meccs-szimulációként..

horas 2009.12.27. 20:40:54

Én nem látok benne semmi kiugró dolgot,sem játék intelligenciában,sem helyzet felismerésben,technikában,váratlant sem igazán lehet tőle látni,viszont van egy jó helyzet kihasználó készsége,de ilyen csatárokról tudunk, rendszeresen jó átlagot hozó nem klasszis csatárból minden bajnokságban van egy jó pár...Ez az én személyes észrevételem,viszont azt elkell ismerni,hogy fejlödőképes a srác...
Bármi lehet még belőle az nincs kizárva,de én nem nagyon látok benne fantáziát,és most ne jöjjön nekem senki a Zaragoza-nak lőtt átemelős góljával,mert tavaly a falábú Cléber Santana akkor szóló és egyben bombagólt ragasztott a Bernabeu-ban Mallorca mezben mind a húzat és nem lett tőle klasszis csatár...

rizla 2009.12.27. 21:14:07

@peter135: az élhet!

kár, hogy a multiplayer csak eredetivel lehetséges pesben:( de aki fifa 2007ezni akar, az szóljon!

horas 2009.12.27. 21:27:50

@rizla: Eggyet majd szúrhatnuk...

horas 2009.12.27. 21:28:32

Csak visszakellene raknm a gépre..

Henke 2009.12.27. 21:40:08

@_Maverick: én vmi régebbi részével játszottam, asszem FM 2007. Ahhoz képest sok az újítás? Vagy amolyan fifásan egyforma mindegyik rész :)

Én pl ugyanugy tudok jókat sörözni-ugrálni az egyik haverommal amikor az egyik pötty berug egy kisebb pöttyöt a harmadik pöttynek :D mondjuk nem mostanában.... ld.:2007.

sundin 2009.12.27. 21:43:02

@horas:
Cléber tényleg nem lett klasszis csatár, mivel középpályás :)
Ha már Atlético, nem tom ki figyeli a híreket, Sinama Pongolle-t eladták a Sporting Lisszabonnak 6 millióért, és Maxi Rodriguez is távozhat nagy valószínűséggel még a télen (Boca).

nasteey 2009.12.27. 21:46:31

@_Maverick: 2008-ban UEFA-kupát nyertem a Fio-val. :D
Viszont nem nyúztam sokáig a sorozatot, mert előbb utóbb úgyis megvolt, hogy bizonyos kategóriába kiket lehet elhozni apróért, akik amúgy kurva nagy spílerek. Matí Fernandez a Villarrealból 20gól-és-assziszt szezononként... :) Egyébként meg lehetetlen volt értelmesen igazolni.

A Pes tényleg nem rossz, viszont agyvérzést kapok a passzolási rendszertől (gyakorlatilag 10-ből 5 passz tuti nem annak megy, akihez akarom), plusz a cselezés és a mozgás is ugyanaz gamepadon, annál meg nincs idegesítőbb, amikor egy véletlen oda-vissza húzástól a balfék védő nyom el elasticót... és persze méterekre pattan.
A Fifa meg egy gyenge elfutok-beadom-gól játék, nagyon sablonos.
Valaki csinálhatna már olyan játékot, ami engem is leköt. :D

rizla 2009.12.27. 22:21:40

@nasteey: "A Fifa meg egy gyenge elfutok-beadom-gól játék, nagyon sablonos."

dehogy, ez már régen megváltozott. csak a 08 pc-re akkora arculcsapás volt, hogy váltottam pes-re.

JClayton · http://bumm.sk/blog/szemtanu/ 2009.12.27. 22:21:54

@peter135: jut eszembe, valaki berakhatná már ide Higuain statisztikáit a legfrissebb Football Managerben, aztán végre eldőlne az a vita, hányan jobbak nála :)

JClayton · http://bumm.sk/blog/szemtanu/ 2009.12.27. 22:22:24

(amúgy sajnos nem viszi a vasam a legfrissebbet, én is a 2007-esnél megrekedtem)

Keelhaul 2009.12.28. 15:19:01

@JClayton: Az FM jó, a fifát is szerettem, de csak addig, amíg legnehezebb fokozaton 7-8 gólokat tudtam rúgni. Aztán 3-4-3 helyett 3-5-2-ben kezdtem játszani, és rájöttem, hogy a fifa valójában szar.

_Maverick · http://newdeal.blog.hu 2009.12.30. 15:46:20

@shinigami: Bennem vegyesek az érzések...

Guti az Guti. Raul és Casillas mellett a 3. a megszeretett régi, fiatal csapatból. Egy zseni képességeivel és egy hülyegyerek mentalitásával... Nem tudjuk a hátteret, de 500 meccs és sok fontos momentum után szerintem szebb távozást érdemelne, illetve befejezést. Kár érte, hogy nem olyan lett a karrierje, amilyen lehetett volna...

így marad pár zseniális mozdulat az emlékekben, és egy nagy kérdőjel: mi lett volna ha...

Der Beste 2009.12.30. 19:21:46

@shinigami: Nekem soha nem volt a kedvencem, de sajnálom, hogy így ér véget a Real-Guti történet.
Az 500 meccs, s a számos remek teljesítmény miatt köszönet illeti.

halareaal 2009.12.30. 23:32:42

hát igen, elég méltatlan ez így. még ha a klubvezetéssel veszett volna össze, akkor is az lenne, de így főleg, h egy pár hónapja jött edző miatti konfliktus miatt teszik ki/megy el. persze meg kell teremteni Pellegrini tekintélyét, meg ő az edző mégiscsak, meg minden, de akkor is.
az viszont örömteli, h nem építünk már rá semmit, és mostanra mindenképp jobb játékosok vannak a helyén. hiába zseni, őmiatta bosszanokdtam talán a legtöbbet Real meccsek alatt/után. azért sajnálom, remélem lesz még 1-2 jó szezonja, és h nem találkozik ellenfélként a Madriddal, szinte biztos h parádézna
süti beállítások módosítása