Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Jornada 3 - A játéknap összefoglalója

2009.09.22. 18:37 Garcia bőrmester

A Primera Division harmadik játéknapja után már csak három csapat őrzi hibátlan teljesítményét. Baszkföldön régen hallott oroszlánüvöltés rémisztgeti az arra járó ellenfeleket, eközben Spanyolországban a címlapfotósok és a notórius zsenimániások nagy örömére C. Ronaldo és Messi „párbajozik” az univerzum legjobb játékosa címért. A három örökös tag mindegyike hazai pályán söpörte be az újabb győzelmet, míg a Valencia érthetetlen pontvesztéssel kergette őrületbe a fogadókat. Az újonc Xerez szóvivője elmondta, hogy a klub hivatalos álláspontja szerint a focit mégsem gólra játszák, viszont egyelőre sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudta azt az értesülést, hogy a jövőben a gólhelyzetek kialakítását is mellőzni szeretnék. A matracot nincs, aki felfújja, a tengeralattjáró személyzete pedig levegőért kapkod. Tovább után részletek az elmúlt fordulóról és a hétközi fordulóra vonatkozó tippeinket is megtaláljátok.

A harmadik fordulót követően a királyiak vették át a vezetést a bajnoki táblázaton, jobb gólkülönbségüknek köszönhetően. A mutatott játékot jogosan érheti kritika, inkább egyéni villanások vagy egy-egy ad hoc összjáték eredményez gólt és egyáltalán helyzetet a Real-nál. A szurkolók ezúttal a Xabi Alonso helyén játszó Fernando Gago-t vették elő, Pellegrini mester pedig hagyta, hadd szerezzen olyan élményt, mint ami Montevideo-ban vár majd rá hazája sorsdöntő válogatott meccsén. A Xerez 75 percig remekül helyt állt, aztán viszont kapott négyet Ronaldo első percben szerzett találata mellé, így a helyenként ügyes mezőnyjáték, pont annyit ért, mint ha kispályán el sem jöttek volna. Sergio Ramos visszatért a Madridba, a szintén visszatérő és gólt szerző Ruud van Nistelrooy viszont újabb sérülést szenvedett és 5-6 hétre kidőlt. Közben Arbeloa is megsérült, akit Diarra rúgott le edzésen, de az nem baj, mert bocsánatot kért tőle. Metzelder, Xabi Alonso és Pepe sincs, így a Villarreal ellen van der Vaart idén először tagja a keretnek. Real Madrid-Xerez 5-0 (C. Ronaldo 2, Guti, Benzema, Van Nistelrooy

Persze, lehet mentegetőzni meg jövőbe tekinteni az Atlético-nál, de amíg ilyen gyermeteg hibákat vétenek védekezésben, addig nem érdemes. Szombat este méterekre álltak a Barca játékosaitól, ami szurkolóként élmény lehet, de ha valaki van olyan szerencsés, hogy az Atlético Madrid mezében léphet pályára a Camp Nou-ban, akkor az igen is lépjen oda Ibrahimovic-nak, próbálja legalább testtel meglökni Messi-t, ha már lejutott az alapvonalig, akkor pedig ne a labdát nézze, hanem a középen érkezőket próbálja felvenni. A Barcelona nincs csúcsformában, de ha ekkora ellenállásba ütközik, azt egy ötössel bünteti, csak a játék kedvéért. Mindenesetre Cerezo azt nyilatkozta, hogy Abel Resino-val képzelik el a jövőt és töretlen a bizalom iránta. Szerintünk hazudik. Resino mester egyetlen szűrővel küldte ki csapatát a Barca ellen, majd 1-4-nél beküldött egy másikat is Simao helyett, ez nem csak hihetetlen taktikai érzékről tanúskodik, de mindenképpen megalapozza a fent említett hosszú távú bizalmat is. Barcelona-Atlético Madrid 5-2 (Messi 2, Ibrahimovic, Alves, Keita illetve: Agüero, Forlán)

A dobogós helyen álló Bilbao hét közben 3-0-ra verte az Austria Wien-t, ami még inkább felértékeli eddigi teljesítményüket és a Villarreal legyőzését. Az ellenfelek egyelőre nem tudnak mit kezdeni a baszkok beadásaival és érkező csatáraival. Fernando Llorrente, aki főleg fejjel termeli a gólokat, szeretne világbajnoki résztvevő lenni, és ha tudja tartani jelenlegi formáját, akkor van is esélye bekerülni a keretbe. A Bilbao több helyzetet dolgozott ki, mint a sárgák, akiknél Ibagaza kényszerű cseréje is közrejátszhatott a vereségben. Joaquín Caparrós aki az osztrákok ellen ült 100. alkalommal a Bilbao kispadján, a szélsőjátékra alapozta taktikáját, Lopez és Gabilondo nagyon aktívak voltak, és, amit az Atlético-nál nem mert meglépni az edző, az itt a taktika része volt, Yeste helyett Martínez kezdett, aki sokkal inkább kiveszi a részét a védekezésből, így nyomatékosítani lehet a szélsőjátékra alapuló támadásokat. Újabb 16 éves gyerek mutatkozott be egyébként a Bilbao-nál, Muniain mellett Aketxe is pályára lépett. Athletic Bilbao-Villarreal 3-2 (F. Llorrente 2, Javi Martínez illetve: Cani, Cazorla)

A Valencia-val kapcsolatban egyetlen pozitívum, hogy a duplázó David Villa megakadályozta, hogy C.Ronaldo egyedül vezesse a góllövőlistát. Villa ki is fakadt a sajtóban a Sporting Gijón elleni meccset követően, hogy 2-1 után rossz volt a taktika, később némileg visszakozott, de valóban nem járja, hogy a tíz emberrel játszó Sporting támadhasson, és végül pontot mentsen a Mestalla-ban. Valencia-Sporting 2-2 (Villa 2 illetve: Barral, Gregory).

A Sevilla nem nyerni járt eddig Pamplona-ba, utoljára a ’92-’93-as szezonban sikerült elhozniuk a három pontot, de most Negredo és Kanouté találataival legyőzték az Osasuna-t. Adriano ezúttal a jobb szélen kapott helyet és gólpasszt adott Negredo-nak, míg Kanouté Perotti mellel lekészített labdáját lőtte be 18-ról. Camacho immáron sokadszor kelt ki a játékvezetők ellen, annak ellenére, hogy Sergio kiállítása jogosnak tűnt és a csapat három forduló alatt a harmadik piros lapot szedte össze. Vadócz a 80. percben állt be Punal helyére. Osasuna-Sevilla 0-2 (Negredo, Kanouté)

A szörnyű Almería összesen 1 rúgott góllal, a hetedik a táblázaton! A Getafe elleni meccs pikantériáját az edzők személye adta. Hugo Sanchez és Michel éveket húztak le együtt a Real-ban, és most ellenfélként csaptak össze. A Getafe a kezdeti lendületet követően, úgy tűnik, elfoglalja méltó helyét a középmezőnyben. Almería-Getafe 1-0 (Michel)
Az Espanyol megszerezte első góljait és egyben első győzelmét is vendégként a Riazor-ban, ahol Verdú, volt csapata ellen talált be. Depor-Espanyol 2-3 (Adrián, Lassad illetve Callejón, Forlín, Verdú)
A tengerközi ütközetben a Mallorca lemosta a Tenerife-t, ami nem csoda, hiszen kicsit megmacskásodhatott vendégek lába, mire megkerülték Észak-Afrikát és átléptek egy időzónát is. A vendégszurkolóknak szervezett hajójárat, állítólag a szerda esti Bilbao-meccs kezdete előtt befut Gran Canaria-ra, addig is tombolahúzással szórakoztatják a lelkes drukkereket, melynek fődíja egy életnagyságú Willy Fogg viaszbábú Tenerife mezbe öltöztetve. Mallorca-Tenerife 4-0 (Marió Suárez, Aduriz, Julió Alvárez, Webo)
A Zaragoza-ból különböző okok miatt kilenc játékos hiányzott a keretből, de nem a megfelelőek. Pavón például lehetett volna bárhol máshol is, amikor Diego Costa labdával körbefutotta a jobb szélen majd gólpasszt adott, és Ayala is nyugodtan otthon maradhatott volna a helyett, hogy rutinosan a saját kapuja felé fejeli a labdát egy ártalmatlannak tűnő beadást követően. A Valladolid-nak már a nagy számok törvénye alapján is nyernie kellett, hiszen 13 nyeretlen meccs után segítette ki őket a Zaragoza védelme. Zaragoza-Valladolid 1-2 (Jorge López illetve Marquitos, Sisi)
A Santander megverte a Málaga-t idegenben, ma este pedig a Barcelona-t fogadja otthon, így nagyon nem ártott egy lélegzetvételnyi szünet a vereségek között. A Málaga első fordulóban aratott Atlético elleni győzelme akkor ért volna sokat, ha a második hazai meccset is behúzzák, így felemás az idénykezdet. Málaga-Racing Santander 1-2 (Duda illetve Arana, Morris)

Tabella

Tippjeink:

4. forduló, szept 22-23.

kedd (szept 22)

Sevilla-Mallorca 2-0 (A Mallorca elkezdi megtalálni valódi helyét a táblázaton)
Racing Santander-Barcelona 1-2 (Ez az ellenfél is kevés lesz)


szerda (szept 23.)

Espanyol-Málaga 1-0 (De la Pena ás Tamudo nem tudnak pályára lépni, mert egyikük sem lát ki a pályán elhelyezkedő lövészárok méretű gödrökből, ennek ellenére nyer a hazai)
Xerez-Deportivo 0-2 (Nem jött még el az ideje a xerez-i áttörésnek)
Villarreal-Real Madrid 3-3 (Fordulatos meccsen, önbizalom növelő „x” a királyiak ellen)
Tenerife-Athletic Bilbao 1-1 (Minden csoda három napig tart)
Valladolid-Osasuna 2-1 (Érdektelen meccs, gyenge játék)
Atlético Madrid-Almería 3-0 (Ez már tényleg túlzás lenne)
Getafe-Valencia 1-3 (A Valencia nem rossz, hanem hullámzó, ezt behúzzák elég simán)

Csütörtök (szept 24.)

Sporting-Zaragoza 2-2 (Csak egyéni védelmi hibákból esnek gólok, de azokra bizton lehet számítani)
 

297 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr71400024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.09.22. 19:25:59

Kíváncsi vagyok, meddig tart a bilbaói csoda.

(És mikor állt utoljára a három klaszikus a "dobogón"?)

BENIARRIVO · http://forzaitalia.blog.hu 2009.09.22. 19:40:55

@Csöncsön: arra én is! Lehet, hogy panco azon megállapítása van a háttérben, miszerint a PD úgy szar, ahogy van, így a tavaly óta nemigen izmosodó Bilbao is képes vitézkedni, mert a mezőny gyenge?

Az ATM pedig akkora kupac fekália eddig, hogy nem győzök csodálkozni!

drani 2009.09.22. 19:42:40

Guti gólpassza az RvN-nak nagyon ott van

rizla 2009.09.22. 19:42:52

az atletico szarsága ne vonja el a figyelmet a gólok zsenialitásáról.
ibrahimovic és messi találatánál külön felesleges védelmi hibákat emlegetni, mindketten a 16oson belül voltak (messi az assistnál is), vajon miért is nem léptek oda nekik? messit mondjuk meglehetősen nehéz lett volna beérni a góljánál, akkor már jogosabb a kérdés, hogy xavi miért indítgathat ilyen kényelmes a pálya közepéről.

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2009.09.22. 20:22:24

tenerifén még nyer a bilbao, aztán jöhet két megnyugtató iksz, csapatmorál ötös!

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2009.09.22. 20:38:36

Az az igazság, hogy nem kell Beníteznek vagy Cúpernek lenni, amikor még egy Ronald Koeman is kibaszta volna az öltözőből, aki beszól neki, hogy szar volt a taktika. Nyilván nem baszhatja ki Villát (öngyilkosság), viszont megtorlatlanul hagyásra pont 19 jobb La Liga öltöző van a Valenciáénál.

Resinonak már a rutinos Agüero megmondta a magáét tavaly, a Porto kudarc után. Valverdében azért bíztam, de egyelőre csak azon dolgozik, hogy felértékelje egy kicsit Pellegrini munkásságát.

Még a végén kiderül, hogy Manolo Jimenezből lesz a mágusok mágusa. Ha nem rúgják ki. Pedig minden páratlan héten azért harcol, hogy a páros héten ne rúgják ki.

Titi120 2009.09.22. 21:47:05

Csütörtökön avatják fel Kubala László, az FC Barcelona legendás játékosának két méter magas szobrát a Bajnokok Ligája-győztes labdarúgócsapat stadionjában.

origo

_benito · www.nst.blog.hu 2009.09.22. 21:59:16

@rizla: messinek az lövőcsel-szerű testcsele annyira zseniális volt, hogy véresre haraptam a dohányzóasztal szélét.

gotanfun 2009.09.22. 22:30:08

Garcia: tipped bejött! :-) Bár lehetett volna nyolc is.
Pancho: 1 éves szerződése van Jimeneznek, és mivel egy rakat játékos áll rendelkezésére, kifogásnak semmi helye. A malorcas Keitat meg nem hogy leigazolná a Nyíregyháza. Futni tud.

Titi120 2009.09.22. 22:34:35

Kezd kabaré lenni az idei spanyol bajnokság.

Lassan nem azt kell számolni, hogy hány pontot veszít a két nagy a többi csapat ellen, hanem, hogy milyen a gólkülönbségük egymáshoz képest ...

gotanfun 2009.09.22. 22:40:31

Csinálni kellene egy mini-ligát a Barca/Realnak. Esküszöm nézném ahogy oda-vissza verik egymást, sőt még szurkolóik s újságíróik véleményét is elolvasnám, hogy a "régi liga" mennyire szar... de tényleg.

sporttárs 2009.09.22. 23:36:06

Nem értem, mit csodálkoztok, pancho már régen megmondta, de nemrég megint: ez egy szar. Persze nem a Barca játéka, ők elvannak, mint egyetemista az ovisok között. (Attól persze ez még a világ legjobb egyetemistája lehet, nem kérdés. Csak ez az intézmény, ez micsoda?)

Mondjuk az is érdekes, hogy a Barca 90-10-es labdabirtoklás közben is képes gólt kapni, meg kell célozniuk a 100-0-át, nincs mese, nem is tűnik lehetetlennek.

raqqub 2009.09.22. 23:49:21

nagy izgalmakkal járnak a Barca meccsek spanyol bajnokin mostanában

fognak az ellenfél játékosai "embertfogni" ?
-miért nem ?

megpróbálnak-e majd helyezkedni ?
-miért nem ?

amikor már 20 perce cicázik a Barca, oda lépnek-e a labdáért,vagy elvannak ,mint a befőtt,addig se kapnak gólt ?
-miért ?

rúg-e Messi minimum 3-at ?

rizla 2009.09.22. 23:59:50

szerintem aki úgy kezdi ilyen gólok után, hogy milyen szar a spanyol bajnokság, az egyszerűen ne nézze, kurvára nem kötelező.
messi eddig 180 percnyi játék alatt (összesen ennyit töltött a pályán a bajnokságban saccperkb) lőtt 5 gólt, és adott két gólpasszt. lehet akármilyen szar az a bajnokság, ez hihetetlen. még önmagához képest is. a gólok között se büntető, se szabadrúgás, és még csak be sem sértődött, amiért lecserélték. ronaldo leszophat.

rizla 2009.09.23. 00:01:09

@raqqub: "amikor már 20 perce cicázik a Barca, oda lépnek-e a labdáért,vagy elvannak ,mint a befőtt,addig se kapnak gólt ?
-miért ?"

az MU is a racinghoz hasonlított a BL-döntő egyes szakaszaiban. az angol bajnokság is tök szar.

rizla 2009.09.23. 00:02:53

@_benito: végre valakinek szeme is van a művészethez, nem csak szája a siránkozáshoz. akkor a mai eltolom+eltekerem kombóhoz vajon mit szólsz?

Paul Newman Jr. 2009.09.23. 00:11:55

@rizla: a testcseles gól tényleg nagyon jaffa volt, de ez a tolós-tekerős ez semmi extra.

btw ne süllyedj már te is a ronaldo-messi vitáig.

@raqqub: a barca ellen szabálytalankodni sem könnyű, az egyérintő miatt 2-3 ütemeket késnek a labdakergetők, akkor már mégsem léphetnek oda. Ezzel jár a mindnekivel szemben meglévő nyomasztó technikai fölény.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.09.23. 00:12:01

"az MU is a racinghoz hasonlított a BL-döntő egyes szakaszaiban. az angol bajnokság is tök szar."

Igen, csak erre egyesek valamilyen oknál fogva mindig csak nemzetközi mérkőzéseken döbbennek rá, főleg, amikor saját kedvenceik ellen indul el a cicázás...

Messiről: nemrég ugye arról folyt a vita, hogy tud-e távolról gólt lőni.

rizla 2009.09.23. 00:20:22

@Paul Newman Jr.: "ez a tolós-tekerős ez semmi extra."

nézd meg újra.

"ne süllyedj már te is a ronaldo-messi vitáig."

eszemben sincs ezen vitatkozni, én csak szurkolok.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.09.23. 00:21:19

@rizla: Szó se róla élvezett nézni a Barca játékát, de azt ugye vágod, hogy nem is emiatt mondják, hogy unalmas a bajnokság, vagy hogy kezd bohózattá válni.

rizla 2009.09.23. 00:22:26

amúgy serrano sem gyenge gólt rúgott

rizla 2009.09.23. 00:24:26

@popp: nézd, én már két éve, meg tavaly is azt mondtam, hogy nem stimmelnek az erőviszonyok. ha a tavalyi madrid 20 pontot verhetett az őt üldözőkre, akkor az vagy bunda, vagy tényleg ennyire béna a többi csapat. lépjünk ezen túl.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.09.23. 00:25:09

@popp:

Nézd meg a PL-t: a Chelsea már hat forduló óta 100%-os, hasonlóan simán nyerte minden meccsét, mint a Real vagy a Barca. Akkor a PL is bohózat?

Egyszerűen arról van szó, hogy viszonylag könnyű sorsolást kapott mindkét élcsapat, és különösen a Barca egyébként is félelmetesen erős.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.09.23. 00:38:22

@Csöncsön: Na azért nem egészen arról szólt, hogy tud-e, hanem, hogy mennyire tud. Te például Ibráéhoz és Cééhez hasonlítottad a lövéseit ;-).

rizla 2009.09.23. 00:44:01

i34.tinypic.com/2nizktu.jpg

ennyit arról, hogy mennyire nem is védekeznek spanyolországban. mondjuk ibrát olaszországban sem tudták kivédekezni. akkor mi a jó bajnokság, ahol végre lelkiismeretfurdalás nélkül díjazhatjuk a zsenialitást?

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.09.23. 00:44:49

@popp:

Szerinted a mai (tegnapi...) második gólja nem hasonlítható Cé vagy Ibra távoli bombáihoz? Vagy csak harminc méteren túlról távoli egy lövés?

popp · http://koncertblog.com/ 2009.09.23. 00:56:05

@Csöncsön: Számomra egyértelmű, hogy mind Ibra, mind Cé távolilövéseik jobbak Messiénél. Ez ugyanakkor nem jelenti azt, hogy jobb játékosok lennének Messinél, de azt sem, hogy Messinek rosszak a távolilövései.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.09.23. 00:57:51

@popp: ez innen gyakorlatilag eseményalgebra

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.09.23. 00:57:57

@popp:

Meghajlok érveid súlya előtt. ;-)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.09.23. 01:01:19

@popp:

Tartok tőle, mást értünk távoli lövésen. Szerintem távoli lövés = 16-oson kívüli lövés. Ebben a kategóriában Messi semmivel sem marad el fönt nevezett uraktól. Egyszrűen ritkábban próbálkozik negyvenről. (De ez talán összefügghet azzal is, hogy a Barcában játszik. Ibra se lövöldözik a Barcában negyvenről ész nélkül.)

rizla 2009.09.23. 01:02:50

@Csöncsön: szerintem sem mérhető messi lövőereje ibráéhoz és ronaldoéhoz, ugyanakkor nem kevésbé hatékony a módszere.
amúgy ibrahimovic lő a legjobban jelenleg a világon, de ez tényleg nem a barcában fog kiderülni feltétlenül. ronaldo nálam ezüstérmes.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.09.23. 01:08:17

@rizla:

A nem kevésbé hatékony módszer nálam azt jelenti, hogy nem kevésbé hatékonyan lő távolról. De tényleg mindegy, mert a világ legjobb távoli lövőihez hasonlítjuk, és ez már eleve önmagáért beszél.

rizla 2009.09.23. 01:14:04

@Csöncsön: messi sosem lő ennél távolabbról, mint ma. meg a barcából persze senki se. szóval meddő vita

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.09.23. 01:19:57

@rizla:

Igazából onnan indult ki anno, hogy milyen képességek hiányoznak Messiből, amelyek például Cében vagy Ibrában megvannak. Nem tud úgy fejelni, nem lő olyan jól távolról. De ez kicsit olyan, mintha azt mondanánk: és kapusnak sem olyan jó. Nem az ő feladata, hogy ilyesmiket csináljon. Azért ha elékerül a labda belövi húszról is, vagy éppen Vidics és Rio Ferdinand között befejeli Van der Sar mellett a hosszú fölsőbe.

rizla 2009.09.23. 01:26:20

@Csöncsön: jó, de nem értem miért fontos bizonygatni, hogy messiből semmi sem hiányzik, ami előbbi kettőből megvan. mert az pl tuti, hogy hosszabb lenne az a lista, ami arról szól, hogy mi nincs meg ronaldoban messihez képest. jaj, mégis erről vitázom, bocsánat.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.09.23. 01:37:21

@rizla: Na itt a pont. Még az a jó, hogy különböző karakterű klasszisok játszanak. Egyik ebben jobb, a másik abban.

Éppen ma olvastam egy teniszes blogon, hogy a teniszezőknél minden évben megszavazzák a játékosok, kik a legjobbak a különböző ütésfajtákban. Nos, Samprast a maga korában semelyikben sem találták a legjobbnak, összeségében mégis ő volt a király.

Szóval én sem értem miért kell Messi távoli lövéseiből presztízskérdést csinálnod.

rizla 2009.09.23. 01:43:37

@popp: "Szóval én sem értem miért kell Messi távoli lövéseiből presztízskérdést csinálnod. "

ez gondolom csöncsönnek szól.

amúgy tök jó, hogy behoztad a teniszes párhuzamot, így elmondhatom, hogy nekem messi és ronaldo között pont az a különbség, mint federer és nadal között sokaknak.

rizla 2009.09.23. 01:46:31

mondjuk nadal egy jó arc, ezt tegyük hozzá.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.09.23. 01:56:41

@rizla: Nyilván Csöncsönnek szólt. Ha csak a játékot nézzük tényleg jó a párhuzam. Egyiküknél (Federer, Messi) a játékosság dominál, a másikuknál az atlétikusság (Nadal, Cé).

rizla 2009.09.23. 02:02:35

@popp: én inkább arra gondoltam, hogy az egyiküknél a velük született, ösztönös zsenialitás, az utánozhatatlan könnyedség abban, amire képesek, a másiknál a jó képességek mellé társuló hihetetlen kitartás, akarat, és hatékonyság.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.09.23. 02:06:21

@rizla: Ez így árnyaltabb, de nem mond ellent az én megfogalmazásomnak.

rizla 2009.09.23. 02:09:24

@popp: igaz, azzal sincs bajom

rizla 2009.09.23. 02:24:31

még egy utolsó hozsanna messiről (csöncsön mode on), aztán be is fejeztem mára:

www.transfermarkt.co.uk/en/wettbewerb/ES1/primera-division/datenfakten/torschuetzen.html

37 percenként gólt rúgni még ebben a szutyok szar bajnokságban is egész korrekt.

shinigami 2009.09.23. 03:17:17

mondjuk szegeny messitol kezd felallni a szor a hatamon (ezutan mar az utalat jon) mert allandoan mindenhol azt olvasni h eppen kinel jobb es mennyivel kezd a tavalyi barca szopkodasahoz hasonlitani :(
btw en egyelore nem neznem le ezt a realt a barcasok szemeben....

delpierofan 2009.09.23. 05:15:05

@rizla:" akkor mi a jó bajnokság, ahol végre lelkiismeretfurdalás nélkül díjazhatjuk a zsenialitást? " Öhhm BL?

Egyébként annyira felesleges ez a ki a jobb vita. Ilyen szinten a legnagyobb sztárok között szinte csak az dönt h milyen szerepet kap a csapatnál, mennyire rá játszanak a többiek. A barcát Messinek találták ki. De ha olyan hiperjó lenne, mint ahogy páran itt beállítják, akkor az argentín nemzeti 11 már rég kijutott volna a VB-re és nem azon izgulnának hogy egy Ecuador ellen tudnak e nyerni...Portugália és cé dettó.

krysal 2009.09.23. 08:16:46

"a Valencia érthetetlen pontvesztéssel kergette őrületbe a fogadókat" - Tökéletes meglátás, úszott is a sunyiba a szelvényem miattuk... (egyenlíteni emberhátrányban Valenciában... azért nem gyenge).

Azért nem kéne a PD színvonalát leírni azonnal, mikor a Barca tönkreveri az Atléticót (aki többet várt a matracosoktól, és csalódott, vegyen be egy xanaxot, és dőljön le pijenni), vagy a Rinyáldóval súlyosbított Real a friss feljutó Xerezt... Hosszú távon lesz, aki levédekezi a Barcát (...vagy eltöri Messi lábát, hamásnem), és lesz bőven olyan, mikor az egyének nem villannak, vagy csak már későn (szintén jön a hamásnem, ezúttal Rinyára nézve) - lesz itt még pontvesztés.

A Bilbaónak innen küldök egy forró kézszorítást.

...és az megvan, hogy Nistelrooy abba a mozdulatba sérült bele, mikor berúgta a gólt? Van ebben némi fanyar irónia...

@Csöncsön: szerintem Messi nem csak behunyja szorosan a szemét, és kapura bikázza (mint a fent említett, egy főre eső seggfejségi indexel egeket csapkodó személyek - Ibra, és Rinya), hanem mindíg visz bele egy kis tekerem-csavarom-ráfújok_egy_kis_mágiát módon oldja meg a távoli lövéseket. Épp ezért felesleges az összehasonlítgatás.

DoktorHáz 2009.09.23. 09:22:34

Ez a Barca meg Messi hype már kezd az agyamra menni. Messi is csak azért jó mert van egy csapat körülötte, egyedül ugyanúgy nulla mint bárki más. Lásd Argentín válogatott ahol fényévente lő gólt és lehet ki se jutnak a VB-re.(mondjuk azt még Maradona se tudja úgy elqurni hogy ne jussanak ki). Amit pedig tegnap is a Racing művelt az kabaréba illő. A spanyol bajnkság lassan olyan lesz mint a skót, van két nagy aki bárhol bárkit képes megverni még gyenge vagy közepes játékkal is sok góllal. És ennyi. Ott a Celtic+Rangers, itt meg a Barca+Real. Annyi a különbség hogy Skóciában legalább odalépnek az ellenfélnek, itt meg feltartják a kezüket ha jön Messike vagy Ronaldócska. Mind a ketten 30gól felett fogják zárni a szezont mert nincsenek védelmek. Egy vicc az egész. Még az olasz liga is erősebb, ott legalább védekeznek a csapatok.

jörgömös 2009.09.23. 09:29:20

Szerintem az még nem kabaré, hogy ha két nagyon nagy egymással fog versenyezni a címért, gól rekordokat döntögetve. Akkor lesz vicces a dolog ha a kettő közül valamelyik csont nélkül behúzza a bajnoki címet, mondjuk 5-6 fordulóval a vége előtt.

danesdzsu2 2009.09.23. 09:42:21

@pancho_sanza: Valverde meghálálta a bizalmad. A Vueltán:)

Remélem, most végre egy rendes baszk csapat nyeri a PD-t.

DoktorHáz 2009.09.23. 09:45:48

Találtam egy oldalt ahol Messit és Ronaldot hasonlítják össze az elmúlt 3év és az idei mutatók alapján.
Ezek szerint Messike 134meccsen 78gólt és 38 gólpasszt adott és nyert 1 bajnokságot és egy bajnokok ligáját, míg Ronaldocska 159meccsen 97gólt és 40gólpasszt ért el és nyert 3 bajnokságot és egy bajnokok ligáját.
Ugyanakkor a válogatottban ugyanezen idő alatt Messike 34 meccsen 12gól 5gólpassz míg Ronaldocska 35meccsen 12gól 6gópassz.A válogatottban egyikük sem jó olyan jó megközelítőleg sem mint a klubcsapataikban ahol minden rájuk épül, mert nincs alattuk egy csapat akik nekik dolgoznak.

Tika_ 2009.09.23. 09:50:52

Garcia bőrmester mindenképp köszönjük a posztot, sőt tippeket! (mondjuk örülnék, ha a Rreal összehozna egy döntetlent, de szerintem az IrReal fossá veri őket). A Barca-rész nem tetszett, a többi elmegy. Panchoénál sokkal jobb, és tudom, örüljek, hogy van. A kommentek közötti rinya egyre gázabb, inkább nem is reagálok.

A tegnapi meccsről:
Az ilyen meccsek után lehet igazán nehéz dolga az edzőnek. Megértetni, elfogadtatni a játékosokkal, hogy egyáltalán ne képzeljenek magukról sokat. Ugyanis pont az első fél órában lőttek 3 gólt, de el kell ismerni – és ez most nem panchos picsogás –, hogy egyébként akkor q sz*rok voltak! Pontatlan passzok, rossz megoldások, hibák. Különösen Messi, aki totál indiszponált volt, néha méterekre (!!!) pattant tőle a labda, nem volt megjátszható, stb.
A tegnapira abszolút elfogadom a nem találkozott még komoly ellenféllel tételt. Pl. az MU cafatokra szaggatta volna őket, ezzel a teljesítménnyel. Persze az is igaz, hogy ennyi is elég volt (újságírósan: „20 perc játék is elég volt”), és ilyenek minden nagy bajnokság komoly csapatainak vannak.
A végén abszolút az látszott a játékosokon, hogy félvállról veszik, nem koncentrálnak. Az ellenfél gólja (ami egyébként tisztán Marquez hibája volt, mert tőle pattant oda a labda, és vele szembe csinálta meg a cselt) azért volt mert a jóembert egyszerűen nem vették komolyan. Mondjuk ez érthető az adott helyzetben: 4 góllal vezetnek, az ellenfélnek nem volt épkézláb támadása, még a labdát se tudja tőlük elvenni, és sokkal kevésbé képzett. Nyilván ez nem kényszerít ki összpontosítást senki részéről.
Bár a végén az is megfigyelhető volt, hogy mekkora baromság a Messit csak hagyják játszani rinyálás. Ránézésre télleg semmi különöset nem csinált a 2 gólnál, oszt mégis ő simán lőtt 2t. Ugyanakkor a többség (Henry, Keita, Iniesta) meg még az alapvonalat se találták el, mert belelőtték a védőfalba...
A legjobb formában szerintem Keita van. Még Piqué jó (nem a gólja miatt, az védőként tök irreleváns). Puyol hajt mindig, ezért ő hozza leginkább a saját maximumát. Ibrára nyilván nem lehet panasz (új csapat, új bajnokság, 4 meccs, 4 gól, 2 gólpassz), Messire szintén (5 gól, 2 gólpassz), de a többiek nincsenek felpörögve. Az előző meccsen dühöngtem, hogy Henry q sz*r, jöjjön már helyette Ini – aztán bejött, és még sz*rabb volt... (nyilván a kihagyás miatt) Szerintem Henry egyébként azért játszik, hogy végre lőjön egy gólt, és megjöjjön az önbizalma, mert egyébként Pedro fél óra alatt többet csinált, mint ő 90 perc alatt...
Remélem nem az megy át, hogy sírni akarok, mert csak annyi, hogy nincsenek felpörögve, de ez szezon elején, fos ellenfelek ellen érthető. Sokkal jobbak, de nem csak azért, mert lefexenek nekik, hanem, mert télleg q jók. Ezek miatt nyilván könnyelműek, és ezért kaptak eddig 3 potyagólt, mert azok voltak, el kell ismerni.
Azért Ibra gólpassza… :P:P

balu11 2009.09.23. 10:00:22

"Találtam egy oldalt ahol Messit és Ronaldot hasonlítják össze az elmúlt 3év és az idei mutatók (+ megalapozott és irreális személyes vélemények) alapján." gyakorlatilag kétnaponta: nst.blog.hu

DoktorHáz 2009.09.23. 10:20:17

@Tika_:
Ezek szerint te is elismered hogy ez a spanyol bajnokság egy vicc? Hiszen magad írod le hogy szarok vagytok és mégis 4-1re nyertek idegenben.

Mérgező Hulladék 2009.09.23. 10:31:58

Ismerem a már-már általános véleményt a blogokon helyesírást kritizálókról, de Garcia bőrmester, légyszi nézd át a szabálykönyv 215-217-es pontjait a toldalékok idegen szavakhoz kapcsolásáról!

el sastre 2009.09.23. 10:40:33

akkor ahogy én láttam a tegnapi meccset:
első negyed óra semmi különös, racing visszahúzodik, szokásos 75-25-ös labdabirtoklás és ahogy tika is írta, rengeteg pontatlanság.
aztán a 7 perc alatt 3 gól és 1 kapufa.....
ezek után a racing nem akart (érthetően) történelmi verésbe szaladni, a barca meg forma 1-es hasonlattal élve, takarék üzemmódba kapcsolt és játszotta a szokásos " tiki-taka game-et" (www.youtube.com/watch?v=MQLVKD-6hYE) a sorozatos szombat-szerda terhelés miatt.

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2009.09.23. 10:45:57

@Tika_: egy kicsit reagálnék, néhány új szempontot is bevive a vitába.
1. egy klubcsapatnak jelenleg az az érdeke, hogy a nemzetközi kupákban a saját bajnokságából játszó csapat jól szerepeljen. (ment már az osztás erről korábban, nekem ez trivinek tünik)
2. a spanyoloknál ezt már felismerve, nem állnak túlságosan ellen a két topos csapatnak (serülések, széthajtás elkerülése, stb..). kivéve, amikor mégis... :), természetesen.
3. a két spanyol nagycsapat azzal is szigoríthatja az esetleges renitensek elleni "játékot", hogy nem vesz/igazol tőlük... ez csúnya, de hosszú távon eredményes módszer, amely részemről feltételezés mindössze.

emiatt aztán belefuthatunk ilyen lötyögös meccsekbe, amiket simán nyer a Barca... szerintem. egyre gyakrabban...

a meccsről: Ibra sarkos passzánál kb 5 játékos vette körbe a 11 pontnál :) zseniális mozdulat volt. a gólját már megnéztem klippen is, még mindig nem tudom, ki fejelte. Messi zseni, de egyszerűen nem vették fel az embereket... a 16 vonalában sem, nemhogy a középpályán az ellenfélnél. szerintem lefeküdtek. meg a Barca is jó volt. Serrano gólja viszont bevillantott valami szépet a másik oldaltól is. a lövőcseles felbőrözés unique volt. igaz kellett hozzá legalább két eladott/visszapasszolt labda egymás után a Barca védelmétől előtte. ilyet szerintem nem sűrűn csinálnak :) amúgy.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.09.23. 10:59:13

@popp: @rizla:

Csak arra próbáltam rávilágítani, hogy amiben Messi gyenge, abban is elég jó. Azért csinálok belőle "presztízskérdést", mert sérti az igazságérzetemet, amikor pl. olyanokat olvasok, hogy Messi nem tud távolról lőni, és hasonlókat.

A Federer-Nadal párhuzam szerintem is nagyon jó. Annyit én is hozzátennék, hogy Nadal viszont (Cével ellentétben) egy kifejezetten szimpatikus sportember.

@DoktorHáz:

Szerintem az argentin válogatott esete pontosan azt példázza, hogy mennyire nem elég 11 zsenit csak úgy "fölküldeni a pályára". Jó edző nélkül még a legnagyobb játékosok is elfelejtenek focizni. Ennyit Guardioláról.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.09.23. 11:14:09

Egyébként én már csak mosolygok a DoktorHáz féle kommentelőkön.

Tavaly azzal jöttek, hogy a Barca nem is olyan jó, és majd kiderül, mire lesznek képesek egy Bayern vagy egy MU ellen. Megláttuk. Az élet szépen rájuk cáfolt.

Most azzal jönnek, hogy a spanyol csapatok gyengék. Remélem, idén is megjön majd a cáfolat. :-)

DoktorHáz 2009.09.23. 11:15:58

@Csöncsön:
Én meg rajtad mosolygok.
Minden ami spanyol az jó(kivéve Real), minden ami nem, az rossz.

el sastre 2009.09.23. 11:18:31

@Csöncsön:
direkt miattuk linkeltem a videot....
ott nem racing vagy az atma az ellenfél.....

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.09.23. 11:19:05

@DoktorHáz:

Akkor jó, ha mosolygunk. :-)

Arra azért hadd hívjam föl a figyelmedet, hogy veled ellentétben én nem fogalmaztam meg általános kijelentéseket. Egy szóval sem mondtam például, hogy minden spanyol csapat, így a Racing is jó csapat volna (idén).

Mint ahogy azt sem, hogy pl. az olasz bajnokság a skót pontvadászat színvonalán mozogna.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2009.09.23. 11:19:42

@Csöncsön: "Remélem, idén is megjön majd a cáfolat."
Ne reméld, tudd. Pancho megírta a spanyol gödör cikket, tehát az eu-kupát, a bl-t és a vb-t spanyol húzza be :D

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.09.23. 11:21:15

@el sastre:

Gondolod, hogy meggyőzhetők? :-)

Nyilván azt mondják a videóra, hogy eh, akkor a Bayern meg a MU rossz napot fogtak ki, azért állnak 6 méterre a Barca-játékosoktól...

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2009.09.23. 11:30:27

nekem nem csak azzal van bajom, hogy jelenleg kilátástalanok a csapatok szinte minden téren, hanem azzal is, hogy a következő pár év eredményeit Unai Emery, Manolo Jimenez, Abel Resino...,stb. munkássága határozza meg. Semmi saját elképzelést nem lehet felfedezni, nincs igazán semmilyen koncepció. Az úgy elfogadhatatlan, hogy szarok, de az sem látszik, hogy valamikor jók lehetnek. Ráadásul alattuk még ott van egy csomó csapat, amelyek nyomatják azt a fost, amit láttak valahol a tévében vagy az elődjük pár éve kitalálta, aztán eltérni ettől nem akarnak/tudnak.
Ez nagyjából Csank Jani bácsi szintje, aki nézett a tévében egy meccset, aztán az ott látottakra épített egy Vácot, amivel tönkreverte a magyar mezőnyt.
Egyébként örülök, hogy Villa elküldte a picsába az edzőjét, sőt annak is örülnék, ha mondjuk ez megtörténne kétszer-háromszor a következő pár héten. Legyen feszültség, vállalja be Emery tökösen, hogy épít egy karakteres csapatot Villa nélkül is, ha már Villára nem tudott. Kurva jó Valenciát akarok, amelyet rettegnek mindenfelé és nem a Rosenborg meg a Dinamo Kijev szopat le. Csinálhatja felőlem akár Unai Emery is, csak könyörgöm kezdje már el!

capor_ 2009.09.23. 11:33:40

@rizla:

Huh ezt inkább ne, ugyanis teljesen feleslegesen volt rajta ennyi játékos (hibáztak..) és tök üresen hagyták Pique-t (ha jól rémlik ő volt az... (újabb hiba)

DoktorHáz 2009.09.23. 11:34:27

@Csöncsön:
Bármelyik élcsapatról lehet ilyen videót csinálni. Csak nincs hype körülöttük. Egy arsenal hasonlóan szépen játszik csak nem annyira hatékonyak, lehet éppen azért mert a barcelonai saját nevelésű Henry hiányzik nekik.
De a United, Chelsea , Pool ,Inter is képes erre bárhol és bármikor. Miért nem a BL döntő első 10percét linkeled be mikor a Manu nyomoztatta a labdát a kedvenceiddel és le volt mosva a csúcsbarca. Persze más kérdés hogy utána a gól után megváltozott minden.
Mindenesetre hajrá Valencia+Sevilla.

capor_ 2009.09.23. 11:35:55

@Csöncsön:

Azért kellett egy fasz bíró is nekik... Persze ez mondjuk benne van a játékban, de ott a chelsea bemutatta hogyan is kell a barca-t megverni...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.09.23. 11:38:45

@DoktorHáz:

Bármelyik élcsapat 32 gólt lő egy BL-idényben. Bármelyik élcsapat 70-30-as labdabirtoklást produkál a Chelsea és a MU ellen. Bármelyik élcsapat 4-5 gólokkal alázza a francia és német bajnokot. Bárhol és bármikor. Csak ugye hype nincs körülöttük.
:-DDD

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.09.23. 11:55:18

@pancho_sanza:

Komolyan nem értem, mi bajod Emeryvel. Mintha nem láttad volna a Koeman-féle Valenciát. Na, az tényleg kilátástalan és felháborító volt!

Emery szerintem egyszerűen csak rutintalan még, azért csinál hülyeségeket. Ezeket jó eséllyel kinőheti még.

DoktorHáz 2009.09.23. 12:00:28

@Csöncsön:
A lényeg h szerinted csak az a szép és a jó amit a Barca csinál. Valóban szépen játszanak de van más sok szépség is. Én nem drukkolok senkinek külföldröl csak nézem a focit évtizedek óta és mindig volt egy-egy olyan csapat akinek szurkoltam hol ezért hol azért. Amit észrevettem ezen idő alatt hogy mindig más és más csapatok voltak akiknek tetszett a játéka ezért vagy azért és mindig más és más csapatok jelentették a közvetlen elitet. Pl a 94es barca egész jó volt, de nekem a Rivaldo féle jobban tetszett, aztán sokáig nagy semmi majd jött egy 2éves Fogtündéres alakulat, majd 2évig megint semmi és most 1éve van ez a Guardiola dolog. Vagyis egyszer fent, egyszer lent, de te úgy beszélsz és írsz mintha mindig is a Barca vagy a spanyol foci lenne a legjobb és ők a legjobbak All Time. Pedig nem így van, mindig változik.

DoktorHáz 2009.09.23. 12:07:10

De vicces ez az egész.
2006ban olasz VB cím , 2007ben Milan BL cím és mindenki olasz fan volt és hogy hu hát az olaszok a kiráyok, öregekkel is lehet. Aztán jött a Spanyol Eb arany meg a Barca BL címe és most meg , na igen a spanyolok ,meg a fiatalok. Nem telt el 2év és máris teljesen más van hype-on. Vicces.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.09.23. 12:10:02

@DoktorHáz:

Nem tudom, miből veszed ezeket.

"szerinted csak az a szép és a jó amit a Barca csinál"

Nem igaz. Sok más csapat játékát is szeretem. A Chelsea-t például az őrületes masszivitása miatt tisztelem, a Poolt a soha-nem-adjuk-fel mentalitásáért már egészen megszerettem. Olaszoktól a Genoát. Stb.

"úgy beszélsz és írsz mintha mindig is a Barca vagy a spanyol foci lenne a legjobb és ők a legjobbak All Time"

PILLANATNYILAG a Barca a legjobb a világon. Azt sehol sem állítottam, hogy ez All Time így lett volna. Az egy egész más kérdés, hogy kinek drukkolok. Attól még tudom, hogy az ezredforduló környékén Del Bosque Madridja jobb volt, vagy a '90-es években az Ajax, illetve a Juve.

Szerintem inkább fordítva van. Ti nem vagytok hajlandók elviselni, hogy PILLANATNYILAG ez a helyzet, és folyton az ellenfelek gyengéivel jöttök.

capor_ 2009.09.23. 12:13:35

@DoktorHáz:

Nincs itt semmi "hypeon". Elkapták a fonlat és megy nekik. Természetes, hogy ilyenkor több cikk jelenik meg róluk és több pozitív írás. Ennyi.
Lehet nem játszik annyira szépen a még teljesen összezokatlan madrid, de egyelőre nekik sem jelent nagy nehézséget a győzelem...

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2009.09.23. 12:17:02

@Csöncsön: Koeman szerintem csak annyival volt gyengébb Emerynél, amennyivel többet játszatta Zigicet Villa helyett és amennyivel gyengébb kapusai voltak.

halareaal 2009.09.23. 12:22:18

nagyon jó lett a poszt. csak hogy én is hozzátegyek vmi érdemit a vitákhoz, sztem Xabi Alonso lő a legjobban.

az argentin válogatottról meg annyit, hogy azért kurvára nem 11 világklasszissal állnak fel, kapusposzton és a védelemben konkrétan egy sincs nekik. a középpálya bivalyerős lehetne ha Cambiasso, Mascherano és Lucho játszanának, nem pedig Gago. meg rendre felbukkan 1-2 ismeretlen otthon játszó játékos is, úgy azért annyira nem félelmetesek, főleg mióta nincs Riquelme.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.09.23. 12:24:20

@pancho_sanza:

Én másképp látom. A Koeman-féle Valencia egyszerűen kilátástalan volt. Nem volt semmi csapatjáték, egyáltalán nem küzdöttek, és minden meccsen kaptak legalább három gólt.

A Rosenborggal mindkét Valencia összefutott. Koemané oda-vissza kikapott 2-0-ra. Emeryé Trondheimben nyert 4-0-ra. Kb. ez a különbség.

Tika_ 2009.09.23. 12:33:11

Garcia bőrmester, hülyeségért nem jár ban?... (DoktorHáz nevű iq-harcos)
Asszem elolvasom az index témába vágó cikkét...

Csörszike 2009.09.23. 12:34:02

1. Garcia bőrmester cikke nagyon jó, a vezető csapatokról van video is, igazán a legjobb összefoglaló, amit az elmúlt hónapokban nst-n olvastam!
2. messi-cé vitába nem megyek bele, van itt arra elég mániákus őrült. magam cét gyűlölöm, messit szeretem (ugyanígy vagyok a csapataikkal is), ugyanakkor nem tudnám azt mondani, h messi jobb. van amiben igen, van amiben meg a patkány a jobb. a távoli lövések pont ilyenek. ezen nincs mit vitatkozni. az nekem nem érv, h "nemis kell távolról próbálkozzon". aki nem lő távolról, az nyilván nem lehet benne a világ legjobbja:))
egyébként ez egy érdekes kérdés, h ki a világ legjobb (nem sz.rúgás)lövője - mert az nyilván Juninho P.
akik akcióból sztem a legjobbak, azok Gerrard, Lampard, De Rossi, X.Alonso és esetleg Ibra. láttatok már a két angoltól pl olyan lövést, ami 1-2 méternél többel ment mellé???én nemnagyon...cének meg ibrának azért vannak az iszonyat nagyképűségükből/magabiztosságukból adódó homályaik, amiket igazából nemkéne elvállalni...
3. a tegnapi barca meccs alatt magamis sokat gondolkoztam ezen a fentiekben tárgyalt, "szar-e a spanyol bajnokság/18 többi spanyol csapat. ugyanis a barca akkora fölényben volt, hogy már én szégyelltem magamat a helyükben, h ennyire megaláznak egy hazai pályán játszó, másik elsőosztályú csapatot. tudjátok, van az az érzés néha az emberbe, pl amikor filmet néz, és vki nagyon ciki, h te, a néző, szégyelled magad...ennek ellenére nem mondanám szarnak a sevillát, vagy a valenciát, esetleg az atleticot nemzetközi szinten. bármikor megverheti ugyanis a sevilla az arsenalt, szerintem. egyszerűen a barca (a realt még nemigazán tuggyuk, hisz' tavaly őkis max egysevilla erősségű csapat voltak) hihetelnül kurvaerős. és ennek nyilván kedvez a spanyol bajnokság (nem szinvonala!!!) stílusa. az atleti, racing, stb védők nem állnak oda 2 centire messihez, mint pl chivu v cambiasso a blben. persze, ez nyilván hiba, csak nem képességbeli, v technikai, hanem taktikai/történeti. egyszerűen át kell venniük a spanyol csapatoknak és játékosoknak is a kontinens többi országában bevált védekezési metódusokat.
A Bilbaonak, és a 16 éves saját nevelésű BASZKOKNAK pedig hihetelenül örülök! Hajrá Bilbao! lehet még kiváló csapatot csinálni szenegáli négerek, brazil irányítók és posztjugoszláv töltelékemberek nélkül is!!!

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.09.23. 12:38:48

@Csörszike:

Bár látensen "mániákus őrültnek" neveztél, azért remélem, nem veszed zokon, hogy e kommented majdnem mindegyik mondatával teljesen egyetértek. :-)

hmikey 2009.09.23. 12:53:17

Két dolog:

A hosszútávlövők közül kifelejtettétek Del Piero-t., persze Juninho-val teljesen egyetértek én is. Btw, Diego sem túl rossz messziről.

A másik, ami a Barca-Atleti meccsről eszembe jutott: így szopott volna a válogatott Portugáliától, ha nem bekkelünk :)

mickeyknox 2009.09.23. 12:56:49

hú, de kibeb@szottul várom az el classico-t, bármennyire is ótvar meg fos meg gyenge ez a spanyol liga!

Garcia bőrmester 2009.09.23. 13:02:08

@mickeyknox: én a mai Villarreal-Real Madrid meccset is várom, a Madrid Pellegrini sajtótájékoztatója alapján Casillas-Ramos, Albiol, Garay, Marcelino - Kaká, Lass, Guti, Granero- C.Ronaldo, Higuain összeállításban lép pályára
kíváncsi vagyok, hogy Pellegrini mennyire ismeri volt csapatát és a Senna nélküli középpályát valóban ennyire kevésnek tartja-e az ellenálláshoz

Csörszike 2009.09.23. 13:03:06

@Csöncsön: a mániákus őrült nálam futball korrelációban nem biztos h negatívum:))
az egyetértéssnek meg örülök.

halareaal 2009.09.23. 13:08:58

@Garcia bőrmester: mármint h érted, h kevésnek tartja? Xabi Alonso ugye sérült, a másik Diarra meg még csak most épülget, ráadásul Raul helyett Granero játszik, úgyh ennél jelenleg nem nagyon tudunk masszívabb csapatot kiállítani (mondjuk nemis kell). így h Guti ilyen formában van, ez a középpálya is nagyon erős.

mickeyknox 2009.09.23. 13:11:00

@Garcia bőrmester: érdekes az összeállítás... alighanem pellegrini villantani akar valamit. csak aztán nehogy a sokat akarás vs. szarkafarok legyen a vége. nem lennék boldogtalan, ha a sárgák némi pontokat rabolnának a blancoktól.

hú, de örülnék, ha így állnának ki a classicon is... kapnának egy kisebb verést, bár 6-2 mégsem lenne, de azért egy 4-3 kijönne így is :)

@Csörszike: "A Bilbaonak, és a 16 éves saját nevelésű BASZKOKNAK pedig hihetelenül örülök! Hajrá Bilbao! lehet még kiváló csapatot csinálni szenegáli négerek, brazil irányítók és posztjugoszláv töltelékemberek nélkül is!!!"

tetszik, amit írsz!

rizla 2009.09.23. 13:11:01

@DoktorHáz: de miért van az, hogy ibra az olasz ligában is gólkirály lett? akkor ott sincsenek védelmek mégse? hol vannak védelmek?

"Messi is csak azért jó mert van egy csapat körülötte, egyedül ugyanúgy nulla mint bárki más. Lásd Argentín válogatott ahol fényévente lő gólt és lehet ki se jutnak a VB-re"

mindenki köré kell egy csapat, bár én is ismerem a viccet arról, amikor michael owen egyedül kiáll a skótok ellen. ez a fényévente nem tudom mi lehet, tudod mit jelent a szó?

rizla 2009.09.23. 13:12:51

@DoktorHáz: messike és ronaldocska, huh. jól vagy?

mickeyknox 2009.09.23. 13:15:19

@rizla: hagyd, lehet, hogy ő az az ember, aki mindkettőt utálja.

vagy valami teljesen más.

DoktorHáz 2009.09.23. 13:18:04

@rizla:
Egyszerűen csak nem szeretem őket.
Xavi,Iniesta vagy éppen a Manuból Rooney sokkal jobbak csak beáldozzák(ták) magukat és kiszolgálják(ták) a két fénypontban lévőt. És méltatlanul el vannak feledve mondjuk egy aranylabda szavazáson. (Iniesta esete hogy nem volt benne a 30ban szerintem az utóbbi 20év legnagyobb hibája,mai napig nem értem)

rizla 2009.09.23. 13:18:14

@Csörszike: cambiassok meg chivuk egy bajnokságban sem futkosnak minden csapatban. elhiszem amúgy, hogy tök unalmas a messi-szopkodás, de higyjétek el, az is állatira egysíkú, hogy akármi történik, az a lényeg, hogy a spanyol bajnokság tök szar (nem mintha bárki vitatná, hogy az ezredfordulón kiegyensúlyozottabb és színvonalasabb volt). végülis érvényesült pancho akarata, bár fura mód akkor kezdett el ez a kiindulópont dominálni nála, amikor a katalán gödör cikk elkezdett nagyon kínossá válni. már csak azt nem értem, hogy hogy lehet egy csapat gödörben, ha olyan szar a bajnokság, amiben játszik, hogy az edzőnek elég felrakni a klasszisokat a pályára (mert évekig tényleg gödörben volt)?

rizla 2009.09.23. 13:20:39

@DoktorHáz: messi a két gólján kívül gyakorlatilag végig azonnal passzolt a racing ellen, méghozzá zseniálisan, olyan 85-90%-os pontosságra becsülöm.
iniesta nincs méltatlanul elfeledve, de őt most nincs miért dícsérni, amúgy nyugodtan nézd vissza, hogy ki volt az, aki itt verte az asztalt, hogy valaki értékelje már őt a 2007es decemberi classico után (igen, én voltam az). és ki volt az első, aki ide is elzokogta, hogy nem berakni a top 10be, de még a top30ba sem, az örökre hitelteleníti az aranylabda intézményét (igen, én). rooney-t pedig mindig is nagyobb zseninek tartottam, mint c. ronaldo-t, ennyit erről

rizla 2009.09.23. 13:23:49

amúgy messin kívül egy argentin játékost mondj, aki jól játszik a válogatottban. mert mostanában nem csak ő nem lő gólt, hanem kb senki. aki ilyen játékosokkal ennyire képtelen bármit is kezdeni, az egyszerűen alkalmatlan edzőnek. ennyit arról, hogy elég csak felrakni őket a pályára.
messit amúgy sosem láttam saját hibájából betlizni a válogatottban, valahányszor láttam játszani, de ez mellékes.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.09.23. 13:37:19

@rizla: Az hogy van, mikor M. Owen kiáll a skótok ellen?

DoktorHáz 2009.09.23. 13:39:31

@rizla:
Jó az igaz hogy Maradona egy kókler...
próbálkozik otthoni szarokkal meg Gagoval ,miközben van egy Cambiasso,Mascherano tengelye, csak valamiért Cambiassot nem szereti. Ha én lennék az edző akkor simán a Cambiasso,Mascherano,Lucho hármas lenne középen. Elől meg TEvez csinálná a piszkos melót+besegítene a védekezésben, Aguero+Messi meg a játékot csinálné és ennyi. De olyan nevekkel próbálkozik az Isteni Diego akikről nem is hallott az ember meg Veronnal. Vicc.

Azazello007 2009.09.23. 13:45:10

Amíg egy Gabriel Heinze befér az argentin válogatottba, nincs miről beszélni.

rizla 2009.09.23. 13:46:11

@popp: az angolok barátságos meccset játszanak a skótokkal, de kellőképp felmérve az ellenfél erejét úgy döntenek, hogy elég, ha owen egyedül áll ki ellenük. megy a meccs, hallják a híreket, hogy owen a meccs elején megszerezte a vezetést. később jön a hidegzuhany, a skótok a 89. percben egyenlítettek. a stadionhoz érve megkérdezik owent, hogy mi az michael, mégis mi történt? "bocs fiúk, a 15. percben kiállítottak".
...és egyéb variánsai

Neil Blender 2009.09.23. 14:21:25

@rizla: "rooney-t pedig mindig is nagyobb zseninek tartottam, mint c. ronaldo-t, ennyit erről"

pfff ne mar ember...

Nem Ronaldo miatt de egyreszt osszehasonlithatatlan a 2 poszt, masreszt Rooney nagyon zseni?? sot tovabbmegyek zseni?

Sztem rohadtul nem. Agyonhypeoltak 4-5 eve megvette a MU ahol nem jatszott rosszul az evek soran, kivalo csatar de hogy zseni lenne-e? En erosen ketlem. Hany meg hany olyan meccs volt ahol ugy el tudott tunni hogy az ember csak a bukta fejerol latta hogy a palyan van? Megertem persze a szimpatiat feleje, a megalkuvas nelkuli jateka, harcossaga, szivossaga tagadhatatlan, de azert a zseni szint sztem nem nala kezdodik.

Persze ez az en szubjektiv velemenyem...

Neil Blender 2009.09.23. 14:22:08

@popp: en ismertem csak magyar valogatottal...

rizla 2009.09.23. 14:28:45

@Neil Blender: szerintem rooney jóval nagyobb aggyal rendelkezik a focihoz, mint ronaldo. nézd meg mostanában. a megalkuvás nélküli játéka, harcossága az bónusz, amúgy ő az ötletgazdája a támadójátéknak. ronaldo sosem volt az, egy villámléptű szélső és brutális befejező, de nincsenek olyan kvalitásai a fazonszabászathoz, mint rooneynak. mesélj csak, hogy a góljain kívül eddig mit is csinált a madridban? gólpasszok?

rizla 2009.09.23. 14:30:48

www.youtube.com/watch?v=_dpY9AKUwhU ez a kedvenc rooney gólom amúgy a mai napig, egy ilyet lássak már ronaldotól..

rizla 2009.09.23. 14:33:45

amúgy abban igazad van, hogy sokszor halovány, még nem érett be. talán idén, én nagyon remélem. eddig valahányszor elkapta a fonalat, lesérült, megérdemelne már egy komplett szezont, ahol egyértelműen ő viszi a hátán a csapatát.
amúgy azt vágod, hogy ronaldo (egoja és játéka) miatt kellett nem is egyszer a szélen játszania? hogy SAF mindent alárendelt ronaldonak, beleértve rooney-t is?

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.09.23. 14:38:14

@rizla:

Pont ilyet lőtt Güiza a Konföderációs Kupán.

Egyébként én régebben nagyon utáltam Rooney-t, de valamiért egyre jobban kedvelem. Tényleg fantasztikus, micsoda harci szellem van benne.

Neil Blender 2009.09.23. 14:41:59

@rizla: szerintem azert nem illo a madridi tevekenyseget szembe allitani Rooney karrierjehez hiszen Ronaldo a Madridban ha jol szamolom akkor 4 tetmeccsnel tart... Amugy a kerdesedre a valasz a semmi. Semmit nem csinalt a goljain kivul, ezt nem esik sztem senkinek nehezere elismerni.

Ahogy mar az elso kommentemben is irtam az osszehasonlitas is santit mert Rooneyt egy masik csatarhoz kellene hasonlitani (ha mar hasonlitunk) nem pedig egy szelsohoz. Ennyi erovel hasonlitsd ossze mondjuk Messit Ibrahimoviccsal... Nem igazan kapsz relevans eredmenyt.

Rooney szerintem egy kivalo kepessegu jatekos egy percig nem vitatattam ezt, de sztem a zsenisegtol nagyon messze van. Nem tudom megfogalmazni hogy mi hianyzik belole de nem emlegetnem a jelenkor legnagyobbjai kozt. Persze meg nagyon fiatal, boven van ideje arra hogy kiforrja magat teljesen.

rizla 2009.09.23. 14:48:31

@Neil Blender: nem is úgy gondoltam, hogy ronaldo madridi karrierjét mérjük rooney manchesteri karrierjéhez, csak rá akarok mutatni, hogy NEKEM meg mi hiányzik ronaldoból, ami rooney-ból nem, és hogy ez madridban is ki fog derülni, ahogy az MU-ban is nyilvánvaló volt. mindezzel együtt persze ronaldo előrébb tart rooney-nál, kiegyensúlyozottabb, megbízhatóbb klasszis, több meccset dönt el, de rooney játéka nekem sokkal izgalmasabb, ha jól teljesít. már csak az kéne, hogy huzamosabb ideig teljesítsen jól.

halareaal 2009.09.23. 14:52:18

@rizla: sztem az hogy vkinek "mennyi esze van a játékhoz" csak egy szempont, egyáltalán nem ez határozza meg önmagában, h ki a zseni. amúgy én nem gondolom, h Ronaldonak ne lenne sok esze a játékhoz, anélkül ugyanis nem lehet ennyi gólt lőni egyszerűen. a másik pedig h vki már írt egy statisztikát a gólpasszokról, Cé igencsak erős abban is, ha összeszokik a társakkal, Madridban is jó lehet benne. persze nyilván ő nem Xavi-féle gólpasszokat ad, mert nem az a feladata/posztja.

"SAF mindent alárendelt ronaldonak, beleértve rooney-t is"
nyilván azért, mert Cé jobb játékos.

Neil Blender 2009.09.23. 15:09:19

@rizla: ertjuk egymast nincs gond, csak a megfogalmazasban vannak hianyossagok mind2 reszrol =)

Amugy Rooneynal a kerdes tenyleg az lesz hogy huzamosabb ideig tudja e a jo format hozni ill. el fogja e birni a MU vezeteset. Mert Giggs meg iden jatszik, Scholes nemkulonben, ergo igazi "vezer" nelkul marad majd a csapat, foleg tamadasban. Ha ezt megcsinalja, es lodozi a golokat akkor beszeljunk majd errol a temarol kb 2 ev mulva =)

@halareaal: CR mindig is oncelu jatekos volt es az is lesz. PErsze kepessegei alapjan tudna kivaloan passzolni es volt/van/lesz olyan meccs amikor ezt fogja csinalni. De amig Guti, XAvi es a tobbi kozeppalyas iranyito inkabb ad egy killer utolso passzt addig CR el fogja loni ugyanabban a helyzetben. De osszehasonlitgatni tenyleg kar ezekkel a jatekosokkal. CR-t oncelu jatekat ha mondjuk osszehasonlitod Robbenevel akkor meg is kapod hogy miert nagy zseni a portugal. A holland ugyanolyan onceluan jatszott, ugyanazon a poszton csak epp negyedannyi golt lott...

rizla 2009.09.23. 15:12:46

@halareaal: szerintem meg egy szélsőnek azért illik gólpasszokat, utolsó passzokat adnia, és ronaldo ebben egyértelműen alulteljesített az utóbbi két évben. amikor tényleg tetszett a játéka, az a 2006/2007-es szezon volt, bár akkor még sok szempontból túlértékeltnek tartottam, és mondjuk a milan ellen ki is derült, hogy nem véletlenül. azóta egyáltalán nem bírom értékelni a játékát a góljain kívül, legalábbis azon a szinten, amire őt mások helyezik, a média, vagy a szurkolók (a világ legjobbja, zseni, stb).
azt nem mondom, hogy nincs esze a játékhoz, de sokkal fontosabbnak érzem a fizikumát a legtöbb góljánál. sosem láttam még tőle olyan gólt, aminél azért csettintettem volna, hogy aztakurva, micsoda meglátás és technika EGYÜTT (najó, egy ilyen volt, a sarkazós gólja tényleg szemfüles volt, és szellemes). a csapatot nem igazán tudja mozgatni, nem tudja dominálni a mezőnyt. hiányzik belőle az a fajta alázat a játékhoz, ami rooney-ban akármikor megvan, de ha nagyon unalmas akarnék lenni, akkor említhetném akár messi-t is, aki a brilliáns egyéni megoldások (és itt nyugodtan mondhatjuk, hogy zseniális, mert elegáns, fineszes, ötletes és valóban váratlan megmozdulásokról van szó) mellett is folyamatosan gürcöl a csapatért, osztja a passzokat, harcol minden egyes labdáért.

"nyilván azért, mert Cé jobb játékos. "

inkább mert rájött, hogy cé a fentiekkel együtt is a nagy nyerőember, akinek ki kell szolgálni az egoját, és hozzásegíteni a legtöbb gólhoz, mert az étvágya csillapíthatatlan, és ez viszi előre a csapattal együtt. meg hogy még úgy is ő a legjobb csatár a csapatban, hogy igazából nem is csatár.

zsakfos 2009.09.23. 15:17:18

van der Vaartról lehet tudni valamit? tényleg annyira idióta, hogy fél évet a lelátón fog üldögélni? ráadául a vb előtt? kölcsönbe el tud menni valahova, vagy várhat a következő átigazolási időszakra?

rizla 2009.09.23. 15:17:35

@Neil Blender: szerintem azért jobb CR robbennél, mert egyrészt fizikailag, atletikusságban jobb, nem csak nála, hanem kb az egész világnál, beleértve azt is, hogy sosem sérül le, másrészt persze okosabb, SAF keze alatt megtanulta, hogy hogyan használja a csapatot a gólok eléréséhez. ezzel együtt sem bírom zseninek titulálni, mégpedig azért, mert:

guti jó, hogy szóbakerült, ő pl olyan felépítéssel, és mentalitással, mint ronaldo, a világ legjobb focistája lehetne, és egyáltalán nem zavarna, hogy annak nevezik, ellenben ronaldoval. mert látnám, hogy ez az ember valami olyat tud a játékból, ami megtanulhatatlan, hisztikrisztiről ezt már nem tudom elmondani.

rizla 2009.09.23. 15:18:16

@zsakfos : a villarreal ellen a keretben van, a padon kezd az előzetes hírek szerint.

Neil Blender 2009.09.23. 15:25:16

@rizla: En azert azt mondom hogy CR megerdemli a zseni jelzot minden allurjevel egyutt. Mar az amit leirtal a zsenik vedjegye: "tudja hasznalni a csapatot" pl. Az egesz emberrol sut a tudatossag es az akarat ami parosul megfelelo technikai tudassal is. Amugy szerintem ha holnaptol a golpasszok tobbet ernenek mint a golok akkor Ronaldo abban is vilagelso tudna lenni pusztan a felelmetes akaratereje es onbizalma okan.

Guti... az orok igeret. Szerintem max Xavirol mondhatni el hogy annyira lat a palyan mint o. Csak epp egy elegge nyegle ember, nem eleg alazattal az edzesek irant. Kb mikor meg csatart jatszott Raul es Mor mogott akkor is mar kijott a zsenialitasa, de ebben a szervezoi szerepkorben talalta meg igazan magat. Volt erre egy ket pelda a vilagon de talan csak Pirlo lett csatarbol olyan jo iranyito mint o.

Arra a sarkalos golpasszra amit Zidenenak adott mai napig ahitattal emlekszem. Be nem teljesedett karrier az ove....

United82 2009.09.23. 15:33:46

Beleszólnék ebbe a Cr9 illetve még a CR7 , Rooney dologba.
Összesen 5évet játszottak együtt a Unitedben és érdemes megvizsgálni évről évre a dolgokat.
2004/05 és 2005/06ban a United játéka még Ruudra épült (bár 2006 tavaszán már Saha volt a kezdő), de a lényeg hogy a 442es foci volt a domináns, Giggsy,Ronaldo szélekkel és Rooney,Ruud vagy Rooney,Saha csatársorral. a Szélsőknek a helyzetek megteremtése volt a feladata, a csatároknak pedig a befejezés.2004/05ben Ronaldo 9gól 11gólpassz, Rooney pedig 17gól 7 gólpassz. 2005/06ban pedig Ronaldo 12gól 9 gólpassz, Rooney pedig 19gól 16gólpassz(!). Aztán jött a 2006/07-es idény mikor egyértelműen Rooneyra és Ronaldora éprül a támadójáték,továbbra is a 442 volt a domináns, de sokszor volt már Ronaldo is előre tolva csatárnak , ebben az évben (sztem ekkor volt a legjobb a játék az elmúlt 3évben) Ronaldo 23gól 22 gólpassz, Rooney pedig 23gól és 15 gólpassz. Szinte ugyanúgy teljesítettek. Aztán jött a 2007/08as idény mikor Tevez érkezésével lett még egy olyan csatár aki rengeteget tud védekezni plusz Giggsy is beljebb húzódott így átállt a csapat 433ra, és teljesen Ronaldora lett kihegyezve minden, az eredmény? Ronaldo 42gól 8 gólpassz, Rooney pedig 18gól 13gólpassz. A tavalyi idényben Berba érkezésével kicsit módosult a taktika (legalábbis a PL-ben) Ronaldo újra kicsit szélebbre ment vissza, mert Berba már nem takarított annyit mint Tevez. Ugyanakkor a BL_ben maradt az a helyzet hogy Ronaldo van elől és Rooney és esetleg Tevez v park dolgozik neki, ebből a mixből jött ki hogy Ronaldo 25gól 11gólpassz és Rooney 20gól 14gólpassz. Ergo mikor nem Ronaldonak volt alárendelve minden akkor bizony Rooney ugyanugy vagy jobb volt mint CR7, és egyedül a 07/08as idényben volt Ronaldo az ász. Ha ezt az 5éves periódust nézem akkor szinte ugyanúgy teljesítettek mind gólban mind gólpasszban. És most ebben az ében Rooneyra épül nagyrészt minden és 8meccsen 7gólnál tart. Másrészt pedig Rooney sokkal fineszesebb mint Ronaldo. Ronaldo maga az őserő és a technikája is remek, de Rooney sokkal fineszesebb nála, megspékelve az alázatával a küzdeni tudásával ami teljesen a szurkolók kedvencévé teszik. Nem arról van szó hogy nem szerettem Ronaldot, mert nem igaz, ki ne szeretne egy olyan játékost akinek a hátáról is bepattan a labda és az aranylasztit is megérdemelte, de Rooneyt akkor is, most is és mindig is komplettebb játékosnak fogom tartani és nagyon szurkolok neki hogy nyerjen egyéni díjat is, mert nagyon megérdemelné.
Remélem nem voltam hosszú!

Neil Blender 2009.09.23. 15:37:29

@Rooney82: hosszu volt de nem unalmas... =)

az a baj hogy nagyon Ronaldo vs. Rooneyra lett kihegyezve mikor eg es fold a 2 poszt.

De azert erdekes infokat irtal, mert en ennyire nem kovetem nyomon a MU dolgait...

rizla 2009.09.23. 15:41:35

@Neil Blender: amit írtam, az a jó játékosok, vagy akár mondhatjuk azt is, hogy klasszisok védjegye. amit meg később írtam, hogy olyat tudni, amit nem lehet megtanulni, na, az a zseniké. ronaldo nem rendelkezik ilyen tulajdonságokkal, nem ilyenek tették naggyá. én kizárólag a játékáról beszéltem, az allűrjei már csak hab a tortán.

jazs 2009.09.23. 15:42:07

Eszem megáll!
Lassan néhányan kihozzátok, hogy CR csak egy John Carew...
Na ne már!
Mi az, hogy csak fizikailag meg atletikusságban jobb?
Ez mekkora marhaság. Bölöni se véletlenül mondta róla, hogy ügyesebb volt lábbal, mint Ő kézzel, pedig Bölöni sem akármilyen focista volt a maga idejében.
Meg nehogy már azt vessük a szemére, hogy akaratos, és kib@szott sokat tett, edzett azért, hogy a legjobbak között említsék! Akkor tényleg Gutinak kell szobrot emelni, meg a Ronaldinho típusú naplopóknak...
Ma már én sem kedvelem C-t, de pályafutása elején nagyon szurkoltam neki, és máig elismerem a tehetségét, tudását.
Nem jó, ha a személyes ellenszenv miatt égetitek magatokat.
Ezzel nem CR-t, magatokat járatjátok le.

Ronaldo játékának tényleg fontos eleme a gyorsasága, de Messinek nem? Csak azért mert alacsony, még ne felejtsük el, hogy állati gyors, és az alacsony súlypont kimondottan előny, ha gyors irányváltásokra van szükség.
Szélsőként nem is ismerek a modern fociban Figon kívül mást, aki képes lett volna a lassúsága ellenére is klasszis teljesítményt nyújtani.
Kapjatok már eszetekhez!

halareaal 2009.09.23. 15:49:53

@rizla: hát jó, én ezt máshogy gondolom, sztem amit Cé tud, az ugyanúgy zsenialitás, még Messihez mérve is, Rooneyhoz képest meg pláne. Messi egyébként ugyanúgy kimagasló fizikai képességekkel rendelkezik, csak nála ez gyorsaság, kezdősebesség, meg reakcióidő formájában nyilvánul meg, és ezekre a képességekre is épül a játéka (ami nyilván ettől még zseniális) önmagában azok a technikai megoldások, az, ahogy megveri a védőjét Cé, sztem nem tanulható, max fejleszthető. nyilván Messi is rengeteget dolgozik azért, hogy ilyen szinten játszon, nem így született.

"a csapatot nem igazán tudja mozgatni, nem tudja dominálni a mezőnyt."

na és. nem is feladata. szélről eleve nehéz mozgatni egy csapatot, csatárposztról szintén. Messiről sem mondanám, h ő mozgatja a Barcelonát, a válogatottat meg főleg nem.

"szerintem meg egy szélsőnek azért illik gólpasszokat, utolsó passzokat adnia, és ronaldo ebben egyértelműen alulteljesített az utóbbi két évben"

najó, de valszeg azért teljesített alul ebben, mert ahogy te is írtad a MUban rá volt épülve a csapatjáték, neki kellett belőnie a gólokat, nem pedig neki építenie. a másik hogy sokszor nem szélsőt játszott, vagy legalábbis nem a klasszikus értelemben vett szélsőt.

hogy mért építette rá Ferguson a MUt, az arra adott válaszodat nem értem igazán, illetve ezzel h "meg hogy még úgy is ő a legjobb csatár a csapatban, hogy igazából nem is csatár." sztem nem vitattad amit mondtam, tekintve hogy ugye Rooney is csatár.

egyébként sztem amit akarsz sugallni, vagyishogy Cé egy atléta, aki nagyon tehetséges, plusz hihetetlen eltökélt, részben igaz, de ha "ennyi" elég lenne, sztem még legalább 5-6 Céronaldo kéne hogy legyen ma a pályákon, és akkor még keveset mondtam. igaz hogy ritka h vkiben egyesüljön a tehetség, a testi adottság és ez a mentalitás, de annyira azért biztos nem, h vki ennyire kiemelkedjen a "nemzsenik" közül.

ráadásul most így hirtelen nem tudnék olyan játékost mondani, akinek annyira hasonló lenne a stílusa, mint Cének.

rizla 2009.09.23. 15:57:14

@halareaal: "na és. nem is feladata. szélről eleve nehéz mozgatni egy csapatot, csatárposztról szintén. Messiről sem mondanám, h ő mozgatja a Barcelonát, a válogatottat meg főleg nem."

messi többször játszik mostanában középen, hátravonva, rendkívül jók az irányítói kvalitásai, majdnem olyan jól passzol, mint xavi, vagy iniesta. de a szélről is szoktak fantasztikus meglátásai lenni.

"igaz hogy ritka h vkiben egyesüljön a tehetség, a testi adottság és ez a mentalitás, de annyira azért biztos nem, h vki ennyire kiemelkedjen a "nemzsenik" közül."

sajnálom, de akkor is hiányolom ronaldo játékából a fineszt, az eleganciát. nem tudok elájulni attól, hogy kapuralő meccsenként 10szer, és akkor ebből bemegy kettő. mondom, nekem tiszta sor, hogy ez ugyanaz, mint nadal a teniszben federerhez képest.

gotanfun 2009.09.23. 16:02:25

@pancho_sanza: Nos akkor hadd szóljak ehhez a fröccsntésedhez is egy keveset.

"Nekem nem csak azzal van bajom, hogy jelenleg kilátástalanok a csapatok szinte minden téren, hanem azzal is, hogy a következő pár év eredményeit Unai Emery, Manolo Jimenez, Abel Resino...,stb. munkássága határozza meg."

Nekem meg az a bajom a posztjaiddal/posztjaitokkal, hogy semmi másról nem szól, mint a Barca és a Real fényezéséről vagy lehúzásáról (puta Madrid!), miközben jól láthatóan foggalmatok sincs, hogy az "üldözők" milyen cipőben járnak. Foggalmatok sincs, hogy a "kicsik" milyen költségvetéssel és játékosanyaggal próbálnak helytállni az első osztályban, és foggalmatok sincs arról, hogy milyen úgy pl. Valencia játékosként hétről hétre tétmeccsen helytállni, hogy fizetést sem kapsz.

Jimenezről annyit, hogy másodosztályú edzőként került a Sevilla kispadjára, amiről megint csak sokaknak halvány de halvány lila gőzük sincs. Jimenez sevillai ízig vérig és Del Nido megmondta, ha törik ha szakad jó edzőt farag belőle. Imhol közel 2 év alatt eljutott arra a szintre, hogy végre nem szurkolóként, hanem edzőként áll az oldalvonal mellett. Még a Marca is dícséri. Nem elég extravagáns neked vagy mi? Unai Emery és Manolo Jimenez csapatok élén dolgozik pancho. Utánpótlással, fiatalokkal és rutinos játékosokkal egyaránt. Bár megkövetlek, nem kirakatrendezők az szent. Unai Emeryt ugyanakkor tovább lehet basztatni, hogy nem jönnek be a húzásai, de ahogy Jimenez, úgy Emery is csak a szokásos éveleji rotációval próbálkozik, méghozzá addig ameddig lehet, ameddig sérüléshullám meg egyebek nem tizedelik meg a csapatot. Tehát a te szemedben ez tök gáz, de mivel csapatod helyzetéből kiindulóan nem vagy hozzászokva az edzők egy éves időtartamához sem, ezen a dillemádon aligha lepődöm meg.

"Az úgy elfogadhatatlan, hogy szarok, de az sem látszik, hogy valamikor jók lehetnek."

Adjál 450 milliót kérlek és meg van oldva. Lehetőleg a felét soha vissza nem téritendő állami garanciával.

"Ráadásul alattuk még ott van egy csomó csapat, amelyek nyomatják azt a fost, amit láttak valahol a tévében vagy az elődjük pár éve kitalálta, aztán eltérni ettől nem akarnak/tudnak."

Szánalmas vagy öregem. Már csak azt nem értem, hogy akkor miért nézed.

"Ez nagyjából Csank Jani bácsi szintje, aki nézett a tévében egy meccset, aztán az ott látottakra épített egy Vácot, amivel tönkreverte a magyar mezőnyt."

Nagyszerű párhuzam. Le a kalappal!

"Egyébként örülök, hogy Villa elküldte a picsába az edzőjét, sőt annak is örülnék, ha mondjuk ez megtörténne kétszer-háromszor a következő pár héten."

Villa talán jobban tenné ha a játékkal foglalkozna, mert ha alibi fociról van szó, neki sem kell a szomszédba mennie

"Kurva jó Valenciát akarok, amelyet rettegnek mindenfelé és nem a Rosenborg meg a Dinamo Kijev szopat le."

Annyiban dícsérte illet, hogy a két nagyon kívül legalább te foglalkozol némiképp a "kicsikkel" is. Tudom, semmibe nézed a Sporting Gijónt, de azért ők is ott voltak a pályán, ezt azért ne felejtsük el. Vagy ez mindegy? Manuel Preciado taktikája, hogy küldte előre a srácait is egy kalap szar. Értem.

(A gyengébbek kedvéért, Manuel Preciado a Gijón manágere.)

NST ignore on.

halareaal 2009.09.23. 16:03:17

@rizla: jó, máshogy látjuk, van ez így. nem mondom, hogy Cé játékából süt ez a fajta zsenialitás, mint mondjuk egy formában lévő Ronaldinhoéból vagy akár egy Kakáéból, de sztem azért megvan benne.

rizla 2009.09.23. 16:08:19

"Messi egyébként ugyanúgy kimagasló fizikai képességekkel rendelkezik, csak nála ez gyorsaság, kezdősebesség, meg reakcióidő formájában nyilvánul meg, és ezekre a képességekre is épül a játéka"

messi ritmusérzéke, és igen, a reakcióideje taníthatatlan, nem beszélve a labdavezetésről, amihez hasonlót max (a brazil) ronaldotól láttam a saját életemben. és ezt onnan tudom, hogy már az első perctől kezdve így van, hogy pályára lépett. 18 évesen egymaga alázta az akkor a világ talán legjobb csapatának számító chelsea-t a saját pályáján, 19 évesen már hármat rúgott a madridnak, végigszólózta a pályát a getafe ellen. úgy lett aranylabda harmadik, hogy nem nyert semmit, alig rúgott gólt, pusztán a képességeivel kiemelkedett a mezőnyből.
persze mióta fizikailag is kiemelkedő, és egyre gyorsabb, azóta ténylegesen is a legnagyobbak közé tartozik. de pl sosem kellett megtanítani focizni, már úgyértem a csapatjátékára, az első meccsétől kezdve illeszkedik a barcába, ami persze a katalánok utánpótlásrendszerének az érdeme is, de ugyanannyira feltételezi a játékosról, hogy kivételesen intelligens.
ronaldonál meg évek mentek el arra, hogy SAF lenyesegette a vadhajtásokat a játékából, és még így is maradt pár, dehát őt már így kell szeretni.

rizla 2009.09.23. 16:12:15

@halareaal: tényleg, jobb lett volna, ha kakát hozom ellenpéldának.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.09.23. 16:12:17

Igaz, hogy a néhányszor lejátszott Messi vs Cé vita ez ismét, de most jóval színvonalasabb, mint korábban.

rizla 2009.09.23. 16:14:15

@popp: most jóval aktuálisabb. egyébként nem kell ezért bocsánatot kérni, miért ne beszélhetnénk a legjobb játékosokról a legjobb csapatokban, bár gotanfunt nagyon tudom tisztelni a hozzászólásáért, hozzá képest csak kocadrukkerek vagyunk, ez lehetséges.

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2009.09.23. 16:18:01

@Csöncsön: argentin valogatott esd a 11 zseni - fene tudja,de heintzet,burdissot,coloccinit,a kapusukat (azt se tudom,ki az),a tulertekelt luchot stb. azert zseninek nevezni,enyhen fogalmazva is elfogultsag. messi es aguero azok,tevez naon jo,maxi is,de kb. ennyi. a vb-n 1 komolyabb csapat (brazilia,spanyolorszag,hollandia,anglia) szarra fogja verni oket. mar ha kijutnak 1altalan a vb-re.

tegnapi meccsrol: kicsit unom,h a csapat a 2. felidore leall,de tudomasul veszem,mert 60-70 meccses szezon durva. raadasul eddig eleg kamu ellenfelek vtak (atletico ugyan jo csapat,de minden evben kb. novembertol az). leo ezzel egyutt zsenialis vt,neha meg blanko feri is orjongott ra. ibraval valtozatlanul teljesen elegedett vok,henriknek kene belelendulnie. yaya pedig hadd pihenjen komolyabb meccsekig. keita 1re jobb,ami szinten orvendetes. marquezen es andriskan erzodik meg a sok kihagyas,de a jelenlegi ellenfelek ellen boven eleg ennyi.

ligarol azert hozzafuznem,h a valencia es a sevilla is jo csapatok,barca es real is siman "megfazhat" ellenuk.
bizom a bilbao idei jo szerepleseben,rendkivul szimpatikus csapat vt mindig

messi vs. c.ronaldo vita teljesen felesleges,mert egyertelmu,h messi a jobb.

gotanfun 2009.09.23. 16:19:09

@rizla: Az Argentín válogatottat a Portugállal esetleg nem akarjátok összehasonlítani? Aktuális.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.09.23. 16:19:27

@gotanfun: Respect, én Roma drukkerként értem a hozzáállásodat, az enyém is hasonló.

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2009.09.23. 16:20:04

ronaldorol - reszemrol rooney-t nagyobb jatekosnak tartom,mindig is nagyobbnak tartottam

rizla 2009.09.23. 16:20:38

@ferenck: cambiasso a maga nemében szintén egy zseniális játékos szerintem. vajon riquelme hiányzik ebből a csapatból?

iniestának fejben kell belejönnie a játékba, az agilitása hálistennek semmit sem kopott a sérülése miatt, csak szar döntéseket hoz egyelőre.

rizla 2009.09.23. 16:21:09

@gotanfun: isten ments, hogy portugál válogatott meccset nézzek

popp · http://koncertblog.com/ 2009.09.23. 16:22:40

@ferenck: Burdissoról annyit, hogy szerintem nem kapott elég lehetőséget az Interben. A Romában eddig nagyon jó, ha állandósítja a mostani formáját még az is kiderülhet, hogy klasszis védő.

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2009.09.23. 16:27:07

@rizla: @popp: cambiassot kifelejtettem,o tenyleg egy rendkivuli jatekintelligenciaval rendelkezo focista. a romai burdissot meg nem lattam,de rola mindig az interes es valogatottban elkovetett kapitalis luzerkedesek ugranak be...

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2009.09.23. 16:30:14

@gotanfun: abszolut egyetertek azokkal,amiket pancho baratunkrol irsz. nagyon orulok,h mar nem kell hetente (inkabb: havonta) olvasni madridja miatti kesergeseit,barca-piszkalodasait,katalan godroket,higany-szapulast,esszeket a tehetsegtelen hollandokrol stb.

rizla 2009.09.23. 16:35:00

helyette van a kicsit túlzottan objektív garcia bőrmester, aki szép munkát végez, csak mintha direkt küldte volna ilyen stílussal ide benito, mert a spanyol rovat kommentelőinek semmi sem jó, hát akkor ne is tudjanak mibe belekötni. el van anyátlanodva ez a szekció, kénytelenek vagyunk magunkat szórakoztatni. azért én örülnék olyan "insider" infóknak, amik hozzáértésről tanúskodnak, mint pl gotanfun hozzászólásában.

montipájton 2009.09.23. 16:52:37

@rizla: ... és arra is emlékszem, hogy amikor Messi fiatalabb volt, ötven méteren keresztül kergette labda nélkül a labdát vezető Kakát, mégsem érte utol. Azért ne beszéljünk úgy a srácról, mint aki pólyásként már mindent tudott, amit más sosem.

Jelenleg olyan tuilajdonságai vannak, amik szinte minden játékosnál különbbé teszik. De ezek jó részét kemény melóval fejlesztette, nem született zseninek.

Egyébként a "zseni" fogalma nálam alapkérdés, kurva jót lehetne vitázni, hány igazi zseni volt a futball elmúlt 30 évében (a régi krokat ahygjuk, más sportág volt), és miért pont ők.

A világklasszis meg az extraklasszis egy dlog, a zseni ennél több. Ahogy a zenében vagy az irodalomban is.

montipájton 2009.09.23. 16:53:43

@rizla: azon kívül, hogy a Barca zsenialitását nem vitatja, nálad mi az ismérve a megfelelő posztnak? )))

montipájton 2009.09.23. 16:55:11

@montipájton: Hozzáteszem, igazat adok abban, hogy Cé Ronaldo nem zseni, de Iniesta és Xavi sem az, ne keverjük azt, amikor valaki egy szerepkörről mindent tud (és majdnam mindig magas szinten meg is tudja valósítani), meg amikor valaki olyat tud, amit más el sem képzelne. A zsenialitás szerintem ugyanis ezt jelenti.

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2009.09.23. 17:06:07

@montipájton: zseni... pl. patrick kluivert szuletett zseni vt,megsem lett belole akkora labdarugo,mint lehetett vna,ha komolyan veszi az egeszet. vagy 1 kozelebbi pelda: ronaldinho - o kb. osztonosen tudott mindent,amit kaka megtanult. de ki a nagyobb labdarugo? termeszetesen kaka.
szerencsere leonal a zseniseg egyutt van az alazattal,odaadassal is.

shinigami 2009.09.23. 17:08:20

@Csöncsön:
ebben van valami, valoban nehezen viseli az ember fia ha nem az o csapata a legjobb, raadasul ha a legjobb eppen a legfobb rivalis
kb annyira nehez ez mint amikor te azt olvasod h nem messi a vilag legjobbja, raadasul nap mint nap minden 2. kommentben

@Tika_: mindenkinek joga van hulyenek lenni

@rizla: rooneyval ismertem, ra megis jobban illik a kiallitasos vegkifejlet

@ferenck: lucho sztem pont h alulertekelt :/

rizla 2009.09.23. 17:17:28

@montipájton: ". és arra is emlékszem, hogy amikor Messi fiatalabb volt, ötven méteren keresztül kergette labda nélkül a labdát vezető Kakát, mégsem érte utol."

ja, mert az ő feladata ám a támadók után rohangálni, igaz? egyébként senki sem mondta, hogy a kezdetektől fogva a leggyorsabb játékosok egyike.

"De ezek jó részét kemény melóval fejlesztette, nem született zseninek."

a zseni attól zseni, hogy eleve olyan adottságokkal, kapacitással születik, hogy számtalan dologhoz nem kell kemény meló. nem hiszem, hogy keményebb melót végezne, mint mondjuk krkic, és mégis sokkal brutálisabb a labdavezetése. érted? persze az éljátékosok közül mindenki kemény melóval került oda, ahol van, nem mondtál ezzel semmit, de a különbséget nem ez teremti meg elsősorban köztük, hiszen ez azonos ezen a szinten.

rizla 2009.09.23. 17:20:51

@montipájton: lásson a dolgok mögé, olvasson a sorok között, ne csak azt írja le, amit mi, azok látunk, akik nem értünk annyira hozzá, nem ismerjük annyira a körülményeket. egyszóval értsen hozzá az átlagnál jobban, ugyanakkor legyen saját véleménye, vonja le a következtetéseket, és mindezt persze tegye stílussal. én nem mondom, hogy ez könnyű, nekem pl biztos nem is menne, de bede anno elég magasra rakta a lécet (ő konkrétan a spanyol futballban élt, szóval a műveltsége pl adott volt), ahogy pl benito is magasra rakja az olasz szekcióban

halareaal 2009.09.23. 17:55:58

@rizla: sztem egyértelmű h Riquelme hiányzik onnan. nem a személye, hiszen vezéregyéniségnek nem jó, a formája hihetetlen kiegyensúlyozatlan. de ha formában volt, akkor abszolút az ő játéka határozta meg az egész csapatét. ha jól játszott, félelmetes volt a csapat, pl a vbn a szerbek ellen asszem 4 gólpasszt adott egy meccsen, de a legutóbbi copán nagyon látványosan játszó argentinok játéka is róla szólt. ha meg szar formában volt v nem játszott, akkor általában ki is kaptak.

rizla 2009.09.23. 17:58:34

nem igaz, hogy nincs még egy világklasszis irányítója az argentinoknak. amúgy én messi középre húzásával kísérleteznék, mondjuk nem tudom, hogy maradona mit művel, lehet pont ezt?

halareaal 2009.09.23. 18:11:28

lehet én elfogult vok, de olyan stílusú, jó formában lévő Riquelme-szintű irányítója talán csak a spanyoloknak van. más nem tud, vagy legalábbis nem passzol annyit és úgy mint ők. sztem amúgy ha Lucho Gonzalez irányítana, mögötte lenne Cambiasso meg Mascherano, elöl 3 csatár, az lenne nekik az optimális.

montipájton 2009.09.23. 18:12:37

@rizla: Na ja, mindez egy szakírótól jogos elvárás, ezek a srácok azonban szurkolók, akik szabadidejükben írják a blogot, nem vársz kicsit sokat tőlük?

halareaal 2009.09.23. 18:15:47

sztem ez a poszt teljesen jó lett, legalábbis nekem ebből átjön az nst-feeling.

montipájton 2009.09.23. 18:16:25

Még pár gondolat a Barcáról:

úgy vagyok velük, mint Rizla Cé Ronival pont úgy. rühellem ezt a kislányos rajongást, ami körülveszi őket, idegesít ez az állandó nyerés, de egyszerűen nem lehet nem elismerni a tudásukat.
Ibra-Eto'o csere szociológiailag is pontos volt, mert az egy szem "szabálytalan bálvány" az indolens zseni (?) helyére jött egy másik, így nem borult az összkép. bedét parafrazálva: valljuk meg, egy Iniesta-Xavi-Messi sorért rajongani kicsit olyan, mint egy fiúzenekart imádni, ami a dolog macsó jellegét illeti, ezért kellenek a Nagyszerű Köcsögök a csapatba. Mint Ibra vagy Sámuel.

rizla 2009.09.23. 18:39:16

@montipájton: mint mondtam, magasra tették/néha teszik is a mércét. egyébként semmi bajom ezzel a spanyol poszttal.

rizla 2009.09.23. 18:45:20

@montipájton: én inkább gyermeki rajongásnak mondanám. és ha nem megy valaki agyára (pl nem kell állandóan messizést olvasnunk a PL-posztok alatt is), akkor szerintem egy nagyon klassz dolog, hogy van csapat, amelyik ennyire magával tudja ragadni az embereket. hidd el, hogy én nem vagyok egy rajongó típus úgy egyébként, sokkal inkább szkeptikus, de amit pl messi művelt a minap, arról eszembe jutott, hogy mennyi szép dolog van ezen a világon, és azt hiszem ez tud lenni a foci legnagyobb csodája.
ha pl megnézek egy videót ronaldoról (a brazilról természetesen), már jól indul a napom. észre kéne venni, hogy a jelenben ezeket a pillanatokat a barcelona, és lionel messi megbízhatóan szállítja. ha azt látom, hogy ehelyett csak az állandó kesergés megy a spanyol bajnokság jelenleg valóban kétes színvonaláról, akkor kicsit elszomorodom, hogy már a külföldi focinak sem tudunk örülni. ilyenkor belőlem is előtör a csöncsön.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.09.23. 18:49:45

@rizla: Ha már a sorok közé nézést emlegeted, szívesen olvsnék egy vitaindítő posztot Platini új ötletéről, az új Bl licencről, amely alaposan megszívatná a hatalmas hiteből vásárolgató, angol, olasz és spanyol giga klubokat. Egy ilyenből a németek meg a Juve jönne ki a legjobban. Mondjuk szerintem az egész egy jó nagy blöff Platinitől.

BK 2009.09.23. 20:02:58

na basszus, elmegy az ember művelni magát, mire este géphez ül, addigra meg már nehéz felvenni a kommentáradatból a fonalat.

úgyhogy ezúttal csak annyit fűznék hozzá, hogy a mai napon DoktorHáz kommentelőnek gratulálok a teljesítményéhez.

rizla 2009.09.23. 20:04:26

most viszont kurva nagy gólt lőtt ronaldo.. főleg a lefordulás volt odabaszós.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.09.23. 20:05:00

Cé már be is vert egy a Rrealnak, három perc se kellett neki.

krysal 2009.09.23. 20:12:19

Szerencsére az első percekről én mindíg lemaradok...

gotanfun 2009.09.23. 20:14:25

@halareaal: Tudod te miről beszélsz? Segítek tisztán látni, hogy mit gondolnak az argentínok Riquelméről:

tristelme20.blogspot.com/search/label/WALLPAPERS

De nyugodtan beleolvashatsz az argentín topicba is, hogy mit gondolunk róla. Tudod az indexen. Ha ez is kevésnek bizonyul, itt van ez a blog is:

mundoalbiceleste.blogspot.com/

értelmetlen_nevű 2009.09.23. 20:17:30

@gotanfun: de miért ne gondolhatna halareal mást mint az argentinok, vagy mint "ti az argentin topikban" ?
idézem: "szerintem"

gotanfun 2009.09.23. 20:20:02

@értelmetlen_nevű: ez nem pszichológiai kérdés. Idézem: "úgy érzem".

rizla 2009.09.23. 20:21:18

cr eddig pont ellentétesen játszik azzal, amit mondtam. buzi

rizla 2009.09.23. 20:22:12

@gotanfun: az sem pszichológiai kérdés, hogy JÁTÉKBAN talán hiányzik riquelme. függetlenül attól, hogy "ti", vagy az argentinok milyen érzéseket táplálnak iránta.

gotanfun 2009.09.23. 20:28:13

@rizla: picit off, de most már tényleg kíváncsi lettem, hogy... miért is? 31 évesen tegyük hozzá.

rizla 2009.09.23. 20:32:22

@gotanfun: mert egy klasszis irányító, és olyan volt, mint mondjuk a spanyoloknak xavi?

rizla 2009.09.23. 20:35:55

a villarreal mi a faszt akar már cicázni a madrid 16osán belül? egy támadást sem akarnak befejezni lövéssel, pedig akár egyenlíthettek is volna. ehelyett -1 ember, el is dőlt.
a spanyol bajnokság szar.

gotanfun 2009.09.23. 20:51:31

@rizla: "volt". Nagyon sokáig kitartottam mellette. Úgy voltam vele, hogy amíg a 11-eseket belövi és a szabadokat jól megküldi, már megérte a válogatottban való szerepeltetése. Aztán amikor ezek sem mentek és jött a szemet gyönyörködtető alibi foci, 1-2 km-es össz futásteljesítménnyel, akkor helyt adtam a vele kevésbé szimpatizáló szurkolók azon korábbi megállapításának, hogy el kell őt felejteni. Teszem hozzá, hogy az egész Argentín válogatottból ki kellenne kigyomlálni a sárga-kék gyökereket, kezdve a válogatott trénerével.

rizla 2009.09.23. 20:51:37

@krysal: próbálj ráérezni az iróniára

rizla 2009.09.23. 20:52:41

@gotanfun: akkor egy jó képességű irányító hiányzik, így jobb?

krysal 2009.09.23. 20:59:52

@rizla: No offense. Ez is egy irónikus megjegyzés akart lenni. Legközelebb rakok smile-t.

rizla 2009.09.23. 21:00:15

nyilasiék színészi teljesítményén még lenne mit javítani

gotanfun 2009.09.23. 21:05:51

@rizla: A Realnál és a Barcanal adott. Az "üldözőknél" majdhogynem hiánycikk. Legalábbis Sevillában biztos. Mellesleg (és ezzel lezárva) az argentínok Riquelme egyetlen jó kilencven percének a brazilok elleni teljesítményét tartják: www.youtube.com/watch?v=FUJhkEot23U (Nem mellesleg pedig, egy ilyen német kommentátorral felvezetve szívesen nézném az El Classicót. Tökéletesen passzolna. ;-))

rizla 2009.09.23. 21:08:47

@gotanfun: én most arról beszélek, hogy az argentin válogatottban hiánycikk egy jó irányító, hogy jön ide a spanyol bajnokság? van még 2-3 liga, amiben ki lehetne nevelni egyet.

rizla 2009.09.23. 21:09:34

amúgy riquelme a VB-n is elég jól játszott, ha jól emlékszem.

gotanfun 2009.09.23. 21:19:00

@rizla: A Copan és egyéb más világversenyeken is voltak szép momentumai. Saviolaval biztosan sokat is merengenek a múlton.

rizla 2009.09.23. 21:19:17

rossi a faszt huzogatsz már annyit

sporttárs 2009.09.23. 21:22:05

@rizla: Ez a mínusz egy ember nemigen tűnik fel eddig a második félidőben.
Bár néha kétségtelenül úgy tűnik, hogy a Villareal emberelőnyben van. :)

rizla 2009.09.23. 21:22:12

@gotanfun: jó. tehát szerinted mi a probléma a jelenkor argentin válogatottjával? maradona béna, és ennyi?

rizla 2009.09.23. 21:23:14

@sporttárs: jobban játszik a villarreal csapatként, de jónak nem mondanám őket, mert a madrid még így fogalmatlanul is veszélyesebbnek tűnik, nem csak a klasszisai folytán, hanem ők hajlandóak rálőni. a sárgák meg túlkombinálják mindig. rossi állati tehetséges, de ennél sokkal célratörőbb játék kell.

rizla 2009.09.23. 21:24:58

higuain nagy nulla volt, raúl viszont egyből bevágja majd, ahogy elékerül.

sporttárs 2009.09.23. 21:25:43

@rizla: Szerintem nem kell erőlködnöd, hogy alátámaszd Messi iránti érzelmeidet, érvelni is felesleges mellette, senki nem gondolja ügyetlen kezdőnek, ettől még Ronaldo is nagy játékos.

Az persze igaz, hogy minden bajnokségban marha nagy dolog sok gólt lőni, például Ferenczi Pista is világklasszis, tavaly negyvenig jutott. :)

gotanfun 2009.09.23. 21:30:29

@rizla: Pancho-módra szarrá fikázhatnám a szövetséget maradónáig bezárólag, de jobbnak látom ikább csendben maradni. Most a fiatalok amúgy is jobban érdekelnek. Nyakunkon az U-20-as VB.

rizla 2009.09.23. 21:31:27

piroslap, tizenegyes, a madrid igazán nem panaszkodhat. pedig 10 embert sem bírnak beszorítani a kapu elé. sajnos jogosnak tűnik.

sporttárs 2009.09.23. 21:45:52

@rizla: Szerintem ezek nem posztíróknak, hanem szakíróknak az ismérvei.
Egy blogon a tájékozottság persze nem árt, de a stílus fontosabb, mint a száraz szakértelem.

Vagy talán van olyan akármennyire hatalmas szakértő, akinek bármely kijelentésén nem fog legalább két ember órákig vitatkozni? :)

sporttárs 2009.09.23. 21:49:42

@rizla: Khm, ha jogos, akkor miért is kellene bárkinek panaszkodnia?

Azt nem tudom, hogy nem tudták vagy inkább nem akarták beszorítani a Villarealt, de az biztos, hogy messze nem tökéletes még a játékuk.

Ha most lenne az el classico, az is csak a bajnokság gyengeségét támasztaná alá, mert simán nyerne a Barca. :))

Glory 2009.09.23. 21:57:07

f@sz kivan atletico madriddal.

halareaal 2009.09.23. 22:29:53

@gotanfun: Riquelme a copán és a 2005ös konföderációs kupán is a legjobb játékosa volt az argentinoknak. mivel az argentinok a közelmúltban csak ezen a két tornán nyújtottak bármi maradandót (mind2x döntőbe kerülés), sztem már ez is jelzi, mennyire nagy erőssége volt a csapatnak. a pályán abszolút vezér volt. és valóban, a vbn is jó volt, bár ott azért messze volt a legjobbjától, de ezzel együtt se nagyon tudnék mondani olyan argentint, aki egyértelműen jobb volt nála azon a vbn. szal azért tudom mit beszélek, az meg nem zavar, ha más fórumozók máshogy gondolják, még akkorsem, ha argentin szurkolók.

amúgymeg félreértettél, nem azt mondtam h a jelenlegi Riquelmét vissza kéne rakni a válogatottba (bár amelyik csapat ennyit produkál, ott azért lehet h hasznos is lehetne), hanem azt, hogy hiányzik a játéka a csapatból.

halareaal 2009.09.23. 22:34:50

egyébként jó volt ma a Madrid, a Villarrealnak alig volt helyzete. ahhoz képest, h azért Lass-Xabi kpálya helyett Guti-Gago volt, meghogy most Kaká is jóval szürkébb volt, mint máskor sztem meggyőző teljesítmény volt egy Villarreal ellen. Gagot nemistom láttam-e már ilyen jól játszani, ma meglepően jól tolta.

rizla 2009.09.23. 22:40:24

@halareaal: szerintem meg meglepően kevéssé volt a madrid kezében a meccs 10 ember ellen. a villarreal támadásait kivédekezték többnyire biztosan, de ennyi. volt egy szép ronaldo szóló, meg egy villarreal részéről teljesen felesleges büntető. engem cseppet sem győzött meg a madrid, igaz, c. ronaldo most annál inkább.

halareaal 2009.09.23. 22:54:55

@rizla: voltak azért helyzetek még madridi oldalon, pl amit Higuain az elején elbénázott, vagy amikor jól lőtt, de a kapus védett, és vmelyik védőjük becsúszva kirúgta a gólvonalról, Cé szabadrúgása...ráadásul néha ment pár szép egyérintőzés is. nyilván nem radírozták le a Villarrealt v ilyesmi, de nem a legerősebb csapattal idegenben ennyi elég, főleg a szezon elején.

rizla 2009.09.23. 23:02:13

@halareaal: többet volt a villarrealnál a labda, pedig eggyel kevesebben voltak a pályán, és mindössze 1-0ra ment a madrid. nem tudom, nem igazán tudok elájulni ettől.
mi a legerősebb csapat? hiányzott xabi alonso, ki még? benzemáról azért annyira ne beszéljünk még húzóemberként.

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2009.09.23. 23:41:14

hullaunalmas vt a madrid-meccs. mig a barca gyonyoru focit tol,ahol a zsenialis egyeni megmozdulasok nagyszeru csapatmunkaval parosul,addig ok docogo csapatteljesitmeny mellett kizarolag egyeni villanasokkal nyernek,es ez ugyanugy 12 pont,mint a barca szemkapraztato focija.

sporttárs 2009.09.24. 00:04:50

@rizla: Egyébként roppant érdekes, hogy az olasz focikról posztoló nst-s blogger szerinted ilyen "sorok mögé látó" valaki, miközben ezek szerint te nem vagy az. Akkor honnan tudod, hogy amit ír, az mennyire kifogástalan?

A spanyol fociról határozott véleményed van, és mivel pancho nem osztja, ezért ő akkor nem szakmai?

Bocs, de nekem nagyon ez jön le.
Pancho pont annyira otthon van a spanyol foci összefüggéseiben, mint Benito az olaszban, legalábbis egyáltalán nem felületes hülyeségek alapján alakította ki a véleményét. Ami itt nem tetszik sokaknak, de hát ez ne legyen már a szakmaiság mércéje.

(Hozod itt példaként gotafunt, mint akihez képest mi kocaszurkolók vgyunk. Elolvastam vonatkozott bejegyzését, érdekes és alapos meg minden, de semmivel nem érzem tájákozottabbnak, legalábbis ez alapján, mondjuk nálad. Az igaz, hogy kiosztja panchót, vagyis sejtem, miért is lenne ő olyan komoly szakértő a szemedben.)

sporttárs 2009.09.24. 00:06:37

@ferenck: Igen, a Barcelona a zsenik csodálatos gyülekezete, a Madridnak meg addig mákja lesz, amíg nem találkozik velük. Ez jelen pillanatban a spanyol foci veleje. :))

rizla 2009.09.24. 00:13:53

@sporttárs: "Akkor honnan tudod, hogy amit ír, az mennyire kifogástalan?"

nem az a lényeg, hogy kifogástalan legyen, hanem hogy érdekes, és hiteles. azt azért fel tudom mérni, hogy vannak-e egy cikkben/posztban összefüggések, amikre a szerző fényt derít, vagy csak hablaty.

"A spanyol fociról határozott véleményed van, és mivel pancho nem osztja, ezért ő akkor nem szakmai?"

cseppet sincs határozott véleményem a spanyol fociról, azt leszámítva, hogy a minőségét azért látom. a saját csapatomról van határozott véleményem. panchot én mindig olyasmi miatt osztottam, amihez tényleg konyítottam, ez elsősorban a barcelona. ettől függetlenül akár tetszhetnek is a bejegyzései, bár így utólag elárulom, hogy nem igazán. de nem azért, mert nem értek velük egyet.

"Elolvastam vonatkozott bejegyzését, érdekes és alapos meg minden, de semmivel nem érzem tájákozottabbnak, legalábbis ez alapján, mondjuk nálad."

az a lényeg, hogy ő el is mondta, hogy miért vannak nehéz helyzetben a spanyol klubok a két óriáson kívül, nem csak rinyált. hitelesen adta tanúbizonyságát annak, hogy tudja miért alakulnak így a dolgok mondjuk a sevillával. pancho írásaiból nekem ritkán derült fény valamire sajnos. amúgy nem akarom én gotafunt idealizálni, akkor már inkább bedét.
panchoval amúgy a legfőbb gond az állandó sértődöttség a spanyol foci miatt, a madrid miatt, a barcelona miatt. ilyen alapállapotból nem lehet jó cikket összehozni, mert jogosan kérdezheti az olvasó, hogy akkor mégis mi a bús faszért nézed? benitoban pl nincs ilyen, ő tudja, hogy az olasz bajnokság nincs a topon régi önmagához képest, de ez van, mit lehet tenni?

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.09.24. 00:33:29

Négy forduló után kijelenthetőnek tűnik, hogy sajnos valóban kétcsapatos lesz a bajnokság.

A Real továbbra sem játszik élvezetesen, viszont iszonyú veszélyesek, sokkal veszélyesebbek, mint tavaly, mert Cé nem Robben, és Kaká nem Van der Vaart.

Tíz emberrel jól helytállt a Rreal, voltak helyzeteik is, ha kicsit határozottabbak, egyenlíthettek is volna, de az eredmény reális.

Úgy fest, a Barca és a Real idén nagyon kevés pontot fognak veszíteni. Már-már PL-big-four módon fognak elszakadni a mezőny többi részétől.

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2009.09.24. 00:40:58

pancho irasaiban az nem tetszik,h van szamara 1 aranykor - ami tortenetesen egybeesik a real masodik,ezredfordulo koruli fenykoraval -, azota pedig minden fokozatosan es vegervenyesen elkorcsosul. ebbol az alapkoncepciobol kiindulva a dolgok csak rosszak es egyre rosszabbak lehetnek. @sporttárs: tokeletesen osszefoglaltad a lenyeget barca-real ugyben :DD

Dzsúd Horse 2009.09.24. 02:24:33

Resino iránt töretlen a bizalom ? Nagyon jó szövege lehet az exkapusnak, mert ezt a 4 forduló alatt bekapott 11 gólt marha nehéz kimagyarázni. Foghatják szerencsétlen Roberto-ra, vagy az u20as vébére menekült elődjére, de Pablo például többnyire nem igen tudja hol van. De a denevéreket is lehet sajnálni, Emery ennyi jó játékosnak nem képes normális játékstílust faragni. Bár arról nem ő tehet, hogyha a Villa-Silva-Mata hármas egyöntetűen úgy dönt, hogy nincs kedvük játszani. Az első góljuk viszont zseniális volt. Zigic egyáltalán nem való ebbe a csapatba. Ha már ott van, akkor meg kéne tudni használni, ne adj isten a kétméter magasan lévő fejére varázsolni a lasztit, és nem kisszögleteket erőltetni. A cseréi pedig élmény számba mennek. Többnyire két hibájuk van, későiek és rosszak. Ez a két csapat simán partiban lehetne a Sevillával, de inkább odaengedik őket a dobogóra, hogy idén se kelljen különösebben aggódniuk az andalúzoknak. Vicc az egész.

Dzsúd Horse 2009.09.24. 02:31:22

Ja és a Real Madridról akkor fog kiderülni, hogy mit tud, ha igazi ellenféllel találkozik... :D

Kubala szobor YES!

montipájton 2009.09.24. 07:35:20

@Csöncsön: Én négy forduló után azt is kijelenteném, hogy a Barca kb. veretlenül fogja utcahosszal nyerni a bajnokságot, de még az is lehet, hogy száz százalékosan. Még jó, hogy négy forduló után elhamarkodott dolog jósolni.))

Hogy a Real "cseppet sem élvezetesen" játszik, azt azért meg lehetne próbálni betudni a kb. nyolc új játékosnak, megkockáztatom, még maga Guardiola sem tudna egy kb. másfél hónapja találkozott keretből pár meccs alatt szemkápráztató csilivilicsapatot csinálni.

A Barca sok tekintetben előnyben van, az állomány miatt elsősorban, de az összeszokottság miatt szintén. Lehet persze jönni Ibrával, de eddig is röhögtem azon a véleményen, hogy ahol továbbra is Xavinál és Iniestánál van legtöbbet a labda, ott most majd "más játékot kell játszani". (Ennél csak az viccesebb vélemény a számomra, hogy Pep mekkora hihetetlen bátorsággal húzta meg az Ibra-igazolást, baszki, a világ egyik legjobb és legdrágább csatárát berakni a csapatba, kétségkívül elképesztő kockázat.)) )

montipájton 2009.09.24. 08:14:04

A Realnál ezek a tilitolizós-lazázós spanyol bajnoki győzelmek megint a Bl-ben üthetnek vissza, egy olyan ellenféllel szemben, amelyik odalép, ha kell, vagy nem hagyja náluk 60%-ban a labdát.

Nagyon kíváncsi vagyok, mert Kaká, Cé és Xabi pont azon a szinten kell, hogy baromi nagy pluszt jelentsen az elmúlt öt évhez képest. (Ezért kellett volna Villáért is megadniuk mindent...)

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2009.09.24. 08:28:18

@ferenck: az tényleg aranykor volt, csak ugye a Barca szurkolóknak nem tetszik annyira, hogy egész Európa a spanyol csapatokat félte, miközben a katalánokon röhögött. Most megváltozott a dolog és katalánokat félik, míg az összes spanyolokon röhögnek. Az általám aranykornak hívott időszakban kurva sokszor szétalázták a Real Madridot Spanyolországban (5 gólokkal küldték haza az éppen BL győzelemre készülő csapatot), a Madrid kétszer is úgy nyert Bl-t, hogy nem indulhat a következő sorozatban egy döntőbeli vereség esetén. Nem tagadom, kurvára szerettem azt az időszakot, mert változatos és jó volt. Csapkodhattam volna a mellemet, amikor Sneijderék díszsorfalas bajnokságot nyertek. Így utólag egyre jobban sajnálom a játékosokat, mert ők tényleg azt gondolták, hogy kurva jók, miután vertek egy ötös Valenciában és a Villarreal otthonában. Azt hitték, hogy az még ugyanazt jelenti, mint előtte 3-4 évvel.

gotanfun szerint ez főleg pénz kérdése, nem tudom mennyi pénzt nyomattak például az Alavésbe, a Mallorcába és a Tenerifébe, esetleg a Betisbe, Celtába, Sociedadba, de a pénz és az eredmény arányát igencsak fordítottnak gondolom. Lehet, hogy Cúper Mallorcája egy hernyó csapat volt, de 10 év elteltével is jobban emlékszem rájuk, mint a tavalyi Mallorcára.

@rizla: igazából az egész spanyol fociban a szurkolók a legviccesebbek. Amikor a hollandokat nagyjából megalázóbban adták el, mint Saviolát, vagy Gago ellen a szurkolók is tüntetnek, még akkor is kapaszkodank bele, hogy Real Madrid játékos = spanyol bajnok = jó játékos. A liverpooli négyes után olyanokat kellett olvasnom, hogy ez majd milyen fasza csapat lesz a hollandokkal meg az argentinokkal (wtf mikor? 18 év múlva a senior ligában?).

Lehet szakmázni sokféleképpen, de tapasztalataim szerint nem sok jó sül ki belőle. Én azt feltételeztem, hogy az itteni olvasók nagy része tudja az alapdolgokat, hiszen azért néznek spanyol focit. Mindenki tudja, hogy milyen szakmai különbségek voltak mondjuk Robson és van Gaal Barcelonája között, vagy hogy milyen értetlenül nézhettek Hiddinkre a Real Madrid játékosai, amikor Heynckess és Capello után szélsőjátékot kért tőlük. -Szélre Mester? De eddig csak bedobni, meg szögletet rúgni jártunk az oldalvonalhoz!?! (nagyjából azért ezeket kell említeni, mert a nagy többség talán ezekről hallott még valamit) Most még az Atléticot és a Valenciát sem lehet nagyon összehasonlítani, csak úgy, hogy melyik a stílustalanabb vagy az elbaszottabb. Egyedül még Manzanot tisztelem, mert már mindenki más feladta volna, de ő rendületlenül tartja benn az egyre szarabb kereteket. Még szorítok is neki, sőt abszolút nem lennék boldogtalan, ha oda-vissza megvernék a Real Madridot.

Dzsúd Horse 2009.09.24. 09:04:43

"Lehet szakmázni sokféleképpen, de tapasztalataim szerint nem sok jó sül ki belőle." tudtam én, hogy pro licenszes edző vagy, aki több évet lehúzott a spanyol élvonalban. Az értetlen tömegen való felülemelkedésed, egészen megható. Egy könnycseppet el is morzsoltam a szenvedésedért, amit a sok tudatlan mezei szurkoló között át kell élned. Taníts Pancho! (az arrogáns fellépés, a folyamatos múlt idézés, múlton való kesergés, közel sem egyenlő a szakértőséggel, de hívhatod annak magad, hajrá...)

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2009.09.24. 09:28:54

@Pesszimista Pista: ehhez nem kell edzőnek lenni, hiszen ha azt látod, hogy mennyire nem működik Emery Valenciája, akkor azt is láttad volna, hogy mondjuk mitől működött Cúper Valenciája. Azt mondod faszságot csinálnak, amikor Zigicre nem ívelnek. Te edző vagy?

sporttárs 2009.09.24. 09:38:24

"gotanfun szerint ez főleg pénz kérdése, nem tudom mennyi pénzt nyomattak például az Alavésbe, a Mallorcába és a Tenerifébe, esetleg a Betisbe, Celtába, Sociedadba, de a pénz és az eredmény arányát igencsak fordítottnak gondolom."

Így igaz. Valmit európai szinten is mutatni képes, de otthon a "nagyokkal" mindenképpen versenyképes csapatok voltak pár éve a ligában, amelyeknek a játékosait ma szinte nehéz felidézni. A mostaniakra csak utóbbi igaz.
Szerintem éppen az a nem kellően szakmai és abszolút felületes meglátás, hogy mindez csak pénzkérdés.
(Éppen a Barca lenne a legjobb példa rá, mennyire nem az, hiszen azon kívül, hogy vesz világsztárokat, fel is nevelt jópárat, nem? A többi miért nem képes erre? Itt van a komoly gond, és ez üt vissza előbb-utóbb óhatatlanul a színvonalban.)

wan2bee 2009.09.24. 09:55:03

kezdem azt hinni, hogy titkon C. fan az egesz nst. feltunoen hanyagoljatok a Premier League posztokat, mióta C fehérben nyomul..

United82 2009.09.24. 09:59:38

@wan2bee:
Nincs PL poszt régóta, ez a baj:)

DoktorHáz 2009.09.24. 10:15:11

Céke egyre rosszabb, már 2perc kellett neki a gólhoz, nem 45 szekundum. De hát a Villareal topcsapat, így nekik jobb a védelmük és nehezebb gólt rúgni.
Már most le kéne fújni a bajnokságot, lejátszani a 2 El Classicot és akkor mindenki pihenhetne a BL-re.
November 29.-ig veszít majd valaki pontot?

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2009.09.24. 10:17:50

@sporttárs: az sem pénz kérdés, hogy Unai Emery kiküld egy csapatot a pályára, amelyben van 5 védő, 1 középpályás( aki ráadásul Banega az ő minden rutinjával) és 4 támadó, aztán ha gáz van, akkor az egyik védőjét lecseréli egy támadóra. Itt igazából nincs mit ragozni: ez az ember egy év után, ezt volt képes kitalálni ebből a keretből.

Ha nekem nem hiszel, akkor kérdezd meg kroost (mert valószínűleg ő legalább látta), hogy mondjuk Cúper Mallorcája ellen hányszor feküdt volna az első percben a tegnapi Ronaldo. Lehet, hogy szemét dolog, ha taktikai szinten felbasszák a játékosokat, de például Ronaldo is hamar rájött volna, hogy jobban jár, ha a tegnap bemutatott lagymatag tempó helyett kapkodja egy kicsit a lábát, mert jön az alaposan felkészített Ivan Campo, aztán már nem lesz mit kapkodnia. A "felkészített" ez esetben azt jelenti, hogy tudta kinek, hova és mikor kell rúgnia.

Azért kell a múlt, mert azon lehet bemutatni egy csomó dolgot, amelyek hiányoznak most. Elvégre, amíg csak azt mondtam, hogy a madridiak szinte kivétel nélkül szar játékosok, addig csak az jött, hogy bajnokok lettek "kéccer", "meg "díszsorfal". Ezekből csak süt az igény a szakmai érvekre;)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.09.24. 10:39:32

@pancho_sanza: Senki nem vitatja, hogy jóval kiegyensúlyozottabb volt akkoriban a bajnokság, sőt valóban tekinthető aranykornak az a korszak. Méltánytalan azonban elfelejteni, hogy akkoriban az Alvesben is olyan játékosok játszottak, mint Jordi Cruyff, a gólkirály Javi Moreno vagy Cosmin Contra.

Aztán a fátyolos szemeddel elfelejted, hogy stabilan jól a Real Madrid mellett a Valencia és a Depor szerepelt a Bl-ben. A Van Gaal Barcáját, a Mosztovojjal és Karpinnal teljes Celta Vigot, a X. Alonsos, Nihatos, Kovacsevicses Sociedadot, a Guerreros, Exteberriás, Urzaizos Bilbaot, vagy éppen a Betist is érték kellemetlen meglepetések a Bl-ben. Ezek a csapatok is képesek voltak csoportkört bukni, miközben a bajnokságban szorongatták a nagyok tökét. (Jelzem tavaly mind anégy spanyol továbjutott a csoportkörből.9

Azt is elfelejted, hogy az Espanyol hasonló bravúrt mutatott 2007-ben,mint az Alaves és a Getának sem hiányzott sok ehhez 2008-ban.

Aztán miközben kongatod a spanyol vészharangot elfeljted még, hogy nem csak spanyol jelenség, a giga csapatok elszakadása a bajnokság derékhadától. Ez Angliában kezdődött és most már Olaszországban meg Spanyolországban is megfigyelhető és Németországba is begyűrűzik majd, ha eltörlik az 50%-os szabályt. Erre a folyamatra reagál Platini a Bl-licences ötletével, amely a korlátlanul fölvett hitelekből vígan vásároló gigacsapatok megállítását célozza és amely úgy is elakad majd azok ellenállásán, ha ugyan az ötlet belengetése nem blöff eleve.

Tika_ 2009.09.24. 10:40:17

@Rooney82: muhahahahaha - most aztán megismeritek a hét szűk esztendőt! :)))))

jézusom, bazzeg! Bár te @montipájton: azért mindent vittél (Y)

egyetlen pozitívum, hogy legalább az RM felállásáról nincs 1000 komment :)

T.F.E. 2009.09.24. 11:06:26

>>>Elvégre, amíg csak azt mondtam, hogy a madridiak szinte kivétel nélkül szar játékosok, addig csak az jött, hogy bajnokok lettek "kéccer", "meg "díszsorfal". <<<<

Igaz, hogy a játékosok gyengék voltak, ennek ellenére megnyerték a bajnokságot, mérföldekkel megelőzve azt a Barcelonát, amely a következő évben szinte ugyanazzal a kerettel lealázta Európát.
Pont ezt hiányoltad a posztodban, az a Real Madrid olyan csapat volt, akinek a játékosaira kevéssé fognak emlékezni, mégis képesek voltak elkapni a nagyokat. (Oda-vissza verték a Barcelonát!)

T.F.E. 2009.09.24. 11:19:47

Még valami.
popp: >>>Platini a Bl-licences ötletével, amely a korlátlanul fölvett hitelekből vígan vásároló gigacsapatok megállítását célozza.<<<<

Szerintem Platini ötlete csak az önmérséklésre elég, nem fogja megváltoztatni az erőviszonyokat. Mivel csak szólamok hangzottak el eddig, beidézem a szavait:
"If a club can get loans from a bank to buy players and is able to pay back bank loans then it is not a problem. But if a club gets a lot of money or subsidies from a big backer and is still in deficit in two years then it is a problem and we don't want that."

Szóval, nyugodtan lehet hitelből vásárolni 2012 után is, de a klub működése nem lehet deficites. A Real Madrid például nyereséget termel a hatalmas adósság ellenére is (ezért kaphat újabb hiteleket), ahogy gondolom a többi nagy csapat is.
Ráadásul, önmagában a hitelállomány lehet, hogy soknak hangzik, de azt az éves költségvetéshez kell viszonyítani, amiből elég a kamatokat + résztörlesztéseket kigazdálkodni.

Analógiaként felhozhatom a lakáshitelt: általában ennek összege (többszörösen) meghaladja az emberek éves jövedelmét, mégsem esnek kétségbe.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.09.24. 11:20:14

@T.F.E.: "Pont ezt hiányoltad a posztodban, az a Real Madrid olyan csapat volt, akinek a játékosaira kevéssé fognak emlékezni, mégis képesek voltak elkapni a nagyokat. (Oda-vissza verték a Barcelonát!)"

Azt hiszem, komoly eséllyel pályázol az Év Kommentje díjra. Ez nagyon jó volt. :-))))

halareaal 2009.09.24. 11:21:18

@rizla: Xabi mellett Lasst is nyugodtan tekinthetjük hiányzónak, hisze jobbvédőt kellett játszania, így Gago volt a helyén (aki mondjuk most jó volt). még 1x sem játszott ilyen felállásban a csapat. ezenfelül meg nekem nem úgy tűnt, hogy vmi nagyon erőltetné a Madrid a támadást, inkább kontrázni akartak sztem, csak a Villarreal nem nagyon jött. amúgy egy végülis sima idegenbeli 2-0t a Villarrel ellen szten nem kell magyarázni, lesz még jobb is a játék.

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2009.09.24. 11:26:02

@T.F.E.: az a barca nagy ívben tojt a bajnokságra, különös tekintettel a classico-kra, mert meg akartak szabadulni Rijkaardtól és Rony-tól. magyarul, sztrájkoltak, szépen, csendesen. bocs, inkább szabotálták a focit. amikor megkapták, amit akartak, ugyanaz a csapat végiggyalázta a spanyl bajnokságot, meg európát is, többé-kevésbé. mivel az ilyen történetek nem piacképesek, emiatt csak találgatni lehet, hogy is volt... szerintem, persze.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.09.24. 11:27:51

@montipájton:

Nem sok jel utal arra, hogy sok csapat fog pontot rabolni ettől a kettőtől. Egyik sincs csúcsformában, mégis nagyon könnyedén hozták eddig a győzelmeket, és nem csak a Xerez meg a Gijón, hanem az Atlético és a Villarreal ellen is.

A két nagy mögött sajnos nincs olyan csapat, amelyik stabilan jól tudna teljesíteni, most függetlenül attól, hogy mi ennek az oka. Olyan ez, mint a PL-ben. Lehet, hogy ideig-óráig egy Aston Villa vagy egy Tottenham állja a lépést a nagyokkal, de előbb-utóbb elvesztik a fonalat.

Persze én örülnék legjobban, ha neked lenne igazad, és kinőne a középmezőnyből egy igazán jó csapat, dehát ennek jelenleg nyomát is alig látni.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.09.24. 11:47:57

@popp:

Sőt, azt is elfelejti Pancho, hogy azt a Deport is verték meg 8-3-ra és 5-0-ra. Olyan pedig talán tavaly fordult elő először, hogy négy spanyol csapat élje túl a BL csoportkörét...

T.F.E. 2009.09.24. 11:52:56

anonim222:
>>>meg akartak szabadulni Rijkaardtól és Rony-tól. magyarul, sztrájkoltak, szépen, csendesen. bocs, inkább szabotálták a focit.<<<

Én ebben nem igazán hiszek. Néhány meccsen lehet sztrájkolni, de emiatt eldobni a bajnokságot, sorfalat állni a Bernabeuban, már túl sok, ezek a játékosok profibbak annál.
Egyszerűen Rijkaard játékrendszere nem működött, nem tudott már motiválni sem. Ezt remekül felismerte a klubvezetés, és váltott. Persze, egy kezdő edző elsülhetett volna rosszul is, de nem így történt.

csöncsön:
Kösz, de nem hajtok címekre, csak a bennmaradás a cél. :-)
A jelenlegi spanyol bajnokságban két csapatot látok, amelyik elkaphatja a Barcelonát vagy a Real Madridot: a Sevillát és a Valenciát hazai pályán.
Ellenük viszont a Barca és a Real is koncentrálni fog, úgyhogy tényleg nehéz elképzelni, hogy a Clasico-ig a két nagy pontot veszítsen.

halareal:
Nekem is így tűnt. Ez volt az első meccs, amikor a Real Madrid kifejezetten kontrára játszott. Még nem igazán jöttek össze az akciók, csupán néhány nagy helyzet adódott, mert az utolsó passzokba rendre hiba csúszott.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.09.24. 12:06:30

@T.F.E.:

Azért az valószínűtlen, hogy a Clásicóig mindkét csapat 100%-os legyen. Pontokat még véletlenül is lehet hullajtani. A referencia a PL lehet, ahol a négy nagy szintén mindenkit megver, de egy-egy pontvesztés azért ott is becsúszik.

Dzsúd Horse 2009.09.24. 13:16:32

@pancho_sanza: "...akkor azt is láttad volna, hogy mondjuk mitől működött Cúper Valenciája.." Láttam igen, és az a keret egy dekával nem volt erősebb mint a mai, csak megszépültek az emlékek, és a Kily szólókra már úgy emlékszünk, mintha valami csodát csinált volna. Bár az igaz, hogy nem egy csellel operált mint CR, és egészen egyedien csavart lövései voltak. Egy félCúper és egy Mendieta-szerü emberrel nagyon kemény csapat lehetne a Valencia. A Cúperféle Mallorcára nem emlékszem, mert nem is láttam. Akkoriban Sóstón sírdogáltam mert a mágus alkotott, és jött a másodosztályba kerülés, na de ez már off...

Tika_ 2009.09.24. 13:24:45

Garcai bőrmester, amióta a poszt kijött foglalkoztat a kérdés: az Almería-Getafe meccsen az edző rúgott gólt??

(Istenem, gyermekkorunk egyik legtöbbet emlegetett játékosa foci közben (egy csel, két csel, Michel :))))

Tika_ 2009.09.24. 13:26:34

bocsánat, Garcia, természetesen elütés volt :$
(valamiért biztos sokat olvastam mostanában a Valencia edzőjéről...)

meg lemaradt a smiley a kérdésről: :|

Dzsúd Horse 2009.09.24. 13:29:20

@Tika_: Michel a Getafe edzője, úgyhogy max öngól lehetne, de a gólt egy fiatal brazil rúgta, nevezetesen Michel Macedo Rocha Machado.

Dzsúd Horse 2009.09.24. 13:42:53

"A jelenlegi spanyol bajnokságban két csapatot látok, amelyik elkaphatja a Barcelonát vagy a Real Madridot: a Sevillát és a Valenciát hazai pályán." Szerintem az elmúlt két hétben látott Valenciát szétkapja mindegyik nagy, a Sevilla viszont már érdekesebb. Csak az ő köv három meccsük nem lesz sétagalopp, és emiatt nehéz lesz a Madrid ellen, rotálhat akármilyen jól Jimenez. Bár lehet nem lesz olyan nehéz dolguk Skóciában, és akkor bármi lehet. Ki tudja, meglátjuk.

sporttárs 2009.09.24. 13:52:29

@pancho_sanza: Öööö...jól értem, hogy engem győzködsz, aki szite egyedül adott neked igazat?

:))

popp · http://koncertblog.com/ 2009.09.24. 13:57:54

@sporttárs: Ugynamár, neked mondta, mint megértő léleknek.

Garcia bőrmester 2009.09.24. 14:07:22

@Tika_: még az lett volna szép, ha egy Sanchez nevű ollózik egy gólt az ellenfélnél :)
azért ilyenek mindig érdemes nézegetni, ha már eszünkbe jut:
www.youtube.com/watch?v=1em06gIgeeM

T.F.E. 2009.09.24. 14:07:26

Csöncsön:
>>>Azért az valószínűtlen, hogy a Clásicóig mindkét csapat 100%-os legyen.<<<<

Valószínűtlen, de nem lehetetlen.
Nézzük a Barcelona tavaly őszi teljesítményét. Ha a nyitó két meccset leszámítjuk (vereség, döntetlen), utána a következő vereség a 24. fordulóban (!) történt. Közben csak két döntetlen csúszott be.
A Real Madrid szereplése nem volt ilyen lenyűgöző, de később nekik is összejött egy 18 meccses veretlenségi sorozat. (Így összességében 33 fordulóból 5 vereség jött össze, a Barcelonának pedig 3, az nem számít, hogy az El Clasico után mindkét csapat kiengedett.)

Idén mindkét csapatot erősebbnek érzem, mint tavaly, jobban kiemelkednek a spanyol bajnokságból, szóval nagyon rossz napot kell ahhoz kifogniuk, hogy a kiscsapatok közül bárki elkaphassa őket.

Pesszimista Pista:
>>>Szerintem az elmúlt két hétben látott Valenciát szétkapja mindegyik nagy<<<<

Igazad van, de én nem írom le a Valenciát, mert ha tudják az első forduló játékát produkálni (azt, amivel megverték a Sevillát), akkor van esélyük a Barca vagy a Real ellen.

sporttárs 2009.09.24. 15:03:24

Gyönyörű lenne, ha a Real meg a Barca kb ugyanannyira verné végig a mezőnyt, a két el classicón egymást, és a végén pénzfeldobás döntene.
Ha a Barca nyerne, akkor a világ legszebb pénzfeldobása volna, ha a Real, akkor jellemző, hogy pénz kell hozzá.

krysal 2009.09.24. 15:10:21

@T.F.E.: Nekem még mindíg érthetőnek tűnik Csöncsön kolléga állítása. Hogy miért?

Ha néztétek a két csapat eddigi meccseit, láthattátok az alábbiakat:

A Barca pofátlanul ott folytatja, ahol tavaly abbahagyta. Hihetetlenül lazán szórják meg az elébük álló (bár láthatóan a védekezés legalapvetőbb taktikai megoldásukat erre a meccsre elfeledő) ellenfeleket. Gyakorlatilag takaréklángon pofoznak hülyére mindenkit - hogy mennyire lazázzák el, ez látszik kb minden második félidőben.

A Real meg (nekem nem tetsző módon) úgy rúg gólt, gólokat, hogy látszólag köze sincs a meccshez (bár az eddigi meccseken több látványos összjátékot láttam, mint az egész tavalyi idényben), csapatjáték nulla, mégis minden esetben van valaki(vagy valakik), aki szór egy-két-három-négy gólt, és bár mezőnyben csak zavarodott passzolgatás megy, különösebb megerőltetés nélkül verik bucira az éppen ellenük jövőket.

Namármost. Ha alapul vesszük pl. a Valencia visszaesését, vagy azt a tényt, hogy a Sevilla sem erősítette magát hülyére tavalyhoz képest, jön a _talán érthető_ gondolat, vajh' hogy állnak majd ellent a két nagynak? Persze, a ló is megbotlik, hát még egy futballcsapat, de elnézve az eddigieket, valamint a sorsolást, nem lehetetlen kijelentés a 100%-os mérleg. Persze egy amolyan "Juvés" sérüléshullám bekavarhat.

gotanfun 2009.09.24. 15:40:18

@halareaal:

Sokáig hasonlóan védtem én is ahogy te, így tudom mire gondolsz Riquelme játékával kapcsolatban, de kapásból egy tucat fiatalt tudnék neked mutatni, akik több mint jól pótolnák ezt az űrt. Ezek a játékosok 1-1 meccsen 10x annyit is futnak, miközben olyan klubbokban nevelődnek, ahol modern fociból magasan a legjobbat kapják. A Copa meg a Könfo pedig nem mérce. Részemről a felkészülési meccsek is többet érnek mint egy Konfö. Az olimpiáról nem is beszélve. Mindeközben persze Dunga többször adta már meg az albicelestenek a kegyelemdöfést, de a szövetség és egyes bocás szurkolók mégsem veszik észre, hogy Riquelme félékre építeni a játékot halotnak a csók. Hidd el nekem, mert valszeg több argentín meccshez van szerencsém mint neked. Ehhez jön még, hogy egy U-20-as aranyérem után a fiatalok az első körben úgy beégtek Batistaval, hogy csak füstölt. Ezért kíváncsi vagyok, hogy Perottiék most mire lesznek képesek.

gotanfun 2009.09.24. 15:54:29

@sporttárs: Hallod faszi, 2 éve mindenki arról cseverészet, hogy szétszednek minket mint Petike a legót. Nekünk Negredo mocskosúl nagy beruházás, amit egy jó szezonnal (dobogós hely) és BL szerepléssel (csoportkörből való továbbjutás) kell meghálálni. De egyáltalán tudod mi nálunk a cél? Szerintem qrvára nem vagy/vagytok képben. Elmondom. Del Nido és Monchi azt várja el a csapattól, hogy legalább egymás után 3x végezzen a csapat dobogós helyen és induljunk a BL-ben, hogy ezzel emeljük a büdzsét 120 millióról 200-ra, illetve a bérletesek számát 38 ezerről 50-re. Tudod ez a csapatépítés klasszikus és valamikor a Real Madrid által is tiszteletben tartott formája.

rizla 2009.09.24. 15:56:05

@krysal: a madrid sokkal jobban jár azzal, hogy az elvileg potenciálisan erős ellenfelek, "nagycsapatok" (villarreal, atletico, sevilla, valencia) kifejezetten gyengének tűnik. mert ez a barcelona biztos vagyok benne, hogy erősebb ellenfeleket is lenyelne, a realnak viszont nem lenne elég ez a meccsenkénti pár villanás. komoly csapat szerintem megbüntette volna azt a lazázást amit a madrigalban műveltek, egyáltalán nem volt a kezükben a meccs.

gotanfun 2009.09.24. 15:59:33

@T.F.E.: A pólók behozták már Ronaldo árát?

rizla 2009.09.24. 16:03:05

@pancho_sanza: én csak azt kérdezem, hogy miért van az, hogy anno 2007ben még azt írtad, hogy ronaldinho és messi mögül hiányzik egy jó irányító, majd 2008ban azt, hogy hiányzik ronaldinho, mint jó irányító? de lehetne sorolni a további összevissza beszéléseket.

gotanfun 2009.09.24. 16:04:33

@T.F.E.: Igazad van, de én nem írom le a Valenciát, mert ha tudják az első forduló játékát produkálni (azt, amivel megverték a Sevillát), akkor van esélyük a Barca vagy a Real ellen.

Te láttad ezt a meccset? Segítek felidézni:

imgfrm.index.hu/imgfrm/1/4/2/5/BIG_0006391425.jpg

shinigami 2009.09.24. 16:21:07

@sporttárs:
az utolso mondatod gyonyoruen jellemzi a barca szurkolokat :) (tisztelet a kivetelnek persze)

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2009.09.24. 17:12:03

@pancho_sanza: mit szolnal hozza,ha egy mai ivan campo ugy felrugna c. ronaldot,ah kell? merthogy szerinted az ilyesmi is hianyzik a barca es real ellenfeleinek eszkoztarabol. egyebkent erdekes,bar kisse destruktiv a sirankozasod,kb. oan,mint amikor hamvas bela a korabeli jelent latva elmelkedik,h eljott a sudrak kora,de ennel meg rosszabb lesz. azt hiszem,odaadomanyozhatjuk neked a "spanyol futball hamvas belaja" cimet.
viszont abban igazad van,h a tobbi csapat enyhen fogalmazva sem fogja megizzasztani a ket nagyot...

@Csöncsön: az igaz,h tavaly mind a 4 spanyol tulelte a csoportkort,de utana - a barca kivetelevel - eleg siralmasan szerepeltek. mondjuk,ha a barca vegigveri europat,engem teljesen hidegen hagy,h mit produkal nemzetkozi szinten a tobbi csapat,sot,a real liverpool elleni produkciojanak kifejezetten orultem (meg sok hasonlot nekik),es a villarealert sem hullajtotztam konnyeket,amikor az arsenal hulyere verte oket (tudom,a taktika jol mukodott,csak a biro vt hulye). sevillat sajnaltam,de ezzel egyutt kiegyeznek azzal,h a spanyol klubok ugyanigy teljesitsenek meg ket-harom szezonon at. azt meg meg mindig nem tudom megemeszteni,h barca-drukker letedre van oan meccs,ahol a madridnak szurkolsz... jo,persze,nem elunk kataloniabanm stb.,de akkor is... (perez elso regnalasa elott hebe-hoba elofordult velem is,fokent seedorf miatt,de a fingo judas ugylet ota elkepzelhetetlennek tartom)

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2009.09.24. 17:13:42

@rizla: 2007-ben ha Eto'o balra nézett, akkor ki volt mellette? Ha 2008 ban Eto'o balra nézett, akkor ki volt mellette? Ahhoz képest, hogy 2007-ben mindenki azt várta Rijkaardtól, hogy Ronaldinhot cserélje már le Iniestára, mert milyen ciki, hogy Ronaldinho miatt hátrébb kell egy sorral játszania, a nagy mágus simán egy sorral hátrébb játszatta ugyanazok legnagyobb ámulatára. De mondhatnám, hogy akkoriban térden állva könyörögtek sokan a 4-4-2-ért, aztán most milyen jó már, hogy Guardiola nem igazán nyúlt hozzá az alapokhoz.
Taktikai értelemben a Barcelona gyakorlatilag állóvíz és bár most Ibrától sokan azt várják, hogy például a Chelsea ellen lesz igazi ellenszer, pedig szerintem egyedül akkora előrelépést a lendület nélküli játékban nem hozhat.

T.F.E. 2009.09.24. 17:14:42

gotanfun:
Hogy jönnek ide a pólók és C.Ronaldo?
Mindegy.

Láttam a Valencia-Sevilla meccset. Jogos volt a kiállítás, ahogy tegnap a Villareal-Real Madrid meccsen is az volt. Innentől a Sevilla nem mondhatja, hogy kérem, 11 emberrel teljesen más lett volna az eredmény.
Szerintem. De ez is csak egy vélemény, ahogy a tied is az. Ezért nem is hozok hivatkozást, hogy a goal.com-on vagy más site-okon hogyan interpretálták a mérkőzést.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2009.09.24. 17:15:16

@ferenck: láttad Robben milyen szar volt Liverpoolban?

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2009.09.24. 17:21:44

@pancho_sanza: szar vt ott mindenki,nemcsak robben... azert,mert oranje-drukker vok,ne hidd,h rajongok robbenert. megnyugtatlak,nem a jelen generacio miatt szurkolok hollandianak,hanem oanok miatt szerettem belejuk,mint marco van basten,ruud gullit,frank rijkaard,ronald koeman,dennis bergkamp,patrick kluivert,edgar davids,marc overmars,philip cocu,clarence seedorf,jaap stam,ruud van nistelrooij stb. vagy esetleg johan cruijff (es itt kapcsolodik a tortenetbe a barca).

rizla 2009.09.24. 17:23:25

@pancho_sanza: a barcelona jóval tudatosabb, és taktikailag sokoldalúbb, mint rijkaard idejében, efelől ne legyenek kétségeid.
amúgy most mellébeszélsz, mert ami tény, hogy állati következetlen vagy általában, már ha egyáltalán lehet érteni, hogy mit is akarsz mondani.

"Ahhoz képest, hogy 2007-ben mindenki azt várta Rijkaardtól, hogy Ronaldinhot cserélje már le Iniestára, mert milyen ciki, hogy Ronaldinho miatt hátrébb kell egy sorral játszania"

ezt pl nem igazán értem. iniesta középső középpályás volt mindig is, attól, hogy rijkaard bedobta ronaldinho posztján, ahol egy meccs alatt többet tett, mint a brazil fél év alatt, attól még semmi ciki sincs a középpályán játszatásában, mivel ott is zseni, de bizonyára láttad a BL-döntőt.

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2009.09.24. 17:30:20

iniesta alapvetoen kozeppalyas. az,h a tamadoszekcio baloldalan is klasszisteljesitmenyre kepes,a sokoldalusagat bizonyitja,de optimalis esetben a kozeppalyan a helye. komolyabb meccseken bun megbontani a xavi,yaya,iniesta triot. es ha a szukseg nem hozza ugy,pőep nem is bontja meg.
panchonak abban azert igaza van,h a barca alapvetoen ugyanazt a focit jatssza - nem rijkaard,hanem cruijff ota. semmi meglepo nincs benne,mert rijkaard is,pep is johan mester kivalo tanitvanyai vtak. sot,laporta elnokseget is cruijff akarta. o kampanyolt 2003ban intenziven mellette.

halareaal 2009.09.24. 17:53:46

@gotanfun: "de kapásból egy tucat fiatalt tudnék neked mutatni, akik több mint jól pótolnák ezt az űrt."

hát már bocs, de ezt nem hiszem el. jön ugye az alapkérdés, h akkor Maradona és a stábja hh nem vesz észre még egyetlen egyet sem, a másik pedig h nem hiszem h van egy tucat fiatal, aki a pályán egycsapásra vezére tudna lenni Messinek, Teveznek, Cambiassoéknak... alulértékeled sztem Riquelmét, mégpedig a viselkedése miatt. az hogy nem fut, az csak akkor volt szembetűnően zavaró, amikor szarul játszott (és így az egész csapat is). amit ő játszott, ahhoz csak minimális futómennyiség szükséges, 1xüen kompenzálta a tudásával..

az olimpiát ne keverjük ide, utánpótlás szinten jók, de én csak felnőtt világversenyeket soroltam. a copát ha láttad az összeállításokat és a meccseket, akkor tudhatod h az argentinok abszolűt komolyan vették amúgy. az olimpiai győztes argentin válogatottnak pedig Riquelme volt az irányítója (asszem talán cskja is, de nem 100), igaz ott nem ő villogott főként.

egyébként a válaszod nem igazán cáfol meg, mármint attól, hogy lenne aki pótolja szted, - gondolom azzal te is egyetértesz, h jelenleg senki sem tölti be az űrt - szal attól ebből a csapatból még hiányzik a játéka. találjanak végre vkit, akár az egyik fiatalt azok közül, akikre gondolsz és akkor majd nem fog hiányozni. nem szabadna egy Riquelme típusú emberre építeni a csapatot, ebben egyetértek, kell alternatíva, pályán kívüli szellemi vezér, de ettől a játéka (vagy vki másnak az olyan szintű tudása) még kellene az argentinoknak, mint azt az eredmények is mutatják.

rizla 2009.09.24. 17:59:56

maradona egyébként őrült. most úgy döntött kihagyja agüerot, és behívja higuaint. ez mennyire komolyanvehető intézkedés mégis?

gotanfun 2009.09.24. 18:44:36

@T.F.E.: Valószínűnek tartom, hogy nem láttad ezt a meccset, különben nem beszélnél ennyire mellé.

gotanfun 2009.09.24. 18:48:00

@halareaal: Hadd ne kezdjünk itt offolni. Másrészt unom is.

krysal 2009.09.24. 18:50:03

@rizla: a szakmai hozzáértésének újabb biztos pontja. vagy csak kedve témadt rácáfolni panchora.

sporttárs 2009.09.24. 20:04:39

Az NST igazi csemegéje ez a rizla-pancho vita, kár, hogy a résztvevők nem akarják élvezni. :) Pedig nem igaz, hogy mellébeszélés zajlik benne...

sporttárs 2009.09.24. 20:10:07

@gotanfun: Sajnos utolsó mondatoddal csak kibújuk a szög a zsákból, nem mintha túlzottan benne lett volna elrejtve: a Real pénzköltése bassza a te csőrödet is. Meg, hogy mostanában ők vásárolnak, nem "csapatot építenek klasszikusan". Hát ja.
De miért csak a Real van képben ez ügyben?

Csak hát ez annyira ankronisztikus álláspont, hogy úgynevezett szakmai alapú vitát nem is lehet róla folytatni.

gotanfun 2009.09.24. 20:24:55

@sporttárs:

"Csak hát ez annyira ankronisztikus álláspont, hogy úgynevezett szakmai alapú vitát nem is lehet róla folytatni."

Az utánpótlásnevelésről esetleg?

sundin 2009.09.24. 20:32:25

@gotanfun:
"ezzel emeljük a büdzsét 120 millióról 200-ra, illetve a bérletesek számát 38 ezerről 50-re"
Az első számot sem akarom elhinni, ekkora tőkeemelést a mai világban komoly háttér nélkül (oligarchák, olajsejkek) lehetetlen véghez vinni. A másodikat meg egyáltalán nem, ennyien (50ezer) be sem férnek a Pizjuanba :D

sundin 2009.09.24. 20:56:10

@gotanfun:
2 éves videó. Mikor lesz az első kapavágás? Miből valósul meg? Csak BL-ből? Mert akkor megeszem a kalapomat... évi 70 milliót hoz egy komolyabb csapatnak a BL, de a Sevilla nem ilyen, "nem brand". Komolyan kérdezem ezeket, érdekel.

gotanfun 2009.09.24. 20:58:40

@sundin: Megadjam Del Nido számát?

halareaal 2009.09.24. 22:11:48

@gotanfun: "Az utánpótlásnevelésről esetleg?"

arról mondjuk nyugodtan, a Realnak van a világon az egyik legjobb utánpótlásnevelése, de legalábbis Spanyolon belül ott van az elitben, talán csak a Barca előzi meg. nem arra építenek, az igaz de ettől még nem kell úgy tenni, mintha nem folyna magasszintű munka.

Dzsúd Horse 2009.09.24. 22:13:24

@sundin: Mondhat ő bármit, te mindig okosabb leszel, pedig láthatóan jobban otthon van Sevilla ügyben, mint te. Ír valamit, te írsz rá valamit egy lekicsinylő szmájlival, amire választ vársz...stb. Nem kicsit mókuskerék a dolog. Ha van egy kis szerencsénk ő már beleunt, és rád hagyja,szurkol tovább a Sevillának.

Dzsúd Horse 2009.09.24. 22:16:35

@halareaal: Az utánpótlás ékköve, vagy alapvető célja talán az lenne, hogy beépítik az utánpótlás csapat lehetőleg minél nagyobb százalékát a felnőtt keretbe. Ezt most így józan paraszti ésszel gondoltam ki, biztos tévedek.

T.F.E. 2009.09.24. 22:19:29

gotanfun:>>>Valószínűnek tartom, hogy nem láttad ezt a meccset, különben nem beszélnél ennyire mellé.<<<

De igen! De nem! De igen! De akkor sem!

Nem értem az érvelésed lényegét. Onnan indultunk ki, hogy van-e esélye a Valenciának ugyanúgy elkapnia otthon a Real Madridot vagy a Barcelonát, ahogy megtette a Sevillával.
Természetesen csak hipotézisként lehetséges két ugyanolyan meccset játszani, azonos kimenetellel, de én csak ennyit állítottam, nem többet. Az eredmény pedig adott, nincs mit vitázni rajta.

Egyébként két Sevilla meccset láttam már az idényben, és a Zaragoza elleni meccsen fogadtam is, mert láttam, hogy mennyivel jobban nyomják a hazaiak. Tettem arra, hogy megnyerik a félidőt (bejött), és arra, hogy több mint 4 gól lesz a meccsen (ez is bejött, bár jöhetett volna hamarabb, hogy ne izguljak).
Tetszik a játékuk, gyors, erőszakos, lendületes, ha folyamatosan tudják hozni ezt a formát, nem szakadnak majd le a 2 nagycsapatról, és végig ott lesznek pár pont távolságra.

A Valenciában is meglenne a potenciál, náluk mégis, valami hiányzik, a koncentráció, vagy az edző, nem tudom, mert tegnap is csak a meccs végét láttam a Getafe ellen.

gotanfun 2009.09.24. 22:21:06

@halareaal: Mondjuk úgy, hogy "magas szinten" nagyon sok tehetséges fiatal adásvételét a Real Madrid felügyeli.

gotanfun 2009.09.24. 22:37:00

@T.F.E.: Felejtsd el azt a meccset. Az a találkozó ugyanis több mi t kiábrándító volt. A cádizi tornán sokkal élvezetesebb volt a két csapat játéka. Valszeg ebből kifolyólag kellőképpen rá is untak egymásra. Éver Banega játéka ért egyedül dícséretet. Gyakorlatilag egymaga hozta a 3 pontot a Valencianak.Tehetséges. A csapattal pedig semmi bajom. Mondhatni második a sorban ;-) , de a valenciai játékosoknak az edzőjükkel egyre inkább úgy tűnik mind nagyobb problémájuk van. Én úgy érzem, hogy a cspatmorálon kellene javítani kicsit és követni az edző utasításait.

Dzsúd Horse 2009.09.24. 22:53:05

"Én úgy érzem, hogy a cspatmorálon kellene javítani kicsit és követni az edző utasításait. " Ahhoz előbb az arcból kellene visszavenni, de az nehéz lesz. Elég jó példa Villa kirohanása, majd bocsánatkérése, mindenféle retorzió nélkül, ami szintén gyenge edzőre enged következtetni.

sundin 2009.09.24. 22:57:12

@gotanfun:
Tud angolul? Akkor jöhet. Közvetlen Jézus alá kerül José.

T.F.E. 2009.09.25. 11:00:31

gotanfun:
Van abban valami, amit mondasz. De ha az edző olyan dolgokat kér, amit a játékosok nem tudnak/nem akarnak megvalósítani, furán cserél, ráadásul az eredmények sem jönnek, akkor nehéz megbízni benne.
Játékoskeret alapján tavaly is azt mondták, hogy a Valenciának nem így kellene teljesítenie, és most nyáron szintén sorakoztak a kérők Villa, Silva, Mata ajtaja előtt, plusz Joaquin sem rossz játékos.
Ha nem lehet kihozni belőlük a maximumot, el kell adni őket. A Sevilla rendre meg tudja csinálni, hogy eladja a csapat sztárjait (nem ragaszkodik hozzájuk foggal-körömmel), és újakat kreál helyettük.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.09.25. 11:33:27

@Pesszimista Pista:

Próbálkozott már Valenciában "kemény kezű" edző is: Ronald Koeman. Ő szemrebbenés nélkül elzavarta a csapattól a kedvenceket. Láttuk eredményét.

Én védem Emeryt, mert egy szétzüllött csürhéből csinált újra csapatot, és azóta is megvan bennük a lehetőség; a Sevillát például lefocizták az első fordulóban. Viszont úgy látszik, a problémák újra meg újra felszínre törnek. (Ilyenkor persze soha nem lehet kihagyni a számításból, hogy a játékosok talán már megint nem kaptak fizetést.)

T.F.E. 2009.09.25. 12:14:07

Olvasgattam szurkolói megnyilvánulásokat, és szerintük a Valenciával két gond van: gyenge a védelem (különösen középső védő gondok vannak), illetve hiányzik a játékból az intenzitás (túl kényelmesek). Az biztos, hogy ha összehasonlítom a Sevilla-Zaragoza és Getafe-Valencia meccset, a Sevillából nem hiányzik az intenzitás, mert úgy mentek előre, mintha vért ittak volna, a Valencia meg kényelmes volt, akárha már a zuhanyzóba vágytak volna a játékosok.

Az Atletico edzőjének 2 meccset adtak még, hogy bizonyítson. Nem lesz könnyű, a Valencia és a Porto ellen. Nagyon valószínűnek tűnik, hogy repülni fog...

Neil Blender 2009.09.25. 13:01:55

@Csöncsön: Azert Koeman egy kicsit agyatlanul csinalta a dolgokat es kb az elso perctol bukasra volt itelve a projektje.

Rendben tegye ki Barajat meg Albeldat a csapatbol de ne Madurokat meg tejfelesszaju Banegakat hozzon a helyukre...

Egyebkent nem ertem Villat. Nyaron megvolt a lehetoseg hogy akar a Realban, akar a Barcaban folytassa, nem is beszelve az idegen bajnoksagba tavozasrol. Ehhez kepest maradt, akkor meg ne szajaljon a 4. forduloban a sajtoban a csapat ellen.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.09.25. 14:49:34

@Neil Blender: Feltételezem ment volna ő, csak a klub nem nagyon engedte.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.09.25. 14:56:53

A múltkor említettem, milyen szívesen látnám Spallettit az Atleti kispadján. Nos állítólag Schuster mellett ő is jelölt.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2009.09.25. 15:25:25

@rizla: A Barcelona gyakorlatilag annyit változott, hogy a Zambrotta- Alvés csere következtében az egyik középpályásuknak alig van támadószerepe és a védősoruknak sokkal többet kell tolódnia. Arról lehet vitatkozni, hogy Alvés ilyen szerepkörét Guardiola találta ki vagy inkább integrálta amit a brazil magával hozott Sevillából. Ez a leglényegesebb váltás és kétségtelenül jót tett olyan szempontból is, hogy Abidal játéka totálisan lezombisodott és gyakorlatilag még a belső védők is többet léphetnek fel a támadáshoz, mint a francia. A Milito-Piqué cserére mondjuk, hogy so-so.

Elől olyan nagy váltás nincsen. Henry, Eto'o, Messi. Rijkaard nem tudom hányszor tudta játszatni őket, de szerintem jó, ha 15 meccset nyomtak együtt és mintha nem lenne véletlen, hogy Krkics és dos Santos fejenként olyan 20 meccset nyomattak és az nem olyan szezon volt, hogy 0-6-nál beálltak szokni a légkört.Nyilván mindenki el tudja dönteni, hogy Rijkaard hülye volt, poénkodott egyet búcsúzóul vagy nem igazán volt más választása.

S akkor a középpálya: Amelyik állítólag Guardiola legnagyobb találmánya. Xavi, Iniesta, Touré adott volt Rijkaard idején is, de Rijkaardnak volt még három jómadara Edmilson, Deco és Ronaldinho személyében. persze Előbbi végig sérült volt, a brazil-portugál végig szimulált, míg Ronaldinho másnaposat játszott. Touré Afrika kupázott Rijkaardnál, de szerintem még így sem játszott kevesebbet, mint Guardiola alatt. Ellenben, míg az elefántcsontparti középpályás váltótársa sokszor Marquez volt, addig Guradiolának Keita személyében jobb tartalékja akadt. Xavi és Iniesta, már Rijkaard alapemberei voltak, sőt Iniesta szerintem többet játszott Rijkaardnál, mint Guardiolánál (sérülések miatt).

Bár annyira nem értek hozzá, de ha jobban belegondolok, azáltal, hogy Alvés a jobb vonal melletti 20 métert oda-vissza bejátssza, Xavi és Iniesta sokkal sűrűbben játszhat. Ami a Barca féle rövidpasszos játékokban fontos lehet, hiszen passzok távolsága csökkenhet.

ALapvetően a mai Barcelona abban jó, hogy a fociban viszonylag ritkán látható páros kapcsolatok alakultak ki és pont ez is volt a gyengéje, hiszen Hiddink is jól tudta, hogy jobban kell figyelni az Alvés és Messi közötti játékot és területet, mint mondjuk Eto'ot.

Nézzük meg a Bl döntőt. Például Alvés hiánya több szempontból érzékenyen érinthette volna a Barcelonát, hiszen azért ha valamelyik játékos sarokpontja a Barcelona alaptaktikájának, az a brazil. Alvés kiválásával Messi is mozdulhatott, hiszen Puyol lehet akármilyen lelkes támadójátékban feleannyira sem kombinatív, mint a brazil, meg mondta Guardiola, hogy Evra már egy évvel korábban is sok borsot tört Messi orra alá. A taktikai variáció adott volt és itt lehet vitatkozni, hogy mit jelentett az első 10 percben, hogy Puyol védekezett és nem Alvés (mert azért álló védőmunkában Puyol a jobb), vagy később, amikor Eto'o a jobb oldalról tudott cselezni, miközben nem tudom volt-e összesen három Barca játékos az ellenfél térfelén. A dolgok úgy alakultak, hogy a BL döntő volt az egyetlen eltérő taktikai variáció, amit a Guardiola tavaly kipróbált és soha nem tudjuk meg, hogy mi lett volna, ha Alvés nincs eltiltva.

Egyébként, ha engem kérdezel a Barcelona szép és jó és tényleg rengeteg változatos taktikai variációt tudnak.

krysal 2009.09.25. 15:26:56

@Neil Blender: Ment volna, de nem adták. Már megállapodott az előző elnök Perezzel, aztán hipp-hopp, lemondott, majd hirtelen a dupláját kérték. Gondolom, megérezték a fejőstehenet, és próbálták kihasználni. Perez meg mutatott egy fityiszt (tényleg hosszas huzavona után..), és leigazolta Benzemát. A Barca eleve nem fizetett volna érte annyit se, mint Perez első ajánlata. Ergo jött a nyilatkozat, hogy Ő (Villa) igazából szíve szerint maradna. A többi már történelem.

@popp: Az évtized igazolása lenne a Matracosoktól (szerintem). Végre lenne edzőjük. (Bár azt megvárhatnák, hogy az általam szeretett Madridi alakulat rommáverje őket. Aztán jöhet.)

Dzsúd Horse 2009.09.25. 15:28:13

@Csöncsön: A Koeman-féle szituáció teljesen más volt. A Sevillát pedig nem focizták le szerintem. Nyerni nyertek ellenük az kétségtelen. Lehet akármekkora király Villa, meg lehet tele van vele a Sztár Sport, de az arcból érdemes visszavenni, és nem a riportereknek kell panaszkodni, házon belül kell elintézni a dolgokat. Emery úgymond gyenge kezűsége több helyen is meglátszik. Például Mata-t és Silva-t is lehet padoztatni, ha nem megy nekik, vagy mik ők ? szent tehenek ? Villat azért nem érdemes, mert ő bár nem fut 2 méternél többet, azért eredményes. Na de mind1 is, ez a denevérek gondja, Barcelonában örömfoci van még mindig, ez a lényeg.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2009.09.25. 15:30:26

@popp: Dávidok a Góliátok között témában megmondta OJ a tutit. Egyértelműen a lóvé miatt nem engedték el őket. Vb lesz és ha pusztán a számokat nézzük, akkor van rá esély, hogy ott még az 50 milláért nem eladott Villa is megemelheti az árát, nemhogy a 25 millióért szintén nem eladott Silva. Ha ezt kombinálom a válságból való esetleges minimális kilábalással, akkor el kell hinnem, hogy a Valencia igazolt egy képzett könyvelőt és egy képzett Businees analystet...

gotanfun 2009.09.25. 15:36:48

@T.F.E.: Nem a játékosok feladata pálcát törni az edzőjük felett. Mentálisan nincs helyén a Valencia.

Másik:

"Valenciának nem így kellene teljesítenie, és most nyáron szintén sorakoztak a kérők Villa, Silva, Mata ajtaja előtt, plusz Joaquin sem rossz játékos."

Villaval kapcsolatban azért jegyezzük meg, hogy a nyáron a Marca minden eddigi színjátékot fölülmúlt a cikkeivel, hogy Villa így, Villa úgy. Ezt a csapatot mindenképpen dícséret illeti, hogy a válság ellenére együtt maradtak és nem kerültek kirakatba. Bízom abban, hogy rendeződik az edző és játékosok közti viszony.

@Csöncsön: A Valencia nem lefocizta a Sevillat, hanem a Sevilla nem focizott Valenciaban. Ettől persze jobbak voltak, de ezzel a játékkal még nem fognak megverni egy Barcelonat. Ennyi.

gotanfun 2009.09.25. 15:52:37

Az Emery és Valencia "sztárjaival" vont párhuzam miatt bizonyára furcsa lesz tőlem argentín fantól, hogy Dungat méltatom, de igazán kíváncsi vagyok, hogy ő miként rendezte viszonyát a játékosokkal. Számomra pont Luis Fabiano az egyik legérdekesebb jelenség. Szal kezelhető ez a dolog úgy érzem, legyenek a csapatban akármilyen nehezen kezelhető arcok. Úgy érzem, hogy ki kellene tűzniük egy célt, mint nálunk a már említett 3xdobogó. Még ha nehezen megvalósítható is. De úgy érzem a Valencia játékosokat jelen pillanatban nehéz motíválni bármivel is. Vagy pedig a túlzott elvárás az edzőjük és önmagukhoz képest. Nem tudom. Valenciai gödör! :-)

moltisanti 2009.09.25. 16:11:22

@pancho_sanza: "a Zambrotta- Alvés csere következtében az egyik középpályásuknak alig van támadószerepe"
Feltételezem itt Toure posztjára gondolsz, ott viszont korábban is a védekezés volt a fő feladat.

"Ellenben, míg az elefántcsontparti középpályás váltótársa sokszor Marquez volt, addig Guradiolának Keita személyében jobb tartalékja akadt."
Toure cseréje Busquets volt (akivel előtte a negyedosztályban küzdött a feljutásért), Keita csak 1-2 alkalommal játszott azon a poszton. Iniesta cseréje volt Keita, legtöbbször a középpálya bal oldalán tűnt fel.

"A dolgok úgy alakultak, hogy a BL döntő volt az egyetlen eltérő taktikai variáció, amit Guardiola tavaly kipróbált."
Azért annak Messi-Eto'o helycserének Madridban tartották a főpróbáját, de erre te is biztosan emlékszel.

rizla 2009.09.25. 16:45:47

@pancho_sanza: nézd, engem nem az érdekel, hogy papíron hogy van, csak azt látom, hogy guardiola alatt sokkal tudatosabb a játék, nem ácsorognak a játékosok, számtalan felfedezhető séma van a támadásokban, koncepció, jól rotál, jó érzékkel nyúl a fiatalokhoz (ebben mondjuk frank is jó volt), és megfelelő embereket kért leigazolásra, habár nem mindegyik volt telitalálat, de a te általad említett keita egyértelműen guardiola találmánya. rijkaardnál sokkal inkább épült egyéni villanásokra a játék, az utolsó két évben az volt a taktika, hogy oda kellett passzolni messinek, a kényszerítők eléggé adhoc módon mentek.

rizla 2009.09.25. 16:53:47

@T.F.E.: "Az Atletico edzőjének 2 meccset adtak még, hogy bizonyítson. Nem lesz könnyű, a Valencia és a Porto ellen. Nagyon valószínűnek tűnik, hogy repülni fog..."

faszt, ilyenkor szokott jönni a Nagy Feltámadás, az atletico kipüföli a szart is a valenciából, a porto ellen pedig nagy meccsen ikszelnek. vagy fordítva. és akkor elindul a hozsanna, tart kb két hónapig, majd újra kapnak egy irtózatos verést. stb, stb, végül valahogy elérik a BL-helyezést (de az EL-t biztos), aztán edzőváltás, ígérgetés, majd minden előről.

rizla 2009.09.25. 17:00:38

@pancho_sanza: amúgy még annyit, hogy rijkaard rendszeresen beégett azzal, ha variált a taktikán. egyszer tűnt megalapozottnak a változtatása, a zaragoza ellen a kupában, amikor 3-4-3at játszatott. aztán soha többé nem is jött be (pedig még a pool ellen is meghúzta). cserélgette a támadókat néha különösebb ok nélkül, akik csak szenvedtek. guardiola keze alatt még eto'o is megtanult a szélen okosan futballozni, pedig világ életében kurva szar volt.

horas 2009.09.25. 17:05:06

Hamár így kitértünk a Valencia-ra,szerény észrevételem szerint Banega nagyon keni ebben a szezonban,tavaly egyszerűen nem tudtam elképzelni,hogy mit láthattak ebben a gyerekben de most idén sztem azt az arcát kezdi mutatni amiért megvették.Ha ezt tudja produkálni folyamatosan akkor iszonyat nagy lehetőség van abban az arcban sztem.

gotanfun 2009.09.25. 17:45:43

@horas: sztem is. Én Atleti ellen játszattnám. ;-) Apropó Atleti.130 millió helyett idén 80 milla csak a költségvetésük, és amolyan milánosan a játékosok bérét is csökkentették.

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2009.09.25. 18:19:46

Villa-kérdéshez. anno Torres is bevillantott 18 évesen, utána meg, amikor már észrevette, hogy egyedül nem megy, erősen leállt a focival. vagy két évébe tellett (jó rápihent a poolra). ott viszont rendesen bekezdett, mutatva, hogy azért megérte az árát... Villa is ezt csinálhatja. meg Joaquin... várnak az új csapatukra.

rizla 2009.09.25. 18:29:53

@anonim222 [semleges néző]: "Villa is ezt csinálhatja" 28 évesen?

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2009.09.25. 18:37:29

Torres esete érdekesebb, bár nyilvánvaló, Villát én -rosszul-, de fiatalabbnak hittem.

rizla 2009.09.25. 18:39:37

@anonim222 [semleges néző]: ez túlzás, azért az EB-győzelemmel beírta magát a történelemkönyvekbe, és még van előtte egy VB. de az tény, hogy nagycsapat húzóembere, de legalábbis történelmi alakja nem valószínű, hogy lesz már. mondjuk diego milito is csak most került az interhez, és imádják, szóval sosem késő.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.09.25. 21:43:41

@T.F.E.:

Emlékszem, tavaly is volt egy ilyen ultimátum, akkor Aguirrének, a Villarreal-Atlético meccs előtt.

Vagyis holnap tíztől mindenki üljön képernyő elé. A tavalyi Villarreal-Atlético meccs ugyanis fergeteges csatát, és 4-4-es döntetlent hozott. :-)

@rizla:

Azért Villa és Milito szerintem nem egy kaliber. Villa jelenleg a világ legjobb, legsokoldalúbb csatára (Ibra és Rooney mellett).

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2009.09.26. 00:11:29

@Csöncsön: reszemrol fernando torrest valamivel tobbre ertekelem villanal. a legjobbat es legsokoldalubbat nyugodtan szetvalaszthatjuk: pl. van nistelrooijt tartom az evtized legjobb befejezo csatataranak,de annyira sokoldalunak nem neveznem. (ronaldot - az igazit - azert nem emlitem,mert o szamomra inkabb az 1990es eveket es az ezredfordulot jelenti.)
nehez eldonteni,h most ki a legjobb - van kb. 5-6 jatekos,akik nagyjabol ugyanazt a szintet kepviselik - van,aki golvago,van,aki brillians technikaval rendelkezik stb. fernando torres,eto'o,ibra,rooney,villa,drogba

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.09.26. 11:26:56

@ferenck:

Nálam kb. így van a sorrend:

abszolút legjobbak: Ibra, Villa, Rooney

majdnem legjobbak, akiket előbbiektől csak egy hajszál választ el: Eto'o, Torres, Drogba

A többi nagy vagy kissé ki van öregedve, vagy sérülések miatt nehezen értékelhető a teljesítménye, netán mindkettő.
:-)
süti beállítások módosítása