Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Ott megy az Inter

2009.10.20. 15:22 _benito

Vagy működik az időgépünk, és tavaly októbert írunk újra, vagy egyszerűen csak rohadtul nem változott semmi a legutóbbi szezon óta. Igaz, most a Sampdoria alakítja az Udinesét, és a Livorno a Regginát (ott repül amúgy az ötödik idei edző), de a Roma és a Milan a tavalyi startját kopírozza, és ugyanígy tesz az Inter is. A Juventus fogalmunk sincs, mit csinál, de azt rosszul. A Serie A 8. fordulójában volt néhány annyira totógyilkos eredmény, hogy az embernek önkéntelenül eszébe jut a 80-as évek NB I.-ének bevett szokása, amikor nem tudtak fizetni a játékosoknak a klubok. Persze nem feltételezzük a rendszerint feddhetetlen, makulátlan jellemű olasz sporttársakról, hogy akár a legnagyobb válság közepén ilyet tennének, de az általunk sorsfordítónak beharangozott fordulóban rengeteg furcsa eredmény született, az biztos. Lássuk, mik voltak ezek.

Itt van mindjárt az Inter, ami egy kicsit másképp volt váratlan, mint a többi. Az egész szezon legnehezebb idegenbeli meccsét (Genovában mindenki utál játszani, ráadásul most a csapat is teljesen rendben van) tudta le olyan könnyen a tartalékos csapat, hogy a Genoa gyakorlatilag percekig volt meccsben. Az Inter a Darth Vader-fogással megragadta a hazaiak torkát, és úgy kipréselte belőlük a lelket, hogy maga Anakin is elfordította volna a fejét ilyen kegyetlenség láttán. A 0-5 persze nem tükrözi a valós erőviszonyokat, de azért az Inter is tudogatja lefele a nehéz idegenbeli meccseit, mert amikről azt hittük a szezon elején, hogy a Juventus bravúrkodik Rómában, arról kiderült, hogy nem is nagy kunszt. A hazaiakról egyetlen szót sem érdemes leírni, annyira sehol nem voltak, viszont a vendégeknél már eleve a gólszerzők személye  beszédes: három védekező középpályás, egy jobbhátvéd, és egy csatár. Sztankovics már ott tart, hogy 50 méterről is elvállalja -  a gép meg úgy ad Milánóban, hogy jól is teszi. (Genoa-Inter 0-5)

Ahogy nem akartunk elhamarkodott ítéletet mondani az első fordulók Juventusáról, úgy a mostani csetlő-botló, fertelmesen ronda Öreg Hölgyre sem kezdenénk el hányni a tőzegbazaltot. Nem megy most semmi Torinóban, már az is komoly meglepetésnek számított, hogy Amauri öt méterről nem bénázta a kapu mellé a labdát, így legalább sikerült azt az égést megúszni, hogy egymást követő két évben nyerjen a Fiorentina az Olimpicóban. Bár a firenzeiek elleni meccs inkább a Violának fontos, azért rangadó volt ez, de ezt nagyon kevesen vették fel a hazaiaktól. Volt ma szerencsém beszélgetni az országban élő legnagyobb Fiorentina-szurkolóval, aki annyival kommentálta a meccset, hogy óriási elégtétel volt számára, amit látott: legomboltak a Juvéról 25 milliót Melóért, akit aztán a bagóért megszerzett Zanetti úgy lefocizott a pályáról, hogy csak zörgött. (Juventus-Fiorentina 1-1) Ferrara vergődik a leglátványosabban, és ez azért elég rossz hír.

Valami megmozdult a Milanban, amivel persze nem azt akarjuk mondani, hogy a Roma nem falhatta volna fel őket az első félidőben, ha jobba koncentrál a kapu előtt, de a második játékrészben már mutatott ezt-azt a csapat. A 2-1-es győzelem megmentette Leonardót még néhány hétre, de ha például a Real Madrid oda-vissza megcsinálja őket, lehet, hogy kiadják az útját (persze nem azért). Nem hallgathatjuk el, hogy Burdisso nem bántotta Nestát a Milannak megítélt büntető előtt, de ennél sokkal fontosabb, hogy Nesta már nem először tűnik fel idén a másik kapu előtt, igen eredményes zavaró repülései után már a második gólját szerzi a csapat. Rá is fér a csapatra a jó játéka, mert Thiago Silva például Présingerré változva szöktette Menezt a Roma vezetőgóljánál. Amit még érdemes elmondani, az Ronaldinho (gól-assziszt kombó) gólpassza, amit ugyan egy normális védelem mögé nem tudott volna így betenni, de ne mufurckodjunk: 35 méterről nagyon nagy zsugát tett Pato lábára. (Milan-Roma 2-1)

Magára vessen, aki vasárnap délután háromkor nem az olasz futball gyöngyszemeinek felszedegetésével töltötte az idejét, mert a Lazio-Sampdorián bőven volt mit nézni. Két olasz csapat nem gyakran játszik ilyen _európai_értelemben_véve_ is látványos meccset, mint a római rangadó volt. A Samp egy leheletnyivel közelebb állt a győzelemhez, sokkal több helyzetük volt, valahogy mégis Castellazzinak kellett a nagyobbakat védenie. Muslera sem akart lemaradni, ő Pazzini orrának eltörésével jelezte, nem tréfál a kifutásoknál. Roppant szakmaias észrevételünk következik: a bugyikék mezen szarul mutat a kupagyőztesnek járó nemzetiszínű céltábla. (Lazio-Sampdoria 1-1) Mazzarinak már kezdett nagyon melege lenni újdonsült csapata padján, amikor a Napoli a lefújás előtti másodpercekben csak a maga javára fordította a Bologna elleni meccset. Adailton csodálatos szabadrúgásával vezettek a vendégek, és sokáig tartották is magukat, de a hajrára elfáradtak, a Napoli két közelről szerzett góllal megnyerte a meccset – de távolról sem meggyőző, amit az iszonyú pénzből megerősített csapat mutatott. (Napoli-Bologna 2-1)

Amikor azt mondtuk, gyanús eredmények, elsősorban arra gondoltunk, hogy az Udinese hazai pályán csúnyán kikap az első győzelmét megszerző Atalantától (1-3), a Bari pedig szintén idegenben, ráadásul az igen masszív Chievo otthonából hozza el az összes pontot (1-2) – arról nem is beszélve, hogy Almiron gólt lőtt, illetve fejelt. Utóbbiaké egyébként a Serie A történetének első meccse volt, csak a B-ben találkoztak eddig. Gennaro Ruotolo 8 fordulót kapott a Livorno padján, hiába voltak jó eredményei, és jó meccsei a csapatnak, a nyeretlenséghez járó utolsó helyet a Palermo elleni hazai vereség után útilapuval honorálták a klubvezetők (Livorno-Palermo 1-2) A Catania – szintén némi meglepetésre – legyőzte a Cagliarit, amely most már biztosan újra a szokásos rajtját hozza. Viszont a szárdok szépítése (akkor még egyenlítésnek mondtuk volna, 1:10-nél érdemes keresni, akit nem érdekel, milyen szép góllal vezetett a Catania) elég látványosra sikerült, azt meg kell hagyni (Catania-Cagliari 2-1). A Parma úgy kitömhette volna a 10 emberr olvadó Sienát, hogy a toszkánok fel sem fértek volna a buszra, de végül Bozsinov a meccs elején szerzett góljával nyertek csak. Ha volt meccs, ahol minden azt ígérte, hogy a 93. percben a vendégek egy kapuskirúgásból egyenlítenek, ez az volt. (Parma-Siena 1-0)

78 komment

Címkék: olasz beszámoló összefoglaló serie a

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr141463245

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ronal-d'oh! 2009.10.20. 15:29:11

Pato mellére. És a befejezés legalább olyan szép volt! Sőt, az jutott eszembe, amit még anno asszem Te írtál: ha van helye meg ideje, akkor bármikor képes ilyen labdát adni. Főleg akkor, ha a csatárnak is busznyi helye van. Ugye Pato lőhetett volna még egyet, csak hát hosszan tolta meg, de az is Ronaldinho passzából volt.

calcio_di_rigore 2009.10.20. 15:37:11

Most meg átállunk 4-2-3-1-re, remélem nem túl későn.

Akocka 2009.10.20. 15:40:34

"A Serie A 8. fordulójában volt néhány annyira totógyilkos eredmény, hogy az embernek önkéntelenül eszébe jut a 80-as évek NB I.-ének bevett szokása, amikor nem tudtak fizetni a játékosoknak a klubok."
Nem emlékszem a 80-as évekre, de a totógyilkos szót kicsit túlzónak tartom. Elég csak megnézni, mennyit fizet egy 10es vagy egy telitalálat. :)

calcio_di_rigore 2009.10.20. 15:42:17

@_benito: Óriási elégtétel ez nekem.:)

Klárensz 2009.10.20. 15:51:05

A Milan ott baszta el, hogy eladta Gourcuffot. A védelem tavalyhoz képest egyértelműen javult, a támadójáték viszont nagyon esetleges, nincs állandóság, amit Kaká sérülten is hozott, arra most senki sem képes. Az idényben eddig megnyert 4 meccs (10-ből) közül 2-t Dinnye, 2-t pedig Seedorf villanásainak köszönhetünk.

Ronal-d'oh! 2009.10.20. 15:54:34

@Klárensz: na jó, de Gourcuff nem alkotott nagyot, ráadásul szerintem kedve se lett volna visszajönni a Milanhoz. Nagy veszteség, mert bizony egy jó vb, és megy is vagy Spanyolhonba, vagy Angliába.

Klárensz 2009.10.20. 15:55:09

jav. A Milan ott baszta el, hogy eladta Kakát és Gourcuffot IS.

Klárensz 2009.10.20. 15:56:25

@nekedX: Valóban nem alkotott nagyot a kispadról, de most nincs senki arra a posztra.

drosiii 2009.10.20. 15:57:02

@nekedX: de nemzetközi szinten eddig még semmit sem mutatott. eb-n is jöttek a frázisok, hogy toulalan az új zidane. azt eddig semmi.

bjoe0502 2009.10.20. 16:02:52

lazio- sampdorian a bíró sporttárs kritikán aluli volt.
Baronio kiállítása meg vicc. Collina vissza

Neil Blender 2009.10.20. 16:03:09

@drosiii: jesus, volt ilyen??

nem azert Toulalan kivalo jatekos de Zizounak mondjuk csak a bal cipojet tisztithatna...

@Klárensz: Ez a Milan sok minden elbaszott Gourcuff es Kaka tavozasa csak egy momentum, bar nyilvan az utobbi nagyon hianyzik. De nem igazan van szelsoje a csapatnak, plusz ahol mondjuk egy Jankulovski vagy mar a Torinoban is lefele kilogo Abate alapember lehet szerintem az nem egy eros csapat...

bjoe0502 2009.10.20. 16:06:00

és örüljön a doria a pontnak

drosiii 2009.10.20. 16:10:30

@Neil Blender: igen tisztán emlékszem hogy volt ilyen. a TV-ben biztosan elhangzott, remélem ezen a blogon nem. Csak az a bajom, hogy egy csomó emberről kikiáltják hogy a jövő focistája, aztán hiába játszik mondjuk jól, mégis csalódást jelent, hogy nem éri el azt a szintet. (túlsztárolják?)
Itt van pl Giovinco, Krkic, Gourcouff, Kroos (vagy akár Németh), akiknél mind csalódásként éri majd meg a nagy többség (koca TV nézők, elvakult szurkolók), hogy mégsincsenek harcban az aranylabdáért.

szeme közé, laposan! 2009.10.20. 16:11:10

"de az általunk sorsfordítónak beharangozott fordulóban rengeteg furcsa eredmény született, az biztos" Nem inkább az üveggömböt kéne restartolni?:):)

Klárensz 2009.10.20. 16:11:25

@Neil Blender: Na igen, sok igazolási hibát elkövettek, de eddig legalább volt értelmes támadójáték, most már az sincs, érzi ezt Nesta is, azért kolbászol előre mostanság.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.10.20. 16:12:56

@Klárensz: mentségükre, gourcuffnak nagyon nem ment milánóban, pedig egy időben próbálta erőltetni carlo.

@calcio_di_rigore: most halál komolyan, ha kettőjük közül kellene választanod, te melyiket választanád? :)

calcio_di_rigore 2009.10.20. 16:24:36

@_benito: Melo kurvajó és fiatalabb, így őt választanám, de Poulsen helyett 100x inkább CZ.

szucs3 2009.10.20. 16:33:38

thiagosilva tuti "tippmixezik". simán, megfogadta, h menez-é az első gól.

Neil Blender 2009.10.20. 16:35:21

szezonkezdet elott mondjuk en felig meddig osztottam Berlusconi optimista hozzaallasat Ronaldinho fele.

Azt hittem hogy ha elmegy a szent ember akkor a vallara kapja a csapatot, es meg egyszer megmutatja nekunk, de ugy latom hogy csak momentumai vannak.

horas 2009.10.20. 17:00:13

@drosiii: @_benito: @Klárensz:
Igen,Gourcuff-re én is emlékszem,hogy próbálgatták a Milan-ban de semmi különösre nem futotta,más kérdés,hogy az egy jóval naprakészebb Milan volt,és ő sem volt még olyan szinten mint most.De fenn állhat egy Quaresma-szindróma is,hogy ő a falu bikája csak a városban letekerik pillanatok alatt...

Hispan07 2009.10.20. 17:41:55

Gourcuff teljesen besült a Milanban, ez részben az ő, részben Carlo hibája, aki mindig is olyan edző volt, akinek megvoltak az édes gyerekei a csapatban, másra meg sandán nézett - és ha lehet, nem játszatta

@Neil Blender: Abate-t meg ne bántsad. meghal a pályán, ilyen kiegészítő emberek kellenek, nem ronáldinnyék (me' 35 méteres assziszt ide vagy oda, dinnye monnyon le!)

Shikaka 2009.10.20. 17:53:36

@drosiii: Ez igy igaz, de új Zidane-ból rengeteg volt Franciaországban.
A teljesség igénye nélkül, akikre konkrétan emlékszem:
Mourad Meghni, Anthony Le Tallec, Bruno Cheyrou, Jeremy Toulalan, Samir Nasri, Adel Taarabt.

Illetve van még Ben Arfa, aki rémlik, de benne nem vagyok biztos...

horas 2009.10.20. 17:56:21

@Hispan07: Amúgy én ezekettől a "meghal a pályán",meg "végig szántotta pályát" játékos melletti érvelésektől vagyok rosszul,rendben a hozzállás és az akarat dicsérni való,de egy védekező középpályás posztot kivéve ez nem erénye egy labdarúgónak,és nehogy már ezért kelljen egy profi labdarúgót dicsérni mert meghal a pályán.Küzdeni tud egy kutya is futballozni kéne inkább...ez most független az említett játékostól...nem mellesleg ez inkább alapvető dolog mintsem olyan amit ki kéne emelni.

Papp Sanyi 2009.10.20. 18:09:44

Ez a Milan rém gyenge. Az első félidőben egy értelmes megmozdulásuk nem volt. Egy 35 éves csatár bejött és ő mutatta meg az első labdaérintésből, hogy mit is kéne csinálni. A Real valószínűleg nagyon megcsinálja őket :), de nem hiszem, hogy egy edzőcsere nagy változást fog hozni.
Aztán kaptak egy ajándék tizit és azzal felálltak a padlóról. Viszont azt a meccset már az első félidőben el kellett volna döntenie a Romanák. Ennyi.

Hispan07 2009.10.20. 18:21:02

@horas: nézd meg rinyáldinnyót ahogy sétálgat fel-alá, és hidde, le fogod kezdeni azt, ha vki szimplán csak sokat futkorászik

Il Capitano 2009.10.20. 18:33:01

A goal.com 4-0-át tippel a Juve-Maccabira, ami csak azért érdekes, mert a hétvégit gólra pontosan eltalálták (1-1). Most majd kiderül, mákjuk volt -e, vagy tényleg jobb az üveggömbjük, mint _benitóé. Mindenesetre nincs más választásunk, nyernünk kell, igaz ezt mondogatják a srácok is egy hónapja.

Állítólag Ciro is erősen fontolgatja a 4-2-3-1-et, de természetesen nem Giovincóval, hanem De Cegliével a balszélen (bár ha jól csalódom, az 'Atomic Ant' is sérüléssel bajlódott az elmúlt hetekben). Éljen sokáig az olasz a támadófutball! :D

_benito · www.nst.blog.hu 2009.10.20. 18:49:47

@Il Capitano: az én 4-2-3-1-em így néz ki:

bufi - brazzo, canna, giorgio, izé - mommo, melo - diego, marchisio, alex - iaquinta

spalletti is azt játszatta a romában, hogy a hármas közepére egy favágót tolt, hogy vissza tudjon támadni, és legyen, aki labdát szerez a másik térfélen. és ugye marchisio nem is favágó

numerakirály 2009.10.20. 18:58:23

Nem azért, de Nestát úgy rúgta föl Burdisso, ahogy kell. Utálom Rosettit, de ez tiszta tizi volt, kivételesen jól látta. Gourcuff meg semmit nem csinált, csak ahogy bejött okkal-ok nélkül elkezdett biciklizni. Nem az a baj, hogy elment, hanem hogy itt volt. A Madriddal meg jóban vagyunk, úgyhogy mindkét meccsen a hazai csapat nyer majd 1-0ra, és így megvan mindenkinek a 3 pont, a franciák meg így jártak..

Mourinho már nem a király 2009.10.20. 19:54:22

@numerakirály: ott a pont.
Majd csodálkozunk h. Higany meg Dinho mért lőnek akkorákat kapu mellé :D

_alerob 2009.10.20. 21:15:46

Igazából a Juventus legnagyobb hibája a csatárgond.
Alex sérült, Trez egy óriási kérdőjel, Amauri szar, Iaquinta meg igazán jó, de több gólt kéne lőnie. Én Giovincot sokkal többet játszatnám, ha kell, a csatársorban.

Zanetti miért nem játszik az olasz válogatottban? vagy játszik?

_alerob 2009.10.20. 21:18:26

Kezdek rájönni mi a Iaquinta- De Caglie csere értelme

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2009.10.20. 22:13:46

most ne már, hogy lehet szabályosan valakinek becsúszni a két lába közé, miközben az próbál mozogni? labdához köze se volt a rómainak, sima tizi. 5x visszajátszották, balfék egy mozdulat volt, tök fölösleges gázolás. 11-es, röviden. kiváncsi vagyok, a milán feleszmél-e, hogy már kissé mélyen vannak, és elkezdenek focizni a bajnokságban is (együtt egymásért, csapatszellem , meg minden :) ). a bl-ért nem aggódom. ott biztos külön prémium van...

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.10.20. 23:26:48

Bizony-bizony, vigyázó szemeitek _benito a Lazio-Sampdoria meccsről szóló bekezdésére vessétek. ;)

giacinto 2009.10.20. 23:38:08

"sikerült azt az égést megúszni, hogy egymást követő két évben nyerjen a Fiorentina az Olimpicóban."

Hát igen, ha tavaly egy normális bíró vezeti a meccset akkor tényleg nyert volna a Fio! ;)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.10.21. 01:22:45

@_benito: Valóban, általában a futógép Perrotta vagy Brighi játszotta be azt a posztot, akiket én azért nem neveznék favágónak ;-).

A Milan-Romáról kicsit lehiggadva. valóban nem járt tizenegyes a Nesta-Burdisso afférért, teszem hozzá, hogy Menez első félideji lerántásáért viszont igen. Ezzel együtt csak magunkra vethetünk, az első félidőben és az utolsó tizenöt percben szakmányban elpocsékolt helyzetekért . A meccs képe alapján nem hogy x-elnünk, de nyernünk kellet volna, hogy baszná meg a vörösseggű ördög.

Van viszont egy olyan megérzésem, hogy a Milan legalább egy pontot elhoz Madridból. Na az aztán tényleg a vén hegedűművészeiknek való meccs lesz.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.10.21. 01:34:41

@_alerob: Egyrészt öreg, másrészt meg De Rossi, Marchisio, Gattuso, Palombo (a Samp sikeres szereplésének egyik kulcsa), D'Agostino, Pirlo is ott vannak a belső középpályás posztokon.

kroos 2009.10.21. 08:22:47

Komannak a posztján Donati meg Almiron játszik ?

_benito · www.nst.blog.hu 2009.10.21. 08:28:00

@giacinto: akkor tavaly előtt? igen, jogos, ráadásul nem is csúnya góllal. (na, tessék, itt van marchisio a kapu előtt)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.10.21. 09:51:47

@kroos: Nem lesz könnyű dolga a srácnak.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.10.21. 10:36:01

@bjoe0502: Igazad van, a játékvezető nagyon rossz volt, de azért van pár momentum, amit megköszönhet neki a Lazio, például amikor Diakité úgy öklelte fel az egyik Sampdoria játékost a tizenhatoson belül, ahogy azt kell, akkor elég nagyvonalú volt, mert az simán büntetőt ért volna. Tévedett ide-oda, főleg a végén volt nevetséges, akkor már gyakorlatilag nem volt játékvezetés. A Sampdoria meg a Lazio is egyformán örülhet az 1 pontnak, nagyon eklektikus meccs volt.

giacinto 2009.10.21. 10:40:44

@popp: Azt olvastam hogy a Bari edzője viccelődött vele, hogy eddig jól titkolta hogy milyen jó játékos, most meg gólokat lő, gólpasszokat ad és szeretné ha ezt Bariban is folytatná, szóval elvileg meg fogja kapni a lehetőséget.

kroos 2009.10.21. 10:47:03

@giacinto: én ugy tudom nem viccelödésból mondta...

popp · http://koncertblog.com/ 2009.10.21. 10:49:15

@giacinto: Valami olyasmit mondott vicceskedve az olasz meccs után, hogy majd jól seggbe rúgja Komant, mert a válogatottra tartalékolta ezt a formát.

halareaal 2009.10.21. 11:22:14

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: nemtom a szabálykönyv ezt hogyan kezeli, de sztem az is elég egyértelmű büntető lett volna, amikor Muslera leütötte Pazzinit. ha azt be szokták fújni, amikor a kapus v a védő elgázolja a csatárt, holott szemmel láthatóan esély sincs a labda elérésére, akkor ezt is be kéne. főleg h az 5ösön kívül volt. ahhoz képest fel sem merült a 11es gondolata, sem a játékosokban, sem a kommentátorban.

ericcartmen 2009.10.21. 11:22:39

@popp: Brighi szerintem sosem játszott ott, 2 éve csak epizódszerepeket kapott többnyire de Rossi helyett/mellett, tavaly meg már nem nagyon volt 4-2-3-1

popp · http://koncertblog.com/ 2009.10.21. 11:24:41

@ericcartmen: Tavaly év elején játszott ott, nem is egyszer.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.10.21. 11:40:32

@halareaal: Bevallom én sem tudom mit mond erre pontosan a szabálykönyv, de szerintem sem lehetett ez tizenegyes, mert Muslera mozdulata nem Pazzini ellen irányult, felteszem nem is látta hogy ha lendíti a jobbját, akkor ezzel kiütheti őt. Teljesen a labda felé irányult ez a mozdulat, szerintem szabálytalanság nem történt, csak teljesen vétlen baleset.
Persze ez már nem ide tartozik, de maximális tisztelet, hogy ezek után Pazzini még jelezni is tudta, hogy baj van, és hogy egyedül jött le a pályáról, Muslera meg rögtön a meccs után bocsánatot kért.

JokerZ 2009.10.21. 12:09:14

@_benito: nálam a kezdő: 4-3-2-1

gigi - caceres, canna, chiellini, molinaro(!) - melo, mommo, marchisio - diego, alex (camo, giovinco, ha alex sérült) - iaqi (jobb híján).

A gyenge pontok: két szélsőhátvéd, DP sérülékenysége és persze a csatárposzt. csatárt kell venni télen és legalább az egyik szélre egy rendes hátvédet. jelöltjeim nincsenek.
Végső soron a 4-3-2-1 nekem azért tetszik jobban, mert amíg ennyire impotens a támadójáték, inkább egy-két-három clean sheet lehozásával nagyot lehetne fejlődni.

Törteli Tivadar 2009.10.21. 14:12:53

@Zlatan: Nem értem mért kell állandóan Iaquintát szidni, remek játékos, bár az utóbbi pár fordulóban valóban nem alkotott nagyot, de hát ez részben Diego sérülésével is magyarázható, mivel nem volt aki szervezze az előrejátékot. Ha valakit a csatársorból ki lehetne kezdeni, az Amauri, úgy éreztem rengeteg támadás ment el rajta, vagyis azon, hogy milyen lassan kezeli a labdát.

Mr.AT 2009.10.21. 14:44:06

@_benito: Az "izé" rész érdekelne azé'.

A másik oldalon Brazzo-val egyetértünk, még ennyi idősen is az egyik leghajtósabb, legtöbbet ütköző, s még leginkább normális cselekre (és beadásokra) is képes jobbszélsőnk.

Mr.AT 2009.10.21. 14:55:27

@_alerob: "Amauri szar"

Amauri nemhogy nem szar, de az egyik legtechnikásabb, legkreatívabb csatár az egész ligában. Mindössze annyi volt vele, hogy nem talált be egy pár meccsen, amitől szép lassan elment az önbizalma - amitől meg aztán pláne nem talált be később sem.
Egy csatárnál az egyik legfontosabb skill az önbizalom és a magabiztosság, ott ugyanis már nincs tovább a pályán, villantani kell, nincsenek alibipasszok, mint hátul vagy középen - nincs más hátra, mint előre.

Remélem ez a hétvégi gól rendbehozza kicsit a lelkét, s feltámad. Veled is fogadok egy sörbe, ha gondolod, hogy 10 bajnoki gól fölött zárja majd a szezont.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.10.21. 14:57:18

@Mr.AT: és a (minimum) 11-gyel házi gólkirály is lesz?

Mr.AT 2009.10.21. 15:05:53

@mocsing: Tavaly 3 játékosunk is 10 gól fölött lőtt (Del Piero 13, Amauri 12, Iaquinta 12), plusz Nedved is vállalt még 8at, úgyhogy mi nem egyfős csapat vagyunk (ráadásul Trez gyakorlatilag az egész szezonban harcképtelen volt a sérülése miatt).

Ahol 4 ilyen szintű csatár van, ott természetes a rotáció.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.10.21. 15:11:05

@Mr.AT: ennek nagyon örülök, csak úgy hangzott ez a 10 fölötti góltermés a 23 millióért megvett Amauritól, mintha össze kéne csinálni magunkat tőle

Mr.AT 2009.10.21. 15:19:27

@mocsing: Nem kell összecsinálnod magad tőle. Közismert a több hónapos gólcsendje, s így lassan a szezon felénél nyilván jelentős hátrányból indul, ha sikerül is beindulnia. Ennek ismeretében a tizeniksz bajnoki gól már teljesen vállalható teljesítmény lenne.

halareaal 2009.10.21. 16:29:59

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: "de szerintem sem lehetett ez tizenegyes, mert Muslera mozdulata nem Pazzini ellen irányult, felteszem nem is látta hogy ha lendíti a jobbját, akkor ezzel kiütheti őt. "

najó, de nem az a lényeg h nem akarta kiütni (azért nyilván egyből piros is járna), hanem h végtére is kiütötte. nem nagyon értem hogy ne lehetne még szabálytalanság se pusztán attól, hogy nem volt szándékos. az elkésett belépőkért ugyanúgy jár a szabad/tizi sokszor még a lap is. de ne vedd támadásnak, inkább a Lazionak szurkoltam énis, csak fura nekem a eset.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.10.21. 17:25:43

@halareaal: Végtére is van igazság a szavaidban, azért a kapusokkal mindig elnézőbbek a játékvezetők, mondjuk az tény, hogy talán valóban az ötösön kívül volt. De csak azt tudom mondani, hogy olyan kritikán aluli volt már főleg a vége felé a játékvezetés, hogy engem nem lepett meg hogy semmit nem fújt be, szerintem eldöntötte, hogy innentől felőle mehet a harc. Pláne, hogy mindkét kiállítás erős túlzás volt. Ilyen helyzetben szerintem már nem akart még egy ilyen komoly ítéletet hozni.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.10.21. 17:36:14

@Mr.AT: Az a lessan a szezon felénél pontosan azt jelenti, hogy még a negyedénél se.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.10.21. 17:42:53

@popp: gondolom, úgy értette, h lassan a szezon felének felénél :)

Mr.AT 2009.10.21. 17:54:07

@popp: "Lassan." Capiche? :-)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.10.21. 18:10:14

Értem én, de ne térgyeljük mán ki a shortot, ilyet úgy a tizenötödik forduló környékén jogos írni, hiszen még a félszezon fele se telt le. Persze nem olyan lényeges ez.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.10.21. 19:55:22

Ezt a helyzetet talán érdemes megnézni!
Chievo-Bari 1-2 (2,16-tól)

Egy akción belül 6-szor megy kapura a labda, 4-szer az ötösön belülről!

www.youtube.com/watch?v=PFkm7wDP__8

Pályaelhagyó autóversenyző 2009.10.22. 14:47:01

@Mr.AT: tudom, hogy total off, de ha nem tudsz olaszul, akkor inkabb ne hasznald. kb. 5x irtad mar igy le (capisci ha tegezed, capisce, ha magazod)

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.10.22. 15:15:49

@szétbaszta a izét az óriásrobot: ezt beduricáztad a felsőbe, mocsing már korábban közölte a közönséggel elméletét, mely szerint Amauri a Juve Mario Gomeze. csak nem 30 éves, de ez más kérdés.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.10.22. 15:19:51

@mocsing: mármint gomez nem 30 éves (ami egyébként 29)

szétbaszta a izét az óriásrobot 2009.10.22. 15:24:11

@mocsing: Ahogy a 23 és a 30 között is látszik némi különbség. (milliókról beszélünk, ugye)

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.10.22. 15:26:29

@szétbaszta a izét az óriásrobot: jaja, ordító a differencia :D

maradjunk annyiban, h messze egyik se ért annyit, amennyit kifizettek érte

popp · http://koncertblog.com/ 2009.10.22. 17:07:10

@mocsing: Ideadhatnád nekem a különbözetet ;-).

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.10.23. 20:48:04

Miután Aimar szerződtetése elúszni látszik, a Lazio megpróbálja kivetni a hálóját Alejandro Dominguezre, aki a Rubin Kazany irányítója. Miranda, a Sao Paolo játékosa iránt is komoly az érdeklődés, valamint Pavle Ninkov, a Cverna Zvezda védőjét is figyelik. Ami meg pláne érdekes, hogy Pandev iránt állítólag a Zenit fizetne 10-11 millió eurót.
Vierit pedig nagyon sajnálom, de felette is eljárt az idő, remek játékos volt, kevésen múlt, hogy nem mondhatja magát világbajnoknak, mert ha 2006-ban nem sérül le a Monacoban, az olasz keret tagja lett volna, helyette ment Pippo.

Dr Zoidberg 2009.10.24. 01:08:43

...le kellett volna gyaknunk a Sampot..ehh...
süti beállítások módosítása