Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Váteszek és druidák - SPL 7. forduló, OLD FIRM

2009.10.03. 11:50 donnelly

Ez leginkább a jó mérkőzések fordulója lesz, de azokat szombaton rendezik, vasárnap pedig lejátszák a 2009/2010-es SPL-szezon első csúcstalálkozóját, a Rangers-Celtic összezördülést az Ibrox Parkban. Az előjelek, és mutatóujjunk leginkább a vendégek felé indexel, míg a kommentelők és az első győzelmükért hajtó Vul-Kahn a Rangersért szorít. Szertartásainkat ezúttal nem csak a győzelem megszerzésének szenteltük, hanem annak érdekében is áldoztunk és jártuk el habitang kolléga sörtáncát, hogy végre megszakadjon az egy éve tartó rosszmeccs-átok. Tovább után hat plusz hat jóslat, és némi kommentár.

Hamilton-St Johnstone 1-2
A Szentek most aratják első győzelmüket. Noha az Accies kezdi összeszedni magát és hazai pályán készül a bennmaradási rangadóra, az élvezetes meccseket játszó vendégeknek végre pontokat fog jelenteni a jó játék. Aki talál hozzá linket, és lesz olyan elmebeteg, hogy ezt sztrímeli, az nem fogja megbánni.

Hibernian-Dundee Utd 3-2
A forduló legjobb meccse lesz a masszív erőfutballt némi fantáziával színező vendégek és a mezőny (egyik) legkreatívabb keretét felvonultató káposztafejűek összecsapása. A mandarinmezesek kétszer is egyenlíteni fognak, de Riordan a végén eldönti.

Kilmarnock-Aberdeen 1-1
Mindkét társaság 0-0-t játszott nemrég a bajnok ellen, bár lassan azok lesznek kevesebben, akiknek ez még nem jött össze. Az Aberdeen védekezése rendben van, de előre szinte csak akkor jelentenek veszélyt, ha Mulgrew tekerhet egy szabit. A Kilmarnock sem az élvezhető támadójátékáról híres, ugyanakkor van Craig Brysonjuk, illetve Kevin Kyle-juk, akik bármikor eldönthetnek egy félidőt. Talán egy szoros Killie-győzelem irányába mutatnak a dolgok, de mi bízunk a birkakúrókban.

Motherwell-Falkirk 3-1
A fiatalokból álló Well nem alkot rossz csapatot, és ugyanúgy képesek meglepetésre, ahogyan bele tudnak szaladni a zakókba is, a Falkirk viszont három nullanullával próbált kiosonni látókörünkből az utóbbi fordulókban, ezért most rájuk húzzuk a vizes lepedőt.

St Mirren-Hearts 0-1
Már-már közhelynek számít, hogy mennyire nehéz Paisleybe látogatni, de Susóék most újabb léket vernek ebbe a mítosz-dinnyébe.

Rangers-Celtic 1-2
A hazaiak idén ócskák, hulladék módon teljesítenek az utóbbi időben, jó ha húsz százalékon dohognak, ráadásul a sevillai borbélyok meg is alázták őket azzal, hogy az Ibroxban a saját szkíndűjükkel metélték el a torkukat. A Celtic kb. 60 százalékot hoz egyelőre tudásából (az európai színteret is beleértve), a bajnokságban jobbára begyűjtik a győzelmeket, de egyelőre nem meggyőzőek, bár sokkal jobb formában vannak, mint a szerencsétlen hazaiak. Ezen előzmények, továbbá az, hogy Walter Smith lassan már az állásával játszik, és hogy tavaly augusztus óta nem volt vállalható Old Firm-derbi, mind-mind egy remek meccset, és (fölényes) Rangers-győzelmet ígérnek. Szerintünk azonban a hajtás, a fénysebesség, és a hibákkal tarkított keménykedések közepette a Rangers igen korán vezetést szerez, mondjuk Steven Davies révén, amit a Celtic még az első félidőben a derült égből lecsapva kiegyenlít. Ezt követően idegessé válnak a csapatok, nem fognak túl sokat pontosan előre passzolni, de egy Maloney villanás eldönti végül a szezon első Old Firmjét. (Ha nem költöznék éppen, még élő közvetítés is lenne...)


A szuperrangadó fordulójában Vul-Kahn lesz az ellenfelünk, aki mindnekinél gyorsabban tudta, hogy Scott Duncan volt az a játékos, aki az I. világháború alatt Rangers játékosként bújhatott csíkos mezbe.

SPL-kommentelőktől szokatlan magabiztossággal a következő tipposzlopot vágta a képünkbe:

Hamilton-St. Johnstone 2-1(ez kemény, ennek nagyon utána kellett olvasnom, h ez a tipp megszülethessen:)

Hibernian-Dundee United 2-2 (nem bírom elképzelni, hogy a Rangers visszacsússzon a 3. helyre, pedig nem bánnám, de nem fog)( ui: mondjuk nem csak emiatt a meccs miatt nem fog)

Kilmarnock-Aberdeen 0-1 (az Aberdeenre emléxem a Bayern elleni párharcból, szimpatikusak voltak, a Kilmarnock nem nyert az első forduló óta, remélem most sem fog)

Motherwell-Falkirk 2-0 (csak ránéztem a tabellára:)

St. Mirren-Hearts 0-1 (hát egyrészt a Csabi, másrészt szerintem nekik a 3.-5. helyeken kellene végezniük)

Rangers-Celtic 2-1 (nagyon csalóka az a Sevilla elleni meccs, az első félidőben sokkal jobb volt a Rangers, vezetést érdemelt volna, a 0-1 után aztán szétestek. Meg különben sem járja, h zsinórban a 4. bajnokijukon ne rúgjanak gólt. Ráadásul a Celticnél sérült Hinkel, ha jól tudom, így bár a Bhoys hiába szimpatikusabb számomra a két csapat közül, most a Rangersre teszek)

11 komment · 1 trackback

Címkék: d skót rangers jóslat celtic beharang old firm druida spl

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr971424692

Trackbackek, pingbackek:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vul-Kahn 2009.10.03. 18:14:28

Blehhh, pedig a Killie-Aberdeen meccsen annyira szurkoltam egy gólért a végén... Bárki rúgta volna, én várom előnnyel a holnapi derbit, így viszont te vezetsz 2 ponttal... Hát ja, ezen a szinten már csak nüanszok döntenek. :)
Szóval nyerni már csak egy 2-1es Gers-sikerrel tudok, más 1gólos különbségű hazai győzelemmel x-re mentem a dolgot. Pedig szerettem volna már ma eldönteni, h holnap nyugodt szívvel szurkolhassak a Shrácoknak, de így nincs más választásom: Go Rangers!

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.10.03. 18:15:54

@Vul-Kahn: Igen, én is most akartam posztolni az összesítést, de gyorsabb voltál. Egyébként van esélyed a győzelemre, mert reális az a 2-1.

Vul-Kahn 2009.10.04. 13:57:26

Jesszusom, mekkora meccs ez a Rangers-Celtic! Ki is alakult a 2-1, amivel megnyerném a tippversenyt, a gond csak az, h még több mint 1 óra hátravan... Most már menjen inkább a favágás, ne csalódjak bennetek :)

_benito · www.nst.blog.hu 2009.10.04. 15:09:53

ha az lenne a futball, amit ez a két csapat bemutat, nem szeretném fele ennyire sem.

szerencsére mindjárt kezdődik a roma-napoli :)

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.10.04. 21:31:06

@_benito: Nem kellenek a futballrasszista megnyilvánulások, már az sem volt fair, hogy a Rangers-Sevilla 1-4-re azt írtad: reális eredmény. Ha láttad volna a meccset, biztos nem ez a véleményed.;)

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.10.04. 21:33:13

@_benito: (Mindamellett meg kell jegyezni, hogy mindkét csapat messze tudása alatt teljesített, a Rangers baszott focizni, a Celtic meg fogalmatlan volt előre...)

@Vul-Kahn: Gratulálok, nem semmi egy Old Firm telitalálattal megfordítani és megnyerni a meccset!:)

Vul-Kahn 2009.10.04. 22:33:38

@donnelly: Köszönöm, az pedig külön örömöt okoz, hogy én vagyok az első, aki legyőz :)
Bár ha ezen a meccsen fog múlni, h a Rangers elorozza a Celtic elől a bajnokságot, akkor nem leszek boldog. De bízom a Shrácokban, hogy a következő derbit ők húzzák be. Persze ehhez mindenképpen fel kéne épülnie Hinkelnek. :)

mw 2009.10.05. 09:37:30

@Vul-Kahn: Ezt qrvára eltaláltad, gratula!

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.10.05. 17:33:29

Nem az én hétvégém volt, ideát kikapott az összes csapatom a Köln kivételével, de legalább a Saints defense oktatta a Jets-et:D
süti beállítások módosítása