Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Bundesliga, 14-15. forduló - Piszkos Fred, a kapitány?

2009.12.04. 11:25 heinrich

A pult alatt tovább folytatódott a Ki nem akar Bundesligát nyerni? fedőnevű verseny, ikszek és csöcsrefutások tarkították a fordulót. Megbicsaklott a tizenöt perc hírnevét a múlt fordulóban kijátszó Schalke, és a nyegle Hoff, és csak egy pontra futott a HSV, Wolfsburg, Werder triónak. Gurgulázóan jót röhögött rajtuk a Bayern – ezt egyébként az utolsó bajnoki címüknél már megszokhattuk. A Leverkusen kapcsán viszont csak vegyes érzésekkel, sűrűn pislogunk. Kavarja ez most, vagy nem kavarja? – őrlődünk az örök hamleti dilemmán töprengve. Update! - a helyes megfejtő montipájton néven mutatkozott be a vonalban, helyes megfejtése pedig Felix Magath volt, köszönjük.

Leverkusen – Stuttgart 4-0
Mert az egyszer oké, hogy valaki letolja otthon a svábokat, idén ez nem különösebben nagy etwas, de hogy mindezt úgy teszi, hogy az ellenfél játéka szánni való vergődéssé silányul, és az ember hirtelen egy Bayern München – Osnabrück haknin érzi magát, az kicsit erős.

Kiessling apródunk megint hármat hintett, és mellette Derdiyok is próbál szorgoskodni – miközben visszatérőben P. Helmes, akit azért egy klasszissal egyelőre jobbnak látunk a bankárok szeme fényénél. A ’kusen sorsolása elég pitlák, bár még kétszer mennek idegenbe karácsonyig, minden meccsük hozható, komoly sansz mutatkozik az őszi bajnokság betakarítására. Ehhez most Hannoverben kellene győzni; a feladat nem megoldhatatlan, még a Bayernnek is sikerült. Némileg a kavarja-nem kavarja kérdéskörre is választ kapunk, hiszen ezen a meccsen megdönthetik a klub veretlenségi rekordját, amit még minden idők legjobb Leverkusenje állított fel tizennégy meccsel a 2001/02-es szezonban – már ha el nem lúzerkedik.

Werder Bremen – Wolfsburg 2-2
Zsíros kis meccs volt; végre megébredt Dzeko, és majdnem sikerült is célba vonszolnia csapatát, de az utolsó negyedet végignyomó Bréma Mertesacker fejbedobásával célfotóra mentette a meccset. Brémában gond nélkül vészelték át Diego eladását, sőt a pompás igazolásokkal sokkal jobban megosztották a csapattagokra háruló felelősséget is, Özil a nagy ígéret fiókból szép lassan felkúszik a befutott klasszis polcra, és Marin is csak jobb lett, mióta kiszabadult a vakok közül. A Wolfsburgnak meg kicsit sok volt mostanában a jóból; a BL, a bosnyák válogatott szereplése, a kupa, a Bundesliga és az edzőváltás egyszerre azért igen rágós falat, hörcsögpofával nehéz nagyokat mondani.

A Bréma Kölnbe látogat, míg a Wolfsburg a kiszámíthatatlan, de azért stabilan középszerű Freiburgot fogadja – nem számítunk botlásra. Csak egy kicsire.

Gladbach – Schalke 1-0
Magath zeppelinje szép lassan beúszott a dobogóra, és az általános töketlenkedéseknek köszönhetően – melyből most maguk is kivették a részüket – maradtak is ott. Pedig láttam a meccset, de meg nem mondom Neuer milyen mezben védett, a Gladbach arra pusztította a labdát, amerre állt, miközben monotonon zakatolt előre a 04, örökös sakkra kényszerítve a hazaiakat, de az ezzel járó döntetlen ebben a sportágban nem tartozik az írott szabályok közé. Előbb kellett volna behozni Holtbyt, alighanem.

Hannover – Bayern 0-3
Az Enke halálát követő első hazai meccsen nem tudott maga fölé nőni a Hannover, a Bayern pedig különösebb erőlködés, vagy szemkápráztató játék nélkül maga alá gyűrte az apróvadat. Nem nagy trófea, de mindenképpen betevő falat.

Most a jó formát futó Gladbachot kellene legyűrni, valószínűleg menni fog, Ribéry visszatérése is egyre közelibb, talán már be is szállhat egy átmozgató nyargalászásra.

Mainz – Hamburger SV 1-1

Mindenki megtartotta a maga karakterét, a Mainz bőszen tekerte a mákdarálót, a HSV meg kííínosan hosszúra nyújtja a nyeretlenségi sorozatát, Brúnó eddig tökéletesen rászolgál a szezon előtt kiutalt -10%-ára – már ami csapata teljesítményét illeti, hiszen az elmúlt kilenc meccsből mindössze egyet bírt lehozni, azt is a Hertha ellen.

Az otthon rútul megégő Hoffenheim következik; észak vs. dél, víz vs. tűz, kocka vs. gömb, Brúnó vs. Rangnick, igazán remek cuccnak ígérkezik, reméljük be is üt, jöhet az endorfin rush.

Hoffenheim – Dortmund 1-2
Sima hazai hengerrel kalkuláltunk, de egyelőre a Hoff csak szeretne a Brémára hajazni, a döntő csapást sokszor nemhogy nem bírják bevinni, de egyenesen rájuk mérik. Az első félidőben pályán sem voltak, a másodikban meg rövidre sikerült a felszabadítás, és Sahin visszafoglalta a várat, de ez mind semmi, hiszen Kuba is betalált, ha nem vigyáz, tényleg lecsap rá a Liverpool. Megemlékezünk még Maicousel vendégjátékáról, röpke hét perc elég volt hozzá, hogy lezavarják a francba.

Borussziában a számunkra egyre gyanúsabb Nürnberget lehet fogadni a héten, akiknek a szezonja kezd kísérteties hasonlóságot mutatni a két évvel ezelőtti kizúgással; szép kis csapat, jó kis csapat, de egy megelőző balossal rendre keresztbeverik őket – Nürnberg- Freiburg 0-1

Hertha – Franfurt 1-3

Szintén zenész, mindenki a maga útját járta. Skibbe következetesen lehozza a nyerhető meccseket, míg Berlinben tovább tart a fire sale, végkiárusítás, nulla százalékos THM mellett bármi elvihető bemondásra, ráadásul a sorsolásukat elnézve, idén már nem kell több ponttal vesződni. Statisztika-guruk bekommentelhetnék, volt-e valaha gyalázatosabb őszi szezon, mint a mostani nagy menetelés a semmi felé.

Az Eintracht a mákdarálókat fogadja, míg a Hertha Gelsenkirchenben játszik mikulást, arra felé igazán megérdemlik a három pontot.
 
Bochum – Köln 0-0
Ritkán látható, fertelmes játékkal jelentkezett a Bochum, a levitézlett portugál kompánia olykor fiduckodó csődörnek tűnt mellettük, de mivel Petit sem tíz, sem pedig három méterről nem bírta eltalálta a kaput, majd Novakovic szépen kialakított ziccere is a felső sarok mellett süvített el, maradt a két csapatot leginkább jellemző hatalmas, kövér, pocakos nulla-nulla. Kár, hogy ezért is adnak pontot.

Vigyázó szemünk ezúttal a DFB-kupára irányul, érdekes adatokra bukkantunk, turkálunk kicsit mások bukszájában. 

A német kupa javainak elosztása központilag, előre meghatározott módon történik, és igen búsás haszonnal kecsegtet, adott esetben nagyobbat lehet kaszálni, mint az Európa-ligában, vagy egy szaftos magyar bundameccsen.

DFB-kupa kifizetések
Első kör: €100.000
Második kör: €237.500
Legjobb 16: €493.500
Negyeddöntő: €1.037.500
Elődöntő: €1.750.000
Kupavesztes: €2.000.000
Kupagyőztes: €2.500.000

Egy magunkfajta csekély értelmű Bundesliga-bocs számára is könnyen kiszámolható, hogy 6.111.500 eurót akaszt a győztes, de ez – mint a teleshop reklámban – még nem minden.

Pálya körül elhelyezett reklámok
Első kör: €13.000 (hazai csapat) -  €9.000 (vendég)
Második: €32.000 (hazai) - €22.000 (vendég)
Legjobb 16: €76.000 (hazai) - €51.000 (vendég)
Negyeddöntő: €90.000 (hazai) - €60.000 (vendég)

Tévés meccs esetén, ez az alábbiak szerint módosul.
Első kör: €270.000 (hazai csapat) -  €180.000 (vendég)
Második: €324.000 (hazai) - €216.000 (vendég)
Legjobb 16: €356.000 (hazai) - €238.000 (vendég)
Negyeddöntő: €450.000 (hazai) - €300.000 (vendég)
Elődöntő: €567.000 (hazai) - €378.000 (vendég)

Meccsbevételek eloszlása
- 10%-ot lenyúl a szövetség.
- 15% a hazai csapat rendezési költségeit fedezi, mely magában foglalja a bírói díjakat, és a vendégek utazási költségét is.
- A fennmaradó összeget a csapatok között egyenlő arányban osztják el.
Ez alól kivételt képez a döntő, erre vonatkozó adataink viszont nincsenek.

Tippjáték

ycool – bár derekasan küzdött – nem tudott ellenállni a csúcstámadási kísérletünknek,
így az állás 1,5 : 2,5-re módosult, célunk nem lehet más, mint a hálószaggató egyenlítés.

Eheti feladványunk egyszerűbb, mint egy Bud Spencer pofon; ismét csak egy nevet várunk, avagy ki látható az alábbi képen. Könyörögve kérek mindenkit, hogy egyben a vonatkozó tippjeit is küldje! Még mindig heinrich.nst@gmail.com a mennyek kapuja.



Üveggömbünk

A helyes megfejtést ezúttal montipájtontól kaptuk, ímhol a megálmodott nyerőszámok:

Bayern-Gladbach 3-1
Dortmund - Nürnberg 1-0
Hannover - Leverkusen 0-4 (Barnetta és Derdiyok 2-2 góljával!)
Hamburg-Hoffenheim 4-2
Wolfsburg-Freiburg 6-3
Stuttgart-Bochum 3-2 (ezt nektek, mocskos tippmixelők!)
Frankfurt-Mainz 0-0
Köln-Werder 1-3
Schalke-Hertha 5-1
 

99 komment

Címkék: német beszámoló bundesliga h beharangozó üveggömb

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr811573299

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hispan07 2009.12.04. 12:03:50

a Podolski gyerek él még?

_X_ 2009.12.04. 12:39:41

Jó lett a post, örülök, hogy több csapat is szerepet kap a BuLi posztoknál :)

HSV-vel kapcsolatban annyit megjegyeznék, hogy mostanában Hospital SV-nek is szokták nevezni, mert kb 10 játékosuk sérült (legutóbbin növekedett 9ről 10re), szal nem feltétlen csak Brúnó tehet erről...

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2009.12.04. 13:12:36

"fiduckodó csődörnek" ez, mi még nem hallottam. de tetszik. inkább kitalálom, mit jelent. :)

Titi120 2009.12.04. 13:41:06

Ennél bonyolultabb feladványt is el tudtam volna képzelni, elvégre rá is van írva: Hitachi !

acdcisti 2009.12.04. 14:08:49

"Statisztika-guruk bekommentelhetnék, volt-e valaha gyalázatosabb őszi szezon, mint a mostani nagy menetelés a semmi felé. "

Heinrich, a város stimmel, a csapat nem. Berlini a rekord, de Tasmania Berlin: 17 folduló után 1győzelem, 1döntetlen ami akkor 3 pont volt. Most lenne 4, de úgyis kevesebb mint az aktuális berlini bohóccsapaté.
Szezon végére összekapták magukat, 2győzelem 4döntetlen. Utolsók.
Ez a 65/66os szezonban volt. Tudtommal ez a leggyengébb bundi szereplés. Nehéz lesz valaha is megismételni, neadjisten gyengébben szerepelni. Bár az idén keményen próbálkozik a Hertha. Városon belül marad úgyis a titulus...

Neil Blender 2009.12.04. 14:56:47

@Titi120: Ez nagyon szar volt... bar pentek delutan azert egy felmosoly kicsusszant =)

Hertha amugy hihetetlen nekem. Nem vagyok BL fan, sooot. De hogy mi tortent ott egy viszonylag jo csapatbol...

_X_ 2009.12.04. 19:31:45

@heinrich: pfff :)
sérültek HSV-nál:
- David Rozenahl (Fieber, Ausfall gegen Wien)
- Tunay Torun (schwere Knieprellung, Ausfall gegen Wien)
- Eljero Elia (schwere Knöchelprellung, Ausfall gegen Wien)
- Zé Roberto (Bänderanriß Sprunggelenk, OP, Rückkehr zur Ruckrunde 2010)
- Bastian Reinhardt (Reha Mittelfussbruch, Rückkehr zur Rückrunde 2010)
- Alex Silva (Reha nach Knie-OP / Kreuzbandriß, Rückkehr zur Rückrunde 2010)
- Miroslav Stepanek (Reha nach Knie-OP / Kreuzbandriß, Frühjahr 2010)
- Collin Benjamin ( Reha nach Knie-OP / Kreuzbandriß und Innenbandriß, frühestens Februar 2010)
- Paolo Guerrero (Reha nach Knie-OP / Kreuzbandriß, frühestens März 2010)
- Romeo Castelen (Reha nach Knie-OP links, Rückkehr ungewiß)
forrás: forum.hsv.de/index.php?page=Thread&threadID=27854&pageNo=8&s=45b9c6a8d4c62b36f0c1ce966fcf5c03e8538d9d

petrov144 2009.12.04. 20:51:40

tiszta olyan feje van mint Felix Magathnak az ókorból

dzolutan 2009.12.04. 20:53:14

Titkon reménykedem, hogy Gomeznek mostanra sikerült az aklimatizálódás és innen nincs megállás. A gólöröm meg... :D

értelmetlen_nevű 2009.12.04. 20:53:31

jópofa gólöröm :)

Demichelisben sajnos mindig benne van a gól.

értelmetlen_nevű 2009.12.04. 21:02:33

Helló Buyten, helló Demichelis :(

ennyi erővel Breno is játszhatna.

sepsta75 2009.12.04. 21:47:49

megjött Robben,mindjárt jön az újabb gól.yippiaye

_X_ 2009.12.04. 21:50:11

Gladbachnak voltak eddig a nagyobb helyzetei, szal Bayern eddig szerencsés...

értelmetlen_nevű 2009.12.04. 22:06:35

akármennyire is szarok vagyunk, azért nem tudok nem örülni ilyenkor.

well done, Badstuber.

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2009.12.04. 22:08:07

baszki, ezt a Badstubert fikázzák a bayern szurkeszek? hogy kerül oda egy ilyen szabihoz? talán a társai, meg a főnökei bíznak benne? vagy egyszerűbben, ők tudják... áááá.

értelmetlen_nevű 2009.12.04. 22:10:33

MvB a 81. percben megcsinálta a szokásos felesleges patkány becsúszását.

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2009.12.04. 22:22:57

@értelmetlen_nevű: biztos? én nem fogom visszakeresni,de sokan voltak, akik szerint nem szint (Bayern). gondolom én, emlékeim szerint.

értelmetlen_nevű 2009.12.04. 22:33:14

@anonim222 [semleges néző]:

biztos, legalábbis az nst-n nem emlékszem ilyesmire. Badstuber 20 éves, idén kap először szerepet a csapatban, eleve nincsenek nagy elvárásaink ilyenkor. Belső védőként kezdte, Demichelis felépülésével került a sokat kritizált Pranjic/Braafheid helyére. Nagyon jó bal lába van, a Leverkusen ellen is majdnem vágott egyet. Most egyébként nem játszott jól, de kit érdekel ilyenkor.

Akiket sokat szapultunk mostanában: Tymoscsuk, Pranjic, Braafheid, Altintop, Schweinsteiger, Gomez, Klose, Toni, Demichelis, Ottl, Lell,Sosa azaz a keret kb. 90%-a.

Gomez nagyon szép gólt lőtt, de utána megint nevetséges volt, a szánalmas műsesése pedig no comment.

_X_ 2009.12.04. 22:35:56

Ezt a meccset részben Buttnak is köszönheti a Bayern. Valami nagyon nagy formában van ez a kapus. 2 bravúrja is volt most.

Lojzi_ 2009.12.04. 23:47:52

Előre bocsájtom, hogy most értem haza, nem hogy nem láttam a meccset, de felvenni is elfelejtettük, így nem is fogom.

Viszont Badstuberről a legrosszabb megjegyzés itt a fórumon emlékeim szerint az volt, hogy kellene mellé egy szupersztár, akitől többet tanulhatna, de ez sem rá nézve dehonesztáló sztem....

Én inkább úgy látom, hogy lassan a legstabilabb Bayern játékos a keretben, aki még olyan hibát sem vétett, mint a szintén fiatal és szintén szupertehetséges Thomas Müller Bodeauxban.

zsakfos 2009.12.04. 23:52:00

www.nemzetisport.hu/labdarugo_vb_2010/velemenyek-a-vb-sorsolasrol-csoportrol-csoportra-2009113/

Nem gondoltam volna, hogy mi magyarok is meg leszünk említve:)))
A japcsik meg nem szarral gurigáznak, cél a 4 közé jutás...

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2009.12.05. 00:04:58

mea culpa, tényleg mintha az jönne, hogy szépreményű ifjú, lesz belőle valami. akkor keverem valakikkel, a népes negatív lehetőségek közül. fél év alatt azért tanult valamit, hogy a kritikusaira hivatkozzak, hogy most odaállt / odaküldték, és beverte. valami feszengés azért volt, a sötétebb pillanatokban, talán. fogjuk az általános rossz hangulatra, plusz én se jó helyen kötöttem bele a szurkolói mentalitásba. :) (valaki azért hosszan fejtegette, hogy nem megoldás a posztjára...)

Harald hardrode 2009.12.05. 15:47:15

@anonim222 [semleges néző]: Brenoval kevered, és én fejtegettem, hogy nem jó, bár tényleg lehet, hogy vele kapcsoltban a másik oldalnak van igaza és csak lehetőség kéne neki hosszútávon.

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.12.05. 16:49:01

Az első félidőt nem láttam, de iszonyat iram van HSV-Hoffon, sima PL-szint, az atmoszféra meg még durvább, fasza meccs.

Vul-Kahn 2009.12.05. 17:18:23

@heinrich: Na én meg pont a 2. félidőt nem látom/láttam, úgyhogy elmesélem neked, hogy az első is nagyon frankó volt :)

Vul-Kahn 2009.12.05. 17:19:45

Jaj ne már, szegény Stuttgartot már megint lemákolták :S Nem baj, inkább most legyen pechük, mint az Unirea ellen.

BruceWayne 2009.12.05. 17:52:47

ez a wolsburg is csak azóta ilyen szar otthon amióta folyamatosan rájuk fogadok...

ycool 2009.12.05. 18:46:53

Nekem a tippversenyben meg már most 6 pontom van, de csak azért mert most nem heinrich az ellenfél... :)

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.12.05. 20:12:08

Badstuberről annyira ordít, h húszévente látható értéke a német futballnak, hogy talán gelsenkirchentől nürnbergig eddig rossz szót sem lehetett hallani rá. ráadásul 20évesen - két poszton bevetve - is betonbiztos tagja a Bayernnek, jelentős hiba nélkül hozva eddig a szezont. mindezt sárga nélkül. még reklamálni se nagyon láttam.

érintőlegesen: Torghelle megint csak csere volt az augsburgban. a szezon végén elküldjem a statisztikáimat róla koemannak? amúgy a hétvégi ellenfelüknél, a kisfrankfurtnál is játszik egy coulibaly - elég határozottnak néz ki a srác, nem kötnék bele egy sikátorban. milyen orra van már?
static.rp-online.de/layout/showbilder/35659-Soumaila_Coulibaly.jpg

Vul-Kahn 2009.12.05. 20:59:59

@mocsing: ennek a Soumaila Coulibalynak amúgy a lövőereje se semmi, emléxem pár éve még a Freiburg színeiben egy akkora szabigólt rúgott vagy 40ről a Weserstadionban, hogy R. Carlos elsírná magát szégyenében, ha látná. Akkor nagyon megkedveltem, még egy FIFA-játékban is leigazoltam az általam irányított Scunthorpe Unitedbe :) Sajnálom, hogy azóta ennyire mélyre (fsv frankfurt) süllyedt, bár már meg is öregedett kicsit.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.05. 22:47:26

Bayern fanok, nem lesz könnyű a bajorok dolga Torinoban, de megfogható a Juventus. Szorítok a németeknek!

Vul-Kahn 2009.12.06. 00:23:21

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: (Y) Ez a beszéd koma :). Amúgy én is nektek a városi derbin, meg úgy egyáltalán a bajnokságban. Bár ha szarok lesztek, az se baj, legalább Kolarovot olcsóért el tudjuk hozni :-)

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.06. 00:55:39

@Vul-Kahn: Öröm ilyet olvasni, minek köszönheti egy alapjában véve mégiscsak talján csapat, hogy a teuton harcosok kedvelője pont a Lazioval szimpatizál a Serie A-ból?
Kolarovra hiába fáj a foga a bajoroknak, tuti hogy Itáliában vált klubot, bár én is jobban örülnék, ha példának okáért a München venné meg, szomorú lenne látni a Lazio ellen, az olasz bajnokságban ez meg rendszeresen előfordulhatna.

acdcisti 2009.12.06. 14:00:04

Babbelt kipakolták. 90%.
Még sehol sem merik tényként közölni a dolgot, de nagyon valószínűnek tartják mindenütt.

Vul-Kahn 2009.12.06. 16:42:57

" A Bréma ritkán áll fel 2 csatárral." (Juhár Tamás nyomán)

@acdcisti: Én nagyon sajnálom. Szerintem sokkal jobb képességű edző ő, mint amit a Stuttgart helyezése mutat. Egyszerűen nincs normális csatár a keretben, Cacauról és Maricáról azt hiszem nem kell beszélnem, Pogrebnyak pedig egy nem túl jó képességű labdarúgó, az az igazság. Volt egy jó félszezonja, de hülyeség volt elhinni róla, hogy pótolni tudja majd Gomezt. Illetve esetleg akkor tudná valamennyire pótolni, ha Hleb nem lenne abszolút formán kívül, illetve majdnem mindig sérült. Szóval ebben a csapatban több van, és ezt Babbel is meg tudná mutatni szerintem. Mind1, szerdán vhogy le kell gyűrni a románokat, aztán tisztesen helytállni egy csoportelső ellen tavasszal. A bajnokságban sehogysem lehetnek kiesési gondjaik.

zsakfos 2009.12.06. 17:32:00

Ez a Köln nem egy gólerős csapat, 7gólt lőni 15 meccsen...

értelmetlen_nevű 2009.12.06. 17:32:57

Ez a Köln borzasztó gyenge. Az utolsó 5 percet leszámítva nem volt értelmes megmozdulásuk. Maniche lol...

@Vul-Kahn: Nem értelek. Miért lenne ennél jobb képességű edző? Egy tavaly dobogós csapattal ilyen teljesítményt nyújtani egyszerűen nevetséges. A játékosok gyenge formája pedig az ő lelkén (is) szárad. Nem állítom, hogy idén is reális lenne egy dobogós helyezés nekik, de ez a 0,8-as pontátlag, és a 12-21-es gólarány megmagyarázhatatlan. Szerintem már rég le kellett volna mondania. Egyébként nagyon hülye szokás, hogy teljesen újonc edzőket ültetnek komoly csapatok padjára. Értem én, hogy Guardiola nagyon bevált, de ez a ritkábbik eset, nem lesz minden unatkozó exfocistából jó edző.

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2009.12.06. 18:24:20

Hjaj, erre a Herthára is nagy szüksége van a Ligának. Tavaly sikeresen kirúgattam az Osteuropaauswahlt, iden mehet a levesbe a következő szürke egér is, kb. senkinek sem fog hiányozni.

Berlinnek meg lehetne végre egy igazi, szerethető, jó csapata az Union személyében.

Vul-Kahn 2009.12.06. 18:37:13

@értelmetlen_nevű: már tavaly is Babbel volt a VfB edzője, és ő vezette őket a 3. helyre. Amúgy ha láttál idén idén Stuttgart-meccseket, láthattad hogy irgalmatlan pechük van folyamatosan. Hogy mást ne mondjak, a két Sevilla elleni BL-meccsen összesen 46 (negyvenhat) kapuralövésük volt. A bajnokságban is 2szer kaptak ki lesgóllal, több jogos 11est nem kaptak meg, stb.
A keret lett rosszul kialakítva, a Gomez-milliókat nem (jól) költötték el. Negredo, Vagner Love, Milan Jovanovic neve is felmerült csatárposzton, erre ők még mindig Cacauval próbálkoznak...
Szerintem fogunk még Babbelről hallani, mint sikeres edzőről, ez az én véleményem.

értelmetlen_nevű 2009.12.06. 18:55:26

@Vul-Kahn: igazad van, ezt nagyon elnéztem. Ettől függetlenül idén nagyon tanácstalannak tűnt.

Vul-Kahn 2009.12.06. 19:05:37

@értelmetlen_nevű: Cacau, Marica, Schieber, Pogrebnyak. Nincs az az edzőgéniusz, aki ezekkel az emberekkel jó támadójátékot lenne képes játszatni. Hleb egy külön történet, kb olyan a szezonja, mint nálunk Riberyé vagy Robbené. Hátul meg Lehmann jelent(ett) nemkevés mínuszpontot. És nyilván nem azt mondom, hogy top-edző, de hogy nem is kiesőcsapat-szintű, az is biztos. Na de asszem ezt túltárgyaltuk. :)

Közben meg a szívem szakad meg, ha a forduló eredményeire nézek. Gelsenkirchenben érik a negyedik 0-0, és összesen 12 gól, ez nagyon negatívrekord-gyanús nekem. Legalább annyi vigaszom van, hogy a Mainz kikapott, a Bayern meg nyert.

Vul-Kahn 2009.12.06. 19:07:13

Ja bocs, már jó ideje 1-0 a Schalkénak, olyan szar meccs, hogy fel se tűnt... :) És így a total goals is 13ra emelkedett, parádé!

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2009.12.06. 19:26:45

@Vul-Kahn: hát ja, olyan fos meccs volt, hogy szörnyű. Ha nem rúgsz az első negyedórában gólt az ilyen csapatnak..., de nem akarok frázisokat puffogtatni. :)
Mindegy, 3 pont a zsákban.

értelmetlen_nevű 2009.12.06. 19:26:55

@Vul-Kahn: Kurányi fejelt egy hatalmas gólt kb 10 centiről.

Egyébként nem teljesen értem Magath-ot, ezzel a Schalkéval nem lesz bajnok egy darabig, pláne, ha tényleg pénzügyi problémáik vannak.

Ez zavar egyébként engem a Bundesligában, hogy 30-50%-kal több pénzből kiváló csapatokat lehetne építeni, de valahogy mindig hiányzik ez a pénz. A Schalkéba 3 minőségi támadójátékos kellene, és nagyon jók lehetnének. A Werderben nincs Pizarronak értelmes cseréje. A Leverkusennek kb. van 5 kulcsjátékosa, akit nem tudnának sehogysem pótolni sérülés esetén. A HSV-ből is könnyen lehetne nagyon jó csapat. A félreértések elkerülése végett, nem Real Madridokat és ManCity-ket szeretné látni, csak állandóan az az érzésem, hogy nagyon kevés hiányzik ahhoz, hogy a német csapatok is komolyan bele tudjanak szólni az európai küzdelmekbe.

Vul-Kahn 2009.12.06. 19:39:42

@értelmetlen_nevű: Pont így látom én is. Nekem amúgy a Hamburgban van a legnagyobb reményem ilyen szempontból, anyagilag viszonylag rendben vannak, és idén egyszerűen káprázatos, hogy ilyen példátlan sérüléshullám ellenére ilyen jól szerepelnek. Sokkal bővebb a keretük, mint a B04nek vagy az SVW-nek, pedig a kezdőjük ezeknek a csapatoknak is rendkívül erős, de ahogy írod is, nüanszokon múlnak a német csapatok nemzetközi sikerei, ezek a nüanszok pedig pont azok, hogy a legtöbb csapatnál túl rövid a kispad. Újabban a Bayernnél is, és ez felettébb aggasztó, de remélem, rövidesen változik a helyzet.
Schalke-témában is egyetértek.

@Rekordvizemeister: Te meg meg sem emlékezel Kurányi 100. BuLi-góljáról? :) Grat neki, és kívánom, hogy még sokat tegyen hozzá, nekem soha nem volt vele semmi bajom. (Bár nem egy lángelme, még focista-szinten sem, azt azért el kell ismerni:)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.12.06. 19:46:31

@értelmetlen_nevű: @Vul-Kahn:

Én pont ezért szoktam le a Bundesliga nézéséről. (No meg persze azért is, mert nem közvetítik.) :-)

Egyszerűen nincs olyan csapat, amelyik képes volna tartósan jó teljesítményre, egyik sem tudja áttörni a középszerűséget. Ráadásul remény se nagyon van rá. Pár évig bírtam, most már unalmas.

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2009.12.06. 19:48:04

@értelmetlen_nevű: hát, ha van klub Németországban, ahol rendezett háttér esetén rövid idő alatt bajnokcsapatot lehet építeni, akkor az a Schalke (a Bayern mellett).
Én nem emlékszem, hogy lett volna-e olyan éve a klubnak a 30-as évektől, hogy ne lett volna eladósodva. Volt ennél sokkal durvább a 70-es, 80-as években. Ez ismert tény volt Magathnak is, tudja mit vállalt. Különben az eladósodottságunk oka a stadion/reha és edzőközpont, ami mind a miénk, szóval azért nagyon durva dolgok vannak a mérleg másik serpenyőjében.

Német csapat a közeli jövőben nem lesz képes felvenni a harcot az angolokkal. Nem azonosak a feltételek, a Buliban normális gazdasági társaságok minimális nyereséget szeretnének kitermelni, az angoloknál meg kőgazdag köcsögök játékszere lett a futball. Kösz, inkább verjen ki minket az Everton, a Bayernt meg az Arsenal.

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2009.12.06. 19:52:10

@Vul-Kahn: ezután a meccs után semmi pozitívval nem tudok előjönni. :))

értelmetlen_nevű 2009.12.06. 20:51:14

@Rekordvizemeister: "Német csapat a közeli jövőben nem lesz képes felvenni a harcot az angolokkal." - ezzel nem értek egyet. Abban igazad van, hogy jó ideig nem fogjuk úgy dominálni a BL-t mint az angol top4, de fenntartom, hogy nem sok kellene ahhoz, hogy nagyságrendi javulás legyen Bundeliga csapatok BL szereplésében. És nem arra gondolok, hogy minden évben legjobb 16 közé jutna a HSV, vagy a Dortmund, hanem arra, hogy minden évben lenne egy két német csapat, akinek "kijön a lépés", mint pl. a Leverkusennek 2002-ben.
Az anyagi feltételek tényleg nem azonosak, de az Arsenal például nagyon rossz példa, az utóbbi három évben kevesebbet költöttek (konkrétan +40 millió a játékostranszferekből származó bevétel) , mint a Wolfsburg (-60 millió). Tudom, hogy ott nagyobbak a fizetések, több a reklámbevétel, nagyobb a bajnokság vonzereje a játékosok számára stb, de én akkor is úgy érzem, hogy van egy pár Bundesliga csapat, ahkinek évente egy-két 15 milliós játékos leigazolásával már lehetne keresnivalója az európai színtéren.

A Bayern-nél más problémák vannak, sokkal inkább a szakértelem és a koncepció hiányzik, mint a pénz.

A Schalkéval kapcsolatban pedig biztosan igazad van, én nem látom át annyira a csapatok hátterét. Azért kéthetente felröppen egy pletyka Rafinha-ról vagy Neuer-ről, szeritem ez nem túl kedvező légkör egy bajnoki győzelemre törő csapat esetében. Az utánpótlás nevelésetek pedig tényleg elismerésre méltó, kár hogy nem sikerült Özilt megtartani.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.12.06. 21:23:54

@értelmetlen_nevű: megnézném az áfás számlát a wolfs elmúlt három éves költéseiről... voltak ott nagy homályok is, elég ugye zaccardot és barzaglit említenem... ketten asszem több mint 20 misibe kerültek...

özilt egyébként azért nem sikerült megtartani, mert összebaszott vezetőkkel és ő akart elmenni.

értelmetlen_nevű 2009.12.06. 22:15:24

@mocsing: nem azt mondtam, hogy jól költötték el, hanem hogy elköltötték. Azért ilyen "nem kellett volna" típusú igazolások mindenkinek becsúsznak.

Inkább az a baj, hogy úgy kezdtem az okoskodást, hogy hiányolom a pénzt a Bundesligából, és most már ott tartok, hogy a Wolfsburg többet költ mint az Arsenal :)

Az Özil történetre én is emlékszem nagyjából, ettől függetlenül sajnálom így utólag, hogy otthagyta a Schalkét. Brémában szerintem max. 1-2 évig marad már csak, utána kilóra eladják angliába.

montipájton 2009.12.07. 09:13:17

Heinrich, rád nem jellemző módon volt egy igen komoly tárgyi tévedésed a poszt végén, ejnye. Üdv: nemsporttárs. )))

_benito · www.nst.blog.hu 2009.12.07. 09:42:29

@mocsing: titus bramble másnaposan, bazmeg :)

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: menjünk bele a párhuzamba a németek és a lazio-szurkolók között? :)

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.12.07. 10:44:36

@montipájton: a teremburáját, roppant kellemetlen az ügy, azonnal javítom, elnézést.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.12.07. 13:09:15

nem láttam a gladbach elleni meccset, de valaki elmondhatná, hogy miféle meccs volt ez, hogy Butt 1-est kapott...

gomez meg mintha kezdene belelendülni, nyilván használ neki, hogy Toni nem vaffanculózik egyfolytában a tarkójától tíz centire

avenger13 2009.12.07. 13:14:31

heinrich
jöhetne a "ki nem akar bundesligát nyerni versenyről" lassan egy poszt. :)

Ez a forduló azért kicsit szánalmasra sikeredett. Kitűnő példája annak, hogy miért a bayern a rekordbajnok. Kilátástalan játékkal is egyre közelebb kerülünk az 1. helyhez. Igaz a leverkusen nem kapott ki egyszer sem. Szép-szép 8-7 a döntetlenek és a győzelmek aránya.

Ez egyébként minden csapatra igaz. az első 5 csapat összesen 31 döntetlent játszott. (ebben persze benne van az is amit egymás ellen, de nincs kedvem kibogarászni, hogy az mennyit von le ebből), míg csak 36 mérkőzést nyertek meg, hasonlóan összeadva mint az előzőt. beszélhetünk kiegyenlített erőviszonyokról, de inkább a töketlenség játszik szerepet idén, legalábbis szerintem.

avenger13 2009.12.07. 13:21:17

@mocsing: én annyit láttam amennyit a stream engedett, főleg a második félidőt. Butt szerintem nem az alapján kapott 1est. Az első félidőben a gól után kiengedtünk, és a gladbach jobb volt. A második félidőben meg valahogy összehoztuk azt a gólt. Inkább begyötörtük. Nem voltak igazán nagy helyzeteink, meddő mezőnyfölény inkább. Ami még érdekes, hogy van buyten letaglózása miért nem ért legalább egy sárgát. Gomeztől ezt is várnám, amit most csinál. Csak így tovább, mondjuk jó lenne, ha torinóban is sikerülne neki valami.

Ugyanakkor nagyon hallgatnak Toniról. Van Gaal eléggé hazavágta ezzel a húzásával a vbjét. Valószínűleg már eladták, de amit Tonival művel az abszolút nem tisztességes. Kicsit az az érzésem, hogy mindent ennek a diktátor szerepnek rendel alá. Nem érdekli semmi más. Inkább felküldi a nem teljesen felépült olicot a pályára, minthogy az olasz egy percet is játsszon, vagy a padra ülhessen. Ez hosszú távon nem lesz kifizetődő, mert ha sok ember lép le miatta, akkor az nehezen fog ő itt csapatot építeni.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.12.07. 13:25:37

@avenger13: a toni-ügy hátterét nem tudom, de az tény, h van gaal-lal ujjat húzni nem jó dolog, ha a játékosa vagy. hogy korrekt ember-e, és ez korrekt ügy volt-e a részéről, azt innen nem akarom megítélni.

viszont a félig sérült játékosokkal kapcsolatos gondolatról annyit, hogy jelen helyzetben 10-ből 8 edző már a gladbach ellen játszatta volna robbent, ribéryt meg vinné torinóba. ezzel szemben robben megkapta a lájtos félóráját, torinóban talán többet is, ribéry meg marad otthon tovább épülni. ha valami rokonszenves lehet van gaal- ban, az az, hogy nem robotokként kezeli a játékosokat, tud előre gondolkodni - mindamellett, hogy ribéry játéka jó 10 százalékot dobna az esélyeinken.

avenger13 2009.12.07. 13:36:21

@mocsing: én a sérült játékosok kezelésével maximálisan egyetértek van gaal esetében. amit írtam az csak a toni üggyel kapcsolatos. mert emiatt felrúgta még ezt is.

nehéz megítélni innen ez is igaz. De amit nehezen tudok elképzelni, hogy tonit ennyire meg kell büntetni valamiért. Ha mindenkinek van valami problémája, mert azért nem minden megy jól mostanában, akkor el kéne gondolkodnia van gaalnak is. És ez az amit láthatóan nem tesz meg. Nem robotokként kezeli őket, de azért nem is kéne talán ennyire alárendeltnek tekintenie őket, mert kölcsönösen függnek egymástól, és amíg nincs meg a normális összhang a csapaton belül addig az egész nem fog jól működni. Az ő feladata nem az, hogy mindenki aki kritikát mer megfogalmazni az menjen a fenébe. Hanem hogy a játékosokból csapatot kreáljon. Toni hibázott azzal, hogy lelépett. Kapott pénz és már jó pár meccses büntetést is. Most ezek után még mit akar? Kicsit mintha ő lenne a menedzser, legalábbis elég erős hatást gyakorol a játékosmozgásra (Toni pl. biztosan miatta megy) és én nem kérek több holland, vagy hollandiából érkező csodagyereket.

acdcisti 2009.12.07. 14:09:53

@avenger13: Azért nem ennyire egyszerű a Tonis dolog.
A stadionból való menekülése után elkezdett az olasz sajtón meg saját honlapján keresztül nyilatkozni olyan dolgokat hogy a kapcsolata a hollandal már tönkrement, sosem javul meg, ilyen viszonya edzővel még nemvolt. Ez nem feltétlenül segitett a dolgon. Erre kapott még1 pénzbüntetést (ismét 25ezer ha jól emlékszem) és van Gaal többet nem játszodtatta.
Tudtommal a Juve elleni keretben benne sincs.
Figyelembe véve hogyan játszott amikor lehetőséget kapott és múltévi teljesitményét: nem hiszem hogy megengedhetné magának ezt a sok nyilatkozatot/kritikát. Nem vagyok az a nagy van Gaal rajongó, de ezúttal igazat adok a fapapucsosnak.

avenger13 2009.12.07. 14:28:35

@acdcisti: én is tudok egy nyilatkozatról. de egy normális edző szerintem ilyenkor nem eladja a játékost, hanem először leül vele, és elbeszélgetnek. Figyelembe véve az összes csatárunk teljesítményét kb. tök mindegy, hogy ki játszik. Egyformán szarok kb., ennek lehet az is az oka, hogy ribery és robben is sérültek, és nem tudjuk őket pótolni. Mindegy. Szerintem semmiképpen nem az a megoldás, hogy többet nem játszhat, és az első átigazolási szezonban eladom. Ahogy már írtam is, nekem nem tetszik van gaalnak az aki kritikát fogalmaz meg mehet a fenébe hozzáállása ehhez a dologhoz. Amennyire én látom meg sem próbálta megoldani a helyzetet, ami azért minimális elvárás lenne.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.12.07. 15:27:16

@avenger13: valszeg Toni szekérrúdja már amúgy is kifele állt, ez az egész csak rásegített.

egyébként sem az a megfontolt jellem benyomását kelti Toni, aki nem ért szót a hebehurgya van gaal-lal.

amúgy Lahm is kritizált, igaz a vezetőket, de ő nem ment a fenébe :) pedig ott lenne helyette Lell.

és még az előző hszedre: nekem Olic nem tűnik félig sérültnek. elfáradt a visszatérős meccsén, de azóta jó formában van.
-----------
Toni és Görlitz szinte biztos távozó télen, kíváncsi vagyok, ki lesz még.

acdcisti 2009.12.07. 15:32:22

@avenger13: Nekem sem tetszik ahogy kipakoljuk (kicsit Elber meg Makaay ize van a dolognak... mindig el tudjuk játszani a csúnya búcsut pár sikeres év után..)
Na de nézzük másképp a dolgot:
"tök mindegy, hogy ki játszik. Egyformán szarok kb." Olic meg Gomez szerintem előbbre van.
4-3-3 amit a jövőben akarunk: ehez valaki +ba van... Klose vagy Toni. Ha télen lecseréljük egy Olic szrerű csatárra akkor az csak jót tesz (és egy jó reakció lenne Lahm kritikájára is, végre posztra igazolnánk).
Pletykák szerint ő keresi toronymagasan a legtöbbet a keretből: inkább maradjon Klose. Ő legalább nem nyavajog (még).
Kedvelem Tonit, de logikus lépésnek tűnik eladni/elcserélni...

avenger13 2009.12.07. 15:57:28

@mocsing: lehet. én egy darab meccsre értettem, ha nem így jött át bocs. azóta olic teljesen felépült, és kezd formába is lendülni.

@acdcisti: olic előbbre lesz/van, és ő az egyetlen gyors csatárunk. gomez nincs előbbre, sokkal több lehetőséget kapott. és nem volt sérült. Gomez 23 meccsen kapott lehetőséget, Toni meg 8on. A leggyengébb láncszem Klose idén.

Félre ne értsétek nem mondom, hogy Toni az ártatlan bárány, ő is megdolgozott ezért, de a bánásmódot igazságtalannak érzem. Ennél többet érdemel. Ha hozunk helyette gyors elber kategóriájú csatárt én nem bánom, csak az utóbbi időben ez nem így szokott történni.

Toni keresete szerintem nem a csapattól kapott összegek tekintetében a legmagasabb, hanem a reklámbevételek, gondolom olaszhonban is jár valami azért ha valaki világbajnok... de érdekelne erről valami, ha valaki tud hiteles infot erről.

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.12.07. 18:50:26

@avenger13: hiteles infónak be kell érned velem, most nincs időm előkaparni a pontos cikket, de 100%, hogy ő keresi a legtöbbet - a fizetésére gondolok.

acdcisti 2009.12.08. 09:49:38

Ismét Németországban minden idők egyik leganntipatikusabb csatára. Ailton a Kfc Uerdingen játékosa lett (6.liga). A Bild örül, újra itt ez egyik kedvence. Rögtön gondoskodott hogy friss téma is legyen róla: leniggerezett egy pincért... (kis dagadék bunkó brazilja..).

Na és még1 Bild: pár napja láttam a cikket (de nem olvastam el, nem mertem) s most meg nemkapom: tudom, 90% hogy kacsa., de maga a gondolat is felbassza az agyam. Szóval: pletykák szerint Elbernek jelenleg az a feladata hogy szélső védőt és kapust keressen nekünk. Kapust... braziliából... megbolondulok.
Eddig hozott egy védőt: Breno. Nem akarom az ő nyakába varrni a dolgot, lehet jól kinézte a csávót, de sajnos nem kapott játéklehetőséget.
Az a bajom a délamerikaiakkal hogy eltelik 20szezon amire beilleszkednek (s megszokják a hideget). Egy mezőnyjátékos még elvan a csapatban, be lehet tenni a kezdőbe. De nehogy kapussal kezdjünk szórakozni mert begurulok. Mi a faszért nem lehet venni egy normális, már egy ideje stabilan teljesitő kapust?

JClayton · http://bumm.sk/blog/szemtanu/ 2009.12.08. 10:01:38

@acdcisti: Ailton puszta focistakarrierje és a sikerei olyan dolgok, amit az ősi, klasszikus magyarázaton kívül (magick!) semmivel nem lehet megindokolni... Egy elhízott, löttyedt bolti eladó csatárt játszik és jól.

acdcisti 2009.12.08. 10:29:38

@JClayton: csatárt jatszott.Múltidő. Fontos. De már nem jó csatár, csak simán bohóc. Adok neki 2 hónapot. Annyit fogja birni, aztán megjelennek a hiányzások az edzésről, a kipakolás a csapatból rossz teljesitmény meg hatodliga szinten is hiányzó fizikai kondició miatt. Hol is játszodta ezt el legutóbb? Duisburg? Most megismétli pár ligával lennebb.

_X_ 2009.12.08. 10:38:11

Stuttgartnak már új edzője van: Christian Gross...
főleg svájci klubboknál volt, de volt a Tottenham-nél is, bár nemtom ott mennyire vált be. Gondolom a rövid idő miatt, annyira nem lehetett eredményes.

Ami miatt ismernünk kellene: 95/96 között ő vezette azt a Grasshoppers-t, mely ellen magyar csapat (FTC) utoljára győzelmet szerzett a BLben...

Azóta persze eltelt már "pár" év és biztos tapasztaltabb lett, kérdés mire megy majd Stuttgartban

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.12.08. 11:24:40

@avenger13: Luca Toni, 32, can have been granted terms that will let him continue to collect £173,000 a week until 2010.

vagyis 173.000 font hetente.

Vul-Kahn 2009.12.08. 11:27:34

@_X_: A Basel-lel való BL-meneteléséről (2002/2003) azért ne feledkezzünk meg (hejj, de jó csapat volt az, a kapuban Zuberbühler, előtte Murat Yakin, Cantaluppi, Huggel, Hakan Yakin, Julio Rossi, Christian Gimenez..).
Jó edzőnek tartom, de mint fentebb kitértem rá, ilyen csatárokkal (Cacau, Schieber, Marica, Pogrebnyak) qrva nehéz gólokat lövetni. Ami segíthet rajtuk, az egy jó téli csatárigazolás, és/vagy Hleb formajavulása. De meggyőződésem, hogy nem edzőprobléma volt Stuttgartban. Mind1, ezt az Urziceni elleni meccset húzzák be vhogy, mert ha nem, qrvaideges leszek.

JClayton · http://bumm.sk/blog/szemtanu/ 2009.12.08. 12:52:46

@acdcisti: jogos a multido

@heinrich: ez viszont ki van zarva. ez havonta kb. 800 000, evente pedig 9,5 millio eurot jelent, ennyit egyetlen jatekos sem keres. Toni benne lehet a vilag husz-harminc legjobban kereso focistaja kozott, de szerintem maximum heti szazezret vihet haza, alamizsna :)

zsakfos 2009.12.08. 13:24:14

@JClayton:
www.futebolfinance.com/os-50-maiores-salarios-de-jogadores-de-futebol-20082009

Ezek tavalyi adatok, itt 5.5 milliós éves fizetés írnak Toninak. Viszont az nem gyenge, hogy Sagnol 5 milliót keresett tavaly...Lucio és Ribery meg 4.8 milliót. Viszont Robben tavaly a Realban is közel 5.5 milliót keresett, nem tudom idén a Bayernben mennyit kap.

acdcisti 2009.12.08. 13:49:45

@zsakfos : Annyira nem lep meg a dolog. Sagnol mindigis problémás ember volt ha szerződéshosszabításról volt szó. Sejthető volt hogy szépen keresett.

@Vul-Kahn: Podolskit a Stuttgartba!!! :))) Minden bajukat megoldaná a herceg. A Köln is már csak hajszálnyira van az EL indulást erő helyektől...

zsakfos 2009.12.08. 14:00:00

@acdcisti:
Rúgna legalább kétszer annyit gólt ott, mint idén a Kölnben:) kettőt...

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.12.08. 15:26:39

@heinrich: nem létezik, amikor Ballack elment a chelseabe, akkor kapott mindenki agyérgörcsöt, h 151 ezer font lesz a havi fizuja. asszem ő keres ott a legtöbbet terryvel és lamparddal karöltve. nincs az az isten, h Toni húszezerrel többet kap németo-ban, ahol a rekordbérek évi hatmillió ajrónál megállnak kb. talán ribérynek fognak majd 7-8 körül ajánlani, de úgyse ezen fog múlni ugyebár.

Neil Blender 2009.12.08. 15:57:34

@mocsing: 151 ezer a heti (!) fizuja.
Nem a havi :)

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.12.08. 16:17:52

@Neil Blender: igen, én is azt akartam írni, ahogy ez a későbbiekből ki is derül. azért kösz :)

_X_ 2009.12.08. 17:36:55

@Neil Blender: hát nekem mind2 fizu megfelelne :)

@Vul-Kahn: jójó, de ez az FTC-s dolgot nem lehetett kihagyni :P

Szerintem ez a keret ezekkel a csatárokkal is többre hívatott mint ahol most áll, csak Stuttgart jó ideig Gomezre építette a támadó játékát és ezt vlhogy ki kellene heverni.

Bayernben meg Gomez most kezd gólokat termelni, reméljük ma sem lesz másképp...

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.08. 17:57:17

Egyébként nincs valami összefüggés Ribery sérülései és aközött, hogy mennyire el akart menni a nyáron? Csak mert tényleg alig játszik, bár nyilván egy sérülést nehéz szimulálni. Csak eszembe jutott, de meglehet tévedek.

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.12.08. 18:03:57

@mocsing: a PL-sztárok is ennyit keresnek, főleg a Cityben, de máshol sem kirívó az eset. Többször is olvastam, h a Bayernnek tele a töke a fizetésével (mármint mióta nem kettesével rugdossa a gólokat), a fentebb idézett rész a Guardian-ről van, nem hiszem, h kamu.

@JClayton: elfelejted, h nem minden hétre kap fizut.

_X_ 2009.12.08. 18:09:36

@mocsing: Buttnak volt 2 nagy védése, melyet nem mindenki védett volna (levegőben vetődve épp, hogy kiütötte)

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.12.08. 18:18:12

@_X_: köszi, bár ez nekem így is kevésnek hangzik az 1-eshez

@heinrich: én így se tudom elképzelni ezt a fizut. amúgy mit tudsz arról, h állítólag az inter nézte ki magának lükét?

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.12.08. 20:34:54

@mocsing: az Interről nem hallottam, de bazira meglepő lenne, ha télen nem menne vissza Olaszországba.

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.12.08. 20:38:03

@mocsing: még egy dolog a fizuhoz:

Tottenham boss Harry Redknapp has been left stunned by Luca Toni's sky-high wages at Bayern Munich after stepping up his search for a target man.

Azért a "stunned" és a "sky-high" elég erős kifejezés.

Szintén biztos, hogy Luca keresi a legtöbbet, és az is, hogy Lahm meg Schweini 130-at akaszt hetente.

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2009.12.08. 20:51:07

@értelmetlen_nevű: sorry, csak most lett időm válaszolni. Amit írsz azzal egyetértek, én inkább olyasmira gondoltam, hogy a német kluboknak eszük ágában sincs rizikózni. Ezt csak a Bayern tehetné meg, aztán még ők sem (Gomez 30 millióját nem értem, de sztem egyetlen épelméjű ember sem érti)

Az Arsenalt nem ismerem, meg úgy általában a többi bajnokságot, de a lényeg, hogy ott bármekkora adósságot fel lehet halmozni, milliókat kidobni az ablakon, ezt nem lehet itt. Itt tényleg több hétig tartó mulatság egy 6-700 eurós nyereség bejelentése. A futballklub No-ban egy gazdasági társaság, ahol nagyon jól megnéznek minden eurócentet. A BVB esete megmutatta, milyen ha figyelmen kívül hagyják a szabályokat. A Koblenzet majdnem kitették a BL2-ből, mert nem követték a pénzügyi tervet. A MU, Liverpool, Chelsea hol lenne, 5-öd osztályban?

De azzal egyetértek, hogy a fentiek még nem adnak elegendő magyarázatot arra, miért ilyen fos a német klubfoci a BL-ben.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.08. 22:51:31

Bejött az ide írt tippem, örülök a Bayer meggyőző sikerének, a bajor drukkerektől kérdem, miért nem játszanak így a bajnokságban, és miért nem játszottak így eddig a BL-ben?

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.12.09. 02:16:23

@heinrich: azt elhiszem, h Toni keresi a legtöbbet, illetve úgy mondom, h ezt el tudom hinni, de vagy nem fontban kapja, vagy vmi más van mögötte. ez irgalmatlan összeg lenne, bár azon nem csodálkozom, h a spurs nem tudja (akarja) kifizetni azt a pénzt, amit a Bayern igen.

amúgy amit írtál korábban, h nem minden héten kap fizut. mikor nem kap?

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.10. 14:53:15

A bajorok érdeklődnek Radu iránt, aki a Lazio 23 éves, Stendardo mellett legjobb formában lévő védője. Könnyen lehet, hogy januárban ajánlatot is tesznek érte.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.10. 17:01:12

@mocsing: Belső védő, de szélső hátvédként is bevethető, stabilan jól teljesít, kevés lapot kap, tisztán, különösebb stílus nélkül, de hatékonyan védekezik. Fiatal, tehetséges, és a mostaninál még jóval több lehet benne, a Lazioban is ebben a szezonban lett alapember. Megnézve a bajorok védelmét, nem is járnának vele rosszul, ha Rozehnal volt 5 millió a Hamburgnak, szerintem annál akár jóval kevesebbért is megszerezhető. Már ha eladja a Lazio, mert rossz döntés lenne.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.12.10. 17:24:55

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: köszi. a transfermarkt egyébként 3 millára becsüli

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.10. 19:06:56

@mocsing: Szívesen! Nem tudtam hogy ennyire becsülik, bár kicsit meglepő, mert a Lazio 5 millió körüli euróért vette. De ismerve a vezetőséget, nem lenne meglepő, ha olcsóbban távozna, mint ahogy érkezett.
süti beállítások módosítása