Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Ligue 1 - #8 Lyoni hagyma és rangadó

2009.10.03. 15:44 OJ

"Lyoni hagymát eszünk!" - harsogta a kolléga a kisbuszból, ahogy a bedugult Hungárián caplattunk a BL felé. Bár egy szentimentálisabb útitársam az utolsó száz kilométeren már csak a kezdőkörben hullámzó csillagos zászló látványáról beszélt - amiről aztán lecsúszott -, a hagymaszeletelés és a könnyek végül elmaradtak, bánkódni maximum azért lehet, hogy a könnyűnél is könnyebb volt a Lyon dolga. Na de majd a bányászbanda meghussantja őket oda-vissza, aztán már a nyegle Kallströmnek se lesz természetes a mosolya. Beljebb még további kilenc tipp a nyolcadik fordulóra.

De még mielőtt a latolgatás mezsgyéjére lépnénk, beszéljünk egy kicsit az ún. Valenciennes-effektusról, amely csütörtökön Prágában nyert új értelmet, a ligában csak görcsölő Lille előadásában. A Slavia tiziből szerzett és szünet utánig őrízgetett előnye a csapatkapitány öngóljával eltűnt, hogy aztán az utolsó húsz percben kiütköző fáradtsággal párhuzamosan minden, de minden bemenjen a vendégeknél és egy megalázó/felemelő ötös legyen a vége. A látványos rombolást elsősorban a Hazard-PAF-Gervinho triónak lehet megköszönni: egyedül a belga kezdte a füvön a meccset, a másik kettő csak az utolsó félórára állt be - és ez meg is látszott az eredmény alakulásán. Külön kiemelnénk a szintén gólt szerző, 17 és fél éves Arnaud Souquet-t (képen 35-ösben), aki első felnőttmeccsét tette felettébb emlékezetessé egy ragyogó fejessel. Nála csak Hazard ifjabb a keretben.

 

Várhatóan sikeres (hopp, megszólalt a nagyképűség) tippsorunkkal hasonló lépésre buzdítunk mindenkit:

 

Grenoble-Montpellier 0-2   Semmi és senki sem áll már Ljubóék mögött - még a hazai pálya adta előnyök sem -, kivéve a sorozatok megszakadásának elkerülhetetlenségébe vetett hit, meg esetleg pár kislány, akik belezúgtak a jobbhátvédbe.

St-Étienne-Bordeaux 0-2  A sérülését kezelgető Sanogo híján kicsit csorbulnak az esélyek a liga legjobb támadó- és védekezőmérlegével szemben, és ezen az sem változtat, hogy a BL-t győzelemmel folytató csapatból Gourcuff pihen.

Nice-Valenciennes 1-2   Ez a tipp még a legutóbbi nyilvános bocseszhez tartozik. Igaz, az elmúlt három évben a Marseille-verők  gólt sem lőttek Nizzában, ellenben rendszeresen tíz emberrel fejezték be a meccseket.

PSG-Nancy 2-1   A párizsiak Zsombiját még nem látta idén mosolyogni az asszony. Ez így nem állapot.

Rennes-Auxerre 2-0  Kellően egyértelmű ahhoz, hogy felvegyük egy tippmix szelóra tölteléknek.

Sochaux-Le Mans 1-1   Zomborisanyiul: "A feszültség tapintható."

Lens-Lyon 2-1   A mostanában fókuszálási problémákkal küzdő Lens úgy megfuttatja az Öcsiben meg se melegedő ellenfelét, hogy a komplett kispad is beleszédül. A Lyon megint ifikkel, a Lens meg a két évvel ezelőtti siker videojával készül.

Boulogne-Lille 1-2   A fentebb taglalt effektus lélektani hatása három ponthoz segíti majd a Lille-t a tuti kiesőnek vélt újonc otthonában.

Toulouse-Lorient 2-1   Ugyanez lehetett volna a Bruges elleni EL-meccsük eredménye, ha nem pottyan be az a belga gól a hajrában. Brice Taton miatt különösen fontos a győzelem.

OM-Monaco 3-1   A vendégedző Lacombe aligha alapoz majd a Bernabeuban tapasztalt kuszaságra, (Mandandát a mai napig nem értjük...) mivel az a Vélodrome-ban látványosan eltűnik. Gudjohnsen-Morientes párbajt érezni a levegőben, meg sok pikáns apróságot, főként DD monacói sikerei miatt.

4 komment

Címkék: francia beharangozó üveggömb lyon ligue 1

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr61425148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KoppányiG · http://www.azbennvolt.blog.hu 2009.10.03. 22:06:05

Az a rohadt nagy lepedő megfúrta a csillagos zászlót...

Pampito 2009.10.04. 17:43:54

Meg is lett a nagyképüség eredménye,illetve eredménytelensége :)
Végre hasitanak a ZÖLDEK !
Viva St-Étienne !

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2009.10.04. 18:04:05

@Pampito:
Teljesen képtelen egy forduló ez. Csődöt mondtak az adóvevőim.

Magnetico 2009.10.05. 06:24:16

itt most én is benyaltam mindent

Monaco annyira kiszámíthatatlan , hogy nem igaz, St.-Etienne mindenkitől kikapott az elején, most veri a Monaco-t,Bordeux-t zsinórban asszem

PSG szokás szerint kezdi elszórni minden esélyét a bajnoki címre ezekkel a hozható 3 pontjaival, mármint hogy nem hozza őket

buzi forduló volt, és még a Toulouse se nyert , csak buktam ezen

A Valenciennes-ben nem tudom mi van, hogy mindenkit elvertek mostanában, és most is mentek 0-2-re, de onnan szabták el 3-2-re

amúgy ahogy figyelem bő 1 hónapja, a Bundesliga után itt vannak rendszeresen agyhalott eredmények, spanyol,olasz,angol bajnokságban jobban kiszámíthatóak a meccsek,a formák stb.

+még a Real is kikapott
süti beállítások módosítása