Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Ligue 1 - #15 Virgács helyett ólom

2009.12.04. 19:00 OJ

Nem tudunk neheztelni azokra, akik kellemesen dekoratív krampuszlányok és ragyogó francia bajnokik társaságában szeretnék tölteni a hétvégét, jobb programot magunk se találhatnánk - pláne most, hogy leállt az enbéegy. Tetszetősnek ígérkezik a Bordeaux-PSG és a Lille-Lyon, továbbá helyi csörtéket bonyolítanak északon, nyugaton és délen is. Ne feledjük: míg mi békésen fővesztésre ítélünk egy tescós csokimikulást, egy szerencsés fiatalembernek virgács helyett egy bazi nagy ólomgolyóbis csusszan a bakancsába, közönségdíj gyanánt egész éves, kitartó munkájáért.

Esküszöm, nem akartam, de most, hogy egész álló héten a _benito által megírt téma körül forgott a világ, felerősödött a megérzés - mikor, ha most nem, ugye -, hogy a szünetben bizony luxusprémet terítettek a gyúrópadra a Boulogne öltözőjében. Foghatjuk a szupercserére (Luyindula) vagy akár a törökre, de akkor is túl sok ismeretlen van ebben az egyenletben. Mikor az óra első számjegye hatosra váltott, még egy nem akármilyen bombagóllal vezetett a Boulogne - a hetesnél meg már a negyediknek örült fél Párizs. Az esti kuszaságot Maurice első bajnoki gólja zárta le - svájci források szerint a meccs után percekig visított a rendszer az UEFA-székházban. [Boulogne-PSG 2-5]

Visszatekintés után térjünk át a hétvége ünnepélyes részére, ennek apropóját a francia bajnokság legnevetségesebb formátumának járó Ólomlabda (Ballon de Plomb) átadása adja. Komoly feltételeknek kell megfelelni a jelöléshez: biztosak lehetünk benne, hogy a nyertes vérében a visszafogott futballtudás, a hitvány döntések, a megkérdőjelezhető mentalitás és a fájdalmas egyszerűség tökéletes elegye lobog. Hétfőre várható az eredmény, íme egy csapatra való esélyes - a teljesség kedvéért első cserének a hányaveti Ben Arfát is benevezzük, akinél nagyobbat senki nem harapott grépfrútba citromba az ősszel.

Ők tizenegyen:

Stefan Babovics (Nantes, ma már Feyenoord), Mustapha Bayal Sall (St-Étienne), Stéphane Dalmat (Sochaux, a versenyben egyedülálló módon már kétszer is állhatott dobogón), Nicolas Dieuze (Toulouse, most Grenoble), Elliot Grandin (OM, Grenoble, épp klub nélkül...), Ivan Klasnic (Nantes, most Bolton), Luigi Pieroni (Valenciennes), Diego Placente (Bordeaux).

A dobogót így érezzük:

1. Kader Keita (OL, ma Galatasaray): Ahhoz képest, hogy mennyiért szerződtették, úgy megégett ez az arrogáns elefánt, mint egy szakácstanonc első piskótája. Személyében tiszteljük a Lyon újkori játékospolitikájának legnagyobb mellényúlását: Aulas papa közel tíz millát bukott rajta.

2. Mateja Kezsman (PSG, jelenleg Zenit): Mintha ráakasztották volna a karrierjét egy szubtérmezős vonóhorogra, ami összevissza dobálja őt a világban, mindennemű logika nélkül. Harmincévesen még mindig a megállapodásra vár - Párizsban még cserének se volt meggyőző...

3. Fred (OL, ma Fluminense): Sokan vannak, akik kellően alulintegráltak e nívós elismerés begyűjtéséhez, de a Lyonból kiutált fürtös bohócon kevesen tesznek túl. Meggyőződésem, ha az üvegházhatásról kérdeznék, felsorolná, hol van tükör a lakásban. Nevezése meglepő, mivel a naptári évet nézve csak rövidke ideig volt alkalmazásban a Lyonnál, de az másból se állt, csak díváskodásból meg szájkaratéból.

Nem kerültek a keretbe: Alonzo, Ben Arfa, Ben Frej, Bourillon, Calvé, Djibril Cissé, Curbelo, Feghouli, Gigliotti, Jemmali, Leko, Maoulida, Matsui, M'Bami, Mensah, Meriem, Mirallas, Moreira, Niculae, Obertan, Oliech, Diego Perez, Perquis, Rothen, Sablé, Samassa, Simic, Tavlaridis, Thomert, Traoré, Vitakic, Viviani, Ziani.

***

Apoula Edel, a kameruniból lett örmény válogatott portás sztorija némiképp egyedülálló Kelet-Európában, mégis - vagy talán ezért - elég sokan jelentkeztek patent megfejtéssel. Hasonlóan alakult  az egykori Szpartak-hátvéd Tchuisse karrierje, de egyes érdekcsoportok nem érezték fontosnak a fekete srác honosítását, aki így némi inzultustól kísérve lemondott szbornajás álmairól és inkább kameruni lett maradt.

Most pedig átadnám a szót aktuális nyertesünknek, aki önmagát a franciákat csak felületesen ismerő - de elismerő - kibicnek titulálta, ettől függetlenül simán elképzelhető, hogy pástétomba alázza a szerzőt. Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa következik pirossal, kékkel a szerző tolmácsolja az üveggömbben látottakat.

Valenciennes - AS Monaco 

2-1  A hazaiak jó formában, a vendégek pedig nem igazán, két vereséggel hangoltak erre a mérkőzésre, igaz, hogy legutóbb a Valenciennes is kikapott, de azt megelőzően elég régóta nem. 2006-ban kaptak ki legutóbb a Monacotól, ez bizony 3 pont lesz a hazaiaknak.

3-1 Kisiklás volt - hullámvölgyért katt a másik oldalra.

Montpellier - Le Mans 

3-1  Nem is tudom mikor nyertek legutóbb a vendégek, a Montpelliernek pedig pont erre a 3 pontra lesz szüksége, hogy stabilizálja a helyét.

3-0 A (vész)harangöntés szépségeit nem kell bemutatni a vendégeknek, tavaly már megfordultak pár műhelyben.

Nice - OM 

0-2  Meglehetősen rapszodikus a nemrég feldúlt kikötővárosiak teljesítménye, de úgy érzem hiba nélkül elviszik a 3 pontot.

1-4  Kettejüket két nyüvedék pont választja el a tabellán. Skandalum!

Rennes - Lorient 

1-1 Bevallom, Bölöni óta keveset figyeltem az otthoniakat, kicsit más dimenzióban játszanak már, de a Lyon elleni döntetlen pont eléggé feltüzelte őket egy újabb pontosztozkodásra.

1-2  A Lorient még nem nyert a szomszédban - eddig.

St-Étienne - Sochaux 

1-2  Tökéletesen kiszámíthatatlan, de ha ez bejön, király vagyok.

1-0  Jól látja Kornél, űrkutat ásni nyilván egyszerűbb, mint ezt a meccset belőni.

Bordeaux - PSG 

4-2 A párizsiak meggyőzően hangoltak, csak úgy, mint a hazaiak. Mi lesz ebből? Gólfesztivál, és megerősített első hely.

3-2 Úgy kapkodjuk majd a fejünket, mint botorkáló öreganyám egy fallabda-meccsen.

Auxerre - Nancy 

3-0 Az utóbbi 6 meccsen 4 gól, ez a Nancy mérlege, most már igen jó hasznát vennék Rudolfnak. A legbiztosabb tipp.

2-1 Youssouf Hadji még most se indián, most se indián, most se indián...

Grenoble - Toulouse 

1-3 Adott egy biztos kieső, és egy szépeket is mutatni tudó középcsapat. Nehezen tudok más végeredményt elképzelni.

1-1 Egy friss hitelelemzés szerint egy pontot kockázat nélkül megajánlhatunk a csíkoshajúnak és csapatának.

Boulogne - Lens 

0-1 Aki szeretne tuti fogadást, az még gyorsan tegye meg a vendéggyőzelmet, mert igen jó odds van rá, a Boulogne pedig csak attól nem kap ki mostanában, akivel nem találkozik.

2-1 Olyan lesz, mint a majonézes bundáskenyér. Bizarr.

Lille - Lyon

3-2 Végül a vasárnap esti meccs, amit senki sem fog követni Európában, mert az Örök Város örök rangadója lesz ezzel egy időben. :) A mérkőzésről szólván, a Lyon október óta nem nyert a bajnokságban, most sem fog, mert otthon meggyőző a Lille, és ezt most is bizonyítani fogja egy remek meccsen.

1-1 Rokonlátogatás a fél lyoni keret részéről, Bastos győztes egyenlítő góljával. Örök Város, haggyálmá'...

16 komment

Címkék: francia videó beharangozó üveggömb tippverseny ligue 1

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr31574304

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.04. 19:20:08

Megint remek poszt, OJ talán a legfrissebb posztoló, de hogy a legstabilabban minőséget tartó írókhoz tartozik, az biztos. Akkor kard ki kard, győzzön a jobbik. :)

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.12.04. 21:26:10

Nézzenek oda elkezdtem francia posztokat olvasni. :P

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2009.12.04. 21:28:46

ne má, neked kötelező, egy ilyen avatarral, vazze... poszt per tíz komment, minimum. vagy cserélj Drogbára.

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2009.12.04. 21:32:26

@Great Cornholio:
Szavakra anonim (a nyílhegybékás kör jön), tippelésre az összefoglalóban szereplő rébusz egyik megfejtője. Sőt, ha minden terv szerint alakul, hétvégére kaptok Lyonból élménybeszámolót is, erre 50,01% esélyt látok jelenleg.

zsakfos 2009.12.04. 21:42:57

A múlt heti poszt után megfogadtam, hogy megnézek egy francia bajnokit és ez a mostani csak megerősített benne:)
Kinéztem ezt a jó kis Bordó-Párisz meccsöt, mikó lesz?
Asszem akkor láttam utoljára a PSG bajnokiját mikor még Okocha játszott ott, na az se most volt.

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2009.12.04. 21:51:14

@zsakfos :
Holnap 9-től. PSG kénytelen lesz Giuly és Camara nélkül nyomulni.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.12.04. 22:15:07

@OJ: De most mire kell keresni a megfejtést, mi a rébusz, mert nem találtam meg. Vagy csak béna vagyok. :)

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2009.12.04. 22:16:36

@Great Cornholio:
Hiába keresed, a hétfőiben lesz benne. ;)

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2009.12.05. 23:09:05

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:
Én konkrétan ülök, de amúgy kicsivel vezetek, mert van egy telim.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.05. 23:14:07

@OJ: :) Valóban, mindketten azonosan tévedtünk, te azonban fogtál egy telit. Holnap eldől. :)
süti beállítások módosítása