Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Jornada 3 - A játéknap összefoglalója

2009.09.22. 18:37 Garcia bőrmester

A Primera Division harmadik játéknapja után már csak három csapat őrzi hibátlan teljesítményét. Baszkföldön régen hallott oroszlánüvöltés rémisztgeti az arra járó ellenfeleket, eközben Spanyolországban a címlapfotósok és a notórius zsenimániások nagy örömére C. Ronaldo és Messi „párbajozik” az univerzum legjobb játékosa címért. A három örökös tag mindegyike hazai pályán söpörte be az újabb győzelmet, míg a Valencia érthetetlen pontvesztéssel kergette őrületbe a fogadókat. Az újonc Xerez szóvivője elmondta, hogy a klub hivatalos álláspontja szerint a focit mégsem gólra játszák, viszont egyelőre sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudta azt az értesülést, hogy a jövőben a gólhelyzetek kialakítását is mellőzni szeretnék. A matracot nincs, aki felfújja, a tengeralattjáró személyzete pedig levegőért kapkod. Tovább után részletek az elmúlt fordulóról és a hétközi fordulóra vonatkozó tippeinket is megtaláljátok.

A harmadik fordulót követően a királyiak vették át a vezetést a bajnoki táblázaton, jobb gólkülönbségüknek köszönhetően. A mutatott játékot jogosan érheti kritika, inkább egyéni villanások vagy egy-egy ad hoc összjáték eredményez gólt és egyáltalán helyzetet a Real-nál. A szurkolók ezúttal a Xabi Alonso helyén játszó Fernando Gago-t vették elő, Pellegrini mester pedig hagyta, hadd szerezzen olyan élményt, mint ami Montevideo-ban vár majd rá hazája sorsdöntő válogatott meccsén. A Xerez 75 percig remekül helyt állt, aztán viszont kapott négyet Ronaldo első percben szerzett találata mellé, így a helyenként ügyes mezőnyjáték, pont annyit ért, mint ha kispályán el sem jöttek volna. Sergio Ramos visszatért a Madridba, a szintén visszatérő és gólt szerző Ruud van Nistelrooy viszont újabb sérülést szenvedett és 5-6 hétre kidőlt. Közben Arbeloa is megsérült, akit Diarra rúgott le edzésen, de az nem baj, mert bocsánatot kért tőle. Metzelder, Xabi Alonso és Pepe sincs, így a Villarreal ellen van der Vaart idén először tagja a keretnek. Real Madrid-Xerez 5-0 (C. Ronaldo 2, Guti, Benzema, Van Nistelrooy

Persze, lehet mentegetőzni meg jövőbe tekinteni az Atlético-nál, de amíg ilyen gyermeteg hibákat vétenek védekezésben, addig nem érdemes. Szombat este méterekre álltak a Barca játékosaitól, ami szurkolóként élmény lehet, de ha valaki van olyan szerencsés, hogy az Atlético Madrid mezében léphet pályára a Camp Nou-ban, akkor az igen is lépjen oda Ibrahimovic-nak, próbálja legalább testtel meglökni Messi-t, ha már lejutott az alapvonalig, akkor pedig ne a labdát nézze, hanem a középen érkezőket próbálja felvenni. A Barcelona nincs csúcsformában, de ha ekkora ellenállásba ütközik, azt egy ötössel bünteti, csak a játék kedvéért. Mindenesetre Cerezo azt nyilatkozta, hogy Abel Resino-val képzelik el a jövőt és töretlen a bizalom iránta. Szerintünk hazudik. Resino mester egyetlen szűrővel küldte ki csapatát a Barca ellen, majd 1-4-nél beküldött egy másikat is Simao helyett, ez nem csak hihetetlen taktikai érzékről tanúskodik, de mindenképpen megalapozza a fent említett hosszú távú bizalmat is. Barcelona-Atlético Madrid 5-2 (Messi 2, Ibrahimovic, Alves, Keita illetve: Agüero, Forlán)

A dobogós helyen álló Bilbao hét közben 3-0-ra verte az Austria Wien-t, ami még inkább felértékeli eddigi teljesítményüket és a Villarreal legyőzését. Az ellenfelek egyelőre nem tudnak mit kezdeni a baszkok beadásaival és érkező csatáraival. Fernando Llorrente, aki főleg fejjel termeli a gólokat, szeretne világbajnoki résztvevő lenni, és ha tudja tartani jelenlegi formáját, akkor van is esélye bekerülni a keretbe. A Bilbao több helyzetet dolgozott ki, mint a sárgák, akiknél Ibagaza kényszerű cseréje is közrejátszhatott a vereségben. Joaquín Caparrós aki az osztrákok ellen ült 100. alkalommal a Bilbao kispadján, a szélsőjátékra alapozta taktikáját, Lopez és Gabilondo nagyon aktívak voltak, és, amit az Atlético-nál nem mert meglépni az edző, az itt a taktika része volt, Yeste helyett Martínez kezdett, aki sokkal inkább kiveszi a részét a védekezésből, így nyomatékosítani lehet a szélsőjátékra alapuló támadásokat. Újabb 16 éves gyerek mutatkozott be egyébként a Bilbao-nál, Muniain mellett Aketxe is pályára lépett. Athletic Bilbao-Villarreal 3-2 (F. Llorrente 2, Javi Martínez illetve: Cani, Cazorla)

A Valencia-val kapcsolatban egyetlen pozitívum, hogy a duplázó David Villa megakadályozta, hogy C.Ronaldo egyedül vezesse a góllövőlistát. Villa ki is fakadt a sajtóban a Sporting Gijón elleni meccset követően, hogy 2-1 után rossz volt a taktika, később némileg visszakozott, de valóban nem járja, hogy a tíz emberrel játszó Sporting támadhasson, és végül pontot mentsen a Mestalla-ban. Valencia-Sporting 2-2 (Villa 2 illetve: Barral, Gregory).

A Sevilla nem nyerni járt eddig Pamplona-ba, utoljára a ’92-’93-as szezonban sikerült elhozniuk a három pontot, de most Negredo és Kanouté találataival legyőzték az Osasuna-t. Adriano ezúttal a jobb szélen kapott helyet és gólpasszt adott Negredo-nak, míg Kanouté Perotti mellel lekészített labdáját lőtte be 18-ról. Camacho immáron sokadszor kelt ki a játékvezetők ellen, annak ellenére, hogy Sergio kiállítása jogosnak tűnt és a csapat három forduló alatt a harmadik piros lapot szedte össze. Vadócz a 80. percben állt be Punal helyére. Osasuna-Sevilla 0-2 (Negredo, Kanouté)

A szörnyű Almería összesen 1 rúgott góllal, a hetedik a táblázaton! A Getafe elleni meccs pikantériáját az edzők személye adta. Hugo Sanchez és Michel éveket húztak le együtt a Real-ban, és most ellenfélként csaptak össze. A Getafe a kezdeti lendületet követően, úgy tűnik, elfoglalja méltó helyét a középmezőnyben. Almería-Getafe 1-0 (Michel)
Az Espanyol megszerezte első góljait és egyben első győzelmét is vendégként a Riazor-ban, ahol Verdú, volt csapata ellen talált be. Depor-Espanyol 2-3 (Adrián, Lassad illetve Callejón, Forlín, Verdú)
A tengerközi ütközetben a Mallorca lemosta a Tenerife-t, ami nem csoda, hiszen kicsit megmacskásodhatott vendégek lába, mire megkerülték Észak-Afrikát és átléptek egy időzónát is. A vendégszurkolóknak szervezett hajójárat, állítólag a szerda esti Bilbao-meccs kezdete előtt befut Gran Canaria-ra, addig is tombolahúzással szórakoztatják a lelkes drukkereket, melynek fődíja egy életnagyságú Willy Fogg viaszbábú Tenerife mezbe öltöztetve. Mallorca-Tenerife 4-0 (Marió Suárez, Aduriz, Julió Alvárez, Webo)
A Zaragoza-ból különböző okok miatt kilenc játékos hiányzott a keretből, de nem a megfelelőek. Pavón például lehetett volna bárhol máshol is, amikor Diego Costa labdával körbefutotta a jobb szélen majd gólpasszt adott, és Ayala is nyugodtan otthon maradhatott volna a helyett, hogy rutinosan a saját kapuja felé fejeli a labdát egy ártalmatlannak tűnő beadást követően. A Valladolid-nak már a nagy számok törvénye alapján is nyernie kellett, hiszen 13 nyeretlen meccs után segítette ki őket a Zaragoza védelme. Zaragoza-Valladolid 1-2 (Jorge López illetve Marquitos, Sisi)
A Santander megverte a Málaga-t idegenben, ma este pedig a Barcelona-t fogadja otthon, így nagyon nem ártott egy lélegzetvételnyi szünet a vereségek között. A Málaga első fordulóban aratott Atlético elleni győzelme akkor ért volna sokat, ha a második hazai meccset is behúzzák, így felemás az idénykezdet. Málaga-Racing Santander 1-2 (Duda illetve Arana, Morris)

Tabella

Tippjeink:

4. forduló, szept 22-23.

kedd (szept 22)

Sevilla-Mallorca 2-0 (A Mallorca elkezdi megtalálni valódi helyét a táblázaton)
Racing Santander-Barcelona 1-2 (Ez az ellenfél is kevés lesz)


szerda (szept 23.)

Espanyol-Málaga 1-0 (De la Pena ás Tamudo nem tudnak pályára lépni, mert egyikük sem lát ki a pályán elhelyezkedő lövészárok méretű gödrökből, ennek ellenére nyer a hazai)
Xerez-Deportivo 0-2 (Nem jött még el az ideje a xerez-i áttörésnek)
Villarreal-Real Madrid 3-3 (Fordulatos meccsen, önbizalom növelő „x” a királyiak ellen)
Tenerife-Athletic Bilbao 1-1 (Minden csoda három napig tart)
Valladolid-Osasuna 2-1 (Érdektelen meccs, gyenge játék)
Atlético Madrid-Almería 3-0 (Ez már tényleg túlzás lenne)
Getafe-Valencia 1-3 (A Valencia nem rossz, hanem hullámzó, ezt behúzzák elég simán)

Csütörtök (szept 24.)

Sporting-Zaragoza 2-2 (Csak egyéni védelmi hibákból esnek gólok, de azokra bizton lehet számítani)
 

297 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr651400024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sporttárs 2009.09.24. 00:06:37

@ferenck: Igen, a Barcelona a zsenik csodálatos gyülekezete, a Madridnak meg addig mákja lesz, amíg nem találkozik velük. Ez jelen pillanatban a spanyol foci veleje. :))

rizla 2009.09.24. 00:13:53

@sporttárs: "Akkor honnan tudod, hogy amit ír, az mennyire kifogástalan?"

nem az a lényeg, hogy kifogástalan legyen, hanem hogy érdekes, és hiteles. azt azért fel tudom mérni, hogy vannak-e egy cikkben/posztban összefüggések, amikre a szerző fényt derít, vagy csak hablaty.

"A spanyol fociról határozott véleményed van, és mivel pancho nem osztja, ezért ő akkor nem szakmai?"

cseppet sincs határozott véleményem a spanyol fociról, azt leszámítva, hogy a minőségét azért látom. a saját csapatomról van határozott véleményem. panchot én mindig olyasmi miatt osztottam, amihez tényleg konyítottam, ez elsősorban a barcelona. ettől függetlenül akár tetszhetnek is a bejegyzései, bár így utólag elárulom, hogy nem igazán. de nem azért, mert nem értek velük egyet.

"Elolvastam vonatkozott bejegyzését, érdekes és alapos meg minden, de semmivel nem érzem tájákozottabbnak, legalábbis ez alapján, mondjuk nálad."

az a lényeg, hogy ő el is mondta, hogy miért vannak nehéz helyzetben a spanyol klubok a két óriáson kívül, nem csak rinyált. hitelesen adta tanúbizonyságát annak, hogy tudja miért alakulnak így a dolgok mondjuk a sevillával. pancho írásaiból nekem ritkán derült fény valamire sajnos. amúgy nem akarom én gotafunt idealizálni, akkor már inkább bedét.
panchoval amúgy a legfőbb gond az állandó sértődöttség a spanyol foci miatt, a madrid miatt, a barcelona miatt. ilyen alapállapotból nem lehet jó cikket összehozni, mert jogosan kérdezheti az olvasó, hogy akkor mégis mi a bús faszért nézed? benitoban pl nincs ilyen, ő tudja, hogy az olasz bajnokság nincs a topon régi önmagához képest, de ez van, mit lehet tenni?

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.09.24. 00:33:29

Négy forduló után kijelenthetőnek tűnik, hogy sajnos valóban kétcsapatos lesz a bajnokság.

A Real továbbra sem játszik élvezetesen, viszont iszonyú veszélyesek, sokkal veszélyesebbek, mint tavaly, mert Cé nem Robben, és Kaká nem Van der Vaart.

Tíz emberrel jól helytállt a Rreal, voltak helyzeteik is, ha kicsit határozottabbak, egyenlíthettek is volna, de az eredmény reális.

Úgy fest, a Barca és a Real idén nagyon kevés pontot fognak veszíteni. Már-már PL-big-four módon fognak elszakadni a mezőny többi részétől.

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2009.09.24. 00:40:58

pancho irasaiban az nem tetszik,h van szamara 1 aranykor - ami tortenetesen egybeesik a real masodik,ezredfordulo koruli fenykoraval -, azota pedig minden fokozatosan es vegervenyesen elkorcsosul. ebbol az alapkoncepciobol kiindulva a dolgok csak rosszak es egyre rosszabbak lehetnek. @sporttárs: tokeletesen osszefoglaltad a lenyeget barca-real ugyben :DD

Dzsúd Horse 2009.09.24. 02:24:33

Resino iránt töretlen a bizalom ? Nagyon jó szövege lehet az exkapusnak, mert ezt a 4 forduló alatt bekapott 11 gólt marha nehéz kimagyarázni. Foghatják szerencsétlen Roberto-ra, vagy az u20as vébére menekült elődjére, de Pablo például többnyire nem igen tudja hol van. De a denevéreket is lehet sajnálni, Emery ennyi jó játékosnak nem képes normális játékstílust faragni. Bár arról nem ő tehet, hogyha a Villa-Silva-Mata hármas egyöntetűen úgy dönt, hogy nincs kedvük játszani. Az első góljuk viszont zseniális volt. Zigic egyáltalán nem való ebbe a csapatba. Ha már ott van, akkor meg kéne tudni használni, ne adj isten a kétméter magasan lévő fejére varázsolni a lasztit, és nem kisszögleteket erőltetni. A cseréi pedig élmény számba mennek. Többnyire két hibájuk van, későiek és rosszak. Ez a két csapat simán partiban lehetne a Sevillával, de inkább odaengedik őket a dobogóra, hogy idén se kelljen különösebben aggódniuk az andalúzoknak. Vicc az egész.

Dzsúd Horse 2009.09.24. 02:31:22

Ja és a Real Madridról akkor fog kiderülni, hogy mit tud, ha igazi ellenféllel találkozik... :D

Kubala szobor YES!

montipájton 2009.09.24. 07:35:20

@Csöncsön: Én négy forduló után azt is kijelenteném, hogy a Barca kb. veretlenül fogja utcahosszal nyerni a bajnokságot, de még az is lehet, hogy száz százalékosan. Még jó, hogy négy forduló után elhamarkodott dolog jósolni.))

Hogy a Real "cseppet sem élvezetesen" játszik, azt azért meg lehetne próbálni betudni a kb. nyolc új játékosnak, megkockáztatom, még maga Guardiola sem tudna egy kb. másfél hónapja találkozott keretből pár meccs alatt szemkápráztató csilivilicsapatot csinálni.

A Barca sok tekintetben előnyben van, az állomány miatt elsősorban, de az összeszokottság miatt szintén. Lehet persze jönni Ibrával, de eddig is röhögtem azon a véleményen, hogy ahol továbbra is Xavinál és Iniestánál van legtöbbet a labda, ott most majd "más játékot kell játszani". (Ennél csak az viccesebb vélemény a számomra, hogy Pep mekkora hihetetlen bátorsággal húzta meg az Ibra-igazolást, baszki, a világ egyik legjobb és legdrágább csatárát berakni a csapatba, kétségkívül elképesztő kockázat.)) )

montipájton 2009.09.24. 08:14:04

A Realnál ezek a tilitolizós-lazázós spanyol bajnoki győzelmek megint a Bl-ben üthetnek vissza, egy olyan ellenféllel szemben, amelyik odalép, ha kell, vagy nem hagyja náluk 60%-ban a labdát.

Nagyon kíváncsi vagyok, mert Kaká, Cé és Xabi pont azon a szinten kell, hogy baromi nagy pluszt jelentsen az elmúlt öt évhez képest. (Ezért kellett volna Villáért is megadniuk mindent...)

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2009.09.24. 08:28:18

@ferenck: az tényleg aranykor volt, csak ugye a Barca szurkolóknak nem tetszik annyira, hogy egész Európa a spanyol csapatokat félte, miközben a katalánokon röhögött. Most megváltozott a dolog és katalánokat félik, míg az összes spanyolokon röhögnek. Az általám aranykornak hívott időszakban kurva sokszor szétalázták a Real Madridot Spanyolországban (5 gólokkal küldték haza az éppen BL győzelemre készülő csapatot), a Madrid kétszer is úgy nyert Bl-t, hogy nem indulhat a következő sorozatban egy döntőbeli vereség esetén. Nem tagadom, kurvára szerettem azt az időszakot, mert változatos és jó volt. Csapkodhattam volna a mellemet, amikor Sneijderék díszsorfalas bajnokságot nyertek. Így utólag egyre jobban sajnálom a játékosokat, mert ők tényleg azt gondolták, hogy kurva jók, miután vertek egy ötös Valenciában és a Villarreal otthonában. Azt hitték, hogy az még ugyanazt jelenti, mint előtte 3-4 évvel.

gotanfun szerint ez főleg pénz kérdése, nem tudom mennyi pénzt nyomattak például az Alavésbe, a Mallorcába és a Tenerifébe, esetleg a Betisbe, Celtába, Sociedadba, de a pénz és az eredmény arányát igencsak fordítottnak gondolom. Lehet, hogy Cúper Mallorcája egy hernyó csapat volt, de 10 év elteltével is jobban emlékszem rájuk, mint a tavalyi Mallorcára.

@rizla: igazából az egész spanyol fociban a szurkolók a legviccesebbek. Amikor a hollandokat nagyjából megalázóbban adták el, mint Saviolát, vagy Gago ellen a szurkolók is tüntetnek, még akkor is kapaszkodank bele, hogy Real Madrid játékos = spanyol bajnok = jó játékos. A liverpooli négyes után olyanokat kellett olvasnom, hogy ez majd milyen fasza csapat lesz a hollandokkal meg az argentinokkal (wtf mikor? 18 év múlva a senior ligában?).

Lehet szakmázni sokféleképpen, de tapasztalataim szerint nem sok jó sül ki belőle. Én azt feltételeztem, hogy az itteni olvasók nagy része tudja az alapdolgokat, hiszen azért néznek spanyol focit. Mindenki tudja, hogy milyen szakmai különbségek voltak mondjuk Robson és van Gaal Barcelonája között, vagy hogy milyen értetlenül nézhettek Hiddinkre a Real Madrid játékosai, amikor Heynckess és Capello után szélsőjátékot kért tőlük. -Szélre Mester? De eddig csak bedobni, meg szögletet rúgni jártunk az oldalvonalhoz!?! (nagyjából azért ezeket kell említeni, mert a nagy többség talán ezekről hallott még valamit) Most még az Atléticot és a Valenciát sem lehet nagyon összehasonlítani, csak úgy, hogy melyik a stílustalanabb vagy az elbaszottabb. Egyedül még Manzanot tisztelem, mert már mindenki más feladta volna, de ő rendületlenül tartja benn az egyre szarabb kereteket. Még szorítok is neki, sőt abszolút nem lennék boldogtalan, ha oda-vissza megvernék a Real Madridot.

Dzsúd Horse 2009.09.24. 09:04:43

"Lehet szakmázni sokféleképpen, de tapasztalataim szerint nem sok jó sül ki belőle." tudtam én, hogy pro licenszes edző vagy, aki több évet lehúzott a spanyol élvonalban. Az értetlen tömegen való felülemelkedésed, egészen megható. Egy könnycseppet el is morzsoltam a szenvedésedért, amit a sok tudatlan mezei szurkoló között át kell élned. Taníts Pancho! (az arrogáns fellépés, a folyamatos múlt idézés, múlton való kesergés, közel sem egyenlő a szakértőséggel, de hívhatod annak magad, hajrá...)

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2009.09.24. 09:28:54

@Pesszimista Pista: ehhez nem kell edzőnek lenni, hiszen ha azt látod, hogy mennyire nem működik Emery Valenciája, akkor azt is láttad volna, hogy mondjuk mitől működött Cúper Valenciája. Azt mondod faszságot csinálnak, amikor Zigicre nem ívelnek. Te edző vagy?

sporttárs 2009.09.24. 09:38:24

"gotanfun szerint ez főleg pénz kérdése, nem tudom mennyi pénzt nyomattak például az Alavésbe, a Mallorcába és a Tenerifébe, esetleg a Betisbe, Celtába, Sociedadba, de a pénz és az eredmény arányát igencsak fordítottnak gondolom."

Így igaz. Valmit európai szinten is mutatni képes, de otthon a "nagyokkal" mindenképpen versenyképes csapatok voltak pár éve a ligában, amelyeknek a játékosait ma szinte nehéz felidézni. A mostaniakra csak utóbbi igaz.
Szerintem éppen az a nem kellően szakmai és abszolút felületes meglátás, hogy mindez csak pénzkérdés.
(Éppen a Barca lenne a legjobb példa rá, mennyire nem az, hiszen azon kívül, hogy vesz világsztárokat, fel is nevelt jópárat, nem? A többi miért nem képes erre? Itt van a komoly gond, és ez üt vissza előbb-utóbb óhatatlanul a színvonalban.)

wan2bee 2009.09.24. 09:55:03

kezdem azt hinni, hogy titkon C. fan az egesz nst. feltunoen hanyagoljatok a Premier League posztokat, mióta C fehérben nyomul..

United82 2009.09.24. 09:59:38

@wan2bee:
Nincs PL poszt régóta, ez a baj:)

DoktorHáz 2009.09.24. 10:15:11

Céke egyre rosszabb, már 2perc kellett neki a gólhoz, nem 45 szekundum. De hát a Villareal topcsapat, így nekik jobb a védelmük és nehezebb gólt rúgni.
Már most le kéne fújni a bajnokságot, lejátszani a 2 El Classicot és akkor mindenki pihenhetne a BL-re.
November 29.-ig veszít majd valaki pontot?

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2009.09.24. 10:17:50

@sporttárs: az sem pénz kérdés, hogy Unai Emery kiküld egy csapatot a pályára, amelyben van 5 védő, 1 középpályás( aki ráadásul Banega az ő minden rutinjával) és 4 támadó, aztán ha gáz van, akkor az egyik védőjét lecseréli egy támadóra. Itt igazából nincs mit ragozni: ez az ember egy év után, ezt volt képes kitalálni ebből a keretből.

Ha nekem nem hiszel, akkor kérdezd meg kroost (mert valószínűleg ő legalább látta), hogy mondjuk Cúper Mallorcája ellen hányszor feküdt volna az első percben a tegnapi Ronaldo. Lehet, hogy szemét dolog, ha taktikai szinten felbasszák a játékosokat, de például Ronaldo is hamar rájött volna, hogy jobban jár, ha a tegnap bemutatott lagymatag tempó helyett kapkodja egy kicsit a lábát, mert jön az alaposan felkészített Ivan Campo, aztán már nem lesz mit kapkodnia. A "felkészített" ez esetben azt jelenti, hogy tudta kinek, hova és mikor kell rúgnia.

Azért kell a múlt, mert azon lehet bemutatni egy csomó dolgot, amelyek hiányoznak most. Elvégre, amíg csak azt mondtam, hogy a madridiak szinte kivétel nélkül szar játékosok, addig csak az jött, hogy bajnokok lettek "kéccer", "meg "díszsorfal". Ezekből csak süt az igény a szakmai érvekre;)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.09.24. 10:39:32

@pancho_sanza: Senki nem vitatja, hogy jóval kiegyensúlyozottabb volt akkoriban a bajnokság, sőt valóban tekinthető aranykornak az a korszak. Méltánytalan azonban elfelejteni, hogy akkoriban az Alvesben is olyan játékosok játszottak, mint Jordi Cruyff, a gólkirály Javi Moreno vagy Cosmin Contra.

Aztán a fátyolos szemeddel elfelejted, hogy stabilan jól a Real Madrid mellett a Valencia és a Depor szerepelt a Bl-ben. A Van Gaal Barcáját, a Mosztovojjal és Karpinnal teljes Celta Vigot, a X. Alonsos, Nihatos, Kovacsevicses Sociedadot, a Guerreros, Exteberriás, Urzaizos Bilbaot, vagy éppen a Betist is érték kellemetlen meglepetések a Bl-ben. Ezek a csapatok is képesek voltak csoportkört bukni, miközben a bajnokságban szorongatták a nagyok tökét. (Jelzem tavaly mind anégy spanyol továbjutott a csoportkörből.9

Azt is elfelejted, hogy az Espanyol hasonló bravúrt mutatott 2007-ben,mint az Alaves és a Getának sem hiányzott sok ehhez 2008-ban.

Aztán miközben kongatod a spanyol vészharangot elfeljted még, hogy nem csak spanyol jelenség, a giga csapatok elszakadása a bajnokság derékhadától. Ez Angliában kezdődött és most már Olaszországban meg Spanyolországban is megfigyelhető és Németországba is begyűrűzik majd, ha eltörlik az 50%-os szabályt. Erre a folyamatra reagál Platini a Bl-licences ötletével, amely a korlátlanul fölvett hitelekből vígan vásároló gigacsapatok megállítását célozza és amely úgy is elakad majd azok ellenállásán, ha ugyan az ötlet belengetése nem blöff eleve.

Tika_ 2009.09.24. 10:40:17

@Rooney82: muhahahahaha - most aztán megismeritek a hét szűk esztendőt! :)))))

jézusom, bazzeg! Bár te @montipájton: azért mindent vittél (Y)

egyetlen pozitívum, hogy legalább az RM felállásáról nincs 1000 komment :)

T.F.E. 2009.09.24. 11:06:26

>>>Elvégre, amíg csak azt mondtam, hogy a madridiak szinte kivétel nélkül szar játékosok, addig csak az jött, hogy bajnokok lettek "kéccer", "meg "díszsorfal". <<<<

Igaz, hogy a játékosok gyengék voltak, ennek ellenére megnyerték a bajnokságot, mérföldekkel megelőzve azt a Barcelonát, amely a következő évben szinte ugyanazzal a kerettel lealázta Európát.
Pont ezt hiányoltad a posztodban, az a Real Madrid olyan csapat volt, akinek a játékosaira kevéssé fognak emlékezni, mégis képesek voltak elkapni a nagyokat. (Oda-vissza verték a Barcelonát!)

T.F.E. 2009.09.24. 11:19:47

Még valami.
popp: >>>Platini a Bl-licences ötletével, amely a korlátlanul fölvett hitelekből vígan vásároló gigacsapatok megállítását célozza.<<<<

Szerintem Platini ötlete csak az önmérséklésre elég, nem fogja megváltoztatni az erőviszonyokat. Mivel csak szólamok hangzottak el eddig, beidézem a szavait:
"If a club can get loans from a bank to buy players and is able to pay back bank loans then it is not a problem. But if a club gets a lot of money or subsidies from a big backer and is still in deficit in two years then it is a problem and we don't want that."

Szóval, nyugodtan lehet hitelből vásárolni 2012 után is, de a klub működése nem lehet deficites. A Real Madrid például nyereséget termel a hatalmas adósság ellenére is (ezért kaphat újabb hiteleket), ahogy gondolom a többi nagy csapat is.
Ráadásul, önmagában a hitelállomány lehet, hogy soknak hangzik, de azt az éves költségvetéshez kell viszonyítani, amiből elég a kamatokat + résztörlesztéseket kigazdálkodni.

Analógiaként felhozhatom a lakáshitelt: általában ennek összege (többszörösen) meghaladja az emberek éves jövedelmét, mégsem esnek kétségbe.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.09.24. 11:20:14

@T.F.E.: "Pont ezt hiányoltad a posztodban, az a Real Madrid olyan csapat volt, akinek a játékosaira kevéssé fognak emlékezni, mégis képesek voltak elkapni a nagyokat. (Oda-vissza verték a Barcelonát!)"

Azt hiszem, komoly eséllyel pályázol az Év Kommentje díjra. Ez nagyon jó volt. :-))))

halareaal 2009.09.24. 11:21:18

@rizla: Xabi mellett Lasst is nyugodtan tekinthetjük hiányzónak, hisze jobbvédőt kellett játszania, így Gago volt a helyén (aki mondjuk most jó volt). még 1x sem játszott ilyen felállásban a csapat. ezenfelül meg nekem nem úgy tűnt, hogy vmi nagyon erőltetné a Madrid a támadást, inkább kontrázni akartak sztem, csak a Villarreal nem nagyon jött. amúgy egy végülis sima idegenbeli 2-0t a Villarrel ellen szten nem kell magyarázni, lesz még jobb is a játék.

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2009.09.24. 11:26:02

@T.F.E.: az a barca nagy ívben tojt a bajnokságra, különös tekintettel a classico-kra, mert meg akartak szabadulni Rijkaardtól és Rony-tól. magyarul, sztrájkoltak, szépen, csendesen. bocs, inkább szabotálták a focit. amikor megkapták, amit akartak, ugyanaz a csapat végiggyalázta a spanyl bajnokságot, meg európát is, többé-kevésbé. mivel az ilyen történetek nem piacképesek, emiatt csak találgatni lehet, hogy is volt... szerintem, persze.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.09.24. 11:27:51

@montipájton:

Nem sok jel utal arra, hogy sok csapat fog pontot rabolni ettől a kettőtől. Egyik sincs csúcsformában, mégis nagyon könnyedén hozták eddig a győzelmeket, és nem csak a Xerez meg a Gijón, hanem az Atlético és a Villarreal ellen is.

A két nagy mögött sajnos nincs olyan csapat, amelyik stabilan jól tudna teljesíteni, most függetlenül attól, hogy mi ennek az oka. Olyan ez, mint a PL-ben. Lehet, hogy ideig-óráig egy Aston Villa vagy egy Tottenham állja a lépést a nagyokkal, de előbb-utóbb elvesztik a fonalat.

Persze én örülnék legjobban, ha neked lenne igazad, és kinőne a középmezőnyből egy igazán jó csapat, dehát ennek jelenleg nyomát is alig látni.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.09.24. 11:47:57

@popp:

Sőt, azt is elfelejti Pancho, hogy azt a Deport is verték meg 8-3-ra és 5-0-ra. Olyan pedig talán tavaly fordult elő először, hogy négy spanyol csapat élje túl a BL csoportkörét...

T.F.E. 2009.09.24. 11:52:56

anonim222:
>>>meg akartak szabadulni Rijkaardtól és Rony-tól. magyarul, sztrájkoltak, szépen, csendesen. bocs, inkább szabotálták a focit.<<<

Én ebben nem igazán hiszek. Néhány meccsen lehet sztrájkolni, de emiatt eldobni a bajnokságot, sorfalat állni a Bernabeuban, már túl sok, ezek a játékosok profibbak annál.
Egyszerűen Rijkaard játékrendszere nem működött, nem tudott már motiválni sem. Ezt remekül felismerte a klubvezetés, és váltott. Persze, egy kezdő edző elsülhetett volna rosszul is, de nem így történt.

csöncsön:
Kösz, de nem hajtok címekre, csak a bennmaradás a cél. :-)
A jelenlegi spanyol bajnokságban két csapatot látok, amelyik elkaphatja a Barcelonát vagy a Real Madridot: a Sevillát és a Valenciát hazai pályán.
Ellenük viszont a Barca és a Real is koncentrálni fog, úgyhogy tényleg nehéz elképzelni, hogy a Clasico-ig a két nagy pontot veszítsen.

halareal:
Nekem is így tűnt. Ez volt az első meccs, amikor a Real Madrid kifejezetten kontrára játszott. Még nem igazán jöttek össze az akciók, csupán néhány nagy helyzet adódott, mert az utolsó passzokba rendre hiba csúszott.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.09.24. 12:06:30

@T.F.E.:

Azért az valószínűtlen, hogy a Clásicóig mindkét csapat 100%-os legyen. Pontokat még véletlenül is lehet hullajtani. A referencia a PL lehet, ahol a négy nagy szintén mindenkit megver, de egy-egy pontvesztés azért ott is becsúszik.

Dzsúd Horse 2009.09.24. 13:16:32

@pancho_sanza: "...akkor azt is láttad volna, hogy mondjuk mitől működött Cúper Valenciája.." Láttam igen, és az a keret egy dekával nem volt erősebb mint a mai, csak megszépültek az emlékek, és a Kily szólókra már úgy emlékszünk, mintha valami csodát csinált volna. Bár az igaz, hogy nem egy csellel operált mint CR, és egészen egyedien csavart lövései voltak. Egy félCúper és egy Mendieta-szerü emberrel nagyon kemény csapat lehetne a Valencia. A Cúperféle Mallorcára nem emlékszem, mert nem is láttam. Akkoriban Sóstón sírdogáltam mert a mágus alkotott, és jött a másodosztályba kerülés, na de ez már off...

Tika_ 2009.09.24. 13:24:45

Garcai bőrmester, amióta a poszt kijött foglalkoztat a kérdés: az Almería-Getafe meccsen az edző rúgott gólt??

(Istenem, gyermekkorunk egyik legtöbbet emlegetett játékosa foci közben (egy csel, két csel, Michel :))))

Tika_ 2009.09.24. 13:26:34

bocsánat, Garcia, természetesen elütés volt :$
(valamiért biztos sokat olvastam mostanában a Valencia edzőjéről...)

meg lemaradt a smiley a kérdésről: :|

Dzsúd Horse 2009.09.24. 13:29:20

@Tika_: Michel a Getafe edzője, úgyhogy max öngól lehetne, de a gólt egy fiatal brazil rúgta, nevezetesen Michel Macedo Rocha Machado.

Dzsúd Horse 2009.09.24. 13:42:53

"A jelenlegi spanyol bajnokságban két csapatot látok, amelyik elkaphatja a Barcelonát vagy a Real Madridot: a Sevillát és a Valenciát hazai pályán." Szerintem az elmúlt két hétben látott Valenciát szétkapja mindegyik nagy, a Sevilla viszont már érdekesebb. Csak az ő köv három meccsük nem lesz sétagalopp, és emiatt nehéz lesz a Madrid ellen, rotálhat akármilyen jól Jimenez. Bár lehet nem lesz olyan nehéz dolguk Skóciában, és akkor bármi lehet. Ki tudja, meglátjuk.

sporttárs 2009.09.24. 13:52:29

@pancho_sanza: Öööö...jól értem, hogy engem győzködsz, aki szite egyedül adott neked igazat?

:))

popp · http://koncertblog.com/ 2009.09.24. 13:57:54

@sporttárs: Ugynamár, neked mondta, mint megértő léleknek.

Garcia bőrmester 2009.09.24. 14:07:22

@Tika_: még az lett volna szép, ha egy Sanchez nevű ollózik egy gólt az ellenfélnél :)
azért ilyenek mindig érdemes nézegetni, ha már eszünkbe jut:
www.youtube.com/watch?v=1em06gIgeeM

T.F.E. 2009.09.24. 14:07:26

Csöncsön:
>>>Azért az valószínűtlen, hogy a Clásicóig mindkét csapat 100%-os legyen.<<<<

Valószínűtlen, de nem lehetetlen.
Nézzük a Barcelona tavaly őszi teljesítményét. Ha a nyitó két meccset leszámítjuk (vereség, döntetlen), utána a következő vereség a 24. fordulóban (!) történt. Közben csak két döntetlen csúszott be.
A Real Madrid szereplése nem volt ilyen lenyűgöző, de később nekik is összejött egy 18 meccses veretlenségi sorozat. (Így összességében 33 fordulóból 5 vereség jött össze, a Barcelonának pedig 3, az nem számít, hogy az El Clasico után mindkét csapat kiengedett.)

Idén mindkét csapatot erősebbnek érzem, mint tavaly, jobban kiemelkednek a spanyol bajnokságból, szóval nagyon rossz napot kell ahhoz kifogniuk, hogy a kiscsapatok közül bárki elkaphassa őket.

Pesszimista Pista:
>>>Szerintem az elmúlt két hétben látott Valenciát szétkapja mindegyik nagy<<<<

Igazad van, de én nem írom le a Valenciát, mert ha tudják az első forduló játékát produkálni (azt, amivel megverték a Sevillát), akkor van esélyük a Barca vagy a Real ellen.

sporttárs 2009.09.24. 15:03:24

Gyönyörű lenne, ha a Real meg a Barca kb ugyanannyira verné végig a mezőnyt, a két el classicón egymást, és a végén pénzfeldobás döntene.
Ha a Barca nyerne, akkor a világ legszebb pénzfeldobása volna, ha a Real, akkor jellemző, hogy pénz kell hozzá.

krysal 2009.09.24. 15:10:21

@T.F.E.: Nekem még mindíg érthetőnek tűnik Csöncsön kolléga állítása. Hogy miért?

Ha néztétek a két csapat eddigi meccseit, láthattátok az alábbiakat:

A Barca pofátlanul ott folytatja, ahol tavaly abbahagyta. Hihetetlenül lazán szórják meg az elébük álló (bár láthatóan a védekezés legalapvetőbb taktikai megoldásukat erre a meccsre elfeledő) ellenfeleket. Gyakorlatilag takaréklángon pofoznak hülyére mindenkit - hogy mennyire lazázzák el, ez látszik kb minden második félidőben.

A Real meg (nekem nem tetsző módon) úgy rúg gólt, gólokat, hogy látszólag köze sincs a meccshez (bár az eddigi meccseken több látványos összjátékot láttam, mint az egész tavalyi idényben), csapatjáték nulla, mégis minden esetben van valaki(vagy valakik), aki szór egy-két-három-négy gólt, és bár mezőnyben csak zavarodott passzolgatás megy, különösebb megerőltetés nélkül verik bucira az éppen ellenük jövőket.

Namármost. Ha alapul vesszük pl. a Valencia visszaesését, vagy azt a tényt, hogy a Sevilla sem erősítette magát hülyére tavalyhoz képest, jön a _talán érthető_ gondolat, vajh' hogy állnak majd ellent a két nagynak? Persze, a ló is megbotlik, hát még egy futballcsapat, de elnézve az eddigieket, valamint a sorsolást, nem lehetetlen kijelentés a 100%-os mérleg. Persze egy amolyan "Juvés" sérüléshullám bekavarhat.

gotanfun 2009.09.24. 15:40:18

@halareaal:

Sokáig hasonlóan védtem én is ahogy te, így tudom mire gondolsz Riquelme játékával kapcsolatban, de kapásból egy tucat fiatalt tudnék neked mutatni, akik több mint jól pótolnák ezt az űrt. Ezek a játékosok 1-1 meccsen 10x annyit is futnak, miközben olyan klubbokban nevelődnek, ahol modern fociból magasan a legjobbat kapják. A Copa meg a Könfo pedig nem mérce. Részemről a felkészülési meccsek is többet érnek mint egy Konfö. Az olimpiáról nem is beszélve. Mindeközben persze Dunga többször adta már meg az albicelestenek a kegyelemdöfést, de a szövetség és egyes bocás szurkolók mégsem veszik észre, hogy Riquelme félékre építeni a játékot halotnak a csók. Hidd el nekem, mert valszeg több argentín meccshez van szerencsém mint neked. Ehhez jön még, hogy egy U-20-as aranyérem után a fiatalok az első körben úgy beégtek Batistaval, hogy csak füstölt. Ezért kíváncsi vagyok, hogy Perottiék most mire lesznek képesek.

gotanfun 2009.09.24. 15:54:29

@sporttárs: Hallod faszi, 2 éve mindenki arról cseverészet, hogy szétszednek minket mint Petike a legót. Nekünk Negredo mocskosúl nagy beruházás, amit egy jó szezonnal (dobogós hely) és BL szerepléssel (csoportkörből való továbbjutás) kell meghálálni. De egyáltalán tudod mi nálunk a cél? Szerintem qrvára nem vagy/vagytok képben. Elmondom. Del Nido és Monchi azt várja el a csapattól, hogy legalább egymás után 3x végezzen a csapat dobogós helyen és induljunk a BL-ben, hogy ezzel emeljük a büdzsét 120 millióról 200-ra, illetve a bérletesek számát 38 ezerről 50-re. Tudod ez a csapatépítés klasszikus és valamikor a Real Madrid által is tiszteletben tartott formája.

rizla 2009.09.24. 15:56:05

@krysal: a madrid sokkal jobban jár azzal, hogy az elvileg potenciálisan erős ellenfelek, "nagycsapatok" (villarreal, atletico, sevilla, valencia) kifejezetten gyengének tűnik. mert ez a barcelona biztos vagyok benne, hogy erősebb ellenfeleket is lenyelne, a realnak viszont nem lenne elég ez a meccsenkénti pár villanás. komoly csapat szerintem megbüntette volna azt a lazázást amit a madrigalban műveltek, egyáltalán nem volt a kezükben a meccs.

gotanfun 2009.09.24. 15:59:33

@T.F.E.: A pólók behozták már Ronaldo árát?

rizla 2009.09.24. 16:03:05

@pancho_sanza: én csak azt kérdezem, hogy miért van az, hogy anno 2007ben még azt írtad, hogy ronaldinho és messi mögül hiányzik egy jó irányító, majd 2008ban azt, hogy hiányzik ronaldinho, mint jó irányító? de lehetne sorolni a további összevissza beszéléseket.

gotanfun 2009.09.24. 16:04:33

@T.F.E.: Igazad van, de én nem írom le a Valenciát, mert ha tudják az első forduló játékát produkálni (azt, amivel megverték a Sevillát), akkor van esélyük a Barca vagy a Real ellen.

Te láttad ezt a meccset? Segítek felidézni:

imgfrm.index.hu/imgfrm/1/4/2/5/BIG_0006391425.jpg

shinigami 2009.09.24. 16:21:07

@sporttárs:
az utolso mondatod gyonyoruen jellemzi a barca szurkolokat :) (tisztelet a kivetelnek persze)

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2009.09.24. 17:12:03

@pancho_sanza: mit szolnal hozza,ha egy mai ivan campo ugy felrugna c. ronaldot,ah kell? merthogy szerinted az ilyesmi is hianyzik a barca es real ellenfeleinek eszkoztarabol. egyebkent erdekes,bar kisse destruktiv a sirankozasod,kb. oan,mint amikor hamvas bela a korabeli jelent latva elmelkedik,h eljott a sudrak kora,de ennel meg rosszabb lesz. azt hiszem,odaadomanyozhatjuk neked a "spanyol futball hamvas belaja" cimet.
viszont abban igazad van,h a tobbi csapat enyhen fogalmazva sem fogja megizzasztani a ket nagyot...

@Csöncsön: az igaz,h tavaly mind a 4 spanyol tulelte a csoportkort,de utana - a barca kivetelevel - eleg siralmasan szerepeltek. mondjuk,ha a barca vegigveri europat,engem teljesen hidegen hagy,h mit produkal nemzetkozi szinten a tobbi csapat,sot,a real liverpool elleni produkciojanak kifejezetten orultem (meg sok hasonlot nekik),es a villarealert sem hullajtotztam konnyeket,amikor az arsenal hulyere verte oket (tudom,a taktika jol mukodott,csak a biro vt hulye). sevillat sajnaltam,de ezzel egyutt kiegyeznek azzal,h a spanyol klubok ugyanigy teljesitsenek meg ket-harom szezonon at. azt meg meg mindig nem tudom megemeszteni,h barca-drukker letedre van oan meccs,ahol a madridnak szurkolsz... jo,persze,nem elunk kataloniabanm stb.,de akkor is... (perez elso regnalasa elott hebe-hoba elofordult velem is,fokent seedorf miatt,de a fingo judas ugylet ota elkepzelhetetlennek tartom)

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2009.09.24. 17:13:42

@rizla: 2007-ben ha Eto'o balra nézett, akkor ki volt mellette? Ha 2008 ban Eto'o balra nézett, akkor ki volt mellette? Ahhoz képest, hogy 2007-ben mindenki azt várta Rijkaardtól, hogy Ronaldinhot cserélje már le Iniestára, mert milyen ciki, hogy Ronaldinho miatt hátrébb kell egy sorral játszania, a nagy mágus simán egy sorral hátrébb játszatta ugyanazok legnagyobb ámulatára. De mondhatnám, hogy akkoriban térden állva könyörögtek sokan a 4-4-2-ért, aztán most milyen jó már, hogy Guardiola nem igazán nyúlt hozzá az alapokhoz.
Taktikai értelemben a Barcelona gyakorlatilag állóvíz és bár most Ibrától sokan azt várják, hogy például a Chelsea ellen lesz igazi ellenszer, pedig szerintem egyedül akkora előrelépést a lendület nélküli játékban nem hozhat.

T.F.E. 2009.09.24. 17:14:42

gotanfun:
Hogy jönnek ide a pólók és C.Ronaldo?
Mindegy.

Láttam a Valencia-Sevilla meccset. Jogos volt a kiállítás, ahogy tegnap a Villareal-Real Madrid meccsen is az volt. Innentől a Sevilla nem mondhatja, hogy kérem, 11 emberrel teljesen más lett volna az eredmény.
Szerintem. De ez is csak egy vélemény, ahogy a tied is az. Ezért nem is hozok hivatkozást, hogy a goal.com-on vagy más site-okon hogyan interpretálták a mérkőzést.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2009.09.24. 17:15:16

@ferenck: láttad Robben milyen szar volt Liverpoolban?

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2009.09.24. 17:21:44

@pancho_sanza: szar vt ott mindenki,nemcsak robben... azert,mert oranje-drukker vok,ne hidd,h rajongok robbenert. megnyugtatlak,nem a jelen generacio miatt szurkolok hollandianak,hanem oanok miatt szerettem belejuk,mint marco van basten,ruud gullit,frank rijkaard,ronald koeman,dennis bergkamp,patrick kluivert,edgar davids,marc overmars,philip cocu,clarence seedorf,jaap stam,ruud van nistelrooij stb. vagy esetleg johan cruijff (es itt kapcsolodik a tortenetbe a barca).

rizla 2009.09.24. 17:23:25

@pancho_sanza: a barcelona jóval tudatosabb, és taktikailag sokoldalúbb, mint rijkaard idejében, efelől ne legyenek kétségeid.
amúgy most mellébeszélsz, mert ami tény, hogy állati következetlen vagy általában, már ha egyáltalán lehet érteni, hogy mit is akarsz mondani.

"Ahhoz képest, hogy 2007-ben mindenki azt várta Rijkaardtól, hogy Ronaldinhot cserélje már le Iniestára, mert milyen ciki, hogy Ronaldinho miatt hátrébb kell egy sorral játszania"

ezt pl nem igazán értem. iniesta középső középpályás volt mindig is, attól, hogy rijkaard bedobta ronaldinho posztján, ahol egy meccs alatt többet tett, mint a brazil fél év alatt, attól még semmi ciki sincs a középpályán játszatásában, mivel ott is zseni, de bizonyára láttad a BL-döntőt.

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2009.09.24. 17:30:20

iniesta alapvetoen kozeppalyas. az,h a tamadoszekcio baloldalan is klasszisteljesitmenyre kepes,a sokoldalusagat bizonyitja,de optimalis esetben a kozeppalyan a helye. komolyabb meccseken bun megbontani a xavi,yaya,iniesta triot. es ha a szukseg nem hozza ugy,pőep nem is bontja meg.
panchonak abban azert igaza van,h a barca alapvetoen ugyanazt a focit jatssza - nem rijkaard,hanem cruijff ota. semmi meglepo nincs benne,mert rijkaard is,pep is johan mester kivalo tanitvanyai vtak. sot,laporta elnokseget is cruijff akarta. o kampanyolt 2003ban intenziven mellette.

halareaal 2009.09.24. 17:53:46

@gotanfun: "de kapásból egy tucat fiatalt tudnék neked mutatni, akik több mint jól pótolnák ezt az űrt."

hát már bocs, de ezt nem hiszem el. jön ugye az alapkérdés, h akkor Maradona és a stábja hh nem vesz észre még egyetlen egyet sem, a másik pedig h nem hiszem h van egy tucat fiatal, aki a pályán egycsapásra vezére tudna lenni Messinek, Teveznek, Cambiassoéknak... alulértékeled sztem Riquelmét, mégpedig a viselkedése miatt. az hogy nem fut, az csak akkor volt szembetűnően zavaró, amikor szarul játszott (és így az egész csapat is). amit ő játszott, ahhoz csak minimális futómennyiség szükséges, 1xüen kompenzálta a tudásával..

az olimpiát ne keverjük ide, utánpótlás szinten jók, de én csak felnőtt világversenyeket soroltam. a copát ha láttad az összeállításokat és a meccseket, akkor tudhatod h az argentinok abszolűt komolyan vették amúgy. az olimpiai győztes argentin válogatottnak pedig Riquelme volt az irányítója (asszem talán cskja is, de nem 100), igaz ott nem ő villogott főként.

egyébként a válaszod nem igazán cáfol meg, mármint attól, hogy lenne aki pótolja szted, - gondolom azzal te is egyetértesz, h jelenleg senki sem tölti be az űrt - szal attól ebből a csapatból még hiányzik a játéka. találjanak végre vkit, akár az egyik fiatalt azok közül, akikre gondolsz és akkor majd nem fog hiányozni. nem szabadna egy Riquelme típusú emberre építeni a csapatot, ebben egyetértek, kell alternatíva, pályán kívüli szellemi vezér, de ettől a játéka (vagy vki másnak az olyan szintű tudása) még kellene az argentinoknak, mint azt az eredmények is mutatják.

rizla 2009.09.24. 17:59:56

maradona egyébként őrült. most úgy döntött kihagyja agüerot, és behívja higuaint. ez mennyire komolyanvehető intézkedés mégis?

gotanfun 2009.09.24. 18:44:36

@T.F.E.: Valószínűnek tartom, hogy nem láttad ezt a meccset, különben nem beszélnél ennyire mellé.

gotanfun 2009.09.24. 18:48:00

@halareaal: Hadd ne kezdjünk itt offolni. Másrészt unom is.

krysal 2009.09.24. 18:50:03

@rizla: a szakmai hozzáértésének újabb biztos pontja. vagy csak kedve témadt rácáfolni panchora.

sporttárs 2009.09.24. 20:04:39

Az NST igazi csemegéje ez a rizla-pancho vita, kár, hogy a résztvevők nem akarják élvezni. :) Pedig nem igaz, hogy mellébeszélés zajlik benne...

sporttárs 2009.09.24. 20:10:07

@gotanfun: Sajnos utolsó mondatoddal csak kibújuk a szög a zsákból, nem mintha túlzottan benne lett volna elrejtve: a Real pénzköltése bassza a te csőrödet is. Meg, hogy mostanában ők vásárolnak, nem "csapatot építenek klasszikusan". Hát ja.
De miért csak a Real van képben ez ügyben?

Csak hát ez annyira ankronisztikus álláspont, hogy úgynevezett szakmai alapú vitát nem is lehet róla folytatni.

gotanfun 2009.09.24. 20:24:55

@sporttárs:

"Csak hát ez annyira ankronisztikus álláspont, hogy úgynevezett szakmai alapú vitát nem is lehet róla folytatni."

Az utánpótlásnevelésről esetleg?

sundin 2009.09.24. 20:32:25

@gotanfun:
"ezzel emeljük a büdzsét 120 millióról 200-ra, illetve a bérletesek számát 38 ezerről 50-re"
Az első számot sem akarom elhinni, ekkora tőkeemelést a mai világban komoly háttér nélkül (oligarchák, olajsejkek) lehetetlen véghez vinni. A másodikat meg egyáltalán nem, ennyien (50ezer) be sem férnek a Pizjuanba :D

sundin 2009.09.24. 20:56:10

@gotanfun:
2 éves videó. Mikor lesz az első kapavágás? Miből valósul meg? Csak BL-ből? Mert akkor megeszem a kalapomat... évi 70 milliót hoz egy komolyabb csapatnak a BL, de a Sevilla nem ilyen, "nem brand". Komolyan kérdezem ezeket, érdekel.

gotanfun 2009.09.24. 20:58:40

@sundin: Megadjam Del Nido számát?

halareaal 2009.09.24. 22:11:48

@gotanfun: "Az utánpótlásnevelésről esetleg?"

arról mondjuk nyugodtan, a Realnak van a világon az egyik legjobb utánpótlásnevelése, de legalábbis Spanyolon belül ott van az elitben, talán csak a Barca előzi meg. nem arra építenek, az igaz de ettől még nem kell úgy tenni, mintha nem folyna magasszintű munka.

Dzsúd Horse 2009.09.24. 22:13:24

@sundin: Mondhat ő bármit, te mindig okosabb leszel, pedig láthatóan jobban otthon van Sevilla ügyben, mint te. Ír valamit, te írsz rá valamit egy lekicsinylő szmájlival, amire választ vársz...stb. Nem kicsit mókuskerék a dolog. Ha van egy kis szerencsénk ő már beleunt, és rád hagyja,szurkol tovább a Sevillának.

Dzsúd Horse 2009.09.24. 22:16:35

@halareaal: Az utánpótlás ékköve, vagy alapvető célja talán az lenne, hogy beépítik az utánpótlás csapat lehetőleg minél nagyobb százalékát a felnőtt keretbe. Ezt most így józan paraszti ésszel gondoltam ki, biztos tévedek.

T.F.E. 2009.09.24. 22:19:29

gotanfun:>>>Valószínűnek tartom, hogy nem láttad ezt a meccset, különben nem beszélnél ennyire mellé.<<<

De igen! De nem! De igen! De akkor sem!

Nem értem az érvelésed lényegét. Onnan indultunk ki, hogy van-e esélye a Valenciának ugyanúgy elkapnia otthon a Real Madridot vagy a Barcelonát, ahogy megtette a Sevillával.
Természetesen csak hipotézisként lehetséges két ugyanolyan meccset játszani, azonos kimenetellel, de én csak ennyit állítottam, nem többet. Az eredmény pedig adott, nincs mit vitázni rajta.

Egyébként két Sevilla meccset láttam már az idényben, és a Zaragoza elleni meccsen fogadtam is, mert láttam, hogy mennyivel jobban nyomják a hazaiak. Tettem arra, hogy megnyerik a félidőt (bejött), és arra, hogy több mint 4 gól lesz a meccsen (ez is bejött, bár jöhetett volna hamarabb, hogy ne izguljak).
Tetszik a játékuk, gyors, erőszakos, lendületes, ha folyamatosan tudják hozni ezt a formát, nem szakadnak majd le a 2 nagycsapatról, és végig ott lesznek pár pont távolságra.

A Valenciában is meglenne a potenciál, náluk mégis, valami hiányzik, a koncentráció, vagy az edző, nem tudom, mert tegnap is csak a meccs végét láttam a Getafe ellen.

gotanfun 2009.09.24. 22:21:06

@halareaal: Mondjuk úgy, hogy "magas szinten" nagyon sok tehetséges fiatal adásvételét a Real Madrid felügyeli.

gotanfun 2009.09.24. 22:37:00

@T.F.E.: Felejtsd el azt a meccset. Az a találkozó ugyanis több mi t kiábrándító volt. A cádizi tornán sokkal élvezetesebb volt a két csapat játéka. Valszeg ebből kifolyólag kellőképpen rá is untak egymásra. Éver Banega játéka ért egyedül dícséretet. Gyakorlatilag egymaga hozta a 3 pontot a Valencianak.Tehetséges. A csapattal pedig semmi bajom. Mondhatni második a sorban ;-) , de a valenciai játékosoknak az edzőjükkel egyre inkább úgy tűnik mind nagyobb problémájuk van. Én úgy érzem, hogy a cspatmorálon kellene javítani kicsit és követni az edző utasításait.

Dzsúd Horse 2009.09.24. 22:53:05

"Én úgy érzem, hogy a cspatmorálon kellene javítani kicsit és követni az edző utasításait. " Ahhoz előbb az arcból kellene visszavenni, de az nehéz lesz. Elég jó példa Villa kirohanása, majd bocsánatkérése, mindenféle retorzió nélkül, ami szintén gyenge edzőre enged következtetni.

sundin 2009.09.24. 22:57:12

@gotanfun:
Tud angolul? Akkor jöhet. Közvetlen Jézus alá kerül José.

T.F.E. 2009.09.25. 11:00:31

gotanfun:
Van abban valami, amit mondasz. De ha az edző olyan dolgokat kér, amit a játékosok nem tudnak/nem akarnak megvalósítani, furán cserél, ráadásul az eredmények sem jönnek, akkor nehéz megbízni benne.
Játékoskeret alapján tavaly is azt mondták, hogy a Valenciának nem így kellene teljesítenie, és most nyáron szintén sorakoztak a kérők Villa, Silva, Mata ajtaja előtt, plusz Joaquin sem rossz játékos.
Ha nem lehet kihozni belőlük a maximumot, el kell adni őket. A Sevilla rendre meg tudja csinálni, hogy eladja a csapat sztárjait (nem ragaszkodik hozzájuk foggal-körömmel), és újakat kreál helyettük.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.09.25. 11:33:27

@Pesszimista Pista:

Próbálkozott már Valenciában "kemény kezű" edző is: Ronald Koeman. Ő szemrebbenés nélkül elzavarta a csapattól a kedvenceket. Láttuk eredményét.

Én védem Emeryt, mert egy szétzüllött csürhéből csinált újra csapatot, és azóta is megvan bennük a lehetőség; a Sevillát például lefocizták az első fordulóban. Viszont úgy látszik, a problémák újra meg újra felszínre törnek. (Ilyenkor persze soha nem lehet kihagyni a számításból, hogy a játékosok talán már megint nem kaptak fizetést.)

T.F.E. 2009.09.25. 12:14:07

Olvasgattam szurkolói megnyilvánulásokat, és szerintük a Valenciával két gond van: gyenge a védelem (különösen középső védő gondok vannak), illetve hiányzik a játékból az intenzitás (túl kényelmesek). Az biztos, hogy ha összehasonlítom a Sevilla-Zaragoza és Getafe-Valencia meccset, a Sevillából nem hiányzik az intenzitás, mert úgy mentek előre, mintha vért ittak volna, a Valencia meg kényelmes volt, akárha már a zuhanyzóba vágytak volna a játékosok.

Az Atletico edzőjének 2 meccset adtak még, hogy bizonyítson. Nem lesz könnyű, a Valencia és a Porto ellen. Nagyon valószínűnek tűnik, hogy repülni fog...

Neil Blender 2009.09.25. 13:01:55

@Csöncsön: Azert Koeman egy kicsit agyatlanul csinalta a dolgokat es kb az elso perctol bukasra volt itelve a projektje.

Rendben tegye ki Barajat meg Albeldat a csapatbol de ne Madurokat meg tejfelesszaju Banegakat hozzon a helyukre...

Egyebkent nem ertem Villat. Nyaron megvolt a lehetoseg hogy akar a Realban, akar a Barcaban folytassa, nem is beszelve az idegen bajnoksagba tavozasrol. Ehhez kepest maradt, akkor meg ne szajaljon a 4. forduloban a sajtoban a csapat ellen.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.09.25. 14:49:34

@Neil Blender: Feltételezem ment volna ő, csak a klub nem nagyon engedte.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.09.25. 14:56:53

A múltkor említettem, milyen szívesen látnám Spallettit az Atleti kispadján. Nos állítólag Schuster mellett ő is jelölt.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2009.09.25. 15:25:25

@rizla: A Barcelona gyakorlatilag annyit változott, hogy a Zambrotta- Alvés csere következtében az egyik középpályásuknak alig van támadószerepe és a védősoruknak sokkal többet kell tolódnia. Arról lehet vitatkozni, hogy Alvés ilyen szerepkörét Guardiola találta ki vagy inkább integrálta amit a brazil magával hozott Sevillából. Ez a leglényegesebb váltás és kétségtelenül jót tett olyan szempontból is, hogy Abidal játéka totálisan lezombisodott és gyakorlatilag még a belső védők is többet léphetnek fel a támadáshoz, mint a francia. A Milito-Piqué cserére mondjuk, hogy so-so.

Elől olyan nagy váltás nincsen. Henry, Eto'o, Messi. Rijkaard nem tudom hányszor tudta játszatni őket, de szerintem jó, ha 15 meccset nyomtak együtt és mintha nem lenne véletlen, hogy Krkics és dos Santos fejenként olyan 20 meccset nyomattak és az nem olyan szezon volt, hogy 0-6-nál beálltak szokni a légkört.Nyilván mindenki el tudja dönteni, hogy Rijkaard hülye volt, poénkodott egyet búcsúzóul vagy nem igazán volt más választása.

S akkor a középpálya: Amelyik állítólag Guardiola legnagyobb találmánya. Xavi, Iniesta, Touré adott volt Rijkaard idején is, de Rijkaardnak volt még három jómadara Edmilson, Deco és Ronaldinho személyében. persze Előbbi végig sérült volt, a brazil-portugál végig szimulált, míg Ronaldinho másnaposat játszott. Touré Afrika kupázott Rijkaardnál, de szerintem még így sem játszott kevesebbet, mint Guardiola alatt. Ellenben, míg az elefántcsontparti középpályás váltótársa sokszor Marquez volt, addig Guradiolának Keita személyében jobb tartalékja akadt. Xavi és Iniesta, már Rijkaard alapemberei voltak, sőt Iniesta szerintem többet játszott Rijkaardnál, mint Guardiolánál (sérülések miatt).

Bár annyira nem értek hozzá, de ha jobban belegondolok, azáltal, hogy Alvés a jobb vonal melletti 20 métert oda-vissza bejátssza, Xavi és Iniesta sokkal sűrűbben játszhat. Ami a Barca féle rövidpasszos játékokban fontos lehet, hiszen passzok távolsága csökkenhet.

ALapvetően a mai Barcelona abban jó, hogy a fociban viszonylag ritkán látható páros kapcsolatok alakultak ki és pont ez is volt a gyengéje, hiszen Hiddink is jól tudta, hogy jobban kell figyelni az Alvés és Messi közötti játékot és területet, mint mondjuk Eto'ot.

Nézzük meg a Bl döntőt. Például Alvés hiánya több szempontból érzékenyen érinthette volna a Barcelonát, hiszen azért ha valamelyik játékos sarokpontja a Barcelona alaptaktikájának, az a brazil. Alvés kiválásával Messi is mozdulhatott, hiszen Puyol lehet akármilyen lelkes támadójátékban feleannyira sem kombinatív, mint a brazil, meg mondta Guardiola, hogy Evra már egy évvel korábban is sok borsot tört Messi orra alá. A taktikai variáció adott volt és itt lehet vitatkozni, hogy mit jelentett az első 10 percben, hogy Puyol védekezett és nem Alvés (mert azért álló védőmunkában Puyol a jobb), vagy később, amikor Eto'o a jobb oldalról tudott cselezni, miközben nem tudom volt-e összesen három Barca játékos az ellenfél térfelén. A dolgok úgy alakultak, hogy a BL döntő volt az egyetlen eltérő taktikai variáció, amit a Guardiola tavaly kipróbált és soha nem tudjuk meg, hogy mi lett volna, ha Alvés nincs eltiltva.

Egyébként, ha engem kérdezel a Barcelona szép és jó és tényleg rengeteg változatos taktikai variációt tudnak.

krysal 2009.09.25. 15:26:56

@Neil Blender: Ment volna, de nem adták. Már megállapodott az előző elnök Perezzel, aztán hipp-hopp, lemondott, majd hirtelen a dupláját kérték. Gondolom, megérezték a fejőstehenet, és próbálták kihasználni. Perez meg mutatott egy fityiszt (tényleg hosszas huzavona után..), és leigazolta Benzemát. A Barca eleve nem fizetett volna érte annyit se, mint Perez első ajánlata. Ergo jött a nyilatkozat, hogy Ő (Villa) igazából szíve szerint maradna. A többi már történelem.

@popp: Az évtized igazolása lenne a Matracosoktól (szerintem). Végre lenne edzőjük. (Bár azt megvárhatnák, hogy az általam szeretett Madridi alakulat rommáverje őket. Aztán jöhet.)

Dzsúd Horse 2009.09.25. 15:28:13

@Csöncsön: A Koeman-féle szituáció teljesen más volt. A Sevillát pedig nem focizták le szerintem. Nyerni nyertek ellenük az kétségtelen. Lehet akármekkora király Villa, meg lehet tele van vele a Sztár Sport, de az arcból érdemes visszavenni, és nem a riportereknek kell panaszkodni, házon belül kell elintézni a dolgokat. Emery úgymond gyenge kezűsége több helyen is meglátszik. Például Mata-t és Silva-t is lehet padoztatni, ha nem megy nekik, vagy mik ők ? szent tehenek ? Villat azért nem érdemes, mert ő bár nem fut 2 méternél többet, azért eredményes. Na de mind1 is, ez a denevérek gondja, Barcelonában örömfoci van még mindig, ez a lényeg.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2009.09.25. 15:30:26

@popp: Dávidok a Góliátok között témában megmondta OJ a tutit. Egyértelműen a lóvé miatt nem engedték el őket. Vb lesz és ha pusztán a számokat nézzük, akkor van rá esély, hogy ott még az 50 milláért nem eladott Villa is megemelheti az árát, nemhogy a 25 millióért szintén nem eladott Silva. Ha ezt kombinálom a válságból való esetleges minimális kilábalással, akkor el kell hinnem, hogy a Valencia igazolt egy képzett könyvelőt és egy képzett Businees analystet...

gotanfun 2009.09.25. 15:36:48

@T.F.E.: Nem a játékosok feladata pálcát törni az edzőjük felett. Mentálisan nincs helyén a Valencia.

Másik:

"Valenciának nem így kellene teljesítenie, és most nyáron szintén sorakoztak a kérők Villa, Silva, Mata ajtaja előtt, plusz Joaquin sem rossz játékos."

Villaval kapcsolatban azért jegyezzük meg, hogy a nyáron a Marca minden eddigi színjátékot fölülmúlt a cikkeivel, hogy Villa így, Villa úgy. Ezt a csapatot mindenképpen dícséret illeti, hogy a válság ellenére együtt maradtak és nem kerültek kirakatba. Bízom abban, hogy rendeződik az edző és játékosok közti viszony.

@Csöncsön: A Valencia nem lefocizta a Sevillat, hanem a Sevilla nem focizott Valenciaban. Ettől persze jobbak voltak, de ezzel a játékkal még nem fognak megverni egy Barcelonat. Ennyi.

gotanfun 2009.09.25. 15:52:37

Az Emery és Valencia "sztárjaival" vont párhuzam miatt bizonyára furcsa lesz tőlem argentín fantól, hogy Dungat méltatom, de igazán kíváncsi vagyok, hogy ő miként rendezte viszonyát a játékosokkal. Számomra pont Luis Fabiano az egyik legérdekesebb jelenség. Szal kezelhető ez a dolog úgy érzem, legyenek a csapatban akármilyen nehezen kezelhető arcok. Úgy érzem, hogy ki kellene tűzniük egy célt, mint nálunk a már említett 3xdobogó. Még ha nehezen megvalósítható is. De úgy érzem a Valencia játékosokat jelen pillanatban nehéz motíválni bármivel is. Vagy pedig a túlzott elvárás az edzőjük és önmagukhoz képest. Nem tudom. Valenciai gödör! :-)

moltisanti 2009.09.25. 16:11:22

@pancho_sanza: "a Zambrotta- Alvés csere következtében az egyik középpályásuknak alig van támadószerepe"
Feltételezem itt Toure posztjára gondolsz, ott viszont korábban is a védekezés volt a fő feladat.

"Ellenben, míg az elefántcsontparti középpályás váltótársa sokszor Marquez volt, addig Guradiolának Keita személyében jobb tartalékja akadt."
Toure cseréje Busquets volt (akivel előtte a negyedosztályban küzdött a feljutásért), Keita csak 1-2 alkalommal játszott azon a poszton. Iniesta cseréje volt Keita, legtöbbször a középpálya bal oldalán tűnt fel.

"A dolgok úgy alakultak, hogy a BL döntő volt az egyetlen eltérő taktikai variáció, amit Guardiola tavaly kipróbált."
Azért annak Messi-Eto'o helycserének Madridban tartották a főpróbáját, de erre te is biztosan emlékszel.

rizla 2009.09.25. 16:45:47

@pancho_sanza: nézd, engem nem az érdekel, hogy papíron hogy van, csak azt látom, hogy guardiola alatt sokkal tudatosabb a játék, nem ácsorognak a játékosok, számtalan felfedezhető séma van a támadásokban, koncepció, jól rotál, jó érzékkel nyúl a fiatalokhoz (ebben mondjuk frank is jó volt), és megfelelő embereket kért leigazolásra, habár nem mindegyik volt telitalálat, de a te általad említett keita egyértelműen guardiola találmánya. rijkaardnál sokkal inkább épült egyéni villanásokra a játék, az utolsó két évben az volt a taktika, hogy oda kellett passzolni messinek, a kényszerítők eléggé adhoc módon mentek.

rizla 2009.09.25. 16:53:47

@T.F.E.: "Az Atletico edzőjének 2 meccset adtak még, hogy bizonyítson. Nem lesz könnyű, a Valencia és a Porto ellen. Nagyon valószínűnek tűnik, hogy repülni fog..."

faszt, ilyenkor szokott jönni a Nagy Feltámadás, az atletico kipüföli a szart is a valenciából, a porto ellen pedig nagy meccsen ikszelnek. vagy fordítva. és akkor elindul a hozsanna, tart kb két hónapig, majd újra kapnak egy irtózatos verést. stb, stb, végül valahogy elérik a BL-helyezést (de az EL-t biztos), aztán edzőváltás, ígérgetés, majd minden előről.

rizla 2009.09.25. 17:00:38

@pancho_sanza: amúgy még annyit, hogy rijkaard rendszeresen beégett azzal, ha variált a taktikán. egyszer tűnt megalapozottnak a változtatása, a zaragoza ellen a kupában, amikor 3-4-3at játszatott. aztán soha többé nem is jött be (pedig még a pool ellen is meghúzta). cserélgette a támadókat néha különösebb ok nélkül, akik csak szenvedtek. guardiola keze alatt még eto'o is megtanult a szélen okosan futballozni, pedig világ életében kurva szar volt.

horas 2009.09.25. 17:05:06

Hamár így kitértünk a Valencia-ra,szerény észrevételem szerint Banega nagyon keni ebben a szezonban,tavaly egyszerűen nem tudtam elképzelni,hogy mit láthattak ebben a gyerekben de most idén sztem azt az arcát kezdi mutatni amiért megvették.Ha ezt tudja produkálni folyamatosan akkor iszonyat nagy lehetőség van abban az arcban sztem.

gotanfun 2009.09.25. 17:45:43

@horas: sztem is. Én Atleti ellen játszattnám. ;-) Apropó Atleti.130 millió helyett idén 80 milla csak a költségvetésük, és amolyan milánosan a játékosok bérét is csökkentették.

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2009.09.25. 18:19:46

Villa-kérdéshez. anno Torres is bevillantott 18 évesen, utána meg, amikor már észrevette, hogy egyedül nem megy, erősen leállt a focival. vagy két évébe tellett (jó rápihent a poolra). ott viszont rendesen bekezdett, mutatva, hogy azért megérte az árát... Villa is ezt csinálhatja. meg Joaquin... várnak az új csapatukra.

rizla 2009.09.25. 18:29:53

@anonim222 [semleges néző]: "Villa is ezt csinálhatja" 28 évesen?

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2009.09.25. 18:37:29

Torres esete érdekesebb, bár nyilvánvaló, Villát én -rosszul-, de fiatalabbnak hittem.

rizla 2009.09.25. 18:39:37

@anonim222 [semleges néző]: ez túlzás, azért az EB-győzelemmel beírta magát a történelemkönyvekbe, és még van előtte egy VB. de az tény, hogy nagycsapat húzóembere, de legalábbis történelmi alakja nem valószínű, hogy lesz már. mondjuk diego milito is csak most került az interhez, és imádják, szóval sosem késő.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.09.25. 21:43:41

@T.F.E.:

Emlékszem, tavaly is volt egy ilyen ultimátum, akkor Aguirrének, a Villarreal-Atlético meccs előtt.

Vagyis holnap tíztől mindenki üljön képernyő elé. A tavalyi Villarreal-Atlético meccs ugyanis fergeteges csatát, és 4-4-es döntetlent hozott. :-)

@rizla:

Azért Villa és Milito szerintem nem egy kaliber. Villa jelenleg a világ legjobb, legsokoldalúbb csatára (Ibra és Rooney mellett).

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2009.09.26. 00:11:29

@Csöncsön: reszemrol fernando torrest valamivel tobbre ertekelem villanal. a legjobbat es legsokoldalubbat nyugodtan szetvalaszthatjuk: pl. van nistelrooijt tartom az evtized legjobb befejezo csatataranak,de annyira sokoldalunak nem neveznem. (ronaldot - az igazit - azert nem emlitem,mert o szamomra inkabb az 1990es eveket es az ezredfordulot jelenti.)
nehez eldonteni,h most ki a legjobb - van kb. 5-6 jatekos,akik nagyjabol ugyanazt a szintet kepviselik - van,aki golvago,van,aki brillians technikaval rendelkezik stb. fernando torres,eto'o,ibra,rooney,villa,drogba

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.09.26. 11:26:56

@ferenck:

Nálam kb. így van a sorrend:

abszolút legjobbak: Ibra, Villa, Rooney

majdnem legjobbak, akiket előbbiektől csak egy hajszál választ el: Eto'o, Torres, Drogba

A többi nagy vagy kissé ki van öregedve, vagy sérülések miatt nehezen értékelhető a teljesítménye, netán mindkettő.
:-)
süti beállítások módosítása