Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Máris sorsok dőlnek a BL-ben

2009.11.03. 15:54 _benito

Az A, B és C csoportokban is sorsdöntő meccseket rendeznek a Bajnokok Ligája 4. fordulójában, Olaszország és Németország teljes lakossága rettegéssel vegyes reménykedéssel cumman a képernyőkre. Az A csoportban a Juventusnak kötelező nyernie Izraelben, következésképpen a Bayern Münchennek is jó lenne legalább nem kikapnia hazai pályán a Bordeaux-tól, mert azzal szinte el is kapálná magát. A B csoportban a Manchester nyugdíjas tempóban is továbbdöcög, a második helyért újra összecsap a Németországban döntetlenre végző Besiktas és Wolfsburg. Nem elrugaszkodott, hogy akár 3 négypontos csapat álljon a csoport 2. helyén. A C csoportban az ébredező Milan a válságot idén korábbra hozó Real Madridot fogadja, nem is kérdés, hogy a forduló meccse lesz a milánói, közben fél szemét mindenki tartsa Marseille-en, mert az ottani győztes befogja a rangadó vesztesét. A D csoportra ránézni is unalmas, csak felnőtt felügyelet mellett ajánlott.

Nem a legjobb előjelekkel készül a Bayern, amelyből fontos láncszemek dőltek ki: Ribéry sérült, Müller (Alles Müller oder was) és Van Buyten – a fontos BL-gólok szerzője – eltiltott, és Robben sem biztos, hogy játszhat. A Bordeaux teljes fegyverzetben készül, a csoport állása magabiztossággal vértezi fel őket, és ha a torinói játékukat nyújtják, bajba kerülhet a Bayern. A Juventus eláshatja magát, ha nem pakol oda egyet Mózes alattomosan rugdosódó fiainak, már csak azért is, mert az utóbbi idők idegenbeli BL-mérlegére ráfér egy wellness-hétvége.
A csoport: Bayern München-Girondins Bordeaux, Maccabi Haifa-Juventus

Az isztambuli csatáról egy-egy sztárcsatár hiányzik majd, Grafite egy kiosztott tasli miatt eltiltott, Nihat sérülés miatt nem lesz ott a sasok között (el tudnánk képzelni ennél érdekesebb Farkasok-Sasok csatát is). A törökök fejlődnek, mert a wolfsburgi pontszerzés előtt mindig kikaptak a németektől, most győzniük kell, ha még akarnak valamit. Érdekesség nektek: a Wolfsburg még soha, Dzeko viszont egy éve járt a Besiktas stadionjában, és gólt is lőtt, de Bosznia kikapott 2-1-re.  A Manchestert ez az egész nem érdekli annyira, ha eléggé felfújják az arcukat a ruszkik, egy pont meglehet.
B csoport: Manchester United-CSZKA Moszkva, Besiktas-Wolfsburg

A Real Madridnak nincs sok sérült, vagy eltiltott játékosa, de az az egy, aki van, nagyon fog hiányozni. C. Ronaldo nélkül igen rázósnak tűnik a mostanában gazdagon pofozott spanyolok milánói túrája, kivált azért, mert a Milan kezd belelendülni. A Real milánói mérlege ráadásul siralmas, az olaszok mindig hülyére pofozták őket hazai pályán. A Milanban nagy kérdés, hogy a legjobb védő (és csatár, és középpályás, és szuperférfi) Nesta játszhat-e, de ebben a csoportban az a különösen jópofa, hogy bárki nyer is, még biztosan nem jut tovább. A másik párban ugyanis a franciák, vagy a svájciak pontszámban utolérik az itteni vesztest.
C csoport: Milan-Real Madrid, Olympique Marseille-FC Zürich

Az Atlético Madridnak már egy győzelem is csak a nagyon halovány reményhez lenne elég, a Chelsea ráadásul hazai pályán bucira pofozta a szeptember-októbert feketére festő madridiakat. A kicsi ciprusiak egy döntetlennel még valamit kezdhetnek, de azért a Porto nem fog kétségbe esni, mert ha nyernek, atombiztossá válik, ami már most is igen valószínű: a Chelsea és a Porto mennek tovább.
D csoport: Atlético Madrid-Chelsea, APOEL-Porto

A csoportok állása bővebben itt.

368 komment

Címkék: bl beharang

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr291496042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lojzi_ 2009.11.03. 23:08:39

@mocsing: Mi szerinted Tyimoscsuknak a testhezálló feladat? Cserepad alapos felmelegítése?

A Bayern München momentán közel ott tart, mert azért szerintem egy egészséges Robben és egy az ötésfelesen belüli utolsó emberként kezezést a szabálykönyv szerint kezelő bíró sokat javított volna a helyzeten, de ettől függetlenül a cél az Európa Liga megnyerése kellene legyen, nem egy jutalomkör a BL-ben tavasszal.
Persze télen az átigazolási piacon kell még vendelkedni egy kicsit azért az EL serlegért is.
De kevesebbet, mint jövő nyáron, amikor az összes mostani lyukat be kell tömni és kell egy minőségre és nem csak mennyiségre hosszú pad a kezdő mögé.

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.11.03. 23:09:54

@BENIARRIVO: szép volt, Beni, toljad nekik :D

Titi120 2009.11.03. 23:11:49

@Lojzi_:
Abból a szempontból talán jól is jön ez a kiábrándító ősz, hogy így az Audi 200 milla egy része óhatatlanul is további igazolásokra fog koncentrálódani.
Csak ne olyanokra, mint amilyenek a nyáriak voltak ...

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.11.03. 23:11:50

@Lojzi_: semmiféleképpen nem a jobb szél bejátszása. timoscsuk posztja van bommel posztja. ha eldőlt, melyik a jobb, a másikat nem valahova bepréselni kell a kezdőbe.

calciomax 2009.11.03. 23:12:32

Most azt mondjátok hogy a Bayern játékosállománya alapján a Bordeaux eleni kettősvereség a reális??? Ne már! Meghogy Ribery sérüt...ne már..Ez el ett baszva ennyi! Miért a Bordeauxnak milyen a kerete? -és a kispadja???

Lojzi_ 2009.11.03. 23:14:11

@mocsing: Node Ottl, vagy Altintop az alternatíva.
Ennyi erővel préselheti is őket.

A Braafheid-Pranjic féle dologgal elvben egyetértek a gyakrolatban viszont úgy tudom, hogy a holand játéka kérdéses volt még egy nappal a meccs előtt is, valszeg nem bírta végig.
Ha tényleg így van, akkor meg aztán végképp nem érheti szó a ház elejét...

Lojzi_ 2009.11.03. 23:15:31

@calciomax: izé... a Bayern _jelenleg rendelkezésre álló_ játékosállománya alapján.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.11.03. 23:16:00

@BENIARRIVO: Figyelj, most akkor harmadszorra is, hogy lássuk, legalább 3 jelzőt tudsz. Neked amúgy miért jó ha kiesik a Bayern, könnyebben kelsz fel reggel, vagy nem lesz hideg a kávéd? Őszintén érdekel.

BENIARRIVO · http://forzaitalia.blog.hu 2009.11.03. 23:17:24

@Titi120: igazán nincs mit!

én azt mondom, inkább kétszer, mint egyszer sem!

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.11.03. 23:18:59

@Lojzi_: a préseléssel a lehető legrosszabbat éri el. én agyfaszt kapok Altintoptól, mert a(z egyik) posztján mindig szart hoz. Timoscsuktól agyfaszt se tudok kapni, olyan ostobán néz ki, amikor támadni akar és csak forog a tengelye körül, és rémült arccal néz oldalra, h jön-e már Lahm.

ha odateszi a törököt, benne van, hogy kihoz magából ott vmit, ami miatt az a posztja. de inkább csinált volna gyémántot Baumjohannal. komolyan mondom, h ennél több értelme lett volna.

Timoscsuk így emberhátrány. de legalább vmi nagy lövő lenne...

a braafheides dolgot én nem hallottam, így csak annyit mondhatok, h nem úgy nézett ki, mint akinek baja lenne a meccs végigfutásával. ettől még persze lehetett így.

Titi120 2009.11.03. 23:20:18

@calciomax:
A Bordeaux a regnáló francia bajnok, aminek igenis komoly jelentése van, ha a Lyon elmúlt évtizedes BL - tevékenységét vesszük figyelembe.
És ha jók az információim a Juvét is megcsaphatták volna az első körben, simán.

calciomax 2009.11.03. 23:20:47

@Lojzi_: nem, ez el lett baszva akkor is!
Hazai pályán 0-2 egy Bordeaux ellen, akár milyen a rendelkezésre álló játékosálomány ez gáz!

BENIARRIVO · http://forzaitalia.blog.hu 2009.11.03. 23:21:43

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: azért, mert rühellem a Bayern-t. Remélem ér utálni egy csapatot, ugye? És ennek hangot lehet is adni, vagy nem?

amúgy pedig, bár senki nem kérdezte: szar a netem, így véletlen volt. még jó, hogy Te, nagyokos, egyből személyeskedsz! viccesek vagytok!

calciomax 2009.11.03. 23:22:23

@Titi120 :
De nem csapták meg!

calcio_di_rigore 2009.11.03. 23:23:12

@Titi120: simán jah... egyenlítettek is egy lesgóllal. Meg a Bayern is megcsaphatott volna minket... Most már csak a tabellával kellene valamit kezdeni.:)) Bohócok...

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.11.03. 23:24:12

@calciomax: az elmúlt két év Bayern történéseivel amúgy mennyire vagy képben? Fél év? Két hónap?

Szimpla névismeret alapján egyébként igazad van :)

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.11.03. 23:24:28

@BENIARRIVO: nem az a lényeg, h miért volt kétszer, hanem hogy aranyat ér már egyszer is

calciomax 2009.11.03. 23:26:09

Effenberg még játszik?

szétbaszta a izét az óriásrobot 2009.11.03. 23:36:40

A mai Juventus egy Ribéryvel és Robennel felálló Bayerntől simán képes kikapni hazai pályán, sajnos, úgyhogy inkább csak azért temetném a Bayernt, mert a bibsik ellenük fogják megszerezni az első pontjukat.

Nem irigylem a Bayern-szurkolókat sem, szar a csapatuk. És közben bármi történt Lucával, az ott történt vele.

Lojzi_ 2009.11.03. 23:37:56

@calciomax: Gáz, vagy nem gáz, a mai Bayern nem tud behúzni egy meccset nemhogy a Bordeaux, de még jó eséllyel a Dortmund ellen sem ezzel a felállással.
Mivel a keret összes olyan csatára sérült/eltiltott, akik gyorsak és helyzetet tudnak maguknak teremteni (Olic, Müller), így mindkét csatár poszot kiszolgálásra várókkal kell feltölteni, akik ráadásul ilyen-olyan okok miatt (Toni - sérülés miatti meccshiány, Gomez - környezetváltozás, nem "én vagyok az egyetlen" jellegű szituáció okozta lelki gondok, Klose - eredménytelen széria miatti frusztráció) saját legjobbuktól is nagyon messze vannak.
A középpályáról tehát kellene egy (illetve inkább több) kreatív ember, aki megoldja a problémát. Aki erre képes (kellene, hogy legyen) az momentán sérült (Ribéry), vagy sérülésből tért vissza (Robben), vagy rendre kiderül róla, hogy csak akkor tud játszani, ha nincs magára hagyatva (Schweinsteiger), vagy egyszerűen terített betlit hoz le minden meccsen, ahol bizalmat kap (Pranjic, Altintop, Baumjohann).
És akkor még nem beszéltünk arról, hogy az igazi rizikófaktora a mostani Bayernnek a bizonytalan védelem és a Kahn óta sanyargató állandó kapusprobléma.
Ez a faktor - hála Van Gaalnak - szerintem rohamosan javul, de ismerve a rendelkezésre álló játékosok "képességeit" minden Bayern meccs elé gyomorideggel ülök le, hogy mikor húznak elő a nyuszikalapból egy olyan hetet, mint tavaly Wolfsburg-Barca fronton. A potenciál megvan bennük.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.11.03. 23:40:03

@sporttárs: Azért te egy jó kis szurkálódásért, saját korábbi vélményeddel is, sőt a zászlódra tűzött objektivitással is képes vagy szembehelyezkedni. A törökök hosszűcsöcsű EB malackodásakor még azt mondtad, hogy szépen megküzdöttek, és hogy az efféle drámákért szereted a focit.

Nem szeretem a Manchestert, de el kell ismerjem, hogy nagyon sokat tettek ezért az egyenlítésért, Akinfejev egy darabig kivédte a szemüket és volt két tizenegyes gyanú is, bár igaz az is, hogy Owen első félidei gólja meg lesről született.

BENIARRIVO · http://forzaitalia.blog.hu 2009.11.03. 23:40:39

@mocsing: ha te mondod, akkor biztos így van! aranyat ér, alighanem.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.11.03. 23:42:44

@mocsing: Na én például Effenberget és Kahnt sem rugdosnám fejbe, még ha megkérsz akkor se.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.11.03. 23:45:14

@popp: szánalmasan akarsz kompenzálni a múltkori őrjöngésed után/miatt. a fejbe rugdosnám a szarjon sünt eggyel idegesebb verziója, amit te írtál a múltkor, az meg a mónikasóban is gáz.

Rino 2009.11.03. 23:54:44

ja és hogy van az németül, hogy
"Brych, közösülj anyukáddal"?

popp · http://koncertblog.com/ 2009.11.04. 00:03:05

@mocsing: Szerintem meg az a szánalmas, ahogy te vérkomolyan véve túlreagáltad és az ahogy leszartad, hogy azóta vissza is vontam a valóban szerncsétlen, de szerintem tetszetősen megfogalmazott mondatomat.

Viszont javaslom lépjünk túl ezeken, főleg azért, mert megértem, hogy kibaszott ideges vagy.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.11.04. 00:04:07

@szétbaszta a izét az óriásrobot: Ez kevésbé római katolikusokkal is megtörténhetik?

Viszlat 2009.11.04. 00:06:30

@popp: ha István vagy, akkor még precedens is van rá. :)

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.11.04. 00:12:50

@popp: én túlléptem rajta, de kicsit arcátlannak gondoltam, h a múltkori után te szólsz be egy fejbe rugdosni-ra.

ha szted még mindig tetszetősen megfogalmazott mondat volt, kurvára nem számít, h visszavontad-e. nem véletlenül szartam le.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.11.04. 00:26:28

@Viszlat: Ha Árpádházi (Vajk) Istvánra gondolsz, ő megkersztelkedett.

United82 2009.11.04. 07:32:47

tegnapi meccsről 2 mondat, a többi majd az összefoglalóban:
Igor Akinfeev egész egyszerűen fenomenális kapus....akár VDS utóda is lehetne...23évesen már 35x válogatott szóval a tapasztalata is adott..
A két csapat futóteljesítménye: United 126km, CSKA 130km. Összehasonlításképpen: Milan 97km-Real 104km.

kroos 2009.11.04. 07:48:57

@popp: az analógiád (nem elöszőr hibás).
Amit te irtál az köszönő viszonyban sincs azzal amit mocsing.Nem hiába lett kimoderálva.
tetszetős megfogalmazás??? Nem értem miért vered magad már nem elöször erre, Csurka is tud tetszetősen fogalmazni, ha olvastál tőle.
Szerintem az lenne a legjobb ha egy ideig csendben maradnál és nem minősitgetnél másokat.

montipájton 2009.11.04. 08:19:42

Akinfejev a világ egyik legjobb kapusa, a világ legjobb befejező csatára meg még mindig Didier Drogba.

De Agüero góljai se csúnyák.

szétbaszta a izét az óriásrobot 2009.11.04. 08:39:33

@popp: Úgy látom, lehetnél te Keresztelő Szent János és Teréz anya gyereke, a Bayern-szurkolók akkor sem tennék meg.

Most arra a szerencsétlen kommentre, és ezen belül rád vetítik a van Gaal iránt érzetteket, úgyhogy sajnos tűrnöd kell.

mickeyknox 2009.11.04. 09:17:10

ritkán nézek milan meccseket, ezért oddót is ritkán látom, hát az a csávó valami megdöbbentő. ilyen szarul játszó szélső védőt már rég láttam. az is zebina volt. ja, meg a talapa jani! :D

ha van érdeme leonardonak, az az, hogy kib.szta a picsába kaladzét a csapatból, őt még fizkai fájdalom volt názni, amikor "játszott".

szerintem nekik nem azt a ghánai gyereket kellene megszerezni, hanem valami gyors, ügyes gyereket a középpályára, ameddig ronaldinho megtalálja a régi gyorsaságát (ha még egyáltalán meg fogja). seedorf sajnos már sose fogja, azt hiszem.

freiwald 2009.11.04. 09:32:11

@mickeyknox: Kaladze legutóbb egészen elfogadhatót nyújtott. Ugyancsak volt egy nagyon stabil időszaka Nesta mellett. Mondhatni: a most egekig magasztal Nesta-Silva kettős 1.0-ás verziója. Tegnap egyébiránt szegény Sandronak sem volt vmi jó napja. Az elején nagyon nehezen melegedett bele.

Neil Blender 2009.11.04. 10:15:18

@mickeyknox: abban egyetertek hogy a Milannak nem egy csatarra van elsosorban szuksege mert papiron azert megvannak elol letszamban (minosegben kerdeses, de az is hogy egy 20 eves ghanai megmenti a csapatot). 2 jo szelsovedovel es az altalad emlitett ugyes kozeppalyassal azert sokat erosodne a csapat. Seedorf pedig kenyszerpalyan van, a korahoz kepest jol jatszik, azt hogy o a regi csucsformajaban jatszon pedig nem jo elvaras. O mar kifele megy kiegeszito embernek kivalo, kb. mar most is ezt a szerepet kellene betoltenie.

Amugy a tegnapi meccs elso felideje kivalo volt, a csapatom jol jatszott nyomas alatt tartottuk a Milant. A biro egy segg volt es egyertelmuen a konnyelmu 11est kompenzalta Pato teljesen szabalyos goljanal. 2. felidoben mintha Perez meg Berlusconi megegyeztek volna az Xben, bar ha Raul kicsit jobban koncentral...

Bayernnel kapcsolatosan az en velemenyem szofisztikaltabban ugyanaz mint Beniarrivonak, de ennek historikus okai is vannak ugye :)

mickeyknox 2009.11.04. 10:38:42

@Neil Blender: igen, én is így gondolom, ronaldinho mellé kéne valaki, aki sokat fut, ütközik stb. most ott van 3 zseniálisan passzoló játékos (pirlo, ronaldinho, seedorf), de egyik sem arról híres, hogy nekifog pályát szántani, ambrosini egyedül meg kevés, bár hozzáteszem, tegnap ő volt az egyik, ha nem legjobb a milanban.

ronaldinhot nagyon sajnálom, iszonyat görcsöl, de néha olyan labdákat adott tegnap is, hogy le kellett sütnie utána a szemét. azt értem, hogy agyorsasága megkopott a padon, de a skill hová lett...

Neil Blender 2009.11.04. 11:16:26

@mickeyknox: a skill inkabb elkopik a padon mint a gyorsasag szvsz.

Amugy neki is jot fog tenni az ha a Milan jo formaba lendul mert talan visszajon valamennyire az onbizalma.

Az teny hogy voltak homaly passzai (halistennek) tegnap. Viszont majd megint kioszt par assistot egy Livorno ellen es o lesz a sztar. Legalabbis o ebben remenykedhet... =)

Tika_ 2009.11.04. 11:26:19

van már valakinek infoja róla, hogy Pato gólját miért nem adták meg?

popp · http://koncertblog.com/ 2009.11.04. 11:29:09

@kroos: Vicces, hogy épp te leckéztetsz. Amúgy meg nem vagyok hajlandó továbbfoglalkozni a dologgal.

t.o.d. 2009.11.04. 11:30:33

@sporttárs: jaja, amit mák címén művelünk idén, az durvább, mint amennyire Nani kilóg a csapatból lefelé.

t.o.d. 2009.11.04. 11:33:50

@psychocska: "Obertan meg zseni" Lemaradtam valamiről? Tegnap nem volt energiám streamet keresni, az összefoglalóból meg csak az jött le, hogy a MU b és a MU c keveréke vett részt a meccsen Rooneyval és VDS-szel megspékelve.

Hispan07 2009.11.04. 11:35:21

@Neil Blender: azért szerintem a Realnál legalább annyi gondolkodni való van, mint a Milannál. Egy 300 millióból megerősített csapat 1 pontra volt jó egy lesajnált, elmúlt 20 év legszarabb csapata ellen.

t.o.d. 2009.11.04. 11:36:01

@Rooney82: á, igen, Akinfejev. Az összefoglalóban is szó volt róla, mint VDS potenciális utódjáról. Oké, hogy beszélnek róla, de könyörgöm, MIKOR lesz ebből valami??? Rettegek Fostertől. :-)

gasbert 2009.11.04. 11:36:45

@Tika_: Állitólag a biró támadófaltot látott , magyarul lerántást.

psychocska 2009.11.04. 11:40:48

@t.o.d.:
Hamarosan kiszorítja Nanit. Egy kis csiszolatlan gyémánt a srác. Amúgy bemutatott pár remek cselt, meg rakott 1-2 labdát.

United82 2009.11.04. 11:41:12

@t.o.d.:
A meccs elején próbálkoztunk Owen és Macheda kihagyott 1-1 helyzetet, majd a CSKA a semmiből rúgott egy óriásit. Utána szinte első helyzetből Owen egyenlített, majd jött a hidegzuhany a ruszkik lőttek egy gyönyörű gólt, majd a 30.-tól a 65.percig remekül játszottak. Mi támadgattunk de nem volt gördülékeny a játék, kontrából a CSKA meg egész jó volt plusz a 2ik félidő elején ugye lőttek mégegyet. Aztán a 60.percben jött Rooney+Evra és a 65.perctől felpörgettük a tempót, ekkor eljött Akinfejev ideje. Mindent védett, egész egyszerűen elképesztő volt...
Aztán a 80.ban bejött Obertan is és totális attakot nyomtunk, néha annyira széthúztuk hogy Wes a középső védő pozicióból került ki jobbszélre...
Aztán GAry beadásából Scholes fejelt egy gólt és benne volt a levegőben a 3ik is...de Akinfejev mindent védett....és a kapufa is besegített. Aztán a végén Valencia lövése megpattant ez becsapta a kapust és 3-3.
Obertanról annyi, hogy nagyon gyors, jó helyzetekben jól cselez, de ha kell passzol. Sőt Evrával a balon nagyon jól megértik egymást. Tudom ez nem sok, de több mint NAni aki mindent rosszul csinál:)
Összefoglalva 20perc kocogás az elején, 45-50perc semmitevés a közepén és 20perc atomfoci a végén:)
a CSKA meg elfáradt a végére és feltörte a hátukat a kapu. De a 65-70.-ik percig nagyon jók voltak. (vagy mi szarok:D:D)

kroos 2009.11.04. 11:43:20

én is hajlok arra amit irtatok fentebb.
Ez a pranjicos csapattal nem szabad továbbjutni. Az uefában megyünk 1-2 kört aztán onnan majd valami tottenham vagy psv kibasz minket..:(

balu11 2009.11.04. 11:45:02

(nagyon)OFF

szleng.blog.hu/2009/11/02/harkalyozik

ha már a kommentek közt hivatkoznak rátok...

ON

t.o.d. 2009.11.04. 11:51:08

@Rooney82: @psychocska: érdekes ez az Obertan-dolog. Az előzetes hírek alapján azért én inkább a Fletcher-Carrick-Hargreaves-Anderson vonalra tettem Obertant (nem is nagyon értettem, mi szükség rá, mikor otthon se volt kezdő), esetenként szélsővédőbe (monnyuk Wes Brown helyett örökbe...), de hogy szélsőként játsszon, azt nem gondoltam, de ha ien jó, akkor év végén Nanit el lehetne adni valami futsal-csapatnak (esetleg az NST-nek...) jelképes 1 fontért, csak ne rontsa tovább a levegőt nálunk. Az idény elején volt egy jobb periódusa, de most végleg azt mondom: Nani SAF egyik melléfogása, el kell fogadni.

Titi120 2009.11.04. 12:00:24

@mickeyknox:

Oddo, nagyon komoly.
Tegnap reggel ismételték a Milan - Parma meccset, volt időm belenézni egy 15 perc erejéig, azon pusztultam, hogy háromszor kapta meg a labdát a szélen és egyszer sem sikerült még csak csapattárs felé se rúgnia a bőrt, nem, hogy hozzá.

Tegnap a Real ugyanezt nyomta, csak 90 percen át.

t.o.d. 2009.11.04. 12:03:46

OFF
@balu11: ezt a szlengblogot nem lehet nem olvasni. Otthon már a cimbikkel beépítettünk egy pár klasszikust a szókincsbe a dirty pandától, a "koalázik"-on keresztül a nonsztopig... :-)
ON, és sorry. :-)

t.o.d. 2009.11.04. 12:05:12

@Titi120: rá is adták Méhesék a Real-mezt virtuálisan. Persze, hihető, hogy a Bayernbe nem fér be, a Milanba meg igen... Nemtom, mire számítottak...

t.o.d. 2009.11.04. 12:07:17

@Rooney82: ja, és köszi, jó egy match summaryt olvasni, ami nézőpontját tekintve mintha a manutd.com -ról számazna... :-)

sporttárs 2009.11.04. 12:09:39

@popp: Te meg azok közé a sznobok közé tartozol, akik bizonyos "futballkultúrák" számára alanyi jognak tartod a szerencsét, vagy nem is szerencsének, hanem megérdemelt sikernek, másokét viszont kléptelen vagy elfogadni, mert mit képzelnek magukról.
Igen, az olaszok ellen mocskos csalás és bunda volt minden, a törökök meg a koreaiak ellenben csak hosszúcsöcsű szerencsével és egyéb segítséggel érhetnek el bármit, és ha Manchester az utolsó pillanatban egyenlít, az nem mázli (szerintem már csak azért is az, mert több ideje nem lett volna rá).
Ismerjük ezt a típust, ti mondjátok meg azt is, kinek lehet, illik és kinek ciki szurkolni, vagy elismerni egy-egy győzelmét.

Igen, valóban, bármire képes vagyok, ha ilyeneket cinkelni lehet, annál is könnyebb nekem, mert a világ egyetlen külföldi csapata irányában sem érzek az égvilágon semmiféle komolyabb érzelmet. :))

Ugyanakkor nem gondolom, hogy általam látott meccset ne tudnék objektíven megítélni.

sporttárs 2009.11.04. 12:10:50

@heinrich: Komolyan érdekel, szerinted a Bayernnek a nem túl távoli jövőben van esélye bármiféle komoly európai sikerre?

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.11.04. 12:17:32

Érdekesnek ígérkezik az Európa Liga ilyen csapatokkal, hogy Bayern, Atlético, Liverpool, Inter... :-)

zsakfos 2009.11.04. 12:18:29

@mickeyknox:
Sztem kurva gyorsan ( télen) vennie kellene a Milannak két normális szélsővédőt. Meg jövő nyáron nagyon ráférne a védelemre az erősítés, mert Nesta már 34 lesz, Thiago Silva és Antonini a fiatal korosztály, a többiekhez én messze nem ragaszkodnék.
A 3 spíler( Seedorf, Dinnye, Pirlo) közül, a brazilt én nem nagyon tudom hova tenni, mert látszik rajta, hogy nincs meg a harmónia az életében. Nem hiszem, hogy a fénykorában játszó Ronaldinhót látjuk még játszani, de már egy JÓ Ronaldinho is sokat lendítene a Milanon.
Én Pirlót eladtam volna a nyáron( Ancelotti úgy is vitte volna) ,mert érte még lehetett volna pénzt kapni. Az idei játékát elnézve nem viszi majd a kutya se.
A holland igazán a csatárok mögött érzi jól magát, előrébb mint az olasz és én többet láttam tőle idén mint Pirlótól.
Hároman együtt sokak pályán, és igen kellene a középpályára egy fiatal, ügyes középpályás. ( Ötlet?) Erre jön majd megint Bechkam, akit kiváncsi vagyok hol fog játszatni Leonardo, én esküszöm beraknám jobbhátvédnek:)
Elől meg van 3 center, akiket ki kell szolgálni: Inzaghi, Boriello és Huntelaar se az a típus aki jó az összjátékban. És mellettük van még egy szem Pato...
Kellene két olyan csatár aki gyors, tud passzolni, cselezni, van benne lendület. ( Két új Pato:) Erre megveszik Adiyahot, aki szintén center...Bár én úgy érzem őt inkább "a jövőre" veszik, nem hiszem, hogy sokat játszik majd tavasszal.

sporttárs 2009.11.04. 12:19:28

Az megvolt, hogy a Tv2-n a riporter azt mondta Seedorfnak a meccs utáni interjúban: Ronaldinho újjászületett?

A Real gólja Kaka lövéséből következett, a Milánét Ronaldinho rúgta, de szerintem igazából egyetlen brazil volt a meccsen, aki valóban sokat tett csapatáért, legalábbis, hogy rosszabb ne legyen az eredmény: Dida. A végén hatalmasat védett kétszer is.
Az első félidő jó volt, a második hajtós, de felejthető.

Összességében nincs meglepetés a továbbjutottak között, mondjuk nem emlékszem, korábban két fordulóval a csorpotkör vége előtt volt-e mindig ennyi biztos továbblépő? A Bordeaux-ra ebben a csoportban kevesen tippeltek volna, legalábbis mint négy forduló utáni biztos első/másodikra... Kiváncsi vagyok, a Lyon is marad-e ilyen magabiztos, mert szép dolog lenne a Liague 1-től két csapat a 16-ban.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.11.04. 12:29:10

@sporttárs: Én viszont sohasem tagadtam elfogultságomat, tehát nem árulok zsákbamacskát. Meg az is van, hogy sokan kömolyabban veszed az elfogult kommentjeimet, mint én magam. Te viszont, mindig az objektivitás nevében jössz leoltani másokat, miközben természetesen magad is erősen szubjektíven állsz a témához (nehéz is máshogy), még ha nincs is kedvenc külföldi csapatod.

Egy utolsó percben megpattanó gól persze, hogy szerencse, de félszemmel néztem a meccset és amilyen nyomást gyakoroltak a vörös ördögö az oroszokra várható volt, hogy akár az utolsó tíz percben is begyötrik a két gólt.

Inkább kavarodjunk vissza a tegnapi meccsekhez, idén azért nem mondhatjuk, hogy minden a papírforma szerint alakul.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.11.04. 12:32:24

@Csöncsön: Ha ma a 'Pool kikap Lyonban, akkor ki-ki meccset játszhat a Lokival az EL-ért :-D.

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.11.04. 12:32:35

@sporttárs: attól függ, mit értesz komoly sikeren. A jelenlegi csapatnak az EL 4 is az lenne, semmi nem indokolja, h ez a keret számottevő eredményt érjen el.

A témában amúgy: nst.blog.hu/2009/08/25/bundesliga_3_fordulo_lankadt_bajor_kolbasz?fullcommentlist=1#comments

t.o.d. 2009.11.04. 13:08:28

@zsakfos : a Beckham jobbhátvédként opció nem is olyan lehetetlen. Csak ő nem felfut és bead, hanem a saját térfeléről bead, és ha még mindig nem gól megy a lepattanóért, és/vagy szögletet rúgni. :-) Apropó szöglet: tegnap Pirlo szögletei nem jelentettek nagyobb veszélyt a Casillas kapujára, mint a Didáéra, szóval ha Beckham mást nem is csinál, csak ellövi azokat a szabadokat és szögleteket, amiket eddig Pirlo, már nyert a Milan.

t.o.d. 2009.11.04. 13:15:00

@sporttárs: "A new Ronaldinho was born"... Nos, szegény Clarence feszengett is egy kicsit, hogy mi a fasznak nem húztam be az öltrözőbe ahelyett, hogy ezzel a meninblekk-jelmezben feszítő majomnak az ostobaságait hallgassam...

mickeyknox 2009.11.04. 13:33:22

@sporttárs: seedorf helyében egy kisebb tockost elhelyeztem volna annak a majomnak a tarkóján. kérdezze ronaldinhót erről, basszus.. :D

sporttárs 2009.11.04. 14:09:45

@t.o.d.: Ja, igen, így hangzott el valóban, akkor lehet, hogy egy új Ronaldiho megszületését láttuk, de ki volt az? :)

sporttárs 2009.11.04. 14:14:43

@heinrich: Pont arra gondoltam, hogy mennyi esélyt látsz arra, hogy ez a vezetés a kétségtelen erőforrásokból végre valami normális garnitúrát toborozzon.

Neil Blender 2009.11.04. 14:18:42

@Hispan07: naja.

Ha vki nem nezett meg iden Real meccset akkor elhiszem hogy csak annyi jott le hogy egy 300 milliobol megerositett csapat Xelt a lesajnalt Milannal.

Kozel sem gordulekeny a gepezet CR hianyzik es azert ot minden csapat megerezne... En amondo vayok hogy inkabb most Xeljunk le a Milannal mint mondjuk az egyenes kieses korben.

Amugy mint Milan szurkolo (ha jol emlekszem) megerositheted hogy a csapatod gyozelmet abszolut nem erdemelt a Bernabeuban, tegnap pedig az X is ratok nezve volt hizelgo (mentesen minden nagy mellenytol ilyesmi) foleg az elso felido alapjan.

gasbert 2009.11.04. 14:30:49

@Neil Blender: Mielőtt még kijelentenéd h mennyire jó ez a Real és hogy a Milan mennyire alárendelt volt , emlekezz csak vissza a két elvett tökéletesen szabályos gólunkra és ezeket ad hozza azokhoz amiket megadtak a sporik , no meg vedd figyelembe h a Real góljainak felét mi rugattuk velük és egyből más lesz a helyzet.

Neil Blender 2009.11.04. 14:38:13

@gasbert: es ha a kecske fozni is tudna Jani ba' el is venne =)

Egy sorban sem jelentettem ki hogy a Real annyira hude jo hiszen egyszer kikapott egyszer pedig dontetlent jatszott.

"Real góljainak felét mi rugattuk velük és egyből más lesz a helyzet"

erre mit mondja baszki, hogy koszonjuk? amugy lesd meg a TI goljaitokat a Bernabeuban es csekkold vissza Casillas hanyszor lepkezett be ilyen golokat.

Azt a velemenyemet azert (ha megengeded) tartom, hogy a Milan orulhet az 1 pontnak tegnaprol, ahogy a Bernabeuban mondjuk a +2nek.

Hispan07 2009.11.04. 15:04:35

@Neil Blender: így vagy úgy, az eredmények alapján szerintem a Real sokkal nagyobb válságban van, mint a Milan, hiányzott CR, vagy sem. Mert nálunk legalább lehet álmodozni, h mi lenne, ha ezt meg azt vennénk. A Realba ki kéne még? Vett védőt, vett köéppályást, vett csatárt, és ha hiányzik CR, akkor is ott egy Kaká, aki egymaga vitte el a Milant évekig. úh tényleg szar Oddo, potyázik Dida minden 3. bravúr után, még mindig egy nudli Dinnye és nem csinál semmit Pirlo - de a Real így se tudta legyőzni a csapatot, sőt. Ennyi kb a lényeg, a többi rizsa.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.11.04. 15:15:30

@sporttárs: ugyanilyen, de ennél semmivel se jobb erőforrásokból tették össze a 2001-es csapatot is, pedig mindenki nézett nagyokat, h Kuffour és Linke mit keres a kezdőben, egy Zickler meg a padon. aztán mégis.

krysal 2009.11.04. 15:16:39

@Hispan07: a túlzott értékeléssel azért várd meg, hogy összeérjen ez a csapat. Nem vagyok egyedüli madridista, aki nem feltétlenül ettől az idénytől várja a fellendülést (az első félidőben már javuló játékot láttam, de van hova fejlődni, valljuk meg), vagy minimum nem az őszi részben. Ha élünk még tavasszal legalább a nyolcban a BL-ben, és csak ennyi lesz a lemaradásunk a Barcától, már biztató a helyzet.

t.o.d. 2009.11.04. 15:25:22

@Hispan07: hát dehogy van nagyobb válságban. Ne hülyéskedj már. A Real, ha visszajön cé, megint hatosával fog termelni, de a Milan kire vár??? MIndenki hadra fogható, csak valahogy nem gurul a szekér. Pár éve egy Zürich elleni hazai égés lincselést generált volna Milánó utcáin, most meg még egy rendes seggberúgás se járt érte senkinek (és a Milannál jelenleg sincs edzőkérdés, holott ezzel a játékosanyaggal azért több keresnivalója lenne a csapatnak...). Vagy: van a spanyol bajnokság, ami kétszer olyan erős, mint az olasz, és a Real (válság ide vagy oda) azért második. Ezzel szemben a Milan rendszeresen ég otthon is, messze a dobogó is (tudom, év végére azért a BL selejtező azért meglesz...), és végül, de nem utolsó sorban a Real pénzügyi helyzete stabil, a Milané meg mondjuk úgy, ingatag, Berlusconit előbb-utóbb lecsukják, ha még él addig a vén kujon. Qrvanagy gáz van a Milannál.

Mondom ezt úgy, hogy aRealt kevésbé szeretem, mint a Milant.

krysal 2009.11.04. 15:28:06

@t.o.d.: "Vagy: van a spanyol bajnokság, ami kétszer olyan erős, mint az olasz"

...neked asszem annyi:)

t.o.d. 2009.11.04. 15:28:59

@krysal: szerintem a Real a végén behúzza ezt a mostani bajnokságot, figyeld meg. Ennek nem örülök, de attól tartok, ez így lesz. A BL-t még nem de a bajnokságot igen.

t.o.d. 2009.11.04. 15:29:35

@krysal: tudom, már matracokra vonultam... :-)

krysal 2009.11.04. 15:30:33

@t.o.d.: a próféta szóljon belőled, én meg azt mondom. Szerintem nem, hacsak a csodaBarca le nem süllyed a Rijkaardi idők végének szintjére.

Jó csapat lehet ebből, ha az edző képes lesz motiválni a sztárokat/ha kapnak időt összeérni/ha Perez nem szól bele mindenbe.

...kicsit sok a "ha".

zsakfos 2009.11.04. 15:34:35

@Hispan07: lesarkítva: a Realnál a jó játék hiányzik, a Milannal pedig a jó( vagy jó formában lévő) játékosok:)

"az eredmények alapján szerintem a Real sokkal nagyobb válságban van, mint a Milan"
Ezzel mondjuk nem értek egyet.
A Realnak 1 pont a lemaradása a spanyol bajnokságban a Barcától, kikapott Sevillában( ez sztem simán belefér), meg x-elt a Gijónnal, a többit nyerte. A spanyol kupa vereség nyilván no comment, az válalhatatlan.
A BLben 2 győzelem mellett a tegnapi x benne van, a hazai vereség mondjuk ciki.
A Milan a bajnokságban fényévekre ( 9pont) van más most az Intertől. A BLben ugyanúgy áll mint a Margit, csak cikisebb otthon kikapni a Zürichtől, mint a spanyoloknak tőletek.

shinigami 2009.11.04. 15:35:37

@t.o.d.:
hat azert mint madridista a penzugyi helyzet temat inkabb kerulnem... stabil es massziv adossagok perpill... (az maskerdes h nagyon ugy tunik nem lesz gond a visszafizetessel)

@Hispan07:
ebben igazad van, ellenben azt az apro tenyt nem felejtsuk el h a milan jatekosok joresze evek ota egyutt jatszik a real jatekosoainak ez csak kis (foleg a cserepad) reszerol mondhato el

Hispan07 2009.11.04. 15:41:19

@t.o.d.: kb mindenben igazad van. akkor hogy-hogy nem nyert a csudálatos Madrid a pénz-stabilitás-toronyóralánc ellenére? mert ha tényleg csak CR miatt, akkor az nem orbitál gáz? és a kupában hogy égett egy hete, hm?

én fenntartom: a Milannál szar a helyzet, tény, egymilliószor leírtam már. de a Madridnál szarabb, ha ezt a Milant sem tudta elrakni. ennyi, nem több.

a spanyol bajnokság pedig egy vicc, de ezt csak halkan mondom és szubjektív véleményként, mert még idegyűlik Csöncsön a vérszagra

Hispan07 2009.11.04. 15:45:55

@zsakfos : @shinigami: megint csak, ez mind igaz és szép - bár a Milan szempontjából inkább randa. de nehogy már a Milannak kelljen most magyarázkodni. idejövök, mást se látok hogy a Milan így szar meg úgy szar - ezt kéne meg azt kéne. igaz. ugyanakkor ez a Milan 4 pontot hozott a Real ellen. ez alapján sztem Madridban kéne jobban magukba nézniük Kakától Csabi Alonzón át Benzemáig, hogy mi a picsa van, tényleg csak egy RonáldóKrisztiből áll a csapat?

shinigami 2009.11.04. 15:49:53

@Hispan07:
egy szoval nem mondtam h ez igy jo madridi reszrol
en spec azt olvastam ki a soraidbol h a real mekkora szemet a milan meg milyen jo
azert lassuk be h ez igy nem igaz, bar lehet en ertettem felre

Hispan07 2009.11.04. 15:55:08

@shinigami: hát akkor vagy nagyon félreérthető voltam, vagy nagyon félreértetted :). a Milan trágya, sőt szar (SZAR). de SZERINTEM nagyobb a gáz annál a Realnál, aminél elvileg minden adott, de mégsem kapja el ezt a trágya Milant

shinigami 2009.11.04. 16:00:00

@Hispan07:
szerintem mar leirtam errol a velemenyem, ameg CSAPATKENT nem erzik egymast addig ennyi telik

Hispan07 2009.11.04. 16:02:50

@shinigami: ha évente jön és megy 5-6 játékos, legyenek bármekkora sztárok, soha nem fognak csapatot alkotni

shinigami 2009.11.04. 16:05:57

@Hispan07:
nyilvan, bar az idei igazolasokrol mar nyaron leirtam a velemenyem, muszaj volt
teljesen nyilvanvalo volt h az oszi szezonban keresgelik meg egymast a jatekosok foleg ha rotal az edzo es serulesek is vannak

t.o.d. 2009.11.04. 16:25:42

@Hispan07: a madrid egyelőre nem jó. Ez tény. De lesz, hamarosan. A Milan viszont nem lesz, amíg nem igazol. Márpedig a kis tenyésznégeren kívül nem nagyon fog, belőle meg szvsz nem lesz egy Weah.

A Madridban pedig nem az a helyzet, hogy Cé a jó, a többi meg szar, hanem, hogy az egész csapat teljesítményéhez nagyon kell a Cé jó teljesítménye.

StretfordEnd 2009.11.04. 16:49:33

Meggyőző 10 percet produkált Obertan:
www.youtube.com/watch?v=cR3uHuwwJCY
Nagy potenciál van benne, remélhetőleg hosszú időre megoldja a csapat szélső problémáit.
Amilyen rossz üzlet volt Nani 17m fontért, annyira bomba lehet Gabby 3-ért.

Hispan07 2009.11.04. 18:10:55

@t.o.d.: ok, amint jó lesz a Real, innen folytatjuk.

Lojzi_ 2009.11.04. 20:43:51

@mocsing: Azért látok különbségeket is...
Effenberg klasszisához fogható játékos nincs a csapatban jelenleg. Ribéry analógiája inkább Basler nálam. Gyors, jól cselez, jól lő és elég tökös is, de nem pótol egy olyan játékost, mint Effenberg.

A másik egyéniség, aki még hiányzik az Kahn. Nélküle '99 és 2001 is max középszerű lett volna.

kroos 2009.11.05. 08:02:32

@mocsing: azért az nem egészen így volt...én erröl írtam egy remek kis postot::))))
Ha szépen megkérjük Heinrichet akkor rövidesen olvashatjuk is:)
és abból az is kiderül hogy @Lojzi_:nak sincs igaza.
süti beállítások módosítása