Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Pár gondolat a Pool-MU elé

2009.10.25. 11:45 pote

Rangadókra a gyávák mindig ikszet tippelnek, míg a kevésbé gyávák raknak egy egygólos győzelmet az esélyesebb/jobb formában lévő csapatra. Mi, a tegnapi beharangozónkban mégis nagyarányú Pool-győzelmet jósoltunk. Nem azért, mert mi olyan tökös gyerekek vagyunk, hanem azért, mert komolyan is gondoljuk.
A tovább után megpróbáljuk megindokolni.

Amennyiben csak a száraz tényeket néznénk, akkor tippünk alapján hamar az elmegyógyintézetben találnánk magunkat. A Liverpool nyolcadik volt a forduló előtt, a Manchester vezette a tabellát. Hét pont difi van köztük kilenc forduló után.
A formát nézve meg még drasztikusabb a különbség. Ha csak a bajnokikat nézzük, akkor az utolsó hét meccsen a MU ki sem kapott, és csak egy döntetlent játszott, ellenben Gerrardék háromszor is vereséget szenvedtek ez idő alatt. Nem beszélve arról, hogy már a vízcsapból is az folyik, hogy esetleges vendéggyőzelem esetén a hazaiak 56 éves (pont az október 23-i hétvégén, csak mondom) negatív rekordot állítanának be ötmeccses nyeretlenségi sorozatukkal (ebben a két BL-meccs is benne lenne).
A közelmúlt Liverpool - Manchester csatározásai sem hazai győzelmet vizionálnak, hiszen a legutóbbi hét anfieldi bajnokijukon csak egyszer nyert a hazai csapat. Igaz, az éppen tavaly volt.

Akkor jöjjenek a tippünk mellett szóló érvek. Miért is gondoljuk, hogy Benitez kétszázadik liverpooli meccsét győzelemmel fogja ünnepelni?
Kezdjük a legfontosabbal, a cáfolhatatlannal. Ezt érezzük, valami ezt súgja. Ezzel nehéz bárkinek is vitatkoznia. Annyi minden szól Rooneyék mellet, hogy az már-már zavarba ejtő. Ezt nem is akarjuk túllihegni, ezért szerepel 3-0 a tegnapi beharangozóban is.
Menjünk tovább. Mindenki félti a hazaiakat, hogy esetleg a két sztárjuk (Torres és Gerrard) nélkül kell kiállniuk ma délután. Előszöris, nagyobb a sansz arra, hogy mindketten játszanak (ilyen meccsekre még a halottak is feltámadnak, nemhogy egy combsérülés ne jönne rendbe). Másodszor meg, tavaly nélkülük verték meg a MU-t. Azért a keddi játékukra nem lehetnek büszkék.
Az sem elhanyagolható tény, hogy a Poolnak - vereség ide, vereség oda - nem kellett hétközben utaznia, pláne nem Moszkvába, és még egy nappal több idejük is volt regenerálódni.

Fontos megemlítenünk, hogy ez a MU nem egy félelmetes csapat idén. Ne sértődjön meg egy vörös ördög se, de ha jobban belegondolnak, ők is belátják, hogy ez tényleg így van. Egy C.Ronaldóval kevesebben vannak idén. Valencia ügyes, jó iparoslegény, de azt várni tőle, hogy pótolja a portugált, az olyan, mintha Paudits Bélát kérnék meg Lagzi Lajcsi helyettesítésére a Dáridóban. Carrick csak keresi önmagát, jobbhátvédnek már megint Neville-t kellett az öregnek beraknia, és Rooney idén is kezdi azt a formáját hozni, amikor dömpingszerűen ontja a gólokat (négy-öt-hat meccs zsínorban), majd hetekig hallgat. Egy hónapja nem talált be bajnokin (igaz, sérült is volt közben). Berbatov, mindamellett, hogy óriási kedvencünk, nem egy gólzsák, erre már szerintünk Fergie is rájött.

És még ott van Michael Owen, aki megkerülhetetlen a vasárnapi meccsel kapcsolatban. Biztosak vagyunk benne, hogy pályára fog lépni az Anfielden, hacsak addig nem sérül meg. Nem irigyeljük emiatt, mert amit kapni fog (őszintén megvallva, jogosan), azt biztos, hogy nem akarja majd elmesélni az unokájának, hacsak nem hint egy mesterhármast.

Azt mindenképpen le akarjuk szögezni (mint ahogy Pilátus is Jézust), hogy ez a mérkőzés nem dönt Benitez sorsáról. Heinrich kolléga kedvéért, a nyomatékosítás érdekében, még félkövérre is vesszük ezt a mondatot. Sőt! Tovább megyünk. Semmiről sem fog dönteni. Nagyon a bajnokság elején vagyunk még. Ahhoz, hogy Rafának el kelljen kezdeni böngészni a pincérállásokat, ki kell zúgni a BL-ből (C'mon LOKI), esélytelennek kell lenni teljesen a bajnokságban, és falloszt kell rajzolnia a tulajdonosoknak. Ezektől meg még hetek/hónapok választják el.

Ettől függetlenül, a hagyományok miatt is, feszült meccset várunk, ahol azért a hazaiaknak kell menniük előre. Hiába gondoljuk, hogy a Liverpool egy kutyaütő csapat, az ilyen meccseket, mit meccseket néha még BL-t is, képesek megnyerni. A tippünk adott, de kiállítás is lesz, és azt álmodtuk, hogy Mascherano lesz az egyik gólszerző.

Már egyet sem kell aludni a kezdésig. Aki esetleg nem állította vissza az óráját, annak meg kétszer kell leülnie a meccs elé. Lassan mi is jövünk vissza az élő közvetítéssel.
 

48 komment

Címkék: premier league pool pl mu rangadó

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr761473560

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Everred 2009.10.25. 12:16:02

Bőven benne van az, hogy gyepbe gyalulnak ma, de egyvalamit azért megjegyeznék.

Lehet, hogy nem félelmetes a United (sőt, biztos), de támadásban egyelőre egy hangyányit jobb, mint tavaly volt. A védekezés esett szét erőteljesen, amit aligha lehet Ronaldo távozásának tulajdonítani. Fura.

Everred 2009.10.25. 12:18:20

Ja, és Rooney: egész pontosan KETTŐ darab egymást követő bajnokin nem szerzett gólt. Ez tán még nem akkora krízis.

Kövi 2009.10.25. 12:25:40

A tavaszi 1-4 előtt annyi minden szólt a MU mellett, hogy a vereség biztosnak tűnt. Most azért nem szól annyi minden mellettünk, szóval reménykedem :)
Amúgy az írás korrekt.
Hajrá MU!

Ronal-d'oh! 2009.10.25. 12:41:24

Miért ne döntene Rafa sorsáról ez a meccs? Szerintem zsinórban az 5. vereség hazai pályán a legnagyobb riválistól igen is dönthet. Főleg akkor, ha nagyon sima győzelem lenne az. De nem lesz az, sőt, én így előre egy X-ben kiegyeznék, ebben a Poolban benne van, hogy most jól feltámadnak.

Kövi 2009.10.25. 12:45:09

Na de hol vannak a Pool-fanok?

undertow 2009.10.25. 12:45:51

azt kell mondjam hajrá pool. nagyon nem örülnék, ha kirúgnák benítezt, még a végén a jövőben a pool is versenyben lenne a bajnoki címért.

Ronal-d'oh! 2009.10.25. 12:49:16

Pöte, kaptál egy Bibliát, vagy mi van? Feltámadás, Jézus, Pilátus...

psychocska 2009.10.25. 12:56:20

Innen is meg lehet közelíteni a meccset, de valahogy én nem érzem ezt a feltámadást. Ryan papa vezérletével vendég győzelmet várok.

Viszlat 2009.10.25. 12:57:57

Most vagy én értek félre valamit, vagy Te vagy megzavarodva kicsit pote. Kétszer is úgy utalsz a márciusi meccsre, hogy "tavaly", amiről azt gondolom, hogy az előző szezonra gondolsz, mert hát ez idén volt ha nem szezonban gondolkodunk. Viszont akkor nem igaz az állítás, hogy Torres és Gerrard nélkül nyert a Pool...

Scorer: Torres (28)
Scorer: Gerrard (44 pen.)
Scorer: Aurelio (76)
Scorer: Dossena (90)

_karmapolice_ 2009.10.25. 12:58:14

@nekedX: pl. azért nem dönt Rafa sorsáról a meccs, mert az amerikaiak lenyilatkozták, hogy 100%-osan megbíznak benne, és eszük ágában sincs elküldeni.
És azért sem, mert a Pool fog nyerni :-D

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.10.25. 12:58:23

szerdán meg lesz a 6. veresége zsinórban ennek az iparos, agyatlan liverpudli bagázsnak... benitez meg maradjon, addig nem lépnek előre...

Üdv, ymy - lassan kezdődik a 7vége...

United82 2009.10.25. 13:00:46

Sokkal nyugodtabb lennék ha tudnám hogy Fletcher játszhat-e vagy sem, mindenhol csak Rooneyt,Gerrardot említik. Ha összeszedjük a védekezésünket akkor 1 gólt lőni fogunk elől és azzal eldöntjük a meccset. Ha továbbra is gyengélkedik a védelem akkor nehéz meccs lesz.
Amúgy lehet nem tűnünk félelmetesnek de minden meccsen hoz annyit a csapat hogy nyerjen és több gólt löttünk eddig idén mint eddig mint tavaly CR7-el, igaz többet is kaptunk, tényleg ez a "vicc" hogy a támadójáték jobb és kreatívabb, míg a védelem kissé zilált, bár ebben szerepet játszhat az is hogy VDS eddig kettő, míg Rio összesen 4-5meccset játszott idén, szóval ez javulni fog az tuti.

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.10.25. 13:00:50

@Viszlat:
az anfieldi meccsre gondolok...

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.10.25. 13:03:00

közben oktatják a győrt... nagyon durva...nagyon durván...

Ronal-d'oh! 2009.10.25. 13:07:09

@Rooney82: az öreg Foster tudott varázsolni néhány gólnál, szóval VdS-ral remélhetőleg kevesebb gólt kapunk majd.

Viszlat 2009.10.25. 13:11:05

@pote: oké, én néztem el, már tiszta. :)

De, hogy mindenképpen belekössek valamibe, Pilátus mosta kezeit. :))

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.10.25. 13:16:32

@Viszlat:
jaja,
meg erre már egyszer utaltam, de akkor nem lehetett belekötni, rákentem a farizeusokra:
nst.blog.hu/2009/05/28/puyol_pedig_razza_razza

RiverRat 2009.10.25. 13:26:42

Maradjunk mégis a klasszikus x2-nél. Hajrá ManU, és a végeredmény 2-2! Mellesleg fél szememet Skrtelen tartom, mint amolyan alföldi juhászkutya, ha ugyan kezdeni fog. Benitezt nem dobják ki olyan gyorsan. Néhány meccses megingás belefér. Lesz ez jobb is.

YNWA · http://majmedence.blog.hu/ 2009.10.25. 13:33:37

117 év alatt ha jól tudom egy edzőt Houllier-t küldtünk el egyoldalú szerződésbontással, az összes többi saját akaratból távozott. Ez sztm elég durva adat.. és tetszik :)

És jelenleg tényleg nemtom ki jöhetne Benitez helyére.. de várjuk ki a meccset.. adjunk ki magunkból mindent, haljunk meg a pályán én már ezzel boldog lennék.. sajnos most az MU sokkal erősebb nálunk.. (főleg a sokkal minőségibb cserepad miatt)

na sebaj GO POOOOOOOL!

Titi120 2009.10.25. 13:37:18

@YNWA:
"És jelenleg tényleg nemtom ki jöhetne Benitez helyére.. "

Úgy néz ki Bobby Davison lassan szabad lesz ...

nasteey 2009.10.25. 13:40:37

@nekedX: És a sekélyes szóvicces is elmaradnak... :/

Annyira a MU-ra tenném a pénzt, hogy tuti a Liverpool nyer. Vagy mivel így már a Liverpoolra, ezért földig verik őket. Maradjunk a gyáva x-nél. :)

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.10.25. 13:41:58

@nasteey:
sekélyes?!
egy napos vagy egy hetes bant kérsz?
;)

nasteey 2009.10.25. 13:59:17

@pote: Egy 'Jordana 8' poszt az illetékestől jobban esne. ;)

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.10.25. 14:00:43

@nasteey:
a tegnapi 0-0-ák már nem is elegek?!

Glory 2009.10.25. 14:09:17

kezdoket tud mar vki??

psychocska 2009.10.25. 14:09:21

"Az 1994-es 3-3-ra végződő Liverpool - Manchester United angol bajnok találkozókon a hazaiak "Au revoir Cantona és Man United... Gyertek vissza, amikor 18 bajnokságot nyertek!" transzparenssel szúrtak oda Sir Alex Fergusonéknak.

Az elmúlt 15 évben a United 10-szer nyerte meg a bajnokságot, ezzel utolérte a Liverpoolt a rangsor élén, és jelek szerint a manchesteriek nem felejtették el az üzenetet, amelyre most válaszolni akarnak."

Kíváncsi leszek a sok Cantona maszkos mu szurkerre :)

YNWA · http://majmedence.blog.hu/ 2009.10.25. 14:12:26

Pool kezdő: Reina, Johnson, Insua, Carragher, Agger, Mascherano, Lucas, Aurelio, Benayoun, Kuyt, Torres

Gerrard még csere sem sajna.. :/

(Cavalieri, Voronin, Babel, Ngog, Spearing, Degen, Skrtel.)

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.10.25. 14:14:39

@Glory: @YNWA:
"just seen Steven Gerrard dressed very casually at Anfield. Did not look like a man who was ready for action this afternoon."

Gerrard nem fog játszani

horas 2009.10.25. 14:15:02

Hát ez a kép veszélyes!!!:)állat

Glory 2009.10.25. 14:16:33

-kor kezdodik, 2-kor vegzek a meloban. lesz gyorshajtas hogy hazaerjek :)
amugy rooney is ketseges. remelem o is fletcher is es giggs is rendben lesznek

Glory 2009.10.25. 14:19:56

@Glory: 2-kor kezdodik, 2-kor vegzek.......

horas 2009.10.25. 14:25:05

Nem azért de nonszensz szinten gyenge a Liverpool kerete.Az MU-nál pedig jövőre aktuális a jobbhátvéd és a kapuskérdés.NEm tudom felfogni,hogy időről időre felmerül ez a kapus.mizéria az MU-nál.Most meddig tartnana leigazolni Frey-t, vagy télleg megpróbálni Julio Cesar-t (inkább mondjuk ne :) .Arsenal dettó.Ez a Lloris gyerek nagyon ügyes és igéretes is nemtom Arsené Wenger mirét nem megy rá,ha már annyira franciázik de nem egy példa helytálló...

Szamárka 2009.10.25. 14:28:25

Aktuális jobbhátvéd kérdés? Rafael, Fabio, O'Shea, Brown, és akkor De Laet-et még nem is említettem. Egyik sem holnap fog visszavonulni.. Kapuskérdés sincsen igazából a Unitednél, bár erről a legérdemesebb hiányposzt címen vitatkozni.

YNWA · http://majmedence.blog.hu/ 2009.10.25. 14:30:36

Rooney kezd...

ennyit a sérülésekről. :D

az áruló meg a padon

YNWA · http://majmedence.blog.hu/ 2009.10.25. 14:32:01

Van der Sar, O'Shea, Ferdinand, Vidic, Evra, Valencia, Carrick, Scholes, Giggs, Berbatov, Rooney. Subs: Foster, Neville, Owen, Anderson, Nani, Fabio Da Silva, Jonathan Evans

hát nemgyenge az a helyzet..

horas 2009.10.25. 14:35:14

@Szamárka: O'shea,Brown ellátják alapszinten a feladatokat,különösebb hiba de villanás nélkül.Azért sztem nem hasonlítható egyikőjük sem Sergio Ramos,Maicon,Daniel Alves vonalhoz,(sem stílusban nyílván,de minőségben sem sztem)bár tény az is,hogy az MU-nak szélső játéka inkább a középpályáról indul.Tragédia nincs,csak furcsa,hogy ezek azért fontos posztok és nincs "sztár" erre a posztra az MU-ban,de nyílvánvaló,hogy sok hátrány nincs ebből egyenlőre.

horas 2009.10.25. 14:36:32

@YNWA: PAdok tekintetében nem gyenge a különbség.

Glory 2009.10.25. 14:37:52

viszont ahogy a poolbol hianyzik az egyik legfontosabb lancszem, ugy a mu-bol is (fletcher)

váév építők (törölt) 2009.10.25. 14:42:16

barátságos x lesz szerintem, kivéve ha a mu szerzi meg a vezetést, mert akkor a pool nyer...

bag 2009.10.25. 14:44:29

Hajrá Pool!

Szeretnék végre győzelmet látni! Mondjuk idén még a győzelmeket sem láttam köszönhetően a TV váltásnak...

bag 2009.10.25. 14:46:00

A 20 milliós olasz hol van?

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.10.25. 14:54:18

Ugyan miért kapná Owen jogosan a szitokáradatot? Nem a Liverpoolból igazolt a Unitedba, hosszú évek óta nem Liverpool játékos, ha az a "bűne", azért is megkapta már a "büntetést", hogy amikor elment, hogy BL-t nyerjen, akkor nyerte meg a volt csapata. Owen bőven tett annyit a Liverpoolért, hogy ha pályára lép ma, csak és kizárólag tapsot és ünneplést kapjon.

YNWA · http://majmedence.blog.hu/ 2009.10.25. 17:00:46

EZAAAAAAAAAZZZZZ!!!

Fantasztikus volt az egész CSAPAT, Józsi és Torres különösen, de egytől egyig mindenki kihozta a maximumot.. KÖSZÖNÖM!

juhú :D

(Mascheranonak meg küldhetne vki egy kis észt.. :/ )

jo.e 2009.10.25. 17:54:50

Ezazezazezaz!! :)))
Nagyon szép volt!!

+ Hajdú B. mekkora volt már: "Vidicsnek az a dolga a Pool meccsek után, h. megnyissa a zuhanyt a többieknek" :))

Bumpi 2009.10.25. 18:30:55

@bag: sérült

ami fáj, hogy ngog rugta a másodikat és nem németh :(
süti beállítások módosítása